Kirjoittaja Aihe: 2018-02-10 Ugandan tapahtumat, Linden, Teräsvuoren kuolema ja valokaapelikuviot  (Luettu 238945 kertaa)

Lumiukko Jeti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 062
 • Liked: 8573
Jostakin syystä hollantilainen emoyhtiö ei ole ilmoittanut Hollannin viranomaisille omistavansa tyäryhtiöitä Suomessa.  ???

Sinne on kuitenkin tehty kova rekry.

https://drimble.nl/bedrijf/amsterdam/30120799/nxtvn-group-bv.html

2018-01-22 | Change: Director Adrianus Petrus Wilhelmus Melkert took up office on 27-11-2017.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ad_Melkert

Taitaa Suvi saada kenkää kun paljon isomman profiilin ex-poliitikko & YK-jyrä tullut kuvioihin. Melkertillä kivasti kokemusta konfliktialueella toimimisesta kun johti YK:n Irak-operaatiota (UNAMI) ja sitä ennen YK:n kehitysapukuviota (UNDP). Miten nämä sitten liittyy datakeskuksiin niin vastaus kai on että ei mitenkään. On se pyörähtänyt myös Maailmanpankissa (World Bank) jossa sotkeutui pankin sisäisiin juonitteluihin jotka sitten johtivat pääjohtaja Paul Wolfowitzin (super-NeoCon, Wolfowitzin doktriini jne.) eroon. Tällä kaverilla on kontakteja.

"Suomi tarvitsee sekä jatkuvaa työperusteista maahanmuuttoa että vapaan liikkuvuuden tuomaa moninaisuutta. "
- Vihreiden tavoiteohjelma 2014-2019

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 928
 • Liked: 14503
Löysin myös englantilaisen emoyhtiön omistajan, se sanotaan ihan suoraan sen tilinpäätöksessä, kunhan vain osasi lukea: The company is wholly owned and controlled by Khaled Naguib Zaky Sedrak.

Eli omistusketju on tämä:

Khaled Sedrak

NXTVN LIMITED (Iso-Britannia), pj. Khaled Sedrak

NxtVn Group BV (Hollanti), APW Melkert, J. Van De Kemenade, JP Witteman, Khaled Sedrak

NxtVn Jämsä Oy (Suomi), pj Suvi Lindén, Seppo Linden, Khaled Sedrak

Jämsän Hallin entinen varuskunta, jonka naapurissa Patria, jonka tuotteita Suvi kävi Ugandassa myymässä ja luikki sieltä Egyptiin piiloon.

Khaled Sedrak on egyptiläinen ja asuu Qatarissa, jonka ystävyysseurassa (ja ilmeisesti muutenkin) Ugandassa tapettu Tuomas Teräsvuori oli aktiivinen.

Kaikki ketjussa olevat yritykset vaikuttavat persaukisilta, mutta jostakin on tullut rahaa ainakin miljoona Jämsän alueen ostoon ja ylläpitoon.

Jos Melkert on iso nimi niin mitäköhän tyyppejä nuo muut hollantilaiset ovat? Tulee mieleen että jospa kuviossa pestäisiin jostakin YK-operaatiosta saatua pimeää rahaa. Melkert (YK) ja Lindén (YK), taas yksi sattuma lisää.

Sellainenkin käy mielessä, että ei nuo isot johtajat aina ole aivan välkkyjä. Suomessa oli taannoin ponzihuijaus nimeltään Utele (googlatkaa), johon meni mukaan Keskon entinen hallintoneuvoston puheenjohtaja, kauppaneuvos Matti Kallio ja Ruotsin tiede- ja teknologiaviraston toimitusjohtaja Lars Jeding ja myös Soneran entinen johtaja Harri Koponen.
« Viimeksi muokattu: 19.02.2018, 16:57:40 kirjoittanut Kni »

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 21 582
 • Liked: 48441
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
http://www.ts.fi/uutiset/maailma/3848332/Ugandassa+tyoskennellyt+toimittaja+On+harvinaista+etta+maassa+murhataan+valkoinen++luultavasti+suomalaisen+kohtalon+sinetoi+huijari (19.2.2018)

Lainaus
Ugandassa työskennellyt toimittaja: On harvinaista, että maassa murhataan valkoinen – luultavasti suomalaisen kohtalon sinetöi huijari

Uganda on korruptoitunut maa, jossa diktaattorimainen valtionjohto sanelee säännöt. Valkoihoisia länsimaalaisia kohdellaan kuitenkin yleensä hyvin, niin kauan kuin heillä on rahaa, kertoo maassa pitkään työskennellyt suomalaistoimittaja Katariina Laurila.

Kampalan lentokentällä olisivat odottaneet virallinen saattue ja hienot autot, jos turvallisuuspalvelu ISO:n kutsu suomalaisille markkinoijille olisi ollut aito, uskoo pitkään maassa työskennellyt suomalaistoimittaja Katariina Laurila.

– Vaikuttaa todella erikoiselta, että Ugandassa murhattaisiin valkoinen mies. Se on erittäin harvinaista. Jos tapaukseen liittyy murha, veikkaan, että kyse on joko huijauksesta, joka on alkanut selvitä, tai sitten liikutaan jollain valtionjohdolle riskialttiilla alueella, Laurila kommentoi Ugandassa kuolleen suomalaismiehen tapausta.

Laurila työskenteli sekä uutis- ja tuotantopäällikkönä Ugandan johtavalla uutiskanavalla WBS-Televisionilla vuosina 2004–2007.

Laurila tuntee hyvin maan toimintakulttuurin ja poliittisen järjestelmän.

– Ugandassa kaikki perustuu siihen, kuka tuntee kenetkin. He myös tajuavat, kenestä on hyötyä ja kenestä ei. En siis näkisi, että valtion taholta jotakin valkoista ihmistä lähdettäisiin tappamaan.

(...)

Helsingin Sanomien saamien tietojen mukaan liikemies ja Lindén olisivat saapuneet Kampalaan ugandalaisten tuttujensa Faridan, Musan sekä heidän avustajansa Carolin avustuksella. Carolin välityksellä liikemies oli myös tiettävästi saanut lupakirjeen ISO:n tapaamiselle turvallisuuspalvelun johtajalta Frank Kaka Bagyendalta.

Luultavasti lupakirje oli kuitenkin väärennös.

– Joku joka on halunnut rahaa. Voihan olla, että kyseessä on ollut henkilö, joka on töissä turvallisuuspalvelussa. Joku joka on halunnut vetää välistä. Ja länsimaalaisiahan on hirveän helppoa huijata. Varsinkin suomalaisia, jotka uskovat sen, mitä heille sanotaan, Laurila pohtii.

Motiivia teolle voi tässä vaiheessa vain arvuutella, mutta Laurilan mukaan afrikkalaiseen selviytymiseen kuuluu se, että sieltä viedään, mistä voidaan.

– Suomalainen ajatus moraalista. Ei se vain toimi samalla tavalla Afrikassa, Laurila sanoo.


Poliisi on Ugandan viranomaisista kaikista alttein lahjonnalle. Seuraavana tulee oikeuslaitos. Tämä käy ilmi tuoreesta kyselytutkimuksesta, jonka Transparency International -järjestö teki Itä-Afrikassa.

– Uganda on erittäin korruptoitunut. Rahalla saa melkein mitä vain. Itsekin olen ollut poliisin kanssa tilanteissa, joissa minulta on varastettu omaisuutta, mutta mitään ei tapahdu, jollen itse maksa poliisille. Hyvin vähän rikoksista päätyy Ugandassa oikeuden käsittelyyn. Käytännössä yleensä vain silloin, jos ei ole rahaa maksaa itseään tilanteesta ulos, Laurila sanoo.

(...)
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 928
 • Liked: 14503
Taitaa Suvi saada kenkää kun paljon isomman profiilin ex-poliitikko & YK-jyrä tullut kuvioihin. Melkertillä kivasti kokemusta konfliktialueella toimimisesta kun johti YK:n Irak-operaatiota (UNAMI) ja sitä ennen YK:n kehitysapukuviota (UNDP). Miten nämä sitten liittyy datakeskuksiin niin vastaus kai on että ei mitenkään. On se pyörähtänyt myös Maailmanpankissa (World Bank) jossa sotkeutui pankin sisäisiin juonitteluihin jotka sitten johtivat pääjohtaja Paul Wolfowitzin (super-NeoCon, Wolfowitzin doktriini jne.) eroon. Tällä kaverilla on kontakteja.

Varmasti pätevä henkilö markkinoimaan Patrian tuotteita.

koojii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 221
 • Liked: 4004

Varmasti pätevä henkilö markkinoimaan Patrian tuotteita.

Taitaa noissa tietyissä korruptiomaissa se olla pätevin asekauppias joka tarjoaa kaupoista päättäjille isoimmat lahjukset.

Toki ne asekauppiaiden provisiot ja lahjusten kustannukset lisätään siihen kauppahintaan korkoineen jonka ostaja niistä aseista maksaa.

Em. syystäkin lienee ne kauppa- ja listahinnat viimeisen päälle salaista tietoa kun samasta romusta toinen maa maksaa miljoona euroa kappaleelta ja toinen maa taas kaksi miljoonaa euroa kappaleelta kun lahjuksiin menee puolet kauppahinnasta.  ;D


Mikko pa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 811
 • Liked: 3797
  • Ei hyssyttelyä pedofiileille-Kaikki tiedot julkisiksi
Patrian suurkauppa Qatariin meni sivu suun
Qatar tilaa ranskalaisilta lähes viisi sataa panssaroitua miehistönkuljetusvaunua.

19.2.2018 klo 17:02

Suomalainen puolustustarvikevalmistaja Patria ei onnistunut saamaan Qatarilta suurta vaunutilausta vaikka se oli viime metreille saakka mukana tarjouskilpailussa. Kilpailun voitti lopulta ranskalainen Nexter Group, joka toimittaa Qatariin lähes viisi sataa VBCI-vaunua.

Ranska ja Qatar sopivat kaupasta jo viime joulukuussa. Patria vahvisti asian tänään maanantaina Ylelle.

Qatarin kauppa olisi ollut onnistuessaan Patrian suurimpia kauppoja tällä vuosituhannella. Patria ei paljasta tarkkaan, kuinka monesta vaunusta tai kranaatinheitinjärjestelmästä neuvoteltiin mutta Patria Land –liiketoiminnan entinen johtaja Mika Kari sanoi vuonna 2016 , että kyse on vähintään sadan miljoonan euron kaupasta.

Patria oli mukana tarjouskilpailussa viime metreille saakka ja se toimitti useiden vuosien ajan vaunuja, kranaatinheittimiä ja kranaatteja Qatariin testikäyttöä varten. Alunperin kilpailussa oli mukana useita asevalmistajia mutta viime kädessä Qatar valitsi Patrian AMA-vaunun ja ranskalaisen VBCI-vaunun välillä. Vaunuihin tulevat 30 mm:n tykit toimittaa mahdollisesti norjalainen Kongsberg-yhtymä.

Patrian asekauppaa Lähi-itään on arvosteltu viime aikoina. Tammikuussa kävi ilmi, että Patrian Arabiemiraatteihin myymiä panssaroituja AMV-vaunuja on mahdollisesti käytetty Jemenin sodassa. Sodassa on tehty vakavia ihmisoikeusrikkomuksia.

Myös Patrian aikomus myydä vaunuja ja raketinheitinjärjestelmiä Qatariin on herättänyt epäilyjä. Kansanedustaja Maarit Feld-Ranta (sd.) jätti joulukuussa aikeesta kirjallisen kysymyksen puolustusministeri Jussi Niinistölle (sin.). Niinistö sanoi vastauksessaan, että Suomi noudattaa asekaupassa kansainvälisiä sitoumuksia eikä Qatariin kohdistu kansainvälistä asevientikieltoa.

https://yle.fi/uutiset/3-10082775
Suomen sotilaallinen puolustaminen
Sotilaalliseen puolustukseen kuuluvat:
maa-alueen, vesialueen ja ilmatilan valvominen sekä alueellisen koskemattomuuden turvaaminen
kansan elinmahdollisuuksien, perusoikeuksien ja valtiojohdon toimintavapauden turvaaminen ja laillisen yhteiskuntajärjestyksen puolustaminen

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 424
 • Liked: 7055
 • Burn
Patrian suurkauppa Qatariin meni sivu suun
Qatar tilaa ranskalaisilta lähes viisi sataa panssaroitua miehistönkuljetusvaunua.

19.2.2018 klo 17:02

Suomalainen puolustustarvikevalmistaja Patria ei onnistunut saamaan Qatarilta suurta vaunutilausta vaikka se oli viime metreille saakka mukana tarjouskilpailussa. Kilpailun voitti lopulta ranskalainen Nexter Group, joka toimittaa Qatariin lähes viisi sataa VBCI-vaunua.

Tykit vaunuihin toimittanee kuitennii Kongsberg, joka taas omistaa puolet Patriasta.

Nexter Group näyttää fuusioituneen, pääkallonpaikka sijaitsee nykyään, no, tottakai Hollannissa:

http://www.knds.com/
NOVUS ORDO HOMMARUM

"Jos on aikuinen ja ottaa 15-vuotiaalta elämänohjeita, pitää mennä myös itseensä."
--Suvi Auvinen

Mikko pa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 811
 • Liked: 3797
  • Ei hyssyttelyä pedofiileille-Kaikki tiedot julkisiksi
Onko jossain mustaa valkoisella siitä Teräsvuoren yhteydestä Suomi-Qatar seuraan?

"Suomi-Qatar seura vaalii ja edistää Suomen ja Qatarin välisiä kulttuuri- ja kauppasuhteita sekä lisää maiden välistä kulttuuriyhteistyötä ja kanssakäymistä.
Järjestämme muun muassa yritystapaamisia, tiedotamme Qatarin kauppanäkymistä ja järjestämme Qatarin ja Persianlahden alueen politiikkaan, kauppaan ja kulttuuriin liittyviä luentoja. Lisäksi järjestämme kulttuuritilaisuuksia, näyttelyitä ja juhlia.
Suomi-Qatar seura myös levittää Qataria esittelevää aineistoa Suomessa sekä Suomea esittelevää aineistoa Qatarissa."
http://suomi-qatar.com/index.htm
Suomen sotilaallinen puolustaminen
Sotilaalliseen puolustukseen kuuluvat:
maa-alueen, vesialueen ja ilmatilan valvominen sekä alueellisen koskemattomuuden turvaaminen
kansan elinmahdollisuuksien, perusoikeuksien ja valtiojohdon toimintavapauden turvaaminen ja laillisen yhteiskuntajärjestyksen puolustaminen

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 30 942
 • Liked: 24830
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen‡
Lainaus
Helsingin Sanomien saamien tietojen mukaan liikemies ja Lindén olisivat saapuneet Kampalaan ugandalaisten tuttujensa Faridan, Musan sekä heidän avustajansa Carolin avustuksella. Carolin välityksellä liikemies oli myös tiettävästi saanut lupakirjeen ISO:n tapaamiselle turvallisuuspalvelun johtajalta Frank Kaka Bagyendalta.

Luultavasti lupakirje oli kuitenkin väärennös.

– Joku joka on halunnut rahaa. Voihan olla, että kyseessä on ollut henkilö, joka on töissä turvallisuuspalvelussa. Joku joka on halunnut vetää välistä. Ja länsimaalaisiahan on hirveän helppoa huijata. Varsinkin suomalaisia, jotka uskovat sen, mitä heille sanotaan, Laurila pohtii.

Motiivia teolle voi tässä vaiheessa vain arvuutella, mutta Laurilan mukaan afrikkalaiseen selviytymiseen kuuluu se, että sieltä viedään, mistä voidaan.

– Suomalainen ajatus moraalista. Ei se vain toimi samalla tavalla Afrikassa, Laurila sanoo.

On tämä silti ihmekeissi. Tuomas Teräsvuoren piti olla jokin turvallisuushenkilö ellei jopa expertti, näin olen asian ymmärtänyt. Siitä huolimatta mies menee hotellihuoneeseen pimeässä Afrikassa tuntemattomassa tilanteessa ja luulee aloittavansa siellä bakkanaalit (kolmen?) alkuasukastytön kanssa. Tuloksena sitten välitön hengenlähtö. Entä jos kyseessä olisi pelkkä sinisilmäinen tavis turistina niin montaako sekuntia olisi elänyt Ugandalaisessa hotellissa. No, tulihan tuo tietysti nurkan takaa ja mies oli väsynyt. Ruskeat substanssit huulessa hymyillen nautti myrkyt. Terskaa ei taida koskaan löytyäkään. Paholainen ottaa joskus ihmishahmon kadotakseen taas pahat tehtyään.

Farida, Musa ja Carol saavat hyvää kyytiä ugandalaisessa rangaistuslaitoksessa olivatpa syyllisiä tai eivät.

NxtVn:n ja Patrian sotkut ovat taas aivan erillinen keissinsä. Yhtiöitä on kuin sipulissa kerroksia. Mahtaako koskaan selvitä kuka, ketkä, miksi, mitä, mistä rahaa juoksee minne.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

K.L.O

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 484
 • Liked: 4181
 • http://velkakello.fi/
Onko jossain mustaa valkoisella siitä Teräsvuoren yhteydestä Suomi-Qatar seuraan?
...


LinkedIn-tilissään mm. seuraavaa:
Lainaus
Volunteer Experience & Causes
Member of The Board
Finnish Qatari Association
May 2014 – April 2017 (3 years)
“If anyone runs into St Mark's Square shouting 'Allahu Akhbar', we will take him down. A year ago I said after four steps, now after three.
I will say it in Venetian: 'Ghe Sparemo' (We will shoot him).” Luigi Brugnaro, Venetsian pormestari

TattiJooseppi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 416
 • Liked: 542
Patrian suurkauppa Qatariin meni sivu suun
Qatar tilaa ranskalaisilta lähes viisi sataa panssaroitua miehistönkuljetusvaunua.

19.2.2018 klo 17:02

Suomalainen puolustustarvikevalmistaja Patria ei onnistunut saamaan Qatarilta suurta vaunutilausta vaikka se oli viime metreille saakka mukana tarjouskilpailussa. Kilpailun voitti lopulta ranskalainen Nexter Group, joka toimittaa Qatariin lähes viisi sataa VBCI-vaunua.

vaunut taisivat vain olla sivujuonne hiukan isommassa kuviossa, mitä ranskalaiset ovat sopineet Qatarilaisten kanssa:

Lainaus
Among the deals: France’s Dassault Aviation sold a further 12 Rafale fighter jets; the French national railway company SNCF along with Paris metro company RATP won a contract to run the Doha metro; French state-owned armaments company Nexter sold 490 armored vehicles; and Airbus sold 50 narrow body jets.

“These contracts underline the closeness of our commercial ties,” Macron said during a signing ceremony in Doha Thursday. He said the contracts were valued at about 12 billion euros ($14.1 billion).

trump

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 201
 • Liked: 270

On tämä silti ihmekeissi. Tuomas Teräsvuoren piti olla jokin turvallisuushenkilö ellei jopa expertti, näin olen asian ymmärtänyt. Siitä huolimatta mies menee hotellihuoneeseen pimeässä Afrikassa tuntemattomassa tilanteessa ja luulee aloittavansa siellä bakkanaalit (kolmen?) alkuasukastytön kanssa. Tuloksena sitten välitön hengenlähtö. Entä jos kyseessä olisi pelkkä sinisilmäinen tavis turistina niin montaako sekuntia olisi elänyt Ugandalaisessa hotellissa. No, tulihan tuo tietysti nurkan takaa ja mies oli väsynyt. Ruskeat substanssit huulessa hymyillen nautti myrkyt. Terskaa ei taida koskaan löytyäkään. Paholainen ottaa joskus ihmishahmon kadotakseen taas pahat tehtyään.

Farida, Musa ja Carol saavat hyvää kyytiä ugandalaisessa rangaistuslaitoksessa olivatpa syyllisiä tai eivät.

NxtVn:n ja Patrian sotkut ovat taas aivan erillinen keissinsä. Yhtiöitä on kuin sipulissa kerroksia. Mahtaako koskaan selvitä kuka, ketkä, miksi, mitä, mistä rahaa juoksee minne.

Musa taitaa olla Faridan veli?

Lainaus
By press time, police was also considering interrogating the deceased girlfriend Farida Nagayi and her brother Musa Didi regarded as key people in the whole saga.  Nagayi sources say introduced the idea of the investor coming to Uganda to Alinda who approached the ISO officers.

https://www.newvision.co.ug/new_vision/news/1471106/etukuris-abduction-sparked

« Viimeksi muokattu: 19.02.2018, 18:37:15 kirjoittanut trump »

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 581
 • Liked: 35790
 • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
... mies menee hotellihuoneeseen pimeässä Afrikassa tuntemattomassa tilanteessa ja luulee aloittavansa siellä bakkanaalit (kolmen?) alkuasukastytön kanssa.

Ensimmäistä kertaa kun ollaan ulkomailla, niin tuollaista voi sattua.
Arvoituksellisin kehityssuunta on länsimaiden johtajien määrätietoisuus luoda NL uudelleen Eurooppaan.
- Gorbachev

Kun fasismi saapuu uudelleen, se ei sano „minä olen fasismi“, vaan „minä olen antifasismi.“
- Ignazio Silone

Poliittinen korrektius on fasismia, joka teeskentelee hyvää käytöstä.
- George Carlin

Ville Hämäläinen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 553
 • Liked: 1007
 • 7 tähden liikkeen kannattaja / perussuomalainen
Entä jos nää sankarit oliki sekaantunu tohon Qatarin pieleenmenneeseen kauppaan ku patria ei antanu Qatariin toimilupaa:) tai liian isot välistävedot pilas kaupan.
Tunnustakaa pois, mamuhan se oli taas ja syy poliitikkojen

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 030
 • Liked: 17615
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Eipä tuo TT kai täysin naiivi ollut. Taisi liika itsevarmuus kostautua, tai usko siihen, että on jonkun korkean viranomaisen suojeluksessa. Kun olikin hit-listillä.

Mikko pa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 811
 • Liked: 3797
  • Ei hyssyttelyä pedofiileille-Kaikki tiedot julkisiksi
Entä jos nää sankarit oliki sekaantunu tohon Qatarin pieleenmenneeseen kauppaan ku patria ei antanu Qatariin toimilupaa:) tai liian isot välistävedot pilas kaupan.

Äkkiä tulis mieleen että Tuomas on diilannu patriaa alunperin sinne qatariin ja nyt oli vuorossa Uganda
Suomen sotilaallinen puolustaminen
Sotilaalliseen puolustukseen kuuluvat:
maa-alueen, vesialueen ja ilmatilan valvominen sekä alueellisen koskemattomuuden turvaaminen
kansan elinmahdollisuuksien, perusoikeuksien ja valtiojohdon toimintavapauden turvaaminen ja laillisen yhteiskuntajärjestyksen puolustaminen

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 030
 • Liked: 17615
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Valitettavasti maailma nyt vaan on sellainen paikka, että yksikään gepardisuikka ei jää illman pyssyjään siksi, että Suomi ei myy.

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 007
 • Liked: 14136
 • Never surrender
OT, mutta ei tunnu mitkään hommat toimivan Ugandassa lain oikealla puolen. Siellä yritetään selvitellä myös laajamittaista vyyhteä, jossa hallitus on vetänyt välistä pakolaisille tarkoitetusta avusta, mukana väärinkäytöksissä epäillään nyt olevan myös maassa toimineita YK-järjestöjä.

Aluksi Ugandaa kiiteltiin mm. Etelä-Sudanista tulevien pakolaismassojen vastaanottamisesta, mutta nyt selvitellään kaikenmoisia väärinkäytöksiä, suuressa mittakaavassa.

Lainaus
KAMPALA, Feb 15 (Reuters) - Uganda said on Thursday it was widening a probe of government officials who allegedly stole aid intended for refugees to include U.N. staff, amid concern the scandal may hold up donor cash needed for the country's surging refugee population.

Allegations that officials may have inflated refugee numbers to skim aid and engaged in other types of fraud have angered donors and embarrassed a country whose open embrace of a huge influx of refugees from South Sudan's war has won global praise.

The minister for relief, disaster preparedness and refugees, Hilary Onek, told a news conference: "We are investigating all, including the international community...whether there was connivance together with our staff."

Asked whether that covered the U.N.'s World Food Program (WFP) and the U.N.'s refugee agency, known as UNHCR, he said: "All of them are going under scrutiny."

Uganda says it is hosting about 1.4 million refugees, more than a million of them from South Sudan, whose four-year civil war has uprooted a quarter of the country's population. Others have flooded in from neighbouring Burundi and the Democratic Republic of Congo (DRC).
---------

PRAISE, THEN PROBLEMS

Uganda was widely praised for opening its borders, offering refugees a plot of land for cultivation and allowing them free movement and employment rights. But rising refugee numbers have overwhelmed the available funds, and the WFP had to reduce its food rations last year to cope.

A senior Western diplomatic source in Kampala told Reuters that UNHCR informed donors in Geneva on Jan. 19 of allegations of relief mismanagement. The U.N. then notified the Ugandan government.

Allegations include "large scale sale of food and relief items," and irregularities in the supply of water, the diplomat said. Onek said the investigations also covered suspected food and cash fraud, bribery and the trafficking of refugee girls. Ugandan government investigators are expected to produce their findings in three weeks' time.

Five officials in the office of the prime minister, including a senior technocrat, have already been suspended. Onek said the government, which initially registered refugees itself, has begun checking its numbers using UNHCR's biometric system and is concerned donors may hold up cash until the allegations are resolved. An aid summit held in Kampala in June drew in pledges of more than half a billion dollars.

Rosa Malango, the U.N. Resident Coordinator in Uganda, said it had begun investigating the allegations. The European Union is also investigating.

U.S. Ambassador to Uganda Deborah Malac told Ugandan officials earlier this month that they must repay any stolen money and prosecute any perpetrators. But Maria Burnett, a Uganda expert at international rights body Human Rights Watch, said officials had often blocked previous investigations into aid scandals in Uganda.

"A key question now is if senior Ugandan government officials will give prosecutors, investigators, including from Uganda's anti-corruption institutions, the space to get to the bottom of what happened," she said.
http://www.dailymail.co.uk/wires/reuters/article-5396305/Uganda-widen-relief-fraud-probe-UN-staff-vows-reforms.html


Ville Hämäläinen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 553
 • Liked: 1007
 • 7 tähden liikkeen kannattaja / perussuomalainen
Tässä ote Etukurin haastattelusta..ei mitään ihmeempiä.

In the story, Etukuri implicated some ISO operatives to the death of Teräsvuori. He also claimed that Teräsvuori had traveled to Uganda with Finnish Politician, Suvi Linden to meet Col. Fred Bagyenda
 
 
According to Etukuri, although the ISO operatives didn't dispute the facts in the story, they were interested in knowing his source and concerned about the headline.
Tunnustakaa pois, mamuhan se oli taas ja syy poliitikkojen

Lumiukko Jeti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 062
 • Liked: 8573
Lainaus
Ugandan poliisi STT:lle: Suomalaismiehen ruumiista löytyi aineita, joita voi kutsua huumausaineeksi

Neljästä kuuteen ugandalaista miestä ja naista on otettu kiinni kuulusteluja varten suomalaisen liikemiehen kuolemantapaukseen liittyen, kertoo Ugandan poliisin tiedottaja STT:lle.

Ugandan poliisin mukaan hotellihuoneesta kuolleena löytyneen suomalaisen liikemiehen ruumiista on löytynyt vieraita aineita, joista osaa voi kutsua huumausaineeksi. Ugandan poliisin tiedottajan Emilian Kayiman mukaan aineet ovat voineet aiheuttaa miehen kuoleman. Myrkystä ei hänen mukaansa ole kyse.

Kayima ei vahvista, että kyse on murhasta ennen kuin poliisi saa tapahtumista lisää selvyyttä, mutta hän sanoo poliisin tutkivan tapausta nyt murhana, koska ruumiista löytyi vieraita aineita.

Kayiman mukaan tämä on selvinnyt ruumiinavausraportista ja ruumiille tehdystä toksikologisesta tutkimuksesta. Jälkimmäisestä on tulossa yksityiskohtaisempaa tietoa myöhemmin.

– Nyt en voi kertoa enempää ennen kuin kaikki yksityiskohdat ovat selvillä, Kayima sanoi STT:lle maanantaina.

Kayiman mukaan Ugandan poliisi on aloittamassa neljästä kuuteen paikallisen miehen ja naisen kuulemiset asiassa. Kuulusteltavat ovat olleet suomalaisen miehen kanssa jollakin tavoin tekemisissä.

– Haluamme kuulla, mitä he tietävät tästä miehestä. Tutkimme sitä, miten ja miksi hän tuli Kampalaan, kuka kutsui hänet, ketkä hänen kanssaan ovat olleet tekemisissä.

Tiedottajan mukaan tutkimus on hyvin monimutkainen. Hän sanoi, että poliisi tutkii tapausta yhdessä Ugandan turvallisuuspalvelun kanssa.

KRP:n tietoon ei ollut maanantaina iltapäivään mennessä tullut tapauksesta uutta sitten perjantain.

Kayiman mukaan myös samoihin aikoihin Kampalassa kuolleen ruotsalaisen miehen ruumiista on löytynyt vieraita aineita.

– Heidän tapauksissaan on samankaltaisuuksia, tiedottaja sanoi.

...

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005573625.html
« Viimeksi muokattu: 19.02.2018, 20:42:55 kirjoittanut Alaric »
"Suomi tarvitsee sekä jatkuvaa työperusteista maahanmuuttoa että vapaan liikkuvuuden tuomaa moninaisuutta. "
- Vihreiden tavoiteohjelma 2014-2019

trump

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 201
 • Liked: 270
Patriasta ja Ugandan tapauksesta keskustellaan kohta alkavassa A-Studiossa.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 21 582
 • Liked: 48441
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Tässä ote Etukurin haastattelusta..ei mitään ihmeempiä.

In the story, Etukuri implicated some ISO operatives to the death of Teräsvuori. He also claimed that Teräsvuori had traveled to Uganda with Finnish Politician, Suvi Linden to meet Col. Fred Bagyenda
 
 
According to Etukuri, although the ISO operatives didn't dispute the facts in the story, they were interested in knowing his source and concerned about the headline.

@aivotiehye, linkki juttuun ei liene liikaa pyydetty?

Ketään ei hyödytä nuo pari hassua riviä ilman lähdettä.

Oleelliset jutut lainaukseen ja linkki näkyville.
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 007
 • Liked: 14136
 • Never surrender
In the story, Etukuri implicated some ISO operatives to the death of Teräsvuori. He also claimed that Teräsvuori had traveled to Uganda with Finnish Politician, Suvi Linden to meet Col. Fred Bagyenda

Vuosi sitten tämän Col Frank Bagyenda Kakan poikaa syytettiin tyttöystävänsä murhasta (helmikuu 2017).

Lainaus
A son of the new Director General of Internal Security Organisation (ISO) was yesterday charged with the murder of his 22-year-old university girlfriend and remanded to Luzira Prison.

Mr Brian Bagyenda, the son to ISO boss (retired) Col Frank Bagyenda Kaka, arrived at Nakawa Chief Magistrate's Court at 1:30pm aboard a police pick-up with armed guards on the back of the truck.

Hand-cuffed and dressed in a white and black checked shirt, bare-footed and holding a yellow plastic bag, Bagyenda looked calm.
-------
On January 18, police arrested Bagyenda and his two alleged accomplices after telephone print outs from the mobile phone of the deceased showed that he was the last person she frequently called before she disappeared mysteriously from her home.

Twijukye, an international relations student of Ndejje University, was murdered and her body was dumped in Seeta in Mukono District. Twijukye lived with her sister in Namugongo, Kira Municipality, Wakiso District. On the eve of the fateful day, she left home and told her sister she was going to visit someone in Bweyogerere. The following day the deceased's phones went off, prompting her mother Esther Mirembe Nkoko to contact her other daughters about her whereabouts. Police recovered Twijukye's decomposing body in Namanve forest, 11km away from the murder scene after the family had reported her missing.
--------
http://allafrica.com/stories/201702020076.html

Kerrassaan mukavanoloista porukkaa meidän Hölmölä missionari (öh, siis tarkoitin ITU envoy) ja TT olivat menossa tapaamaan.

Ville Hämäläinen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 553
 • Liked: 1007
 • 7 tähden liikkeen kannattaja / perussuomalainen
Tässä ote Etukurin haastattelusta..ei mitään ihmeempiä.

In the story, Etukuri implicated some ISO operatives to the death of Teräsvuori. He also claimed that Teräsvuori had traveled to Uganda with Finnish Politician, Suvi Linden to meet Col. Fred Bagyenda
 
 
According to Etukuri, although the ISO operatives didn't dispute the facts in the story, they were interested in knowing his source and concerned about the headline.

@aivotiehye, linkki juttuun ei liene liikaa pyydetty?

Ketään ei hyödytä nuo pari hassua riviä ilman lähdettä.

Oleelliset jutut lainaukseen ja linkki näkyville.


Edit: Korjasin linkkiä
https://ugandaradionetwork.com/story/vision-group-journalist-etukuri-released
« Viimeksi muokattu: 19.02.2018, 21:07:01 kirjoittanut Alaric »
Tunnustakaa pois, mamuhan se oli taas ja syy poliitikkojen

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 21 582
 • Liked: 48441
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Tässä linkki mutta se juttu ei näy enää siinä mun kännykäs:
https://ugandaradionetwork.com/story/vision-group-journalist-etukuri-released

Juu, näköjään mennyt maksumuurin taakse suurimmaksi osaksi tai jotain.

Tässä toinen vapauttamista koskeva juttu:

http://www.monitor.co.ug/News/National/Missing-New-Vision-journalist-Charles-Etukuri-released/688334-4311414-dddmdq/index.html (19.2.2018)

Lainaus
Missing New Vision journalist Charles Etukuri released

Mr Charles Etukuri, a New Vision reporter who was reportedly abducted last Tuesday by unknown men in army camouflage as he left office at the Vision Group on First Street, Industrial Area has been released.
The Vision group boss, Mr Robert Kabushenga said on Monday that Mr Etukuri had been dropped outside the company offices.

“Thank you all for your prayers. God has answered them. Our New Vision reporter Charles Etukuri has been released. He has just been dropped off outside our office,” tweeted Mr Kabushenga.
This come just days after Parliament last Thursday tasked the ministry of Internal Affairs to explain the whereabouts of Mr Etukuri and Rev Isaac Baka.

The matter was raised by the Lwemiyaga County MP, Theodore Ssekikubo (NRM) as a matter of “urgent national importance.”
The lawmakers accused the government of looking on as journalists become prey of “conflicting” security agencies.

However, the minister of state for internal affairs, Obiga Kania told Parliament that he’s aware of the development and that police were investigating the matter.
Meanwhile, it emerged later that Mr Baka, a veteran journalist formerly employed by the BTN Television and Nile FM who has been missing for more than four months, was secretly charged with treason and remanded to Luzira Maximum Security prison where he’s languishing.
« Viimeksi muokattu: 19.02.2018, 21:07:59 kirjoittanut Alaric »
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 10 027
 • Liked: 5736
 • Je suis. Ihmisenä ja kuluttajana.
Miten ne poliiseiksi tekeytyneet New Visionin toimittajat, jotka haastattelivat Suvi Lindeniä heti tämän löydettyä Teräsvuoren ruumiin a) saivat tiedon tapahtuneesta b) pääsivät leikkimään pollaria? New Visionia on Hommalla esitetty Ugandan hallitusta lähellä olevaksi julkaisuksi. Oliko joku taho jossain turvallisuusorganisaatiossa informoinut/turvannut New Visionin toimittajia, että saivat Lindenin puhumaan? Presidentti Museveni alkaa olla vanha mies. Vaikuttaa että perinteiseen diktatuuritapaan hän on pyrkinyt ehkäisemään sotilasvallankaappausta jakamalla turvallisuusapparaattinsa erilaisiin keskenään kyräileviin ryhmiin. Kun vallanperimyksen aika lähestyy, saattaa pyssyjen myyminen yhdelle kenraalille häiritä jonkun toisen kenraalin rauhaa. Kun en Ugandan tilanteesta mitään tiedä, esitän vain yleisluontoisia psekulaatioita.
« Viimeksi muokattu: 20.02.2018, 00:22:32 kirjoittanut l'uomo normale »
And madness and despair are a force.

trump

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 201
 • Liked: 270
Miten ne poliiseiksi tekeytyneet New Visionin toimittajat, jotka haastatteluvat Suvi Lindeniä heti tömän löydettyä Teräsvuoren ruumiin a) saivat tiedon tapahtuneesta b) pääsivät leikkimään pollaria? New Visionia on Hommalla esitetty Ugandan hallitusta lähellä olevaksi julkaisuksi. Oliko joku taho jossain turvallisuusorganisaatiossa informoinut/turvannut New Visionin toimittajia, että saivat Lindenin puhumaan? Presidentti Museveni alkaa olla vanha mies. Vaikuttaa että perinteiseen diktatuuritapaan hän on pyrkinyt ehkäisemään sitilasvallankaappausta jakamalla turvallisuusapparaattinsa erilaisiin keskenään kyräileviin ryhmiin. Kun vallanperimyksen aika lähestyy, saattaa pyssyjen myyminen yhdelle kenraalille häiritä jonkun toisen kenraalin rauhaa. Kun en Ugandan tilanteesta mitään tiedä, esitän vain yleisluontoisia psekulaatioita.

Tämän takia?

Lainaus
Fortunate Ahimbisibwe, a former journalist at The New Vision as an education reporter, yesterday came out and confessed that as a serving journalist, to make ends meet and supplement his meagre earning, he also did work for intelligence for government.


His post was a reaction to the arrest of Charles Etukuri, a senior New Vision journalist who some people have claimed had close connections within the intelligence agencies in Uganda.


By Fortunate Ahimbisibwe
A couple of years ago when I was still young, fresh from University, I started carrying out some ‘assignments’ for some of Uganda’s intelligence agencies. I was young and naïve, I look back and say, some of this, I shouldn’t have done. The motivation was really to supplement my income because journalists’ pay in Uganda was not too far away from that of teachers.

The other reason was that if you were identified to carry out tasks by intelligence, there was no room for negotiation. It started as a one job assignment and eventually coercion until both feet will deeply in the water. And there were many of us caught up in this circus.

Its is on one of these assignments that I recruited Charles Etukuri for a highly sensitive job. This was his first ‘assignment’. Although the mission aborted at the last minute, the information provided made a difference and we went on for various other missions. This particular assignment involved capturing an army dissident who was being hidden by one of Uganda’s former top journalists who has since been recruited to provide lip service and also make noise for Museveni. Tables turn and the hunter becomes the hunted.

http://newz.ug/i-recruited-charles-etukuri-as-spy-says-former-new-vision-reporter-regrets-spying-on-ugandans/


TattiJooseppi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 416
 • Liked: 542
Valitettavasti maailma nyt vaan on sellainen paikka, että yksikään gepardisuikka ei jää illman pyssyjään siksi, että Suomi ei myy.

Kannattaa muistaa, että uganda ei ole millään mustalla listalla. Suomen vienti ugandaan ei ole mitään isoa, mutta kyllä sinne kauppaa käydään. Sieltä myös tuodaan suomeen

http://www.karirast.com/ulkomaankauppa/UG_mtb.html

Asehommissa valtioneuvosto myöntää vientiluvan maahan x, tai on myöntämättä.

Edit: ym. Viennillä en tarkoittanut pulustustarvikkeiden vientiä. Tarkoitin että kauppasuhteet on. Siinä mielessä en ymmärrä mitä pahaa on sitten kaupata tarviketta x, y tai z maahan Uganda
« Viimeksi muokattu: 19.02.2018, 22:28:44 kirjoittanut TattiJooseppi »

Lumiukko Jeti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 062
 • Liked: 8573
Ugandan mediasta näkökulmaa. Toksisia aineita molemmissa pohjoismaalaisissa. Tutkitaan murhana. Poliisi ei tarkenna mitä aineita löydetty. ISO operatiiveja ml. eversti Kaka halutaan kuulla osana tutkintaa.

http://observer.ug/news/headlines/56966-finish-swedish-nationals-were-poisoned-toxicology-report.html

Lainaus
The two foreign nationals who died at Pearl of Africa hotel and Sheraton Kampala hotel had traces of poison in their systems, toxicology reports have revealed.
 
The reports that were released by the directorate of government analytical laboratory (DGAL) over the weekend show that Alex Nordlarndar Sebastien Andreas, a Swedish national and Terasvouri Tuomas Juha Petteri, a Finish entrepreneur died from poisonous substances.

Sebastien was found dead in his room at Sheraton hotel on February 5 while Terasvouri was also found dead in his room at Pearl of Africa hotel a day later. Police spokesperson Emilian Kayima says while the postmortem reports don't show any signs of murder, the toxicology report shows substances that could have led to the death of the two foreign nationals.
 
"We are treating it as a homicide. We are going to analyse the report as part of the ongoing investigations," Kayima said.  He says police has withheld the names of the substances found in both bodies so as not to jeopardize the investigations.
**

Loput linkistä
"Suomi tarvitsee sekä jatkuvaa työperusteista maahanmuuttoa että vapaan liikkuvuuden tuomaa moninaisuutta. "
- Vihreiden tavoiteohjelma 2014-2019

Ville Hämäläinen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 553
 • Liked: 1007
 • 7 tähden liikkeen kannattaja / perussuomalainen
Niin se new visionin työntekijä joka haastatteli Lindeniä oli juuri Etukuri ja Etukuri on rikostoimittaja jonka väitetään olevan myös agentti.
Tunnustakaa pois, mamuhan se oli taas ja syy poliitikkojen