UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2015-11-27 Ministeri Lindström: Kotouttaminen on suuri haaste  (Luettu 59101 kertaa)

n.n.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 957
 • Liked: 847
 • nuivaantunut
Vs: 2015-11-27 Ministeri Lindström: Kotouttaminen on suuri haaste
« Vastaus #300 : 22.01.2019, 19:18:20 »
Lainaus
Tuhannesta ulkomaalaistaustaisesta oli toissa vuonna rikoksesta epäiltyinä 45. Tuhannesta suomalaistaustaisesta rikoksesta epäiltyinä oli 24.

Tunnustan, olen pudonnut kärryiltä.

Mitä nämä taustaisuudet tässä tarkoittavat?

Ulkomaalaistaustaisen käsitän vielä jotenkin. Mutta siinäkin, että sisältyykö lukuun kansalaisuuden saaneet ulkomaalaiset, vai vain ei-suomalaiset?

Mutta suomalaistaustaisuuden käsitettä en lähde edes arvailemaan. Kuitenkin epäilen sen olevan hyyyyvin laaja.

Edit: Itsehän lasken kolmannen polven suomisomalitkin ulkomaalaistaustaisiksi. Tai jos ihan rehellisiä ollaan, niin puhtaasti ulkomaalaisiksi.
Lukuun laskettu ruotsisuomalaiset, vironsuomalaiset, venäjänsuomalaiset ym. mukaan? Monessako polvessa?
'Olemme sinisilmäisiä ajatellessamme, että iso määrä nuoria miehiä voidaan tuoda vieraasta kulttuurista ja istuttaa heihin heti länsimaisia arvoja.' -Seida Sohrabi

nutsy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 076
 • Liked: 2730
 • ihminen
Vs: 2015-11-27 Ministeri Lindström: Kotouttaminen on suuri haaste
« Vastaus #301 : 22.01.2019, 19:19:37 »
US,
Lainaus
Eero Heinäluoma paljasti ”murheellisen tosiasian”: Enemmistö Suomeen tulijoista ei opi suomea – vastaanottorahan sanktiota ”ei ole käytetty”


MAAHANMUUTTAJIEN KOTOUTTAMINEN
Eduskunnan tarkastusvaliokunta on julkaissut yksimielisen mietinnön oleskeluluvan saaneiden kotouttamisesta (...)

Valiokunnan mielestä kotouttamistoimien tulisi alkaa jo turvapaikanhakuvaiheessa, Heinäluoma kertoi.

”Valiokunta esittää, että kotoutumisjakso lyhennettäisiin pääsääntöisesti yhteen vuoteen, sen jälkeen sitä voidaan jatkaa mutta merkittäviä tuloksia pitäisi saavuttaa jo tämän ensimmäisen vuoden aikana”, Heinäluoma sanoi.

Valiokunnan mielestä velvoittavuutta tulisi lisätä kotoutumisprosessissa.

Myös tänne tulijoiden tulee ottaa oma vastuunsa siitä, että täällä pärjäävät”, Heinäluoma sanoi.

”Kolmas iso lähtökohta tässä valiokunnan mietinnössä on tämä työelämälähtöisyyden lisääminen, mahdollisimman nopeasti työelämään”, Heinäluoma tiivisti.

Heinäluoman mukaan jo nyt on mahdollista alentaa vastaanottorahaa, jos turvapaikanhakija ei osallistu vastaanottokeskuksen koulutukseen suomalaisesta yhteiskunnasta. Heinäluoman mukaan sanktiomahdollisuutta ei kuitenkaan ole käytetty.

(...)

Valiokunta linjaa, että Suomeen tulijan tulee kokeilla osoittaa sekä ymmärryksensä suomalaisen yhteiskunnan säännöistä että kielitaitonsa. Tähän liittyy Heinäluoman mukaan ”murheellinen tosiasia”.

”Pidämme perusteltuna, että kokeiden avulla katsotaan, että tänne tulija on sisäistänyt suomalaisen yhteiskunnan toimintasäännöt ja pystyy sen kokeella näyttämään. Kieliopinnot on kotouttamiskoulutuksessa erittäin iso asia, sitä on valiokunnan tutkimustyön yhteydessä selvitetty. Tässä vähän murheellinen tosiasia on se, että tämän tavoitekielitason kotoutumiskoulutuksen kieliopinnoissa olevista saavuttaa vain joka kolmas. Siis enemmistö ei saavuta tavoitekielitasoa (...)

Koko pitkä artikkeli -> https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/269903-eero-heinaluoma-paljasti-murheellisen-tosiasian-enemmisto-suomeen-tulijoista-ei-opi

Eipä noille mitään sanktioita ole koskaan käytetty, rasismiahan se olisi vaati kunniavierailta jotain.
"Jokainen yhteiskunta ja kulttuuri on tietynlaisten ihmisten tuottama ja ylläpitämä."
      \
        :)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 606
 • Liked: 19772
Vs: 2015-11-27 Ministeri Lindström: Kotouttaminen on suuri haaste
« Vastaus #302 : 22.01.2019, 19:25:03 »
Lainaus
Iltasanomat teki jutun, TEMin tietopaketin pohjalta.

Teknisen häiriön vuoksi kommentointimahdollisuus on jäänyt tällä kertaa pois.

Niin puhdasta, siloteltua ja kliinistä on TEM:in tarinointi, että voisi kuvitella kaiken epänormaalinkin olevan aivan normaalia. Eikä mikään ole voinut koskaan mennä missään mönkään, eikä vikaan. Valehtelee, joka muuta väittää.

Tienaamme varmasti hyvin tuolla ja pelkkää profittia ropisee laariin? Ongelmia ei ole, eikä tule? Meistä tulee rikkaita, kun saamme niitä euron työntekijöitä, ja kun saamme kunnon volyymit rullaamaan tänne EU:n ulkopuolelta, sieltä Afrikasta ja Lähi-idästä? Rakkauden ja työn perässähän nämä tänne? Ei tarvitse edes maksaa näille eläkkeitä, sosiaalitukia, terveyspalveluja, hankkia asuntoja, koska jokainen tienaa aivan valtavasti ja elättää ihan itse itsensä, ja kohta perässä saapuvan sukunsakin? Nettoveronmaksajiahan nämä, eikö vaan TEM?

n.n.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 957
 • Liked: 847
 • nuivaantunut
Vs: 2015-11-27 Ministeri Lindström: Kotouttaminen on suuri haaste
« Vastaus #303 : 22.01.2019, 19:46:08 »
^^Siltikään ei puhetta, että oleskelulupa, saati kansalaisuus, menisi katkolle, jos vaatimustaso kielitaidossa, työllistymisessä, nuhteettomuudessa täyty.
'Olemme sinisilmäisiä ajatellessamme, että iso määrä nuoria miehiä voidaan tuoda vieraasta kulttuurista ja istuttaa heihin heti länsimaisia arvoja.' -Seida Sohrabi

etiäinen

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 28
 • Liked: 32
Vs: 2015-11-27 Ministeri Lindström: Kotouttaminen on suuri haaste
« Vastaus #304 : 23.01.2019, 17:25:09 »
Päivi Räsänen paljasti eduskunnassa: Turvapaikanhakijoiden sanktiota ei käytetä, koska se on ”turvallisuusriski”

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/270053-paivi-rasanen-paljasti-eduskunnassa-turvapaikanhakijoiden-sanktiota-ei-kayteta-koska

Lainaus
Eduskunnassa keskusteltiin tarkastusvaliokunnan raportista, jonka mukaan maahanmuuttajien kotouttaminen ei nykyisellään toimi Suomessa. Valiokunta vaatii kotouttamistoimien aloittamista jo turvapaikanhakuvaiheesta sekä kotoutumisjakson lyhentämistä yhteen vuoteen.
----

”On tärkeää tässä yhteydessä puhua myös siitä, mitä tapahtuu vastaanottokeskuksissa. Näille henkilöillehän maksetaan vastaanottorahaa, jota voidaan vähentää enintään 20 prosenttia kahden kuukauden ajaksi, jos henkilö ilman perusteltua syytä kieltäytyy työ‑ tai opintotoiminnasta, mutta saamamme tiedon mukaan näitä vähennyksiä ei käytännössä juurikaan tehdä eli tätä periaatteellista velvoittavuutta ei käytännössä käytetä”, Räsänen kertoi.

”Yksi syy, joka nousi esiin, oli se, että asiakkaiden sanktioiminen nähdään turvallisuusriskinä eli pelätään, että henkilöt reagoivat turvallisuutta vaarantaen siihen, jos heiltä vähennetään vastaanottorahaa”, hän paljasti.

 :facepalm:

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 605
 • Liked: 8353
Vs: 2015-11-27 Ministeri Lindström: Kotouttaminen on suuri haaste
« Vastaus #305 : 23.01.2019, 17:35:18 »
Eduskunta keskusteli aiheesta kolmisen tuntia. Jani Mäkelä 15:24 puheenvuoro yksi parhaista, jollei paras. Kokonaisuudessaan alla.

Pöytäkirja päivittyy pikku hiljaa. Noin puolet litteroitu.
Lainaus
Täysistunto
Keskiviikko 23.1.2019 klo 14.00
Kotouttamisen toimivuus
Aluksi tällainen huomio ja vastaus siihen
Lainaus
14.01 Eero Heinäluoma sd (esittelypuheenvuoro)
Tarkastusviraston äskettäisen selvityksen mukaan Pisa-tutkimuksia läpi käytäessä kävi ilmi, että Suomessa maahanmuuttajataustaisten henkilöiden lasten ja kantaväestön koulutustuloserot ovat suurimpia kaikista Pisa-tutkimusmaista. Siis meillä maahanmuuttajalasten koulutustulokset jäävät eniten jälkeen kantaväestöstä, ja se on hämmästyttävä havainto niin koulutusmyönteisessä maassa kuin olemme.
Lainaus
14.29 Eva Biaudet r (vastauspuheenvuoro)
Helsingissä on panostettu erityisesti niihin kouluihin, joissa on enemmän sellaisia lapsia, joilla on muu äidinkieli kuin suomi tai ruotsi, [Puhemies koputtaa] tai on työttömyyttä, ja siellä on saatu tosi hienoja tuloksia.
Yksi edustaja ei ilmeisesti olisi halunnut että asiasta edes keskustellaan?
Lainaus
14.42 Ozan Yanar virh (vastauspuheenvuoro)
Arvoisa puhemies! On mielenkiintoista kuunnella tämän niin sanotun kantasuomalaisen salin kommentteja tästä kotoutumisesta. Tässä keskustelussa puhutaan maahanmuuttajista ulkopuolisina objekteina, jotka eivät kuulu me-kategoriaan ja joita pitää pitää aktivoida. Se ei todellakaan ole näin. Maahanmuuttajat kuuluvat tähän yhteiskuntaan, toimivat yhtä lailla samassa yhteiskunnassa meidän kanssamme käsi kädessä.
Ja sitten itse asiaan.
Lainaus
14.44 Ville Tavio ps (vastauspuheenvuoro)
Arvoisa puhemies! Ei työperäisillä maahanmuuttajilla ole mitään tarvetta mihinkään kotoutumispalveluihin ja muihin. He kyllä sopeutuvat yhteiskuntaan aivan erinomaisesti. Tätä koko kotouttamishuttua ei tarvittaisi, jos ei olisi tätä sosiaaliturvaperusteista maahanmuuttoa käynnissä. Tämä koko kotouttamishomma on epäonnistunut, koska se suuntautuu liikaa kantaväestön ja yhteiskunnan muuttamiseen. Kaikki tämmöinen positiivinen diskriminaatio, kaikki etuoikeudet ja kaikki erityispalvelut tulisi pikemminkin pyrkiä lopettamaan ja siirtymään maahanmuutossa työperäiseen maahanmuuttoon. Se on aivan oikein. 

Ministeri sanoi hyvin, että tässä pitää korostaa yksilön vastuuta. Vastuu sopeutumisesta tulee laittaa tulijalle itselleen. Se on yksilön oma valinta, miten sopeutuu yhteiskuntaan, johon hän muuttaa. Se on kuitenkin sinisilmäistä meiltä täällä ajatella, että kaikki muslimimaista tulevat olisivat tulossa tänne rakentamaan juuri suomalaisten arvojen mukaista yhteiskuntaa — eivät ole tulossa — ja se täytyy selvittää, sillä ne, ketkä eivät ole tulossa, [Puhemies koputtaa] täytyy sitten lähettää pois.

Lainaus
14.56 Antti Lindtman sd (vastauspuheenvuoro)
...onko niin, että olemme yhteiskunnassa vihdoinkin kasvamassa siihen, että pystymme keskustelemaan tässä asiaperusteisesti, asiallisesti, kiihkottomasti ja ongelmien ratkaisuun paneutuen?
Mihin suuntaan syyttävä sormi osoittaa siitä että näin ei ole ollut? Eikä ole täysin vieläkään.
Lainaus
14.57 Leena Meri ps (vastauspuheenvuoro)
Arvoisa puhemies! Edustaja Lindtman, olemme vihdoinkin siinä pisteessä, että me keskustelemme maahanmuuton ongelmista ja kotoutumisen ongelmista, ja siitä perussuomalaisena olen erittäin iloinen. Kun kuuntelin teidän puheenvuorojanne, niin arvopohjamme on todella lähestynyt, elikkä ilmeisesti olette tulleet vähän lähemmäksi meitä, koska nyt on tullut velvollisuuksia ja sitä omavastuuta henkilöille itselleen.
Tämä kielikoe on erittäin tärkeä. Jos miettii, että saat ilmaisia tulkkauspalveluja vuosikausia, niin totta kai se oma motivaatio laskee, ja se on järkyttävän kallista. Itse jopa mietin, että jopa viranomaismenettelyissä voisi edellyttää tiettyjä omavastuita, jos henkilö ei ole suorastaan viitsinyt opetella kieltä, koska jokainen oppii kieliä, jos näin haluaa. Kulttuurin ja lainsäädännön sisäistäminen on äärettömän tärkeätä. Myös vaikka tulisi kielteinen turvapaikkapäätös, niin siitä huolimatta pitää tulla ehdottoman selväksi, miten täällä maassa toimitaan ja miten täällä ollaan.
Lainaus
15.03 Li Andersson vas (vastauspuheenvuoro)
Edelleen huolta herättää kyllä minussa ajatus tämän kotouttamisjakson lyhentämisestä.
Lainaus
15.12 Päivi Räsänen kd
Vuonna 2016 kotouttamiseen kohdistuvat määrärahat olivat 340 miljoonaa euroa, mutta samaan aikaan maahanmuuttajille maksettiin työttömyydestä aiheutuvia sosiaalitukia eli peruspäivärahaa, työmarkkinatukea ja asumistukea 484 miljoonaa euroa.

Näille henkilöillehän maksetaan vastaanottorahaa, jota voidaan vähentää enintään 20 prosenttia kahden kuukauden ajaksi, jos henkilö ilman perusteltua syytä kieltäytyy työ‑ tai opintotoiminnasta, mutta saamamme tiedon mukaan näitä vähennyksiä ei käytännössä juurikaan tehdä eli tätä periaatteellista velvoittavuutta ei käytännössä käytetä. Yksi syy, joka nousi esiin, oli se, että asiakkaiden sanktioiminen nähdään turvallisuusriskinä eli pelätään, että henkilöt reagoivat turvallisuutta vaarantaen siihen, jos heiltä vähennetään vastaanottorahaa. Sen vuoksi valiokunta todellakin nosti tässä esiin sen, että myös tätä vastaanottorahaa olisi hyvä kehittää kannustavampaan suuntaan aktiivisuuden ja oppimisen edistämiseksi. 

Kiinnitän huomiota siihen, että esimerkiksi Tanskassa, Saksassa, Alankomaissa ja Itävallassa kotouttamisohjelmaan osallistuminen on pakollista ja myös ehto pysyvän oleskeluluvan saamiseksi. Aivan hyvin tällainen voitaisiin myös meillä ottaa käyttöön. Lisäksi myös kielitaidon osoittaminen on eräissä maissa otettu tällaiseksi edellytykseksi.
Lainaus
15.24 Jani Mäkelä ps
Arvoisa puhemies! Tämä keskustelu kotouttamisesta on siinä mielessä outoa, että oikein kukaan ei tunnu kysyvän, mihin sitä kotouttamista nyt sitten loppujen lopuksi ylipäänsä tarvitaan. Meillehän on kuitenkin markkinoitu maahanmuuttoa lääkkeenä työvoimapulaan, kestävyysvajeeseen, väestökatoon ja ties vaikka mihin, ja nyt meille kuitenkin tullaan sanomaan, että tänne muuttavat eivät osaisi auttamatta elää suomalaisessa yhteiskunnassa. Eikö perusedellytys sellaiselle, jonka odotetaan tuovan yhteiskuntaan jotain plusmerkkistä tulosta, olisi se, että hän pystyisi nyt huolehtimaan ensin omat asiansa ilman että häntä siinä erikseen autetaan. Jotenkin on mielestäni jopa hieman koomista puhua tässä yhteydessä jonkun amerikkalaisen kotoutumisesta Suomeen. Onko tässä salissa ketään sellaista, jonka mielestä kenenkään amerikkalaisen kotoutumisessa Suomeen on koskaan ollutkaan mitään ongelmaa? Kyllä me kaikki taidamme tietää, mistä tässä puhutaan, vaikkei sitä moni täällä haluakaan ääneen sanoa. 

Valiokunnan kannanotossa on paljon hyvää, erityisesti tuollaiset yksittäiset asiat, kuten se, että tulkkauspalveluita ei pitäisi olla saatavilla loputtomiin. On tietysti outoa, että näinkin itsestään selvä asia täytyy erikseen sanoa, mutta on sinänsä hyvä, että se on sanottu. Myöskin tuen ajatuksia siitä, että kielitaitovaatimus ja kotoutumiseen osallistuminen olisivat edellytys pitkäaikaisen oleskeluluvan saamiselle, mutta nämäkin ovat mielestäni täydellisiä itsestäänselvyyksiä, joita ei pitäisi järkevien ihmisten asumassa maassa joutua erikseen sanomaan. 

Painottaisin kahta asiaa tässä asiassa: Ensinnäkin sitä, että mietittäisiin ensin omat asiat kuntoon, oman maan työttömille töitä. Sitten jos vielä joku tänne tarvitaan, pyrittäisiin hankkimaan tulijoita sellaisista kansallisuuksista ja kulttuuritaustoista, jotka ovat todetusti yhteensopivia suomalaisen kulttuurin kanssa. Turha meidän on lähteä erityisesti itsellemme vaikeuksia hankkimaan, kun me jo tiedämme, ketkä niitä ongelmia tulevat tänne keskimäärin aiheuttamaan. Toisinnakin pitäisi tehdä selvä ero hyöty- ja haittamaahanmuuton välillä, selvä ero turvapaikanhaun ja työperäisen maahanmuuton välillä. Suurin osa vuonna 2015 tulleista ei tule tänne laillisesti jäämään. Heidän osaltaan ei tarvita kotoutusta vaan kotiutusta.

Suuri osa median käyttämästä argumentaatiosta on täysin ideologista, käsitesisällöiltään määrittelemätöntä ja tyhjäksi jätettyä blanco-argumentaatiota, jossa vahvoja mielleyhtymiä herättävät käsitteet on otettu käyttöön täysin tendenssimäisen manipulaation ja propagandan välineinä.

Jukka Hankamäki 8.2.18

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 747
 • Liked: 18906
 • Monikulttuurisuutta vastaan rokotettu
Vs: 2015-11-27 Ministeri Lindström: Kotouttaminen on suuri haaste
« Vastaus #306 : 23.01.2019, 18:33:40 »
Päivi Räsänen paljasti eduskunnassa: Turvapaikanhakijoiden sanktiota ei käytetä, koska se on ”turvallisuusriski”

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/270053-paivi-rasanen-paljasti-eduskunnassa-turvapaikanhakijoiden-sanktiota-ei-kayteta-koska
Päivi toteaa että matut saavat rahansa tekivät he mitä tahansa tai jättävät tekemättä, syy turvallisuusriski. Miksi hitossa tänne tuodaan turvallisuusriskejä, eikö ne pitäisi poistaa maasta eikä palkita perseilystä. Mitä kaikkea ne saavatkaan kun uhkaavat mellakoilla.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Reinhardt42

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 985
 • Liked: 2136
Vs: 2015-11-27 Ministeri Lindström: Kotouttaminen on suuri haaste
« Vastaus #307 : 23.01.2019, 18:59:22 »
Päivi Räsänen paljasti eduskunnassa: Turvapaikanhakijoiden sanktiota ei käytetä, koska se on ”turvallisuusriski”

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/270053-paivi-rasanen-paljasti-eduskunnassa-turvapaikanhakijoiden-sanktiota-ei-kayteta-koska
Päivi toteaa että matut saavat rahansa tekivät he mitä tahansa tai jättävät tekemättä, syy turvallisuusriski. Miksi hitossa tänne tuodaan turvallisuusriskejä, eikö ne pitäisi poistaa maasta eikä palkita perseilystä. Mitä kaikkea ne saavatkaan kun uhkaavat mellakoilla.
Öööö... Ihan kaiken. Niin kuin kaikkialla muuallakin. Kaikki muu olisi rasismia. Eli pahempi kuin ydinsota.
Aika saatananmoista tiäksäämeininkiä.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 400
 • Liked: 6793
 • köyhää valkoista paskasakkia
Vs: 2015-11-27 Ministeri Lindström: Kotouttaminen on suuri haaste
« Vastaus #308 : 23.01.2019, 19:02:08 »
En yleensä koskaan kuuntele näitä eduskunnan paskapuheita koska hermo ei kestä. Mutta nyt hairahduin kuuntelemaan Pihviä.

Täytyy myöntää että Pihvi teki vaikutuksen. Miten joku pystyy antamaan itsestään näin täydellisen älykääpiön kuvan? Täydellinen älykääpiö.

"On kyllä totta että näitä haasteellisia asioita pitää pohtia" 3,5 vuotta tapahtuneen Suomen paskaamisen ja valloittamisen jälkeen.

Pihvin ulkonäkö on vielä kirsikka kakun päälle. Täydellinen ilmestys, ilmiö. Pihvi.
Timo Soini: "Jos itsensä pettää, kuka jää jäljelle? // sitä saat mitä tilaat  // persut ei myy persettään // pidän loikkareita luusereina"

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 605
 • Liked: 8353
Vs: 2015-11-27 Ministeri Lindström: Kotouttaminen on suuri haaste
« Vastaus #309 : 23.01.2019, 19:14:55 »
Lainaus
16.01 Laura Huhtasaari ps

Arvoisa puhemies! Kotoutumisesta: Meillä on paljon onnistuneita kotouttamistapauksia tai henkilöitä, jotka ovat kotoutuneet Suomeen. Heitä vartenhan me emme näitä resursseja ja näitä massiivisia uusia toimenpiteitä tarvitse. Esimerkiksi meillä maahanmuuttajat nimenomaan ovat jokainen oma ryhmänsä. On tärkeää, ettemme puhu maahanmuuttajista könttänä. Kaikki varmasti tiedämme, että kotoutumisen haasteet eivät ole tilastollisesti amerikkalaisten haaste tai juutalaisten haaste tai muualta Euroopasta muuttavien henkilöiden haaste, vaan tämä nimenomaan keskittyy islamistisista humanitaarisista maista muuttaviin henkilöihin, jotka saavat kansainvälistä suojelua. Siihen tämä kotoutumisen haaste keskittyy, ja se ei ole onnistunut missään Euroopan maassa toivotulla tavalla. Nimenomaan humanitaarinen maahanmuutto islamistisista maista ei ole onnistunut.
Siinä on hyvä pohtia, ovatko mitkään resurssit riittäviä, jos arvot ja kulttuuri eivät kohtaa sen maan arvojen ja kulttuurin kanssa, mihin muuttaa. Tämä on äärimmäisen tärkeä sanoa ääneen, kohtaavatko arvot ja kulttuurit, koska me näemme, että rinnakkaisyhteiskuntia on syntynyt ja niitä syntyy koko ajan lisää riippuen siitä, kuinka paljon sitä humanitaarista maahanmuuttoa on. Ruotsissa on erityisen paljon, niin siellä on erityisen paljon rinnakkaisyhteiskuntia. Suomessa on vähän vähemmän, mutta meillä on nähtävissä ihan sama kehitys.

Sitten, onko meillä kanttia? Onko meillä oikeasti kanttia vaatia tulijoita noudattamaan länsimaalaista kulttuuria ja meidän arvojamme? Onko meillä oikeita keinoja? Haluan kyllä kiittää edustaja Immosta, koska ylipäätään se, että tästä keskustellaan ja tähän kiinnitetään huomiota ja me saamme mittareita, tarkoittaa, että muutkin eduskuntapuolueet ovat valmiita tästä keskustelemaan ja me tunnustamme ja tunnistamme ongelman. Se on aina ensimmäinen askel. Perussuomalaiset toki ovat tunnistaneet tämän ongelman jo — no, 90-luvulta alkaenhan nämä ongelmat ovat kasautuneet, ja perussuomalaisten puheenjohtaja näistä on puhunut jo toistakymmentä vuotta, ja tämä on viimeisiä aikoja herätä tähän asiaan, jos emme halua, että Suomesta tulee ruotsalainen tässä asiassa.

Itse esitin, että päiväkoti-ikäisillä ei olisi näitä huiveja. Se sotii minun arvojani vastaan, että neljävuotiaalla on huivi päässä päiväkodissa. Minä sain kuulla tästä, päiväkodin työntekijät tulivat kertomaan, että heille on tullut uusi velvoite: pitää huolta siitä, että neljävuotiaalla pysyy huivi päässä. No, minä tein siitä sitten toimenpidealoitteen, että voisimmeko me noudattaa länsimaalaista arvopohjaa, että päiväkotiin eivät kuulu huivit. Minulle se huivi, mitä uskonnollisista syistä pidetään, tarkoittaa sitä, että sillä on tarkoitus osoittaa naisen paikka. Mutta heti keskusta ärähti ja sanoi, että ei missään nimessä tule tällaista kieltää, että kyllä päiväkodissa pitää saada neljävuotiaalla olla huivi päässä, ja tämä tuo esille sen, että nyt tästä keskustellaan jo, mutta onko meillä kuitenkaan kanttia oikeasti vaatia henkilöitä, jotka muuttavat tänne, omaksumaan länsimaalaiset arvot ja länsimaalainen kulttuuri.

Sveitsiläisillä on — se ei muuten ole EU-maa — aika paljon kanttia. Esimerkiksi siellä pitää asua 12 vuotta maassa, ja sitten kaupunkilaiset äänestävät, oletko kotoutunut, ja jos olet, niin kaupunkilaiset äänestävät, että saat kansalaisuuden. Eli siellä on kansalaisuuden saaminen tehty haastavaksi, ja ikään kuin kansalaisuuden eteen pitää ponnistella niin paljon, että se jo sinänsä motivoi kotoutumaan. Lisäksi siellä on myös automaattikarkotus vakavista väkivaltarikoksista ilman valitusoikeutta. Eivät he rupea siellä vuosikausia maksamaan oikeuslaitoskuluja ja muita. He haluavat pitää tiukan linjan, mikä on tietenkin todella hienoa.

Mutta meillä täällä Suomessa kasvukeskusten toimeentulotukiasiakkaista jopa 40 prosenttia on maahanmuuttajataustaisia. Työllisyysaste matelee tietyissä ryhmissä vielä vuosienkin maassaolon jälkeen alle 20 prosentissa. Nämä haasteet pitää tunnistaa. Meidän pitää tunnistaa ne ryhmät, joissa tätä haastetta ilmenee.

Sitten minä kyllä olen ihan sitä mieltä, että mikäli humanitaarinen maahanmuutto ei islamistisista maista onnistu ja se johtaa rinnakkaisyhteiskuntaan, se johtaa miljardien kustannuksiin, se johtaa hurjaan yliedustukseen tietyissä maahanmuuttajaryhmissä, niin miksi ihmeessä me jatkamme sitä. Kyllä me täällä Suomessa saamme päättää, ketä tänne muuttaa ja millä ehdoilla. Ja kyllä, meidät kyllä tullaan yllättämään vielä uudelleenkin. Kun vuodesta 2015 sanotaan, että meidät yllätettiin, niin kyllä meidät voidaan yllättää vielä uudelleenkin. Niin kauan kuin meillä on raja auki ja me emme itse rajalla määrittele, kuka tänne pääsee, niin sehän ei ole silloin meistä kiinni, kuka tänne tulee ja kuinka pitkäksi aikaa, jos meillä ei ole rajavalvonta kunnossa. Joten otetaan rajavalvonta haltuun, lopetetaan tämä turvapaikkashoppailu. Ei mikään kansainvälinen sopimus pakota meitä ottamaan turvapaikkahakemuksia turvallisesta Ruotsista. Lopetetaan se, otetaan rajavalvonta kuntoon. Ja mitäs jos tehtäisiin niin, että kotoutetaan nyt ensin täällä olevat, kun me nyt tunnistamme nämä ryhmät, eikä jatketa tätä massasiirtolaisuutta niistä maista, joissa integraatio ei onnistu.
Kissatappelu !!!
Lainaus
16.33 Veera Ruoho kok
...täällä edustaja Huhtasaari väittää, että täällä ovat rajat auki. Ne ovat yhtä lailla auki kuin silloin kun te, perussuomalaiset, olitte hallituksessa. [Laura Huhtasaaren välihuuto] Ja mitä te saitte aikaan? Väitätte koko ajan, että se on kokoomuksen, sinisten ja keskustan vika, että on tullut 30 000 turvapaikanhakijaa. Miten se oltaisiin voitu estää, jos tuolla ihmisiä on rajalla hakemassa turvapaikkaa? Olisitteko olleet valmiita rikkomaan kansainvälisiä sopimuksia? [Laura Huhtasaari pyytää vastauspuheenvuoroa]
Lainaus
16.41 Laura Huhtasaari ps
Arvoisa puhemies! Se ongelmahan tässä juuri on, että meillä on edelleen tuo länsiraja auki. Itärajalla on kunnollinen rajavalvonta, mutta länsiraja on edelleenkin auki. Hallitus on pysynyt samana, osa sieltä sitten sinertyi, mutta minä ainakin jo 2015 vaadin, että meille tulee rajatarkastukset ja meidän on käännytettävä turvapaikanhakijat rajalta, ja vaadin myös sitä, että me emme ota vastaan turvapaikkahakemuksia turvallisista maista. Toki nykyisillä perussuomalaisilla ei valitettavasti ollut mitään sananvaltaa hallituksessa, mutta kuitenkin yhteisiä kirjauksia saimme aikaiseksi. Esimerkiksi tämmöinen maahanmuuttokirjaus löytyy valtioneuvoston sivuilta, tämä on 2015 kirjoitettu: ”Suomi tulee vaatimaan voimakkaasti EU:n jäsenmailta kunnollista ulkorajavalvontaa sekä jokaisen maan vastuuta rekisteröidä turvapaikanhakijat. Rekisteröimätön liikkuminen Schengen-alueella on saatava loppumaan. Suomi tekee EU:ssa turvapaikkapolitiikkaa mainittujen tavoitteiden saavuttamiseksi.”

Mikään kansainvälinen sopimus ei pakota ottamaan turvapaikkashoppailijoita turvallisesta maasta. Päinvastoin, meidän ensisijainen tehtävämme on laittaa suomalaisten turvallisuus ensin, joten näitä voidaan hyvin tulkita Suomen turvallisuus edellä ‑näkökulmasta. Australia ja monet muut maat ovat allekirjoittaneet samoja sopimuksia. Se on tietysti sitten jokaisen jäsenvaltion oma asia, miten niitä sopimuksia tulkitsee, mutta kyllä suomalaisten ensisijainen tehtävä on suojella omia kansalaisiaan. En minä ymmärrä, millainen kansa antaa tällaisen tapahtua itselleen, että pitää rajat auki. Emme tiedä, kuka tänne tulee, kuinka kauan he ovat, mitä he täällä tekevät. Maksanut on ainakin miljardeja euroja, raiskauksia on tapahtunut, murhia on tapahtunut ja jopa ensimmäinen terrori-isku. Onkin hyvin surullista, että muut oppositiopuolueet kaiken tämän tapahtuneen jälkeen eivät lähteneet mukaan välikysymykseen, minkä perussuomalaiset esittivät. Ilmeisesti kaikkien muiden puolueiden mielestä asiat ovat edelleen hyvin, tai sitten muuten puuttuu kanttia sanoa, että jo riittää, suomalaiset ensin.
Lainaus
16.44 Teuvo Hakkarainen ps
Arvoisa rouva puhemies! Tarkastusvaliokunnan raportti oli yksimielinen. Mutta näihin epäkohtiin, joihinka edustaja Huhtasaari puuttui: Rajatarkastukset. Otetaanpa esimerkki: Me olemme täällä, ministerit, edustajat. Jos tänne tulee vieras, niin tuossa on turvatarkastus. Kaikki tarkastetaan, jotka tänne tulevat. Elikkä täällä on turvallista olla, ja ministerinkin on hyvä pilkistellä tuolta aitiosta. Ei kukaan uhkaa mitään. Mutta mitenkä on ne äänestäjät, jotka ovat äänestäneet meidät tänne. Niistä ei kyllä välitetä paljon mitään. Ei minkäänlaista tarkastusta, tuli tänne minkälainen terroristi tahansa. Sanoo vaan, että turvapaikka, ja tervetuloa.

Mutta mitä on sitten tehty tämän kotouttamisen eteen. Edustaja Elovaaralla oli esitys tuossa. Luin tätä listaa silloin vähän matkaa, kun aika loppui kesken. Näitä nimittäin on monta sivua, jos haluaa katsoa, ja jonkin verran minä voin tuosta ottaa, muutaman esimerkin.

Jatkan siitä edellisestä: maahanmuuttajajärjestöjen mielenterveysosaamista pohtiva projektisuunnittelija, maahanmuuttajien työllistämisyhdistyksen asianajaja, maahanmuuttajien neuvontapisteen ohjaaja, pakolaisavun vertaisryhmätoiminnan koordinaattori, monikulttuurisen tietopalvelukeskuksen asiantuntija — mikäs tuo on, maahanmuuttajien kansalaistoiminnan kehittämisestä vastaava virkamies. Näitä ei kehtaa kyllä enempää lukea. Tässä menee ikä ja terveys.

Tämmöiset on jo laitettu sinne, että saadaan homma toimimaan. Nyt pohditaan, että saadaan perustettua lisää näitä virkoja, että sitten niin kuin se homma tapahtuisi jollakin tavalla.

No, jos tämä herrasväki, mikä tässä on, ei ole saanut vielä mitään aikaan, niin mitä varten pitäisi vielä kouluttaa lisää tämmöisiä päälliköitä tänne sotkemaan hommia. Jos tarkastusvaliokunta olisi kanssa käyttänyt ihan maalaisjärkeä ja sanonut rehellisesti, että me olemme epäonnistuneet — mikä tietysti todettiinkin siinä — ja sitten tulevaisuusvaliokunnalle antanut raportin, jossa sanotaan, että ”ja tulemme epäonnistumaan”. — Kiitoksia.
Lainaus
16.55 Jani Mäkelä ps
Arvoisa puhemies! Niistä faktoista puhuttaessa, kyllähän tuo hallitsematon rajan ylittäminen silloin vuonna 2015 enemmänkin liittyi siihen, että Euroopan maissa ei oltu noudatettu Schengen-sopimusta eli oli päästetty Schengen-alueelle väkeä ilman oikeutta oleskella Schengen-alueella. He eivät olleet hakeneet turvapaikkaa siinä ensimmäisessä maassa, mihin olivat tulleet, eivätkä olleet esittäneet muutakaan matkustamiseen oikeuttavaa asiakirjaa. Siinä kohtaa olisi pitänyt paljon aikaisemmin sanoa, että Schengen jäihin, kunnes tämä asia saadaan kuntoon. Siihen sitä rajatarkastusta olisi tarvittu kautta Euroopan, että turvapaikkaa olisi ollut viimeistään pakko hakea siinä toisessa maassa, mihin mentiin, eikä niin kuin nyt, että vaellettiin koko Euroopan halki. Kansainvälinen järjestelmä romahti siinä vaiheessa todella pahasti ja sopimuksia ei noudatettu.

Mutta tähän keskustelun loppuun itse kotoutumisasiasta haluaisin nostaa vielä esiin sen, kun ministeri Lindström päätti puheensa mielenkiintoisella lauseella, joka herätti välihuutoja ainakin tuolta vihreältä puolelta: nimittäin jos tässä kotoutumisessa onnistuttaisiin Suomessa, niin me olisimme ensimmäinen maa, jossa se on onnistunut. Näin ainakin suurin piirtein muistan ministerin sanoneen, ja tämä voi olla hyvin tottakin. Aiemmassa puheenvuorossani puhuin, että amerikkalaisilla ei ole kotoutumisongelmia Suomeen, ja käänteisesti moni käyttää USA:ta esimerkkinä suuresta menetystarinasta maahanmuutosta, sulatusuunina, jossa erilaiset kansallisuudet tulevat keskenään hyvin toimeen. No, siellähän ei ole mitään kotoutusta harjoitettu, vaan siellä on hyvin voimakas yhtenäiskulttuuri, voimakas kansallistunne, pakko tehdä töitä, koska sosiaaliturvaa ei makseta joutilaana loikoilevalle, ja voimakas lainsäädäntö ankarine rangaistuksineen, jos lakeja siellä rikotaan. Siitä huolimatta maassa on aika paljonkin etnisiä konflikteja ja muita ongelmia isojen kansallisuusryhmien välillä. Olisiko nyt siis todella niin, että ministeri puolihuolimattomasti lausui suurenkin totuuden. Kotoutus ei ole toiminut missään muualla, mahtaneeko siis toimia Suomessakaan, kysyn minä.
Suuri osa median käyttämästä argumentaatiosta on täysin ideologista, käsitesisällöiltään määrittelemätöntä ja tyhjäksi jätettyä blanco-argumentaatiota, jossa vahvoja mielleyhtymiä herättävät käsitteet on otettu käyttöön täysin tendenssimäisen manipulaation ja propagandan välineinä.

Jukka Hankamäki 8.2.18

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 501
 • Liked: 9095
 • Anyone?
2019-03-18 Kotouttaminen on piilorasismia
« Vastaus #310 : 18.03.2019, 10:58:55 »
Kaikki mamut ohjataan hoito-alalle, se on juuri piilevää rasismia. Käykö tässä niin, että pöyristyjät torppaa kokoomuksen halpatyövoima-masterplanin? Nyt kun ne sitten menee ja haaveilee astronautti, kirurgi ja arkkitehti osastosta, joihin harvalla rahkeita.
Jutussa mainittu kazakki oli ainoa, jolla edes Hölmölässä hyväksytty koulutus. Muut osastoa tervetuloa Kelaan. Myös pisti ihmettelemään monesti mainittu kohta, että mamut olisi parhaita hoitotyöhön. Niiqu, mit vit? Aamu-tv:n insertissä heti etupenkissä istui kaksi kaulankatkojamilitantin näköistä kaiffaria. Vaikea kuvitella myötätuntoisiksi hoitsuiksi.

Kannattaa lukea koko juttu, pakko koko ajan tarkistaa, ettei selaimen osoite ole Pahkasika.fi.
Lainaus
Tutkija arvostelee maahanmuuttajien työelämään ohjaamista piilorasismista – "Ajatellaan, että heillä on luontainen tarve hoivata"

Maahanmuuttajien kotouttamisesta väitellyt tutkijatohtori Tuuli Kurki sanoo, että suomalaisessa koulutusjärjestelmässä on piilevää rasismia ja aiheesta pitäisi pystyä keskustelemaan enemmän.

Kurki havainnoi väitöskirjaansa (siirryt toiseen palveluun) varten pitkiä aikoja maahanmuuttopalveluja pääkaupunkiseudulla. Lisäksi hän haastatteli 20 maahanmuuttajaopiskelijaa, 14 koulutuksen ammattilaista ja tutki yli 90 poliittista asiakirjaa.

Johtopäätös tästä työstä on, että maahanmuuttajataustaisia opiskelijoita ohjataan aktiivisesti hoivatyön pariin, vaikka kiinnostus olisi jossakin muualla.

– Yhtäältä opettajat perustelivat hoiva-alalle ohjaamista työvoimapulalla, toisaalta sillä, että maahanmuuttajilla olisi luontainen tarve hoivata. Vedottiin rodullistaviin ja rasistisiin väitteisiin, että tietyistä kulttuureista tulevat ihmiset olisivat soveltuvia hoitoalalle heidän maahanmuuttajataustansa vuoksi, Kurki sanoo.


Hän sanoo, että koulumaailmassa tapahtuu institutionaalista rasismia, jota ei oikein osata nähdä tai tunnistaa, eikä siitä haluta puhua. Hoiva-alalle ja matalapalkka-alalle ohjaaminen on tutkijan mielestä pulmallista, koska sitä kautta tiettyjä urapolkuja maahanmuuttajataustaisille nuorille sulkeutuu.

– Lähihoitajakoulutukseen menemisessä, siellä opiskelemisessa ja hoivatyön tekemisessä ei tietenkään ole mitään väärää, se on hyvin arvokas työ. Mutta jos ihmisiä ohjataan tietyille aloille vain sen vuoksi, että heidät nähdään maahanmuuttajina ja heidän ajatellaan soveltuvan sinne heidän uskontonsa tai kulttuurinsa vuoksi – siinä vaiheessa sitä voi kutsua rodullistamiseksi tai jopa hyväksikäyttäväksi rasismiksi.
...
Jokaisella haastatellulla nuorella on erilaiset suunnitelmat tulevaisuuden suhteen. Yksi haluaa hammaslaborantiksi, toinen ict-alalle ja kolmas insinööriksi. Kukaan ei halua hoiva-alalle, eikä sinne ole ohjattu.

Afganistanista 3,5 vuotta sitten Suomeen tullut Tara Hossaini on ammatiltaan kampaaja. Hän haluaa kouluttautua hammaslaborantiksi.

Kawar Majid Ali muutti Irakista Suomeen 3 vuotta sitten. Hän haluaa kouluttautua ict-alalle.


Irina Podossinnikova asunut Suomessa 5 vuotta. Kazaktanista kotoisen oleva Podossinnikova on ammattiltaan insinööri. Hän aikoo hakea töitä omalta alaltaan insinöörinä, kunhan kielitaito on kehittynyt tarpeeksi hyväksi.

– Opetushallitus sanoi ok insinööritodistukselleni, joten voin tehdä töitä Suomessa.
https://yle.fi/uutiset/3-10688097
« Viimeksi muokattu: 18.03.2019, 11:02:10 kirjoittanut Mr.Reese »
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

newspeak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 395
 • Liked: 4019
Vs: 2015-11-27 Ministeri Lindström: Kotouttaminen on suuri haaste
« Vastaus #311 : 18.03.2019, 11:09:21 »
Mamujen ohjaaminen hoiva-alalle on kieltämättä äärimmäisen typerää ja niin ei pidä tehdä. Kuitenkin halutaan väkisin kuvitella, että heillä on jokin yhteiskunnallinen funktio, jota he täyttävät. Niinkään ei pitäisi tehdä.

Viljami

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 589
 • Liked: 4752
 • Uuvattivastainen
Vs: 2015-11-27 Ministeri Lindström: Kotouttaminen on suuri haaste
« Vastaus #312 : 18.03.2019, 11:24:31 »
Ei hoitotyö sekään mitään rakettitiedettä ole, mutta ei se todellakaan sovi kaikille. Kyllä siinäkin työssä vaaditaan tekijältään kaikenlaista soveltuvuutta. Miten siis voidaan edes kuvitella sellaisten ihmisten pyyhkivän vanhustemme pyllyt, jotka eivät osaa pyyhkiä omaansakaan?
"Turvapaikanhakijoiden joukossa ensin oli paljon korkeasti koulutettuja, ei ollut, paljon atk-ammattilaisia, ei ollut, paljon sitä sun tätä, mutta kun ei vaan ole ollut." - ämpee

Mika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 131
 • Liked: 6077
 • Nato-haukka
Vs: 2015-11-27 Ministeri Lindström: Kotouttaminen on suuri haaste
« Vastaus #313 : 18.03.2019, 11:26:56 »
Siitähän tuo hoiva-alalle ohjaaminen johtuu, että slellä on krooninen työvoimapula työn huonon palkkauksen, raskauden ja aliarvostuksen takia. Ei ihme, että monet hoitajat vaihtavat alaa tai muuttavat tekemään työtään esim. Norjaan, jossa työolot ja palkkaus ovat saman tien erittäin paljon paremmat kuin Suomessa. 

Erittäin pahan töppäys (joka nyt onneksi aiotaan korjata) tehtiin kun soveltuvuustestit poistettiin oppilaitoksista ja lähes kuka tahansa otettiin opiskelijaksi.  Tuollainen johtaa erittäin suureen vaihtuvuuteen ja siihen, että sairaaloihin ja vanhainkoteihi tulee  työhönsä välinpitämättömästi suhtautuvilla hoitajilla, jotka kohtelevat potilaita ja vanhuksia ylimielisesti ja töykeästi.
"Nigerian poliisi on pidättänyt vuohen epäiltynä autovarkaudesta"

Ajattara

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 8
 • Liked: 25
Vs: 2015-11-27 Ministeri Lindström: Kotouttaminen on suuri haaste
« Vastaus #314 : 18.03.2019, 11:30:58 »
Ei hoitotyö sekään mitään rakettitiedettä ole, mutta ei se todellakaan sovi kaikille. Kyllä siinäkin työssä vaaditaan tekijältään kaikenlaista soveltuvuutta. Miten siis voidaan edes kuvitella sellaisten ihmisten pyyhkivän vanhustemme pyllyt, jotka eivät osaa pyyhkiä omaansakaan?
..tai jos henkilö ei voi edes kätellä vastakkaista sukupuolta olevaa henkilöä, niin miten ihmeessä  takapuolen pyyhkiminen voi onnistua.

Siirrytäänkö systeemin, jossa vain naiset voivat hoitaa naisia ja miehet miehiä ? Ja miten tämä sopii yhteen sen kanssa, että jokainen saa valita sukupuolensa kymmenistä eri vaihtoehdoista?  :o
« Viimeksi muokattu: 18.03.2019, 11:38:35 kirjoittanut Ajattara »

Oto Hascak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 784
 • Liked: 2492
Vs: 2015-11-27 Ministeri Lindström: Kotouttaminen on suuri haaste
« Vastaus #315 : 18.03.2019, 12:14:21 »
Ei hoitotyö sekään mitään rakettitiedettä ole, mutta ei se todellakaan sovi kaikille. Kyllä siinäkin työssä vaaditaan tekijältään kaikenlaista soveltuvuutta. Miten siis voidaan edes kuvitella sellaisten ihmisten pyyhkivän vanhustemme pyllyt, jotka eivät osaa pyyhkiä omaansakaan?
..tai jos henkilö ei voi edes kätellä vastakkaista sukupuolta olevaa henkilöä, niin miten ihmeessä  takapuolen pyyhkiminen voi onnistua.

Sopivasti asian vierestä... Että mua riepoo, kun kakaroiden päiväkodille on tullut huiviin pukeutuva musta nuori nainen työharjoitteluun. Jos jätetään huomioimatta se, että kyseinen daami ei puhu edes auttavasti suomea, niin mukanaan tuo on tuonut huivinsa lisäksi myös niitä muita ihania monikulttuurisia kummallisuuksia, kuten kättelemättömyyden.

Kakaroiden päiväkodilla on ollut kiva käytäntö, että kun tulee uutta henkilökuntaa, sijaisia tai harjoittelijoita, niin he esittäytyvät vanhemmille kädestä pitäen. On luvalla sanoen kiva tapa, kun kerrotaan, että kuka on tämä uusi vieras tyyppi, joka lapsia on hoitamassa. Noh, se käytäntö ei tietenkään koske muslimia eli hän on ensimmäinen työntekijä näiden kahden vuoden aikana, joka ei ole minulle kädestä pitäen esittäytynyt.

Eikä siinä, kyllä minä muslimille suon oikein mielelläni heidän kulttuurinsa, mutta harjoittakoon kulttuuriaan jossain muualla. V*ttu, meillä täällä Suomessa on suomalainen kulttuuri, johon tulijoiden on sulauduttava eikä toisin päin. En minä ala jossakin Paskastaniassa tyrkyttämään länsimaista elämäntapaa tai tasa-arvoa sikäläisille, niin soisin asian olevan myös sama tähän suuntaan. Voin kertoa, että riepoo ja kunnolla riepookin. Monikulttuurisuus tuli meidänkin päiväkotiin ja ei, ei mikään muuttunut paremmaksi, vaan jälleen kerran mentiin huonompaan suuntaan, vaikka asian mittakaava aika pieni onkin, mutta siitä se alkaa.

Pahoittelen asian vierestä avautumista.

Don Nachos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 210
 • Liked: 457
Vs: 2015-11-27 Ministeri Lindström: Kotouttaminen on suuri haaste
« Vastaus #316 : 18.03.2019, 13:16:51 »
Miten siis voidaan edes kuvitella sellaisten ihmisten pyyhkivän vanhustemme pyllyt, jotka eivät osaa pyyhkiä omaansakaan?
Vanha klassikko  ;D

Jos sun käsiin tai kasvoihin osuu caccaa, niin pyyhitkö sen pois kuivalla paperilla vai kenties vedellä? Miksi kohtelisit pyllyäsi huonommin kuin käsiäsi?
"Religion was invented when the first con man met the first fool."
- Mark Twain

”Wheel is older invention than a wall”
- Donald Trump