Kirjoittaja Aihe: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka  (Luettu 135153 kertaa)

JEV

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 53
 • Liked: 30
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #660 : 16.03.2022, 20:44:42 »
junat valmiiksi ja kyyti ruotsia kohti, annetaan sitten lahja takaisin sinne.
Ei voi. Koska EU ym. sopimukset. Muhamettilais"pakolaisten" hakemukset käsitellään tässä ensimmäisessä EU-maassa, johon tulevat Venäjän federaatiosta
Etkö muista, että Ruotsin valtionrautatiet kuljetti Suomeen 30 000 laitonta siirtolaista 2015? Ei heidän hakemuksia käsitelty missään noin kymmenestä maasta, joiden läpi he tulivat. Näin ollen Suomi voi lähettää Venäjältä tulevat laittomat rajanylittäjät Angela Merkelin kotiin asumaan.

Suomi noudattaa kuuliaisesti ja pilkun tarkasti kaikkia ihmisoikeus ym. sopimuksia. Ja mitähän ruotsalaiset sanoisivat? Ei, ei emme voi (uskalla) tehdä ruotsalaisille noin. Mutta ehkä mahtuvat Juha Sipilän ja Petteri Orpon kotiin ja kesämökkeihin jne. asumaan.

Sivulause

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 556
 • Liked: 1731
 • Saatan olla väärässäkin.
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #661 : 16.03.2022, 21:37:40 »
Iltalehden jutussa Sanna kommentoi todennäköisesti lämmintä fetajuustopiirakkaa vaivatessaan että venäläisten pakolaiskuvioihin pitäisi suhtautua pragmaattisesti, ei sinisilmäisesti.

Venäläiset ovat kuulemma sen verran ovelia, että saattaisivat koittaa jonkinlaisia metkuja pakolaisuuden varjolla.

Nyt nukun yöni levollisesti.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 087
 • Liked: 106644
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #662 : 16.03.2022, 22:40:15 »
Lainaus
Sisäministeri Mikkonen: Hybridioperaation uhatessa kaikki rajaylityspaikat itärajalla voidaan sulkea

Useat kansanedustajat nostivat esille huolen siitä, että Venäjä kohdistaa Suomea vastaan hybridivaikuttamisoperaation, jossa suuria määriä turvapaikanhakijoita ohjataan Suomen rajoille.

VENÄJÄN mahdollinen hybridivaikuttaminen nousi päärooliin, kun kansanedustajat keskustelivat keskiviikkona hallituksen Suomen sisäistä turvallisuutta koskevasta selonteosta.

Useat kansanedustajat nostivat esille huolen siitä, että Venäjä kohdistaa Suomea vastaan hybridivaikuttamisoperaation, jossa suuria määriä turvapaikanhakijoita ohjataan Suomen rajoille.

Valko-Venäjä kohdisti tällaisia operaatioita viime syksynä Puolaa, Latviaa ja Liettuaa vastaan.

Kansanedustajia huolestutti, onko Suomi riittävän hyvin valmistautunut kohtaamaan tällaisia operaatioita.

”Tällä hetkellä emme ole riittävällä tavalla varautuneet lainsäädännössämme esimerkiksi viime vuonna Puolan rajalla nähtyyn, siirtolaisvirtojen avulla tehtyyn hybridivaikuttamiseen. Kyseessä oli vihamielisen valtion organisoitu toiminta naapuriaan kohtaan. Kokoomus edellyttää, että lait säädetään viipymättä toimiviksi”, kokoomuksen Kari Tolvanen sanoi puolueen ryhmäpuheenvuorossa.

SISÄMINISTERI Krista Mikkonen (vihr) painotti, että mainitun kaltaisiin hybridioperaatioihin voidaan reagoida hyvin jo nykyisen lainsäädännön puitteissa.

Meillä on nyt jo mahdollisuus sulkea rajanylityspaikkoja. Me voimme sulkea itärajalta vaikka kaikki rajanylityspaikat, jos on tarve. Meidän rajavartiolaitoksellamme on olemassa suunnitelmat siihen, miten vastataan tämän tyyppisiin vaikuttamisyrityksiin”, Mikkonen sanoi.

”Totta kai tällaisiin tilanteisiin varaudutaan. Täällä ei olla sinisilmäisiä sen suhteen, mitä naapurimaa voi tehdä”, hän jatkoi.

[...]

TIISTAINA sisäministeriö tiedotti, että se alkaa valmistella lakimuutoksia, joilla Suomessa otettaisiin käyttöön niin sanottu rajamenettely. Sen avulla todennäköisesti perusteettomia turvapaikkahakemuksia voitaisiin käsitellä nopeasti heti rajalla tai sen läheisyydessä.

Sisäministeriön mukaan myös tämä vahvistaisi Suomen varautumista mahdolliseen hybridivaikuttamiseen.

OPPOSITIO vaati viime syksynä välikysymyksen avulla lainsäädäntöön hätätilapykälää, jonka nojalla turvapaikkahakemusten vastaanottaminen voitaisiin keskeyttää tarvittaessa.

Tuolloin taustalla oli tilanne Valko-Venäjän ja Puolan rajalla. Valko-Venäjän joukot saattoivat tuhansia turvapaikanhakijoita Puolan rajalle sen ylittämistä varten. Kyse oli Valko-Venäjän hybridihyökkäyksestä, jolla maa yrittää painostaa EU:ta.

Hallitus ei tällaista luvannut. Tuolloin sisäministerinä toiminut Maria Ohisalo (vihr) oli sitä mieltä, että rajanylityspaikkoja voidaan sulkea, mutta yhden rajanylityspaikan on kansainvälisten sopimusten mukaan oltava auki, jotta turvapaikanhakija voi jättää hakemuksen.
Helsingin Sanomat 16.3.2022

Useampikin kansanedustaja yritti tänään nyhtää sisäministeri Mikkoselta yksiselitteistä vastausta, lopetetaanko turvapaikkahakemusten vastaanotto, jos Venäjä lähettää hybridioperaatiossaan Suomen rajalle massoittain turvapaikanhakijoita.

Ensimmäisessä vastauspuheenvuorossaan Mikkonen väisti kysymyksen viittaamalla monia kansanedustajiakin hämänneesti kaikkien rajanylityspaikkojen sulkemiseen, millä Mikkonen kuitenkaan ei tarkoita turvapaikanhakijoiden torjumista, ja toisessa puheenvuorossaan Mikkonen jätti kokonaan vastaamatta aihetta koskeviin kysymyksiin.

Mikkosen vastaus, että kaikki rajanylityspaikat voidaan sulkea, on Venäjän mahdollisen hybridioperaation kannalta täsmälleen yhtä arvoton kuin sisäministeri Ohisalon aiempi vastaus, että kaikki rajanylityspaikat paitsi yksi voidaan sulkea. Sulkemisilla ei ole merkitystä, mikäli rajan laittomasti ylittävät ihmiset ja turvapaikkahakemukset otetaan silti vastaan. Vaikutusta ei ole myöskään rajamenettelyllä, joka muutenkin koskisi vain pienenpientä osuutta kaikista tulijoista.

Täysistunto Keskiviikko 16.3.2022 (pdf)

Lainaus
14.18 Mauri Peltokangas ps (ryhmäpuheenvuoro):
...
Vaikka hallintovaliokunta teki erittäin hyvää työtä — kiitokset tästä
valiokunnalle — ja paikkasi mietinnössään karkeimpia selonteon laiminlyöntejä, on selonteossa monet merkittävät turvallisuusuhat jääneet liian vähälle huomiolle. Hallituspuolueille ideologisista syistä esimerkiksi taloudellisesti, sosiaalisesti ja sisäisen turvallisuuden
kannalta haitalliseen maahanmuuttoon ja hybridivaikuttamiseen liittyvät turvallisuuskysymykset on sivuutettu selonteossa lähes kokonaan.
...
Arvoisa puhemies! Venäjän aloittama oikeudeton sota on perustavanlaatuisesti muuttanut turvallisuuspoliittista tilannetta. On hyvin mahdollista, että Venäjä tulee kohdistamaan
Suomeen samankaltaista hybridivaikuttamista kuin mitä Valko-Venäjä organisoi Puolaa
vastaan vain muutama kuukausi sitten. Venäjä pystyy laittamaan rajoillemme valtavan
määrän laittomia siirtolaisia pyrkimään länteen. Riskit kansallisen turvallisuuden ja yleisen järjestyksen kannalta ovat merkittävät.
Suomen viranomaisilla tulee olla kyky ennaltaehkäistä eriasteisia uhkia sekä riittävät
voimavarat niiden torjuntaan ja hallitsemiseen. Yhtään riittävän vaikuttavaa lainsäädäntömuutosta rajaturvallisuuteen ei kuitenkaan ole tehty. Edes tässä tilanteessa hallitus ei ole
valmis epäämään turvapaikanhakuoikeutta missään tilanteessa — korostan: ei missään tilanteessa — vaan hallitus lähinnä saivartelee nopeutetusta prosessista ja hakijoiden ohjaamisesta.
Hallituksella on ollut aikaa varautua ja päivittää lainsäädäntöä tarvittavin osin, sillä tämänkaltainen uhka ei enää voi tulla yllätyksenä. Mitään ei ole kuitenkaan tehty. Kyse
on siitä, että oma ideologia menee kansallisen turvallisuuden edelle

Lainaus
14.24 Kari Tolvanen kok (ryhmäpuheenvuoro):
...
Tällä hetkellä emme valitettavasti ole riittävällä
tasolla varautuneet lainsäädännössämme esimerkiksi viime vuonna Puolan rajalla nähtyyn
siirtolaisvirtojen avulla tehtyyn hybridivaikuttamiseen. Kyseessä oli vihamielisen valtion
organisoitu toiminta naapuriaan kohtaan.
Kokoomus edellyttää, että lait säädetään viipymättä toimiviksi. Eilen saadut ilmoitukset
valmiuslain pikauudistuksesta ja rajamenettelyn käyttöönoton valmistelun aloittamisesta
ovat myönteisiä. Odotamme kuitenkin edelleen selkeää toimeksiantoa sellaisen toimivaltasäännöksen valmistelusta, jolla rajat ylittävä turvapaikanhaku voidaan keskeyttää määräajaksi hybridivaikuttamistilanteessa kansallisen turvallisuuden vaarantuessa.

Lainaus
14.29 Mikko Kärnä kesk (ryhmäpuheenvuoro):
...
Olemme nähneet, että muuttoliikettä ja turvapaikanhakijoita voidaan käyttää vihamielisen vaikuttamisen välineenä. Valko-Venäjän toiminta Puolan ja
Liettuan rajoilla viime syksynä oli tästä viimeisin hätkähdyttävä osoitus. Suomen viranomaisilla pitää olla riittävät toimivaltuudet keinovalikoimansa käyttämiseen erilaisissa
häiriötilanteissa ennakoivasti, nopeasti ja joustavasti.
Tämä koskee niin normaaliolojen
lainsäädäntöä kuin valmiuslain kehittämistä.

Lainaus
14.48 Päivi Räsänen kd (ryhmäpuheenvuoro):
...
Kiristyneessä maailmanpoliittisessa tilanteessa Rajavartiolaitoksen rooli korostuu niin
rajavalvonnassa kuin rajat ylittävän rikollisuuden torjunnassa. Sotatilanteessa on aina tahoja, jotka pyrkivät hyötymään ihmisten hädällä. Rikollisuudelle tarjoutuu mahdollisuuksia. On tärkeää, että Suomessa ollaan valppaina tänne saapuvien ihmisten, esimerkiksi pakolaisten, suhteen, tunnistetaan mahdolliset ihmiskauppa- ja hyväksikäyttötapaukset ja
puututaan niihin. On hyvä, että valiokunta kiinnittää huomiota myös Maahanmuuttoviraston ja oikeudenhoidon resursseihin. Hakemusten käsittelyaikoja on saatava lyhennettyä.
Eduskuntaryhmämme kiirehtii erityisesti lainsäädäntömuutoksia niin nopeutettuun rajamenettelyyn kuin valmiuslain toimintavaltuuksiin, joilla pystyttäisiin tehokkaasti torjumaan muuttoliikettä hyväksikäyttävää hybridivaikuttamista.

Lainaus
14.54 Harry Harkimo liik (ryhmäpuheenvuoro):
...
Näimme muutama kuukausi sitten, mitä tapahtui Valko-Venäjän, Puolan ja Liettuan rajoilla, kun Valko-Venäjä tunki tuhansia turvapaikanhakijoita rajan yli EU-alueelle. Suomella on omaakin kokemusta tästä muutaman vuoden takaa pohjoisen raja-asemilta. Seuraavalla kerralla määrät voivat olla moninkertaisia ja koko itäraja käytössä. Suomen käytännöt eivät kestä todellista kriisiä. Tähän pitää pystyä vastaamaan tylysti laittamalla lainsäädäntö ja riittävät toimintavalmiudet pikavauhdilla kuntoon. Turhat tulijat pitää käännyttää rajalta saman tien takaisin.

Lainaus
14.59 Sisäministeri Krista Mikkonen:
[ei mitään]

Lainaus
15.07 Mauri Peltokangas ps (vastauspuheenvuoro): Kiitos, arvoisa puhemies! Kysyisin
ministeriltä tilannekatsausta. Sisäisen turvallisuuden uhkana voimme pitää... Niin kuin tässä on tullut keskusteluissa ja puheissa esiin, ulko- ja sisäpolitiikka käyvät rinta rinnan, ja tämänhetkinen maailmantilanne on osiltaan uhkaava. Onko Suomen sisäisen turvallisuuden
ministeri käyttänyt kaikki mahdolliset paukut siihen, että rajaturvallisuus ja rajojemme rahoitus ovat siinä kunnossa, että mikäli naapurivaltioista lähtee hybridivaikuttaminen Suomea kohti, niin me olemme varautuneet siihen ajoissa?
Siis olemmeko varautuneet siihen
ajoissa, ja varaudummeko parasta aikaa? — Kiitos.

Lainaus
15.08 Kari Tolvanen kok (vastauspuheenvuoro):
...
Kyberuhkia tai kybervaikuttamista meillä on ollut, ja on vain ajan kysymys, koska meillä on hybridivaikuttamista. Ihmisten välineellistäminen on jopa todennäköistä. Venäjä saa
helpolla jopa kymmeniätuhansia ihmisiä meidän itärajalle hakemaan turvapaikkaa, ja kyse
ei ole aidosta turvapaikanhausta vaan välineellistämisestä. Mehän voimme itse päättää keitä tänne otamme, ja on hienoa, että hallitus on lainsäädäntöä kehittämässä, mutta kauhulla
luin sen, että tänne ollaan ottamassa näitä turvapaikanhakijoita Suomen tasavallan sisälle
.
En tiedä, pitääkö se paikkansa — toivottavasti ei, koska jos heidät tänne otetaan, heitä ei
täältä pois saada. Putin pyyhkii pöytää edelleen näillä sopimuksilla. Kysynkin: eihän tämä
pidä paikkansa, ja mitä hallitus aikoo tehdä, että me pysymme koskemattomana, suvereenina maana hybridivaikuttamista vastaan?


Lainaus
15.10 Mikko Kärnä kesk (vastauspuheenvuoro): Arvoisa herra puhemies! Kollegoilla oli
hyviä kysymyksiä. Tietysti tämä hybridivaikuttaminen on nyt sellainen asia, mikä puhututtaa. Me emme voi unohtaa sitä, mitä tapahtui tuolla Valko-Venäjällä Puolan vastaisella rajalla, emmekä myöskään sitä, mitä tapahtui 2015—2016 Suomen ja Venäjän vastaisella rajalla. No, silloin toki operaatiolla oli vain piirteitä. Turvapaikanhakijavirtaa ohjattiin tänne
Suomeen ainoastaan laillisten rajanylityspaikkojen kautta.
Mutta uudessa turvallisuuspoliittisessa tilanteessa olisin kysynyt ministeriltä: voinette
vakuuttaa meille ja kansalaisille turvallisuutta lisäävänä asiana, että Rajavartiolaitoksen
valmiussuunnitelmat itärajalla ovat hyvässä kunnossa
. Se olisi äärettömän tärkeää. Ja lisäksi: voinette kertoa meille prosessista, jolla esimerkiksi reservissä olevat rajajoukot voitaisiin perustaa torjumaan tämmöistä laajamittaista laitonta maahantuloa.

Lainaus
15.17 Mari Rantanen ps (vastauspuheenvuoro):
...
Ja nyt kun täällä on nostettu jo useampaan otteeseen esiin tämä varsin ajankohtainen
hybridiuhka, niin kysyn myöskin suoraan, että aiotteko te tuoda tänne eduskunnalle esityksen, jossa rajavartiolakiin lisätään niin kutsuttu hätätilapykälä, jolla voidaan turvapaikkahakemusten vastaanottaminen väliaikaisesti lakkauttaa kokonaan.

Lainaus
15.18 Heikki Vestman kok (vastauspuheenvuoro): Arvoisa puhemies! Suomen tulee
kyetä torjumaan Putinin Venäjän ilkeyttä, hybridivaikuttamista, joka voi tarkoittaa kymmenientuhansien, jopa satojen tuhansien, siirtolaisten vyöryttämistä itärajan yli.
Oppositio vaati viime vuonna hallitukselta esitystä hätätilapykälästä, jonka nojalla voitaisiin estää myös turvapaikanhakijoiden rajanylitykset kansallisen turvallisuuden ollessa
uhattuna. Varoitimme silloin, että asialla on kiire. Hallitus torjui esityksemme. Nyt on vielä kovempi kiire. Hallitus on vihdoin luvannut valmiuslakiin joitain pikaisia muutoksia. Lisäksi on kerrottu, että säädetään rajamenettelystä. Se on hyvä lisätyökalu, muttei lainkaan
riittävä laajamittaisen maahantulon tilanteessa, koska raja olisi auki. Ministeri, pyydän
vastaamaan selkeästi: Aiotteko taata viranomaisille toimivaltuudet, jotta Venäjän mahdollinen siirtolaisoperaatio voidaan estää sulkemalla itäraja kokonaan? Koska tämä esitys on eduskunnassa?

Lainaus
15.23 Ben Zyskowicz kok (vastauspuheenvuoro):
...
Kysyn samaa, mitä kysyivät täällä jo edustajat Mari Rantanen
ja Vestman.

Ja sanon lopuksi suoraan, että elämme sellaista aikaa ja sijaitsemme kartalla sellaisessa
paikassa, että sinisilmäinen vihreä idealismi ei riitä eikä ole nyt paikallaan.

Lainaus
15.30 Sisäministeri Krista Mikkonen: Kiitos, arvoisa puhemies! Vastaan nyt näihin
nousseisiin kysymyksiin. Voi olla, etten ehdi kaikkiin vastata, mutta jatketaan sitten myöhemmin.
...
Monet kysyivät tästä hybridivaikuttamisesta ja ennen kaikkea mahdollisesti rajalle tulevasta hybridivaikuttamistilanteesta. No ensin täytyy sanoa, niin kuin edustaja Hoskonenkin totesi, että tällä hetkellä rajalla on rauhallista ja siellä sujuu kaikki niin kuin normaalisti, ja se on hienoa. Mutta totta kai me olemme varautuneet siihen, että näin ei ole joka päivä, ja myös siihen, että siellä vaikutetaan. Teimme nyt selvityksen siitä, millaisia lainsäädäntömuutoksia tarvitaan normaalilainsäädäntöön, rajaan liittyviin lakeihin. Siellä esimerkiksi reserviläisten käyttö, opiskelijoiden käyttö ja muu ovat yksi keino, ja me myös tiedetään, että sinne tarvitaan resursseja lisää, ja sen takia esimerkiksi lisätalousarviossa tulen
esittämään, että rajalle lisätään nyt resursseja tässä tilanteessa.
No sitten tuli monessa puheenvuorossa, ja jo aiemminkin tässä salissa on tullut esiin, se,
että mitä jos tällainen hybridivaikuttamisen tilanne tulee. No toisaalta oikeusministeri on
kertonut, että tämmöinen hybridiuhka lisätään valmiuslakiin ja se valmistellaan nyt nopeasti, mutta sen lisäksi meillä on jo nyt mahdollisuus sulkea rajanylityspaikkoja. Me
voimme sulkea itärajalta vaikka kaikki rajanylityspaikat, jos on tarve, ja meidän Rajavartiolaitoksellamme on olemassa suunnitelmat siihen, miten vastataan tämäntyyppisiin vaikuttamisyrityksiin. Totta kai niihin vastataan aina sitten sillä tasolla kuin on tarve riippuen
siitä, miten laajasta operaatiosta olisi kyse. Tämä on mahdollista jo nykyisen lainsäädännön puitteissa, ja totta kai tällaisiin tilanteisiin varaudutaan, täällä ei olla sinisilmäisiä sen
suhteen, mitä naapurimaa voi tehdä
. Me tiedämme tämän varsin hyvin, että siellä on mahdollista tehdä erilaisia ”kiusantekoja”, niin kuin tasavallan presidentti taisi ne nimetä, ja
tässä tilanteessa, kun turvallisuustilanne on muuttunut, se on entistä todennäköisempää.
Näihin sitten totta kai vastataan ja huolehditaan siitä, että meidän rajamme pysyvät koskemattomina.

Lainaus
15.41 Mari-Leena Talvitie kok (vastauspuheenvuoro):
...
Toitte, ministeri, äsken esiin, että kaikki itärajan rajanylityspaikat voidaan sulkea. Entä
koko itäraja?
Tarkoittaako tämä nyt sitä, että koko itäraja voidaan sulkea, eli sieltä mistään
rajan kohdasta ei voi päästä ylittämään rajaa sillä, että sanoo, että on turvapaikanhakija?

Voidaanko siis koko itäraja sulkea? Mahdollistaako meillä tämän hetken lainsäädäntö sen?

Lainaus
15.52 Sisäministeri Krista Mikkonen
[ei mitään]

Lainaus
16.16 Esko Kiviranta kesk:
...
Rajaturvallisuus on keskeinen asia ja nykytilanteessa yhä keskeisempi. Näimme syksyllä, kuinka Puola reagoi hyvin päättäväisesti Valko-Venäjän rajallaan tapahtuneeseen hybridioperaatioon, jossa maata pyrittiin painostamaan tuomalla rajalle suuria määriä turvapaikanhakijoita. On täysin mahdollista, että meitäkin vastaan käytetään tätä painostuskeinoa. Näinhän Venäjä jo toimi Lapissa vuosina 2015 ja 2016. Silloin
asia saatiin sovituksi kahdenkeskisillä neuvotteluilla, mutta nyt on varauduttava toisenlaiseen tilanteeseen. Rajaturvallisuus vaatii selvät suunnitelmat siihen, kuinka erilaisiin painostuskeinoihin voidaan vastata tehokkaasti.

Lainaus
16.19 Jani Mäkelä ps:
...
Täällä on tänään monta kertaa käytetty sanaa ”hybridioperaatio”. Millainen sellainen hybridioperaatio sitten käytännössä voi olla? Ehkä se on syytä suomentaa.
Konkreettinen esimerkki: Venäjällä on suuret määrät siirtotyöläisiä oleskelemassa enemmän ja vähemmän laillisesti suurten kaupunkien, Moskovan, Pietarin, läheisyydessä. Tämä
väkijoukko on todella merkittävä ja suuri, ja osittain näitä ihmisiä Venäjä käyttikin operaatiossaan vuonna 2015, kun hieman kokeiltiin, miten Suomi reagoisi tällaiseen toimenpiteeseen, että ihmisiä passitetaan rajan ylitse.
Tämä on melko merkittävä uhka, ja ihmettelen, miksi ei ole jo lähdetty toimiin lainsäädännöllisten keinojen aikaansaamiseksi, että se väkimassa, turvapaikanhakijoiden joukko,
voitaisiin pysäyttää siihen rajalle ja keskeyttää vaikka väliaikaisesti turvapaikanhaku siinä
rajalla.
Miksi tällainen aukko lainsäädäntöön on jätetty?
Täällä aiemmin mainittiin, että Puola on reagoinut päättäväisesti Valko-Venäjän painostuksen. Tämä pitää paikkansa. Puola ja muutamat muut maat sillä alueella sulkivat tehokkaasti rajansa tällaiselta siirtolaisilla painostamisen operaatiolta. Silloin niitä maita ei kiitetty. Suomikin muistaakseni silloin arvosteli näitä maita näistä toimenpiteistä. EU ne toi-
menpiteet hiljaisesti hyväksyi, mutta Suomi siinä sivussa hieman arvosteli. Nyt on kuitenkin osoittautunut, että käytännössä Puola piti siinä kohtaa Eurooppa pystyssä. Jos nämä autoritääriset itäiset maat olisivat saaneet ennakkotapauksen, että siirtolaisia voi työntää
kymmenissä tuhansissa rajan ylitse, se olisi toistettu jossain toisaalla aivan varmasti myöhemmin. Puola ansaitsisi tästä asiasta kiitoksen eikä mitään rangaistuksia, niin kuin Euroopan parlamentti hiljattain sille äänesti.
Myöskin Puola on ottanut vastaan oikeita pakolaisia, kun heitä on ollut tulossa. Puolassa on käsitykseni mukaan tällä hetkellä helposti kuusinumeroinen määrä Ukrainasta paineita ihmisiä, niitä ihmisiä, jotka ovat paenneet sieltä jo ennen Venäjän hyökkäystä Itä-Ukrainasta ja Krimiltä, ja nyt suuri määrä myös sellaisia ihmisiä, jotka ovat paenneet tämän
sodan myötä. Itäisen Euroopan maat näyttävät muulle Euroopalle selkärankaa, ja se meidän pitäisi tunnustaa.

Lainaus
16.29 Janne Sankelo kok:
...
Useampi edustaja kysyi tuossa äskeisessä debatissa Suomen rajojen
kokonaan sulkemisen mahdollisuudesta tilanteessa, jossa Venäjä käyttäisi turvapaikanhakijoita hyväkseen vihamielisessä hybridivaikuttamisessa. Ministeri vastasi, että itärajalla
voidaan hänen mukaansa sulkea vaikka kaikki rajanylityspaikat tällaisessa tilanteessa.
Näin me sen kuulimme. Tämähän on uutinen, sillä ministeri Ohisalo on aikaisemmin todennut, että vähintään yksi rajanylityspaikka pitäisi olla auki näiden hakemusten jättämistä varten.
Arvoisa puhemies! Tämähän on siis edistystä ja muuttuvaan tilanteeseen reagointia.
Avoimeksi jää kuitenkin, voiko itärajaa ylittää muista kohdista. Meillähän on 1 300 kilometrin itäraja, jota meidän täytyy kaikissa tilanteissa valvoa. Onko niin, että tässä tilanteessa tätä turvapaikkaa voitaisiin pyytää sitten koko rajan leveydeltä, vai onko tässä oikeasti
sellainen mahdollisuus, että me voimme täysin poikkeuksellisessa tilanteessa sulkea koko
itärajan Suomen sisäisen ja ulkoisen turvallisuuden johdosta?


Lainaus
16.46 Jukka Kopra kok:
...
Totean tässä yhteydessä, että ministereiden täällä mainostama rajan sulkeminen ei riitä.
Suljetun raja-aseman ohi voi kävellä
, ja ratkaisematta edelleen ministereiltä näyttää olevan
se, mitä sitten tapahtuu, jos henkilö pyytää viranomaisen nähdessään turvapaikkaa, tai, jos
niitä henkilöitä on 10 000 tai 20 000, niin mitä tapahtuu, kun 20 000 raja-aseman ohi kävellyttä pyytää turvapaikkaa poliisilta tai muulta
.

Lainaus
17.02 Juha Mäenpää ps:
...
Meidän pitäisi olla hyvin
varautuneita siihen, että jos meitä kohtaa tällainen samanlainen tilanne, että esimerkiksi
Venäjältä ohjataan ihmisiä tänne Suomeen jollakin keinolla tuonne rajalle, niin että he pyrkivät hakemaan Suomesta turvapaikkaa, niin tähän meillä ei mielestäni ole riittävää lainsäädäntöä ja se tulisi pikaisesti käynnistää
. Myöskään en usko, että meillä on riittävästi tällä hetkellä resursseja pysäyttää tämmöistä hybridioperaatiota tai -vaikuttamista, jolla maahan pyritään ohjaamaan ihmisiä ja sekoittamaan meidän omaa turvallisuuspoliittista tilannettamme.

Lainaus
17.07 Mauri Peltokangas ps: Arvoisa puhemies! Tänään on käyty hyvää keskustelua sisäisen turvallisuuden selonteosta, ja ilokseni kuuntelin, kun ministeri kertoi meille, että
meillä on mahdollisuus laittaa kaikki raja-asemat kiinni, mikäli hybridivaikuttaminen uhkaa Suomea
. Siinä mielessä koen iloa tästä, koska aikaisempi vihreä sisäministeri Ohisalo
ilmoitti, että Suomessa on aina auki yksi raja-asema turvapaikanhakijoita varten. Silloin
ajattelin, että sieltähän ne kaikki sitten tulevat. Onneksi nykyinen ministeri on ottanut eri
linjan, ja hän on valmis sulkemaan ainakin tämän päivän ilmoituksensa mukaan kaikki
raja-asemat mahdollisessa tilanteessa.

[Roope: Eivät ne Puolassakaan tulleet raja-asemilta...]

Lainaus
17.16 Heikki Vestman kok:
...
Uudessa turvallisuusympäristössä lienee vain ajan kysymys, koska
Venäjä kohdistaa Suomeen jonkinlaista ilkeyttä
. Tämä voi olla vakavaa hybridivaikuttamista ja tarkoittaa kymmenientuhansien, jopa satojentuhansien siirtolaisten vyöryttämistä
itärajan yli
. Tulijoita Venäjällä riittää, ja se voi niitä myös lisää hankkia. Suomen kykyä
torjua Putinin operaatioita on kiireesti vahvistettava joka rintamalla.
Kuten hallintovaliokunta toteaa, hybridivaikuttamisessa ”etsitään sellaisia mahdollisuuksia häiritä ja vaikuttaa, mitä ei ole otettu kaikessa viranomaistoiminnassa tai lainsäädännössä vielä huomioon.
Tämänkin vuoksi on perusteltua, että lainsäädännössä varaudutaan jo ennakollisesti erityyppisiin hybridivaikuttamistilanteisiin.” Eli jos Suomen viranomaisten toimivaltuudet
laissa, resurssit ja suunnitelmat ovat ajan tasalla, tämä ennaltaehkäisee vihamielisiä operaatioita, toimii pidäkkeenä.
Tästä syystä oppositio vaati viime vuonna hallitukselta esitystä hätätilapykälästä, jonka
nojalla voitaisiin estää myös turvapaikanhakijoiden rajanylitykset kansallisen turvallisuuden ollessa uhattuna. Suomen tulisi kyetä toimimaan aivan samoin kuin Puola ja Liettua
toimivat, kun Valko-Venäjä ja Venäjä vyöryttivät näiden EU-maiden rajojen yli suurta
määrää siirtolaisia viime vuoden lopulla.
No, hallitus torjui loppuvuonna esityksemme
koko asiasta ei olisi saanut oikeastaan keskustella.
Nyt hallitus on luvannut vihdoin valmiuslakiin joitain pikaisia muutoksia hybridioperaatioiden varalta. Lisäksi se aikoo säätää rajamenettelystä. Tämä rajamenettely, joka on
siis EU-direktiivin mahdollistama seulontamenettely, on tärkeä lisätyökalu, mutta se ei ole
lainkaan riittävä toimivaltuus ja menettely tällaisen laajamittaisen maahantulon tilanteen
varalta. Rajamenettelyssä nämä henkilöt kuitenkin otetaan tänne Suomen alueen sisäpuolelle.

Kysyin aiemmin tässä keskustelussa sisäministeri Mikkoselta, aikooko hallitus taata viranomaisille riittävät toimivaltuudet, jotta itäraja voidaan tarvittaessa kokonaan sulkea, jos
Venäjä vyöryttää siirtolaisia itärajan yli. Ministeri vastasi: ”Meillä on nyt jo mahdollisuus
sulkea rajanylityspaikkoja. Me voimme sulkea itärajalta vaikka kaikki rajanylityspaikat,
jos on tarve”.
Todella vielä marraskuussa silloinen sisäministeri Ohisalo totesi, että yksi rajanylityspaikka pitää pitää auki turvapaikkahakemusten jättämistä varten kansainvälisen
oikeuden mukaan.
Tulkitsen ja todella toivon, että hallitus on tarkistanut tulkintaansa voimassa olevasta rajavartiolaista ja sen toimivaltuuksista ja kansainvälisestä oikeudesta. Ministerin vakuuttelun jälkeenkin jää kuitenkin edelleen kysymys, mitä tapahtuu, kun siirtolaismassat rajaaseman sulkemisesta huolimatta tulevat rajan yli ja sanovat ”asylum”,” turvapaikka”. Otetaanko heidät Suomen rajojen sisälle turvapaikkaprosessiin, kuten aiemmin on esitetty, vai
siirretäänkö heidät välittömästi takaisin rajan yli? Vain jälkimmäinen vaihtoehto torjuu
hybridioperaatiota.

On päivänselvä asia, että Suomella on suvereenina valtiona oikeus päättää siitä, kenet se
alueelleen päästää
, ja tilanteessa kuin tilanteessa oikeus myös kansainvälisen oikeuden
mukaan taata kansalaistensa turvallisuus ja maan itsenäisyys.

Lainaus
17.21 Hannu Hoskonen kesk:
...
Ministeri Krista Mikkosen hetki sitten lausumat sanat siitä, että voidaan itäraja panna
kokonaan kiinni, olivat minullekin ihan uusi tieto. Tähän astihan on annettu ymmärtää, että
näin ei voi tehdä, mutta nyt sitten voidaan.
Olkoon niin tai näin, on aivan välttämätöntä valmiuslakiin saadaan nopeasti ne edustaja Vestmaninkin mainitsemat korjaukset, mahdollisimman pian. Nyt ei voi enää tässäkään asiassa miettiä eikä pohtia eikä komiteoita asettaa
— nyt pitää tulla tuloksia ja heti.
Rajamenettelyyn on myös hyvä saada nopeasti ratkaisuja aikaiseksi. Toki tiedämme
kaikki Suomen eduskunnassa, että olemme Schengenin ulkorajalla täällä Suomessa ja se
asettaa meille tiettyjä vaatimuksia, mutta siitäkin huolimatta olen aivan varma siitä, että
Euroopan unionilla ei ole mitään sanottavaa siihen, jos Suomi haluaa huolehtia omasta turvallisuudestaan.

Lainaus
17.33 Heikki Vestman kok: Arvoisa puhemies! Kun viime vuoden lopussa käytiin eduskunnassa keskustelua rajaturvallisuudesta, kokoomuksesta nostettiin esille ajatus siitä, että
Suomenkin tulisi harkita sitä mahdollisuutta, että itärajaa tulisi aidata tai siellä tulisi rakentaa maastoesteitä laajamittaisen maahantulon varalta. Tätä esitystä aika laajasti paheksuttiin, sitä pidettiin epärealistisena ja kalliina.
Eurooppalaisessa kontekstissahan tämä on kuitenkin täyttä realismia. Käsitykseni mukaan Suomi on ainoa EU:n itäinen ulkorajavaltio, joka ei ole käynnistänyt raja-aidan rakentamista.
Viime lokakuussa 12 EU:n itäistä ulkorajavaltiota sekä Itävalta ja Tanska kirjelmöivät komissiolle siitä, että tällaisen raja-aidan rakentamiseen tulisi saada EU:n rahoitusta. Tästä kirjelmästä puuttui kuitenkin yksi itäinen EU:n ulkorajavaltio, eli Suomi. Onneksi neuvoston oikeuspalvelu muutti loppuvuonna tulkintaansa siitä, voidaanko EU-rahoitusta käyttää tällaisen raja-aidan rakentamiseen, ja nykyisin se neuvoston oikeuspalvelun tulkinnan mukaan on mahdollista.
Vielä tammikuussa, kun muun muassa Puola, Liettua ja Latvia kutsuivat Schengen-valtiot koolle pohtimaan rajaturvallisuutta, Suomi vastusti sitä, että EU:lta vaaditaan rahoitus-
ta tällaisen raja-aidan rakentamiseksi. Nyt me kaikki ymmärretään, että tämä on täysin realistinen ja jopa järkevä skenaario ja semmoinen toimenpide, jota Suomessakin joudutaan
harkitsemaan. Toivonkin, että tämä on yksi niistä asioista, jotka ovat nyt hallituksen toimenpidelistalla, ja tätä sisäministeri lähtee aktiivisesti EU:ssa edistämään, että raja-aidan
rakentamiseksi tätä EU-rahoitusta voidaan Suomessakin jonain päivänä saada.

Lainaus
17.36 Paula Risikko kok:
...
Sitten kiinnittäisin vielä huomiota täällä keskustelussa olleeseen rajaturvallisuuteen.
Olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että meidän on pakko tehdä muutoksia valmiuslakiin,
mutta myös rajalakiin, ja nimenomaan sinne rajalakiin sillä lailla se muutos, että rajat voidaan sulkea
. Täällä on nyt ollut kahta tietoa, nimittäin ministeri Ohisalo silloin ollessaan
ministerinä kertoi, että ei voi sulkea täysin rajoja, ja olen kyllä hänen kanssaan ihan samaa
mieltä, koska aikoinansa se selvitettiin ollessani sisäministerinä, että niitä rajoja ei voi täysin sulkea. Nyt täällä kuitenkin tänään ministeri Mikkonen sanoi, että ne voidaan sulkea,
mutta se ei todellakaan pidä paikkaansa, koska se on niin moneen kertaan selvitetty. Olen
sitä mieltä, että rajalaki ja valmiuslaki pitää nyt korjata.
Meillä saattaa olla todellakin tässä
lähiaikoina sellainen hybridivaikuttaminen edessämme, että kaikki keinot on tehtävä. Nyt
ei pidä olla sinisilmäinen.

Lainaus
Keskustelu päättyi.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Sivulause

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 556
 • Liked: 1731
 • Saatan olla väärässäkin.
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #663 : 16.03.2022, 22:58:13 »
Joo-o, viikon avainfraasi: Ei saa olla sinisilmäinen.

Ei tässä voi muuta toivoa kuin sitä että Putinilla on kädet täynnä Ukrainassa. Mikkosen heräämistä on turha odottaa, josko sitten vaalien jälkeen uusi yritys. Toivottavasti silloin ei ole jo niinsanotusti ovi käynyt.

Viimeinen linja

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 409
 • Liked: 1208
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #664 : 16.03.2022, 23:01:36 »
Tuossa pakolais-ase keskustelussa jää edelleen asioita auki, mitä sitten jos *rajanylityspaikat* laitetaan kiinni, ohi voi kävellä koko rajan leveydeltä. Ja vaikka hakemusta ei otettaisi vastaan, mitä sitten. Lähteekö rajan ylittänyt joukko joka on nälissään ja toivoton kotia kohti kun poliisi setä tai rajavartija niin käskee, tästä voi olla montaa mieltä. Minun näkemys on että tuota pakolaiskorttia voi venäjä käyttää ja sitä ei pieni suomi pysty estämään.

HMV

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 338
 • Liked: 1640
 • Suomen ja Ukrainan puolella
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #665 : 16.03.2022, 23:33:19 »
Talvisodan jälkeen rakennettiin Suomen itärajan läheisyyteen Salpalinja eli virallisesti Suomen Salpa.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Salpalinja
Salpalinjan rakentaminen on edelleen maamme suurin rakennustyömaa (wikipedia).

Itärajamme osittainen aitaaminen nyt, etelästä alkaen, olisi suhteessa voimavaroihimme paljon vähemmän vaativa suoritus kuin Salpa-aseman rakentaminen aikoinaan. Koko itärajaa ei kannattane aidata, onhan siellä semmoisia erämaa-alueita joiden läpi ei ihan tuosta vaan kuljeta.

Sitä paitsi, hyödyllisenä sivuvaikutuksena, aita voisi vähentää villisikojen kulkua Venäjältä Suomeen. Tämä olisi hyvä asia koska pelätään afrikkalaisen sikaruton leviämistä Suomeen mm. juuri villisikojen välityksellä. Venäjällä ko. tautia esiintyy.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Afrikkalainen_sikarutto
Aika menee arvellessa, päivä päätä käännellessä.

JEV

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 53
 • Liked: 30
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #666 : 17.03.2022, 00:08:47 »
Vaikeaa estää jos "vapautetaan" paljon tulemaan.

Jihad koulutuksessa olleet muhamettiset "parta"lapsukaiset tulevat Suomeen jostain kohtaa pitkää Suomen itärajaa (kyllä salakuljettajat löytävät reitit, ei ole pakko tulla viralliselta rajanylityspaikalta Etelä-Suomesta, ja voimakkaat sotakuntoiset miehet jaksaa rämpiä metsissäkin jonkin matkaa kun hyväntekijät ovat varustaneet hyvin). Sitten ollaan Suomessa joitakin vuosia "paperittomina", joita avustusjärjestöt auttavat. Jonkun vuoden kuluttua saadaan sitten jonkinlainen oleskelulupa. Eikö "paperittomillekin" olla tarjoamassa etuuksia Suomessa? Kyllä kai heillekin kuuluu etuudet  ;) Sillä jos etuuksia ei sitten ala tulemaan, voi tuollainen parta"lapsukainen" pettyä ja sitten jossain päin Suomea voi kohta kuulua "allahu akbar" ja jysähtää (tai puukko heiluu kurkuilla).

JEV

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 53
 • Liked: 30
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #667 : 17.03.2022, 10:00:54 »
"Love your neighbor as yourself." (Matthew 22:39, NIV)

Suomen valtiolla on tällä hetkellä tuossa idässä naapuri nimeltään Venäjän federaatio. Olisi hyvä jos Suomen valtiolla olisi Venäjän federaatioon asialliset, mahdollisesti jopa hyvät suhteet (vaikka naapuri ei olisi ihan mieluisin, on naapuri kuitenkin).

Tähän asti tuo naapuri on toiminut niin, että on estänyt melkoisen hyvin (mikään ei ole täydellistä) muhamettilais"pakolais"vyöryn tuolta pitkältä itärajaltamme, jota rajaa Suomen valtion on täysin mahdotonta valvoa riittävän hyvin tuossa suhteessa. Jos itärajalla ei olisikaan nykyistä naapuria, vaan esimerkiksi valtio nimeltään "Venäjän kuuliainen vasallivaltio USAlle", sieltä lappaisi aivan varmasti jatkuvasti muhamettilaisia "pakolaisia" Suomeen.

Jos Suomen valtio osoittaa huonoa naapuruutta tuota nykyistä naapuriaan kohtaan, voisi ajatella, että miksi tuo naapuri toimisi millään lailla estävästi (kuten tähän asti on toiminut melkoisen hyvin) tuolle muhamettilais"pakolais"vyörylle, joka on koko ajan uhkaamassa.

(Nato-maa Turkkihan pyrkii lähettämään noita muhamettilaisia koko ajan syvemmälle Eurooppaan - Jihad jatkuu, tuo muhamettilaisten aloittama sota on kestänyt jo 1400 vuotta! - turkkilaiset eivät saaneet aiemmin sotilaallisesti vallattua Eurooppaa muhamettilaisuudelle).

Pakkanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 774
 • Liked: 8045
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #668 : 17.03.2022, 10:08:27 »
^

Tankkien vyöryminen on näin suomalaisena ihan yhtä epätoivottava ilmiö kuin muhamettilaistenkin, eikä Venäjä tällä hetkellä esiinny mitenekään luetettavana kaiken maailman vyöryjen estäjänä  :P Edistäjänä enemmänkin.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 087
 • Liked: 106644
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #669 : 17.03.2022, 12:13:21 »
Lainaus
Sanna Marin: Sanktiot tarkoittavat Venäjälle vaikeita aikoja – ”On mahdollista, että tämä saa ihmisiä suurissa määrin liikkeelle”

PÄÄMINISTERI Sanna Marin (sd) tarkensi tänään keskiviikkona illalla Berliinissä pitämässään tiedotustilaisuudessa aiempia kommenttejaan Venäjältä mahdollisesti lähtevistä pakolaisista ja niiden potentiaalisesta turvallisuusuhasta muille maille.

Marin muistuttaa, että Venäjältä ei ole tällä hetkellä pyrkimässä Suomeen suurissa määrin Venäjän kansalaisia.

– Tällä hetkellä meillä ei ole sellaista tilannetta Suomen rajoilla, että olisi suuressa määrin tulijoita.

Suomenkin tulee hänen mukaansa silti varautua kaiken varalta.

– Tiedämme, että nämä taloudelliset sanktiot, joita Venäjälle on asetettu, tulevat tarkoittamaan taloudellisesti erittäin vaikeita aikoja Venäjälle. Ja on mahdollista, että tämä saa ihmisiä suurissa määrin liikkeelle. Ja silloin Suomi yhtenä rajavaltiona olisi mahdollinen kohde ihmisten tulolle. Tämän asian suhteen me emme voi olla sinisilmäisiä.

– Tämä on mielestäni myös turvallisuuspoliittinen kysymys.

Marin kertoi eduskuntapuolueiden käyneen eilen tiistaina yhdessä läpi sitä, miten Suomi olisi paremmin varautunut hybridivaikuttamiseen tai pakolaisten käyttämiseen hybridivaikuttamisen välineenä.

Sisäministeriö kertoi tiistaina valmistelevansa parhaillaan lakimuutosta, joka mahdollistaisi sen, että rajamenettelyssä todennäköisesti perusteettomia turvapaikkahakemuksia voitaisiin käsitellä nopeasti heti rajalla tai sen läheisyydessä.
Ilta-Sanomat 16.3.2022

Hämmentävää. Eduskuntapuolueet olivat käyneet tiistaina yhdessä läpi sitä, kuinka Suomi reagoisi pakolaisten käyttämiseen hybridivaikuttamisen välineenä, mutta keskiviikon kyselytunnilla kansanedustajilla ei ollut vieläkään mitään hajua, aikooko hallitus hybridioperaation tapahtuessa estää turvapaikanhaun tai edistää tätä helpottavien valmiuslakien nopeaa säätämistä.

Suomi ei Marinin mukaan voi olla sinisilmäinen, ja venäläisten turvapaikanhakijavyöry on hänenkin mielestään turvallisuusuhka, mutta mitään ei tapahdu. Tässäkin taas kerran toistettu rajamenettely ei ole ongelmaan minkäänlainen ratkaisu eikä kunnolla edes apu, sillä se keskittyy perusteettomien hakemuksien eli käytännössä lähinnä länsimaista tulevien turvapaikanhakijoiden poikkeuskäsittelyyn.

Nyt jos koskaan ajankohtaista viiden vuoden takaista joukkomaahantuloskenaarioita käsitellyttä sisäministeriön selvitystä ei mainita missään:

Lainaus käyttäjältä: Sisäministeriön julkaisu 25/2017
Koko turvapaikkajärjestelmä ja oikeus turvapaikkatutkintaan tulisi todennäköisesti lakkauttaa vakavan kriisin aikana sellaisenaan kuin se nyt tunnetaan.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 087
 • Liked: 106644
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #670 : 17.03.2022, 13:30:39 »
MTV: Sisäministeri MTV:lle: Koko itäraja voitaisiin sulkea, jos Venäjä ottaisi turvapaikanhakijoiden vyöryn hybridioperaationsa välineeksi 17.3.2022

Ei, vaan sisäministeri Krista Mikkonen puhui haastattelussa rajanylityspaikkojen sulkemisesta. Suomen puolen viranomaiset eivät nykyohjeiden mukaan puuttuisi siihen, että lasketun puomin kiertää ja saapuu Suomeen laittomasti.

Lainaus käyttäjältä: MTV
Asian ytimessä -ohjelmassa käsiteltiin Venäjän hybriditoimia ja Suomen kykyä vastata niihin. Toimittaja Jaakko Loikkanen kysyi Mikkoselta, miten Suomi voisi reagoida jos itärajalle tuotaisiin kymmeniä- tai satojatuhansia siirtolaisia tarkoituksena häiritä ja kuormittaa Suomea. Mikkosen mukaan laki mahdollistaa jopa kaikkien rajanylityspaikkojen sulkemisen, jos tilanne niin vaatii. Pienempiin keinoihin käytetään pienempiä vastatoimia, suurempiin suurempia.

– On hyvä huomata, että kun vastataan erilaisiin vaikutusyrityksiin, hybridiuhkiin tai minkä tyyppisiä ne sitten ovatkin, niin vastaaminen tehdään sillä tarpeella ja sillä tasolla kun kuhunkin toimeen tulee vastata, Mikkonen sanoo.

Toimenpiteet voisivat olla Mikkosen mukaan tarpeen, jos Venäjä välineellistäisi siirtolaisia ja työntäisi näitä rajan yli.

Käytännössä rajan ylityksen estäminen estää turvapaikan hakemisen kyseisellä paikalla, jolloin Suomi ohjaisi henkilöt tekemään turvapaikkahakemuksen toisaalla. Jos koko itäraja suljettaisiin, estyisi hakemuksen teko käytännössä kokonaisuudessaan itärajalla, koska hakemus pitäisi mennä tekemään tekemään aivan toisaalle, kuten länsirajalle.

Ei, vaan tämä oli toimittajan väärinkäsitys, jota sisäministeri ei korjannut. Rajan laitonta ylittämistä ei estettäisi, vaikka rajanylityspaikka olisikin suljettu.

Tämä tuli selväksi viimeistään, kun toimittaja kysyi ministeriltä suoraan, pitäisivätkö suomalaiset rajavartijat tulijat voimakeinoin rajan toisella puolella kuten Puola teki. Mikkonen väisti yksiselitteisen kysymyksen ja palasi jargoniinsa rajanylityspaikkojen sulkemisesta, "fyysisten esteiden" eli aitojen käyttämisestä ja humanitaarisen avun antamisesta.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 087
 • Liked: 106644
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #671 : 17.03.2022, 20:44:04 »
Sisäministeri Krista Mikkonen on päivä toisensa jälkeen kieltäytynyt vastaamasta kansanedustajien toistamaan konkreettiseen kysymykseen, aikooko hallitus estää turvapaikanhakijoiden tulon Venäjän hybridioperaatiossa.

Valitettavasti valtamedia tukee Mikkosen ja hallituksen kiemurtelua antamalla ymmärtää sisäministerin sanoneen, että itäraja pannaan kiinni tai että tulijat ainakin pysäytetään rajalle ja palautetaan takaisin:

Lainaus
Analyysi: Suomi varautuu pikavauhtia Venäjän laajamittaiseen ilkeilyyn – Nato-pohdinnan varjossa valmistaudutaan hybridi- ja kyberuhkiin

Mielipiteiden valtavirta on kallellaan Suomen Nato-jäsenyyteen. Venäjän uhkiin varautumista ei ole kuitenkaan jätetty sen kortin varaan, politiikan erikoistoimittaja Ari Hakahuhta kirjoittaa.

[...]

Turvapaikanhakijoiden määrän äkillinen lisäys Lapissa vuodenvaihteessa 2015-2016 tulkittiin Suomessa ainakin jälkikäteen testiksi tai tarkoitukselliseksi teoksi, Venäjän hybridivaikuttamiseksi.

Hybridivaikuttamisella tarkoitetaan yleensä pahantahtoista, eri keinoja yhdistelevää valtiollisen toimijan vaikutusta toiseen maahan.

Nyt hallitus alkaa valmistella lakiesitystä siihen, että se pystyy tarvittaessa jo rajalla tai sen läheisyydessä käsittelemään nopeasti ilmeisen perusteettomat turvapaikkahakemukset. Niin kutsuttu rajamenettely estäisi turvapaikkahakijoiden liikkumista Suomessa tai pyrkimistä muihin EU-maihin.

Sisäministeri Krista Mikkosen (vihr.) mukaan tarvittaessa kaikki itärajan raja-asemat voidaan sulkea jo nyt.

Puolan, Latvian ja Liettuan kokemukset Valko-Venäjän tavasta käyttää muuttoliikettä poliittiseen painostamiseen on siis noteerattu.
Yle 17.3.2022

Puolan, Latvian ja Liettuan kokemukset on noteerattu hallituksessa ylimielisesti täydellisellä välinpitämättömyydellä. Toisin kuin siellä, Suomessa rajat pidettäisiin auki, eikä ketään työnnettäisi rajalta takaisin.

Perusteettomien turvapaikkahakemuksien pikakäsittelyä ja rajamenettelyä ei sovellettaisi kuin turvallisista (länsi)maista tuleviin, joten niillä ei olisi keinoina vaikutusta. Raja-asemien sulkemisella ei tarkoiteta viisumittomien pyrkijöiden laittoman saapumisen estämistä vaan laillisten matkaajien käännyttämistä rajalta.

Tämänpäiväinen kyselytunti:

Lainaus
Suullinen kysymys hybridivaikuttamisen estämisestä

16.01 Jari Ronkainen ps: Arvoisa puhemies! Viimeistään nyt on hallituksenkin tunnustettava se uhka, että Venäjä voi kohdistaa Suomea vastaan hybriditoimintaa. Se voi tarkoittaa esimerkiksi laittomien siirtolaisten pakkaamista Suomen vastaiselle rajalle pyrkimään
Suomeen
. Ei ole kauaa, kun Valko-Venäjä masinoi vastaavan hyökkäyksen Puolaa ja Liettuaa vastaan.
Äskettäin sisäministeriö julkaisi selvityksen lainsäädännön muutostarpeista, joilla tällaista siirtolaisuutta voitaisiin ehkäistä. Selvityksessä ei kuitenkaan ilmene ainoatakaan
konkreettista keinoa estää vihamielisessä tarkoituksessa Suomeen kohdistettuja siirtolaisvirtoja. Ei auta, suljetteko jonkun rajanylityspaikan tai missä ja kuinka nopeasti käsittelette
hakemukset: turvapaikanhakuoikeus on pystyttävä keskeyttämään, mikäli sitä käytetään
hybridisodankäynnin välineenä.

Arvoisa ministeri, aiotteko mahdollistaa turvapaikanhakuoikeuden keskeyttämisen, ja jos ette, niin miksi?

16.02 Sisäministeri Krista Mikkonen (vastauspuheenvuoro): Arvoisa puhemies! Aivan
kuten kysyjä sanoi, niin me tiedämme, että tämä uusi turvallisuuspoliittinen tilanne voi aiheuttaa erilaista vaikuttamista myös Suomeen, hyvin monenlaisia vaikuttamiskeinoja elikkä tällaista hybridivaikuttamista tai laajamittaista vaikuttamista. Ja aivan samalla tavalla
kuin olemme varautuneet aseelliseen hyökkäykseen, olemme varautuneet muuhun Suomen suvereniteettiä loukkaavaan ja uhkaavaan toimintaan, kuten tällaiseen erilaiseen
hybridivaikuttamiseen. Ja aivan samoin kuin aseellisen uhan osalta, hybridivaikuttamiseen vastaaminen toteutuu kulloisenkin tilanteen mukaisesti. Käyttöön otettavat toimet
riippuvat kulloinkin käsillä olevasta tilanteesta, ja niiden soveltamisesta päättävät operatiivista toimintaa johtavat ja toteuttavat henkilöt.
Meidän poliitikkojen tehtävänä on varmistaa, että se lainsäädäntökehys vastata erilaisiin hybridivaikuttamisen keinoihin on kunnossa.

Sisäministeri ei vastannut kysymykseen.

Lainaus
16.03 Jari Ronkainen ps (vastauspuheenvuoro): Arvoisa puhemies! Suomen pitää varautua Venäjältä mahdollisesti tuleviin suuriin ihmismääriin, ja huomautamme, ettei asiassa
tule olla sinisilmäinen. Toimet rajaturvallisuuden takaamiseksi ja vihamielisen vaikuttamisen estämiseksi eivät ole riittäviä, mikäli hallitus on pitämässä aina turvapaikkahakuoikeuden voimassa. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on linjannut, että Puola toimi laillisesti
evätessään pääsyn maahan Valko-Venäjän hybridihyökkäyksessä.
Komissio on esittänyt
muuttoliikkeen hyväksikäytön ehkäisemiseksi koviakin keinoja, mutta hallitus on vastannut Brysseliin, että yksilöllä on aina oltava mahdollisuus jättää suojeluhakemus.
Arvoisa sisäministeri, älkää olko naiiveja. Varaudutteko Venäjältä mahdollisesti tulevaan siirtolaisuhkaan niin, että Suomeen pääsy voidaan estää?

Ensimmäinen varapuhemies Antti Rinne: Kiitoksia. — Ministeri Mikkonen, olkaa hyvä. [Sanna Antikainen: Nyt suora vastaus!]

16.04 Sisäministeri Krista Mikkonen (vastauspuheenvuoro): Arvoisa puhemies! Juuri
näin, me varaudumme erilaisiin hybridivaikuttamisen keinoihin ja myös tällaiseen niin
kutsuttuun välineellistämiseen elikkä siihen, kun ihmisiä tuodaan iso joukko rajalle ja väkisin laitetaan heitä rajan yli
. Tätä varten todella teimme tarkastelun, minkälaista lainsäädäntömuutosta meidän on syytä tehdä, ja tietysti riippuen siitä, miten laajasta joukosta on
kyse, myös toimet ovat erilaisia. Näistä lainsäädäntömuutoksista huomattiin, että niitä tarvitaan toisaalta meidän ulkomaalaislakiin. Tämän rajamenettelykäytännön, mitä EU:kin
on suosittanut, haluamme ottaa myös Suomessa käyttöön.
Toisaalta myös meidän Rajavartiolaitos kertoi, minkälaisille muutoksille he näkevät rajalaissa tarpeen.
Näihin tilanteisiin vastataan kulloinkin niiden vaatimalla tavalla. Käytetään niitä keinoja, joilla tilanne saadaan hallintaan. Esimerkiksi jos itärajalla tällaista laajamittaista välineellistä vaikuttamista tapahtuu, voimme sulkea raja-asemia siltä osin kuin se on tarpeellista, tarvittaessa jopa kaikki.

Sisäministeri ei vastannut kysymykseen. Raja-asemien sulkemisella tai rajamenettelyllä ei ole tekemistä ihmismassojen Suomeen pääsyn estämisen kanssa, koska laitonta tuloa ei estettäisi.

Lainaus
16.09 Kai Mykkänen kok (vastauspuheenvuoro): Arvoisa puhemies! Toivon, että meillä
on tässä salissa laaja konsensus siitä, että me emme tule altistamaan Suomea sellaiselle painostukselle, kuten näemme esimerkiksi Puolan, Liettuan, muidenkin maiden osalta, että
tehdään pakolaisuudesta irvikuva, tehdään siitä painostuksen väline. Kiitän sisäministeriä
siitä, että hän eilen tässä salissa totesi, että itäraja voidaan tällaisessa turvapaikanhaun irvikuvaksi kääntämisen tilanteessa sulkea ja tehdä tyhjäksi se painostusyritys.
Lähetetään
tämä viesti myös selvänä Suomen toimintalinjana, jolloin motiivi ajaa poloisia ihmisiä rajojen väliin estyy.
Kysyn nyt oikeusministeriltä: kun valmiuslain uudistamishanke käynnistyy, niin tulemmehan me tekemään selvästi oikeustilan sellaiseksi, että virkahenkilöt tällaisessa tilanteessa pystyvät toteuttamaan sitä vaarantamatta omaa oikeusturvaansa?

Sisäministeri ei ole sanonut, että itäraja suljettaisiin turvapaikanhakijoilta painostamistilanteessa vaan hän puhui pelkästä rajanylityspaikkojen sulkemisesta, mikä ei estäisi laitonta rajanylitystä ja sitä seuraavaa turvapaikanhakua.

Lainaus
16.16 Päivi Räsänen kd (vastauspuheenvuoro): Arvoisa herra puhemies! Täällä on useita kertoja sisäministeriltä kysytty tästä valmiuslain ja rajaturvallisuuslain uudistamisesta.
Ja kysyn nyt vielä: voitteko varmistaa sen, että saamme pikaisesti, ja minkälaisella aikataululla saamme ne säädökset, joilla voimme varmistaa, että tällaista aggressiivista maahantuloa, muuttoliikkeitä ei käytetä hybridivaikuttamisen välineenä, että voidaan turvapaikanhaku yksinkertaisesti tilapäisesti keskeyttää?

16.17 Sisäministeri Krista Mikkonen (vastauspuheenvuoro): Arvoisa puhemies! Niin
kuin kerroin
ja niin kuin oikeusministeri Henriksson tässä kertoi, todellakin nyt ollaan lähdössä liikkeelle toisaalta valmiuslain uudistamisessa niin, että irrotetaan siitä se osa, jolla
voidaan nämä hybridiuhkat myös ottaa sinne selkeästi yhdeksi kriteeriksi valmiuslain
käyttöönotolle, ja toisaalta me olemme tutkineet sitä muuta lainsäädäntöä sisäministeriön
toimialalla esimerkiksi rajalakiin liittyen. Näitä kaikkia lähdetään nyt yhdessä viemään
eteenpäin.
Mutta on sitten hyvä huomata, että meillä on jo lainsäädäntöä, jonka myötä voimme toimia. Tämä ei ole kaikki uutta, vaan nimenomaan meillä on olemassa olevaa lainsäädäntöä.
Meillä on tehty varautumista. Meillä on viranomaisilla olemassa suunnitelmat, miten toimia erilaisissa tilanteissa ja miten torjua erilaisia uhkia. Siinä mielessä me emme mitenkään aloita tyhjästä, vaan paljon on tehty, mutta totta kai me tiedämme, että koko ajan täytyy tarkastella, että asiat ovat ajan tasalla myös lainsäädännön osalta.

Sisäministeri ei vastannut kysymykseen.

Lainaus
Kysymyksen käsittely päättyi.

Edit:
Myös valtiovarainministeri Annika Saarikko yhtyi väistelyyn:

Lainaus
16.48 Juha Mäenpää ps (vastauspuheenvuoro): Arvoisa puhemies! Haluaisin kysyä val-
tiovarainministeriltä: mitä teidän mielestänne tarkoittaa raja-asemien sulkeminen olemas-
sa olevien lakien mukaan, ja uskotteko, että se käytännössä estää laajamittaisen maahantu-
lon?

Ja toinen kysymys, arvoisa valtiovarainministeri: tässä nykytilanteessa tulisiko Suo-
mi—Venäjä-seuran rahoitus ja avustukset siirtää suoraan reserviläisjärjestöille?

16.49 Valtiovarainministeri Annika Saarikko (vastauspuheenvuoro): Arvoisa puhe-
mies! Eduskunnan pelisääntöjen mukaisesti näihin kysymyksiin vastaavat ensisijaisesti
vastuuministerit. Nämä molemmat teemat ovat aiheita, joita on hallituksen sisällä toki kä-
sitelty.
Mitä tulee tässä nyt kerta toisensa jälkeen perussuomalaisten esiin nostamaan huoleen ja
erittäin tärkeään asiaan, onko Suomi suojannut itsensä sellaisen tilanteen varalta, jossa
meihin kohdistuu ulko- ja turvallisuuspoliittinen uhka, joka toteutetaan esimerkiksi ihmis-
massoja vyöryttämällä Suomeen
. Kyllä, Suomi tekee kaikkensa, on varautunut, ja sellai-
sen tilanteen tämä maa haluaa estää ja kykenee estämään.
Tämän haluan sanoa koko halli-
tuksen puolesta hyvin painokkaasti, myöskin sillä tiedolla, että pääministerin kutsusta
kaikki eduskuntapuolueet ovat olleet tätä teemaa käsittelemässä viime viikolla [Antti Lin-
dtman: Tällä viikolla!] — korjaan: tämän viikon alussa. Jos oikein olen ymmärtänyt, tuo
kokous on ollut sellainen, jossa aihe on nauttinut myös laajaa eduskunnan yksituumaisuut-
ta. Tämä viesti lähetettäköön myös tämän salin ulkopuolelle: Suomi
ei sellaista siedä, Suomi on sellaiseen valmistautunut
, ja kyllä, Suo-
mi löytää keinot myös sellaisen estää.
« Viimeksi muokattu: 17.03.2022, 22:11:05 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 092
 • Liked: 2355
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #672 : 19.03.2022, 17:01:31 »
Kun kerran Googletin Suomen ja Venäjän raja, niin hämmästys oli melkoinen, kun selvisi että kyseinen raja on mallia maanteillä näkyvät riista-aidat ja siten erittäin helposti ylitettävä.

Mielestäni tuo naurettava raja-aita pitäisi muuttaa sellaiseksi, joka estäisi laittomat rajan ylitykset.
On vain kaksi tapaa tehdä hommia, järkevä ja yksinkertainen tapa tai Suomen hallituksen tapa.

S.O.Mali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 036
 • Liked: 2767
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #673 : 24.03.2022, 13:41:40 »
Kun kerran Googletin Suomen ja Venäjän raja, niin hämmästys oli melkoinen, kun selvisi että kyseinen raja on mallia maanteillä näkyvät riista-aidat ja siten erittäin helposti ylitettävä.

Mielestäni tuo naurettava raja-aita pitäisi muuttaa sellaiseksi, joka estäisi laittomat rajan ylitykset.
Muistellaanpa mitä Trump yritti tehdä Meksikon rajalle ja ”hyvien ihmisten” reaktiot siihen?

Tällaiset asiat ovat viherkommunisteille punainen vaate ja niihin ei kosketa. Ihmisoikeudet ja Suomi kuuluu kaikille yms.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 065
 • Liked: 45454
 • - Tarjoilija!
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #674 : 30.03.2022, 10:02:32 »
Lainaus
Hallituksen esitys oleskeluluvista etenee – oppositio kritisoi: ”Jopa karkotuspäätöksen saaneet voivat jäädä maahan uudella syyllä”

Kokoomuksen ja perussuomalaisten edustajat eivät ole tyytyväisiä siihen, että eduskunnan hallintovaliokunta päätti puoltaa esitystä oleskelulupien myöntämisestä opiskelun ja tutkimuksen perusteella.
Perussuomalaisten puheenjohtaja ja hallintovaliokunnan puheenjohtaja Riikka Purra oli yksi kansanedustajista, joka jätti vastalauseen valiokunnan mietintöön.

Eduskunnan hallintovaliokunta on päättänyt puoltaa hallituksen esityksestä, jossa halutaan antaa kolmannen maan kansalaisille oleskelulupa opiskelun, tutkimuksen, työharjoittelun ja vapaaehtoistoiminnan perusteella. Valiokunta jätti mietintöönsä joitain huomautuksia ja muutosehdotuksia.
...
– Tänään valiokunnasta meni läpi jälleen yksi hallituksen surkea maahanmuuttoesitys. Kyllä, juuri se, jossa kielteisen turvapaikkapäätöksen ja jopa karkotuspäätöksen saaneet voivat jäädä maahan uudella syyllä eli opiskelemaan. Tai "opiskelemaan". Ihan miten vain, perussuomalaisten puheenjohtaja ja hallintovaliokunnan puheenjohtaja Riikka Purra kirjoittaaTwitterissä.

Toimeentulovaatimus pieni

Kokoomuksen hallintovaliokunnan edustajat Mari-Leena Talvitie, Heikki Vestman ja Kari Tolvanen tiedottavat pitävänsä ongelmallisena, että hallituksen esityksessä opiskelu ja humanitaarisen maahanmuuton väylät sekoittuvat keskenään.

Kokoomusedustajien mukaan se, että kielteisen turvapaikkapäätöksen ja jopa karkotuspäätöksen saaneet voisivat hakea opiskeluperustaista oleskelulupaa heikentäisi turvapaikkajärjestelmän uskottavuutta.

– Kansainvälistä suojelua hakenut tai karkotuspäätöksen saanut voisi siis hakea toista oleskelulupaa, jos hän täyttää oleskeluluvan myöntämisen edellytykset. Jopa rikosperusteisen karkotuspäätöksen saanut voisi esityksessä jäädä maahan opiskelun perusteella. Tätä kokoomus pitää vahingollisena ja moraalittomana, Talvitie sanoo tiedotteessa.

Kokoomusedustajat kritisoivat myös muutosta, jonka mukaan opiskelijan toimeentuloedellytyksen laiminlyönti muuttuisi ehdottomasta harkinnanvaraiseksi perusteeksi oleskeluluvan peruuttamiselle tai uusimatta jättämiselle.

– Hallitus muuttaa ulkomaisten opiskelijoiden toimeentuloedellytyksen pitkälti harkinnanvaraiseksi, mikä vesittää oman toimeentulon vaatimuksen ja sallii pahimmillaan elämisen toimeentulotuen varassa veronmaksajien rahoilla, Vestman sanoo tiedotteessa.

Myös Purra kritisoi sitä, että lakimuutoksessa opiskelijoilta edellytettävä toimeentulovaatimus on liian matala ja valvontaa ei käytännössä ole. ...

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/c93e822f-59c6-47ff-ae13-23f2694834c6


Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 452
 • Liked: 4166
 • Panda nimeltä Kallan.
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #675 : 30.03.2022, 10:37:53 »
^Olenkin aina ihmetellyt punavihreiden intoa haalia tänne kaikista paskastanioista opiskelijoita "kansainvälisyyden" nimissä.

Lainaus
– Tänään valiokunnasta meni läpi jälleen yksi hallituksen surkea maahanmuuttoesitys. Kyllä, juuri se, jossa kielteisen turvapaikkapäätöksen ja jopa karkotuspäätöksen saaneet voivat jäädä maahan uudella syyllä eli opiskelemaan. Tai "opiskelemaan". Ihan miten vain, perussuomalaisten puheenjohtaja ja hallintovaliokunnan puheenjohtaja Riikka Purra kirjoittaaTwitterissä.

Jo nytkin tänne tulee paskastanialaisia eri syin tänne, aluksi toki "väliaikaisesti" ja kas kummaa, sitten halutaan perhekin tänne. Ja kaikki muutkin paskastanialaiset. Toki sitten maan puolustaminen yms. ei kiinnosta, eikä maan kielen opettelu tai mikään muu integraatio. Koskee myös näitä ylehypetettyjä itäaasialaisia, noita prujaamisen ja huijaamisen erikoisosaajia.

Kaikkeen, mihin nämä punavihreät ääriliikkeen edustajat koskevat, on ihmeellinen taipumus muuttua hyvästä ja terveestä asiasta sen täydeksi vastakohdaksi. Eivätkä he itse halua ymmärtää, mistä tämä johtuu ja miten jokaikinen kerta päädytään katastrofiin.

Huppupelikaani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 963
 • Liked: 7166
 • Dirty white boy
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #676 : 07.04.2022, 23:08:06 »
Riikka kirjoittaa Twitterissä pk-seudun väestönkasvun karuista lukemista. Ilmeisesti vuosi 2021 oli se kulminaatiopiste ja lopullinen alamäki alkoi. Soon menoo ny.

https://mobile.twitter.com/ir_rkp/status/1511763827167223815

Lainaus
”Pääkaupunkiseudun väkiluvun kasvu perustui kokonaan vieraskieliseen väestöön, sillä kotimaisia kieliä puhuvien määrä väheni.”

Katsokaa etenkin Helsinki ja Vantaa kuvasta. Espoo nipin napin toisella puolella.

(Lähde: Tilastokeskus 31.3.2022)
Poikaseni, kunpa tietäisit, miten häikäilemättömästi tätä maata hallitaan.

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 452
 • Liked: 4166
 • Panda nimeltä Kallan.
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #677 : 10.04.2022, 11:14:06 »
En tiedä oliko tämä täällä, mutta hallitus haluaa haalia maahan lisääkehitysmaalaisia opiskelun varjolla.

Lainaus
Finland to double foreign student visas, shorten citizenship road
The proposed reforms aim to make life a bit easier and flexible for Finland's students from abroad.
...
Finland to double foreign student visas, shorten citizenship road
The proposed reforms aim to make life a bit easier and flexible for Finland's students from abroad.
...
The proposed reform also includes plans to change the status of foreign student visas from the current "B" (temporary) to "A" (continuous), effectively shortening the duration of residency needed to apply for Finnish citizenship, compared to the current arrangement.

The ministry noted that if the reforms are approved, students will still need to meet the same requirements for permanent residency as other immigrants.
...
Students would be able to work more
The proposed reforms also call for extending limits on the number of hours foreign students are allowed to work from 25 to 30 hours per week.

The ministry pointed out that limits on weekly working hours were annually cumulative, meaning that students could work more than 30 hours on some weeks and fewer hours on others, as long as the total amount hours are within the allowable limit.

Hours spent on study-related work or training would not count against the working limit and effectively be unrestricted, according to the proposal.
...
Unis positive
A few universities told Yle Novosti they were aware of, and welcomed, the anticipated rollout of the reforms. [Miksi ihmeessä?]
...
Lähde: https://yle.fi/news/3-12298423

Tämä uudistus vaikuttaa katastrofaaliselta. Mahdollistaa sen, että tullaan "opiskelijana" maahan, tehdään lähes täyttä viikkoa töitä ja ollaan jossain peräseinäjoen amkin kirjoilla muodon vuoksi samalla alalla, jolloin viranomaiset - vaikka tietäisivät homman olevan huijausta- eivät voisi tehdä mitään vaikka omatunto kolkuttaisi (epätodennäköistä?), sillä se olisi laillista.

Ja kun tiedämme jo valmiiksi, mistä maista tänne lähinnä tullaan tekemään tutkintoa - persläpimaista - niin tässähän yritetään avata uutta laillista polkua halpatyövoimalle. Jokin aika sittenhän jossain ketjussa oli uutinen meksikolaisesta, joka yllättyi Suomen suhteellisen kehnosta palkkatasosta ja korkeista veroista ja muistaakseni muutti pois tämän takia.

Lisäys: opiskelijan pääsääntöinen tehtävä olisi opiskella eikä tehdä töitä. Ymmärrän toki, että välillä joutuu tekemään töitä sen ohella, mutta sen ei pitäisi olla pääsääntöinen tarkoitus. Uudistus, missä mahdollistetaan käytännössä rajoittamaton työnteko "harjoittelun" nimissä on vain Qatarin tyyppistä halpatyövoiman hyväksikäyttöä.

Omaa 100% spekulaatiota: Siinähän Putinin vihreät miehetkin pääsisivät sopivasti maahan laillisesti, kun tulisivat "opiskelemaan" tai opiskelemaan. Eihän mikään estäisi sitä, että nämä olisivat virallisesti raksalla hommissa mutta oikeasti Spetsnaz-koulutuksessa. Rittää, että paperilla kaikki näyttäisi hyvältä. Ainakin venäläiset jostain syystä yrittävät tunkea tänne opiskelemaan, haluamatta ilmeisesti kuitenkaan mukautua maamme tapoihin.
« Viimeksi muokattu: 10.04.2022, 11:21:00 kirjoittanut Kallan »

Totuus EPT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 011
 • Liked: 2724
 • Pernau
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #678 : 13.04.2022, 08:59:45 »
08-04-2022 Helsingin uutiset
Lainaus

Väestönkasvu jäi Helsingissä viime vuonna historiallisen pieneksi – erityisesti tämä ryhmä muuttaa nyt pois pääkaupungista


Helsingin vuoden 2021 väestönkasvu jäi ennätyksellisen pieneksi, 1 537 henkeen, mikä vastaa 0,2 prosentin vuosittaista kasvua. Edellisen kerran kasvu on ollut yhtä alhaisella tasolla 2000-luvun alkupuolella. Kaikkiaan Helsingissä asui vuoden 2021 lopulla 658 457 henkeä.

Helsingin vieraskielisen väestön määrä kasvoi yli 4 850 hengellä, ja vieraskielisen väestön osuus kasvoi 16,6 prosentista 17,3 prosenttiin.

Vastaavasti kotimaisia kieliä puhuvien määrä laski yli 3 300 hengellä. Kotimaisia kieliä äidinkielenään puhuvien määrät laskivat erityisesti työikäisten 20–65-vuotiaiden ryhmässä, kun taas vanhimpien ikäryhmien kasvu kohdistui kotimaisia kieliä puhuvien ryhmään.

https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/4544400

Jutun kommenteissa ytimekkäästi:
Lainaus
Minkähän takia veronmaksajat muuttavat pois? Verotuloilla elävien määrä senkun kasvaa.
Missä ******i siellä ongelma.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 173
 • Liked: 39004
 • Ego sum Spartacus
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #679 : 18.04.2022, 21:51:19 »
Ja näitä afrikansarviaisia on haalittu Suomeen oikein lentokoneilla.  :facepalm:


https://twitter.com/Etsubdnktigray/status/1516126622063153163

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 344
 • Liked: 16007
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #680 : 29.04.2022, 15:42:28 »
Gibril Massaquoin kaikki syytteet kaatuivat Liberia-sotarikos­oikeuden­käynnissä
Käräjäoikeuden mukaan Gibril Massaquoin syyllisyydestä jäi varteenotettava epäily.

Lainaus
STT, Maria Rosvall
15:35
PIRKANMAAN käräjäoikeus on hylännyt kaikki sierraleonelaismiehen syytteet väitetyistä rikoksista Liberian sisällissodassa vuosina 1999–2003.

Käräjäoikeuden mukaan asiassa ei näytetty syyksilukemiseen riittävällä varmuudella, että syytetty Gibril Massaquoi, 52, oli mukana syytetyissä teoissa. Näin ollen käräjäoikeus katsoi, että hänen syyllisyydestään jäi varteenotettava epäily.

Syyttäjä oli vaatinut miehelle ensisijaisesti elinkautista vankeusrangaistusta.

Käräjäoikeuden ratkaisu oli jossain määrin odotettu, sillä oikeus määräsi syytetyn vapautettavaksi tutkintavankeudesta helmikuussa, pari viikkoa oikeudenkäynnin päättymisen jälkeen.

https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2000008784043.html


no jääpähän resursseja Päivi Räsäsen jahtaamiseen...


Suomen oikeuslaitos =  :facepalm: :facepalm: :facepalm:
that's a bingo!

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 173
 • Liked: 39004
 • Ego sum Spartacus
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #681 : 25.05.2022, 22:54:35 »
Hei me tienataan maahanmuutolla!!

Lainaus
X

Yli puolet Uuden lastensairaalan päiväkeskus Vuoren potilaista on vieraskielisiä (53%).

Päiväkeskuksessa tutkitaan ja hoidetaan lapsia, joilla on autismikirjon häiriö tai muita neurologisia vaikeuksia.

– Emme osaa sanoa, mistä vieraskielisten yliedustus johtuu, kertoo hallinnollinen ylilääkäri Päivi Miettinen.

X

Lähes puolet (48%) infektioyksikön potilaista on vieraskielisiä ja tälle on selvät syyt. Miettisen mukaan tietyt infektiosairaudet ovat monissa kehittyvissä maissa sekä esimerkiksi Venäjällä ja Virossa yleisempiä kuin Suomessa.

X

Yksikössä hoidetaan myös maahantulotarkastuksissa esiin tulevia infektioita, joista yleisimpiä ovat erilaiset suoliston alkueläintaudit tai tarttuvat maksatulehdukset eli hepatiitit. Yksikössä hoidettiin 2 926 potilasta viime vuonna.

Vieraskielisten potilaiden osuus on 37 prosenttia yksikössä, jossa tehdään punasolusiirtoja. Siirtoja vaativia perinnöllisiä veritauteja esiintyy korostuneesti henkilöillä, joiden sukujuuret ovat Afrikassa.

Kun Afrikka-taustaisten määrä väestössä lisääntyy, myös tämäntyyppiset geneettiset sairaudet väestössä yleistyvät.

– Vastaava yksikkö on perustettu myös aikuisten puolelle, Miettinen kertoo.

X

Vieraskielisten lasten yliedustus näkyy myös sairaalan hammasvastaanotolla (33%). Yksikössä tehdään kirurgisia, nukutusta vaativia hammastoimenpiteitä.

– Voi olla, että tässä kulttuuriset erot hampaiden hoidossa selittävät vieraskielisten yliedustusta.

X

Helsingin Uutiset (HU 26.12.) uutisoi, että kolmasosa omaishoidontuista maksetaan vieraskielisille.

Helsingin vammaisten sosiaalityön päällikkö totesi, että osa maahanmuuttajista haluaa tulla maahan turvatakseen lapsensa aseman ja oikeudet, jotka eivät lähtömaassa toteudu esimerkiksi lapsen kehitysvammaisuuden takia.

X

Kansainvälisten sopimusten mukaisesti pakolaissatuksella tulleiden joukossa voi olla vakavasti sairaita lapsia, mutta he ovat yksittäistapauksia sairaalan potilasmäärissä.

X

https://www.lansivayla.fi/paikalliset/4449184

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 065
 • Liked: 45454
 • - Tarjoilija!
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #682 : 16.06.2022, 17:35:04 »
No niin, taas mennään.

Lainaus
Sisäministeri Mikkonen: Hallitus helpottaa turvapaikan saaneiden perheenyhdistämistä
Mikkonen: ”alaikäisten vanhemmat ja sisarukset voisivat siis jatkossa saada Suomesta oleskeluluvan ilman turvatun toimeentulon edellytystä”.


Sisäministeri Krista Mikkonen (vihr) kertoo, että hallitus on torstaina antanut esityksen kansainvälistä tai tilapäistä suojelua saavien alaikäisten henkilöiden perheenyhdistämisen helpottamisesta.

– Jatkossa Suomesta turvapaikan saaneiden alaikäisten lasten ja nuorten perheenjäsenet voisivat saada oleskeluluvan ilman toimeentulovaatimusta, jos muut ehdot täyttyvät, Mikkonen toteaa.

Mikkonen korostaa tiedotteessaan, että aiempi vaatimus riittävästä toimeentulosta on tehnyt monille perheenyhdistämisestä erittäin haasteellista ja tähän on haluttu tehdä muutos.

– Vaatimus riittävästä toimeentulosta lisättiin ulkomaalaislakiin vuonna 2016. Se teki perheen yhdistämisestä monissa tapauksissa kohtuuttoman vaikeaa. Siksi esitämme, että turvatun toimeentulon vaatimus, niin kutsuttu toimeentuloedellytys, poistetaan Suomesta kansainvälistä suojelua saavien alaikäisten lasten ja nuorten perheenjäseniltä. Alaikäisten vanhemmat ja sisarukset voisivat siis jatkossa saada Suomesta oleskeluluvan ilman turvatun toimeentulon edellytystä. ...

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/78b4a707-408a-404e-83dd-f860b438108a

JP73

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 334
 • Liked: 927
 • Nuivana syntynyt
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #683 : 16.06.2022, 17:48:40 »
No niin, taas mennään.

Lainaus
Sisäministeri Mikkonen: Hallitus helpottaa turvapaikan saaneiden perheenyhdistämistä
Mikkonen: ”alaikäisten vanhemmat ja sisarukset voisivat siis jatkossa saada Suomesta oleskeluluvan ilman turvatun toimeentulon edellytystä”.


Sisäministeri Krista Mikkonen (vihr) kertoo, että hallitus on torstaina antanut esityksen kansainvälistä tai tilapäistä suojelua saavien alaikäisten henkilöiden perheenyhdistämisen helpottamisesta.

– Jatkossa Suomesta turvapaikan saaneiden alaikäisten lasten ja nuorten perheenjäsenet voisivat saada oleskeluluvan ilman toimeentulovaatimusta, jos muut ehdot täyttyvät, Mikkonen toteaa.

Mikkonen korostaa tiedotteessaan, että aiempi vaatimus riittävästä toimeentulosta on tehnyt monille perheenyhdistämisestä erittäin haasteellista ja tähän on haluttu tehdä muutos.

– Vaatimus riittävästä toimeentulosta lisättiin ulkomaalaislakiin vuonna 2016. Se teki perheen yhdistämisestä monissa tapauksissa kohtuuttoman vaikeaa. Siksi esitämme, että turvatun toimeentulon vaatimus, niin kutsuttu toimeentuloedellytys, poistetaan Suomesta kansainvälistä suojelua saavien alaikäisten lasten ja nuorten perheenjäseniltä. Alaikäisten vanhemmat ja sisarukset voisivat siis jatkossa saada Suomesta oleskeluluvan ilman turvatun toimeentulon edellytystä. ...

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/78b4a707-408a-404e-83dd-f860b438108a

Moniko muu Euroopan valtio toimii samoin?


sancai

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 181
 • Liked: 7391
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #684 : 16.06.2022, 17:54:53 »
No niin, taas mennään.

Lainaus
Sisäministeri Mikkonen: Hallitus helpottaa turvapaikan saaneiden perheenyhdistämistä
Mikkonen: ”alaikäisten vanhemmat ja sisarukset voisivat siis jatkossa saada Suomesta oleskeluluvan ilman turvatun toimeentulon edellytystä”.


Sisäministeri Krista Mikkonen (vihr) kertoo, että hallitus on torstaina antanut esityksen kansainvälistä tai tilapäistä suojelua saavien alaikäisten henkilöiden perheenyhdistämisen helpottamisesta.

– Jatkossa Suomesta turvapaikan saaneiden alaikäisten lasten ja nuorten perheenjäsenet voisivat saada oleskeluluvan ilman toimeentulovaatimusta, jos muut ehdot täyttyvät, Mikkonen toteaa.

Mikkonen korostaa tiedotteessaan, että aiempi vaatimus riittävästä toimeentulosta on tehnyt monille perheenyhdistämisestä erittäin haasteellista ja tähän on haluttu tehdä muutos.

– Vaatimus riittävästä toimeentulosta lisättiin ulkomaalaislakiin vuonna 2016. Se teki perheen yhdistämisestä monissa tapauksissa kohtuuttoman vaikeaa. Siksi esitämme, että turvatun toimeentulon vaatimus, niin kutsuttu toimeentuloedellytys, poistetaan Suomesta kansainvälistä suojelua saavien alaikäisten lasten ja nuorten perheenjäseniltä. Alaikäisten vanhemmat ja sisarukset voisivat siis jatkossa saada Suomesta oleskeluluvan ilman turvatun toimeentulon edellytystä. ...

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/78b4a707-408a-404e-83dd-f860b438108a
Mielenkiintoinen tämä schrödingerin turvapaikanhakija. Kaksi totuutta esiintyy samaan aikaan:

>Turvapaikanhakijat hyödyttävät Suomea, koska he paikkaavat kestävyysvajetta ja työvoimapulaa. Bussit eivät kulkisi eivätkä pizzat paistuisi ilman pakolaisia.
ja
>Tulorajat turvapaikanhakijoiden perheenyhdistämiseen ovat rasistisia ja syrjiviä, koska työnteon edellyttäminen tekee perheenyhdistämisestä käytännössä mahdotonta.

Melbac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 726
 • Liked: 2321
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #685 : 16.06.2022, 19:08:21 »
Hei me tienataan maahanmuutolla!!

Lainaus
X

Yli puolet Uuden lastensairaalan päiväkeskus Vuoren potilaista on vieraskielisiä (53%).

Päiväkeskuksessa tutkitaan ja hoidetaan lapsia, joilla on autismikirjon häiriö tai muita neurologisia vaikeuksia.

– Emme osaa sanoa, mistä vieraskielisten yliedustus johtuu, kertoo hallinnollinen ylilääkäri Päivi Miettinen.

X

Lähes puolet (48%) infektioyksikön potilaista on vieraskielisiä ja tälle on selvät syyt. Miettisen mukaan tietyt infektiosairaudet ovat monissa kehittyvissä maissa sekä esimerkiksi Venäjällä ja Virossa yleisempiä kuin Suomessa.

X

Yksikössä hoidetaan myös maahantulotarkastuksissa esiin tulevia infektioita, joista yleisimpiä ovat erilaiset suoliston alkueläintaudit tai tarttuvat maksatulehdukset eli hepatiitit. Yksikössä hoidettiin 2 926 potilasta viime vuonna.

Vieraskielisten potilaiden osuus on 37 prosenttia yksikössä, jossa tehdään punasolusiirtoja. Siirtoja vaativia perinnöllisiä veritauteja esiintyy korostuneesti henkilöillä, joiden sukujuuret ovat Afrikassa.

Kun Afrikka-taustaisten määrä väestössä lisääntyy, myös tämäntyyppiset geneettiset sairaudet väestössä yleistyvät.

– Vastaava yksikkö on perustettu myös aikuisten puolelle, Miettinen kertoo.

X

Vieraskielisten lasten yliedustus näkyy myös sairaalan hammasvastaanotolla (33%). Yksikössä tehdään kirurgisia, nukutusta vaativia hammastoimenpiteitä.

– Voi olla, että tässä kulttuuriset erot hampaiden hoidossa selittävät vieraskielisten yliedustusta.

X

Helsingin Uutiset (HU 26.12.) uutisoi, että kolmasosa omaishoidontuista maksetaan vieraskielisille.

Helsingin vammaisten sosiaalityön päällikkö totesi, että osa maahanmuuttajista haluaa tulla maahan turvatakseen lapsensa aseman ja oikeudet, jotka eivät lähtömaassa toteudu esimerkiksi lapsen kehitysvammaisuuden takia.

X

Kansainvälisten sopimusten mukaisesti pakolaissatuksella tulleiden joukossa voi olla vakavasti sairaita lapsia, mutta he ovat yksittäistapauksia sairaalan potilasmäärissä.

X

https://www.lansivayla.fi/paikalliset/4449184
Eiköhän toi nyt ole selvää että tieto tosta miten me hoidetaan asiat ole levinnyt ympäri maailmaa ja tänne sitten tunkee joka maasta näitä?.Saavat kai jotain tukeakin kun lapsi on vammainen eli ilmaista elämistä perheelle vielä päälle?.Noihan vielä priorisoi asiat niin että nämä pääsevät hoitoon mutta suomalaiset ei koska noilla on asiat huonommin.Toi vielä sijaitsee naistenklinikan vieressä jonne käsittääkseni ohjataan nyt synnytykset ja sielläkin on käsittääkseni suurin osa synnyttäjistä ei suomalaisia.
« Viimeksi muokattu: 16.06.2022, 19:16:05 kirjoittanut Melbac »

L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 726
 • Liked: 5318
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #686 : 16.06.2022, 19:50:14 »

Eiköhän toi nyt ole selvää että tieto tosta miten me hoidetaan asiat ole levinnyt ympäri maailmaa ja tänne sitten tunkee joka maasta näitä?
.Saavat kai jotain tukeakin kun lapsi on vammainen eli ilmaista elämistä perheelle vielä päälle?.Noihan vielä priorisoi asiat niin että nämä pääsevät hoitoon mutta suomalaiset ei koska noilla on asiat huonommin.Toi vielä sijaitsee naistenklinikan vieressä jonne käsittääkseni ohjataan nyt synnytykset ja sielläkin on käsittääkseni suurin osa synnyttäjistä ei suomalaisia.

Juuri siitä on kyse. Tämä on vain yksi tekijä loputtomassa tietoisesti ja tavoitteellisesti rakennetussa joukossa vetotekijöitä, joiden tarkoitus on saada mahdollisimman paljon ihmisiä Suomeen elämään sosiaaliturvan varassa.
Let's Go Brandon

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 173
 • Liked: 39004
 • Ego sum Spartacus
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #687 : 20.06.2022, 05:03:20 »
Kaikkea p_skaa sitä maailmaan mahtuukin.

Lainaus
X

Apulaisvaltakunnansyyttäjä on päättänyt, että yhteensä seitsemää poliisia ja muuta viranomaista kohtaan nostetaan syytteet virkavelvollisuuden rikkomisista, pahoinpitelyistä sekä yllytyksistä pahoinpitelyyn.

Iltalehden tietojen mukaan kyse on Hämeen poliisilaitoksen poliiseista ja vartijoista. Tapaus juontaa vuoteen 2017, jolloin he vaativat kahta naista riisumaan hijab-huivinsa.

Hijab on joidenkin musliminaisten käyttämä pääliina, joka peittää hiukset.

Huivit pois väkisin
IL:n tietojen mukaan naiset olivat saaneet kielteisen turvapaikkapäätöksen, ja siihen liittyen heistä oltiin ottamassa henkilötunnistekuvat Hämeenlinnan poliisilaitoksella. Naiset olivat tällöin Suomessa vailla maassaolo-oikeutta.

Naiset kieltäytyivät riisumasta huivejaan islamin-uskoonsa vedoten.

Kun naiset kieltäytyivät riisumasta huivejaan uskontoon vedoten, poliisit soittivat päivystävälle komisariolle kysyäkseen ohjeita. Tämä määräsi poliiseja ottamaan huivit pois vaikka voimakeinoin.

Saamansa ohjeen mukaan poliisit ottivat naisilta huivit pois väkisin.

Nyt vyyhdistä on syytettynä kaikkiaan seitsemän henkilöä, joista viisi on poliiseja mukaan lukien huivinpoistomääräyksen antanut komisario. Poliisien lisäksi syytettynä on kaksi poliisilaitoksen vartijaa.

X

IL.n tietojen mukaan taustalla on näkemys, jonka mukaan asiassa olisi muun muassa loukattu ihmisoikeuksiin kuuluvaa oikeutta uskonnonharjoittamiseen.

Ei voitu palauttaa
Rikoskokonaisuutta käsitellään ensimmäistä kertaa 31. elokuuta Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa.

Iltalehden tietojen mukaan kyseiset naiset oleskelevat yhä Suomessa. He ovat ilmoittaneet olevansa Iranista, mutta he eivät olleet toimittaneet mitään dokumentteja kansalaisuuden tueksi.

Kaksikkoa ei ole voitu palauttaa, sillä mikään maa ei ota vastaan heitä todellisen kansalaisuuden ollessa epäselvä.

X

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/65756ffc-7bb7-48a9-9f67-36a005f87c64

Fiftari

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 8 938
 • Liked: 9962
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #688 : 20.06.2022, 06:38:15 »
^Tuosta avautuu Pandoran lipas. Jos lähdetään sille linjalle, niin joku vain perustaa uskonnon jossa saa kulkea huivi naamalla ja pois ottamisesta tulee sanktioita. Toivottavasti oikeudessa on sentään maalaisjärjellä ajattelevia tuomareita, vaikka pelkään pahaa.
Mitä eroa on mielisairaalalla ja Suomen valtiolla? Mielisairaalassa johtoporras on yleensä ihan terve

stefani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 388
 • Liked: 1377
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #689 : 20.06.2022, 10:20:34 »
Jos Iranissa nainen tekee jotain laitonta, kuten osallistuu mielenosoitukseen, poliisit voivat sen takia jopa raiskata hänet putkassa, joten ei kannattaisi täällä Suomessa valittaa pienistä.