Kirjoittaja Aihe: 2018-03-22: Turvapaikanhakijoiden oikeusturva Suomessa on heikentynyt  (Luettu 44625 kertaa)

Econ101

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 598
 • Liked: 1555
 • Ioota, Kappa
On aivan sama miltä suunnalta tai mitenpäin tahansa nykyistä turvapaikanhakuprosessia katsoo niin on päivänselvää, että se ei millään tavalla heijastele sitä mihin tarpeeseen se on luotu. Ilman äärimmäisen naivia lapsenuskoa, kukaan ei usko näitä 1001 yön tarinoita ja on selvää, että Suomeen ei voi yhtäkkiä tupsahtaa esim. Somaliasta tai Irakista. Käytännössä jokainen hakemus tulisi hylätä sillä perusteella, että on tultu turvallisesta maasta. Ei kukaan aidosti hädänalainen matkusta kymmenen turvallisen maan läpi Suomeen. Kaikki ovat paremman elintason ja erinomaisen sosiaaliturvan perässä ja joka muuta väittää on joko naiivi tai typerä tai valehtelee oman edun vuoksi.

Australian kaltainen tph-malli olisi merkittävä parannus nykyiseen, koska se eliminoi kusettajat eikä toimi kehitysmaasiirtolaisuuden kanavana, kuten nykyjärjestelmä.

Mielenkiinnolla odotan miten Tanskan ja UK:n aussityyppiset viritelmät etenevät. Tanskan kansankäräjät lie jo päättänyt kiristyksistä, kuten myös UK. Paskapuhetta mahtuu liikaa matuasioihin. Itse uskon asioiden muuttuvan sekä UK:ssa että Tanskassa, vasta kun nämä päätökset konkretisoituvat teoiksi.

Edit: -n.
« Viimeksi muokattu: 16.07.2021, 13:51:38 kirjoittanut Econ101 »
"It is not what you say, it is what you do that reveals what you want."

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 031
 • Liked: 97813
Kansan Uutiset: Perussuomalaiset loi paperittomien ongelman, jonka ratkaisemista nyt vastustaa 31.12.2021

Kansan Uutisissa kirjoitetaan taas historiaa uusiksi.

Lainaus käyttäjältä: Kai Hirvasnoro, KU
Suomessa on vuonna 2015 turvapaikkaa hakeneiden perintönä 3 000 ihmistä ilman oleskelulupaa. Kaikkiaan turvapaikkaa hakeneita oli silloin noin 32 000.

Näistä 3 000:sta niin sanotusta paperittomasta tulee alkuvuoden suuri poliittinen kiistakysymys hallitusta jakavien työllisyys-, ilmasto- ja budjettitoimien lisäksi. Painetta pannuun ovat koko loppusyksyn laittaneet perussuomalaiset, koska sisäministeriö selvittää parhaillaan sitä, mitä tilanteelle pitäisi tehdä varjoyhteiskunnan syntymisen ehkäisemiseksi.
...
Moni ei voi palata siksi, että lähtömaa ei ota heitä vastaan tai koska kokee olevansa kuolemanvaarassa.

Suomessa ei ole tietääkseni ketään laittomasti oleskelevaa, jota lähtömaa kieltäytyy ottamasta vastaan. Tilapäinen oleskelulupa on myönnetty, mikäli paluu ei onnistu palautettavasta riippumattomista syistä. Tässä viitataankin siihen, että lähtömaa voi kieltäytyä ottamasta vastaan pakkopalautettuja, jos ei ole erillistä palautussopimusta.

Samoin palautettavien omat kokemiset eivät ole vuosia kestäneen moninkertaisen tutkinnan ja lainvoimaisen palautuspäätöksen edessä minkään arvoisia.

Lainaus käyttäjältä: Kai Hirvasnoro, KU
Perussuomalaiset ovat tietysti omassa äärinurkassaan tässäkin asiassa. Hallituksessa ollessaan puolue loi itse ongelman, jonka ratkaisemista vastaan se nyt taistelee. Juha Sipilän hallitus muutti turvapaikkalakeja. Aiemmin kansainvälisen suojelun tarpeessa olleet menettivät asemansa.

Väite on monella tasolla järjetön.

Aktivistien propagandasta huolimatta Suomessa on jaettu tilastojen perusteella niin Sipilän hallitusta ennen kuin sen aikanakin suojelua selvästi löysemmillä kriteereillä kuin muissa EU-maissa, jopa Ruotsissa.

Sipilän hallitus muutti oleskelulupakriteerejä oikeastaan vain lakkauttaessaan maahanmuuttoministeri Astrid Thorsin luoman humanitaarisen suojelun kategorian, jollaista ei ollut missään muussa maassa. Kategorian lakkauttamisellakaan ei ole tekemistä nykyisten tuhansien laittomien siirtolaisten kanssa, sillä sitä käytettiin vain alle prosentissa tapauksista.

Kirjoittaja saattaa monen muun (mm. väitettä hokeva Uuninpankkopoika) lailla viitata virheellisesti siihen, että Sipilää edeltävä hallitus tukki KHO:n järjettömällä päätöksellään väliaikaisesti luoman porsaanreiän, joka mahdollisti oleskelulupien jakamisen vapaaehtoisesta palaamisesta kieltäytyville. Tällaistakaan lakia ei ollut missään muussa maassa kuin Suomessa. Lakimuutos kuitenkin tehtiin edellisessä hallituksessa sisäministeri Räsäsen johdolla.

Lainaus käyttäjältä: Kai Hirvasnoro, KU
Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimisto julkaisi joulun alla hyvän katsauksen nykyiseen paperittomien ongelmaan ja sen ratkaisuihin:

”Voimassa olevan hallitusohjelman tavoitteella, paperittomuuden ehkäisemisellä ja torjumisella, on toteutuessaan merkittäviä positiivisia vaikutuksia niin paperittomille ihmisille itselleen kuin koko yhteiskunnalle. Taloudelliset ja sosiaaliset hyödyt ovat mittavat, kun ihmisellä on ulkopuolella olemisen sijasta mahdollisuus tulla osaksi yhteiskuntaa, oikeuksineen ja velvollisuuksineen. Se, että ratkaisua ei haeta, altistaa vuorostaan niin lapsia kuin aikuisia hyväksikäytölle, ja pahimmillaan esimerkiksi ihmiskaupalle.”

Siitä vaan lukemaan, keskusta. Vasemmistoliitossa ja vihreissä tämä tiedetään muutenkin. SDP:n kanta on epämääräinen tässäkin asiassa.

Juuri tällaisella päättömällä logiikalla laittomille siirtolaisille jaettiin automaattisia oleskelulupia ja Suomen Irakin maalinjaukset pidettiin koko muuta Eurooppaa löysempinä vuoden 2015 irakilaisvyöryn alla. Taloudelliset ja sosiaaliset vaikutukset eivät silloinkaan tulleet laittomien siirtolaisten työllistymisestä ja perusteetta saaduista oikeuksista vaan ääriliberaalin politiikan vetovoimavaikutuksesta, joka aiheutti käsittämättömältä tuntuvan 20 000 irakilaisen vaelluksen Suomeen.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 077
 • Liked: 3925
 • Mayday, mayday. Maantievirus matkalla pohjoiseen!
Minua hämmentää edelleen se, että Suomessa voi vuosien täyshoidon jälken saadun maastapoistamispäätöksen jälkeen oleskellä lainsuojattomia henkilöitä. Ilman oleskelulupaa maassa oleva on rikollinen.
Suomessa on mahdotonta oleskella yhteiskunnan ulkopuolella rikkomatta maamme lakeja.
No shit Sherlock!

Methodios

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 834
 • Liked: 6432
 • Pahoinvointiyhteiskunnan nettomaksaja
Minua hämmentää edelleen se, että Suomessa voi vuosien täyshoidon jälken saadun maastapoistamispäätöksen jälkeen oleskellä lainsuojattomia henkilöitä. Ilman oleskelulupaa maassa oleva on rikollinen.
Suomessa on mahdotonta oleskella yhteiskunnan ulkopuolella rikkomatta maamme lakeja.

En myöskään ymmärrä, miksi tässä kohtaa laittomuutta voidaan sietää. Tai siis ymmärhän toki, että Suomea mädättävät tahot näin tahtovat, mutta miten ihmeessä oikeusvaltiossa voi joku lainrikkomus olla valtiovallan erityisessä suojeluksessa.

Oksettaa koko termi ”paperiton”. Laittomuuden pehmentäminen väärällä höpötermillä on oikeusvaltiokäsitteen vastaista. Se on aivan sama kuin ylinopeuttava ajava olisi ”tilannenopeutta tiedostamaton”, autovaras olisi ”ajoluvaton autoilija”, talousrikollinen olisi ”kirjanpitohuolimaton” tai rattijuoppo olisi ”liikennefiilistejä” tai raiskaaja olisi ”kiireellä rakkauteen ryhtynyt”.

Miksi tuosta termistä ei mm PS vaadi luovuttavan ja vielä kovaan ääneen?

"Naiset johtavat hallitusta, get over it"
"Hei boom-boom boomer, jäitä hattuun, ota coolimmin"

Suomen pääministerin legendaarisimmat someheitot. Ja lista jatkuu..

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 077
 • Liked: 3925
 • Mayday, mayday. Maantievirus matkalla pohjoiseen!
Sama täällä, oksettaa ja vituttaa ankarasti tämä rikollisten joukko, joka itseasiassa valtiovallan kyvyttömyydestä ja tahdosta piileskelee Suomessa kerjäten, pimeitä töitä tai rikoksia tehden on keskuudessaame.
Järjetön aivopieru on hullunlehmäntaudista kärsivien maanpettureiden ehdotus antaa näille rikollisille anteeksi pakoilu ja antaa verokortti ja sotu. Miksi helvetissä?
No shit Sherlock!

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 968
 • Liked: 7537
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Turvapaikanhakijoiden oikeusturva Suomessa on heikentynyt ...

Ihan vaan sellainen huomio, että onko sen ennallaan pysyminen heikentymistä? Meinaan, lienee mahdotonta enää vahvistaa tuota.
Joten, jos se jotenkin muuttuisi (mihin en usko) niin eikö se ole väkisinkin heikentymisen suuntaan? Toiseen suuntaan kun ei enää pääse.
Virus on taas laukalla ja vieläpä keskellä kesää! Ja eikun pahenee mitä pidemmälle syksy etenee... Talvi 21-22 ja virus huutaa jippiitä rokotuskattavuudesta huolimatta. Mutta onneksi helmikuussa 2022 koko painajainen on ohi, näin Sanna I Suuri on päättänyt. Kaikki pääsee hiihtolomille ja bilettämään, kiitos Sannamme!