UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2018-02-10 Ugandan tapahtumat, Linden, Teräsvuoren kuolema ja valokaapelikuviot  (Luettu 239711 kertaa)

K.L.O

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 485
 • Liked: 4188
Teräsvuori vaikuttaa yhtiöryppäässä, jolla laajat verkkosivustot. Sivustoja tutkittaessa näyttää siltä, ettei mitään oikeasti tehdä. Tuskin suunnitellaan pyramidihuijausta, vaikka muut yhtiön johdosta ovatkin egyptiläisiä. Omistavat Senaattikiinteistöltä alihintaan ostetun kiinteistön Hallista.

Teräsvuori toimii myös yhtiössä, joka hallinnoi mm. suurta osaa yökerhojen ovimiespalveluista.
M.O.T.:n käsikirjoituksesta saa kuvaa toiminnasta ja sen liepeillä pyörivästä porukasta.

 https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/11/20/taistelu-ravintoloiden-ovista-kasikirjoitus  

Patria, joka on jäänyt aikaisemminkin kiinni pimeän rahan pyörittämisestä ja huijatuksi tulemisesta, sopii Teräsvuoren kanssa myynninedistämisestä Ugandassa Patrian rahasäkin kanssa.
Jälkisevittelyissä Patrian edustajat kiermurtelevat ristiriitaisissa valheissaan.

Erikoislähettiläs Suvi Lindén, joka on tunnettu persoudestaan helpolle rahalle vailla moraalia, lähtee Teräsvuoren mukaan Ugandaan diplomaattipassinsa kanssa.
Matkan jälkeen Suvi väittää ollensa edistämässä köyhien maiden laajakaistapyrkimyksiä lähettilään toimen mukaisesti. Sotkussa ei kuitenkaan mitään lähettilästapahtumaa tai yhteyshenkilöä mainittu.

Teräsvuori sai ison pinkan dollareita Patrialta, sopi tuttavansa Lindénin kanssa niiden kuljettamisesta diplomaattistatuksen suojaamassa laukussa ja perillä menivät kenties turvallisuussyistä eri hotelleihin. 

Ugandalaiset, joille ei ulkomaalaisen kaupparatsun henki ole minkään arvoinen, käyvät ryöstötarkoituksen ohessa hoitelemassa kylmäksi mahdollista marssijärjestystä rikkoneen spermanaaman. Rahoja ei löydy.

Paikallisen MV-Median toimittaja kaapitetaan tyhmien kyselyiden levittämisestä.

Patria keskittyy selitysten keksimiseen ja nuolee haavansa pimeiden rahojen menetyksestä luullessaan ugandalaisten ryöstäneen ne.

Ainoa asia, joka on arvoitus; minkä värisessä matkalaukussa Suvi piilottelee varastamiaan taalapinoja!

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 980
 • Liked: 9057
 • köyhää suomalaista paskasakkia
Pikaisen selailun perusteella maamme johtava viestin Yle ei vielä ole älynnyt kysyä miksi ex-ministeri/golfari/blondi/laajakaistavaltuutettu oli mukana asekauppareissulla.

Siis kokoomus kieltää Yleltä ettei Yle saa kysyä tai ihmetellä asiaa?

 

JJohannes

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 463
 • Liked: 3438
 • Eih bennek, eih blavek!
Tässä alkaa mahdollisuuksien rajoihin mennä myös se, että Patrialla on kahdenlaista liiketoimintaa. Ensin ne, jotka ilmoitetaan kirjanpitoon ja jonka voitot saa valtio ja toinen osakkeenomistaja. Sitten toisena epävirallinen jonka voitot siirtyy muualle.

Tuollainen järjestely voisi selittää tuollaisia halleja Patrian tehtaiden vieressä.

Jotain tällaista olen itsekin uumoillut, tai ainakin joillain Patrialla töissä olevilla tahoilla. Voihan jollain Patrian isolla pomolla olla joukko omiakin firmoja ja ties mitä kontakteja ulkomaille yms. ja sitten tietynlaisia bisneksiä pyöritetään Patrian kautta.

Nimittäin ympäri nettiä onkin ihan oikein arveltu, että tuskin Uganda tai etenkään jotkut ugandalaiset/muunmaalaiset kapinalliset nyt esim. Patria AMV:sta olisivat kiinnostuneet. Sehän on kallis ja huipputekninen vaunu, jonka käyttäjiä ovat länsimaiset vakavaraiset armeijat jotka hyödyntävät vaunua lähinnä jossain kriisinhallintatehtävissä jne.

Afrikan viidakoissa tarvitaan ihan toisenlaisia aseita. Afrikkalainen kenraali tuskin on kauhean täpinöissään jostain ilmastoidusta ohjaamosta mukavilla penkeillä tai huippuluokan ajotietokoneesta vaan eiköhän siellä lähinnä kiinnosta, että kuinka paljon panssaria on kyljissä, kuinka iso pyssy on katolla ja kuinka helposti vaunua voi huoltaa perustyökaluilla keskellä viidakkoa ja voiko joku kyläseppä takoa siihen itse varaosia.
Ei ole turhia päiviä, tai jos on, on koko elämä.

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 183
 • Liked: 17541
 • covfefe
Lainaus
Afrikkalainen kenraali tuskin on kauhean täpinöissään jostain ilmastoidusta ohjaamosta mukavilla penkeillä tai huippuluokan ajotietokoneesta 

Paitsi jos alat ajamaan ihmiskarjaa maan rajojen läpi...niin että paikalliset poliisit ei voi mitään...Lainaus
Ainoa asia, joka on arvoitus; minkä värisessä matkalaukussa Suvi piilottelee varastamiaan taalapinoja!

Eikä sekään ole arvoitus, kokoomuksenvärisessä. Nämä liiketoimintajärjestelyt ja valtion omaisuuden pilkkahintaan myynnit korp.kom.kok lähipiireille sisältävät puoluetukivaatimuksen.

Että saa tehdä näitä busineksia, pitää vastineeksi tukea kokoomuksen ehdokkaita ja puoluetta taloudellisesti...niin ja tietysti joka välissä vaatia eu:ta ja sen ylivaltaa ja markkinoita eu:alaisuudessa.
« Viimeksi muokattu: 15.02.2018, 17:36:25 kirjoittanut siviilitarkkailija »
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 254
 • Liked: 12012
Kuka löysi ruumiin? Alkuperäistä poliisin tiedottamista vai lindenin ”lähipiiriä”? Uutisessa mainitaan että lähipiiri oli kertonut lindenin löytäneen. Eli linden on kerskunut kavereilleen että löysi ruumiin mutta virallisesti sen on löytänyt tyttöystävä.

Kadonneen toimittajan Charles Etukurin mukaan Nankya Faridah on vainajan morsian, kuka ilmoitti vainajasta. Siellähän ne ovat hotellin turvatallenteet, joista selviää myös kellon ajat kulkijoista. Enkä minä jaksa uskoa, että hotellin respassa työskennelleellä olisi ollut syytä valehdella toimittaja Etukurille. Ne myöhemmät tarinat voivat sitten olla valeita tai lahjottujen harhaanjohteita.

Nankya Faridah istuu nyt jossain putkassa/linnassa/vankeudessa, ellei ole jo vaiennettu iäksi. Näillä kun sellainen tapa kuoliintua.

Vielä kysymys: Kuka/ketkä olivat Terasvouren mainitut henkivartijat? Missä he olivat tapahtuma-aikaan?

Ja: Joltain tililtä on satavarmasti tehty aika huomattava siirto jollekin toiselle tilille. Ne molemmat ovat varmastikin ei-suomalaisia pankkitilejä, ellei siirtäjä ole täysi toope.

Oliko Teräsvuorella lahjuksiksi aiottua rahaa mukanaan käteisenä ja tämä meinattiin jo lentokentällä takavarikoida jolloin rupesi heiluttelemaan kutsu-kirjettä?

On todella ihmeellistä miksi hän muuten olisi kutsukirjettään alkanut heiluttelemaan lentokentällä.
Jos se on oikea voi joutua ongelmiin jollei lentokenttä ole kutsujan kontrollissa ja jos se on väärä niin joutuu varmsti ongelmiin.

Jos aiotut lahjukset olivat käteisenä ja hän kutsukirjettä heilutteli niin silloin kutsun esittäjä olisi ollut pakotettu väittämään kutsua väärennökseksi muuten hän olisi jäänyt kiinni lahjuksista viranomaisille eli joutunut syytettyjen penkille jonkun rehellisen toimesta jos sellaisia on tai kilpailevan valtakeskittymän toimesta tai hän olisi joutunut kuseen niiden taholta joille mielestään olisivat kuuluneet kyseiset lahjukset tai osuus kyseisistä lahjuksista joita kutsuja oli yrittänyt mahdollisesti pimittää.

Tässä tapauksessa että kutsukirje oli oikea niin kutsun kirjoittanella oli motiivi Teräsvuoren "huumeidenkäyttöön" joka vahingossa johti kuolemaan.

-------------------------

On yhtä todennäköistä myös että Teräsvuoren seuralainen oli mukana huijauksessa jolla jotkut ISO:ssa tai muissa viranomais-organisaatioissa työskentelevät aikoivat huijata rahaa ilman että heillä oli mitään valtaa oikeasti vaikuttaa ostopäätöksiin eli lahjukset heille ja sitten Teräsvuori kotiin häntä koipien välissä ja että se kutsukirje oli oikeasti väärennys jolla huijattiin Teräsvuorta ja huijaus olisi mennyt hienosti mutta sitten Teräsvuori esitteli kutsukirjettä lentokentällä jolloin kun sieltä soitettiin huijauskutsun väitetylle kirjoittajalle niin hän raivostui ajatellen että a)häntä yritetään mustamaalata ja siten syrjäyttää tai b) häneltä oltiin ryöstämässä hänelle kuuluvia lahjuksia jolloin Teräsvuorelle on voinut käydä huonosti huijareiden puolesta kun ovat yrittäneet pelastaa nahkansa ennenkuin iso-kiho saa heidät selville tai sitten iso-kihon alaisten puolesta jotka ovat vaatineet tunnustusta ja sitten päättäneet että Teräsvuoren kuolemalla saadaan huijarit raivattua tieltä tai iso-kihon alaisille on käynyt vahinko varsinkin jos Teräsvuorella on ollut Asthma ja ollut väsynyt todella pitkän lennon ja tuntien kuulustelujen jälkeen.

----------------------------------

Eräs vaihtoehto on että sekä kutsun ollessa oikea ja kutsun ollessa väärennys niin kutsuja ja hänen alaisensa tai huijarikopla ovat odottaneet enemmän lahjuksia kuin Teräsvuorella on ollut käteisenä tai pankkitileillä ja ovat yrittäneet näitä enempiä lahjuksia häneltä irti puristaa ja sitten on käynyt vahinko tai ovat kostaneet kun ovat tunteneet itsensä huijatuiksi.

------------------------

Jos alat hölmöläisenä etsiä lahjottavia alhaalta käsin niin saat maksaa lahjuksia jokaiselle portaalle aina iso-kihoon saakka ja on käsittämätöntä että Teräsvuori yritti paikallisen median mukaan saada kontakteja isoon kihoon jonkun Qatarissa tapaamansa Ugandalaisen naisen kautta joka sanoi hänellä olevan kontakteja.
Tuollaisen höpö-puheen todennäköisyys olla valhetta on noin 99% eli on ollut kyseessä kontaktien-kontaktien-kontakteja eli on ollut joku kontakti ala-tason dirikaan joka on sitten joko suunnitellut juonen ryöstää lahjukset valheilla tai sitten lupaillut lahjuksia monelle portaalle ylöspäin saadakseen omat lahjuksensa ja saadakseen oikean kontaktin sinne iso-kiho tasolle
Eli molemmissa tapauksissa olet kusessa ja jos on oikeasti yritetty kontakteja ja siinä on monta porrasta mukana ylöspäin niin kaikki tasot ovat kusessa kun lahjuksia ei olekaan joita ovat lupailleet.


Kännissä hiukan legendaa kuinka iso mies olet Ugandalaiselle naiselle Qatarin yössä niin joku voi alkaa luulla että olet miljonääri ja odotukset sen mukaiset ja dollarinkuvat silmissä nainen ja hänen kumppaninsa ovat luulleet että tässä on heidän elämänsä diili joko niin että valehtelevat että heillä kontakteja ja väärentävät kutsun ryöstääkseen lahjukset tai sitten lupailevat monelle portaalle ylöspäin kontakteja saadakseen lahjukset eli jos lahjuksia ei sitten olekaan niin alin porras eli naisen "kontakti" ja kaikki portaat ylöspäin ovat kusessa koska rahoja ei olekaan.


Oliko niin että Teräsvuorella oli aivan naiivit kuvitelmat että joku 50 donaa riittäisi johonkin ja kävi kylmät joko siinä tapauksessa että häneltä aiottiin huijata puolen miljoonan lahjukset tai sitten tuon naisen "kontakti" lupaili lahjuksia monta porrasta ylöspäin ja monta porrasta odotti omaa 50 donan lahjustaan ja ylin porras satojen tuhansien lahjusta?

Jos Teräsvuorella ei ollut naiiveja kuvitelmia vaan hänellä oli oikeasti lahjusrahat niin ne olivat todennäköisesti Qatarilaisessa tai muussa kuten esim. Arabi-Emiraattien pankissa sillä lahjuksethan ilmeisesti tehdään nykyään niin Afrikassa että lahjojalla ja lahjottavalla on tili samaisessa pankkitoimintaan keskittyneessä arabi-maassa ja samassa pankissa ja siirto tehdään tililtä toiselle pankin sisällä jolloin SWIFT-järjestelmään ei jää todisteita kyseisestä korruptiosta ja tämähän on hyvä juttu sekä korruptioon osallisille että korruption mahdollistavalle pankille ja lahjottu voi hakea rahat loma-matkalla Qatarista tai Arabi-Emiraateista tyyliin kerran vuodessa 50 donaa tai perustaa sinne pöytälaatikko-yhtiön joka sitten lähettää rahaa esim. huvilan ostamiseksi ulkomailta tai maksaa vaikka paikallisen luksus-auto kauppiaan niinikään Ugandan ulkopuolella olevalle tilille rahat luksus-autosta.

Myös jos Teräsvuorella oli naiiveja kuvitelmia ja hänellä oli vain joku 50 donaa niin jollei hän tuonut sitä käteisenä niin sitten se oli hänellä todennäköisesti pankkitilillä Qatarissa eli molemmissa tapauksissa huumeilla on voinut olla tarkoitus saada hänet siirtämään nämä rahat huijareille tai oikealle iso-kiholle joka joutui väittämään että huijarit olivat asialla kun lentokentällä kävi käry kun maassa johon pääsee turisti-viisumilla ilman ongelmia ruvettiin heiluttelemaan kutsukirjettä väärän viranomaisen edessä.

Luulen että Teräsvuori on mennyt liian isoon lampeen uimaan eikä hänellä ole ollut uimataitoa kyseisessä lammessa...

Luulisi että jos olisi tehty alkeellisintakaan taustatyötä niin olisi tajuttu ISO:n, poliisien ja armeijan olevan konfliktissa keskenään sekä olisi huomannut että aiemmin on huijattu lahjusrahoja eli siinä on neljä tapaa millä kaikki voi mennä pieleen.
Tuollaisessa tilanteessa ei todellakaan aleta hommaamaan kontakteja jonkin Qatarin yössä tavatun Ugandalaisen naisen kautta.

Vinkkinä:
Jos joskus on rahaa niin siitä kehuskelee vain hölmö ja varsinkaan naisille koska sillä houkuttelee juuri ne naiset joita kukaan järkevä ei halua houkutella ja vain hölmö antaa itsestään kuvan että on tycoon ja menestyksekäs liikemies jollei oikeasti ole jos on menossa lahjomaan jotain diilejä afrikasta koska se jolta olet diiliä lahjomassa on silloin odotukset saada 500 000 euron lahjus tai useita miljoonia ja jos sulla on vain 50 000 niin olet todella kusessa ja erityisesti jos et ole mennyt suoraan sille puhumaan jolla on valtaa vaan olet hommannut kontakteja jonkun Qatarissa tapaamasi naisen kautta jolloin siinä on monta porrasta dollarinkuvat silmissä olevaa porukkaa jotka odottavat lahjuksia jos ovat oikeasti hommanneet kontakteja ylöspäin eivätkä vain ole lahjuksia huijaamassa niin kaikki portaat ovat kusessa.

Nyt jos joku toimittaja on hereillä ja Rautavuori ei ole ollut vain itse puuhastelemassa jolloin 50 donalla vaan on oikeasti ollut 500 000 donaa tai miljoonia lahjusrahoja niin kannattaisi selvittää että onko Patrialla tai jollain sen tytäryhtiöllä pankkitilejä Qatarissa tai Arabi-Emiraateissa tai muissa maissa joiden kautta nykyään lahjukset ja korruptio hoidetaan.

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Garynarc

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 18
 • Liked: 32
YLE ei tuonut mitään sellaista uutta näkökulmaa tapaukseen, mikä ei olisi tiedossa jo varsin laajasti. Se siitä laajemmasta raportista. Pisteet kuitenkin Lintilälle, että yrittää edes vähän saada Patriaa ahtaalle, kun ensimmäinen selitys ei kelvannut. Lintilä vaatii siis lisäselvityksiä uutisten mukaan.

Ugandalaisen toimittajan sieppaus kuohuttaa lehtitalossa - lehteä painostettiin suomalaismiehestä kertoneesta jutusta: ”Tämä on uutta ja pelottavaa”
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201802142200744269_ul.shtmlLainaus
Suomalaismiehen kuolemasta Ugandassa uutisoineen New Vision -lehden toimittaja Charles Etukurin esimies on järkyttynyt alaisensa sieppauksesta.

Felix Osike pitää varmana, että sieppaus liittyy Etukurin viime viikolla kirjoittamaan juttuun suomalaismiehen kuolemasta Ugandassa.

Etukuri siepattiin tiistaina Kampalassa.

- Niin uskomme, koska se on kiistanalainen juttu. Saimme heti ISO:lta reaktioita, että he eivät ole juttuun tyytyväisiä.

Ja törkeää valehtelua että linden teräsvouri oli sattumalta samassa kaupungissa. Teräsvourihan oli jo patrialla ennen matkaa sanonut lindenin tulevan mukaan. Vittu mitä valehtelevaa paskasakkia politiikka vetää

Kyllä tässä alusta asti on "damage control" ollut päällä alusta asti. Juttuun tulee koko ajan uutta, ettei vielä pysty täydellistä mielipidettä muodostamaan.

Jos jotain positiivista hakee Etukurin sieppauksesta niin lehdistö ei hautaa juttua ehkä niin helposti, kun on "oma" siepattuna.
On myös hyvä asia, että tapaus on herättänyt kansainvälistä mielenkiintoa. Suomen tiedoitusvälineet on totaalisessa kontrollissa, mutta jos herää laaja kansainvälinen mielenkiinto ei kokoomus voi kirjoituttaa juttuja mielensä mukaan.

Voisiko tämä keissi olla vihdoin se, joka avaisi monen kansalaisen silmiä? En usko, mutta mielenkiinnolla odotan, miten tiedoitus tästä hoidetaan.

Tuohon viimeiseen lainaukseen, erittäin hyvin sanottu! :)

Ville Hämäläinen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 553
 • Liked: 1007
 • 7 tähden liikkeen kannattaja / perussuomalainen
Ja törkeää valehtelua että linden teräsvouri oli sattumalta samassa kaupungissa. Teräsvourihan oli jo patrialla ennen matkaa sanonut lindenin tulevan mukaan. Vittu mitä valehtelevaa paskasakkia politiikka vetää

Muistelen nähneeni tämän tiedon jossain, mutta en nyt löytänyt. Muistatko itse / voitko linkata - jäsen @aivotiehye missä Teräsvuoren kerrottiin maininneen Patrialle Lindenin tulevan mukaan?

-i-

Ole hyvä:) Tässä linkki helsingin sanomien uutiseen jossa mainitaan että ”patrian mukaan oli matkalla suvi lindenin kanssa”. Onko tuo sitten toimittajan ajatusvirhe vai onko patria sen noin esittänyt, se pitäisi kysyä toimittajalta. Eihän tuo satavarma ole että ennen reissua ollut tiedossa mutta sen käsityksen tuosta kyllä saa

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005565334.html?
Tunnustakaa pois, mamuhan se oli taas ja syy poliitikkojen

ismolento

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 066
 • Liked: 5139
https://yle.fi/uutiset/3-10077019
Lainaus
– Toki he tiesivät olevansa samaan aikaan siellä, ja varmaan siinä haettiin myös isompaakin suomalaista kauppamahdollisuutta, Lintilä arvioi.

Eikös se Lindén ollutkaan siellä YK:n erityislähettiläänä?

Media on hiljalleen heräilemässä ja penkoo Patrian asioita, mutta Lindén saa edelleen olla rauhassa, kuten myös kokoomus.

Tarkoitus onkin pitää median fokus vain Patriassa, häivyttää Teräsvuori hieman taustalle ja jättää Linden täysin pimentoon.

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 521
 • Liked: 21572
 • Vastuullinen media koulutuksessa
Iltalehdessä iso lööppi että Linden löysi Teräsvuoren kuolleena. Kuinka sitten on mahdollista että olivat ihan sattumalta samaan aikaan samassa paikassa eikä heillä ole mitään yhteistä. Tuo löytäminen on sikäli omituinen juttu että mitä asiaa Lindenillä oli toisessa hotellissa olevalle Teräsvuorelle seitsemän aikaan aamulla ja kuinka hän pääsi Teräsvuoren huoneeseen.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Ville Hämäläinen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 553
 • Liked: 1007
 • 7 tähden liikkeen kannattaja / perussuomalainen
Iltalehdessä iso lööppi että Linden löysi Teräsvuoren kuolleena. Kuinka sitten on mahdollista että olivat ihan sattumalta samaan aikaan samassa paikassa eikä heillä ole mitään yhteistä. Tuo löytäminen on sikäli omituinen juttu että mitä asiaa Lindenillä oli toisessa hotellissa olevalle Teräsvuorelle seitsemän aikaan aamulla ja kuinka hän pääsi Teräsvuoren huoneeseen.

Olisko pyydetty tunnistamaan kuollut varmuuden vuoksi tyttöystävä oli jo löytänyt
Tunnustakaa pois, mamuhan se oli taas ja syy poliitikkojen

JT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 017
 • Liked: 7000
 • Sameiden vesien sukeltaja
Voisi olla korkea aika alkaa väsäämään seinälle tällaista kartoitusta  ;)

http://laurenbeukes.com/wp-content/uploads/2013/07/Wired-Murder-Wall-string-theory.jpg
Kun hollitupalaiset päästää salin puolelle, ne eivät siitä hienostu, vaan muuttavat salin hollituvaksi.
-Kari Suomalainen

You can be full of kindness and love, but you cannot sleep next to a mad dog.
-Ashin Wirathu

Ville Hämäläinen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 553
 • Liked: 1007
 • 7 tähden liikkeen kannattaja / perussuomalainen
Ja kysymykseen oliko teräsvuorella salkku täynnä rahaa, epäilen, yleensä tutkitaan matkatavaratkin jos epäilyttävää toimintaa. Väärennetty kutsukirje on kyllä sellainen että uskoisin että myös tavarat on tutkittu. No enpä ole ollut ugandan lentokentällä, enkä kyllä näiden kirjoituksieni jälkeen mene:D
Tunnustakaa pois, mamuhan se oli taas ja syy poliitikkojen

Mehud

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 363
 • Liked: 8579
 • Parempi kuin muslimi! Aina! Oi! Oi! Oi!
Onko Linden herännyt aamulla kuolleen miehen vierestä ja ilmoittanut siitä respaan? Paikalle tulleet poliisit pitäneet häntä epähuomiossa kuolleen tyttöystävänä ja siksi tyttöystävästä uutisoitu. Selittääkö tämä ristiriidan löytäjä informaatiosta?
"Se, että eurooppa ei ammu tunkeilijoita rajoilleen, ei kerro euroopan hyvyydestä, vaan sen saamattomuudesta!" - Mehud-

Suojele lastasi monikulttuurisuudelta. Kerro heille tarinoita entisestä Suomesta ja nykyisestä ruotsista. Siinä oppii tyhmempikin kakara äänestämään oikein kun aika koittaa. Näytä itse esimerkkiä!

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 456
 • Liked: 1770
 • Aavikolla roskiksessa
Ja kysymykseen oliko teräsvuorella salkku täynnä rahaa, epäilen, yleensä tutkitaan matkatavaratkin jos epäilyttävää toimintaa. Väärennetty kutsukirje on kyllä sellainen että uskoisin että myös tavarat on tutkittu. No enpä ole ollut ugandan lentokentällä, enkä kyllä näiden kirjoituksieni jälkeen mene:D

Diplomaattipassi auttaa siihen, ettei tuolloinkaan tutkita vaan toivotetaan hyvää matkaa.

Ville Hämäläinen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 553
 • Liked: 1007
 • 7 tähden liikkeen kannattaja / perussuomalainen
Onko Linden herännyt aamulla kuolleen miehen vierestä ja ilmoittanut siitä respaan? Paikalle tulleet poliisit pitäneet häntä epähuomiossa kuolleen tyttöystävänä ja siksi tyttöystävästä uutisoitu. Selittääkö tämä ristiriidan löytäjä informaatiosta?

Ei, ristiriita johtuu siitä että iltalehti on pitänyt lindenin lähipiiriä luotettavampana tietolähteenä kuin ugandan virallista tiedotetta.
Tunnustakaa pois, mamuhan se oli taas ja syy poliitikkojen

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 254
 • Liked: 12012
Toi kaapattu Ugandalainen toimittaja on parempi kuin 100 suomalaista toimittajaa yhteensä:


Lainaus
Etukuri's abduction: What could have sparked it off

By Charles Etukuri

Added 13th February 2018 07:01 PM

He was arrested on accusations that he had travelled into the country on a forged clearance letter by Bagyenda, but was later released.

New Vision senior reporter, attached to the weekend, Charles Etukuri has been abducted by armed men in military uniform. He was picked near New Vision offices on Tuesday afternoon, around 2:00pm.

Etukuri’s abduction is suspected to be related to the stories he had written in the recent past, the last of which was a story about the death of a finish national, who died at The Pearl of Africa Hotel in Kampala.

The story said some ISO operatives had been implicated in the death of the Finish national.

 

Below is the story in full:

Finland Tycoon dies under mysterious circumstances in Kampala: Security agencies ISO and CMI cited in his arrest

The Uganda Police Force is investigating circumstances under which a Finnish tycoon is Teräsvuori Juha Petteri Teräsvuori died under mysterious circumstances at the Pearl of Africa Hotel in Kampala Uganda on Monday night.

Teräsvuori  had travelled to Uganda with the Finnish politician Suvi Linden who was a former Minister for Communications and a member of the National Coalition Party the biggest political party in Finland to meet the head of Internal Security Organization Col. Fred Bagyenda.

Even though security agencies are now claiming the deceased died after inhaling drugs, Linden in an exclusive interview with Saturday Vision has denied claims that the deceased was taking drugs.

Saturday Vision has learnt that Teräsvuori died a day after he was arrested in an operation led by the Internal Security Organization officers led by the Director of Operations Joel Agaba together with another officer identified as Malcolm in Entebbe on Monday February 5, 2018 shortly after he had landed.

He was arrested on accusations that he had travelled into the country on a forged clearance letter by Bagyenda and later set free and allowed to go to Pearl of Africa Hotel where he had been booked to stay only to be found dead the next day on Tuesday February 6th.

Saturday Vision has, however, learnt that a number of ISO operatives have been implicated in the forgeries that led to the arrest of the tycoon together with members of his entourage.

At the centre of it all is an ISO officer identified as Apollo Kyabagye attached to the ISO Economic Unit who Saturday Vision has learnt was approached by Carol Alinda currently in ISO custody over the deal to provide escort and security services to the tycoon.

A source privy to the underhand dealings told Saturday Vision that in 2016 the late Teräsvuori met a Ugandan, Faridah Naggayi in Dubai and the two became friends. “When he wanted to travel to Uganda, he contacted her about his business dealing and requested to meet the security minister. It’s then that Faridah engaged Alinda who was her friend and she claimed she had friends in security,” the source revealed.

Alinda then approached Kyabagye who asked her to officially ask Teräsvuori to write to Col. Bagyenda, asking for an appointment. Our security source told Saturday Vision that Kyabagye accepted to offer guard services for the tycoon and also escort services, including hiring the cars they would require during their stay in Kampala.

Saturday Vision has seen a letter written by Teräsvuori, who was the owner and Chairman of TTCG Finland Limited, a security company, addressed to the head of ISO Col. Fred Bagyenda, in which he indicated that he was ready to come to Uganda and exhibit his company’s products.


In the letter dated January 31st 2018, Teräsvuori indicates in part, “we would appreciate to come and present the following services. Our company TTCG Finland Ltd is one of the main consultants to represent several European Companies in industries of defense, military training, cyber security, including monitoring systems, media control and cover, tracking systems controlled by government, dark web solutions, surveillance software, mining and construction industry. I will travel to Uganda personally with our  ex-communication minister Suvi Linden,” the letter reads in part.


(...)

https://www.newvision.co.ug/new_vision/news/1471106/etukuris-abduction-sparked


Teräsvuori tapasi siis tuon Ugandalaisen muijan Dubaissa ja Dubai on kuulemma täynnä escortteja ympäri maailmaa eli todennäköisen escortin kontakteilla myymään aseita...

What could go wrong....

3 kerrosta lahjottavia....

Teräsvuori hehkuttaa Lindeniä jo kirjeessä jossa pyysi kutsua...

Linden mainitaan nimeltä kutsussa...

Linden kertoo että oli HEIDÄN eka matkansa...

Samaan aikaan keskustan Lintilä on niin idiootti että selittelee että Linden vaan sattui olemaan samassa paikassa...

Milloin keskusta on pakotettu vaatimaan että Lintilä eroaa?


Näiden toimiala-listausten perusteella Suomalaisten toimittajien pitäisi olla työntämässä mikkiä ainakin Nokian, F-Securen ja ehkä myös muutaman muun yrityksen (kirjoitin ne eka mutta sitten päätin että ei järkeä jos ei olekaan mitään tekemistä asian kanssa) johtajien kurkkuun.

Nokiallahan on kokemusta sensuuri-järjestelmien myymisestä Iraniin...

("defense, military training, cyber security, including monitoring systems, media control and cover, tracking systems controlled by government, dark web solutions, surveillance software, mining and construction industry")

Onko vihapuhe-poliisit kehittäneet muuten jo yhteistössä jonkin yrityksen kanssa järjestelmän jolla voisi Afrikassa ehkäistä ja saada kiinni ja torjua oppositio-puhetta?


-------------------------

Normaalisti toimivassa yrityksessä ja normaalisti toimivassa demokratiassa kaikki Patrian johtajat aivan ylös saakka eroaisivat muutaman päivän sisään ja myös Lintilä vastuullisena ministerinä sekä nyt Lindenistä VALEHDELLEENA ministerinä eroaisi...


Huono suomalainen media joka ei noita faktoja Teräsvuoren kutsukirje-pyynnöstä ja Teräsvuoren saamasta oikeasta tai väärennetystä kutsukirjeestä raportoinut on ilmeisesti osa-syyllinen siihen että keskustan Lintilä toimi kuin idiootti.

Niin se menee muissakin päätöksissä eli Suomen paska media joka ei joko osaamattomuttaan tai tahallisesti raportoi kaikkia faktoja johtaa poliitikot tekemään typeriä päätöksiä...


Lainauksiin pääkohdat linkkien sisällöistä. Ei kilometrin pituisia lainauksia.
« Viimeksi muokattu: 15.02.2018, 21:04:34 kirjoittanut Alaric »
Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 392
 • Liked: 13849
Lindenin tarina murenemassa mediassakin?:

Uganda-mysteeri: Suvi Lindén ei olekaan YK-lähettiläs kuten hän väittää – "Lindénillä ei ole enää virallista roolia"
https://yle.fi/uutiset/3-10076175

Lainaus
YK:n laajakaistakomissio kertoo Ylelle, ettei se tiennyt entisen kokoomusministerin Lindénin kohun nostaneesta matkasta Ugandaan. Lindén on komission vapaaehtoinen edustaja, mutta virallista asemaa hänellä ei ole.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 183
 • Liked: 17541
 • covfefe
Voisi olla korkea aika alkaa väsäämään seinälle tällaista kartoitusta  ;)

http://laurenbeukes.com/wp-content/uploads/2013/07/Wired-Murder-Wall-string-theory.jpg

Seinätekniikka on varsin hyvä selvittämään monimutkaisia juttuja, mutta "seinän kyhääminen" alkaa olla sen verran työlästä ettei sitä viitsi aloittaa ellei joku maksa työstä rahaa. Hompansseille ei totuuden selvittämisestä makseta. Ei työkaluja eikä työtä kannata valmistaa...

