Kirjoittaja Aihe: 2018-02-10 Sisäministeri Mykkänen: Suomi voisi ottaa jopa 10 000 kiintiöpakolaista  (Luettu 132289 kertaa)

kannibaalikani

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 186
 • Liked: 586
Mykkänen taas vauhdissa. Haittamaahanmuuttoa on lisättävä, maksoi mitä maksoi

Pikkasen on ristiriidassa taas jälleen kerran niiden "jotain on tehtävä" -puheiden suhteen. Lisää rikkautta, mutta muutetaan laittomat keinot laillisiksi, koska no rikkaus! Mitään väliä, kun siinä ohessa pikku tyttöjä tulee raiskatuksi, mutta kunhan saadaan sponsoroitua rikkautta. On tämäkin herra varsinainen isänmaan syöjä.

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 082
 • Liked: 10539
Lainaus käyttäjältä: Mykkäs-Kaide
VASTAUKSIEN löytäminen pakolaiskriiseihin on kiireellisempää kuin koskaan. Tarvitsemme globaaleja ratkaisuja ja yhteistyötä valtioiden, kansainvälisten järjestöjen, kansalaisyhteiskunnan ja yksityissektorin välillä.

RATKAISU on: kehitysmaalaisten eläimellisen lisääntymisen välitön PYSÄYTTÄMINEN. Vaikka väkisin. Kaikki muut ratkaisutavat ovat pelkkää laastaripaikkailua avohaavaan.

Jos talon paskasäiliö on täynnä ja sen takia taloon tulvii paskavettä, ei ratkaisu ole jatkaa vessan käyttämistä ja levittää se paskavesi mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi kaikkiin huoneisiin. Ratkaisu on lakata vetämästä vessaa, kunnes paskasäiliö on tyhjennetty, tai joku muu ratkaisu paskaveden suhteen on löydetty.

e:typo
« Viimeksi muokattu: 21.12.2018, 07:41:33 kirjoittanut MiljonääriPlayboy »
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 398
 • Liked: 1519
 • Somen sakeinta osastoa
Pitäisikö jotain tehdä valtiollisille vaaleille? Äänioikeus vain 30 vuotta täyttäneille? Aivothan kypsyvät suunnilleen tuohon ikään asti. Entä antiikin kreikkalaisten malli,  äänioikeus vain  asevelvollisuuden suorittaneille?
Älkää työ pojat säästelkö niit sokerloitanne! Myö uijjaan koht.

Eurooppa on muuttunut värikkäämmäksi. Menet minne vain ja tilaat taksin, niin saat pakistanilaisen kuskin.

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 398
 • Liked: 1519
 • Somen sakeinta osastoa
Sisäministeri Kai Mykkänen HS 21.12.2018 https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005942021.html 

Lainaus
”Suomi on keskittynyt valinnoissaan erityisesti haavoittuviin ryhmiin, yksittäisiin naisiin ja lapsiin.”

Tämä on sitä myötätunnon kalastelua. Jos Suomi haluaisi oikeasti keskittyä ”erityisesti haavoittuviin ryhmiin”, Afganistanin, Irakin ja Somalian slummeista pitäisi hakea erikoissairaanhoitoa vaativat akuutit ja pitkäaikaiset sairaat, laitoshoitoa tarvitsevat dementoitunet vanhukset, raivoavat hullut ja niin edelleen. Heidän kuolemanriskinsä noissa oloissa on satakertainen Suomeen verrattuna puhumattakaan muista tasavertaisista ihmisoikeuksista, jotka kaikille kuuluvat. 

Ja mikä haavoittuva ryhmä on yksittäinen nainen lapsensa kanssa? Klaaniyhteiskunnissa on vahvat sukujärjestelmät. Jos isä lähtee livohkaan Suomeen, muu perhe tuskin jää yksin.
« Viimeksi muokattu: 21.12.2018, 09:22:58 kirjoittanut Jorma Teräsrautela »
Älkää työ pojat säästelkö niit sokerloitanne! Myö uijjaan koht.

Eurooppa on muuttunut värikkäämmäksi. Menet minne vain ja tilaat taksin, niin saat pakistanilaisen kuskin.

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 207
 • Liked: 8285
Kai Mykkänen uudessa lausunnossaan ei vaadi ihmisiä tappavan laittoman siirtolaisuuden lopettamista, vaan että lisäksi avataan uusia kanavia halpatyövoiman otolle Suomeen.

EU-maat - Suomi mukaan lukien - ovat haluttomia ottamaan kiintiöpakolaisia, koska sitä kautta tulevissa työvoiman osuus on ehkä 10 %, kun taas laittomasti tulevissa osuus on jopa yli 50 %.

Kai Mykkäsen lausunto on vaalipropagandaa. Viesti on se, että Kai Mykkänen on "humaani", kun vaatii muita EU-maita ottamaan lisää kiintiöpakolaisia. Lisäksi hän ajaa työnantajien etua, kun haluaa avata lisää reittejä halpatyövoimalle.

Jos Kai Mykkänen olisi oikeasti humaani, hän vaatisi ihmisiä tappavan laittoman maahanmuuton lopettamista. Suomen puolueista vain perussuomalaiset ajaa oikeasti ihmishenkiä säästävää politiikkaa. Kaikki muut ovat valmiita uhraamaan niin laittomien siirtolaisten kuin suomalaisten henkiä, jotta voivat teeskennellä hyvää ihmistä ja hyötyä taloudellisesti rikollisuuden edistämisestä.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 820
 • Liked: 21266
[Mykkänen:] YKSI reitti on YK:n pakolais­järjestö UNHCR:n kiintiöpakolaisjärjestelmä, joka on pitkään ollut olennainen osa Suomen pakolaispolitiikkaa. Suomi on keskittynyt valinnoissaan erityisesti haavoittuviin ryhmiin, yksittäisiin naisiin ja lapsiin. Vuonna 2019 Suomi ottaa esityksen mukaan vastaan yhteensä 750 pakolaista: syyrialaisia Turkista, kongolaisia Sambiasta sekä Nigeriin evakuoituja Libyasta.

Tällä systeemillä kuskattiin mm. Lappiin sokeita vanhoja arabinaisia. Mikä voisikaan mennä pieleen?

Lainaus
Sokeat pakolaiset vaikeuksissa Torniossa

Torniossa tuottaa hankaluuksia maaliskuussa saapuneiden sokeiden pakolaisten tulkkauspalveluiden järjestäminen. Erityisen hankalaa neljällä irakilaisella sisaruksella on ollut kielikurssilla.


