Kirjoittaja Aihe: 2018-02-04 Pk-seudun Kelan asiakkaista 2/3 ei puhu äidinkielenään suomea  (Luettu 36503 kertaa)

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 771
 • Liked: 8020

Keikkaa pukkaa ja rahaa kuluu :facepalm:

Rahaa todella kuluu, eikä laskelmia ole varmaankaan tehty?

Tiedättekö kuinka paljon Vaasan kaupungille maksaa kaksikielisyys? Kaupunki oli tehnyt asiasta laskelman ja tullut siihen tulokseen, että yksikielisessä Vaasassa veroäyri olisi ollut ulkomuistini mukaan yhden prosentin pienempi. Kaksi kieltä siis lisää kustannuksia tuossa kaupungissa noin paljon, vaikka kumpikaan näistä kielistä ei ole tuolle paikkakunnalle millään muotoa eksoottinen. Luulen, että harvinaisempien kielien kustannus on vielä suurempi kuin vuosisatoja paikkakunnalla puhuttujen kielien. 

Toki tämä laskelma on ollut täysin teoreettinen, koska kumpikaan kieli ei suostu luopumaan asemastaan - ja suomenkielisiä on kaupungissa ainakin tällä hetkellä enemmän. (Sitä ei pidä kuitenkaan unohtaa, että Seinäjoki kasvaa ennusteiden mukaan väkimäärältään jossain vaiheessa Vaasan ohi.)

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 970
 • Liked: 10462
Sanokaa mun sanoneen, tästä se alkaa ja toi arabiankieli löytyy vielä ensivuoden loppuun mennessä aika monesta muustakin paikasta, osa ihan lain velvoittamana.

Tässä oma veikkaus mitä tuleva vuosi tuo tullessaan:

1) Elintarvikepakkaukset (jopa pekoni, LOL)
2) Lääkepakkaukset
3) Kielitaitoinen henkilökunta paikalla molempia myyvissä liikkeissä
4) Televisio ja radiomainoksia samalla äbläwäblällä
5) Ainakin 1 arabiankielinen tv-ohjelma/sarja joltain ylen kanavalta

Ja jokaista perustellaan kotouttamisen helpottamisella  :facepalm:
Venäjäksihän nämä pitäisi siis ensimmäiseksi tehdä?
No onko vihervasemmistolaiset aateveljesi joihin varmasti näitä putinin trolleja ja muita venäläisiä mahtuu tuollaisia vaatineet? Äkkiseltään en itse nähnyt kirjoituksia joissa venäläiset ulisevat tulkeista, kotoutumisesta yms.?
I haven't seen democrats this mad since Republicans freed their slaves.
"Just because you're offended, doesn't mean you're right" - Ricky Gervais

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 215
 • Liked: 46103
 • Socialismo o muerte!
Venäläiset ovat tyytyväisiä Kela Goldiin, jonka turvin voi asustella mukavasti Pietarissa Hölmölän ilmaista kämppää pimeästi vuokralla pitäen.

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 621
 • Liked: 2190
No onko joku vaatinut arabian lakisääteistä velvoittamista missään noista listatuista? Tai yhtään missään muussakaan asiassa?

Kaalimato

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 76
 • Liked: 571
No onko joku vaatinut arabian lakisääteistä velvoittamista missään noista listatuista? Tai yhtään missään muussakaan asiassa?

Nyt alkaa mennä todella paljon ketjun aiheen ohi, mutta vastataan silti ja modet varmaan siirtää nämä OT:t jonnekin muualle.

Ensinnäkään kukaan ei ole noita vaatinut, vielä. Toi mun lista on veikkaus siitä mitä tulee tapahtumaan hieman yli vuoden sisällä. Ja syvästi toivon että olen väärässä.

Sun pitää nyt ymmärtää tässä se ratkaiseva ero ryssien, virolaisten ja näiden kunniavieraiden välillä. Kantasuomalaisten joukossa ei ole yhtäkään ryhmää joka välittäisi p*skan vertaa noista kahdesta ensimmäisestä, mutta näiden geelitukkien hyvinvointi taas tuntuu olevan useammankin melko organisoidun ja todella äänekkään kasu-lauman elämäntehtävä. Ja se on se ratkaiseva tekijä kun näitä täysin ansaitsemattomia etuuksia ajetaan yhteiskunnan taakaksi. Rasmus, RHC, SPR, Kirkko, Vihreät, Femakot; noille palleron pelastaminen on sydämenasia jolle näkyvyyttä saadaan suomen nykyisessä mediakentässä juuri niin paljon kuin vain pyydetään.

Eikä ton listan toteutumiseen edes vaadita lopulta kovinkaan kummoisia vauhdittajia. Nyt kun nämä maahantunkeutuneet läpsyttelijät alkavat pikkuhiljaa elämään sitä normaalia arkielämää suomalaisessa yhteiskunnassa niin kommelluksia tulee varmasti tapahtumaan. Kala-allerginen syyrialainen vetää paketin lohipullia kun ei osaa lukea tuoteselostetta. Krapulainen iraki ottaa kourallisen peräpuikkoja vesilasin kanssa päänsärkyyn. Afgaani kuolee hoitovirheen takia kun lääkäri ei saa oireenkuvauksesta mitään selvää. Amir ryöstää kiskan kun telkkarista ei tule oman kielen ohjelmia ja päivisin on siis tylsää.

Ja joka ikinen kerta syy on näiden äänekkäiden tahojen mukaan yhteiskunnan epäonnistuminen kotouttamisessa. Eikä koskaan ratkaisu ole siinä että mitä pallero voisi tehdä helpottaakseen tilannetta, vaan siinä mitä yhteiskunnan pitää tehdä helpottaakseen palleron elämää.
إذا كنت تستطيع قراءة هذا ، فأنت في البلد الخطأ

Totuus EPT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 015
 • Liked: 2731
 • Pernau
Lainaus
2018-11-09 Suomimedia:  Kelalta uhkaavat rahat loppua syynä ulkomaalaisten sosiaalietuuksilla elävien jatkuvasti kasvava määrä.

ltalehti uutisoi perjantaina Kelan ongelmista – hakemusruuhkille ei näy loppua, rahat uhkaavat loppua, tuhansilta kantasuomalaisilta on jouduttu leikaamaan ja eväämään tukia laittomasti. Jotta ulkomaalaisille pystytään maksamaan keskimäärin 4,4 kertaa suurempia sosiaalietuuksia ja 2,4 kertaa suurempia asumistukia, kuin kantasuomalaisille. Samaan aikaan Kela tuputtaa vieraskielisillä nettivideoilla toimeentulotukea turvapaikanhakijoille. Tuen maksatukseen tarvitaan turvapaikkapäätös ja oleskelulupa, video ohjeistaa.

Vantaan Sanomat uutisoi aiemmin tänä vuonna, että joka kolmas toimeentulotuen asiakas on vieraskielinen. Ulkomaalaisten määrät kasvavat jatkuvasti, koska jatkuvasti tulee lisää pakolaisia ja turvapaikanhakijoita ja perheenyhdistämisen kautta. Kela onkin laittomasti alkanut säästämään tukia eväämällä ja leikkaamaalla vain kantasuomalaisten tukia. Tätä on jatkunut jo 5 vuotta ja se tulee jatkumaan. Oikaisut ja valittaminen jäävät kantasuomalaisten ongelmaksi. Kela ei aio lopettaa laitonta tukien eväämäistä ja leikkaamista kantasuomalaisilta. Vaan aikoo jatkaa sitä, koska rahaa täytyy säästää, jotta ulkomaalaisille riittää. Kela on valmis lopettamaan kantasuomalaisten tuet kokonaan, jos rahat meinaavat loppuvat, mutta ulkomaalaisilta ei leikata, eikä tukia lopeteta. Kelan naisvirkailija vahvistaa, että vakavan kriisin aikana tuet voidaan lopettaa kantasuomalaisilta kokonaan, mutta tukia maksetaan aina ulkomaalaisille. Tukia maksetaan moninkertaisesti aina ja leikkaamatta vain ulkomaalaisille. Näin on ollut aina ja tulee olemaan, toteaa virkailija. Ulkomaalaiset ovat kunniakansalaisia ja kantaväestö on roskaväkeä ja kohtelu on sen mukaista, kertoo virkailija.

Valtion osuus Kelan rahoituksesta vuonna 2017 oli 75 %, vakuutusmaksujen osuus 19 % ja kuntien osuus 6 %.” Lähde: Kelan www-sivut

Migrin tilastoista selviää, että Suomeen tulee vuodessa noin 75 000 ulkomaalaista lisää. Suurin osa tulee turvapaikanhakijoina ja pakolaisina Somaliasta, Irakista, Afganistanista ja muista kehitysmaista. Näistä suurin osa tulee elämään sosiaalietuuksilla koko elämänsä. Suomeen tulee siis 30 000 – 50 000 ulkomaalaista lisää elämään sosiaalituuksilla joka vuosi. 30 000 ulkomaalaista maksaa vuodessa noin miljardi euroa veronmaksajille.

Joka kolmas pääkaupunkiseudulla asuva Kelan toimeentulotuen asiakas puhuu äidinkielenään jotain muuta kuin suomea tai ruotsia, Vantaan Sanomat kertoi. Ulkomaalaisten osuus sosiaalietuuksista kasvaa nopeaa vauhtia ja osassa paikkakunnista. Ulkomaalaisten osuus sosiaalietuuksista on jo yli 40% monessa kaupungissa. Ulkomaalaisten sosiaalietuuksien osuuden odotetaan kasvavan pian yli 50%. Avoimet rajat ja kaikki otetaan asenne ajaa Suomen tuhoon.

Lehden mukaan vieraskieliset ovat yliedustettuina toimeentulotukiasiakkaissa. Korkein osuus on Espoossa (38,9 prosenttia), mutta yliedustus on korkea myös Helsingissä (31,3 prosenttia) ja Vantaalla (35,9 prosenttia).

– Suurimmat vieraskielisten ryhmät toimeentulotukipäätöksissä ovat Kelan tilastojen mukaan venäjän-, arabian-, somalin- ja vironkieliset, Vantaan Sanomat kirjoittaa.https://suomimedia.wordpress.com/2018/11/09/kelalta-uhkaavat-rahat-loppua-syyna-ulkomaalaisten-sosiaalietuuksilla-elavien-jatkuvasti-kasvava-maara/?fbclid=IwAR20ekU30z6axl70kIQIDOoFXb3ttVCl7R541JbEpGDkFXGTsjbSl8geEhU
https://www.iltalehti.fi/talous/4f865273-c188-45b3-afa4-0ecb8d71bf8b_ta.shtml
Missä ******i siellä ongelma.

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 621
 • Liked: 2190
Linkitit ton sitten ihan oikeana uutisena?  :facepalm:

sancai

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 224
 • Liked: 7638
Venäläiset ovat huomattavan yliedustettu joukko sosiaalitukien saajissa myös. He ovat kuitenkin paljon ovelampi vähemmistö. Pitävät todella vähän meteliä itsestään, kun taas arabia/somalikulttuuriin kuuluu mahdollisimman äänekäs ja röyhkeä tilan haltuunotto ja jatkuvat vaatimukset lisäetuoikeuksista. Jos itse muuttaisin vieraaseen maahan sukuineni ja tavoitteeni olisi mukava elämä veronmaksajien varoilla, pitäisin aika helvetin matalaa profiilia. 

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 761
 • Liked: 5964
 • Understanding is a three-edged sword.
Linkitit ton sitten ihan oikeana uutisena?  :facepalm:

Samaa minäkin ihmettelin. Varsinkin tämä kohta pisti silmään:
Lainaus
Migrin tilastoista selviää, että Suomeen tulee vuodessa noin 75 000 ulkomaalaista lisää. Suurin osa tulee turvapaikanhakijoina ja pakolaisina Somaliasta, Irakista, Afganistanista ja muista kehitysmaista.

Jutun lopussa on Lähteet-otsikolla linkkejä. Ainoa migrin linkki on tämä:
http://tilastot.migri.fi/#applications
joten se on ilmeisesti tuo jutussa mainittu "Migrin tilastoista selviää, että ...".

Mitä tuolla sivulla sitten kerrotaan:
Hakemuksia (siis hakemuksia, ei myönteisiä päätöksiä) tullut viimeisen 12 kuukauden aikana 65 852 kappaletta, näistä kansainvälistä suojelua (jutussa mainitut turvapaikanhakijat ja pakolaiset) 4404 kappaletta.

Ei tuo nyt minusta ihan suurin osa ole. Entä maittain (edelleen siis hakemuksia, ei päätöksiä) jutussa mainittujen kolmen maan osalta:
Somalia 3526
Irak 7816
Afganistan 2961

Suurimmat maat oleskelulupahakemuksissa ovat Venäjä, Irak, Intia, Kiina, Ukraina ja Vietnam.

Onhan siellä sitten kaikenlaisia kehitysmaita listassa, mutta edelleen: tuo luku on hakemusten, ei päätösten määrä.

Jos päätöksiä katsoo, niin kolme suurinta oleskelulupapäätösmaata ovat Venäjä, Intia ja Kiina.

Hieman erikoinen kohta tuossa uutisessa, ei aukea minulle, että mistä nuo luvut oikein on otettu.

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 072
 • Liked: 13920
Lainaus
KK 458/2018 vp  Kirjallinen kysymys Kelan arabiankielisestä puhelinpalvelusta

Mitä hallitus aikoo tehdä huolehtiakseen siitä, että Kelan toiminta edistää maahanmuuttajien kotoutumista eikä lisää Suomen vetovoimaisuutta haittamaahanmuutolle?

Helsingissä 7.11.2018
Ville Tavio ps
Lainaus
Vastauksena kysymykseen esitän seuraavaa:

Hyvän hallinnon oikeusperiaatteista on säädetty hallintolaissa (434/2003). Hallintolain mukaan asiointi ja asian käsittely viranomaisessa on pyrittävä järjestämään siten, että hallinnossa asioiva saa asianmukaisesti hallinnon palveluita ja viranomainen voi suorittaa tehtävänsä tuloksellisesti. Viranomaisen on toimivaltansa rajoissa annettava asiakkaalleen tarpeen mukaan hallintoasian hoitamiseen liittyvää neuvontaa sekä vastattava asiointia koskeviin kysymyksiin ja tiedusteluihin. Palveluperiaate ja neuvontavelvollisuus koskevat myös Kelaa.

Kelassa on tunnistettu tarve kielipalvelujen kehittämiselle. Kelan kielipalvelut on järjestetty Asiakkuuspalveluissa siten, että peruspalvelu toteutetaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi niin palvelupisteissä kuin puhelinpalvelussakin. Yhä useampi Kelan palveluasiantuntija puhuu myös jotakin muuta kieltä. Lisäksi on valtakunnallinen venäjänkielinen puhelinpalvelu ja nyt kysymyksen kohteena oleva arabiankielinen puhelinpalvelu.
 
Kielipalvelua annettaessa Kelassa pyritään tarkistamaan asiakkaan suomen tai ruotsin kielen osaamisen taso, ja asiakas ohjataan aina ensisijaisesti asioimaan suomeksi tai ruotsiksi, jos kielitaito siihen riittää. Asiointitulkkaus on apuna silloin, kun yhteistä kieltä ei löydy tai asiakkaan kielitaito ei riitä.

Vieraskielisen palvelun tavoitteena on sujuvoittaa kaikkien asiakkaiden asiointia Kelassa. Kasvaneet asiakasmäärät ovat ruuhkauttaneet palvelupisteitä, minkä vuoksi on olemassa tarve hyödyntää myös muita palvelukanavia. Ilman suomen- tai ruotsin kielen riittävää taitoa asiakkaat asioivat keskimäärin useammin ja asioinnit ovat pitkäkestoisempia. Viime kädessä saatetaan päätyä tekemään tulkkiajanvarausta. Tulkkia käytettäessä tarvitaan aina myös ajanvaraus Kelan palveluasiantuntijalle, jolloin resursseja kuluu tavanomaista enemmän. Lisäksi kielitaidon puutteesta johtuvat väärinymmärrykset voivat johtaa virheellisiin etuuspäätöksiin, liikamaksuihin ja takaisinperintöihin, jotka lisäävät hallinnollista työtä.

Suomalaisen yhteiskunnan rakenteiden ja periaatteiden ymmärtäminen on olennainen osa kotoutumista. Kelan rooli perustoimeentuloa tukevana toimijana auttaa maahanmuuttajia osaltaan hahmottamaan yhteiskunnan toimintaperiaatteita, kuten yhteiskunnan tarjoamaa turvaa, mutta myös asiakkaan velvoitteita ja toimintatapoja.
 
Kelan näkemyksen mukaan palvelun tarjoaminen vieraalla kielellä vähentää asiointia erityisesti palvelupisteissä, millä on toimintamenoja alentava vaikutus. Kun asiakas ymmärtää riittävästi asian ja sen, mitä häneltä odotetaan, asiointikerrat vähenevät. Myös asiakkaan kyky toimia itsenäisesti vähentää palvelun tarvetta. Toimintamenoja alentavat myös väärinymmärrysten aiheuttamien ongelmien, päätösten oikaisujen sekä tulkkipalvelujen käytön väheneminen.
 
Sosiaali- ja terveysministeriöllä ei ole toimivaltaa ohjata tai valvoa Kelan hallintoa tai toimintaa. Kela on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos, jonka valvonta kuuluu eduskunnan valitsemille valtuutetuille. Eduskunta valitsee valtuutetut, jotka edustavat eduskunnassa olevia puolueita. Kelan valtuutettujen tehtävänä on valvoa Kansaneläkelaitoksen hallintoa ja toimintaa ottaen huomioon laitoksen palvelujen laatu ja saatavuus.
 
Helsingissä 29.11.2018
Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila
"Healthy free speech is when someone says something you don't like" - Elon Musk 04/2022


against globalism

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 352
 • Liked: 384
Lainaus
Kela alkaa maksaa uutta etuutta koronaepidemian aiheuttaman poikkeustilanteen takia.

Väliaikaista epidemiatukea voivat saada vanhemmat, jotka hoitavat lastaan kotona koronaepidemian takia ja ovat siksi joutuneet ottamaan palkatonta vapaata työstään. Tukea voi saada lapsen vanhempi, huoltaja tai tämän puoliso, joka asuu samassa taloudessa.

Tukea voi saada, jos hoidettava lapsi on varhaiskasvatuksessa, esiopetuksessa, perusopetuksen 1.–3. luokalla, perusopetukseen valmistavassa opetuksessa tai saanut päätöksen erityisen tuen tarpeesta tai pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lisäksi sitä voivat saada ulkomailta saapumisen vuoksi karanteeninomaisiin oloihin ohjatut, Kela kertoo tiedotteessaan.

Tukea maksetaan poikkeusolojen ajan 16.3.‒13.5.2020. Jos poikkeusolot päättyvät aikaisemmin, myös tuen maksaminen lakkaa.

Kelan mukaan tuen määrä on 28,94 euroa arkipäivältä (723,50 euroa kuukaudessa). Hakijan tulot tai lasten määrä eivät vaikuta tuen määrään. Lapsen hoitamisen takia tukea voi saada samassa taloudessa vain yksi henkilö kerrallaan.

Lomautettu tai työtön ei voi saada epidemiatukea. Tukea ei myöskään voi saada äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla tai hoitovapaalla oleva.

Epidemiatukea ei voi saada samaan aikaan tiettyjen muiden etuuksien, kuten työttömyysetuuden tai sairauspäivärahan kanssa.

Epidemiatukea voi nyt hakea Kelasta. Tukea voi hakea takautuvasti 3 kalenterikuukauden ajalta, ja sitä voi saada aikaisintaan 16.3.2020 alkaen

Eduskunta hyväksyi epidemiatukea koskevan lain 24.4.2020. Laki, jonka perusteella tukea voidaan maksaa, on määräaikainen 31.8.2020 saakka.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/f54e7e2d-8bd7-4b36-b99b-38e143e77e63

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 465
 • Liked: 39552
 • Ego sum Spartacus

https://twitter.com/annakontula/status/1461009279826251780


https://twitter.com/annakontula/status/1461008205006393350


https://twitter.com/annakontula/status/1461007159207112708

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 761
 • Liked: 5964
 • Understanding is a three-edged sword.
Lainaus
Kelan työttömyysetuuksista jopa 48 % menee vieraskielisille – Asiantuntija: "Hurjasti yliedustettuina"

Kelan etuisuuksia pääkaupunkiseudulla saavista yhä useampi on nykyään vieraskielinen.

Tammi-elokuussa esimerkiksi Kelan vantaalaisille ja espoolaisille myöntämästä työttömyystuesta jo peräti 48 prosenttia meni hakijoille, jotka puhuvat äidinkielenään muuta kuin suomea, ruotsia tai saamea.

Helsingissä vastaava luku on reilut 37 prosenttia.

Perustoimeentulotuen euroista Vantaalla ja Espoossa hieman yli 37 prosenttia myönnettiin vieraskielisille, Helsingissä vajaat 32 prosenttia.
-----
Koko maassa työttömyyskorvausten ja toimeentulotuen saajista vieraskielisiä on keskimäärin vain joka viides.
-----
Vieraskielisten mittava osuus tuensaajien joukossa on tuttua arkea Espoon sosiaalitoimen johdolle.

– Tämä kehitys ei ole mitenkään yllättävä, mutta se kertoo siitä, että vieraskieliset eivät ole kotoutuneet Espooseen toivotulla tavalla, arvioi Espoon aikuissosiaalityön päällikkö Tapio Nieminen.

– Kun ajatellaan, että kaikista espoolaisista hieman alle viidennes on vieraskielisiä, on heidän suhteellinen osuutensa todella hurjasti yliedustettuna tukien saajien keskuudessa.
-----
Vantaalla vieraskielisten työttömyystuen saajien osuus on kasvanut vuodesta 2019 lähtien yli neljällä prosenttiyksiköllä ja Espoossa yli kuuden prosenttiyksikön verran. Helsingissä tilanne on sen sijaan pysynyt viime vuosina käytännössä ennallaan.

Avaimet siihen, että tuettavan vieraskielisen väestön osuus kaikista tuensaajista supistuisi, löytyy ennen kaikkea työllisyystoimien avulla.

– Jos suomen kielen taito on hyvä, se ilman muuta edistää työllistymistä ja vähentää esimerkiksi työttömyysturvan tarvetta, muistuttaa Kelan tutkimuspäällikkö Signe Jauhiainen.
-----
Huomionarvoista on se, että suurissa kaupungeissa työttömyysetuuksien kaikista euroista jopa lähes puolet ohjataan vieraskielisille.

Vantaalla vieraskieliset ovat saaneet tänä vuonna elokuun loppuun mennessä  työttömyyskorvauksia 35,6 miljoonaa euroa, mikä on reilut 48 prosenttia kaikista työttömyysetuisuuksia saavista vantaalaisista. Espoossa vastaava luku on vain vajaan prosenttiyksikön pienempi. Siellä korvauksia myönnettiin alkuvuonna 36,1 miljoonaa euroa.

Helsingissä vieraskielisten osuus on 37,5 prosenttia. He saivat tammi-elokuussa työttömyyskorvauksia 71,5 miljoonaa euroa.

Perustoimeentulotuen saajista puolestaan vieraskielisiä on Vantaalla ja Espoossa noin 39 prosenttia, kun taas Helsingissä osuus on vain 32 prosenttia.
-----
Asiakaskunnan lukuisista äidinkielistä nousee esille etenkin kolme: arabia, somali ja dari. Darin kieltä puhutaan lähinnä Afganistanissa. Asiakkaista kuusi prosenttia puhuu arabiaa ja neljä prosenttia somalia.
-----
Turussa, Tampereella ja Oulussa vieraskielisten osuus kaikista aikuissosiaalityön asiakkaista on vain korkeintaan kymmenesosa.
-----
Koko juttu:
HU: Kelan työttömyysetuuksista jopa 48 % menee vieraskielisille – Asiantuntija: "Hurjasti yliedustettuina"

Karua luettavaa. Mielessä pyörii lähinnä kaksi sanaa, jätänkö ne mieleen pyörimään vai enkö jätä. No, en jätä: huutava työvoimapula ja ulkomaalaiset huippuosaajat.

F1nka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 112
 • Liked: 3008
Kotouttamisessa vaikein nakki on muuttaa ihmisten perimmäistä maailmankatsomusta ja arvoja. Kielen ehkä voi saadakin oppimaan. Työntekemisen arvostus on luterilainen ja suomalainen arvo. Monissa maailman maissa työntekemistä ei itsearvoisesti arvosteta. Monissa maissa tänä päivänäkin naiset tai palvelija- ja orjaluokka hoitaa käytännön työnteon. Miksi sotkea kätensä ja alentua palvelijaksi, jos tekemättä mitään rahaa tulee tilille? Samalla jää aikaa hoitaa sosiaalisia suhteita ja pikku bisnestä.

Hämmästyttää edelleen, että ne ihmiset, jotka ihannoivat monikulttuurisuutta, ymmärtävät kaikkein vähiten kuinka syvällinen asia kulttuuri on.
Tottelematon tieto aktivismissa

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 853
 • Liked: 30406
 • Rokotettu kaikkea vastaan
Lainaus
Tämä kehitys ei ole mitenkään yllättävä, mutta se kertoo siitä, että vieraskieliset eivät ole kotoutuneet Espooseen toivotulla tavalla, arvioi Espoon aikuissosiaalityön päällikkö Tapio Nieminen.

Niin. Ne eivät ole kotoutuneet, vaikka olemme kotouttaneet niitä jo 32 vuotta. Johtopäätös on, että joko emme osaa kotouttaa niitä tai sitten ne eivät ole kotoutettavissa. Kummassakaan tapauksessa niitä ei pidä ottaa enää lisää ja jo tänne livahtaneistakin on mahdollisuuksien mukaan päästävä eroon vaikka sitten lakeja muuttamalla tai jo entisiä soveltamalla, kuten lähettämällä takaisin ne, joiden suojeluntarve on lakannut.

Tietenkin on olemassa sekin vaihtoehto, että niiden kotouttaminen kestää 33 vuotta, joten ensi vuonna sitten. Tämäkin olisi suhteellisesti ottaen hyvä uutinen, mutta toisaalta taloutemme ei kestä 1,5 sukupolvea kestäviä kotouttamisjaksoja yksilöä kohden: meillä ei ole varaa odotella, että maahan esimerkiksi 20-vuotiaana tullut on viimein kykenevä ja hyödyllinen yhteiskunnan jäsen 53-vuotiaana.

Puhutaan myös kotouttamista estävien rakenteiden tai esteiden purkamisesta. Entäpä, jos nuo esteet ovat geneettisiä? Mitä, jos onkin niin, että ÄO70 porukasta ei saadakaan modernia, länsimaista yhteiskuntaa eteenpäin vievää tai edes sitä ylläpitävää työvoimaa?

Miten voi olla, että olemme yrittäneet jo neljättä vuosikymmentä jotain, mikä ei ole onnistunut - veronmaksajain rahoilla? Ei kai kukaan yritä - päättäjiämme lukuunottamatta - työntää neliskulmaista palikkaa pyöreään reikään ja kun se ei sinne mene, vaadi lisää rahaa, jotta ongelma saadaan hoidettua?

Jos maailmankaikkeudessa on Pahkasikauniversumi, me valitettavasti olemme joutuneet juuri siihen.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 13 458
 • Liked: 11393
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Pääkaupunkiseudun virastojen asiakkaille paikan päällä käytäväksi tarkoitettujen tilojen asiakkaista lienee jotain 85% ainakin mamuja.
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 853
 • Liked: 30406
 • Rokotettu kaikkea vastaan
Jos on siten, että Kelan asiakkaista vain kolmasosa on suomalaisia, he ovatkin vähemmistö.

Heidän äänensä on saatava kuuluviin. Heillä on vähemmistönä korostunut syrjäytymisriski ja samoin heihin kohdistuu vähemmistönä rasismia, ovat muutoinkin heikommassa asemassa ja erityisen haavoittuvaisia.

Onkin pakko kysyä, millaisiin toimenpiteisiin Kela on alkanut suojellakseen tätä vähemmistöä? Varmaankin jo sosiaaliset ohjelmat erityisine tukitoimineen ovat pitkälti suunniteltuja, taloudellinen tuki ja erityistuki mukaanlukien?

Pyytäisinkin Kelaa mitä pikimmiten vastaamaan näihin kysymyksiin ja tiedottamaan kansalaisia, mihin projekteihin suomalaisten syrjäytymisen ja sorron ehkäisemiseksi on nyt ryhdytty ja mitä toimenpiteitä voimme lähiaikoina odottaa?

Lisäisin vielä, että kun maahanmuuttajille on maksettu kotoutumistukia ja vastaavia, nyt on syytä maksaa vastaavia suomalaisille niillä alueilla, joilla he ovat erityisen haavoittuvaisia, koska onhan meitä jo esivallan ja asiantuntijain toimesta ohjeistettu sopeutumaan tulijoiden vaatimuksiin esimerkiksi kulttuurillisesti sellaisilla alueilla, joilla Kelan resurssit kohdistetaan ensiarvoisesti tulijoihin - muutoin suomalaisten syrjäytymisriski kasvaa eikä sitä voida yhteiskunnallisesti sallia. Kaikki tiedämme syyt - onhan niistä meille moneen kertaan kerrottu.
« Viimeksi muokattu: 24.09.2022, 13:54:56 kirjoittanut Eino P. Keravalta »
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 394
 • Liked: 16202
Mielenkiintoista olisi myös tietää, että kuinka moni matujen hakemusten käsittelijöistä ja tarkastajista on (saman lajin) matuja.

Myös ristiinvertailu hakemusten hyväksymisprosenteista eri kansallisuuksien kesken olisi kiva... €/lärvi sekä €/talous mukaan ja tutkimaan, että kuka se syrjitty onkaan  8)

that's a bingo!

Tomatoface

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 136
 • Liked: 5177
 • to the maximam!
Ja pahintahan tässä on se, että suomalaiset ovat keränneet omalla kurjistumisellaan tuon potin jota nyt jaellaan muun maailman ihmisille.

Olemme iloisia veronmaksajia..
O tempora, o mores!

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 215
 • Liked: 46103
 • Socialismo o muerte!
Ja pahintahan tässä on se, että suomalaiset ovat keränneet omalla kurjistumisellaan tuon potin jota nyt jaellaan muun maailman ihmisille.

Joo, ei ole olemassa mitään ylimääräistä jaettavaa, vaan se todellakin on joltain pois.

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 853
 • Liked: 30406
 • Rokotettu kaikkea vastaan
Jos Suomi olisi demokratia, Kelassa määritettäisiin kaikille etnisyyksille tasapuolinen avustussumma.

Jos siis jokin ryhmä olisi suhteellisesti ottaen suurempi avunsaaja, sille osoitettaisiin vähemmän tukea henkilöä kohden.

Toinen vaihtoehto olisi se, että tukea maksettaisiin sen mukaan, mitä kyseinen ryhmä on hyödyttänyt verotuloillaan kansantaloutta.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Siener

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 226
 • Liked: 2707
Mutta usko on vahva.
ihan mihin  tahansa ongelmaan.
Kyllä niistä vielä tulee se rikkaus ja voimavara, ja vastaus lähes mihin tahansa ONGELMAAN...

_______

 Jos suomalaisia lapsiperheitä ja ylipäätään perheenperustamista olisi tuettu samanlaisella innolla kuin nyt maahanmuuttoa, ei Suomella olisi ongelmaa.

Siener

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 226
 • Liked: 2707
Lähisukulainen hankki kalliin asunnon Vuosaaren Aurinkolahdesta,
kuvitteli olevan hyväkin sijoitus.

Sielläpä tuo tuore eläkeläinen nauttii, kun päivälläkin pelottaa mamujengien vuoksi mennä läheiseen Columbuksen kauppakeskukseen.

Itis on jo liikaa hänellekin.

Ja kyllä:SDP:tä äänestänyt ikänsä. Sentään älysi erota puolueesta, vaan tauti ei taida talttua koskaan. ?

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 095
 • Liked: 5442
^ Yhden sukulaisen kanssa on juteltu aiheesta. Hänen mukaansa ei näistä jengeistä ole mitään ongelmaa, koska niitä ei ole.

No niinpä. Sattuu asumaan alueella, jossa ei vielä ole keskittymiä. Avaisi silmänsä ja lähtisi urbaanille tutkimusretkelle tietyille alueille illan mittaan.

Jopa naisystäväni, joka on aika ultrasuvakki, totesi uudenvuoden lähestyessä, että sehän on tietyillä alueilla normaalia, että seinällä roikkuu sinko, kun kerran ainahan se on ollut niin. Hänkin asuu kaupunkialueella, jossa ei tasan tarkkaan törmää tulokkaisiin. Yhteisessä ymmärryksessä ollaan jätetty politiikka puheenaiheiden ulkopuolelle, mutta tuo oli jo vähän lipsahdus häneltä. Pidin pääni kiinni, vaikka kielen päällä oli muutamakin sana viikonvaihteeksi.
Slava Ukraini.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 394
 • Liked: 16202

Helsingin seutu odottaa ukrainalaisten pakolaisten aaltoa muualta Suomesta
Pääkaupunkiseudun kaupungeissa odotetaan ukrainalaisten pakolaisten aaltoa muualta Suomesta keväällä.

Lainaus
HELSINGIN seudun kaupungeissa arvellaan, että eri puolella Suomea sotaa paossa olevat ukrainalaiset pakkautuvat etelään, kun he saavat kotikuntaoikeuden oleskeltuaan maassa vuoden.
Valtaosa ukrainalaisista on hakenut tilapäistä suojelua Suomesta, ja he majoittuvat pääasiassa pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Sisäministeriö on aiemmin arvioinut, että Suomeen voi tämän vuoden aikana tulla jopa 80 000 ukrainalaista. Nyt heitä on kirjoilla Maahanmuuttoviraston vastaanottojärjestelmässä vajaat 40 000.
Pääkaupunkiseudulla Ukrainasta paenneita on noin 4 500–5 000, kertoo vastaanottoyksikön johtaja Pekka Nuutinen Maahanmuuttovirastosta.

VANTAAN kaupunginjohtaja Ritva Viljanen pitää hyvin todennäköisenä sitä, että suuri osa ukrainalaisista alkaa siirtyä pääkaupunkiseudulle keväällä. Hänen mukaansa sinne vetää muun muassa tarjolla olevien työpaikkojen runsas määrä.

Lainaus
MAAHANMUUTTOON ja kotoutumiseen perehtynyt erikoistutkija Pasi Saukkonen Helsingin kaupungilta epäilee, että pääkaupunkiseudulle olisi valtava tunku tämän kriisin kohdalla.

”Mutta kukaanhan ei tiedä”, hän sanoo.

Se johtuu siitä, että nyt ovat liikkeellä naiset ja lapset. Kun lapset aloittavat koulun, he tutustuvat ihmisiin ja oppivat kieltä. Heillä ei välttämättä ole niin kauheasti halukkuutta lähteä vaihtamaan paikkakuntaa.”

Saukkosen mukaan moni ukrainalainen saattaa lisäksi työllistyä paikkakunnilla, joissa on esimerkiksi puutarhataloutta. Pääkaupunkiseudun kannalta tilanne on haastava, jos kaupunkeihin saapuu kerralla suuri määrä ihmisiä, joille on järjestettävä kaikki kuntalaisille kuuluvat palvelut.

”Jos 40 000 ihmistä asteittain siirtyy pääkaupunkiseudulle, siitä tulee iso kustannus ja se haastaa meidän palvelukykyä”, Viljanen sanoo.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009194310.html

juuh, kukaan ei tiedä, haastavuutta, kuluja, työvoimapulaa, naisia ja lapsia. sainko 5/5 matubullshitbingosta ?
that's a bingo!

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 095
 • Liked: 5442
Just joo.

Mitenköhän tähän tilanteeseen on päädytty, että kaikki suomessa asuvat ahtautuvat minkkitarhoihin pääkaupunkiseudulle?

Mitenkään väheksymättä pääkaupunkiseudun asukkaita, kerron, että minä asun mieluummin täällä korvessa, kuin pääkaupunkiseudulla.

Töitä on löytynyt muutakin kuin marketin hyllyttäjänä tai siivoojana. Kaikki kunnia heillekin, he tekevät työnsä ja saavat palkan. Mutta kun tuntuu siltä, että nyt apinaa koijataan ihan huolella. Kun joukossa on ihan varmasti ammattilaisia, jotka laitetaan tekemään paskaduunia paskapalkalla, niin siinä ei hyvesignalointi paljoa paina.

Tänne haalitaan mahdollisimman paljon väkeä tekemään töitä paskapalkalla ja kela maksaa loput.
Slava Ukraini.