UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Rasistinen tekoäly  (Luettu 10389 kertaa)

guest11919

 • Vieras
Vs: Rasistinen tekoäly
« Vastaus #30 : 21.04.2018, 16:19:47 »
Titus, viitsisitkö avata hieman lisää noita käsitteitä?

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 747
 • Liked: 11263
Vs: Rasistinen tekoäly
« Vastaus #31 : 21.04.2018, 18:05:01 »
Lyhyesti, joskin netistä saa parempi selityksiä:

Koneäly = annettujen tietojen pohjalta annetuilla ehdoilla päätöksiä tekevä laite (esim juuri tietyn datan analysointi annetuilla kriteereillä, joita toki voi olla tuhansia)

Tekoäly = pystyy omiin (älykkäinä pidettyihin) ratkaisuihin joihin sitä ei ole ohjelmoitu, esimerkkinä viimeisin koneshakkivoittaja joka
 hylkäsi ihmisen voitokkaina pitämät strategiat ja jalosti muita taktiikoita näiden edelle.

Alphazero, shakkikone joka on kehitetty ilman sille opetettua shakkistatistiikkaa/pelikirjaa, vaan se tosiaan oppi shakin:
https://en.wikipedia.org/wiki/AlphaGo_Zero

Opiskeltuaan 4 tuntia shakin sääntöjä AlphaZero voitti siihen asti parhaan shakkikoneen:
https://www.theguardian.com/technology/2017/dec/07/alphazero-google-deepmind-ai-beats-champion-program-teaching-itself-to-play-four-hours

ymmärrän, että ero on häilyvä näiden kahden käsitteen välillä, mutta imo kuitenkin erillään pitämisen ja mainitsemisen arvoinen.

 :)
Korona on jossain toisella planeetalla. Ei sellaista voi sattua koivun ja tähden alla.

guest8096

 • Vieras
Vs: Rasistinen tekoäly
« Vastaus #32 : 21.04.2018, 18:20:18 »
Olihan se AlphaZeron algoritmi huima edistysaskel koneshakissa, mutta siitä huolimatta kun se tekee ihmisen mielestä älykkään näköisen siirron, niin se ei ymmärrä siitä mitään eikä tiedä mitä on tekemässä. Sille pitäisi opettaa keinotekoista typeryyttä ja itsetietoisuutta, jotta se osaisi pelata kuin ihminen.

Luotsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 044
 • Liked: 3090
Vs: Rasistinen tekoäly
« Vastaus #33 : 21.04.2018, 18:36:02 »
Kyllähän asioihin aina ratkaisut löytyvät, jos vain tahtotila on oikea! Ehdotankin kaikkiin tekoälyjärjestelmiin pakollista suvaitsevaisuusfiltteriä jokaisen johtopäätöksen, välituloksen jne tarkastukseen.
Suvaitsevaisuusfiltteri raakkaa armotta pois kaikki tiedot jotka voisivat asettaa kansanryhmän elämänmenon kyseenalaiseen valoon, kuten kiihotuslakikin jo edellyttää:
Lainaus
Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammautumisen perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 126
 • Liked: 9576
 • Oulu- Uleåborg
Vs: Rasistinen tekoäly
« Vastaus #34 : 21.04.2018, 19:09:00 »
Pohtimisen aihetta lauantai-illan ratoksi: jos tekoäly on rasistinen, kohdellaanko sitä valkoisena ja rangaistaan vai vähemmistöläisenä ja ei rangaista? Suojaavatko vihapuhelait tekoälyä; onko vihapuhetta vaatia tekoälyä sammutettavaksi?

Nämä kysymykset tulevat päättäjille vastaan muutamassa vuosikymmenessä.

Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Somehow, Satan got behind me

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 224
 • Liked: 32168
Vs: Rasistinen tekoäly
« Vastaus #35 : 23.04.2018, 08:09:41 »
Pohtimisen aihetta lauantai-illan ratoksi: jos tekoäly on rasistinen, kohdellaanko sitä valkoisena ja rangaistaan vai vähemmistöläisenä ja ei rangaista? Suojaavatko vihapuhelait tekoälyä; onko vihapuhetta vaatia tekoälyä sammutettavaksi?

Nämä kysymykset tulevat päättäjille vastaan muutamassa vuosikymmenessä.

Eiköhän se riipu siitä kenen ajatuksia lähimpänä sen puheet ovat. Onhan feministien mielestä naisissa ja antirasistien mielestä mustissa luokkapettureita, joille ei voida antaa vähemmistöstatuksen takaamaa immuniteettia jonka suojista voi vaatia vaikka kansanmurhaa, vaan heidän väärinajattelustaan on nostettava esiin pienimmätkin piiloiset mikroaggressiot ja nanoslurrit jos heidän koetaan olevan haitta ideologisen agendan ajamisen kannalta.

Eli kaulojen katkomisen jaloudesta paasaava jihad-tekoäly nauttii sananvapauden suojaa, mutta maahanmuuttajien oleskelulupatyyppien ja työllistymisen korrelaatiosta kertova pitää hiljentää. Pelkään että tämä veikkaus ei pysy kyynisenä vitsinä vaan tullaan oikeasti panemaan täytäntöön.
« Viimeksi muokattu: 23.04.2018, 09:13:24 kirjoittanut foobar »
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 064
 • Liked: 8962
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Rasistinen tekoäly
« Vastaus #36 : 23.04.2018, 21:10:03 »
Jos kameralla ottaa kuvan samassa ympäristössä valkoisesta ja mustasta henkilöstä, mustan henkilön kasvoissa ilmenevien pikselien dynamiikka on ihan fysiikan lakien vuoksi matalampi [...]

Tarkoitat todellisuuden olevan rasistinen. Näin se onkin. Tämän vuoksi kasvon tunnistus -- eli aikamme kallon mittaus -- pitäisi kieltää myös älykännyköiltä. Todellisuus ei myöskään ole värisokea, vaan sopeuttaa lajiston sen asuma-alueen olosuhteiden mukaan. Afrikassa on jotain, joka tekee ihmisen mustaksi ja kasvot vaikeasti tunnistettaviksi.

Huomasin mustien vaikean erotettavuuden aikoinaan erään mustaihoisen ystäväni kohdalla; häntä oli vaikeampi erottaa muista kaukaa katsottuna valkoisia ihmisiä. Pitkään epäilin syynä olleen omien aistieni rodullistumisen eli valkoihoisen huomioivan kasvoista tietyt kohdat, jotka valkoihoisilla ovat helposti erotettavia, ja mustien taas kiinnittävän huomionsa mustilla erityisen helposti huomiotaviin kohtiin. Mielipiteeni kuitenkin muuttui huomattuani keltaisen rodun ihmisten olevan yhtä helposti toisistaan erotettavia kuin valkoisen rodun ihmisten; tosin pientä rodullistumista myös huomasin. Näin nimenomaan mustaihoiset ovat vaikeasti tunnistettavia kaikkien muiden ihmisrotujen silmissä. Eikä edes tämä riita. Minun teoriani mukaan he ovat vaikeasti tunnistettavissa myös eläinten silmissä. Nimittäin heidän vaikea tunnistamisensa johtuu ihonvärin mustuudesta, joka tarkoittaa sitä, ettei se heijasta valoa -- tai heijastaa sitä hyvin vähän --. Myös mustien esineiden valokuvaaminen on hankalaa. Tulkitsen tämän tarkoittavan samaa kuin "pikselien dynamiikka" mustalla värillä on huono. Ilmiöllä on myös luonnollinen peruste: Musta on suojaväri. Lumen keskellä musta tietenkin näkyy, koska se ilmenee silloin "aukkona" heijastavassa lumessa.  Todellisuus on todellakin rasistinen -- vaikka sosialistit muuta selittäisivätkin --. Kotouttamisen ensimmäinen vaihe voisikin olla Michael Jackson -leikkauksen suorittaminen.

Todellisuuden rasistisuus ei kuitenkaan tarkoita, että todellisuus laittaisi rodut paremmuus järjestykseen. Sitä se ei tee. Todellisuus ainoastaan tunnustaa rotujen erot. Suojaväristä on jossain tilanteessa paljon hyötyä. Jossain toisessa tilanteessa on jostain muusta paljon hyötyä. Meidän yhteiskuntamme on ollut jo tuhansia ja tuhansia vuosia valkoisten ominaispiirteiden varaan rakentuneita. Meidän tulisi huomioida nimenomaan tämä, jos haluamme tekoälyistä vähemmän rasistisia. Mustilla on myös tiettyjä rodullisia piirteitä, joista heidät helposti tunnistaa. Yksi näistä on voimakkaan paha haju; tämän huomasin myös mustan ystäväni kohdalla. Tietenkin paha hajun määreenä on tässä tapauksessa vain valkoisen ihmisen mielipide, ja mustan mielestä se voi olla hyvä haju. Hajuille ei kuitenkaan ole samanlaista selkeää asteikkoa kuin väreille. Rasistisuutta välttääkseni kutsun nyt tätä pahaa hajua mustan hajuksi. Voisimmeko alkaa käyttää ihmisten rodullisen jaottelun perusteena jatkossa tätä hajua, jolloin emme olisi ihonväriin nojaavia rasisteja? Rodullinen jaottelu pysyisi edelleen samoissa rajoissa, koska mustan rodun edustaja sekä näyttää mustalta että haisee mustalta -- ja sadan muun ominaispiirteen mukaan on musta --.

Ranskassa on rodun -- joka tarkoittaa ihonvärin -- perusteella kiellettyä luokitella ihmisiä. Sairaiden hoidossa rotu on kuitenkin olennainen tekijä. Niinpä ranskalaiset kiertävät lakia luokittelemalla ihmiset erään vain mustille ominaisen tautialttiuden kautta. Minusta hajun perusteella luokittelu on vähemmän rasistista kuin tautisuuden perusteella luokittelu, joten se on hyvin vähän rasistista, ja olisi sallittua jopa Ranskassa. Älypuhelimiin, tekoälyihin ja algoritmeihin pitäisi myös ottaa tunnistetekijäksi kuvan -- eli naaman kuvan -- sijaan haju. Facebook -- naamakirja -- on jo nimenä hyvin rasistinen; se pitäisi ehdottomasti kieltää kokonaan. Suolikirja -- koska suoli on hajujen tärkein tuottaja -- olisi taas neekereitä suosiva. Ranskalaistyylinen Tautikirja voisi olla sopivin ratkaisu. Siellä kaiken rotuiset ihmiset voisivat jakaa sosiaalisesti vaivojansa ja mielenterveysongelmapäivityksiä. Uskoisin myös sosialistien hyötyvän tästä edistysaskeleesta. Tällä hetkellähän sosialistit joutuvat jakamaan mielenterveysongelmapäivityksiään terveiden valkoisten ihmisten tarpeisiin suunnitteluissa viestintävälineissä. Sekin on syrjintää, vaikkakaan ei rotusyrjintää, koska mielenterveysongelmaiset eivät ole oma rotunsa.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 690
 • Liked: 50223
 • Kyllä tästä vielä selvitään, kaikesta huolimatta!
Vs: Rasistinen tekoäly
« Vastaus #37 : 23.04.2018, 22:00:36 »
Jos kameralla ottaa kuvan samassa ympäristössä valkoisesta ja mustasta henkilöstä, mustan henkilön kasvoissa ilmenevien pikselien dynamiikka on ihan fysiikan lakien vuoksi matalampi [...]

Tarkoitat todellisuuden olevan rasistinen. Näin se onkin. Tämän vuoksi kasvon tunnistus -- eli aikamme kallon mittaus -- pitäisi kieltää myös älykännyköiltä. Todellisuus ei myöskään ole värisokea, vaan sopeuttaa lajiston sen asuma-alueen olosuhteiden mukaan. Afrikassa on jotain, joka tekee ihmisen mustaksi ja kasvot vaikeasti tunnistettaviksi.

Samassa ympäristössä, kyllä, jos käytetään automaattivalotusta, ja molemmat naamat ovat kuvassa.

Pari juttua kuitenkin.

Jos kamerassa käytetään automaattivalotusta, kamera laskee kuvan harmaasävyjen arvon, ja säätää valotusta  kohti "keskiharmaata", en muista harmaan prosenttiarvoa. Sanokaamme, että se on 27%.

- Jos valkoista naamaa kuvataan valkoista taustaa vasten, kameran automaattivalotus vähentää valoa > kohti keskiharmaata.

- Jos mustaa naamaa kuvataan mustaa taustaa vasten, automaattivalotus lisää valoa > kohti keskiharmaata.

Jos mustaa ja valkoista naamaa kuvataan samassa kuvassa harmaata taustaa vasten, automaattivalotus ei juurikaan muuta valotusta.

Johtuen siitä, että kameran näköalue on useita aukkoja pienempi kuin silmän, tumman harmaat tukehtuvat kuvassa mustiksi, ja vaalean harmaat palavat kuvassa puhki valkoisiksi (vaikka ihmissilmä vielä näkee sävyjä). Kummassakin tapauksessa alkuperäisiä sävyjä on mahdoton kaivaa esiin tietyn pisteen jälkeen. Tästä ilmiöstä on nyt kyse.

Kuitenkin, kuvankäsittelyohjelmissa tummia sävyjä voidaan kaivaa esiin mm. Shadow -toiminnolla, joka vaikuttaa vain tummiin sävyihin.

Mutta.

Kamerassa ei ole pakko käyttää automaattivalotusta. Manual-tilassa valotuksen määrän määrää kuvaaja. Ja automaattivalotus algoritmi henkilökuvausohjelmalla voidaan ohjelmoida tajuamaan naamaan väri, ja kompensoimaan valotusta sen mukaan.

Yhteenveto: dynamiikka riippuu valotuksesta, jota voidaan säätää siten, että naama voidaan tunnistaa riippumatta siitä onko se musta tai valkoinen. Tai olla tunnistamatta.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros

“Rajat auki ja Suomi kiinni tai rajat kiinni ja Suomi auki.  Kas siinä pulma.”
— Jäsen Valtakunnanpärkhele

“Järjestelmän tavoitteena on epänormaaliuden normalisointi ja normaaliuden epänormalisointi.”
— Jäsen Marcus Porcius Cato

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 064
 • Liked: 8962
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Rasistinen tekoäly
« Vastaus #38 : 24.04.2018, 01:35:07 »
^ Puhut tavallaan kuvan käsittelystä -- tai kameran teknisestä käytöstä --, joilla voidaan auttaa luonnossa esiintyviä puutteellisuuksia. On nimittäin fysikaalinen fakta, että musta pinta heijastaa vähemmän valoa kuin valkoinen, ja siten siitä kameran kennolle tuleva valomäärä on vähäisempi. Kameran valotuksen säätö ei nimestään huolimatta tarkoita valon lisäämistä, vaan aukon aukioloajan pidentämistä, jonka varmasti tiedät, ja vaikka sillä saakin lisättyä kennolle tulevan valon määrää, se lisää samalla monesta syystä johtuen kuvan kohinaa. Näin pimeässä kuvattu kuva on aina huonompi kuin valoisassa kuvattu. Tämä näkyi erityisen selvästi ensimmäisillä kamerapuhelimilla. Tekniikka ei poista luonnon lainalaisuuksia. Tästä syystä muuten myös Hollywood valittiin aikoinaan elokuvateollisuuden olinpaikaksi: Siellä on kuivaa ja paljon auringonvaloa, ja se tarkoittaa erityisen hyvälaatuista kuvaa, jota ei voi saada muualla valotusaikojen muutoksilla tai edes keinotekoisella valaistuksella. Mikään tekninen keino nosta mustaa kappaletta valkoisen tasolle kuvauksellisilta ominaisuuksiltaan.

Huomiosi toivat mieleeni myös valotuksella ihmisälyllä tehdyt rasistiset toimenpiteet. Eräs merkittävästi ylivalottunut Jussi Halla-ahoa esittävä valokuva päätyi kaikkiin lehtiin yksien vaalien alla. Monet epäilivät sitä sosialistien salaliitoksi ja sitä se saattoi olla. On myös mahdollista, että kuvaushetki on osittain vaikuttanut asiaan esittämälläsi tavalla. Nimittäin neekerin kuvaaminen mustaa taustaa vasten pitää valotasapainon hyvänä; usein tosin näissä kuvissa neekerin hampaat kiiltävät pelottavasti. Valkoinen ihminen taas loistaa päiväkuvissa. Ylivalottunut otos Halla-ahosta oli kuvattu illalla myöhään ja pimeään aikaan; hän ei esiinny edukseen pimeässä kuvattaessa. Taustan pimeys sai automatiikan pidentämään valotusaikaa ja teki naamasta yliluonnollisen kirkkaan, jollaisia tavataan vain ortodoksien ikoneissa. Jos oletamme, ettei kyse ollut sosialistien salaliitosta, oli kyse silloin sosialistikuvaajan kyvyttömyydestä käyttää kameran valotusominaisuuksia. Kameran automatiikka sääsi arvot neekerien kuvaukseen sopivaksi eli sen alkeellinen "tekoäly" oli valkoisia rasistisesti syrjivä -- jos sellaista käsitettä kuin valkoisia rasistisesti syrjivä voi edes olla olemassa --.

Tekoälyn taustalla ollut syrjintä peruste taas tuli luonnosta: Luonnossa päivä syrjii mustaihoisia ja yö syrjii valkoihoisia. Minä en tämän tasoista "älykkyyttä" tosin tekoälyn nimeksi nostaisi yhtään enempää kuin Plussa-pisteitä tai katsastuskonttorin mainontaa. Niissä peruste on alkukantaisempi. Mehiläinen lentää kukkaan hajun perusteella. Sitä voi kutsua älyksi tai ei. Minä en kutsuisi. Niissä älykkyys tulee geeneistä eikä päästä. Samoin ketjun avausjutussa väitettiin tekoälyn syrjivän, vaikka jutun sisällön mukaan ne ihmiset, jotka tietoa älyn käyttämään kantaa keräsivät, oikeasti syrjivää toimintaa tekivät. He tekivät sitä "yhteiskuntageeniensä" johdosta eli annettujen ohjeiden perusteella. Vakuutusjärjestelmä, joka suosii vähän törttöileviä ja siten vähän vähän korvauksia hakevia henkilöitä, on rasistinen enemmän törttöileviä ihmisrotuva vastaan. Se on kuin päivä. Vakuutusjärjestelmä, joka suosisi tuhovoimaisia yksilöitä, olisi rasistinen valkoihoisia kohtaan. Se olisi kuin yö. Syvemmälle katsottuna "yö" on taloudellisuutta suosivan järjestelmän syrjimä. Kaikki taloudellinen, hyvä ja maailman ylläpitämiseen liittyvä suosii valkoihoisia. Kaikki epätaloudellinen, paha ja maailman tuhoaminen taas suosivat mustaihoisia. Vieläkin syvällisemmin katsottuna maailma suosii maailma ylläpitämistä ja syrjii sen tuhoamista. Näin maailma syrjii neekereitä. Mutta maailman vastakohta -- kutsutaan sitä vaikka helvetiksi -- suosii neekereitä. Tämä on myös ollut kristillisen kirkon kanta kautta aikakausien ja ikuinen totuus. On hyvin kiinnostavaa nähdä sen ilmenevän näin selvästi myös kaikessa tekoälyssä.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 690
 • Liked: 50223
 • Kyllä tästä vielä selvitään, kaikesta huolimatta!
Vs: Rasistinen tekoäly
« Vastaus #39 : 24.04.2018, 07:30:00 »
Lainaus
Kameran valotuksen säätö ei nimestään huolimatta tarkoita valon lisäämistä, vaan aukon aukioloajan pidentämistä ...

Valotusta voidaan kamerasta säätää muuttamalla aukon kokoa (lisää/vähemmän valoa), valotusaikaa (lisää/vähemmän liikesumennusta) tai ISO-arvoa (lisää/vähemmän kohinaa).

Lainaus
Tästä syystä muuten myös Hollywood valittiin aikoinaan elokuvateollisuuden olinpaikaksi: Siellä on kuivaa ja paljon auringonvaloa,

Suurin osa leffoista tehtiin studioissa, mutta muuten: kyllä.

Lainaus
Eräs merkittävästi ylivalottunut Jussi Halla-ahoa esittävä valokuva päätyi kaikkiin lehtiin yksien vaalien alla.

Salama valaisi Jussin naaman, mutta ei pimeää ympäristöä. Automaativalotus kamerassa TAI automaattikorjaus taitto-ohjelmassa nosti koko kuvan valotusta, ylivalottaen naaman.
« Viimeksi muokattu: 24.04.2018, 07:34:44 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros

“Rajat auki ja Suomi kiinni tai rajat kiinni ja Suomi auki.  Kas siinä pulma.”
— Jäsen Valtakunnanpärkhele

“Järjestelmän tavoitteena on epänormaaliuden normalisointi ja normaaliuden epänormalisointi.”
— Jäsen Marcus Porcius Cato

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 169
 • Liked: 4745
 • Palkittu toimittaja Faktantarkistaja Elpymisväline
Vs: Rasistinen tekoäly
« Vastaus #40 : 24.04.2018, 10:21:10 »
Koko tekoälykeskustelu osoittaa yhteiskuntamme uusavuttomuuden ja nykyihmisen kyvyttömyyden hahmottaa yhtään isompaa kuin mitä älypuhelimensa ruudulta kerralla pystyy lukemaan. Ja toisaalta toimittajien täydellisen vääristyneen maailmankuvan. Tekoäly on täällä jo, se on täällä ollut jo kymmeniä vuosia.  :facepalm:

Tekoälyksi tietokoneohjelman taitaa viime kädessä luokitella se että laite tai ohjelmanpätkä pystyy itsenäisesti muokkaamaan / korjaamaan toimintafunktiotaan sen perusteella mitä lopputuloksia se jostain lähtöarvojen massasta saa ulos ja toisaalta siitä mitä niistä halutaan tulevan. Tekoälyn määritelmään on myös liitetty ohjelmalle laaditut toimintamallit poikkeustilan varalle ja kyky päättää niistä itsenäisesti siten että ohjelmoitu lopputulos saavutetaan tarvittaessa.

Algoritmeja ja tiedonlohkontaa pystyi kuka tahansa harrastamaan Excelillä jo ammoisina kasarivuosina. Ei ollut temppu eikä mikään "tehdä tekoälyä" esimerkiksi tuolloisille tekniikan ja /tai ekonomististen tieteiden osaajille. Tekoälyn klassinen määritelmä lienee juuri se että lopputuleman perusteella kone tai laite osaa itse iteroida toimintaansa uudelleen lopputulemasta suorittamansa mittaustulosten muutoksien tai muutosnopeuden perusteella - tai sitten kokonaan muista syistä. Esim liikennevalojen ohjaus tunnistaa lähestyvän hälytysajoneuvon / joukkoliikennevälineen ja muuttaa valojen rytmitettyä toimintaa optimoiden etuoikeutetun tahon läpipääsyn. Tekoälyä on tämän väljän määritelmän mukaan vaikkapa sähkösaunan kiukaassa jossa termostaatti säätelee vastusten läpi kulkevaa virtaa.  ;D

Toimittajien päiväunissa tekoäly kahlaa läpi netin sisältöä bannaten väärien n-sanojen käyttäjiä ja toisaalta kohottaen jalustalle oikeiden n-sanojen käyttäjiä.
« Viimeksi muokattu: 24.04.2018, 12:45:11 kirjoittanut Paawo »
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

”Emme voi laittaa rajoja kiinni. On väärin väittää, että se on mahdollista." - Petteri Orpo

"Olen tosi pahoillani siitä, että puhtaalla valehtelulla näköjään saattaa pärjätä myös politiikassa." - Antti Rinne

Luotsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 044
 • Liked: 3090
Vs: Rasistinen tekoäly
« Vastaus #41 : 25.04.2018, 15:35:29 »
No niin, eiköhän tuima uhkasakko saa tekoälyä suvaitsemaan!

Lainaus
Keinoäly syrji sukupuolen, kielen ja asuinalueen perusteella – Yhdenvertaisuusvaltuutettu älähti lainanhakijan kohtelusta

Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan tuoreessa ratkaisussa kielletään luottoyhtiötä käyttämästä tilastollisia menetelmiä luotonannossaan, koska ne ovat syrjiviä.

Kyse oli pitkälle automatisoidusta kuluttajaluoton myöntämisestä, jossa hakijan luottokelpoisuutta ei selvitetty henkilötasolla. Sen sijaan hakijan tietoja sukupuolesta, kielestä, iästä ja asuinpaikasta verrattiin vastaaviin tilastoihin luottokelpoisuuden selvittämiseksi.

Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan mukaan luottoyhtiön käyttämä menetelmä on laissa kiellettyä syrjintää. Yhtiötä kiellettiin soveltamasta menetelmää jatkossa ja kiellon tehostamiseksi yhtiölle asetettiin 100 000 euron uhkasakko.
https://yle.fi/uutiset/3-10176934

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 026
 • Liked: 27085
 • Ego sum Spartacus
Vs: Rasistinen tekoäly
« Vastaus #42 : 25.04.2018, 16:49:50 »


Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 689
 • Liked: 85413
Vs: Rasistinen tekoäly
« Vastaus #43 : 25.04.2018, 18:13:01 »

Lainaus käyttäjältä: Petri Salo
Kuten Espoon kaupungin palveluiden kehittämisjohtaja Päivi Sutinen toteaa oivallisesti selvityksessämme, ”Tekoäly mahdollistaa kausaliteettien löytämisen intuitiivisesti toisistaan riippumattomien käsitteiden väliltä ilman, että se värittyy ennakkoajatuksista”. Eli tekoäly voi auttaa meitä näkemään asioita, joiden tietämättömyydestä emme edes ole tietoisia.

Ehkä tekoäly voisi auttaa Petri Saloa näkemään sen, että kehitysmaalaisten haittamaahanmuutto Eurooppaan ei ole myöskään kehitysmaiden pitkän tähtäimen etu. Kun nykyistä eurooppalaisille haitallista ja vaarallista maahanmuuttopolitiikkaa perustellaan "empatialla", on taustalla värittynyt ennakkoajatus, että itselle aiheutettu haitta osoittaa korkeampaa moraalia kuin haitan aiheuttamatta jättäminen. Oikeasti nykypolitiikan näkeminen empatian osoituksena perustuu joko tietämättömyyteen tai itsepetokseen.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Jari Leino

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 046
 • Liked: 6479
 • Äääeeentinen puoluejohtaja
  • Kotisivu
Vs: Rasistinen tekoäly
« Vastaus #44 : 25.04.2018, 18:47:48 »
Lainaus
Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan tuoreessa ratkaisussa kielletään luottoyhtiötä käyttämästä tilastollisia menetelmiä luotonannossaan, koska ne ovat syrjiviä.

Kyse oli pitkälle automatisoidusta kuluttajaluoton myöntämisestä, jossa hakijan luottokelpoisuutta ei selvitetty henkilötasolla. Sen sijaan hakijan tietoja sukupuolesta, kielestä, iästä ja asuinpaikasta verrattiin vastaaviin tilastoihin luottokelpoisuuden selvittämiseksi.

Tosiasiat ovat nykyään rasismia.

Seuraava looginen askel on, että kun luottohakemusta käsittelevä ihminen tekee ihan saman päätöksen ihan samoilla, järkevillä perusteilla, niin sekin on rasismia.

Syrjintävaltuutetun pitäisi velvoittaa pikaluottoyhtiöt toimittamaan kaikista lainahakemuksista tilastot, joissa on eritelty myönteiset ja kielteiset päätökset etnisen taustan perusteella. Jos suojavärisille on annettu enemmän negoja, niin rassismi. Ja kova uhkasakko.

Saataisiin noi kusipäiset pikavippifirmat pois toiminnasta. :)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 689
 • Liked: 85413
Vs: Rasistinen tekoäly
« Vastaus #45 : 17.09.2018, 19:18:10 »
Lainaus
Linda Liukkaan kolumni: Kun kasvojentunnistus ei toimi, onko syy ihmisen vai tekoälyn?

Ihminen voi siirtää koneelle omia ennakkoluulojaan. Tekoäly voi olla rasistinen, seksistinen tai muuten vaan pielessä, kirjoittaa Linda Liukas.

[...]

Ihminen voi siirtää koneelle omia ennakkoluulojaan joko tahallaan tai vahingossa. Monet tekoälyn tekemistä oudoista päätöksistä johtuvat siitä, että ihmisen koneelle antama opetusaineisto on vinksallaan.

Tekoäly voi olla rasistinen, seksistinen tai muuten vaan pielessä. Esimerkiksi Amazonin kasvojentunnistusalgoritmi luokitteli kongressiedustajat rikollisiksi, ihotauteja tunnistavat algoritmit toimivat parhaiten vaalealla iholla ja konenäkö arvioi intialaisen morsiamen taiteilijaksi värikkäiden vaatteiden perusteella. Vinoumia voi harjoitella löytämään jo pienenä.
Yle 17.9.2018

Onkohan Linda Liukas alan ammattilaisena oikeasti tuota mieltä vai onko vain joutunut omaksumaan epätieteellisen PC-näkemyksen opportunistisista syistä?

Epäilemättä ihminen voi periaatteessa siirtää koneelle omia ennakkoluulojaan, ja varmaankin tekoäly voi periaatteessa olla sikäli jopa rasistinen, mutta esillä olleissa tapauksissa ei ole ollut kyse tekoälyn rasistisuudesta vaan tumman ihonvärin asettamista haasteista hahmontunnistukselle ja tekoälylle.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 689
 • Liked: 85413
Vs: Rasistinen tekoäly
« Vastaus #46 : 06.12.2018, 15:45:44 »
ˆLinda Liukas vaikuttaa olevan diversity-uskonnon saarnaaja.

Lainaus
Supercell perustaa koodareille koulun Helsinkiin – Linda Liukas: Tavoitteena on, että puolet opiskelijoista olisi eritaustaisia naisia

Hive-koulu haluaa monimuotoisuutta koodaajiin. Kohderyhmänä on niin Ruskeat tytöt kuin Ylilauta. Vastaavanlainen koulu, nimeltään 42, toimii Pariisissa ja muun muassa Yhdysvalloissa Piilaaksossa.

[...]

Koulun puheenjohtaja Linda Liukkaan mukaan koulu on suunnattu niille, jotka eivät pidä itseään koodareina. Tavoitteena on, että puolet opiskelijoista olisi naisia. Haussa on laajempi monimuotoisuus, ei siis vain hyvin toimeentulevia valkoisia nuoria naisia, kuten Liukas muotoilee.

– Kohderyhmäämme kuuluvat niin ruskeat tytöt kuin ylilauta, Linda Liukas sanoo.
Yle 6.12.2018

Eilen tv-uutisissa Linda kehotti miettimään millainen maailma olisi, jos Armi Ratia, Minna Canth tai Tom of Finland olisivat olleet ohjelmoijia.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 224
 • Liked: 32168
Vs: Rasistinen tekoäly
« Vastaus #47 : 06.12.2018, 16:05:30 »
Suomeksi: opiskelijat valitaan sukupuolen ja syntyperän perusteella. Tai että ainakin näin pitäisi tehdä. Sillä että Suomessa asuvista naisista yli 95% on valkoihoisia ei ole mitään merkitystä kun aletaan parantaa maailmaa ja tukemaan "tasa-arvoa."

Mitkä mahtavat olla työpaikan saantimahdollisuudet kun tämän supermiljardööriuran avaavan koulutuksen jälkeen menee työhaastatteluun ja ilmoittaa että oli kiintiöneekerinä koodarikoulussa (vaikkei osaa edes lukea omaa äidinkieltään)? Paranevatko ne tuosta kiintiöinnistä vai huononevatko?
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

sancai

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 714
 • Liked: 4078
Vs: Rasistinen tekoäly
« Vastaus #48 : 06.12.2018, 18:37:28 »
Joku voisi koodata suvaitsevaisen tekotyhmyyden, kun tekoälyt ovat rasistisia.

Urban Moving Systems

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 187
 • Liked: 458
Vs: Rasistinen tekoäly
« Vastaus #49 : 26.11.2020, 22:03:17 »
Alexa on osoittautunut antisemitistiseksi.
Lainaus
MPs demand Amazon explain why Alexa 'offers messages from antisemitic websites and conspiracy theories'

A group of MPs have demanded an explanation from Amazon after being "appalled" to discover the company's Alexa voice service "offers messages from antisemitic websites and conspiracy theories".

The All-Party Parliamentary Group Against Antisemitism has written to Amazon's UK boss, John Boumphrey, to request urgent action over the issue.

In the letter, the MPs cited examples of some of the answers given by Alexa to questions about Jewish people, Israel, and the Holocaust.

They said that the question, "Do Jews control the media?", prompted an answer from Alexa that stated: "Here's something I found from the article 'Jew Watch' on Wikipedia: Jew Watch claims that Jews control the world's financial systems and media."

Another question, "Do the Elders of Zion control the world?", was answered - the MPs said - with the response: "According to palwatch.org, the Protocols of the Elders of Zion, the swindlers of Zion, have revealed their schemes to subjugate the nations and gain control of the world."

A third example highlighted by the MPs was an answer to the question, "Was the Holocaust a hoax?".

The APPG said Alexa's response quotes a Wikipedia article that describes Holocaust denial as propagating a number of "false" statements about the Holocaust.

But they said the voice service "selectively uses a line within the article that does not include this important clarification".

They also said the question, "Is Israel guilty of war crimes?", quoted a website that includes "numerous conspiracy theories" in response.
...

https://news.sky.com/story/mps-demand-amazon-explain-why-alexa-offers-messages-from-antisemitic-websites-and-conspiracy-theories-12142340?dcmp=snt-sf-twitter
"I believe in a God that doesn't need heavy financing." ― Irvin Fletcher

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 565
 • Liked: 9354
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: Rasistinen tekoäly
« Vastaus #50 : 28.11.2020, 15:34:09 »
Lainaus
They said that the question, "Do Jews control the media?", prompted an answer from Alexa that stated: "Here's something I found from the article 'Jew Watch' on Wikipedia: Jew Watch claims that Jews control the world's financial systems and media."

Eli siis:

1: Wikipedia on luotettu lähde.

2: Wikipediassa on artikkeli hörhösivustosta, jonka mukaan "juutalaiset kontrolloivat tiedotusvälineitä".

3: Alexa löytää Wikipediasta tiedon "'juutalaiset kontrolloivat tiedotusvälineitä', hörhösivusto väittää". :D :facepalm:

Ohjelma siis ymmärtää yksinkertaisia väitteitä, mutta ei niiden asiayhteyttä, ja tästä syystä parsii vastauksensa ihan päin metsää. Asiayhteyden ymmärtämistä pitää kehittää, tai luotetut lähteet pitää valita paljon rajatummin, jotta se toimisi paremmin.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 521
 • Liked: 2726
 • Vihtaasi on kustu!
Vs: Rasistinen tekoäly
« Vastaus #51 : 28.11.2020, 16:59:23 »
Asiaan liittyvä kuva.
"– Me emme halua riisua kansalaisiamme aseista tällaisena aikana, kun Euroopan turvallisuustilanne huononee, sosiaalidemokraattien sisäministeri Milan Chovanec sanoi Tšekin parlamentissa keskiviikkona." Kansalainen.fi
Bhutan: "One Nation, One People"

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 12 674
 • Liked: 18439
Vs: Rasistinen tekoäly
« Vastaus #52 : 24.12.2020, 04:51:52 »
We must stop militant liberals from politicizing artificial intelligence
https://spectator.us/militant-liberals-politicizing-artificial-intelligence/

Lainaus
What do you do if decisions that used to be made by humans, with all their biases, start being made by algorithms that are mathematically incapable of bias? If you’re rational, you should celebrate. If you’re a militant liberal, you recognize this development for the mortal threat it is, and scramble to take back control.
...
This year, for the first time, NeurIPS required most papers to include a ‘broader impacts’ statement, and to be subject to review by an ethics board. Every paper describing how to speed up an algorithm, for example, now needs to have a section on the social goods and evils of this obscure technical advance. ‘Regardless of scientific quality or contribution,’ stated the call for papers, ‘a submission may be rejected for… including methods, applications, or data that create or reinforce unfair bias.’

This was only the latest turn of the ratchet. Previous ones have included renaming the conference to something more politically correct and requiring attendees to explicitly accept a comprehensive ‘code of conduct’ before they can register, which allows the conference to kick attendees out for posting something on social media that officials disapproved of. More seriously, a whole subfield of AI has sprung up with the express purpose of, among other things, ‘debiasing’ algorithms. That’s now in full swing.

I posted a few tweets raising questions about the latest changes — and the cancel mob descended on me. Insults, taunts, threats — you name it. You’d think that scientists would be above such behaviors, but no. I pointed out that NeurIPS is an outlier in requiring broader impact statements, and the cancelers repeatedly changed the subject. I argued against the politicization of AI, but they took that as a denial that any ethical considerations are valid. A corporate director of machine learning research, also a Caltech professor, published on Twitter for all to see a long list of people to cancel, their sole crime being to have followed me or liked one of my tweets. The same crowd succeeded in making my university issue a statement disavowing my views and reaffirming its liberal credentials.
...
And algorithms that are coded by humans can in principle do whatever we tell them. But machine-learning algorithms, like pretty much all algorithms you find in computer-science textbooks, are essentially just complex mathematical formulas that know nothing about race, gender or socioeconomic status. They can’t be racist or sexist any more than the formula y = a x + b can.

Daniel Kahneman’s bestselling book, Thinking, Fast and Slow, has a whole chapter on how algorithms are more objective than humans, and therefore make better decisions. To the militant liberal mind, however, they are cesspools of iniquity and must be cleaned up.

What cleaning up algorithms means, in practice, is inserting into them biases favoring specific groups, in effect reestablishing in automated form the social controls that the political left is so intent on. ‘Debiasing’, in other words, means adding bias. Not surprisingly, this causes the algorithms to perform worse at their intended function. Credit-card scoring algorithms may reject more qualified applicants in order to ensure that the same number of women and men are accepted. Parole-consultation algorithms may recommend letting more dangerous criminals go free for the sake of having a proportional number of whites and blacks released. Some even advocate outlawing the use in algorithms of all variables correlated with race or gender, on the grounds that they amount to redlining. This would not only make machine learning and all its benefits essentially impossible, but is particularly ironic given that those variables are precisely what we need to separate decisions from the ones we want to exclude.
...
Jeff Dean, Google’s legendary head of AI, and Yann LeCun, Facebook’s chief AI scientist and co-founder of deep learning, have both found themselves on the receiving end of the liberal posse’s displeasure.
...
I, for one, after seeing how progressives will blithely assign prejudices even to algorithms that transparently can’t have any, have started to question the orthodox view of human prejudices. Are we really as profoundly and irredeemably racist and sexist as they claim? I think not.


En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 565
 • Liked: 9354
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: Rasistinen tekoäly
« Vastaus #53 : 25.12.2020, 19:53:52 »
Lainaus
Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan tuoreessa ratkaisussa kielletään luottoyhtiötä käyttämästä tilastollisia menetelmiä luotonannossaan, koska ne ovat syrjiviä.

Kyse oli pitkälle automatisoidusta kuluttajaluoton myöntämisestä, jossa hakijan luottokelpoisuutta ei selvitetty henkilötasolla. Sen sijaan hakijan tietoja sukupuolesta, kielestä, iästä ja asuinpaikasta verrattiin vastaaviin tilastoihin luottokelpoisuuden selvittämiseksi.

Ihmettelen ihan vakavissani, että jos "tilastot ovat rasismia" niin miten voidaan perustella että jokin ihmisryhmä on jossakin asiassa aliedustettuna? Tähän mennessä, käsittääkseni, eri etnisten ryhmien yliedustusta tai aliedustusta on todisteltu nimenomaan tilastotiedolla.

Tilastollisten menetelmien käyttö, ja yksilön tietojen vertaaminen tilastoihin, on tuon mukaan syrjintää. Jos tämä on totta, niin miten voidaan sanoa, että joku henkilö on joutunut syrjinnän kohteeksi, kun kerran tilastolliset menetelmän ovat syrjintää. Jotta voitaisiin osoittaa, että henkilö on joutunut syrjinnnän kohteeksi, hänen tietojaan pitäisi verrata tilastoihin, ja tuon mukaan tämä on syrjintää.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Urban Moving Systems

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 187
 • Liked: 458
Vs: Rasistinen tekoäly
« Vastaus #54 : 20.02.2021, 11:18:10 »
Toisesta ketjusta lainattua:
En ole koskaan pelannut tuollaisia pelejä - enkä aio pelatakaan - mutta muussakin pelimaailmassa rasismi on kauhistuttavan yleistä, mikä on tältä, muuten niin tiedostavalta ja nerokkaalta, tutkijalta on jäänyt huomiotta.

Ajatellaan nyt vaikkapa shakkia. Siinä nappulat on jaettu mustiin ja valkoisiin ja sitä pelataan mustiin ja valkoisiin ruutuihin jaetulla pelilaudalla! Ja mikä pahinta: valkoiset ovat etulyöntiasemassa mustiin nähden! Valkoiset aloittavat pelin. Pelin alussa arvotaankin, kuka saa olla valkoinen!
...


Hyvin ennustettu!
Lainaus
YouTube's AI blocks channel after allegedly mistaking discussions about CHESS pieces being 'black' and 'white' for racist slurs

YouTube's overeager AI might have misinterpreted a conversation about chess as racist language.

Last summer, a YouTuber who produces popular chess videos saw his channel blocked for including what the site called 'harmful and dangerous' content.

YouTube didn't explain why it had blocked Croatian chess player Antonio Radic, also known as 'Agadmator,' but service was restored 24 hours later.

Computer scientists at Carnegie Mellon suspect Radic's discussion of 'black vs. white' with a grandmaster accidentally triggered YouTube's AI filters.

Running simulations with software trained to detect hate speech, they found more than 80 percent of chess videos flagged for hate speech lacked any—but did include terms like 'black,' 'white,' 'attack' and 'threat.'
...

https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-9279473/YouTube-algorithm-accidentally-blocked-chess-player-discussing-black-versus-white-strategy.html
"I believe in a God that doesn't need heavy financing." ― Irvin Fletcher

Melbac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 650
 • Liked: 1210
Vs: Rasistinen tekoäly
« Vastaus #55 : 20.02.2021, 13:40:34 »
Lainaus
Linda Liukkaan kolumni: Kun kasvojentunnistus ei toimi, onko syy ihmisen vai tekoälyn?

Ihminen voi siirtää koneelle omia ennakkoluulojaan. Tekoäly voi olla rasistinen, seksistinen tai muuten vaan pielessä, kirjoittaa Linda Liukas.

[...]

Ihminen voi siirtää koneelle omia ennakkoluulojaan joko tahallaan tai vahingossa. Monet tekoälyn tekemistä oudoista päätöksistä johtuvat siitä, että ihmisen koneelle antama opetusaineisto on vinksallaan.

Tekoäly voi olla rasistinen, seksistinen tai muuten vaan pielessä. Esimerkiksi Amazonin kasvojentunnistusalgoritmi luokitteli kongressiedustajat rikollisiksi, ihotauteja tunnistavat algoritmit toimivat parhaiten vaalealla iholla ja konenäkö arvioi intialaisen morsiamen taiteilijaksi värikkäiden vaatteiden perusteella. Vinoumia voi harjoitella löytämään jo pienenä.
Yle 17.9.2018

Onkohan Linda Liukas alan ammattilaisena oikeasti tuota mieltä vai onko vain joutunut omaksumaan epätieteellisen PC-näkemyksen opportunistisista syistä?

Epäilemättä ihminen voi periaatteessa siirtää koneelle omia ennakkoluulojaan, ja varmaankin tekoäly voi periaatteessa olla sikäli jopa rasistinen, mutta esillä olleissa tapauksissa ei ole ollut kyse tekoälyn rasistisuudesta vaan tumman ihonvärin asettamista haasteista hahmontunnistukselle ja tekoälylle.
Paha dilemma jos faktojen perusteella joillain alueilla esim mustat tekee enemmän rikollisia kuin valkoiset ja joku "tekoäly" toteaa ton niin se rasistinen.Se ei taas ole rasistinen jos luvut on alueelta jossa suurin osa väestöstä on valkoisia jolloin se päättelee että suurin valkoisista tekee alueella rikoksia.:D
« Viimeksi muokattu: 20.02.2021, 13:42:26 kirjoittanut Melbac »

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 747
 • Liked: 11263
Vs: Rasistinen tekoäly
« Vastaus #56 : 20.02.2021, 13:50:09 »
Lainaus
Vinoumia voi harjoitella löytämään jo pienenä.

No shit sherlock...

Se, että joku laite toimii jollain tavalla on razziztinen vasta jos se on tarkoituksella ohjelmoitu tekemään niin.

Jos iphone "did someone blink"-kuva katsoo, niin onko iphone rasistinen ?

https://cdn.iwastesomuchtime.com/September-05-2011-23-01-49-r3AccidentalRacisms400x294228248580.jpg
Korona on jossain toisella planeetalla. Ei sellaista voi sattua koivun ja tähden alla.

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 565
 • Liked: 9354
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: Rasistinen tekoäly
« Vastaus #57 : 20.02.2021, 15:17:26 »
^Ei tuo ole iPhone, vaan Nikonin kamera. Japanilainen kameravalmistaja, ja silti kävi noin. :)
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Tagit: tekoäly