Kirjoittaja Aihe: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka  (Luettu 23491 kertaa)

epäonnistunut abortti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 226
 • Liked: 254
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #120 : 20.03.2019, 15:10:28 »
Tän päivän Itä-Hämee lehdessä hyvä mielipide by Markus Heino (ps).
En osaa linkittää kännykällä.

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 960
 • Liked: 2209
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #121 : 20.03.2019, 15:29:25 »
Hieno yhdistelmä tuossa kuvasarjassa.
"Minun ei tarvitse oppia lukemaan tai kirjoittamaan. Joten haluan perustaa firman tai kaupan".
Luku- ja kirjoitustaito varmaan auttaisi tuossa suunnitelmassa, varsinkin täälläpäin maailmaa. Basaarit on sitten asia erikseen.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 529
 • Liked: 19702
 • Ego sum Spartacus
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #122 : 13.05.2019, 14:00:38 »
Lainaus
..............Kotiäiti Haifa Abdullah Mohamed on etsinyt töitä Suomesta jo 12 vuotta.

– On vaikeaa päästä ensimmäistä kertaa töihin, sillä en ole koskaan ollut töissä kotimaassani Irakissa tai Suomessa. Minun pitää opetella suomen kieltä vielä paremmin. Sitten pääsen helpommin töihin, Abdullah Mohamed uskoo.

Monikulttuurisessa toimintakeskus Myllyssä Kotkassa hän voi harjoitella juuri tätä. Suomen kielen kerhoja järjestetään siellä kahdesti päivässä. Lisäksi Haifa Abdullah Mohamed on ollut työharjoittelussa keskuksen kahvilassa nyt puoli vuotta.

– Työharjoittelu on mukavaa. Leivon kakkuja ja suolaisia sekä makeita piirakoita, Abdullah Mohamed kertoo esitellessään kättensä jälkeä.

Myllyssä pyritään edesauttamaan maahanmuuttajien kotoutumista muun muassa kielikerhoja järjestämällä ja työharjoittelupaikkoja tarjoamalla. Abdullah Mohamed haaveilee jo oikeasta työstä.

– Tahtoisin työskennellä lasten kanssa, esimerkiksi koulussa avustajana, Abdullah Mohamed kertoo.

Kahvilan kassan takana hymyilee Oxana Ratusnaks, toinen kahvilan työharjoittelijoista. Hänen urahaaveensa on erilainen, sillä hän haluaisi kehittää bisnestoimintaa Suomessa.

Työtä hakevan maahanmuuttajan edessä voi kuitenkin olla haastava taival etenkin silloin, kun hänen on opiskeltava uusi kieli tai kouluttauduttava......................

Maahanmuuttajien työttömyysaste on Suomessa huomattavasti korkeampi kantaväestöön nähden.

– Se on lähes kolminkertainen. Täytyy kuitenkin ottaa huomioon, että erot eri maahanmuuttajaryhmien välillä ovat merkittäviä, sanoo maahanmuuttopolitiikan asiantuntija Eve Kyntäjä Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestöstä SAK:sta.

Parhaiten työllistyvät Viron kansalaiset. Myös Pohjois-Amerikasta, Aasiasta sekä muista Euroopan maista muuttaneet työllistyvät suhteellisen hyvin.

– Heikoimmin työllistyvät Pohjois-Afrikasta ja Lähi-idästä lähtöisin olevat, ja näistä erityisesti Somalian ja Irakin kansalaiset, Kyntäjä kertoo.

Eroja selittää Kyntäjän mukaan pääosin Suomeen muuton syy.

– Erityisesti pakolaisina ja turvapaikanhakijoina tulleiden työttömyys on huomattavan korkeaa........................

Äidinkielen mukaan tilastoituna kymmenestä suurimmasta äidinkielestä korkein työllisyysaste oli toissa vuonna viroa, englantia, ja vietnamia puhuvilla.

– Oma lukunsa ovat ruotsinkieliset, jotka tässä yhteydessä kannattaa ehkä käsitellä kansalaisuuden mukaan, sanoo erityisasiantuntija Liisa Larja Työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Ruotsin kansalaisten työllisyysaste oli kolmanneksi korkein Suomen ja Viron kansalaisten jälkeen.

– Kolme huonointa työllisyysastetta äidinkielen mukaan oli puolestaan oli arabiaa, somaliaa ja persiaa puhuvilla, Larja sanoo...........................

Haifa Abdullah Mohamed ja Oxana Ratusnaks esittelevät aamulla leivottuja keksejä ylpeinä toimintakeskus Myllyn kahvilassa.

Ratusnaks muutti Pietarista Suomeen kahdeksan vuotta sitten työn perässä. Hän työskenteli huonekaluliikkeessä, mutta on ollut viimeiset kaksi vuotta työttömänä. Venäjällä asuessaan hän teki töitä muun muassa opettajana ja matkatoimistossa.

– Vahvuuteni on bisnestoiminnan kehittäminen, sillä siinä voin käyttää kaikkia taitojani. Suomi on maa, jossa voi saada töitä myös englannin kielellä, mikä auttaa paljon. Lisäksi Kotka on lähellä Venäjää, mikä tuo vielä lisää mahdollisuuksia, hän sanoo........................

https://yle.fi/uutiset/3-10778153

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 529
 • Liked: 19702
 • Ego sum Spartacus
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #123 : 08.06.2019, 10:41:37 »
Lainaus
Turvapaikanhakija saa pian tietoa turvapaikkaprosessista myös videoilla
 7.6.2019 12.27
Maahanmuuttovirasto kehittää parhaillaan vastaanottokeskuksessa annettavaa yleistä oikeudellista neuvontaa. Neuvonnalla tarkoitetaan keskuksen tehtäviin kuuluvaa tiedon antamista turvapaikkaprosessiin liittyvästä oikeusavusta ja oikeusavun piiriin pääsemisessä auttamista. Vastaanottokeskukset kertovat myös yleisellä tasolla turvapaikkahakemuksen käsittelystä sekä hakijan oikeuksista ja velvollisuuksista. Neuvonnan tarpeen kasvuun on osaltaan vaikuttanut turvapaikanhakijoiden oikeusapuun vuonna 2016 tehdyt muutokset.

– On tärkeää, että turvapaikanhakija saa heti alkuvaiheessa selkeää ja kattavaa tietoa turvapaikkamenettelystä. Näin varmistetaan, että hän saa tietoa prosessin kulusta sekä omista oikeuksistaan ja velvollisuuksistaan siinä. Se vaikuttaa myös koko prosessin sujuvuuteen, Maahanmuuttoviraston projektipäällikkö Elina Eronen sanoo.

Neuvonnan kehittämistä varten on selvitetty neuvonnan nykytilaa ja sen kehitystarpeita. Selvitystyössä on kuultu eri toimijoita, kuten turvapaikanhakijoita, vastaanottokeskuksen henkilökuntaa, oikeudellisia avustajia sekä järjestöjen ja ilman huoltajaa olevien alaikäisten turvapaikanhakijoiden edustajia.

Yleistä oikeudellista neuvontaa annettiin kaikissa vastaanottokeskuksissa, mutta käytännöissä on jonkin verran eroja. Maahanmuuttoviraston tavoite on, että hakija saa samat tiedot riippumatta siitä missä vastaanottokeskuksessa hän asuu.

Turvapaikkaprosessi vaihe vaiheelta läpi videoilla
Turvapaikanhakijat toivovat mahdollisimman konkreettista tietoa siitä, miten turvapaikkaprosessi etenee. Lähes kaikissa vastaanottokeskuksissa järjestetään nykyisin esimerkiksi infotilaisuuksia. Neuvontaa tukee parhaiten selkeä, omakielinen ja visuaalinen materiaali. Esimerkiksi mobiilisovelluksia ja videoita pidetään hyvinä tiedon välittämisessä.

– Suurin osa turvapaikanhakijoista oli osallistunut infoihin, mutta siellä annettua tietoa ei aina ole sisäistetty. Turvapaikanhakijan haastava elämäntilanne ja epävarmuudessa eläminen voivat vaikeuttaa tiedon vastaanottamista, Eronen kertoo.

Hakijoille julkaistaan vuoden lopussa uusi videosarja, joka kertoo turvapaikkahakemuksen käsittelystä. Videoilla turvapaikkaprosessiin voi tutustua vaihe vaiheelta yleisimmillä turvapaikanhakijoiden kielillä. Turvapaikkapuhuttelusta on tulossa oma video, jossa kerrotaan siitä, miten puhutteluun kannattaa valmistautua ja mitä puhuttelussa tapahtuu. Videot käsittelevät myös esimerkiksi viranomaisten tehtäviä, oikeusapua ja sitä, mitä tapahtuu Maahanmuuttoviraston päätöksen jälkeen.

Materiaalien tuotannossa on huomioitu luku- ja kirjoitustaidottomat sekä muut ryhmät, joilla on erityisiä tarpeita.

Uusi ohje turvapaikkapuhutteluun valmistautumiseen
Myös muuta turvapaikanhakijoiden ohjeistusta on uudistettu. Turvapaikanhakijoille on laadittu uudet kirjalliset ohjeet, jotka hakija saa, kun hänet kutsutaan turvapaikkapuhutteluun. Ohjeissa kerrotaan muun muassa mikä on turvapaikkapuhuttelu, miten siihen valmistaudutaan ja miten puhuttelussa toimitaan.

– Ohjeissa on kiinnitetty huomiota erityisesti siihen, että kieli on yksinkertaista ja kaikille ymmärrettävää. Alaikäiset turvapaikanhakijat on huomioitu omalla ohjeella, Eronen kertoo.

Ohjeet on laadittu kaikkiaan 13 kielellä, eli kaikilla turvapaikanhakijoiden yleisimmillä äidinkielillä.

ONE-hanketta on rahoittanut EU:n turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahasto (AMIF)

FAKTA: Turvapaikanhakija saa vastaanottokeskuksessa yleistä tietoa turvapaikkaprosessista
Yleinen oikeudellinen neuvonta vastaanottokeskuksissa tarkoittaa yleisen tiedon antamista turvapaikkaprosessista, sen vaiheista ja hakijan oikeuksista ja velvollisuuksista siinä.
Vastaanottokeskuksissa yleistä neuvontaa turvapaikanhakijoille antavat etenkin sosiaalityöntekijät, sosiaaliohjaajat ja ohjaajat.
Vastaanottokeskus ei anna oikeusapua. Vastaanottokeskus antaa tietoa siitä, kuinka turvapaikanhakija saa yhteyden oikeusapua antavaan toimijaan ja tarvittaessa auttaa hakijaa pääsemään avun piiriin. Oikeusapua tarjoavat julkiset oikeusaputoimistot ja lakitoimistot. Sen järjestämisestä vastaa oikeusministeriö.
Lisätietoa medialle
Projektipäällikkö, Elina Eronen, s-posti etunimi.sukunimi@migri.fi, p. 0295 433 037

https://migri.fi/artikkeli/-/asset_publisher/turvapaikanhakija-saa-pian-tietoa-turvapaikkaprosessista-myos-videoil-1

Nikolas Ojala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 555
 • Liked: 7196
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #124 : 08.06.2019, 16:27:56 »
Tuhoisa maahanmuuttopolitiikka saataisiin korjattua näin:
 • Poistetaan Suomen kannalta vahingolliset vetovoimatekijät.

 • Noudatetaan geneettiseen nationalismiin pohjautuvaa maahanmuuttajien pisteytysjärjestelmää ja karsintaa.


Monissa maissa sovelletaan erilaisia maahantulijoiden pisteytyksiä rikosrekisterin, ammattipätevyyden, työkokemuksen ja kielitaidon perusteella. Näissä kriteereissä ja niiden soveltamisessa ei ole mitään uutta. Älykkyystestien ja muiden psykometristen testien hyödyntäminen valintaprosessissa ei olisi edes mikään aihe merkitsevään kulmakarvojen kohottamiseen, sillä maahanmuuttajien henkilökohtaisten ominaisuuksien mittaaminen ja päätöksenteko niiden perusteella on aivan helposti perusteltavissa maan ja yhteiskunnan yleisellä edulla.

Sittenkin, jos maahanmuuttoa haluaville tehdään vielä DNA-testejä tarkoituksena löytää vakavia perinnöllisiä vikoja aiheuttavia perintötekijöiden muunnoksia, myös sellaista käytäntöä on helppo perustella yleisillä eduilla ja varsinkin kansanterveydellä.

Totuus ei ole vihapuhetta. Se on totuus.

Luettavaa:

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 089
 • Liked: 32936
 • Roiskaisuja & paskeita
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #125 : 11.07.2019, 13:47:39 »
Päivän nyyhkytarina (pitkä). Uiguurit sisään, maksoi mitä maksoi.

Lainaus
38-vuotias uiguurinainen Ainura haki turvapaikkaa Suomesta, nyt hän pelkää joutuvansa Kiinaan – ”Pelkään kuollakseni”

 Kazakstanista pakoon lähtenyttä uiguurinaista itkettää. 38-vuotias Ainura on hakenut Suomen kansainvälistä suojelua mutta saanut hiljattain Migristä eli maahanmuuttovirastosta kielteisen turvapaikkapäätöksen. Kahden lapsen äiti on päätetty karkottaa maasta.
– Pelkään kuollakseni. Uskon, että jos joudun takaisin Kazakstaniin, niin siellä olevat viranomaiset karkottavat minut edelleen Kiinaan, jossa uiguureita kohdellaan kuin orjia. Varsinkin niitä uiguureja, jotka ovat uskaltaneet kritisoida Kiinan sortohallinnon toimia, Ainura sanoo.

– Kiinassa rangaistusleirit ovat uiguureille arkipäivää. Siellä ihmisiä pahoinpidellään, syrjitään ja nöyryytetään. Omasta miehestäni en ole kuullut kahteen vuoteen mitään, ja olen aika varma, että hänet on pian karkottamisen jälkeen tapettu Kiinassa.

On kulunut runsas vuosi siitä, kun Kazakstanin poliisi Ainuran kertomuksen mukaan pidätti hänet kahdeksi päiväksi ja määräsi sen jälkeen 15 päiväksi tutkintovankeuteen, tuntemattomaksi jääneestä syystä. Ainuran mukaan häntä pahoinpideltiin rajusti tänä aikana – niin voimakkaasti, että häneltä murtui nenä sekä osa hampaista. Ainuran mukaan hän joutui vankeudessa myös seksuaalisen väkivallan uhriksi.

Ainura päätyi hakemaan turvapaikkaa Suomesta, kun hänelle eräs matkoja Kazakstanissa järjestellyt henkilö kehotti hakemaan turvapaikkaa juuri täältä. Ainuralle oli sanottu, että Suomesta hän saisi helpoiten turvapaikan.
...
Maailmassa lasketaan olevan 7–10 miljoonaa uiguuria, joista valtaosa asuu Kiinan Xinjiangissa. Uiguurikeskittymiä löytyy lisäksi mm. Kazakstanista ja Kirgisiasta. Maanviljely on ollut ja on edelleen yksi uiguurien perinteisimmistä elinkeinomuodoista. He puhuvat turkkilaista uiguurien kieltä ja heidän valtauskontonsa on sunnalainen islam. ...

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006170160.html

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 529
 • Liked: 19702
 • Ego sum Spartacus
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #126 : 07.09.2019, 12:14:33 »
Lainaus
Vain 23 prosenttia Suomessa asuvista irakilaisista on töissä – Vantaan työllisyys­johtaja haukkuu järjestelmän ”kafkamaiseksi”

28-VUOTIAS kurdi Aslan Yaman istuu Vantaan Tikkurilassa kaupungin valmennustalon Luxin käytävässä. Hän on sitä mieltä, että jos haluaa tehdä töitä, töitä myös on saatavissa.

”Ei se ole helppoa, mutta minun on pakko saada töitä.”

Luxissa on meneillään yhdet vuoden noin 70 rekrytreffeistä. Vantaan työllisyyspalvelut järjestävät lähes viikoittain tapaamisia, joissa erityisesti työvoimapulassa olevien alojen työnantajat voivat haastatella kerralla ison joukon työnhakijoita.

Rekrytreffit ovat omiaan Yamanin kaltaisille ulkomaalaistaustaisille ihmisille, joiden työnsaantia vaikeuttaa esimerkiksi suomalainen tapa hoitaa rekrytointi valtaosin tietojärjestelmien ja täytettävien lomakkeiden kautta.Yaman on kasvanut Pohjois-Irakissa pakolaisleirissä ja tullut Suomeen turvapaikanhakijana vuonna 2016. Hänen tilanteensa on nyt sellainen, ettei hän edes täysin voi sanoa asuvansa Vantaalla.
Turvapaikanhakijana vuonna 2016 Suomeen tulleella Yamanilla on toistaiseksi vain poste restante -osoite.

”Minulla ei ole asuntoa, olen kavereiden ja siskon luona. Asuntoa on vaikea saada, kun ei hallitse systeemiä”, Yaman sanoo hyvällä suomen kielellä.

x


Yaman kuuluu työssäkäyntitilaston perusteella vaikeimmin työllistyvään joukkoon ihmisiä eli Irakista peräisin oleviin. Maahanmuuttajien saaminen töihin on kuitenkin julkisessa keskustelussa useaan kertaan todettu hyvin tarpeelliseksi, jotta työvoimaa olisi riittävästi tulevina vuosina.

Mutta Saaren mielestä politiikanteko on tässä asiassa tempoilevaa ja lyhytjänteistä.

”Välillä maahanmuuttajat nähdään ongelmana, ja välillä he ovat todella tärkeä resurssi. Yhteiskunnan eliitin pitäisi sanoittaa se, mitä haluamme. Että tervetuloa ja otamme vastaan”, Saari sanoo.

VANTAALLA rekrytreffejä on järjestetty kolmisen vuotta. Henkilöstövuokrausyrityksiä tai siivousalan, kaupan ja ravintolan alan työnantajia ei Saaren mukaan enää ole tarvinnut houkutella mukaan.

”He kysyvät jo, koska pidetään seuraava tilaisuus.”

Tärkein päämäärä on Saaren sanoin ”kohtauttaminen”. Maahanmuuttajilla on hänen mukaansa usein lähtömaassa hankittua työkokemusta tai koulutusta, jota suomalaiset työnantajat eivät riittävästi osaa hyödyntää.

xFakta 5: Toisen polven tulijoiden työllistyminen sakkaa

TOISEN sukupolven ulkomaalaistaustaiset nuoret eivät keskimäärin ole työllistyneet ensimmäistä polvea paremmin. Tosin heitä on toistaiseksi ehtinyt työmarkkinoille melko vähän.

xhttps://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006230579.html


Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 529
 • Liked: 19702
 • Ego sum Spartacus
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #127 : 08.09.2019, 13:51:33 »
En tiedä onko tämä totta vai ei.


Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 280
 • Liked: 5016
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #128 : 08.09.2019, 20:51:15 »
^Onkohan tuo omakotitalo vuokrattu?

Pitää muistaa, että valtio haluaa lapsia niin paljon, että lapsien päätoiminen tekeminen tuottaa rahaa paremmin kuin mitä monesta ammatista saa palkkaa.