Kirjoittaja Aihe: Helsingin ja Vantaan vähiten/eniten "rikkaat" koulut ja asuinalueet?  (Luettu 176707 kertaa)

jka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 202
 • Liked: 6783
 • Kuka vei meidän munat?
Lainaus käyttäjältä: Vapaavuori
Helsinki on muun muassa strategiassaan ajanut linjaa, että sosioekonomisesti erilaiset asukasryhmät sijoitettaisiin asuntopolitiikan keinoin asumaan samoille alueilla.

Jaa, että ihmiset noin vaan sijoitetaan. Eikö ne ihmisoikeudet olleetkaan jakamattomia? Vapaa liikkuvuus on perustuslain mukaan perusoikeus.


Khalifatta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 775
 • Liked: 2367
Tässä linkki juttuun:
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006388780.html

Haisee kammottavasti rahaa nielevältä projektilta! Ja mitäpä muuta kunnon demari tekisi, kuin että olisi taas kädet toisten taskuissa :

Lainaus
Valtuustossa käytiin keskustelua sosialidemokraattien ryhmäaloitteesta myönteisen erityiskohtelun rahoituksen laajentamisesta. Rahoitusta on jo pitkään ohjattu Helsingissä koulutukseen.

Ryhmä esitti aloitteessaan, että Helsinki laajentaa myönteisen erityiskohtelun rahoituksen kattamaan laajasti myös kaupungin muut palvelut sekä alueiden kehittämisen.

Lisäksi aloitteessa esitettiin, että kaupungin talousarviota laadittaessa sekä palveluja että investointeja suunniteltaessa otetaan huomioon kunkin alueen koulutustaso, tulotaso, työllisyysaste ja vieraskielisten määrä.

”Kirjasto- ja nuorisopalvelut toimisivat myönteisen erityiskohtelun rahoituksen laajentamisen pilottina ja että kokeilu aloitettaisiin jo vuonna 2020”, Sdp kirjoitti aloitteessaan.


"Positiivinen syrjintä" on nyt hiissattu "myönteiseksi erityiskohteluksi". Näin kakkakin saadaan näyttämään kakulta. Hajua se tosin ei kykene peittämään!

Lainaus
Helsinki on harjoittanut positiivista diskriminointia eli myönteistä erityiskohtelun rahoitusta

Diskriminointi onkin saanut sivistyssanana ihan uuden määritelmän - erityiskohtelu! Pitäisi varmaankin liittää tämä uutukainen kirjoihin ja kansiin, mistä se toistaiseksi puuttuu:

https://www.suomisanakirja.fi/diskriminointi

Lainaus
Vapaavuori sanoi, ettei ole löytänyt itsestään vasemmistolaista, mutta kertoi pitävänsä Sdp:n aloitetta erittäin hyvänä ja tärkeänä.

Vapaavuori ei ainakaan ole vilkaissut peiliin. Vai onko muuttanut Kallion kuplaan?
Minä ainakin näen hänessä vääräselkäisen mokuttavan vasemmistolaisen.
Seura on tehnyt kaltaisekseen:

https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/hallinto/organisaatio/pormestarit
"Toisista kulttuureista tulevat tutustuvat prinsessoihimme. Tähän myös heillä on oikeus." - Rikoskomisario J. Kiiskinen

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 885
 • Liked: 5297
Rakennetaan sekalaisesti, rahalla ostetaan omistusasunnot ja vuokrataan. Ja vuokratuki hoitaa, etta porukka pysyy samana.
Torstaina 3.7.2014 pääministeri Fredrik Reinfeldt Almedalenisa maahanmuuttajista:
“…kiitos, että valitsitte Ruotsin...”

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 356
 • Liked: 6441
^^Nuorisopalveluiden rahoituksen nyt jotenkin ehkä ymmärtää, jos tarkoituksena on saada löyhät porukat pois kaduilta, ainakin hetkeksi. Kirjastopalveluiden rahoituksen tarkastelu taas tuntuu siltä, että "hollitupalaisille" hankitaan hienoja kirjoja ja muita aineistoja pölyyntymään/tuhoutumaan hyllyyn ja kirjoja oikeasti käyttävät joutuvat tyytymään heikompaan tarjontaan? Toki varausjärjestelmän kautta kirjoja saanee kaikkiin kirjastoihin, ellei tässäkin tehdä jotain positiivista syrjintää, eli kaikki kirjat eivät liiku kirjastojen välillä.

Kirjastot voivat myös muuttua "hollituviksi", joissa räppärit ja muut lökäpöksyt esittävät kovaäänistä möykkää kirjojen keskellä.

Miten ihan oikeasti kirjastojärjestelmän rahojen jakamisen kautta voidaan edistää huono-osaisuuden vähentämistä? Pitää muistaa, että nykyaikana tietoa saa myös verkosta. Huolestun siitä, jos kokkarit ovat hyväksymässä heidän "omien" asuinalueidensa kirjastopalvelujen heikentämistä. Siis niiden kirjastojen, joista ihmiset hakevat kotiinsa elämyksiä luettavaksi.

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 934
 • Liked: 16770
 • Limited Ideas and Goals Create Limited Lives
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006388780.html

Lainaus
Pormestari Vapaavuori heräsi ankarasti puolustamaan sosiaalisen eriytymisen vastaista taistelua Helsingissä ( HS 29.1.20 )

En väitä, että Vapaavuori olisi mielipuoli, mutta kyllä tuo touhu vaikuttaa mielipuoliselta: ensin valitellaan sosiaalista eriytymistä ja syrjäytymistä ja sitten samaan aikaan haalitaan maahan ja kaupunkiin kehitysmaalaista väkeä, joka jo valmiiksi on sosiaalisesti eriytynyttä ja syrjäytynyttä!

Mikähän järki ja logiikka tuohon kätkeytyy - en minä ainakaan ymmärrä. Kyllä ne vielä tällä menolla saavat ihan oikean gheton sinne Stadiin, valitettavasti. Ja sinä päivänä sitten ihmetellään, että kuinkas tässä näin kävi vaikka kirjaston seinätkin maalattiin ja laulettiin kivoja lauluja matujen kanssa.

Stadin päättäjien tulisi ymmärtää, että jos matuja tilataan niin matuja saadaan. Ja niiden mukana syrjäytynyt, länsimaalaisvihamielinen kulttuuri, kohonneet raiskausluvut, huoltosuhteen heikentyminen, lisääntynyt väkivalta ja rikollisuus, nuorisojengit, huumekaupan kasvu, pimpinsilvonta, kunniamurhat, pommit..

Miksi tätä halutaan? Vai uskovatko nuo tomppelit, että ÄO65 - tasoisesta, taikauskoisesta keharimaaluuserista tulee Suomen rajan ylitettyään joku pohjoismaalaista demokratiaa kannattava, veroja maksava ja kirjoja lukeva, uusi suomalainen? V-ttu mitä p-skaa.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

räsänen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 360
 • Liked: 4849
Eino ei selvästikään pidä mukavia kahvitteluhetkiä kovinkaan suuressa arvossa.

Methodios

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 189
 • Liked: 1628
 • Pahoinvointiyhteiskunnan nettomaksaja
Mielenkiintoista, että nyt jo itse pormestarin suulla myönnetään ongelmia olevan enemmän alueilla, joilla asuu paljon maahanmuuttajia. Mietitäänpä vähän tätä kommenttia. Kyseessä on totuuden osa, mutta ei koko totuus. Kunnon viherkommunisti ei edes tätä myöntäisi, mutta tuollainen kokoomusliberaali sentään sanoo tämän, koska pelkää äänestäjiensä liukuvan persuihin. Hupaisana esimerkkinä tästä oli viime kesän Vuosaaren matunuorten häiriökäyttäytyminen ja se koetettiin kaikin keinoin vielä kieltää... tulikos meille valehdeltua?

Kokototuus on, että ei jokainen maahanmuuttaja tuo mukanaan automaattisesti ongelmia, mutta "huono" maahanmuuttaja tuo niitä varmasti. Mikä sitten erottaa huonon ja hyvän maahanmuuttajan? Tilastollisesti on melko helppo väittää somalien, irakilaisten ja afghaanien olevan huonoja maahanmuttajia, koska ovat yliedustettuina rikostilastoissa sekä sosiaalietujen käyttäjinä taas ja aliedustettuna työllisinä. Vastaavaa ilmiöitä ei ole havaittavissa ainakaan samassa määrin venäläisten, virolaisten, kiinalaisten tai ruotsalaisten osalta (kaikki isoja maahanmuuttajaryhmiä Suomessa).

Eli kulttuureissa on eroja ja eroja on myös työperäisessä maahanmuutossa ja humanitaarisessa maahanmuutossa. Väitän, että Helsinkiin oikeisiin töihin tullut ulkomaalainen käyttäytyy pääosin samoin kuin töitä tekevä suomalainen omassa sosiaalisessa viiteryhmässään. Joku mokaa joskus, mutta suurin osa ei. Ja vastaavasti irakilaiset, somalit tai afghaanit eivät pääosin tule tänne töihin (muistaakseni somaleita ei ollut tilastoissa lainkaan työperäisinä maahanmuuttajina). Sosiaalietuuksien ja helpon oleskeluluvan perässä tänne lontinut kehitysmaamuslimi ei kiinnostu oppimaan kieltä eikä välitä suomalaisen yhteiskunnan laiesta, arvoista tai tavoista. Ja vielä pahinta tuossa porukassa on entiset Lähi-idän sotarikolliset, joiden on helppo siirtyä rikollisen elämän pariin Suomessa. Täällä hyysäävän oikeuslaitoksen kevyet tuomiot ei paljon pelota ja ilmainen elämä jatkuu loputtomiin.

Niin kauan kuin Vapaavuori ei tuota suostu myöntämään, on hänen ihan turha länkyttää mistään ongelmista. 

Hiiden hirvi

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 34
 • Liked: 110
Lainaus käyttäjältä: Vapaavuori
Helsinki on muun muassa strategiassaan ajanut linjaa, että sosioekonomisesti erilaiset asukasryhmät sijoitettaisiin asuntopolitiikan keinoin asumaan samoille alueilla.

Jaa, että ihmiset noin vaan sijoitetaan. Eikö ne ihmisoikeudet olleetkaan jakamattomia? Vapaa liikkuvuus on perustuslain mukaan perusoikeus.

Kaikkien edistyksellisten piirien henkinen isä ja Suuri Opettaja, Josif Vissarionovitsh Stalin, on osoittanut että kokonaisten kansojenkin sijoittelu hoituu kun pannaan hoitumaan....ja tuon operaation kutsuminen 'asuntopolitiikaksi' on kerrassaan nerokasta; tri Goebbelsilta tulisi iso peukku....

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 934
 • Liked: 16770
 • Limited Ideas and Goals Create Limited Lives
Jostain Ylen radiouutisesta sain käsityksen, että Helsingin Meri-Rastilassa jyrätään matalia kämppiä maan tasalle ja tilalle rakennetaan tiiviimpää ja korkeampaa rakennuskantaa samalla, kun vuokrakämppien sekaan tehdään omistusasuntoja sen kuuluisan segregaation ehkäisemiseksi.

Kiinnostaisi tietää, kuka on niin s--tanan hullu, että menee ostamaan arvatenkin kalliin omistusasunnon jostain keharimaalaisten kansoittamasta ympäristöstä: luulen, että nuo omistuskämpät eivät mitään myyntihittejä ole, tuskin kukaan haluaa maksaa kämpästä puoli miljoonaa vain asuakseen jännittävän monikulttuurisessa paikassa, jossa saa kiittää taivaallisia voimia, jos tytär pääsee koulusta kotiin raiskaamatta. Sijoittajat tietysti voivat näitä ostaa, koska heille on varma vuokra luvassa: fatta maksaa ja neekeri asuu.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 151
 • Liked: 8269
Kiinnostaisi tietää, kuka on niin s--tanan hullu, että menee ostamaan arvatenkin kalliin omistusasunnon jostain keharimaalaisten kansoittamasta ympäristöstä: luulen, että nuo omistuskämpät eivät mitään myyntihittejä ole, tuskin kukaan haluaa maksaa kämpästä puoli miljoonaa vain asuakseen jännittävän monikulttuurisessa paikassa, jossa saa kiittää taivaallisia voimia, jos tytär pääsee koulusta kotiin raiskaamatta. Sijoittajat tietysti voivat näitä ostaa, koska heille on varma vuokra luvassa: fatta maksaa ja neekeri asuu.

Asunnon ostajaa palvelisi se, että asunto-osakeyhtiöt velvoitettaisiin pitämään kirjaa siitä, kuinka suuren osuuden yhtiön osakkeista omistavat yhtiön asunnoissa asuvat.  Kirjauksen ei tarvitsisi edes olla reaaliaikainen, vaan tilanne esimerkiksi vuoden ensimmäisenä päivänä olisi ihan riittävän tarkkaa tilastointia.  Tuon osuuden ja sen kehityksen perusteella asuntoa ostava saisi todellista tietoa siitä, miten suuri osa yhtiön asunnoista on vuokra-asuntoja.

Tiedän, tiedän.  Tällaista velvoitetta ei ole luvassa.  Mutta ehkäpä jotkut yhtiöt olisivat halukkaita pitämään vapaaehtoisesti kirjaa tuosta osuudesta?


Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 934
 • Liked: 16770
 • Limited Ideas and Goals Create Limited Lives
Siililtä yllä erittäin hyvä ja kannatettava ehdotus!

Tuollainen voisi olla joillekin asunnoille myyntivaltti, koska jos omistajat asuvat itse talossa, asioista pidetään aivan varmasti paljon parempaa huolta verrattuna siihen tilanteeseen, missä omistusasunnot ovat vain sijoituskämppiä.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

sancai

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 551
 • Liked: 3113
Jostain Ylen radiouutisesta sain käsityksen, että Helsingin Meri-Rastilassa jyrätään matalia kämppiä maan tasalle ja tilalle rakennetaan tiiviimpää ja korkeampaa rakennuskantaa samalla, kun vuokrakämppien sekaan tehdään omistusasuntoja sen kuuluisan segregaation ehkäisemiseksi.

Kiinnostaisi tietää, kuka on niin s--tanan hullu, että menee ostamaan arvatenkin kalliin omistusasunnon jostain keharimaalaisten kansoittamasta ympäristöstä: luulen, että nuo omistuskämpät eivät mitään myyntihittejä ole, tuskin kukaan haluaa maksaa kämpästä puoli miljoonaa vain asuakseen jännittävän monikulttuurisessa paikassa, jossa saa kiittää taivaallisia voimia, jos tytär pääsee koulusta kotiin raiskaamatta. Sijoittajat tietysti voivat näitä ostaa, koska heille on varma vuokra luvassa: fatta maksaa ja neekeri asuu.
Olet aivan oikeassa. Omistuskämpät myydään säätiöille ja asuntosijoitusyhtiöille, jopa suurissa erissä tukkuhinnoilla. Säätiöt vuokraavat nämä asunnot "haasteelliselle" väelle markkinahinnalla. Jopa suoraan kaupungille ns. välivuokraten. Nämä kiskurivuokrat maksavat veronmaksajat. Verkkouutisista / Rakennuslehdestä poimittua:
 

Lainaus käyttäjältä:  Verkkouutiset
2019-11-18 RL: Uusien asuntojen myynti sijoittajille kasvanut nopeasti

Kuluttajamyyntiin tulevien omistusasuntojen aloituksia on vähennetty viime vuoden lopulta alkaen.

Rakennuslehden markkinakatsauksen mukaan uusien asuntojen kauppa kasvoi pääkaupunkiseudulla huhti-lokakuussa vuodentakaisesta 27 prosenttia.

Kauppalukuja selittävät katsauksen mukaan rakennusliikkeiden tekemät nippukaupat. Kuluttajamyynnissä olleita, valmistumisvaiheessa olevia tai valmiita asuntoja on myyty isoissa erissä sijoittajille.

Sen sijaan rakennusliikkeiden kuluttajamyyntiin tuleva omistusasuntotuotanto eli niin sanottu gryndituotanto on vähentynyt. Rakennusliikkeet ovat korvanneet gryndialoitusten vähenemistä sijoittajille myytävien kokonaisten vuokrakohteiden rakentamisella.
...
https://www.verkkouutiset.fi/rl-uusien-asuntojen-myynti-sijoittajille-kasvanut-nopeasti/

Siener

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 755
 • Liked: 1439
Vastaan tuohon Eino P.:n viimeisimpään viestiin: "kuka on niin hullu jne."

Tuntuu, että Suomessa ja varsinkaan pääkaupunkiseudulla ja erityisesti Helsingissä, ei koskaan voi tietää, mille mallille asiat kääntyvät.

Oma lähisukulaiseni laittoi elämänsäästönsä (julkisella työskenneltyään) eläköityneenä jakkukalkkunana oikein lottovoittoon: osti "vanhuudenturvaksi" uuden kolmion Vuosaaren Aurinkolahdesta...

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 712
 • Liked: 7554
Helsinki aikoo estää valokovuodon (engl. whie flight) vaiikutukset laajentamalla alueita, joista otetaan
oppilaita johonkin kouluun.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006336197.html

Lainaus
Helsinki aikoo muuttaa oppilasvalintaa: Tietystä osoitteesta ei enää välttämättä pääsisi tiettyyn kouluun

Ideana on muuttaa nykyistä jakoa niin, että samaan kouluun tulee lapsia erilaisista perheistä.

Tätä muutosta oppilaaksiottoalueisiin ei enää aiotakaan tehdä.

Liekö kaupungille tullut asiasta palautetta?

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006405057.html (12.2.2020)
Lainaus
Helsinki perääntymässä yllättäen: Koulujen reviirejä ei sittenkään myllätä uuteen uskoon

Helsingissä suunniteltuja isoja muutoksia lapsen koulun ja päiväkodin määräytymiseen ei olla sittenkään toteuttamassa. Koulujen oppilaaksiottoalueiden, esiopetusalueiden ja päiväkotien varhaiskasvatusalueiden rajoja ei siirretäkään.

HS kertoi alkuperäisestä suunnitelmasta joulukuussa. [...]

Päiväkotien ja koulujen aluejakoa on yhä tarkoitus muuttaa suuremmassa mittakaavassa eli Helsingin suurpiirien tasolla. Nykyisin perusopetuksella on tässä karkeammassa jaossa viisi aluetta, varhaiskasvatuksella 10. Tulevaisuudessa näitä suuralueita olisi molemmilla samat seitsemän.

Tämä ei kuitenkaan liity yhtä tiiviisti siihen, mihin päiväkotiin tai kouluun lapsi päätyy. Esimerkiksi painotettua opetusta ja kielten opetusta pyritään suunnittelemaan niin, että niitä on tasaisesti näillä seitsemällä alueella. [...]

Apulaispormestari Pia Pakarinen (kok) sanoo, että eri alueilla on erilaisia tarpeita ja erilaisia tiloja tarjolla. Pakarisen mukaan asiaan liittyy välimatkoihin tai koulumatkan turvallisuuteen liittyviä erityispiirteitä, joita ei ole järkevä sivuuttaa.

”Emme voi lähteä liikkeelle siitä, että koulun tai päiväkodin on oltava aina tietyn kokoinen”, hän sanoo.

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 151
 • Liked: 8269
Tätä muutosta oppilaaksiottoalueisiin ei enää aiotakaan tehdä.

Liekö kaupungille tullut asiasta palautetta?

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006405057.html (12.2.2020)
Helsinki perääntymässä yllättäen: Koulujen reviirejä ei sittenkään myllätä uuteen uskoon

Täytyy muistaa, että Itä-Helsinki ei ole kokonaisuudessaan (vielä) mikään Suomen Rinkeby, vaan sen eri lähiöissä etninen diversiteetti vaihtelee melkoisesti.  Olisiko niin, että etnisesti köyhempien lähiöiden porukka toi kaupungille julki näkemyksensä skenaariosta, jossa sekä "rikkautta" että (kalpeampaa) "köyhyyttä" sirotellaan tarkoitushakuisesti laajalle alueelle Kulosaaren sillan itäpuolella? 

Suunnitelma ja sen perusteethan olivat seuraavia:

Lainaus
Päätösvalta kunkin lapsen paikasta olisi entistä vahvemmin rehtoreilla ja päiväkotien johtajilla. Ideana on nimenomaan sotkea nykyistä jakoa niin, että samaan kouluun tulee lapsia erilaisista perheistä.
”Ajatuksena on hillitä eriarvoistumista ja lisätä tasa-arvoa”, sanoo kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Liisa Pohjolainen.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006336197.html

« Viimeksi muokattu: 14.02.2020, 20:50:01 kirjoittanut Siili »

Karjala

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 66
 • Liked: 76
Oma lähisukulaiseni laittoi elämänsäästönsä (julkisella työskenneltyään) eläköityneenä jakkukalkkunana oikein lottovoittoon: osti "vanhuudenturvaksi" uuden kolmion Vuosaaren Aurinkolahdesta...
Vuosaaressa suomenkielisiä 70.4%. Aurinkolahdessa 76.6%.

Helsingin pahin tilanne Kallahdessa: 59%, vielä vuosituhannen vaihteessa 86.7%.
(kaupungin tilastot)