Kirjoittaja Aihe: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka  (Luettu 235308 kertaa)

Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 541
 • Liked: 3601
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1050 : 08.03.2024, 19:43:33 »
Maailma.net: Suomen maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikka perustuu yhä enemmän siihen, että tulijat nähdään uhkana, sanovat asiantuntijat 6.3.2024


Lainaus
..Suomen Pakolaisavun toiminnanjohtaja Annu Lehtinen...

...Samaa mieltä on Siirtolaisuusinstituutin erikoistutkija Erna Bodström...
Kuinkahan edellä mainitut henkilöt, kykenevät suhtautumaan ulkomaalaisiin rehellisesti, ennakkoluulottomasti ja ehdottoman puolueettomasti, vaikkakin jo heidän ammattinimikkeet viittaavat siihen, etteivät he näe, kuin myönteisiä asioita kaikista ulkomaalaisista.
Lainaus
Ensimmäisen tärkeä käänne tapahtui jo vuosina 2010–2012, kun perheenyhdistämisen ehtoja kiristettiin. Seuraava kiristysvaihe oli vuonna 2016 niin sanotun pakolaiskriisin yhteydessä, kertoo Helsingin yliopiston sosiologian professori Lena Näre, joka tutkii paperittomuutta...
"Niin sanottu pakolaiskriisi" tosiasioiden tunnustaminen, näyttää olevan mahdotonta joillekin ihmisille, ilmeisesti pakolaisista ei saa tehdä mitään negatiivisia johtopäätöksiä...


Lainaus
..Yksi keskeisistä lakiuudistuksen kohdista on niin sanottu kaistanvaihdon kielto. Se tarkoittaa, ettei turvapaikanhakija voi saada oleskelulupaa Suomesta työn tai opintojen perusteella turvapaikkaprosessin ollessa kesken eikä sen jälkeen hakijan ollessa maassa. Myöskään maassa laittomasti oleskelevat eivät voi laillistaa oleskeluaan ennen kuin ovat välissä poistuneet maasta...
Ja mikä ongelma on tuossa lakiuudistuksessa? Eikö se ole ihan loogista ja johdonmukaista, ettei turvapaikanhakemuksen perusteita voi vaihtaa kesken käsittelyn? Minusta tuo lakimuutos olisi pitänyt viedä vielä pidemmälle ja kaistanvaihto olisi perusteltu syy hylätä välittömästi turvapaikkahakemus.


Lainaus
...Bodström on huolissaan myös ehdotetusta rajamenettelylaista. Sen ajatuksena on, että entistä useamman turvapaikanhakijan hakemukset ohjataan nopeutettuun menettelyyn, jotta heidät saataisiin myös nopeasti pois maasta.
...
Minä en edelleenkään näe siinä mitään ongelmaa, jossa kielteisen päätöksen saanut poistetaan maasta välittömästi.Lainaus
Ulkomaalaislain uudistus ei lakiesityksen mukaan ole ristiriidassa Suomen kansainvälisten velvoitteiden kanssa. Lehtinen on kuitenkin huolissaan siitä, että Suomi on maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikassaan yleisemmin lipeämässä kansainvälisistä sopimuksista ja kansainvälisestä oikeuskäytännöstä.
Hyvä että Lehtinen itsekin myöntää, ettei lakimuutos ole ristiriidassa kansainvälisten velvoitteiden kanssa.

Lainaus
”Olemme pienenä valtiona nähneet monenkeskisen yhteistyön ja kansainvälisen sopimusjärjestelmän merkityksen ja halunneet edistää sitä... ...ja kysyy, meneekö kansallinen etu ja turvallisuus sen yli”, hän sanoo.
Suomen kansallinen etu ja turvallisuus, on siis urhattavissa turvapaikanhakijoiden etujen takaamiseksi. Oikeasti eikö tuollaista ihmistä voida erottaa tehtävistä ja tilalle sellainen henkilö, joka uskaltaa ajaa ensisijaisesti Suomen kansallista etuja ja turvallisuutta?

Pitkä litania lyhyesti.
Lainaus
Kaikki muu on urhattavissa turvapaikanhakijoiden saamiseksi Suomeen, eikä mikään saa estää heidän tuloaan tänne, heidän poistaminen Suomesta rikkoo kaikkia tunnettua ja tuntemattomia kansainvälisiä sopimuksia.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 269
 • Liked: 133657
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1051 : 11.03.2024, 10:42:23 »
Lainaus
Siru­jätti uhkasi lähteä Hollannista maahan­­muutto­politiikan takia – Voiko sama tapahtua Suomessa?

Puolijohdeteollisuus on riippuvainen ulkomaisista osaajista, eikä yrityksille ole ongelma vaihtaa maata, jos työvoimaa ei riitä, sanoo Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulun dekaani Jussi Ryynänen.
Helsingin Sanomat 10.3.2024

Siruvalmistaja ASML ei uhannut lähteä Hollannista vaan yhtiön kuukauden päästä väistyvä toimitusjohtaja totesi, että jos he eivät löydä tarpeeksi osaajia Hollannista, he laajentavat tuotantoaan ulkomailla. Tämän jälkeen yhtiö kiisti, että se olisi poistumassa Hollannista, kuten jotkut toimittajat halusivat lausunnon tulkita.

Lainaus käyttäjältä: HS
Tammikuussa yhtiön toimitusjohtaja Peter Wennick otti kantaa maan maahan­muutto­politiikkaan sen jälkeen, kun maahan­muutto­vastainen Vapauspuolue PVV oli yltänyt paria kuukautta aiemmin murskavoittoon parlamenttivaaleissa.

Wennick huomautti ASML:n olevan erittäin riippuvainen ulkomaisesta ammattitaitoisesta työvoimasta.

Työperäisen maahanmuuton rajoittamisella on suuret seuraukset, sillä tarvitsemme näitä ihmisiä innovointiin”, hän sanoi tammikuussa uutistoimisto Reutersin mukaan.

”Jos emme saa näitä ihmisiä tänne, me menemme jonnekin, missä voimme kasvaa.”

Helsingin Sanomien jutussa ei mitenkään avata, mihin Peter Wennink (ei Wennick) on Hollannin maahanmuuttopolitiikassa tyytymätön ja miten se liittyy Suomeen, mutta ulkomaisen uutisoinnin perusteella toimitusjohtaja on maininnut ongelmaksi nykyisen Rutten hallituksen (ei siis mahdollisen Wildersin hallituksen) suunnitelman kiristää ulkomaalaisille huippuasiantuntijoille myönnettävän verohelpotuksen ehtoja. Wennink siis kiristää hallitusta vaatimalla valtion subventoivan yhtiön palkkakuluja. En ole nähnyt mainittavan, kuinka monia ASML:n 23 000 Hollannin työntekijästä kyseinen verohelpotus koskee, mutta tuskin merkittävää osaa.

Lainaus käyttäjältä: HS
ASML hankkii komponentteja eri puolilta maailmaa, mutta kokoaa laitteensa Hollannissa. Reutersin mukaan yhtiöllä on Hollannissa 23 000 työntekijää, joista noin 40 prosenttia on ulkomaalaisia.

Yhtiön mahdollisesta vetäytymisestä huolestui myös Hollantia toistaiseksi johtava toimitusministeristö eli keskustaoikeistolaisen pääministerin Mark Rutten vanha hallitus. Keskiviikkona Rutte ja ASML:n johto pitivät kriisikokouksen, jonka jälkeen toimitusjohtaja Wennick ilmoitti, ettei yhtiö ole jättämässä Hollantia.

Wennick kuitenkin sanoi, että teollisuuden huolenaiheiden ja tarpeiden sekä poliitikkojen näkemysten välillä on huomattava kuilu ja jos ASML ei voi kasvaa Hollannissa, se voi tehdä sen muualla.

Ihan luonnollista ja kaikkien kannalta järkevääkin hajauttaa toimintaa eri maihin, etenkin jos suuryhtiö kiristää hallitusta puuttumalla maahanmuuttopolitiikkaan.

Lainaus käyttäjältä: HS
SAMAT maahanmuuttoon liittyvät ongelmat uhkaavat myös Suomen puolijohdeteollisuutta, sanoo Aalto-yli­opiston sähkötekniikan korkeakoulun dekaani Jussi Ryynänen.

Suomessa puolijohdeala työllistää tällä hetkellä noin 5 000 henkilöä, mutta osaajatarpeen on arvioitu jopa nelinkertaistuvan vuoteen 2032 mennessä.

Ala on hyvin kansainvälinen. Vaikka Suomessa osaamista on viljalti, pelkästään suomalaiset osaajat eivät riitä yrityksille, Ryynänen sanoo. Uusia osaajia ei aina myöskään pystytä kouluttamaan nopeasti kehittyvän alan vaatimalla tahdilla.

[...]

Huolena onkin, että hallituksen kaavailemat tiukennukset työperäiseen maahanmuuttoon vaikeuttavat alan osaajien houkuttelua Suomeen. Se voi myös viedä yrityksiä myös pois maasta.

”Meillä on Suomessa hirveän hyvää osaamista, mutta kyllä se näkyy, että kaikki puhuvat siitä, mistä me saamme riittävästi osaajia. Sirualan yritykset ovat globaaleja, eikä niille ole mitään ongelmaa vaihtaa maata tai maanosaa. Ne tekevät sen puhtaasti sillä perusteella, missä osaajia on.

Mitkä hallituksen työperäiseen maahanmuuttoon kaavailemat tiukennukset vaikeuttavat puolijohdealan osaajien houkuttelua Suomeen ja miten? Äläkä vain esitä, että kuuden kuukauden raja uuden työpaikan etsimiseen, sillä siihenhän ne tiukennukset asiantuntijoilla jäävät. Dekaani Ryynänen ei kerro, eikä toimittaja Liisa Niemi selitä pelottelujaan.

Harvalukuiset huippuosaajat kyllä liikkuvat rahan perässä toisiin maihin, mutta Suomi ja muut Euroopan maat ovat tuomittuja häviämään kisan ulkomaista halpatyövoimaa hyödyntävistä tehtaista, jos sille polulle lähdetään.
« Viimeksi muokattu: 11.03.2024, 10:45:47 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 269
 • Liked: 133657
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1052 : 14.03.2024, 00:30:11 »
Svenska Yle esittelee hallituksen turvapaikkapolitiikan tiukennuksen uhrina Hossam Basimin.

Yle: Hossam Basim vet att han inte kan få asyl – hör till den grupp som regeringen vill få ut ur landet 12.3.2024

Vuonna 2015 Suomeen Irakista saapunut Basim on omien laskujensa mukaan saanut jo 20 kielteistä päätöstä turvapaikkahakemuksista ja valituksista. Turvapaikkahakemuksia kannattaa kuitenkin tehdä, koska sen kautta saa työluvan ja työpaikan kautta oleskeluluvan. Tätä uhkaa hallituksen lakimuutosesitys, joka estäisi turvapaikanhakijan ns. kaistanvaihdon eli oleskeluluvan saamisen opiskelun tai työpaikan perusteella.

Basimilla on tällä hetkellä työperusteinen oleskelulupa, mutta hän sai lomautuksen töistään. Joulukuussa hän meni naimisiin suomalaisen naisen kanssa, mutta pitää oleskeluluvan hankkimista avioliiton perusteella hankalana, koska "se vaatii suhteen pysyvyyden todistamista". Basim ei halua ihmisten luulevan, että hän meni naimisiin vain saadakseen oleskeluluvan.

Jos hallituksen oleskelulupapolitiikkaa tiukentavat lait menevät läpi, Basimilla on jo sitä varten suunnitelma. Hän muuttaa Saksaan, josta töiden löytymisen pitäisi olla helpompaa. Irakiin Basim ei palaa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset


Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 010
 • Liked: 40421
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1054 : 14.03.2024, 11:40:47 »

Lainaus käyttäjältä: HS
Suomessa puolijohdeala työllistää tällä hetkellä noin 5 000 henkilöä, mutta osaajatarpeen on arvioitu jopa nelinkertaistuvan vuoteen 2032 mennessä.

Ala on hyvin kansainvälinen. Vaikka Suomessa osaamista on viljalti, pelkästään suomalaiset osaajat eivät riitä yrityksille, Ryynänen sanoo. Uusia osaajia ei aina myöskään pystytä kouluttamaan nopeasti kehittyvän alan vaatimalla tahdilla.

[...]

Huolena onkin, että hallituksen kaavailemat tiukennukset työperäiseen maahanmuuttoon vaikeuttavat alan osaajien houkuttelua Suomeen. Se voi myös viedä yrityksiä myös pois maasta.

”Meillä on Suomessa hirveän hyvää osaamista, mutta kyllä se näkyy, että kaikki puhuvat siitä, mistä me saamme riittävästi osaajia. Sirualan yritykset ovat globaaleja, eikä niille ole mitään ongelmaa vaihtaa maata tai maanosaa. Ne tekevät sen puhtaasti sillä perusteella, missä osaajia on.

HS ja Ryynänen valehtelee lukijoita päin naamaa.

Puolijohdealan ("sirualan") osaajat eivät ole sellaisia, jotka olisivat millään lailla maahanmuuton ehtojen kiristämisen piirissä.

Varsinaista puolijohdeteknologiaa opetellaan yksinomaan korkeakouluissa eli ne osaajat ovat valmistuessaan vähintään diplomi-insinöörin tasoa. Piirisuunnittelija on vähintään insinööritasoa. Puolijohdevalmistuksessa voidaan käyttää ammattikouluväkeäkin, mutta kyseessä on pitkälti rutiinihommaa eikä mitään "osaamista".

En millään ilveellä näe, että Suomen varsin pieni puolijohdeteollisuus olisi jotenkin riippuvainen mamujen massamaahantuonnista. Tällainen väite on paskapuhetta alusta loppuun.

Ala on harmittavan pieni ( https://teknologiateollisuus.fi/fi/teknologiateollisuus/toimialaryhmat/puolijohdetoimialaryhma ), mutta se ei johdu mamujen puutteesta vaan suppeista koulutusmahdollisuuksista, kovista vaatimuksista ja ulkoistamisesta Kiinaan.

Puolijohdealan osaaja on käytännössä hyvä fysiikan ja matematiikan osaaja, joka rajaa varsinaisten osaajien määrän tehokkaasti. Mitään massa-alaa siitä ei koskaan ole tulossa joka tapauksessa eikä oikeaa alan osaamista voi korvaa peruskoulua käymättömien MENA-mamujen tuonnilla. Tämä ei ole mitään lattioiden lakaisemista ja pitsojen kuljettamista.

Jos puolijohdeala haluaa osaajia ulkomailta, pitää lyödä kunnon tukko rahaa tiskiin. Kukaan oikea osaaja ei liikahda ulkomailta minnekään ilman todella rasvaista palkkalupausta.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 121
 • Liked: 44064
 • Ego sum Spartacus
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1055 : 14.03.2024, 14:31:10 »
Ensin Suomi *askotaan haittamaahanmuutolla ja sitten samaa *askaa tarjotaan lääkkeeksi.

Lainaus

Koululaisten ja koulujen määrä romahtaa – Kuntaliitto: Vain poikkeuksellinen maahanmuutto voi estää

X

6:00

Päivitetty 7:46

Kuntaliiton selvityksen mukaan perusopetuksessa olevien lasten määrä laskee yli 80 000:lla vuoteen 2030 mennessä.

Kyseessä on peruskoulun historian suurin oppilasmäärän muutos.

Kuntaliiton mukaan tilanne muuttuisi vain, jos maahanmuutto kasvaisi täysin poikkeuksellisesti aikaisempiin vuosiin verrattuna.

Liiton toimitusjohtaja Minna Karhunen sanoo, että kyseessä on uusi normaali, joka koskettaa koko Suomea. Muutoksen taustalla on jo pitkään tiedetty laskenut syntyvyys.

Kuntaliiton mukaan tämä tarkoittaa sitä, että koulujen määrä jatkaa vähentymistään.

X

Karhusen mukaan lasten määrän pienetessä rahoituskin vähenee.

X

Vieraskielisten lasten määrä loiventaa muutosta
Muutos näkyy ennen kaikkea suomenkielisten 7–15-vuotiaiden lasten määrässä, joka laskee jopa 100 000:lla vuoteen 2030 mennessä.

Ruotsinkielisten koululaisten määrä vähenee myös, muttei yhtä voimakkaasti.

Muutosta loiventaa vieraskielisten lasten määrän kasvu.

Kuntaliiton mukaan vuoteen 2030 mennessä vieraskielisten lasten osuus kasvaa jopa 16 prosenttiin koko koululaisikäluokasta, kun osuus on nyt 10 prosenttia.

Alueellinen vaihtelu on tosin suurta. Kuntaliiton mukaan vuoteen 2030 mennessä pääkaupunkiseudulla jopa 30 prosenttia lapsista on vieraskielisiä, kun taas joissakin kunnissa vieraskielisiä ei ole käytännössä lainkaan.

X

Karhusen mukaan kasvukeskuksiin pitää satsata rohkeasti, sillä Suomeen tarvitaan lisää väestöä.

Hänen mukaansa kouluissa, joissa on suuri määrä vieraskielisiä, on myös tarve erilaisille resursseille. Tarvetta on ainakin valmistavalle opetukselle ja erityisopetukselle, jotka maksavat tavanomaisia opetustapoja enemmän.

X

Muokattu 14.3.2024 kello 7.46: Artikkelin keskustelun sulkeutumisaikaa aikaistettu moderoinnin ruuhkautumisen vuoksi.


https://yle.fi/a/74-20078918


Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 269
 • Liked: 133657
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1056 : 14.03.2024, 14:58:31 »
Svenska Yle esittelee hallituksen turvapaikkapolitiikan tiukennuksen uhrina Hossam Basimin.

Yle: Hossam Basim vet att han inte kan få asyl – hör till den grupp som regeringen vill få ut ur landet 12.3.2024

Vuonna 2015 Suomeen Irakista saapunut Basim on omien laskujensa mukaan saanut jo 20 kielteistä päätöstä turvapaikkahakemuksista ja valituksista. Turvapaikkahakemuksia kannattaa kuitenkin tehdä, koska sen kautta saa työluvan ja työpaikan kautta oleskeluluvan. Tätä uhkaa hallituksen lakimuutosesitys, joka estäisi turvapaikanhakijan ns. kaistanvaihdon eli oleskeluluvan saamisen opiskelun tai työpaikan perusteella.

Höblän vuoro tarjota esimerkiksi tulevien lakimuutosten uhrista toinen turvapaikkahuijari, Ali Reza Haidari, joka ei saanut turvapaikkaa, mutta sai työperusteisen oleskeluluvan ja on nyt työskennellyt useamman vuoden lähihoitajana. Ennen Suomea koulua käymättömän Haidarin haaveena on opiskella Suomessa lääkäriksi.

Lainaus
Närvårdaren Ali Reza trivs med sitt jobb inom äldrevården – snart kan personer som han avvisas utan prövning

Närvårdaren Ali Reza Haidari har jobbat inom äldrevården i snart fem år, och hoppas på att en dag kunna utbilda sig vidare inom sitt område. För honom blev jobbet som närvårdare räddningen, men nu vill regeringen stänga den här dörren för asylsökande.

Ali Reza Haidari har aldrig jobbat så hårt som han gjorde under studierna till närvårdare. Knappast så många andra heller; under dagarna var han i skolan och då skolan slutade åkte han direkt till jobbet som servitör på en restaurang. Vid 21 var arbetsdagen slut och Haidari kunde åka hem och lägga sig för att orka upp igen följande dag.

Efter den första praktikperioden på ett äldreboende fick han fortsätta arbeta på boendet och lämnade restaurangjobbet. Tre kvällar i veckan och på veckosluten jobbade han på äldreboendet vid sidan av studierna, och veckans två lediga kvällar ägnade han åt gymnasiestudier vid kvällsgymnasiet. Ungefär en gång på två månader hade han ett ledigt veckoslut.

– Det var svårt att studera, språket var nytt och jag hade inte ens gått grundskolan. Men jag hade så mycket motivation. Kanske en drivkraft var att jag hoppades att jag någon gång kunde studera vidare till läkare, säger Ali Reza Haidari nu.
...
Hbl 14.3.2024  (maksumuuri)

Haidarin Suomeen jäämistä vaadittiin neljä vuotta sitten mm. Amnestyn, Vapaan liikkuvuuden ja valtamedian aktivistitoimittajien kampanjoinnissa, kun hänet oltiin käännyttämässä Suomesta.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 943
 • Liked: 5769
 • Panda nimeltä Kallan.
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1057 : 16.03.2024, 22:10:33 »
Ensin Suomi *askotaan haittamaahanmuutolla ja sitten samaa *askaa tarjotaan lääkkeeksi.

Lainaus

Koululaisten ja koulujen määrä romahtaa – Kuntaliitto: Vain poikkeuksellinen maahanmuutto voi estää
---
Kuntaliiton selvityksen mukaan perusopetuksessa olevien lasten määrä laskee yli 80 000:lla vuoteen 2030 mennessä.

Kyseessä on peruskoulun historian suurin oppilasmäärän muutos.
---
Muokattu 14.3.2024 kello 7.46: Artikkelin keskustelun sulkeutumisaikaa aikaistettu moderoinnin ruuhkautumisen vuoksi.


https://yle.fi/a/74-20078918

Päälle ilmastopelotteluhumppa, Pridet ja kaikki muu positiivinen syrjintä ja nuorten naisten saaminen ahdistuneeksi kaikesta, niin kyllä sillä on syntyvyys saatu onnellisesti romahdutettua. Covid-19 -"rokotteiden" vaikutuksenkin hedelmällisyteen näkee sitten.

En toki yllättyisi, jos Yle olisi vilpittömän ihmeissään. Ensin levitetään haitallisia ideologioita ja sitten ollaan ihmeissään tilanteesta. Vähän sama kuin jo hyvän aikaa sitten eläkkeelle jäänyt kollegani, joka oli kunnon feministiänkyrä: kannusti aikuisia naisiaan vaihtamaan miehiä aina välillä ja olemaan itsenäisiä vahvoja aikuisia naisia (eli kunnon änkyräfeministejä), ja sitten vanhoilla päivillä ihmettelee kun tyttäret ovat edelleen lapsettomia sinkkuja 35-vuotiaina, ja haluaisi olla isoäiti ennen kuolemaansa. No, vaikka maataloudesta en mitään tiedäkään, niin luulen, että sitä niittää mitä kylvää.

Toki myös varmaan Tinderin yms. hook-up-kulttuurin yleistyminen, kuten myös avioerojen tolkuton määrä ja uskovien kristittyjen määrän väheneminen vaikuttaa asiaan, kuten varmasti myös moni muukin asia, mitä en keksi ajatella.

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 360
 • Liked: 11444
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1058 : 17.03.2024, 01:06:40 »
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 943
 • Liked: 5769
 • Panda nimeltä Kallan.
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1059 : 17.03.2024, 07:27:49 »
Väestönvaihto on totta
https://www.youtube.com/watch?v=fQgElsDb6XQ

En tiedä, milloin ja missä piireissä Suomessa (tai Suomea rahoittavissa piireissä?) on päätetty, että meidän täytyy tuoda maahan tolkuton määrä ulkomaalaisia. Mutta jokin tällainen päätös on jossain vaiheessa varmasti tehty, koska ei tällainen tulvaporttien avaaminen muuten olisi mahdollista. Tai kuten koronapassit; jos maahan halutaan tiukka valvonta, se saadaan kyllä toteutettua, mutta tähän ei ole ollut todellisilla päättäjillä tahtotilaa eikä aikomustakaan sellaiseen.

Kuten videolla sanotaan oikein hyvin, tilastoilla voidaan valehdella ja gaslightata - väitä, ettei väestönvaihtoa ole, ja näytä tilasto missä tämä väestönvaihto onkin sitten totta. Nyt ongelman olemassaoloa on aina näihin päiviin asti peitelty, kunnes sitten huomaan seurakunnassakin käydessä, että hyvin on väestö ei-suomalaistunut (onneksi ovat tosin olleet toistaiseksi sivistysmaalaisia). Voin toki vaan kuvitella väestönvaihdon tilanteen nuorison ja "nuorison" suosimissa yökerhoissa.

Kuten videolla todetiin kohdassa 5:32, niin vuonna 2000 Suomessa asuvista 36-vuotiaista ulkomaalaistaustaisia oli 3,6 prosenttia ja 2023 lopussa 18 prosenttia; tähän ei varmaan laskettane ulkomaalaistaustaisten lapsosia. Joka tapauksessa, kehitys on ollut merkittävää ja systemaatista. Ja media syystä tai toisesta on kannattanut tätä nykykehitystä, aivan kuten se tuki koronapassiakin - onko tämä kannatus ollut vilpitöntä vai omistajien toive, on asia erikseen.

Se on jokatapauksessa selvää, että keskimääräinen rivimokuttajan älykkyysosamäärä ei ole riittänyt kokonaiskuvion ymmärtämiseen, ja ilman "monikulttuuri"mädätystä tätä maan sisäistä balkanisointia ei katsottaisi hyvällä. Toki balkanisointi valtion toimesta ja valtion tukemana takaa sen, että kansa on riittävän jakaantunut eikä muodosta uhkaa vallanpitäjille; siinä on hyvä sitten myydä kansallisomaisuutta ja Suomikin siinä ohella, kun kansalaisen aika ja energia menee taloudelliseen selviytymiseen  (mikä ei ole somaleille ja muille Kela-siunatuille ongelma, kun Kela ei kysele heiltä ikäviä).
« Viimeksi muokattu: 17.03.2024, 07:31:11 kirjoittanut Kallan »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 269
 • Liked: 133657
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1060 : 17.03.2024, 13:35:07 »
Höblän vuoro tarjota esimerkiksi tulevien lakimuutosten uhrista toinen turvapaikkahuijari, Ali Reza Haidari, joka ei saanut turvapaikkaa, mutta sai työperusteisen oleskeluluvan ja on nyt työskennellyt useamman vuoden lähihoitajana. Ennen Suomea koulua käymättömän Haidarin haaveena on opiskella Suomessa lääkäriksi.

Hbl 14.3.2024  (maksumuuri)

Haidarin Suomeen jäämistä vaadittiin neljä vuotta sitten mm. Amnestyn, Vapaan liikkuvuuden ja valtamedian aktivistitoimittajien kampanjoinnissa, kun hänet oltiin käännyttämässä Suomesta.

Tänään paperilehdessä. Haidari ei siis ole menossa lakimuutosten jälkeenkään mihinkään, vaan hänet esitetään esimerkkinä sellaisesta turvapaikkahuijarista, joihin lakimuutokset vastaisuudessa vaikuttaisivat, mutta joita ilman Suomi ei tule toimeen, koska työvoimapula.

Afganistanilaistaustainen Haidari saapui Suomeen Iranista vuonna 2015 ja sai ensimmäisen kielteisen päätöksen kolmessa viikossa. Ei suostunut lähtemään, vaan tehtaili yhä uusia turvapaikkahakemuksia, valituksia ja oleskelulupa-anomuksia opiskelun perusteella, kunnes sai lopulta kielteisten päätösten perään oleskeluluvan työpaikan perusteella eli ns. vaihtoi kaistaa.

Jutussa kritisoidaan lakihanketta kaistanvaihdon lopettamiseksi. Tutkijana esitellyn aktivisti Erna Bodströmin mukaan ei ole mitään todisteita, että turvapaikkaa haettaisiin töihin pääsemiseksi. Väite on absurdi, kun monet turvapaikanhakijat itse myöntävät tämän, eikä Haidarillakaan ollut kunnollisia perusteita turvapaikkahakemukselleen. Elämä vain on hänelle parempaa Suomessa kuin Iranissa.

Bodström selittää, että turvapaikan saamisen kriteerit ovat hyvin tiukkoja, vaikka ne ovat Suomessa löysempiä kuin missään. Bodström toistaa myös tutut lätinät, että laittomasti Suomeen jääminen on "paperittomille" ainoa mahdollisuus, koska he eivät uskalla palata, vaikka paluun riittävä turvallisuus on erikseen tutkittu ja moneen kertaan todettu. Muutaman vuoden takainen Irakissa kuolleen vapaaehtoisesti palanneen turvapaikanhakijan EIT-tapaus paljastui huijaukseksi oleskeluluvan ja rahan saamiseksi.

Myös EK kritisoi lakihanketta. EK ei kuulemma usko, että kaistanvaihdon estäminen vaikuttaa turvapaikanhaun vetotekijöihin, mikä on sekin absurdi väite, sillä Suomeen ei päädytä koko Euroopan läpi matkaten hups vahingossa. Eivät ne 20 000 irakilaista turvapaikkasurffaajaakaan päätyneet tänne vuonna 2015 siksi, että kääntyivät EU:n ulkorajan ylittämisen jälkeen kreikkalaisessa risteyksessä väärään suuntaan.

Bodström pelottelee, että lakien tiukentaminen saattaa johtaa laittomien siirtolaisten radikalisoitumiseen, millä hän viitannee islamistiseen terrorismiin. Sitä suuremmalla syyllä heitä ei kaivata tänne lisää, ja entisistäkin pitää päästä eroon.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset


Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 269
 • Liked: 133657
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1062 : 29.03.2024, 02:42:00 »
Lainaus
HS-haastattelu|”Tämä olisi pitänyt tehdä jo aikaa sitten” – Mari Rantasen mielestä Suomen tiukka linja maahanmuuttoon on uutta eurooppalaista valtavirtaa

Mikä tiukka linja? Suomen linjaukset ovat hallituksen kaavailemien muutosten jälkeen edelleenkin myös Ruotsia liberaalimpia mitattuna turvapaikanhakijoiden huippukorkeilla hyväksymisprosenteilla, joihin hallitus ei aio koskea.

Nyt tehdään pahasti myöhässä niitä vetotekijämuutoksia, jotka olisi pitänyt tehdä ainakin 10-15 vuotta sitten, jotta niillä olisi ehkäisty myöhempää turvapaikkamaahanmuuttoa kymmenien tuhansien ihmisten verran. On tältä osin jo myöhäistä, kun yhteisöt on päästetty kasvamaan liian suuriksi.

Muutosten on oltava systeemisiä ja ulotuttava myös muille väylille holtittomasti levinneeseen haittamaahanmuuttoon (mm. lukiolaisten maahantuonti), mutta tästä ei ole muuta merkkiä kuin lupaus, että Suomi edistää EU:ssa "rakentavasti"... jotain.

Lainaus
Jotain rotia

Käännytyslain varjoon on jäänyt, että useat maahanmuuton kiristykset alkavat edetä tänä keväänä. Niitä toteuttaa omiensa arvostama perussuomalainen sisäministeri Mari Rantanen.

ROTIA ja järjestystä. Se on ilmaus, jota sisäministeri Mari Rantanen (ps) käyttää mielellään.

”Se on sellaista, mitä monet ovat kaivanneet. Minusta se on ihan hyvä tunnuslause”, Rantanen sanoo.

Rantanen, 48, on perussuomalaisten ensimmäinen sisäministeri koskaan. Hän on ollut koko alkukautensa paljon julkisuudessa Suomen itärajan sulkeutumisen ja Venäjän hybridivaikuttamisen takia.

Rantanen istui jo vuoden takaisissa hallitusneuvotteluissa ryhmässä, joka oli perussuomalaisille tärkeä. Se keskittyi yhteiskunnan kriisinkestävyyteen ja sisäiseen turvallisuuteen eli muun muassa poliisin ja rajavalvonnan toimintaan.

Sama ryhmä kirjoitti hallitusohjelmaan poikkeuksellisen yksityiskohtaisen listan siitä, miten hallitus muuttaa Suomen maahanmuuttopolitiikkaa.


Muutoksia toteuttamaan perussuomalaiset laittoivat Rantasen, joka nauttii eduskuntaryhmässään suurta arvostusta.

[...]

Viestissä oli kuvakaappaus sisäministeriön maahanmuuttouudistuksia koskevien tiedotteiden otsikoista.

Suomen sisäraja pysyy kiinni.

Pysyvän oleskeluluvan edellytyksiä tiukennetaan.

Sisäministeriön hanke valmistelee muutoksia perheenyhdistämiseen.[...]

RANTANEN on yrittänyt kuvata EU-kumppaneille Suomen dilemmaa käyttämällä kolmen korin vertausta. Yhdessä korissa on hänen mukaansa aito kansainvälisen suojelun tarve, siis turvapaikkajärjestelmä, jossa maat antavat turvapaikan esimerkiksi kotimaassaan vainotulle ihmiselle.

Toisessa korissa on siirtolaisuus eli kotimaastaan esimerkiksi paremman elämän toivossa lähtevät ihmiset.

Kolmannessa on välineellistetty maahantulo eli juuri se, mitä Venäjä on tehnyt itärajalla: ohjannut rajalle painostustarkoituksessa kolmansien maiden kansalaisia, jotka rajan yli päästyään hakevat turvapaikkaa Suomesta.

Eri koreja ei Rantasen mukaan pidä sekoittaa. Jokainen kori tarvitsisi hänen mukaansa omanlaisensa lähestymistavan ja omat säännöt, ”mutta nyt ne ovat iloisessa sotkussa”.


Rantasen mukaan perustavanlaatuinen oikeus turvapaikkaan vaarantuu, jos Venäjän kaltaiset valtiot käyttävät turvapaikkajärjestelmää härskisti hyväkseen. Rantasen mukaan EU-lainsäädännössä tai kansainvälisissä sopimuksissa ei ole varauduttu tällaiseen.

”Ne eivät ole ajan tasalla. Tuskin kukaan tätä 1950-luvulla pohti. Hallituksella on oikeus ja velvollisuus huolehtia Suomen kansalaisten turvallisuudesta jokaisessa tilanteessa.”


[...]

KÄÄNNYTYSLAIN varjoon on jäänyt, että lakihankkeet maahanmuuton kiristämisestä alkavat tänä keväänä toteutua.

Kiristykset ovat yksi tämän hallituksen isoja reformeja. Niiden peruslinja on pitkälti kokoomuksen kynästä lähtöisin. Säätytalolta kerrotun mukaan perussuomalaisille kokoomuksen tiukentunut linja sopi lähes sellaisenaan, mutta he halusivat kontrolloivamman otteen erityisesti työperäistä maahanmuuttoa koskeviin kirjauksiin.

Hallitus laittaa toimeen kaikki EU-direktiivien sallimat kiristysmahdollisuudet. Perusteluna on Rantasen mukaan väärinkäytösten torjuminen ja turvallisuuden lisääminen.

”Meillä on ehkä ollut sellainen maailmoja syleilevä, herttainen suhtautumistapa asioihin.”

[...]

TULOSSA on muun muassa oleskelulupasäännösten muutos, jossa estetään turvapaikanhakijoiden ”kaistanvaihto”.
Se tarkoittaa, että he eivät saa kesken turvapaikanhaun työperäistä oleskelulupaa.

Turvapaikanhakijan kuukausittainen vastaanottoraha leikataan perustuslain sallimaan minimiin.

Kansainvälinen suojelu muuttuu luonteeltaan väliaikaiseksi. Oleskelulupien pituus lyhenee EU:n minimiin nykyisestä neljästä vuodesta. Jos saa turvapaikan, lupa on voimassa kolme vuotta. Jos saa luvan niin sanotun toissijaisen suojelun perusteella, lupa on voimassa vuoden.

Lausuntokierroksella tämä sai kritiikkiä: tihentyvät jatkolupahakemukset työllistävät viranomaisia eivätkä edistä kotoutumista.

Samoin eduskuntaan lähtee kansalaisuuslain asumisaikaa koskeva muutos. Jatkossa Suomen kansalaiseksi pääsisi kahdeksan vuotta Suomessa asuttuaan, kun nyt aikana on viisi vuotta.

Lausuntopalautteessa tuli esiin huoli siitä, että muutos vähentää Suomen vetovoimaa, kun kansainvälisistä osaajista kilpaillaan. Saksa esimerkiksi on tekemässä päinvastaisen muutoksen ja lyhentämässä vaadittua asumisaikaa.

”Ei tästä lähde mitään viestiä maailmalle. Vaan tästä lähtee viesti tulijalle, että Suomen maahanmuuttopolitiikka ei ole sen löysempää kuin muuallakaan ja täällä pitää noudattaa sääntöjä. Jos täältä ei saa oleskelulupaa, niin täältä pitää poistua tai täältä poistetaan. Eikä pysyvää oleskelulupaa tai kansalaisuutta saa, jos ei itse osallistu yhteiskunnan rakentamiseen. Tällaiset muutokset olisi pitänyt tehdä jo aikaa sitten.”

HALLITUS pyrkii myös edistämään EU-tasolla turvapaikkaprosessin ja kansainvälisen suojelun siirtämistä turvallisiin kolmansiin maihin. Näin Suomi voisi siirtää turvapaikanhakijoita EU:n ulkopuolelle odottamaan päätöstä. Italia on jo alustavasti sopinut tästä Albanian kanssa. Toimintatapaa sanotaan Ruanda-malliksi, koska Britannia on pyrkinyt toimimaan näin afrikkalaisen Ruandan valtion kanssa.

Nämä ovat Suomelta isoja linjanmuutoksia. Rantasen mukaan kyse on eurooppalaisesta valtavirrasta. Sen takia hän pitää kesäkuun EU-vaaleja äärimmäisen tärkeinä.

”Ihmisten kannattaisi niistä kiinnostua, jos ajatellaan vaikka perussuomalaisia äänestäjiä, joille maahanmuuttokysymykset ovat tärkeitä. Sieltä tulee käytännössä turvapaikkalainsäädäntö, jota sitten toimeenpannaan Suomessa. Jos haluaa vaikuttaa, sitä kautta se pitää tehdä.”
Helsingin Sanomat 29.3.2024
 
Kuten sanottu, Suomen turvapaikkapolitiikka pysyy noilla muutoksillakin selvästi muita maita löysempänä. Palautusten tehostamisesta ei ole esitetty mitään vakuuttavaa tai edes uutta, ei esimerkiksi palautusten sujuvuuden sitomista viisumeihin tai kehitysapuun. Suomi on pääministeri Orpon suulla kiistänyt ajavansa edes EU:ssa ns. Ruanda-mallia, ja kotimaassahan sitä ei tulla toteuttamaan.

Eivätkä kansainvälisten sopimusten eurooppalaiset tulkinnat ole pielessä vuonna 2024 siksi, että takavuosina ei osattu kuvitella niiden johtavan massiiviseen haittamaahanmuuttoon tai että komissiossa ei oltaisi tietoisia nykytilanteesta, vaan koska haittamaahanmuutosta ei haluta luopua.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 649
 • Liked: 8036
 • Maahanmuutto- ja ilmastoasiantuntija
  • chadnet
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1063 : 29.03.2024, 06:08:55 »
 :silakka:
« Viimeksi muokattu: 16.04.2024, 18:28:45 kirjoittanut Dangr »
"We now live in a nation where doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the press destroys information, religion destroys morals, and our banks destroy the economy.” Chris Hedges
"Shouting "Freedom" and other anti-government slogans" NYT

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 553
 • Liked: 64840
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1064 : 29.03.2024, 20:36:23 »
Nyt pitää piirtää iso
X
Seinään.

Yle 20:30 uutisissa oli pääuutisena turvapaikanhakijoiden hakemustehtailut.

Uutisissa kerrottiin, että useat turvapaikanhakijat viivyttävät lähtöään tai maastapoistamistaan tehtailemalla aina uusia hakemuksia. Jopa yli kymmenen hakemusta oli tehtailtu.

Sisäministeri Rantasta haastateltiin, joka oli lausunut uutisille, että tämmöinen turvisten hakemustehtailu pyritään estämään. Etenkin jos on jo oikeuden kielteinen päätös, niin lisähakemuksia ei sitten enää otettaisi vastaan.

Uutisen lopussa sanottiin vielä - ja oli kuva oikeuden tms. päätöksestä - että henkilöä esitettiin otettavaksi säilöön hänen tehtailtuaan 13 hakemusta. Myös kerrottiin ihmisen tappaneesta hakijasta, jota ei ole saatu rikoksesta huolimatta poistettua maasta.

Onkohan Yle huolissaan rahoituksestaan?

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Linkster

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 932
 • Liked: 2243
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1065 : 29.03.2024, 21:00:51 »
 :o Jäsen Ikuturson juttu myös kirjoitettuna?
Mitä kummaa? Turvapaikkahuijareista kirjoitetaan Ylenannolla?

Lainaus
Irakilaismies on estänyt palautuksen hakemalla turvapaikkaa 13 kertaa – edes tappajaa ja raiskaajaa ei saatu ulos maasta
Hallitus yrittää rajoittaa perusteetonta turvapaikan hakemista kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen.

Lainaus
Irakilaismies on estänyt palautuksen hakemalla turvapaikkaa 13 kertaa – edes tappajaa ja raiskaajaa ei saatu ulos maasta
Hallitus yrittää rajoittaa perusteetonta turvapaikan hakemista kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen.

Lainaus
Samaan aikaan 13 kertaa turvapaikkaa hakeneen kurdimiehen kanssa Suomi ponnisteli saadakseen palautettua Irakiin miehen, joka on Suomessa suorittanut vankeusrangaistuksen taposta ja hautarauhan rikkomisesta, viidestä pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta ja lähestymiskiellon rikkomisesta.

Ennen vapautumistaan poliisi piti miehelle maastapoistumispuhuttelun, jossa mies ilmoitti, että ei halua vielä tehdä uutta turvapaikkahakemusta.

Poliisin näkemyksen mukaan mies halusi näin pelata aikaa, sillä odottamalla hän pystyisi uudella turvapaikkahakemuksella estämään lainvoimaiseksi tulevan maastapoistamispäätöksen toimeenpanon.

niin, tämä "kaikkein hädänalaisin,työvoimapulaa paikkaava kultamuna jne nyyhkis" osoittautuikin kuten 99,99% kaltaisistaan pelkäksi mätämunaksi ja massiiviseksi kustannuseräksi Suomelle ja suomalaisille.
Laiva tuntuisi kääntyvän, mutta aivan liian hitaasti - todennäköisesti myös aivan liian myöhään jotta tämä naiivien hölmöläisten pumppaus loppuisi.

Lainaus
Jotkut palautusta välttelevät turvautuvat vääriin henkilöllisyyksiin, kuten marokkolaismies, jonka turvapaikkahakemuksen Maahanmuuttovirasto hylkäsi vuonna 2019.

Aiemmin mies oli esiintynyt toisella nimellä Algerian kansalaisena. Mies teki useita valituksia, uusintahakemuksia ja rikoksia.

Välillä hän katosi, mutta jäi kiinni ilmestyttyään häiriköimään ex-naisystävänsä asunnolle. Mies kuitenkin vapautettiin, koska hänen henkilöllisyyttään ei onnistuttu selvittämään.

Lopulta sormenjälkien avulla saatiin Espanjasta tieto, että mies oli siellä rekisteröity turvapaikanhakijaksi. Espanjassa mies oli esiintynyt useilla eri nimillä. Lopulta Marokon viranomaiset tunnistivat miehen sormenjälkien perusteella Marokon kansalaiseksi.

Kesällä 2023 mies jäi kiinni myytyään marihuanaa alaikäisille. Hänet otettiin säilöön, josta hän ilmoitti pakenevansa.

Tuolta erikoislaatuinen uutinen, joka ei tietenkään meille ole mikään "uutinen".

Prkle.

https://yle.fi/a/74-20079673
« Viimeksi muokattu: 29.03.2024, 21:02:43 kirjoittanut Linkster »

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 699
 • Liked: 93300
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1066 : 29.03.2024, 21:01:32 »
Nyt pitää piirtää iso
X
Seinään.
...
Onkohan Yle huolissaan rahoituksestaan?

Sama pisti silmään.

Mutta sisäministeriltä odotan enemmän tekoja ja vähemmän puhetta. :P
— Monikulttuuri = kulttuurien sota
— Maahanmuutto = niskalaukaus alkuperäisväestölle
— Velka maailmanhalaukseen = konkurssi
— Ei omaisuutta = systeemin orja
— Vihreä siirtymä = luontotuho
— Hiilineutraalisuus = hirttosilmukka
— Lähtökohtien tasa-arvo ≠ lopputulosten tasa-arvo
— Missä N, siellä R!

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 269
 • Liked: 133657
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1067 : 30.03.2024, 10:07:34 »
Yle 20:30 uutisissa oli pääuutisena turvapaikanhakijoiden hakemustehtailut.

Uutisissa kerrottiin, että useat turvapaikanhakijat viivyttävät lähtöään tai maastapoistamistaan tehtailemalla aina uusia hakemuksia. Jopa yli kymmenen hakemusta oli tehtailtu.

Sisäministeri Rantasta haastateltiin, joka oli lausunut uutisille, että tämmöinen turvisten hakemustehtailu pyritään estämään. Etenkin jos on jo oikeuden kielteinen päätös, niin lisähakemuksia ei sitten enää otettaisi vastaan.

Uutisen lopussa sanottiin vielä - ja oli kuva oikeuden tms. päätöksestä - että henkilöä esitettiin otettavaksi säilöön hänen tehtailtuaan 13 hakemusta. Myös kerrottiin ihmisen tappaneesta hakijasta, jota ei ole saatu rikoksesta huolimatta poistettua maasta.

Onkohan Yle huolissaan rahoituksestaan?

Yle: Irakilaismies on estänyt palautuksen hakemalla turvapaikkaa 13 kertaa – edes tappajaa ja raiskaajaa ei saatu ulos maasta 29.3.2024

Lainaus käyttäjältä: Yle
Yhdeksän vuotta sitten Suomeen saapui kurdimies Irakista ja haki turvapaikkaa. Hän oli yksi monista, sillä vuoden 2015 aikana turvapaikanhakijoita saapui ennätysmäärä, yhteensä yli 32 000.

Mies on yhä Suomessa. Hänen turvapaikkahakemuksensa on hylätty 12 kertaa, mutta hän ei ole noudattanut yhtäkään lainvoimaista päätöstä.

Aktivistipropagandan perusvalheitahan on ollut esittää tapahtunut niin, että tuhannet turvapaikanhakijat odottavat ilman omaa syytään edelleen ensimmäistä päätöstä hakemukseen, joka on pyörinyt byrokratian rattaissa vuodesta 2015 asti. Oikeasti kyse on ihmisistä, jotka odottavat lukuisien valitusten, uusintahakemusten ja muuhun syyhyn perustuvien oleskelulupahakemusten jälkeen ensimmäistä myönteistä päätöstä, koska kieltäytyvät noudattamasta Suomen lakia ja lähtemästä kotiinsa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 723
 • Liked: 52393
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1068 : 30.03.2024, 10:11:16 »
Nyt pitää piirtää iso
X
Seinään.
...
Onkohan Yle huolissaan rahoituksestaan?

Sama pisti silmään.

Mutta sisäministeriltä odotan enemmän tekoja ja vähemmän puhetta. :P

Puhetta saa tulla yhtä paljon, mutta teot on nostettava puheiden tasolle.

totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 952
 • Liked: 3542
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1069 : 30.03.2024, 21:11:17 »
Lainaus
Jyväskylän seudun Perussuomalaiset järjestivät tiistai-iltana yhteistyössä ajatushautomo Suomen Perustan kanssa yleisötilaisuuden maahanmuuton kustannuksista.

Suomen Perusta -ajatuspajan tutkija Samuli Salminen esitti jyväskyläisille hurjia tilastoja maahanmuuton aiheuttamasta kuntien rahoitusvajeesta.

– Suomen kunnille aiheutui vuonna 2020 yhteensä 644 miljoonan euron verotulojen rahoitusvaje maahanmuuton seurauksena. Esimerkiksi Jyväskylässä maahanmuuton aiheuttama rahoitusvaje oli tuolloin 12,5 miljoonaa, Salminen kertoi.

[...]

Suomen Perusta on tutkinut Tilastokeskuksen tietokantoihin perustuen maahanmuuton kustannuksia Suomessa. Laskelmien mukaan maahanmuuttajataustaiset maksavat Suomessa kunnallisveroja keskimäärin selvästi vähemmän kuin kantasuomalaiset.

[...]

– Maahanmuuttoa ei voi sanoa taloudellisesti menestystarinaksi. Maahanmuuttajat ja erityisesti Lähi-idästä tulleet pärjäävät hyvin heikosti verrattuna suomalaiseen kantaväestöön kuuluviin, Salminen sanoi.

Vuonna 2020 maahanmuuttajat saivat henkeä kohti enemmän toimeentulotukia ja työttömyysturvaetuuksia kuin kantaväestö 90 prosentissa Suomen kunnista.

[...]

Perussuomalaiset ovat vaatineet aiemmin Jyväskylän kaupunginvaltuustossa, että kaupungin pitäisi selvittää maahanmuuton vuosittaiset kustannukset veronmaksajille.

Kaupunki ei kuitenkaan halunnut selvittää maahanmuuton taloudellisia vaikutuksia vedoten laskennan vaikeuteen ja resurssien puutteeseen.

[...]

– Pakolaiset eivät lopu tänne ottamalla, mutta Suomen resurssit loppuvat aiemmin. Yhden pakolaisen aiheuttamien kustannusten hinnalla voidaan auttaa todennäköisesti 50–100 ihmistä paikan päällä pakolaisleirillä, Salminen totesi Jyväskylässä.
https://www.suomenuutiset.fi/maahanmuuton-kustannukset-hirvittavat-veronmaksajia-luvut-ovat-karmeita/

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 723
 • Liked: 52393
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1070 : 03.04.2024, 11:18:02 »
Ja mylly pyörii...

Lainaus
VM:n osastojohtaja: Maahanmuuttajien suuri kasvu pelastaisi Suomen talouden – ”On vaikea nähdä mitään muitakaan keinoja”

Valtiovarainministeriön osastojohtaja Mikko Spolander sanoo, että on vaikea nähdä muuta keinoa Suomen heikon julkisen talouden pelastamiseksi kuin kasvava maahanmuutto.

    Suomeen tulleet maahanmuuttajat ovat viime vuosina työllistyneet aiempaa nopeammin maahantulon jälkeen. Syyn arvioidaan olevan etenkin työperäisen maahanmuuton lisääntyminen.
    Mikko Spolander sanoo, että mikäli Suomeen tulisi 40 000 nettomaahanmuuttajaa vuosittain, sillä olisi mahdollista pysäyttää huoltosuhteen heikkeneminen.
    Verrokkimaita katsoessa Spolander nostaa esille, että Suomessa miesten kantaväestö työllistyy heikommin.

Valtiovarainministeriön (VM) kansantalousosaston vetäjä, ylijohtaja Mikko Spolander sanoo, että maahanmuutto näyttäytyy suotuisampana keinona ratkaista Suomen taloudellisia ongelmia kuin aiemmin.

– Viime vuosina on tapahtunut jotakin sellaista, joka jatkuessaan luo uskoa siihen, että työperäisen maahanmuuton kautta todella olisi mahdollista löytää kestäviä ratkaisuja Suomen julkisen taloudenpidon ongelmiin, Spolander sanoo.

Suomen valtion, kuntahallinnon ja hyvinvointialueiden alijäämät ovat syviä. VM:n arvio on, että julkisen talouden velkaantuminen jatkuu.

Samaan aikaan Suomen syntyvyys on ennätyksellisen alhaista, ja sen seurauksena huoltosuhde on heikkenemässä, eli työvoiman ulkopuolella olevien ja työttömien määrä kasvaa suhteessa työssäkäyviin. Huoltosuhteen kasvu on Spolanderin mukaan ensisijainen syy sille, että julkisen talouden tulot kasvavat hitaasti, mutta menot kasvavat.

Spolander sanoo, että mikäli Suomeen muuttaisi ulkomailta 40 000 työikäistä enemmän kuin muuttaa pois vuosittain, sillä voitaisiin pysäyttää huoltosuhteen nyt nähtävissä oleva heikkeneminen. Tällainen muutos nettomaahanmuutossa olisi suuri, sillä väestöennuste perustuu 15 000 nettomaahanmuuttajaan vuosittain.

– Jos pystymme saamaan aikaan tällaisen pysyvän muutoksen, se muuttaa talouden ja julkisen taloudenpidon näkymää aika lailla. ...

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/582149b4-aed7-4945-8444-271732c4e5b5

Juoni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 720
 • Liked: 946
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1071 : 03.04.2024, 14:16:15 »
300 000 työtöntä, 50 000 virallista vapaata työpaikkaa ja valehtelu jatkuu entiseen malliin.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 723
 • Liked: 52393
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1072 : 03.04.2024, 14:18:54 »
Lainaus
Valtiovarainministeriön osastojohtaja Mikko Spolander

Riikka voisi vähän katsoa mitä alaistensa on sopivaa möläytellä.  :(

jmk

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 339
 • Liked: 7680
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1073 : 03.04.2024, 14:39:40 »
Lainaus
VM:n osastojohtaja: Maahanmuuttajien suuri kasvu pelastaisi Suomen talouden – ”On vaikea nähdä mitään muitakaan keinoja”

Maahanmuuttajien suuri kasvu johtaa suurikokoisiin maahanmuuttajiin. Niitäkö taloutemme tarvitsee?

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 723
 • Liked: 52393
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1074 : 03.04.2024, 14:42:24 »
Lainaus
VM:n osastojohtaja: Maahanmuuttajien suuri kasvu pelastaisi Suomen talouden – ”On vaikea nähdä mitään muitakaan keinoja”

Maahanmuuttajien suuri kasvu johtaa suurikokoisiin maahanmuuttajiin. Niitäkö taloutemme tarvitsee?

Semmoisille isoille köriläille pitää rakentaa tilavampia asuntoja, grynderit tykkää ja talous pelastuu.

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 302
 • Liked: 15792
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1075 : 03.04.2024, 20:34:12 »
Uutista on nyt päivitetty, mutta siinä ei ole mainintaa asiasta. Otsikko on vaihtunut uuteen, mutta ehdin ottaa siitä aiemmin kuvakaappauksen, liitteenä. Uusi otsikko syyttää suomalaisia miehiä.

Uutisessa ja analyysissä on se ongelma, että verrataan Ruotsiin, jossa tilastointitapa on eri, ja tuntikin työtä viikossa/kuussa (en muista kumpi) tekee ihmisestä työllisen. Lisäksi tässä oletetaan, että maahanmuuttaja pystyisi tulemaan yhtä hyväksi työntekijäksi ja veronmaksajaksi kuin keskiverto suomalainen, mihin siis ei pysty edes iso osa kantaväestöstäkään.

Hyvää taas on se, että tehdään ero parempien ja huonompien maahanmuuttajien välille.

Lainaus
POLITIIKKA

VM:n osastojohtaja: Pohjoismainen vertailu näyttää ongelman kantasuomalaisissa miehissä – Maahanmuuttajien työllistymisessä muutos

Valtiovarainministeriön osastojohtaja Mikko Spolander sanoo, että on vaikea nähdä muuta keinoa Suomen heikon julkisen talouden pelastamiseksi kuin kasvava maahanmuutto.

– Lyhyellä aikavälillä maahanmuutto on ainut tapa pitää yllä työikäisen väestön määrää tai peräti kasvattaa sitä, VM:n Mikko Spolander sanoo.

Elli Harju
Tänään klo 11:04

--

Suomen valtion, kuntahallinnon ja hyvinvointialueiden alijäämät ovat syviä. VM:n arvio on, että julkisen talouden velkaantuminen jatkuu.

Samaan aikaan Suomen syntyvyys on ennätyksellisen alhaista, ja sen seurauksena huoltosuhde on heikkenemässä, eli työvoiman ulkopuolella olevien ja työttömien määrä kasvaa suhteessa työssäkäyviin. Huoltosuhteen kasvu on Spolanderin mukaan ensisijainen syy sille, että julkisen talouden tulot kasvavat hitaasti, mutta menot kasvavat.

Spolander sanoo, että mikäli Suomeen muuttaisi ulkomailta 40 000 työikäistä enemmän kuin muuttaa pois vuosittain, sillä voitaisiin pysäyttää huoltosuhteen nyt nähtävissä oleva heikkeneminen. Tällainen muutos nettomaahanmuutossa olisi suuri, sillä väestöennuste perustuu 15 000 nettomaahanmuuttajaan vuosittain.

--

Maahanmuuttajien työllistyttävä

Spolander sanoo, että julkisen talouden kannalta toinen olennainen asia työssä on tuottavuus.

Hän korostaa, että maahanmuuttajien on työllistyttävä yhtä hyvin, samanlaisiin tehtäviin ja samanlaisella palkalla kuin kantaväestön, jotta maahanmuutto todella vahvistaisi julkista taloutta.

– Siihen suuntaan olemme näyttäneet liikkuvan viimeisten parin vuoden aikana.

--

Spolander ei osaa sanoa kattavasti, mistä hyvä suunta johtuu. Hän sanoo, että osaavasta työvoimasta on ollut pulaa, se on houkutellut osaajia ja sen myötä työperäinen maahanmuutto on kasvanut. Myös raportissa syyksi arvioidaan esimerkiksi maahanmuuton muuttuminen aiempaa enemmän työperäiseksi.

Tilastojen mukaan maahanmuuttajien työ on kuitenkin muutakin kuin kokoaikatyötä, kuten osa-aika ja alustatyötä.

--

Kantaväestön työllisyydessä ongelmia

VM:ssä kootun tutkimustiedon perusteella korkeasti koulutetut muuttajat hyödyttävät Suomea eniten, muun muassa siksi, että he eivät syrjäytä vähän koulutettua kantaväestöä työmarkkinoilla ja säästävät yhteiskunnan varoja tuomalla muualla hankitun koulutuksen mukanaan.

Heikosti koulutettujen maahanmuuttajien vaikutukset julkiseen talouteen ovat tutkimusten mukaan vähemmän positiiviset, koska he muun muassa kuluttavat useammin julkisia varoja enemmän kuin tuottavat verovaroja. He myös todennäköisemmin syrjäyttävät vähän koulutettua kantaväestöä.

--

Spolander nostaa tilastoista esille sen, että verrokkimaihin – kuten Ruotsiin –  nähden Suomen työllisyydessä ongelma on erityisesti se, että kantaväestön miehet työllistyvät heikommin.

--

Riskejä

Spolander sanoo, että on selvää, että maahanmuuttajien joukossa on, ja on varmasti jatkossakin, henkilöitä, joiden on vaikea työllistyä.

– Maahanmuutto ei ole ilmiö, joka toisi vain kaikkea hyvää kaikille. Maahanmuuttoon kuten kaikkiin suuriin ja nopeisiin muutoksiin väestörakenteessa liittyy ongelmia, joita täytyy pyrkiä ratkaisemaan niiden hoitoon parhaiten soveltuvilla yhteiskuntapolitiikan lohkoilla.

--

– Ajattelen, että tämä on iso ilmiö, johon liittyy riskejä, mutta myös valtavan suuria mahdollisuuksia.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/582149b4-aed7-4945-8444-271732c4e5b5
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 269
 • Liked: 133657
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1076 : 03.04.2024, 22:50:37 »
Spolander sanoo, että on selvää, että maahanmuuttajien joukossa on, ja on varmasti jatkossakin, henkilöitä, joiden on vaikea työllistyä.

– Maahanmuutto ei ole ilmiö, joka toisi vain kaikkea hyvää kaikille. Maahanmuuttoon kuten kaikkiin suuriin ja nopeisiin muutoksiin väestörakenteessa liittyy ongelmia, joita täytyy pyrkiä ratkaisemaan niiden hoitoon parhaiten soveltuvilla yhteiskuntapolitiikan lohkoilla.

No, ei sitten varmaan kannata esittää nettomaahanmuuton kasvattamista ratkaisuksi yhtään mihinkään saati talouden pelastajaksi, kuten Spolander teki.

Massamaahanmuuton ongelmia ei ole ratkaistu ikinä missään, joten aivan turha puhua tässä yhteydessä ylimielisesti "parhaiten soveltuvista yhteiskuntapolitiikan lohkoista", kuin ratkaisut löytyisivät halutessa jostain kirjan sivuilta tai keskustelukerhosta.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 269
 • Liked: 133657
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1077 : 05.04.2024, 08:23:35 »
Uutisessa ja analyysissä on se ongelma, että verrataan Ruotsiin, jossa tilastointitapa on eri, ja tuntikin työtä viikossa/kuussa (en muista kumpi) tekee ihmisestä työllisen. Lisäksi tässä oletetaan, että maahanmuuttaja pystyisi tulemaan yhtä hyväksi työntekijäksi ja veronmaksajaksi kuin keskiverto suomalainen, mihin siis ei pysty edes iso osa kantaväestöstäkään.

Lainaus
Valtiovarainministeriön osastojohtaja Mikko Spolander sanoo, että on vaikea nähdä muuta keinoa Suomen heikon julkisen talouden pelastamiseksi kuin kasvava maahanmuutto.

– Lyhyellä aikavälillä maahanmuutto on ainut tapa pitää yllä työikäisen väestön määrää tai peräti kasvattaa sitä, VM:n Mikko Spolander sanoo.

[...]

Spolander sanoo, että julkisen talouden kannalta toinen olennainen asia työssä on tuottavuus.

Hän korostaa, että maahanmuuttajien on työllistyttävä yhtä hyvin, samanlaisiin tehtäviin ja samanlaisella palkalla kuin kantaväestön, jotta maahanmuutto todella vahvistaisi julkista taloutta.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/582149b4-aed7-4945-8444-271732c4e5b5

Tuo tuottavuusoletus on aivan olennainen maahanmuuton taloudellisen kannattavuuden kannalta, ja kaikki tietävät sen olevan tilastojen valossa pelkkää unelmahöttöä. Jotta maahanmuuttajat työllistyisivät yhtä hyvin, samanlaisiin tehtäviin ja samanlaisella palkalla kuin kantaväestö, maahanmuuttopolitiikkaa olisi kiristettävä aivan eri tasolle kuin tämä hallitus aikoo tehdä. Silloin laatu paranisi, mutta maahanmuuttajien määrä laskisi jyrkästi.

Lainaus käyttäjältä: Iltalehti
Valtiovarainministeriön (VM) kansantalousosaston vetäjä, ylijohtaja Mikko Spolander sanoo, että maahanmuutto näyttäytyy suotuisampana keinona ratkaista Suomen taloudellisia ongelmia kuin aiemmin.

Kaikkein nopein ja tehokkain keino hyötyä maahanmuuttopolitiikasta taloudellisesti olisi leikata taloudellisesti haitallinen maahanmuutto minimiin. Maahanmuuton toisessa päässä on vaikea saada kovinkaan suuria voittoja suomalaisilla palkoilla ja veropolitiikalla. Maahanmuuton volyymin nostaminen ei sitä tee.

Lainaus käyttäjältä: Iltalehti
Spolander sanoo, että mikäli Suomeen muuttaisi ulkomailta 40 000 työikäistä enemmän kuin muuttaa pois vuosittain, sillä voitaisiin pysäyttää huoltosuhteen nyt nähtävissä oleva heikkeneminen. Tällainen muutos nettomaahanmuutossa olisi suuri, sillä väestöennuste perustuu 15 000 nettomaahanmuuttajaan vuosittain.

– Jos pystymme saamaan aikaan tällaisen pysyvän muutoksen, se muuttaa talouden ja julkisen taloudenpidon näkymää aika lailla.

Valtiovarainministeriön kansantalousosaston vetäjän voisi toivoa jo oppineen, miksi nettomaahanmuutosta seuraavan väestöllisen eikä mahdollisesti edes taloudellisenkaan huoltosuhteen paraneminen ole välttämättä talouden ja julkisen taloudenpidon kannalta käänne parempaan. Nykyisellä maahanmuuton laadulla huonompaan.

Palataan taas siihen, että oletus keskimääräisten maahanmuuttajien kantaväestöä vastaavasta työllisyydestä ja palkoista on utopiaa. Maahanmuuton rimaa vielä matalammalle laskeneessa Ruotsissa ero ei suinkaan ole kaventunut vaan kasvanut. Suomessa maahanmuuttajien työllisyysaste on kyllä kasvanut, mutta ilmeisesti kokopäivätyön kustannuksella, joten palkkaero ei toiveista huolimatta ole katoamassa.

Lainaus käyttäjältä: Iltalehti
Spolander ei halua antaa hallitukselle ohjeita siitä, tulisiko sen pyrkiä vielä enemmän lisäämään työperäistä maahanmuuttoa vai ei. Hän sanoo, että hallitus tunnistaa varmasti, että maahanmuutto on olennainen osa yhteiskunta- ja talouspolitiikkaa ja sitä, että hyvinvointivaltiolle pyritään rakentamaan kestävää rahoituspohjaa.

– Ajattelen, että tämä on iso ilmiö, johon liittyy riskejä, mutta myös valtavan suuria mahdollisuuksia.

Juuri toisinpäin. Maahanmuuttoon, etenkin määrää laadun kustannuksella suosivaan maahanmuuttopolitiikkaan, liittyy valtavan suuria ja todennäköisesti toteutuvia riskejä, mutta vain pieniä mahdollisuuksia, jotka kumoutuvat suuressa kuvassa. Näin jo puhtaasti taloudellisesta näkökulmasta, kun lisäksi pitäisi keskustella myös suomalaisten syntyvyyden ylittävän nettomaahanmuuton muista seurauksista. Suomalaisista ollaan kovaa vauhtia meiltä kysymättä tekemässä vähemmistöä omassa maassaan.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

SmallFish

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 850
 • Liked: 2085
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1078 : 05.04.2024, 12:26:47 »
Huvittaa tälläiset Spolanderit. Miten nomenklatuura voi vuodesta toiseen (vai vuosikymmenestä?) jauhaa tälläistä ilmiselvää potaskaa? Onko siellä jo synapsit menneet jankkauksesta siihen asentoon, että maahanmuutto tosiaan näyttäytyy jonkinlaisena yleislääkkeenä kaikkeen? "... höpö höpö um tut lil lal voitaisiin pysäyttää huoltosuhteen nyt nähtävissä oleva heikkeneminen."

Miten huoltosuhde paranee ottamalla maahan ihmisiä työttömäksi, mikä on tosiasiallisesti tälläisen operaation lopputulema? Tai ainakaan tarpeeksi suuri osa ei työllisty tarpeeksi tuottaviin töihin. Tämä ei siis ole mikään teoria tai väite, vaan tapahtunut historiallinen fakta, eikä se tule siitä tulevaisuudessa muuttumaan.

Aina sama virsi, lisää veroja ja lisää maahanmuuttajia. Vaikka kaikki, siis KAIKKI kokemukset muista maista ja Suomestakin todistavat, että nämä keinot eivät ainakaan toimi.

Tätä sitten vasemmisto myy työväellekin jonkinlaisena ratkaisuna heidän olojensa helpottamiseen. Ja vaikka normaalijärjellä varustetun pitäisi tajuta, että pienempi palkka ja suurempi kilpailu työpaikoista on minulle huono asia, eiköhän aina jostain löydy joku vassari, joka näkee tilanteen näin:"Öyh möyh lissää afriikan ihmisiä suomeen ja enemmän veroja maksettavaksi, eiköhän porvari pelästy kjäh röh nii kyllä on jämpti!!" 

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 269
 • Liked: 133657
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1079 : 05.04.2024, 13:58:14 »
Miten huoltosuhde paranee ottamalla maahan ihmisiä työttömäksi, mikä on tosiasiallisesti tälläisen operaation lopputulema?

Väestöllisen huoltosuhteen määritelmä, johon pelkkä työikäisten maahanmuutto viittaa, ei edellytä työssä käymistä. Taloudellisen huoltosuhteen määritelmä taas ei ota huomioon työlliseksi määritellyn työtunteja tai palkkaa, eikä siis edellytä nettoveronmaksajuutta.

Huoltosuhde voi määritelmällisesti parantua, mutta taloudellinen tilanne huonontua, ja juuri niin on Suomen nykyisen maahanmuuton kanssa julkisen talouden näkökulmasta. Siksi on oltava tarkkana, mistä oikeasti puhutaan, kun puhutaan maahanmuuton vaikutuksista ja tavoitteista. Pelkkä huoltosuhteen paraneminen ei tarkoita vielä yhtään mitään, eikä se ole kelvollinen tavoite, etenkin jos tarkoitetaan vain mekaanista väestörakenteen paranemista kuten Ruotsin maahanmuuttoon viitatessa. Sikäläistä humanitaarista massamaahanmuuttoahan on Suomen puolella kehuttu esimerkiksi kulutuskysynnän kasvattamisesta, joka on aika laiha lohtu muiden seurausten rinnalla.
« Viimeksi muokattu: 05.04.2024, 14:09:55 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset