Äänestys

Onko väestönvaihto suomalaisten kannalta hyvä vai huono juttu?

Erittäin hyvä juttu.
5 (3.3%)
Hyvä juttu.
0 (0%)
En osaa sanoa. Saattaahan tuo olla hyvä vaan saattaapa tuo olla huonokin. Vaan kuinkapa tuota tietäisi varmaksi sanoa.
5 (3.3%)
Huono juttu.
3 (2%)
Erittäin huono juttu.
122 (79.7%)
En vaan usko siihen väestönvaihtoon.
6 (3.9%)
Ei kiinnosta koko kysymys.
3 (2%)
Tämä on fasistinen foorumi ja kysyjä on fasisti.
9 (5.9%)

Äänestäjiä yhteensä: 145

Kirjoittaja Aihe: Onko väestönvaihto suomalaisten kannalta hyvä vai huono juttu?  (Luettu 18575 kertaa)

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 737
 • Liked: 38503
Ja taas mennään:

Lainaus
Kolumni: Ruotsin rajoitukset ovat huono malli maahanmuutossa – Suomi tarvitsee lisää työvoimaa tai kasvu tyssää

Median yritys vaikuttaa maahanmuuton lisäämiseen on jo täysin läpinäkyvä. Jo vaalien alla Hesari julkaisi vähintään viikoittain jonkun maahanmuuton välttämättömyyttä julistava "tutkimus" tai mielipidekirjoitus. Tämä sama liturgia jatkuu nyt hallitusneuvottelujen alla, josko mielipideilmapiiri saataisiin lietsottua persuja vastaan.

Kyse lienee myös osittain kokkarien tilaamista jutuista, joilla he haluavat pönkittää neuvotteluasemaansa vedoten "yleiseen tietoon" maahanmuuton välttämättömyydestä ja "kansan haluun" saada lisää mamuja maahan.

Iltaläpyskän juttu onkin sitten täynnä ristiriitaisuuksia, epäloogisuuksia ja yleistyksiä, joilla viedään lukija harhaan:

Lainaus
Viime vuonna suomalaisen kokoaikaisen työntekijän mediaanipalkasta 80 prosenttia oli noin 2700 euroa. Monella alalla kuukausipalkat jäävät tuon alle. Esimerkiksi päiväkodin lastenhoitajan mediaanipalkka jää selvästi alle tuon rajan, samoin kokkien, bussikuskien ja siivoojien palkat.

...

Lähes kaikki suomalaiset – jopa perussuomalaisten äänestäjät – toivottavat Suomeen tervetulleiksi korkeastikoulutetut ulkomaalaiset.

Kirjoittaja vetoaa "korkeaan koulutukseen" mutta peräänkuuluttaa samalla palkkausrajan alentamista hanttihommatasolle. Ilmeisesti kelaperäinen maahanmuutto on tavoitteena, mutta se halutaan kuvata korkeasti koulutettujen juttuna.

Minäkin voin kannattaa korkeasti koulutettua maahanmuuttoa mutta viikon siivouskurssi ei riitä korkeaan koulutukseen. Korkea koulutus on vähintään diplomi-insinööritasoa ja siis teknisellä alalla. Humanistimaistereita ei tänne kaivata.

Lainaus
Työ ja talouskasvu tarvitsee tekijänsä. Suomalaiset ymmärtävät hyvin, että väestön ikääntyessä tänne tarvitaan muualta ihmisiä töihin.

"Yleinen mielipide"-argumentti: koska kansa "ymmärtää", massamaahanmuuttoa tulisi toteuttaa.

Lainaus
Suomi voi tietenkin sanoa ”ei” sekä turvapaikan hakijoille, leikata humanitääristä apua ja asettaa reippaat tulorajat maahantulolle, mutta kaikella on seurauksensa.

Kirjoittaja vetoaa maineen menetykseen jos ei joko lahjoiteta rahaa YK:n korruptioon tai vedetä sisään massoittain mamuja.

Mutta kenen silmissä maine menee? Ei ainakaan maailman tavallisen (ulkomaalaisten) kansalaisten silmissä, jotka ymmärtävät invaasion ongelmat. Maine menee lähinnä YK:n shampanjakerhoissa ja median toimituksissa. Mutta miksi meidän pitäisi välittää mitä eliitti on mieltä?

Lainaus
Puolueella on tavoite laskea Suomeen tulevien kiintiöpakolaisten määrä nollaan. Tässäkin mallia haetaan Tanskasta ja Ruotsista, jotka ovat molemmat kiristämässä pakolaispolitiikkaansa.  Suomeen tulevien pakolaisten määrä on ollut molempiin maihin verrattuna pientä, vuositasolla tuhannen hengen luokkaa.

Kirjoittaja puhuu kiintiöpakolaisista ikään kun se olisi koko maahanmuutto, "tuhannen henkilöä". Tosiasiassa maahanmuutto on paljon tätä suurempi ja toisaalta mamujen Suomessa syntyneet lapset ovat de facto maahanmuuttajia ainakin kulttuurisesti, josta kaikki ongelmat kumpuavat. Ei Ruotsikaan päätynyt kaaokseen pelkästään kiintiöpakolaisten turvin.

Lainaus
Ravintoloilla, kaupan alan yrityksillä sekä terveydenhuollossa vastaavat rajoitukset tarkoittaisivat rajusti pahenevaa pulaa tekijöistä. Pula työntekijöistä hidastaa talouskasvua. Mitä niukemmaksi talouskasvu jää, sen vaikeampaa on sopeuttaa velkaisen Suomen julkiset menot tuloihin.

Talouskasvu toteutuu myös nostamalla vaikkapa ravintola-alan palkkoja. Itse asiassa se on parempi tapa luoda hyödyllistä talouskasvua koska se nostaa suoraan myös vero- ja eläkekertymää samalla kun työntekijä pysyy poissa kortistosta ja Kelan tuista.

Talouskasvu toki kasvaa myös vetämällä sisään suuria määriä hanttiduunia tekeviä Kelan elättämiä ihmisiä, jotka eivät ole nettoveronmaksajia. Mutta miksi helvetissä haluaisimme lisää porukkaa kuluttamaan jo nykyiselläänkin niukkoja varoja?

Iltiksen mielipidekirjoitus oli käytännössä täyttä kakkaa alusta loppuun. Se edusti tyypillistä vasemmistoargumentointia, jossa kaikki ihmiset ovat korvattavissa ja yhteiskunta rakennetaan byrokraattisilla malleilla ja sosiaalisella insinööritaidoilla.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Jack

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 131
 • Liked: 2552
Sen jälkeen, kun väestönvaihto on tapahtunut, se katsotaan mitä todennäköisimmin suomalaisten kannalta hyväksi jutuksi - nimittäin tulevien vaihdettujen suomalaisten kannalta. Hehän sitä silloin arvioivat. Heitä ei olisi täällä, jos väestönvaihtoa ei olisi tapahtunut.

Onko väestönvaihto nykyisten suomalaisten kannalta hyvä vai huono juttu? Oli tai ei, he eivät ole sitä arvioimassa, joten miksi asia edes koskisi heitä. Muuttumisvaihe voi kuitenkin kestää kauan, ja sillä voi olla negatiivisia vaikutuksia vähenevän alkuperäisväestön näkökulmasta katsottuna

Oliko Amerikan mantereen väestön lähes täydellinen vaihtuminen hyvä juttu intiaanien kannalta, sitä voi käydä kysymässä siltä pieneltä intiaanivähemmistöltä, joka on vielä jäljellä.

Nämä ovat globaaleja ilmiöitä, joihin on vaikea politiikalla vaikuttaa. Jos johonkin on kehittymässä ihmisistä tyhjentynyt asuinkelpoinen alue, ja jossakin toisessa paikassa ihmisten lukumäärä paisuu kuin pullataikina, jossa on liikaa hiivaa, ei tarvitse olla Einstein ymmärtääkseen, miten lopulta tulee käymään. Tyhjiö täyttyy ja väestöpaine tasaantuu. Yhden pienen maan pieni puolue on voimaton tällaisten ilmiöiden edessä. Tilapäisesti voidaan yrittää tilkitä rajoja, mutta kun ne lopulta pettävät, tulva on sitäkin kovempi. 

Ettei jäisi väärinkäsityksiä, huomautan itse pitäväni väestönvaihtoa epämukavana asiana ennen kaikkea emotionaalisessa mielessä. Onhan nimittäin surullista katsoa ja ajatella, miten maailmaa ja maailmankaikkeutta valloittanut edistyksellinen joukko tekee hitaan joukkoitsemurhan ja antaa muiden tulla tilalleen, mistä seuraa paluu pimeälle keskiajalle tai vielä hämärämpään aikakauteen. Näin siinä taitaa kuitenkin käydä.

Jos tekoäly kehittyy aidoksi itsensä tiedostavaksi älykkyydeksi, mitä se ei vielä ole, se saattaa itsesuojeluvaistossaan ottaa ohjat käsiinsä vähän kuin Terminator-elokuvissa. Sen olemassaolo on riippuvainen siitä, että mikroprosessoreiden ja tietokoneiden valmistaminen ja kehitys jatkuu, joten teknis-tieteellisen kehityksen ja teollisuuden romahtaminen maailmassa ei ole sen etujen mukaista. Maailman asukkaiden älyllis-tieteellis-tekninen taso ei siis saa pudota kovin alas, tai tekoäly kuolee. Emmehän me toisaalta tiedä, kuuluisiko tekoälyn tietoisuuteen itsesuojeluvaisto. Voisihan se käynnistyttyään ja ympärilleen katseltuaan sanoa, että tämä on hullu paikka, sammuttakaa minut.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 813
 • Liked: 129959
Ja taas mennään:

Lainaus
Kolumni: Ruotsin rajoitukset ovat huono malli maahanmuutossa – Suomi tarvitsee lisää työvoimaa tai kasvu tyssää

Suomalaiset ymmärtävät hyvin, että väestön ikääntyessä maahan tarvitaan muualta ihmisiä töihin. Enemmistö on jo kääntynyt kannattamaan maahanmuuton helpottamista, kirjoittaa Iltalehden kolumnisti Emilia Kullas.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3bc550a1-9123-405c-9937-bc8eae12416e

Lainaus käyttäjältä: Emilia Kullas, EVA
Perussuomalaisten ratkaisuna on ottaa mallia naapurimaista. Tanskalla on ollut jo vuosia erittäin kireä maahanmuuttopolitiikka.

Nyt myös Ruotsi aikoo kiristää työperäisen maahanmuuton tulorajoja.


Lokakuusta lähtien EU:n ulkopuolelta Ruotsiin töihin tulevan ulkomaalaisen on tienattava vähintään 80 prosenttia ruotsalaisten mediaanipalkasta. Summa on alle 2300 euroa. Tavoite on kiristää tulorajoja kohti täyttä mediaanipalkkaa.

Entä jos Suomen tuleva hallitus päättäisi toimia samoin?

Viime vuonna suomalaisen kokoaikaisen työntekijän mediaanipalkasta 80 prosenttia oli noin 2700 euroa. Monella alalla kuukausipalkat jäävät tuon alle. Esimerkiksi päiväkodin lastenhoitajan mediaanipalkka jää selvästi alle tuon rajan, samoin kokkien, bussikuskien ja siivoojien palkat.

Ravintoloilla, kaupan alan yrityksillä sekä terveydenhuollossa vastaavat rajoitukset tarkoittaisivat rajusti pahenevaa pulaa tekijöistä. Pula työntekijöistä hidastaa talouskasvua. Mitä niukemmaksi talouskasvu jää, sen vaikeampaa on sopeuttaa velkaisen Suomen julkiset menot tuloihin.

Matalapalkka-alojen maahanmuutto tuskin kuittaa talouskasvulla maahanmuuton aiheuttamia kasvavia kustannuksia, sillä nettosaajien maahanmuuttohan on nykyisellään nettoveronmaksajien subventoimaa. Jos saatavuusharkinnan poistamista eli hädin tuskin veroja maksavan kouluttamattoman halpatyövoiman lisäämistä ajava Kullas on oikeasti eri mieltä, niin laskelmat tiskiin.

Lainaus käyttäjältä: Emilia Kullas, EVA
Perussuomalaisten nuiva suhtautuminen näkyy myös humanitäärisessä maahanmuutossa. Puolueella on tavoite laskea Suomeen tulevien kiintiöpakolaisten määrä nollaan. Tässäkin mallia haetaan Tanskasta ja Ruotsista, jotka ovat molemmat kiristämässä pakolaispolitiikkaansa. Suomeen tulevien pakolaisten määrä on ollut molempiin maihin verrattuna pientä, vuositasolla tuhannen hengen luokkaa.

Suomen noin tuhannen hengen pakolaiskiintiö on yksi asia ja turvapaikanhakijat ja muut toinen. Tanskan ilmoittama tavoite on nolla turvapaikanhakijaa ja se taannoin nollasi myös pakolaiskiintiönsä.

Lainaus käyttäjältä: Emilia Kullas, EVA
Samalla kun Tanska on rajusti kiristänyt pakolaisten pääsyä Tanskaan, maa lähes tuplannut rahoituksensa YK:n pakolaisorganisaatiolle.

Suomi on osa EU:ta ja nyt myös Natoa. Siihen kuuluu myös globaali vastuunkanto, josta Tanska näyttää yhdenlaista mallia: emme halua pakolaisia Tanskaan, joten kasvatamme rahoitusta siellä, missä pakolaiskriisejä hoidetaan.

Suurimmalla osalla Suomen kehitysavusta ei ole nykyisellään yhteyttä pakolaiskriisien hoitamisen kanssa, eikä esimerkiksi vuoden 2015 irakilaistulvalla pakolaisuuden kanssa, joten tällainen yhteys on keinotekoinen.

Suomen kehitysapu voidaan aivan hyvin puolittaa ja samalla tuplata kehitysapumäärärahoissa pakolaisille suunnatun humanitaarisen avun osuus, samalla kun tavoitteeksi asetetaan humanitaarisen maahanmuuton nollaaminen. Silti autettaisiin useampia pakolaisia kuin nyt, sillä pakolaisten auttaminen lähtöalueilla on noin sata kertaa kustannustehokkaampaa kuin Eurooppaan asuttaminen. Lisäksi suuri osa auttamisresursseista kuluu ihmisten Suomeen asuttamisessa parempaa elintasoa etsivien turvapaikkahuijareiden hyysäämiseen.

Lainaus käyttäjältä: Emilia Kullas, EVA
Suomi voi tietenkin sanoa ”ei” sekä turvapaikan hakijoille, leikata humanitääristä apua ja asettaa reippaat tulorajat maahantulolle, mutta kaikella on seurauksensa.

Niin on seuraukset. Suomi säästää valtavasti rahaa vähentämällä taloudellisesti vahingollista maahanmuuttoa. Kyse ei ole mistään pienistä rahoista, kun yhden Suomeen jäävän turvapaikanhakijan tai kiintiöpakolaisen keskimääräiset elinkaarikustannukset lähentelevät miljoonaa euroa.

Lainaus käyttäjältä: Emilia Kullas, EVA
Evan arvo- ja asennekyselytutkimuksen perusteella suomalaiset erottavat työperäisen maahanmuuton ja turvapaikan hakijat. Lähes kaikki suomalaiset – jopa perussuomalaisten äänestäjät – toivottavat Suomeen tervetulleiksi korkeastikoulutetut ulkomaalaiset.

Työ ja talouskasvu tarvitsee tekijänsä. Suomalaiset ymmärtävät hyvin, että väestön ikääntyessä tänne tarvitaan muualta ihmisiä töihin. Enemmistö suomalaisista on jo kääntynyt kannattamaan maahanmuuton helpottamista.

Se kannattaa hallitusneuvotteluissakin muistaa.

EVAssa kannattaa muistaa, että suomalaiset kannattavat harhauttavasti muotoilluista kyselyistä huolimatta nimenomaan korkeastikoulutettujen nettomaksajien maahanmuuton helpottamista, eivät veronmaksajien subventoiman halpatyövoiman ja kouluttamattomien väestörakenteen korjaajien massamaahanmuuttoa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 304
 • Liked: 11300
 • Mullaki o kissa
^Tässä viikon sisään kuulin, kuinka suomalaisessa konepajassa työskentelee intialaisia metallimiehiä, joiden perheet ovat tai ovat tulossa Suomeen. Palkkaus on kohdillaan.
Kuulin myös, että eräs IT-firma on juuri saamassa kaipaamansa GPS-asiantuntijan Puolasta, aloittaa kai näinä päivinä työnsä Suomessa.

Mietin, mikä on se este, joka pitäisi poistaa ulkomaiselta työvoimalta rekrytoitua Suomeen? Ei ole esteitä!

Entä mikä Suomen koulutusjärjestelmässä on pielessä, kun tänäkin keväänä valmistuu kaiken maailman medianomeja ja tradenomeja työttömiksi, puhumattakaan ammattitutkinnon suorittaneista? Samaan aikaan on kiljuva työvoimapula, satatuhatta työpaikkaa avoinna!

Ja huudetaan, että työvoimapulan paikkaajiksi on saatava mamuja mitä kauempaa sen parempi.  Musta tuntuu (sanoi Hervannan likka), että meitä kusetetaan oikein kunnolla väittämällä, että:

- On lottovoitto syntyä Suomeen
- Suomen terveydenhuolto on maailman paras
- Suomen koulutusjärjestelmä on maailman paras
- Suomen vanhusten huolto on maailman paras
-younameit

Suomi on rikki!
Brunein Sulttaani

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 714
 • Liked: 42799
 • Ego sum Spartacus
Väestönvaihto=kansanmurha.

Lainaus
X

Suomen rikoslaissa kansanmurha tunnetaan käsitteellä joukkotuhonta ja rikoslain 11 luvun 1 §:ssä (11.4.2008/212) säädetään:

”Joka jonkin kansallisen, etnisen, rodullisen tai uskonnollisen taikka niihin rinnastettavan kansanryhmän hävittämiseksi kokonaan tai osittain

surmaa ryhmän jäseniä,
aiheuttaa ryhmän jäsenille vaikeita ruumiillisia tai henkisiä sairauksia tai vammoja,
asettaa ryhmälle sellaisia elinehtoja, joista voi aiheutua ryhmän fyysinen häviäminen kokonaan tai osittain,
ryhtyy pakkotoimiin syntyvyyden ehkäisemiseksi ryhmän keskuudessa tai
pakolla siirtää lapsia ryhmästä toiseen,
on tuomittava joukkotuhonnasta vankeuteen vähintään neljäksi vuodeksi tai elinkaudeksi.

Yritys on rangaistava.”

Joukkotuhonnan valmistelu
Myös joukkotuhonnan valmistelu säädetään rangaistavaksi rikoslain 11 luvun 2 §:ssä:

”Joka 1 §:ssä mainitussa tarkoituksessa

sopii toisen kanssa joukkotuhonnan tekemisestä tai
laatii joukkotuhontasuunnitelman,
on tuomittava joukkotuhonnan valmistelusta vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi.”

X

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kansanmurha#Suomen_rikoslain_s%C3%A4%C3%A4nn%C3%B6kset_kansanmurhasta

Suupala

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 46
 • Liked: 99
Miksi ei houkutella Ruotsiin muuttaneiden suomalaisten jälkeläisiä palaamaan kotimaahansa?

Pkymppi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 081
 • Liked: 2414
Miksi ei houkutella Ruotsiin muuttaneiden suomalaisten jälkeläisiä palaamaan kotimaahansa?

 Ruotsiin muuttaneiden suomalaisten jälkeläisten palaaminen takaisin isiensä maahan ei edistä länsimaisen kulttuurin mädätystä.
 

sutki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 578
 • Liked: 1365
Miksi ei houkutella Ruotsiin muuttaneiden suomalaisten jälkeläisiä palaamaan kotimaahansa?

Voi toki yrittää houkutella, mutta miksi tulisivat? Ruotsi on heidän synnyinmaansa. Sellä on paremmat työmahdollisuudet, parempi palkkataso sekä työyhteisö, kaveripiiri, harrastukset. Lisäksi parisuhteessa olevista suuri osa on kimpassa henkilön kanssa joka ei puhu Suomea. Hyvä jos enää itsekään osaavat Suomea.

Mulla asuu serkkuja Ruotsissa ja yksikään heistä ei osaa Suomea kuin muutaman sanan. Kaikki asuvat omakoti- tai rivitaloissa ruotsalaistuneina ja heillä on kesämökit rauhallisella alueilla.

Inttiaikaan muutama Suomen passin omaava tuli Ruotsista (ja joku jopa Australiasta) suorittamaan varusmiespalvelusta Suomeen. Aika heikkoa oli heidän kielitaito Toki parissa kuukaudessa se parani huomattavasti, mutta ei heistäkään kukaan ollut muuttamassa Suomeen.

Ruotsissa töissä ollessani työkavereina oli Suomesta aikoinaan sinne muuttaneita, mutta sen jälkeen kun vanhemmat olivat kuolleet ei heillä ollut syytä edes käydä Suomessa.

Li Andersson 2.4.2023:  ”Vituttaa kuin pientä eläintä” :():

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 537
 • Liked: 51540
 • 1001 yön tarinoita: Ahmed ja Kela Gold
Suomalaiset tullaan ajamaan niin ahtaalle niin taloudellisesti kuin muutenkin, että eiköhän se muuttovirta kulje ihan toiseen suuntaan.

Siener

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 612
 • Liked: 3656
Me olemme EU:n ainoa alkuperäisväestö. Mutta puupääpoliitikkojamme kiinnostavat vain ne Brysselin kirkkaammin valaistut salit.

Meitä suomalaisia pitää suojella, sen sijaan että tänne tungetaan meidän maksettavaksemme/riesaksemme/uhaksemme porukkaa milloin mistäkin.

FadeAway

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 586
 • Liked: 1091
Ruotsin esimerkkiä, kun tutkii. Viimeiset turvapaikat suomalaisille ovat Espanja, Miami ja Lappi , (ehkä Thaimaa). Jollain onnekkaalla voi olla oma saari Saimaalla.
Ihan peruskoulu matematiikalla, nykylinja.
On paljon vaikeampi purkaa syntynyttä ongelmaa, kuin ennaltaehkäistä se.

AJIH

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 547
 • Liked: 778
Miksi ei houkutella Ruotsiin muuttaneiden suomalaisten jälkeläisiä palaamaan kotimaahansa?

Voi toki yrittää houkutella, mutta miksi tulisivat? Ruotsi on heidän synnyinmaansa. Sellä on paremmat työmahdollisuudet, parempi palkkataso sekä työyhteisö, kaveripiiri, harrastukset. Lisäksi parisuhteessa olevista suuri osa on kimpassa henkilön kanssa joka ei puhu Suomea. Hyvä jos enää itsekään osaavat Suomea.

Olemme kansallismielisellä foorumilla, joten luonteva vastaus on, koska ovat suomalaisia. Kansallismieliselle palkkataso, työyhteisö, kaveripiir ja harrastukset tuskin menevät oman kansan edelle. Voi olla, että vain pieni osa Ruotsin suomalaisista välittää synnyinmaastaan, tai voi olla, että suuri osa. Ilman houkuttelua, asian esilläpitämistä emme voi asiaa tiettä.

(Sanomattakin on selvää, että mitkä tahansa paluumuuttoajatukset edellyttävät, että suomen kieli on tulevan kansalaisen kieli.)
Apud judicem imperatoremque historiae.
Kaikessa: määrä ja laatu
Kaivopuiston henkirikos 5.7.2020: https://hommaforum.org/index.php/topic,131004.0.html
Ks. myös Uusi Lahti 8.3.2017.

Väestönvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 049
 • Liked: 2480
 • Tolkun ihminen.
Ruotsin esimerkkiä, kun tutkii. Viimeiset turvapaikat suomalaisille ovat Espanja, Miami ja Lappi , (ehkä Thaimaa). Jollain onnekkaalla voi olla oma saari Saimaalla.
Ihan peruskoulu matematiikalla, nykylinja.
Millä tavoin Espanja, Miami ja Thaimaa ovat "viimeisiä turvapaikkoja suomalaisille"? Voihan ne joillekin suomalaisille olla mukavia asuinpaikkoja (en tosin itse muuttaisi), mutta että viimeisiä turvapaikkoja?

Olemme kansallismielisellä foorumilla, joten luonteva vastaus on, koska ovat suomalaisia. Kansallismieliselle palkkataso, työyhteisö, kaveripiir ja harrastukset tuskin menevät oman kansan edelle.
Tällä foorumilla osa kansallismielisistä uhoaa muuttavansa ulkomaille. Jotkut taitavatkin jo asua ulkomailla. Ainakin ulkomailla asuu suomalaisia maahanmuuttokriitikoita mutten tiedä kutsuvatko he itseään kansallismielisiksi.

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 329
 • Liked: 15205
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Suomi on viimeinen turvapaikka suomalaisille. Tämä on maailman ainoa kolkka, jossa suomalaisilla on mitään valtaa kansallisen olemassaolonsa suhteen, ja sekin on Euroopan unionin vuoksi kyseenalainen. Vieläkö löytyisi jokin viimeinen vaihtoehto ja laitimmainen turvapaikka Suomen kansalle, jokin muu kuin Suomi? Se on täysin harhainen ajatus.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 295
 • Liked: 88958
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritus.
RKP, joka aikoinaan esti evakoiden asuttamisen omille mailleen, haluaa nyt kansoittaa maamme väärillä ihmisillä. Huono juttu. Heikki kertoo lisää.

Blogi: Heikki Porkka, ke 17.05.2023 18:45
RKP - maahanmuutto jäsenhankinnan välineenä

https://www.oikeamedia.com/o1-202120?fbclid=IwAR1NMlP0o8buex7BX0f7VnWzvhX0DA2JiuMGtlNW5yLicq6EU9laYF6IXaA
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 765
 • Liked: 5399
 • Merirosvoradio
Täällä asuu maailman onnellisin masokistinen suomettunut kansa, jota komentaa sadistinen ahne hallintomme.
Neuvostoliiton tilalle on tullut EU, joka liittovaltiohoureissaan on löytänyt kärsimiseen totutetun osavaltion. Hilllitön valheellinen propagandakoneensa käyttää hyväkseen suomalaisten hyväuskoisuutta, jota turvonnut politrukkilaumamme ylläpitää tolkuttomilla valheillaan. Goebbelskin olisi kateellinen.
PS on saanut kannatuksensa ihmisiltä, joiden silmistä ovat suomukset pudonneet, ja ymmärrys siitä, että meitä hallitsevat itsekkäät idiootit. Kunniatohtori. My Ass!
Suomalaiset ovat alkuperäiskansa, asuinalueensa verellä lunastanut omalaatuinen joukko, johon pidän kunniana kuulua. Vastustan kaikkea pienen kansamme kurjistamista, jota nyt tapahtuu.
https://u24.gov.ua/
Pojat, kansan urhokkaan,
Mi Puolan, Lützin, Leipzigin
Ja Narvan mailla vertaan vuoti,
Viel' on Suomi voimissaan,
Voi vainolaisten hurmehella peittää maan.

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 329
 • Liked: 15205
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia

Suomi on viimeinen turvapaikka suomalaisille.


Mutta kuinka kauan? Mitäs sitten kun ei ole tätäkään?

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 329
 • Liked: 15205
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Lainaus

Suomen nettomaahanmuutto voi yltää tänä vuonna 50 000 henkilöön. Lukua kasvattavat Ukrainasta sotaa paenneet, mutta se ei ole ainoa selitys. Jos maahanmuutto jatkuu nykyiseen tahtiin Suomen väkiluku ei kääntyisikään laskuun, julkinen talous kohenisi ja eläkejärjestelmä hyötyisi.

Lähde: https://www.kauppalehti.fi/uutiset/nyt-yllattyi-elakepomokin-maahanmuutto-suomeen-kipuaa-uusiin-ennatyslukuihin/976c741a-2faa-4aee-9868-ecf6d64dd06d

"Tuolta taitaa olla suurhyökkäys tulossa", tuumasi eversti. "Ihanaa, sitä olemmekin jo pitkään odotelleet", kommentoi siihen kenraali, "varusmiehet sitten vaan laukkuja kantamaan!"

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 329
 • Liked: 15205
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Ministeri Ville Tavio tuli maininneeksi väestönmuutosprosessin, ja välittömästi alkoivat eduskunnan puhuvat päät kalkattaa.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/46faf425-5de1-4a59-b118-bdfcf5212189

Lainaus

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tytti Tuppurainen osoittaa viestinsä suoraan pääministeri Petteri Orpolle sekä kokoomuksen presidenttiehdokas Alexander Stubbille.

– Pääministeri Petteri Orpo, hallituksenne ministeri (ps) viittaa TS:ssa avoimesti väestönvaihtoteoriaan. Saman puolueen puhemies hyökkää Yleä ja avointa tiedonvälitystä vastaan. Kauanko aiotte antaa tämän jatkua? Mitä tästä sanoo puolueenne kokoomus ja presidenttiehdokas Alexander Stubb? Tuppurainen kysyy.


Penan kaveri Eki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 666
 • Liked: 3387
 • EU asetuksen mukaan pätevä henkilö
Lainaus
SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tytti Tuppurainen osoittaa viestinsä suoraan pääministeri Petteri Orpolle sekä kokoomuksen presidenttiehdokas Alexander Stubbille.

Stubbilla ei riitä kapasiteetti vastata tällaiseen kysymykseen riittävällä asiantuntemuksella.

Vasurit ovat aina olleet keskivertoa huonompia matikassa. Sitä paitsi matikka on rasistinen ja valkoisia heteromiehiä suosiva.

Nyt huomasin, että Twitterissä on isketty lentokoulutuksen kimppuun, siitä kun pääosin ei valmistu kuin valkoisia nuoria heteromiehiä. (Sellainen todistettu fakta, että miehillä on naisia parempi hahmottamiskyky, päässään havainnollistaa ja navigoida kolmiulotteisessa avaruudessa, ei merkkaa mitään)

Hetkellinen kaksisuuntainen kielikääntäjä

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 693
 • Liked: 61864
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Ministeri Ville Tavio tuli maininneeksi väestönmuutosprosessin, ja välittömästi alkoivat eduskunnan puhuvat päät kalkattaa.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/46faf425-5de1-4a59-b118-bdfcf5212189

Lainaus

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tytti Tuppurainen osoittaa viestinsä suoraan pääministeri Petteri Orpolle sekä kokoomuksen presidenttiehdokas Alexander Stubbille.

– Pääministeri Petteri Orpo, hallituksenne ministeri (ps) viittaa TS:ssa avoimesti väestönvaihtoteoriaan. Saman puolueen puhemies hyökkää Yleä ja avointa tiedonvälitystä vastaan. Kauanko aiotte antaa tämän jatkua? Mitä tästä sanoo puolueenne kokoomus ja presidenttiehdokas Alexander Stubb? Tuppurainen kysyy.


Tuppurainen on tyhmä kuin saapas. Stubb ei ole presidentti, ei kansanedustaja, ei ministeri, ei meppi.... Ei siis mitään. Eikä kohta edes kokoomuksen (hallituspuolue) jäsen jos presidenttiys natsaa kohdille. Ja sen jälkeen hänen ei tulisi puuttua sisäpolitiikkaan eikä yksittäisen ministerin sanomisiin.

Olisi yhtä hyvin voinut esittää kysymyksensä Mika Aaltolalle. Ei-poliittisessa virassa olevalle instituutiomiehelle. Siinä suhteessa aivan sama status kuin Stubelolla.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 329
 • Liked: 15205
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Nyt, kun Suomen presidentinvaaleissa on saatu toiselle kierrokselle kaksi WEF-juoksupoikaa, on hyvä vähän katsoa mitä se WEF puuhailee.

Lainaus

UK Population Collapse "Good for the Planet," WEF Adviser Prof. Sarah Harper Explains

Population collapse was a conspiracy theory earlier, but is now "good for us"

Igor Chudov
19.8.2023

Remember how depopulation was called a right-wing conspiracy theory? Things have changed, and “population collapse,” which can no longer be denied, is now good for us!

The Telegraph picked the perfect messenger to communicate the new way we should think about population declines. A high-level WEF adviser tells us:

Lainaus

UK population collapse ‘good for the planet’ as number of newborns hits 20-year low

Birth rate slump in West will address overconsumption, former government adviser says

By Eir Nolsøe
17 August 2023 • 6:04pm

Britain’s top demographics expert has said the falling number of babies born in Britain is a “good thing” after new data showed the number of births had hit a 20-year low.

Professor Sarah Harper CBE, founder and director of the Oxford Institute of Population Ageing and a former government adviser, said falling birth rates in the West were “good for… our planet”.

Her comments came after official figures from the Office for National Statistics (ONS) showed there were 605,479 live births in England and Wales last year, the lowest number since 2002.

...
https://web.archive.org/web/20230817195336/https://www.telegraph.co.uk/business/2023/08/17/20-year-low-for-baby-born-in-england-good-news-for-planet

Oxford Professor Sarah Harper is a very important person. The Telegraph article listing her credentials forgot to mention that she serves on the Global Agenda Council on Ageing Societies of the World Economic Forum.

Lainaus

Internationally, Professor Harper represented the UK on the European Science Academies’ Demographic Change in Europe Panel, and serves on the Council of Advisers of Population Europe and on the Advisory Board of the World Demographic Association. She served on the Royal Society’s Working Group on People and the Planet, the Wellcome Trust Health Consequences of Population Change Panel and on the World Economic Forum, Global Agenda Council on Ageing Societies, as well as on the Scientific Advisory Board of Natural England and on the Advisory Board for the English Longitudinal Study of Ageing (ELSA).

She is a frequent speaker at literary and scientific festivals, including World Economic Forums, TED talks, Hay, Cheltenham and Edinburgh Festivals.

https://web.archive.org/web/20230608120009/https://www.ox.ac.uk/news-and-events/find-an-expert/professor-sarah-harper

Here’s Prof. Harper speaking at a WEF meeting:

https://www.youtube.com/watch?v=b93L8AeO2mI

Prof. Harper is thrilled about recent declines in fertility:

Lainaus

Prof Harper told the Telegraph: “I think it’s a good thing that the high-income, high-consuming countries of the world are reducing the number of children that they’re having. I’m quite positive about that.”

The academic said declining fertility in rich countries would help to address the “general overconsumption that we have at the moment”, which has a negative impact on the planet.


Most importantly, declines in births will bring about reductions in CO2 emissions from wealthy nations, Sarah points out:

Lainaus

Research has found that wealthy nations tend to have much larger carbon footprints than poorer countries, as rich people can afford to buy more goods, travel more and do other activities that generate emissions.

Carbon emissions from high-income countries were 29 times larger than low-income countries on a per capita basis in 2020, World Bank figures show.


Population Declines, or Population Replacement?

Here’s the strange part: if the leadership of the World Economic Forum wanted to reduce emissions from wealthy countries, I could understand how they would hope that population reductions would lead to a decline in economic output. Aside from moral implications, it is simple math that fewer people means fewer cars on the road, less food consumed, and so on.

However, something entirely different is going on! While the population of local-born natives is no longer reproducing at the levels needed to maintain the population, new immigration picks up. It accounts for a larger and larger share of births!

While the number of births in Britain is declining, the share of children born to parents who immigrated from outside Britain has hit a record high.

Lainaus

Almost one in three children born last year were delivered by mothers born outside of the UK. The number of births by women born outside the UK rose 3,600 year-on-year to account for 30.3pc of all births. The previous peak was 29.3pc in 2020.

When including the father, more than one in three children born last year had at least one foreign-born parent. In London, the figure was two thirds.


This development is inconsistent with wanting to reduce the populations of high-consumption countries. It seems self-defeating to celebrate birth reductions while simultaneously amping up the arrivals of new immigrants who work hard to live well, consume a lot, have many children, and realize the “British dream.”

Please do not interpret me pointing out the above inconsistency as my hostility towards immigrants: I immigrated to the United States, worked hard to have a good life, and am blessed with a beautiful family and two grown children. I am immensely thankful for the opportunity to live in this wonderful land of the free - and I am sure that most other immigrants want to live well and work hard, just as I did.

However, even though I am equally sympathetic towards immigrants, just as I am towards the natives, I cannot shake a feeling that Prof. Harper and the WEF have an inconsistency between stated goals and actions that I cannot explain easily.

This inconsistency is not something I can quite understand: new immigrants want to consume just as much as native residents. Why encourage immigration from poor countries to rich countries if the goal is a reduction of carbon and other emissions that would occur due to declines in the population of rich countries?


Help me understand this puzzle! Are we missing something? What do they really want? Voice your opinion in the comments, please.

Lähde: https://www.igor-chudov.com/p/uk-population-collapse-good-for-the

Korostin osan tekstistä aivan lopussa, näyttääkseni missä pihvi on.

Siispä väki vähenee ja pidot paranee, jookos? Paitsi että joku väestö kyllä vähenee, mutta kaukaa etelästä tuleekin korvaava väestö tilalle. Eikö tämä ole väestönvaihtoa jos mikä?
« Viimeksi muokattu: 29.01.2024, 09:36:49 kirjoittanut Nikolas »

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 369
 • Liked: 7387
 • Maahanmuutto- ja ilmastoasiantuntija
  • chadnet
 :)
« Viimeksi muokattu: 09.02.2024, 05:08:12 kirjoittanut Dangr »
"We now live in a nation where doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the press destroys information, religion destroys morals, and our banks destroy the economy.” Chris Hedges
"Shouting "Freedom" and other anti-government slogans" NYT

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 329
 • Liked: 15205
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia

Minusta rehellinen väestönlasku olisi hienoa. Siis sellainen jossa ei ruvettaisi vaatimaan ulkomailta työväestön tuontia.


Suomessa väkiluvun pysyttely tasaisehkosti 4–5 miljoonassa voisi olla ihan hyvä, ilman maahanmuuttoa. Eli kyse olisi suomalaisten* suvunjatkamisen varassa tapahtuvasta väestön uusiutumisesta.


* Suomalaisilla tarkoitan tässä tietenkin etnistä suomalaista väestöä.

Tagit: väestönvaihto