25.8.2010 klo 13:43 päivitetty 10.4.2012 klo 18:00

Tornioon saapui maaliskuussa 35 kiintiöpakolaista, joukossa neljä sokeaa irakilaista sisarusta. Henkilökohtainen avustaja Teija Granath työskentelee naisten kanssa 20 tuntia viikossa, mutta arabian kielen tulkki on käytettävissä vain viiden tunnin ajan.
(…)

https://yle.fi/uutiset/3-5619851

On valittu kallein ja tehottomin tapa auttaa ketään. Mikä olisi ollut järkevä tapa? Eikös muuten irakilaisilla ole enää mitään vastuuta kansalaisistaan? Eikö lähi-itäläisillä ole enää vastuuta mistään? Millä mekanismilla ja perusteilla tuo vastuu yritetään siirtää nyt meille? Kerrotko Mykkänen? Vastaus ja peruste ei saa olla "parempien piirien" moraalipönötys.

Lainaus
[Mykkänen:] Kiintiöpakolaisjärjestelmän rinnalle meidän on etsittävä uusia ja parempia tapoja kolmansista maista hakeutua laillisesti ja turvallisesti Eurooppaan. Tällaisia voisivat olla työ- ja opiskeluoleskelulupien lisäksi esimerkiksi yksityiset ja ­yhteisöjen sponsorointiohjelmat, joissa sponsori ottaa ­vastuun pakolaisen kotouttamisesta ja kuluista ensimmäisen vuoden aikana.

Väärin! Ei Eurooppaan, vaan hakeutuminen sinne konfliktin tai vainon lähialueille. Sokeiden irakilaissisarusten tapaus kertoo miksi. Samoin Oulun viimeaikaiset tapahtumat.

"Ilmaista elämää" havittelevat ovat nykyisin se ehdottomasti suurin maahan "pakolaisina" pyrkivä ryhmä ja tätä ryhmää pitää supistaa, ei kasvattaa. Geneven sopimuksen mukaisen turvapaikan saa vain muutama prosentti kaikista tulijoista. Turvapaikkajärjestelmää hyödynnetään härskisti laittoman maahanmuuton välineenä. Esimerkkiä Saksasta.

Suomeen voi jo nyt hakea oleskelulupaa ulkomailta työn, perheen ja opiskelun takia. Kriteerit täyttävät saavat luvat. Mykkänen ei varmaankaan voi lausumallaan tarkoittaa sitä, että avaisimme laittomille maahanmuuttajille laillisen väylän Suomeen yksityishenkilöiden ja järjestöjen kautta? Eihän? Jo pelkkä ajatus on absurdi näin Soroksen aikakaudella.

Sponsorointiohjelmaa sinänsä voi kyllä kannattaa lämpimästi, mutta toteutus toisella tavalla, kuin mitä Mykkänen haaveilee. Sikäli kun ylimääräistä rahaa on, niin avustamme sponsorointipalvelujen ostamisessa sieltä lähialueilta paikallisilta palvelutarjoajilta.

Kulttuuri ei aiheuta silloin enää kitkaa. Usein ei myös kielikään. Samalla auttamistoiminta on tehokkainta ja ulottuu mahdollisimman laajalle. Ihmisten siirtely ympäri maailmaa loppuu ja ilmasto pelastuu. Plus kaikki muut edut, joita on lukuisia. Mikä ettei kelpaisi meillekin tämä mainiosti? Ainoa varjopuoli olisi tietenkin se, että ne suomalaiset, jotka haaveilivat elävänsä pakolaisten siivellä myymällä täällä "kotoutus"- ja matupalveluja jäisivät nuolemaan näppejään, mutta eihän Mykkänen varmastikaan siitä piittaisi, sillä hänhän ajaa ministerinä koko Suomen ja sen kansalaisten etua. Eikö vaan?

Samalla tukisimme myös kehittyvien maiden talouksia. Saamme monta kärpästä yhdellä iskulla. Eikö ole houkutteleva ajatus?

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 733
 • Liked: 60187
Mykkänen ei varmaankaan voi lausumallaan tarkoittaa sitä, että avaisimme laittomille maahanmuuttajille laillisen väylän Suomeen yksityishenkilöiden ja järjestöjen kautta? Eihän? Jo pelkkä ajatus on absurdi näin Soroksen aikakaudella.

Tämähän ei ole sisäministeri Mykkäsen oma idea vaan pyörinyt muun muassa Mykkäsen seuraamilla ja kommentoimilla aktivistipalstoilla jo jonkin aikaa, kun Suomeen laittomasti jääneiden kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden määrä on kasvanut. Sponsorointia on tähän asti toteutettu luomalla turvapaikanhakijoille feikkityöpaikkoja, joiden perusteella on hankittu työperusteisia oleskelulupia käännytyksen estämiseksi. Mykkänen on ollut tässä innolla mukana.

Mykkäsen oman ajattelun osuus voi olla tuo ehdotus vain yhden vuoden kustannusten maksamisesta, mikä on loukkaus veronmaksajia kohtaan tyyliin Soros maksaa ensin 10 miljoonaa ja suomalaiset sitten 800 miljoonaa.

Tuskin sattumaa, että Mykkänen ehdottaa tätä nyt, kun Sorosin Open Society Foundations on viimeiset pari vuotta lobannut yhdessä UNHCR:n kanssa sponsorointiohjelmien maailmanlaajuista käyttöönottoa. Mykkäsen kirjoituksen toinen allekirjoittaja oli UNHCR:n Pohjois-Euroopan alueellinen edustaja.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

falco

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 653
 • Liked: 1559
Hesarissa julkaistavia mielipidekirjoituksia ja vieraskynäkirjoituksia on mielenkiintoista lukea niin, ettei selvitä itselleen etukäteen, kuka on tekstin kirjoittaja, ettei se vaikuta omaan arvioon kirjoituksen sisällöstä.

Juuri äsken luin hesarista tämän tuoreen kirjoituksen ja samalla sitä lukiessani pohdin, kuka mahtaa olla sen takana. Varsinainen konstruktiomokuttaja, pakolaisjärjestöjen äänitorvi, ajattelin tekstin perusteella. Erityisesti ajatus siitä, että jokin yritys tms. maksaisi humanitaarisen maahanmuuttajan ensimmäisen vuoden kustannukset (eli varmaankin muutaman prosentin osuuden koko elinkaaren kustannuksista) tuntui erityisen hullulta.

Oli se pieni yllätys, että kokoomuslaisen sisäministerin nimi seisoi alla. Mykkänen osaa kerta toisensa jälkeen yllättää, miten fanaattisesti ja määrätietoisesti hän ajaa massamaahanmuuttoa kehitysmaista Eurooppaan. Mahtaakohan tulevan hallituksen demari tai vihreä sisäministeri helpolla yltää samaan?


« Viimeksi muokattu: 21.12.2018, 12:11:58 kirjoittanut falco »

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 820
 • Liked: 21266
^^ Saksassa on ollut tuollainen sponsorointiohjelma lehtitietojen mukaan käytössä jo vuonna 2014. Jäljet näyttävät taas johtavan sylttytehtaalle. On olemassa laajempi ryhmittymä (mukana mm. Soros järjestöineen ja aivoriihineen), joka ajaa kehitysmaamaahanmuuttoa Eurooppaan kuin käärmettä putkeen, eikä heille kelpaa mitkään muut vaihtoehdot olivat ne sitten kuinka järkeviä, hyvin perusteltuja ja rationaalisia tahansa.

Saksa Takauksia pakolaisille
 
He halusivat auttaa - Nyt he maksavat tuhansia euroja
 
Hessenin kansalaiset takasivat pakolaisia, jotta nämä voisivat tulla Saksaan. Auttajat joutuvat kuitenkin maksamaan kauemmin kuin he kuvittelivat. Nyt he ryhtyivät oikeustaisteluun.

 
Die Welt 11.4.2017 juttu saksaksi
 
He halusivat tehdä hyvää ja nyt he joutuvat maksamaan siitä. Ainakin enemmän kuin mitä ajattelivat. "Koemme, että valtio on jättänyt meidät pulaan ja petkuttanut meitä", sanoo Klaus-Dieter Grothe. Hän on erään Syyriasta tulleita ihmisiä taanneen keski-hesseniläisen ryhmän jäsen. Tarkoituksena oli, että syyrialaiset voisivat tulla Saksaan.
 
Useita kymmeniä auttajia sitoutui maksamaan tietyn ajan pakolaisten ylläpitokustannuksia. Nyt kiistellään siitä, kuinka kauan he joutuvat vielä maksamaan.
 
"Tiesimme takaamiseen liittyvät riskit", sanoo Grothe, joka on Keski-Hessenin pakolaisavun (Flüchtlingshilfe Mittelhessen) jäsen. "Me pidimme kuitenkin lähtökohtana hallittavissa olevaa noin vuoden ajanjaksoa. Muuten emme olisi ryhtyneet tähän."
 
Noin 1.000 euroa kuluihin kuukaudessa
 
Tarina alkoi vuonna 2014. Jo ennen pakolaiskriisin ryöpsähtämistä vuotta myöhemmin. Silloin oli käynnissä liittovaltion ja osavaltioiden vastaanotto-ohjelmia, joiden puitteissa syyrialaiset saattoivat tulla Saksaan sukulaistensa luo. Tätä varten he - tai vapaaehtoiset kansalaiset - joutuivat tekemään sitoumusilmoituksen. He sitoutuivat maksamaan pakolaisen ylläpidon.
 
Grothe takasi erästä nuorta syyrialaista. Keski-Hessenin pakolaisavun tiedottaja Bettina Twrsnick takasi puolestaan erästä syyrialaisnaista. Nämä noin 80 takaajaa olivat tietoisia mahdollisista kustannuksista, hän kertoo. Yksi suojatti saattoi maksaa 1.000 euroa kuukaudessa.
 
"Oli selvää, että me maksamme ihmisten puolesta." Kuitenkin vain turvapaikkahakemuksen käsittelyn ajan. Sillä: "Meille vakuutettiin yhä uudelleen osavaltion taholta, että sitoumus raukeaa heti kun on tullut myönteinen turvapaikkapäätös", sanoi Grothe. Tähän olimme saaneet Hessenin sisäministeriöltä sekä suullisen, että kirjallisen vahvistuksen.
 
Kansalaiset joutuvat maksamaan edelleen
 
Suurin osa turvapaikkahakemusprosesseista on auttajien mukaan päättynyt jo kauan sitten ja henkilöt on tunnustettu pakolaisiksi. Siitä huolimatta työvoimatoimisto on ottanut yhteyttä auttajiin. Jotkut pakolaiset saavat nimittäin sosiaalitukia, joita kansalaiset joutuvat nyt korvamaan. Laskun suuruus vaihtelee tapauskohtaisesti. Gießenin työvoimatoimiston mukaan aikuisen henkilön keskimääräinen kuukausituki voi nousta noin 800 euroon.
(…)

2017-04-11 Saksa: Suvakit takasivat matuja - Nyt heitä uhkaa vararikko     

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 082
 • Liked: 10539
Tällä [kiintiöpakolaisjärjestelmä, haavoittuvia, jne] systeemillä kuskattiin mm. Lappiin sokeita vanhoja arabinaisia. Mikä voisikaan mennä pieleen?

Tämä on yksi niistä samaan aikaan huvittavista, samaan aikaan traagisista piirteistä erilaisten monikultturellien piirien maahanmuuttokeskustelussa. Keskustelu on kuin takajalastaan liekaan sidottu villikissa: se yrittää raivokkaasti suuntaan jos toiseenkin, mutta aina se pako tyssää naruun. Mutta liike ei pääty silti koskaan, eikä sillä liikkeellä ole koskaan mitään järkevää, tai ennustettavaa suuntaa. Se on ainoastaan raivokasta, päätöntä sinkoilua ja rimpuilua.

Maahanmuuttajat ovat milloin Akavalaisia tulossa paikkaamaan työvoimapulaa, milloin ilmastopakolaisia, milloin siirtolaisia, milloin "kaikkein haavoittuvammassa asemassa olevia"-kiintiöpakolaisia, jne. Levylautasella pyörii milloin mikäkin levy, ja se vaihtuu heti kun edellisen levyn sanoman onttous ja valheellisuus paljastuu/paljastetaan.

Esimerkkejä:

Tulee Akavalaisia -> tulikin lukutaidottomia vankilakundeja
Tulevat töihin, huoltosuhde, työvoimapula, jne -> ovat työttöminä vielä usean sukupolven jälkeenkin
Tulee naisia ja lapsia -> tulikin Fahad Firaseja ja puurokenraaleja
"kaikkein haavoittuvammassa asemassa olevia" (sokeat arabimummot) -> mutta entäs se huoltosuhde, Akavalaiset ja työvoimapula?

...jonka jälkeen kierrosta voi jatkaa taas jollain sohaisulla, vaikkapa tulevista Akavalaisista.

Tätä se on, kun argumenttien tueksi ei ole mitään kestävää faktaa, vaan koko ajan pitää pelata tunteilla ja yrittää sumuttaa tyhmimpiä.

e:muoks
« Viimeksi muokattu: 21.12.2018, 18:28:30 kirjoittanut MiljonääriPlayboy »
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 370
 • Liked: 2200
 • Vihtaasi on kustu!
Vasta katsoin Halla-ahon ja Mykkäsen keskustelun.

Toinen ihan innoissaan kun on saatu tomaatteja pilkkova matu nepalista suomeen. "Haluan lapsilleni hyvää" se kertoi, ja vaimolle kans?

Mites sen huoltosuhteen ja talouden kanssa menee tässä tapauksessa? Ei kokin veroilla paljoa yhteiskuntaa rakenneta, nettosaaja on luultavasti itsekin ja perhe tottakai vetää miiiiiiinuksen pitkäksi.

Etnoravintolat tuskin on suomessa tarvelistan kärkipäässä.

Mikä tuon maahanmuuttomanian saa aikaan? Vihaksi pistää.
"– Me emme halua riisua kansalaisiamme aseista tällaisena aikana, kun Euroopan turvallisuustilanne huononee, sosiaalidemokraattien sisäministeri Milan Chovanec sanoi Tšekin parlamentissa keskiviikkona." Kansalainen.fi
Bhutan: "One Nation, One People"

Eisernes Kreuz

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 665
 • Liked: 21998
 • Quid est veritas?
Pahinta tässä on tietysti se, että sisäministeri Mykkänen on täysin Amnestyn yms. suvakkihörhöjen vietävissä, aivan kuin se kuuluisa litran mitta.

Somesta löytää yhden jos toisenkin keskustelun, jossa suvakkiaktivistit ahdistelevat Mykkästä ja tämä tekee epätoivoisesti kaikkensa, jotta aktivisteille ei tulisi paha mieli.
There is freedom of speech, but I cannot guarantee freedom after speech.
- Idi Amin, diktaattori
Hyvää oppi tekee terroristillekin!
- Jari Taponen, ylikomisario

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 820
 • Liked: 21266
Samalla kun Mykkänen ja muu poliittinen johto taustahahmoineen haaveilee pakolaisista ja matuista, niin olisi hyvä ottaa myös empiria huomioon. Tutkimustuloksia Saksasta:

(…)
Vuoden 2015 pakolaiskeskustelu johti mielialojen romahdukseen. Maahantulijoiden integroitumiseen liittyvä huolestuneisuus on yhä vallalla: 50% vastanneista pelkäsi, että kasvava muukalaisvihamielisyys vaarantaisi yhteiskuntarauhan. Tämä prosenttiosuus on kasvanut 4% viime vuodesta.

Nuorempi sukupolvi on selvästi vanhempaa sukupolvea luottavaisempi. Alle 20-vuotiasta 26% sanoi olevansa optimisteja, yli 65-vuotiaiden kohdalla luku oli 10%. Saksalaisten ja pakolaisten onnistuneeseen ja hyvään yhteiseloon uskoi 26% nuorista, mutta vain 11% senioreista. …
(…)

2018-12-26 Saksalaiset entistäkin pessimistisempiä tulevaisuuden suhteen

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 733
 • Liked: 60187
Lainaus
Kaksi kuvaa kertoo, miksi Afrikan väestönkehitys on yksi Euroopan suurimmista haasteista – Mykkänen luvuista: ”Dramaattisia”

Afrikassa asuu tänään noin 1,2 miljardia ihmistä, eli noin kaksi kertaa enemmän kuin Euroopassa.

YK:n ennusteen mukaan luku nousee vuoteen 2050 mennessä 2,4 miljardiin, eli nelinkertaiseksi Euroopan väkilukuun verrattuna.

Vuoden 2100 ennusteen mukaan maanosassa asuisi jo 4,2 miljardia ihmistä, ja samalla yli kolmannes koko maailman väestöstä.

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok) kuvailee lukuja Afrikan väestönkehityksestä ”dramaattisiksi”.

– Kun sen yhdistää siihen, että valitettavasti mitään ennustetta elintasokuilun poistumisesta ei ole ja Afrikassa eniten tulee lisääntymään heidän määränsä, jotka ovat eurooppalaisittain erittäin köyhiä.

Nopea väestönkehitys haastaa valtiot, sillä niiden pitäisi kyetä tarjoamaan kansalaisilleen mielekkäitä työtehtäviä ja toimeentuloa.

Pew Research Centerin mukaan jopa puolet useamman Saharan eteläpuoleisen Afrikan maan asukkaista muuttaisi jo tällä hetkellä ulkomaille, jos saisi siihen mahdollisuuden.

– Totta kai se on iso kysymys myös maanosien välisen siirtolaispaineen kannalta, Mykkänen myöntää.
...
Ilta-Sanomat 15.12.2018

Lainaus käyttäjältä: IS 15.12.2018
EU on pyrkinyt viime vuosina uudistamaan turvapaikkajärjestelmäänsä, laihoin tuloksin.

– Kaikki tietävät, että olisi parempi järjestelmä olemassa kuin nykyinen. Mutta jokainen pitää omista yksityiskohdistaan kiinni. Tämä on anteeksiantamatonta monilta jäsenvaltioilta.

Kuten sisäministeri Mykkänen aivan hyvin tietää, EU-maat eivät ole yhtä mieltä siitä, mikä pitäisi olla uudistetun järjestelmän tavoitteena. Mykkänen viittaa paheksuvasti juuri niihin maihin (Puola, Unkari, Tanska jne.), jotka ajavat sellaista järjestelmää, joka hyödyttäisi niiden itsensä ohella koko Eurooppaa.

Lainaus käyttäjältä: IS 15.12.2018
Nykytilanne on hänen mukaansa todella kriisialtis.

– Tämä seisova vesi, jossa ei saada aikaan päätöksiä ylläpitää hallitsemattomuutta. Tämä on todella säälittävää.

Kaikkein riskialtteinhan on EU-suunnitelma, että turvapaikkaa voisi hakea suoraan EU:n ulkorajoilta tai jopa Afrikasta ja Lähi-idästä, tulijat lennätettäisiin EU-maihin, eikä tulijamäärälle asetettaisi kattoa.

Lainaus käyttäjältä: IS 15.12.2018
SUUNNITELMISSA on ollut keskittää turvapaikka-asioiden käsittely unionin ulkorajoille Välimeren rannoilla sijaitseviin maihinnousu- ja vastaanottokeskuksiin.

Suojelua tarvitsevat jaettaisiin jäsenmaiden kesken, ja taloudellisista syistä tulleet henkilöt palautettaisiin takaisin lähtömaihinsa.

– Tämä ei houkuttelisi käyttämään väärin tätä oikeutta. Paitsi että väärinkäyttäjien joukko vaarantaa Euroopassa turvallisuudentunteen, niin myös aidosti vainottujen oikeudet, Mykkänen sanoo.

Pahin ongelma ei olisi niinkään väärinkäyttö vaan yksinkertaisesti valtavat ihmismassat, jotka uusi järjestelmä houkuttelisi liikkeelle. Suojeluun mahdollisesti oikeutettuja olisi ehkä satoja miljoonia. Toiseksi, ei ole realistisia keinoja karsia miljoonien joukosta niitä väärinkäyttäjiäkään, koska hädänalaisuuden raja on häilyvä ja tulkinnanvarainen. Kolmanneksi, ei ole esitetty keinoja, joilla kielteisen päätöksen saaneiden palauttamiset onnistuisivat yhtään sen paremmin kuin nykyään.

Mykkänen antaa lisäksi ymmärtää, että ongelmia aiheuttaisivat vain systeemin väärinkäyttäjät, mikä ei pidä paikkaansa. Rikoksia tekevät ja kasvavia kustannuksia aiheuttavat yhtä lailla vaikkapa pakolaisstatuksen saaneet kiintiöpakolaiset.

Lainaus käyttäjältä: IS 15.12.2018
Hänen mukaansa nykyjärjestelmällä ei kyetä keskittämään apua hauraimmissa asemassa oleville.

Epäilemättä niinkin, mutta kyllähän tärkein ongelma on rajallisten resurssien väärä kohdentaminen. Auttamisen nimissä perustettuihin rakenteisiin kuten turvapaikkajärjestelmiin ja pakolaiskiintiöihin ja niiden synnyttämän maahanmuuton kuluihin menee monissa EU-maissa merkittävä osuus verorahoista. Silti tulokset ovat millä tahansa mittarilla kehnoja.

Myös hauraimmassa asemassa olevia on välttämättä autettava siellä, missä he ovat, sillä suhteessa pienen Eurooppaan otetun joukon aiheuttamat kustannukset ovat suuremmat kuin lähtömaihin jäävän valtavan enemmistön auttamisen kustannukset.

Lainaus käyttäjältä: IS 15.12.2018
VAIKKA Eurooppa ei voi ottaa vastaan ihmisiä siinä mittakaavassa kuin tulijoita olisi, voi Afrikan kasvava työikäinen väestö Mykkäsen mukaan kuitenkin tarjota ratkaisuja myös Suomen tilanteeseen.

Koko Eurooppa harmaantuu, ja myös Suomen polttavia kysymyksiä on heikkenevä huoltosuhde.

– Kyllähän Eurooppa tarvitsee tekijöitä. Suomessakin meidän pitää vähintään kaksinkertaistaa työn perässä Suomeen tulevien vuosittainen määrä.

Mykkäsen mukaan Suomessa tehdäänkin töitä sen eteen, että pystyisimme rekrytoimaan ulkomailta osaavaa väkeä nykyistä helpommin.

Niin sanottua kestävyysvajetta on käytännössä mahdoton korjata maahanmuutolla. Se vaatisi ominaisuuksiltaan liki "täydellisiä" maahanmuuttajia, taustaltaan esimerkiksi virolaisia, ja silloinkin puhuttaisiin massamaahanmuutosta, jolla on väistämättä myös epätoivottavat seurauksensa. Tällaisia ihanteellisa maahanmuuttajia ei yksinkertaisesti ole tarjolla tarpeeksi, kaikkein vähiten Afrikassa.

Lainaus käyttäjältä: IS 15.12.2018
Pelkkä turvapaikkajärjestelmän uudistaminen tai työperäisen maahanmuuton lisääminen ei tietenkään Mykkäsen mukaan ratkaise Afrikan väestönkasvun Euroopalle luomaa haastetta.

– Täytyy todeta, että kun puhutaan näistä miljardeista, niin ei se sitä koko kuvaa tietysti ratkaise.

Ei ratkaise etenkään Mykkäsen keinoilla, että kasvatetaan maahanmuuttoa Afrikasta, kun haaste on juuri siinä, että luodaan viimeinkin toimivat rakenteet ei-toivotun maahanmuuton estämiselle. Haittamaahanmuutto ei muutu hyödylliseksi sillä, että se kierrätetään Suomeen toista reittiä toisella nimellä.

Lainaus käyttäjältä: IS 15.12.2018
KEHITYKSEN täytyy tapahtua Afrikassa.

Mykkäsen mielestä erityisen tärkeää väestönkasvun taittamisessa on naisten aseman vahvistaminen seksuaali- ja lisääntymisterveysasioissa sekä koulutuksessa.

Se on myös ollut Suomen kehityspolitiikan keskeisiä tavoitteita.

Kehitysapua siis tarvitaan jatkossakin, mutta mikään ei korvaa oman maan muutosvoimaa.

– En tiedä yhtään maata, joka olisi pelkän kehitysavun avulla tehnyt käänteen. Lopulta ratkaisevinta on se, miten maa lähtee itse kehittymään. Jos siellä alkaa vakautumisen tie, niin saadaan yksityisiä investointeja, jotka antavat vauhdin kehitykseen. Ulkomainen apu voi sitten auttaa tätä kehitystä.

Kehityshaaste vaatii hänen mukaansa väistämättä vuosikymmenien työn.

– Elintasoerot eivät meillä heti poistu, vaikka kuinka haluaisimme.

– Jos Afrikka pystyisi hallitsemaan haasteitaan, siitä voi tulla vielä vuosisadan loppupuoliskon kasvumoottori, jossa talouskasvu olisi nopeaa ja se voisi tarjota markkina-alueen myös suomalaisille tuotteille.

Haittamaahanmuuton ongelmaa ei ratkaise Afrikan parempi kehitys saati kehitysapu.

Jos Afrikka kehittyy huonompaan suuntaan, se lisää paineita lähteä Eurooppaan. Mutta jos Afrikka kehittyy parempaan suuntaan, niin se mahdollistaa yhä useamman lähtemisen Eurooppaan. Euroopan kannalta lopputulos on melko lailla sama, sillä tänne pyrkivät ovat joka tapauksessa ominaisuuksiltaan pitkälti samanlaisia.

Lainaus käyttäjältä: IS 15.12.2018
AFRIKASSA on käynnissä valtava väestön siirtymä maaseudulta kaupunkeihin.

Maailmanpankin mukaan Saharan etelänpuoleisessa Afrikassa voi vuoteen 2050 mennessä lähteä liikkeelle yli 86 miljoonaa ihmistä ilmastonmuutoksen vuoksi.

Hakala muistuttaa, että valtaosa muuttoliikkeestä kohdistuu lähelle, ja Eurooppaan saapuvat ilmastopakolaiset ovat vain lieveilmiö.

– Mutta mitä enemmän tulee alueita, joissa olosuhteen muuttuvat yhä hankalammiksi, sitä enemmän vaikutukset näkyvät myös Eurooppaan kohdistuneessa muuttoliikkeessä.

Siis Maailmanpankin arvion mukaan pahimmassa tapauksessa on yli 86 miljoonaa afrikkalaista, jotka muuttavat 30 vuoden aikana ilmastonmuutoksen seurausten vuoksi jonnekin, mutta eivät välttämättä edes pois omasta maastaan. Hyvä muistutus Afrikan saman ajan väestönkasvun noin 14-kertaiseksi arvioituun ihmismäärään verrattuna siitä, kuinka tässä kaikessa on oikeasti kyse Afrikan väestöräjähdyksestä, johon on 30 vuoden aikajänteellä yhtä mahdoton vaikuttaa Suomesta ja Euroopasta käsin kuin ilmaston muuttumiseenkaan.

Ainoa toimiva ratkaisu on tukkia nykyiset porsaanreiät, estää haittamaahanmuutto Afrikasta ja mahdollistaa nopeat käännytykset jonnekin Euroopan ulkopuolelle. Eli juuri se linja, jota sisäministeri Mykkänen ja EU-eliitti eivät suostu ajattelemaankaan.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 840
 • Liked: 17562
 • Persuhtava keskustelija
Olettaisin että jos afrikkaan myis aseita edullisesti afrikkalaiset hoitais itsenäisesti oman väkilukuhaasteensa.

Sen verran ovat sotaisaa sakkia perineisesti olleet siellä päin maailmaa.

Ehkä saisivat samalla rajakiistansakin järjestykseen.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 244
 • Liked: 3319
Hei Mykkänen

Ei lainsäädännössä oleva rangaistuksen muuttaminen, esim. numero kaksi muutetaan numeroksi viisi, vaadi mitään komiteaa tai Scheinin tai Ojasen lausuntoa. Se voidaan toteuttaa parissa viikossa.

PS
Jussilta hyvä potku munille : Juha "Tervetuloa Suomeen" Sipilä

Radio

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 413
 • Liked: 376
 • Radio vihapuhe
No ilman muuta, kyllä meille mahtuu. Edellytyksenä ovat tietysti maassamme tarvittava ammattitaito, kielitaito ja muutoinkin ankara karsinta. Sote-uudistus on vielä ns. vaiheessa, eikä pummien määrärahaa ole ehdityy piilottaa budjettiin. Ihmissalakuljetusreitti kyllä toimii, ainakin Ouluun.
Meillä vihataan kaikkea ja kaikkia. Viha voimistaa!

J.M

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 092
 • Liked: 5357
 • Inhorealisti ja paatunut pessimisti
En nyt ole perehtynyt, onko Mykkänen ehdolla ensi vaaleissa (EK tai euro-), mutta oli tai ei, niin Oulun ja Helsingin Arabianrannan tapahtumien jälkeen (ja ties mitä ehtii tapahtua ennen vaaleja) Mykkäselle pitää työntää jatkuvasti karvamikkiä kitalakeen ja kysyä kysymästä päästyään, onko Mykkänen vielä samaa mieltä määrästä, vai onko kenties vokkibisnes yskähdellyt sen verran pahasti, että määrää olisi syytä kasvattaa. Mykkäsen herrat ja jumalat Kokoomuksessa ja EUssa eivät ainakaan ole määrän alentamisen kannalla, joten ei ole Mykkänenkään.
Punavihreäthän tunnistaa jo siitä, että heidän toimintansa ja heidän toimintansa tulokset saavat kenen tahansa kasvot joko punoittamaan tai vihertämään. - jäsen Veikko

Rap is like scissors, it always loses to rock

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 244
 • Liked: 3319
Mykkäsen touhu muistuttaa Eino Uusitaloa, joka 1970-luvulla toimi sisäasianministerinä, kun tapahtui lentokonekaappaus Neuvostoliitosta  Helsinkiin.

Toimittaja: Montako kaapparia on koneessa?
Eino Uusitalo: Ei me tiedetä.
Toimittaja: Onko uhreja?
Eino Uusitalo: Ei me tiedetä.
Toimittaja: Mitä aseita kaappareilla on?
Eino Uusitalo: Ei me tiedetä.
Toimittaja: Mitkä ovat heidan vaatimuksensa?
Eino Uusitalo: Ei me tiedetä.
Toimittaja: Minne he haluavat jatkaa Helsingistä?
Eino Uusitalo: Ei me tiedetä.
Toimittaja: Mita tapahtuu seuraavaksi?
Eino Uusitalo: Ei me tiedetä, mutta tilanne on viranomaisten hallinnassa.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 809
 • Liked: 31724
 • Paetkoon ken voi
En nyt ole perehtynyt, onko Mykkänen ehdolla ensi vaaleissa (EK tai euro-), mutta oli tai ei..

..niin äänivyöryllä sisään. Niin hulluja kokkareiden äänestäjät ovat, kun kuvittelevat menestyksen tarttuvan.

MurtoLujuus

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 110
 • Liked: 219
Pitäisikö jotain tehdä valtiollisille vaaleille? Äänioikeus vain 30 vuotta täyttäneille? Aivothan kypsyvät suunnilleen tuohon ikään asti. Entä antiikin kreikkalaisten malli,  äänioikeus vain  asevelvollisuuden suorittaneille?
Äänioikeus vain itsensä elättäville ase- tai muun kansalaisvelvoitteen täyttäneille henkilöille. Millä perusteellä joku koko elämänsä toisten selkänahasta eläneellä vasemmistopummilla pitäisi olla minkäänlaista valtaa kansakunnan asioihin, kun hän ei pysty huolehtimaan edes itsestään?

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 733
 • Liked: 60187
MTV: Sisäministeri Kai Mykkänen pelkää populistisia liikkeitä ja ääritilanteita – "Suomi ei lähde mukaan yksittäisten laivojen pyyntöihin ottaa turvapaikanhakijoita" 8.1.2019

Lainaus käyttäjältä: MTV
Mykkänen sanoo olevansa erittäin pettynyt viimeisen vuoden aikana siihen, että EU:ssa ei ole pystytty näkemään kaikkien yhteistä etua, vaan kukin maa on pysynyt poteroissaan.

EU-maat sopivat kesällä esimerkiksi, että ne ryhtyvät selvittämään ulkorajakeskusten perustamista turvapaikanhakijoiden maihinnousua varten. Mikään maa ei ole kuitenkaan suostunut keskusten isäntämaaksi.

Ulkorajakeskukset eli EU:n turvapaikanhakukeskukset ja tulijoiden jakaminen niistä EU-maihin ei ole millään opilla kaikkien yhteinen etu. Ne eivät pitemmän päälle olisi yhdenkään EU-maan etu, sillä ne houkuttelisivat lisää tulijoita.

Lainaus käyttäjältä: MTV
– Valitettavasti tämä komissio on epäonnistunut tekemään riittävän uskottavia esityksiä, ja siitä mielestäni viime kädessä on katsominen komission puheenjohtajaa (Jean-Claude Juncker). Tämä on niin strateginen kysymys Euroopan koko kentässä, suomii Mykkänen.

Hänen mukaansa EU ei ole pystynyt näkemään metsää puilta ja tekemään riittävän radikaaleja ehdotuksia, kuinka nykyjärjestelmä muutetaan.

– Toivon kovasti, että meillä rakentavat demokraattiset voimat pystyvät tarjoamaan oikeasti toimivan kuvion, eikä yritetä leikkiä, että nykyjärjestelmä toimii. Muutoin pahoin pelkään, että tulee kohtuuttomia ratkaisuja vaativia populistisia liikkeitä, joka voi johtaa ääritilanteisiin. Näemme nyt ehkä Yhdysvalloissa vähän sellaista käytöstä.

Mykkäsen tarkoittamat "rakentavat demokraattiset voimat" eivät ole esittäneet mitään oikeasti toimivaan kuvioon viittaavaa vaan jopa nykyjärjestelmää huonontavia uudistuksia. Yhtään pitemmällä tähtäimellä maahanmuutossa on tärkeintä Eurooppaan vastaanotettavien maahanmuuttajien määrä ja laatu, ei järjestelmän yksityiskohdat tai oleskelulupakategoriat. Maahanmuuttojärjestelmän tavoitteet ja keinot pitäisi asettaa yksiselitteisesti tätä silmällä pitäen, kun taas Mykkänen ja EU-johto suunnittelevat afrikkalaisen maahanmuuton lisäämistä luomalla uusia maahantulon väyliä niille, jotka eivät tänne muuten pääsisi/kelpaisi.

Lainaus käyttäjältä: MTV
Mykkäsen mielestä ajatus yhteisestä rajajoukosta on kannatettava, jos sillä olisi valtuudet myös valmistella turvapaikkapäätöksiä, osallistua palautuksiin ja perustaa fasiliteetteja. Silloin kriisialueelle voisi lähettää tuhansia EU-rajahenkilöitä, jotka perustaisivat sinne ulkorajakeskuksen.

Mykkäsen visio edellyttää jäsenmaiden yhteisiä turvapaikkakriteerejä ja yhteistä turvapaikkajärjestelmää (CEAS), mikä tarkoittaa maahanmuuttopoliittisen päätösvallan siirtämistä kansallisvaltioiden ulottumattomiin. Se on kaikkein pahin tulevaisuudenkuva.

Lainaus käyttäjältä: MTV
Politicon mukaan nykyinen kiista koskee noin 50:tä tuoretta tulijaa ja noin 250:tä aiemmin pelastettua ihmistä, jotka Malta haluaa jakaa muiden EU-maiden kanssa. Politicon mukaan myös Italia olisi nyt lupautunut ottamaan muutamia hakijoita, mutta vain jos heidät on jo pelastettu Maltan maaperälle laivoista.

EU-mailla on kova paine löytää ratkaisuja turvapaikkaongelmaan, sillä toukokuussa käydään eurovaalit.

Eurovaalien lähestyminenhän tarkoittaa päinvastoin sitä, että EU:n turvapaikkapolitiikasta ja sen vaihtoehdoista vaietaan vaaleihin asti. Suunnitelmia pantiin jäihin jo puoli vuotta sitten.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

nutsy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 248
 • Liked: 3318
 • ihminen
IL,
Lainaus
Ministeri Mykkänen: ”Tulemme tilanteeseen, että meillä on tuhansia ihmisiä palautusjonossa”

Suomi yrittää mm. palautusrahan korotuksella vauhdittaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita palaamaan vapaaehtoisesti kotimaihinsa. Vapaaehtoisen paluun tuki nousi vuodenvaihteessa 2 500 eurosta 5 000 euroon.

(...) vastaanottokeskuksissa majailee tällä hetkellä vajaa 8 000 kielteisen päätöksen saanutta turvapaikanhakijaa. 4 100 hakijan asia on valitusprosessissa (2 900 tapausta hallinto-oikeuksissa, noin 1 200 tapausta Korkeimmassa hallinto-oikeudessa).

Migrin mukaan valtaosa edellä mainituista on irakilaisia.

(...) tulemme tilanteeseen, että meillä on tuhansia ihmisiä palautusjonossa, sisäministeri Kai Mykkänen (kok) sanoo Iltalehdelle.

Mykkäsen mukaan tällä hetkellä maasta poistamista odottaa 500 henkeä. (...)

meidän lähtökohta on tietysti se, että heidän täytyy poistua maasta. Olemme kaksinkertaistaneet vapaaehtoisen paluun paketin vuodenvaihteessa päättämälläni asetuksella. Tavara- ja palvelupaketin määrä on nyt 5 000 euroa. (...) Vielä muutama vuosi sitten tuki oli 1 000 euroa maksimissaan.

(...) Irakilaisia turvapaikanhakijoita on muissa EU-maissa suhteessa huomattavasti vähemmän kuin Suomessa (...)2015 Suomeen tuli noin 32 500 turvapaikanhakijaa, joista kaksi kolmasosaa oli irakilaisia. (...)


Pitkä haastattelu -> https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/a2911f46-cfd5-4623-a6b0-c9d92c7c4760

Sipilä kutsui lomalle, armeija kantoi laukut, valtio maksoi ruoat ja juomat, virkavalta tarjosi prinsessat ja Mykkänen päätti maksattaa lomarahat sekä lipun kotiin.

Lasku ja traumat tästä jäi veronmaksajille.

 :facepalm:
"Jokainen yhteiskunta ja kulttuuri on tietynlaisten ihmisten tuottama ja ylläpitämä."
      \
        :)

Jepulis

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 096
 • Liked: 7458
Tuo 5000 euroa johtaa siihen, että entistä harvempi vaan lähtee entiseen tapaan itse katoamalla todettuaan Suomen pakkasissa läpsyttelyn lopulta ikäväksi lomanviettotavaksi. Eli ns. ihan itsestään ei hullukaan palaa kun rahaakin saa. Sitten kotona kertomuksiin Suomen ihmeistä saa lisätä muutaman vuoden palkan kokoisen bonuksen.

Irakilainen saapuu eksoottiseen lomaparatiisiin. Hotellin johto ilmoittaa, että majoitus ei maksa mitään. Ruoka ja juoma on ilmasia niin kauan kunnes matkailijaa huvittaa. Hotellin pihalla käyskenteleviä neitokaisia saa lähestyä tutustumiskierroksella tai vapaasti, tosin niitä tapaamisia koskevia väärinkäytöksiä seuraa ankara nuhtelu. Senjälkeen vaihtoehdot:

A. Jos lähtee kotimaahan sen suurempaa numeroa tekemättä saa vapaasti mennä ja maksaa itse. Välissä hoidetaan hampaat, syylät, tuberkuloosi ja polvileikkaus. 10.000 tienesti. Ihan ok.

B. Vaihtoehtona on esittää vaikeeta vähän aikaa täydellä ylöspidolla ja saa 5000 euroa sekä ilmasen lipun kotimaahan kun alkaa koti-ikävä vaivata. Senkin jälkeen voi tulla hetken päästä takaisin, vaikkapa vainottuna homona tai käännynnäisenä. Tai muuten vaan. 20.000 tienesti, kiva.

C. Lottovoitto syntyä uussuomalaiseksi tapahtuu ja ylöspito jatkuu ikuisesti. 500.000 eur ja kämppä itelle, 1000000 suvulle..

Kysymys kuuluukin, että kun sanktiot ja palkkiot on tälleen tasapainotettu, niin kuka sosiaalitoimiston uusista asiakkaista valitsee enää Mykkäsen uusimman idiksen jälkeen kohdan A? Ehkä hammashoidon tarpeessa olevat. Mutta silti on tietysti parempi edes maksaa lähtijälle kuin houkutella se jäämään vaihtoehdolla C. Itse kuitenkin muuttaisin vaihtoehdot seuraavasti:

A. Irakista, Somaliasta jne. kukaan ei pääse maahan alunperinkään. 0 eur.

B. Kun pääsee tunkeutumalla jotenkin oven alta, mitään ei makseta ja ruokana on joka päivä hyvää sitkeää kaurapuuroa, koska se on terveellistä. Poistua saa vapaasti turistiluokan halpalennolla. Silti maassamme ei saa liikkua vapaana lainkaan. Ylöspidosta peritään rahaa tulijalta hänen varallisuutensa mukaan ja velkasuhde ei pääty. Mikäli tulija palaa turistinakaan koskaan, peritään summa rajalla tai henkilö palaa joko seuraavalla lennolla tai suljettuun palautussäilöön, jossa on erittäin turvallista sotaa ja hätää pakoilevalle. Hampaita ei hoideta, se ei ole Suomen velvollisuus. Keskuksessa on työvelvoite ja oman vessan siivouspakko - tai vaikka uppoot paskaan jos ei prinssiä kiinnosta. 500 eur/kk maks.

C. Tulija hankkii itselleen viisumin ja maksaa hotellista kuten mekin arabimaissa lomaillessa. 0 eur.
« Viimeksi muokattu: 26.01.2019, 15:41:45 kirjoittanut Jepulis »
Vihapuhe on parempi kuin lässytetty valhe.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 820
 • Liked: 21266
Ministeri Mykkänen: ”Tulemme tilanteeseen, että meillä on tuhansia ihmisiä palautusjonossa”

...
meidän lähtökohta on tietysti se, että heidän täytyy poistua maasta. Olemme kaksinkertaistaneet vapaaehtoisen paluun paketin vuodenvaihteessa päättämälläni asetuksella. Tavara- ja palvelupaketin määrä on nyt 5 000 euroa. (...) Vielä muutama vuosi sitten tuki oli 1 000 euroa maksimissaan.

Kukas tämän humpuukisakin (kts. karttaa missä Irak) kutsui ja päästi maahan? Oliko Kokoomus ja Kepu, Orpo, Sipilä & kni? Ja mitä siitä seurasi? Nyt nämä kädettömät poliitikot eivät kykene edes palauttamaan näitä takaisin. Yrittävät sitten hädissään lahjoa, että lähtisivät. Teeskentelevät vielä kansalaisille, että ovat muka tehneet jotakin muutakin kuin nysvänneet merkityksettömiä detaljeja. Eivätkö tosiaankaan osaa/uskalla tehdä niitä oikeita ratkaisuja?   

Irakilainen nimittäin tekee kalkyylin. Jos sanon "ei", niin saan jäädä, saan oleskeluluvan, hyysäystädit. Saan ilmaisen asunnon ja samat sosiaalituet kuin suomalaiset. Tuon 5 tonnia nettoan helposti jo vuodessa, saan ilmaista rahaa ja nämä lampaat sanovat vain "mää", ja tarjoavat päälle vielä lisää kaikkea kivaa. Media ylistää meitä ja pimittää rikoksemme yhdessä poliisin kanssa - moniosaajat, kulttuurinrikastajat, eläkejärjestelmän pelastajat, työvoimapulan ratkaisijat, kyllähän suomalaisetkin … Pääministeri on puolellamme. Haukkuu kansalaisiaan vihapuhujiksi.

Kumman näistä tarjotuista vaihtoehdon sinä valitsisit Mykkänen, jos omaisit vähänkin pokkaa?

No, tuon edellisen syyn takia: Kaikki talteen pois sieltä kadulta kuljeksimasta. Majoitus ja muona viihtyisässä suljetussa saarileirissä merimaisemalla (jalkapallo ja korona löytyy), josta pääsee heti pois kun ilmoittaa lähtevänsä takaisin kotiin. Poliisi tai yksityinen maastapoistoyritys tai -palveluntarjoaja voi hoitaa saattamisen maasta ulos ja riittävän kauas. DNA talteen ja jos palaa, niin hakemus suoraan silppuriin ja takaisin leirille.

Joo, tiedän, että estelette: Eihän sitä näin voi, mitä ne mahtaisivat ajatella meistä, Merkel, EU, YK, järjestöt, ja vielä ne kv. sopimukset ... Todellinen syy on kuitenkin varsin ilmeinen. Pelkäävät näitä ja muita jo niin paljon, että mieluummin antavat näiden kuljeskella vapaasti kaduilla ja tehdä mitä vaan, sillä voivat muuten suuttua ja panna rähinäksi. 

Kuka puupää sai päähänsä kutsua ja laskea tänne parin divisioonan verran aseikäisiä tuntemattomia miehiä suoraan tämän maailman pahimmilta konfliktialueilta? Vielä yhteensovittamattomasta kulttuurista. Ei siinä järki päätä pakottanut. Tähän tuhotyön aiheuttaneet on syytä selvittää, tutkia ja laittaa vastaamaan teostaan. Soveltuvia pykäliä löytyy lakikirjoista, ei tarvitse edes itse keksiä.

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 244
 • Liked: 3319
Vuonna 2010 KHO:een saapui 4587 asiaa, vuonna 2015 saapui 4319 asiaa ja  vuonna 2017 saapui 6409 asiaa joista 2961 koski turvapaikkaa.

Tämä on täysin (suomalaisten) idioottien touhua !   :flowerhat:

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 840
 • Liked: 17562
 • Persuhtava keskustelija
Mykkästä ei voi ainakaan syyttää periaatteista eikä selkarangasta.

Mieshän vaihtaa mielipidettä ihan sen mukaan mistä kulloinkin tuulee. Tyypillinen poliitikko siis.

Selkärangaton pelkuri orpon petterin talutushihnassa.

Eihän sitä muuten ministeriks pääsiskään.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 207
 • Liked: 8285
Vuonna 2010 KHO:een saapui 4587 asiaa, vuonna 2015 saapui 4319 asiaa ja  vuonna 2017 saapui 6409 asiaa joista 2961 koski turvapaikkaa.

Tämä on täysin (suomalaisten) idioottien touhua !   :flowerhat:

Juristit ansaitsevat rahaa tuolla sirkuksella. Miksiköhän nimenomaan juristit ovat aina niin huolissaan kansainvälisistä sopimuksista?

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 244
 • Liked: 3319
Faija vastasi 1960-luvulla valtionhallinnossa erään laitoksen henkilöstöstä. Vaikka virastotalo olikin, niin uudet ilmastointisysteemit ja hissit ja muu talotekniikka vaati pienen kunnossapitoporukan, jonka pomona oli rantautunut ylikonemestari. Kunnossapito-osasto oli miehitetty kokonaan entisillä merimiehillä, jota faija ihmettelemään. Ylikonemestari tähän: "Niin katsos pomo. Merellä täytyy osata ennakoida tilanteet, jotta onnettomuuksilta vältyttäisiin."

Ehkä jälkeenpäin selittelijöiden sijaan muukin osa valtionhallintoa tarvitsisi enemmän ennakoijia.

Näkkileipä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 339
 • Liked: 348
Lainaus käyttäjältä: Ministeri Mykkänen

...Suomi yrittää mm. palautusrahan korotuksella vauhdittaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita palaamaan vapaaehtoisesti kotimaihinsa. Vapaaehtoisen paluun tuki nousi vuodenvaihteessa 2 500 eurosta 5 000 euroon...
Olisi pitänyt tehdä täsmälleen päinvastoin ja leikata 2 500e "paluurahasta" pois joka päivä -50% niin luultavasti tulisi erittäin nopeasti tahtoa palata kotimaahansa.
Sananvapaus kuuluu kaikille, eikä vain niille jotka ovat kanssani kaikesta samaa mieltä.