Muutenkin kun tämä juttu menee suoraan maamme hallinnon ytimeen, jokaiseen valtioneuvostoon ja valtion palkitsemaan ministeriin nykyisin ja elossaoleviin toimintakykyisiin = onko amatöörien kauhean järkevää mennä syvälle Suomen hallintokorruptioon? Ehkä kun ammattilaiset eivät ilmiselvästi haluaisi.
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 254
 • Liked: 12012
Lindenin tarina murenemassa mediassakin?:

Uganda-mysteeri: Suvi Lindén ei olekaan YK-lähettiläs kuten hän väittää – "Lindénillä ei ole enää virallista roolia"
https://yle.fi/uutiset/3-10076175

Lainaus
YK:n laajakaistakomissio kertoo Ylelle, ettei se tiennyt entisen kokoomusministerin Lindénin kohun nostaneesta matkasta Ugandaan. Lindén on komission vapaaehtoinen edustaja, mutta virallista asemaa hänellä ei ole.

Eli kokoomuksen Suvi Linden VALEHTELEE ja matkustaa ilmeisesti ympäri maailmaa VALHTELEMASSA.

Olin siinä uskossa että vain ex-ulkoministereillä ja ex-pääministereillä on elinikäiset diplomaatti passit ja tämä oli mielestäni osasyy siihen että Soini päätti ruveta ulkoministeriksi.

Jos Lindenilläkin on diplomaatti-passi niinkuin tässä keskustelussa on väitetty niin silloin on selvää että niitä jaellaan holtittomasti ja kaikki pitää peruuttaa.

Eli minun mielestäni myös Timo Soini, Alexander Stubb, Esko Aho ja Paavo Lipponen ja Jyrki Katainen ja Ilkka Kanerva joutavat jonottamaan ihan jonon perällä tavallisten ihmisten kanssa jos matkustavat.

Voisi olla ettei Soininkaan suunnittelemat thinktank-matkat olisi niin hohdokkaita jos joutuisi tavallisten ihmisten kanssa jonottelemaan jenkkeihin mennessään kun ulkoministerin duuni loppuu.

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 942
 • Liked: 14560
kannattaisi selvittää että onko Patrialla tai jollain sen tytäryhtiöllä pankkitilejä Qatarissa tai Arabi-Emiraateissa tai muissa maissa joiden kautta nykyään lahjukset ja korruptio hoidetaan.

Tämä on niin sekava vyyhti että asioiden kunnollinen hahmottaminen edellyttäisi kokopäiväistä työtä.

Tuosta writerin kirjoituksesta tuli mieleen tämä uutinen parin vuoden takaa:

Lainaus
Valtion puolustusteollisuusyhtiö Patria on myymässä AMV-miehistönkuljetusvaunuja ja NEMO-kranaatinheitinjärjestelmiä Qatarin puolustusministeriölle, Yle kertoo.

Patrialla ei ole tietoa, koska Qatar tekee päätöksensä. Hankintakilpailussa on mukana useita muitakin asetoimittajia eri maista.
https://www.talouselama.fi/uutiset/yle-patria-karkkyy-satojen-miljoonien-asediilia-qatariin/a91499c5-815f-399b-96e3-359bc773a8af

Teräsvuori oli Suomi-Qatar -ystävyysseuran toiminnassa mukana ja tavannut ugandalaisen girlfriendinsä Qatarissa. Onkohan Teräsvuori ollut mukana neuvottelemassa qatarilaisten kanssa? Tietääkö kukaan onko Suomen hallitus käsitellyt myyntilupaa Qatariin vai onko Qatarin harkinta vielä kesken? Sellainenkin käy mielessä, että jos Qatar haluaa suomalaisia aseita mutta Suomi ei suostu myymään koska niitä käytettäisiin Jemenissä, yritettäisiinkö aseet myydä Ugandan kautta? Riittävän rauhallinen maa että aseita voi myydä ja riittävän korruptoitunut että tällainen järjestely voisi toimia.

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 456
 • Liked: 1770
 • Aavikolla roskiksessa
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/3843161/Patria+lyttaa+vaitteet+siita+etta+Ugandassa+kuollut+suomalaismies+olisi+saanut+markkinointiluvan+yhtiossa+johtoasemassa+olevalta
Lainaus
Patria lyttää väitteet siitä, että Ugandassa kuollut suomalaismies olisi saanut markkinointiluvan yhtiössä johtoasemassa olevalta
Suomalaisliikemiehelle lupakirjeen antaneen työntekijän titteli herättää ihmetystä.

Puolustusteknologiaa valmistava Patria pysyy aiemmassa kannassaan, että Ugandassa kuollut suomalaisliikemies oli saanut Patrian markkinointiluvan myyntipäälliköltä, jolla ei ollut riittäviä valtuuksia luvan antamiseen.

Helsingin Sanomat on nostanut esiin, että suomalaisliikemiehellä olleen valtuuskirjeen allekirjoittanut Patrian työntekijä oli kuitenkin titteliltään johtaja. HS julkaisi kuvan liikemiehelle Mosambikin-matkaa varten osoitetusta lupakirjeestä, jonka oli allekirjoittanut Patrian johtaja Markku Koivisto. Lehti kertoi myös nähneensä osan Ugandan-matkaa varten annetusta kirjeestä. Kirje oli lehden mukaan identtinen Mosambikin kirjeen kanssa.

Patrian viestintäjohtaja Birgitta Selonen vahvistaa STT:lle sähköpostitse, että Helsingin Sanomien esittämä kirje on aito ja että myyntijohtaja Koivisto oli allekirjoittanut myös kirjeen Ugandaan.

Selonen korostaa, että tittelistään huolimatta Koivisto ei kuulu liiketoiminnan johtoryhmään.

– Hän (Koivisto) on myyntijohtaja, joka raportoi myynti- ja markkinointijohtajalle, joka puolestaan raportoi Land-liiketoiminnan liiketoimintajohtajalle, Selonen kirjoittaa.

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Mika Lintilä (kesk) arvioi STT:lle eduskunnassa, että sekavan tulkinnan takana on Patrian käyttämät englanninkieliset tittelit.

– Patrialla on englanninkielisellä tittelillä useampia myyntijohtajia, mutta ne on sitten käyttänyt tässä päällikkö-nimikettä käännettynä suomeksi, Lintilä selitti.

Tittelien epäselvyydestä huolimatta viestintäjohtaja Selosen mukaan Patrian aiempi kommentti pitää edelleen paikkansa, eli kirjeen allekirjoittajalla ei ollut valtuuksia luvan antamiseen.

Bwana

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 134
 • Liked: 2920
 • Ihmis-perse natsi.
Kadonneen toimittajan Charles Etukurin mukaan Nankya Faridah on vainajan morsian, kuka ilmoitti vainajasta. Siellähän ne ovat hotellin turvatallenteet, joista selviää myös kellon ajat kulkijoista. Enkä minä jaksa uskoa, että hotellin respassa työskennelleellä olisi ollut syytä valehdella toimittaja Etukurille. Ne myöhemmät tarinat voivat sitten olla valeita tai lahjottujen harhaanjohteita.

Tuo huumeiden löytyminen hotellihuoneesta on ikiaikainen temppu. Älkää siihen keskittykö. Edelleen se todennäköisin skenario on Asekauppa 2.0-tyylin kusetus. Kuten puolalaisten tapauksessa. Siellä on Patriassa taas patrioitu.

Noista turvatallenteista: Hjoo-oh. Kampalassa johtavan klaanin jäsen meni ja ampui hengiltä vuoden päivät sitten autonsa nokkaan kauppakeskuksen parkkipaikalla peruuttaneen nobodyn. Tajusi mitä oli tullut tehtyä ja roudasi uhrin sairaalaan. Uhri kerkisi sairaalassa kertomaan hänet hoitoon tuoneiden henkilöiden ampuneen. Ko. ostarin parkkipaikka on jokaista neliösenttiä myöden katettu valvontakameroilla.

Ampumisen todettiin lopulta tapahtuneen Lugogon ostarille johtavalla sivukadulla jossa ei ole kameroita. Ostarin kameratallenteita ei löydy (vrt. somalityttö tönäistiin junasta). Sivukadun maissinmyyjänaiset katosivat. Kukaan paikalla normaalisti päivystävistä viidestäkymmenestä moottoripyörätaksista ei ole nähnyt mitään. Semmoista.

Koittaa ajatella asiaa ugandalaisen "logiikan" kautta.

http://www.monitor.co.ug/News/National/Lugogo-shooting--Key-witness-speaks-out--/688334-3456382-mmbdtc/index.html
Jees pox holiray!

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 254
 • Liked: 12012
Ja kysymykseen oliko teräsvuorella salkku täynnä rahaa, epäilen, yleensä tutkitaan matkatavaratkin jos epäilyttävää toimintaa. Väärennetty kutsukirje on kyllä sellainen että uskoisin että myös tavarat on tutkittu. No enpä ole ollut ugandan lentokentällä, enkä kyllä näiden kirjoituksieni jälkeen mene:D

Diplomaattipassi auttaa siihen, ettei tuolloinkaan tutkita vaan toivotetaan hyvää matkaa.

Lindenillä ei ole todennäköisesti diplomaatti-passia koska hänet on pidätetty kaapatun Ugandalaisen toimittajan uutisen mukaan yhdessä Teräsvuoren kanssa.

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Garynarc

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 18
 • Liked: 32
Lainaus
Kokoomus yhdisti

Iltalehden saamien tietojen mukaan Lindén oli lupautunut jo pidemmän aikaa tuntemansa liikemiehen kanssa yhteiselle vienninedistämismatkalle, koska tarkoituksena oli edistää Ugandassa tehtäviä teknologiahankkeita.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan kyseessä oli suuri tietoliikenneverkkohanke.

Lindéniä ja liikemiestä yhdisti myös sama puoluetausta, sillä liikemies oli ollut viime kuntavaaleissa Vantaalla kokoomuksen ehdokas.

Lindén puolestaan on toiminut kokoomuksen kansanedustajana sekä kaksi kertaa ministerinä, ensin kulttuuriministerinä vuosina 1999 - 2002 ja myöhemmin viestintäministerinä vuosina 2007 - 2011.

Lindén oli Iltalehden tietojen mukaan lupautunut liikemiehen mukaan Ugandaan "avaamaan ovia", sillä ministeritausta auttaa monesti korkean tason tapaamisten järjestämisessä.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201802142200744748_ul.shtml

Tuossa IL:n viimeisimpiä näkemyksiä. (15.2.2018)

Huumeiden löytymisestä ei ole ollut paljon juttua.
Määrä ja itse aine kertoisivat osaltaan lisää. Onko kyse käyttöannoksista, myrkyttämiseen littyvästä vai mistä?
Ainakin selvittäisi illan tapahtumia.

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 773
 • Liked: 9524
 • Puhekin on teko
Ihan oikeassa paikka ketju: Kokoomus.

Toimittajat eivät ole viitsineet kysellä mitään kokoomusjohdolta. Lindenin nimikin tuli lähinnä esiin ugandalaisen Kakan toimesta. Siitäkin alussa uutisoitiin "Linden ei anna kommentteja", joten mitään ei voida tehdä.

Luultavasti kyseessä on normaali tyyli myydä aseita pahempiin paikkoihin. Sinne lähetetään aseyhtiön konsultti (peitefirman nimissä) ja tunnettu poliitikko. Poliitikon tehtävänä on avata neuvotteluyhteydet tunnettavuudellaan ja konsultti hoitaa keskustelut.

Ugandalaiset yrittivät kusettaa lahjusrahoilla tai huijaamalla tai aseita oltiin myymässä kilpailevalle taholle. Konsultti tapettiin samaan tyyliin kuin ruotsalaisen kohdalla.
« Viimeksi muokattu: 15.02.2018, 18:29:19 kirjoittanut nollatoleranssi »

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 456
 • Liked: 1770
 • Aavikolla roskiksessa
Ja kysymykseen oliko teräsvuorella salkku täynnä rahaa, epäilen, yleensä tutkitaan matkatavaratkin jos epäilyttävää toimintaa. Väärennetty kutsukirje on kyllä sellainen että uskoisin että myös tavarat on tutkittu. No enpä ole ollut ugandan lentokentällä, enkä kyllä näiden kirjoituksieni jälkeen mene:D

Diplomaattipassi auttaa siihen, ettei tuolloinkaan tutkita vaan toivotetaan hyvää matkaa.

Lindenillä ei ole todennäköisesti diplomaatti-passia koska hänet on pidätetty kaapatun Ugandalaisen toimittajan uutisen mukaan yhdessä Teräsvuoren kanssa.

Ei heitä pidätetty, vaan tiedustelupalvelu saattoi heidät rajamuodollisuuksien jälkeen hotelleille. Ja toivotti hyvää matkaa. Luultavasti niin, että jollain tavoin jäivät merkatuiksi henkilöiksi.

Teräsvuori eikä myöskään Linden eivät ole todellakaan henkilöitä, joita lähetettäisiin myymään aseita. Ainakaan pelkkiä aseita. Ei kummallakaan mitään näkemystä eikä kokemusta mihinkään niihin liittyvästä. Toki jos ne ostetut varastot ovat jossain Patria käytössä, niin asiat muuttuu Lindenin osalta.
« Viimeksi muokattu: 15.02.2018, 18:43:20 kirjoittanut ApuaHommmaan »

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 942
 • Liked: 14560
Olin siinä uskossa että vain ex-ulkoministereillä ja ex-pääministereillä on elinikäiset diplomaatti passit ja tämä oli mielestäni osasyy siihen että Soini päätti ruveta ulkoministeriksi.

Ketjun alkupuolella joku oli selvittänyt diplomaattipassiasiaa ja se voidaan todellakin myöntää muillekin kunhan on riittävän ansioitunut jossakin tjsp.

JJohannes

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 463
 • Liked: 3438
 • Eih bennek, eih blavek!
Ja kysymykseen oliko teräsvuorella salkku täynnä rahaa, epäilen, yleensä tutkitaan matkatavaratkin jos epäilyttävää toimintaa. Väärennetty kutsukirje on kyllä sellainen että uskoisin että myös tavarat on tutkittu. No enpä ole ollut ugandan lentokentällä, enkä kyllä näiden kirjoituksieni jälkeen mene:D

Diplomaattipassi auttaa siihen, ettei tuolloinkaan tutkita vaan toivotetaan hyvää matkaa.

Lindenillä ei ole todennäköisesti diplomaatti-passia koska hänet on pidätetty kaapatun Ugandalaisen toimittajan uutisen mukaan yhdessä Teräsvuoren kanssa.

Diplomaattipassi ei täysin estä sitä, etteikö saattaisi joutua kuultavaksi tai etteivätkö poliisit ensin ottaisi kiinni "asioiden selvittelyä varten" vaikka päästäisivätkin hetken päästä vapaaksi. Tietysti voi olla myös aika korkea kynnys alkaa heiluttelemaan diplomaattipassia jonkun punasilmäisen piriltä haisevan eversti Mugaben naaman edessä kun tämä saapuu paikalle kymmenen Kalashnikov-hemmon kanssa ja haluaa vähän jutella juuri tapahtuneesta murhasta. Ja voi hyvin olla, ettei eversti Mugabea kauheasti kiinnosta mitkään diplomaattipassit, etenkin jos passia ei ole myöntänyt Yhdysvallat, Venäjä, Kiina tai entinen siirtomaaisäntä Iso-Britannia.
Ei ole turhia päiviä, tai jos on, on koko elämä.

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 254
 • Liked: 12012
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/3843161/Patria+lyttaa+vaitteet+siita+etta+Ugandassa+kuollut+suomalaismies+olisi+saanut+markkinointiluvan+yhtiossa+johtoasemassa+olevalta
Lainaus
Patria lyttää väitteet siitä, että Ugandassa kuollut suomalaismies olisi saanut markkinointiluvan yhtiössä johtoasemassa olevalta
Suomalaisliikemiehelle lupakirjeen antaneen työntekijän titteli herättää ihmetystä.

Puolustusteknologiaa valmistava Patria pysyy aiemmassa kannassaan, että Ugandassa kuollut suomalaisliikemies oli saanut Patrian markkinointiluvan myyntipäälliköltä, jolla ei ollut riittäviä valtuuksia luvan antamiseen.

Helsingin Sanomat on nostanut esiin, että suomalaisliikemiehellä olleen valtuuskirjeen allekirjoittanut Patrian työntekijä oli kuitenkin titteliltään johtaja. HS julkaisi kuvan liikemiehelle Mosambikin-matkaa varten osoitetusta lupakirjeestä, jonka oli allekirjoittanut Patrian johtaja Markku Koivisto. Lehti kertoi myös nähneensä osan Ugandan-matkaa varten annetusta kirjeestä. Kirje oli lehden mukaan identtinen Mosambikin kirjeen kanssa.

Patrian viestintäjohtaja Birgitta Selonen vahvistaa STT:lle sähköpostitse, että Helsingin Sanomien esittämä kirje on aito ja että myyntijohtaja Koivisto oli allekirjoittanut myös kirjeen Ugandaan.

Selonen korostaa, että tittelistään huolimatta Koivisto ei kuulu liiketoiminnan johtoryhmään.

– Hän (Koivisto) on myyntijohtaja, joka raportoi myynti- ja markkinointijohtajalle, joka puolestaan raportoi Land-liiketoiminnan liiketoimintajohtajalle, Selonen kirjoittaa.

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Mika Lintilä (kesk) arvioi STT:lle eduskunnassa, että sekavan tulkinnan takana on Patrian käyttämät englanninkieliset tittelit.

– Patrialla on englanninkielisellä tittelillä useampia myyntijohtajia, mutta ne on sitten käyttänyt tässä päällikkö-nimikettä käännettynä suomeksi, Lintilä selitti.

Tittelien epäselvyydestä huolimatta viestintäjohtaja Selosen mukaan Patrian aiempi kommentti pitää edelleen paikkansa, eli kirjeen allekirjoittajalla ei ollut valtuuksia luvan antamiseen.

Jos Patria ei lyttäisi väitteitä ja seli-selittelisi niin silloinhan Patria ja Patrian johtajat myöntäisivät valehdelleensa ja heitä odottaisi potkut tai ero.

Testi:
Jos Markku koivisto saa potkut Patriasta niin silloin hän ylitti valtuutensa ja on ainoa johdosta joka tuosta markkinointi-lupa lappusesta tiesi.
Jos Markku Koivisto ei saa potkuja niin silloin on 99,9% varmaa että Markku Koiviston esimiehet tiesivät luvasta ja sen hyväksyivät.

Molemmissa tapauksissa Patrian johdon kuuluisi saada potkut eli joko on sekoiltu aivan urakalla jolloin potkut sekoilun takia tai sitten Patrian prosessit ovat aivan surkeita eli potkut epäpätevyden takia...

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 773
 • Liked: 9524
 • Puhekin on teko
Kertoisiko @JJohannes mistä nämä tiedot on otettu?

Lainaus
...we would appreciate to come and present the following services. Our company TTCG Finland ltd is one of the main consultants to represent several European Companies in industries of defense, military training, cyber security including monitoring systems, media control and cover, tracking systems controlled by government, dark web solutions, surveillance software, mining and construction industry. I will travel to Uganda personally with our ex-communication minister Suvi Linden

Lainaus
NxtVn:n hallituksessa on myös Seppo Lindén, Suvi Lindénin veli, sekä kolme egyptiläistä (Akram Emil Farag, Alhamd Alkhayat, Khaled Naguib Zaky Sedrak), yksi kuwaitilainen (Ali A. A. Alzaben) ja yksi Arabiemiraateissa asuva henkilö, Nicholas John Fortune (joka on australialainen, mutta mukana brittiyrityksissä). Sen enempää spekuloimatta, onhan tuo vähän kummallinen kokoonpano hollantilaiselle Suomessa toimivalle tietotekniikkayritykselle.
« Viimeksi muokattu: 15.02.2018, 18:41:08 kirjoittanut nollatoleranssi »