Kirjoittaja Aihe: 2018-04-20 Saksa: Maahanmuuttovirasto jakoi 2.000 laitonta turvapaikkaa  (Luettu 2228 kertaa)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 569
 • Liked: 13770
Taas jytkähtää Saksasta. Onneksi ei meillä mitään tuollaista, vain jokunen väärin tehty kielteinen päätös, väittää media ...

Lainaus
Saksa Korruptioepäily

2.000 laittomasti myönnettyä turvapaikkaa - Maahanmuuttoviraston virkailija tutkinnassa

Maahanmuuttoviraston Bremenin sivukonttorin johtaja on myöntänyt laittomasti 2.000 turvapaikkaa.
- Poliisin tutkinnassa johtaja ja kolme asianajajaa lahjonnan ja korruption vuoksi.
- Keskiviikkona ja torstaina tehtiin Bremenissä ja Ala-Saksissa ratsia useissa asianajotoimistoissa.


Die Welt 20.4.2018 juttu saksaksi

Saksan maahanmuuttoviraston (BAMF) johtava työntekijä on tehnyt 2.000 myönteistä turvapaikkapäätöstä ilman mitään laillisia perusteita. Asiasta kertoivat Süddeutsche Zeitung, NDR ja Radio Bremen yhteisten tutkimusten jälkeen. Maahanmuuttoviraston Bremenin sivukonttoria johtaneen työntekijän virantoimitus on keskeytetty. Myös bremeniläinen Weserkurier-lehti kertoi perjantaina 2.000 tapauksesta. Aiemmin on ollut puhetta 1.200 tapauksesta.

Bremenin syyttäjänvirasto vahvistaa, että haarakonttoria johtanut rouva ja kolme asianajajaa Bremenistä, Oldenburgista ja Hildesheimista ovat tutkinnassa mm. lahjonnan ja korruption johdosta. Syyttäjäviraston mukaan tapausta on tutkittu jo usean kuukauden ajan.

Bremenin syyttäjänviraston tiedottaja sanoi, että suurin osa tapauksista koski Syyriasta tulleita jesidejä. Tutkinnassa on myös "organisoitu yllyttäminen petoksellisten turvapaikkahakemusten tekemiseen".

Pistorius kiinnitti huomiota omituisuuksiin

Syytetyt olivat tarkoituksella tuoneet pakolaisia Ala-Saksista ja Nordrhein-Westfalenista Maahanmuuttoviraston Bremenin sivukonttoriin, vaikka se ei ollut vastuussa näiden henkilöiden asioiden hoidosta. Weserkurier-lehden mukaan he vuokrasivat erityisiä linja-autoja tätä varten. Tämän menettelytaparikkomuksen lisäksi turvapaikkahakemusten käsittelyssä on "rikottu lakia useissa muissa kohdissa". Näin pakolaiset olivat saaneet laittomin keinoin myönteisen turvapaikkapäätöksen.

Tutkimukset alkoivat Ala-Saksissa. WELT:in saamien tietojen mukaan osavaltion sisäministeri Boris Pistorius (SPD) oli syyskuussa 2016 huomauttanut silloiselle BAMF-johtaja Frank-Jürgen Weiselle Ala-Saksin viranomaisten näkökulmasta käsittämättömästä karkotuksen keskeytyksestä. Maahanmuuttoviraston Bremenin haarakonttori oli silloin keskeyttänyt viime hetkellä naapuriosavaltion karkotusprosessin.

Hannoverin alueen puheenjohtaja Hauke Jagaun (SPD) mukaan - jonka viranomaiset olivat jo suorittaneet omalta osaltaan karkotusprosessin loppuun - kyse oli perheestä, joka oli jättänyt turvapaikkahakemuksen jo Bulgariaan ja joka olisi pitänyt toimittaa Dublin-sopimuksen mukaisesti takaisin Balkanille. Jagau kertoi WELT:ille, että viikkoja kestäneen prosessin jälkeen palautuspäätös oli tarkoitus panna vihdoinkin täytäntöön heinäkuussa 2016 ja perhe oli jo Frankfurtin lentokentällä odottamassa koneen lähtöä, niin silloin Maahanmuuttoviraston Bremenin sivukonttori oli täysin yllättäen ilmoittanut karkotuksen keskeyttämisestä. Kaiken lisäksi Jagaun mukaan tämä tapahtui, vaikka Bremen ei edes hoitanut tapausta, vaan siitä oli vastuussa BAMF:in Friedlandin sivukonttori.

Jagau ilmoitti tapauksesta Pistoriukselle, joka valitti liittovaltion instanssille "käsittämättömästä" palautustoimenpiteen keskeyttämisestä. Lisäksi Ala-Saksin sisäministeri kertoi toisesta aiemmasta vastaavasta tapauksesta, jonka yhteydessä BAMF:in Bremenin haarakonttori oli taas keskeyttänyt karkotuspäätöksen toimeenpanon, sekä asettanut myös karkotuskiellon. Molemmissa tapauksissa oli osallisena yksi ja sama asianajaja.

Miksi Hannoverista saadun ensimmäisen viitteen ja tutkinnan aloittamisen välillä meni aikaa yli puolitoista vuotta? Se ei ole arvoitus pelkästään Ala-Saksin viranomaisille.

Ravintolatarjoiluja työntekijälle 

Syyttäjänviraston tiedottaja sanoi: "On ilmeisesti annettu etuja - kuinka tarkalleen on vielä tutkinnan kohteena". On ollut mm. "yksityiskutsuja". Tutkijat kertovat, että Maahanmuuttoviraston Bremenin johtaja on saanut kutsuja ravintolaan. Valtionsyyttäjälaitoksen mukaan oli olemassa myös eräs välittäjä, joka ohjasi turvapaikanhakijoita edelleen syytettyjen luo. Tutkinnassa on yhteensä kuusi syytettyä - heidän joukossaan on myös yksi tulkki.

Keskiviikkona ja torstaina tehtiin etsintä kahdeksassa kohteessa - niiden joukossa oli asianajotoimistoja.

Bremenissä korkein hyväksymisprosentti

Korruptiosyytösten tultua julki Bremenin CDU syytti sisäasiainsenaattori Ulrich Mäureria (SPD). Hän oli syypää Bremenin "silmiinpistävän korkeille hyväksymisluvuille", sillä hän ei ollut "riittävästi selvittänyt asiaa", vaikka Unioni (CDU/CSU) oli jo edellisenä vuonna pyytänyt häneltä selvitystä tästä. Bremenillä oli CDU:n tietojen mukaan vuoden 2017 ensimmäisellä vuosipuoliskolla korkein Iranista tulleiden pakolaisten hyväksymisprosentti (85%). Baijerissa vastaava luku ei ollut edes puoliksikaan niin korkea. CDU-parlamenttiryhmän sisäpoliittinen tiedottaja Wilhelm Hinners vaati Mäureria "toimittamaan pikaisen ja kattavan selvityksen". Sisäasianviranomaisilta ei ole toistaiseksi tullut vielä mitään kannanottoa Maahanmuuttoviraston Bremenin haarakonttorin johtajan tutkinnan johdosta.
   
Lihavoinnit mun.

Mitenkäs tuo, kun Ruotsista ohjasivat (vrt. toiminta Saksassa, josta nyt nostettu syytteet) tässä taannoin tänne junalasteittain matuja? Onko jo lopultakin aika aloittaa tutkinnat myös täällä? Eikös se linja ollut, että mitä Saksa edellä, niin täällä perässä?

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 818
 • Liked: 7145
 • Anyone?
Myönteisille maleskeluluville pitäisi olla myös kaksi hyväksyntää, kuten kielteisille.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 29 134
 • Liked: 44063
Taas jytkähtää Saksasta. Onneksi ei meillä mitään tuollaista, vain jokunen väärin tehty kielteinen päätös, väittää media ...

Pari vuotta sitten kävi sisäisessä selvityksessä ilmi, että Maahanmuuttovirasto oli tehnyt (ainakin) somaleille jo pitkään perusteettomia eli vääriä myönteisiä päätöksiä. Hälytyskellojen olisi luullut soivan ilman selvityksiäkin, kun hyväksymisprosentti oli muista maista suuresti poikkeava 100.

Ihan julkista tietoa, mutta ei tietenkään ole herättänyt sen kummempaa huomiota valtamediassa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 569
 • Liked: 13770
Saksassa on ryhdytty jo toimiin, milloin täällä?

Lainaus
Saksa Maahanmuuttovirasto-skandaalin jälkeen

Seehofer perustaa "Huolenaihe-postilaatikon" outoja turvapaikkamenettelyjä varten

Lähitulevaisuudessa voi jokainen kunnallispoliitikko kääntyä sisäministerin puoleen. Hän haluaa ottaa oppia uusimmasta Maahanmuuttovirasto-skandaalista ja torjua turvapaikkamenettelyjen tolkuttomuuksia "Huolenaihe-postilaatikolla".


Die Welt 22.4.2018 juttu saksaksi

Liittohallituksen sisäministeri Horst Seehofer (CSU) ryhtyy Maahanmuuttoviraston Bremenin haarakonttorin skandaalin jälkeen uusiin toimiin.

Kunnallispoliitikot voivat kääntyä tulevaisuudessa suoraan hänen puoleensa turvapaikkamenettelyihin liittyvien tolkuttomuuksien yhteydessä. Seehofer sanoi Bild am Sonntagille: "Jokainen kaupunginjohtaja, piirikuntien johtaja (Landrat, piirineuvos) ja ulkomaalaisviranomainen voi välittää tiedon turvapaikkahakemusten käsittelyyn liittyvistä tolkuttomuuksista liittovaltion sisäministerille Berliiniin".

Seehofer ilmoitti myös riippumattoman tutkintakomission perustamisesta. Sen tehtävänä on selvittää johtuvatko yksilöiden väärinkäytökset viranomaisen organisatorista puutteista.

"Tutkintakomission johdossa voisi olla joku entinen korkeassa asemassa ollut tuomari tai liitovaltion tilintarkastustuomioistuin", sanoi Seehofer Bild-lehdelle. Poliisin ja oikeuslaitoksen tulee Seehoferin mukaan selvittää Maahanmuuttoviraston Bremenin haarakonttorin epäilty korruptiotapaus. "Liittohallituksen tehtävä on kuitenkin huolehtia turvapaikkamenettelyjen laillisuudesta ja sääntöjenmukaisuudesta siten, että virheitä ei tapahdu nyt, eikä tulevaisuudessa."

Lihavoinnit mun.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 569
 • Liked: 13770
Tämän keissin epäkohdista tiedettiin Saksassa jo vuosia sitten, mutta kukaan ei lotkauttanut korvaansakaan. Tapaus kuvaa hyvin sitä mitä "systeemin" uumenissa tapahtuu ja mikä oli matutoiminnan todellinen tavoite. Samalla nähdään, että ne kuuluisat kv. sopimukset ovat silkkaa paperia. Kukaan ei tosiasiassa noudata niitä ja piittaa niistä tuon taivaallista. Politiikassa kaikki tapahtuu niin kuin asioiden alun perinkin suunniteltiin tapahtuvan.

Lainaus
Saksa Maahanmuuttovirasto

Johtaja informoi jo vuodesta 2014 lähtien Bremenin turvapaikkamanipuloinneista

Eräs johtaja huomasi jo 4 vuotta sitten, että Maahanmuuttoviraston (BAMF) Bremenin sivutoimistossa harjoitettiin manipulointia. Erään lehtiartikkelin mukaan hän ilmoitti tästä esimiehelleen. Tämä ei kuitenkaan reagoinut asiaan mitenkään.


Die Welt 11.5.2018 juttu saksaksi

Olisiko Maahanmuuttovirasto Bremenin sivutoimistossa väärin perustein myönnetyt turvapaikat kyetty havaitsemaan jo aiemmin? Spiegelin artikkelin mukaan Maahanmuuttovirasto oli jo vuonna 2014 saanut viitteitä Bremenin manipuloiduista turvapaikkapäätöksistä.

Spiegelin mukaan Friedlandin ja Oldenburgin sivutoimistojen johtaja oli aikoinaan lähettänyt useita sähköpostiviestejä ryhmien ja osastojen johtajille. Lehtiartikkelin mukaan hän kertoi konkreettisista tapauksista.

Miesjohtaja oli lisäksi lähettänyt valituskirjelmän esimiehelleen Nürnbergiin. Kun tämä ei johtanut mihinkään, niin hän kirjasi edelleen ylös Bremenin kollegan hämmästyttävät turvapaikkapäätökset ja ilmoitti niistä Nürnbergiin liittäen mukaan tapausten tunnistetiedot.

Huhtikuun puolivälissä paljastui, että eräs Maahanmuuttoviraston Bremenin sivutoimiston entinen johtaja oli vuosien 2013 ja 2016 välillä myöntänyt vähintään 1.200 henkilölle turvapaikan, vaikka siihen ei ollut edellytyksiä. Syyttäjänlaitos tutkii naisjohtajan ja 5 muun syytetyn toimia korruption johdosta. Toisena syytekohtana on houkuttelu petoksellisten turvapaikkahakemusten jättämiseen ryhmänä toimien. Syytettyjen joukossa on kolme lakimiestä ja yksi tulkki.

Liekö lakimiehet ja tulkki paikallisen "pakolaisavun" edustajia?

EDIT pieni korjaus ingressiin

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 8 938
 • Liked: 32165
 • Saatanalliset säkeet Tervetuloa!
^ Näistä kaikista Euroopassa tapahtuvista poliittisesti värittyneistä kuvioista pääsemme vanhaan toteamukseen:
"Politiikka on laillistettua rikollisuutta".

Tämä toteamus ei ole tuulesta temmattu. Näinä aikoina se näyttää nurjimman puolensa, jolloin ahneus on jo monin paikoin toteutunut uhka kantaväestön elintilan tuhoamisessa.

Näyttääkin siltä, että kansallisvaltioiden alasajolla on yksi kärkihanke. Korruption täysmääräinen istuttaminen kantaväestöjen yhtenäisyys tuhoamalla. Eurooppa natisee liitoksissaan.
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 606
 • Liked: 13418
 • I just want my money.
2 miljardin arvoinen petos, ei ole nappikauppaa tämä maahanmuutto ei.

Yhden moniosaajan auheuttamat kustannuksethan on miljoonan luokkaa Norjalaisen tutkimuksen mukaan, että kyllä voi tulla kalliiksi yhden yksittäisen virkamiehen petos.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

Micke90

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 19 159
 • Liked: 13946
 • Vihapuhetta Hommalla jo vuodesta 2012.
Eikös suvakkilogiikka kuulu, että väärin perustein tehdään vain kielteisiä päätöksiä = Kaikki kielteiset päätökset ovat vääriä.  :roll:

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 321
 • Liked: 25054
 • "Meillä on megaehdokkaita." -Tonttu Torvinen
Meillä perusteettomia turvapaikkastatuksia on myönnetty kymmenin tuhansin, vaikka väkilukumme on ihan pikkuisen pienempi kuin Saksan.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 17 785
 • Liked: 34185
 • Ilon ja toivon admin
https://twitter.com/perttironkko/status/996059624590757888


https://www.focus.de/politik/deutschland/bamf-skandal-weitet-sich-aus-auch-terrorverdaechtige-bekamen-in-bremen-schutzstatus_id_8928081.html (14.5.2018)

Lainaus
Terror suspects were also granted protection status in Bremen

Today's Federal Interior Minister Horst Seehofer (CSU) had already at the beginning of March evidence of the scandal around manipulated asylum decisions. This is from a letter from the former head of the Bremen branch office of the Federal Office for Refugees, Josefa Schmid, to Seehofer, which is available to the Editorial Network Germany (RND).

Schmid, who is from Bavaria, writes to Seehofer that she had already informed the State Chancellery in Munich about the events in Bremen on 1 March 2018, and thus turned "directly to Seehofer" for help. In several e-mails to his anteroom she has always written about the "biggest refugee scandal in the republic". The receipt of her call for help was therefore confirmed by the Bavarian State Chancellery Schmid. Seehofer then officiated as Bavarian Prime Minister.

"I did not want to work in a public agency that tolerated it for years through Bremen's" loophole ", that due to the lack of ED treatment there are also intensive offenders from organized crime and perpetrators coming to our country.

Terrorist suspects also got protection status

Unfortunately, as my research in Bremen over the past few weeks has shown, this has already happened on the spot, "says a new letter from Schmids to Seehofer. The abbreviation "ED" stands here for identification service treatment.

According to RND information, former Syrian professional soldier and intelligence official Muhammad M., for example, received protection status in Bremen, without his case being thoroughly investigated and subjected to an identification service (ED). The Syrian had previously been watched for months by the constitution protection. His case is reported to have been a frequent topic in the Joint Counter-Terrorism Center (GTAZ). On Facebook pages he posed accordingly with weapons and badges of the terrorist militia Islamic State (IS).

Bamf scandal getting bigger: Now it's about document falsification

(video jutun lopussa)
Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

Kuntalaisaloite - Jyväskylän ei tule laajentaa "paperittomien" sosiaali- ja terveyspalveluita: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/5103

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 17 785
 • Liked: 34185
 • Ilon ja toivon admin
https://www.kansalainen.fi/saksa-bremenin-turvapaikkaskandaalista-lisatietoa/ (19.5.2018)

Lainaus
Saksa: Bremenin turvapaikkaskandaalista lisätietoa

Bremenin ulkomaalaisviraston (BAMF) toimiston väärinkäytöksistä on julkaistu uutta tietoa. Bild-lehti kertoo asiasta perustaen tietonsa BAMF-Bremenin entisen johtajan Josefa Schmidin 99-sivuiseen raporttiin hänen itsensä ja edeltäjänsä toimista.

Raportin mukaan BAMF-Bremen on varmistanut väärennettyjä passeja ja esittänyt ne aitoina turvapaikkahakemuksia valmisteleville asianajajille, vaikka passien aitouden määrittelyyn ovat oikeutettuja vain BAMF:n päämaja yhdessä liittotasavallan muiden viranomaisten kanssa.

Näistä väärinkäytöksistä syytetään BAMF-Bremenin entistä johtajaa Ulrike B:tä. Lisäksi Ulrike B. on jättänyt ottamatta sääntöjen mukaisia sormenjälkiä asiakkailtaan.

Toisessa julkisuuteen annetussa tapauksessa Hampurissa oli huomattu erään turvapaikanhakijan rekisteröityneen aikaisemmin Bulgariassa turvapaikanhakijaksi. Tämä henkilö siirtyi Bremeniin, jossa henkilölle tehtiin uusi kansio, joka jätettiin lepäämään, kunnes palautuksen määräaika umpeutui.
Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

Kuntalaisaloite - Jyväskylän ei tule laajentaa "paperittomien" sosiaali- ja terveyspalveluita: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/5103

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 879
 • Liked: 5667
 • Oulu- Uleåborg
Villi arvaus: väärin perustein myönnettyjä maleskelulupia ei tulla peruuttamaan ja ko. matuja poistamaan Saksasta.

PS. Mitähän kestityksiä Suomen Migrin väki on saanut?
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

(Oulu PS) http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Somehow, Satan got behind me

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 569
 • Liked: 13770
Myös FDP-puolue on tehnyt parlamenttikyselyn turvapaikkapäätöksistä ja niiden laadunvalvonnasta.

Lainaus
Maahanmuuttovirasto

Turvapaikkapäätösten laadunvalvonta puutteellista


Junge Freiheit 18.5.2018 juttu saksaksi

Saksan maahanmuuttovirasto (BAMF) on ottanut vain vähäisen määrän turvapaikkapäätöksistä sisäiseen tarkastukseen. Bild-lehden hallussa olevasta sisäministeriön vastuksesta FDP-puolueen sisäasiainasiantuntija Linda Teutebergin kysymykseen ilmenee, että alle prosentti turvapaikkapäätöksistä on tarkastettu uudelleen pakolaiskriisin alkamisen jälkeen.

Tammikuun 2015 ja maaliskuun 2018 välillä tehdyistä 1,65 miljoonasta päätöksestä vain 11.830 on tarkastettu uudelleen maahanmuuttoviraston laaduntarkastuksessa. Tämä on 0,7% kaikista hakemuksista. Teuteberg kritisoi Bildille, että keskitetty laadunvalvonta on toteutunut "vain hyvin rajoitetusti". Vuoteen 2016 asti näitä tarkastuksia varten oli käytettävissä vain 7 työntekijää.

Seehofer taas kritiikin kohteena

Tämän johdosta Bundestag-edustaja vaati kaikkien virastossa tähän asti tehtyjen päätösten tarkistamista uudelleen. Laadunvalvonta on laiminlyöty, "kun samaan aikaan tuhannet uudet ja kokemattomat työntekijät käsittelivät tuntityönä turvapaikkahakemuksia". Hallinto-oikeuksien päätökset osoittavat, että syntyi hyvin suuri määrä virheitä.

Sisäministeri Horst Seehofer (CSU) on taas kritiikin kohteena Bremenin laittomasti myönnettyjä turvapaikkoja koskevan skandaalin johdosta. Maahanmuuttoviraston Bremenin sivukonttorin silloinen johtaja Josefa Schmid oli jo maaliskuussa kääntynyt Seehoferin puoleen, joka oli silloin vielä Baijerin sisäministeri, ja ilmoittanut hänelle väärinkäytöksistä.

Kirjeessään silloiselle sisäasioiden poliitikolle ja nykyiselle sisäasioidensihteeri Stephan Mayerille (CSU) Schmid puhui "vähintään 3.322" väärin käsitellystä turvapaikkahakemuksesta. ...
 
EDIT typo

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 569
 • Liked: 13770
Skandaali laajenee. Die Weltin juttu.

Lainaus
Saksa Manipuloituja turvapaikkapäätöksiä

Maahanmuuttoviraston tapaus laajenee - outouksia myös muissa kaupungeissa

Myös muissa maahanmuuttoviraston sivukonttoreissa on ilmennyt epäselvyyksiä turvapaikkapäätöksissä.
- Bremenin turvapaikkaskandaali laajenee näiden uusien tapausten myötä. Muissa sivukonttoreissa ilmenneiden epäselvyyksien määrästä ei ole kuitenkaan vielä tarkempaa tietoa.
- Sisäministeriö ei halunnut vahvistaa tai torjua Augsburger Allgemeine -lehden tutkimustuloksia
.


Die Welt 19.5.2018 juttu saksaksi

Manipuloituja turvapaikkapäätöksiä, joista hyötyi yli 1.000 maahanmuuttajaa - Maahanmuuttoviraston Bremenin sivukonttorin tapauksen paljastuttua eivät viranomaiset ole päässeet eroon kritiikistä. Päinvastoin: Skandaali vaikuttaa vain laajenevan.

Augsburger Allgemeine -lehden mukaan myös Maahanmuuttoviraston Karlsruhen, Gießenin ja Bingen am Rheinin sivutoimistoissa on ilmennyt epäselvyyksiä. Lehden mukaan sisäministeriö ei halunnut vahvistaa tai torjua tätä tietoa.

Maahanmuuttoviraston johtaja Jutta Cordt painotti perjantain lehdistötilaisuudessa, että muissa sivutoimipisteissä ei ollut ilmennyt viitteitä Bremenin kaltaisista tietoisista manipulaatioista. Ilmeisesti on kuitenkin olemassa sivukonttoreita, joiden turvapaikkahakemusten hyväksymisprosentit poikkeavat huomattavasti kaikkien toimipisteiden keskiarvosta. Cordt jätti lehdistökonferenssissa kuitenkin avoimeksi sen, mistä toimipisteistä oli kyse.

"Luottamus Maahanmuuttovirastoon on horjunut"

FDP-puolueen vt. parlamenttiryhmänjohtaja Stephan Thomae katsoo Maahanmuuttoviraston ja sen yläpuolella olevan sisäministeriön toimineen tapauksen yhteydessä monessa kohtaa "epäjohdonmukaisesti". "Ilmeisesti tapausten laajuutta ei ole tunnustettu tai sitten on laitettu silmät tiukasti kiinni", kirjoitti lehti.

Puoluejohtaja Christian Lindner vaati kaikkien Saksan turvapaikkapäätösten pistokoeluonteista tarkistamista vuodesta 2014 lähtien. "On kyseenalaista olivatko Bremenin tapaukset todellakin poikkeus", sanoi Lindner Redaktionsnetzwerk Deutschlandille. "Luottamus Maahanmuuttovirastoon on horjunut".

18.000 päätöstä tutkitaan uudelleen

Huhtikuun puolivälissä paljastui, että Maahanmuuttoviraston Bremenin sivukonttorin entinen johtaja oli vuosien 2013-16 välillä myöntänyt vähintään 1.200 turvapaikkaa, vaikka siihen ei ollut edellytyksiä.

Bremenin syyttäjälaitos tutkii tapausta. Naista ja 5 muuta syytettyä epäillään organisoidusta yllyttäminen petoksellisten turvapaikkahakemusten tekemiseen ja korruptiosta.

Viranomaiset tulevat tutkimaan seuraavien kolmen kuukauden aikana noin 18.000 Maahanmuuttoviraston Bremenin sivutoimipisteen tekemää turvapaikkapäätöstä. Kaikki myönteiset päätökset tutkitaan aina vuodesta 2000 lähtien, sanoi Maahanmuuttoviraston johtaja Jutta Cordt perjantaina Berliinissä. Noin 70 työntekijää tulee tekemään tämä työ.
 
Lihavoinnit mun.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 569
 • Liked: 13770
Lisää turvapaikkapäätöksiä uuteen tutkintaan. Vyyhti purkautuu, vai piilotetaanko maton alle?

Lainaus
Saksa Epäselvyyksien jälkeen

Maahanmuuttovirasto tutkii uudelleen 10 muun sivupisteen turvapaikkapäätökset

Maahanmuuttovirasto tutkii uudelleen 8.500 turvapaikkapäätöstä vuodelta 2017. Eräs työntekijä on aiemmin ilmoittanut "ammatillisessa mielessä poikkeavista näkemyksistä". Asia koskee kymmentä sivukonttoria.


Die Welt 20.5.2018 juttu saksaksi

Bremenissä ilmenneiden turvapaikkapäätöksiä koskevien epäselvyyksien takia Maahanmuuttovirasto tarkastaa vielä 10 muuta sivutoimipistettä. Näissä on havaittu kussakin 10 prosentin poikkeamia keskimääräisistä turvapaikkojen myöntöprosenteista, sekä ylös- että alaspäin, ilmoitti sisämimisteriön tiedottaja kysyttäessä. Nyt edustavassa otoksessa tullaan tutkimaan uudelleen yhteensä 8.500 tapausta vuodelta 2017.

Lisäksi Maahanmuuttovirasto selvittää Rheinland-Pfalzin Bingenin sivukonttorin turvapaikkapäätösten epäselvyyksiä. Eräs siellä toiminut työntekijä oli pyytänyt 6. helmikuuta Nürnbergin keskusta tarkastamaan hakemusten käsittelytapoja. "Ilmoituksen taustalla ovat sivukonttorin työntekijöiden keskuudessa vallinneet turvapaikkaoikeuden arviointia koskevat ammatillisesti poikkeavat näkemykset", selitti sisäministeriön tiedottaja.

Horst Seehoferin (CSU) ministeriö ei viitannut nykyisessä tilannekatsauksessaan ollenkaan mahdollisiin muihin tutkimuksiin Gießenissä ja Karlsruhessa, joista Augsburger Allgemeine -lehti on uutisoinut.

Tällä välin Seehofer on nimittänyt 2. toukokuuta ministeriönsä Maahanmuutto-osastolle uuden johtajaa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Bild am Sonntag -lehti. "Tämä tapahtui talon organisatorisen ja henkilöstöä koskevan uudelleen suuntautumisen puitteissa, eikä se liity mitenkään Maahanmuuttovirasto tapauksiin", selitti ministeriön tiedottaja.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 180
 • Liked: 13641
850 päätöksen (8500/10) otoksella yli 10 prosentin poikkeama keskiarvosta esiintyy satunnaisesti noin yhdessä tapauksessa viidestä sadasta. Eli epäilykset voivat olla ihan perusteltuja...
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Tommi Korhonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 837
 • Liked: 1041
 • Artist formerly known as 'Joonatan'
Vaikka kyse ei ole suoraan varkaudesta, niin tappiot yhteiskunnalle ovat ihan suunnattomat. Suomessahan ei virkarikos-mahdollisuudesta huolimatta viranomainen koskaan taida joutua kattamaan aiheuttamaansa vahinkoa.

Mutta asian vakavuuden ja suuren taloudellisen vahingon vuoksi tuossa pitäisi syylliset tuomita täyteen korvausvastuuseen aiheuttamiinsa tappioihin. Eihän siitä tietenkään mitään tulisi, mutta ihmiset - ja kanssavirkamiehet - saattaisivat huomata että tässä on kyse isoista asioista. Ja että onhan se joltain pois.

Lähetetty minun SM-G930F laitteesta Tapatalkilla

Kerrassaan toivoton tilanne. Kaikki muut eduskuntapuolueet kannattavat suomalaisvastaista politiikkaa. Perussuomalaiset ovat ohjelmatasolla hyvä, mutta sillä on lampaan rohkeus.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 17 785
 • Liked: 34185
 • Ilon ja toivon admin
Nyt sitten sisäministeri puuttui peliin ja turvapaikkahakemusten käsittelylle Bremenissä laitettiin stoppi.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005692021.html (23.5.2018)

Lainaus
Bremenin osavaltio lopettaa turvapaikka­hakemusten käsittelyn lahjonta­epäilyjen vuoksi – jopa yli tuhat ostettua turvapaikkaa

SAKSALAINEN Bremenin osavaltio lopettaa turvapaikkahakemusten käsittelyn, kertoivat paikalliset viranomaiset keskiviikkona uutistoimisto Reutersin mukaan.

Päätös tehtiin, koska Bremenissä on saatettu tehdä yli 1 000 perusteetonta myönteistä turvapaikkapäätöstä vuosien 2013 ja 2016 välisenä aikana. Saksan sisäministeriön mukaan osavaltiossa on tietoisesti jätetty piittaamatta turvapaikkahakemuksia koskevasta säätelystä.

Aiemmin huhtikuussa väärinkäytöksistä epäiltiin vain Bremenin maahanmuuttoviraston silloista johtajaa, mutta epäiltyjen lista on sittemmin kasvanut.

”Luottamus turvapaikkakäytäntöjen laatuun ja Bremenin vastaanottokeskuksen lahjomattomuuteen on kokenut suuren kolauksen”, Saksan sisäministeri Horst Seehofer sanoi Reutersin mukaan.

Seehofer kertoi keskiviikkona, että Bremenin maahanmuuttoviraston toimintaan ja henkilöstöön saatetaan tehdä muutoksia.


”Teen kaikkeni, jotta asiaan saadaan selvyys.”

SAKSAN liittovaltion maahanmuuttovirasto BAMF tutkituttaa ainakin 18 000 Bremenissä vuodesta 2000 tehtyä myönteistä turvapaikkapäätöstä.

(...)
« Viimeksi muokattu: 23.05.2018, 17:07:16 kirjoittanut Alaric »
Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

Kuntalaisaloite - Jyväskylän ei tule laajentaa "paperittomien" sosiaali- ja terveyspalveluita: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/5103

rooster

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 233
 • Liked: 1557
Onkos jossain ollut tietoa keitä väärinkäytöksiin syyllistyneet ovat olleet? Ettei etno ole saanut työpaikkaa mamuvirastosta ja päättänyt olla solidaarinen uskonveljelle? Tai ehkä äärisuvakki.

Lumiukko Jeti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 547
 • Liked: 6781
Heitän nyt vaan ilmaan että mites meidän kotoinen Migri ja somalien lähes 100% hyväksyntä-aste tossa pari vuotta sitten. Olisko selvityksen paikka ?
"Suomi tarvitsee sekä jatkuvaa työperusteista maahanmuuttoa että vapaan liikkuvuuden tuomaa moninaisuutta. "
- Vihreiden tavoiteohjelma 2014-2019

JohanNyt

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 875
 • Liked: 982
Ihan jänskää, että skandaali nousee, kun turvapaikkoja annetaan "perusteetta" vainotuille kristityille...

Lainaus
Bremenin syyttäjänviraston tiedottaja sanoi, että suurin osa tapauksista koski Syyriasta tulleita jesidejä.


Jos yksittäisen musumurhaajan tp-hakemus hylätään, on siinä sen sijaan kyse suoranaisesta kansanmurhasta.

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 818
 • Liked: 7145
 • Anyone?
Heitän nyt vaan ilmaan että mites meidän kotoinen Migri ja somalien lähes 100% hyväksyntä-aste tossa pari vuotta sitten. Olisko selvityksen paikka ?
No olisi ja kyllä tuollaisesta vastuuseen pitäisi joku saattaa. Muutenkin hyvin epätasa-arvoista antaa hyväksytty yhdellä äänellä, mutta hylkyyn vaaditaan kaksi. Joko yksi-yksi tai kaksi-kaksi eikä mitään maleskelun suosimista.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen