Kirjoittaja Aihe: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa  (Luettu 238409 kertaa)

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 687
 • Liked: 7400
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #930 : 22.08.2019, 19:10:40 »
Tuon raportin mukaan EU:n vaikutus BKT:hen per henkilö olisi +1,2-1,7%.

En ole tutustunut sen menetelmiin, mutta pitää mainita, että tämä on monta kokoluokkaa pienempi kuin täällä EU-myonteisten esittämät arviot 25%:n kasvusta tai ennuste, jonka mukaan Brexit aiheuttaisi Britannialle 10 vuoden päästä 9% pienemmän BKT:n

Toisekseen, tutkimuksessa verrattiin näitä arvioituja hyötyjä jäsenmaksuun, muttei puhuttu EU:n muista haitoista, kuten vapaasta liikkuvuudesta, joka mahdollistaa mm. kerjäläisten tulon Suomeen.
Im memoriam: Tommie Lindh 2001-2020

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 573
 • Liked: 14818
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #931 : 22.08.2019, 19:35:43 »
Tuon raportin mukaan EU:n vaikutus BKT:hen per henkilö olisi +1,2-1,7%.

Tässä helposti langetaan perinteiseen ansaan, jossa BKT pidetään samana kun vaurastumisena.

BKT:han voi nousta monestakin syystä kuten esim. rikollisuuden kasvusta kiitos vapaan liikkuvuuden. Kun esim. Romanian rosvot putsaavat Hesan kämpät tyhjäksi, BKT nousee kun ostetaan tavarat uudestaan vakuutuksen piikkiin.

Myös kaikki se jättimäinen byrokratia, jota EU on tuonut Suomeen ja jota varten on pitänyt palkkaa tuhansia virkamiehiä lisää, nostaa BKT:tta.

Sama koskee jäsenmaksua, jonka lainalla otetut miljardit tuskin olisi tullut käyttöön ilman EU:ia. Nythän otamme velkaa jäsenmaksuun monta miljardia, rahat annetaan EU:lle, joka palauttaa osan erinäisinä tukiaisina, jotka siis kasvattavat BKT:tta.

Rakenteellisesti EU siis nostaa lähes väkisinkin BKT:tta jo sen takia, että rahaa kuluu sen pyörittämiseen ja sivuvaikutuksiin.

Sopii myös kysyä nostaisiko EU BKT:tta ilman jättimäistä ja jatkuvaa velkaantumista. Suomen EU taival on pitkälti ollut yhtä velanottoa, jota on otettu erityisesti kiitos euron.

On täysin mahdollista, ja jopa todennäköistä, että BKT:n kasvu olisi negatiivinen jos Suomi ei olisi mukana euron velkaunionissa. Velkaahan on ottanut sekä julkinen sektori, että yksityinen talous. Molemmat ovat nyt velkaantuneemmat kun koskaan ennen.

Jos EU:n aikainen jättimäinen velkaantuminen putsattaisiin pois talouskasvusta, olisiko talouskasvua enää ollenkaan. Epäilen, että ei olisi vaan EU tosiasiassa on tuonut negatiivista talouskasvua.

Meni BKT minne tahansa, se ei kuitenkaan kerro kansakunnan vaurastumisesta mitään.
KAIKKI mihin vasemmisto koskee muuttuu paskaksi!

lurkkeri

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 221
 • Liked: 338
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #932 : 30.08.2019, 11:50:13 »
En ota kantaa tutkimukseen koska minulla ei ole kompetenssiä mutta luulen että kyseinen tutkimus on tehty jotta voitaisiin puolustella Suomen liittymistä €Urostoliittoon.

Lainaus
EU-jäsenyyden vaikutukset Suomen makrotalouteen -arviointiraportti
Oxford Economics on toteuttanut Akava Worksin tilauksesta analyysin käytettävissä olevasta tutkimustiedosta, joka koskee EU:n makrotaloudellisia vaikutuksia.

...

Miten EU-jäsenyys on vaikuttanut Suomen makrotalouteen?
Kaupan ja suorien ulkomaisten sijoitusten kasvu on vahvistanut
Suomen elintasoa:
EU-jäsenyyden myötä Suomi on hyötynyt pääsystä yli 500 miljoonan kuluttajan sisämarkkinoille sekä kaupan ja investointien esteiden purkamisesta jäsenvaltioiden väliltä. Tämä on tukenut merkittävästi talouden kasvua:

Suomea koskevien arvioiden mukaan bruttokansantuote asukasta kohti (BKT/asukas) on EU-jäsenyyden myötä kasvanut 1,2–1,7 prosentilla, mikä vastaa kotitalouksien keskitulojen nousua 1 020–1 450 eurolla vuonna 2017. Kasvu on pitkälti linjassa EU-jäsenvaltioiden keskimääräisen kehityksen kanssa.
Oletamme kasvun edelleen lisääntyvän tulevaisuudessa, kun otetaan huomioon viimeaikaiset EU-hankkeet, kuten energiaunioni, digitaalisten sisämarkkinoiden strategia ja pääomamarkkinaunionin toimintasuunnitelma, sekä komission parhaillaan
neuvottelemat uudet kauppasopimukset.
EU-jäsenyyden kokonaisvaikutuksesta työpaikkoihin on olemassa hyvin vähän tutkimustietoa. Tuoreessa Suomea koskevassa arviossa on kuitenkin esitetty, että EU:n avulla on syntynyt 40 000 uutta työpaikkaa, mikä vastaa 1,4 prosenttia työvoimasta
vuonna 2017.
Soveltamalla eräitä uusimpien empiiristen tutkimusten tuloksia Suomen kaupan nykyrakenteeseen voidaan sanoa, että EU-jäsenyys on lisännyt kokonaiskauppaa 9 %–26 %, mikä vastaa 16–47 miljardia euroa vuonna 2017.
Sekä EU- että EMU-jäsenyys ovat tukeneet Suomeen ulkomailta tulevien sijoitusten (foreign direct investment, FDI) kasvua. Eräiden keskeisten tutkimustulosten perusteella Suomeen on tullut EU- ja EMU-jäsenyyden myötä 31,7 miljardia euroa enemmän suoria ulkomaisia sijoituksia vuodesta 1995 alkaen. Vuositasolla se vastaa keskimäärin 0,9 prosentin BKT-kasvua tarkastelujakson aikana.
...

Epäilemättä tarkoitushakuinen raportti, jossa kaikki mahdollinen positiivinen muutos pannaan EU:n ansioksi. Karu tosiasia on että suurin osa kaupan kasvusta tapahtui heti Suomen EU-jäsenyyden jälkeen -90-luvun jälkipuolella, sen jälkeen vauhti on hyytynyt. Tuohon aikaan sijoittui ensimmäinen globalisaation aalto, joka lisäsi kauppaa monien muidenkin, EU:hun kuulumattomien maiden kauppaa, esim. Thaimaa. EU sen sijaan on ollut surkea saamaan aikaan kauppasopimuksia ulkopuolisten maiden kanssa, nyt 25v. väännön jälkeen on juhlittu jotain Mercosur-sopimusta.

Suomeen tulleiden ulkomaisten sijoitusten määristä en osaa sanoa muuta, mutta oletan että siihen pätee sama: pääomaliikkeiden esteitä on poistettu ympäri maailmaa, ihan ilman EU:n vaikutusta. (Onko se hyvä vai paha onkin sitten toinen kysymys.)

Kaiken lisäksi raportti on täynnä vältteleviä Liukas-Lasse-sanoja (weasel words), kuten arvioiden mukaan, oletamme, on esitetty jne.

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 838
 • Liked: 5167
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #933 : 05.09.2019, 18:50:48 »

Eduskunnan kyselytunnilla 5.9. oli esillä alv-alarajan nostaminen 10 000 eurosta 15 000:een. Kuinka pian se voitaisiin tehdä?

Vastaus: Ei osaa sanoa, täytyy kysyä Brysselistä. Me tarvitsemme sieltä luvan rajan muuttamiseen.
Eikö tämä oli juuri sitä itteään?
Torstaina 3.7.2014 pääministeri Fredrik Reinfeldt Almedalenisa maahanmuuttajista:
“…kiitos, että valitsitte Ruotsin...”

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 273
 • Liked: 25881
 • Easter Worshipper
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #934 : 05.09.2019, 19:19:51 »
En ota kantaa tutkimukseen koska minulla ei ole kompetenssiä mutta luulen että kyseinen tutkimus on tehty jotta voitaisiin puolustella Suomen liittymistä €Urostoliittoon.

Epäilemättä tarkoitushakuinen raportti, jossa kaikki mahdollinen positiivinen muutos pannaan EU:n ansioksi.

Oleellistahan tässä on se, että emme voi verrata Suomeen ilman euroa ja EU:ta, koska sellaista ei ole. Kaikki on siis vain pelkkää spekulaatiota.

Milloin meitä verrataan Ruotsiin, jolla on oma valuutta, väitetään Ruotsin paremman talouden johtuvan historiallisesta pääomasta ja maahanmuuton tuomasta työvoimareservistä.

Väittäisin, että kelluvalla euroa heikommalla markalla Suomen kauppatase olisi vahvasti positiivisempi, matkailutulot moninkertaiset ja voisimme asettaa hiilitullit kiinanpaskalle.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 687
 • Liked: 7400
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #935 : 30.09.2019, 21:30:08 »
Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd.) haluaa sitoa EU-tuet EU:n periaatteiden noudattamiseen. Europarlamentaarikko Petri Sarvamaa (kok) kannattaa samaa.

Näitä periaatteita ovat jutun mukaan mm. "vapaa media, riippumattomat oikeusistuimet ja opposition mahdollisuus toimia". Jutussa jäi mainitsematta, että näihin EU:n periaatteisiin on aika ajoin kuulunut myös  "turvapaikanhakijoiden oikeudet" (tulla laittomasti maahan) ja taakanjakoon osallistuminen.

Onneksi päätös vaatii yksimielisyyttä ja Unkari voi pysäyttää sen.

Nyt tulikin iso uutinen. EU-tuista saatiin sopu. Niitä ei tulla sitomaan ns. oikeusvaltioperiaatteeseen, eikä "EU:n periaatteisiin".

Ne tullaan tosin sitomaan korruptioon ja tukirahojen väärinkäyttöön. Toivottavasti tämä ei johda siihen, että EU löytää korruptiota vain Unkarista ja EU-tuomioistuin siunaa tukien viemispäätökset.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006256660.html (30.9.2019)
Lainaus
Suomen EU-puheenjohtajuus­kauden tärkein tavoite etenemässä, mutta karsittuna: Korruptio ja väärin­käytökset vievät EU-tuet

Suomi on saamassa edistysaskeleen yhdessä EU-puheenjohtajuuskautensa keskeisimmistä kysymyksistä, mutta tavoitteisiin nähden selvästi karsittuna.

EU:n oikeusvaltioperiaatteen noudattamisen ja EU-rahoituksen kytkemiseen on tulossa malli, joka rankaisee EU-maita mahdollisista tukirahojen väärinkäytöksistä ja korruptiosta, mutta joka ei sen laajemmin puutu oikeusvaltioperiaatteiden rikkomiseen, sanoi pääministeri Antti Rinne Budapestissa maanantaina.

”Tämä on askel oikeaan suuntaan”, Rinne sanoi Budapestissa ennen tapaamistaan Unkarin pääministerin Viktor Orbánin kanssa.

”Tällä menettelyllä kaikkia oikeusvaltioperiaatteen noudattamiseen liittyviä ongelmia ei voi ratkaista.”

Oikeusvaltioperiaatteen ja EU-rahoituksen kytkökseen on tulossa malli, joka ei puutu esimerkiksi oikeuslaitoksen toimintaan ja ihmisoikeuksiin liittyviin rikkomuksiin. Sille ei löydy tukea, Rinne sanoo.


”Tällä hetkellä yhteisymmärrys voidaan löytää nimenomaan budjettikytkennän kautta. Laajempi kytkentä ei näytä olevan mahdollista.” [...]

Malli on siis se, että EU-budjetin sääntöjä rikkovalta maalta voidaan lopettaa tukien maksatus. Rangaistusmenettelyn kohteeksi joutunut maa voisi viedä komission päätöksen viime kädessä Euroopan unionin tuomioistuimeen, jos haluaa valittaa päätöksestä.”[...]

Esillä olevalla mallilla ei puututa laajemmin oikeusvaltioperiaatteiden ongelmiin, jotka koskevat esimerkiksi oikeusjärjestelmää, vähemmistöjen oikeuksia ja ihmisoikeuksien toteutumista. [...]
Im memoriam: Tommie Lindh 2001-2020

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 687
 • Liked: 7400
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #936 : 23.10.2019, 17:29:24 »
Suomen EU-nettomaksu kasvoi viime vuonna 580 miljoonaan euroon. Yle uutisoi asiasta puolueellisesti, jo otsikkokin on pielessä: puhuvat EU-jäsenmaksusta per suomalainen, sen sijaan, että puhuisivat itse maksusta.

Käsitelläänkö muitakin menoeriä vastaavalla tavalla, nostamalla otsikkoon niiden suuruus per suomalainen? :roll:

Itse jutussa puhuttiin EU:n hyödyistä, mutta haitat (esim. rajoittamattoman vapaan liikkuvuuden tuomat kerjäläiset ja vorot) jäivät mainitsematta. VMP.

https://yle.fi/uutiset/3-11033136 (23.10.2019)
Lainaus
EU tuli maksamaan viime vuonna 105 euroa jokaista suomalaista kohti

Varakkaimpien maiden tavoin Suomi maksoi Euroopan unionin budjettiin viime vuonna 580 miljoonaa euroa enemmän kuin se sieltä sai.

Valtiovarainministeriö julkaisi keskiviikkona tuoreet luvut jäsenmaiden maksuosuuksista komission tietoihin nojaten. EU-jäsenyys maksoi viime vuonna jokaista suomalaista kohti 105 euroa, kun luku edeltävänä vuonna oli 50 euroa.

Ministeriön mukaan maksu on nyt pidemmän ajan keskiarvon tuntumassa.

EU tuottaa paljon myös sellaista hyötyä, jota ei voi laskea taskulaskimella. Yhteiset sisämarkkinat helpottavat vientiä ja parantavat yritysten kilpailukykyä. [...]
Im memoriam: Tommie Lindh 2001-2020

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 864
 • Liked: 35965
 • Ancient astronaut theorists say yes
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #937 : 23.10.2019, 17:32:15 »
Suomen EU-nettomaksu kasvoi viime vuonna 580 miljoonaan euroon.

Ja se piti lainata kokonaan ulkomailta.
Iltapäivälehdillä voisi olla valmis lööppipohja, jossa lukee: "Persu mokasi jälleen". Siihen alapuolelle sitten vain vaihdettaisiin nimi ja paikkakunta.  - Jussi Halla-aho

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 087
 • Liked: 22993
 • Ego sum Spartacus
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #938 : 23.10.2019, 17:54:55 »
Tällaiset €uronuoret odottavat kieli pitkällä €Urostoliiton hillotolppaa.

Lainaus
Matilda af Hällström
@MatildaafH
Kansainvälisten asioiden sihteeri
@kokoomus
. Väitöskirjatutkija. International affairs professional and PhD student.


Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 838
 • Liked: 5167
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #939 : 24.11.2019, 06:14:29 »

Hannu Takkula, Euroopan tilintarkastustuomioistuimen jäsen, kaipaa ryhtiliikettä.

Julkaisimme muutama viikko sitten tarkastusraportin siitä, kuinka hyvin EU on onnistunut muuttoliikkeen hallinnassa.

Periaatteessa kaikkien yli 14-vuotiaiden luvattomien maahantulijoiden, joita ei ole käännytetty, sormenjäljet tulisi ottaa ja laittaa EU:n yhteiseen tietojärjestelmään (Eurodac). Näin ei kuitenkaan aina ole.

Esimerkiksi vuonna 2018 havaittiin lähes 118 000 luvatonta maahantulijaa, mutta sormenjälkiä löytyi vain noin 103 000.

Havaitsimme myös, että identtisiä sormenjälkiä löytyi vuosina 2015–2018 runsaasti kahdesta paikasta. Nämä niin sanotut ulkomaiset osumat osoittavat, että Kreikasta ja Italiasta liikkui paljon turvapaikanhakijoita muihin jäsenvaltioihin.

Esimerkiksi vuonna 2015 tällaisia osumia löytyi noin 236 000 kappaletta.

Ulkomailta saadun osuman tulisi käynnistää Dublin-palautus takaisin siihen maahan, johon muuttaja on ensin saapunut. Eurodac-tietojen analyysista kävi ilmi, että pyydettyjen ja vastaanotettujen Dublin-palautusten toteutumisaste oli hyvin vaatimaton.

Esimerkiksi kun vuonna 2018 EU:ssa tehtiin noin 148 000 Dublin-palautusta koskevaa pyyntöä, vain vajaat 26 000 palautusta toteutettiin.

Heikkoon toteutukseen oli useita syitä: pakeneminen, humanitaariset syyt, lykkäävät tuomioistuinten päätökset ja perheiden yhdistäminen.

Hätätilanteissa sovellettavien väliaikaisten siirtojärjestelmien tavoitteena oli turvapaikanhakijoiden laajamittainen uudelleenjakaminen jäsenvaltioiden kesken.

Kun alkuperäinen tavoite oli siirtää 160 000 maahanmuuttajaa, jäsenmaat sitoutuivat lopulta alle 100 000:een ja vajaat 35 000 lopulta siirtyi. Näin ollen järjestelmä ei juurikaan vähentänyt Kreikan ja Italian turvapaikkajärjestelmiin kohdistuvia paineita.

Palautusmenettelyssä toimeenpano on ollut niin ikään vaatimatonta. Muuttajia palautetaan paljon vähemmän kuin palauttamispäätöksiä tehdään.

Koko EU:n alueella poistumaan määrättyjen kolmannen maan kansalaisten palautusaste oli noin 40 prosenttia vuonna 2018; Kreikassa ja Italiassa noin 20 prosenttia. Euroopan ulkopuolisiin maihin suuntautuvissa palautuksissa palautusasteet olivat vieläkin alhaisempia.


https://www.kaleva.fi/mielipide/kolumnit/eu-tarvitsee-tehokkaampaa-muuttoliikkeen-hallintaan/830721/


Toihan on kun vanhaa kunnon ryssäläistä touhua suunnitelmien saavuttamisessa. Mutta toisaalta kun katsoo nimityspolitiikkaa (rappioalkoholistit ja muut mailleen kyvyttömät ja hyödyttömät housuntäytteet saadaan pois silmistä isoilla etuisuuksilla), niin mitä muuta voi odottaakaan.

Torstaina 3.7.2014 pääministeri Fredrik Reinfeldt Almedalenisa maahanmuuttajista:
“…kiitos, että valitsitte Ruotsin...”

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 667
 • Liked: 76252
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #940 : 04.01.2020, 12:11:26 »
Lainaus
Junckerin komission kausi oli poikkeuksellisen myrskyinen. Kuinka komissio selvisi tehtävästään?
Helsingin Sanomat: Siirtolaiskriisi yllätti, Britannia jätti ja euroalue oli vähällä hajota – Näin komissio selvisi vaaran vuosista 2.1.2020

Lainaus käyttäjältä: Jarno Hartikainen HS, Jenni Virtanen HS
Maahanmuutto

Vuoden 2015 siirtolaiskriisi yllätti EU:n täysin.

Ei yllättänyt. Ei olisi ainakaan pitänyt.

Esimakua saatiin ihan tarpeeksi muutama vuosi aiemmin arabikevään aikaan, jolloin Italian ulkoministeri varoitti EU:ta "raamatullisesta exoduksesta", kun Italiaan virtasi Välimeren yli muun muassa kymmeniä tuhansia sekavaa tilannetta hyväksi käyttäneitä tunisialaisia elintasosurffaajia. Silloisen maahanmuuttokomissaarin Cecilia Malmströmin absurdi reaktio arabikevääseen oli vaatia ns. tilapäisen suojelun direktiivin aktivoimista, mikä olisi tarkoittanut Euroopan rajojen avaamista arabeille ilman turvapaikkatutkintaa. Tähän Suomen maahanmuuttoministeri Thorsin tukemaan ehdotukseen ei onneksi silloin suostuttu.

Vuosi ennen kesän 2015 kriisiä komissaari Malmström vaati EU:n turvapaikanhakukeskusten perustamista EU:n ulkopuolelle irakilaisten ja syyrialaisten pakolaisten määrän kasvuun varautumiseksi ja uhosi niiden olevan tulossa, vaikka yksikään EU-maa ei niitä kannattaisi, kuten ei kannattanutkaan. Komissio palasi Malmströmin ideaan vuoden 2015 kriisin jälkeen, mutta mielipuolinen suunnitelma ei onneksi edennyt eurovaalien alla.

Lainaus käyttäjältä: Jarno Hartikainen HS, Jenni Virtanen HS
Unionin alueelle tuli lyhyessä ajassa yli miljoona ihmistä, eivätkä jäsenmaiden rajavalvonta tai rekisteröimisjärjestelyt pysyneet perässä. Dublin-järjestelmä ei toiminut.

Jäsenmaiden rajavalvonta tai rekisteröimisjärjestelyt eivät pysyneet perässä, koska niiden ei ollut tarkoituskaan pysyä perässä. Ulkorajamaat Kreikka, Italia ja Espanja ohjasivat laittomia siirtolaisia eteenpäin kuten ne olivat tehneet vuosikaudet aiemminkin. EU:n komissio ei suinkaan puuttunut tähän vaan siihen, jos yksikään EU-maa yritti estää laittomien siirtolaisten virtaa, kuten Unkari teki pystyttämällä raja-aidan ja monet muut maat ryhtymällä sisärajavalvontaan.

Dublin-sopimuksella kuten muillakin yhteisillä sopimuksilla pyyhittiin yleisesti takapuolta, kun se oli maan edun mukaista. Paitsi Suomessa, jossa hallitus vaati meidän noudattavan kansainvälisiä sopimuksia pilkulleen Ruotsin puolelta tulleesta irakilaisvyörystä huolimatta. Sopimusten rikkomista on puolusteltu sillä, että Dublin-sopimus ei muka olisi ollut voimassa, mutta sen on tuomioistuimessa vahvistettu olleen voimassa koko ajan, eivätkä ulkorajamaat olleet saaneet tai pyytäneetkään poikkeuslupaa toiminnalleen.

Komissio siunasi hiljaa sopimusten rikkomisen, kun ei puuttunut siihen.

Lainaus käyttäjältä: Jarno Hartikainen HS, Jenni Virtanen HS
Tulijoiden määrä on sittemmin palannut vuotta 2015 edeltävälle tasolle, mistä moni on halunnut ottaa kunnian. Suurin yksittäinen syy sille on kuitenkin Turkin kanssa tehty sopimus, jossa EU tukee maata rahallisesti ja Turkki pysäyttää siirtolaisten matkan Eurooppaan.

Suurin yksittäinen syy oli kylläkin sopimusta edeltävä tilanne, jossa yksittäiset EU-maat ryhtyivät sulkemaan rajojaan, jolloin laittomat siirtolaiset kasautuivat Kreikkaan. Vasta se pakotti komission laatimaan sopimuksen, jota Merkel vielä viime hetkellä omavaltaisesti muutti EU:lle huonommaksi. Sopimuksen piti taata laittomien tulijoiden palautukset Turkkiin, mutta vain harva on palautettu.

Lainaus käyttäjältä: Jarno Hartikainen HS, Jenni Virtanen HS
Jos Turkki vetäytyy sopimuksesta, EU voi olla jälleen pulassa.

Niin on, koska ei ole tehty mitään, mikä estäisi vastaavan tai vielä paljon pahemman vyöryn.

Tämä pätee etenkin Suomeen, joka on muiden maiden tekemien kiristysten jälkeen entistäkin vetovoimaisempi turvapaikanhakijoille ja laittomille siirtolaisille ja aivan erityisesti vetovoimaisempi irakilaisille.

Lainaus käyttäjältä: Jarno Hartikainen HS, Jenni Virtanen HS
Jäsenmaat eivät ole pystyneet sopimaan maahanmuuttopolitiikan uudistamisesta. Komission kunniaksi voi sanoa, että se sentään teki uudistusehdotuksia. Seitsenosainen uudistuspaketti koski niin taakanjakoa, Schengen-sääntöjä kuin rajavalvontaakin.

Komissiolle ei ole kunniaksi, että uudistusehdotukset ovat järjenvastaisia. "Taakanjako" eli turvapaikanhakijoiden lennättäminen ulkorajoilta jäsenmaihin ei ehkäisisi uutta kriisiä vaan pahentaisi sitä.

Lainaus käyttäjältä: Jarno Hartikainen HS, Jenni Virtanen HS
Viidestä esityksestä on sovittu, mutta esimerkiksi Dublin-järjestelmän uudistaminen tuskin onnistuu.

Toivotaan, sillä Dublin-järjestelmää ei ole tarkoitus uudistaa vaan romuttaa ja korvata se "taakanjaolla", vaikka juuri mahdollisuus palauttaa turvapaikanhakijat takaisin ensimmäiseen EU-maahan on suojannut Eurooppaa pahemmalta.

Lainaus käyttäjältä: Jarno Hartikainen HS, Jenni Virtanen HS
Juncker korosti jäähyväispuheessaan saavutuksia maahanmuuttopolitiikassa, mutta konkretiaa oli lopulta vähän. Yksi harvoista nopeasti edenneistä päätöksistä oli rajavartiovirasto Frontexin 10 000 uutta rajavalvojaa.

Herää kysymys, mihin ne 10 000 uutta rajavalvojaa tarvitaan, kun rajapolitiikkaa ei kuitenkaan ole tarkoitus kiristää. Vaikuttaa siltä, että tavoitteena onkin syrjäyttää ulkorajamaiden omat rajavartijat, joita usein syytetään turvapaikanhakijoiden oikeuksien luokkaamisesta. Kyseessä olisi siis 10 000 sisäänheittäjää, ei laittomat tulijat ulkona pitävää rajavartijaa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

td

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 375
 • Liked: 1497
 • Hiljainen enemmistö. Emme kadu tehokkaasti.
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #941 : 04.01.2020, 13:31:25 »
Lainaus
Helsingin Sanomat: Siirtolaiskriisi yllätti, Britannia jätti ja euroalue oli vähällä hajota – Näin komissio selvisi vaaran vuosista 2.1.2020

Mitä se HS taas höpöttää. Hajosihan se (HS:n mukaan perussuomalaiset hajosivat). Tässä EU- tapauksessa lähti eniten paskaa niskaan saanut ensin (raha/mamutus), muut seuraavat perässä. Vähiten korruptoituneet maat seuraavat UK:n perässä.

Kahjoja nuo HS:n toimittelijat.

add: ja tuo UPI:n Tiilikainen
« Viimeksi muokattu: 04.01.2020, 13:39:20 kirjoittanut td »
Suomi on hyvä maa. Se on paras meille suomalaisille. Se on puolustamisen arvoinen maa ja sen ainoa puolustaja on Suomen oma kansa. -Adolf Erik Ehrnrooth #kivapuhe 1939-

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 969
 • Liked: 10220
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #942 : 04.01.2020, 15:58:57 »
Lainaus
Juncker korosti jäähyväispuheessaan saavutuksia maahanmuuttopolitiikassa, mutta konkretiaa oli lopulta vähän. Yksi harvoista nopeasti edenneistä päätöksistä oli rajavartiovirasto Frontexin 10 000 uutta rajavalvojaa.
Tämä sama mies sanoi että "rajat ovat huonoin keksintö ikinä". Siltä pohjalta kun ajattelee kyseisen herran rajavalvonnan tavoitteita niin ymmärtää jo paljon.
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 659
 • Liked: 180
 • Ajattele isommin
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #943 : 23.01.2020, 21:37:50 »
Kun haasteet ovat suuria

Korostuu Euroopan unionin tehtävä

Kun ihmiskunnan pelastamisen työkalu on supervalta, hartiat ovat leveät

Ihmiskunnan pelastamisen tärkein seikka on, että Afrikan unioni, Euraasian unioni, Asean, Mercosur, ja Euroopan unioni määrittelevät itsensä supervaltoina

Afrikan unioni, Euraasian unioni, Asean, Mercosur, ja Euroopan unioni ovat supervaltoja, joiden johtamisrakenne perustuu kansallisvaltion edustamiseen

Supervaltojen tulisi koordinoida fuusioenergiaan käyttöönotto, tiivistää asteroidien resurssien tutkimus, rakentaa tähtienvälisiä avaruusaluksia, suojata maapallon elämää

Valta tarkoittaa tahtoa koordinoida

Kun unioneilla on suuret sopimuskumppanit, teemme suuria
« Viimeksi muokattu: 26.01.2020, 18:03:54 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 659
 • Liked: 180
 • Ajattele isommin
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #944 : 24.01.2020, 12:35:38 »
Unioni kestää, niin kauan, kuin unioni on hyvä diili
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti

ÄmTeeAa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 050
 • Liked: 5215
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #945 : 24.01.2020, 14:20:34 »
Unioni kestää, niin kauan, kuin unioni on hyvä diili

Jep, näin se menee. Sillä hetkellä kun pohjoiset pölkkypäät eivät enää maksa utopistisiä projekteja ja hyväksy ihmisten salakuljetusbisnestä, Portugali, Italia ja Espanja lähtevät unionista. Visegrad-maat lähtenevät sillä hetkellä, kun EU pyrkii sitomaan EU:n rahaa niiden kansallisen edun vastaisiin toimiin. Lopputuloksena syntyy helvetinmoinen teatteri parlamentissä, jota ei kuitenkaan hyväksytä tai yleensäkään noudateta, lässytystä EU:lta siitä kuinka kyllähän he, mutta ei ne Itä-Euroopan maat, ja mitään ei tapahdu. Vahvistetaan muille, että tällä kertaa tää on poikkeus jota joudutaan kattomaan läpi sormien koska Itä-Euroopan maat ovat vielä vähän takapajuisia, mutta älkää te muut alkako takapajuloiksi.

Mietin tuota EU:n Frontex hommaa, että mahtaisiko tuossa olla kyse siitä, että Ranska ja Saksa alkavat olemaan leipääntyneet Italian, Kreikan ja Espanjan perseilyyn ihmissalakuljetuksen osalta? Alkaa menemään poliittisesti mahdottomaksi pyytää äänestäjiä sulattamaan enempää sakkia Keski-Eurooppaan, ja nyt alkaa tuli polttelemaan tuolla EU:n byrokraattien ahtereiden alla, että asialle pitäis tehrä jotain? Siinäpähän yrittävät sitten pistää Frontexin tyyppejä rajoille ilman voimankäyttöoikeuksia, ja katsovat kun rajat vuotavat kuten ennenkin. Välimeren maiden perseily loppuu sillä, että turvapaikkaturisteja ei päästetä sieltä eteenpäin. Merkelin lausunnot antavat ymmärtää päinvastaista, ja Etelä-Euroopan vaikuttajamafia lienee EU:ssa vielä voimissaan, joten Frontex lienee lopulta rampa ankka, joka ei muuta tilannetta mitenkään. Enkä nyt tiedä miten rajavalvontaan yleensäkään auttaisi vaihtaa rajavartioiden uniformua maan omasta EU:n uniformuun, jos muuten pysyvät samoina, rajavartioilta kun nimittäin pitäisi olettaa isäntämaan osalta kielitaitoa. 10000 tyyppiä ei riitä mitenkään EU:n alueelle, noista vain kolmasosa lienee realistisesti tekemässä hommia kerrallaan. EDIT: Vertailun vuoksi Suomessa on rajavartijoita noin 2700.

Samaan aikaan Ruotsi ja Ranska alkavat siirtyä sisällissodan alkunäytäntöihin. Asioiden tärkeysjärjestys, siinähän tuo EU on aina ollut erinomaisen hyvä! Että auttakaapa armias suomalaiset jos menette kaatelemaan luvatta häirikkösusia!  :facepalm:
« Viimeksi muokattu: 24.01.2020, 14:24:26 kirjoittanut ÄmTeeAa »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 667
 • Liked: 76252
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #946 : 10.02.2020, 11:04:02 »
Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd.) haluaa sitoa EU-tuet EU:n periaatteiden noudattamiseen. Europarlamentaarikko Petri Sarvamaa (kok) kannattaa samaa.

Näitä periaatteita ovat jutun mukaan mm. "vapaa media, riippumattomat oikeusistuimet ja opposition mahdollisuus toimia". Jutussa jäi mainitsematta, että näihin EU:n periaatteisiin on aika ajoin kuulunut myös  "turvapaikanhakijoiden oikeudet" (tulla laittomasti maahan) ja taakanjakoon osallistuminen.

Lainaus
Perussuomalaiset ihmettelevät myös, miksi Suomen hallitus haluaa EU:n laajenevan Pohjois-Makedoniaan ja Albaniaan.

– Neuvottelujen avaaminen ei vielä tarkoita, että näistä maista tulisi jäseniä, eurooppaministeri Tuppurainen vastasi.

Suurin oppositiopuolue ihmetteli unionissa olevia maita, joissa esiintyy korruptiota - kuten Bulgaria - tai ihmisoikeusloukkauksia kuten Romaniassa. Tuppurainen käänsi kysymyksen, miksi perussuomalaiset ei ollut puolustamassa oikeusvaltiota, kun esimerkiksi Unkarin oikeusvaltioasioita käytiin läpi.
Yle: "Jopa Ruotsi vastustaa jäsenmaksun nostamista" – perussuomalaiset kyseenalaisti Suomen EU-linjaa kevään ensimmäisellä kyselytunnilla 6.2.2020

Lainaus
Täysistunto
Torstai 6.2.2020 klo 16.02—17.01
Suullinen kysymys Suomen EU-jäsenmaksuista (Jussi Halla-aho ps)

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen
Arvoisa puhemies! Minusta on nyt syytä noteerata se, että kansalaisten tuki EU:lle ja eurooppalaiselle yhteistyölle on ehkä tällä hetkellä historiallisen korkealla. Se näkyy eurobarometritutkimuksissa. Se näkyi viime kevään Euroopan parlamentin vaaleissa: äänestysaktiivisuus nousi, eivätkä nämä EU-vastaiset ja -kriittiset voimat mitään sen kaltaista vaalivoittoa saaneet, josta tulisi päätellä, että kansalaiset olisivat kääntäneet selkänsä Euroopan unionille. Kyllä EU:ta kannatetaan, ja me voimme olla sen suhteen rauhassa ja seistä suoraselkäisesti niiden periaatteiden takana, jotka ovat Marinin hallituksen EU-politiikan periaatteita. Me olemme aktiivinen jäsenmaa EU:n eturivissä. Tuemme vahvaa ja toimintakykyistä unionia.

Kun te kysyitte, edustaja Tynkkynen, periaatteista laajentumiseen, niin pidämme tiukasti kiinni oikeusvaltioperiaatteesta, joka oli meidän puheenjohtajakautemmekin keskeinen teema. Tässä olisi ehkä odottanut myös suurimmalta oppositiopuolueelta tukea Suomen linjalle oikeusvaltiokysymyksissä, kun me jäsenmaiden tuella otimme muun muassa Unkarin kuulemisen esille ministerineuvostossa artikla 7:n mukaisesti. Mikä oli teidän kantanne näihin kysymyksiin? Se jäi epäselväksi.
Eduskunta

Tuppuraisen Unkari-kritiikki tässä on jäänyt epäselväksi. Tuppurainen on esittänyt lukemattomia kertoja huolestumisensa Unkarin oikeusvaltiokehityksestä ja on tosiaan jopa vaatinut Unkarin EU-rahoituksen kytkemistä tarkemmin määrittelemättömiin "EU-periaatteisiin", mutta ei tietääkseni ole koskaan (googletin, en löytänyt) maininnut yhtään konkreettista asiaa, jossa Unkari olisi rikkonut EU-sääntöjä, tai kertonut, mitä Unkarin pitäisi muuttaa. Kun Unkari esitti konkreettisia esimerkkejä oikeusvaltion kannalta kyseenalaisista ilmiöistä Suomessa (median omistuksen keskittyminen, riippumattoman perustuslakituomioistuimen sijaan poliitikkojen perustuslakivaliokunta jne.), Tuppurainen kieltäytyi keskustelusta.

Onkin melkoisen röyhkeää, että PS:n olisi pitänyt lähteä tukemaan Tuppuraisen ajojahtia noilla eväillä, etenkin kun on tiedossa, että EU:n painostuksen todellinen syy on Unkarin kansan ja hallituksen kieltäytyminen kaavaillusta turvapaikanhakijoiden EU-taakanjaosta. Vaikka Tuppurainen pitää mieluummin ääntä oikeusvaltiokehityksestä, hän on ohimennen myöntänyt, että tarkoitus on samalla ehdollistaa EU-rahoitus jäsenmaiden maahanmuuttopolitiikan linjauksiin, mikä tarkoittaa käytännössä keinoa uhkailla miljardimenetyksillä Puolan ja Unkarin kaltaisia turvapaikanhakijasiirroista kieltäytyviä jäsenmaita. Tämä pitää välttämättä torjua.
« Viimeksi muokattu: 12.02.2020, 13:24:36 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 659
 • Liked: 180
 • Ajattele isommin
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #947 : 19.02.2020, 15:09:11 »
Suomen pitää olla voimakas kansallisvaltio, voidakseen johtaa supervaltaa. Euroopan unioni on supervalta, jota johtaa voimakkaat kansallisvaltiot. Kun kansallisvaltioilla on voimaa, se korreloi suoraan unionin voimaan. Supervalta on perusta ihmiskunnan pelastamiseen. Supervalta antaa ihmiskunnalle toivoa. Upeassa tulevaisuudessa teknologiaan perustuvat sivilisaatiot tuovat rajattomat resurssit ja siksi fuusioenergian ja siksi asteroidien kehitystä täytyy nopeuttaa.
« Viimeksi muokattu: 20.02.2020, 12:39:54 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti

Alex Jones

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 128
 • Liked: 155
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #948 : 19.02.2020, 16:15:10 »
Kyllä minäkin luulin joskus että EU on ikuinen. Mutta siinä vaiheessa, kun EU alkoi puuttumaan liikaa muitten asioihin, niin tiesin että tyytymättömyys kasvaa ja homma lähtee murenemaan sisältäpäin. Venäjän trollailu on vain tekosyy jatkaa vallan keskittämistä.

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 659
 • Liked: 180
 • Ajattele isommin
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #949 : 20.02.2020, 14:27:49 »
Euroopan unionin sisällä olevia asemia mallintaa budjetin valmistelu, jossa kansallisvaltiot kokoontuvat Eurooppa-neuvostossa päättämään, kuinka paljon itsekukin suostuu rahoittamaan.

Pulma on brexit, mikä tarkoittaa, että suuri nettomaksaja lähti unionista, mikä tarkoittaa, että nettotuensaajien raha pienenee. Lisäksi on muistettava, että Euroopan unioni haluaa enemmän nettotuensaajia, mikä tarkoittaa, että paine saada nettosaajat nettomaksajiksi kasvaa.

Yleinen pulma näyttää olevan Euroopan unionin valtarakenteen ymmärtäminen. Euroopan unionia johtavat kansallisvaltiot. Kansallisvaltion vaikutus korreloi suoraan kansallisvaltion aktiivisuuden kanssa. Jos kansallisvaltio on alistuva, apaattinen ja laiska, kansallisvaltiolla ei tietenkään ole valtaa, kyllä, muut jäsenvaltiot ottavat mielellään vallan ja sitten muut sanovat, miten unionia ohjataan. Mitä aktiivisempi Suomi on unionissa, sitä enemmän valtaa Suomella on unionissa.
« Viimeksi muokattu: 20.02.2020, 14:40:34 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 151
 • Liked: 8266
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #950 : 20.02.2020, 14:37:32 »
Mitä aktiivisempi Suomi on unionissa, sitä enemmän valtaa Suomella on unionissa.

Meinaatko, että esimerkiksi Saksan aktiivinen ja näkyvä peesaus tuo Suomelle todellista valtaa?

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 969
 • Liked: 10220
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #951 : 20.02.2020, 14:54:41 »
Kuka suomalainen edes haluaa että Suomella olisi valtaa? En minä ainakaan. Eikö riitä että tuppuraiset ja ohisalot laittavat Suomen sekaannuksen tilaan? Ei tätä onnettomuutta muille soisi.
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 969
 • Liked: 10220
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #952 : 20.02.2020, 15:11:00 »
Suomi EU:ssa on sama kuin siniset hallituksessa. Ei omaa mielipidettä, kunhan saadaan olla hienossa seurassa. Hillotolpat, todelliset tai kuvitteellisesti luvassa olevat saavat edusmiehet ryömimään ja vaikka syömään p*skaa.
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

Alarik

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 688
 • Liked: 4690
 • Harvinainen valkoinen leijona
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #953 : 20.02.2020, 15:13:52 »
...Kansallisvaltion vaikutus korreloi suoraan kansallisvaltion aktiivisuuden kanssa. Jos kansallisvaltio on alistuva, apaattinen ja laiska, kansallisvaltiolla ei tietenkään ole valtaa, kyllä, muut jäsenvaltiot ottavat mielellään vallan ja sitten muut sanovat, miten unionia ohjataan. Mitä aktiivisempi Suomi on unionissa, sitä enemmän valtaa Suomella on unionissa.

Jos on noin, niin vaikuttaa pahalta valuvialta. Enkä epäile etteikö se mitä sanot olisi totta.

Koska jos ne tekee vain hyviä päätöksiä, niin silloin on ihan sama kuka sen tekee ja kenellä on valta. Kyllä hyvien päätösten tulvan kestää, vaikka olisi apaattinen ja vallaton.
- Valta pelkän vallan takia ei pitäisi olla kiinnostava, jos vallanpitäjä sitä valtaa käyttää hyvin ja hyvään.
Aktiivisuuden vaatimus ja tarve vaikuttaa unionin suuntaan taas vaikuttaa johtuvan käytännön havainnoista, siitä että jos et jatkuvasti ole katsomassa perään niin heti muut kusettaa ja huijaa. Ne tekee tahallaan mahdollisimman huonoja päätöksiä ja aiheuttaa surutta haittaa valtiolle ja kansalle...ja tästä syntyy tarve välttämättömälle aktiivisuudelle.

Tämä ei siis ole oma arvioni, vaan tuo lyhyt päättelyketju vain välttämättä seuraa tuosta lainauksessa olevasta, siis aktiivisuuden vaatimuksesta ja surkeasta vallanjaosta sen perusteella.