HOMMAN KESKUSTELU > Paja

Striimaus: Ohjeet, vinkit, laitteet

<< < (3/10) > >>

VeePee:
Paljon loistavia ohjeita, joista on paljon apua kaikille striimaamisesta kiinnostuneille. Ja hieno video Tabula Rasalta. Olisiko sinulla mahdollista tehdä toinen video, missä näkyisi havainnollisesti koko siirtoketju selkeästi, siis kamerasta eteenpäin?

Kännykkä kun on kaikilla niin kännyllä striimaus on varmaan ketjun kannalta se oleellisin asia. Tärkeintä minusta olisi saada mahdollisimman paljon kuvamateriaalia joko livenä tai tallenteina kun valtamedian uutisointi tietyistä aiheista on varsin vinoutunutta.

Omalla kohdalla tilanne on se, että jossain määrin harrastan videoiden kuvailua ja sen myötä videokuvauskalustoa minulle on kertynyt kaikenlaista alkaen pienestä endoskooppikamerasta ja goprosta ja toisessa päässä on sitten järkkäri ja broadcast-tasoinen videokamera.  Ääni on aika tärkeä ja siihenkin löytyy mikrofoneja ja ääniraitoja pystyn tallentamaan kahdeksan. Videon tuottamiseen ja tallentamiseen on vermeet siis kunnossa mutta siitä eteenpäin on vähän hataraa. Omat kuvailut on olleet sellaisia, missä tilanteet on suunniteltu etukäteen, kamera jalustalle ja monta ottoa ja sitten editointia. Mutta run-and-gun tyyppinen dokumentaarinen puuhailu kiinnostaisi.

Jotenkin toivoisin sellaista järjestelyä missä kameran kylkeen tulisi purkki mikä olisi wlanilla yhteydessä kännykkään joka toimisi vain linkkinä tiedon siirrossa youtubeen. Tai sitten niin, että välivaiheena olisi esimerkiksi kotikone eli striimi kännystä kotikoneelle ja sieltä sitten youtubeen? Läppäri repussa olisi tietysti myös mahdollinen mutta omat läppärit on vähän vanhempia mitkä sammuu kun kannen räppää kiinni.

Laitteistoa kyllä hankin mielelläni kun lelut on kivoja mutta köyhänä duunarina budjetti voisi olla jotain 500 € luokkaa.

Sitähän voisi miettiä vaikka yhteistä workshop-iltapäivää kiinnostuneiden kesken..?

kgb:
Kannattaa muuten tsekata banggoodista fpv-droneihin tarkoitettuja videolinkkejä, ovat pieniä, kevyitä ja vähävirtaisia. Ääni pitää sitten toki ottaa erikseen, mutta langattomat mikit ovat jo vanha keksintö muutenkin.

guest8096:

--- Lainaus käyttäjältä: MW - 09.03.2018, 22:32:42 ---Neliöjuuri 2, ~1,41 on semmoinen, mihin törmää monissa paikoissa, ei tosin resoluutioissa, täsmälleen.

Mutta joo, A- paperiarkit jäjestyvät sqr2 mukaan monikertoina. Ja moni muukin.

--- Lainaus päättyy ---

Tietävätkö kaikki, miksi paperin sivujen suhde on neliöjuuri kaksi! Se on ainoa suhde jolla mittasuhteet pysyvät samana kun paperin taittaa kahtia! https://www.youtube.com/watch?v=Bc8Pjme4edk

ArtturiE:
Striimaus on minulle ihan tuntematon alue henkilökohtaisesti, toki muiden striimejä tullut katseltua.
Tyydyn toistaiseksi vain tallentamaan tapahtumia joko kännyllä tai action kameralla, jolla on rajoituksensa kuvan suhteen, mutta pienessä tilassa laajakulmakuva on kätevä tallentamaan tilanteita.

guest14935:

--- Lainaus käyttäjältä: VeePee - 10.03.2018, 07:45:37 --- Läppäri repussa olisi tietysti myös mahdollinen mutta omat läppärit on vähän vanhempia mitkä sammuu kun kannen räppää kiinni.

--- Lainaus päättyy ---
Kyllä noissa vanhemmissakin ollut windowsin virranhallinta-asetuksista mahdollista jättää päälle.
"Älä tee mitään" siellä.
https://support.microsoft.com/fi-fi/help/13770/windows-shut-down-sleep-hibernate-your-pc
Ehkä jokin valmistaja tehnyt toisenlaisenkin.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta