Kirjoittaja Aihe: 2018-09-05 Posti julkaisee ilmastopakolainen-postimerkin 12.9.  (Luettu 4293 kertaa)

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 304
 • Liked: 15810
 • Manner-Suomen Tasavalta
Uusien postimerkkien aiheina ovat graffititaide, ilmastonmuutos, Suomen luonto ja kaupunkipuistot.

Lainaus
Maailman ensimmäiset graffitipostimerkit tulevat myyntiin 12.9.

05.09.2018

Syysmerkeissä myös ilmastonmuutosta, Suomen luontotunnuksia ja kaupunkipuistoja

Posti tekee historiaa, kun se julkaisee 12. syyskuuta maailman ensimmäiset aitoja graffiteja esittävät postimerkit. Syyskuun merkkien aiheita ovat myös ilmastonmuutos, Suomen luontotunnukset ja rannikkokaupunkien puistot.

Posti myönsi viime toukokuussa taidepalkinnon suomalaiselle graffititaiteilija EGS:lle, jolta julkaistaan nyt kaikkien aikojen ensimmäiset aitoja graffiteja esittelevät postimerkit. Merkkeihin valittiin kaksi EGS:n maalaamaa graffitia maailmalta. Toinen graffiteista on tehty Australiaan Melbournen kaupungin teollisuusalueelle ja toinen Pietariin pienen kuorma-auton kylkeen. Molempiin graffiteihin on kuvattu kirjaimet E, G ja S.

Kansainvälisesti tunnettu ja tunnustettu EGS arvostaa, että postimerkkeinä julkaistaan oikeaan ympäristöön tehtyjä graffiteja.  - Valokuva on paras tapa dokumentoida aitoja graffiteja, jotka on aina tehty tiettyyn aikaan, paikkaan ja tunnelmaan. Luulen, että postimerkkeihin kuvattuja graffiteja ei ole enää olemassa. On hienoa, että ne saavat miljoonapainoksena uuden elämän postimerkeissä.

Kirjeet ja postimerkit ovat EGS:lle tuttuja jo vuosien takaa. - Minulla oli eri puolilla maailmaa toistakymmentä kirjekaveria, joiden kanssa vaihtelin kymppikuvia graffiteista. Nyt aion lähettää vanhoille kollegoille nipun valokuvia ensipäivänkuoressa, jossa on itse suunnitellut postimerkit päällä. Se on vähän eri juttu kuin digikuvien julkaisu jossain Instagramissa, EGS naurahtaa.

Posti haluaa nostaa 10 000 euron arvoisella taidepalkinnolla sekä taiteen että postimerkin arvostusta ja asemaa. - Taidepalkinnolla Posti etsii tekijöitä vakiintuneen postimerkkimaailman ulkopuolelta. EGS rikkoo graffiteillaan perinteisen taiteen tekemisen rajoja. Graffitit sopivat visuaalisuutensa puolesta hienosti postimerkkeihin, kertoo Design Manager Tommi Kantola Postista. Vuoden 2017 taidepalkinnon Posti myönsi kuvanveistäjä Jasmin Anoschkinille.

Graffiti-arkissa on 10 kotimaan ikimerkkiä.

Ilmastonmuutoksen vaikutukset näkyvät postimerkeissä

Ilmastonmuutos-postimerkkiarkin kolmessa postimerkissä kuvataan vaikutuksia, joita Suomen kaltaisessa pohjoisessa maassa on odotettavissa lähitulevaisuudessa, jos ilmaston annetaan lämmetä nykytahtia.

- Ilmastonmuutoksen hillitseminen on aikamme isoja haasteita maailmassa. Myös Suomessa on virinnyt keskustelu ilmaston lämpenemisen seurauksista. Halusimme nostaa tämän tärkeän teeman esille myös postimerkeissä, johtaja Kaj Kulp Postista sanoo. Hän toimii myös Postimerkkitoimikunnan puheenjohtajana.

Timo Berryn suunnittelemat merkit on toteutettu lämpöreagoivalla painovärillä, joka vaihtaa sormen kosketuksesta väriä. Sormenpainalluksella voi nähdä havainnollisesti, miten ilmastonmuutoksen arvioidaan vaikuttavan Suomessa sääoloihin, luontoon ja yhteiskuntaan lähitulevaisuudessa.

Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) ilmastonmuutoksen strategisen ohjelman johtajan Mikael Hildénin mukaan uudet postimerkit kuvaavat hyvin erilaisia ilmastonmuutoksen mahdollisia seurauksia, jotka tekevät vaikutuksista arvaamattomia. - ­Tämän vuoksi ilmastonmuutoksen torjuntaan on tartuttava ripeästi eri rintamilla. Tärkein keino on vähentää kasvihuonekaasupäästöjä, mutta samalla on panostettava jo nyt sopeutumiseen ja sietokyvyn parantamiseen niin Suomessa kuin muualla, Hildén sanoo.

Ilmastonmuutos-arkissa on kolme kotimaan ikimerkkiä.

Suomen luontotunnukset ovat osa kansallista kuvamuistia

Posti julkaisee syyskuussa myös Stiina Hovin suunnittelemat rullapostimerkit, joiden viidessä merkissä esitellään Suomen luontotunnuksia valokuvissa. Merkkien aiheina ovat Suomen kansalliseläin karhu, kansallislintu laulujoutsen, kansalliskoira suomenpystykorva, kansallishyönteinen seitsenpistepirkko ja kansalliskukka kielo.

Karhupostimerkkiin on valittu Rainer Carpelanin tunnelmallinen valokuva, jossa karhuemo ja pentu nuuhkivat kesäyön ilmaa. Joutsenia merkeissä edustaa Mikko Karjalaisen valokuva kaulailevista laulujoutsenista. Veli-Pekka Katajamäki on kuvannut postimerkkiin terhakkaan suomenpystykorvan lumisessa maisemassa. Leppäkerttu kiipeilee ruohonkorrella Pasi Koskelan valokuvassa ja nuokkuvat kielonkukat on kuvannut Jorma Ikonen.

- Uskon, että suurella osalla suomalaisista on omakohtainen kokemus kansalliseläimistä ja -kasveista. Merkkejä suunnitellessani pääsin matkalle suomalaisten kuvamuistiin. Yhteiset luontotunnukset ovat tavallaan myös kotimaamme Suomen tunnuksia, Stina Hovi kertoo.

Suomen luontotunnukset -sarjan toiset viisi merkkiä esitellään rullapostimerkeissä vuonna 2019.

Suomen luontotunnukset -rullapostimerkissä on 100 kotimaan ikimerkkiä.

Esittelyssä Porin, Hangon ja Kotkan kaupunkipuistot

Kaupunkipuistoja kuvaavan merkkisarjan toisessa osassa esitellään puistoja kolmessa eri rannikkokaupungissa: Porissa, Hangossa ja Kotkassa. Porin ja Hangon merkkeihin on kuvattu puistoalue, jonka taustalla näkyy kaupunkien tuttuja maamerkkejä. Kotkan merkki esittää Sapokan vesipuistoa, joka on jo itsessään monesti palkittu nähtävyys.

- Halusin kuvata kaikissa merkeissä vettä joko joessa, meressä tai vesiputouksessa. Tein merkkien kuvitukset pelkistetyllä tyylillä ja selkeillä väripinnoilla, jotka toimivat hyvin postimerkkien pienessä koossa, kertoo merkit suunnitellut Timo Mänttäri.

Postin julkaisemassa Kaupunkipuistot -merkkisarjassa esitellään Suomen kaikki yhdeksän kansallista kaupunkipuistoa. Niiden tavoitteena on säilyttää kaupunkiluontoa ja rakennettua kulttuuriympäristöä laajana, eheänä kokonaisuutena - kaupunkilaisten olohuoneena. Kansalliset kaupunkipuistot ovat osa kestävää kaupunkisuunnittelua ja -rakentamista.

Kaupunkipuistot II -arkissa on 15 kotimaan ikimerkkiä.

Ensipäivätapahtuma Helsingin pääpostissa 12. syyskuuta kello 13-16

Helsingin pääpostissa (Elielinaukio 2) järjestetään ensipäivätapahtuma keskiviikkona 12. syyskuuta kello 13-16. Tilaisuudessa on myynnissä uusia postimerkkejä, ensipäivänkuoria ja muita postimerkkituotteita sekä mahdollisuus saada lähetyksiin ensipäivänleimoja.

Taiteilijat EGS ja Timo Berry ovat paikalla signeeraamassa töitään kello 14-16. Myös Suomen postcrossingyhdistys on mukana tilaisuudessa esittelemässä postikorttiharrastusta.

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön

Tutustu Postin verkkokaupassa kaikkiin myynnissä oleviin postimerkkeihin: www.posti.fi/ostoksille
https://www.posti.fi/private-news/tiedotteet/2018/20180905_1209_postimerkit.html
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 726
 • Liked: 93389
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Pakolaisuudelle on olemassa määritelmä, eikä ilmastonmuutos kuulu niihin. Kyseessä on siis valepostimerkki.

Pakolainen on henkilö, joka on paennut vieraaseen maahan peläten vainoa syntyperän, uskonnon, mielipiteiden tms. vuoksi.
— Monikulttuuri = kulttuurien sota
— Maahanmuutto = niskalaukaus alkuperäisväestölle
— Velka maailmanhalaukseen = konkurssi
— Ei omaisuutta = systeemin orja
— Vihreä siirtymä = luontotuho
— Hiilineutraalisuus = hirttosilmukka
— Lähtökohtien tasa-arvo ≠ lopputulosten tasa-arvo
— Missä N, siellä R!

Micke90

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 19 605
 • Liked: 14721
Pitäisikö minunkin lähteä näin syksyn tullen ilmastopakolaiseksi etelään? Tulisin takaisin vaikka toukokuun alussa. Löytyisikö Espanjasta halukkaita veronmaksajia 8 kuukaudeksi?

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 927
 • Liked: 38026
Vielä kun joku näyttäisi toteen että edes yksi tänne tulijoista olisi ilmastonmuutoksen takia pakotettu asettumaan Suomeen. Sellaiset asiat kuin ilmainen raha ja löysä oleskelulupapolitiikka tai tolkuttoman väestönkasvun aiheuttamat ympäristölliset ja yhteiskunnalliset ongelmat voi ilmeisesti nollata puhumalla jostain abstraktista "ilmastonmuutoksesta."

Huomatkaa muuten nuolen koko suhteessa Suomeen. Ilmeisesti sieltä on tulossa puoli Afrikkaa, ja Posti fanittaa tätä.
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 027
 • Liked: 18256
Postii juhlistaa sitä, että joku "pakolainen" 300-kertaistaa hiilijalanjälkensä ?

Mutta jääkäriliike ei kelvannut postimerkin aiheeksi ja Mannerheimillakin teki tuskaa tulla hyväksytyksi...

jep jep  :flowerhat:

kuva merkistä josa puffataan seuraavaa pakolaisaaltoa:

https://www.postcrossingyhdistys.fi/wp-content/uploads/2018/06/ilmastonmuutos_after.jpg

that's a bingo!

idiot_narcissist

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 390
 • Liked: 893
Sääliksi käy italialaisia, saksalaisia, tanskalaisia ja ruotsalaisia, jotka joutuvat asumaan ilmastonmuutoksen runtelemilla alueilla. Onneksi sentään afrikkalaiset ja muslimit pääsevät pakoon ilmastonmuutosta tänne Suomeen.

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 304
 • Liked: 15810
 • Manner-Suomen Tasavalta
Huomatkaa muuten nuolen koko suhteessa Suomeen. Ilmeisesti sieltä on tulossa puoli Afrikkaa, ja Posti fanittaa tätä.

Ja kumpikin nuolista on tulossa Ruotsin läpi. :roll: Lipsahtanut vähän totuuttakin merkkiin. No onneksi sentään näyttäisi että toinen nuolista on menossa Ahvenanmaalle, lautalla Tukholmasta.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

KTM

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 749
 • Liked: 4595
Miks nuo pakolaiset ovat valkoisia, eikö mustat ukot valkoisella pohjalla olisi realistisempi kuva. Viimeisessä kuvassa taitaa olla se kuuluisa " lentäähän linnutkin rajan yli".

Todellisuudessa maailman ainoat oikeat ilmastopakolaiset taitaavat olla ne Suomalaiset jotka muuttaa täältä talvea pakoon etelään.

O. M. Hietamaa

 • Sutkauttelija
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 678
 • Liked: 2023
Pakolaisuudelle on olemassa määritelmä, eikä ilmastonmuutos kuulu niihin. Kyseessä on siis valepostimerkki.

Postimerkissä ei käytetä pakolainen-sanaa, kuten ei myöskään asiaa käsittelevässä Postin tiedotteessa. Se oli tämän ketjun aloittajan sutkautus.

Postimerkin ohessa oleva teksti on tosin silti virheellinen. Siinä sanotaan: "Ilmastonmuutoksen seurauksena yhä useammat joutuvat jättämään kotinsa." Suhtaudun tähän epäilevästi. Ilmaston lämpenemisestä on jauhettu propagandaa vasta pari vuosikymmentä, kun taas suomalaisten rasitteena on jo vuosituhansien ajan ollut kohtuuttoman kylmä ilmasto. Silti vain harvat suomalaiset ovat katsoneet ilmastomme niin ylivoimaisen kylmäksi, että joutuisivat sen takia jättämään kotinsa paetakseen jonnekin Somaliaan tai Afganistaniin.

Todellisuudessahan kansainvaellukset eivät perimmiltään johdu mistään ilmastollisista syistä, vaan raketti-insinöörien kyvyttömyydestä syntyvyyden säännöstelyyn, kuten kaikki hyvin tiedämme.

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 240
 • Liked: 25731
 • Blues for Allah
Tuo postimerkki tulee vielä olemaan keräyskamaa absurdiudessaan, joten filatelistit, ostakaa arkkeja ja hyvään talteen, lapsenne muuttaa ne rahaksi vielä joskus. ;)
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 006
 • Liked: 10625
Posti voisi julkaista merkin joka juhlistaa Afrikan väestöräjähdystä ja sen seurauksia mutta taitaa jäädä tekemättä..

Jos edes Linkolalle?
I haven't seen democrats this mad since Republicans freed their slaves.
"Just because you're offended, doesn't mean you're right" - Ricky Gervais

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 726
 • Liked: 52410
Todellisuudessahan kansainvaellukset eivät perimmiltään johdu mistään ilmastollisista syistä, vaan raketti-insinöörien kyvyttömyydestä syntyvyyden säännöstelyyn, kuten kaikki hyvin tiedämme.

Ja vaelluskohteessa myönnettävästä vastikkeettomasta mutta korkeasta elintasosta.

O. M. Hietamaa

 • Sutkauttelija
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 678
 • Liked: 2023
Todellisuudessahan kansainvaellukset eivät perimmiltään johdu mistään ilmastollisista syistä, vaan raketti-insinöörien kyvyttömyydestä syntyvyyden säännöstelyyn, kuten kaikki hyvin tiedämme.

Ja vaelluskohteessa myönnettävästä vastikkeettomasta mutta korkeasta elintasosta.

Kun vaeltajat ovat lähtöisin maista, joissa lisääntyminen on kansallisurheilua, on ymmärrettävää että he mielellään hakeutuvat hölmölöihin, joissa urheilijat saavat osakseen sankarinpalvontaa.

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 311
 • Liked: 23838
 • Death to the Russian invaders!
Se sama Posti, joka kieltäytyi julkaisemasta postimerkkiä jääkäriliikkeestä: "[K]ahden Itellan johtajan allekirjoittaman vastauksen mukaan jääkäriliike ei aiheena täytä juhlapostimerkille asetettuja vaatimuksia". 

https://www.verkkouutiset.fi/itellan-mukaan-jaakariliike-ei-ansaitse-satavuotispostimerkkia-5849/

Taikaseinäshoppailu kuitenkin nämä vaatimukset täyttää.
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 304
 • Liked: 15810
 • Manner-Suomen Tasavalta
Postimerkissä ei käytetä pakolainen-sanaa, kuten ei myöskään asiaa käsittelevässä Postin tiedotteessa. Se oli tämän ketjun aloittajan sutkautus.

Myönnän tämän, mutta kyseessä on semmoinen "annetaan ymmärtää"-juttu. Puheenaiheena on ilmastonmuutoksen seuraukset, ja kuvassa on Suomeen kohdistuva muuttoliike. Haluttu viesti menee useimmille perille vaikka sitä ei sanoisikaan ääneen.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Maastamuuttaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 525
 • Liked: 3705
Seuraavaksi voisi vaikka innovoida ryhmäraiskausta vastustavan merkin, jossa raiskaajina esitetään jonkun tyypillisen partiolippukunnan tyypillisiä raiskaajia. Uhrina vieraskielinen hauraasta taustasta kotoisin oleva uskonnollinen vuohi.   

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 829
 • Liked: 7738
 • Seksikäs kristallilumisuklaa
Jos ei ilmastopakolainen, niin sitten ilmapiiripakolainen. Kaikki ketkä ovat joutuneet elämään vasemmistolaisten klikkien läheisyydessä, tuntevat sen kiinteän, kuumaa jäätä muistuttavan ja kaikkialla vallitsevan henkisen laiskuuden tunnelman. Se ilmapiiri on niin kiinteää, että tuntuisi kuin siitä voisi leikata veitsellä paljoja irti.

Se muistuttaa paljon myös nuhaa,  elossa ollaan mutta ei terveenä eikä siinä ilmapiirissä jaksa tehdä mitään muuta kuin seurata ja apinoida muita.

Pois siitä ja äkkiä! Kun siitä on eroon päässyt, sitä ei halua itselleen enää koskaan.
"Meillä on niin ihana hallitus mutta miehet vihaa.."

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 726
 • Liked: 93389
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Taiteilija on selvästikin ymmärtänyt, että kyseessä on jonkin sortin sotilasoperaatio.
— Monikulttuuri = kulttuurien sota
— Maahanmuutto = niskalaukaus alkuperäisväestölle
— Velka maailmanhalaukseen = konkurssi
— Ei omaisuutta = systeemin orja
— Vihreä siirtymä = luontotuho
— Hiilineutraalisuus = hirttosilmukka
— Lähtökohtien tasa-arvo ≠ lopputulosten tasa-arvo
— Missä N, siellä R!

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 311
 • Liked: 23838
 • Death to the Russian invaders!
Posti: 'Emme halua Suomen pelastaneita jääkäreitä vaan työtä pakoon juoksevia neekereitä'.
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

anatall

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 510
 • Liked: 12189
 • Faktantarkistaja, toimittaja.
Pitäisikö minunkin lähteä näin syksyn tullen ilmastopakolaiseksi etelään? Tulisin takaisin vaikka toukokuun alussa. Löytyisikö Espanjasta halukkaita veronmaksajia 8 kuukaudeksi?

Muista pyytää heti "palkkaasi" ja hauku niiden tarjoamat eväät koiran ja naisten ruoaksi. Sitten hetimiten väsäät kyltin ja lähdet määkimään huonoa kohteluasi jonnekin keskustaan.

Siitä se kotoutuminen sitten alkaa.
"Punk in Finland on nykyään yhtä punk kuin varhaiseläkkeellä oleva Marja-Liisa." -Jäsen Katmandu-

Micke90

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 19 605
 • Liked: 14721
Muista pyytää heti "palkkaasi" ja hauku niiden tarjoamat eväät koiran ja naisten ruoaksi. Sitten hetimiten väsäät kyltin ja lähdet määkimään huonoa kohteluasi jonnekin keskustaan.

Siitä se kotoutuminen sitten alkaa.

Kaarnalaivojakin rakentelin jo koulussa puutyötunnilla.
« Viimeksi muokattu: 11.09.2018, 21:06:53 kirjoittanut Micke90 »

Tagit: posti ilmastonmuutos