UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2018-02-10 Ugandan tapahtumat, Linden, Teräsvuoren kuolema ja valokaapelikuviot  (Luettu 211759 kertaa)

koojii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 678
 • Liked: 2837

Tai luulivat menevänsä myymään hallinnolle, mutta kyseessä oli hallintoa leikkinyt huijariporukkka, joka halusi vain puhaltaa lahjusrahat.

Ugandan kaltaisessa maassa lienee todella vaikea erottaa satunnaisen maassa käyvän länkkärin everstiä nigerialaishuijareiden vale-everstistä.

Tuollaisessa maassa tuskin on mikään ongelma huijareille ostaa setelinipulla vaikka toimistoa pariksi päiväksi vale-everstin käyttöön vaikka maan ministeriön talosta tai vaikka sotilastukikohdasta. Autonkuljettajat autoineen ja univormut saa varmaan kaupantekijäisiksi käyttöön siksi ajaksi.

Sitäkään ei voi tietää että onko vale-everstin takapiruna huijauksessa oikea eversti.

Sitä minä en tiedä miten normaalisti lahjuksia jakavat kuolemankauppiaat varmistavat sen että vastapuoli on tosiaan se henkilö joka väittää olevansa hallinnosta tai sen että joku konsultti tosiaan edustaa sitä tahoa lahjusneuvotteluissa jota väittääkin edustavansa.

Melkoista lahjuskauppaa se asekauppa on länsimaissakin ja ero rikolliseen lahjontaan on pieni. Esimerkiksi jos jollakin suomalaisfirmalla on jotain hienoa aseteknologiaa ja haluaa niitä myydä Yhdysvaltojen armeijalle, niin ei se tapahdu niin että kaupparatsu marssii Pentagonin ovelle. Se homma toimii suunnilleen niin että lahjoitetaan vaikka puoli miljoonaa dollaria nuoremman Bushin säätiölle ja toivotaan että vastapalveluksena Bush esittelee hänet jollekkin puolustusministeriön merkkihenkilölle jossain tilaisuudessa joka päättää niistä asehankinnosta ja pääsee sillä tavoin keskusteluyhteyteen.


Garynarc

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 18
 • Liked: 32


En kyllä löydä Teräsvuoren historiasta bisnestä, jolla olisi tehty miljoonia.  Suhteita näkyy olleen Espoossa Jussi Salonojan bisneksiin jotka eivät kovin hyvin ole menneet. Vartiointibisness näkyy olleen myös aika turbulenttia ovimieskytkyineen.

Taisi saada yhden version nigerialaiskirjeestä ja luuli iskeneensä kultasuoneen, joka sitten olikin katinkultaa.
[/quote]

Yksi toinen on https://www.hefmec.fi/. Ainakin Teräsvuori mainitaan näyttävästi sivustolla.
Näyttäisi olevan moniala lobbari. Näyttää nuo lobbaus kuviot menevän nykyään niin, että lobbari kyselee yrityksiltä voivatko he edistää tuotteen myyntiä esim. kansainvälisesti. Sitten vain start upeista kiinnostuneen puoluetoverin matkaan, jolla on löysää rahaa sijoitella. Ehkä puolueen suhteet ja/tai ministeritausta auttaa myös asioissa.
Eniten kiinnostaa, miten oma lehdistömme käsittelee asiaa, kirjaimellisesti.
Toinen olisi saada tähän juttuun järkevä selitys. Liittyykö Linden tähän, miten Ruotsalaismies liittyy tapaukseen ja ennen kaikkea, kokoomuksen osuus.

Murha.infossa oli joku kirjoittanut näin: Mies toimi sijoittajana, hallitusammattilaisena ja todella monessa bisneksessä mukana joko omalla nimellään tai taustahahmona. Hänellä oli myös yhteyksiä arabimaailmaan - hän toimi vuosien ajan aktiivisesti erään viime aikoina otsikoissakin olleen arabimaan ystävyysyhdistyksessä.
Mitä tulee tuohon Linden ja Patria kuvioihin. Hollantilainen sijoitusyhtiö NxtVn osti taannoin Ilmavoimien entisen teknillisen koulun Jämsän Hallista. Suvi Linden istuu NxtVn Jämsä Oy:n ja NxtVn Finlandin hallituksessa, NxtVn Jämsä Oy:n jäsenistö.

Ali A A Alzaben puheenjohtaja
Akram Emil Farag varsinainen jäsen
Alhamd Alkhayat varsinainen jäsen
Khaled Naguib Zaky Sedrak varsinainen jäsen
Nicholas John Fortune varsinainen jäsen
Seppo Emil Linden varsinainen jäsen
Suvi Helmi Tellervo Lindén varsinainen jäsen
Patrian Hallin tehdas sijaitsee liki varuskunnan naapurissa ja teki tiivistä yhteistyötä silloisen Ilmavoimien teknillisen koulun kanssa.

Ei ole vain tietoa, että onko ulkomaiset jäsenet Ugandalaisia, vai viittaako nimet lähi-itään? Nicholas John Fortune :)
Lindenit on ainakin hyvin edustettuina.

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 310
 • Liked: 2047
 • Vihtaasi on kustu!
Patria firmahan on yleisesti tunnettu siitä että myyvät eri maiden hallituksille ja armeijoille aseita lahjusten voimin:

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/konsulteille-46-miljoonaa-esitutkinta-vahvistaa-epailyja-patrian-lahjonnasta-sloveniassa/

Käsittääkseni kaikkeen asekauppaan, kehitysmaihin varsinkin, liittyy lahjontaa. Ei ole mikään Patrian geneettinen erityispiirre.
"– Me emme halua riisua kansalaisiamme aseista tällaisena aikana, kun Euroopan turvallisuustilanne huononee, sosiaalidemokraattien sisäministeri Milan Chovanec sanoi Tšekin parlamentissa keskiviikkona." Kansalainen.fi
Bhutan: "One Nation, One People"

Bwana

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 059
 • Liked: 2650
 • Ihmis-perse natsi.
Miksi ihmeessä viranomaisille jotain kaupata haluava väärentäisi korjean viranomaisen kutsun ja esittelisi sitä viranomaisille? Ihan aivovammainen teoria.

Onko se nyt sitten selkeää, että nimenomaan viranomaisille on yritetty kaupata?

Diplomaattistatuksesta on hyötyä ase-, huume- tai ihmiskaupassa. Siitä kuinka lähellä muka onkaan maan korkeimpia johtajia ja kuinka saattueesenkin kuuluu entinen ministeri.

Ei Ugandassa kaupata tuollaisia rautoja kenellekään muulle kuin viranomaiselle. Se viranomainen voi sitten halutessaan hoidella vaunut Etelä-Sudanille tms. Jos haluaa.

Tuossa on koitettu lahjusfyrkkaa saada ja narahdettu väärennetystä kutsukirjeestä. Tekijöillä on tai ei ole yhteyksiä ISO:on. Kuten sanottua, Ugandan armeijan ihan oikeatkin kihot käyvät himmeätä kauppaa esim. Kongon kullalla. Vuosi sitten belgialaista vietiin kuin mätää kukkoa, tosin tuossa tapauksessa armeijan kihoakin onnistuttiin kusettamaan. Löytyy kyllä googlella (paitsi että ugandalaiset lehdet eivät aina säilytä nettiarkistossa juttujaan kovin kauaa).

Patria on ihan hyvin voinut olla liikkeellä "no, hoitakaa kaupat kunhan meihin ei yhdistetä"-linjalla. Tiedän yhden ko. firman viralllisen kauppamiehen ja noin siellä ei "virallisesti" toimita. Epävirallisuus (kuten Slovenian kanssa) sitten erikseen.
Jees pox holiray!

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 185
 • Liked: 17520
 • covfefe
Lainaus
Sitäkään ei voi tietää että onko vale-everstin takapiruna huijauksessa oikea eversti.

No sellaista 100% varmuutta ei ole (ainakaan vielä) koska teknisesti se kuulostaa jopa Ugandan lakien rikkomiselta ja tarkoittaisi sitä että ko eversti tai "eversti", pitäisi olla käpälälaudassa. Tullaan tähän maan tapaan.

Ugandassa (tai keskisessä Afrikassa) virkahenkilöiden palkka usein on rahaa jonka Suomen kansanedustajat ovat tuominneet rikolliseksi lahjukseksi. Tämä tarkoittaa sitä että valtio ei aina jaksa maksaa palkkaa. Voidakseen ylläpitää elintasoa tai tulla edes toimeen, väliportaan raha otetaan lahjuksena.

Jos kyseessä on järjestänyt huijariryhmä, niin homma on 99% todennäköisyydellä sellanen että viranomaiset ottaa tuottoprovikan kuten Nigeriassa. On pieni mahdollisuus että everstin nimellä on kusetettu  ilman että tämä tiesi tai veti välistä. Mutta voidakseen vetää noin pitkälle ja noin monessa osassa, veikkaan että jonkun hallinnossa on täytynyt olla mukana kuviossa.

Onko se eversti itse, sihteerinsä tms...kuka pystyy operoimaan hotellijärjestelyjä myöten? Sihteeri ? Tuskin. Olisiko voinut ottaa välissä esimiehelle kuuluvan taloushyödyn? Tuskin. Everstin oma päälikkö joku kenraali? Ehkä...joka käytti alaisensa nimeä? Mutta sitten everstin rahnat olisi menneet kenraalille...

« Viimeksi muokattu: 13.02.2018, 07:06:36 kirjoittanut siviilitarkkailija »
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 987
 • Liked: 16297
Olisihan tuo Patrian AMV aika kelpo kapistus mökkikulkuneuvoksi sienestys- ja marjastusaikaan, etenkin siinä kohtaa kun metsästyskaudet alkavat. Vain pieni luotien rapina voi häiritä leppoisaa etenemistä pikkuteillä.  Sama pätee Kuusaalla ajellessa, sillä harvoin täällä tiettyjen kuppiloiden ohi pääsee luodin tapaamatta.

Näkyvyys luukusta lienee luukku auki hyvä ja peruuttamista varten on peileissä tarpeeksi pinta-alaa.  Pienet epätasaisuudet mökkitiellä eivät suuremmin haittaa, oletan. Voisi sillä varmaan Ugandan mudassakin pärjätä.

https://www.patria.fi/fi/tuotteet-ja-palvelut/panssaroidut-pyoraajoneuvot/patria-amv-tuoteperhe

Listen to me! Lift your eyes and look on God's blessed and unflyblown truth! If you don't vote, you don't matter! You are a hick and ain't nobody never helped a hick but hick hisself.

Bwana

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 059
 • Liked: 2650
 • Ihmis-perse natsi.
^^ Kyllä Ugandan valtio virallisesti toimijoilleen maksaa palkkaa. Pienemmät tekijät, niin kuin vaikka opettajat, saattavat toki olla ilman liksaa kuukausiakin.

Sikäläisessä parlamentissa toimii parin pankin konttorit. Ei ole tavatonta, että uusi/uudelleen valittu "kansanedustaja" menee virkaanastujaisten jälkeen ko. pankkiin ja "kottaa" lainana koko istuntokauden liksansa. Kun eihän sitä tiedä jos vaikka henki lähtee ennen vaalikauden loppua. Korkojen maksuun tarvitaan sitten "sivutuloja". Parlamentaarikoilla on parlamenttirakennuksessa koskemattomuus ja niinpä esim. edellisen kokoonpanon jäseniä asui toimistoissaan velkojiaan karussa. Ei ole myöskään tavatonta, että presidentiltä tulee "avustuksia" parlamentille, siis koko laitoksen kokoonpanolle, kun äänestykset esimerkiksi presidentin maksimi-ikää koskien "sattuvat" menemään presidenttiä miellyttävällä tavalla.

Summa summarum: On tosiaan niin, että tuohon järjestelmään sisäänpääsy takaa noihin epävirallisiin tuloihin käsiksipääsyn. Se toimii myös sitten kurinpitäjänä, sillä kaikille on selvää että aisan yli potkimisesta saattaa seurata syanidia tai nikkeliä.

Ugandan armeijalla ei muuten ole juurikaan miehistönkuljetusvaunuja. Panssariautoja käyttävät.

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 185
 • Liked: 17520
 • covfefe
^^ Kyllä Ugandan valtio virallisesti toimijoilleen maksaa palkkaa. Pienemmät tekijät, niin kuin vaikka opettajat, saattavat toki olla ilman liksaa kuukausiakin.

Hyvä täsnennys. Sanavalintani kuulosti siltä kuin palkkaa ei maksettaisi mutta ...niin..kyllähän toki maksetaan kun jaksetaan. Ellei kyse satu olemaan hallinnollisesta kiistasta jossa eri organisaatiot kiistelee maksuosuuksista ja/tai väärän klaanin miehestä joka yrittää hallintorahastusapajille.

Lainaus
Ugandan armeijalla ei muuten ole juurikaan miehistönkuljetusvaunuja. Panssariautoja käyttävät.


Mikä on modernissa sodassa paha puute. Pitäisi olla "troop carrier"...
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

Alarik

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 040
 • Liked: 2493
 • Harvinainen valkoinen leijona
Onpa muuten helmi nimi Suvin konsulttifirmalla:
http://www.pearlcon.fi
Pearl con = Pearl of Africa
Ihan en vielä julistaisi myöskään Suvia syyttömäksi.
Uganda on tunnettu ainakin 1800-luvulta saakka sanoilla "Pearl of Africa" eli Afrikan helmi.
Con taas tarkoittaa huijausta tai vedätystä tms.
Nyt taisi paska lentää kunnolla Suvin ja Patrian tuulettimeen. Mielenkiintoista nähdä mitä kaikkea tuon takaa vielä paljastuukaan.  :)

Liekkö se kutsujana toiminut "eversti Frank Bagyenda Kaka" ollut oikeasti kutsujana...
Suvi Lindénin (kokoomus) ja hänen firmansa rooli tuossa sopassa olisi kyllä kiva tietää...

Kertovat paljastuneen salaliiton, jolla oli tarkoitus Hitmanien avulla eliminoida Ugandan tärkeimpiä, korkeimpia turvallisuusjohtajia joka aiheuttaisi Ugandassa levottomuuksia ja jopa kaaoksen. (OmaHuom: Lienisikö ajatuksena ollut taloudelliset hyödyt vai Eurooppaa kohtaavan pakolaisvirran käynnistys?) Kutsuja "eversti Kaka" ei oikeasti ollut kutsuja, mutta väärennetty kutsu annettiin viranomaisille tarkoituksella myöhään illalla, jolloin sen oikeellisuutta ei voi varmistaa. Se olisi jutun mukaan ollut osa suunnitelmaa.

- Patrian esitteet lienee savuverho...
- Vantaalainen osallinen vai vedätetty? tiesikö surmattu Vantaalaismieskään mitään paitsi ehkä jostain käsiasekaupoista, mutta paljastuksen mukaan Vantaalainen surmattiin ettei paljastaisi salaliitosta tietoja..? (lainaan: "the plotters...leaving them with no option but to eliminate Petteri before he could give out information on the entire plan." Josta minulle tulee mieleen, että mitä ihmettä täällä tapahtuu???
- Suvi Linden lienee savuverho - paitsi tuo Lindenin firman nimi Pearlcon kyllä herättää nyt löyhästi tähän salaliittoon liittyvänä paljon jälkikysymyksiä..?

Homma olisi mennyt pieleen, kun jo viikkoa aiemmin Ugandaan rahaa käyttäen esivalmisteluja tekemään tullut Ruandalainen agentti oli tunnistettu ja alettu selvittämään juttua. Ugandan agentit olikin pian saaneet salajuonen selville, mutta eivät pidättäneet ketään saadakseen koko porukan kiinni. Siksi lentokentälläkin virkailijat toimi odotetusti eli päästäen jatkamaan hotelliin kuin ei mitään, mutta samalla tieto saapumisesta välitettiin agenteille ja *naps*...Tietojen mukaan ruotsalaisen murha liittyy samaan juttuun ja olisi myös salaliittolaisten suorittama.

Itseäni epäilyttää, kun väittävät salaliittolaisten olleen murhien takana, mutta kun ruotsalainen surmattiin jo edellisyönä (eiks niin) joten olisivat voineet vain infota suomalaisia etteivät tulekaan maahan. Siksi tapahtumien kulkuun sopisi paremmin, jos Ugandan salaisenpoliisin agentit olisivat murhien takana - sitä tukisi se että murhaajat pääsi helposti liikkumaan hotelleihin (vaikka salainen poliisi siis valvoi näitä kaikkia). Vielä jos selviäisi että kuolemat oli ihan normaalit eikä ketään murhattu...

Lyhyt lainaus ja linkki juttuun olisi tässä:Plan to assassinate to security officials, journalists
Lainaus
Reliable sources...shocking evidence...targets of a series of assassinations...
"The Kawesi operation was successful and nothing happened. They (Uganda security) did not react. We can execute these other operations..."
Puhe olisi siis ollut saman porukan aiemmin suorittamasta (testi?) operaatiosta, jossa ammuttiin poliisijohtaja Kawesi, eikä ketään saatu kiinni.

Huhhuh, mitä juttua.  :o
Onkohan tosissaan näin paksua soppaa keitetty. Tekisi mieleni kääriä foliota jo lujasti, mutta ei pysty kun pakkohan siellä on olla ollut jotain tällaista.
« Viimeksi muokattu: 13.02.2018, 10:12:17 kirjoittanut Alarik »

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 944
 • Liked: 8612
^ Jos siellä on ollut tuollaista tekee, niin ehkä se Teräsvuoren väärennetty kutsukirje oli sen oma tekele, jolla oli tarkoitus hämätä ugandalaiset luulemaan, että se oli siellä tekemässä pisneksiä hallinnon kanssa eikä sen asioita kannata ryhtyä kaivelemaan, koska eversti voi suuttua.

Vaikea kuvitella, etä joku olisi niin tyhmä, että yrittäisi päästä maahan jollain kutsukirjeellä. Tää voisi selittyä suonensisäisien käyttämisellä, mitä koskevat tiedot eivät ole hirveän luotettavia, mutta kultuurierot ovat toinen mahdollisuus. Suomessa jonkun viraston johtaja on niin iso tappi, että sille tuskin soitetaan ruohonjuuritasolta, mutta Ugandassa näytetään kuitenkin toimivan näin.
101-vuotissyntärilahja koko Suomelle (PDF)
EPUB-versio

Haluatko tietää, mistä ihmeelliset salaliittoteoriat tulevat? Lue tuo niin olet paljon viisaampi.
Tuntemattomat informaatiosoturit

Bwana

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 059
 • Liked: 2650
 • Ihmis-perse natsi.
Ugandassa presidentti Musevenin entinen lääkäri, moninkertainen presidenttiehdokas ja oppositio johtaja Kizza Besigye on tämän tästä syytettynä vallankumouksen järjestelyistä sun muista valtiopetoksista. Edelleen siis kehoitan lukemaan varsinkin noita osioita kourallisen suolaa kanssa. Siellä on nyt käynnissä tahallinen jälkien peittäminen, tutkintalinjoja avataan, suljetaan ja juttua tutkimaan asetetaan pari kilpailevaa poliisin yksikköä jotka tallovat toistensa varpaita minkä ehtivät.

Tällainen on yleensä ollut varma merkki siitä, että asiaan on sotkeutunut ugandalaisessa protokollassa yllättävänkin korkeita tahoja. Kyseessä voi olla myös (kuten Kaweesin tapauksessa. Museveni oli tuon hepun hautajaisissa, oli puhunut yli tunnin eikä ollut maininnut vainaata nimeltä kertaakaan) Musevenin jälkeiseen aikaan valmistautumisesta/pelipaikkojen varmistelusta. Myös Musevenin itsensä järjestämä poliittinen harvennushakkuu voi olla ihan yhtä selittävä vaihtoehto. Siis että tätä tapausta käytetään nyt Ugandan sisäpolitiikassa raivaussahana koska siihen tarjoutuu mahdollisuus.

Edelleen tämä näyttää suomalaisten kohdalla eniten ihan samanlaisena kusetuksen yrityksenä mikä puolalaisia kohtasi.

Kyseessä ei ole valtiollisen kaaoksen luonnista. Kyseessä on ihan normaali päivä ugandalaisessa "toimistossa". Nyt vaan sattui pelissä menemään suomalaisenkin henki.

edit: Pitää myös muistaa, että Ruandan ja Ugandan hallitsevat klaanit ovat hyvin läheisissä väleissä keskenään. Kagame on Musevenin kouluttama, kummatkin ovat taustaltaan tutseja jne.
« Viimeksi muokattu: 13.02.2018, 11:05:05 kirjoittanut Bwana »
Jees pox holiray!

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 651
 • Liked: 7409

Tai luulivat menevänsä myymään hallinnolle, mutta kyseessä oli hallintoa leikkinyt huijariporukkka, joka halusi vain puhaltaa lahjusrahat.

Ugandan kaltaisessa maassa lienee todella vaikea erottaa satunnaisen maassa käyvän länkkärin everstiä nigerialaishuijareiden vale-everstistä.

Tuollaisessa maassa tuskin on mikään ongelma huijareille ostaa setelinipulla vaikka toimistoa pariksi päiväksi vale-everstin käyttöön vaikka maan ministeriön talosta tai vaikka sotilastukikohdasta. Autonkuljettajat autoineen ja univormut saa varmaan kaupantekijäisiksi käyttöön siksi ajaksi.

Sitäkään ei voi tietää että onko vale-everstin takapiruna huijauksessa oikea eversti.

Sitä minä en tiedä miten normaalisti lahjuksia jakavat kuolemankauppiaat varmistavat sen että vastapuoli on tosiaan se henkilö joka väittää olevansa hallinnosta tai sen että joku konsultti tosiaan edustaa sitä tahoa lahjusneuvotteluissa jota väittääkin edustavansa.

Melkoista lahjuskauppaa se asekauppa on länsimaissakin ja ero rikolliseen lahjontaan on pieni. Esimerkiksi jos jollakin suomalaisfirmalla on jotain hienoa aseteknologiaa ja haluaa niitä myydä Yhdysvaltojen armeijalle, niin ei se tapahdu niin että kaupparatsu marssii Pentagonin ovelle. Se homma toimii suunnilleen niin että lahjoitetaan vaikka puoli miljoonaa dollaria nuoremman Bushin säätiölle ja toivotaan että vastapalveluksena Bush esittelee hänet jollekkin puolustusministeriön merkkihenkilölle jossain tilaisuudessa joka päättää niistä asehankinnosta ja pääsee sillä tavoin keskusteluyhteyteen.

Jep. Huijareiden takana voi olla myös oikeita viranomaisia.
Taisivat Suvi ja Teräsvuori lähteä liian kovaan leikkiin. Kyky ei piisannut selvittää kunnolla, kenenkä kanssa olivat tekemisissä?
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 423
 • Liked: 13067
Mitä tulee tuohon Linden ja Patria kuvioihin. Hollantilainen sijoitusyhtiö NxtVn osti taannoin Ilmavoimien entisen teknillisen koulun Jämsän Hallista. Suvi Linden istuu NxtVn Jämsä Oy:n ja NxtVn Finlandin hallituksessa, NxtVn Jämsä Oy:n jäsenistö.

Ali A A Alzaben puheenjohtaja
Akram Emil Farag varsinainen jäsen
Alhamd Alkhayat varsinainen jäsen
Khaled Naguib Zaky Sedrak varsinainen jäsen
Nicholas John Fortune varsinainen jäsen
Seppo Emil Linden varsinainen jäsen
Suvi Helmi Tellervo Lindén varsinainen jäsen
Patrian Hallin tehdas sijaitsee liki varuskunnan naapurissa ja teki tiivistä yhteistyötä silloisen Ilmavoimien teknillisen koulun kanssa.

Ei ole vain tietoa, että onko ulkomaiset jäsenet Ugandalaisia, vai viittaako nimet lähi-itään? Nicholas John Fortune :)
Lindenit on ainakin hyvin edustettuina.

Olen joskus kaivanut esiin noiden kotipaikat:

Lisään kotipaikat ja syntymävuodet.

Ali A A Alzaben  puheenjohtaja   Kotipaikka Kuwait, synt 1957
Akram Emil Farag  varsinainen jäsen   Kotipaikka Egypti, synt 1967
Alhamd Alkhayat  varsinainen jäsen   Kotipaikka Egypti, synt 1972
Khaled Naguib Zaky Sedrak  varsinainen jäsen   Kotipaikka Egypti, synt 1972
Nicholas John Fortune  varsinainen jäsen   Kotipaikka Arabiemiirikunnat, synt. 1964
Seppo Emil Linden  varsinainen jäsen   Kotipaikka Tampere, synt. 1963
Suvi Helmi Tellervo Lindén  varsinainen jäsen   Kotipaikka Oulu, synt. 1962

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 651
 • Liked: 7409
" Kutsuja "eversti Kaka" ei oikeasti ollut kutsuja, mutta väärennetty kutsu annettiin viranomaisille tarkoituksella myöhään illalla, jolloin sen oikeellisuutta ei voi varmistaa. Se olisi jutun mukaan ollut osa suunnitelmaa.   "

Tuo on vähän diletanttiajattelua. Jos menee maahan harmaisiin hommiin, ei kannata esitellä mitään itse väärennykseksi tietämäänsä asiakirjaa. Ugandaan pääsee turistina, turistiviisumilla.

Selkeästi Teräsvuorta on kusetettu. Hän luuli kutsua oikeaksi. Tai se oli oikea, mutta eversti jostain syystä sen kiisti?
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 651
 • Liked: 7409
^ Jos siellä on ollut tuollaista tekee, niin ehkä se Teräsvuoren väärennetty kutsukirje oli sen oma tekele, jolla oli tarkoitus hämätä ugandalaiset luulemaan, että se oli siellä tekemässä pisneksiä hallinnon kanssa eikä sen asioita kannata ryhtyä kaivelemaan, koska eversti voi suuttua.

Vaikea kuvitella, etä joku olisi niin tyhmä, että yrittäisi päästä maahan jollain kutsukirjeellä.

Ei kukaan ole niin tyhmä, että väärentäisi kutsukirjeen tullessaan tekemään harmaaata bisnestä. Kun Ugandaan pääsee länkkäri ostamalla turistiviisumin. Rajalla sanoo tulevansa lomalle.
 Lomalla saa tavata ketä haluaa.
« Viimeksi muokattu: 13.02.2018, 11:40:19 kirjoittanut P »
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Bwana

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 059
 • Liked: 2650
 • Ihmis-perse natsi.
Se vielä, että tuossa linkatussa artikkelissa mainittu Kale Kayihura on Musevenin oikea käsi ja viimeisen päälle presidentin mies. Jäbän sanotaan ottavan muunmuassa Kampalan teurastamo/lihamarkkina-alueesta vuodessa miljoonan pimeän tilin.
Jees pox holiray!

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 496
 • Liked: 10129
 • Koska me perimme niin hyvän maan
Alkaa ne toimittajatkin heräillä (MTV):
Lainaus
Ugandassa kuollut suomalaismies markkinoi maassa Patrian aseita – miksi matkalla ollut ex-ministeri Suvi Lindén vaikenee?
--------
Mikä oli ex-ministeri Lindénin rooli?


Iltasanomien mukaan miehen matkaseurueessa Ugandassa oli myös kokoomuksen ex-ministeri Suvi Lindén. Lindénillä ja miehellä on ollut yhteistä liiketoimintaa aiemmin.

MTV Uutiset on yrittänyt tavoittaa Lindéniä lukuisia kertoja, mutta hän ei ole vastannut soittopyyntöihin. Se, mikä Lindénin rooli matkalla oli, ei ole tiedossa.

Pääkaupunkiseudulla asunut liikemies oli perheellinen, ja hän oli ollut ehdolla kunnallisvaaleissa. Hän toimi pienessä liikkeenjohdon konsultointia tarjoavassa yrityksessä. Lisäksi hän oli mukana muutaman muun yrityksen toiminnassa.

Ugandalainen Daily Monitor -lehti kertoo myös, että niin ikään kuolleena löydetyn ruotsalaismiehen tapaus on avoinna. Sebastian-niminen mies löytyi Sheraton-hotellista kuolleena helmikuun 5. päivä – hän oli saapunut maahan lehden mukaan vain tunteja aiemmin.
https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/ugandassa-kuollut-suomalaismies-markkinoi-maassa-patrian-aseita-miksi-matkalla-ollut-ex-ministeri-suvi-linden-vaikenee/6768094#gs.3PM0a7M
------

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 944
 • Liked: 8612
^ Jos siellä on ollut tuollaista tekee, niin ehkä se Teräsvuoren väärennetty kutsukirje oli sen oma tekele, jolla oli tarkoitus hämätä ugandalaiset luulemaan, että se oli siellä tekemässä pisneksiä hallinnon kanssa eikä sen asioita kannata ryhtyä kaivelemaan, koska eversti voi suuttua.

Vaikea kuvitella, etä joku olisi niin tyhmä, että yrittäisi päästä maahan jollain kutsukirjeellä.

Ei kukaan ole niin tyhmä, että väärentäisi kutsukirjeen tullessaan tekemään harmaaata bisnestä. Kun Ugandaan pääsee länkkäri ostamalla turistiviisumin. Rajalla sanoo tulevansa lomalle.
 Lomalla saa tavata ketä haluaa.

Tuo ei selitä sitä, että sillä kirjeellä piti yrittää päästä maahan, vaikka viisumi olisi riittänyt.

Suomalainen käsitys bisnesmiehestä on Pölhö-Kustaa, joka lähtee ulkomaille suurin luuloin ja tulee tappioiden kanssa takaisin, mutta tää kirjeen esitteleminen on kuin jostain sketsisarjasta.
101-vuotissyntärilahja koko Suomelle (PDF)
EPUB-versio

Haluatko tietää, mistä ihmeelliset salaliittoteoriat tulevat? Lue tuo niin olet paljon viisaampi.
Tuntemattomat informaatiosoturit

Mikko pa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 696
 • Liked: 3489
  • Ei hyssyttelyä pedofiileille-Kaikki tiedot julkisiksi
Vaikuttaa siltä että tästä taitaa tulla uusi kappale Lindenin wikipediasivulle?
Suomen sotilaallinen puolustaminen
Sotilaalliseen puolustukseen kuuluvat:
maa-alueen, vesialueen ja ilmatilan valvominen sekä alueellisen koskemattomuuden turvaaminen
kansan elinmahdollisuuksien, perusoikeuksien ja valtiojohdon toimintavapauden turvaaminen ja laillisen yhteiskuntajärjestyksen puolustaminen

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 755
 • Liked: 12721

Tuo ei selitä sitä, että sillä kirjeellä piti yrittää päästä maahan, vaikka viisumi olisi riittänyt.

Suomalainen käsitys bisnesmiehestä on Pölhö-Kustaa, joka lähtee ulkomaille suurin luuloin ja tulee tappioiden kanssa takaisin, mutta tää kirjeen esitteleminen on kuin jostain sketsisarjasta.

Kun luullaan että maan ykkösketjulta on saatu kutsukirje niin ei suur'liikemiehet ala turistien kanssa jonottamaan.
Katse hakee punaista mattoa ja korvat soittokuntaa.
Jäseneltä ISO: "Kotouttaminen on hölmöläisten puuhaa, kotiutuminen ja yhteiskuntaan integroituminen on maahantulijoiden omalla vastuulla."

Alarik

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 040
 • Liked: 2493
 • Harvinainen valkoinen leijona
Ei kukaan ole niin tyhmä, että väärentäisi kutsukirjeen tullessaan tekemään harmaaata bisnestä. Kun Ugandaan pääsee länkkäri ostamalla turistiviisumin. Rajalla sanoo tulevansa lomalle.
 Lomalla saa tavata ketä haluaa.

Siinäpä se, siinäpä se. Ei edes Vantaalainen turva-alan ammattilainen asekauppias vahingossakaan, vaikka olisi kusetettavana. Jutun mukaan kutsukirjeväärennös olikin osa houkutustyötä että kohteet tulisi esiin hitmaneille sopivasti. (Edit: ja jutun mukaan yritys vierittää syy/epäily asekaupoista ja muusta kutsukirjeen tyypin niskoille - mikä suututti tuon tyypin kuten nähdään nyt) Oli syy olla tyhmä, mutta ei tiedetty että juuri se oli vasta-agenttien odottama poltinmerkki syyllisyydestä ja *naps*.

Mutta joka tapauksessa suomalainen ja ruotsalainen asekauppa, turva-ala tai vaikka agenttitouhu näyttää tämän valossa aika epäammattimaiselta töppöilyltä - oli nämä sitten yhteishuijauksen tai idioottitason agenttisuunnitelman uhreja.
« Viimeksi muokattu: 13.02.2018, 12:39:21 kirjoittanut Alarik »

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 185
 • Liked: 17520
 • covfefe
^ Jos siellä on ollut tuollaista tekee, niin ehkä se Teräsvuoren väärennetty kutsukirje oli sen oma tekele, jolla oli tarkoitus hämätä ugandalaiset luulemaan, että se oli siellä tekemässä pisneksiä hallinnon kanssa eikä sen asioita kannata ryhtyä kaivelemaan, koska eversti voi suuttua.

Vaikea kuvitella, etä joku olisi niin tyhmä, että yrittäisi päästä maahan jollain kutsukirjeellä.

Ei kukaan ole niin tyhmä, että väärentäisi kutsukirjeen tullessaan tekemään harmaaata bisnestä. Kun Ugandaan pääsee länkkäri ostamalla turistiviisumin. Rajalla sanoo tulevansa lomalle. Lomalla saa tavata ketä haluaa.

Muuten totta mutta tuo viimeinen juttu ei todellakaan pidä paikkaansa kuin yleisesti turisteja koskevissa tapaamisissa sekä tavallisten ihmisten välilissä suhteissa. Jos satut menemään Afrikassa tapaamaan hallinnon mielestä väärää ihmistä voi hyvinkin suurella todennäköisyydellä menettää henkesi joko tämän henkilön tai hallituksen toimesta.

Kovassa ase- ja ihmiskaupassa tai huumerikollisuudessa (joka naamioidaan hallinnon toimenpiteiksi) se että joku tulee lomamatkalle, mutta tapaakin esim eversti X:n (kutsun sattumanvaraisesti valittua hallituksen päättävää edustajaa X:ksi)  tieto tapaamisesta leviää,  voi aiheuttaa melkoisesti ongelmia.

Jopa Suomessa voit laittaa ministeriön henkilökunnan juoksemaan mikäli näillä on vaara joutua kohtaamaan ei-toivottu henkilö tämän lomamatkalla. Siistimmin asia hoidetaan niin että ei olla paikalla tai vedotaan aikatauluihin.

Ps Rajavalvonnassa kun kysytään oletteko lomalla vai työasioissa, niin tätä ei todellakaan kysytä huvin vuoksi. Uskokaa tai älkää mutta sitä kysytään ihan syystä.
« Viimeksi muokattu: 13.02.2018, 12:31:41 kirjoittanut siviilitarkkailija »
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 423
 • Liked: 13067
Lainaus
MTV Uutiset on yrittänyt tavoittaa Lindéniä lukuisia kertoja, mutta hän ei ole vastannut soittopyyntöihin. Se, mikä Lindénin rooli matkalla oli, ei ole tiedossa.

Piilottelee vai ei pysty vastaamaan puhelimeen?

Päivitin Suvi Lindénin yritysyhteydet, mutta eipä mitään uutta tullut esille:

Lainaus
PearlCon Oy, Oulu (2351997-2): osakas, toimitusjohtaja, hallituksen varsinainen jäsen
NxtVn Finland Oy, Helsinki (2612791-5): hallituksen puheenjohtaja
NxtVn Halli Oy, Jämsä (2683261-4): hallituksen puheenjohtaja
Hallituksen jäsenyys Oulun Kaupunginteatteri Oy:ssä on päättynyt 10.9.2017


ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 900
 • Liked: 16370
 • Soon korkeemmas käres!
No nyt menee kovaa ja korkealta. Maahan pääsee turistina. Et ole tainnut paljon puolidiktatuurien rajoja ylitellä? Ei siellä kannata selitellä ylimääräisiä. Vastata vaan kysymyksiin. Ja ajatus pätemisestä jollekin rajavartijapuksulle tietoisesti väärennetyllä salaisen poliisin päällikön kirjeellä, ollessa hämärähommissa?

Maahan pääsee huomaamatta turistina.

Linden ja tämä Teräsvuori menivät nigerialais-korjaan ugandalaiskirjeeseen. Luulivat asioivansa viranomaisten kanssa, mutta päätyivät asioimaan huijareiden kanssa, jotka olisivat kupanneet asekaupan lahjusrahat..

Vanha temppu tuolla.

Mitens tuohon selittyy se, että Teräsvuori meni naisen kanssa heille yhdessä varattuun huoneeseen? Ja siis tuolloin oli jo jääty kiinni siitä väärennetystä dokumentista.

Jäsen @P :tä komppaan rajusti.

Itse epäilen, että Teräsvuori on viritellyt jotain bisneksiä Ugandaan. Huijarit ovat päässeet jyvälle, että rahaa/voitelurahaa on saatavissa ja sieltä on kyselty, että onnistuuko asekauppa? Teräsvuori on saanut suullisen luvan Patrialta jakaa vähän esitteitä.

Sitten on tullut korkean everstin nimissä kutsukirje ja Teräsvuori on mennyt omien ja lisäksi Patrian bisnesten nimissä paikan päälle. Rajalla on selvinnyt, että everstibisnes oli väärennetty ja Teräsvuoren oma kontakti ("tyttöystävä") haihtuu paikalta. Kuitenkin "tyttöystävä" ottaa yhteyttä, koska muitakin bisneksiä. Hotelliin kirjaudutaan yhdessä ehkä siksi, että kaikki hotellit eivät katso suopealla jos hotellihuoneisiin roudataan ulkopuolisia. Yhdessä varattu hotellihuone takaa "tyttöystävälle" esteettömän kulun ja oman avaimen. Näin omia bisneksiä voitaisiin jakaa hotellissa.

Kun kuitenkin tuo everstihuijaus on paljastunut, päätetään Teräsvuori eliminoida, jotta oikeat huijarit eivät paljastuisi.

Väitän siis, että Patria-everstikuvion lisäksi oli muitakin bisneksiä, joita koitettiin viedä eteenpäin huijauksen paljastumiseesta huolimatta, koska noinkin kauas oli matkustettu. Siksi huijauksesta huolimatta kirjauduttiin hotelliin paikallisen kontaktin kanssa.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 185
 • Liked: 17520
 • covfefe
Oulun kaupunginteatterin ja Suomen tasavallan ex-hallitusjäsen pääsee näyttelemään syytöntä henkirikosepäilyssä. Ei saisi nauraa mutta pikkuisen pakkaa hymyilyttämään.

Onhan asia niinkin että jos Suvi on tullut Suomeen, krp ja/tai supo ovat purkittaneet Suvi Lindenin tutkinnan ajaksi. Ensin tutkitaan rikosoikeudellisesti jonka jälkeen korporaatiokommunistisen kokoomuspuolueen oikeus- ja sisäministerin avustajat käyvät siivoamaan ja korjaamaan Lindenin lausunnot.

Jos liikemaailmaan leviää tieto että kokoomuksen ex ministerit on bisnes"kuoleman"enkeleitä ihan kirjaimellisesti, koko puolueen olemassaolon ja rahoituksen ja virkajakelun perusta ratkeaa. Ei kokoomuksella ole enempää varaa kuin tarvetta totuuteen tässä asiassa. Heillä on sisä- ja oikeusministerin postit ja ainoa joka voisi uhata on Soinin Timo joka kehäkettuna tajuaa rahastaa vaitiolollaan kivan ulkoministeriöjatkoviran.
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

Alarik

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 040
 • Liked: 2493
 • Harvinainen valkoinen leijona
...Kun kuitenkin tuo everstihuijaus on paljastunut, päätetään Teräsvuori eliminoida, jotta oikeat huijarit eivät paljastuisi...

Ei uskottavaa. Huijari huijaisi, eikä huijari paljastaisi suomalaiselle mitään omalta kannaltaan riskistä, koska he huijaavat. Huijattu vain jätetään kun ei se tiedä mitään. Lahjuksiakin tuolla ja Suomessakin liikkuu, ei se niin erikoista tietoa ole, pelkkää rahansiirtoa vaan.

Nyt suomalainen tiesi jotain, ja aika paljonkin, ja ihan liikaa...jostain, mikä oli eliminoinnin arvoista ja murhaajan ottaman riskin arvoista, mahdollisen kiinnijäämisen arvoista. Mikä voisi olla niin arvokasta tietoa? Ruotsissakin oli samaa tietoa...

(PS: vitsinä vaan, jos joku ei halua että kysyn enempää hankalia kysymyksiä niin voi siirtää tililleni pikku rahasumman ja lupaan olla hiljaa. Ja vaikka rahaa liikkuisi, niin varmasti ei ketään tarvi listimään alkaa. Ei nämä meidän höpöjutut niin arvokkaita ole...)
« Viimeksi muokattu: 13.02.2018, 13:01:09 kirjoittanut Alarik »

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 409
 • Liked: 7090
 • Oulu- Uleåborg
OT: Onkohan tämä asekauppias Teräsvuori sukua vuonna 1983 kadonneelle huumekauppias Crisu Teräsvuorelle?
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

(Oulu PS) http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Somehow, Satan got behind me

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 423
 • Liked: 13067
Hollantilainen sijoitusyhtiö NxtVn osti taannoin Ilmavoimien entisen teknillisen koulun Jämsän Hallista. Suvi Linden istuu NxtVn Jämsä Oy:n ja NxtVn Finlandin hallituksessa

Tuo NxtVn näyttää olevan "Data Center Parks" -alalla, mitä kaikkea tuo sitten pitääkin sisällään. Sinänsä tuo sopii hyvin entisen liikenne- ja viestintäministerin kuvaan, mutta kuinka asekauppa liittyy Lindéniin? Ihan julkisestikin on jo selvinnyt, että Lindén ja Teräsvuori olivat yhdessä liikkeellä. Toinen myy aseita ja toinen tietoliikennejuttuja?

Sattumaako on että Data Center Parks -toimintaa harjoitetaan entisessä ilmavoimien koulussa? Liittyykö myös NxtVn jotenkin aseteollisuuteen?
https://www.linkedin.com/company/nxtvn-group

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 987
 • Liked: 16297
OT: Onkohan tämä asekauppias Teräsvuori sukua vuonna 1983 kadonneelle huumekauppias Crisu Teräsvuorelle?

Jos joku on lukenut Harri Nykäsen Raid-romaaneja, niin hän saattaa muistaa tämän saman sukunimen Raidiin tai hänen sukuunsa kytkettynä.
Listen to me! Lift your eyes and look on God's blessed and unflyblown truth! If you don't vote, you don't matter! You are a hick and ain't nobody never helped a hick but hick hisself.

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 423
 • Liked: 13067
Toisessa hotellissa kuolleen ruotsalaisen nimi on ilmeisesti Alex Sebastian Nordlander.
Flashbackissa käsitellään asiaa täällä: https://www.flashback.org/t2916600

Ketjussa käsitellään myös Lindéniä ja Teräsvuorta.

Joku on selvittänyt että Nordlander työskentelisi Tansaniassa turvallisuusalalla.
Lainaus
Enligt hans LinkedIn-sida är han baserad i Tanzania och jobbar med säkerhetsfrågor.

Onko joku linkedinissä ja näkee mitä tuolla on?