Kirjoittaja Aihe: 2018-05-02 Saksa: Luftwaffe - vain 4 Eurofighteria kykenee lentotehtäviin  (Luettu 2602 kertaa)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 751
 • Liked: 20781
Pikku-uutinen saksalaislehdestä, joka saattaa kuitenkin herättää yleisempääkin mielenkiintoa, sillä EU on juuri ilmoittanut haluavansa lisää rahaa puolustusta varten ja nyt Merkelin Saksa näyttää taas kerran hyvää esimerkkiä, miten asioita hoidetaan. Taitaisi noille käydä kalpaten tositilanteessa. Mustattuja luudanvarsia kuulemma käyttävät harjoituksissa konekiväärejä merkkaamassa.

Lainaus
Ilmataisteluohjukset puuttuvat - vain 4 Eurofighteria on toimintakunnossa

Bundeswehr joutuu edelleenkin kamppailemaan valtavien ongelmien kanssa: Nyt kyseessä ovat Eurofighterit.
- Spiegel kertoo, että 128 taisteluhävittäjästä vain 4 on toimintakykyisiä.
- Ollaan kaukana NATO:lle tehdyistä sotilaallisista sitoumuksista
.


Die Welt 2.5.2018 juttu saksaksi

Bundeswehriä koskeville huonoille uutisille ei näytä tulevan loppua: Erään Spiegel-lehden artikkelin mukaan armeijalla on valtavia ongelmia Eurofighter-tyyppisten hävittäjäkoneiden toimintavalmiuden suhteen. Suojajärjestelmien puutteiden takia vain 10 hävittäjää yhteensä 128 koneesta on starttivalmiina todelliseen tehtävään.

Ja vielä pahempaa seuraa: Koska Luftwaffella on vain pieni varasto Eurofightereiden aseita, niin tällä hetkellä voidaan vain 4 Eurofighteria käyttää tehtäviin, kertoo Spiegel viitaten Luftwaffen sisäisiin laskelmiin. Tällä hetkellä on olemassa vain kahden kourallisen verran ilmataisteluohjuksia.

Saksa ei kykene puuttuvan toimintavalmiuden takia enää täyttämään NATO:lle antamiaan sotilaallisia sitoumuksia. Berliini on luvannut NATO:n käyttöön yhteensä 82 taisteluhävittäjää kriisin sattuessa.

Bundeswehr on kysyttäessä vahvistanut uusimmat tekniset ongelmat, mutta ei konkreettisia lukuja. Ne on luokiteltu salaisiksi. Eräs tiedottaja kertoi, että ongelmaa yritetään ratkaista kuumeisesti.

EDIT typo

Hohtava Mamma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 054
 • Liked: 20000
 • Takapenkin paha poika
Tämänkin pelleilyn mahdollistaa vain liian pitkä yhtäjaksoinen rauhan aika. Si vis pacem, para bellum.

Seuraavaksi kannattaa tietysti miettiä kenen etua tämä uutisointi palvelee.
The society that separates its scholars from its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting by fools. -Thucydides

Spesialisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 023
 • Liked: 2606
 • Intelligent blue eyes!
Ettei totuus unohtuisi.

Venäjän ilmavoimat (lähde: Wikipedia)

Hävittäjät
1 295 konetta

Su-33, laivastolla 52 kpl
Su-27, 452 kpl
MiG-29, 455 kpl, joista 110 laivastolla
MiG-31, 325 kpl
Su-35, 11 kpl
Suhoi PAK FA, kehitteillä


Rynnäkkökoneet
767 konetta

Su-24, 497 kpl, joista 130 laivastolla
Su-25 262 kpl, joista 70 laivastolla
Su-34, 8 kpl

"Viranomaisilla on erittäin hyvä tilannekuva siitä, mitä tässä maassa tapahtuu. Se on hämmentävän hyvä" -Päivi Nerg

Hohtava Mamma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 054
 • Liked: 20000
 • Takapenkin paha poika
Ettei totuus unohtuisi.

Venäjän ilmavoimat (lähde: Wikipedia)

Hävittäjät
1 295 konetta

....joista lentokelpoisia....?

Ihan vaan säilyttääkseni saman tarkastelukulman niihin kuin mikä on otettu noihin länsihävittäjiin.

Mitä tarkoittaa "starttivalmiina"? Onko kyseessä siis se, että 128 Eurofighteristä on 4 kpl esimerkiksi 15 min valmiudessa? Testattuja ohjuksia on välittömässä valmiudessa vain parvelle?

Haluaako Bundeswehr/Luftwaffe lisää rahaa EU:lta yhteistä puolustusta varten vai mikä on uutisoinnin tavoite? Sotilaalliseen valmiuteen liittyviä asioita ei vuodeta julkisuuteen ellei sillä ole selkeä tarkoitus.
The society that separates its scholars from its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting by fools. -Thucydides

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 366
 • Liked: 3934
Haluaako Bundeswehr/Luftwaffe lisää rahaa EU:lta yhteistä puolustusta varten vai mikä on uutisoinnin tavoite? Sotilaalliseen valmiuteen liittyviä asioita ei vuodeta julkisuuteen ellei sillä ole selkeä tarkoitus.

Money, money and money. Tiedä vaikka uutisoinnin taustalla olisi halu saada käyttöön joitain muita koneita kuin Eurofightereita, jos ne nyt ovat niin surkeita ja huonoja. Haetaanko lisärahoitusta toisen konemallin hankintaan vai tämän konemallin korjaamiseen? Aika outoa, ettei käytössä olevaan lentokoneeseen saisi mistään varaosia.

Voihan toki joku olla vain aivan oikeasti huolissaan puolustuskyvyn heikkoudesta, ja olettaa julkisuuden auttavan asian korjaamisessa.

Ydinasepelote takaa kuitenkin rauhan, kuten se on tehnyt jo viimeiset 70 vuotta. 

PannuHattu

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 338
 • Liked: 730
 • Pieni vihreä mies
...
Seuraavaksi kannattaa tietysti miettiä kenen etua tämä uutisointi palvelee.

Niin, kenen etua ylipäätään palvelee omaa valmiuskykyä mittaavien raporttien tilaaminen? Ehkä olisi parempi ettei niitä tilattaisi jottei niitä tarvitsisi hukata byrokratian mustaan aukkoon. 

On paljon mielekkäämpää sitten tosipaikan tullen saada selville ettei ilmaan saada kuin pari konetta virastoaikana puutteellisella aseistuksella ja ilman mahdollisuutta muodostaa selkeä tilannekuvaa.

Mikään näistä raporteista ei sisällä sellaista tietoa jota alkeellisenkaan tiedustelukyvyn omaava taho ei muutenkaan saisi selville. Jopa tukikohtien vieressä asuva ihminen voi havahtua siihen ettei kalusto ole vuosiin liikkunut paikoiltaan. Toki joku omar iss haalareissa voi käydä välillä läästimässä romuja rätillä.

Näiden julkistaminen taas on osa julkisuuslakia ja tarkoituksena on herättää keskustelua: Tosiasiat on tunnustettava, nykyinen tilanne ei voi jatkua koska kansainväliset sopimukset ja rahantuhlaus. Joko paalataan ja neuvotellaan sopimukset uudelleen tai saadaan tarpeelliset resurssit kyvyn uudelleenrakentamiseksi sopimusten vaatimalle tasolle. Hyvällä tuurilla saatetaan sivuta jopa sitä miksei värväys enää tuota tulosta ja miksei mohammedia kannata käyttää korvaavana tuotteena.
The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tyrants.
- Thomas Jefferson

There are four boxes to be used in the defense of liberty: soap, ballot, jury and ammo. Please use in that order.
-Larry McDonald

Alarik

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 145
 • Liked: 2769
 • Harvinainen valkoinen leijona
...Mitä tarkoittaa "starttivalmiina"? Onko kyseessä siis se, että 128 Eurofighteristä on 4 kpl esimerkiksi 15 min valmiudessa? Testattuja ohjuksia on välittömässä valmiudessa vain parvelle?

Haluaako Bundeswehr/Luftwaffe lisää rahaa EU:lta yhteistä puolustusta varten vai mikä on uutisoinnin tavoite? Sotilaalliseen valmiuteen liittyviä asioita ei vuodeta julkisuuteen ellei sillä ole selkeä tarkoitus.
Haluavat lisää rahaa Telegraphin mukaan. Salaa paljastavat ettei Merkelin budjetti riitä kuin löysiin valehteluihin...puheisiin.
Suomennan jotain tuosta jutusta suurinpiirtein: "tämä paljastui kun Ranska solmi 10-jäsenisen koalition sotatoimille Afrikassa, ja siihen kuuluu Britanniakin. Saksa taas on kyennyt vain ilmoittamaan halukkuutensa, koska niin kauan kuin ei ole operaatioita ei paljastu katastrofikaan. Tämän sopimuksen ja resurssitilanteen on arveltu romuttavan mahdollisuuksia EU-armeijaan - tiedoilla on leima "classified" ja lähde nimetön.

Tilanne: muut, paitsi 10 konetta, kärsivät vakavista tekniikkaongelmista automaatiossa esim siipien sensorit vuotaa jäähdytysnestettä, joka tekee viholliskoneita tunnistavien/tähtäävien sensorien toiminnan epätarkaksi...Helppo korjata osanvaihdoilla -> osavalmistajia ei enää ole -> tosi vaikea/kallis korjata.
Siis 10 konetta saisi ilmaan, mutta kun ohjuksia ei ole kuin neljää konetta varten taistelukykyisesti.
Toisen artikkelin mukaan "Saksan parlamentissa on kerrottu 39 koneen olevan taisteluvalmiina, mutta että lähteen mukaan se on politiikan temppupuheita - siinä on mukaan laskettu jokainen kone joka saadaan jotenkin ilmaan, vaikka niillä ei pystytä kuin pelkkään lentoharjoitteluun, ilman ohjuksia tai taistelu/puolustautumiskykyä.
Kolmas artikkeli valottaa:
"Jo vuosia Bundeswehr on varoittanut tilanteesta (mutta yllättäen ei mene Merkelin poliitikoiden päähän järkipuhe)...Sen sijaan parlamentille on kehuttu ilmavoimien kyvyn parantuneen, eli valehdeltu, kun tilanne on koko ajan vain pahentunut. sensorien vuoto on ollut tiedossa 1,5 vuotta jo, mutta kun osia ei saada eikä rahaakaan ole...

katastrofin syvyys:
- 2017 lopussa oli kaikki sukellusveneet yhtä aikaa kuivatelakalla korjattavana.
- Viime kuukausien aikana ajoittain on kaikki ilmavoimien kuljetuskoneet olleet yhtä aikaa pois lentovalmiudesta.
- Ilmavoimien lentäjät ei pysty enää harjoitella kunnolla, ei tule lentotunteja, kun jokaisen kone ja jokainen kone on suurimman osan vuodesta rempassa.
Tähän on johtanut jatkunut huono politiikka, vuosittain jatkuvat leikkaukset puolustusbudjettiin. Nyt onkin sillä saavutettu katastrofitilanne, jossa ei edes rahanlisäys auta kuin hyvin pitkällä aikavälillä...miksi? Koska suuri osa varusteista/tarvikkeista/kalustosta on vanhentunutta ja ylipäiväistä - ja nyt on se tilanne että silloinkin jos rahaa äkisti tulisikin niin kurjistettu aseteollisuus/armeija ei kykene ihan lyhyellä aikavälillä nostamaan tuotantoa ja osaamista sen vertaa, että edes nykyiset puutteet saisi paikattua (Edit: ja jos rahaa ei pian tule ja paljon, niin tilannehan vain yhä pahenee, eikä tervehtyminen ala vieläkään, vaan puutteiden paikkaus ja teollisuuden resurssointi alkaa vasta tulevaisuudessa, joku tuleva vuosi kun joskus sitä rahaa ehkä tulee...)

Merkelin budjettipuheet on järkyttäneet tai kuten puolustusministeri sanoi "kaukana riittävästä": Rahaa olisi tulossa €2.5bn vuodessa - tarve olisi  €12bn edes paikkaamaan nykyiset puutteet.
« Viimeksi muokattu: 03.05.2018, 08:54:20 kirjoittanut Alarik »
Olen pahoillani, että käytin asiatonta kieltä foorumikeskusteluissa. Kirjoitukseni eivät edusta ajatteluani ja toivon, että voimme keskittyä tähän päivään, viranomaisten resurssien turvaamiseen, oikeusvaltion vahvistamiseen sekä Suomen hyvinvoinnin kehittämiseen.

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 665
 • Liked: 2725
 • Viha-ajattelija, Ilon ja toivon dissidentti
Haluaako Bundeswehr/Luftwaffe lisää rahaa EU:lta yhteistä puolustusta varten vai mikä on uutisoinnin tavoite? Sotilaalliseen valmiuteen liittyviä asioita ei vuodeta julkisuuteen ellei sillä ole selkeä tarkoitus.

Saksa tarvitsee lisää rahaa notkujiensa ja antifanttipaskasakin aiheuttamaan infran kunnostamiseen ja katurauhan ylläpitoon. Se alkaa näkyä jo lähes kaikessa uutisoinnissa. Ja valitettavasti myös katukuvassa.

Sotilaallinen valmiuskyky tiedettyä tai kuviteltua ulkoista uhkaa vastaan on aina ollut omalle äänestävälle kansalle helposti perusteltavissa oleva tarve, vaikka todellisuudessa raha menisi paikallispoliiseiden mellakkakamppeiden uusimisiin ja palokunnan parhaan hevosen juottamiseen.
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

"Kriittinen, mutta myös objektiivinen julkinen sana on oleellinen osa demokratiaa. Jos se rappeutuu – kaupallisista tai poliittisista syistä yhdentekevää – niin demokratiakin saa ydinvian." - Kalevi Sorsa

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 417
 • Liked: 9147
Ydinasepelote takaa kuitenkin rauhan, kuten se on tehnyt jo viimeiset 70 vuotta.

Ei se kuitenkaan sisällissotia estä ja täähän on saksalaisien toiseksi rakkain harrastus. Kolmantena on etniset puhdistukset ja noitavainot.

Saksa on vain ajautumassa kaaokseen, koska kansa rakastaa sitä politiikkaa, missä puhutaan yhtä ja tehdään toista. Venäjän uhka on ihan hirveä ja NATO:n joukkoja pitäisi saada apuun, mutta oma armeija on pelkkä vitsi.

Tää on sitä samaa kuin se, että Syyrian pakolaiset kutsuttiin Saksaan ja sitten ihmeteltiin kun tulvan alle jääneissä maissa ei oltukaan iloisia, ja nyt vissiin yritetään saada toinen tulva taakan jaon avulla, koska se koskee vain geelipäitä. Itä-Eurooppakin pitää saada täyteen niitä, vaikka se on jo täynnä ukrainalaisia, ja täähän tietää sitä, että jossain vaiheessa Puola kippaa Länsi-Euroopalle kuuluvat ukrainalaiset Saksaan, joka saa sitten taas toimia jakelukeskuksena.
101-vuotissyntärilahja koko Suomelle.

https://yadi.sk/d/U4W4Bib0d7aL8w (EPUB)
https://yadi.sk/i/Hitmx8O2VZSfHQ (PDF)

Suomen muinaishistoriaa käsittelevä luku niille, jotka eivät muuta kaipaa.
https://yadi.sk/i/hq7bQJYH7NpqlQ (PDF)

JohanNyt

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 945
 • Liked: 1079
Mihin Saksa oikein onnistuu mälläämään maailman 9. suurimmat sotilasmenot, kun kalusto kerran on vanhaa ja viallista?

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 368
 • Liked: 2191
 • Vihtaasi on kustu!
Muistan lukeneeni jostain, maanpuolustus.netistä kenties, että panssarivaunuissa on samanlainen katastrofi käsillä.

Saksa luultavasti käyttää maanpuolustusrahat kulttuurisensitiivisyyteen, monikulttuurisuuteen, kaikkiin 28000 sukupuoleen ja keskitysleireillä kayntiin ja voivotteluun kuinka tuo ei saa enää toistua.

Muoks: Pari typoa.
« Viimeksi muokattu: 03.05.2018, 11:20:06 kirjoittanut Dangr »
"– Me emme halua riisua kansalaisiamme aseista tällaisena aikana, kun Euroopan turvallisuustilanne huononee, sosiaalidemokraattien sisäministeri Milan Chovanec sanoi Tšekin parlamentissa keskiviikkona." Kansalainen.fi
Bhutan: "One Nation, One People"

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 418
 • Liked: 17808
 • Easter Worshipper
Jotenkin tulee mieleen joku vanha sarjakuva, jossa jollain "sotilasmahdilla" kaikki rahat menivät asevarusteluun, mutta tankit olivat pahvikulisseja ja pommit maalattuja tynnyreitä. Kenraali tms. vähän koijasi presidenttiä pistämällä asemassit omiin liiveihinsä - vai oliko peräti naapurimaata aseistanut. Maan puolustuskyky olikin nolla.

Mutta Nato toimittaa varaosia rajattomasti. Etenkin näin rauhan aikana kun logistiikka pelaa. Liitytään mekin.

-i-
« Viimeksi muokattu: 03.05.2018, 11:26:29 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Pyhä Olavi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 535
 • Liked: 503
Kaivakaapa viime vuoden Suomen sotilaslehden numero, jossa käytiin armeijan alamäkeä analyyttisesti läpi. Eurofighter jutut lienee kilpailijoiden disinformaatiota...

PannuHattu

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 338
 • Liked: 730
 • Pieni vihreä mies
Muistan lukeneeni jostain, maanmuolustus, netistä kenties, että panssarivaunuissa on samanlainen katastrofi käsillä.

Saksa luultavasti käyttää maanpuolustusrahat kulttuurisensitiivisyyteen, monikulttuurisuuteen, kaikkiin 28000 sukupuoleen ja keskitysleireillä kayntiin ja voivotteluun kuinka tuo ei saa enää toistua.

Saksalainen katastrofi on kaikenkattava, se koskee yhtälaisesti laivastoa, maavoimia ja ilmavoimia
http://www.dw.com/en/germanys-lack-of-military-readiness-dramatic-says-bundeswehr-commissioner/a-42663215
Lainaus
...
The call on politicians to double-down on reforms and increase funding came in the same week a Defense Ministry paper revealed German soldiers did not have enough protective vests, winter clothing or tents to adequately take part in a major NATO mission.

What's wrong with the Bundeswehr?

 • Bartels pointed to "big gaps" in personnel and equipment. At the end of 2017, no submarines and none of the air force's 14 large transport planes were available for deployment due to repairs.
 • Other equipment, including fighter jets, tanks and ships, was outdated and in some cases not fully operational because of bad planning or a lack of spare parts. Some air force pilots were unable to train because too many aircraft were being repaired.
 • Soldiers have experienced increasing levels of stress and there was a lack adequate leadership due to some 21,000 vacant officer posts.
  The report said the government needed to pursue reforms "with greater urgency" and increase defense spending.
 • A lack of funding and inefficient management structures and planning were behind the problems. Germany has cut defense spending since the end of the Cold War. In 2017, it spent about 1.2 percent of its economic production in 2017 on the armed forces, which is below the 2 percent target recommended by the NATO alliance.
...


https://www.focus.de/politik/deutschland/maengel-bei-der-bundeswehr-ueber-die-haelfte-der-leopard-2-panzer-ist-laut-bericht-nicht-einsatzbereit_id_7854562.html

Lainaus
...
244 leopard 2 panssarista 95 käyttövalmiina. 53 tankista puuttuu aseistus. 89 tankia voidaan kunnostaa käyttöön jos jostain löytyy läjä kriittisiä varaosia ja 7 tankkia on testikäytössä.
...

https://www.defensenews.com/naval/2017/10/20/all-of-germanys-submarines-are-currently-down/
Lainaus
COLOGNE, Germany ― The German Navy’s six-strong fleet of submarines is completely out of commission after the only operational sub had an accident off the coast of Norway on Sunday.

The U-35 was moved into ThyssenKrupp Marine Systems’ shipyard in Kiel after a rudder blade was damaged during a diving maneuver, the newspaper Kieler Nachrichten reported. The submarine was scheduled to participate in exercises in the Skagerrak, the strait between southern Norway, southeast Sweden and Denmark.
...
The submarine joins three ships already being overhauled at the Kiel shipyard. German military news service Augen Geradeaus, citing sea service data, reported that the U-31 will be in the yard until December, and the U-33 and U-36 are undergoing maintenance until February 2018 and May 2018, respectively. Additionally, the U-32 and U-34 are out of service and awaiting maintenance spots at the shipyard.

Navy officials blame bottlenecks in the procurement of spare parts for the submarines’ downtime. While a comprehensive package of spare parts was a key aspect of any new acquisition during the Cold War, cost-saving measures adopted since then have resulted in parts no longer being kept in reserve, German Navy spokesman Capt. Johannes Dumrese told the newspaper group SHZ.

https://arstechnica.com/information-technology/2018/02/german-navy-experiences-lcs-affect-in-spades-as-new-frigate-fails-sea-trials/
Lainaus
The German Navy has a lot of problems right now. It has no working submarines, in part because of a chronic repair parts shortage. The Deutsche Marine is still flying helicopters older than its pilots—the Sea Lynx entered service in 1981 and the Sea King in 1969—and has long-delayed their replacement. And now the service is facing problems with its newest ships so severe that the first of the class failed its sea trials and was returned to the shipbuilders in December.

As Christian Mölling, a defense-industry expert at the German Council on Foreign Relations in Berlin, told the Wall Street Journal’s William Wilkes in January, German military procurement is “one hell of a complete disaster. It will take years to sort this problem out.”
...
But for the German military—which has seen a collapse in its funding over the past two decades—these sorts of issues have a much more substantial impact on readiness: they are a symptom of a much larger, long-running problem with Germany’s management of its military. Since the “peace dividend” of reunification and the end of the Cold War, Germany’s military budget has plummeted to just 1.15 percent of the country’s gross domestic product (GDP) in 2016—well below the two-percent mark set by agreement among members of the North Atlantic Treaty Organization. And the focus of the German military's strategy has drifted as well.
...

« Viimeksi muokattu: 03.05.2018, 11:00:15 kirjoittanut PannuHattu »
The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tyrants.
- Thomas Jefferson

There are four boxes to be used in the defense of liberty: soap, ballot, jury and ammo. Please use in that order.
-Larry McDonald

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 418
 • Liked: 17808
 • Easter Worshipper
Kun lukee tuota listaa Saksan puolustuskalustosta, niin ei ihmekään, että EU-nettomaksajilta yhtäkkiä aletaan kuppaamaan lisää rahaa mm. puolustusyhteistyön varjolla. Puolustusyhteistyöstä sitä vaan miettii, kuka lopulta auttaa ketä ja millä resursseilla?

Rajat on auki ja puolustusta ajetaan alas. No, on siinä ainakin se lohtu, että Eurooppaan virtaava kansainvaellus ei löydä täältä käyttökelpoisia järeämpiä sota-aseita...

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 542
 • Liked: 13029
 • Kuka jos en minä
Ettei totuus unohtuisi.

Venäjän ilmavoimat (lähde: Wikipedia)

Hävittäjät
1 295 konetta

Su-33, laivastolla 52 kpl
Su-27, 452 kpl
MiG-29, 455 kpl, joista 110 laivastolla
MiG-31, 325 kpl
Su-35, 11 kpl
Suhoi PAK FA, kehitteillä


Rynnäkkökoneet
767 konetta

Su-24, 497 kpl, joista 130 laivastolla
Su-25 262 kpl, joista 70 laivastolla
Su-34, 8 kpl

Ja teknisen suorituskyvyn lisäksi voisi kysyä mikä on lentäjien koulutustaso/onko niitä? Eräs länsimedia oli tietävinään ettei miglentäjiä ole juuri koulutettu sitten 70-luvun ja lentotaitoiset ovat siis eläkevaareja joita silti käytetään lentotehtävissä. Sama homma suhoin uusimpia lukuunottamatta. Käytettävissä olevien minkääntasoisten lentäjienkin määrä rajoittaa rankasti käytettävissä olevien koneiden määrää. Ja veikkaan että teknisiä ongelmia ei yllättäen kerrota julkisuuteen. Mutta käyttöönottovuodet kertovat kyllä aiheesta:

Su-33, laivastolla 52 kpl Otettu käyttöön 1994=24v kone vs hornetien luovutusvuosi -1996
Su-27, 452 kpl Palveluskäyttöön 1984 Uusimmatkin modernisoinnit 90-luvulla, eli teknisesti nykyaikana vanhentunut+ lentotunnit voivat hyvinkin olla täynnä?
MiG-29, 455 kpl, joista 110 laivastolla Edelleen neuvostoaikana suunniteltua ja valmistettua kalustoa, otettiin käyttöön 1982 eli vieläkin vanhempi. 150 modernisoitu 90-luvun lopulla venäjän ilmavoimille joten yhäkin ikiwanhaa kamaa.
MiG-31, 325 kpl Valmistusvuosi 1979 ja ensimmäisten käyttöönotto 1982. Venäjä aikoo modernisoida, mutta saahan nähdä minkä verran noista käytännössä laitetaan ja mistä rahat.
Su-35, 11 kpl Modernisoitu su-27 huomaa hyvin minkä verran on rahaa ollut käytännössä modernisaatioon.

Su-24, 497 kpl, joista 130 laivastolla Uusimmat valmistettu 1993 eli horneteja vanhempaa kamaa.
Su-25 262 kpl, joista 70 laivastolla 1978 alkaen valmistettu ja nykyäänkin tuotannossa oleva. Käytetty mm afghanistanissa, syyriassa, ukrainassa jne, eli toimivaa kalustoa, muttei ilmaherruushävittäjä, joten saa selkäänsä hävittäjältä jos vastapuolella on nykyaikaisia.
Su-34, 8 kpl Liki ainoaa uudempaa kalustoa, tuotanto alkanut 2006 ja jatkuu edelleen. Näissä lienee hyvät lentäjät ja huolto. Ongelma on vain määrissä, mahdollisissa teknisissä ongelmissa ja sekä valmistus että lentotuntihinnoissa. Jos nuo ovat liian kovat, tämä on liian kallis ilmaherruusmassahävittäksi.
Hedelmistään puu tunnetaan.

Käytätkö youtubea? Voit auttaa kansallismielisiä kaatamaan mobiilistriimauseston alle 1000 tilaajan kanavilta, tilaamalla nämä kanavat: https://striimiinfo.blogspot.com/2019/04/tarvii-tuhat-tilaajaa.html

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 884
 • Liked: 2030
^"Ja teknisen suorituskyvyn lisäksi voisi kysyä mikä on lentäjien koulutustaso/onko niitä? Eräs länsimedia oli tietävinään ettei miglentäjiä ole juuri koulutettu sitten 70-luvun ja lentotaitoiset ovat siis eläkevaareja joita silti käytetään lentotehtävissä".

Siltä se näyttää kun http://englishrussia.com/-sivustosta selaa lentäjien kuvia.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 751
 • Liked: 20781
Vaikka mediaraporttien mukaan Saksan armeija on jo varsin kuralla ja upseerit loikkaavat jo turvapaikanhakijoiksi, niin mikään ei lannista Merkelin intoa, kun avautuu mahdollisuus päästä Afrikkaan, sillä se tietää lisää matuja. Ranska harrastaa tuossa hankkeessa tietenkin geopolitiikkaa "ranskalaisessa Afrikassa", mikä myöskin tietää lisää matuja Eurooppaan. Muut mukaan ilmoittautuneet saavat vaivanpalkaksi varmastikin ainakin lisää matuja. Lisäksi myös ne, jotka eivät ole ilmoittautuneet jo mukaan saavat takuuvarmasti lisää matuja. Tämä taas tietää lisää matuja matubisnekselle ja matuilla taas saadaan Eurooppa nousuun, sanovat.

Lainaus
Emmanuel Macron’s coalition of the willing

The French-led military pact has pulled in London — and Berlin.


Politico 5/2/18 https://www.politico.eu/article/emmanuel-macrons-eu-defense-army-coalition-of-the-willing-military-cooperation/

ARIS — Impatient with German foot-dragging on defense, French President Emmanuel Macron will bring together a 10-nation coalition of the willing next month designed to prepare European armed forces to take action together in emergencies, and to bind Britain into military cooperation as it leaves the EU.

Defense ministers of France, the U.K., Germany, Italy, Spain, the Netherlands, Belgium, Portugal, Denmark and Estonia will sign a letter of intent in Paris in June, officials told me, pledging to develop a common strategic culture, share analysis and foresight on trouble spots that may require intervention and work to coordinate their forces for future operations.

Macron outlined the idea in his keynote Sorbonne speech on European integration last September, calling for a common European intervention force, defense budget and doctrine for action in contingencies where the United States and NATO may not get involved. France wants to recruit allies that could help share its military burden especially in Africa, where it intervened alone in Mali in 2012 to prevent Islamist militants seizing control of a weak state.

Frustrated by the big-tent, low-ambition start to the European Union’s so-called Permanent Structured Cooperation (PESCO) in defense agreed last year at Germany’s insistence, the French leader is pressing ahead with a small core of like-minded nations outside EU and NATO institutional structures.
(...)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 751
 • Liked: 20781
Die Weltissä lisää juttua Saksan asevoimien tilasta. Puolustusministeri Ursulan "henkilöstön trendikäänne" tarkoittaa sitä, että kun saksalainen yliluutnantti onnistui kusettamaan Saksan maahanmuuttovirastoa ja hänet hyväksyttiin pakolaiseksi, niin ministeri keksi, että moka ei ollut viraston, eikä asyylisysteemissä ollut ongelmia, vaan vika oli siinä, että Bundeswehriin oli pesiytynyt natseja ja ties mitä.

Lainaus
Sotilaiden turhautuminen

Bundeswehr pulatalouden noidankehässä

Asevoimilta puuttuvat toimintakykyiset lentokoneet ja panssarit. Näiden epäkohtien eräs seuraus: Sotilaat irtisanoutuvat turhautuneina. Puolustusministeri von der Leyenin muutenkin ontuva "henkilöstön trendikäänne" on siten vaarassa


Die Welt 4.5.2018 juttu saksaksi

16. tammikuuta Saksan Tel Avivin sotilasattasea välitti kunniakkaan viestin kotimaahan. Siinä Israelin ilmavoimat (IAF) kutsuivat Saksan Luftwaffen kollegat mukaan juutalaisvaltion 19. huhtikuuta pidettäviin itsenäisyysjuhliin. Saksan sotilaskoneiden olisi pitänyt osallistua suureen lentonäytökseen, jolla IAF juhlistaisi 70-vuotista taivaltaan. Se olisi ollut suurenmoinen symboli: Liittotasavalta olisi voinut muutamalla Tel Avivin taivaalla lentävällä Eurofighterilla tai Tornadolla voinut pönkittää vaikuttavalla tavalla kansleri Angela Merkelin (CDU) lupausta, että Israelin turvallisuus on osa Saksan valtionetua (Staatsräson).

Lentonäytös myös pidettiin ja moni ystävällismielinen maa mm. Kanada, Iso-Britannia ja Italiaan oli lähettänyt taisteluhävittäjiä ja kuljetuslentokoneita. Saksan Luftwaffe ei ollut kuitenkaan paikalla, se oli peruuttanut osallistumisensa. Miksi? "Luftwaffe ei voinut jo kauan aiemmin suunniteltujen samaan aikaan sijoittuvien hankkeiden takia ottaa vastaan kutsua", ilmoitti ilmavoimien johto WELT:in kysyessä asiaa. Arkikielelle käännettynä tämä tarkoittaa: Meillä ei ole lentokoneita ja lentäjiä diplomaattisia eleitä varten, olivat ne sitten kuinka merkittäviä tahansa.

Pääasejärjestelmiä koskevasta tuoreimmasta raportista voi lukea, kuinka dramaattinen ilmavoimien tilanne on. Bundeswehrillä on yhteensä 128 Eurofighteria ja 93 Tornadoa. Vuonna 2017 näistä oli keskimäärin valmiina tehtäviin vain 39 Eurofighteria ja 26 Tornadoa. Tästä "vähäisestä käytettävissä olevien lentokoneiden määrästä" johtui "vähäinen käytettävissä oleva lentotuntien määrä", raportoi Luftwaffe. Tämä on edelleen jumiuttanut "lentokonemiehistöjen koulutuksen ja jatkokoulutuksen". Katkera johtopäätös: "Tähän liittyvä rajoitettu jatkuvuus lentokoulutuksessa on jo nyt johtanut eräiden lentotaitojen katoamiseen." 

Tätä taitojen kadottamista kärjistää nyt irtisanoutumisaalto. WELT:in kysyessä ilmavoimat vastasivat, että vuoden alusta lähtien 7 Eurofighter-lentäjää on jo jättänyt eropaperinsa. Armeijan taholta kerrotaan, että eropapereita voi tulla vielä enemmänkin. Tämän johdosta suunnitelmien mukaisesta 235 hävittäjälentäjän paikasta on miehitettynä nyt vain noin 150.
(...)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 751
 • Liked: 20781
Saksassa eivät pelaa enää helikopteritkaan.

Lainaus
Puuttuva toimintavalmius

Liian vähän lentotunteja: Bundeswehr-lentäjät menettävät lentolupiaan

Junge Freiheit 4.5.2018 juttu saksaksi

Yli joka kymmenes Bundeswehrin helikoterilentäjä menetti viime vuonna lentolupansa puuttuvien lentotuntien takia. Näin tapahtui 19 lentäjän kohdalla, kun heitä oli yhteensä 129, ilmoitti puolustusministeriö vastauksessaan Vihreiden kysymykseen, kertoi uutistoimisto dpa.

He saivat kuitenkin lentolupansa takaisin koulutuksen jälkeen, ilmoitti puolustusvaltiosihteeri Peter Tauber (CDU). Vuonna 2016 vastaava tapahtui 12 lentäjälle yhteensä 135 Bundeswehr-lentäjästä.

Tiukkaa kritiikkiä Vihreiltä

Vihreiden puolustuspoliitikko Agnieszka Brugger hyökkäsi puolustusministeri Ursula von der Leyeniä (CDU) vastaan. "Tilanne on kestämätön, huolimatta ministerin kiertelyistä ja ilmoituksista ovat todelliset ratkaisut jääneet tekemättä." Hän ei saa "helikoptereiden surkeaa tilannetta mitenkään hallintaansa". Tärkeimmissä helikopterityypeissä vain alle kolmannes koptereista on käytettävissä.
(...)