UmmaGumma

Äänestys

Vaikuttaako Tuukka Kurun potkiminen pois PS-nuorista perussuomalaisten kannatukseen?

Erottaminen lisää persujen kannatusta.
40 (13.1%)
Erottaminen ei vaikuta persujen kannatukseen.
187 (61.1%)
Erottaminen vähentää persujen kannatusta.
79 (25.8%)

Äänestäjiä yhteensä: 301

Äänestys päättynyt: 14.05.2018, 10:15:48

Kirjoittaja Aihe: Tuukka Kurulle kenkää PS-nuorista  (Luettu 78270 kertaa)

b_kansalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 804
 • Liked: 3999
Vs: Tuukka Kurulle kenkää PS-nuorista
« Vastaus #810 : 17.04.2018, 23:51:50 »
Pähkinänkuoressa siis= nuivistelu 2000-luvun puolesta välistä on tehty väärin. Mestari ja valtaosa nuivista ovat aisureita, koska suomalainen white power on jäänyt keskusteluista ja kirjoituksista syrjään?
Mikä "nuivien valtaosa"? Kenties sinun mielikuvitusvaltaosasi? Sinä ja kaverisi?
Mikä "suomalainen white power"? Kenties sinun ja punikkien käsitys valkoisesta vallasta?

Nyt kun aihe on helvetillisellä työllä valtavan vittuilun ja paskanheittomyrskyn jälkeen saatu esiin ja rotunatsipaska ravistettua Suomen ja suomalaisten tulevaisuudessa selviämisen tärkeimpien aiheiden päältä, niin kenttä pitäisi luovuttaa näille uusrotuteorikoille?
Anna tulla. Oksenna kaikki paha olo sisästäsi. Sen jälkeen helpottaa.

risto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 797
 • Liked: 1975
Vs: Tuukka Kurulle kenkää PS-nuorista
« Vastaus #811 : 17.04.2018, 23:53:05 »
Jussin ei tule kompata jotain "suominaisten ei tule seota ählyihin" -läppää.

Olet varmasti myös sitä mieltä, ettei Jussin tule antaa täkyjä valtakunnansyyttäjälle?

Näin kauas on Halla-aho vuosimallia 2020 tullut Halla-ahosta vuosimallia 2010. Kuten jo useaan kertaan todistettua tietty sisällön puoli on säilynyt vuosien läpi, mutta yhtä lailla on todistettu tyyliin muuttuneen räväkästä protestipoliitikosta Vastuun Kantajaksi. Syytä muutokseen voi vain arvuutella. Myös erivuosimallien kannatusta Suomen kansan keskuudessa voi vain arvuutella. Yksi on kuitenkin selvää. Halla-aho vuosimallia 2020 on jättänyt Suomen poliittiseen kenttään aukon Halla-aholle vuosimallia 2010. Tuukka Kuru voi olla se tai sitten joku muu. Minun näkemykseni mukaan v-2010:lle on huomattavasti enemmän kannatusta kuin v-2020:lle. Erityisesti siksi, koska jos nyt on niin, ettei Halla-aho vuosimallia 2010 sovi enää Halla-ahon vuosimallia 2020 johtamaan puolueeseen, osoittaa se minusta liiallista suvaitsemattomuutta ja minä olen sen verran suvakki, että suvaitsen kaikki kansallismielisyyden muodot paitsi ne, jotka eivät suvaitse muita kuin oman muotonsa.

Sori, mutta Tuukka Kurun jutut vuonna 2018 eivät näytä juurikaan samanlaisilta kuin Jussi Halla-ahon jutut vuonna 2010, tai 2005. Olen lukenut Scriptani hyvin tarkkaan, ja nykyäänkin aina silloin tällöin luen sieltä satunnaisella otannalla jonkin kirjoituksen. Kurun tuotantoon olen tutustunut hyvin pintapuolisesti, mutta siltä osin kuin olen, sisältö on paljolti erilaista. Tyylissä on hyvinkin samaa, jos tätä tarkoitit.

Muutama täky Ilmannin Mikalle oli yksi hyvin harvoista virheistä Scriptassa ja Scriptan mittapuulla hyvin erikoinen kirjoitus. Halla-aho tunsi oikeutettua suuttumusta siitä, että kaikenlaiset raiskarit ja oikeat rikolliset pääsevät kuin koira veräjästä, mutta syyntakeeton kylähullu, Sotta-Sepi laitettiin oikein kunnolla kiven sisään koska kirjoitti internetiin sillä ainoalla tyylillä jonka osaa, kiitos ikuisen anaalivaiheen. Halla-aho tuli sinällään osoittaneeksi oikeuslaitoksen ja varsingin korkeimman oikeuden kaksoistandardit ja mädännäisyyden, mutta hallintovaliokunnan puheenjohtajuus ja hetkellinen syrjään joutuminen persujen keskiöstä olivat liian suuri hinta maksettavaksi tästä. Lopputulos määrittelee kirjoituksen virheeksi, vaikka missään sivistys- ja oikeusvaltiosta tuosta ei olisi tietenkään nostettu edes syytettä saati sitten tullut tuomiota.
"JH-a:n ei suurmoskeijalle oli niin pitkä ja perusteellinen, että tyhmimmät luulivat sen olevan kyllä." -Faidros.

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 013
 • Liked: 3425
 • hamsteri-nationalisti hamsteri
Vs: Tuukka Kurulle kenkää PS-nuorista
« Vastaus #812 : 17.04.2018, 23:55:07 »
Lainaus
b) joka tunnustaa länsimaisen ihmisoikeuskäsityksen ja siihen pohjaavat arvot.

Mitä tällä on tekemistä suomalaisuuden kanssa? Nämä ihmisoikeus scämmit on osa syy, miksi Itäkeskus on lähi-itä-afrikka sossusta maksettuna.
Kummallisia käsityksiä sinulla. Länsimaiset ihmisoikeudet ovat tiivistettyinä vapaus, veljeys ja tasa-arvo - arvoja, joista yksikään ei ole yhteensopiva sen paremmin kristinuskon kuin islaminkaan dogmien kanssa. Oikeus muuttaa mihin haluaa ja saada elatus sen paikan ihmisiltä ei ole ihmisoikeus tietääkseni minkään oppijärjestelmän mukaan.

Nämä on enneminkin Ranskan vallankumouksesta lähteneitä yleismaailmallisia hapatuksia, jotka ovat jonkin verran rantautuneet yleisvalkoisen kulttuurin mukana. Ei silti mitenkään erityisesti suomalaisuutta määrittelevää. Teuvo Hakkarainen symbolisoi ja määrittelee enemmän suomalaisuutta kuin tuollainen hömppä.

Mestitzo Chilessäkin on nämä samat jutut ja Hong Kongissa.
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

b_kansalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 804
 • Liked: 3999
Vs: Tuukka Kurulle kenkää PS-nuorista
« Vastaus #813 : 18.04.2018, 00:00:25 »
Eiköhän koko etnonationalisminkin voi kiteyttää samaan - me pääsimme tänne ensiksi... Aikaisemmin kuin te..
Ei. Me suomalaiset synnyimme tänne oman perheen, suvun, heimon ja kansakunnan maahan. Ehkä meidän sitten pitäisi muuttaa Kekistaniin vaalimaan mämmin ja karjalanpiirakoinen syömistä, koska "vain kulttuuri on arvokasta".

Perttu Ahonen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 459
 • Liked: 3249
 • Difficile est satiram non scribere.
Vs: Tuukka Kurulle kenkää PS-nuorista
« Vastaus #814 : 18.04.2018, 00:03:29 »

Lainaus käyttäjältä: Jussi Halla-aho

Lainaus
Kun maahanmuuttokriittisissä piireissä puhutaan "väestönvaihdoksesta", sitä yleensä pidetään foliohattuiluna tai vähintään liioitteluna. Minusta kuitenkin tuntuu, että suuri yleisö ei täysin hahmota sitä, miten suuri demografinen muutos Euroopassa juuri tällä hetkellä on käynnissä.
[...]
Voidaan keskustella siitä, onko väestönvaihdoksessa mitään pahaa. On kuitenkin epärehellistä sanoa, että se ei olisi käynnissä, että se ei olisi nopeaa, ja että se ei jatkuisi juuri niin kauan kuin sen annetaan jatkua.

[Lisäys:] Suomessa tullaan hiukan jälkijunassa, mutta vauhti on melkoinen. Tilastokeskuksen mukaan maassamme oli vuonna 1990 25 000 muun kuin kotimaisen kielen puhujaa. Vuonna 2015 heitä oli 350 000.
https://www.facebook.com/jussi.hallaaho/posts/1701273086659545

Tässä ollaan asian ytimessä ja kysymys kuuluukin, että:
1. Vastustetaan Suomen väestön vaihtamista ja esitetään asiaan ratkaisu Suomen säilymiseksi suomalaisten etnisenä ja kulttuurisena kansallisvaltiona.
1.a. Tehdään laskelma siitä, kauanko menee, ennen kuin suomalaiset ovat suomessa etninen vähemmistö jos nykyisen kaltainen väestönvaihtopolitiikka jatkuu.
1b. Tehdään laskelma ja perustelu siitä, mikä on kestävää kehitystä maahanmuuttopolitiikassa.

Perussuomalaiset kansallismielisenä puolueena kannattaa tietenkin vaihtoehtoa 1.
 
2. Kannatetaan Suomen väestön vaihtamista ja annetaan nykymenon jatkua, kunnes etnisesti suomalaiset ovat suomessa lopullisesti vähemmistö. 
2.a. Jos nykyistä suuntausta halutaan vain hidastaa, niin suomalaiskysymyksen lopullinen ratkaisu vain siirtyy hivenen kaukaisempaan tulevaisuuteen.

Kaikki muut eduskuntapuolueet kannattavat nykymenoa, eli vaihtoehtoa 2.

Vaaleissa asia kuuluu olla kesto perussuomalaisten päävaaliteema, sillä kysymys Suomen tulevaisuudesta on aina ajankohtainen.
Äänestäjiltä tulee kysyä, kumpaa vaihtoehtoa he kannattavat?
1. Kyllä Suomelle - perussuomalainen vaihtoehto - Suomen säilymistä suomalaisten etnisenä ja kulttuurisena kansallisvaltiona.
vai
2. Ei Suomelle - muiden eduskuntapuolueiden vaihtoehto - Suomen väestön vaihtamista etnisesti ja kulttuurisesti ja kansallisvaltio Suomen lopettamista.

Kansallismielisyyteen kuuluu erilaisia sävyjä ja se on kansallismielisen kattauksen lautasmallin rikkaus ja mausteiden kirjo. Jos joku ei tykkää jostakin kansallismielisyyden mausta tai mausteesta, niin sitä ei ole pakko itse oman kansallismielisyytensä mausteeksi ja sielunravinnoksi käyttää, eikä ketään voi pakottaa käyttämään sitä, mistä ei pidä.

Kansallismielisyys ei ole mikään rotu-tai ihonväri kysymys. Kuka tahansa voi olla tai olla olematta kansallismielinen.

Suomen kansa on oman yli kymmentuhannen vuoden historian lopputulos. Globalistit eivät ole tyytyväisiä luonnolliseen lopputulokseen, eli suomen kansaan, sen etnisiin erityispiirteisiin ja sen kulttuuriin ja haluavat luonnottoman vaihtoehtonsa lopputulemaksi.

Yhtenäinen kansa on kuitenkin oman itsensä paras turva ja tulevaisuuden tae ja siksi se on muodostanut turvakseen oman kansallisvaltion meidän tapauksessa meidän ikioman Suomen. Siksi globalistit vihaavat kansallismielisyyttä ja kansallisvaltioita. Kyse on vallasta, rahasta ja ahneudesta. Kun ei ole omaa kansaa lähimmäisenä jota rakastaa, ei ole myöskään mitään pidäkkeitä globalistiselle vallanhimolle ja ihmisten alistamiselle.

Neuvostoliitto yritti voimansa tunnossa tuhota Baltian maat ja kansat aggressiivisella maahanmuutto, kieli ja kulttuuripolitiikalla. 50-vuodessa Baltian kansat olivat jääneet, tai jäämässä vähemmistöiksi omissa maissaan ja valtakieleksi oli vaihdettu Venäjä. Kuinka kukaan tolkun ihminen voi haluta samaa kohtaloa Suomelle?  On päivän selvää, että suomenkieli tulee vaihtumaan englanninkieleen jahka suomalaiset ovat vähemmistö Suomessa - siitä on jo nyt ensioireita, kun englanninkieli on otettu eräissä "moderneissa" kaupungeissa kolmanneksi viralliseksi kieleksi.

Jokainen suomalainen joka rakastaa Suomea, sen kansaa, kulttuuria ja luontoa - Suomen olemassaoloa - tietää oman moraalisen ja eettisen velvollisuutensa Suomea kohtaan.

Barbaariset ja moraalisesti ja eettisesti rappeutuneet suomalaiset tai "suomalaiset" ovat pelkkiä Suomen hyväksikäyttäjiä ja huonoksi jättäjiä.

b_kansalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 804
 • Liked: 3999
Vs: Tuukka Kurulle kenkää PS-nuorista
« Vastaus #815 : 18.04.2018, 00:03:36 »
Mitäs Kuru on tosipuheessa saanut aikaan hovifilosofoinnin lisäksi? Mikä antaa ymmärtää, että hän saisi aikaan jatkossakaan?
Mitä kukaan koskaan on saanut aikaan politiikan farmiliigassa? Tuukka Kurun poliittinen ura alkoi vasta tästä.

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 902
 • Liked: 7431
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Tuukka Kurulle kenkää PS-nuorista
« Vastaus #816 : 18.04.2018, 00:09:45 »
Jos Japani voi surutta toimia niin kuin se toimii ja niistä syistä kuin se toimii, niin miksi ei Suomi? Mitä luulette, koittaako täälläkin profetoitu väistämätön kansainvaellus aiemmin vai myöhemmin Japanin kohtaloksi kuin Suomen?

Japanissa yli puolet hommanikeistä olisi erotettu kaikesta mahdollisesta poliittisesta vaikuttamisesta. Siellä toimitaan hieman eri tavalla, joten siellä monet sellaiset asiat mitkä täällä eivät ole mahdollisia ovat mahdollisia. Japanilaiset muuten keksivät etnonationalisminkin ennen keskustelupalstoja ja alt-right - läppää, mikä voi tulla nuoremmille yllätyksenä.
qui non est mecum adversum me est

risto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 797
 • Liked: 1975
Vs: Tuukka Kurulle kenkää PS-nuorista
« Vastaus #817 : 18.04.2018, 00:10:09 »
Mitä olette mieltä Japanista? Väestöpyramidi on siellä pahasti levinnyt ylhäältä, kun väki vanhenee ja syntyvyys on alhainen. Silti siellä on tietoisesti päätetty pitäytyä hyvin tiukassa maahanmuuttopolitiikassa, koska Japanin halutaan olevan nyt ja tulevaisuudessakin japanilaisten maa. Tämä on japanilaisista tai ainakin ylivoimaisesta enemmistöstä heitä oikeastaan kai itsestään selvää - siitä ei tehdä mitään numeroa oikeastaan, koska se on luonnollinen asiaintila.  Ovatko japanilaiset siis etnonationalisteja natseja ja rasisteja? ...

Japanilaiset ovat harrastaneet kansallismielistä ja isäinmaallista maahanmuuttopolitiikkaa ja hyvin tietoisesti.

Tällä ei ole tippaakaan mitään tekemistä etnonationalismin, natsismin tai rasimsin kanssa.

Japanilaiset ovat hieno kansa ja ovat tehneet hienon päätöksen. Japanilaiseksi voi tulla, mutta Martti Turunen ei kelpaa. Pitää olla Marutei Tsurunen, puhua japania, toimia kuin japanilainen, elää kuin japanilainen. Ja lukumäärät pitää olla hallinnassa. Etnonationalisti, kuten Tuukka Kuru sen täälläkin muutaman kerran jaetussa tviitissään toteaa, hylkää tällaisen assimilaation mahdollisuuden. Etnonationalisti ei hyväksy Marutei Tsurusta japanilaiseksi. Kaikki tietenkin ymmärtävät sen, että geneettisesti ja syntyperältään Marutei Tsurunen ei ole japanilainen. Muut etnisyyden sanakirjamäärittelykriteerit hän kuitenkin täyttää kirkkaasti.
"JH-a:n ei suurmoskeijalle oli niin pitkä ja perusteellinen, että tyhmimmät luulivat sen olevan kyllä." -Faidros.

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 013
 • Liked: 3425
 • hamsteri-nationalisti hamsteri
Vs: Tuukka Kurulle kenkää PS-nuorista
« Vastaus #818 : 18.04.2018, 00:12:45 »
Heipparallaa kaikki!

Ehdin olla nuorissa 14kk, enkä suinkaan puolta vuotta, kuten täällä muutamat väittivät. Kyseistä ajanjaksoa siivittää muutama keskeinen tapahtuma, joissa osassa olin aktiivisesti mukana, osassa en. Yksi näistä tapahtumista oli ns. case Ahvat, eli kyseisen pariskunnan siirtyminen sinisiin. Tonin loikka sinisiin oli synnyttänyt hyvin tulehtuneen tilanteen nuorisojärjestön sisälle, sillä hänen vaimonsa toimi edelleen nuorisojärjestön varapuheenjohtajana. Kevään, kesän ja syksyn aikana synnyttämäni keskustelu ryhmän sisäisellä areenalla syntyperästä, identiteetistä ja vaihtoehto-oikeistosta haastoivat ryhmän aiempaa liberaalinationalistista konsensusta, jota mm. Tiina Ahva edusti. Sain näiden keskustelujen johdosta myös myllykirjeen järjestön puheenjohtaja Samuli Voutilalta, jossa hän kysyi minulta aivan vakavissaan että "mitä se on sinulta pois, vaikka Suomi muuttuu tulevaisuudessa nykyistä tummemmaksi?". Vastasin hänelle, että tuota kannattaa muuten kysyä Johannesburgin tai Detroitin valkoisilta. Ehkä se saattaa olla joltain pois.

Joo, Ahvat menee tähän good white (trademark) kategoriaan eli kunhan saa asua Marjaniemessä tai Ulanlinnassa, niin ihan sama onko loppukaupunki Mogadishu. Sitten tulee suru puseroon, kun Ullanlinnakin on Bagdad ja pitäisi saada lapset kivaan kouluun eikä vähemmistöksi Rohingya muslimien kanssa, jotka eivät puhu edes suomea.

Tähän osittain Etelä-afrikkakin kusi eli good white britit äänestivät Apartheidin lopettamisen puolesta ja lopulta white flighttasivat emomaahan, jossa valkoiset päätyvät myös vähemmistöksi kohtapuoleen; sitten loppuukin jo white flight kohteet #rant.

Ts. Good whitet on poliittinen ongelma ja ampuu kaikkia jalkaan.
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

risto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 797
 • Liked: 1975
Vs: Tuukka Kurulle kenkää PS-nuorista
« Vastaus #819 : 18.04.2018, 00:13:55 »
Mitäs Kuru on tosipuheessa saanut aikaan hovifilosofoinnin lisäksi? Mikä antaa ymmärtää, että hän saisi aikaan jatkossakaan?
Mitä kukaan koskaan on saanut aikaan politiikan farmiliigassa? Tuukka Kurun poliittinen ura alkoi vasta tästä.

Hyvinkin näin. Itseaiheutettu kohu ja näyttävä ulosmarssi karmit kaulassa sekä raunioina palavat sillat on periaatteessa hyvä lähtökohta jonkin marginaalipuolueen perustamiseen. Vaikuttaa enemmän kuin vähän laskelmoidulta toiminnalta.
"JH-a:n ei suurmoskeijalle oli niin pitkä ja perusteellinen, että tyhmimmät luulivat sen olevan kyllä." -Faidros.

b_kansalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 804
 • Liked: 3999
Vs: Tuukka Kurulle kenkää PS-nuorista
« Vastaus #820 : 18.04.2018, 00:15:26 »
^^^ Martti Turunen siis todisti etnonationalismin vääräksi integroitumalla japanilaiseen yhteiskuntaa? :D Sitten kun vielä saisi tästä japanilaisten etnonationalistien mielipiteen julki, niin voisi alkaa keskustelemaan itse asiasta.

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 013
 • Liked: 3425
 • hamsteri-nationalisti hamsteri
Vs: Tuukka Kurulle kenkää PS-nuorista
« Vastaus #821 : 18.04.2018, 00:19:37 »
^^^ Martti Turunen siis todisti etnonationalismin vääräksi integroitumalla japanilaiseen yhteiskuntaa? :D Sitten kun vielä saisi tästä japanilaisten etnonationalistien mielipiteen julki, niin voisi alkaa keskustelemaan itse asiasta.

Ei niiden oikeisto pidä Turusta japanilaisena.
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

Zerosugar

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 8
 • Liked: 11
Vs: Tuukka Kurulle kenkää PS-nuorista
« Vastaus #822 : 18.04.2018, 00:19:50 »
... ettei minun poliittista toimintaa ole missään vaiheessa ohjannut lyhyen aikavälin parlamentaarinen kannatus.

Ei sinua kyllä strategisella älyllä ole siunattu, kun sait päähäsi alkaa ajamaan etnonationalismia ps-nuoriin.

Jos kannatus on teille kaikki kaikessa, silloinhan teidän kannattaa kopioida kokoomuksen periaateohjelma. Sillä näyttää olevan tällä hetkellä kovasti kysyntää.

Voi pyhä yksinkertaisuus sentään.  :facepalm:sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 069
 • Liked: 8934
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Tuukka Kurulle kenkää PS-nuorista
« Vastaus #823 : 18.04.2018, 00:20:17 »
Muutama täky Ilmannin Mikalle oli yksi hyvin harvoista virheistä Scriptassa ja Scriptan mittapuulla hyvin erikoinen kirjoitus. [ ...] Lopputulos määrittelee kirjoituksen virheeksi [...]

Tämä on juuri sitä mistä puhuin. Minusta muutama täky -kirjoitus ei ollut virhe ja se on ylivoimaisesti merkittävin Halla-ahon kirjoituksista kautta aikojen. Halla-aho ei ainoastaan tämän kirjoituksen ja siitä saadun sakkorangaistuksen johdosta tullut harjatuksi pois valiokunnan puheenjohtajan paikalta. Siihen vaikutti myös Halla-ahon mielipiteet Suomen oikeusjärjestelmästä liittyen tähän kirjoitukseen. Nämä tapahtuivat noin vuonna 2012. Oikeus määräsi Halla-ahon poistamaan kirjoituksen laittomaksi todetut kohdat. Siinäkin Halla-aho vähätteli oikeuslaitoksen päätöstä poistamalla ne tavalla, jota tuskin tarvitsee hompansseille erikseen kerrata -- ja ne ovat sellaisina siellä vielä tänä vuonnakin --. Jopa viime kesänä, jolloin presidentti Niinistö toivoi Halla-ahon osoittavan kyseessä olevan kirjoituksen johdosta Tehokasta Katumista, Halla-aho ei niin tehnyt; hän ei mitenkään vielä silloin osoittanut kirjoituksen olleen virhe.

Vasta puolueen puheenjohtajuuden mukanaan tuoman vallan -- ja myös vastuun -- sisäistettyään voi myös Halla-ahon olettaa muuttaneen kantaansa kyseessä olevaan kirjoitukseen, ja tulkita sen olleen virhe; vasta saatuaan harjan käteen, hän on ymmärtänyt, mitä hyötyä harjaamisesta on -- mutta ei vielä ymmärrä, mitä haittaa siitä on --. Ne, jotka muistavat Timo Soinin ennen vuoden 2015 eduskuntavaaleja, muistavat, miten eurostokriittinen Soini muuttui hetkessä vallan sylikoiraksi. Palkinnoksi hän sai hillotolppansa. Halla-aho näyttää nyt Tehokkaasti Katuvan entisiä syntejään. Jos hänen kuvitelmansa on näin päästä hallitukseen -- ja myöhemmin valtion viraston johtovirkoihin --, hän tulee minun uskomuksieni mukaan pettymään pahoin: Eurostoliitto ehtii kaatua alta pois. Jos hän olettaa Eurostoliiton olevan ikuinen ja Tehokkaalla Katumisella pääsevänsä tulevaan hallitukseen sisäministeriksi ja onnistuvansa siinä tehtävässä estämään uudet matuvyöryt, on hän vähintään hyväntahtoinen hölmö. Sekö on nyt se peruste, minkä vuoksi hänen harjaustaan nyt ymmärretään huolimatta kaikesta; syy ei olekaan kannatus tai rasistileima vaan hallituskelpoisuus. Onko näin jäsen risto? Etkö tunne lausetta candida pro causa ense candido? Mielistelyllä, valehtelulla, juonittelulla ja järjestökaappauksilla -- ja harjauksilla -- ei koskaan saavuteta mitään hyvää.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

risto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 797
 • Liked: 1975
Vs: Tuukka Kurulle kenkää PS-nuorista
« Vastaus #824 : 18.04.2018, 00:22:17 »
^^^ Martti Turunen siis todisti etnonationalismin vääräksi integroitumalla japanilaiseen yhteiskuntaa? :D Sitten kun vielä saisi tästä japanilaisten etnonationalistien mielipiteen julki, niin voisi alkaa keskustelemaan itse asiasta.

Ideologiat eivät ole oikeita tai vääriä, joten niitä ei voi todistaa oikeaksi tai vääräksi. Huonoja ja hyviä ideologioita toki on, ja tämä rotu-/valkonationalismi, josta täällä käytetään harhaanjohtavaa nimeä "etnonationalismi" on mielestäni huono ideologia.

Marutei Tsurunen todisti omalta mikroskooppiselta osaltaan ainakin sen, että Japanilainen yhteiskunta on avoin, jos assimiloidut siihen totaalisesti.
"JH-a:n ei suurmoskeijalle oli niin pitkä ja perusteellinen, että tyhmimmät luulivat sen olevan kyllä." -Faidros.

b_kansalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 804
 • Liked: 3999
Vs: Tuukka Kurulle kenkää PS-nuorista
« Vastaus #825 : 18.04.2018, 00:23:26 »
Hyvinkin näin. Itseaiheutettu kohu ja näyttävä ulosmarssi karmit kaulassa sekä raunioina palavat sillat on periaatteessa hyvä lähtökohta jonkin marginaalipuolueen perustamiseen. Vaikuttaa enemmän kuin vähän laskelmoidulta toiminnalta.
En usko laskelmointiin ja vastaavaan, mutta jos tästä syntyy aidosti nationalistinen _suomalaisten_ puoluehanke, jossa on Tuukka Kurun kaltaisia älykkäitä ja viisaita toimijoita, niin ehdottomasti allekirjoitan kannattajakortin.

PS on ja pysyy populistisena koneistona, josta kukaan ei pääse perille, mikä on lopullinen tavoite hillotolpan lisäksi.

guest1783

 • Vieras
Vs: Tuukka Kurulle kenkää PS-nuorista
« Vastaus #826 : 18.04.2018, 00:29:24 »
^^^ Martti Turunen siis todisti etnonationalismin vääräksi integroitumalla japanilaiseen yhteiskuntaa? :D Sitten kun vielä saisi tästä japanilaisten etnonationalistien mielipiteen julki, niin voisi alkaa keskustelemaan itse asiasta.

Ei niiden oikeisto pidä Turusta japanilaisena.

Yleisesti ottaen lienee tosiaan vieläkin ennemminkin sääntö kuin poikkeus, että japanilaiset kohtelevat erittäin hyvinkin "assimiloitunutta" kielen, tavat ynnä muun hallitsevaa länsimaalaista/ei-aasialaista ulkomaalaista nimenomaan ulkomaalaisena. Ja tämä siksi, koska he näyttävät ulkomaalaisilta. Poikkeuksiakin siis varmasti on, mutta niin on joka sääntöön.

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 572
 • Liked: 12053
Vs: Tuukka Kurulle kenkää PS-nuorista
« Vastaus #827 : 18.04.2018, 00:30:03 »
Tuukka Kurun poliittinen ura alkoi vasta tästä.
No jos näin on, niin mitä te sitten kitisette siitä että se ura alkaa? Ilman potkuja se ura ei olisi alkanut, mutta te itkette siitä kun Kurun ura nyt alkaa. Kummallista.

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 10 104
 • Liked: 40565
 • Saatanalliset säkeet Tervetuloa!
Vs: Tuukka Kurulle kenkää PS-nuorista
« Vastaus #828 : 18.04.2018, 00:31:52 »
...Näitä erotettavia äärioikeistolaisia oli alun perin lähes parikymmentä, johon lukeutuivat minun lisäkseni kaikki näkyvimmät etnot, kuten mm. Awakening-puhuja Nico Saramo. Erotettavien määrää jouduttiin kuitenkin rajaamaan, sillä näin monen potkimiseen ei löytynyt mitään todellisia perusteita, vaikka hallitus yritti niitä täikamman avulla etsiä. Lopputulos oli neljä erotettua, joista minut pysyvästi, sekä isompi joukko varoituksia eri ihmisille. Saramo väisti tällä erää luodin.

Sisäisten keskustelujen vuotajat ja uhkakirjeiden lähettäjät ovat edelleen järjestössä mukana, samaan aikaan kun etnot on joko harjattu tai heitetty pihalle. Tämä tarina on itsessään ihan hieno opetus siitä, miten poliittista ryhmää voidaan johtaa päin mäntyä.

Näyttää siltä, että persu-nuorissa on järjestömetodiksi jäänyt vanhan koulukunnan, eli sinisen Soinin harjatalkoot. Ahvan kohdalla itkut ihmetyttää, varsinkin kun kävi jälkikäteen nopeasti selväksi, mikä kyseisen henkilön arvopohja loppupeleissä on.

Ei ihmeemmin tule mieleen tästä järjestöstä Suomen tulevaisuuden edun ajaminen. Pikemminkin puoluepoliittinen onanointi, jonka tähtäin näyttää pikemminkin olevan pelaaminen omista tulevaisuuden hillotolpista.

Jos johonkin, niin sisäisten keskustelujen vuotamisiin ja uhkakirjeiden lähettämisiin tulisi emopuolueen johdon reagoida. Niistä loppupeleissä puolueelle suurempi imagohaitta seuraa, jota eittämättä vasemmisto etunenässä tulee käyttämään hyväkseen vaalien lähestyessä. Persuissa ovat kuluneen muutaman vuoden ajalta omat koirat purreet enemmän kuin tarpeeksi. Olisivat rehellisesti sitä mitä ovat, eivätkä mitään stanan lampaita, jotka alituiseen pelkäävät vastapuolen reaktioita ja kannatuskäppyröiden, sekä omien tulevaisuuden kuviteltujen  hillotolppien sulamista alta.

Kovin on yksisilmäistä muutosvoima mitä ollaan hakemassa. Haisee korrektilta konsensukselta ja vahvasti.

Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!

Hakkapeliitta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 913
 • Liked: 3455
 • muurinrakentaja
Vs: Tuukka Kurulle kenkää PS-nuorista
« Vastaus #829 : 18.04.2018, 00:32:22 »
Kysyn Kurulta, että miten tuo sinun selvityksesi asiasta tukee sinun alkuperäistä twiittiäsi, että sinut erotettiin Halla-ahon käskystä, syynä etnonationalismi?
« Viimeksi muokattu: 18.04.2018, 00:34:53 kirjoittanut Hakkapeliitta »
Monikulttuurisuus on aivan ihana asia. Se on yksi tärkeimmistä rikkauksista. Jotta se säilyy rikkautena, koulussa täytyy olla enemmän resursseja.

b_kansalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 804
 • Liked: 3999
Vs: Tuukka Kurulle kenkää PS-nuorista
« Vastaus #830 : 18.04.2018, 00:33:37 »
Muutama täky Ilmannin Mikalle oli yksi hyvin harvoista virheistä Scriptassa ja Scriptan mittapuulla hyvin erikoinen kirjoitus. [ ...] Lopputulos määrittelee kirjoituksen virheeksi [...]
Täällä riittää näitä mestari-uskoisia, joiden mielestä heidän mestarinsa on todellakin erehtymätön. Ainoa virhe oli kyseenalaistaa länsimaalaisen oikeusjärjestelämän toimivuus Suomessa. Nauranko pää vasten tyynyä vai menekö ulos ilahduttamaan naapureita  ;D

Elohim

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 125
 • Liked: 361
 • Pohjoisen obskuuri etnorasiaali
Vs: Tuukka Kurulle kenkää PS-nuorista
« Vastaus #831 : 18.04.2018, 00:41:57 »
Kysyn Kurulta, että miten tuo sinun selvityksesi asiasta tukee sinun alkuperäistä twiittiäsi siitä, että sinut erotettiin Halla-ahon käskystä, syynä etnonationalismi?

Kaikkia erotettuja jäseniä yhdisti näkyvät etnonationalistiset ulostulot, joiden takia Halla-aholta tilattiin vaillinaisen tiedonvälityksen avulla tarvittavat paimenkirjeet eropaineen kiihdyttämiseksi. Jussi vaati että natsistiseen käyttäytymiseen puututaan, ja järjestön johto teki työtä käskettyä tämän 25 hengen painostusporukan avulla. Tämä tilaustyö vieläpä vakuutti harmillisen monet jäsenet sen verran hyvin, että moni heistä kysyi minulta lauantaina että "onko jotain jäseniä muka erotettu?".

Joko Halla-aho oli tietoinen mikä porukka tuolla bannapullalla heitetään pihalle, jota epäilen itse, tai sitten hänet on "huijattu mukaan" tähän farssiin, kuten eräs hallituksen jäsenistä yksityisesti totesi.
“Racial identity can be condemned, fought, ignored, or cultivated, but it is unrealistic for a society to pretend it does not exist.”
- Jared Taylor

J. Lannan haamu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 960
 • Liked: 7322
Vs: Tuukka Kurulle kenkää PS-nuorista
« Vastaus #832 : 18.04.2018, 00:42:19 »
Itse asiassa juurikin tuota tehokasta katumista Mestari näyttää toteuttavan. Hänestä on kasvanut vallan ja immuniteetin myötä hyvin eri ihminen mitä hän oli. Mutta tuo persunuorten käytös vasta hirvittää, jos tuossa on tulevaisuus niin huh.

Hieno kirjoitus Kurulta. Fiksut miehet eivät mene sieltä mistä aita on matalin, vaan ideologia ja kunnia edellä. Kuten vuosia olen toitottanut, vain klassinen maskuliinisuus voi päihittää suvaitsevaisen vihollisen, siihen persujen tulisi tähdätä. Olenko nyt fasisti kun noin sanottiin Awakeningissäkin ihan amerikan maalta saakka...
Yksilö - Kulttuuri - Luonto/ The Knower - The Known - The Unknown.

Zerosugar

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 8
 • Liked: 11
Vs: Tuukka Kurulle kenkää PS-nuorista
« Vastaus #833 : 18.04.2018, 00:43:44 »
Täällä riittää näitä mestari-uskoisia, joiden mielestä heidän mestarinsa on todellakin erehtymätön.

Tullut huomattua, että nämä mestariuskovaisista jauhavat taitavat olla itse niitä kovimpia Mestariuskovaisia. Mestarillinen palvonta vain kohdistuu eri henkilöön kuin ennen.

Jari Leino

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 047
 • Liked: 6458
 • Äääeeentinen puoluejohtaja
  • Kotisivu
Vs: Tuukka Kurulle kenkää PS-nuorista
« Vastaus #834 : 18.04.2018, 00:55:54 »
Etnonationalisti ei hyväksy Marutei Tsurusta japanilaiseksi. Kaikki tietenkin ymmärtävät sen, että geneettisesti ja syntyperältään Marutei Tsurunen ei ole japanilainen.

Muut etnisyyden sanakirjamäärittelykriteerit hän kuitenkin täyttää kirkkaasti.

Oletko ikinä tavannut elämäsi aikana yhtäkään japanilaista? Livenä?

Kuten itsekin yllä totesit, "kaikki tietenkin ymmärtävät sen, että geneettisesti ja syntyperältään Marutei Tsurunen ei ole japanilainen".

Tuo on ihan totta. Kaikki ymmärtävät sen, paitsi sinä. Voi olla, että löytyy muutama muukin suvaitsevainen, joka ei ymmärrä, mutta yleisesti ottaen suvaitsevaisia ei kiinnosta, että miten paljon Matti Turunen on nähnyt vaivaa kotoutuakseen Japaniin. Heitä kiinnostaa Rusina-Abdulin värikkäät luumut.

En usko, että edes tämä japsilarppaaja Turunen itse pitää itseään japanilaisena. Se johtuu siitä, että hän ei ole japanilainen. Minä tiedän, että yksikään japanilainen ei pidä suomalaista japanilaisena, ihan riippumatta siitä, miten hyvin suomalainen opettelee kielen ja sopeutuu. He voivat jopa valita mukavan suomalaisen kaupunginvaltuustoon, eivätkä missään vaiheessa kohtele hyvin käyttäytyvää ulkomaalaista huonosti, mutta on aivan varmaa, että japanilaiset eivät pidä suomalaista japanilaisena.

Japanilaiset ovat muuten kaikkien älykkyystutkimusten mukaan maailman älykkäin kansa.

Jotain pieniä puutteita heilläkin on: japanilainen saattaa esimerkiksi kohteliaisuudesta vastata suvakki-idiootin kysymykseen "onko hei sun mielestä toi Turunen ihan yhtä japanilainen kuin te kaikki muutkin japanilaiset" nyökyttelemällä päätään epämääräisesti ja hymyilemällä. Tämä reaktio on läheistä sukua suomalaisten "ei hei viittis riidellä tyhjästä, päästä hei Jaska irti Arskan kurkusta ja otetaan vähän lisää viinaa hei" -reaktiolle.

Oikea reaktio olisi tietenkin todeta suvakille, että ei vittu tietenkään kukaan suomalainen ikinä ole japanilainen.

Japanilaisilla on ihan omat hierarkiansa. Veikkaisin, että loistavasti kotoutuneen Turusen asema japanialaisten hierarkiassa on jossain paljon korkeammalla kuin koiranpaskan tai korealaisen asema. Siitä huolimatta jokainen japanilainen tajuaa, että Turunen ei ole japanilainen.  Turunen tajuaa sen myös itse. Ei nää tyypit ole tyhmiä hei.

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 815
 • Liked: 7776
Vs: Tuukka Kurulle kenkää PS-nuorista
« Vastaus #835 : 18.04.2018, 00:57:28 »
Heipparallaa kaikki!

Täällähän on lähtenyt melkoinen keskustelu päälle twiiteistäni ja viikonlopun tapahtumista. En tiedä riittääkö yksittäinen viesti kokonaisuuden avaamiseen, mutta pyrin tekemään sen mahdollisimman hyvin tiivistäen. Täällä moni on ihmetellyt Jussi Halla-ahon ja erottamiseni välistä yhteyttä ja yritänkin nyt hieman selventää jokaisen roolia tässä tarinassa.

Ehdin olla nuorissa 14kk, enkä suinkaan puolta vuotta, kuten täällä muutamat väit..

Siis päätit siirtää persunuorten sisäisen vaikutusvaltatappelun mahdolliseen mediajulkisuuteen ..  Implikoida Halla-ahon ja puolueen mukaan, koska sinusta persunuorten kilpaileva fraktio oli kohdellut sinua väärin?Onnea politiikassa. Se on ikävää hommaa.

Jos Halla-aho ei olisi puuttunut nuorisojärjestön säätöihin iotenkin, hän olisi, no kusessa.

« Viimeksi muokattu: 18.04.2018, 17:38:19 kirjoittanut P »
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Veturihenkilö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 564
 • Liked: 4274
 • Nuivuus perustuu kognitioon, ei rasismiin.
Vs: Tuukka Kurulle kenkää PS-nuorista
« Vastaus #836 : 18.04.2018, 00:57:56 »

Veturihenkilölle onnittelut! Sinä pääsisit milloin tahansa toimittajaksi Yleen tai Hesariin!

Noin näppästi sait aikaan erittäin vääristelevän ja vihamielisen lainauksen kahden kaveruksen läpänheitosta. Luotat siihen, että äänestäjän muisti on lyhyt, hillotolppa on pitkä ja suurin osa ihmisistä lukee vain otsikot. Olet siis synnynnäinen poliitikko tai toimittaja, ja varma menestyjä!

(Ihan vain tiedoksi alla se osuus, jonka nimimerkki Veturihenkilö oli jättänyt pois.)

Ramz Paulin etninen koostumus on siis tässä:

Voi voi, Jari. Tuossahan se kuva on ihan linkin takana, kun sen jaksaa klikata auki. Tutustu vähän Twitterin ominaisuuksiin ja tviittien lainaamiseen BBCodella, eli [tweet]-tägiin, ettei tarvitse nolata itseäsi tämän aiheen tiimoilta toista kertaa.

Mitään olennaista tuosta ei ole kuitenkaan "jätetty pois". Moni ymmärsi varmasti mikä tuossa lainauksessa ylipäätään oli pointtina, vaikka en sitä auki kirjoittanutkaan. Hiljaisemmalla vauhdilla sinäkin saatat pystyä siihen. Vinkkinä: se ei ollut kyseisen kaverin etninen koostumus.

Sinulla tuntuu nyt menevän korkealla ja kovaa. Kannattaisiko pysähtyä välillä huilaamaan.
« Viimeksi muokattu: 18.04.2018, 00:59:29 kirjoittanut Veturihenkilö »
Kyseessä ei ole "pakolaiskriisi" vaan sosiaaliturvamotivoitunut turvapaikkajärjestelmän hyväksikäyttökriisi. (Veturihenkilö)

"Ei ole koskaan paluuta siihen Suomeen, joka meillä vielä muutamia vuosia sitten oli. Asia on hyväksyttävä ja sen kanssa on opittava elämään." (SPR:n puheenjohtaja Pertti Torstila)

Elohim

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 125
 • Liked: 361
 • Pohjoisen obskuuri etnorasiaali
Vs: Tuukka Kurulle kenkää PS-nuorista
« Vastaus #837 : 18.04.2018, 01:01:28 »
Heipparallaa kaikki!

Täällähän on lähtenyt melkoinen keskustelu päälle twiiteistäni ja viikonlopun tapahtumista. En tiedä riittääkö yksittäinen viesti kokonaisuuden avaamiseen, mutta pyrin tekemään sen mahdollisimman hyvin tiivistäen. Täällä moni on ihmetellyt Jussi Halla-ahon ja erottamiseni välistä yhteyttä ja yritänkin nyt hieman selventää jokaisen roolia tässä tarinassa.

Ehdin olla nuorissa 14kk, enkä suinkaan puolta vuotta, kuten täällä muutamat väit..

Siis päätit siirtää persunuorten sisäisen vaikutusvaltatappelun mahdolliseen mediajulkisuuteen ..  Implikoida Halla-ahon ja puolueen mukaan, koska sinusta persunuorten kilpaileva fraktio oli kohdellut sinua väärin? Kusit sitten kostoksi puolueen sohvalle?  Onnea politiikassa. Se on ikävää hommaa.

Jos Halla-aho ei olisi puuttunut säätöihinne jotenkin, hän olisi, no kusessa.

Jossain on väitetty, että erosit itse, koska 9kk banni ei kelvannut? Totta vai valeuutisia?


Fake news. Minulle ei ollut missään vaiheessa tarjolla muuta kuin Full HD lähtö.

Vähän vaikea pitää implikointina suoraa yhteydenottoa kyseiseltä henkilöltä.
“Racial identity can be condemned, fought, ignored, or cultivated, but it is unrealistic for a society to pretend it does not exist.”
- Jared Taylor

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 902
 • Liked: 7431
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Tuukka Kurulle kenkää PS-nuorista
« Vastaus #838 : 18.04.2018, 01:02:03 »
Kaikkia erotettuja jäseniä yhdisti näkyvät etnonationalistiset ulostulot, joiden takia Halla-aholta tilattiin vaillinaisen tiedonvälityksen avulla tarvittavat paimenkirjeet eropaineen kiihdyttämiseksi. Jussi vaati että natsistiseen käyttäytymiseen puututaan, ja järjestön johto teki työtä käskettyä tämän 25 hengen painostusporukan avulla. Tämä tilaustyö vieläpä vakuutti harmillisen monet jäsenet sen verran hyvin, että moni heistä kysyi minulta lauantaina että "onko jotain jäseniä muka erotettu?".

Joko Halla-aho oli tietoinen mikä porukka tuolla bannapullalla heitetään pihalle, jota epäilen itse, tai sitten hänet on "huijattu mukaan" tähän farssiin, kuten eräs hallituksen jäsenistä yksityisesti totesi.

Vaikka utelaisuus onkin typerää menin itsekin vilkaisemaan noita vuodettuja viestejä ja niistä sai kyllä aika surkean kuvan. Mitään johtopäätöksiä minkään vuodettujen viestien perusteella ei tietenkään pitäisi tehdä, vaan ne pitäisi aina jättää omaan arvoonsa.

Jos te olette yhteisöllisiä, ettekä individualisteja, niin sen sijaan, että setvisitte jäsenten käyttäytymistä viestiketjuissa teidän pitäisi vain hiljaisesti miettiä miksi olette järjestönä valinneet heidät. Ja jos on katumista niin sitten katua keskenänne. Mitään draamaa ei kaivata, koska yksityisasiat kuuluvat yksityisten, ei poliittisten asioiden piiriin. Jos jotkut haluavat itse tehdä niillä politiikkaa se on heidän oma häpeänsä.

Halla-ahon viestin toteamus, että PS ei ole kansallissosialistinen, eikä fasistinen puolue ja sellaiseen suuntaan ohjaavaan toimintaan pitää puuttua on ihan puhdas totuus. Uskoisin vuodetun keskustelun tason olleen hänellekin vähintään lievä yllätys.
qui non est mecum adversum me est

b_kansalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 804
 • Liked: 3999
Vs: Tuukka Kurulle kenkää PS-nuorista
« Vastaus #839 : 18.04.2018, 01:13:50 »
PS Nuoret on siis fasistinen ja kansallissosialistinen yhdistys. Vai menikö minulta jotain ohi?