Kirjoittaja Aihe: Pekka Sauri pelastaa tilanteen jälleen  (Luettu 22720 kertaa)

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 882
 • Liked: 40645
 • Ego sum Spartacus
Vs: Pekka Sauri pelastaa tilanteen jälleen
« Vastaus #90 : 12.01.2017, 16:12:26 »
Anni Sinnemäki vastasi kiperään kysymykseen kuin poliitikko mutta Pekka Sauri vaikenee kuin muuri.

https://twitter.com/HeikkiHaHa/status/818503335972130818

Ja toinen kiperä tilanne tuli eteen Annille ja Pekalle.

Lainaus
HELSINGIN apulaiskaupunginjohtajilla Pekka Saurilla (vihr) ja Anni Sinnemäellä (vihr) on ongelma. Heidän pitää erota viroistaan voidakseen olla ehdokkaina kuntavaaleissa. Näin tulkitsee hallintopäällikkö Antti Peltonen Helsingin kaupunginkansliasta.

”Jos on kunnan palveluksessa ja toimii vastuullisessa, johtavassa tehtävässä, on vaalikelvoton. Apulaiskaupunginjohtajan tehtävä on tällainen”, Antti Peltonen lukee kuntalakia.

Sauri ja Sinnemäki ovat kumpikin ilmoittautuneet kisaan Helsingin vihreiden pormestariehdokkuudesta. Valtuusto valitsee pormestarin kevään kuntavaaleissa valtuutetuiksi tai varavaltuutetuiksi tulleiden joukosta näillä näkymin uuden valtuuston ensimmäisessä kokouksessa 7. kesäkuuta.

Pekka Saurin seitsenvuotiskausi apulaiskaupunginjohtajana päättyy 1. syyskuuta ja Anni Sinnemäen kausi 30. kesäkuuta. Näin ollen he ovat vielä viroissaan uuden valtuuston kokoontuessa, eivätkä he ole vaalikelpoisia – jolleivät eroa.

Keskusvaalilautakunta määrittelee henkilön vaalikelpoisuuden vahvistaessaan ehdokaslistat. Ehdokaslistat on jätettävä keskusvaalilautakunnalle 28. helmikuuta. Peltosen mukaan henkilön ei tarkastuksen hetkellä tarvitse olla vaalikelpoinen, kunhan keskusvaalilautakunnalle on selvää, että 1. kesäkuuta alkaen ehdokkaaksi asettunut on vaalikelpoinen.

”Erota ei siis tarvitse saman tien, vaan vasta 1. kesäkuuta alkaen. Mutta päätös täytyy olla jo ehdokaslistojen tarkastamisen hetkellä.”

PELTONEN JATKAA kuntalain lukemista: ”Kuitenkin jos palvelussuhde päättyy ennen kuin valtuutettujen toimikausi alkaa, kunnan johtava työntekijä on vaalikelpoinen.”

Kummankin palvelussuhde nykyisessä tehtävässä on päättymässä 31. toukokuuta. Helsinki nimittäin siirtyy pormestarimalliin 1. kesäkuuta, ja kaupunginjohtajan ja apulaiskaupunginjohtajien virat lakkaavat olemasta.

Mielenkiintoiseksi Saurin ja Sinnemäen kannalta tilanteen tekee sekin, että heillä kummallakin olisi käytännössä työpaikka edelleen Helsingin kaupungilla virkakauden päättymisen jälkeenkin. Helsingin strategia nimittäin on, ettei työntekijöitä irtisanota. Jos tehtävä lakkaa, heille tarjotaan toista työtä.

”Vaalikelpoisuus riippuu siitä, mikä se tehtävä sitten olisi, ja sitä taas ei vielä tiedetä. Jos se tehtävä on johtava ja vastuullinen, niin kuin voi olettaa, henkilö ei ole vaalikelpoinen.”

KUNTALAIN mukaan eronpyyntö esimerkiksi apulaiskaupunginjohtajan toimesta ei voi myöskään olla ehdollinen. Toisin sanoen Sauri sen enempää kuin Sinnemäki eivät voi erota sillä ehdolla, että jos eivät menestykään vaaleissa, he palaisivat toimeensa tai johtavaan tehtävään Helsingin kaupungilla.

”Ei ole mahdollisuutta asettaa ehtoa. Pitää olla varmuus siitä, että vaalikelvottomuuden aiheuttava palvelussuhde on päättynyt 31. toukokuuta”, Peltonen sanoo.

”Eroanomusta ei voi edes peruuttaa. Se sitoo viranhaltijaa.”

Kaupunginvaltuustossa nähtiin loppusyksystä tilanne, kun perussuomalaisen ryhmän puheenjohtaja Mika Raatikainen peruutti jo sovitun ehdokkuutensa kaupunginhallituksen jäseneksi. Luottamushenkilö voi näin Peltosen mukaan tehdä, mutta viranhaltija ei.

”Tässä mielessä laki viranhaltijoista ja luottamushenkilöistä menee ristiin”, hän toteaa.

OMAN LISÄMAUSTEEN tarinaan tuo se, että apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri on syntynyt 31. toukokuuta 1954. Toisin sanoen hän täyttää 31. toukokuuta tänä keväänä 63 vuotta, päivää ennen kuin uuden valtuuston sekä pormestarin kaudet alkavat.

63-vuotiaana Helsingin kaupungin työntekijällä on oikeus siirtyä eläkkeelle.

Helsingin nykyisessä hallintojärjestelmässä valtuuston kolme suurinta puoluetta ovat jakaneet kaupunginjohtajien virat sekä valtuuston ja kaupunginhallituksen puheenjohtajien paikat. Mikäli pormestarimalli noudattaisi samaa käytäntöä, sekä Pekka Saurilla että Anni Sinnemäellä olisi teoriassa mahdollisuudet tulla pormestariksi tai apulaispormestariksi, jos vihreät sattuisi voittamaan vaalit.

Pormestareita on yhteensä viisi, joten kahdelle voittajapuolueelle voisi kuulua kummallekin kaksi pormestaripaikkaa. Tilanne on kuitenkin täysin uusi, eikä siitä siis ole ennakkokäytäntöä.

”Kaupunginjohtajisto on kuulunut kolmelle suurimmalle puolueelle. Tämä tuleva tilanne on täysi arvoitus. Apulaispormestareita ei voi verrata apulaiskaupunginjohtajiin”, Peltonen sanoo.

Peltosen mukaan Pekka Saurille ja Anni Sinnemäelle on selostettu tilannetta, kun selvisi, että he asettuivat ehdolle vihreiden pormestariehdokkaiksi.

Helsingin suurimman puolueen kokoomuksen ja kolmanneksi suurimman puolueen Sdp:n pormestariehdokkaat eivät ole vielä selvillä.

http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005042225.html

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 882
 • Liked: 40645
 • Ego sum Spartacus
Vs: Pekka Sauri pelastaa tilanteen jälleen
« Vastaus #91 : 05.02.2017, 19:17:31 »
Pekka Sauri mököttää.

https://twitter.com/HeikkiHaHa/status/828276257829822464

Lainaus
Pekka Sauri ‏@pekkasauri  5 t5 tuntia sitten
Lisää
 #Helsinki: Olen päättänyt, etten asetu ehdolle kuntavaaleissa. Täällä tarkemmin: https://www.facebook.com/pekka.sauri.1/posts/10154912026113830?notif_t=feedback_reaction_generic&notif_id=1486295858248451


Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 979
 • Liked: 114110
Vs: Pekka Sauri pelastaa tilanteen jälleen
« Vastaus #92 : 05.02.2017, 19:27:45 »
Pekka Sauri mököttää.

Lainaus käyttäjältä: Pekka Sauri
Anni Sinnemäestä Helsinki saa erinomaisen pormestarin.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Kyklooppi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 524
 • Liked: 6615
 • Musertunut Suomen kansalainen.
Vs: Pekka Sauri pelastaa tilanteen jälleen
« Vastaus #93 : 05.02.2017, 19:35:23 »
En kyll kaipaa yhtään Saurin yölinjaa, se oli yksinkertaisesti huono.
Ihmisjäte.Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 351
 • Liked: 6796
Vs: Pekka Sauri pelastaa tilanteen jälleen
« Vastaus #96 : 31.08.2017, 22:46:10 »
Lainaus
Viimeinen työpäiväni Helsingin kaupungilla on kohta ohi yhteensä 33 vuoden jälkeen. Kiitos kaikille!
https://twitter.com/pekkasauri/status/903232705323827200

Lainaus
Tänä viimeisenä työpäivänäsi Helsingissä, lämmin kiitos @pekkasauri suuresta työstäsi kotikaupunkimme hyväksi!
https://twitter.com/Vapaavuori/status/903255597382082561
Ukrainalaiset myyvät paikallisessa torissa mm. "hölmöläisten" heille lahjoittamia agrikaatteja. https://www.olx.ua/d/uk/dom-i-sad/instrumenty/generatory/


Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 979
 • Liked: 114110
Vs: Pekka Sauri pelastaa tilanteen jälleen
« Vastaus #98 : 26.02.2021, 19:24:08 »
Lainaus
Vihreiden ehdokas Pekka Sauri torppaa perussuomalaisten puheet ”etnisestä säpinästä” – kertoo, miksi maahanmuuttoa tarvitaan

Vihreiden konkaripoliitikko Pekka Sauri on osallistunut Helsingin kunnallispolitiikkaan vuodesta 1984 lähtien. Hän toimi myös Helsingin apulaiskaupunginjohtajana vuosina 2003–2017.

Nyt Sauri aikoo lähteä uudelleen kuntavaaliehdokkaaksi neljän vuoden tauon jälkeen.

– Joo, näin mä meinaan.

– Pidin neljä vuotta tällaista hygieniataukoa, mutta ajattelin kokeilla vielä toista kierrosta. Tähtäimessä on valtuustopaikka näin alkajaisiksi.
Iltalehti 26.2.2021

Lainaus käyttäjältä: Kreeta Karvala, IL
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on kritisoinut vihreitä muun muassa Helsingin asuntopolitiikasta.

Helsingin Uutisissa (6.2.) Halla-aho totesi, että keskeinen syy asumisen kalleuteen Helsingissä on asumistukijärjestelmä yhdistettynä tuensaajien määrän jatkuvaan kasvuun maahanmuuton myötä.

Halla-aho muistutti, että lähes kolmannes pääkaupunkiseudun asumistuista maksetaan vieraskielisille.

Perussuomalaisten puheenjohtajan mukaan vihreät saavat maahanmuuttobisneksestä ”etnistä säpinää ja porvaristo kupattua julkista rahaa yksityisiin taskuihin”.

Ei ”etninen säpinä” sinänsä ole vihreiden politiikan päämäärä. Kysymys on hyvinvointivaltion työntekijöistä, koska omalla syntyvyydellä ei voida hyvinvointipalveluiden työtekijäpulaa ratkaista, vaan siihen tarvitaan työperäistä maahanmuuttoa.

Kyllä se "etninen säpinä" vaan tuntuu olevan vihreiden politiikan päämäärä, kuten tuostakin kieroilevasta vastauksesta voi päätellä.

Sauri tietää tasan tarkkaan, että Halla-aho ei puhunut "hyvinvointivaltion työntekijöistä" tai "työperäisestä maahanmuutosta" vaan siitä ääriliberaalilla pakolaispolitiikalla Suomeen imuroidusta pääkaupunkiseudulle kasautuvasta humanitaarisesta maahanmuutosta, jota vihreät haluavat linjanvedoissaan aina vain lisää. Sauri väisti myös maahanmuuttobisneksen kritiikin. Toimittaja Kreeta Karvala ei ole huomaavinaan.

Helsingin asuntotilanne olisi nyt hyvin toisenlainen, mikäli haittamaahanmuutto olisi Suomessa minimoitu vaikkapa Tanskan malliin. Suomi ei tarvitse sosiaaliturvalla subventoitua maahanmuuttoa myöskään työperäisenä.

Lainaus käyttäjältä: Kreeta Karvala, IL
Sauri muistuttaa, että ne asiat, joita pidetään valtakunnanpolitiikkana, toteutetaan useimmiten kuntatasolla.

Kunnissa tehdään muun muassa ilmasto- ja työllisyystoimia ja päätetään yrittämisen edellytyksistä.

– Tämä ei ole valtakunnanpolitiikan sotkemista paikallispolitiikkaan, koska nämä asiat ovat mitä suurimmassa määrin kuntapolitiikan ytimessä.

Nytkin on kuultu perussuomalaisiin viitaten, että maahanmuuttopolitiikka ei kuulu kunnille ja siten teemana kuntavaalehin, mutta ilmastopolitiikka kuuluu.

Asia on juuri päinvastoin. Kunnilla ei ole syytä keulia ilmastopolitiikassa vaan antaa asioiden edetä omalla painollaan talouden ohjaamana, kun taas varomattomalla maahanmuuttopolitiikalla on tehty kunnissa peruuttamatonta vahinkoa.

Lainaus käyttäjältä: Kreeta Karvala, IL
Saurin mukaan monet ihmiset kokevat maailman nykyisin sekavaksi, monimutkaiseksi ja pelottavaksi.

– Olen ajatellut, että pitäisi palata perusasioihin. Politiikka on yhteisten asioiden hoitamista, ja oli maailma kuinka monimutkainen ja pelottava tahansa, yhteisiä asioita hoidetaan niin, että sovitaan yhdessä, miten asiat järjestetään.

– Koska nyt on menossa ilmastokriisi, koronakriisi ja demokratian kriisi, ei kannattaisi hukata aikaa keskinäiseen nokitteluun.

Miten tämä "ilmastokriisi" näkyy kunnissa?

Lainaus käyttäjältä: Kreeta Karvala, IL
Sauri halusi kannustaa ihmisiä rakentavaan keskusteluun Twitterissä perustamalla rakentavan tviittaajan palkinnon. Pian Sauria alettiin kuitenkin syyttää siitä, että palkinto tukee etuoikeutettujen asemaa ja samalla Sauri itse leimattiin ”etuoikeutetuksi setämieheksi”.
...
Kannan edelleenkin parhaan argumentin repaleista lippua, vaikka helposti siinä käy niin, että keskustelussa ovat mukana vain ne, jotka hallitsevat kielenkäytön, ja silloin keskustelusta jäävät helposti ulos ne, jotka eivät näitä keinoja hallitse.
...
Saurin mukaan demokratian pitäisi toimia ikään kuin sateenvarjona, jonka alla eri näkemyksiä voidaan sovitella yhteen sananvapauden ja avoimuuden nimissä.

– Tämä on se, jonka koen omaksi tehtäväkseni, että kaikki ehdotukset vaan pöytään ja sitten katsellaan, mikä sopii mihinkin – ei se sen ihmeellisempää ole.

Vihreät eivät ole tunnettuja ainakaan siitä, että suosisivat parhaita argumentteja tai välttämättä edes suvaitsisivat niitä. Vihreillä on kyseenalainen kunnia olla Suomen sananvapausvihamielisin eduskuntapuolue.

Lainaus käyttäjältä: Kreeta Karvala, IL
Millainen vihreä olet?

– Olen tällaisen lanseeraamani uuden ismin, eli mahdollismin lipunkantaja, jossa pitää löytää mahdolliset tavat järjestää asiat.

– Olen varmaan liian vanha tappelemaan aidanseipäistä, sillä minua kiinnostaa eniten tämä demokraattisen päätöksenteon varjeleminen, Sauri päättää.

Mitä lienee käytännössä tuo mahdollismi, mutta Sauri on aiemmin tunnustautunut fanaattiseksi federalistiksi, jonka vastaus kaikkeen on liittovaltio. Vuoden 2015 turvapaikanhakijavyöryn jälkeen Suomen suurin ongelma oli Saurin mielestä se, että suomalaisten suuri enemmistö alistui pienen vähemmistön harjoittamalle negatiivis–aggressiiviselle mesoamiselle. Tahtoo sanoa, salli haittoja aiheuttavan maahanmuuton kritisoimisen.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

pienivalkeapupu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 611
 • Liked: 3355
 • Maanantaikappale
Vs: Pekka Sauri pelastaa tilanteen jälleen
« Vastaus #99 : 26.02.2021, 21:45:48 »
Aku Ankassa (?) aikanaan, muistaakseni Pelle Pelottoman toimesta, lanseerattiin (poikki)tieteellinen termi nimeltä höpsismi. Intersektionaalisen feminismin lipunkantaja P. Sauri vie ajatuksen pidemmälle ja lanseeraa käsitteen mahdollismi.
Ja koska toinen henkilöistä on fiktiivinen henkilö, ei liene vaikea arvata kumpi henkilöistä on tosissaan ehdotuksensa kanssa.
Soldier on
Weather the storm

Tagit: