UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2018-04-05 Sveitsi: Ilouutinen eritrealaisille - he saattavat päästä kotiin!  (Luettu 4568 kertaa)

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 623
 • Liked: 11285
The Local: Refugee policy - Switzerland may send up to 3,200 Eritreans home
Lainaus
Hundreds of Eritreans granted temporary residence in Switzerland after seeing their bid for asylum rejected have received letters in recent days telling them their status is now under review.

The move comes after the Federal Administrative Court ruled in August last year that it was reasonable to return Eritrean citizens who had already previously performed military service to the African country as they were unlikely either to be required to re-join the military or to face other punishment.

Following legal requirements, the State Secretariat for Migration (SEM) is now reviewing the files of 3,200 Eritreans granted temporary residence in Switzerland with authorities stressing that people affected would have the right to a judicial hearing and that all cases would be dealt with on an individual basis.
Lainaus
People who deserted during military service are not affected by the review process.

Responding to questions from Switzerland’s SDA/ATS news agency, an SEM spokesperson on Wednesday said the review did not mean that Eritreans no longer had a right to temporary residence in Switzerland.

“Those who need protection should receive that protection in Switzerland,” the spokesperson said.
Lainaus
The Federal Administrative Court initially toughened its stance against Eritrean asylum seekers in February 2017 when it slammed shut an open-door policy toward Eritreans which had automatically granted them refugee status.

Previously, Switzerland had given Eritreans refugee status if they said they had left their country "illegally". But the St Gallen-based court ruled that the policy was not justified particularly given exit visas are rarely given out in the autocratic country which enforces universal military conscription.
Lainaus
Swiss daily Tages Anzeiger reported on Wednesday, Switzerland cannot at this time forcibly return people to Eritrea. (  :( ) The country has no wish to take back citizens ( >:( ) who have fled and there is no bilateral treaty on the matter.

Eritreans were the largest group of asylum seekers in Switzerland with 3,375 applications coming from this group.

Migrin tilastoista. Eritrea - Suomi. 01/2017-12/2017 Turvapaikka 222. Kielteinen päätös 0. Sisäisinä siirtoina kaikki tai liki kaikki.
"I care not what puppet is placed upon the throne of England to rule the Empire on which the sun never sets. The man who controls the British money supply controls the British Empire, and I control the British money supply." : Nathan Mayer Rothschild 1815

kivimies

 • Vieras
Ne, jotka ovat paenneet suorittamatta asepalvelusta, voivat siis edelleen hakea turvapaikkaa?  >:(
Päätös kun koskee ainoastaan palveluksen suorittaneita.

Ihme, että se vaino katoaa heti, kun turvapaikka heltiää:
Turvapaikan saaneet eritrealaiset voivat matkailla kotimaassaan, ilman rangaistusta, kunhan maksavat Eritrean valtiolle 2% tuloistaan.
Maksun voi tehdä suurlähetystössä tai rahanlähetyspalveluiden kautta. Sadat tuhannet eritralaiset maksavat tätä maksua ja rahoittavat samaa valtiota, josta ovat paenneet "vainon" vuoksi.

Lainaus
President Isaias Afwerki’s government levies a 2% tax on its diaspora population, including those in other European nations like Belgium, Italy, Germany, Sweden, and the United Kingdom.  The payments are made in several ways including paying directly to embassies, depositing in a bank in Dubai, or even through in-person or courier payments in the capital Asmara. Those paying include hundreds of thousands of Eritreans who have fled Africa’s so-called hermit kingdom, fearing conscription and a government accused of human rights abuses.

https://qz.com/1183766/netherlands-expels-eritreas-top-diplomat-for-diaspora-tax/

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 011
 • Liked: 10339
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Lainaus
Turvapaikan saaneet eritrealaiset voivat matkailla kotimaassaan, ilman rangaistusta, kunhan maksavat Eritrean valtiolle 2% tuloistaan.
Ikävää, mutta suomalaisen pitää maksaa aika paljon enemmän kuin 2% tuloistaan. Pitäisikö tässä alkaa vaihtopakolaiseksi?

Eritrealaisen tilanteen kyllä ymmärtää. Suomeen tullessa tulot nousevat ja veroprosentti tipppuu kahdesta nollaan.
« Viimeksi muokattu: 05.04.2018, 20:49:16 kirjoittanut Peltipaita »
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

rooster

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 552
 • Liked: 2166
^^ pitääkö lomalle lähteä edellisvuoden veroehdotuksen kanssa vai mistä summasta ne keksii repiä sen kaksi prosenttia? Sinänsä vaikka Eritrean armeija ei varmasti ole kiva paikka ryynätä, niin on naurettavaa, että sen suorittamatta jättäminen on oikeutus turvapaikalle.

ismolento

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 576
 • Liked: 6603
Lainaus
Turvapaikan saaneet eritrealaiset voivat matkailla kotimaassaan, ilman rangaistusta, kunhan maksavat Eritrean valtiolle 2% tuloistaan.
Ikävää, mutta suomalaisen pitää maksaa aika paljon enemmän kuin 2% tuloistaan. Pitäisikö tässä alkaa vaihtopakolaiseksi?

Eritrealaisen tilanteen kyllä ymmärtää. Suomeen tullessa tulot nousevat ja veroprosentti tipppuu kahdesta nollaan.

Kaikin tavoin sitä suomalaisia nykyisin kusetetaan, eivätkä näytä muutkaan länsi-eurooppalaiset siltä säästyvän. Kuinka kauan tämä voi vielä jatkua, ennen kuin mitta tulee täyteen?

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 011
 • Liked: 10339
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Afrikassa on rakennettu maa jota ei miesasukkaiden mielestä kannata puolustaa. Suomi on parempi.

Tämä on kilpailutilanne. Jos Suomi voittaa, Suomi häviää.
« Viimeksi muokattu: 05.04.2018, 21:02:46 kirjoittanut Peltipaita »
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

Väärä Signaali

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 121
 • Liked: 85
 • Anna palaa niin et sammuta väärin!
Ei taida Afrikassa olla montaa valtiota, jota paikalliset asukkaat haluaisivat puolustaa ulkoista hyökkääjää vastaan. Kun rajoja vedettiin karttaan viivottimella ihmisistä, seuduista ja uskonnoista välittämättä niin saatiin aikaan epäkansallisvaltioita. Paikalliset pyrkimykset kansallisvaltion suuntaan ovat siellä aiheuttaneet kansanmurhia.

Afrikan tilanne ei korjaudu paikallisten toimesta missään vaiheessa. Ehkäpä mantereen tuleva omistaja Kiina saa työpaikkoja tarjoamalla, uhkailulla ja kiristyksellä jonkinlaisen järjestyksen aikaan. Taloudellinen ja poliittinen riippuvuus Kiinasta voi tehdä sen mitä kehitysavulla ja rauhanturvaajilla ei saatu tapahtumaan. Kiinalla on jo tiukka ote sekä Eritrean että Etiopian valtiosta. Sopii toivoa että se estää ainakin osan konflikteista ja lievittää Etiopian alueen toistuvaa nälänhätää pakottamalla rahaa käytetttäväksi muuallekin kuin pelkkään korrpuptioon.

Kiina nousee hiljaa rahan voimalla siinä missä Venäjä kalistelee ja uhoaa.

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 869
 • Liked: 8317
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
Sveitsiin voisi suositella viihtymisleirejä, niin kuin tietysti Suomeenkin. Mutta koska Sveitsi on varsin tiukkaan asutettu maa, ja toisaalta eräillä alueilla Suomessa on aika hyvin tilaa, Suomi voisi tarjota viihtymisleiripalveluja vuokrausperiaatteella muille valtioille, kuten esimerkiksi Sveitsille.
Totuus ei ole vihapuhetta.

Wir alle sind gekreuzigt, und alle sind kaputt, von Reiztechnologie, von Zeitökonomie, von Qualität des Lebens und Kriegsphilosophie.
—Laibach

Jokainen joka ei myönnä Suomen olevan vekselivetoinen velkaelvis voi jättää ministerinsalkkunsa ovelle ja painua vaikka helvettiin.
—Waldseemüller

Bwana

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 219
 • Liked: 3390
 • Ihmis-perse natsi.
Eritrea... Sattuneesta syystä jotain tiedän tuosta maasta.

Asepalveluksen suorittaneet eivät ole yhtään sen paremmassa turvassa kuin palveluksen laistaneet. Leirille tulee tiensä viemään, tietä tekemään tai vuorenrinnettä pengertämään. Kas kun asepalvelus Eritreassa on virallisesti vuosi ja siihen päälle virallisesti 18kk kansalaispalvelusta erilaisissa työjoukoissa. Käytännössä palvelus voi olla ja usein onkin elinkautinen. Tiedän tapauksen, jossa on oltu nyt 21 vuotta serviisissä. Karata voi yrittää mutta jos kiinni jää, on luvassa "parhaassa" tapauksessa merikonttiin sulkeminen aavikolla. Miehet, oli asepalvelus suoritettuna tai ei, eivät koskaan saa maasta poistumiseen tarvittavaa viisumia. Elleivät he sitten ole puolueen uskollisia jäseniä ja heillä on perhettä, joka jää Eritreaan matkan ajaksi panttivangiksi. Eritrean nuorison tulee viettää 12. kouluvuotensa sotilasleirissä Sawa-nimisessä paikassa (entinen italialaisten varuskunta). Sen päälle sitten armeija.

2% vero ulkomailla oleskeville eritrealaisille tarkoittaa sitä, että jos ei sitä maksa, eivät sukulaiset kotimaassa saa leipäkuponkeja tai sairaanhoitoa. Heiltä voidaan ottaa katto pään päältä pois tai sitten yksinkertaisesti he vain katoavat. On paradoksaalista ja väärin että juuri se porukka, jolla voisi olla jonkin sortin mahdollisuus muuttaa maata lähtee. Toisaalta regiimi on mallia "Asmarassa vesipula----->ihmiset helpottavat tilannettaan kaivamalla omia kaivoja---->hallitus tulee ja valaa nuo kaivot täyteen betonia ja vie kaivajan leirille". Kyllä he ihan oikeaa sortoa ja hengenvaaraa pakenevat.

Minkäänlaista itsenäisyyttä, niin talouden kuin ajatuksenkaan tasolla ei Eritrean hallinto suvaitse. Viimeksi joulukuussa noin 500 yksityistä pientä- ja keskisuurta yritystä suljettiin valtion toimesta. Virallisena syynä oli noiden "veronkierto", eli toisin sanoen nuo yritykset pyörittivät bisnestään käteiskaupalla ohi pankkisektorin. Tämä olikin noille ainoa vaihtoehto koska pankista ei saa nostaa kuukaudessa kuin 5000 nakfaa (350$). Sillä ei hirveän isoa K-kauppaa pyöritetä taloudessa, jossa kaikki maahantuonti on käytännössä mustan pörssin salakuljetuksen varassa. Yksilöllä ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia koittaa parantaa omaa asemaansa.

Maan rahalla on fiksattu kurssi 1$/15 Nakfaa. Joka on siis aivan liian vahva. Tämä aiheutti tietenkin pimeää rahanvaihtoa 1$/23 Nakfaa. Parhaimmillaan kurssi oli 1/40. Tuo loppui kun maasta loppuivat setelit ja vaihtarahamiehet passitettiin leirille. Meidän vakijannu oli aavikolla 7 kuukautta ja laihtui 30 kiloa. Se on aika paljon 190cm/80kg jannuun. Tällä hetkellä erään perheen 23-vuotias tytär on seitsemättä viikkoa vankilassa, syytettynä ei-mistään. Perheen sallitaan viedä poliisiasemalle riisiä ja papuja mutta mitään tietoa tyttären olinpaikasta heillä ei ole.

On toki sitten niin, että toisen passin saatuaan heidän annetaan tuon veron suorittamisen jälkeen mm. vierailla kotimaassa. Vero maksetaan maan suurlähetystöissä käteisellä. Suomen tapauksessa sen kerää joku puolueen uskollinen ja toimittaa sitten Tukholmaan. Tuo vero on Eritrean suurin ulkoinen tulonlähde ja sitä ei näy missään budjeteissa. Toki valtion budjettia ei ole 20 vuoteen julkaistu/sitä ei ole.

Noissa eritrean pakolaisissa on sitten semmoinen jännä puoli että se massa on täysin solutettu Eritran valtapuolueen PFDJ:n lojaaleilla kannattajilla. Italiassa, Saksassa ja Hollannissa on tullut vastaan useita tilanteita, joissa oikeita pakolaisia (käytän tietoisesti näistä tuota sanaa) tulkkaamassa/haastattelemassa on ollut PFDJ:n prominentteja jäseniä, itsekin "pakolaisina" maahan saapuneina. Suomi teki tuon sisäisen siirron suhteen aivan saatanan ison virheen kun antoi eritrealaisten itse päättää keitä tuossa parin sadan tulijan erässä oli. Muistaakseni heidät sijoitettiin lappeen Rantaan ja parissa kuukaudessa tämä jengi oli jo lakossa, syynä mm. kahvilan puute VOKissa. Nuo Suomeen tulleet olivat tasan tarkkaan PFDJ:n iskujoukkoa ja sama kyttäyssysteemi on näin ollen rantautunut Suomeenkin.

Eritrean armeija lisäksi roudaa maasta ulospyrkiviä taalamaksua vastaan Sudaniin (3000$/pää] ja myy heitä siellä sitten arabeille orjiksi. Ensimmäinen toimenpide eritrealaiselta Sudaniin päässeeltä naiselta on ehkäisypiikin otto. Pätee kaikkiin yli 14-vuotiaisiin.

Kenelläkään täysijärkisellä (tarkoitan siis ei-PFDJ:n jäsentä/vapaussodassa/98-00 sotineella) eritrealaisella nuorella ei ole mitään intressiä puolustaa maata. Enkä heitä siitä syytä. Eritreassa ei ole merkittävässä määrin jäljellä 25-45 vuotiaita. Tuota nuoremmilla on vain yksi päämäärä ja se on "ulos". 65-70 vuotiaat kaivavat kansalaispalveluksessa ojia.

Nuo puuttuvat ikäluokat ovat ne, jotka muutoksen voisivat tehdä. Muutos on kuitenkin mahdoton pimeään keskiaikaan verrattavissa olevassa feodaaliyhteiskunnassa jossa kansa(t) ovat täysin regiimin vankeja. Se vertaus Afrikan Pohjois-Koreaan ei ole tuulesta temmattu.
Jees pox holiray!

Lady Deadpool

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 2 688
 • Liked: 3830
 • Roturomanttinen
Sveitsin mahdollisen mallin pelätään leviävän myös Israeliin. Tämä on saanut suvakit hysterian partaalle, päätöstä pidetään varsin vaarallisena.

https://www.newsdeeply.com/refugees/articles/2018/05/14/swiss-treatment-of-eritreans-sets-dangerous-precedent (14.5.2018)

Lainaus
Swiss Treatment of Eritreans Sets Dangerous Precedent

A controversial Swiss decision to review the status of 3,200 Eritrean asylum seekers may have dangerous consequences in Israel, where it has been cited as a precedent for returning Eritreans to Eritrea, says researcher Shani Bar-Tuvia.

ONE MONTH AGO, the Swiss government sent letters to 3,200 Eritrean asylum seekers that could have an impact far beyond Switzerland. It notified them that their temporary status was under review and that return to Eritrea “cannot generally be considered as unenforceable.” This decision was immediately celebrated in Israel by anti-immigration decision-makers, influential public figures and media channels, who saw it as a precedent for the forced return of many of the 26,000 Eritreans living in the country.

With high-level discussions reported to be taking place on the “Swiss option” and Israel’s plan to forcibly deport African refugees and migrants in disarray, there are well-founded fears that deportation to Eritrea could be the next solution.

As is often the case when anti-refugee policies are adopted by other countries, the small print is ignored. Subsequent incarnations of a controversial policy can become even more draconian. And those in Israel who celebrated the Swiss decision are ignoring some inconvenient facts.

First, that the recognition rate of Eritreans as refugees in Switzerland is around 50 percent. In 2017, 54 percent of Eritreans who received a decision on their asylum requests in Switzerland were granted full refugee status (3,464 Eritreans). The recent “review of status” decision, which applies only to Eritreans holding a temporary admission status, does not affect more than half the Eritreans in Switzerland.

Switzerland’s recognition rate of Eritreans is in any case far lower than the average across the European Union. In Israel, by comparison, it is virtually impossible to gain refugee status. So far 10 Eritreans have been recognized as refugees – plus one who was awarded refugee status by the appeals tribunal.

(...)
Sarjavihaaja.

TapsaT

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 388
 • Liked: 1772
Sveitsi on Sveitsi. Mutta meiltä Suomestahan ei niin vaan lähdetä, businekset kärsii!

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 623
 • Liked: 11285
Lainaus
2018-07-12 The Local: Swiss court rules Eritreans who face national service can be deported
Lainaus
A new court ruling opens the door for the deportation of Eritreans who have failed in their bid to win asylum in Switzerland even if they if they face national service back home.

In a statement dated July 10th, Switzerland's Federal Administrative Court (FAC) stated deporting failed Eritrean asylum seekers who had not carried out compulsory military service was "both lawful and reasonable". 

The new ruling is the latest setback for Eritreans who have seen their bid for asylum in Switzerland rejected.
Lainaus
It comes after an Eritrean man appealed a deportation order arguing he would face national service on his return home.

Examining the man's appeal, the FAC addressed the issue of whether military service in the African nation constituted forced labour – something which is banned by the European Court of Human Rights (EHCR) and which would therefore make the man's deportation impossible.

The court noted that the length of public of military service in Eritrea was "hardly predictable and varies between five and ten years on average" and added that "various sources report cases of abuse and sexual assault."

But the court concluded that "although the reported conditions in Eritrean national service are difficult, they are not so severe as to make deportation unlawful."

The FAC went on to state the "ECHR only forbids deportation if there are reasonable grounds to believe that there is a real risk of a flagrant breach of the prohibition of forced labour."

The court said the "abuse and sexual assault are not sufficiently widespread to have any bearing on this assessment", adding that it did not feel that "anyone returning to Eritrea voluntarily faces a real risk of detention or any accompanying inhumane treatment".

The latest FAC ruling further increases the pressure on the around 9,400 Eritreans living in Switzerland on temporary residence permits.

10.7. https://www.facebook.com/jussi.hallaaho/posts/1806702152783304
Lainaus
Jatkuva sotatila on ollut Eritrean hallitukselle peruste ylläpitää käytännössä elinikäistä asepalvelusta. Sadat tuhannet nuoret miehet ovat viimeisten vuosien aikana paenneet rekrytointia Välimeren yli Eurooppaan. Suurin osa Suomeen sisäisesti siirretyistä turvapaikanhakijoista on juuri tällaisia eritrealaisia.

- Toivottavasti Maahanmuuttovirasto seuraa tarkasti myönteistä kehitystä Eritreassa. Ulkomaalaislain mukaanhan suojeluasema voidaan lakkauttaa, jos tarvetta suojelulle ei enää ole, Halla-aho muistuttaa.
keskustelu Halla-aho ketjussa
"I care not what puppet is placed upon the throne of England to rule the Empire on which the sun never sets. The man who controls the British money supply controls the British Empire, and I control the British money supply." : Nathan Mayer Rothschild 1815

Teaparty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 310
 • Liked: 4512
 • I will stand my ground
Sveitsiin voisi suositella viihtymisleirejä, niin kuin tietysti Suomeenkin. Mutta koska Sveitsi on varsin tiukkaan asutettu maa, ja toisaalta eräillä alueilla Suomessa on aika hyvin tilaa, Suomi voisi tarjota viihtymisleiripalveluja vuokrausperiaatteella muille valtioille, kuten esimerkiksi Sveitsille.

Suomihan taisi ihan vapaaehtoisesti käydä imuroimassa eritrealaisia Nuoria(tm) pari lentokonelastillista EU:n Arvo Pohja -solidaarisuudesta sen taakanjakosopparin yhteydessä. Siis sen taakanjakosopparin, jota kukaan muu ei noudattanut.

Blanc73

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 857
 • Liked: 17730
 • Geenivirhe paholainen, Oulun osasto
Veikkaan että että Amnestyn cuckmies Mykkänen ei halua luopua yhdestäkään eritrealaisesta...
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

Sakari

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 214
 • Liked: 4526
^^ pitääkö lomalle lähteä edellisvuoden veroehdotuksen kanssa vai mistä summasta ne keksii repiä sen kaksi prosenttia? Sinänsä vaikka Eritrean armeija ei varmasti ole kiva paikka ryynätä, niin on naurettavaa, että sen suorittamatta jättäminen on oikeutus turvapaikalle.

Eiköhän Eritrean viranomaiset tiedä melko tarkkaan Sveitsin, Suomen ja muidenkin Euroopan maiden sosiaalitukien rahamäärät. Kuuluhan tuo melko oleellisesti maan tulojen muodostukseen.
Ooh lalaa...

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 057
 • Liked: 20110
Nyt se Etiopian kanssa käyty sota loppui.  On siis aika seurata tähteä ja lähteä, heh, runoa pukkaa pelkästä ilosta.

Ja sinne YK:iin terveisiä, notta maan sisäinen poliittinen epävakaus tai sotatila ei ole perustelu väestönsiirroille. Suvereenin valtion odotetaan YK:ientuella hoitelevan sisäiset olot kuntoon. Pätee myös Afrikkaan, jolla ei liene erivapautta?
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)