HOMMAN POLIITTINEN SIIPI > Muut puolueet ja poliittiset vaikuttajat

2018-04-18 Harkimo ja Jungner perustavat uuden poliittisen liikkeen: Liike Nyt

(1/169) > >>

Alaric:
Hjallis Harkimo ja Mikael Jungner ovat ilmeisesti perustamassa uutta markkinaliberaalia linjaa edustavaa poliittista liikettä, jonka olisi tarkoitus asettaa ehdokkaita eduskuntavaaleissa vuoden kuluttua.

Hyysärin tietojen mukaan kokoomuksen johdossa vallitsee syvä huoli hankkeesta, sillä se voi vaikuttaa merkittävästi kokkarien kannatukseen.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005647012.html (18.4.2018)


--- Lainaus ---Hjallis Harkimo ja Mikael Jungner ovat perustamassa uutta poliittista liikettä nykyisten puolueiden haastajaksi – Lähteet: ”Kokoomuksessa vallitsee syvä huoli”

KOKOOMUKSEN kansanedustaja Hjallis Harkimo ja Sdp:n entinen puoluesihteeri Mikael Jungner ovat perustamassa uutta poliittista liikettä Suomeen yhdessä muiden vaikuttajien kanssa.

Liikkeen tavoitteena olisi uudistaa tapoja, joilla ihmiset pääsevät vaikuttamaan politiikan suuntaan. Tarkoituksena on HS:n tietojen mukaan asettaa ehdokkaita eduskuntavaaleissa vuoden kuluttua.

Liike edustaisi markkinaliberaalia linjaa ja saattaisi viedä äänestäjiä etenkin kokoomukselta.

SUUNNITELMISTA kertovat useat lähteet. HS:n tietojen mukaan aikeista on ollut määrä kertoa useammassa vaiheessa lähipäivien aikana.

Hjallis Harkimo ei vastannut kommenttipyyntöihin keskiviikkona.

Nykyisin viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtajana toimiva Jungner kiistää HS:lle olevansa perustamassa puoluetta. Poliittisen liikkeen perustamista hän ei kiistä.

”Mä yritän saada tähän päätöksenteon ympärillä olevaan vuorovaikutukseen uutta potkua.”

Jungnerin mukaan nykyiset puolueet ja poliittinen kulttuuri kaipaavat ravistelua.


(...)

Yhden lähteen mukaan liikkeeseen olisi lähdössä myös turkulainen kiinteistönvälittäjä ja paikallispoliitikko Jethro Rostedt (kok).

”Laita sinne, että ’Jethro ei tavoistaan poiketen kommentoinut’. Se on niin herkkä asia”, Rostedt sanoo.

HANKETTA on HS:n tietojen mukaan valmisteltu pitkään. Se osuu aikaan, jolloin kokoomuksen sisältä on kuulunut kritiikkiä sote- ja maakuntauudistuksista. Arvostelijoihin on kuulunut Harkimo.

Soten valinnanvapaudesta ja maakuntauudistuksesta äänestetään eduskunnassa kesäkuun alussa. Hallituksella eli keskustalla, kokoomuksella ja sinisillä on vain niukka enemmistö täysistunnossa, mikä on herättänyt huolta uudistusten kaatumisesta, jos muutamakin edustaja kapinoi.

Uudistuksia arvostellut kansanedustaja Elina Lepomäki ei omien sanojensa mukaan ole tietoinen uudesta liikkeestä.

(...)

HS:N tietojen mukaan kokoomuksen johdossa vallitsee syvä huoli hankkeesta. Sieltä annetuissa kommenteissa huhut uudesta liikkeestä vieritettiin hallituskumppani sinisten syyksi.

Jos uusi liike asettaa ehdokkaita seuraavissa eduskuntavaaleissa, se voi vaikuttaa merkittävästi kokoomuksen kannatukseen. Keskiviikkona julkaistussa HS-gallupissa Sdp ohitti kokoomuksen. Tilanteen kääntäminen muuttuu entistä vaikeammaksi, jos markkinaliberaaleja äänestäjiä houkuttelemassa on uusi ryhmittymä.
--- Lainaus päättyy ---

Micke90:
Hjallis Harkimo ja Mikael Jungner ovat perustamassa uutta poliittista liikettä nykyisten puolueiden haastajaksi – Lähteet: ”Kokoomuksessa vallitsee syvä huoli”


--- Lainaus ---KOKOOMUKSEN kansanedustaja Hjallis Harkimo ja Sdp:n entinen puoluesihteeri Mikael Jungner ovat perustamassa uutta poliittista liikettä Suomeen yhdessä muiden vaikuttajien kanssa.

Liikkeen tavoitteena olisi uudistaa tapoja, joilla ihmiset pääsevät vaikuttamaan politiikan suuntaan. Tarkoituksena on HS:n tietojen mukaan asettaa ehdokkaita eduskuntavaaleissa vuoden kuluttua.

Liike edustaisi markkinaliberaalia linjaa ja saattaisi viedä äänestäjiä etenkin kokoomukselta.
--- Lainaus päättyy ---

Itse en äänestä mitään, missä on mukana Mikael Jungner.  >:(

newspeak:
Mahtaa olla karua herätä aamulla ja nähdä kylpyhuoneen peilistä itseään katsoessa Paavo Väyrynen.

Pahimmassa tapauksessa takaisin katsoo tietenkin Timo.

Ajattelija2008:
Kirjoitin jo vuosi pari sitten, että Mikael Jungnerin oikea puolue on Kokoomus, mutta näköjään hän ei vieläkään loikkaa Kokoomukseen.

Lalli IsoTalo:
Ymmärrän, että tv-julkkis Jethro tarvitaan mukaan koko kansalle tuttuna sirkuspellenä ääniä tuomaan, mutta mihin tarvitaan suomen kielen tuhoamisesta unelmoivaa, hitaalla käyvää poliittista ongelmajätettä, siis Jungneria?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta