Kirjoittaja Aihe: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka  (Luettu 212828 kertaa)

Reino Rivimies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 474
 • Liked: 1639
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #780 : 03.03.2023, 13:23:47 »
Suomi siis ottaa vastaan venäläisiä asevelvollisuutta pakenevia turvapaikanhakijoina koska sota sivujuonteineen on hengenvaarallinen asia. Suhtaudutaanko asiaan samoin sitten jos osa suomalaisista asevelvollisista siirtyisi muihin maihin käpykaartilaisiksi odottamaan tilanteen rauhoittumista?

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 537
 • Liked: 51541
 • 1001 yön tarinoita: Ahmed ja Kela Gold
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #781 : 03.03.2023, 13:55:29 »
Kun kuulevat ilmaisesta elämästä EU:ssa, noita on täällä kohta miljoona. Tahdothan sinäkin oman kotiryssän perheeseesi?  :roll:

Ja mitä ukrainalaisiin tulee, yksikin eukko telkkarissa oli jo oppinut suomenkielisen sanan, "kjela".

Melbac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 074
 • Liked: 2673
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #782 : 04.03.2023, 06:46:15 »
Suomi siis ottaa vastaan venäläisiä asevelvollisuutta pakenevia turvapaikanhakijoina koska sota sivujuonteineen on hengenvaarallinen asia. Suhtaudutaanko asiaan samoin sitten jos osa suomalaisista asevelvollisista siirtyisi muihin maihin käpykaartilaisiksi odottamaan tilanteen rauhoittumista?
Venäläisten kantilta noi on sotilaskarkureita joille me annetaan turvapaikka.Itse en noille mitään turvapaikkaa antaisi suomesta,tossa olisi niin monta eri asiaa tyyliin mikä takaa että noi oikeasti sotilaskarkureita ja sotaa paossa?.

sutki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 578
 • Liked: 1365
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #783 : 14.03.2023, 08:43:03 »
Käteisen Jygä vaati vuosia sitten  1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa Suomeen paikkaamaan vääristynyttä ikäpyramidia.
Sattumalta törmäsin ruotsalaiseen uutiseen missä vastaavasta maahanmuutosta puhutaan naapurissa. Siinä sentään pari professoria toteaa ettei toimi kaikkine ongelmineen.
Mutta ko. uutinen kertonee hyvin sen ettei Kokoomuksen maahanmuuttolinja ole kotimaista perua.

Ao. linkki uutiseen Ruotsissa (på svenska):

https://www.oskarshamns-nytt.se/tankbart-scenario-38-miljoner-invandrare-i-sverige-fram-till-ar-2080/
Li Andersson 2.4.2023:  ”Vituttaa kuin pientä eläintä” :():

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 309
 • Liked: 88992
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritus.
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #784 : 14.03.2023, 09:25:06 »
tankbart-scenario-38-miljoner-invandrare-i-sverige-fram-till-ar-2080

Itse artikkeli on hyvinkin väestönvaihtovastainen, mikä käy ilmi heti ensimmäisestä lauseesta "Ruotsi tarvitsee vähemmän asukkaita – ei enempää."

Pitkällä tähtäysellä tässä "aina vaan lisää uusia mamuja edellisten ikääntyvien mamujen tilalle" -politiikassa on itse asiassa kyse helvetillisestä ponzi-huijuaksesta, ikisilmukasta, jossa alkuperäisväestön seuraava ikäluokka joutuu kärsimään mamutuksessa edellistä enemmän, kunnes ruotsalaisten maailmanloppu on vihdoin saavutettu!

Konekäännös saa nyt riittää, kyllä te sen ymmärrätte:

Kuvitteellinen skenaario: 38 miljoonaa maahanmuuttajaa Ruotsiin vuoteen 2080 asti

25-07-2020 of  Kirjailija: PETER A ROSÉN

RUOTSI

Ruotsi tarvitsee vähemmän asukkaita – ei enempää.

Näin kaksi professoria kirjoittavat keskusteluartikkelissa Göteborgs-Postenissa (GP).

Malte Andersson, ekologi ja emeritusprofessori, Frank Götmark, ekologian professori, The Overpopulation Project, toteaa, että useat Euroopan rikkaat maat - kuten myös osa Ruotsista - ovat jo tiheästi asuttuja, ja niiden kulutus henkeä kohti on korkea, mikä vaatii vähentämistä, korostetaan.

Vakaa ja lopulta pienempi väestö parantaisi mahdollisuuksiamme omavaraisuuteen ruoassa ja muissa resursseilla, kaksikko toteaa.

Asuntopula vähenisi

Se voisi myös osaltaan vähentää ympäristöongelmia, vähentää asuntopulaa, pienentää kokonaiskulutusta ja lisätä suurempia mahdollisuuksia pitkällä aikavälillä kestävään yhteiskuntaan, professorit huomauttavat GP:n keskusteluartikkelissa.

He kirjoittavat, että poliitikot ja tiedotusvälineet väittävät usein, että Ruotsi tarvitsee suurta maahanmuuttoa, jotta voimme vastata väestön ikääntyessä esiin tuleviin tarpeisiin.

"Väite ei kestä päivänvaloa: vakavat demografiset ja taloudelliset analyysit viittaavat maahanmuuttoon sen sijaan, että se lisää toimeentulotaakkaa ja heikentää yhteiskunnan taloutta", kirjoittavat Malte Andersson ja Frank Götmark GP:ssä.

He viittaavat siihen, mitä hallitus kirjoitti kevään 2016 talousarvioon:

"Maahanmuutto on potentiaalinen työvoiman lisäys, joka voi pitkällä aikavälillä vähentää väestön ikääntymisen aiheuttamia paineita julkiseen talouteen."

"Samanlaisella perustelulla Ruotsin työvoimavirasto (AF) väittää, että tarvitsemme suurta maahanmuuttoa. AF:n raportissa Ruotsin tulevaisuuden työllisyys (maaliskuu 2019) sanotaan, että tarvitaan 60 000 maahanmuuttajaa vuodessa, jotta elatustaakka ei kasvaisi elinajanodotteen kasvaessa ja ikääntyneiden osuuden kasvaessa", professorit kirjoittavat.

"Voimakasta kritiikkiä"

"Osa maahanmuutosta on perusteltua, mutta humanitaarisista ja muista syistä. AF:n raportti on saanut voimakasta kritiikkiä, koska se ei sisällä maahanmuuttajien omien eläkkeiden ja myöhemmän elämän kustannuksia. YK:n raportti osoitti jo vuonna 2001, että maahanmuutto ei ratkaise väestön ikääntymisen ongelmia, vaan lisääntynyt maahanmuutto ja väestö lisäävät ikääntyneiden määrää tulevaisuudessa entisestään. Yhä useammat eläkeläiset ja hoidon tarpeessa olevat tarvitsevat sitten lisää maahanmuuttoa ja niin edelleen, ikuisessa kierrossa. Väestötieteilijät ovat osoittaneet tämän absurdiuden, mutta usein poliitikkojen kuuroille korville", he kirjoittavat GP:ssä.

"Koko ajatus siitä, että pidemmän eliniän on johdettava väestön lisääntymiseen, on väärä. Sen sijaan politiikan on edistettävä vakiintuneita ja lopulta vähentyneitä väestö- ja ympäristövaikutuksia. Se on erityisen tärkeää Ruotsin kaltaisissa maissa, joissa kulutus henkeä kohti on liian korkea ja ekologinen jalanjälki suuri."

Professorit korostavat Nordregio-tutkimusta (N. Sanchez Gassen ja T. Heleniak, Nordregio-työpaperi 2016:5), joka osoittaa "ns. huoltosuhteen (ulkopuolella olevien ihmisten määrän ja määrän välillä) pitämisen absurdin vaikutuksen työikäisten) jatkuvan maahanmuuton kautta”.

Ruotsin väkiluku: 50 miljoonaa

"Ruotsissa se tarvitsisi 38 miljoonaa maahanmuuttajaa vuoteen 2080 asti. Koko väestö olisi yli 50 miljoonaa ja koostuisi enimmäkseen myöhäisistä maahanmuuttajista, heidän lapsistaan ​​ja lastenlapsistaan", kirjoittavat GP:n professorit.

"Pidentynyt elinajanodote liittyy usein väestön vähenemiseen (Götmark 2019: Väestön ikääntyminen on hyvä asia. kvartal.se). Eniten vanhusten osuus kasvaa tiheästi asutussa Japanissa, jossa maahanmuutto on vähäistä ja väestö vähenee. Sielläkin tarvittaisiin kohtuuttoman paljon maahanmuuttoa, jotta huoltosuhde pysyisi vakiona. Uusi raportti sen sijaan ehdottaa pidempää työikää, lisää työikäisten osallistumista ja lisää tuottavuutta."

"Ruotsin erittäin suuri maahanmuutto, joka on korkein asukasta kohden Euroopassa, ei vahvista talouttamme. Päinvastoin, nykypäivän maahanmuutto merkitsee pitkällä aikavälillä merkittäviä nettokustannuksia yhteiskunnalle. Ruotsin eläkeviranomaisen (2016, PID14639) mukaan alhainen toimeentulopalkka tarkoittaa, että maahanmuuttajat ryhmänä eivät kata etuuksien, hoidon ja eläkkeiden kustannuksia", kirjoittavat GP:n professorit.

He toteavat, että työvoiman maahanmuutto Pohjoismaista ja Etelä-Euroopasta 1900-luvun puolivälissä hyödytti taloutta.

"Täysin erilainen"

"Tänään tilanne on täysin erilainen. Suuri osa nykyaikaisista maahanmuuttajista on huonosti koulutettuja ja jää riippuvaiseksi etuuksista useiden vuosien ajan. Julkisen sektorin keskimääräiset kustannukset nykypäivän maahanmuuttajille ovat huimat 74 000 kruunua vuodessa henkilön elinaikana Ruotsissa (Julkisen taloustieteen asiantuntijaryhmä, 2018:3).

Malte Andersson ja Frank Götmark kirjoittavat, että "yhteiskunta saattaa tarvita pätevän työvoiman maahanmuuttoa".

"Mutta nykypäivän maahanmuutto ei ratkaise ongelmia vanhusten lisääntyessä väestössä, kuten poliitikot ja monet kirjoittajat väittävät. Muita toimenpiteitä tarvitaan, kuten että nuoret aloittavat työt aikaisemmin ja vanhemmat työskentelevät pidempään", he kirjoittavat GP:n keskusteluartikkelissa.

TEKSTI & KUVA

Peter A Rosén

« Viimeksi muokattu: 14.03.2023, 09:59:02 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 718
 • Liked: 42815
 • Ego sum Spartacus
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #785 : 23.03.2023, 17:14:05 »
Yhden luikurin kun päästää ketkuilemaan niin pian on tuhansia lisää tulossa.

Invalid Tweet ID
https://twitter.com/studyabroad_gem/status/1638843210209394689


https://twitter.com/studyabroad_gem/status/1638899030246694913


https://twitter.com/studyabroad_gem/status/1638899490529656833


https://twitter.com/studyabroad_gem/status/1638854309084536832


https://twitter.com/studyabroad_gem/status/1638847311517302785

STUDY FOR FREE AT THIS UNIVERSITY IN FINLAND || FREE APPLICATION || NO IELTS!
https://www.youtube.com/watch?v=CPuajwYjYfE

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 818
 • Liked: 130001
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #786 : 23.03.2023, 17:25:36 »
Yhden luikurin kun päästää ketkuilemaan niin pian on tuhansia lisää tulossa.

Sanopa muuta:

Lainaus
Pidetty siivooja käännytetään Suomesta, vaikka Hus olisi tarvinnut hänen palveluksiaan

Suomessa asuva kurditaustainen mies on tehnyt nuoruudessaan virheitä, joiden vuoksi hänen ei anneta jäädä maahan. Hänen tapauksensa tekee näkyväksi maahanmuuttopolitiikan vaikeuden.

Anne Kantola HS

TOIMIALAJOHTAJAN allekirjoittama lausunto on tiivis kehukimara.

Husilla laitoshuoltajana työskentelevä mies on joustava ja tunnollinen sekä hyvä tiimityöntekijä. Hänellä on positiivinen asenne työntekoon. Hän on erittäin tarpeellinen ja pidetty tiimin jäsen. Husin toiveena olisi pitää mies palkkalistoillaan.

Työnantajan kiitossanat eivät riittäneet muuttamaan tilannetta.

Korkein hallinto-oikeus piti alkuvuonna antamassaan ratkaisussa voimassa maahanmuuttoviraston (Migrin) kielteisen päätöksen miehen työperäisestä oleskeluluvasta.

Vuosien työnteon jälkeen miestä uhkaa käännytys kotimaahansa Turkkiin. Mutta hän ei haluaisi luovuttaa.

[...]

Mies on tehnyt nuorempana virheitä, joihin myös kielteinen oleskelulupapäätös perustuu. Hän selittää asiaa sillä, ettei ole tuntenut kaikkia lain kiemuroita.

HS kertoo laitoshuoltajan tapauksesta, koska se herättää tärkeän yhteiskunnallisen kysymyksen. Jos Suomi todella haluaa maahanmuuttajia parantamaan huoltosuhdettaan, mihin pisteeseen asti Migrin olisi muutettava kurssiaan?

Mies esiintyy jutussa anonyyminä turvallisuutensa vuoksi. Henkilöllisyys on HS:n tiedossa.

MIEHEN matka viimeisimpään kielteiseen oleskelulupapäätökseen on ollut pitkä ja monimutkainen.

Hän on hakenut Suomesta turvapaikkaa useita kertoja. Kaikki hakemukset ovat johtaneet kielteisiin päätöksiin. Hän oli laittanut uusia hakemuksia vireille saatuaan käännyttämispäätöksen. Ulkomaalaislain perusteella toistuva turvapaikan hakeminen perusteettomasti voidaan tulkita maahantulosäännösten kiertämisenä ja sen perusteella oleskelulupa voidaan jättää myöntämättä.

Toisaalta Migri on viime aikoina myöntänyt, että sen tulkintalinja on maahantulosääntöjen kiertämisessä ollut paikoin turhankin tiukka.

Oleskelulupien saamista on haluttu helpottaa hallitusta myöten, sillä Suomi kärsii ravistelevasta työvoimapulasta. Sanna Marinin (sd) johtaman hallituksen hallitusohjelmaan kirjattiin vuonna 2019 tavoite kehittää ”lainsäädäntöä ja soveltamiskäytäntöä sen edistämiseksi, että työllistyneet kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet voivat nykyistä joustavammin saada oleskeluluvan työn perusteella”.

[...]

Miehen elämä on Suomessa. Hän asuu Helsingin Suutarilassa, puhuu sujuvaa suomea ja hänellä on täällä läheisiä ystäviä. Vapaa-ajallaan mies käy kävelyillä, tapaa ystäviään ja toisinaan ui uimahallissa. Kahvinsa hän juo maidolla ja sokerilla.

Ensimmäisen kerran mies saapui Suomeen vuonna 2014. Hän haki Suomesta turvapaikkaa vedoten kurditaustaansa. Migri päätti käännyttää tuolloin hieman yli 20-vuotiaan miehen.

Maahanmuuttovirasto piti hänen poliittista toimintaansa Turkissa satunnaisena, eikä uskonut, että hän joutuisi sen vuoksi viranomaisten vainon kohteeksi.

Kielteisen päätöksen jälkeen mies päätyi hakemaan turvapaikkaa uudestaan kahteen eri otteeseen. Kun turvapaikkaa ei myönnetty, mies käännytettiin Turkkiin ja hänelle määrättiin kahden vuoden maahantulokielto Suomeen.

Ennen käännytystä mies oli jo ehtinyt työskennellä Suomessa. Ensimmäisessä työpaikassaan hän toimi pizzakuskina. Työnteko on miehelle ylpeyden aihe. Sitä hän haluaisi jatkaa.

”Olen aina tehnyt töitä ja maksanut Suomeen veroja.”

[...]

MAAHANTULOKIELLON päättymisen jälkeen mies palasi Suomeen syksyllä 2020 ja haki jälleen turvapaikkaa. Päätös oli edelleen kielteinen.

Päätöstä odottaessaan hän oli kuitenkin saanut Suomesta työpaikan. Ensin yhden ja sitten toisen. Kun mies haki työperusteista oleskelulupaa Husin työntekijänä, ely-keskus teki myönteisen osapäätöksen.

Migrissä seinä tuli kuitenkin taas vastaan. Viraston marraskuussa antamassa päätöksessä painotetaan miehen hakemushistoriaa.

”Hakijan hakemushistoria osoittaa voimakasta pyrkimystä saada oleskeluoikeus Suomeen eri perusteilla.”

[...]

Kielteistä päätöstä perusteltiin myös miehen rikoshistorialla. Hän on saanut huomautuksia ja päiväsakkoja liikennerikkomuksista sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 2010-luvun puolivälissä.

Mies oli ensimmäisen liikennerikkomuksen aikaan hieman yli 20-vuotias. Migrin päätöksessä vedotaan myös kahteen pahoinpitelyasiaan, joista kummassakaan häntä ei tuomittu rikoksesta.

[...]

Tammikuussa Migri päättikin muuttaa linjaansa ottamalla käyttöön uuden tulkintaohjeen.

Siinä todetaan, että mikäli ”oleskeluluvan edellytykset muuten täyttyvät, ei asiakkaan turvapaikkataustalla, muilla aiemmilla kielteisillä oleskelulupapäätöksillä tai laittomalla oleskelulla ole yksinomaan sellaista painoarvoa, että lupa jätettäisiin myöntämättä”.

Kolmannen maan kansalaisen pyrkimys laillistaa oleskelunsa Suomessa tulee tulkintaohjeen mukaan katsoa asiakkaan eduksi.

Maahanmuuttoviraston ylijohtajan Ilkka Haahtelan mukaan uudistuksen tarkoitus ei ole avata reittiä, jonka kautta ”voi erehdyttää viranomaisia tulemalla maahan toisella syyllä”. Asiaan liittyy Migrin näkökulmasta paljon tulkinnallisia kysymyksiä.

Jatkossakaan oleskelulupa ei siis heltiä automaatiolla. Jokainen hakemus käsitellään erikseen ja tehdään oma harkinta. Linjamuutos ei koske niitä hakijoita, joilla on rikostaustaa, epäselvyyttä henkilöllisyydessä tai jotka ovat passittomia.

Jos hakijalla on taustallaan useita lieviä rikoksia tai yksikin vakava rikos, on oleskelulupapäätös jatkossakin todennäköisimmin kielteinen.

Siihen, miten vakavina Migri näkee laitoshuoltajan vuosien takaiset liikennerikokset, virastosta ei haluta vastata. Virasto ei ota julkisuudessa kantaa yksittäistapauksiin.

VIIMEISIMMÄN Suomessa oleskeluaikansa aikana mies täytti 30 vuotta. Isoja juhlia hän ei kuitenkaan järjestänyt.

”En ole juhlinut. Kun olen surullinen, en valitettavasti voi juhlia mitään.”
Helsingin Sanomat 22.3.2023

Oikeamielisten some on parhaillaan tukehtua raivoonsa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

MannaSariini

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 431
 • Liked: 1651
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #787 : 24.03.2023, 21:36:18 »
Onko tarveharkinnan poisto ainoa Ruotsin maahanmuuttopolitiikan virhe, jota Suomi ei ole vielä toistanut? Luonnollisesti tätäkin virhettä ajaa suuri joukko poliittisesta ja muustakin eliitistä. Onko Ruotsissa tehty myös koko maan matuuntumista aiheuttavia, matujen hajasijoittamiseen liittyviä virheitä, joita vielä ei ole Suomessa tehty? Juuri säädetty kotoutumislaki ilmeisesti mahdollistaa matujen vastaanoton pakottamisen kunnalle. Tämän ehtisi vielä purkamaan ennen voimaantuloa. Se toki vaatii persut sisältävän hallituksen kuten myös tarveharkinnan poiston estäminen.

Kun matujen hajasijoittaminen yhdistetään massiiviseen matujen määrään, vaikutus on kuin syövän "hoidolla", joka ainoastaan piilottaa oireet ja muut helpoiten havaittavat merkit mahdollistaen syöpäkasvaimen kasvamisen suuremmaksi ja etäpesäkkeiden leviämisen yhä laajemmalle ennen kun syöpä havaitaan. Jos matusaation räikeimpiä haittoja Pääkaupunkiseudulla saadaan vähän lievennettyä ohjaamalla matuja muualle Suomeen, useampi pystyy huijaamaan itseään, ettei haittoja ole tai ainakin ovat pienempiä kuin maahanmuuttokriitikot väittävät. Matusaation jatkuessa haitat kuitenkin tulevat Pääkaupunkiseudulla samalle tasolle kuin olivat ennen hajasijoitusta ja pian edelleen pahemmiksi. Sitten ongelmat ovat vain levittäytyneet laajemmalle alueelle kuten Ruotsissa on käynyt.

Miten helvetissä Ruotsin (ja monen muun maan) tekeviä virheitä toistavat päättäjät täällä ovat voineet ajaa samaan seinään, kun ajamisen tulokset on jo nähty muualla? Ja sitten kun nähdään tuloksen seinään ajamisesta olevan ihan sama Suomessa kuin muualla, halutaan vielä kopioida ne harvat toistamattomat virheet? Ovatko tätä politiikkaa tekevät ihmiset oikeasti niin täydellisen ymmärtämättömiä, vai onko taustalla jokin pahansuopa suunnitelma?

Kun johdonmukaisesti samat väestöt käyttäytyvät ongelmallisella tavalla niin omissa maissaan kuin mamuina eri maissa, miten jotkut voivat uskoa ongelmakäytöksen johtuvan aina jonkin ulkoisen tekijän, esim. rassissmin matuja kohtaan, osumisesta aina samoille väestöille? 
Totuus on rasistinen

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 087
 • Liked: 15254
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #788 : 24.03.2023, 22:10:01 »
Yhden luikurin kun päästää ketkuilemaan niin pian on tuhansia lisää tulossa.

Sanopa muuta:

Lainaus
Pidetty siivooja käännytetään Suomesta, vaikka Hus olisi tarvinnut hänen palveluksiaan
Helsingin Sanomat 22.3.2023

Ja toinen näkökulma: joku työssäkäyvä halutaan karkottaa, koska on joskus syyllistynyt liikennerikoksiin, mutta samaan aikaan esimerkiksi Milan Jaffin karkotus ei ole automaattinen. Rikosten perusteella karkotetaan, mutta ilmeisesti lievimmästä alkaen. ???
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Aallokko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 674
 • Liked: 7254
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #789 : 24.03.2023, 22:23:07 »
^Kyllähän se on jo monesti nähty, että mitä asiallisemmalla asialla yrität Suomeen muuttaa ja mitä hyödyllisempi olisit Suomelle, sitä vaikeammaksi on tehty maahan pääsy ja maahan jääminen; ja vastaavasti mitä katalammalla motiivilla ja asiattomammin menetellen olet Suomeen tunkeutumassa, sitä helpommaksi on tehty maahan pääsy ja maahan jääminen.

Ne oikeat moniosaajat ovat kuin henkilökohtainen loukkaus maahanmuuttovirastolle ja muille viranomaislle, ja sen he saavat myös kokea kaikenlaisena kampittamisena ja elämän hankaloittamisena, mutta "moniosaajilla" on kissanpäivät täydellä ylläpidolla ja puoli sukua mukaan haalittuna.

Ei voisi vinksahtaneempaa olla Suomen maahanmuuttopolitiikka.

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 334
 • Liked: 15212
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #790 : 25.03.2023, 21:59:14 »
Suomen uutisetkin on näköjään kirjoittanut jutun Suomen tuhoisimman hallituksen tuhoisimman maahanmuuttopolitiikan uusimmasta ja hulluimmasta lisäyksestä.

https://www.suomenuutiset.fi/nyt-sosiaalisessa-mediassa-maahanmuuttajia-kannustetaan-hakeutumaan-suomeen-kansalaisuuden-saa-helposti-valtio-maksaa-kaiken/

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 580
 • Liked: 9690
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #791 : 25.03.2023, 22:13:57 »
Jälleen esimerkki miksi PS pitäisi saada seuraavaan hallitukseen. Ja että asiat on laitettava prioriteettiin. Haittamaahanmuutto on kansakunnan kohtalonkysymys ja siksi listan ykkösenä. Muissa asiakysymyksissä voi neuvotella ja antaa kokkareille periksi. 

Huppupelikaani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 305
 • Liked: 8936
 • Dirty white boy
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #792 : 25.03.2023, 23:21:13 »
^ Noin Purra on viime aikojen tenteissä todennutkin: PS ei lähde hallitukseen, joka ei rajoita haitallista maahanmuuttoa.

sutki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 578
 • Liked: 1365
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #793 : 25.03.2023, 23:33:09 »
Suomen uutisetkin on näköjään kirjoittanut jutun Suomen tuhoisimman hallituksen tuhoisimman maahanmuuttopolitiikan uusimmasta ja hulluimmasta lisäyksestä.

https://www.suomenuutiset.fi/nyt-sosiaalisessa-mediassa-maahanmuuttajia-kannustetaan-hakeutumaan-suomeen-kansalaisuuden-saa-helposti-valtio-maksaa-kaiken/

Googlaamalla löytyneen LinkedIn profiilin mukaan tuo uutisessa mainittu heppu on ainakin ahkerasti opiskellut opiskelujen perään vuosikausia eri yliopistoissa.
Työkokemus sitten vähäisempää, Foodoran Rider Captainia sun muita hanttihommia.ja ilmeisesti jonkin sortin koodarihommaa.

Mielenkiintoista sanoisin.
« Viimeksi muokattu: 25.03.2023, 23:35:02 kirjoittanut sutki »
Li Andersson 2.4.2023:  ”Vituttaa kuin pientä eläintä” :():

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 860
 • Liked: 5378
 • Panda nimeltä Kallan.
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #794 : 26.03.2023, 19:11:30 »
Tässä maassa näköjään kansalaisuuden saa vaikka jompaa kumpaa/molempaa kotimaista kieltä hädintuskin ilmeisesti osaisi tai osaisi ollenkaan saati kulttuurista tietäisi yhtikäs mitään - omakohtaisia havaintoja asiasta, valitettavasti.  Alkaa tämän maan passin arvo laskea kun lehmän häntä, kun passeja käytännössä jaellaan kenelle riittävän kärsivälliselle ihmiselle hyvänsä (ei oikeasti nyt ihan, mutta käytännössä kyllä jos ei sössi omia mahiksiaan).  :(

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 718
 • Liked: 42815
 • Ego sum Spartacus
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #795 : 27.03.2023, 19:43:22 »


Lainaus
X

Suomessa myönnettiin yli 8 000 ensimmäistä opiskelijan oleskelulupaa vuonna 2022, Maahanmuuttovirasto (Migri) kertoo Twitterissä. Määrä on suurempi kuin koskaan aiemmin.

Eniten oleskelulupia opiskelun perusteella myönnettiin Venäjältä, Kiinasta, Bangladeshista, Intiasta ja Vietnamista tuleville.

X

https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-145059?utm_medium=social&utm_source=copy-link-share


https://twitter.com/Maahanmuuttovir/status/1640348863960686594


https://twitter.com/Maahanmuuttovir/status/1640348868544983040


https://twitter.com/Maahanmuuttovir/status/1640348873372717058


https://twitter.com/sekatyohenkilo/status/1640360941479919617

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 818
 • Liked: 130001
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #796 : 02.04.2023, 11:34:38 »
Lainaus
Krista Mikkonen: Maahanmuuton säännöt ja asenteet tarvitsevat uudistusta

Kuluneella hallituskaudella on kumottu edellisen hallituksen heikennyksiä turvapaikanhakijoiden asemaan, tehty uudistuksia oleskelulupahakemusten nopeuttamiseksi sekä kotouttamisessa. Työtä on tehtävänä seuraavallekin hallitukselle, koska Suomi tarvitsee maahanmuuttoa.
Verde 27.3.2023

Suomi tarvitsee maahanmuuttoa tarkalleen ottaen mihin, kun nykyinen maahanmuutto on kokonaisuutena Suomea taloudellisesti ja muutenkin vahingoittavaa ja vihreiden linjauksilla sitä vielä enemmän? Etenkään maailman löysintä turvapaikkapolitiikkaa ei voi perustella millään.

Lainaus käyttäjältä: Sisäministeri Krista Mikkonen
Suomen maahanmuuttopolitiikka on remontissa. Edellisen hallituksen tavoitteena oli hidastaa maahantuloa ja tehdä se mahdollisimman vaikeaksi. Tällä hallituskaudella olemme korjanneet näitä virheitä. Suomi tarvitsee maahanmuuttoa.

Edellinen hallitus ei asettanut tavoitteeksi "hidastaa maahanmuuttoa" tai "tehdä se mahdollisimman vaikeaksi". Jos asetti, se unohti kertoa tavoitteesta muille ja epäonnistui surkeasti toteutuksessa. Hallituskauden lopussa Suomen turvapaikkapolitiikka oli muihin EU-maihin verrattuna suhteessa vieläkin löysempää kuin alussa, kun Sipilän hallitus lopetti jo puolen vuoden jälkeen kesken oman maahanmuuttopoliittisen ohjelmansa toteuttamisen.

Lainaus käyttäjältä: Sisäministeri Krista Mikkonen
Hallituskauden aikana olemme kumonneet monia edellisen hallituksen tekemiä heikennyksiä turvapaikanhakijoiden asemaan. Olemme esimerkiksi laajentaneet mahdollisuutta oikeusavun käyttämiseen ja pidentäneet valitusaikoja. Edellisen hallituksen päätösten vuoksi kynnys oikeusavun käyttämiseen nousi liian korkealle

Tämän seurauksena turvapaikanhakijoiden oikeusapukäytännöt ovat Suomessa taas maailman anteliaimmat. Ongelmahan ei takavuosina ollut liian suuri kynnys oikeusavun käyttämiseen vaan se, että huijarit lahjoivat turvapaikanhakijoita käyttämään huonolaatuista oikeusapua, koska tienasivat sillä rajoittamattomien palkkioiden kautta. Marinin hallitus ylpeilee tämän rahastusautomaatin palauttamisella.

Lainaus käyttäjältä: Sisäministeri Krista Mikkonen
Ongelmaa tuottavat saatavuusharkinnan piirissä olevat työluvat, joiden käsittelyaika tällä hetkellä on noin 82 vuorokautta ja yrittäjät, joiden luvan käsittelyyn kuluu 95 vuorokautta. Niissä riittää kehitettävää. Vihreiden tavoitteena on luopua saatavuusharkinnasta, koska se on iso hidaste ulkomaalaisten työntekijöiden palkkaamiselle.

Saatavuusharkinta koskee vain halpatyöläisiä ja heitäkin enää rajoitetusti. Pitkät keskimääräiset käsittelyajat taas johtuvat ennen kaikkea hakemusten virheistä ja puutteellisuuksista. Saatavuusharkinta on kokonaan poistettu vain Ruotsissa, ja kokemukset ovat olleet siellä huonoja.

Lainaus käyttäjältä: Sisäministeri Krista Mikkonen
Merkittäviä uudistuksia on onnistuttu tekemään kotoutumisessa. Eduskunta hyväksyi viime töikseen hallituksen esityksen uudeksi kotoutumislaiksi. Lain tavoitteena on maahanmuuttajien kotoutumisen tehostaminen ja parempi resursointi kotoutumispolun alkupäässä. Panostuksia lisätään etenkin kielikoulutukseen ja työvoiman ulkopuolella olevien maahanmuuttajien kotoutumiseen. 

Toisin sanoen kotouttamiskoneistoa kasvatetaan verovaroin, mutta puuhastelulle ei edelleenkään aseteta kunnollisia mitattavia tavoitteita tai laatuvaatimuksia. Tuloksellisuuden ainoa mittari on käytetyn rahan määrä.

Lainaus käyttäjältä: Sisäministeri Krista Mikkonen
Kansainvälisen suojelun osalta lainsäädännölliset muutokset ovat valitettavasti jääneet vähäisiksi. Valtaosa tekemistämme esityksistä ei yksinkertaisesti saanut riittävästi tukea muilta hallituspuolueilta.

Sisäministeriössä valmisteltiin lainsäädäntömuutoksia esimerkiksi vuosina 2015–2016 maahan tulleiden paperittomien tilanteen ratkaisemiseen. Tämä joukko on paitsi oppinut suomen kielen, myös löytänyt paikan yhteiskunnassa. Osa haluaisi tehdä töitä ja opiskella. Elämä paperittomana on kuitenkin hyvin vaikeaa. Esitimme, että näiden ihmisten osalta olisi tehty samanlainen kertalaillistaminen, mitä jotkut EU-maat ovat tehneet.

Turvapaikkahuijareita ei tietenkään pidä palkita oleskeluluvilla siitä, että ovat jääneet Suomeen laittomasti viranomaisia uhmaten. Heidän palauttamisensa tai ainakin siirtämisensä Euroopan ulkopuolelle pitää tehdä mahdollisimman helpoksi ja elämä Suomessa sitä odottaessa mahdollisimman vaikeaksi. Laittoman oleskelun laillistaminen mitätöisi turvapaikkatutkinnan merkityksen, ja juuri sitähän vihreät haluavat. Kaikki Suomeen ja oleskeluluvat kaikille.

Lainaus käyttäjältä: Sisäministeri Krista Mikkonen
Samasta syystä puolitiehen jäi myös esityksemme toimeentuloedellytyksen poistamisesta kaikilta kansainvälistä suojelua saavilta perheenkokoajilta, muukalaispassin käytön laajentaminen, D-viisumin laajentaminen entistä useammalle ihmisryhmälle ja maahantulosäännösten kiertämistä koskevien säännösten muuttaminen. Ongelmat, joiden ratkaisuksi näitä esityksiä kaavailtiin, ovat edelleen ratkaisematta. Niitä ei kuitenkaan voi lakaista maton alle, vaan niihin on palattava heti tulevalla vaalikaudella. 

Ratkaisut kuten pakkopalautuksien helpottaminen ja lähtömaiden painostaminen palautussopimuksiin esimerkiksi kehitysavun jäädyttämisellä ja viisumien saamisen rajoittamisella ovat tiedossa, mutta niitä ei vain haluta käyttää ideologisista syistä, kun vaihtoehtona on haittamaahanmuuton helpottaminen.

Lainaus käyttäjältä: Sisäministeri Krista Mikkonen
Kuluvalla hallituskaudella maailman heikentynyt pakolaistilanne on heijastunut myös Suomeen. Maailmassa on tällä hetkellä pakolaisia enemmän kuin koskaan. Olemme tällä hallituskaudella kasvattaneet Suomen pakolaiskiintiön 750:sta 1050:een. Lisäksi vuoden 2022 pakolaiskiintiöön sisällytettiin ylimääräinen afgaaneille suunnattu 450 hengen kiintiö ja teimme päätöksen myös 363:n kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevien pakolaisten siirrosta Välimeren pakolaisleireiltä Suomeen.

Miksi? Kyseessä eivät sitä paitsi olleet pakolaiset tai pakolaisleirit vaan turvapaikanhakijat ja turvapaikanhakijaleirit. Jo pelkästään Suomeen Kreikasta lennätettyjen alaikäisten turvapaikanhakijoiden elinkaarikustannuksiksi voi arvioida täällä satoja miljoonia euroja. Tällaisessa moraaliposeeraamisessa ei ole mitään järkeä.

Lainaus käyttäjältä: Sisäministeri Krista Mikkonen
Tulevalla vaalikaudella tärkein maahanmuuttopoliittinen toimi on ulkomaalaislain kokonaisuudistus. Uudistuksen esiselvitys valmistuu sisäministeriössä lähiaikoina. On todella hienoa, että vaikka selvityksen tekemisestä ei sovittu hallitusohjelmassa, saamme sen valmiiksi. Ulkomaalaislaki tulee uudistaa, jotta pystymme etsimään maahantulijoille parhaiten heidän tilanteeseensa sopivan ratkaisun riippumatta siitä, mikä on ollut alkuperäinen maahantulon tarkoitus. 

Suomeksi sanottuna kaikki Suomeen millä tahansa tekosyyllä hankkiutuneet saavat jäädä tänne, koska se ratkaisu sopii heille itselleen.

Lainaus käyttäjältä: Sisäministeri Krista Mikkonen
Suomi tarvitsee maahanmuuttoa säilyäkseen elinvoimaisena. Tarvitsemme tänne lisää ihmisiä, jotka löytävät paikkansa työelämässä ja osallistuvat aktiivisesti yhteiskuntaan. Maahantulon syystä riippumatta tulijoilla pitää olla mahdollisuus tulevaisuutensa rakentamiseen ja omien unelmiensa tavoitteluun. Maahanmuutolla on oltava oikeudenmukaiset ja inhimilliset pelisäännöt. Meille kaikille kuuluu vapaus olla omanlaisiamme, ajatella itse ja elää ilman syrjintää.

Nykyisenlainen maahanmuutto nakertaa Suomen elinvoimaa, ja vihreiden maahanmuuttopolitiikka tuhoaisi koko Suomen. Maahanmuuton on oltava valikoivampaa jos ei muilla niin taloudellisilla perusteilla. Haihattelijoiden hullut haaveet suomalaisten syntyvyyttä lähentelevästä tai jopa sen ylittävästä maahanmuutosta on ammuttava alas. Maahanmuuttopolitiikan lähtökohdaksi on asetettava suomalaisten etu.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 718
 • Liked: 42815
 • Ego sum Spartacus
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #797 : 19.04.2023, 16:57:39 »
 :facepalm: x 1 000 000

Lainaus
X

Maahanmuuttovirasto (Migri) ennakoi, että työperusteisten oleskelulupahakemusten määrä on tänä vuonna 19 000 ja ensi vuonna 21 500. Luku sisältää vain ensimmäiset oleskeluluvat. Jatkolupaa haetaan, kun maassa oleskelua on jo takana.

Viime vuonna vastaavia hakemuksia jätettiin lähes 21 000. Ennätyksellistä määrää selitti koronan aiheuttaman patoutuneen kysynnän purkautuminen.

Arvioiden mukaan Suomeen saapuu tänä vuonna 20 000–30 000 Ukrainasta sotaa pakenevaa tilapäisen suojelun hakijaa. Aikaisemmin määräksi arvioitiin 30 000–40 000.

X

https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-149057?utm_medium=social&utm_source=copy-link-share


Lainaus
X

Joulukuun ennakkotilaston mukaan vuonna 2022 syntyi 44 933 lasta, mikä on 4 661 lasta vähemmän kuin vuonna 2021. Kuolleiden määrä oli 62 886, mikä on 5 227 henkeä enemmän kuin vuotta aiemmin. Vuonna 2022 elävänä syntyneiden määrä oli pienin yli 150 vuoteen ja kuolleiden määrä suurin sitten sotavuosien.

X

Ulkomailta muutti Suomeen vuoden 2022 aikana 48 086 henkeä ja Suomesta ulkomaille 13 306 henkeä.

X

https://tilastokeskus.fi/julkaisu/cl7riu7w5epo10cw3xuduscz0

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 718
 • Liked: 42815
 • Ego sum Spartacus
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #798 : 22.04.2023, 14:04:45 »
KELA-GOLD turistit saavat valheellisin perustein ikuisen elätyksen Suomesta ja sitten ne lomailevat tai jopa muuttavat maahan josta ovat "paenneet".

Lainaus
X

UM: Suomalaisten evakuoiminen Sudanista voitaisiin toteuttaa osana EU:n tai YK:n operaatiota
Suomalaisten mahdollinen evakuointi Sudanista voitaisiin toteuttaa esimerkiksi osana EU:n tai YK:n operaatioita, ulkoministeriön tiedottaja Karoliina Romanoff kertoo Ylelle.

X

Ulkoministeriön tietojen mukaan pääkaupungissa Khartumissa on noin kymmenen suomalaista ja muualla Sudanissa muutama lisää. Heidän joukossaan on esimerkiksi kansainvälisten järjestöjen työntekijöitä sekä Sudanin ja Suomen kaksoiskansalaisia.

Ulkoministeriö ei kommentoi yksityisyydensuojaan vedoten, onko suomalaisten joukossa lapsia.


https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-149605?utm_medium=social&utm_source=copy-link-share

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 056
 • Liked: 8929
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #799 : 22.04.2023, 14:20:26 »
^"noin kymmenen suomalaista ja muualla Sudanissa muutama lisää.. kansainvälisten järjestöjen työntekijöitä sekä Sudanin ja Suomen kaksoiskansalaisia".

Ja sitten "noin kymmenen plus muutama" paljastuukin pariksi sadaksi kuten edellisessäkin evakuointihässäkässä Afganistanista.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 718
 • Liked: 42815
 • Ego sum Spartacus
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #800 : 23.04.2023, 20:35:31 »
Kyllähän ne kaikki pienet piltit täytyy saada Suomeen turvaan  :facepalm:

Lainaus
X

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) kertoo STT:lle, että Sudanissa olevien noin kymmenen suomalaisen joukossa on myös lapsia.

Heidän evakuointeihin liittyviä asioita pyritään ratkaisemaan tuntien sisällä, Haavisto myös kertoi STT:lle.

Asiaan liittyy Haaviston mukaan kuitenkin epävarmuuksia. 

X

https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-149861?utm_medium=social&utm_source=copy-link-share

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 537
 • Liked: 51541
 • 1001 yön tarinoita: Ahmed ja Kela Gold
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #801 : 23.04.2023, 20:56:12 »
Niin on ollut suuri hätä että aina Suomen Kelaan asti on täytynyt paeta. Turvapaikan, Kela Goldin ja kansalaisuuden saatuaan onkin mukava muuttaa takaisin ja elää herroiksi hölmöläisten rahoilla. Luulen ma.

Arvokkaat kultamunat toki Pekka haalii takaisin sparing no expense.

Betonikostaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 856
 • Liked: 4649
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #802 : 23.04.2023, 21:20:38 »
Hienoa, että Pekka touhuaa taas pakolaisten kanssa. Se hiekoittaa mukavasti Pekan presidenttitietä, kun pelkillä vihervasemmiston äänillä ei presidentiksi pääse, eikä pakolaisten hyysäämisellä saa muualta ääniä. Toivottavasti Pekan mediatiimi ottaa paljon kuvia, joissa Pekka poseeraa hyvin ruskettuneiden pikkupoikien kanssa. Ties vaikka muutama uusi huippuosaaja eli roadman saataisiin Suomeen.
Itä-Helsinki, täynnä mutiaiset
Itä-Helsinki, sinä maksat kaiken

--------------

Täytän TT2 on time
Toimeentulotuki on aina on time
Asumistuki on aina on time
Kuka pistää paremmaksi this time?

--------------

Jokainen matu maksaa miljoonan.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 818
 • Liked: 130001
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #803 : 25.04.2023, 00:38:02 »
Lainaus
Takamatka kilpailijamaihin on pitkä, sanoo tutkija työperäisen maahanmuuton lisäämisestä Suomessa

Suomessa on käyty keskustelua työperäisestä maahanmuutosta jo parikymmentä vuotta.

Toimet kansainvälisen rekrytoinnin lisäämiseksi ovat kuitenkin olleet vaatimattomia, sanoo maahanmuuttoon erikoistunut politiikan tutkija Pasi Saukkonen maanantain A-studiossa.

Toivoisin asennemuutosta niin, että tässä maassa ymmärrettäisiin laajalti, että tämä on sellainen asia, jossa Suomen pitää tehdä töitä pitkäjänteisesti, systemaattisesti ja riittävän hyvillä resursseilla.

Saukkosen mukaan monet Suomen kilpailijamaat, kuten Pohjoismaat, ovat ottaneet tarvittavia askelia työntekijöiden rekrytoinnissa jo huomattavasti aiemmin.

– Yksi iso ongelma on se, että meille on ylipäätään tullut maahanmuuttoa vähän. Suomessa on hyvin vähän ihmisiä, jotka kertoisivat lähtömaassaan, että Suomi on olemassa ja Suomi on fiksu maa.
Yle 24.4.2023

Saukkosen A-studiossa mainitsemat keinot olivat saatavuusharkinnan poistaminen ja perheenyhdistämisen helpottaminen, jotka lisäävät ja pahentavat nimenomaan Suomelle vahingollista valtion subventoiman halpatyövoiman maahanmuuttoa.

Vaikea myöskään ymmärtää "takamatkaksi" Suomen esimerkiksi Ruotsia vähäisempää maahanmuuttoa, kun suurimmat Euroopan ulkopuoliset kansallisuudet Ruotsia lähtömaissa kehumassa ovat syyrialaiset, afganistanilaiset, eritrealaiset ja somalialaiset. Tuskin kovin paljon työperäistä maahanmuuttoa tai ainakaan nettoveronmaksajia tulossa noista maista.

Saukkonen oli kuitenkin A-studiossa rauhallisemmalla tuulella kuin muutama päivä sitten Twitterissä:


Lainaus
Pasi Saukkonen
Perussuomalaiset haluaa "tuntuvasti rajoittaa Suomelle haitallista" maahanmuuttoa. Ei ole varmaan haitaksi myöskään muistaa, että muutto Suomeen on kaikkineen viime vuosina ollut vähäistä. Tuntuva rajoittaminen on jo tästä syystä melkoinen haaste.

Melkoisen typerä kommentti maahanmuuton asiantuntijalta. Vastaavaa sai kuulla myös alkuvuodesta 2015, ja kuinkas sitten kävikään.

Suomeen on tullut pelkästään viimeisen kymmenenkin vuoden aikana haitallista maahanmuuttoa kymmenien tuhansien ihmisten verran juuri siksi, että riskejä ei ole haluttu tunnustaa eikä rajoittamista ole haluttu tehdä. Maahanmuuttopolitiikkaa eivät määrittele vain viimeiset toteutuneet tilastoluvut vaan vetotekijöistä johtuvat riskit, jotka voivat toteutua viiveellä, kuten ne toteutuivat Suomessa vuonna 2015.

Suomen turvapaikkapolitiikka on nyt suhteessa muihin maihin vielä löysempää ja rajat ovat uuden rajalain myötä vielä pahemmin auki kuin silloin.

Lainaus
Pasi Saukkonen
Ylipäätään on taas hyvä muistaa, että näissä asioissa kyse ei ole Suomesta vaan eräistä Suomen paikkakunnista ja alueista. Pääkaupunkiseudulla asuu puolet Suomen ulkomaalaistaustaisista. Pysyvän muuton lisääminen muualle vaatii kovasti töitä, ei sen työn vastustamista.

Miksi ihmeessä haluaisimme mihinkään päin Suomea lisää pääkaupunkiseudun maahanmuuttaja-alueita vastaavaa Euroopan ulkopuolista maahanmuuttoa etenkään siinä laajuudessa, että suomalaiset kadut ja koulut muuttuvat maahanmuuttajavaltaisiksi kuten Ruotsissa?

Lainaus
Pasi Saukkonen
Pääkaupunkiseudun työmarkkinoilla ulkomailla syntyneet muodostavat puolestaan monilla toimialoilla ja ammattiryhmissä hyvin suuren osuuden kaikista työllisistä. Kyse ei ole "täydentävästä elementistä", vaan panoksesta, jota ilman ei selvitä.

Saukkonen haluaa sanoa (viestin ohessa tilasto maahanmuuttajien osuuksista eräissä ammattiryhmissä), että "bussit eivät liikkuisi ilman maahanmuuttajia", kuten hölmö hokema kuuluu. Kyllä ne liikkuisivat, mutta jossain päättävillä tahoila on valittu tietoisesti Suomen työmarkkinoiden kahtiajakaminen. Vielä muutama vuosi sitten sitä nimellisesti vastustettiin, mutta enää ei.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Väestönvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 049
 • Liked: 2480
 • Tolkun ihminen.
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #804 : 25.04.2023, 07:53:08 »
Miksi ihmeessä Suomen pitäisi yrittää rekrytä kalliita länsieurooppalaisia lääkäreitä? Ihan täyttä fantasiaa tuollaiset ajatukset.

pugisti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 257
 • Liked: 492
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #805 : 25.04.2023, 08:17:40 »
@voiskojokuauttaa 😄

Onko kellään tietoa, kun puhutaan paljon siitä että esimerkiksi oleskeluluvan saa iso osa mm opiskelun takia, eikä turvapaikkahakemuksella, ja tämän takia meillä ei olisi ongelmaa ainakaan määrällisesti.....

Että seurataanko / onko selvillä kuinka moni noista luvista on sellaista, että tullut aiemmin hylsy turvapaikkahakemukseen ja sitten kun venkuloidaan ja haetaa ja haetaan, niin joku hakemus ns tärppää? Kun muistelen jostain lukeneeni, että näin on ja tämä vääristää tietenkin tilastoja 🤔

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 537
 • Liked: 51541
 • 1001 yön tarinoita: Ahmed ja Kela Gold
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #806 : 25.04.2023, 10:54:29 »
Lainaus
Takamatka kilpailijamaihin on pitkä, sanoo tutkija työperäisen maahanmuuton lisäämisestä Suomessa

Mitä, eikö asiantuntijoita ja huippuosaajia kiinnosta Bulgarian palkat, Sveitsin hinnat ja Tanskan verotus (josta tosin mentiin jo turvanmitalla ohi)?  ???

Niinpä ainoat "työperäiset" joita Hölmölä kiinnostaa, ovat perheenyhdistämisestä Kelan hoiviin unelmoivia kehitysmaalaisia halpaduunareita.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 634
 • Liked: 49231
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #807 : 25.04.2023, 13:23:57 »
Lainaus
Takamatka kilpailijamaihin on pitkä, sanoo tutkija työperäisen maahanmuuton lisäämisestä Suomessa

Mitä, eikö asiantuntijoita ja huippuosaajia kiinnosta Bulgarian palkat, Sveitsin hinnat ja Tanskan verotus (josta tosin mentiin jo turvanmitalla ohi)?  ???

Niinpä ainoat "työperäiset" joita Hölmölä kiinnostaa, ovat perheenyhdistämisestä Kelan hoiviin unelmoivia kehitysmaalaisia halpaduunareita.

Ainoa jotensakin toimiva asia suomalaisessa työelämässä - työterveyshuolto - on nyt romutusvaatimusten kohteena. Potilaat pääsevät kuulemma sitä kautta liian nopeasti tutkimuksiin ja hoitoon.

On se vaan kumma, jos ei Suomeen saada osaavaa työvoimaa! Johtunee siitä, että kukaan, joka oikeasti osaa jotain ja tietää jotain, ei ole idiootti, eikä näin ollen muuta Hölmölään.

Ukrainalaiset sotapakolaisetkaan eivät halua Eestistä Suomeen, enkä ihmettele.

Näin suomalaiset asuvat Virossa – kertovat häkellyttävästä erosta Suomeen

https://www.is.fi/asuminen/art-2000009530441.html

Lainaus
  VAIKKEI Viro olekaan enää elintarvikkeiden hinnoiltaan sama tuttu ostosparatiisi, on eläminen muuten Virossa huomattavasti halvempaa Suomeen verrattuna.

Selkeimmin kahden naapurivaltion ero näkyy terveydenhuollossa.

Virossa kaikki terveydenhuollon palveluntuottajat ovat itsenäisiä toimijoita. Eestin Kela, eli sairausvakuutuslaitos Tervisekassa (entinen Haigekassa) on terveyspalvelujen ainoa hankkija ja se myös korvaa kaikkien palveluntuottajien kulut.

Virossa hoitojärjestelmä perustuu yhteisvastuulliseen sairausvakuutukseen, jolla jokainen vakuutettu henkilö on oikeutettu samaan terveydenhuoltoon.

Työssä käyviltä virolaisilta sairausvakuutusmaksu verotetaan palkasta. Muun muassa lapsille ja nuorille, opiskelijoille, varusmiehille, työttömille ja eläkeläisille valtio takaa oikeuden sairausvakuutukseen.

Kuten monessa Euroopan maassa, myös Virossa jokainen asukas hankkii itselleen oman yksityisen perhelääkärin (perearst). Perhelääkärin kanssa kansalainen hoitaa kaikki normaalit lääkäritarkastukset ja hänen kautta voi saada myös lähetteitä jatkohoitoon ja leikkauksiin.

Virossa ei myöskään ole massiivisia kuukausien mittaisia hoitojonoja kuten Suomessa.

– Täällä pääset lääkäriin viikossa ja leikkaukseen alle kuukaudessa. Tilasin viikko sitten lääkärille ajan. Kävin siellä tämän viikon maanantaina, keskiviikkona haastateltu Seppälä täräyttää.

Lainaus
Puhumattakaan sitten siitä, mitä lääkärillä käynti maksaa – tai siis ei maksa.

Terveyskeskusmaksuja Virossa ei ole, toisin sanoen perhelääkärillä käynti on ilmaista. Erikoissairaanhoidosta ja leikkauksista asiakas maksaa joka kerta ainoastaan viisi euroa – operoitiin sitten sydän tai sormi.

Sairaalassa olosta potilas maksaa 2,5 euroa vuorokaudelta.

Eikä laadustakaan joudu tinkimään. Viroon muuttaneiden suomalaisten mielestä paikallinen terveydenhoitoa on korkeatasoista, eikä häviä laadultaan suomalaiselle.

– Terveydenhuolto täällä on älyttömän hyvällä mallilla. Se on sujuvaa, asiantuntevaa ja ammattitaitoista, ja jos ei ilmaista, niin ainakin melkein, Haapsalun pikkukaupungissa asuva Heli Matikka, 68, ylistää.

Minkä vuoksi edes suomalainen jää Suomeen? Voisin tämän luettuani itsekin pohtia vakavasti Viroon muuttamista, kun perheemme tilanne tästä vielä vähän ”vanhenee”. Tietenkin voisi pohtia asiaa ihan nykytilanteessakin.

Pitäisikö meidän perustaa Hommalle Viro/ Eesti- ketju, vai onko täällä jo? Pohtisimme siinä esimerkiksi maastamuuttoa.

                                                            🇪🇪  🇫🇮

Maastamuutto Viroon on Naton vuoksi nyt luontevampaakin, kun omat poikamme puolustavat Viron ilmatilaa, ehkä.« Viimeksi muokattu: 25.04.2023, 13:26:44 kirjoittanut Emo »

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 309
 • Liked: 88992
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritus.
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #808 : 25.04.2023, 13:26:42 »
^Se on sitten eri asia haluavatko virolaiset poroja taakakseen.
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 634
 • Liked: 49231
Vs: Suomen tuhoisa maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #809 : 25.04.2023, 13:28:40 »
^Se on sitten eri asia haluavatko virolaiset poroja taakakseen.

Ovat näköjään tähän asti halunneet, ja käyväthän he itsekin Suomessa töissä. Varmaankin, mikäli ihminen itse itsensä elättää, niin tokko heillä on syytä olla haluamatta.