UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2018-03-25 Saksa: Ongelmana Maahanmuuttovirasto - teeskenneltyä turvallisuutta  (Luettu 15193 kertaa)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 028
 • Liked: 22684
Alkuosa Die Weltin pitkästä artikkelista, joka koskee Saksan maahanmuuttoviraston toimintaan. Artikkelin mukaan poliittista ohjausta on harjoitettu. Tiukennuksista ei sielläkään ollut kyse.

Lainaus
Ongelmana Maahanmuuttovirasto

Teeskenneltyä turvallisuutta

Maan tärkeimmän pakolaisviranomaisen Saksan maahanmuuttoviraston (BAMF) liepeillä on nykyään hiljaista. Julkisuuteen markkinoitu menestystarina sisältää tosiasiassa useita heikkoja kohtia.


Die Welt 25.3.2018 juttu saksaksi

Tämä ei voi jatkua näin - Saksan pakolaishallinnon johto oli varma tästä sinä aamuna, jolloin käsittämätön uutinen tuli julki: Äärioikeistolainen Bundeswehr-sotilas oli esiintynyt menestyksekkäästi syyrialaisena sotapakolaisena.

Sotilas, joka ei osannut sanaakaan arabiaa, eikä ollut koskaan käynyt Lähi-Idässä livahti läpi kaikista selvityksistä ja BAMF hyväksyi hänet turvapaikanhakijaksi. Hän piti kuukausien ajan Saksan turvapaikkajärjestelmää pilkkanaan ja suunnitteli valeidentiteettinsä suojissa iskua, jonka jäljet johtaisivat pakolaisiin.

Tapaus Franco A.

Vuosi sitten 27. huhtikuuta 2017 tuli julki Franco A:n tapaus. Tästä piinallisesta tapauksesta Saksan tärkein pakolaisviranomainen ei tulisi selviämään ilman ikäviä seurauksia. Sisäministeriössä ja BAMF:issa pelättiin jo pahinta. Silloin kameroiden eteen astui kuitenkin Ursula von der Leyen.

Puolustusministeri onnistui ohjaamaan äärioikeistolaista Bundeswehr-upseeria koskevan skandaalin omalle sektorilleen. "Bundeswehrissä on asenneongelmia ja sen johdossa on ilmeisiä heikkouksia eri tasoilla", selitti CDU-poliitikko. Tämä tarkoittaa: Asevoimat mahdollistivat Franco A:n kaltaisen tapauksen. Se ei ollut BAMF.

Nürnbergissä voitiin tuskin käsittää tätä hyvää tuuria. Franco A:n tapausta koskeva julkinen keskustelu käsitteli enää vain Bundeswehrin ja Wehrmachtin suhdetta, kypäriä vitriineissä ja II maailmansodan ajalta periytyviä lauluja. Keskusteluaiheena ei ollut enää se, että turvapaikkajärjestelmässä oli munittu näin pahasti - BAMF pääsi livahtamaan kuin koira veräjästä.   

Viranomaiset joutuivat paineeseen

Saksan maahanmuuttovirasto on turvapaikkajärjestelmän suppilo. Jokainen turvaa hakeva joutuu jossakin vaiheessa BAMF:in työntekijän eteen. Vuonna 2007 tehtiin vuosittain noin 30.000 turvapaikkahakemusta ja systeemi sujui vielä rutiinilla: Otettiin hakemus vastaan, sitä käsiteltiin - ja sitten tehtiin päätös.

Pian luvut alkoivat kuitenkin kasvaa. Sodat Syyriassa, Afganistanissa, Libyassa ja Irakissa. Lisäksi köyhyyttä Balkanilla ja Afrikassa. Tämä sai liikkeelle sellaisen pakolaisvirran, jollaista ei oltu nähty sitten II maailmansodan päättymisen jälkeen - 2015 saapui noin miljoona turvapaikanhakijaa. Liittokansleri päätti pitää Saksan rajat auki.

Pakolaiset päätyivät BAMF:in huostaan. Sinne kasaantui pian satojatuhansia käsittelemättömiä hakemuksia. Ylikuormitetut viranomaiset olivat valinnan edessä: Perusteellisuus tai nopeus. Koska valtiolliset viranomaiset eivät voi vain nostaa käsiään pystyyn, niin heille jäi pakolaistulvan edessä vain yksi vaihtoehto: Lisätä vauhtia, tiivistää tahtia. Franco A:n tapaus oli mahdollinen vain tämän takia.

Tiedossa on, että vauhtia lisättiin. WELT AM SONNTAG:in ja Nürnberger Nachrichten -lehden tutkimukset osoittavat kuitenkin nyt ensimmäistä kertaan kuinka suuria riskejä otettiin tosiasiassa - ja otetaan edelleen.

Teeskenneltyä turvallisuutta

Saksan maahanmuuttovirasto (BAMF) uskottelee yleisölle, että nykyisin tiedetään melkoisen hyvin, keitä maahan tulee ja kenestä aiheutuu vaaraa. Ennen Bundestag-vaaleja suuren rummunpäristyksen myötä esitellyt uudet tekniset välineet henkilöllisyyden tunnistamiseksi eivät kuitenkaan saa aikaan niin paljon kuin mitä odotettiin ja niitä käytetään harvoin. Virasto ei juurikaan itse tutki vihjeitä, jotka koskeva pakolaisten joukossa lymyileviä rikollisia tai terroristeja - nämä vihjeet siirretään sen sijaan pikaisesti turvallisuusviranomaisille.

Ehkä viranomainen, jolla on edessään mammuttitehtävä tutkia miljoona pakolaista, voi vain epäonnistua. Ja niinpä virasto pyrkii salaamaan tämän - ja jopa vie sisäministeriötä kuin pässiä narusta. Ministeriössä kenelläkään ei ole enää illuusioita: "BAMF on jo kauan sitten alkanut elää omaa elämäänsä". Näin sanoi eräs korkeassa asemassa oleva sisäministeriön edustaja. Kaikkea on kokeiltu, mutta BAMF:ia ei ole saatu hallintaan.

31. toukokuuta 2017 BAMF-johtaja Jutta Cordt ja silloinen Saksan sisäministeri Thomas de Maizière (CDU) istuvat Bundestagin sisäasiainkomiteassa. Käsitellään Franco A:n tapausta. Sisäasioiden ekspertit kaipaavat vastauksia: Missä kohtaa turvapaikkajärjestelmän kontrolli oli pettänyt?

Vähän ennen sisäisen istunnon alkamista olivat kansanedustajat saaneet selvityksen tulokset. Yhteenveto pistokokeesta: Franco A:n kohdalla oli tehty virheitä lähes jokaisessa prosessin vaiheessa. BAMF selitti kuitenkin kansanedustajille, että näin ei ollut silti tapahtunut yhdenkään muun tutkitun päätöksen kohdalla, joita oli yhteensä 2.000. Viranomaiset kaupittelivat Franco A:ta yksittäistapauksena. Ei ole olemassa mitään viitteitä muista vastaavista tapauksista.

Lopulta kokous päätyi käsittelemään perusasioita: Mikä on BAMF:in varsinainen tehtävä? Muodostuu kaksi leiriä. Toisella puolella ovat etenkin vasemmiston ja vihreiden kansanedustajat. Heihin liittyy Frank-Jürgen Weise. Hän johti BAMF:ia ennen Cordt:ia - myös pakolaiskriisin kiivaimmilla hetkillä. Lähdettyään BAMF:ista hän toimi liittohallituksen pakolaishallinnon valtuutettuna.

Weise taklaa jatkuvasti. Kaikissa turvallisuusasioita koskevissa keskusteluissa hän haluaa tehdä yhden asian selväksi: "Turvapaikka on ennen kaikkea turvapaikkalain lopputulos ja BAMF ei ole mikään turvallisuusviranomainen." Vieteriä ei pidä Franco A:n tapauksen jälkeen kuitenkaan "venyttää liian kireälle". Etenkin Unionin edustajat ovat tyrmistyneitä. Mitä Weise tarkoittaa tuolla? Turvallisuusnäkökulmahan on kirjattu turvapaikkaprosessia koskevaan lakiin!

Lopuksi de Maizière sanoo painavan sanansa. "Totta kai turvallisuusnäkökulmat ovat turvapaikka- ja suojelustatuksia koskevassa tutkinnassa tärkeitä", sanoi ministeri. "Se on piru vie BAMF:in vastuu ja velvollisuus noudattaa turvallisuusohjeita, jos ne jotenkin nousevat ajankohtaisiksi! Hän jatkoi: "Tästä on turha väitellä."

Weisen BAMF:in johtoon seuraajakseen valitsema Cordt reagoi ministerin puheisiin selkeällä raportilla. Turvallisuusaspekti on luonnollisesti osa turvapaikkapäätöksen laatua. Turvallisuushenkilöstön määrää on lisätty, jotta voitaisiin tutkia mahdollisiin uhkiin liittyvät vihjeet. "Nopeasti ja reaaliajassa", totesi Cordt. Kriitikot hiljenivät. Reaaliajassa, se kuulostaa hyvältä.

Totuus: Se kuulostaa liian hyvältä. Siitä ei kuitenkaan kukaan ollut vielä tietoinen Berliinissä tuolloin 31. toukokuuta 2017.

Sisään livahtamisen arvaamaton käytäntö

Kun kyse on turvallisuudesta, niin se on BAMF:ille lähinnä identiteettikysymys: Kuka on tämä tänne saapunut henkilö? Pakolaiskriisin kiivaimmassa vaiheessa melkein 80% tulijoista saapui ilman henkilöllisyyspapereita. Nykyisin tällaisten määrä on vähäisempi. Turvallisuuspiirien mukaan kuitenkin yli puolet turvapaikanhakijoista saapuu edelleen ilman passia, henkilöllisyyspapereita tai ajokorttia. On olemassa tähän asti julkaisematon hallituksen sisäinen selonteko tästä sisään luikahtamisesta: Sen mukaan erittäin lyhyessä ajassa maahan tuli 700.000 henkilöä, joiden henkilöllisyyttä ei pystytty selvittämään yksiselitteisesti.

Henkilöllisyyden selvittäminen on kuitenkin turvapaikkahakemuksen käsittelyn kulmakivi. Hakemuksen hyväksyminen tai hylkääminen kytkeytyy tiiviisti alkuperämaahan. Lisäksi selvittämätön henkilöllisyys tekee palauttamisesta lähes mahdotonta.

Vuosina 2015 ja 2016 viranomaiset kohtasivat valtavasti väärinkäytöksiä. Maahan saapui lukuisia syyrialaisia - jotkut vain esiintyivät sellaisina. Siihen aikaan BAMF lähinnä kirjasi suoraan ylös turvapaikanhakijan antamat tiedot tekemättä mitään kysymyksiä. Syyrialainen on se, joka sanoo olevansa syyrialainen. Tämä vauhdittaa prosessia.

Viranomaiset halusivat lisäksi välttää tuolloin antamasta vaikutelmaa olevansa ylikuormitettuja. Marraskuussa 2015 henkilöstöneuvosto soitti hätäkelloa. Se puhui "systemaattisista puutteista" hakemusten käsittelyn ja henkilöllisyyden selvittämisen yhteydessä. Tämä edesauttoi mm. "IS-terrorimiliisin taistelijoiden soluttautumista Keski-Eurooppaan". Kaksi päivää tämän varoituksen jälkeen IS-terroristit tappoivat Pariisissa 130 ihmistä. Melkein kaikki iskun tekijät olivat tulleet Ranskaan syyrialaispakolaisina.

Terroriuhka lisääntyi myös täällä. BAMF:in toimintapisteiden Nürnbergin turvallisuusosastolle lähettämien varoitusten määrä kasvoi nopeasti: Turvapaikanhakijoita lähetetään Syyriasta tänne tekemään terrori-iskuja. Tuli viitteitä murhista, kidutuksesta ja sotarikoksista, sekä myös nuorista pakolaisista, jotka radikalisoituivat yhä useammin.

Lopulta uhka realisoitui
: Saksassa tehtiin kesällä 2016 ensimmäiset tuhoisat islamistiset iskut: Würzburg, Ansbach. Seuraavana tunisialaisen Anis Amrin paha terrori-isku Berliinin joulumarkkinoilla Breitscheidplatzilla, jossa kuoli 12 henkilöä. Jokaisen uuden iskun jälkeen BAMF:issa kysellään: Tuliko iskun tekijä tänne turvapaikanhakijana? Jos vastaus on kyllä, niin puhuttelujen pöytäkirjat luetaan uudelleen. Sitten esitetään kysymys: Olisiko terroristin jäljille voitu päästä? Oliko teosta viitteitä, joita emme tutkineet tarkemmin?

Turvapaikanhakija vai jopa vakooja?

Kylmän sodan aikana Bundesnachrichtendienst (BND) ja Verfassungsschutz tutkivat suoraan ilmoittautuivatko terroristit tai vakoojat turvapaikanhakijoiksi. Kun saksalaiset agentit olivat tehneet työnsä, niin tutkinta-asiakirjat toimitettiin seuraavaksi amerikkalaisten ja brittien turvallisuuspalveluille. Tämä oli tehokasta, mutta laitonta. Tämä käytäntö lopetettiin muutama vuosi sitten - turvallisuuspalvelut joutuvat odottamaan ensin näistä asioista vastaavan BAMF:in toimia. Kun nykyisin puhuttelun yhteydessä tai jossakin vastaanottokeskuksessa herää epäilys, niin siitä ilmoitetaan Nürnbergin keskukseen.

Turvallisuusosasto tutkii siellä tarkemmin tapauksen. Puhuttelupöytäkirja luetaan ja arviodaan. Lopulta tosiasiat kootaan yhteen. BAMF kommentoi tapausta niin hyvin kuin mahdollista hyödyntäen kaikkea asiantuntemustaan - ja toimittaa tapauksen sitten Verfassungsschutzille, BND:lle tai Bundeskriminalamtille.

Turvapaikkahakijoiden määrän noustessa miljoonaan syksystä 2015 lähtien kasvoi myös Nürnbergiin saapuvien turvallisuusvihjeiden määrä. Turvallisuusosasto ei pysynyt enää perässä. Ajoittain kaikkialla lojui tuhansittain käsittelemättömiä ilmoituksia, vaikka niiden olisi pitänyt päätyä turvallisuusviranomaisille niin nopeasti kuin mahdollista.

Alkuvuodesta 2017 viranomaisjohto päätti ratkaista ongelman omalla tavallaan. Turvallisuusosaston työntekijät eivät enää jatkossa käsittele vihjeitä tarkemmin, vaan he toimittavat ne pohjimmiltaan heti asianosaisille turvallisuusviranomaisille. Näin suma purettiin nopeasti - tai kuten BAMF-johtaja Cordt lupasi sisäasiainkomiteassa: Vihjeet käsitellään "reaaliajassa". Konkreettisesti tämä tarkoitti sitä, että varoitukset vain laitettiin eteenpäin.

Sisäministeriön johdolle ei kerrottu asiasta - julkea häväistys. BAMF vain päätti sujauttaa varoitukset eteenpäin mainitsematta siitä mitään ministeriölle. Mikä neuvoksi? Antaa potkut vastuuhenkilöille? Ministeriö ja BAMF sopivat, että toimipisteiden henkilöstö koulutetaan mahdollisimman nopeasti: Heidän tulee muotoilla terroristeja ja rikollisia koskevat vihjeet niin tarkasti kuin mahdollista keventääkseen turvallisuusviranomaisten edessä olevaa työtaakkaa.

"Weise, lopettakaa se"

Pakolaisviranomaiset ja ministeriö ovat eläneet erillään. Tämä erillään olo ei ole koskaan ollut niin ilmeistä kuin viime vuoden aikana. Tämä alkoi jo syksyllä 2015. Silloin huono-onninen BAMF-johtaja Manfred Schmidt ilmoitti erostaan. Liittokansleri nimitti henkilökohtaisesti hänen seuraajakseen Frank-Jürgen Weisen, silloisen Bundesagentur für Arbeitin johtajan. Neuen Zürcher Zeitung -lehdessä Weise kertoo hallituksen hätähuudosta - vetoomus kuului: "Weise, lopettakaa tuo, ikuisuuteen venyvät odotusajat ja ikävät kuvat."

Kanslerin antama tehtävä on selkeästi muotoiltu. Turvapaikanhakijat tulee ohjata nopeasti viranomaisviidakon läpi. Vauhdin lisääminen on kuitenkin sisäministeriön linjan vastaista, sillä se on hallituksessa kiinnittänyt huomiota vain turvallisuuteen. Nyt pelin henki on kuitenkin jo selvästi toinen: Pakolaiskriisin kiihkeimmillä hetkillä Merkelin kanslerinvirasto alkoi itse johtaa tärkeintä pakolaisviranomaista.

(...)

Lihavoinnit mun.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 028
 • Liked: 22684
Die Weltin juttu on jo ehtinyt herättää polemiikkia Saksassa.

Lainaus
Saksa Pakolaisviranomaiset

"Tehkää loppu BAMF:in dysfunktionaalisesta sooloilusta"

"Joko tämä hallitus ei tiedä mitä on tapahtumassa, tai sitten se katsoo muualle": Maahanmuuttovirastossa on valtavia puutteita teknisissä henkilöllisyyden tutkintajärjestelmissään. FDP ja Vihreät vaativat hallituksen puuttumista tilanteeseen.


Die Welt 26.3.2018 juttu saksaksi

Opposition edustajat ovat vaatineet liittohallitusta korjaamaan Maahanmuuttoviraston (BAMF) epäkohdat niin nopeasti kuin mahdollista. He reagoivat näin WELT AM SONNTAG:in ja "Nürnberger Nachrichtenin" raporttiin, jonka mukaan uusissa sähköisissä henkilöllisyydentunnistusjärjestelmissä on vakavia ongelmia. Lisäksi on esitetty syytös, että Sisäministeriön alainen Maahanmuuttovirasto on alkanut elää "omaa elämäänsä".

Vihreiden Bundestag-ryhmän vt. ryhmäjohtaja Konstantin von Notz syytti hallitusta viimeaikaisesta tyynnyttelystä. "Nyt on osoittautunut, että ongelmat ovat lähinnä vain pahentuneet", sanoi von Notz WELT:ille. Nykyisen sisäministeri Horst Seehoferin "kaikkien hälytyspillien" tulisi jo ulvoa. CSU-poliitikon tulee "tehdä loppu BAMF:in dysfunktionaalisesta sooloilusta mahdollisimman nopeasti ja huolehtia välittömästi struktuurien parantamisesta paremman läpinäkyvyyden ja tehokkuuden saavuttamiseksi".

Myös FDP:n maahanmuuttopoliittinen tiedottaja Linda Teuteberg syytti liittohallitusta siitä, että maahanmuuttoon liittyvät selitykset ja käytäntö kulkevat "täysin omia teitään", totesi Teuteberg Weltille. Tämä vahingoittaa "valtavasti" kaikkia ponnistuksia pyrkiä asialliseen integraatiokeskusteluun. Nopean ja lainmukaisen turvapaikkamenettelyn tulee huomioida myös turvallisuusintressit.
(...)

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 149
 • Liked: 11150
Lainaus käyttäjältä: Die Welt
...maahanmuuttovirasto .....  uskottelee yleisölle, että nykyisin tiedetään melkoisen hyvin, keitä maahan tulee ja kenestä aiheutuu vaaraa.

Geez, mitenkäs tuo kuulostaa jotenkin niin kauhean tutulta... seurauksineen kaikkineen... :P
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

Vartiotorni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 538
 • Liked: 305
Ongelmana Maahanmuutto(virasto) - teeskenneltyä turvallisuutta
« Vastaus #3 : 27.03.2018, 17:05:19 »
Vähän aikaisemmin kuin Saksan maahanmuuttoviraston ongelmat tuli julkisuuteen, pääsi Itävallan Työnvälitysvirastolta (AMS) jonkun kelvottoman toimesta karkuun salainen raportti, jossa mm. todetaan, että maahanmuuttajat yleisesti ovat useimmiten mahdottomia työllistettäviä. Jopa eri kansalaisuuksien erikoispiirteitä mainitaan.
Syyrialaiset eivät suvaitse minkäänlaisia esimiehiä (-naisista puhumattakaan!), tsetseenit ovat väkivaltaisia kuten afganistanilaisetkin. Kenestäkään muslimimiehistä ei ole palveluammattiin, koska muslimi ei palvele ketään. Islamilaisnaiset taas eivät saa olla samassa huoneessa vieraan miehen kanssa ja rätti pitää olla päässä kaikkialla.
Työllistämiskurseilla -pakkopullaa työttömyysavustuksen saamiseksi- istuskelevat muslimimiehet jalat pöydällä ja katselevat aikansa kuluksi läppäristä tai älypuhelimistaan pornofilmejä. Mitäs tekisivät muutakaan kielitaidottomana -vaikka maassa ollaan jo kolmannessa polvessa. Samaan tyyliin on käväisty koulukin, sillä suurin osa työn"hakijoista" on luku-, lasku- ja kirjoitustaidotonta.
Mehr Mut für unser Wiener Blut -zu viel Fremdes tut niemandem gut!
"Für Paneuropa wünsche ich mir eine eurasisch- negroide Zukunftsrasse…
Die Folge ist, dass Mischlinge vielfach Charakterlosigkeit, Hemmungslosigkeit,
Willensschwäche, Unbeständigkeit, Pietätslosigkeit, und Treuelosigkeit... verbinden."
Graf Coudenhove-

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 028
 • Liked: 22684
Samaan aikaan palautukset Saksasta rullaavat. Jutun lukujen nojalla voi arvioida milloin Saksa saa palautettua tulijat takaisin lähtömaihinsa. Mahtavatko onnistua, vai virtaako sisään enemmän kuin saadaan ulos? Mitä voisivat tehdä asialle?

Lainaus
Kielteisen päätöksen saaneiden 10 turvapaikanhakijan karkotuslento laskeutui Kabuliin

Leipzig-Hallen lentokentältä lähti myöhään maanantai-iltana uusi karkotuslento Afganistaniin. Se saapui aamulla Kabuliin. Afganistanin uuden väkivalta-aallon takia lento herätti kinaa.


Die Welt 27.3.2018 juttu saksaksi

(...)
Tämä oli 11. yhteiskarkotuslento joulukuusta 2016 lähtien. Saksa oli jo aiemmilla lennoilla palauttanut Afganistaniin 188 miestä.

Saksan Kabulin suurlähetystön edustalla tapahtuneen pahan pommi-iskun jälkeen Saksan liittohallitus rajasi karkotukset koskemaan vain rikollisia ja vaarallisia henkilöitä - eli henkilöitä, joiden viranomaiset katsoivat voivan tehdä terroritekoja - sekä myös henkilöitä, jotka "itsepintaisesti kieltäytyivät henkilöllisyyden selvittämisestä".

Kuusi pahaa iskua tammikuun alusta lähtien

Palautuksista Afganistaniin kiistellään, koska maassa on puhjennut uusi väkivalta-aalto. Radikaali-islamistisen Talibanin ja Islamilaisen valtion terrorimiliisin välinen konflikti on kärjistynyt voimakkaasti. Pelkästään Kabulissa on tammikuun alusta lähtien tehty kuusi pahaa iskua, joissa kuoli 190 ja useita satoja haavoittui.

Saksin ja Saksi-Anhaltin pakolaisneuvostot olivat jo ennakkoon kritisoineet tiukasti karkotuslentoa. Pakkopalautukset ovat absurdiudessaan ylittämättömiä, todettiin neuvoston yhteisessä lausunnossa. "Viime viikolla afganistanilaisessa Nauru-uudenvuodenjuhlan aikaan tapettiin Kabulissa tehdyssä iskussa vähintään 26 ihmistä ja juuri sinne karkotetaan nyt ihmisiä." Pakolaisneuvosto puhuu "avuliaista karkotuksista sotatoimialueille".

Konfliktin rauhoittuminen Afganistanissa ei ole nykyisin välittömässä näköpiirissä: Taliban ei ole reagoinut Afganistanin presidentti Aschraf Ghanin helmikuussa tekemään mittava rauhantarjoukseen, mutta se on epävirallisesti kritisoinut, että siitä puuttuu tärkeitä kohtia. Uzbekistanin pääkaupungissa Tashkentissa pidetään tiistaina uusi Afganistan-konferenssi, johon saapuu edustajia 12 maasta keskustelemaan mahdollisista toimista rauhan saavuttamiseksi.

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 064
 • Liked: 4734
Lainaus
Tämä oli 11. yhteiskarkotuslento joulukuusta 2016 lähtien. Saksa oli jo aiemmilla lennoilla palauttanut Afganistaniin 188 miestä.

Pelkästään 2017 Saksaan saapui 16 000 turvapaikanhakijaa Afganistanista. Pakolla palautetuksi on joutunut 1,2% tuosta määrästä.

Lainaus
Table 1 provides an overview of the five largest groups of first-time asylum applicants (by citizenship) in each of the EU Member States. Syrians accounted for the largest number of applicants in 14 of the 28 EU Member States, including 49 thousand applicants in Germany (the highest number of applicants from a single country to one of the EU Member States in 2017) and 16 thousand in Greece. Some 22 thousand Iraqis applied for protection in Germany and 8 thousand in Greece, while 16 thousand Afghan applicants were recorded in Germany and around 7 thousand in Greece and in France.

http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Asylum_statistics

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 26 744
 • Liked: 18640
Jos joulukuusta 2016 alkaen on vain 188 miestä (!) palautettu, he ovat pukanneet harvoista naistulijoista jo suuren osan paksuksi, eli kohta syntyvyys on suurempi kuin Saksa kykenee palauttamaan. Ja siihen päälle uudet tulijat...
Meillä oli peli käynnissä, mustavalkoinen peli ja niistä oli mukava leikkiä. Boyer tuli luokseni, kosketti minua käsivarteen ja sanoi:
-"Veli, jos minulla olisi sinun väritys niin minä olisin miljonääri".
-"Takuulla olisit Boyer. Valkoinen nahkahan siihen vaan vaaditaan.

Charles Bukowski: Postitoimisto

alussaolisana

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 976
 • Liked: 2388
 • 17 v.
BAMF ihan pokkana väitti, että 2000 hakijasta vain tämän soltun kohdalla tapahtui virhe. Yhden virheen todennäköisyys juuri häntä koskien puoli promillea. Useampi virhe ilman muiden kohdalla tapahtuvia vastaavia onkin sitten tyyliin miljoonasosia tai miljardisosia. Saksalaista sadunkerrontaperinnettä?
"Harmageddonin tapahtumapaikka sijaitsee nykyisessä Israelissa Afulan kunnassa (38 900 asukasta) ja sinne voi ajaa valtatie 66:a pitkin. Kunta mainostaa itseään sloganilla "Afula, hauska paikka asua"."

Vartiotorni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 538
 • Liked: 305
täydennystä afganistanilaisiin ym.
Pistoase-rikollisuus (puukoista leipäveitsiin) on Itävallassa kolminkertaistunut 10 vuoden aikana. Seksuaalirikoksia oli v. 2017 niitä yhteensä 4527 joista kolmasosa ulkomaalaisten toimesta, eritoten afganistanilaisten, 263 tapauksessa.
Tässä välissä todettakoon, että ulkomaalaisiksi ei lueta tietystikään niitä, joilla on ollut Itävallan passi vaikkakin vain yhden päivän ajan ennen rikosta ja "itävaltalainen" on tietysti myös se maassa syntynyt, jonka vanhemmat ovat jostakin Taka-Anatolian mustalaiskylistä. Yhteenvetona: 8,747 miljoonasta pyöreästi joka neljännellä eli 2 miljoonalla on lähijuuret ulkomailla. Suurkaupungit, jotka vetävät varsinkin elintasopakolaisia puoleensa kuin kaatopaikka rottia, on ulkomaalaisjuurisia joka toinen.
Itävallan (vielä) ulkomaalaisista on afganistanilaisia virallisesti "vain" 3,3% eli 45.259. Ja tietty päivittäin tulee arvokasta täydennystä elätettäväksi. Vuonna 2016 rikollisista (rikosepäilyistä) kiinniotetuista ulkomaalaisista oli afganistanilaisia kuitenkin likimain kaksinkertainen määrä 5,7% eli  5.973. Näistä kaikista oli pakolaisia 85%. Paitsi ykkösluokan raiskaajina ovat afganistanilaiset huumekauppiaina pronssitilalla (nigerialaiset kiistämättä voittajia).
Paitsi afganistanilaiset on toinen nollasta sataan sekunnissa kiihtyvä ja puukkoon tarttuva Euroopan kulttuuria rikastuttava ryhmä tsetseenit. Näitä kumpiakaan ei haluta takaisin kotimaahansa. Syystäkin. Pääsevät eroon pohjasakasta. Ainoa palautusmahdollisuus lienee siten enää pudottaa nämä kunkin maan yllä lentokoneesta. Kierrättämisen vuoksi vihreät varmaankin haluaisivat, että samaa laskuvarjoa käytettäisiin useamman kerran. Tässä olen kerrankin samaa mieltä
Mehr Mut für unser Wiener Blut -zu viel Fremdes tut niemandem gut!
"Für Paneuropa wünsche ich mir eine eurasisch- negroide Zukunftsrasse…
Die Folge ist, dass Mischlinge vielfach Charakterlosigkeit, Hemmungslosigkeit,
Willensschwäche, Unbeständigkeit, Pietätslosigkeit, und Treuelosigkeit... verbinden."
Graf Coudenhove-

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 028
 • Liked: 22684
Die Weltin jutussa kerrotaan Saksan karkotuskuvioista. Koneisto raksuttaa saksalaisen insinöörin suunnitteleman koneen täsmällisyydellä, eli ei ollenkaan. Miten tuo on mahdollista?

Lainaus
Asyyli Saksassa

Karkotusten laihat saavutukset

Palauttamisluvut laskevat. Vuoden 2017 virallinen luku on 24.000 ja siinä ovat mukana jo kaikki Dublin-palautukset muihin EU-maihin. CDU/CSU syyttää raskaasti erityisesti erästä maata.


Die Welt 27.3.2018 juttu saksaksi

Koalitiosopimuksesta ei puutu selkeitä kannanottoja: Koordinoitu strategia "suojeluntarvetta vailla olevien henkilöiden johdonmukaista palauttamista varten", "maahantulon parempi kontrollointi" ja "laittoman maahanmuuton vastainen taistelu", näin ilmoittavat CDU/CSU ja sosiaalidemokraatit paperissaan. Nämä suunnitelmat eivät kuitenkaan ole nykyisestä koalitiosopimuksesta, vaan sitä edeltäneestä mallista vuodelta 2013. Uusi sopimus muotoilee samanlaisia tavoitteita.

Jo viisi vuotta sitten havaittiin huomattavaa laittoman maahanmuuton kasvua turvapaikkajärjestelmässä; Jo silloin joka toinen turvapaikanhakija sai kielteisen päätöksen, mutta vain noin joka kymmenes karkotettiin maasta. Tämä kielteisten päätösten ja palautusten epäsuhta on jatkunut näihin päiviin asti - nyt puhutaan vain aivan toisenlaisista suuruusluokista. Tänä aikana sadat tuhannet turvapaikanhakijat ovat saaneet kielteisen päätöksen, mutta karkotukset kasvoivat silti vain hitaasti 25.375 tapaukseen vuonna 2016 ja sitten ne laskivat useista hallituksen julistuksista huolimatta vuonna 2017 taas 23.966 tapaukseen.
(...)

Vielä suurempaa huolta [säilöpaikkojen vähäisyys, 400 koko maassa] Hartbarthille [CDU:n sisäpolitiikan ekspertti] aiheuttaa Italian ja muiden Euroopan maiden haluttomuus tehdä yhteistyötä. "Todellinen skandaali on se, että monet EU-maat tekevät Dublin-siirroista mahdottomia suuressa mittakaavassa." Italia hyväksyi kyllä viime vuonna noin 23.000 Saksan takaisinottopyyntöä. Siirto onnistui kuitenkin vain noin 2.300 henkilön osalta. "Nykyään on helpompaa karkottaa henkilö jopa Marokkoon, kuin Italiaan."

Italiaan toki karkotettiin määrällisesti enemmän henkilöitä kuin Marokkoon (634). ...
(...)

Lihavoinnit mun. 

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 028
 • Liked: 22684
Saksalaislehti kertoo, kuinka Saksan liittohallitus kaavailee seuraavansa Unkarin ja Tanskan viitoittamaa mallia - arvopohjan vastaiseksikin jo haukuttua. Ovatko realiteetit ajaneet vihdonkin järkeä Saksan vallanpitäjien päähän? Turvapaikanhakijat aiotaan pitää jatkossa keskuksissa, kunnes heidän henkilöllisyytensä on selvitetty ja hakemuksensa käsitelty. Arvelen, että "arvopohja" muuttuu täälläkin pikapuoliin.

Lainaus
Karkotukset

Liittohallitus kaavailee syksyksi ensimmäisen turvapaikanhakijoiden ankkurikeskuksen perustamista


Junge Freiheit 29.3.2018 juttu saksaksi

Liittohallitus haluaa perustaa syksyyn mennessä ensimmäisen ns. ankkurikeskuksen. Turvapaikanhakijoiden tulisi pysyä näissä kunnes heidän henkilöllisyytensä on selvitetty ja heidän hakemuksensa on käsitelty.

"Liittovaltion sisäministeri haluaa ottaa käyttöön syksyyn mennessä liittovaltion ja liittovaltion poliisin vastuulla olevan ankkurikeskuksen", sanoi sisäasiansihteeri Stephan Mayer (CSU) Süddeutschen Zeitung -lehdelle. "Olisi järkevää käyttää tätä malliprojektia varten jo olemassa olevaa laitosta."

Sijaintipaikkaa ei ole vielä päätetty

Sijaintipaikasta ei ole kuitenkaan vielä tehty päätöstä. On mahdollista, että pilottiprojekti toteutetaan Manchingissa tai Bambergissa. Myös Gießenin ensivastaanottokeskus on harkinnassa. Nämä voisivat tarjota paikkoja 13.000 turvapaikanhakijalle ja niitä oli helppo laajentaa.

Asiasta ilmoitti torstaina Süddeutschen Zeitungille liittovaltion sisäministeri Horst Seehoferin (CSU) alainen valtiosihteeri. Hän kertoi sen olevan osa ministerin "pääsuunnitelmaa, joka tähtää turvapaikkahakemusten käsittelyn nopeuttamiseen ja johdonmukaisten karkotuksien tekemiseen". Projektilla on "korkein prioriteetti" ja hän oli varma siitä, että "pääsiäisen jälkeen esitellään pääkohdat sisältävä asiakirja".

Entisen Baijerin sisäministerin työstämän pääsuunnitelman keskeiset kohdat ovat turvapaikkahakemusten käsittelyn nopeuttaminen; liittovaltion poliisin vastuun lisääminen; kannusteiden lisääminen vapaaehtoiselle paluulle takaisin lähtömaihin ja nopeammat karkotukset, kerrotaan lehtiartikkelissa.

Kriitikot valittavat huonoista integroitumismahdollisuuksista

Liittovaltio tulee tämän myötä ottamaan jatkossa enemmän vastuuta, sanoi sisäasianvaltiosihteeri Mayer ja hän kehottaa samanaikaisesti osavaltioita olemaan vahvemmin mukana. "Tavoitteena on oltava karkotuspaikkojen lukumäärän huomattava lisääminen." 400 karkotuspaikka koko Saksassa on "aivan liian vähän".

Kriitikot esittävät vastalauseena, että ankkurikeskukset estävät ja hidastavat poistumaan velvoitettujen integroimistoimenpiteitä, jos lähtömaat eivät ota näitä takaisin yhteistyöhaluttomuuden takia jolloin nämä tulisivat joka tapauksessa jäämään tänne.

Lihavointi mun.

Kriitikoiden vastalauseesta voi todeta, että olipa älytön perustelu. Vapaaehtoisen paluun osalta suosittelisin lisäämään työntötekijöitä. Pelkät vetotekijät eivät riitä.

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 064
 • Liked: 4734
Kokoomuksen puoluelehti Verkkouutiset on uutisoinut asiasta ja sanoo, että tulevien osavaltovaalien uhka pakottaa CSU:ta kiristämään linjaansa.
Sanovat myös, että osa turvapaikanhakijoista päästettäisiin poistumaan vapaasti keskuksista.

Lainaus
Saksan suunnitelma: Turvapaikanhakijat jopa 1,5 vuodeksi keskuksiin


Saksan sisäministeri Horst Seehofer on ehdottanut huomattavia tiukennuksia maan turvapaikkapolitiikkaan.

Seehoferin ehdotuksen mukaan turvapaikanhakijat suljettaisiin keskuksiin, kunnes hakemukset saadaan käsiteltyä. Odotusaika voisi olla jopa 1,5 vuotta.

Arvostelijoiden mukaan keskuksiin sulkeminen voisi johtaa väkivaltaan ja vaikeuttaa turvapaikanhakijoiden integroimista yhteiskuntaan.

BBC:n mukaan ensimmäinen keskus on tarkoitus perustaa Baijeriin myöhemmin tänä vuonna.

Keskus on tarkoitus saada valmiiksi ennen lokakuussa pidettäviä Baijerin osavaltiovaaleja.
CSU-puolue yrittää ehkäistä äänestäjien valumista populistiselle Vaihtoehto Saksalle (AfD) -puolueelle.

Seehofer on aiemmin arvostellut kovin sanoin liittokansleri Angela Merkelin turvapaikkapolitiikkaa. Hän on luvannut nopeuttavansa turvapaikkahakemusten käsittelyaikoja ja kertonut lisäävänsä karkotuksia.

Ennakkotietojen mukaan osa turvapaikanhakijoista saisi poistua halutessaan keskuksista.
Ministeriön mukaan suunnitelmasta kerrotaan lisätietoja pääsiäisen jälkeen.

Verkkouutiset (30.3.2018)

Econ101

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 441
 • Liked: 1050
^Itsekin näen sen juuri noin kuin Verkkolehti kirjoittaa. CSU sai syksyn 2017 liittopäivävaaleissa aika pahasti köniinsä ja menettää yksinkertaisen ennemmistönsä Baijerin maapäivillä, ellei petraa syksyn 2018 maapäivävaaleissa. Seehoferin on pakko kiristää linjaansa. Eri asia sitten on kuinka nämä puheet konkretisoituvat teoiksi.

Länkytystä erityyppisistä suunnitelmista Saksanmaalta on kuulunut jo tovin, teoista ei ole uutisoitu lainkaan tai ei ainakaan omiin silmiin ole osunut.
"If something cannot go on forever, it will (eventually) stop."
-Herbert Stein, Richard Nixonin ja Gerald Fordin talouspoliittinen neuvonantaja

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 026
 • Liked: 17582
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Jos nomadin henkilöllisyys ja tausta ovat epäselviä, illman muuta suljettuun yksikköön, kunnes tarve turvapaikalle tai jotain sellaista paskaa on selvä.

Käytännössä olisivat kopitettuina heti kättelyssä.

Koko "turvapaikan" käsite on aivan hillittömässä väärinkäytössä.
« Viimeksi muokattu: 30.03.2018, 20:18:06 kirjoittanut MW »

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 028
 • Liked: 22684
Tämä saksalaislehden juttu sopinee tämän ketjun jatkoksi.

Lainaus
Saksa Euroopan sisäinen maahanmuutto

Tuhannet EU:ssa pakolaisiksi hyväksytyt hakevat turvapaikkaa Saksasta

Viime vuonna 8.210 henkilöä jätti Saksaan turvapaikkahakemuksen, vaikka heidät oli jo hyväksytty pakolaisiksi jossakin toisessa EU-maassa. Ainoastaan murto-osa heistä tullaan karkottamaan takaisin.


Die Welt 8.4.2018 juttu saksaksi

Toisissa EU-maissa pakolaisiksi jo hyväksyttyjen Saksaan jättämien turvapaikkahakemusten määrä on yli kaksinkertaistunut. Vuonna 2017 rekisteröitiin 8.210 tällaista hakemusta, kun vuotta aiemmin niitä oli 2.997, ilmoitti Saksan maahanmuuttovirasto (BAMF) asiasta kysyttäessä.

Nämä hakemukset eivät toki pääosin tule hyväksytyiksi, koska niitä käsitellään "perusteettomina", silti tästä huolimatta vain murto-osa näistä maasta toiseen edelleen liikkuneista turvaan oikeutetuista karkotetaan takaisin heistä vastuussa oleviin maihin.

Tähän ryhmään kuuluvien palautuksista ei ole saatavissa tarkkaa lukua. Heitä oli vuonna 2017 korkeintaan 1.428 henkilöä, ilmenee liittohallituksen vastauksesta Linke-puolueen esittämään kysymykseen.

Hakemukset työllistävät hallinto-oikeuksia

Vaikka jossakin toisessa maassa jo pakolaiseksi hyväksytyn on mahdotonta saada Saksasta uusi myönteinen turvapaikkapäätös, niin he voivat valittaa karkotuspäätöksestään. Berliinin hallinto-oikeuden puheenjohtajana toimiva tuomari Christian Gaun mukaan "nykyisin lukuisat hallinto-oikeuksien päätökset estävät turvaan oikeutettujen karkotuksen Italiaan ja muihin EU-maihin, erityisesti sairaiden ja yksintulleiden alaikäisten osalta".

Usein noissa päätöksissä "todetaan, että kyseisissä maissa ei ole varmistettu, että pakolaiset ja toissijaiseen suojeluun oikeutetut saisivat ainakin saapumistaan seuraavien ensimmäisten viikkojen ajaksi majoituksen, elintarvikkeita ja saniteettitiloja", kertoi hän Weltille.

Gaun mukaan pitäisi olla "itsestään selvää, että muissa maissa suojelua tarvitseviksi hyväksytyt, jotka sitten oleskelevat luvattomasti Saksassa, tulee toimittaa takaisin heidät vastaanottaneisiin maihin. Jo pelkästään sen takia, että yhteisen eurooppalaisen turvapaikkajärjestelmä tavoite on estää ns. turvapaikkashoppailua. Todellisuus on kuitenkin jotakin muuta."

Lihavoinnit mun.

Niinpä. Todellisuus on jotakin muuta ja se on viritetty imuroimaan mahdollisimman monet tänne pyrkivät ja liimaamaan heidät kiinni johonkin rakenteisiin tai pykäliin poistamisen estämiseksi.

Saniteettitilosta ensimmäisten viikkojen ajaksi, siitä voi todeta, että Jordaniassa on pakolaisleiri melkeinpä tyhjillään, vaikka EU ja YK upottivat siihen 140 miljoonaa euroa. Sieltä löytyy saniteettitiloja.

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 748
 • Liked: 7986
 • Oulu- Uleåborg
Lainaus
Todellisuus on jotakin muuta ja se on viritetty imuroimaan mahdollisimman monet tänne pyrkivät ja liimaamaan heidät kiinni johonkin rakenteisiin tai pykäliin poistamisen estämiseksi.

Niinpä ja tarkoituksena on saada aikaan kansanvaihto Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Perusteluni on se, vain valkoisia valtioita vaaditaan ottamaan matuja vastaan kustannuksista ja seurauksista piittaamatta.
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

(Oulu PS) http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Somehow, Satan got behind me

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 028
 • Liked: 22684
Taas jytkähtää Saksasta. Onneksi ei meillä mitään tuollaista, vain jokunen väärin tehty kielteinen päätös, väittää media ...

Lainaus
Saksa Korruptioepäily

2.000 laittomasti myönnettyä turvapaikkaa - Maahanmuuttoviraston virkailija tutkinnassa

Maahanmuuttoviraston Bremenin sivukonttorin johtaja on myöntänyt laittomasti 2.000 turvapaikkaa.
- Poliisin tutkinnassa johtaja ja kolme asianajajaa lahjonnan ja korruption vuoksi.
- Keskiviikkona ja torstaina tehtiin Bremenissä ja Ala-Saksissa ratsia useissa asianajotoimistoissa.


Die Welt 20.4.2018 juttu saksaksi

Saksan maahanmuuttoviraston (BAMF) johtava työntekijä on tehnyt 2.000 myönteistä turvapaikkapäätöstä ilman mitään laillisia perusteita. Asiasta kertoivat Süddeutsche Zeitung, NDR ja Radio Bremen yhteisten tutkimusten jälkeen. Maahanmuuttoviraston Bremenin sivukonttoria johtaneen työntekijän virantoimitus on keskeytetty. Myös bremeniläinen Weserkurier-lehti kertoi perjantaina 2.000 tapauksesta. Aiemmin on ollut puhetta 1.200 tapauksesta.

Bremenin syyttäjänvirasto vahvistaa, että haarakonttoria johtanut rouva ja kolme asianajajaa Bremenistä, Oldenburgista ja Hildesheimista ovat tutkinnassa mm. lahjonnan ja korruption johdosta. Syyttäjäviraston mukaan tapausta on tutkittu jo usean kuukauden ajan.

Bremenin syyttäjänviraston tiedottaja sanoi, että suurin osa tapauksista koski Syyriasta tulleita jesidejä. Tutkinnassa on myös "organisoitu yllyttäminen petoksellisten turvapaikkahakemusten tekemiseen".

Pistorius kiinnitti huomiota omituisuuksiin

Syytetyt olivat tarkoituksella tuoneet pakolaisia Ala-Saksista ja Nordrhein-Westfalenista Maahanmuuttoviraston Bremenin sivukonttoriin, vaikka se ei ollut vastuussa näiden henkilöiden asioiden hoidosta. Weserkurier-lehden mukaan he vuokrasivat erityisiä linja-autoja tätä varten. Tämän menettelytaparikkomuksen lisäksi turvapaikkahakemusten käsittelyssä on "rikottu lakia useissa muissa kohdissa". Näin pakolaiset olivat saaneet laittomin keinoin myönteisen turvapaikkapäätöksen.

Tutkimukset alkoivat Ala-Saksissa. WELT:in saamien tietojen mukaan osavaltion sisäministeri Boris Pistorius (SPD) oli syyskuussa 2016 huomauttanut silloiselle BAMF-johtaja Frank-Jürgen Weiselle Ala-Saksin viranomaisten näkökulmasta käsittämättömästä karkotuksen keskeytyksestä. Maahanmuuttoviraston Bremenin haarakonttori oli silloin keskeyttänyt viime hetkellä naapuriosavaltion karkotusprosessin.

Hannoverin alueen puheenjohtaja Hauke Jagaun (SPD) mukaan - jonka viranomaiset olivat jo suorittaneet omalta osaltaan karkotusprosessin loppuun - kyse oli perheestä, joka oli jättänyt turvapaikkahakemuksen jo Bulgariaan ja joka olisi pitänyt toimittaa Dublin-sopimuksen mukaisesti takaisin Balkanille. Jagau kertoi WELT:ille, että viikkoja kestäneen prosessin jälkeen palautuspäätös oli tarkoitus panna vihdoinkin täytäntöön heinäkuussa 2016 ja perhe oli jo Frankfurtin lentokentällä odottamassa koneen lähtöä, niin silloin Maahanmuuttoviraston Bremenin sivukonttori oli täysin yllättäen ilmoittanut karkotuksen keskeyttämisestä. Kaiken lisäksi Jagaun mukaan tämä tapahtui, vaikka Bremen ei edes hoitanut tapausta, vaan siitä oli vastuussa BAMF:in Friedlandin sivukonttori.

Jagau ilmoitti tapauksesta Pistoriukselle, joka valitti liittovaltion instanssille "käsittämättömästä" palautustoimenpiteen keskeyttämisestä. Lisäksi Ala-Saksin sisäministeri kertoi toisesta aiemmasta vastaavasta tapauksesta, jonka yhteydessä BAMF:in Bremenin haarakonttori oli taas keskeyttänyt karkotuspäätöksen toimeenpanon, sekä asettanut myös karkotuskiellon. Molemmissa tapauksissa oli osallisena yksi ja sama asianajaja.

Miksi Hannoverista saadun ensimmäisen viitteen ja tutkinnan aloittamisen välillä meni aikaa yli puolitoista vuotta? Se ei ole arvoitus pelkästään Ala-Saksin viranomaisille.

Ravintolatarjoiluja työntekijälle 

Syyttäjänviraston tiedottaja sanoi: "On ilmeisesti annettu etuja - kuinka tarkalleen on vielä tutkinnan kohteena". On ollut mm. "yksityiskutsuja". Tutkijat kertovat, että Maahanmuuttoviraston Bremenin johtaja on saanut kutsuja ravintolaan. Valtionsyyttäjälaitoksen mukaan oli olemassa myös eräs välittäjä, joka ohjasi turvapaikanhakijoita edelleen syytettyjen luo. Tutkinnassa on yhteensä kuusi syytettyä - heidän joukossaan on myös yksi tulkki.

Keskiviikkona ja torstaina tehtiin etsintä kahdeksassa kohteessa - niiden joukossa oli asianajotoimistoja.

Bremenissä korkein hyväksymisprosentti

Korruptiosyytösten tultua julki Bremenin CDU syytti sisäasiainsenaattori Ulrich Mäureria (SPD). Hän oli syypää Bremenin "silmiinpistävän korkeille hyväksymisluvuille", sillä hän ei ollut "riittävästi selvittänyt asiaa", vaikka Unioni (CDU/CSU) oli jo edellisenä vuonna pyytänyt häneltä selvitystä tästä. Bremenillä oli CDU:n tietojen mukaan vuoden 2017 ensimmäisellä vuosipuoliskolla korkein Iranista tulleiden pakolaisten hyväksymisprosentti (85%). Baijerissa vastaava luku ei ollut edes puoliksikaan niin korkea. CDU-parlamenttiryhmän sisäpoliittinen tiedottaja Wilhelm Hinners vaati Mäureria "toimittamaan pikaisen ja kattavan selvityksen". Sisäasianviranomaisilta ei ole toistaiseksi tullut vielä mitään kannanottoa Maahanmuuttoviraston Bremenin haarakonttorin johtajan tutkinnan johdosta.
   
Lihavoinnit mun.

Mitenkäs tuo, kun Ruotsista ohjasivat (vrt. toiminta Saksassa, josta nyt nostettu syytteet) tässä taannoin tänne junalasteittain matuja? Onko jo lopultakin aika aloittaa tutkinnat myös täällä? Eikös se linja ollut, että mitä Saksa edellä, niin täällä perässä?

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 786
 • Liked: 9888
 • Anyone?
Myönteisille maleskeluluville pitäisi olla myös kaksi hyväksyntää, kuten kielteisille.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 220
 • Liked: 63745
Taas jytkähtää Saksasta. Onneksi ei meillä mitään tuollaista, vain jokunen väärin tehty kielteinen päätös, väittää media ...

Pari vuotta sitten kävi sisäisessä selvityksessä ilmi, että Maahanmuuttovirasto oli tehnyt (ainakin) somaleille jo pitkään perusteettomia eli vääriä myönteisiä päätöksiä. Hälytyskellojen olisi luullut soivan ilman selvityksiäkin, kun hyväksymisprosentti oli muista maista suuresti poikkeava 100.

Ihan julkista tietoa, mutta ei tietenkään ole herättänyt sen kummempaa huomiota valtamediassa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 028
 • Liked: 22684
Saksassa on ryhdytty jo toimiin, milloin täällä?

Lainaus
Saksa Maahanmuuttovirasto-skandaalin jälkeen

Seehofer perustaa "Huolenaihe-postilaatikon" outoja turvapaikkamenettelyjä varten

Lähitulevaisuudessa voi jokainen kunnallispoliitikko kääntyä sisäministerin puoleen. Hän haluaa ottaa oppia uusimmasta Maahanmuuttovirasto-skandaalista ja torjua turvapaikkamenettelyjen tolkuttomuuksia "Huolenaihe-postilaatikolla".


Die Welt 22.4.2018 juttu saksaksi

Liittohallituksen sisäministeri Horst Seehofer (CSU) ryhtyy Maahanmuuttoviraston Bremenin haarakonttorin skandaalin jälkeen uusiin toimiin.

Kunnallispoliitikot voivat kääntyä tulevaisuudessa suoraan hänen puoleensa turvapaikkamenettelyihin liittyvien tolkuttomuuksien yhteydessä. Seehofer sanoi Bild am Sonntagille: "Jokainen kaupunginjohtaja, piirikuntien johtaja (Landrat, piirineuvos) ja ulkomaalaisviranomainen voi välittää tiedon turvapaikkahakemusten käsittelyyn liittyvistä tolkuttomuuksista liittovaltion sisäministerille Berliiniin".

Seehofer ilmoitti myös riippumattoman tutkintakomission perustamisesta. Sen tehtävänä on selvittää johtuvatko yksilöiden väärinkäytökset viranomaisen organisatorista puutteista.

"Tutkintakomission johdossa voisi olla joku entinen korkeassa asemassa ollut tuomari tai liitovaltion tilintarkastustuomioistuin", sanoi Seehofer Bild-lehdelle. Poliisin ja oikeuslaitoksen tulee Seehoferin mukaan selvittää Maahanmuuttoviraston Bremenin haarakonttorin epäilty korruptiotapaus. "Liittohallituksen tehtävä on kuitenkin huolehtia turvapaikkamenettelyjen laillisuudesta ja sääntöjenmukaisuudesta siten, että virheitä ei tapahdu nyt, eikä tulevaisuudessa."

Lihavoinnit mun.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 028
 • Liked: 22684
Tämän keissin epäkohdista tiedettiin Saksassa jo vuosia sitten, mutta kukaan ei lotkauttanut korvaansakaan. Tapaus kuvaa hyvin sitä mitä "systeemin" uumenissa tapahtuu ja mikä oli matutoiminnan todellinen tavoite. Samalla nähdään, että ne kuuluisat kv. sopimukset ovat silkkaa paperia. Kukaan ei tosiasiassa noudata niitä ja piittaa niistä tuon taivaallista. Politiikassa kaikki tapahtuu niin kuin asioiden alun perinkin suunniteltiin tapahtuvan.

Lainaus
Saksa Maahanmuuttovirasto

Johtaja informoi jo vuodesta 2014 lähtien Bremenin turvapaikkamanipuloinneista

Eräs johtaja huomasi jo 4 vuotta sitten, että Maahanmuuttoviraston (BAMF) Bremenin sivutoimistossa harjoitettiin manipulointia. Erään lehtiartikkelin mukaan hän ilmoitti tästä esimiehelleen. Tämä ei kuitenkaan reagoinut asiaan mitenkään.


Die Welt 11.5.2018 juttu saksaksi

Olisiko Maahanmuuttovirasto Bremenin sivutoimistossa väärin perustein myönnetyt turvapaikat kyetty havaitsemaan jo aiemmin? Spiegelin artikkelin mukaan Maahanmuuttovirasto oli jo vuonna 2014 saanut viitteitä Bremenin manipuloiduista turvapaikkapäätöksistä.

Spiegelin mukaan Friedlandin ja Oldenburgin sivutoimistojen johtaja oli aikoinaan lähettänyt useita sähköpostiviestejä ryhmien ja osastojen johtajille. Lehtiartikkelin mukaan hän kertoi konkreettisista tapauksista.

Miesjohtaja oli lisäksi lähettänyt valituskirjelmän esimiehelleen Nürnbergiin. Kun tämä ei johtanut mihinkään, niin hän kirjasi edelleen ylös Bremenin kollegan hämmästyttävät turvapaikkapäätökset ja ilmoitti niistä Nürnbergiin liittäen mukaan tapausten tunnistetiedot.

Huhtikuun puolivälissä paljastui, että eräs Maahanmuuttoviraston Bremenin sivutoimiston entinen johtaja oli vuosien 2013 ja 2016 välillä myöntänyt vähintään 1.200 henkilölle turvapaikan, vaikka siihen ei ollut edellytyksiä. Syyttäjänlaitos tutkii naisjohtajan ja 5 muun syytetyn toimia korruption johdosta. Toisena syytekohtana on houkuttelu petoksellisten turvapaikkahakemusten jättämiseen ryhmänä toimien. Syytettyjen joukossa on kolme lakimiestä ja yksi tulkki.

Liekö lakimiehet ja tulkki paikallisen "pakolaisavun" edustajia?

EDIT pieni korjaus ingressiin

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 10 540
 • Liked: 43925
 • Saatanalliset säkeet Tervetuloa!
^ Näistä kaikista Euroopassa tapahtuvista poliittisesti värittyneistä kuvioista pääsemme vanhaan toteamukseen:
"Politiikka on laillistettua rikollisuutta".

Tämä toteamus ei ole tuulesta temmattu. Näinä aikoina se näyttää nurjimman puolensa, jolloin ahneus on jo monin paikoin toteutunut uhka kantaväestön elintilan tuhoamisessa.

Näyttääkin siltä, että kansallisvaltioiden alasajolla on yksi kärkihanke. Korruption täysmääräinen istuttaminen kantaväestöjen yhtenäisyys tuhoamalla. Eurooppa natisee liitoksissaan.
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Ethnos Nation!

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 044
 • Liked: 18386
 • Persuhtava keskustelija
2 miljardin arvoinen petos, ei ole nappikauppaa tämä maahanmuutto ei.

Yhden moniosaajan auheuttamat kustannuksethan on miljoonan luokkaa Norjalaisen tutkimuksen mukaan, että kyllä voi tulla kalliiksi yhden yksittäisen virkamiehen petos.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

Micke90

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 19 622
 • Liked: 14699
Eikös suvakkilogiikka kuulu, että väärin perustein tehdään vain kielteisiä päätöksiä = Kaikki kielteiset päätökset ovat vääriä.  :roll:


Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 21 470
 • Liked: 47956
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
https://twitter.com/perttironkko/status/996059624590757888


https://www.focus.de/politik/deutschland/bamf-skandal-weitet-sich-aus-auch-terrorverdaechtige-bekamen-in-bremen-schutzstatus_id_8928081.html (14.5.2018)

Lainaus
Terror suspects were also granted protection status in Bremen

Today's Federal Interior Minister Horst Seehofer (CSU) had already at the beginning of March evidence of the scandal around manipulated asylum decisions. This is from a letter from the former head of the Bremen branch office of the Federal Office for Refugees, Josefa Schmid, to Seehofer, which is available to the Editorial Network Germany (RND).

Schmid, who is from Bavaria, writes to Seehofer that she had already informed the State Chancellery in Munich about the events in Bremen on 1 March 2018, and thus turned "directly to Seehofer" for help. In several e-mails to his anteroom she has always written about the "biggest refugee scandal in the republic". The receipt of her call for help was therefore confirmed by the Bavarian State Chancellery Schmid. Seehofer then officiated as Bavarian Prime Minister.

"I did not want to work in a public agency that tolerated it for years through Bremen's" loophole ", that due to the lack of ED treatment there are also intensive offenders from organized crime and perpetrators coming to our country.

Terrorist suspects also got protection status

Unfortunately, as my research in Bremen over the past few weeks has shown, this has already happened on the spot, "says a new letter from Schmids to Seehofer. The abbreviation "ED" stands here for identification service treatment.

According to RND information, former Syrian professional soldier and intelligence official Muhammad M., for example, received protection status in Bremen, without his case being thoroughly investigated and subjected to an identification service (ED). The Syrian had previously been watched for months by the constitution protection. His case is reported to have been a frequent topic in the Joint Counter-Terrorism Center (GTAZ). On Facebook pages he posed accordingly with weapons and badges of the terrorist militia Islamic State (IS).

Bamf scandal getting bigger: Now it's about document falsification

(video jutun lopussa)
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 028
 • Liked: 22684
Saksassa on tarkastettu maahanmuuttoviraston toimintaa. Järin hyvältä tuo ei näytä.

Lainaus
Saksa Sisäinen raportti

Turvapaikkapäätösten tarkistus osoitti pahoja puutteita

Sisäinen raportti kritisoi turvapaikkojen myöntämistä. Henkilöllisyyksiä selvitettiin kehnosti, lomailusta lähtömaassa ei tullut juurikaan seurauksia. Uhkana on, että näin tuetaan rikollisten klaanirakenteiden syntymistä.


Die Welt 15.5.2018 juttu saksaksi

Maahanmuuttoviraston (BAMF) tutkinnat, joissa pitäisi selvittää turvapaikanhakijan suojeluntarve, suoritetaan usein puutteellisesti. Tämä selviää viraston sisäisestä ns. peruutustarkastuksia (Widerrufsprüfung) koskevasta materiaalista, joka on WELT:in ja Nürnberger Nachrichten -lehden hallussaan. Materiaalissa varoitetaan mm. siitä, että virasto voi toimillaan avustaa ja edistää rikollisten klaanirakenteiden leviämistä maahan.

BAMF viittasi kysyttäessä oikeudelliseen tilanteeseen ja se selitti, että tarkastuksen yhteydessä piti varmistaa, "että alkuperäinen päätös oli syntynyt luotettavien tosiseikkojen pohjalta".

11. toukokuuta päivätyssä 6-sivuisessa viraston varajohtaja Uta Daukelle osoitetussa raportissa laadunvarmistusosasto ilmoittaa, että nykyinen peruutusmenettelyn suorittaminen "ei ole pääosin perusteellisen oikeudellisen tarkastuksen vaateiden mukaista". Lisäksi se on ristiriidassa voimassaolevan lainsäädännön kanssa.

Raportin mukaan peruuttamismenettelyä ei "käynnistetty systemaattisesti", vaikka edellytykset siihen olivat olemassa. Myös asian rauettamista (Rücknahme) ei "harkittu säännönmukaisesti, vaikka lukuisissa tapauksissa olisi ollut edellytykset siihen".

Kokonaisuudessaan otokset osoittivat, että "suurimmassa osassa tutkituista tapauksista" ei ollut selvitetty mitenkään henkilöllisyyttä - "ei edes silloin kun ensimmäisen käsittelyn aineistoon oli myöhemmin liitetty viitteitä muusta kansalaisuudesta". Pakolaisiksi hyväksyttyjen syyrialaisten ja irakilaisten joukossa on raportin mukaan "myös muiden maiden kansalaisia, kuten esimerkiksi turkkilaisia".

Viraston päätehtäviin kuuluu turvapaikkahakemusten käsittelyn lisäksi myös myönteisten päätösten säännöllisin väliajoin tapahtuva tarkastaminen - sillä pakolaisten tulisi normaalisti palata jokin päivä takaisin kotimaihinsa.

Jos tarkastus puuttuu, niin syntyy oikeudellinen velvoite

Viime vuosien ylikuormitus johti siihen, että esimerkiksi vuonna 2017 käynnistettiin vain 2.527 peruutustarkastusprosessia ja vain 421 tapauksessa peruttiin myönnetty suojelustatus. Tammikuussa 2018 sisäministeriö ilmoitti, että tarkastuksia pitää lisätä. BAMF:in turvapaikkatilastojen mukaan vuonna 2018 tammi-huhtikuun välillä suoritettiin loppuun 29.509 peruutusprosessia - vain 201 tapausta näistä johti myönnetyn statuksen peruuttamiseen tai rauettamiseen.

Itseasiassa myönteisen päätöksen saaneen kohdalla on viimeistään kolmen vuoden kuluttua tarkastettava onko pakenemisen syy edelleen olemassa. Suojelustatus voidaan peruuttaa, jos kotimaassa on taas turvallisempaa tai jos uhalla on huijattu jo alusta lähtien. Jos tämä tarkastus jää tekemättä, niin suojelua saanut saa oikeuden rajoittamattomaan oleskelulupaan.

Erityisesti on tarkastettava onko BAMF tehnyt ensimmäisessä käsittelyssä virheitä tai onko hakijan henkilöllisyys jäänyt selvittämättä kunnolla. Sisäisessä raportissa todetaan, että "lukuisissa ensimmäisissä käsittelyissä" on myönnetty suojelua "virheellisen prosessoinnin tai riittämättömän tosiasioiden selvittelyn pohjalta".

Osaston muut sisäiset viestit osoittavat kuinka suuresta ongelmasta selvittämättömien henkilöllisyyksien osalta on kyse. Erityisesti ongelmia ovat aiheuttaneet suorittamatta jäänet tunnistamisprosessit, joiden avulla hakijan henkilöllisyys olisi pitänyt selvittää - mm. vertailemalla sormenjälkiä. Näin ei ole tehty "säännönmukaisesti juuri ollenkaan". "Henkilöllisyydet jäivät selvittämättä."

Jos henkilöllisyydet jäävät edelleenkin selvittämättä, niin asiantuntijata varoittavat Maahanmuuttoviraston "tukevan silloin laiminlyönneillään vastaavien tapausten syntyä ja lisääntymistä, kuin mitä tapahtui erityisesti Bremenissä majailevien ns. valelibanonilaisklaanien kohdalla." Klaanien jäsenet saivat 90-luvulla hankittua oleskeluluvan turvapaikkamenettelyn kautta - myös silloin henkilöllisyydet jäivät selvittämättä riittävän hyvin. Turkin osalta tilanne taas on, että tähän päivään asti "edes klaanien törkeimpien sarjarikollisten karkotukset sinne eivät ole olleet mahdollisia, vaikka heidän henkilöllisyytensä on tällä välin onnistuttu selvittämään".

Raportin mukaan erityisesti irakilaisten kohdalla viranomaisilla on myös eräs toinen peruste peruuttamiselle: Osa heistä matkustaa "säännöllisesti lomalle Irakiin tai käy siellä tapaamassa sukulaisiaan". "Ei voida olettaa", että sellaisissa tapauksissa olisi enää "perusteltavissa olevaa vainon pelkoa".

Osaston asiantuntijat päättävät raporttinsa varoitukseen: Peruuttamismenettelyjä ei tule väärinkäyttää siihen, että voitaisiin nopeasti osoittaa suuria määriä tapauksia. Tarkastuksia tulisi suorittaa pääasiassa mahdollisten väärien päätösten löytämiseksi ja korjaamiseksi.

Lihavoinnit mun.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 21 470
 • Liked: 47956
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
https://www.kansalainen.fi/saksa-bremenin-turvapaikkaskandaalista-lisatietoa/ (19.5.2018)

Lainaus
Saksa: Bremenin turvapaikkaskandaalista lisätietoa

Bremenin ulkomaalaisviraston (BAMF) toimiston väärinkäytöksistä on julkaistu uutta tietoa. Bild-lehti kertoo asiasta perustaen tietonsa BAMF-Bremenin entisen johtajan Josefa Schmidin 99-sivuiseen raporttiin hänen itsensä ja edeltäjänsä toimista.

Raportin mukaan BAMF-Bremen on varmistanut väärennettyjä passeja ja esittänyt ne aitoina turvapaikkahakemuksia valmisteleville asianajajille, vaikka passien aitouden määrittelyyn ovat oikeutettuja vain BAMF:n päämaja yhdessä liittotasavallan muiden viranomaisten kanssa.

Näistä väärinkäytöksistä syytetään BAMF-Bremenin entistä johtajaa Ulrike B:tä. Lisäksi Ulrike B. on jättänyt ottamatta sääntöjen mukaisia sormenjälkiä asiakkailtaan.

Toisessa julkisuuteen annetussa tapauksessa Hampurissa oli huomattu erään turvapaikanhakijan rekisteröityneen aikaisemmin Bulgariassa turvapaikanhakijaksi. Tämä henkilö siirtyi Bremeniin, jossa henkilölle tehtiin uusi kansio, joka jätettiin lepäämään, kunnes palautuksen määräaika umpeutui.
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 748
 • Liked: 7986
 • Oulu- Uleåborg
Villi arvaus: väärin perustein myönnettyjä maleskelulupia ei tulla peruuttamaan ja ko. matuja poistamaan Saksasta.

PS. Mitähän kestityksiä Suomen Migrin väki on saanut?
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

(Oulu PS) http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Somehow, Satan got behind me

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 028
 • Liked: 22684
Myös FDP-puolue on tehnyt parlamenttikyselyn turvapaikkapäätöksistä ja niiden laadunvalvonnasta.

Lainaus
Maahanmuuttovirasto

Turvapaikkapäätösten laadunvalvonta puutteellista


Junge Freiheit 18.5.2018 juttu saksaksi

Saksan maahanmuuttovirasto (BAMF) on ottanut vain vähäisen määrän turvapaikkapäätöksistä sisäiseen tarkastukseen. Bild-lehden hallussa olevasta sisäministeriön vastuksesta FDP-puolueen sisäasiainasiantuntija Linda Teutebergin kysymykseen ilmenee, että alle prosentti turvapaikkapäätöksistä on tarkastettu uudelleen pakolaiskriisin alkamisen jälkeen.

Tammikuun 2015 ja maaliskuun 2018 välillä tehdyistä 1,65 miljoonasta päätöksestä vain 11.830 on tarkastettu uudelleen maahanmuuttoviraston laaduntarkastuksessa. Tämä on 0,7% kaikista hakemuksista. Teuteberg kritisoi Bildille, että keskitetty laadunvalvonta on toteutunut "vain hyvin rajoitetusti". Vuoteen 2016 asti näitä tarkastuksia varten oli käytettävissä vain 7 työntekijää.

Seehofer taas kritiikin kohteena

Tämän johdosta Bundestag-edustaja vaati kaikkien virastossa tähän asti tehtyjen päätösten tarkistamista uudelleen. Laadunvalvonta on laiminlyöty, "kun samaan aikaan tuhannet uudet ja kokemattomat työntekijät käsittelivät tuntityönä turvapaikkahakemuksia". Hallinto-oikeuksien päätökset osoittavat, että syntyi hyvin suuri määrä virheitä.

Sisäministeri Horst Seehofer (CSU) on taas kritiikin kohteena Bremenin laittomasti myönnettyjä turvapaikkoja koskevan skandaalin johdosta. Maahanmuuttoviraston Bremenin sivukonttorin silloinen johtaja Josefa Schmid oli jo maaliskuussa kääntynyt Seehoferin puoleen, joka oli silloin vielä Baijerin sisäministeri, ja ilmoittanut hänelle väärinkäytöksistä.

Kirjeessään silloiselle sisäasioiden poliitikolle ja nykyiselle sisäasioidensihteeri Stephan Mayerille (CSU) Schmid puhui "vähintään 3.322" väärin käsitellystä turvapaikkahakemuksesta. ...
 
EDIT typo