Kirjoittaja Aihe: 2014-09-04 Helsinki: Nainen etsii Facebookissa tietoja raiskaajastaan  (Luettu 24672 kertaa)

Mikko pa

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 3 815
  • Liked: 3844
    • Ei hyssyttelyä pedofiileille-Kaikki tiedot julkisiksi
Miten oikeus voi pitää naisen kertomusta selkeänä ja luotettavana, jos tuo alkuperäinen FB-viesti, jossa mm. naisen kimpussa häärää useampi mies, ei juuri stemmaa Iltalehden tapahtumakulun selostuksen kanssa?

Käräjäoikeudesta..

"Asianomistaja oli mennyt ulos ravintolasta, koska hänellä oli ollut huono olo. Mies oli tullut ja tarjonnut pimeää taksikyytiä. Asianomistaja oli mennyt auton kyytiin. Asianomistaja oli yrittänyt soittaa auton kyydistä tutuilleen yöpaikan
saamiseksi. Asianomistaja tuntee Helsinkiä huonosti. Hän oli ollut auton kyydissä jonkin aikaa, kun kuljettaja oli pysäyttänyt auton.
 Kuljettaja oli suudellut asianomistajaa, kosketellut rintoja, vetänyt asianomistajan housut alas ja kosketellut asianomistajaa. Mies oli laittanut sormen emättimeen sisään. Emätin oli ollut kuiva ja sormi oli tuntunut kivuliaalta. Asianomistaja ei ollut kuitenkaan saanut vammoja. Häneltä oli revitty housut pois ja hänet oli siirretty toiseen autoon. Asianomistaja oli sanonut miehelle, että ei saa.

 Asianomistaja oli muutenkin tehnyt miehelle selväksi, että hän ei ole halunnut mitään seksiä. Asianomistajalla ei ole mitään muistikuvaa ensimmäisen miehen vaatteiden riisumisesta. Vastaaja Assadin ääni oli kuulostanut tutulta. Asianomistaja ei kuitenkaan pystyisi tunnistamaan tekijöitä. Asianomistajalla oli ollut tapahtuman jälkeen paniikkikohtauksia ja painajaisia. Tapahtuman aikana asianomistaja oli pelännyt kuolevansa. Asianomistaja on kertonut myös syytteessä tarkoitetun tapahtuman jälkeen toisen miehen häneen kohdistamasta teosta.

"Todiste 3 osoittaa, että asianomistajan rinnoista ja pikkuhousujen haaraosasta taltioiduissa näytteissä on ollut todennäköisesti Assadin DNA:ta. Todiste osoittaa, että asianomistaja ja Assad ovat tavanneet ennen näytteenottamista ja
he ovat olleet siten tekemisissä että Assadin DNA:ta on joutunut asianomistajan rinnoille ja pikkuhousuille.

Asiassa on kysymys asianomistajan ja Assadin keskenään ristiriitaisten kertomusten luotettavuuden arvioinnista sen suhteen, onko Assad pakottanut asianomistajan sukupuoliyhteyteen. Laajemmin kysymys on siitä, osoittaako esitetty näyttö kokonaisuudessaan arvioituna riittävällä varmuudella Assadin syyllistyneen raiskaukseen vai jääkö hänen syyllisyydestään vähintäänkin varteenotettava epäily.

Asianomistajan kertomus tapahtumainkulusta on ollut esitutkinnassa ja oikeudessa yksityiskohtainen ja johdonmukainen nimenomaan olennaisten seikkojen osalta. Asianomistajan kertomus ei sisällä uskottavuuden kannalta merkityksellisiä eroja esitutkinnassa ja todisteessa 5 esitettyihin kertomuksiin.

Asianomistajan kertomus Assadin lisäksi olleesta toisesta miehestä myöhemmin sopii todisteesta 3 ilmeneviin DNA havaintoihin."


Hovissa:

"Hovioikeus katsoo asianomistajan uskottavana ja luotettavana pidettävän kertomuksen, sitä tukevan todistaja Korhosen kertomuksen ja kirjallisten todisteiden perusteella selvitetyksi, että Salman on menetellyt syytteessä kuvatuin tavoin. Aihetta käräjäoikeuden tuomion muuttamiseen ei syyksilukemisen osalta ole."


Suomen sotilaallinen puolustaminen
Sotilaalliseen puolustukseen kuuluvat:
maa-alueen, vesialueen ja ilmatilan valvominen sekä alueellisen koskemattomuuden turvaaminen
kansan elinmahdollisuuksien, perusoikeuksien ja valtiojohdon toimintavapauden turvaaminen ja laillisen yhteiskuntajärjestyksen puolustaminen

Tagit: