Kirjoittaja Aihe: Eurostoliiton ja amerikan välinen kauppasota  (Luettu 12963 kertaa)

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 068
 • Liked: 8940
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Eurostoliiton ja amerikan välinen kauppasota
« : 27.03.2018, 22:14:19 »
Nyt ollaan edetty Eurostoliiton hajoamiskehityksessä uuteen vaiheeseen ja kriisiin. Kreikan talouskriisi on yhä olemassa, mutta se ei kiinnosta enää ketään. Ukrainasta alkanut pakotesota Venäjää vastaan on yhä olemassa, mutta se ei kiinnosta enää ketään. Matuja vyöryy yhä Eurostoliittoon -- tällä hetkellä Kreikan sijaan Italian läpi --, mutta se ei enää kiinnosta ketään. Britannia on eroamassa ja brexit-neuvotteluissa ei olla edetty lainkaan, mutta se ei kiinnosta enää ketään. Italiassa eurostovastaiset voimat voittivat parlamenttiin enemmistön, mutta se ei edes alunalkaen kiinnostanut ketään, sillä nyt tapahtuu paljon isompia asioita, jotka vievät kaiken kiinnostuksen. Nyt on nimittäin alkamassa Eurostoliiton ja amerikan välinen kauppasota. Se kiinnostaa kaikkia.

Sodan tämän hetkinen tilanne on seuraava: Amerikan presidentti Donald Trump sääti jo teräs- ja alumiinitullit. Eurostoliiton lisäksi ne koskivat maailman kaikkia muita valtioita -- ja Eurostoliitto ei edes ole valtio --. Silti ne koskivat myös Eurostoliittoa, ja se meitä Eurostoliitossa asuvia eniten kiinnostaa. Trump antoi Eurostoliitolle kuukauden lisäaikaa neuvotella tulleista. Sitä aikaa elämme nyt. Trump on aikaansaava liikemies ja vaatii tuloksia -- tai antaa potkut --. Hänelle ei siten tule kelpaamaan eurostomainen ratkaisu, jossa asiat lykätään hamaan tulevaisuuteen ja toivotaan ihmeen tulevan pelastamaan kaiken itsestään. Tulevan kuukauden aikana on siten saatava jotain aikaan. Muuten tulevat tullit, ja jos Eurostoliitto niihin jotenkin vastaa, niin amerikka niihin tulee vastaamaan, ja Eurostoliitto niihin ja kierre on valmis.

Tämä on niin merkittävä mahdollinen kierre, että meidän tulisi yrittää pohtia sitä muutama siirto eteenpäin. Sipilä ja muut sosialistit ovat jatkuvasti tulleet yllätetyiksi housut kintuissa jopa täysin itsestään selvien asioiden kanssa. Heille tuli brexit yllätyksenä. Heille tuli Trumpin valinta yllätyksenä. Heille on tullut jokainen Eurostoliiton kannalta ikävä tapahtuma täytenä yllätyksenä. Eikä se tule yllätyksenä, että heille nämä asiat tulevat yllätyksenä. He nimittäin luottavat sokeasti Suomen sosialistiseen lehdistöön, joka tarkoituksenmukaisesti valehtelee maailman tilanteesta. Kun näkee maailman Ylen lasien läpi, kaikki asiat tulevat yllätyksenä; ne näyttävät tapahtuvan täysin vastoin järkeä ja logiikkaa, koska Ylen valheissa syyt on selitetty valheellisesti. Kaikissa sosialistissa instituutioissamme yliopistosta kirkkoon on uskottava Ylen valheisiin; muuten seuraa rangaistus ja erottaminen. Näin kaikki sosialistien instituutiot ovat pilalla ja kokevat asiat yllätyksellisinä. Ainoastaan sosialismista riippumattomat toimijat voivat katsoa maailmaa totuudenmukaisesti. Suomessa ei näitä ole montaa. Minun uskoakseni Hommaforum on vähintään viiden merkittävimmän joukossa. Tästä syystä täällä käytävät mietinnöt ovat erittäin arvokkaita. Toivoisin nyt tästä erittäin merkittävästä asiasta, joka on kaiken lisäksi alkamassa täsmälleen kuukauden kuluttua, mietintöjä. Toistaiseksi niitä on ollut todella vähän.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

Ville Hämäläinen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 553
 • Liked: 1007
 • 7 tähden liikkeen kannattaja / perussuomalainen
Vs: Eurostoliiton ja amerikan välinen kauppasota
« Vastaus #1 : 27.03.2018, 22:26:17 »
En tiedä voiko tätä kutsua mietinnöksi mutta kyllä koko euroalueen päättäjät on sellaisia hattiwatteja jotka kävelevätkin samalla lailla mutta kenestäkään ei ole vastuunkantoon, ainoastaan kiristämään suhteita joka paikkaan. Hallitus luottaa EU:n päätöksiin ja seuraa niitä kuin demari kerjäläisen kolikkohattua. Kaikki luottaa että joku on miettinyt asiaa ja porukalla isotellaan ympäri maailmaa kataisen muskeleilla. Joukossa tyhmyys tiivistyy. Parasta mitä voi tapahtua on että euro ja eu hajoaa ja aletaan pitämään hyviä suhteita muihin maihin. Koston kierre on ala-asteen touhua.
Tunnustakaa pois, mamuhan se oli taas ja syy poliitikkojen

Will Rogers

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 13
 • Liked: 91
 • Finis Coronat Opus
Vs: Eurostoliiton ja amerikan välinen kauppasota
« Vastaus #2 : 27.03.2018, 23:20:41 »
Kannattaa huomata, että EU:n puolelta neuvotteluja käyvät samat henkilöt, jotka vielä hetki sitten neuvottelivat amerikkalaisten kanssa TTIP-vapaakauppasopimuksesta. Nyt asetelma on täysin eri, mutta EU-neuvottelijat eivät tajua tätä, koska veivasivat vuosi toisensa perään TTIP:iä Obaman asettamien mukavien amerikkalaisten kanssa. Nyt vastassa on Trumpin hallinnon neuvottelijat, hekin miellyttäviä ihmisiä, mutta tiskiin tulee aika paljon tiukempaa tekstiä. Veikkaampa, että EU:ta viedään kuin pässiä narussa ja neuvottelijat antavat periksi kaikessa mitä heiltä vaaditaan, kunhan vain saavat terästullit peruttua. Vaikka sehän oli vain pelinavaus. Puulaakisarjan jätkät vastassaan ammattilaiset...
"I'm not a member of any organized political party. I am a Finn!"

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 068
 • Liked: 8940
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Eurostoliiton ja amerikan välinen kauppasota
« Vastaus #3 : 28.03.2018, 01:23:50 »
TTIP:in esiinnostaminen oli hyvä huomio. Kuuntelin äskettäin Ylen politiikkaradiosta pohdintaa liittyen tähän kauppasotaan. Siellä sanottiin Trumpin nyt haluavan neuvotella uusi kauppasopimus Eurostoliiton kanssa, ja se kuulosti sosialistien korviin aivan kuin TTIP-neuvottelujen uudelleen avaamiselta. Jatkettaisiin siis yhä pidemmälle siihen suohon, jonka Trump lupasi vaalien alla kokonaan kuivata. Ovat nuo sosialistit todella syvällä omassa kuplassaan kuvitelleessaan sellaista. Tällaisista kupla-asetelmista minä en usko eurostoneuvottelijoiden olevan alamaisesti kaikkiin ehdotuksiin suhtautuvia neuvottelijoita, vaan ylimielisiä neuvottelijoita, jotka kuvittelevat voivansa vaatia Trumpilta ihan mitä haluavat, koska heidän kuplassaan on myös julistettu amerikka kauppasodan päivänselväksi häviäjäksi.

Yksi sosialistien väite on vielä, ettei amerikassa presidenttikään voi itse päättää mitään, ja hän ei siksi voi mitään kauppasotaa käydä. Hän olisi sellainen samanlainen presidentti kuin Neuvostoliiton presidentti, mutta vieläkin vähemmillä valtuuksilla, eikä sellainen presidentti kuin amerikan presidentti -- tai Ranskan tai Venäjän presidentti --. Sosialistien juttujen mukaan kongressi voisi tähän väliin jopa säätää lain, jolla se onnistuisi peruuttamaan jopa nämä nyt jo säädetyt terästullit. Sosialistit eivät halua muistaa amerikassa lain voimaantulemiseksi vaativan presidentin allekirjoituksen. Tietenkin jos kongressi säätää pikamenettelyllä lain Trumpin toimien kieltämiseksi ja Trump tämän lain allekirjoittaa niin silloin kuplasosialistien väitteet tulevat todeksi. Tarpeen tullen Trump voidaan myös erottaa, koska on sosialistien diagnoosin mukaan hullu ja naisten vihaaja, ja jos sosialistit häntä sellaiseksi kutsuvat, niin hänet on lupa erottaa; tällaisiakin väitteitä sosialistit yhä viljelevät.

On tosiaan totta, että Eurostoliiton ongelma on poikkeuksellisen huonot päättäjät. Tarkoitan tällä tyhmiä ja omassa sosialistisessa kuplassaan eläviä päättäjiä. Hattiwattipäättäjä viittaisi minun mielestäni väkivaltaiseen tai muuten aggressiiviseen päättäjään. Sellaisia eurostopäättäjät minusta eivät ole; tämä on toisaalta hyvä ja toisaalta vielä huonompi asia. Enkä oikein edes osaa sanoa, kuka näistä surkimuksista edes kauppasodista Eurostoliitossa päättää. Onko se eurostokomissio -- jolloin Suomen edustaja olisi Katainen --? Ovatko ne kansalliset parlamentit tai hallitukset -- jolloin Suomea edustaisi joko ulkomaankauppaministeri tai pääministeri --? Pitääkö lupa saada myös eurostoparlamentilta? Eurostokomission korkea edustaja kommunisti Mogherini tai eurostopresidentti Tusk tuskin ainakaan mitään päättävät. He ovat pelkkiä suunsoittajia.

Voidaanko mitään päätöksiä edes tehdä, koska britannia on nyt lähdössä, ja se on niin iso valtio, että voisi estää jokaisen päätöksen vielä ollessaan mukana, ja siltä on kielletty tekemästä kauppasopimuksia itseltään niinkauan kuin se on mukana, jonka vuoksi se tuskin antaa muidenkaan niitä tehdä? Britannialla on isona maana veto-oikeus kaikkiin isoihin päätöksiin, mutta onko käytännössä myös kaikilla pienemmillä mailla sellainen, jos vaaditaan yksimielisiä päätöksiä, ja voisiko vaikka Irlanti estää kaikki pakotteet Irlannissa pääkonttoriaan pitäviä amerikkalaisia suuryrityksiä vastaan? Minusta Eurostoliiton valta-asetelma on hyvinkin sekava, ja on ollut sellainen aina. Amerikassa asia on hyvin selvä, on ollut sellainen aina ja presidentti päättää ulkopoliittisista asioista haluamallaan tavalla. Eurostoliiton olisi hyvä selkeyttää valtasuhteitaan ja pian eli kuukauden sisällä. Minusta ainoa kelvollinen vaihtoehto olisi antaa kaikki valta Ranskan presidentti Macronille. Kaikki muut vaihtoehdot ovat täysin mahdottomia.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 068
 • Liked: 8940
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Eurostoliiton ja amerikan välinen kauppasota
« Vastaus #4 : 11.04.2018, 01:19:43 »
Suomen sosialistinen lehdistö on pitänyt tämän aiheen -- kuten kaikkien muidenkin epämiellyttävien aiheiden -- tiimoilta tiedotuspimentoa vaikka vappuun mennessä pitäisi saada aikaan iso diili diilimestari Trumpin kanssa tai sitten tulee tullit. Ja ne tullit tulevat heti ja automaattisesti, jos siihen mennessä ei tule sopua -- tai uutta lykkäystä --, sillä ne on jo asetettu ja nyt on vain saatu lykkäystä. Suomen sosialistisen lehdistön tiedotuspimennon johdosta myös täällä keskustelu on jäänyt omaksi yksinpuhelukseni. Jatkan sitä silti, koska erittäin isoja asioita on tapahtunut.

Tullista kärsivistä maista ensin vapautettiin pohjois-amerikan nafta-alueeseen kuuluvat maat kunnes nafta-neuvottelut saadaan hoidettua. Sen jälkeen Trump lähetti sotamiehet Meksikon rajalle estämään matukaravaania; näin olisi pitänyt tehdä Suomenkin Tornion sadan metrin mittaisella raja-alueella vuonna 2015. Meksikossa kovimmat sosialistit tempusta tulistuivat ja uhkasivat laittaa kaikki Yhdysvaltojen kanssa tehdyt sopimukset uudelleen mietittäviksi. Uskoakseni sosialistit nyt siellä miettivät, miettivät ja miettivät ja lopulta tulevat järkiinsä -- ja saattavat jopa tarjoutua maksamaan Trumpin muurin --. Vaihtona nimittäin alkaa on neuvotella nafta uusiksi pikavauhtia tai rajankäynnin kaikenlainen rajoittaminen askel askeleelta hyvin vähäiseksi. Näihin ei Meksikon korruptoitunut johto kykene.

Aasian maissa taas on menty täysin toiseen suuntaan. Viime kuun lopussa Etelä-Korea päätti lisätä amerikkalaisella tavalla rakennettujen autojen tuontikiintiötä kaksinkertaiseksi ja paljon muuta. Eilen Kiinan presidentti Xi Jinping piti ison puheen aasialaisessa kauppakonferenssissa. Siellä hän vakuutti Kiinan avaavan ulkomaisen rahoituksen säädöksiä erityisesti autojen osalta. Sen jälkeen hän vastasi lähes suoraan Trumpin vaatimuksiin sanoi "Tänä vuonna alennamme kulkuneuvojen tuontitulleja merkittävästi. Samanaikaisesti alennamme tuontitulleja joiltain muilta tuotteilta." Hän myös vakuutti, ettei Kiina halua ylläpitää viennin ylijäämää ja pyrkii sen suhteen tasapainoon. Trump otti siten erittäin ison voiton aasiassa tulliensa avulla. Trump kiitti heti.


Eurostoliiton tilanne sitävastoin käy päivä päivältä karmivammaksi. Ylen Politiikkaradion kauppasotajaksossa käsiteltiin Trumpin tulleja; tosin vain internetissä kuunneltavilla jatkoilla uskallettiin joustaa sensuurista ja 43 minuutin kohdalla esitetty viimeinen kysymys käsitteli Trumpin tullien merkitystä Eurostoliiton kannalta. Tärkeä aihe sai siis hieman huomiota. Lopulta keskustelu oli poikkeuksellisen avointa Suomen sosialistisen lehdistön keskusteluksi. Uskallettiin jopa mainita ikäviä lukuja, kuten se, että Eurostoliiton teräksen tuotannosta 14% menee vientiä amerikkaan -- ja siis pian tullien kanssa --. Korean tekemät myönnytyksetkin mainittiin. Esitetiin pelkoja, etteivät neuvottelut onnistu, ja se on ikävä teko Trumpilta "vahvalle liittolaiselle". Selitettiin myös, ettei Eurostoliitto voi sopia poikkeuksia autokauppaan, koska jos sellaisia sovittaisiin, pitäisi se antaa kaikille muillekin, ja näin todistettiin autoteollisuuden olevan nyt eniten iskulinjalla. Uskoisin viime päivinä erityisen voimakkaasti Suomen sosialistisessa lehdistössä rummutettu Uudenkaupungin autotehtaan hurja nousu -- joka tilastojen valossa taittui jo vuoden vaihteessa -- johtuu nimenomaan tästä. Ulkoministeriön virkamies luetteli myös toimenpiteet, joihin Eurostoliitto voisi ryhtyä vastavetona: Voisi olla tekemättä mitään; voisi lähteä "tasapainottaviin tekijöihin"; voisi haastaa amerikan WTO:n menettelyihin; ja voisi asettaa suojatoimenpiteitä amerikan tullien johdosta mahdollisesti Eurostoliittoon pyrkivälle teräksen ylituotannolle. Tunnustettiin myös tosiasia vastatoimien johtamisesta taas vastatoimiin amerikassa ja näin syntyvän kierteen -- joka siis on koko kauppasodan pelätty peikko --.

Erittäin mielenkiintoiset ajat ovat siten edessä. Eurostoliitolla on alle kolme viikkoa aikaa antaa tyydyttävä vastaus Trumpille. Itse uskoisin seuraavan yllätyksen tulevan britanniasta; heille Trump lupasi erityisen kauppasopimuksen jo vaalikampanjoissaan, ja Trump on näitä vaalilupauksia lunastanut toisin kuin eurostososialistisen maiden vaalivoittajat.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 068
 • Liked: 8940
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Eurostoliiton ja amerikan välinen kauppasota
« Vastaus #5 : 12.04.2018, 01:21:28 »
Suomen sosialistinen lehdistökin joutui tunnustamaan Trumpin kovan neuvottelutaktiikan tuottaneen isoja tuloksia Kiinassa. Jokaisessa sosialistien julkaisussa kerrottiin Xin puheesta ja useimmissa taidettiin myös mainita autot. Näin Trumpin voitto tuli selväksi myös seniileille sosialisteille. Yhdessä kohdassa kuitenkin sosialistit taas puijasivat lukijoitaan, ja isoilta osin näin vesittivät koko tarinan. Nimittäin yhdessäkään jutussa ei mainittu Xin luvanneen tehdä isoja muutoksia jo tänä vuonna. Sosialistien keskustelutapoihin tottuneen korvaan se saa Xin lupauksen kuulostamaan normaalilta sosialistipoliitikon puheelta, jossa luvataan paljon, mutta ei mitään konkreettista ja määräaikoja ei ainakaan anneta. Helsingin Sanomissa oli uutisointiin tuotu kehystyksenä mukaan kertomus, miten Kiina jo vuonna 2013 oli luvannut avata talouttaan, ja annettiin käsittää, ettei mitään avautumista sen johdosta lopulta tehty.

Sosialistien uutisointia lukemalla voi yrittää koettaa päätellä myös heidän neuvottelutaktiikkaan Eurostoliiton ja amerikan välisen tilanteen suhteen. Ylhäältä tulleet ohjeet uutisoida asiasta tietyllä tavalla ovat suunnitelmissa yritetty sovittaa tuleviin uutisointeihin. Tänään julkaistu uutinen tavallaan paljastaa jo etukäteen tietoja tulevista uutisista -- jos ei sitten jotain yllättävää tapahdu, ja lähiaikoina julkaistaviksi suunnitellut uutiset joudutaan vetämään pois --. Tässä tapauksessa on ainakin päivänselvää, mitä eurostososialistit aikovat luvata Trumpille: Tulemme joskus epämääräisessä tulevaisuudessa avaamaan Eurostoliiton automarkkinoita enemmän amerikkalaisille autoille. He lupaavat näin aikomattakaan toteuttaa lupaustaan -- kuten sosialisteilla on tapana -- ja toivovat vastineeksi Trumpin lykkäävän tullien alkamisaikaa vähintään vuodella.

On jännittävää nähdä, miten Trump siihen vastaa. Hän tietenkin näkee sosialistien valheiden läpi ja tietää, etteivät he mitään oikeasti aio tehdä, mutta miten hän tämän tiedon hyödyntää. Suoranainen kauppasota ei ole hänenkään kannaltaa paras mahdollinen ratkaisu, vaan parempi olisi saada vihollinen antautumaan ilman sotimista, kuten vanha kiinalainen sotatiede opettaa, ja kuten Kiinassa kävi. Trumpin taktiikka näyttää nyt olleen laittaa ensin aika kulkemaan omaksi edukseen ja sen jälkeen olla valmis neuvottelemaan kaikesta. Hän voisi siten ottaa vastaan eurostososialistien lupauksen muutoksista näytellen täysin sinisilmäistä, mutta kuitenkin liittäen sen lupauksen toteutumiseen jonkun omalta kannaltaan hankalan lupauksen toteutumisen Eurostoliiton suuntaan.

Trump voisi esimerkiksi ottaa oppia siitä, miten George W. Bush teki vuoden 2002 terästulliensa aikana: Hän piti niitä hetken voimassa ja sai Euroopan Unionin huomion keskittymään vain niihin, ja syntyneessä poikkeustilassa hän antoi amerikkalaisille teräsyhtiöille jättisuuret valtiontuet -- jotka ovat vastoin kaikkia WTO:n sääntöjä -- ja siten sai niiden taloudellisesti heikon aseman korjattua. Tämän jälkeen amerikkalaisilla teräsyhtiöillä oli jälleen varaa myydä terästään alle tuotantohintojen ja teollisuus pysyi pystyssä. Tullit olivat vain savuverho, jolla peitettiin todelliset toimet. Trump voisi samaan tapaan eurostobyrokraattien epämääräisen lupauksen johdosta antaa amerikan autoteollisuudelle väliaikaisen ja tilapäisen erityisaseman, joka tekisi saksalaisten tuontiautojen myynnin mahdottomaksi -- kunnes eurostobyrokratit toteuttaisivat oman lupauksensa, jota eivät aikoneet toteuttaa koskaan --. Tietenkin Trumpin toimien arvailu on hyvin paljon vaikeampaa kuin eurostobyrokraattien. Hän reakoi tapahtumiin ja pitää monia eri vaihtoehtoja avoimina ja on valmis valitsemaan myös toiseksi parhaimman. Hän on arvaamaton; siinä sosialistit ovat oikeassa. Mutta hän on myös todella aikaansaava; sitä sosialistit eivät halua tunnustaa todeksi, vaikka jatkuvasti näkevät hänen saavan kaikkea aikaan.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 068
 • Liked: 8940
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Eurostoliiton ja amerikan välinen kauppasota
« Vastaus #6 : 17.04.2018, 01:49:17 »
Eurostoliitto päätti nyt haastaa Yhdysvallat WTO:n menettelyihin teräs- ja alumiinitullien johdosta. Eurostoliitto ei hyväksy Yhdysvaltojen käyttämää perustetta kansallisella turvallisuudella tullien asettamiseksi. Eurostoliitto toimii siten samoin kuin Kiina. Kiinan WTO:lle tekemä valitus on jo ehditty lisätä WTO:n tietokantoihin. Eurostoliiton valituksesta on vasta kerrottu sosialistiselle lehdistölle, joten sen sisällön tarkempi tutkiminen on mahdotonta; todennäköisesti se julkaistaan vasta sosialistien esittämien tulkintojen ja selitysten jälkeen.

Olisi kuitenkin hurjaa, jos Eurostoliiton valitus olisi Kiinan valituksen kaltainen. Kiina nimittäin ei vaadi tullien kumoamista, vaan ainoastaan neuvottelujen aloittamista ja siihen asti oikeutta omilla vastatoimilla nollata tullien merkitys; käytännössä siis Kiina ei yritä estää kauppasotaa, vaan ainoastaan ilmoittaa itse vastaavansa nyt tehtyihin toimiin kunnes neuvotteluissa päätetään edetä toiseen suuntaan. Kiina käynnisti WTO menettelyn jo ennen Xin liennyttävää puhetta ja Trumpin hyväksyvää vastausta siihen. Samalla polulla eteneminen olisi mahdotonta Eurostoliiton kannalta -- kuten jo Ylen Politiikkaradiossa todettiin --, ja olisihan se hurjaa, että Eurostoliitto olisi samassa asemassa kuin pitkään amerikan kannalta lähes vihollisena pidetty Kiina.

Tässä Reutersin uutinen Eurostoliiton väitetystä WTO menettelyn aloittamisesta. Reuters kirjoitti myös pidemmän uutisen aiheesta. Uskoakseni siitä kerrotaan hyvin pian Suomen sosialistisessa lehdistössä suomeksi, ja siinä ei ole mitään erityistä, joten en suosittele tuhlaamaan aikaa sen lukemiseen.

Lainaus
EU demands compensation for U.S. steel tariffs at WTO

The European Union is seeking compensation from the United States for U.S. tariffs on steel and aluminum, despite Washington’s claim that they are not subject to World Trade Organization rules, a WTO filing showed on Monday.

In a step already taken by China, the EU said it did not accept the U.S. claim that the tariffs were based on national security, and it regarded them as “safeguard tariffs” under the WTO rules.

https://uk.reuters.com/article/us-usa-trade-eu/eu-demands-compensation-for-u-s-steel-tariffs-at-wto-idUKKBN1HN29V
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 068
 • Liked: 8940
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Eurostoliiton ja amerikan välinen kauppasota
« Vastaus #7 : 18.04.2018, 23:13:14 »
Uutta tietoa on taas tihkunut ja uusia vetoja on vedetty. Trumpin kortit ovat avoimet, mutta Eurostoliitto pelaa piilomerkitysten kautta. Tänään kerrottiin Eurostoliiton ja Japanin sopineen suunnattoman suuren vapaakauppasopimuksen -- suuremman kuin koskaan mikään muu vapaakauppasopimus --. Televisiossa se esitettiin vain irrallisena vapaakauppasopimuksena. Netissä jopa Yle liittää sen vahvasti Eurostoliiton ja amerikan väliseen kauppasotaan.

Lainaus
EU solmii vapaakauppasopimuksen Japanin kanssa: Japanilaisautot voivat halventua, suomalaisten puutuotteiden vienti helpottua

Japanin ja Singaporen sopimukset on nyt neuvoteltu valmiiksi. Samaan aikaan EU pyrkii välttämään Yhdysvaltain määräämät teräksen ja alumiinin suojatullit.

https://yle.fi/uutiset/3-10165318

Samaan aikaan kun Eurostoliitto ilmoittaa suunnattomasta vapaakauppasopimuksesta on Japanin pääministeri Abe Trumpin luona vierailulla Yhdysvalloissa. Trumpin mukaan keskusteluissa on ollut mukana myös TPP-sopimus eli Korean, Japanin ja Yhdysvaltojen välinen vapaakauppasopimus, jonka neuvottelut lopetettiin heti Trumpin presidenttiyden varmistuttua. Trump ei vieläkään halua sellaista yleissopimusta vaan haluaa tehdä erillisiä valtioiden välisiä kauppasopimuksia; hän siis neuvottelee nyt jonkinlaisesta vapaakauppasopimuksesta Japanin kanssa. Eurostoliitto ja amerikka kisaavat Japanin ystävyydestä. Kumpi mahtaa voittaa?

Eurostoliiton ja Japanin välisen vapaakauppasopimuksen tiedotustilaisuudessa ilmeni muutamia todella merkittäviä seikkoja Eurostoliiton ja amerikan kauppasodasta. Näitä ei ole uutisoitu missään sosialistien lehdistössä, vaikka ne esitti Eurostoliiton kauppakomissaari Cecilia Malmström lehdistötilaisuudessa eli ne olivat tarkoitettu lehtiin kirjoitettaviksi. Toimin tässä lehdistön puutteiden paikkaajana ja kerron ne. Yksi tekijä oli nyt solmitun Eurostoliiton ja Japanin välisen vapaakauppasopimuksen tilanne. Lyhyesti listattuna se
ensinnäkin se koostui kahdesta erillisestä kauppasopimuksesta; toiseksi se vaatii vielä jokaisen eurostomaan parlamentin hyväksynnän ja Japanin parlamentin hyväksynnän, ja näiden toivotaan tulevan aikaisintaan vuonna 2019; ja kolmanneksi se ei huomioi millään tavalla brexitiä eli sitä, onko britannia yhä sopimuksessa mukana eronsa jälkeen vai ei -- voisi vielä kysyä, miten asianlaita on paljon puhuttuna "siirtymäaikana", mutta siitä ei mainittu lehdistötilaisuudessa --. Näin lehdistötilaisuudessa paljastui, ettei vapaakauppasopimus ollut sittenkään aivan niin valmis kuin sosialistien lehdissä annettiin ymmärtää.

Sitten tämän ketjun aiheeseen, jota käsiteltiin erittäin paljon myös yllämainitussa tiedotustilaisuudessa. Eurostoliiton kauppakomissaari Malmström esiintyi erittäin voimakkaasti ja selkeästi nimenomaan koskien amerikan tilannetta. Kun häneltä kysyttiin, onko Eurostoliitto neuvottelemassa amerikan kanssa tulliasiassa, hän vastasi, ettei ole, sillä Eurostoliitto ei neuvottele paineen alla ja se tarkoittaa, että amerikan on ensin annettava Eurostoliitolle pysyvä poikkeus näistä tulleista -- "permanent exeption on tariffs" --, ja sen jälkeen Eurostoliitto on valmis neuvottelemaan kaupan vääristymistä. Pysyvä poikkeus pitää antaa ilman mitään ehtoja -- "unconditionally" --. Koska olemme ystäviä ja liittolaisia. Myöhemmin Politicon toimittaja esitti epäilyksen Eurostoliiton neuvottelevan myönnytyksistä amerikan suuntaan. Tähän Malmström vastasi hyvin jyrkästi, ettei näin ole. Eurostoliito ei ole aloittannut neuvotteluja mistään -- "we have not start negotiate on anything" --. Eurostoliitto pyytää ja vaatii ensin amerikalta tullien pysyvää poistoa. Eurostoliitto ei tarjoa yhtään mitään. Näin tilanne on minusta aika selvä: Tullit tulevat voimaan, koska Trump tuskin myöskään perääntyy.

Tässä vielä lehdistötilaisuuden nauhote kiinnostuneille. Katsokaa -- jos ette kauppasodasta kiinnostuneina, niin nähdäksenne Kataisen lähes järkevänä ihmisenä voimansa tunnossa olevan Malmströmiin verrattuna --.

"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 068
 • Liked: 8940
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Eurostoliiton ja amerikan välinen kauppasota
« Vastaus #8 : 22.04.2018, 23:59:49 »
Vappu lähestyy ja kauppasota siinä sivussa. Venäjä liittyi Kiinan ja Eurostoliiton kunniakkaaseen joukkoon ja haastoi Yhdysvallat WTO:hon vapaakauppasääntöjen rikkomisesta. Intian väitettiin tehneen myös näin. Jos haasteilla varataan vaan oikeuksia omille vastatoimille, niin Trump on saamassa haluamansa kauppasodan -- tai ainakin neuvottelut kaupankäynnin uusista säännöistä käyntiin --. Ensi viikolla Trumpin vieraiksi saapuvat Macron ja Merkel. Niissä tapaamisissa uskoakseni sovitaan ennenkaikkea kauppasodasta -- ja siinä sivussa monesta muustakin --.

Macron antoi presidentinpalatsistaan englannin kielisen haastattelun FoxNewsille. Sillä hän tuntui alustavan tapaamistaan Trumpin kanssa. Haastetelua siteerattiin muutaman asiayhteydestä irrotetun lauseen verran jopa Suomen sosialistisessa lehdistössä. Minusta haastettelussa oli paljon hyvinkin kiinnostavia uusia näkemyksiä. Macron esimerkiksi esitti itsensä Trumpin kaltaisena erikoistapauksena -- "maverickina" --. Hän myös korosti Ranskan ja Yhdysvaltojen todella pitkiä yhteistyösuhteita: Hän puhui Ensimmäisen Maailmansodan ja Toisen Maailmansodan yhteistyöstä; Saksaa hän ei maininnut sanallakaan. Tullien suhteen hän ei silti luvannut yhtään mitään myönnytyksiä, vaan pitäytyi eurostokomissaarin jo esittämässä kannassa, jonka mukaan Trumpin pitää ensin antaa pysyvä poikkeus tulleihin ja vasta sen jälkeen voidaan neuvotella yhtään mistään. Tästä huolimatta hän on siis lähdössä tapaamaan Trumpia ensi viikolla ja varmasti tulee neuvottelemaan tästäkin asiasta. Haastettelun jälkeen The Guardian julisti Macronin yrittäneen hurmata Trumpin lipevyydellään. Macronista tuli siis kertaheitolla trumpisti -- ja siitä ei Merkel taida tykätä --.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 068
 • Liked: 8940
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Eurostoliiton ja amerikan välinen kauppasota
« Vastaus #9 : 23.04.2018, 23:11:35 »
Näin käynnistyi viimeinen viikko ennen kauppasodan alkua. Tällä viikolla Trump tulee sitten tapaamaan ensin Ranskan presidentti Macronin kolmipäiväisenä isona vierailuna ja perjantaina Saksan liittokansleri Merkelin. Suomen sosialistinen lehdistökin on pohjustanut tapaamisia usealla uutisella, ja Yle kirjoitti tänään ainakin kaksi uutista pelkästään Macronin antamasta haastattelusta FoxNewsille: viisi pointtia tapaamisesta ja Iranin ydinsopimuksesta. Eurostoliiton ja amerikan välisestä kauppasodasta Yle ei kertonut, koska siitä se haluaa vaieta. Jopa presidentti Niinistö soitti Trumpille -- ja siitäkin uutisoitiin --. Tosin siinäkin uutisoinnissa halutaan nostaa esiin ensin arktista aluetta ja luonnonsuojelua, mutta on siinä ollut pakko mainita myös puhelun todellinen syy eli Macronin ja Merkelin tapaamiset ja Niinistön toive niiden hedelmällisyydestä.

Käsittelin jo Macronin haastattelua ja hänen siinä ilmitullutta uutta asennettaan nähdä Trump loistavana johtajana, eikä sellaisena vihamielisenä hulluna kuin Suomen -- ja Saksan -- sosialistiset lehdistöt yhä julistavat. Nyt on aika puhua Merkelistä. Merkelin viime kertainen tapaaminen Trumpin kanssa oli täydellinen katastrofi. Trump antoi 350 miljardin euron Nato-laskun Merkelille ja tämä kieltäytyi maksamasta sitä. Trump ei suostunut tämän jälkeen edes paiskaamaan kättä Merkelin kanssa. Nyt väitetään, ettei Merkel ole ollut missään yhteyksissä Trumpin kanssa sen jälkeen. Jopa presidentti Niinistö tuntuu olevan huomattavasti enemmän yhteyksissä Trumpin kanssa kuin Merkel. Ei vaikuta hyvältä Saksan kannalta.

Eräs piirre on myös jäänyt huomioimatta, ja sitä ei Suomen sosialistinen lehdistökään halua huomioda. Heti tullien jälkeen esitettiin pelko, että Trump kohtelisi eurostomaita erillisinä maina eikä yhtenäisenä Eurostoliittona; tätä ei tietenkään Suomen sosialistinen lehdistö nostanut esiin, mutta muualla siitä puhuttiin jopa sosialistien lehdissä. Silloin oli eurostobyrokraateilla pelko britannian saamista erityiseduista. Uusimpien käänteiden jälkeen näyttäisi myös siltä, että Ranska saattaisi saada britannian kanssa samat edut ja vain Saksa jäisi kauppasodan uhriksi. Tämä tietenkin tarkoittaisi myös Ranskan joutumista Venäjän, Turkin, britannian ja amerikan tavoin eristyneiden talouksien joukkoon. Jos vielä Puola ja Unkari rasistisina eristetään muusta maailmasta, niin pian Saksa on maailman ainoa talous, joka ei ole eristetty. Eurostoliiton edustajia Junckeria tai Malmströmiä ei ole muuten kutsuttu amerikkaan. Sekin kertoo samasta. Otan vielä tähän uutisen eurostojohtajien ja Trumpin tapaamisesta viime vuodelta, koska siihen törmäsin ja siinä on mielenkiintoisia huomiota.

Lainaus
Juncker: Trump wasn’t aggressive in saying Germany was ‘very bad’

Jean-Claude Juncker appeared to confirm reports that Donald Trump had complained in private about Germany being “very bad” for selling so many cars to the United States.

[...]

Juncker insisted that the meeting had been cordial but appeared to confirm the issue of Germany’s trade surplus had been raised. “It’s not true that the president took an aggressive approach when it came to the German trade surplus,” he said. “This is a real translation [issue]. If someone is saying the Germans are bad that doesn’t mean this can be translated literally. He was not aggressive at all.”

Juncker said that he told Trump that he should not compare the U.S. economy’s trade balance with Germany but with the European Union as a whole.

[...]

Trump has raised concerns with German-U.S. trade in the past, threatening to impose a 35 percent tax on the country’s auto imports earlier this year.

“If you want to build cars in the world, then I wish you all the best. You can build cars for the United States, but for every car that comes to the U.S., you will pay 35 percent tax,” Trump had told Germany’s Bild newspaper at the time. “I would tell BMW that if you are building a factory in Mexico and plan to sell cars to the U.S., without a 35 percent tax, then you can forget that.”

https://www.politico.eu/article/juncker-trump-wasnt-aggressive-in-saying-germany-was-very-bad/
« Viimeksi muokattu: 23.04.2018, 23:13:15 kirjoittanut sivullinen. »
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 068
 • Liked: 8940
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Eurostoliiton ja amerikan välinen kauppasota
« Vastaus #10 : 26.04.2018, 23:20:30 »
"Trump kehui keskustelujen lomassa Yhdysvaltain kauppaa Ranskan kanssa, harmi vain, että maa on amerikkalaisille hankalan EU:n jäsen.
-Hoitaisin asioita mieluummin vain Ranskan kanssa, Trump tokaisi."


Näin luki lehdessä Macronin ja Trumpin lehdistötilaisuudesta. Lehti oli kirjoitettu hyvän journalistisen tavan mukaan ja oli Vastuullista Mediaa. Journalismin ohjeissa kerrotaan, että toimittajan mielipiteet pitäisi erottaa tosiasioista. Tuosta katkelmasta se on hieman hankalaa. Nimittäin Trump -- eikä edes Macron -- sanonut sanallakaan mitään Eurostoliitosta; ei ollut harmeja eikä hankalaa Eurostoliiton jäsennyyttä. Trump sanoi etsivänsä lisää mahdollisuuksia kahdenväliseen -- "bilateral" -- kaupankäyntiin. Hieman meni väärin Suomen sosialistisella lehdistöllä uutisointi, vaan eipä ollut ensimmäinen kerta eikä edes kovin poikkeuksellista. Lehdistötilaisuudessa lausuttiin Eurostoliitto -- "European Union" -- vain yhden kerran: Toimittaja kysyi, uskooko Macron Trumpin antavan Eurostoliitolle vapautuksen teräs- ja alumiinitulleihin? Macron vastasi tähän: Meidän maidemme välinen kauppa on tasapainossa ja meidän välisessä kaupassa ei ole ongelmia. Eurostoliiton osuus ohitettiin väistöllä. Uskon sen olleen sovittu juttu. Tätä kohtaa ei Suomen sosialistisen lehdistön tuuteissa mainittu.

Macron ja Trump ovat siten korostaneet jatkuvasti kahden välisiä suhteita Ranskan ja Yhdysvaltojen välillä. Eurostoliitosta ei ole ulospäin sanottu mitään. Ensi tiistaina tulevat kuitenkin terästullit voimaan, jos Trump ei peräänny. On vaikea arvailla, mihin hän päätyy. Uskoisin hänen nyt kilpailuttavan eri eurostomaita asian suhteen. Ranskan vierailu oli nyt. Hän sopi jonkinlaisista kuvioista Macronin kanssa. Huomenna on Merkelin vuoro tulla tapaamaan Trumpia. Silloin Trump todennäköisesti tekee Merkelille jonkinlaisen tarjouksen, ja Merkel joko hylkää tai hyväksyy sen. Eurostojohtajilta ei kysellä yhtään mitään. Voisi toivoa Merkelin hyväksyvän tarjouksen, mutta hän on kovin väsynyt ja huonon tuloksen kanssa Saksaan palaaminen käynnistäisi häntä vastaan voimakasta kritiikkiä, jollaista ei ole ennen edes sallittu. Merkelin ura voi päättyä siten huomiseen, jos hän hyväksyy huonon diilin. Toinen vaihtoehto on, ettei Merkel suostu mihinkään. Silloin kauppasodan enteet tulevat todeksi. Se taas laskee pörssejä euroopassa todella rajusti: EKP voi tukiostoilla pitää kurssit kurissa -- ainakin aamun --, mutta ainakin vaihto tulee isoksi.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

Rauno Murju

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 552
 • Liked: 873
Vs: Eurostoliiton ja amerikan välinen kauppasota
« Vastaus #11 : 27.04.2018, 11:15:08 »
^ Iltis ei sano suoraan mutta tietenkin Trumpin toiminta herätti toimituksessa voimakasta myötähäpeää ja se halutaan tehdä lukijoille selväksi mukahauskalla koosteella.

http://www.iltalehti.fi/iltvuutiset/201804260141744_v0.shtml

Lainaus
TÄTÄ MYÖTÄHÄPEÄN MÄÄRÄÄ! TRUMPIN JA MACRONIN TAPAAMINEN ON KIUSALLISTA KATSOTTAVAA

jmk

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 540
 • Liked: 4179
Vs: Eurostoliiton ja amerikan välinen kauppasota
« Vastaus #12 : 27.04.2018, 11:23:34 »
^ Iltis ei sano suoraan mutta tietenkin Trumpin toiminta herätti toimituksessa voimakasta myötähäpeää ja se halutaan tehdä lukijoille selväksi mukahauskalla koosteella.

 :facepalm: Jenni, tuu pois. Siellä on lehdenteko käynnissä.

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 068
 • Liked: 8940
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Eurostoliiton ja amerikan välinen kauppasota
« Vastaus #13 : 28.04.2018, 00:13:44 »
Trump ja Merkel pitivät tänään yhdessä lehdistötilaisuuden Washingtonissa. Sen sisältö jäi huomattavasti miedommaksi kuin odotin. Kauppaa kuitenkin käsiteltiin huomattavasti enemmän kuin Macronin kanssa pidetyissä tilaisuuksissa, joka on hyvä, mutta varsinaisesti ei mitään luvattu tai paljastettu. Osin myös tilaisuuden huomiota vei Koreassa astutut merkittävät askeleet kohti rauhaa ja aina amerikkalaisiin lehdistötilaisuuksiin kuuluvat kotimaan asiat. Trump kertoi myös uusia terästehtaita avautuvan amerikassa ja toisti myös vaatimuksensa lähi-idän rikkaille maille näiden osallistumisesta sodan kuluihin. Tunnelma oli tällä kertaa ihan hyvä. Se voi myös enteillä jotain.

Trump myös muistutti Naton maksuista; tällä kertaa tosin pehmeämmin kuin viimeksi. Merkel vakuutteli Saksan puolustusbudjetin olevan nousussa. Trump totesi myös euroopan valtioiden hyötyvän Natosta enemmän Yhdysvallat, mutta silti maksavan vain vähän; tosin Puolan hän mainitsi maksavan tarpeeksi ja jopa ylimääräistä. Merkel vakuutteli Saksan olevan toiseksi suurin Naton maksaja. Trump sanoi, ettei moni maa -- mukaanlukien Saksa -- maksa tarpeeksi. Julkaisemassaan muistiossa Trump huomioi kuitenkin laajemmin Saksan suorittamia palveluksia Natolle. Lehdistötilaisuudessa hän ei niistä puhunut.

Kauppa-asioissa Trump puhui nyt myös Eurostoliitosta -- toisin kuin Macronin kanssa --, ja huomatti amerikan kauppataseen olevan Eurostoliiton kanssa 151 miljardia dollaria vajauksella. Tähän hän vaati muutosta. Hän sanoi heidän käyneen pitkiä keskusteluja näistä. Toimittajan Merkelille esittämään kysymykseen, tulevatko tullit ensi viikolla tai kertoiko Trump tästä mitään, vastasi Merkel päätöksen olevan Trumpin. Niistä ei siis vielä ollut mitään uutta ilmoitettavaa. Merkelille heitettiin myös sisäpoliittinen kysymys liittyen amerikan kongressin Venäjälle säätämiä pakotteita, jotka vaikeuttavat merkittävästi myös saksalaisten yritysten toimintaa; nähtävästi tämä tarkoitti meillekin kiinnostavaa North Stream 2 hanketta ja Uniperia ja Uniperin Venäjän omistuksia.

Erittäin mielenkiintoinen -- ja minun mielestäni arvoituksellinen -- oli Merkelille esitetty kysymys kauppasuhteista. Puhuttiin taas kahdenvälisestä -- bilateraalista -- kaupasta. Minä tulkitsin sen tarkoittavan Yhdysvaltojen ja Saksan välistä kauppaa. Sosialistien lehdet selittävät sen tarkoittaneen Yhdysvaltojen ja Eurostoliiton välistä kauppaa. Minä en käsitä tätä. Oliko Merkel neuvottelemassa Eurostoliiton edustajana vai Saksan edustajana? Minusta selvästi ja vain Saksan edustajana -- kuten Macron oli selvästi Ranskan edustajana --. Viime kerralla Merkelin käydessä Washingtonissa oli myös esillä kahdenväliset kauppasuhteet. Silloin Trump kysyi selvästi kahdenvälisistä kauppasuhteista Saksan ja Yhdysvaltojen välillä. Merkel vastasi silloin, ettei se käy, koska Eurostoliitossa ei ole mahdollista neuvotella kahdenvälisiä kauppasopimuksia, ja kauppasopimukset neuvottelevat eurostoedustajat. Nyt hän sanoi kahdenvälisten kauppasuhteiden olevan mahdollisia. Todennäköisesti minä olen väärässä ja ymmärtänyt jotain väärin käännöksistä, ja Merkel vain toivoi Eurostoliiton ja Yhdysvaltojen "kahdenvälisten" kauppasuhteiden voivan hyvin. Ehkäpä joudumme odottamaan kuun vaihteeseen asti näiden sanojen merkitysten selviämistä -- ja ylipäätään sitä, alkaako kauppasota vai ei --.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 068
 • Liked: 8940
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Eurostoliiton ja amerikan välinen kauppasota
« Vastaus #14 : 30.04.2018, 01:16:35 »
Päivämäärä lähenee ja panokset kovenevat. Tänään kerrottiin Eurostoliiton esittävän uuden vaatimuksen amerikkalaisille internetyrityksille: Jatkossa 30% sisällöstä on oltava Eurostoliitossa tuotettua. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa, ja lasketaanko myös amatöörien skriimit tällaiseksi sisällöksi, jää nähtäväksi. Uskoisin sen kuitenkin olevan näyttömäärien sijaan sisällön hankkimiseen käytettyyn rahaan viittaava arvo: Jatkossa Netflixin ja muiden on ostettava enemmän eurostoliittolaisia tuotantoja Hollywoodissa valmistettujen sijaan. Tämä on suoraa rahan siirtoa amerikasta Eurostoliittoon. Amerikassa varmasti ymmärretään tämä ja Hollywoodkin ymmärtää sen. Pian Hollywood saattaa jopa kääntyä Eurostoliittoa vastaan: Se kuuntelee sitä puuta, joka propagandarahat sille maksaa. Joten ei enää #metoota vaan #withbritain.

30% sääntö on jatkoa jo viime kuun vaihteessa säädetylle direktiiville, joka vaatii enemmän oikeuksia somen käyttäjille. Koska somessa käyttö on asiakkaalle ilmaista ja some-yritykset saavat tulonsa mainosten lisäksi tästä käyttäjätietojen myymisestä, iskee sekin ison loven näiden yritysten tulokseen. Eurostoliiton halu säädellä amerikkalaisia internetyhtiöitä ei edes ole loppumassa tähän. Jo nyt huhutaan Amazonia -- maailman suurinta verkkokauppaa, joka on amerikkalainen yritys -- varten räätälöidystä direktiivistä, joka pakottaisi Amazonin ottamaan valikoimiinsa haluttuja tuotteita. Voi olla, että samalla direktiivillä myös Ebay joutuisi maksamaan; sekin tietenkin amerikkalainen yritys. Postikulujakin yritetään nostaa ja kaikkea muuta haittaa verkkokaupalle. Minkäänlaista vapaakauppaa ei Eurostoliitto salli somen, internetin, verkkokaupan tai edes viihdeteollisuuden suhteen. Tietenkään koska nämä teollisuuden alat eivät Eurostoliitossa kukoista. Täällä vaaditaan ainoastaan vapaakauppaa autoteollisuudelle, koska Saksan vienti lepää sen varassa. Vaikka eurostosensuuri estää meitä tätä puolta totuudesta huomaamatta, ei se varmasti jää kaikilta maailman johtajilta huomioimatta.

Vaikea on sanoa, onko Eurostoliitto tällä kertaa ihan tosissaan näiden säädösten kanssa, vai uhkaileeko se vain; Eurostoliitto usein uhkailee monenlaista, mutta uskallusta toimeenpanna uhkauksiaan sillä ei ole eikä edes toimeenpanokykyä sillä. Eurostoliitolla on esimerkiksi yhä kymmenen miljardien euron lisäverovaade Applen suuntaan olemassa. Sen toimeenpanoa on kuitenkin lykätty kauppasodan pelossa ja vielä enemmän Irlannin eurostoirtoamisen pelossa; britannian irrotessa Irlanti saattaa mennä jo nyt ja sitä ei ainakaan ole varaa yhtään lisää innoittaa. Britannian osallisuus koko kauppasodassa on ylipäätään hyvin mielenkiintoinen piirre -- muutenkin kuin amerikan ja britannian läheisten suhteiden johdosta --. Eurostoliitolla oli tarkoitus nostaa televisio-ohjelmien tuotantotukia noin 10%, ja vastata siten Netflixin paineeseen; valtioiden rahoilla tehtyjä propagandaohjelmia olisi siellä voitu näyttää sitten ilmaiseksi. Nyt britit ovat eroamassa, ja jos eurostobudjetti ei kasva, ei tämäkään lisäpanostus mahdollisesti toteudu; kyse on nimittäin merkittävästä noin 2 miljardin euron potista. Mahdollisesti Eurostoliitto joutui säätämään 30% sisältövaatimusdirektiivin juuri tämän aukon paikkaamiseksi.

Eurostoliitolla alkavat olla rahat loppu. Se ei ole hyvä lähtökohta kauppasodalle. Eurostoliitto tulee hajoamaan vielä tänä vuonna.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

guest14935

 • Vieras
Vs: Eurostoliiton ja amerikan välinen kauppasota
« Vastaus #15 : 30.04.2018, 07:30:17 »
Eurostoliitolla alkavat olla rahat loppu. Se ei ole hyvä lähtökohta kauppasodalle. Eurostoliitto tulee hajoamaan vielä tänä vuonna.
Tai sitten kehittelevät yhtenäisyyttä tuovaa kauppasotaa vastapainoksi päättäjien tuomille matuille jotka hajottamassa/osin valloittamassa diktatuuria ovat. Lopputuloksena enempi matuja.

Osta eurooppalaista, tue taloutta.

Sakari

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 962
 • Liked: 3455
Vs: Eurostoliiton ja amerikan välinen kauppasota
« Vastaus #16 : 30.04.2018, 09:48:29 »
^^ Hajoaispa nopeasti tämä ylikansallinen kansallisvaltioita vihaava ja eliitin valtaa sementoiva järjestelmä. Kutsumme toki lyhyemmällä termillä EU. En keksi mitään hyvää eu:n ansioksi jolla olisi saavutettu jotain parempaa yhteiskuntaan, kuin mitä kansallisvaltiot eivät olisi voineet saavuttaa/ tehdä. Miksi pitäisi olla EU, kun kansallisvaltiot voivat euroopassa tehdä vapaasti yhteistyötä kenenkään estämättä.

Mielestäni euroopan vahvuus sisältyy juuri kansallisvaltioihin.
Ooh lalaa...

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 068
 • Liked: 8940
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Eurostoliiton ja amerikan välinen kauppasota
« Vastaus #17 : 01.05.2018, 02:11:19 »
Tullit ovat tulossa voimaan tänä yönä Suomen aikaa. Mitään uutta ei ole kuulunut. Suomen sosialistinen lehdistö kertoi odottavansa lähitunteina Trumpin lausuvan jotain aiheesta. Minäkin odotan hänen sanovan jotain. Mitään ei vielä kuitenkaan ole sanottu. Jos hän ei sanokkaan mitään? Katselin kansainvälisiä sosialistien lehtiä, joista alla esimerkkejä, ja niissä ollaan jo valmiita kauppasodan alkamiseen. Eurostoliiton taktiikka olla neuvottelematta ennenkuin Trump pysyvästi poistaa tullit, ei näytä toimineen. Trumpin taktiikka neuvotella eurostomaiden johtajien kanssa kahdenvälisiä sopimuksia ei sekään toistaiseksi näytä mitään aikaansaaneen. Voi tietenkin olla, että Macron olisi lupautunut Ranskan irtoavan eurostorintamasta, jos Merkelin kanssa ei sopua tule, ja se tieto kerrotaan vasta viime hetkillä. Pian se kuitenkin pitäisi kertoa. Ei ole hyvä ensin asettaa tulleja kaikille ja sitten antaa poikkeuksia joillekin, jos jo kerran teki niin isossa mittakaavassa.

Lainaus
EU says it is ready to wage trade war with US

Diplomatic talks continue, but Europe remains in the dark about Donald Trump’s mindset

[...]

https://www.theguardian.com/business/2018/apr/30/eu-us-trade-war-donald-trump-tariffs

Lainaus
Trump keeps U.S. allies, metals producers guessing on tariff exemptions

[...]

If the EU is subject to tariffs on the 6.4 billion euros ($7.7 billion) of the metals it exports annually to the United States, it has said it will set its own duties on 2.8 billion euros of U.S. exports of products ranging from makeup to motorcycles.

https://www.reuters.com/article/us-usa-trade-metals/us-allies-metals-producers-await-trumps-decision-on-tariff-exemption-idUSKBN1I1164
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 068
 • Liked: 8940
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Eurostoliiton ja amerikan välinen kauppasota
« Vastaus #18 : 02.05.2018, 20:08:48 »
Trump lykkäsi kauppasodan aloitusta kuukaudella. Se oli pettymys, mutta toisaalta ei kuukausi hirveän pitkä aika ole. Monet valtiot -- ja valtioliitto Eurostoliitto -- saivat jo aiemmin kuukauden lykkäystä. Silloin peruste oli selvä: Trump halusi ensin hoitaa kauppasuhteet Kiinan kanssa. Nyt ne on ainakin osittain saatu hoidettua Xin luvattua jo tänä vuonna hoitaa amerikkalaisten autojen tuonti ja monet muut asiat kuntoon. Etelä-Korean kanssa Trump myös onnistui saamaan loistavan sovun: Amerikkalaisten autojen vientiä sinne lisätään ja säätelyä niiltä vähennetään, kuten olen kertonut, ja myös teräksen tuontia sieltä vähennetään, kuten jopa Suomen sosialistinen lehdistö on kertonut. Kanadan ja muiden Nafta-maiden tilanne on nähtävästi seuraavana listalla, ja myös heille myönnettiin kuukausi lykkäystä. Tämä oli oletettavaa, koska jo aiemmin kerrottiin Nafta-neuvotteluja lykätyn viikolla; niiden pitäisi alkaa noin viikon päästä. Argentiinalle, Brasilialle ja Australialle Trump myönsi nyt pysyvän poikkeuksen tulleihin. Siis sellaisen ratkaisun, jota Eurostoliittokin tavoitteli ja tavoittelee yhä. Sitä, mitä myönnytyksiä nämä valtiot tekivät Trumpille, jos mitään, ei ole kerrottu.

Yksi syy lykkäykselle oli siten Nafta-neuvottelujen hoitaminen seuraavaksi, toinen syy oli varmasti Macronin ja Merkelin vierailulta saatu anti, kolmas hyvin merkittävä syy oli Korean niemimaan ydinaseriisunnan todella nopea edistyminen; sitä ei Trump halua häiritä missään nimessä, sillä se olisi hänelle iso voitto monessakin mielessä. Näistä voisi päätellä, että tilanne pysyy tämän kuukauden ajan lähes muuttumattomana Eurostoliiton ja amerikan välillä, ja mitään ei tapahdu. Trumpin tarkoitus on vain ottaa aikalisä muiden asioiden vuoksi. Suomen sosialistisen lehdistön uutisen mukaan "kukaan ei tunnu tietävän Trumpin tarkkoja ehtoja". Tämä on totta, sillä tarkkoja ehtoja ei olekaan, koska Trump on valmis neuvottelemaan kaikesta. Hänelle tärkeintä on vain kauppatasapainon muuttaminen. Eurostoliitto taas on kieltäytynyt kaikista neuvotteluista kunnes saa pysyvän poikkeuksen. Näin sosialismi kohtaa markkinatalouden ja umpikujaanhan se johtaa. Kauppasota on siten tulossa, vaikka lykkäystä nyt tuli.

Jostain syystä myöskään Eurostoliiton WTO:lle tekemä vetoomus ei ole vielä ilmestynyt WTO:n järjestelmiin. Voisi siten olettaa Eurostoliiton -- ja Venäjän ja Intian -- oman vetoomuksen tekemisen sijaan liittyneen mukaan Kiinan tekemään vetoomukseen. Sellaisestakaan ei tosin ole kirjausta WTO:n järjestelmässä olevasta Kiinan vetoomuksesta. Erityisen erikoiseksi tilanteen tekee se, ettei WTO:n järjestelmässä ole mitään merkintää edes Eurostoliiton jo viime vuoden puolella Kiinalle tekemästä uhittelusta ruostumattoman teräksen "dumppausta" vastaan. Silloin Eurostoliitto asetti kiinalaiselle ruostumattomalle tuontiteräkselle maksuja ja tulleja 17-28% välillä. Kiinan Xi kävi silloin vierailulla Eurostoliitossa -- ja poikkesi jopa Suomessa -- valittamassa tästä Eurostoliiton vapaakaupanvastaisesta toimesta; tietenkin hoitaen myös muita asioita. Tässä mielessä voisi pitää tekopyhänä Eurostoliiton nyt yhtymistä Kiinan tekemään valitukseen amerikan terästulleista. Poikkeuksellista se ei tietenkään olisi, koska Eurostoliitto on tunnettu tekopyhyydestään.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 068
 • Liked: 8940
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Eurostoliiton ja amerikan välinen kauppasota
« Vastaus #19 : 16.05.2018, 01:34:55 »
Hyvin paljon hyvin isoja asioita on taas tapahtunut tämän ketjun aiheeseen liittyen. Jopa Suomen sosialistinen lehdistö on tällä kertaa niistä varsin paljon uutisoinut, vaikka ei suoraan ole sanonutkaan niiden vaikuttavan Eurostoliiton talouteen; Eurostoliiton "talouskasvun" kyllä sanotaan olevan uhattuna nyt, mutta syitä ei mainita.

Isoin tapaus on amerikan vetäytyminen Iranin ydinsopimuksesta. Se itsessään ei liity mitenkään Eurostoliiton ja amerikan välisiin suhteisiin, mutta koska Eurostoliitto on monella suulla vakuutellut, ettei se vetäydy sopimuksesta, ja eurostokomissaari kävi jopa Iranissa vierailulla, amerikan Iranille asettamat talouspakotteet tulevat koskemaan myös eurostoyrityksiä. Suomen sosialistisen lehdistön juttujen mukaan Trump saattaa jopa "pimahtaa" Eurostoliiton yrittäessä kiertää Iranille asetettuja pakotteita. Pimahtamisesta en tiedä, mutta ei hän varmasti siitä tykkää -- kuten eivät tykkää monet muutkaan jenkit --.

Toinen lähes saman kokoluokan tapaus oli WTOn antama tuomio Airbusille sääntöjen vastaisista valtiontuista. Niillä se on vienyt kauppoja amerikkalaiselta Boeingilta. Asia on ollut WTOn käsittelyssä vuodesta 2004, ja vuodesta 2012 jäissä. Nyt sitten tuli jonkinlainen päätös sopivasti Trumpin kannalta. Voisin veikata WTOn saaneen poliittista ohjausta. Päätöksen sisällöstä en ota selvää. Joku jenkki ehti jo uhkailla kymmenien miljardien dollarien kauppaesteillä Eurostoliittoa, jos ei WTOn päätöstä noudateta.

Näistä ja muista huolestuneena jopa presidentti Niinistö kirjoitti blogauksen, joka osin käsittelee aihetta; ennen tätä kuukauden lisäaikaahan hän jopa soitti Trumpille, ja sekin osin käsitteli aihetta. Selvää huolestuneisuutta on ilmassa.

Lainaus

[...]

Transatlanttinen yhteys joutuu kovalle koetukselle. Yhdysvaltojen Iranille asettamat tiukat talouspakotteet purevat myös Eurooppaa. Rahoitussanktioilla on itseään laajentava taipumus – sanktion ympärille kertyy varovaisuuden kehä, joka moninkertaistaa vaikutukset. Eurooppalaiset yritykset tulevat tämän kohtaamaan. Yhdysvallat on ilmoittanut keskustelevansa EU:n kanssa siitä, miten se tulee suhtautumaan yrityksiin, jotka toimivat pakotteiden vastaisesti.

http://www.tpk.fi/public/default.aspx?contentid=375070&nodeid=44809&contentlan=1&culture=fi-FI
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 068
 • Liked: 8940
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Eurostoliiton ja amerikan välinen kauppasota
« Vastaus #20 : 17.05.2018, 01:07:40 »
Pieni uusi juttu on tullut esiin. Vaikka se amerikan ja Eurostoliiton kannalta on pieni, on Suomen kannalta merkittävä, koska Suomessa on nyt Sote iso asia ja se pistää Sote-laskelmat uusiksi -- tai jos ei niitä uusita, niin jatketaan sosialistiseen tapaan todellisuudesta irrotetuilla numeroilla pelaamista --.

Juttu on tämä: Trump vaatii eurooppalaisilta isompia maksuja lääkkeistä. Monet isot amerikkalaiset yritykset hinnoittelevat tuotteet eri tavalla eurooppaan ja amerikkaan. Amerikan hinnat ovat joskus jopa kaksinkertaiset. Tätä perustellaan amerikkalaisten suuremmalla maksukyvyllä.

Trump ei pidä tästä. Erityisesti hän ei pidä lääkkeiden korkeista hinnoista; yksi hänen vaalilupauksistaan oli alentaa niitä. Nyt hän on keksinyt keinon siihen: Amerikkalaiset lääkeyritykset pakotetaan perimään eurooppalaisilta sama hinta kuin jenkeiltä. Toisaalta Saksa on erittäin iso lääkkeiden tuottaja. Lääkesota olisi kova veto.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 068
 • Liked: 8940
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Eurostoliiton ja amerikan välinen kauppasota
« Vastaus #21 : 17.05.2018, 19:10:14 »
Eurostokomission päätös yrittää vesittää Trumpin Iranin vastaiset pakotteet ei ainakaan hyvää tee amerikan ja Eurostoliiton taloussuhteille. Voisi sitä pitää jopa vihamielisenä tekona. Trumpin pitäisi nähtävästi laittaa Euroopan Investointipankki kieltolistalle, jos hän aikoo päätöksiään noudattaa.

Lainaus
EU estää USA:n Iran-pakotteiden toimeenpanon

EU-maat voivat jatkaa investointejaan Iraniin Euroopan investointipankin avustuksella.

Euroopan unionin komissio käynnistää huomenna perjantaina menettelyn, joka estää Yhdysvaltain Iraniin kohdistamien pakotteiden toimeenpanon EU-maissa.

EU kieltää eurooppalaisia yrityksiä noudattamasta USA:n määräämiä pakotteita. EU myös kieltää yrityksiä noudattamasta mitään EU:n ulkopuolella tehtyä oikeuden päätöstä, jolla pakotteet yritetään panna toimeen.

https://yle.fi/uutiset/3-10210736

Sanotaan vielä oma mielipiteeni tapahtuneeseen. Minusta Trump teki tyhmästi vetäytyessään Iranin ydinsopimuksesta. Sitä olisi voinut koittaa uudelleen neuvotella -- jota Trump saattaakin koettaa jatkossa --, mutta vetäytyminen oli huono päätös. Tietenkin se oli yksi hänen vaalilupauksensa ja aikaraja pakotti toimimaan nyt tai ei koskaan.

Eurostoliiton päätös yrittää vesittää Trumpin päätös taas on suoranainen katastrofi. Venäjän vastaisia pakotteita amerikka ja Eurostoliitto ovat tehneet yhdessä. Nyt Eurostoliitto meni Venäjän kanssa samalle puolelle tässä riidassa. Eikä se tehnyt sitä edes hiljaa ja häpeillen ja pienin askelin; ei vaan se teki sen suorastaan huutaen Trumpin nimeä ja amerikkavastaisuutta. Eurostoliitto on pian todella isoissa ongelmissa.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 068
 • Liked: 8940
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Eurostoliiton ja amerikan välinen kauppasota
« Vastaus #22 : 18.05.2018, 19:37:36 »
Paljon taas tapahtuu ja nopealla tahdilla. Tällä kertaa mennään jo hieman laajempiin kuviohin. Ensin mainitaan Kiinan väitetysti ehdottaneen jo Trumpille 200 miljardin dollarin ohjelmaa Kiinan ja amerikan välisen kauppasodan välttämiseksi, jonka tosin Kiina on kiistänyt. Huomattavasti isompi kuvio on kuitenkin Iranin pakotteiden ympärillä pyörivä kuvio.

Suomen sosialistinen lehdistökin kertoi Merkelin käyneen Sotshissa Putinia tapaamassa. Tapaamisen sanottiin olevan pelkkää maiden välisten hyvien suhteiden ylläpitoa. Hieman erikoista on kuitenkin, että Merkel esiintyi Eurostoliiton lippujen edessä, vaikka hänellä ei Eurostoliitossa muodollista asemaa olekkaan. Ranskan valtiollinen tietotoimisto kertoi Macronin tapaavan Putinin Pietarissa viikon päästä. Edustaakohan hänkin Eurostoliittoa? Jostain syystä Merkelille kuitenkin tuli äkillinen tarve tehdä vuoden ensimmäinen vierailu Venäjälle yllättäen tähän väliin. Joku peli on nyt kyseessä, ja minusta Ranska ja Saksa ovat siinä pelissä eri puolilla.

Reuters on tehnyt ison kasan uutisia tästä tapaamisesta ja sen ympärillä käytävistä keskusteluista. Yhdessä uutisessa kerrotaan "French President Emmanuel Macron ruled out on Thursday any trade war with the United States over its withdrawal from the Iranian nuclear deal"; toisessa EKP aikeissa aloittaa yhteistyön Iranin keskuspankin amerikan pakotteiden kiertämiseksi; ja kolmannessa Putinin ja Merkelin asialistalla olleen Iranin pakotteiden kiertämisen lisäksi amerikan kongressin Nort Stream 2 hankkeelle asettamien pakotteiden kiertämisen. Näin kauppasotaa on tulossa, mutta Ranska -- ja Italia ja monet muut eurostomaat -- tuntuvat lipeävän Saksan rintamasta amerikan puolelle.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 068
 • Liked: 8940
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Eurostoliiton ja amerikan välinen kauppasota
« Vastaus #23 : 24.05.2018, 11:50:58 »
Lainaus
Joutuvatko yritykset valitsemaan Yhdysvaltojen ja Iranin välillä? Suomesta vientiä Iraniin 115 miljoonalla

Ulkomaankauppaministeri Anne-Mari Virolainen ei usko Iraniin kohdistuneiden vientiponnistelujen menneen hukkaan.

[...]

https://yle.fi/uutiset/3-10221113

Nyt alkaa olla valintojen hetki lähellä. Valitseeko Suomi Iranin, Venäjän ja Saksan muodostaman joukon vai amerikan, Ranskan ja britannian? Valinta on oikeasti vaikeampi kuin näyttää. Amerikalla varsinkin on paljon sellaista teknologiaa, jota ei muualta saa. Toisaalta taas amerikka on valmiiksi rakennettu maa ja Iranissa taas on vaikka kuinka paljon uusia markkinoita.

Iranin pakotteiden johdosta on jo nyt alkanut tapahtumaan asioita. Turkin liira on kääntynyt laskuun. Aiemmin nimenomaan Turkki pystyi Iranin rajanaapurina hyötymään Iranin ydinsopimuksesta. Se osti liiroilla öljyä Iranista ja myi sitä eteenpäin dollareilla. Nyt tämä toiminta on loppumassa, koska pakotteet kohdistuvat nimenomaan Iranin öljykauppaan.

Turkki voi ajautua pian talousongelmiin. Sillä olisi isoja vaikutuksia Eurostoliitolle. Iranin ydinsopimus oli Eurostoliiton kannalta erityisen hyvä ja erityisesti taloudellisesti. Sen kaatuminen oli -- tai on -- iso isku Eurostoliitolle.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

Saturnalia

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 386
 • Liked: 7317
Vs: Eurostoliiton ja amerikan välinen kauppasota
« Vastaus #24 : 24.05.2018, 14:54:07 »
Trumppa tekee just täsmälleen oikein, jos alkaa suosia myös amerikkalaisia autoja tuontiautojen sijaan.
Protektionismi on myös hyvin vihreä ideologia, tavaroiden ja raaka-aineiden turha rahtailu ympäri maailmaa vähenee rajusti kun ne tuotetaan lähellä.
Vihreet höpöttää lähiruuasta, lähituotteet ovat sama asia. Go green, support protectionism.
He continued, "that these institutions have been able to transform this greatest virtue of humanity—which is this desire to interact and to connect and to cooperate and to share—to transform all of that into a weakness."
Edward Snowden 2019

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 255
 • Liked: 6513
 • Burn
Vs: Eurostoliiton ja amerikan välinen kauppasota
« Vastaus #25 : 24.05.2018, 15:33:50 »
Trumppa tekee just täsmälleen oikein, jos alkaa suosia myös amerikkalaisia autoja tuontiautojen sijaan.

En tiedä, kuinka paljon Relluja, Pököttejä ja Dacioita viedään joelaan, mutta niksmannit tuskin tutisevat:

Lainaus
Trump had threatened German car makers with a 35% import tariff. This is a “smart” move in so far as that the car industry indeed is Germany’s biggest industry, but if he really ever did that, it wouldn’t hurt German economy too much. The market share of the US for German car manufacturers in 2016 was 10%, which is a lot. They sold 1.33 million cars in the US (not “millions” like Trump claimed). However, 800.000 of those were already produced in the US. The rest has been manufactured in Mexico, which is a NAFTA country. Even if Trump were to negotiate, pardon, extort a harsher NAFTA deal, it would be hurting American companies as well and certainly not leading to 35% tariffs. BMW, Mercedes, VW, they all have plants in the US, however and ironically, most cars built in the US by German car manufacturers are exported overseas. There is no reason to think the industry couldn’t stomach tariffs that affect only a few cars manufactured in Mexico at best.
https://thesaker.is/mrs-merkel-goes-to-warshington-nothing-happens-but-that-means-something/
NOVUS ORDO HOMMARUM
"Poliitikoilla on poliittinen vastuu. Virkamiehillä on virkavastuu. Taniaisilla on maksuvastuu."

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 068
 • Liked: 8940
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Eurostoliiton ja amerikan välinen kauppasota
« Vastaus #26 : 24.05.2018, 22:03:40 »
^ Macron kertoi jo Washingtonissa käydessään Ranskan ja amerikan kauppataseen olevan tasapainossa; siinä ei ole ongelmaa. Trumpin kauppasota kohdistuu nimenomaan eurostomaista Saksaan.

Suomalaisena tietenkin kiinnostaisi eniten Suomen kohtalo tässä kauppasodassa. Kuten jo aiemmin olen maininnut, alkaa näyttämään siltä, että Ranska -- ja mahdollisesti myös britannia, Italia ja monet muut eurostomaat -- siirtyvät kauppasodassa amerikan puolelle. Onko Suomi -- tai Suomessa kukaan -- tehnyt minkäänlaista suunnitelmaa tämän vaihtoehdon aukipitämiseksi myös meille? Mielestäni sitä sietäisi harkita. Onnistuimmehan myös 1940-luvulla lopulta luistamaan Saksan rintamasta ja saamaan siten siedettävät rauhanehdot. Voisimmeko nyt valita jo ennen "jatkosotaa" vähintään puolueettoman aseman tässä kauppasodassa?

Toinen vaihtoehto on jatkaa Saksan rinnalla taistelua. Siitäkin olisi syytä tehdä vaikutusten arviointia etukäteen. Näin jossain Suomen sosialistisen lehdistön paperilehdessä heidän arvionsa siitä, miten paljon Suomesta viedään terästä amerikkaan. Arvioissa esitettiin vientiteräksen määrät kiloina, joka on hieman eri luku kuin euroina tai dollareina. Luku oli silti varsin korkea suhteessa väkimääräämme; muistelisin sen olleen jopa kaksinkertainen britanniaan verrattuna. Tosin Ruotsin luku oli lähes nolla ja suuri osa Ruotsissa louhitusta raudasta tuodaan Suomeen jalostettavaksi teräkseksi yrityksiin, jotka nykyään omistavat ruotsalaiset pankit. Näin maksajana ovat ruotsalaiset.

Mutta jos maksujen sijaan kohtalona onkin tuotannon vähentäminen ja terästehtaiden alasajo? Silloin voisi olettaa nimenomaan Suomen terästehtaiden olevan kohteena: Saksa ainakin pitää teräksen tuotantoa sotilaallisessa mielessä erittäin tärkeänä ja uskoakseni myös Ruotsi, ja heillä on valta päättää, missä tehtaita suljetaan. Lisää terästehtaiden raunioita on siten tulossa. Myös sähkön tarpeen voisi tämän johdosta olettaa laskevan huomattavasti, jolloin Olkiluodon uudella voimalalla tulee olemaan entistä vähemmän kiire ja Fennovoiman hanke -- jonka sähköstä on 10% varattu Tornion terästehtaalle -- voidaan haudata -- taas --. Puolustusministeri Niinistön pitäisi nyt ehdottomasti ilmoittaa, ettei Suomi salli terästehtaiden sulkemista sotilaspoliittisista syistä. Olen huomannut teräskauppiaiden varastojen Suomessa olevan nyt kovassa kasvussa, ja uskon sen liittyvän tähän ja pidän sitä erittäin hyvänä asiana.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 068
 • Liked: 8940
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Eurostoliiton ja amerikan välinen kauppasota
« Vastaus #27 : 24.05.2018, 22:59:54 »
Laitetaan tähän nämä Suomen sosialistisen lehdistön uutiset autotulleista.

Lainaus
Trump havittelee korkeaa tullia Yhdysvaltoihin tuotaville autoille – "uhkaavat kansallista turvallisuutta"

Trump käyttää tullin perusteena samaa lakia, jolla maa asetti keväällä tullit alumiinille ja teräkselle.

[...]

The Wall Street Journal -lehti arvioi, että ulkomailta tuotaville autoille asetettaisiin jopa 25 prosentin tulli.

https://yle.fi/uutiset/3-10220724

Lainaus
Trumpin uhkaus autotulleista horjuttaa autonvalmistajien pörssikursseja – vaikka on luultavasti neuvottelutaktiikkaa

Saksan suuret autotehtaat tuomitsivat ajatuksen tullien korottamisesta.

https://yle.fi/uutiset/3-10221575
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 068
 • Liked: 8940
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Eurostoliiton ja amerikan välinen kauppasota
« Vastaus #28 : 28.05.2018, 23:06:40 »
Aloitetaan viesti kysymyksellä. Koska viimeksi olet juonut mehua pillillä? Minulla ei ainakaan ole muistikuvaa, sillä se ei taida olla kovinkaan yleinen tapa nykyään. Jostain syystä kuitenkin eurostokomissio on kovin haluamassa kieltää mehupillit -- tai tarkemmin muoviset mehupillit, mutta ei niitä muitakaan ole --. Voisi luulla, että eurostokomissiolla on parempaakin tekemistä, kuten vaikka Eurostoliiton ja amerikan välisen kauppasodan ratkaisu. Tästä herääkin kysymys, onko mehupillien kieltämisellä jotain tekemistä tämän kauppasodan kanssa?

Käydään käsiksi asiaan. Mehupillien lisäksi eurostokomission mehupillit kieltävä ehdotus kieltäisi pikaruokapaikoissa käytettävät virvoitusjuomapillit. Oikeastaan se kieltäisi vain juuri ne, koska käytännössä 99% kaikista muovipilleistä kulutetaan pikaruokapaikoissa. CNN:än uutisen mukaan amerikassa käytetään 500 miljoonaa pilliä joka päivä. Väitteen arvoa ei vähennä se, että pian uutisen jälkeen paljastui arvion olleen 9-vuotiaan lapsen äidilleen esittämä arvaus. Suurin pillien käyttäjä on McDonalds, joka käyttää pelkästään britanniassa 1,8 miljoonaa pilliä joka päivä. McDonalds on amerikkalainen suuryritys. Vähemmän yllättäen myös kaikki muut pillejä käyttävät pikaruokapaikat ovat amerikkalaisia. Näin eurostokomission ehdotus kohdistui erittäin tehokkaasti vain ja ainoastaan amerikkalaisiin suuryrityksiin. Tällaisia temppuja kauppasodassa kaivataan. Tai kaivattaisiin, jos voisimme olettaa ja uskoa amerikassa kaikkien olevan täysiä idiootteja, jotka eivät tajua tempun kohdistuneen pelkästään amerikkalaisiin suuryrityksiin ja pillien olleen pelkkä tekosyy. Natsit menivät taas aliarvioimaan vihollistaan. Ei yllättänyt, mutta ei kerro myöskään hyvää natsien omasta älykkyydestä.

Toinen yhtä kova juttu on jo käsittelyssäkin ollut Eurostoliiton tietosuoja-asetus. Se oli kohdistettu suoraan amerikkalaisia internetyrityksiä vastaan. Nyt se on laitettu käytäntöön. Osa pienemmistä amerikkalaisista yrityksistä on jo lakannut kokonaan palvelemasta eurostoihmisiä, kuten Los Angeles Timesin -- ja muut samaan mediaryppääseen kuuluvat joukkotiedotusvälineet --. He sanovat vain: "Unfortunately, our website is currently unavailable in most European countries. [...]" Toiset taas ovat poistaneet eurostoihmisiltä kokonaan mainokset. Tämä on tietenkin myös hankala vaihtoehto yrityksille, joiden tulot ovat lähes kokonaan mainostuloja. Kolmas ryhmä vaatii eurostoihmisiä hyväksymään uudet ehdot, joiden lainvoimaisuudesta ei ole vielä selvyyttä. Neljänteen ryhmään kuuluvat somejätit, joille Eurostoliitto on uhannut antaa miljardien eurojen sakkoja, vaikka nämä kaikin keinoin yrittävät asetusta noudattaa.

Tilannetta voisi siten pitää erittäin jännittyneenä näin pari päivää ennen terästullien voimaanastumista. Mitään merkkejä sopimisesta ja liennytyksistä ei tunnu olevan. Aina välillä nimettömät lähteet kertovat jonkun sosialistien lehden sivuilla neuvotteluista amerikan kauppaministeri Wilbur Rossin kanssa. Useimmiten jutussa kerrotaan Eurostoliiton luvanneen tehdä jotain pieniä lievennyksiä amerikan tavaran tuonnin suhteen, jolloin Trump voisi vetäytyä tulleista menettämättä kasvojaan. Virallisesti eurostobyrokraatit aina kumoavat kaikki tällaiset väitteet. Amerikasta ei kuulu yhtään mitään. Saksan ulkoministeri Heiko Maas kävi viime viikolla tapaamassa Suomessa ulkoministeri Timo Soinia ja syy tuntui olevan tämä kauppasota: Heiko Maas esitti tiedotustilaisuudessa saksalaisten autojen parantavan amerikan turvallisuutta, koska ovat turvallisia. Verhojen takana tapahtuu nyt hyvin paljon. Parin päivän päästä olemme taas viisaampia.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 068
 • Liked: 8940
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Eurostoliiton ja amerikan välinen kauppasota
« Vastaus #29 : 31.05.2018, 23:47:54 »
Kauppasota on sitten alkamassa. Ylen mukaan "Kauppasodassakin sivulliset kärsivät." Näin se ehdottomasti on. Aion tonkia kärsälläni kauppasotaa läpi niinkauan kuin se kestää. Minusta se nimittäin on viimeinen naula Eurostoliiton arkkuun. Demokratian vastaisuus, matujen siirtelyt, teollisuuden tuhoaminen eivät yksin pysty kaatamaan Eurostoliittoa. Ne ovat vain sanahelinää ja elintason laskua. Edes ihmisten ampuminen ei sosialistisia suurvaltoja ole pystynyt kaatamaan. Neuvostoliittoa ei pystytty edes kaupalla kaatamaan, koska se oli omavarainen. Eurostoliiton kauppasota pystyy kaatamaan. Eurostoliitto on nimittäin erittäin riippuvainen erityisesti ulkoapäin tuodusta energiasta, kaasusta ja öljystä -- ja merkittävissä määrin myös teollisuustuotteista ja jopa kahvin kaltaisista eksoottisista maataloustuotteista --. Tämä on nyt lopun alkua. Aloitetaan fantastisella twiitillä.


Kataisen twiitti on varsin mitäänsanomaton, mutta ei siinä suurta valheellisuuttakaan ole. Hän on varmasti aidosti surullinen kauppasodan alkamisesta ja Eurostoliiton tulosta päätökseensä. Kataisen 70 vuoden jakso viitannee nimenomaisesti Euroopan hiili- ja teräsyhteisön alkuun, joka toimi Euroopan Unionin ja myöhemmin Eurostoliiton synnyttäjänä; sillä luvulla Katainen hyvin tuo piilomerkityksenä esiin tilanteen vakavuuden. Se on menoa nyt; nyt on lyönyt välit rikki amerikkaan.

Kataisen puheet kuulostavat suorastaan järkeviltä verrattuina muiden sosialistien puheisiin. Ulkomaankauppaministeri Virolainen sanoi nyt amerikan eristävän itsensä muusta maailmasta; tietenkään hän ei huomionut, että aasian valtiot, Australia, etelä-amerikan valtiot ja käytännössä kaikki muut paitsi Kanada, Meksiko ja Eurostoliitto ovat saaneet kauppasotansa amerikan kanssa sovittua, ja Meksiko ja Kanada jatkavat yhä neuvotteluja. Eurostoliitto sitävastoin on pilannut suhteensa niin amerikkaan, Venäjään, Turkkiin, britanniaan ja lähes kaikkiin maailman valtioihin -- paitsi Iranin kanssa yritetään nyt kovin tehdä kauppaa --. Maailmassa on muitakin maita kuin Natsi-Saksa ja sen vasallivaltiot.

Vielä hullumpia visersi Eurostoliiton kauppakomissaari Malmström. Hän sanoo tiedotteessaan "Today is a bad day for world trade. We did everything to avoid this outcome." Voi tuota valheellisuuden määrää. He tekivät muka kaikkensa estääkseen tapahtuneen. Oikeasti Malmström kieltäytyi edes neuvottelemasta Trumpin kanssa ennenkuin tämä vetää lopullisesti ja pysyvästi pois kaikki tullit -- ja sitä ennen ei tietenkään ollut edes sen vertaa halua neuvotella uusista kauppasäännöistä --. Malmström myös uhkaa viedä amerikan WTO:n Välitystuomioistuimeen. Tässä ei ole mitään uutta, sillä jo yli kuukausi sitten Eurostoliiton viranomaiset kertoivat Eurostoliiton jo vieneen amerikan sinne. Mutta eipä näy vieläkään WTO:n tietokannoissa kuin Kiinan ja Intian valitukset näistä tulleista. Uhoaminen on kovaa, mutta pelkuruus on sitäkin kovempaa. Siinä kai on ruotsalaisen naisen arkkityyppi.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

Tagit: