Kirjoittaja Aihe: Unkarin parlamenttivaalit 8.4.2018 - uutiset, seuranta ja keskustelu  (Luettu 46691 kertaa)

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 633
 • Liked: 12201
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Unkari on ottanut vastaan puoli miljoonaa Ukrainan sotapakolaista. Unkari on ojentanut auttavan kätensä Ukrainan kansalle, mutta Zelenskyistä henkilönä ilmeisesti ei pidetä Unkarissa.

Kaikissa maissa ei olla niin tyhmiä kuin suomalaisessa mediassa, jossa jotain asiaa, maata tai ihmistä joko fanitetaan kokonaisvaltaisesti tai vihataan kokonaisvaltaisesti. Suomalainen uutismedia on hyvä fanittamisessa. Sen se osaa, ei juuri muuta.

Lainaus
Valemedia Iltasanomien Seppo Varjus hyökkää Orbania vastaan kertomatta Unkarin ja Ukrainan kiistan historiallista taustaa. Tämä on malliesimerkki siitä, miten valemedia toimii. Jäsenen Puuha-Pepe on syytä muistaa, että kaikki Sanoman, Ylen jne. "uutiset" pitää tarkastaa itse, jotta ei tule huijatuksi.

Varjuksen juttu on aika hieno esimerkki lehdistön tilasta. Siellä ei edes tiedetä, että Suomi ja Saksa ostavat kaasua Venäjältä. Ei Unkari millään tavoin ole estänyt niitä laittamasta omia hanojaan kiinni. Samoin siellä ollaan epätietoisia siitä, että Unkari on Naton jäsen ja siten länsiliittoutunut. Jos Suomen hakemus Natoon tehtäisiin suomalaisessa lehdistössä anomus varmasti hylättäisiin. Onneksi kukaan ei lue noita juttuja missään muualla kuin Esson baarissa.

Korjattu: Kirjoitin pariin kertaan Unkarin sijasta Ukraina.
« Viimeksi muokattu: 04.04.2022, 15:19:59 kirjoittanut IDA »
qui non est mecum adversum me est

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 554
 • Liked: 102178
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008727043.html
Valemedia Iltasanomien Seppo Varjus hyökkää Orbania vastaan kertomatta Unkarin ja Ukrainan kiistan historiallista taustaa. Tämä on malliesimerkki siitä, miten valemedia toimii.

Lainaus
Unkari on torpedoinut Ukrainankin nato-jäsenyyden. Vaikka Nato-pyrki painostamaan Unkaria Ukrainan suhteen, Unkari ei taipunut, Miklóssy lisää.
Yle: Viktor Orbánin puolueelle murskavoitto Unkarin vaaleissa – "Tämä on vahva viesti EU:lle" 4.4.2022

Aleksanteri-instituutin vanhempi tutkija Katalin Miklóssy ei tietenkään kerro, että Unkari on nimennyt vastustuksensa syyksi Ukrainan toimeenpanemat kielilait, jotka veivät kertaheitolla kielelliset oikeudet kuten oman äidinkielen opettamisen Ukrainan 150 000 unkarinkieliseltä. Nato-kannalla on ollut yhtä puoluetta lukuun ottamatta myös Unkarin oppositiopuolueiden tuki.

Unkarin vastustus on lähinnä symbolista, sillä Ukrainan liittyminen ei olisi muutenkaan ollut mahdollista enää vuosiin Naton ilmoittamilla ehdoilla. Ja silloin kun se vielä oli mahdollista, jäsenyyden torppasivat ihan muut EU-maat.

Lainaus käyttäjältä: Seppo Varjus
Suomessa ja Ruotsissa pohditaan voisiko Orbán kaataa niiden mahdolliset Nato-jäsenhakemukset. Se saattaisi olla liian riskaabelia Unkarin johtajalle, mutta ainahan voi heitellä kapuloita rattaisiin kabineteissa.
Ilta-Sanomat: Kommentti: Orbánin rauta­nyrkki pitää – Putinin EU-kortti säilyi 4.4.2022

Varjus viittaa linkkien perusteella "Suomen ja Ruotsin pohdinnalla" Orbania vihaavan tutkija Katalin Miklóssyn henkilökohtaisiin mielipiteisiin...

Sekä pääministeri Sanna Marin että Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg ovat vahvistaneet, että heidän tietääkseen yksikään Nato-maa ei vastusta Suomen jäsenyyttä.

Lainaus käyttäjältä: Yle
(Katalin Miklóssy)
Suomella ja Unkarilla on jäätävät välit. Unkari ei voi sietää sitä, että Suomi on kritisoinut maan oikeusvaltiokehitystä ja suomalaiset europarlamentaarikot ovat olleet ajamassa oikeusvaltioperiaatetta.

Orbanilla olisi kieltämättä hyvä syy maksaa potut pottuina häntä jopa diktaattoriksi haukkuneille suomalaisille ministereille ja mepeille ja kaiken järjen Unkarin suhteen menettäneelle valtamedialle (mm. HS:n kampanja, jossa Suomea laajemman sananvapauden Unkaria syytettiin mitenkään perustelematta valtiosensuurista), mutta toistaiseksi tällaisesta kostosta ei ole näkynyt merkkejä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Mäyräkoira

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 564
 • Liked: 4473
 • Musta punaisin merkein
Ajattelija 08 on oikeassa. Ensimmäinen maailmansodan jälkeiset rajat vedettiin täysin epäoikeudenmukaisesti unkarilaisia kohtaan. Silloin jäi 3 miljoonaa unkarilaista  silvotun unkarin rajojen ulkopuolelle. Nämä ukrainan unkarilaiset asuvat karpato-rutenian alueella joka oli tsekkoslovakiaa toiseen maailmansotaan asti. Sitten stalin ryösti sen alueen neuvostoliitolle. Enää ei tsekkoslovakia päässyt sen alueen unkarilaisväestöä sortamaan, vaan neuvostoliitto sai sen oikeuden itselleen.

Noh, nämä nyt on näitä. Vanhassa suur-unkarissa, joka kuului itävalta unkarin keisarikuntaan, unkarilaiset sortivat tietenkin kaikkia muita kansallisuuksia, kuten saksalaisia, slovakkeja, romanialaisia...

Let's Go Brandon!!

Pohjanmaalainen dieselsetä

Lapinlahden linnut. Rauhanadressi.
https://youtu.be/Pbb2bQ56sAo

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 787
 • Liked: 9710
Aleksanteri-instituutin vanhempi tutkija Katalin Miklóssy ei tietenkään kerro, että Unkari on nimennyt vastustuksensa syyksi Ukrainan toimeenpanemat kielilait, jotka veivät kertaheitolla kielelliset oikeudet kuten oman äidinkielen opettamisen Ukrainan 150 000 unkarinkieliseltä. Nato-kannalla on ollut yhtä puoluetta lukuun ottamatta myös Unkarin oppositiopuolueiden tuki.
Se on aika radikaali tämä Katalin Miklóssy.... eikä ilmeisesti millään tavalla asenteellinen tutkija  :roll:

EU:n tuet poikki

Juristi ja historioitsija Katalin Miklóssy Helsingin yliopiston Aleksanteri-instituutista ei usko, että Unkarissa olisi vielä 1990- luvulla sisäistetty länsieurooppalainen ymmärrys oikeusvaltiosta, jossa toimii vallan kolmijako ja jossa ihmisoikeuksia kunnioitetaan.

– Mielestäni unkarilaisten pitäisi itse korjata poliittinen järjestelmänsä ja lopettaa muiden syyttely. EU-tukiaiset pitäisi ehdottomasti katkaista, sillä nämä autoritääriset hallitukset nimenomaan elävät eurooppalaisten veronmaksajien tuella, Miklossy muistuttaa.

– Lyhyellä tähtäyksellä se tietysti voimistaisi EU-vastaisuutta, mutta mielestäni se on ainoa ulkopuolinen keino kaataa nämä hallinnot. Demokratiaa voi hajottaa pienin askelin, mutta autoritaarisista järjestelmistä päästään eroon vain sisällissodan tai vallankumouksen kautta. Demokraattisin keinoin se ei onnistu, sillä ne pitävät vallastaan kiinni kynsin ja hampain.[/quote]

https://lakimiesuutiset.fi/unkarin-oikeusvaltion-kriisi/

Että semmoiset tavoitteet ja päämääräät...

Googlaamalla lisää tästä jos vain kantti kestää lukea.
I haven't seen democrats this mad since Republicans freed their slaves.
"Just because you're offended, doesn't mean you're right" - Ricky Gervais

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 583
 • Liked: 24148
 • Blues for Allah
On tää niin jotain järkyttävää, kun EU:n komisaarit, jotka ei ole valittu demokraattisesti, yrittää kyykyttää demokraattisesti valtaan valittua pääministeriä.

En pidä Orbanin venäjämielisyydestä, mutta käsittääkseni hän on varsinainen "pelimies", joka pelaa oman kansansa omaan pussiin ja on sen vuoksi rakastettu kansan piirissä.

En allekirjoita juurikaan hänen kaikkia ajatuksiaan, mutta Unkari on jo niin iso osa EU:n taloudesta, varsinkin autoteollisuuden puolella, ettei Saksalla ole paljon varaa vittuilla enää. Se on vähän sama kuin kaasuputki Venäjältä?  :roll:

Saksa - Venäjä yhteys on aina ollut tuhoisa Euroopalle ja maailmalle, hyvässä ja varsinkin pahassa! >:(
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 787
 • Liked: 44534
 • Kekkosen re-inkarnaatio
On tää niin jotain järkyttävää, kun EU:n komisaarit, jotka ei ole valittu demokraattisesti, yrittää kyykyttää demokraattisesti valtaan valittua pääministeriä.

mutqu, mutqu....
suomihan on demokratia ja täällä äänestetään demokraattori joka sitten demokritoi komissiuriuksen.
Afrikka-komissaarin sanoin (jostain lehdestä)
Lainaus
Urpilaisen mukaan Eurooppa-tasolla voidaan aivan hyvin alkaa käydä keskustelua siitä, miten komissaarit pitäisi jatkossa valita, mutta hän korostaa, että Suomessa on tähän asti ollut perinne, jossa pääministeripuolue nimittää komissaarin.

Eli meillä on jostain tullut perinne, jonka mukaan yksi puolue päättää komissaarin. Mutta jopa eurooppa-tasolla voitaisiin alkaa keskustella siitä, miten asia tulisi hoitaa. Siis keskustella eikä luoda siihen mekanismia tai sääntöä.

ja jostain EU-sivulta: uusi komissaarien kollegio nimitetään joka viides vuosi.

Eli välissä on joskus pääministeri, jonka puolue ei pääse nimittelemään. Ellei sitten saa jotain hyväveli-voitelulupausta nimittää seuraava ja vyöryttää valinta seuraavan ohi. Näin saatettaisiin päättää vaikka jos näyttäisi, että perussuomalaiset olisivat voittamassa tulevat vaalit. Niinpä istuva pääministeripuolue voisi keittiön kautta uittaa jo päätöksen tulevasta komissaarista, ettei hillotolppavirka vaan valuisi jollekulle, joka saattaisi sitä kritisoita tai virassaan vaikka tehdä suomalaisille edullisia lakialoitteita.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 073
 • Liked: 2145
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
On tää niin jotain järkyttävää, kun EU:n komisaarit, jotka ei ole valittu demokraattisesti, yrittää kyykyttää demokraattisesti valtaan valittua pääministeriä.

En pidä Orbanin venäjämielisyydestä, mutta käsittääkseni hän on varsinainen "pelimies", joka pelaa oman kansansa omaan pussiin ja on sen vuoksi rakastettu kansan piirissä.

En allekirjoita juurikaan hänen kaikkia ajatuksiaan, mutta Unkari on jo niin iso osa EU:n taloudesta, varsinkin autoteollisuuden puolella, ettei Saksalla ole paljon varaa vittuilla enää. Se on vähän sama kuin kaasuputki Venäjältä?  :roll:

Saksa - Venäjä yhteys on aina ollut tuhoisa Euroopalle ja maailmalle, hyvässä ja varsinkin pahassa! >:(

Niin kauan kuin Orban pyrkii pitämään Afrikan ja Lähi-idän siirtolaiset sekä Soros-rahoitteiset organisaatiot pois Unkarista, hän on äijä paikallaan. Lisäksi perinteisten arvojen puolustaminen on plussaa. Siksi suvakit, ja suvakkien hallitsemat EU-maat sekä EU:n komissio ja Europarlmantti kihisevät raivosta.

Jos Orban on Venäjä-mielinen, miksi hän ei irrota Unkaria NATO:sta? En usko Orbanin olevan Venäjä-mielinen eikä putinisti. Sen sijaan hän "kilpailuttaa" kaikkia maita saadakseen Unkarille parhaimman neuvottelutuloksen. Se voi tuoda vaikutelman että kaveeraa Putinin tai Xi´n kanssa mutta veikkaan kyseessä olevan peliä. Ongelma on Unkarin riippuvuus Venäjän energiasta ja se miten taata Ukrainan unkarilaisten turvallisuus niin etteivät joudu Venäjän sotatoimien kohteeksi.

https://en.wikipedia.org/wiki/Hungarians_in_Ukraine
https://en.wikipedia.org/wiki/Ethnic_and_religious_composition_of_Austria-Hungary

Orban pidätettiin kasarilla aikaan kun teki jotain mistä kommarihallinto ei tykännyt.
https://external-content.duckduckgo.com/iu/?u=https%3A%2F%2Fi.redd.it%2Fm9z9kzof5yq01.jpg&f=1&nofb=1

Unkarissa on muistissa 1956 kansannousu ja sen kukistaminen puna-armeijan voimin joten puheet Venäjä-mielisyydestä voi jättää omaan arvoonsa. Yhtä lailla Tsekissä ja Slovakiassa muistetaan 1968 Prahan kevät ja sen kukistaminen puna-armeijalla.

Sipilän hallituksen, Rinteen hallituksen ja tyttöhallituksen aikaan Suomi on lässyttänyt Unkarin maahanmuttopolitiikasta ja oikeusvaltiotilanteesta. Tässä on se riski että Unkari kostaa tuon jarruttamalla Suomen pääsyä NATO:on, tai ainakin vihjailla sillä vaikkei tekisikään. Lisäksi Unkari voi nälviä Päivi Räsäsen keissistä. Päivi Räsäsen keissi osoittaa että Suomen pitäisi itse muuttaa omia lakejaan sananvapausmyönteisemmiksi.
« Viimeksi muokattu: 04.04.2022, 20:27:39 kirjoittanut Pallopääkissa »
Kissafani

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 073
 • Liked: 2145
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Ranskassa ja Isossa-Britanniassa on vähintään yhtä sikamaiset parlamentaariset paikkajaottelut kuin Unkarissa - juuri niiden avulla Le Penin ja Faragen puolueet onkin onnistuttu pitämään marginaalissa.

Britanniassa on yhden edustajan vaalipiirit. Ranskassa on kaksivaiheiset parlamenttivaalit. Jos ei ehdokas saa yli puolta äänistä, pidetään toinen äänestys kahden eniten ääniä saaneen kesken. Tuo kaksivaiheinen vaali suosii vanhoja puolueita.
Kissafani

Urban Moving Systems

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 309
 • Liked: 746
Orban nimesi voittopuheessaan Ukrainan presidentti Zelenskyn vastustajakseen. Semmoinen kaveri persuilla siellä. Antisemitismi on aika tiukasti mukana Orbanin ajatusmaailmassa.

Viktor Orban sanoi Israelin vierailunsa aikana, että Unkari osoittaisi "nollatoleranssia" antisemitismiä kohtaan ja suojelevan maansa juutalaisvähemmistöä. Tämän lisäksi Unkari on tukenut Israelia YK:n yleiskokouksessa. Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu kertoi Orbanin olevan "Israelin todellinen ystävä".
Lainaus
Hungary's Orban vows 'zero tolerance' for anti-Semitism on Israel visit

Paying a reciprocal visit to Israel a year after hosting Prime Minister Benjamin Netanyahu in Budapest, Orban reaffirmed that Hungary would show "zero tolerance" for anti-Semitism.

"All of the Jewish citizens in Hungary are under the protection of the government," Orban said, according to a Hebrew translation of his remarks to reporters in Hungarian at the start of talks with the right-wing Israeli leader.

"We are proud that in Hungary, self-identifying Jews, who celebrate and preserve Jewish tradition can feel safe," he added.

The World Jewish Congress estimates the Jewish population in Hungary at between 75,000 and 100,000.

Last year, Orban raised concerns in Hungary's Jewish community when he praised the country's interwar leader Miklos Horthy, a Hitler ally, and used an image of George Soros, a Jewish US financier and philanthropist of Hungarian origin, in an anti-immigration billboard campaign.

Netanyahu and Orban, who won a third straight term in office last April, have found common cause on the issue of Soros and his support for non-governmental organisations that have criticised their governments’ policies.


‘True friend of Israel'

Netanyahu's embrace of Orban has drawn criticism from Israeli opposition politicians and raised eyebrows in the European Union, where the Hungarian prime minister is regarded as an illiberal maverick.

But greeting Orban on Thursday, Netanyahu called him "a true friend of Israel".


Netanyahu: 'I want to thank you for defending Israel'

The Israeli leader has sought closer ties with European nations willing to provide strong backing to Israel.

Hungary in December abstained when the United Nations General Assembly voted overwhelmingly to reject the US recognition of Jerusalem as Israel's capital.

It also joined the Czech Republic and Romania in blocking a European Union statement criticising Washington's decision to move its Israel embassy to Jerusalem.

"You have stood up for Israel time and time again in international forums," Netanyahu said. "It is deeply appreciated, and it is important."
...

https://www.france24.com/en/20180719-hungary-israel-orban-netanyahu-controversial-visit-trump-jerusalem-diplomacy

George Sorosin mustamaalauskampanjan takana ei ole Viktor Orban, vaan kaksi kosher-taustaista poliittista konsulttia. Arthur Finkelstein ja George Birnbaum ovat toimineet mm. Benjamin Netanjahun ja useiden republikaanipresidenttien kampanjoiden taustalla.
Lainaus
The Unbelievable Story Of The Plot Against George Soros

How two Jewish American political consultants helped create the world’s largest anti-Semitic conspiracy theory.
...

The demonization of Soros is one of the defining features of contemporary global politics, and it is, with a couple of exceptions, a pack of lies. Soros is indeed Jewish. He was an aggressive currency trader. He has backed Democrats in the US and Karl Popper’s notion of an “open society” in the former communist bloc. But the many wild and proliferating theories, which include the suggestion that he helped bring down the Soviet Union in order to clear a path to Europe for Africans and Arabs, are so crazy as to be laughable — if they weren’t so virulent.

Soros and his aides have spent long hours wondering: Where did this all come from?

Only a handful of people know the answer.

On a sunny morning last summer, one of them could be found standing in front of the huge buffet in the Westin Grand Hotel in Berlin. George Birnbaum is built like a marathon runner — tall and slender, his head and face shaved clean. Elegant horn-rimmed glasses frame his piercing blue eyes.

Birnbaum — a political consultant who has worked in the US, Israel, Hungary, and across the Balkans — had agreed to talk for the first time about his role in the creation of the Soros bogeyman, which ended up unleashing a global wave of anti-Semitic attacks on the billionaire investor. But he also wanted to defend his work, and that of his former mentor and friend, Arthur Finkelstein.
...

All of which makes it bizarre that Birnbaum and Finkelstein’s ideas spawned a new wave of anti-Semitism, and that they did so in the service of an authoritarian leader, Hungarian Prime Minister Viktor Orbán, reviled around the world for his far-right views. The two men took all the arguments against Soros, from East and West, from left and right, and fused them together. Two American Jews, one a towering figure in US politics, helped create a monster.

Birnbaum doesn’t appreciate the irony, but there is little doubt he played a crucial role in the weaponizing of anti-Semitism.

And he did it by putting Soros on the chopping block.

Starting in 2008, Birnbaum and Finkelstein worked in secret to get Orbán elected. Their victory in Hungary — away from the intense political scrutiny of Western Europe — showed that constructing an external enemy could bring electoral success in the modern era. It allowed Hungary to give birth to “Trump before Trump,” as Steve Bannon said.
...

Finkelstein had long been studying the big political trends, and he settled on simple issues that could do the most damage. In the end, he noticed, it usually comes down to the same concerns: drugs, crime, and race. These are the issues that create the most political division, he wrote in a memo to the Nixon White House in 1970.

Finkelstein’s goal was to polarize the electorate as much as possible, to pitch each side against the other. The fuel: fear. “The danger has to be presented as coming from the Left,” a 25-year-old Finkelstein advised Nixon.

Whoever doesn’t attack first will be beaten, he argued. And Finkelstein made things personal. Every campaign needs an enemy to defeat. He developed negative campaigning into a technique he called “rejectionist voting” — to demonize the enemy so much that even the laziest of voters would want to get out and vote, just to reject them.

Finkelstein would also advise his clients not to talk about themselves, but instead to focus their campaigning on destroying their opponents. He became notorious for turning “liberal” into a dirty word. In TV campaigns that no 1990s American could avoid, opponents were branded as “ultra liberal,” “crazy liberal,” “embarrassingly liberal,” or “too liberal for too long.” Campaigners named his ideology “Finkel-Think.” It was simple but effective. Friends of Finkelstein have often claimed that nobody got more politicians elected than he did.

By the time of his death in 2017, Finkelstein had left an indelible mark on national politics, having worked for Barry Goldwater, Richard Nixon, and Ronald Reagan. While working as a central campaign member for Reagan in 1980, a strangely gloomy advertisement appeared: “Let’s make America great again.”

He reportedly did some work for the Trump Organization in the mid-2000s — and later spoke of the “mind-boggling” power of Trump’s personality. When Trump finally ran for president, his campaign was stuffed with “Arthur’s kids” and friends: Larry Weitzner, Tony Fabrizio, and his old buddy Roger Stone.
...

The triumph in Israel marked the beginning of a new era. It was then that Finkelstein turned to Europe, and an even closer collaboration with Birnbaum. From 2003 onward, the two men worked together as global political consultants, applying Finkelstein’s formula to Eastern Europe and the Balkans, starting with successful election campaigns in Romania and Bulgaria.

Finkelstein and Birnbaum’s electoral masterpiece was created in Hungary, and would have implications around the world.

It began in 2008, when Orbán decided to seek reelection. His old friend Bibi — as Netanyahu is known — introduced him to the two people who would guide his success. Before long, Finkelstein and Birnbaum were applying their formula to Orbán’s election campaign — and then turbocharging it.

Enemies were easy to find in Hungary. The country was an economic basket case and had to be bailed out in 2008. Austerity measures were demanded by their creditors at the World Bank, the EU, and the IMF. Finkelstein and Birnbaum told Orbán to target “the bureaucrats” and “foreign capital.”

Orbán won the 2010 election with a two-thirds majority as the country shifted to the right. Birnbaum is still amazed today how easy it was: “We blew the Socialist party off the table even before the election.”

Birnbaum and Finkelstein, now part of Orbán’s inner circle, found themselves with a problem. While the satisfied winner of the election started rewriting the constitution, they were now lacking an opponent. “There was no real political enemy … there was no one to have a fight with,” Birnbaum remembered. The ultra-right Jobbik party and the Socialist party were beaten, the rest in splinters. “We had had an incumbent with a historic majority, something that had never happened in Hungary before.” To maintain that, they needed a “high energy level,” said Birnbaum. “You need to keep the base energized, make sure that on Election Day they have a reason to go out and vote,” he said. They needed something powerful, like Trump’s “Build the Wall!”

“It always helps rally the troops and rally a population” when the enemy has a face, Birnbaum explained. “Arthur always said that you did not fight against the Nazis but against Adolf Hitler. Not against al-Qaeda, but against Osama bin Laden.” Who could become that enemy in Hungary now that Orbán was in power — and wanted to stay there?

Orbán was busy creating a new, more dramatic story of the nation. Hungary, which had collaborated with the Nazis, was painted as a victim, surrounded by external enemies, under perpetual siege, first from the Ottomans, then the Nazis, and later the Communists. Hungary’s mission was clear: to defend against its enemies, and to preserve Christianity against encroaching Islam and secular forces.

Against this backdrop, Finkelstein had an epiphany. What if the veil of the conspiracy were to be lifted and a shadowy figure appear, controlling everything? The puppet master. Someone who not only controlled the “big capital” but embodied it. A real person. A Hungarian. Strange, yet familiar.

That person was Soros, Finkelstein told Birnbaum.

Birnbaum was mesmerized: Soros was the perfect enemy.

At the beginning, it almost didn’t make sense. Why campaign against a nonpolitician? Although he was born in Hungary, Soros hadn’t lived there in years. He was an old man, known all over the country as a patron of civil society. He had supported the opposition against the Communists before the fall of the Iron Curtain, and financed school meals for kids afterward. In Budapest, he had built one of the best universities in Eastern Europe.

Orbán had even received money from Soros: During his time in the opposition, his small underground foundation Századvég published critical newspapers, created on a copy machine that was paid for by Soros. Orbán was also one of the more than 15,000 students who received scholarships from Soros’s Open Society Foundations. Thanks to Soros, Orbán studied philosophy in Oxford. The two men only met once: when Soros came to Hungary in 2010 after a toxic spill to provide $1 million in emergency funds.
...

It didn’t take much for the two consultants to convince Orbán to take on Soros — the Hungarian prime minister had “an enormous amount of trust in Arthur’s intellect,” said Birnbaum. The anti-Soros campaign was useful for Orbán — and not just domestically. Externally, it would please his Russian neighbors. Putin was afraid of the so-called color revolutions like the one in Ukraine, and the Arab Spring, and had begun attacking Soros and his support for liberal causes.
...

The public campaign against Soros began in earnest on Aug. 14, 2013, around nine months ahead of the next election. It started relatively quietly, with an article in the government-aligned newspaper Heti Válasz attacking NGOs that were said to be controlled by Soros.
...

The attacks came thick and fast after that. Any organization that had ever received money from the Open Society Foundations was painted as “Soros controlled.” Employees of the NGOs were described by government press as “mercenaries,” financed by foreign powers. All of that was done through a series of sensational articles and official responses from members of government.

A crescendo was reached in July 2017, when the whole country was plastered with ads showing Soros’s face and the slogan “Don’t let George Soros have the last laugh!”

The slogan “Stop Soros” was repeated endlessly, everywhere. Manipulated photos showed him walking hand in hand with allies through a fence: Orbán’s fence, constructed to stop refugees crossing into Hungary. Orbán claimed Soros maintained a mafia network.

In the fall of 2017 the administration conducted a “national consultation.” Millions of citizens received questionnaires, in which they could choose whether or not they supported the “Soros plan” to allow a million people from Africa and the Middle East to enter Europe per year.

It worked. A huge part of the country turned against Soros. Orbán won in 2014 and 2018, both times with an overwhelming majority.

Soros was trapped. “The perfect enemy is one that you can punch again and again and he won't punch back,” said Birnbaum. If Soros had struck back, it would have just played into their hands, confirming that he had power and influence, said Birnbaum. Soros and the Open Society Foundations have tried to counter accusations and attacks, and have even sued the Hungarian government in the European Court of Human Rights, but they couldn’t enter the political arena. It would be unthinkable for the 87-year-old Soros to run against Orbán. “Mr. Soros is not a politician,” said his assistant Michael Vachon.
...

https://www.buzzfeednews.com/article/hnsgrassegger/george-soros-conspiracy-finkelstein-birnbaum-orban-netanyahu

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 083
 • Liked: 11763
Jos muodostetaan jokin suuri blokki jonka ainoa tarkoitus on suistaa vallassa oleva puolue pois vallasta niin se helposti tiivistää myös sen vastustettavan puolueen rivejä.

Jos tuo blokki olisi voittanut vaalit ja muodostanut hallituksen niin mitä siitä olisi tullut jos puolueilla ei muuta yhteistä ollut kuin vastustaa Orbania?

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 554
 • Liked: 102178
George Sorosin mustamaalauskampanjan takana ei ole Viktor Orban, vaan kaksi kosher-taustaista poliittista konsulttia. Arthur Finkelstein ja George Birnbaum ovat toimineet mm. Benjamin Netanjahun ja useiden republikaanipresidenttien kampanjoiden taustalla.
...
https://www.buzzfeednews.com/article/hnsgrassegger/george-soros-conspiracy-finkelstein-birnbaum-orban-netanyahu

Jutussa annetaan ymmärtää, että viatonta vanhaa miestä Sorosta mustamaalattiin syyttä suotta, eikä hän ole pystynyt puolustautumaan.

Oli Soroksen valitsemisesta kampanjoinnin kärjeksi mitä mieltä tahansa (Unkarille ja Euroopalle vaarallisen maahanmuuttopolitiikan henkilöiminen häneen oli ainakin tehokasta), niin tuohan ei pidä alkuunkaan paikkaansa. Soros mustamaalasi ensin Unkaria, lobbasi näkemyksiään EU:n komissiolle ja valehteli ja uhriutui oman viestintäkoneistonsa kautta.

Soroksen myymät Unkari-näkemykset hallitsevat edelleen valtamediaa muun muassa Suomessa, mikä näkyi taas vaalien kommentoinnissa. Esimerkiksi Helsingin Sanomissa on ollut viime vuodet enemmän sääntö kuin poikkeus, että Unkarin tilaa ja johtoa kritisoiva asiantuntijakommentaattori työskentelee Sorosin OSF:n rahoittamassa järjestössä.

Edit:
Jos muodostetaan jokin suuri blokki jonka ainoa tarkoitus on suistaa vallassa oleva puolue pois vallasta niin se helposti tiivistää myös sen vastustettavan puolueen rivejä.

Jos tuo blokki olisi voittanut vaalit ja muodostanut hallituksen niin mitä siitä olisi tullut jos puolueilla ei muuta yhteistä ollut kuin vastustaa Orbania?

Blokilla oli yhteinen ohjelma, jota kai olisi yritetty toteuttaa, mutta on kuvaavaa, että ohjelmaa ja sen eroja Fideszin politiikkaan ei tietääkseni ole selitetty Unkari-uutisoinnissa sanallakaan. Pääpaino niin kampanjoinnissa kuin uutisoinnissakin on ollut Orbanin kaatamisessa.
« Viimeksi muokattu: 04.04.2022, 18:32:27 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Urban Moving Systems

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 309
 • Liked: 746
George Sorosin mustamaalauskampanjan takana ei ole Viktor Orban, vaan kaksi kosher-taustaista poliittista konsulttia. Arthur Finkelstein ja George Birnbaum ovat toimineet mm. Benjamin Netanjahun ja useiden republikaanipresidenttien kampanjoiden taustalla.
...
https://www.buzzfeednews.com/article/hnsgrassegger/george-soros-conspiracy-finkelstein-birnbaum-orban-netanyahu

Jutussa annetaan ymmärtää, että viatonta vanhaa miestä Sorosta mustamaalattiin syyttä suotta, eikä hän ole pystynyt puolustautumaan.

Oli Soroksen valitsemisesta kampanjoinnin kärjeksi mitä mieltä tahansa (Unkarille ja Euroopalle vaarallisen maahanmuuttopolitiikan henkilöiminen häneen oli ainakin tehokasta), niin tuohan ei pidä alkuunkaan paikkaansa. Soros mustamaalasi ensin Unkaria, lobbasi näkemyksiään EU:n komissiolle ja valehteli ja uhriutui oman viestintäkoneistonsa kautta.

Soroksen myymät Unkari-näkemykset hallitsevat edelleen valtamediaa muun muassa Suomessa, mikä näkyi taas vaalien kommentoinnissa. Esimerkiksi Helsingin Sanomissa on ollut viime vuodet enemmän sääntö kuin poikkeus, että Unkarin tilaa ja johtoa kritisoiva asiantuntijakommentaattori työskentelee Sorosin OSF:n rahoittamassa järjestössä.

Tämä on Buzzfeed -verkkolehden toimittajan tulkintaa. Alkuperäinen artikkeli on sveitsiläisen Das Magazin-lehden, jonka perusteella toimittaja on tehnyt juttunsa. Osoitin vaan että Orban ei ollut Soros-kampanjan takana.

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 073
 • Liked: 2145
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
George Sorosin mustamaalauskampanjan takana ei ole Viktor Orban, vaan kaksi kosher-taustaista poliittista konsulttia. Arthur Finkelstein ja George Birnbaum ovat toimineet mm. Benjamin Netanjahun ja useiden republikaanipresidenttien kampanjoiden taustalla.
...
https://www.buzzfeednews.com/article/hnsgrassegger/george-soros-conspiracy-finkelstein-birnbaum-orban-netanyahu

Jutussa annetaan ymmärtää, että viatonta vanhaa miestä Sorosta mustamaalattiin syyttä suotta, eikä hän ole pystynyt puolustautumaan.

Oli Soroksen valitsemisesta kampanjoinnin kärjeksi mitä mieltä tahansa (Unkarille ja Euroopalle vaarallisen maahanmuuttopolitiikan henkilöiminen häneen oli ainakin tehokasta), niin tuohan ei pidä alkuunkaan paikkaansa. Soros mustamaalasi ensin Unkaria, lobbasi näkemyksiään EU:n komissiolle ja valehteli ja uhriutui oman viestintäkoneistonsa kautta.

Soroksen myymät Unkari-näkemykset hallitsevat edelleen valtamediaa muun muassa Suomessa, mikä näkyi taas vaalien kommentoinnissa. Esimerkiksi Helsingin Sanomissa on ollut viime vuodet enemmän sääntö kuin poikkeus, että Unkarin tilaa ja johtoa kritisoiva asiantuntijakommentaattori työskentelee Sorosin OSF:n rahoittamassa järjestössä.

Edit:
Jos muodostetaan jokin suuri blokki jonka ainoa tarkoitus on suistaa vallassa oleva puolue pois vallasta niin se helposti tiivistää myös sen vastustettavan puolueen rivejä.

Jos tuo blokki olisi voittanut vaalit ja muodostanut hallituksen niin mitä siitä olisi tullut jos puolueilla ei muuta yhteistä ollut kuin vastustaa Orbania?

Blokilla oli yhteinen ohjelma, jota kai olisi yritetty toteuttaa, mutta on kuvaavaa, että ohjelmaa ja sen eroja Fideszin politiikkaan ei tietääkseni ole selitetty Unkari-uutisoinnissa sanallakaan. Pääpaino niin kampanjoinnissa kuin uutisoinnissakin on ollut Orbanin kaatamisessa.

Minulle on jäänyt jotenkin hämäräksi mitä tapahtui Jobbikille kun se alkoi suvakoimaan ja kääntyi EU-myönteiseksi. Aiemmin Jobbik oli se mikä piti kovempaa ja radikaalimpaa linjaa kuin Fidesz. Tuohon aikaan Viktor Orban pystyi käyttämään Jobbikia varoituksena ulkovalloille siitä jos Fidesz kammetaan vallasta, tilalle tulee Jobbik-vetoinen hallinto. Sen aikaista Jobbikia saattoi pitää antisemitistisenä, mitä taas Fidesz ei ole missään vaiheessa ollut.

Nyt Jobbik on samassa oppositioallianssissa samassa sekalaisessa seurakunnassa jossa on mm. demaripuolue tai mikä siellä on sosialistipuoluetta vastaava sekä vihrevasemmiston puolueet.
« Viimeksi muokattu: 04.04.2022, 19:27:30 kirjoittanut Pallopääkissa »
Kissafani

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 971
 • Liked: 3506
Sinimustat uneksii kykenevänsä samaan kuin Mi Hazank, mutta se taitaa pelkäksi unelmoinniksi jäädäkin:


Lainaus
Mi Hazank on radikaalikansallismielinen liike, joka erosi Jobbik-puolueesta vuonna 2018 vastalauseena kyseisen puolueen maltillistumiselle. Jobbik tunnettiin niin Unkarissa kuin Unkarin ulkopuolellakin aiemmin ”äärioikeistolaisena” puolueena, jolla oli oma Magyar Gardaksi kutsuttu puolisotilaallinen osasto. Erityisesti nykyisen juutalaisjohtonsa aikana kyseinen puolue kuitenkin maltillistui kiihtyvää vauhtia, kypsyen lopulta eräänlaiseksi värisokeaksi konservatiivipuolueeksi, joka oli hylännyt lähes kokonaan aiemmat nationalistiset juurensa. Puolueesta irtautuneen Mi Hazankin menestys toimiikin hyvänä esimerkkinä kaikille kansallismielisille siitä, kuinka nationalistisen liikkeen suosiota ei tulisi ikinä kasvattaa sen aatteellisten päämäärien kustannuksella. Aiemmin lakkautettu Magyar Garda jatkaakin nykyään toimintaansa tämän uuden puolueen alaisuudessa.

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 959
 • Liked: 1954
Kysyin tänään yhdeltä amerikanjuutalaiselta varttitutulta, että mitä mieltä hän on Sorosista. Vastaus: Soros on paholaisen reinkarnaatio, äärivassari ja Israelin vihaaja.
Pesunkestävä militaristivaskisti.

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 011
 • Liked: 13801
Kokoomuksen ex-puheenjohtaja ja pitkän linjan poliitikko
Demokratia haasteellinen tyyppi
"Healthy free speech is when someone says something you don't like" - Elon Musk 04/2022

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 073
 • Liked: 2145
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Salolainen vaikuttaa olevan yläluokkainen globalistisosialisti jolla on porvarillinen ulkokuori.

Jokin vuosi sitten jossain twiitissä Salolainen haaveili EU:n tekemästä väliintulosta Unkariin ja harmitteli ettei EU:lla ole armeijaa joka voisi niin tehdä. Ihan kuin vuoden 1956 mallinen väliintulo?

Eikös Pertti Salolainen ollut 1970-luvulla mukana siinä Remonttimiesten ryhmässä, joka pyrki hankkimaan Kokoomukselle hyväksyntää Kremlistä? Siinä ryhmässä oli mm. Ilkka Kanerva.

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 011
 • Liked: 13801
Orban nimesi voittopuheessaan Ukrainan presidentti Zelenskyn vastustajakseen. Semmoinen kaveri persuilla siellä.
Jätän vain tämän tähän

"Healthy free speech is when someone says something you don't like" - Elon Musk 04/2022

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 554
 • Liked: 102178
Lainaus
Pertti Salolainen
EUn on nyt estettävä kaikki rahoitus Orbanin hallinnolle kunnes sananvapaus ja kansalaisoikeudet on taattu.

Olen pelkkänä korvana, mitä konkreettisia vaatimuksia Pertti Salolainen asettaa Orbanin hallinnolle unkarilaisten sananvapauden ja kansalaisoikeuksien takaamiseksi. Twitter-ketjusta ne eivät selviä.

Kiinnostaa siltäkin kannalta, pitäisikö Salolaisen mielestä myös suomalaisten sananvapautta laajentaa unkarilaisten tasolle.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 409
 • Liked: 11965
Kokoomuksen ex-puheenjohtaja ja pitkän linjan poliitikko

Demokratia haasteellinen tyyppi
Pertti Salolainen on 81-vuotias. Hän ei taida enää tajuta, mitä maailmassa tapahtuu, jos on koskaan tajunnut.

Katalin Miklossyn kohdalla voi sanoa, että nimi on enne. Yle käyttää "asiantuntijana" ihmistä, joka vaatii sisällissotaa tai vallankumousta demokraattiseen EU-maahan, kun kansa äänestää väärin. Harmi kun Adolf Hitler on kuollut. Yle käyttäisi häntä asiantuntijana arvostelemaan Puolan ihmisoikeustilannetta.

Tragedian synty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 311
 • Liked: 5828
 • Ukrainan asia on Suomen asia
Olen pelkkänä korvana, mitä konkreettisia vaatimuksia Pertti Salolainen asettaa Orbanin hallinnolle unkarilaisten sananvapauden ja kansalaisoikeuksien takaamiseksi. Twitter-ketjusta ne eivät selviä.

Salolainen varmaankin kannattaa Unkariin jonkinlaista denatsifikaatio-operaatiota. Tosiaan, hän on 1970-luvun remonttimiehiä, joille Suomen itänaapurin näkökulman ymmärtäminen oli sydämen asia. Ei siis ole mitenkään kaukaa haettua, että hän yhä hyväksyy Kremlin menetelmät ja haluaa EU:n toteuttavan isoveljellisen kurinpalautuksen niskuroivassa pikkuveljessään, ihan samalla tavalla kuin Venäjä tälläkin hetkellä toimii omalla tahollaan.

EU-mieliset ovat viimeisen runsaan kuukauden aikana päässeet esiintymään oikeudenmukaisuuden sotureina. Salolainen muistuttaa meitä siitä asiasta, josta George Orwell kertoi kuvaannollisesti Eläinten vallankumouksen loppukohtauksessa: ihmiset ja siat, vanhat veriviholliset, ovat pohjimmiltaan ihan samanlaisia.
Ceterum censeo Russiam esse delendam.

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 798
 • Liked: 12556
Unkarin kansa on hurmoshenkisesti nationalistista ja Orbanin takana prosenteilla, joita ani harvoin pääsee monipuoluejärjestelmässä näkemään. Ja nouseva voima on vielä radikaalimman äärioikeistolainen kuin Orban.

Arvioisin, että tässä vaiheessa Unkarin saaminen pan-eurooppalaiseen "ruotuun" vaatisi samanlaisen kansallisen aivopesun ja syväsubversion, kuin joka toteutettiin Saksan kansalle toisen maailmansodan jälkeen. Ensin kyseinen kansa pitäisi vain saada lyötyä yhtä perusteellisesti polvilleen kuin sodan hävinnyt Saksa.
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 073
 • Liked: 2145
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
^En usko että tuota tapahtuu. Unkari mieluummiin ottaa haukut ja imagotappiot vastaan kuin alkaisi aivopesemään kansaansa. Enkä usko että Unkaria voi kiristää edes rahan menetyksellä, kun siinä menettää vain rahaa. Siellä on muistissa neuvostoajat joten rahan menetys ei ole mitään verrattuna pakkovallan alla elämiseen.

"Eurooppalaisissa arvoissa" on kyse Brysselin vallasta eikä mistään "arvoista". Unkarilla on ollut eurooppalaisia arvoja keskiajalta 1000-luvulta eli Pyhän Tapanin ajoista alkaen joten Brysselin kitinällä ei ole mitään merkitystä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Tapani_I_(Unkari)

Tuo uuden kovemman linjan puolueen nousu parlamenttiin todetaan täällä:
Orban voi käyttää Mi Hazankia ukkosenjohtattimena ja sanoa ulkomaisille kitisijöille että jos Fidesz ei ole vallassa, sitten vallassa on Mi Hazank. Yrittäkää sitten pärjätä sen kanssa....
« Viimeksi muokattu: 05.04.2022, 04:35:16 kirjoittanut Pallopääkissa »
Kissafani

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 011
 • Liked: 13801
^
Toi Mi Hazank perustettiin kun Jobbikin uusi johto käänsi suunnan vasemmalle. Entiset Jobbikin johtohahmot tykkää johtaa ja perustivat "uuden Jobbikin" Kaippa tuota voi sellaiseksi sanoa kun pj. on Jobbikin ex-vpj ja vpj. on ihq Dóra Dúró.

Lainaus
Vuoden 2018 artikkeli Brand New Far-Right Party Emerges from the Ashes of Jobbik
Ikävästi sensuroitu media tuolla Unkarissa kun kirjoittavat artikkeleja jossa heitä ei kutsuta natseiksi joiden mielestä valkoinen Unkari on jotenkin kannatettava ja hyväksyttävä asia :P 

Pääministeriksi valitun Orbanin pressissä silmäkulmia kohottava asia oli että jos ryssät haluavat maksun ruplissa niin me maksamme ruplissa. Oli tuossa muutakin.
Lainaus
PM Orbán: We believe in nation states but clearly see Hungary’s future as one within the EU and NATO
Apr 6, 2022 - Zoltán Kovács

Sunday’s election results were the best ever, as no party has ever received so many votes since the fall of communism, Prime Minister Viktor Orbán said at a press conference in Budapest on Wednesday. The highlights, including some Q&A with reporters.

The prime minister said that they owe their huge election victory to three facts. Firstly, Hungarians wanted peace, and since there was a war going on in the neighborhood, they voted for those who offered the greatest guarantee of peace. The second factor was that Hungary is a successful country; if you take away the politics and look merely at the facts, you will see that the two most successful countries in Europe are Poland and Hungary, he said.

The third reason for Fidesz-KDNP’s huge win was that their opponent had formed a coalition merely for the sake of grabbing power, which is disrespectful to the electorate, PM Orbán said. In contrast, he noted, they represented a program of heart and passion during their campaign.

“I want to confirm that the government's vision for Europe and the future remains unchanged,” the prime minister said. “We believe in nation states,” he said, explaining that “our understanding of the world is that calamities are global, and effective, rapid responses are always national.”

At the same time, we also clearly see Hungary's future as one within the European Union and NATO, the PM said.

In view of this, Hungary will be strengthening its alliances: “We continue to envision our future within the European Union and we want to play an active role in shaping the European Union of the future,” he said, adding that “we are a NATO member state, we will remain a NATO member state, and we want to build a much stronger army, thus strengthening NATO.”

The prime minister highlighted three urgent tasks for the future. The first is to achieve peace, starting with a ceasefire, followed by a European peace conference. He said this must happen as soon as possible because the war is “becoming more and more brutal” and he fears that if a ceasefire is not achieved soon, there will be much more suffering, which will be pushed ever closer to the heart of Europe.

Secondly, families must be protected from the unfolding economic crisis in the European Union. According to the PM, the economic fallout has been mainly triggered by the sanctions imposed on Russia. Thirdly, Hungary will aim to curb increasing energy prices and prevent an energy crisis. To do this, we must suspend the Emissions Trading System (ETS) and the mechanism linking electricity prices to gas prices. Similarly, the requirement to include compulsory biofuels must also be suspended.

Responding to a question from public news service MTVA, Prime Minister Orbán confirmed that he spoke on the phone with Donald Trump yesterday and with President Putin earlier today. The two leaders congratulated him on his election victory. PM Orbán said he suggested to President Putin that along with representatives of the Ukrainian government, they should come to Budapest and hold talks on an immediate ceasefire. According to the PM, Hungary has a very good reason for its firm stance on peace. “In fact, we have more than 200,000 good reasons for this,” he added, referring to Hungarians living in Transcarpathia.

Answering a question from AFP on setting up a new political group in the European Parliament, Prime Minister Orbán said that they will wait for the outcome of the French elections. “We will get to work once those results are out,”
the PM said.

A Reuters reporter inquired about Hungary’s Russia policy in light of the country’s high exposure to Russian energy supplies. In his reply, PM Orbán said that in 2009 he understood that Russia would be part of the European security architecture, and it was with this in mind that we developed our Russia policy in 2010. “I don’t know yet exactly how much change the war will bring, but something new is starting here,” PM Orbán said, adding that when they see the new framework, he will sit down with experts in the field and create the Hungarian government’s updated Russia policy.

Hungarian daily Magyar Nemzet asked PM Orbán about the conclusions he drew from the failure of the left-wing coalition. “There are two kinds of people — eternal students and eternal teachers. I am an eternal student; I live to learn. Some people do not learn from their mistakes,” PM Orbán said. In his view, PM Orbán hopes that the Hungarian opposition will be able to “get themselves together,” as “it is important to have a voice in a country’s parliament separate from the government’s; we need competition in politics. It would be in the interest of all of us to have sensible and intelligent debates in parliament, and for that, we need an opposition.”

Slamming ATV’s question as to whether Putin asked him to veto EU sanctions on gas and oil supplies, PM Orbán said that “they will never ask me anything because they are Russians; they take note of the reality that we are standing in opposition to each other.”  PM Orbán further reiterated that “Hungary is a member of the EU; Hungary is a member of NATO. We are standing in opposition to the Russians. They know that.”

The prime minister also answered a couple of questions regarding the EU’s rule of law procedure and tying EU funds transfers to the mechanism. According to him, the government still hadn’t received the letter in question from the President of the European Commission but will respond in due course. He said, however, that the decisions of the Commission and the European Parliament are often motivated by left-wing politics.

Responding to a question from Népszava about Ukrainian President Zelenskyy’s recent hostile statements to Hungary, Prime Minister Orbán said that President Zelenskyy has a “bad habit of telling everyone what to do.” According to the PM, “it’s unusual for someone in trouble to ask for your help or demand that you help him, and then, if you don't help him in the way he imagined, he tells you off.”

On Hungary’s relations with Poland and the war’s implications in that regard, Prime Minister Orbán said that while at present the two countries’ security interests lie in different policies, Hungary must do everything to strengthen its cooperation with Poland, as “our goals in the European Union cannot be realized without Poland’s support.”
"Healthy free speech is when someone says something you don't like" - Elon Musk 04/2022

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 083
 • Liked: 11763
Sitä voisi kuvitella että entisen itäblokin maissa hallitus ei koskaan voittaisi vaaleja saatikka vielä monta kertaa peräkkäin.

Nimittäin, noissa maissa verrataan kaikkea Länsi-Euroopan maihin ja ollaan kärsimättömiä sen suhteen että miksi elintason ja palkkojen nousun kehitys ei ole nopeampaa.

Unkarin tapauksessa katsotaan aina toki Saksaan mutta varsinkin Itävaltaan pain.

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 073
 • Liked: 2145
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Eivät ne kaikki entiset itäblokin maat ole toistensa kopioita. Unkarilla on etunaan matala verotus. Sitten palkkataso on matalampi kuin lännessä joten sen olettaisi houkuttelevan sijoittamaan tuotantoon. Parempi se olisi että tuotantoa laitettaisiin Unkariin tai muualle Itä-Euroopppaan kuin Kiinaan. Se voisi aikaa myöten houkuttaa ulkomailla olevia unkarilaisia palaaman takaisin Unkariin.

https://en.wikipedia.org/wiki/Taxation_in_Hungary

Länsimaissa olevia unkarilaisia saattaa houkuttaa palata Unkariin jossain vaiheessa, mikäli länsimaissa harjoitettu suvakointi ja woke sekä niissä ilmenevät etniset ja uskonnolliset levottomuudet alkavat kyllästyttää. Kotimaassa palkat ovat matalammat mutta se on valtaosaltaan etnisten unkarilaisten sekä tiettyjen historiallisten ryhmien asuttama, eli käytönnössä valkoisten kansojen asuttama maa.
Kissafani

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 554
 • Liked: 102178
Olen joskus ennenkin maininnut Helsingin Sanomien uskomattomasta Orbán-vihasta.

Lainaus
Vuoteen 1985 sijoitettu unkarilaissarja The Informant avaa kiinnostavia kulmia yksipuoluejärjestelmään

TARINAN mukaan Unkarin pääministeri, oikeistopopulistista Fideszia johtava Viktor Orbán oli nuorena ilmiantaja, joka kertoi turvallisuuspoliisille tietoja kommunistisen järjestelmän vastaisesta ”epäilyttävästä” ystävästä, myöhemmästä rikkaasta tukijastaan.
...
Helsingin Sanomat 13.4.2022

Melkoinen alku tv-sarja-arvostelulle. Toimittaja Harri Uusitorppa ottaa etäisyyttä ilmiantajasyytökseen toteamalla "tarinan mukaan", mutta mielikuva on kylvetty.

Nimenomaan tarinoinnista oli kyse, kun mediamoguli Lajos Simicska kolmenkymmenen vuoden ystävyyden jälkeen raivostui syystä tai toisesta silmittömästi Viktor Orbánille ja muun muassa ilmoitti muuttaneensa mieltään ja epäilevänsä Orbánin myöhempien toimien perusteella hänen olleen 80-luvulla kommunistien ilmiantaja. Tuota ennen Simicska oli julistanut, että vain toinen heistä voi jäädä eloon:

Lainaus
Lajos Simicska declares war on Viktor Orban: “It’s either him or me!”

Hír24 interview with MAHIR media mogul Lajos Simicska

Hello, I am József Nagy speaking from Hír24. Is Lajos Simicska there?

It’s me in person. What would you like to know?

[...]

Who do you think is backstabbing you right now?

Viktor Orbán. Is that enough for you?

You just called Zsolt Bayer a f*cker. What would you call Viktor Orbán then?

Another f*cker.

Orbán as well?

Viktor Orbán is a f*cker. He is. You can publish this.

What would be the end of this war, Mr. President?

Well I don’t know. Either him or me will fall.

Who?

How should I know?

There are two in the battlefield.

Well, this is what war is like. It’s either him or me. Who the f*ck knows in advance. Somebody will die in the end, no?
The Budapest Beacon 6.2.2015
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 073
 • Liked: 2145
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Tämä voisi kuulua myös Ranskan vaalit-ketjuun. Sunnuntaina oli Radio Patmoksella Ajankohtafoorumin aiheena Unkarin ja Ranskan vaalit.
https://www.patmos.fi/patmosplus/?series=22525&episode=306892&title=unkarin-ja-ranskan-vaalit-huhtikuussa-2022
Kissafani

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 554
 • Liked: 102178
Lainaus
Tukahduta sananvapaus, valvo koululaitosta, korruptoi – Diktaattorin käsikirja -raportti listaa nämä ja 11 muuta keinoa, joilla demokratiaa horjutetaan

Ajatuspaja Liberan julkaisema raportti käsittelee yksinvaltaiseen hallintoon pyrkivien poliittisten tahojen keinopalettia. Kirjoittajien mukaan keinojen tunteminen on tärkeää demokratian puolustamiseksi.

Ajatuspaja Liberan tänään julkaisema Diktaattorin käsikirja -raportti pui esimerkkien kautta demokraattisten instituutioiden vahvuuksia ja heikkouksia sekä sitä, miten niitä voidaan suojata diktatuurilta.

Raporttia ovat olleet laatimassa korkeimman oikeuden entinen presidentti Pauliine Koskelo, ulkopoliittisen instituutin Jussi Lassila, Liberan Tero Lundstedt ja Aleksanteri-instituutin Kalalin Miklóssy.

[...]

Raportin mukaan länsimaille on tyypillistä vähätellä ja aliarvioida autoritaarisia hallintoja, mikä on raportin kirjoittajien mukaan virhe. Yksinvaltaiset järjestelmät voivat raportin mukaan olla todellisuudessa sopeutumiskykyisiä, kekseliäitä ja kykenevät myös tehokkaaseen yhteistyöhön toisten yksinvaltaisten hallintojen kanssa.

Autoritaarisissa hallintomuodoista on myös karsittu yksi seikka, joka raportin mukaan on demokratian olennainen heikkous: vapaus. Vapaissa, reiluissa ja avoimissa vaaleissa myös epädemokraattiset toimijat voivat voittaa määräenemmistön.
...
Yle 20.4.2022

Libera: Diktaattorin käsikirja – Eli miten liberaalia demokratiaa puolustetaan

Kuten viimeistään Kalalin Miklóssyn nimestä arvaa, "raportin" idea on rinnastaa Unkari Venäjään ja Valko-Venäjään ja päästä julistamaan se random tutkijan arvovallalla diktatuuriksi.

Katkeruus paistaa. Esipuheen mukaan Unkarin vaalitulos kuulemma näytti "jälleen kerran, miten vaikeaa demokratiaan palaaminen on". Eli väärin äänestetty, kun epäuskottavalla kevyt-Orbánilla myyty Fideszin vastainen sillisalaattirintama sai vain kolmanneksen äänistä.

Kiinnosti, miten raportissa selitetään esimerkiksi yleinen väite unkarilaisten sananvapauden puutteesta, kun kansalaisilla on Unkarissa suurempi sananvapaus kuin Suomessa. Perusteluja ei löytynyt.

Kirjan toinen teema Unkarin demonisoinnin ohella on pelotella, että perussuomalaiset kaappaavat Suomessa vallan ja romuttavat oikeusvaltion. Puoluetta ei syytetä suoraan tai edes mainita nimeltä, mutta vihjailu uhan suunnasta menee perille Soinin aiempaa "missä EU, siellä ongelma"-heittoa myöten. Tai oikeastaan uhka on kirjoittajille vielä suurempi. Nimittäin Suomen kansa, joka saisi eduskuntaan omia etujaan ajavan enemmistön.

Lainaus käyttäjältä: Diktaattorin käsikirja
On aiheetonta pohtia, onko Suomi juuri nyt parempi demokratia kuin Unkari. Sen sijaan hedelmällisempää on tarkastella, ovatko demokraattisten instituutioidemme turvarakenteet paljon paremmassa kunnossa kuin Unkarin olivat ennen vuotta 2010.

Lainaus käyttäjältä: Diktaattorin käsikirja
Tuomioistuinlaitoksen riippumattomuuden takeet, kuten keskeiset organisatoriset järjestelyt, ovat kuitenkin tavallisen lainsäädännön ja siten yksinkertaisen eduskuntaenemmistön varassa. Samoin oikeuslaitoksen rahoitus riippuu eduskunnan budjettivallasta. Oikeusvaltion olennaisten instituutioiden todellinen asema ja toimintakyky eivät siten ole suojassa mahdollisilta heikennyksiltä, mikäli poliittiset voimasuhteet muuttuisivat oikeusvaltioon sitoutumisen kannalta epäedullisesti. Olisi hyvä löytää tahtoa oikeusvaltion perustuslaillisen suojan vahvistamiseen kaiken varalta.

Kokemukset osoittavat, että oikeusvaltiota voivat vahingoittaa tai pyrkiä vahingoittamaan paitsi ”paholaiset”, jotka tietävät mitä tekevät, myös ”hölmöläiset”, jotka eivät tajua mitä tekevät, tai ”henkiset laiskurit”, jotka eivät jaksa miettiä, mihin ollaan menossa.

Pauliine Koskelo kuvaa omassa osuudessaan instituutioiden kritiikin oikeusvaltion horjuttamiseksi ja kuittaa viranhaltijoiden toiminnan arvostelun henkiseksi väkivallaksi. Sosiaalinen media on kuulemma ryöstäytynyt sen pyörittäjien käsistä, joten tokihan on oikeuslaitoksen tehtävä panna asiat järjestykseen, etenkin kun somea ohjailevat Koskelon mukaan ulkoapäin vihamieliset voimat (se on Venäjä). "Oikeusvaltio" onkin hyvissä ajoin suojattava ailahtelevan kansan ja eduskunnan enemmistön tahdolta.

Liittovaltio-EU:n vastustajat ovat kirjoittajille oikeusvaltion vastustajia. Ratkaisuksi esitetään "oikeusvaltiomekanismin" eli talouspakotteiden käyttäminen niskuroivien jäsenmaiden nujertamiseksi. Rankaisuinstrumentin voisikin uudelleennimetä osuvammin "liittovaltiomekanismiksi".

Edit:
Tämä kieltämättä osui ja upposi:

Lainaus käyttäjältä: Diktaattorin käsikirja
Kaappaa syyttäjälaitos ja politisoi valtakunnansyyttäjän rooli

Tuomioistuinten ohella myös syyttäjälaitos on avainasemassa
oikeusvaltion romuttamisessa
. Diktaattorin kannattaa aloittaa yl-
häältä ja varmistaa lojaali henkilö valtakunnan ylimmän syyttäjän
rooliin
. Jos tämä onnistuu, on valtaeliitti jatkossa lakien yläpuolella,
koska valtakunnan pääsyyttäjä ei nosta syytteitä heitä vastaan. Te-
kaistuilla syytteillä voidaan myös karsia opposition edustajia ulos
vaaleista.
« Viimeksi muokattu: 20.04.2022, 18:04:00 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 073
 • Liked: 2145
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Olisiko tuo Kalalin Miklóssyn saanut Suomesta työpaikkaa jos ei olisi suvakki ja vastustaisi Orbania?

Tarja Halonen nimitti Koskelon aikoinaan Korkeimman oikeuden presidentiksi. Koskelo on demlalainen, kuten muut Punamuumin nimittämät virkamiehet joilla on juristikoulutus. Mistä muutoin on peräisin se käsitys että virkamiehet olisivat jokin aatelisto jolla pitää olla koskemattomuus kaikelle arvostelulle? Virkamiehillä on virkavastuu, joten ne pitää tarvittaessa laittaa vastuuseen.

EU:n ja suvakkien retoriikassa oikeusvaltio ja oikeusvaltioperiaate tarkoittavat pakkomaahanmuuttoa, suvakointia, wokea ja LGBTQ-saastan pakottamista kaikkialle.

Oikeusvaltiosta ja oikeusvaltioperiaatteesta lässyttäminen on retorista sanahelinää. Sanahelinä olettaa että suurin osa ei tiedä mitä oikeusvaltio ja oikeusvalitoperiaate tarkoittavat. Perustuslain 2 § kolmannen momentin mukaan oikeusvaltioperiaate tarkoittaa: "Julkisen vallan käytön tulee perustua lakiin. Kaikessa julkisessa toiminnassa on noudatettava tarkoin lakia." Wikisanakirjan mukaan se on "saksalaisperäinen ajatus valtiosta, jossa kansalaista julkisen vallan toiminnan kohteena suojaavat kirjoitetut lait ja perustuslakiin kirjatut perusoikeudet".

Englanniksi oikeusvaltioperiaate käännetään rule of law, joka myös käännetään laillisuusperiaatteeksi. Laillisuusperiaate on Wikisanakirjan mukaan "se että ketään ei saa pitää syyllisenä rikokseen eikä tuomita rangaistukseen sellaisen teon perusteella, jota ei tekohetkellä ole laissa säädetty rangaistavaksi".

« Viimeksi muokattu: 20.04.2022, 18:05:29 kirjoittanut Pallopääkissa »
Kissafani