Kirjoittaja Aihe: Keskitetty pectus3 kokoomaketju  (Luettu 430776 kertaa)

pectus3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 872
 • Liked: 6772
Rikosten ehkäisyhankkeisiin myönnettiin valtionavustuksia ...
« Vastaus #6930 : 11.05.2020, 14:59:08 »
https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/1410853/rikosten-ehkaisyhankkeisiin-myonnettiin-valtionavustuksia

 Oikeusministeriö 8.5.2020Oikeusministeriö on myöntänyt avustuksia rikollisuutta ehkäisevää työtä tekeville yhteisöille väkivalta- ja seksuaalirikollisten kuntouttamiseen ja seksuaalirikosten torjuntaan. Avustuksiin voidaan käyttää noin 1,2 miljoonaa euroa vuosittain ajalla 2020-2022.

Avustushakemuksia saapui määräaikaan mennessä 16. Haettujen avustusten yhteissumma oli 8 508 003 euroa.

Ministeriö myönsi ensimmäisessä vaiheessa avustusta kahdeksalle hankkeelle:

•    Ensi- ja turvakotien liitto ry:lle 960 000 euroa kokonaisvaltaisen kuntoutusohjelman rakentamiseen,
•    Helsinkimissio ry:lle 147 900 euroa järjestäytyneestä rikollisuudesta irtautumista tukevan Exit Krp –toimintamallin laajentamiseen valtakunnalliseksi,
•    Kalliolan Setlementti ry:lle 394 605 euroa uuden väkivaltarikoksia ehkäisevän toimintaohjelman hankintaan,
•    Kriminaalihuollon tukisäätiölle 163 738 euroa väkivaltarikoksiin syyllistyneiden nuorten kuntouttamiseen ja väkivaltaisen radikalisoitumisen ennaltaehkäisyyn sekä 27 036 euroa vuodelle 2020 uuden väkivaltarikoksia ehkäisevän toimintaohjelman hankintaan,
•    Setlementti Tampere ry:lle 216 388 euroa Välitä! –seksuaaliväkivaltatyölle,
•    Sexpo-säätiö sr:lle 295 000 euroa SeriE-hankkeelle sekä
•    Vuolle Setlementti ry:lle 309 600 euroa valtionavustusta ulkomaalaistaustaisille ja vähemmistöille suunnattuun väkivaltatyöhön.

Hallitusohjelmakirjauksen mukaisesti avustukset tulee kohdentaa rikoksia ennaltaehkäisevien palvelujen ja palveluihin ohjautumisen kehittämiseen. Tavoitteena on erityisesti uusintarikollisuuden ehkäiseminen.
Avustuksia myös väkivaltaisen radikalisaation ehkäisyyn

Väkivaltaisen radikalisaation ennaltaehkäisyä tukevaan toimintaan vuosille 2020-2021 varattiin 200 000 euroa. Valtionavustukset kohdennettiin erityisesti hankkeisiin, jotka ennaltaehkäisevät väkivaltaista ekstremismiä ja radikalisoitumista paikallisesti tai vahvistavat lasten ja nuorten osallistumista väkivaltaisen ekstremismin ja radikalisoitumisen ennaltaehkäisyyn. 

Määräaikaan mennessä oikeusministeriölle saapui seitsemän avustushakemusta. Haettujen avustusten yhteissumma oli 499 724 euroa.

Oikeusministeriö myönsi avustusta neljälle hankkeelle:

•    Vuolle Setlementti ry:lle 42 080 euroa nuorten radikalisoitumista ehkäisevän yhteistoimintamallin pilottihankkeen kuluihin;
•    Uskontofoorumi FOKUS ry:lle 33 750 euroa “Huolena ekstremistinen orientaatio - Opas nuorten kanssa työskenteleville” -oppaan tuottamiseen,
•    Helsingin kaupungille 60 000 euroa KASKO -hankkeen kuluihin sekä
•    Ajatuspaja Round Table Initiative -konfliktinratkaisu ja sovitteluhankkeelle 64 170 euroa eri toimintamallien ja menetelmien kokeilemiseen erilaisissa paikallisissa olosuhteissa kouluissa ja oppilaitoksissa sekä käytännön tiedon tuottamiseen menetelmien soveltuvuudesta ja systemaattisesta käytöstä.

Valtionavustusten haku rikoksilla oireilevien nuorten toimintamallin pilotointiin ja paikallisiin rikoksentorjuntahankkeisiin päättyi 31.3.2020. Päätökset näistä pyritään tekemään toukokuun 2020 aikana.

Lisätietoja: neuvotteleva virkamies Minna Piispa (väkivalta- ja seksuaalirikosten ennaltaehkäisyhankkeet), puh. 0295 150 223,
erityisasiantuntija Mika Junninen (radikalisaation ennaltaehkäisyhankkeet), puh. 0295 150 406,
sähköpostit: etunimi.sukunimi@om.fi

Valtionavustukset rikoksia ehkäiseviin hankkeisiin

https://oikeusministerio.fi/rikoksia-ehkaisevat-hankkeet

 Valtioneuvosto
Statsrådet | Finnish Government


Erityisavustukset väkivaltaisen radikalisaation ennaltaehkäisyä tukevaan toimintaan

https://rikoksentorjunta.fi/rikoksenehkaisyhankkeiden-avustushaku-2020

https://rikoksentorjunta.fi/myonnetyt-avustukset-1998-2017pectus3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 872
 • Liked: 6772
Eures tuki 810–2000 euroa/työntekijä ...marjanpoimijat ym ....
« Vastaus #6931 : 12.05.2020, 08:49:04 »
18-35-vuotiaan rekrytointi Eka EURES-työpaikkatuella
810–2000 euroa/työntekijä


18-35-vuotiaan rekrytointi Eka EURES-työpaikkatuella

Eka EURES-työpaikan taloudellisen tuen avulla helpotetaan nuorten osaajien rekrytointia toisesta EU-maasta.

Euroopan komission hanke auttaa työnantajia löytämään nuoria työntekijöitä toisesta EU-maasta ja nuoria saamaan töitä EU:n alueelta. Työntekijän tulee olla 18–35-vuotias.

Työnantajalle voidaan myöntää taloudellista tukea työntekijän perehdyttämisestä ja uuteen maahan sopeutumisesta aiheutuviin kustannuksiin.

Työnantajalle myönnettävän tuen suuruus määräytyy työhön tulevalle tarjotun tukipaketin perusteella. Tuen suuruusluokka on noin 810–2000 euroa/työntekijä. Tuki on verotonta.
Taloudellisen tuen edellytykset

1. Palkattavan työntekijän tulee olla 18–35-vuotias EU:n, Norjan tai Islannin kansalainen, joka on laillisesti sijoittunut EU:n jäsenvaltioon, Norjaan tai Islantiin

2. Työnantajan tulee tarjota vähintään

    työhön perehdytystä
    kielikoulutusta
    apua paikkakunnalle asettautumiseen


https://www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonantajalle/loyda_tyontekija/rekrytoi_ulkomailta/eka_tyopaikka_rekry/index.html


Osaajan rekrytointi Reactivate 35+ -tuella

Reactivate-hankkeiden taloudellisen tuen avulla helpotetaan vähintään 35-vuotiaiden osaajien rekrytointia toisesta EU-maasta.

Euroopan komission hanke auttaa työnantajia löytämään työntekijöitä toisesta EU-maasta ja työnhakijoita saamaan töitä EU:n alueelta. Työntekijän tulee olla vähintään 35-vuotias.

Työnantajalle voidaan myöntää taloudellista tukea työntekijän perehdyttämisestä ja uuteen maahan sopeutumisesta aiheutuviin kustannuksiin.

Työnantajalle myönnettävän tuen suuruus määräytyy mm. työskentelymaan ja perehdytysohjelman laajuuden mukaan. Tuen suuruusluokka on noin 810–2000 euroa/työntekijä..
Taloudellisen tuen edellytykset

    Palkattavan työntekijän tulee olla vähintään 35-vuotias EU:n kansalainen (ei Sveitsi tai Liechtenstein), joka on laillisesti sijoittunut EU:n jäsenvaltioon (ei  Sveitsi tai Liechtenstein. Norjasta tai Islannista palkattavien osalta tukea voi hakea Ruotsin koordinoimasta hankkeesta.
    Palkattavan henkilön tulee olla työtön työnhakija tai osa-aikatyössä oleva työnhakija.
    Työnantajan tulee tarjota vähintään
    - työhön perehdytystä
    - kielikoulutusta
    - apua paikkakunnalle asettautumiseen.
    Tukea saava työnantaja on:
    - henkilöstömäärältään enintään 250 henkilöä
    - laillisesti sijoittautunut johonkin EU-maahan
    - tekee työnhakijan kanssa vähintään 6 kuukauden työsopimuksen, jonka palkka- ja työehdot ovat kansallisen työlainsäädännön mukaiset. Tehtävä työsopimus voi olla koko- tai osa-aikatyötä, mutta kuitenkin vähintään 50 % kokopäiväisestä työajasta.

Myös työnhakijalla on mahdollisuus hakea tukea työhaastattelumatkaan ja asettautumiseen.

https://www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonantajalle/loyda_tyontekija/rekrytoi_ulkomailta/reactivate_relocate_rekry/index.html


.............


Työllisyys, sosiaaliasiat ja osallisuus
Myönnetty tuki - Asiakirjoja
https://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=632&langId=fi&moreDocuments=yes

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 954
 • Liked: 42618
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Vs: Keskitetty pectus3 kokoomaketju
« Vastaus #6932 : 12.05.2020, 10:55:37 »
Lainaus
"Suomen ulkoministeriössä pitkään palvellut diplomaatti Matti Kääriäinen kirjoitti vuonna 2015 kirjan Kehitysavun kirous, joka ”sai demareille ja vihreille täyshälytyksen päälle” kuten Verkkouutiset kirjoitti. Kääriäinen toimi pääasiassa kehitystehtävien parissa, viimeisinä vuosinaan ulkoasiainneuvos Kääriäinen oli suurlähettiläänä. "
Kääriäisestä on asiaa tässä ketjussa aiemminkin.  Ossi Tiihonen, Perussuomalainen Lohjalla, kirjoitti asiasta 20/01/2020, täällä: https://www.ossitiihonen.com/2020/01/20/kehitysavun-kirous-siita-on-enemman-haittaa-kuin-hyotya/

Alla muutama lainaus kirjasta. En ehdi kahlata koko ketjua läpi selvittääkseni oliko näitä jo täällä.

Lainaus
    ”Ikuista taistelua käytiin projektiautoista, joihin paikalliset johtajat kovin mielellään halusivat päästä käsiksi, vaikka ne oli tarkoitettu suomalaisten asiantuntijoiden kuljetustarpeisiin. Kehitysavulla hankitut, hienot nelivetoautot ovatkin olleet näihin päiviin asti kaikkein halutuimpia kehitysyhteistyötuotteita.”

    ”Yksi pysyvä seuraus kehitysyhteistyöstämme Somaliassa oli myös tuolloin alkanut pakolaisvirta Suomeen.”

    ”Nykyisin Afrikka kuitenkin tuottaa henkeä kohden vähemmän maataloustuotteita kuin 50 vuotta sitten, jolloin kehitysapua alettiin laajemmassa määrin Afrikalle antaa.”

    ”Todellisuudessa apu on tehokkaasti estänyt paikallista tuotantoa kehittymästä. Lisäksi se on tuhonnut paikallisten viljelijöiden motivaation ja kilpailukyvyn.”

    ”Kehitysyhteistyön laatu oli yleisesti ottaen heikkoa eikä osoittanut viitteitä kestävistä tuloksista. Projektien suunnittelu ja tulosjohtaminen olivat riittämättömiä. Niiden perusteella ei yleisesti ottaen pystynyt seuraamaan hankkeen edistymistä, mittaamaan tuloksia tai analysoimaan riskejä.”

    ”Teemana oli hankkeiden kyky tulla toimeen ja jatkaa aktiviteetteja sen jälkeen, kun Suomen apu loppuisi. Asiaa kutsutaan englanniksi termillä sustainability . Kuvasin laveasti apuriippuvuuden taustoja ja kysyin läsnäolijoilta, josko kukaan heistä osaisi kertoa mitä sustainability oikein käytännössä heidän työlleen tarkoittaa. Vallitsi hetken syvä hiljaisuus, mutta sitten yksi käsi nousi ylös. ”Se tarkoittaa sitä”, ilmoitti kokenut naisedustaja itsevarmalla tyylillä, ”että hyvissä ajoin ennen kuin Suomen tuki loppuu, meidän tulee löytää uusi avunantaja jatkamaan tukea. Esimerkiksi Saksa tai Ruotsi.” Tähän vastaukseen tiivistyy yksi kehitysyhteistyön keskeisimmistä epäonnistumisista.”

    ”Äärimmäinen köyhyys on vähentynyt niissä maissa, jotka eivät ole saaneet kehitysapua, mutta se on jopa lisääntynyt niissä maissa, jotka ovat olleet kehitysyhteistyön erityisenä kohdealueena. Eniten äärimmäinen köyhyys on vähentynyt Kiinassa ja muissa nousevissa talouksissa, joiden kehityksessä kehitysyhteistyöllä ei ole ollut mitään roolia. Huonointa kehitys on ollut kehitysyhteistyön pääkohdealueella eli Saharan eteläpuolisissa maissa.”

    ”Suomen kehitysyhteistyöstä tehtyjen metaevaluointien havaintojen valossa kehitysyhteistyöllämme ei näytä olevan vaikutusta köyhyyden vähenemiseen, eikä Suomi myöskään ole kiinnostunut mittaamaan avun vaikuttavuutta.”

    ”Toinen myytti on se, että kehitysavulla voidaan vaikuttaa maiden demokratiakehitykseen ja hyvän hallinnon vahvistumiseen sekä ihmisoikeuksien kunnioittamiseen. Käytännössä pyrkimykset länsimaisten demokratiakäytäntöjen luomiseksi köyhiin kehitysmaihin ovat tuottaneet päinvastaisen tuloksen. Ne ovat heikentäneet demokratian ja hyvän hallinnon toimivuutta. Asiaa on selvitelty useissa tutkimuksissa.”

    ”Maailmanpankin tutkimuksessa The Curse of Aid (Avun kirous) vuodelta 2005. Tutkimuksen johtopäätös on, että kehitysapu on demokratian kehittymisen kannalta vielä suurempi kirous kuin luonnonvarat. Ne ovat ohjanneet kohdemaiden hallintoa kilpailemaan siitä, kuinka hyötyä eniten saadusta kehitysavusta sen sijaan että energiaa käytettäisiin maan todelliseen kehittämiseen.”

    ”Kolmas kehitysyhteistyöhön liittyvä myytti kuuluu: kehitysyhteistyö on yhteistyötä ja perustuu aidosti kohdemaiden omistajuuteen ja niiden omien pyrkimysten kunnioittamiseen . Todellisuus on juuri päinvastainen. Tämä johtuu siitä, että kaikista puheista huolimatta avunantajille on ollut mahdotonta hyväksyä kehitysmaiden analyyseja omasta tilanteestaan ja tarpeistaan. Kehitysyhteistyöhön juurtunut lähtökohta on, että kehitysmaat ovat kehitysmaita juuri siksi, että ne eivät tiedä mikä niille olisi hyväksi.”

    ”Kriittisen toiminnan ongelmallisuus ulkoministeriössä oli tullut esiin jo aiemmin laajan niin sanottua tulosperustaista johtamista koskevan ulkoisen evaluoinnin yhteydessä. Loppuraportissaan evaluoijat toteavat UM:n toimintakulttuurin olevan tulosperustaiselle toiminnalle vastakkaista:”

    ”Riskien ottamisen sijaan niitä vältellään. Virkamiehille tärkeintä on uraeteneminen eikä riskejä haluta ottaa. On tärkeintä olla samaa mieltä enemmistön kanssa ja virheitä on helpoin vältellä, kun ei tee päätöksiä lainkaan.”

    ”Kriittisen ajattelun perinne ei ole vahva monissakaan organisaatioissa eikä etenkään ulkoministeriössä, jossa totuudet tulevat ylhäältä annettuina.”

    ”Tärkeintä on saada yksityissektorin valtavat resurssit yleisen hyvän palvelukseen.”

    ”Uusi kehitysagenda tarkoittaa ennen kaikkea ”hyvän hallinnon” toteuttamista globaalilla tasolla .”

    ”Todelliseen muutoksen tähtäävä kehityspolitiikka olisi enemmänkin rikkaisiin maihin ja niiden yrityksiin kohdistuvaa toimintaa kuin kaivojen kaivamista kehitysmaihin.”

    ”Kesti yli 30 vuotta ennen kuin pystyin tunnustamaan, että kehitysapu ei nykyisellään toimi.”
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

pectus3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 872
 • Liked: 6772
fghanistan• Historic contestation of governance, collapse of the state after 1979, fragile democracy since 2002 – all creating massive migration flows• At the centre of the War on Terror after 2001 with massive NATO and US military intervention until 2014, then reduced presence for Transition Decade • Involvement of regional powers, especially Pakistan and Iran• Entrenched narco-economy with deep links in government• Persistent corruption, in part fuelled by military effort and huge aid inflows2017–2020EUR 111 M (2017-2020) (Incl. EUR 28 M (2018)) Humanitarian aid: EUR 400,000 M (2018)1. Justice, security, good governance and human rights2. Improved basic public services3. Diversified economic base


Somalia• Collapse of the state after 1991, with armed conflict between clans and, since the middle of the years 2000, by an Islamist group, Al-Shabaab• Some recent progress in the form of success-ful elections; however, statebuilding is slow, Somaliland and Puntland largely saved by armed violence• Involvement of neighbouring countries in the con-flict; attempt to fight Al-Shabaab by Ethiopia and Kenya, rivalries of Arab states in the Peninsula• Droughts an increasing challenge, 4.5 million people food insecure• 2.6 million people internally displaced• 1.1 million refugees in neighboring countries2017–2020EUR 25.7M1. Women’s and girls’ rights including increased availability and use of maternal, sexual and reproductive health services; improved national response to gender-based violence2. Strengthened core state functions including strengthened public administration and increased public revenue


Occupied Palestinian Territory• Successive cycles of wars, conflicts and violence since 1948; two major Palestinian uprisings (Intifada) against the Israeli occupation, occurring in 1987 and 2000• The “Two-State Solution” proposed in Oslo accords in 1993 remains the main paradigm for the international community; however, lack of progress has led to political deadlock• OPt dependent on foreign aid, lacking control over its own resources; trade and borders controlled by Israel• Palestinian territory remains occupied by Israel and the Palestinian Authority has powers only over a fraction of West Bank territory; Gaza has a de-facto Hamas government; a lack of elections contributes to the democratic deficit2016–2019EUR 21 M1. Children’s rights to  equitable and quality education (SWAP)2. Resilience of Palestini-ans living in vulnerable areas (Area C, Gaza, East Jerusalem) through better access to clean water and wastewater services and support to local develop-ment projects

https://um.fi/documents/384998/0/UM_Hauraiden_valtioiden_evaluointi_Vol1_SynthesisReport_NETTI+%282%29.pdf/50c2ec41-9131-e263-b4c7-1aaf5204b3f9?t=1588922072349

 Julkaisut, 4.5.2020
Evaluointiraportti: Ulkoministeriön maaohjelmien soveltuvuus hauraissa maissa ja konfliktiympäristöissä tehtävään kehityspolitiikkaan ja -yhteistyöhön

Maaliskuussa 2019 käynnistynyt arviointi perustuu maaohjelmien tulosohjausjärjestelmän analyysiin, sidosryhmähaastatteluihin, avun määrälliseen analyysiin sekä 64:n hankkeen dokumenttianalyyseihin. Evaluointitietoa kerättiin myös kenttämatkoilla, jotka tehtiin Afganistaniin, Libanoniin (liittyen Syyria-Irak -ohjelmaan), Myanmariin, miehitetylle Palestiinalaisalueelle ja Somaliaan.

https://um.fi/julkaisut/-/asset_publisher/TVOLgBmLyZvu/content/evaluointiraportti-ulkoministeri-c3-b6n-maaohjelmien-soveltuvuus-hauraissa-maissa-ja-konfliktiymp-c3-a4rist-c3-b6iss-c3-a4-teht-c3-a4v-c3-a4-c3-a4n-ke/384998

Evaluointiraportti

Adapting to Change: Country Strategy Approach in Fragile Contexts, Volume 1, Synthesis report (englanniksi, PDF, 180 sivua, 1,7 MB)

Adapting to Change: Country Strategy Approach in Fragile Contexts, Volume 2, Case Studies (englanniksi, PDF, 236 sivua, 5,3 MB)

Tiivistelmä

Adapting for Change: Country Strategy Approach in Fragile Contexts - selected highlights of the evaluation report (englanniksi, PDF, 4 sivua, 229 KB)Ulkoministeriö
Utrikesministeriet
Merikasarmi, PL 176
00023 Valtioneuvosto

Vaihde 0295 16001
kirjaamo.um@formin.fi


https://um.fi/documents/384998/0/UM_Hauraiden_valtioiden_evaluointi_4pager_NETTI+%281%29.pdf/596a73a6-6a9b-9f5d-3a7d-621e93afe0ac?t=1588668378562

https://um.fi/documents/384998/0/UM_Hauraiden_valtioiden_evaluointi_Vol2_CaseStudies_NETTI.pdf/ab89637d-fe11-8879-d3de-4674648584c9?t=1588592256787

https://um.fi/julkaisut/-/asset_publisher/TVOLgBmLyZvu/content/evaluointiraportti-ulkoministeri-c3-b6n-maaohjelmien-soveltuvuus-hauraissa-maissa-ja-konfliktiymp-c3-a4rist-c3-b6iss-c3-a4-teht-c3-a4v-c3-a4-c3-a4n-ke/384998pectus3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 872
 • Liked: 6772
 Diaarinumero HEL 2020-003555
https://dev.hel.fi/paatokset/asia/hel-2020-003555/


Päätös

Hallintopäällikkö päätti esitystekstistä ilmenevin perustein, että Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan henkilöstölle suunnatut rasismiin ja syrjintään puuttumisen työpajat ajalla 8/2020-12/2021 hankitaan kevennetyn kilpailutuksen perusteella Rauhankasvatusinstituutti ry:ltä.

Päätös koskee myös tarjouspyynnössä mainittua lisäostomahdollisuutta ruotsinkielisestä työpajakokonaisuudesta.

Palvelun arvonlisäveroton hankintahinta on yhteensä noin 50 000 euroa.

Kilpailutus perustuu Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan 20.3.2020 päivättyyn tarjouspyyntöön ”Rasismiin ja syrjintään puuttumisen työpajat, Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Kehittämispalvelut”. Hankinta on toteutettu kevennetyllä kilpailutuksella. Tarjouspyyntö lähetettiin kahdeksalle tarjoajalle Rauhankasvatusinstituutti, Suomen Punainen Risti, Ekvalita, Unidos, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Ihmisoikeusliitto, Ruskeat Tytöt ja Helsingin yliopisto Koulutus- ja kehittämispalvelut HY+.

Tarjouspyyntöön liittyvät kysymykset oli esitettävä 30.3.2020 klo 16:00 mennessä. Esitettyihin kysymyksiin lähetettiin vastaukset 1.4.2020.

Määräaika tarjousten jättämiselle päättyi 9.4.2020 klo 16:00. Määräaikaan mennessä saapui 1 tarjous: Rauhankasvatusinstituutti ry.
Tarjoajien soveltuvuuden ja tarjouspyynnön mukaisuuden tarkastaminen

Tarjouspyynnössä oli esitetty tarjoajan soveltuvuudelle asetetut vaatimukset ja selvitysvelvollisuudet. Tarjoaja täyttää asetetut vaatimukset.
Tarjousten vertailu

Tarjouksia ei vertailtu, sillä tarjouksia saatiin ainoastaan yksi.
Sopimuksen teko

Sopimuskausi alkaa palvelun tilaamisesta ja päättyy kun tilaukseen liittyvät tehtävät on suoritettu loppuun.

Hankintasopimus sopijapuolten välillä syntyy erikseen allekirjoitettavalla sopimuksella. Hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua tiedoksiannosta.


Helsingin kaupunki 


pectus3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 872
 • Liked: 6772
Suomi on käyttänyt Afganistanin jälleenrakentamiseen ja kriisinhallintaan vuosina 2001–2013 yhteensä 462,64 miljoonaa euroa

Summasta yli puolet (273,60 milj. €) on käytetty osal-listumiseen ISAF2-sotilasoperaatioon. Vajaa kolmannes (125,64 milj. €) on käytetty kehitysyhteistyöhön. Siitä noin puolet (66,00 milj. €) on kanavoitu maahan muun muassa YK:n ja Maailmanpankin kautta. Suomalaisten kansalaisjärjestö-jen avulla maata on tuettu 6,69 miljoonalla eurolla. Suomalaiset ISAF-joukkojen PRT3-osastot ovat jakaneet vuosittain kehitys-apua Quick impact-hankkeilla noin miljoonalla eurolla.Suomen Afganistan-menoista noin kymmenen prosenttia (39,26 milj. €) on käytetty humanitaarisena apuna sodan uhrien avustamiseen. Siitä 11,60 miljoonaa euroa on käytetty Afganis-tanin miinaongelman hoitamiseen raivaamalla miinoja ja avus-tamalla uhreja. Afganistan liittyi vuonna 2002 Ottawan henki-lömiinat kieltävään sopimukseen. 


Menot usean momentin takanaSuomen ISAF-joukkojen budjetti on jaettu ulkoasiainministeri-ön ja puolustusministeriön kesken. Joukkojen ylläpitomenoista, 133,55 miljoonaa euroa vuosina 2002–2013, vastaa ulkoasiain-ministeriö. Joukkojen kalusto- ja hallintomenot, 140,05 miljoo-naa euroa vuosina 2002–2013, katetaan puolustusbudjetista.Suurin osa ISAF-operaation kustannuksista maksetaan niil-le erikseen nimetyiltä momenteilta, mutta osa kuluista katetaan muilta momenteilta. Niistä merkittävin on kriisinhallinnan oukkojen kehittämisohjelma, jonka kautta hoidetaan erilliset ase- ja sotatarvikehankinnat. Tämän jutun laskelmissa on arvi-oitu kehittämisohjelman vuosien 2002–2013 kuluista 20 pro-sentin (32,38 milj. €) kohdistuneen Afganistaniin. Suurin julki-suuteen ilmoitettu yksittäinen varustelumeno on ollut raskaiden panssaroitujen RG 32M-maastoajoneuvojen hankinta. Vuonna 2010 niitä hankittiin 6,2:lla ja vuonna 2012 15,6 miljoonal-la eurolla.   


Afganistanin armeijan (ANA) kehittämistä on tuettu Naton vapaaehtoisen rahaston kautta ainakin 2,10 miljoonalla eurol-la. Rahaston varoilla on muun muassa parannettu Afganistan armeijan ammusvarastojen turvallisuutta. Afganistanin hallinto pyysi myös ase- ja ampumatarvikeapua, mutta Suomi antoi sota-tarvikeapuna 1 410 kenttäpuhelinta ja 60 voimakonetta. Yksittäisen kriisin aiheuttamia kokonaiskustannuksia on vai-kea arvioida. Koska osa kustannuksista on välillisiä, ne eivät ole mukana näissä laskelmissa. Esimerkiksi Afganistanin pakolaison-gelma on aiheuttanut vuosittain 1-2 miljoonan euron lisäkustan-nukset. ISAF-operaatiossa on tarvittu ilmakuljetuskapasiteettia, ja Suomi on osallistunut sen saatavuutta parantavaan helikopte-rirahastoon vuosittain noin 120 000–500 000 eurolla4,. Osana ohjelmaa Unkariin on sijoitettu kaksi sotilasta ja maalle lahjoi-tettiin vuonna 2011 kaksi Suomen Mi8-sotilashelikopteria.

Kiihtyvä sota kasvatti menojaSuomen Afganistan menot kasvoivat vuodesta 2002 vuoteen 2011 aina 20,16 miljoonasta eurosta 64,90 miljoonaan euroon. Tämän jälkeen menot ovat kääntyneet laskuun, ja vuonna 2013 niiden arvioidaan olevan 55,80 miljoonaa euroa. Menojen ke-hitystä selittävät Afganistanin turvallisuustilanteessa ja Suomen osallistumisessa tapahtuneet muutokset.Helsingin Sanomien5 julkaisemien Suomen joukkojen keski-vahvuuslukujen mukaan vuosina 2002–2008 Suomi operoi Af-ganistanissa 50–111 sotilaalla. Tämän jälkeen joukkojen keski-vahvuus on ollut 145–216 sotilasta. Vuonna 2012 joukkojen määrä on laskenut noin 145 sotilaaseen. ISAF-koalition tarkoi-tuksena on vetää pääjoukot pois maasta ja siirtää turvallisuusvas-tuu Afganistanille vuonna 2014.Afganistanissa kaatuneita ulkomaalaisia sotilaita tilastoivan iCasualties-verkkosivun mukaan sota kiihtyi vuonna 2009. YK:n laskelmien mukaan vuosina 2007–2011 kuoli kaikkiaan 11 864 siviiliä. Vuoden 2010 jälkeen iskujen ja kaatuneiden sotilaiden   määrä on laskenut. Siviiliuhrien määrä on edelleen korkea ja vuoden 2012 ensimmäi-sen kuuden kuukauden aikana sotaan liitty-vissä väkivaltaisuuksissa kuoli 1 145 siviiliä ja haavoittui 1 9546. Uhreista 80 prosenttia on aiheutunut kapinallisten toiminnasta7.Suomalaisten toiminta-alue Pohjois-Af-ganistanissa on ollut maan rauhallisimpia alueita, mutta sielläkin iskujen määrä mo-ninkertaistui vuonna 2009. Iskuja8 on teh-ty vuosina 2006–2012 yhteensä 63. Niis-tä suurin osa on ollut vihollisen kivääri- ja sinkotulta. Yhdeksän iskua tehtiin yksin-omaan tienvarsipommeilla (IED) ja kol-me oli itsemurhaiskuja. Iskuissa on kuollut kaksi suomalaissotilasta. Vihollisen tulituk-sen seurauksena on haavoittunut 10 suo-malaisrauhanturvaajaa ja omien tulitukses-ta yksi. Lisäksi yksi siviilikriisinhallinnan asiantuntija on haavoittunut lievästi pom-mi-iskussa. Onnettomuuksissa, kuten ajo-neuvojen suistuttua tieltä tai varomattoman ampuma-aseen käsittelyn seurauksena, on loukkaantunut 10 so-tilasta. Haavoittuneista ja loukkaantuneista kaikkiaan yhdeksän sotilasta on evakuoitu Suomeen. 


Sodan kiihtyessä suomalaisjoukkojen turvallisuutta on halut-tu parantaa paremmalla varustuksella. Esimerkiksi panssaroidut maastoajoneuvot oli tarkoitus palauttaa Suomeen Afganistanin vaaleihin liittyvän tukioperaation jälkeen. Ajoneuvot ja vaalien tueksi lähetetty vahvennusosasto jätettiin kuitenkin maahan.9Nykyisenkaltaisiin kriisinhallintaoperaatioihin osallistumises-ta päätettäessä on vaikeampi ennakoida miten konflikti kehittyy ja millaiseksi operaation kustannukset sen seurauksena muut-tuvat kuin oli perinteisten rauhanturvaoperaatioiden kohdalla. Tilanne voi muuttua muutamassa kuukaudessa, jolloin kriisin-hallintajoukko voi tarvita lisäjoukkoja ja raskaampaa varustusta, jotta se pystyy toteuttamaan sille annetut tehtävät. Vuosittais-ten suorien ja välillisten kulujen selvittämiseksi on käytävä läpi useita momentteja eri hallinnonaloilta. Valtiontalouden seuran-tajärjestelmä rakentuu budjettivuosien varaan. Siten monivuoti-sesta operaatiosta syntyvistä kokonaiskustannuksista on vaikea saada kokonaiskuvaa. Samalla kuitenkin operaatioon käytetyt  varat kertovat millainen on Suomen toiminnan kokonaiskuva, ja miten se osaltaan vastaa operaatiolle asetettua poliittista teh-tävänasettelua.


https://saferglobe.fi/wp-content/uploads/2013/09/SGF_TJ2410212.pdf


6 Conflict continues to take a devastating toll on civilian casualties, UN report 8.8.2012. | 7 Afghanistan: Annual report 2011, Protection of Civilians in Armed Conflict, UNAMA. | 8 Tiedot on kerätty puolustusministeriön mediatiedotteista 2007-2012. | 9 Valtiovarainvaliokunta, budjetti 2010.


4 Suomen Afganistan-toimintaohjelma, Ulkoasiainministeriö 14.4.2009, Selvitys Suomen tuesta Afganistanin vakauttamiselle, Ulkoasiainministeriö, Puolustusministeriö, Sisäasiainministeriö 14.12.2007. | 5 HS 5.9.2012


1 Tietopyynnöt Ulkoasiainministeriöön 10.3.2010 ja 12.9.2012. Sotilaalliset menot kerätty valtion talousarvioesityksistä huomioiden lisä-talousarviot. | 2 ISAF = International Security Assistance Force; kansainvälinen turvallisuusjoukko, YK:n mandaatilla toimiva Nato-johtoi-nen sotilaallinen kriisinhallintaoperaatio Afganistanissa. | 3  PRT = Provincial Reconstruction Team; alueellinen jälleenrakennusryhmä.

https://saferglobe.fi/wp-content/uploads/2013/09/SGF_TJ2410212.pdf


https://www.google.com/search?channel=crow2&client=firefox-b-d&q=kiihtyv%C3%A4+sota+kasvatti+afganistanin+menoja+ 

pectus3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 872
 • Liked: 6772
Kansaneläkelaitoksen tarvitsemat vieraan kielen tulkkauspalvelut
Hankintailmoitus (TED F02) (Korjaus) Lähdejärjestelmä Cloudia Kilpailutus Vastaanotettu Hilmaan 12.5.2020 11:05 Julkaistu Hilmassa 13.5.2020 10:00 Julkaistu TED:issä 13.5.2020 Ilmoituksen numero 2020-046306 TED numero
2020/S 093-222900
https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/public/procurement/23442/notice/46306/overview
https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:222900-2020:TEXT:FI:HTML#id3-VII.


Sovellettava oikeusperusta
Julkiset hankinnat Direktiivi 2014/24/EU
Hankinnan nimi
Kansaneläkelaitoksen tarvitsemat vieraan kielen tulkkauspalvelut
Hankinnan tyyppi
Sopimuksen tyyppi
Palvelut

Hankinnan lyhyt kuvaus
Lyhyt kuvaus

Hankinnan kohteena ovat Kelan asiakaspalvelussa, Kelan järjestämässä kuntoutuksessa sekä työkyvyn arvioinnin tutkimuksissa tarvitsemat vieraan kielen tulkkauspalvelut. Kelan asiakkailla on oikeus maksuttomaan tulkkaukseen Kela-asioissa, jos asiointi Kelassa ei onnistu omalla äidinkielellä eikä löydy muutakaan yhteistä kieltä Kelan toimihenkilön kanssa. Tulkkausta käytetään ympäri Suomen sekä läsnäolotulkkauksena että etätulkkauksena ja sitä on käytetty noin 70 eri kielessä.

Kelalla on hallintolakiin perustuva tulkkausvelvollisuus asioissa, jotka tulevat vireille Kelan aloitteesta, kuten esimerkiksi oikaisu-, takaisinperintä- ja väärinkäytösasiat sekä työkyvyn arviointiin liittyvät tutkimukset. Kela järjestää kuntoutuslain perusteella kuntoutusjaksoja, jotka ovat hyvän kuntoutuskäytännön mukaisia, tehostettuja ja yksilöllisesti suunniteltuja. Ilman tulkkausta kuntoutuksen vaikuttavuus kärsii ja toteutuminen vaarantuu, joten Kela huolehtii tulkkauksesta myös kuntoutuksen osalta.

Hankintanimikkeistö
Pääasiallinen CPV-koodi
Tulkkauspalvelut (79540000)
Aluekoodi
NUTS-koodi

    Helsinki-Uusimaa (FI1B1)
    Etelä-Karjala (FI1C5)
    Helsinki-Uusimaa (FI1B1)
    Kymenlaakso (FI1C4)
    Päijät-Häme (FI1C3)
    Varsinais-Suomi (FI1C1)
    Satakunta (FI196)
    Pohjanmaa (FI195)
    Åland (FI20)
    Pirkanmaa (FI197)
    Etelä-Pohjanmaa (FI194)
    Kanta-Häme (FI1C2)
    Keski-Suomi (FI193)
    Etelä-Savo (FI1D1)
    Pohjois-Savo (FI1D2)
    Pohjois-Karjala (FI1D3)
    Keski-Pohjanmaa (FI1D5)
    Pohjois-Pohjanmaa (FI1D9)
    Kainuu (FI1D8)
    Lappi (FI1D7)
    SUOMI / FINLAND (FI)

Pääasiallinen suorituspaikka

    Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa

    Kelan eteläisen asiakaspalveluyksikön alue poislukien pääkaupunkiseutu.

Arvioitu kokonaisarvo
Menettelyn luonne
Avoin menettely
Muut täydentävät tiedot

Hankintayksikkö on poistanut tarjouspyynnön kohdassa Muut tiedot, Hankintamenettelyä koskevat lisätiedot kohdan: Hankittavan palvelun voi tuottaa osittain alihankintana, mutta koko palvelua ei saa tuottaa alihankintana.

Liitteessä 3 on muutettu kohta 11.3 ja muutos on merkitty punaisella korjattuun sopimusluonnokseen.


 Ilmoituksen kieli
Millä kielellä tämän ilmoituksen sisältö on?
Suomi
Samaa menettelyä koskeva aiempi julkaisu
2019/S 193-468802
Hankinnan kohde
Hankinnan lyhyt kuvaus
Lyhyt kuvaus

Hankinnan kohteena ovat Kelan asiakaspalvelussa, Kelan järjestämässä kuntoutuksessa sekä työkyvyn arvioinnin tutkimuksissa tarvitsemat vieraan kielen tulkkauspalvelut. Kelan asiakkailla on oikeus maksuttomaan tulkkaukseen Kela-asioissa, jos asiointi Kelassa ei onnistu omalla äidinkielellä eikä löydy muutakaan yhteistä kieltä Kelan toimihenkilön kanssa. Tulkkausta käytetään ympäri Suomen sekä läsnäolotulkkauksena että etätulkkauksena ja sitä on käytetty noin 70 eri kielessä.

Kelalla on hallintolakiin perustuva tulkkausvelvollisuus asioissa, jotka tulevat vireille Kelan aloitteesta, kuten esimerkiksi oikaisu-, takaisinperintä- ja väärinkäytösasiat sekä työkyvyn arviointiin liittyvät tutkimukset. Kela järjestää kuntoutuslain perusteella kuntoutusjaksoja, jotka ovat hyvän kuntoutuskäytännön mukaisia, tehostettuja ja yksilöllisesti suunniteltuja. Ilman tulkkausta kuntoutuksen vaikuttavuus kärsii ja toteutuminen vaarantuu, joten Kela huolehtii tulkkauksesta myös kuntoutuksen osalta.

Hankintanimikkeistö
Pääasiallinen CPV-koodi
Tulkkauspalvelut (79540000)
Arvioitu kokonaisarvo
Tietoa puitejärjestelystä tai dynaamisesta hankintajärjestelmästä
Tähän hankintaan liittyy puitejärjestelystä sopiminen
Puitejärjestely useampien toimijoiden kanssa
Puitejärjestelyn osallistujien suunniteltu enimmäismäärä
3
Puitejärjestelyjen tapauksessa – perustelut, jos kesto on yli neljä vuotta

https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/public/procurement/23442/notice/46306/details


pectus3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 872
 • Liked: 6772

Yksityissektorin kehittämisen tukiohjelma, II-vaihe, Sambia / Private Sector Development Programme, phase II, Zambia

    Filed under Maa- ja aluekohtainen yhteistyö

Toimiala    Ympäristöpolitiikka ja -hallinto
Hankenumero    288 147 01
Profiili    Päätavoite: ympäristöapu
   Merkittävä osatavoite: köyhyyden vähentäminen
Kesto    2008-2013
Kohdealue    Koko maa
Toteuttaja    Sambian turismi, ympäristö- ja luonnonvarainministeriö
Tukipalvelut    –
Kokonaisrahoitus    Suomen osuus: 9 milj. EUR
Edelliset vaiheet    –
Yleinen kehitystavoite    Tukea Sambiaa ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyvän kehityssuunnitelman toteuttamisessa ja parantaa ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyvän avun tuloksellisuutta.
Hankkeen tarkoitus    Kapasiteetin kehittäminen, koordinaationmekanismien rakentaminen ja rahoitusjärjestelmien vahvistaminen investointeja varten.
Toteutustapa    Yhteisrahoitteinen sektoriohjelma, jonka muita rahoittajia ovat DANIDA ja UNDP. Suomi johtaa avunantajien ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyvää työtä.

https://finnida.fi/?paged=2&s=sambiaPienviljelijöiden tuotannon kehittämisohjelma, Sambia / Smallholder Production Promotion Programme, Zambia

    Filed under Maa- ja aluekohtainen yhteistyö

Toimiala    Maatalouden kehittäminen
Hankenumero    288 163 01
Profiili    Päätavoite: köyhyyden vähentäminenMerkittävä osatavoite: ruokaturvan parantaminen, sukupuolten välinen

tasa-arvo, yksityisen sektorin toimintaedellytysten parantaminen
Kesto    2011-2015
Kohdealue    Pohjoinen ja Luapulan provinssi
Toteuttaja    Sambian maatalousministeriö
Tukipalvelut    –
Kokonaisrahoitus    Suomen osuus 5,5 milj. EUR
Edelliset vaiheet    –
Yleinen kehitystavoite    Kohdeväestön tulojen, ruokaturvan ja ravinnon laadun tason vahvistaminen kestävällä tavalla.
Hankkeen tarkoitus    Maatalouden tuotannon, tuottavuuden ja kaupan lisääminen. Tätä mitataan satojen tuottavuutta ja markkinoiden vahvistumista seuraamalla.
Toteutustapa    Suomi rahoittaa hanketta IFAD:n kautta. Toteutus tapahtuu ohjelman toimeenpanoa tukevan maatalousministeriön alaisen yksikön ja mahdollisten ulkopuolisten asiantuntijoiden avulla. Paikallisten maataloustuottajien järjestöt osallistuvat hankkeeseen. Hankkeeseen sisältyy myös strategia sukupuolten välisen tasa-arvon parantamiseksi.Rahoituspäätös  27.12.2012

18 100 000 €
Kohdemaa

Sambia
Toimiala

    Yleinen budjettituki 100%

Tuen tyyppi

Yleinen budjettituki

Yleinen budjettituki III, Sambia
https://um.fi/rahoituskohteet-oecd-tavoitteet/-/asset_publisher/ghmkhcSfbCsD/ahaKytInterventionType/id/1159306
Ulkoministeriö
Utrikesministeriet
Merikasarmi, PL 176
00023 Valtioneuvosto

Vaihde 0295 16001
kirjaamo.um@formin.fiLuapulan maaseutukehitysohjelma, II-vaihe, Sambia / Rural Development Programme in Luapula, phase II, Zambia

    Filed under Maa- ja aluekohtainen yhteistyö

Toimiala    Maatalouden kehittäminen
Hankenumero    288 155 01
Profiili    Päätavoite: köyhyyden vähentäminen

Merkittävä osatavoite: sukupuolten välinen tasa-arvo, osallistava kehitys

/ hyvä hallinto, ympäristön kestävä kehitys
Kesto    2010-2014
Kohdealue    Luapulan lääni
Toteuttaja    Sambian maatalousministeriö
Tukipalvelut    Finnish Consulting Group
Kokonaisrahoitus    Suomen osuus 11,3 milj. EUR
Edelliset vaiheet    Luapula Livelihood and Food Security Programme 1994-2000 ja hankkeen I-vaihe 2006-2010.
Yleinen kehitystavoite    Tehokas, kilpailukykyinen ja kestävällä pohjalla oleva maataloustuotanto Luapulassa väestön tulotason kehittämiseksi ja ruokaturvan vahvistamiseksi.pectus3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 872
 • Liked: 6772
Suomentuki Ukrainalle v. 2014-19 ... yli 48milj.euroa ...
« Vastaus #6938 : 14.05.2020, 15:58:22 »
 Suomentuki Ukrainalle v. 2014-1913.9.2019
Julkinen

Suomi on lisännyt tukeaan Ukrainalle maan vaikeutuneen poliittisen, taloudellisen ja humanitaarisen tilanteen takia. Yhteensä tuki on ollut vuosina 2014-2019hankkeiden, kansainvälisten järjestöjen toiminnan rahoituksen, humanitaarisen  avun  ja  lähetettyjen  asiantuntijoiden  muodoissa yli48milj.euroa. Lisäksi  Suomi  tukee Ukrainaa   EU:n,   kansainvälisen   valuuttarahaston   IMF:n   sekä   Maailmanpankin   kautta.Asiantuntija-apuna Ukrainaan on  lähetetty muun muassa  Etyj-tarkkailijoita,  rajavalvonta-asiantuntijoita  ja  vaalitarkkailijoita  sekä korruptiontorjunnan ja hallinnon uudistamisen asiantuntijoita.KehitysyhteistyöhankkeetVuosina2018-22Ukrainan kanssa toteutetaanuusi, Ukrainan koulu-uudistusta tukeva opetussektorinhanke8milj.  eurolla(josta EU:lta  saatavaarahoitusta2 milj. €). Pohjoismaiden  ympäristörahoitusyhtiöön NEFCO:onperustetun rahaston kautta Suomi tukee Ukrainan energiatehokkuutta, uusiutuvaa energiaa ja vaihtoehtoisia energialähteitä6 milj. eurolla v. 2018-21.Suomi on tukenutEuroopan  neuvoston (EN) Ukraina-toimintaohjelmaa yhteensä  1,2  milj.  eurolla  v.  2014-2019 (v. 2019 tuki 500000 euroa).Toimintaohjelman tavoitteenaon auttaa Ukrainaa täyttämään lakisääteiset ja  erityiset  velvoitteensa  Euroopan  neuvoston  jäsenvaltionasekä  avustaa  Ukrainaa  ohjelmantoteuttamisessa ihmisoikeuksien, oikeusvaltion ja demokratian aloilla. Euroopan jälleenrakennus-ja kehityspankin(EBRD)Ukrainan vakauttamisen ja kestävän kasvun monenvälisen rahaston  kautta  Suomi on tukenutUkrainaa  1,5  milj.eurolla. Rahasto tukeeUkrainan  hallinnonuudistuksia sekä  vahvistaayksityissektorin  ja  pk-yritysten  toimintamahdollisuuksia,  pankkialaa,  energiatehokkuutta  sekä kunnallisia  palveluja. Keskeisimpiä  hankkeita  ovat  olleet  kansallisen  uudistusneuvoston  työn  tukeminen  sekä Business Ombudsman -toiminnan käynnistäminen. EBRD:n  hallinnoimaEnergiatehokkuus-ja  ympäristökumppanuusrahasto(E5P)toteuttaa  yhteistyössä  eri  kv. kehitysrahoituslaitosten  kanssa hankkeita Ukrainan energiatehokkuuden  parantamiseksi,  kuten  esimerkiksi kaukolämmön kehittämiseksi. Suomi tukirahastolleon ollut yhteensä 2 milj.euroa.JälleenrakennustukeaSuomi on antanut  yhteensä 4 milj. euroa v. 2015. Summasta 2,75 milj. euroa käytettiin NEFCO:n   toimittamaan   elementtikouluun   ja   0,75   milj.   euroa   NEFCO:n   yhteispohjoismaiseen   Ukrainan tukirahastoon. Suomi on  rahoittanut Etyjin  vähemmistövaltuutetun  Ukraina-ohjelmaa0,3  milj.eurolla  v.2015-2018.  Lisäksi on  tuettu  muiden  Etyjin  organisaatioiden,  kuten Etyjin  demokraattisten  instituutioiden  ja  ihmisoikeuksien toimiston  (ODIHR), Ukrainan  projektikoordinaattorin  toimistonja ETYJ:n  mediavapausvaltuutetuntoimiston hankkeita. Kuluvana vuonna tuetaan ODIHR:n Ukraina-ohjelmaa 0,2milj.eurolla.Maailmanpankin  alaisenKansainvälisen  rahoitusyhtiö  IFC:nkautta  Suomion  tukenut  ympäristöystävällisen puhtaan  tuotannon  kehittämistä erityisesti  maataloudessa  yhteensä  1,6  milj.  eurolla  v.  2010-2015.Lisäksi Suomi on rahoittanut Maailmanpankinkaukolämpöhankkeen hankintojen teknistä toteuttamista.Kansalaisjärjestötukea myönnettiin   vuosille2018-21   kahdelle   järjestölle:   275000   euroa CMI:lle(Crisis Management  Initiative) vuoropuhelun  edistämiseksi  Ukrainan  konfliktin  ympärillä  ja  20000  euroa Abilis-säätiöllevammaisjärjestöjen  vahvistamiseksi  ja  vammaisten  toimeentulon  edistämiseksi. Lisäksi  tukea  ovat aiemmin    saaneet    Abilis-säätiönhankeliittyen työllistymiseen jaElämä    ja    Valo    ry:nromanikylien kehittämistoiminta. Kansainvälisenkansalaisjärjestö   PATRIR:n (Peace   Action,   Training   and   Research   Institute   of   Romania)konfliktin  ehkäisytaitoja  ja  monikielisen  opetuksen  käynnistämistä  tukevaa  hankettaSuomi rahoittiv.2009-2015  yhteensä  1,5  milj.  eurolla.Hanketta  toteutettiin aluksi  v.2009-2013  Krimillä,  jaloppuvaiheessa muualla Ukrainassa.Paikallisen  yhteistyön  määrärahaa(n.  100  000  euroa  v.) hallinnoiSuomen  suurlähetystö  Kiovassa. Tukion kohdennettu ukrainalaisille kansalaisjärjestöille. 

Humanitaarinen apu ja miinanraivausHumanitaarista apuaSuomi on myöntänyt Ukrainalle kriisin aikana yhteensä 4,6milj.euroa. Kuluvana vuonna Suomi  myönsi  0,7  milj.  euroa  Suomen  Punaisen  Ristin  (SPR)  kautta Punaisen  Ristin kansainvälisen  komitean ICRC:n  hankkeisiin.Aiempina  vuosina  tukea  on  myönnetty  Punaisen  Ristin  lisäksi Maailman  terveysjärjestö WHO:njaYK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n kautta.Suomi  tukee  Ukrainan humanitaarista  miinatoimintaav.  2016-2020  n.  1,5  miljoonalla  eurolla.  Rahoitus kohdennetaan   SPR:n   kautta   Punaisen   Ristin   kansainväliselle   komitealle   (0,5   milj.   euroa)   miinauhrien avustukseen  ja  ennaltaehkäisevään  työhön kontaktilinjan  läheisyydessä  sekä  HALO  Trust -järjestölle  (1  milj. euroa) raivaustoimintaan


Asiantuntija-apuEtyjin monitorointimission toimintaa UkrainassaSuomi on tukenut yhteensä 8,8 milj. eurolla (v. 2019 tuki 1,5 milj.   euroa). Tällä   hetkellä missiossa   on20-25suomalaista   asiantuntijaa.Suomi   osallistuu myös Etyjin rajavalvontamissioon. Parhaillaan missiossa on yksi suomalainen tarkkailija. Euroopan  unionin  siviilikriisinhallintaoperaatioihin Suomi  osallistuu  lähettämällä  henkilöstöä.Tällä  hetkellä Ukrainan  turvallisuussektorin  kehitystä  tukevassaEUAM (EU  Advisory  Mission) Ukrainassatyöskentelee neljäsuomalaista  asiantuntijaa.  Ukrainan  ja  Moldovan  välisen  rajan  valvontaa  tukevan EUBAM:n (EU  Border Assistance Mission) palveluksessa työskenteleeyksi suomalainenasiantuntija.Euroopan  NeuvostonKiovan  toimistossa  työskentelee  yksi  Suomen  rahoittama gender-asiantuntija.V.2017-2018 UN WomeninKiovan toimistossa työskenteliyksi Suomen rahoittama YK:n vapaaehtoinen.

Muu tukiSuomi on  tukenut  ydinsalakuljetusta  ehkäisevää G7:n  Nuclear  Smuggling  Detection  and  Deterrence  (NSDD) -hankettaja sitä edeltävää Nuclear Smuggling Outreach Initiative (NSOI) –hanketta yhteensä n. 1,4 milj. eurolla v. 2014-18. Ohjelma parantaa Ukrainan rajanylityspaikkojen valmiuksia estää ydinmateriaalin ja radioaktiivisen materiaalin  salakuljetusta  Ukrainan  Moldovan  ja  Venäjän  vastaisilla  rajoilla.  Tarkoitus  on  jatkaa  hankkeen rahoitusta myös tulevina vuosina.


Suomirahoitti  v.2015-2016 n. 0,4  milj.eurollakahta Ukrainan  konfliktin  ratkaisua  tukevaa  CMI:nhanketta. Toinen  hankkeistakeskittyikorkeatasoisen  Ukraina-Venäjä-asiantuntijoiden  vuoropuhelun  tukemiseen  ja toinen Ukrainan, Venäjän, Etyj:n sekäMinskin kontaktiryhmän (Trilateral Contact Group) tukemiseen.

Vuosina  2014-2018 Suomi on  tukenut  yhteensä  n. 0,3milj.eurolla Naton  kumppanuushankkeitaUkrainassa, kuten improvisoitujen  räjähteiden  vastaista  kumppanuushanketta,Professional  Development  Programme –kumppanuusrahastohanketta, lääketieteellisen  kuntoutuksen  kumppanuusrahastoasekäBuilding  Integrity –kumppanuusrahastoa.  Lisäksi  on myönnetty  tukeavanhentuneiden  pienaseiden  ja  ammusten  sekä  Ottawan sopimuksen mukaisesti jalkaväkimiinojen tuhoamisessa.

Hankkeet ja humanitaarinen apu 2019€NEFCO/ energiatehokkuusrahasto 1900 000 Suomen tuki Ukrainan koulu-uudistukselle1600 000Paikallisen yhteistyön määräraha (PYM, Suomen suurlähetystön hallinnoima)100 000Suomen Punainen Risti (SPR)/ICRC, humanitaarinen apu700 000Euroopan Neuvoston Ukrainan tukiohjelma 2018-21 500 000ETYJ/ODIHR:n Ukraina-ohjelma200 000Etyjin monitorointimission budjettikontribuutio1507 000Yhteensä6507 000Hankkeet 2018 €Etyjin monitorointimission budjettikontribuutio1 342 000NEFCO/ energiatehokkuusrahasto 800 000 Suomen tuki Ukrainan koulu-uudistukselle579 000CMI/Vuoropuhelun edistäminen Ukrainan konfliktin ympärillä (2018-21)275 000Ydinsalakuljetusta ehkäisevä G7:n hanke (Nuclear Smuggling Detection and Deterrence)232 000ETYJ:n vähemmistövaltuutetun Ukraina-tukiohjelma200 000Paikallisen yhteistyön määräraha (PYM, Suomen suurlähetystön hallinnoima)100 000Abilis/vammaisjärjestöjen vahvistaminen ja vammaisten toimeentulon hankinta (2018-21)20 000Naton improvisoitujen räjähteiden vastainen kumppanuushanke40 000Naton Professional Development Programme -kumppanuusrahastohanke20 000Yhteensä3 608 000Hankkeet ja humanitaarinen apu 2017 €Etyjin monitorointimission budjettikontribuutio1 360 000HALO, ICRC/Tuki humanitaariseen miinatoimintaan (v. 2017-2020)1 535 000Suomen Punainen Risti (SPR), humanitaarinen apu900 000Ydinsalakuljetusta ehkäisevä G7:n hanke (Nuclear Smuggling Detection and Deterrence)264 000Paikallisen yhteistyön määräraha (PYM, Suomen suurlähetystön hallinnoima)100 000ETYJ:n mediavapausvaltuutetun toimiston hanke100 000


Naton Ukrainan lääketieteellinen kuntoutusrahasto80 000Uusien hankkeiden suunnittelu83 200Yhteensä4 422 200Hankkeet ja humanitaarinen apu 2016€Etyjin monitorointimission budjettikontribuutio1 350 000WB/Kaukolämpöhanke; tuki hankintojen valmisteluun135 300Suomen Punainen Risti (SPR), humanitaarinen apu500 000Paikallisen yhteistyön määräraha (PYM, Suomen suurlähetystön hallinnoima)150 000 CMI asiantuntijatuki (asiantuntijadialogin ja Minskin kontaktiryhmän tukeminen)274 898Ydinsalakuljetusta ehkäisevä G7:n hanke (Nuclear Smuggling Detection and Deterrence)275 000Naton Ukrainan lääketieteellinen kuntoutusrahasto50 000


Suomi on lisännyt tukeaan Ukrainalle maan vaikeutuneen poliittisen, taloudellisen ja humanitaarisen tilanteen takia. Yhteensä tuki on ollut vuosina 2014-2019hankkeiden, kansainvälisten järjestöjen toiminnan rahoituksen, humanitaarisen  avun  ja  lähetettyjen  asiantuntijoiden  muodoissa yli48milj.euroa. Lisäksi  Suomi  tukee Ukrainaa   EU:n,   kansainvälisen   valuuttarahaston   IMF:n   sekä   Maailmanpankin   kautta.Asiantuntija-apuna Ukrainaan on  lähetetty muun muassa  Etyj-tarkkailijoita,  rajavalvonta-asiantuntijoita  ja  vaalitarkkailijoita  sekä korruptiontorjunnan ja hallinnon uudistamisen asiantuntijoita

https://um.fi/documents/35732/0/Suomen+tuki+Ukrainalle+2014-19+%28FIN%29+130919.pdf/11f792a9-df4a-d796-e9d4-0bb5bc0b5a80?t=1571646438710#search=%2290+milj.+euroa%22


https://um.fi/haku?q=&search=Ulkoministeriö
Utrikesministeriet
Merikasarmi, PL 176
00023 Valtioneuvosto

Vaihde 0295 16001
kirjaamo.um@formin.fipectus3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 872
 • Liked: 6772

Yleinen budjettituki, Mosambik / General Budget Support, Mozambique

    Filed under Maa- ja aluekohtainen yhteistyö

Toimiala    Budjettituki
Hankenumero    259 127 01
Profiili    Päätavoite: köyhyyden vähentäminen

Merkittävä osatavoite: osallistava kehitys / hyvä hallinto, sukupuolten

välisen tasa-arvon edistäminen
Kesto    2003-2013
Kohdealue    Koko maa
Toteuttaja    Mosambikin valtiovarainministeriö
Tukipalvelut    –
Kokonaisrahoitus    Suomen osuus yhteensä n. 60,2 milj. EUR, vuonna 2012 7 milj. EUR
Edelliset vaiheet    Suomi on antanut yleistä budjettitukea vuodesta 2003.
Yleinen kehitystavoite    Köyhyyden vähentäminen, ihmisoikeuksien kunnioittaminen, lapsikuolleisuuden vähentäminen ja odottavien äitien terveyden parantaminen, peruskoulutuksen ulottaminen kaikille, demokratian kehitys, talousreformin ja hyvän hallinnon edistäminen, ympäristön kestävän kehityksen edistäminen ja yksityisen sektorin toimintaedellytysten ja taloudellisen vuorovaikutuksen lisääminen.

https://finnida.fi/?s=Yleinen+budjettituki


Köyhyyden vähentämisrahaston tuki, Tansania / Poverty Reduction Budget Support Facility, Tanzania

    Filed under Maa- ja aluekohtainen yhteistyö

Toimiala    Budjettituki
Hankenumero    282 251 01
Profiili    Päätavoite: köyhyyden vähentäminen
Kesto    2012
Kohdealue    Koko maa, mukaan lukien Sansibar
Toteuttaja    Tansanian hallitus
Tukipalvelut    –
Kokonaisrahoitus    Suomen osuus: 10 milj. EUR
Edelliset vaiheet    Jatkoa vuosien 1998 ja 2000 köyhyysstrategioihin, joita Suomi tuki 19,5 miljoonalla markalla (3,28 milj. EUR). Nykymuotoinen köyhyyden vähentämiseen suunnattava budjettituki alkoi vuonna 2001, ja Suomi on osallistunut siihen alusta alkaen. Budjettitukea antaa 14 avunantajaa, mm. EC, AfDB ja Maailmanpankki.
Yleinen kehitystavoite    Edistää hyvää hallintoa ja Tansanian hallituksen omistajuutta harjoittamassaan politiikassa ja suunnata velanhoitokuluista säästyviä varoja köyhyyden vastaisen strategian toteuttamiseen.
Hankkeen tarkoitus    

Tukea Tansanian kasvu- ja köyhyydenvähentämisstrategian NSGRP II:n (MKUKUTA II) toimeenpanoa.
Toteutustapa    Ohjelma rakentuu kolmen pilarin varaan:

    laaja-alainen talouskasvu ja köyhyyden vähentäminen tukemalla yksityissektoria, maataloutta ja työllisyyttä, ja kehittämällä infrastruktuuria ja kauppaa,

    elämisen laatu ja sosiaalinen hyvinvointi, mukaan lukien opetus, terveys ja vesi sekä tasa-arvo ja muut läpileikkaavat teemat,
    hyvän hallinnon ja vastuullisuuden kehittäminen, desentralisaatio, korruption vastainen työ sekä oikeussektorin uudistaminen.Budjettituen kapasiteetin kehittäminen, Mosambik / Development of Budget Support Capacity, Mozambique

    Filed under Maa- ja aluekohtainen yhteistyö

Toimiala    Budjettituki
Hankenumero    259 147 01
Profiili    Päätavoite: köyhyyden vähentäminen

Merkittävä osatavoite: osallistava kehitys / hyvä hallinto
Kesto    2007-2014
Kohdealue    Koko maa
Toteuttaja    Mosambikin ulkoinen tarkastusviranomainen
Tukipalvelut    –
Kokonaisrahoitus    Suomen osuus: yhteensä 4 milj. EUR, vuonna 2012: 500 000 EUR
Edelliset vaiheet    –
Yleinen kehitystavoite    Mosambikin julkisen taloushallinnon tilan paraneminen ja demokratian, ihmisoikeuksien ja hyvän hallinnon edistäminen.
Hankkeen tarkoitus    Budjettituen kapasiteetin kehittäminen Mosambikin ulkoisen tarkastusviranomaisen tukemisen kautta.
Toteutustapa    Suomi liittyi budjettitukea antavien maiden ns. G19-ryhmään vuonna 2003 ja kanavoi budjettituen Mosambikin valtiovarainministeriölle. Budjettituen kapasiteetin kehittämistä Suomi tukee Mosambikin ylimmän ulkoisen tarkastusviranomaisen tuen kautta.


https://finnida.fi/?p=5856
https://finnida.fi/?p=5929
https://finnida.fi/?p=5839pectus3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 872
 • Liked: 6772
 Diaarinumero HEL 2016-014038
https://dev.hel.fi/paatokset/asia/hel-2016-014038/40000vh1-2016-108/

Talousarviokohdan 11403 Kotouttaminen, siirtomäärärahaesitys vuodelle 2017

Päätös

Opetusvirasto päättää esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle esitettäväksi, että opetusvirasto oikeutetaan ylittämään kaupunginhallituksen käyttövaroihin opetusviraston käyttöön varattuja kotouttamisen määrärahoja 3 611 770 eurolla vuonna 2017. Perusteena ovat vuonna 2016 käyttämättä jääneet määrärahat ja toiminnan jatkuminen vuonna 2017.

Kaupunginhallitus myönsi 21.3.2016 (§ 248) vuoden 2016 talousarvioon 10 miljoonan euron määrärahan turvapaikanhakijoiden kotoutumisen edellytysten ja maahanmuuttajien hyvän kotouttamisen varmistamiseksi. Määräraha jaettiin sosiaali- ja terveysviraston, varhaiskasvatusviraston, kaupunginkanslian, opetusviraston ja nuorisoasiainkeskuksen käytettäväksi seuraavasti:

Osaamiskeskus-pilotin käynnistämiseen yhteensä 7,5 milj. euroa, josta opetusvirastolle 4,8 milj. euroa, sosiaali- ja terveysvirastolle, 2,5 milj. euroa ja kaupunginkanslialle 0,2 milj. euroa

Osaamiskeskuksen palvelut on tarkoitettu yli 17-vuotiaille helsinkiläisille maahanmuuttajille. Toiminta käynnistyi kansainvälistä suojelua saavilla, mutta on laajentunut myös muihin kohderyhmiin. Osaamiskeskukseen ohjaudutaan pääasiallisesti sosiaali- ja terveysviraston ja TE-toimiston kautta.

Stadin osaamiskeskuksessa asiakkaita on 556. Heistä 301 on aloittanut ammattipajoissa, 44 on ohjattu muihin koulutuspalveluihin, 29 on tutkintoon johtavassa koulutuksessa, 31 on oppisopimuskoulutuksessa, 12 työkokeilussa, 42 on kielipajoilla ja valmentautuu ammatilliseen koulutukseen, 5 on työllistynyt avoimille työmarkkinoille ja 276 on käynyt osaamiskartoituksen. Asiakkaista miehiä on 66 prosenttia ja naisia 34 prosenttia, yleisin kieli on arabia 39 prosentin osuudella ja yleisin asiakkaiden kansalaisuus irakilainen (33 prosenttia). Muut yleiset kielet ovat dari, somali, kurdi ja venäjä.

Hankerahoituksella on palkattu viisi monikielistä ohjaajaa, joista jokainen toimii eri alueilla, useammalla peruskoululla. Ohjaajista neljä puhuu äidinkielenään somalinkieltä ja yksi arabiaa. Oman äidinkielensä mukaisen tuen lisäksi ohjaajat tukevat myös muita vieraskielisiä oppilaita erilaisten kotoutumista tukevien tarpeiden mukaan.

Monikielinen ohjaaja –mallin keskeisenä tavoitteena on helpottaa sekä maahanmuuttajaoppilaiden että heidän perheidensä kotoutumista suomalaiseen yhteiskuntaan koulutusjärjestelmästä käsin. Lisäksi mallin tavoitteena on kehittää maahanmuuttajaoppilaiden hyvinvointia tukevaa oppimisympäristöä ja vahvistaa koulun yhteisöllistä toimintatapaa yhteistyössä koulun, perheiden, muiden virastojen, järjestöjen ja uskonnollisten yhteisöjen kanssa. Toiminta jatkuu kouluissa keväällä 2017.


Diaarinumero HEL 2016-014038
Helsingin kaupunki


https://dev.hel.fi/paatokset/asia/?q=Kotouttaminen


pectus3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 872
 • Liked: 6772
2 100 000 € Afrikan Verohallintojen Foorumi - ATAF ...
« Vastaus #6941 : 15.05.2020, 06:41:41 »
 Kehitysyhteistyön rahoituskohteet , 28.04.2020
Afrikan Verohallintojen Foorumi - ATAF
https://um.fi/kehitysyhteistyon-uusimmat-rahoituspaatokset/-/asset_publisher/5mDkc1Hn9MUP/ahaKytInterventionType/id/21868639


Kuvaus

AFRICAN TAX ADMINISTRATION FORUM (ATAF) (http://www.ataftax.net/en/) on 38 Afrikan maan verohallintojen yhteistyöelin, jonka tavoitteena on parantaa verolainsäädännön ja verohallinnon tehokkuutta Afrikan maiden verotuskyvyn kasvattamiseksi. Tällä työllään ATAF on jo 11 vuoden ajan tuonut arvokkaan panoksen Afrikan unionin (AU) Agenda 2063:n ja YK:n SDG-Agendan toimeenpanoon ja vahvistanut Afrikan ääntä globaalissa yhteisstyössä. ATAF:in toimintaan kuuluu vertaisoppimista, verkostoitumista, teknistä tukea, tutkimusta ja koulutusta, kuten verotuksen maisteriohjelma. Se on yhteistyöorganisaatio, jonka työstä merkittävän osan tekevät jäsenmaiden verohallintojen edustajat ATAF:n teemakohtaisissa työryhmissä tai ATAF:n edustajina muissa kansainvälisissä kokouksissa. Pretoriassa sijaitsevan sihteeristön toiminta räätälöidään jäsenmaiden tarpeiden pohjalta. Tehokkaamman verohallinnon avulla tuetaan taloudellista kasvua, parannetaan valtion tilivelvollisuutta kansalaisiaan kohtaan ja vahvistetaan kehityksen kotimaista rahoitusta (DRM) ja varojen tehokkaampaa käyttöä. Suomen kumpanuus ATAF:n kanssa alkoi 2012. Kokemukset rahoitusyhteistyöstä 2017-19 ovat olleet hyviä. ATAF pyytää nyt Suomen tukea neljän strategisen päämääränsä edistämiseen: 1) Afrikan veroyhteistyöfoorumin kehittäminen; 2) Afrikan verohallintojen osaamisen vahvistaminen; 3) Afrikan veroasioita koskevan tutkimus- ja tilastotiedon tuottaminen ja jakaminen; 4) Afrikan äänen tuominen globaalin veropolitiikan dialogeihin. ATAF-yhteistyö on Suomen Verotus ja kehitys –toimintaohjelman kärki. Sitä täydentävät mm. Suomen ja Tansanian Verohallintojen yhteistyö, Suomen tuki Tax Justice Network Africa –verkostolle (TJNA), OECD:n ja UNDP:n Verotarkastajat ilman rajoja (TIWB) –ohjelmalle sekä EITI:n (Extractive Industries Transparency Initiative) ja EITI:ä seuraavan kansalaisjärjestöverkoston PWYP:n (Publish What You Pay) työlle Afrikassa.
Lisätietoa

http://www.ataftax.net/en/
Rahoituspäätös  28.04.2020

2 100 000 €
Kohdealue

Afrikka
OECD:n kehitysapukomitean seuraamat tavoitteet

    Osallistava kehitys/hyvä hallinto

Toimiala

    Valtiontalouden, erityisesti verotuskyvyn vahvistaminen (DRM) 100%

Tuen tyyppi

Yleisavustukset monenkeskisille järjestöille (ODA-kelpoiset)
Erityinen kohderyhmä

    naiset
    tytöt
    lapset
    nuoret

Rahoituskanava

African Tax Administration Forum
Ota yhteyttä

keo-50
Rahoituskohteen numero

29892356
Ulkoministeriö
Utrikesministeriet
Merikasarmi, PL 176
00023 Valtioneuvosto

Vaihde 0295 16001
kirjaamo.um@formin.fi


pectus3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 872
 • Liked: 6772
1 200 000 € Tax Justice Network Africa (TJNA) ...
« Vastaus #6942 : 15.05.2020, 06:43:47 »
ehitysyhteistyön rahoituskohteet , 28.04.2020
Tax Justice Network Africa (TJNA)
Kuvaus

Tax Justice Network Africa (TJNA) on Verotus ja kehitys -alalla Afrikan tärkein kansalaistoimijoiden tutkimus- ja vaikuttamistoiminnan verkosto. Siihen kuuluu 31 afrikkalaista kansalaisjärjestöä ja kattojärjestöä Afrikan kaikista osista, mm. FEMNET-Africa. TJNA:n hanke vahvistaa Afrikan verotusosaamista, verovälttelyn ehkäisyä a ja kehityksen kotimaista rahoitusta (DRM). Nairobista käsin toimiva n. 20-henkinen TJNA-sihteeristö koordinoi jäsenjärjestöjen ja muiden kumppanien Afrikan-laajaa yhteistyötä laittomien rahavirtojen vähentämiseksi ja progressiivisten verojärjestelmien rakentamiseksi. TJNA ajaa köyhyyttä vähentävää veropolitiikkaa ja verojärjestelmien kehittämistä kehityksen kotimaisen rahoituksen (DRM) vahvistamiseksi. TJNA:n missiona on edistää oikeudenmukaista verotusta tutkimuksen, koulutuksen, järjestelmäkehittämisen ja vaikuttamistoiminnan keinoin. TJNA:sta on muodostunut keskeinen foorumi, jolla afrikkalaiset tutkijat, kansalaisjärjestöt, viranomaiset ja tutkivat journalistit voivat tehdä yhteistyötä ja vahvistaa toimiensa synergiaa taistelussa laittomia rahavirtoja, veronkiertoa, verokilpailua ja muita haitallisia verokäytäntöjä vastaan. TJNA:n toiminnan neljä pääteemaa ovat: 1) Verotus ja globaali rahoitusarkkitehtuuri; (2) Verot ja investoinnit; (3) Kaivannaissektorin verotus; (4) Verotus ja eriarvoisuus. Kerran vuodessa järjestettävä Afrikan Verokonfenssi ("Pan-African Conference on Illicit Financial Flows and Taxation") on TJNA:n vuotuinen "lippulaivatapahtuma". Lisäksi TJNA järjestää jäsenmaissaan tutkimusta ja koulutuksia, ja fasilitoi mm. verotus- ja verovälttelykysymyksiä seuraavien afrikkalaisten parlamentaarikkojen, jourmalistien, nuorten, naisten, tutkijoiden ja opiskelijoiden verkostoja. TJNA on kehittämässä seurantatyökalua, jolla Afrikan unioni, hallitukset, järjestöt, media, tutkijat ja muut kiinnostuneet voivat arvioida Afrikan maiden edistystä verovälttelyn hillitsemisessä ja kansallisten verojärjestelmien rakentamisessa. TJNA pyrkii vakiinnuttamaan läsnäolonsa myös Addis Abebassa voidakseen tukea Afrikan unionin, Afrikan talouskomission ja muiden alueellisten järjestöjen veroalan työtä, ja vaikuttaa siihen.
Rahoituspäätös  28.04.2020

1 200 000 €
Kohdealue

Afrikka
OECD:n kehitysapukomitean seuraamat tavoitteet

    Osallistava kehitys/hyvä hallinto
    Sukupuolten välinen tasa-arvo

Toimiala

    Valtiontalouden, erityisesti verotuskyvyn vahvistaminen (DRM) 100%

Tuen tyyppi

Avustukset erityisiin ohjelmiin ja rahastoihin, hallinnoitu kv. järjestön kautta (monenkeskinen tai kansalaisjärjestö)
Erityinen kohderyhmä

    tytöt

Rahoituskanava

Tax Justice Network Africa
Ota yhteyttä

keo-50
Rahoituskohteen numero

29892472
Tunnus

UHA2020-000811
Sivua muokattu

08.05.2020

https://um.fi/kehitysyhteistyon-uusimmat-rahoituspaatokset/-/asset_publisher/5mDkc1Hn9MUP/ahaKytInterventionType/id/21868641
Ulkoministeriö
Utrikesministeriet
Merikasarmi, PL 176
00023 Valtioneuvosto

Vaihde 0295 16001
kirjaamo.um@formin.fi
pectus3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 872
 • Liked: 6772
1 064 772 € Maksuosuus otsonirahastolle ...
« Vastaus #6943 : 15.05.2020, 06:45:36 »

Kehitysyhteistyön rahoituskohteet , 22.04.2020
Maksuosuus otsonirahastolle
Kuvaus

Vuonna 1987 allekirjoitettu Montrealin pöytäkirja sisältää sitovia velvoitteita otsonikerrosta heikentävien aineiden valmistuksen, kulutuksen ja kaupan vähentämiseksi. Vuonna 1990 perustettiin pöytäkirjan muutoksella monenkeskinen otsonirahasto (Multilateral Fund, MLF), jonka tarkoituksena on auttaa kehitysmaita siirtymään pois otsonikerrosta vahingoittavien aineiden käytöstä. Monenkeskinen otsonirahasto rahoitetaan teollisuusmaaosapuolten varoin YK:n maksuosuustaulukon perusteella. Rahaston suuruudesta päätetään kolmivuotiskausittain osapuolikokouksen päätöksellä, ja maksuvelvoite on sitova. Montrealin pöytäkirjan 29. osapuolikokouksessa marraskuussa 2017 päätettiin seuraavan kolmivuotiskauden (2018-2020) rahoituksesta. Rahoitus kaudelle 2018-2020 on 540 MUSD, joka tarkoittaa Suomelle noin 1 064 772 EUR vuosittaista maksuosuutta. Vuoden 2020 vuosimaksuna maksetaan maksupyynnön mukaisesti 1 064 772 euroa Montrealin monenkeskiselle otsonirahastolle.
Rahoituspäätös  22.04.2020

1 064 772 €
Kohdealue

Kehitysmaat
OECD:n kehitysapukomitean seuraamat tavoitteet

    Ympäristöapu
    Ympäristöapu

Toimiala

    Biosfäärin suojelu 100%

Tuen tyyppi

Yleisavustukset monenkeskisille järjestöille (ODA-kelpoiset)
Rahoituskanava

Otsonirahasto, Montreal protocol
Ota yhteyttä

keo-90
Rahoituskohteen numero

89824101
Tunnus

UHA2020-002345
Sivua muokattu

29.04.2020
https://um.fi/kehitysyhteistyon-uusimmat-rahoituspaatokset/-/asset_publisher/5mDkc1Hn9MUP/ahaKytInterventionType/id/21330228Ulkoministeriö
Utrikesministeriet
Merikasarmi, PL 176
00023 Valtioneuvosto

Vaihde 0295 16001
kirjaamo.um@formin.fipectus3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 872
 • Liked: 6772

Kehitysyhteistyön rahoituskohteet , 23.11.2016
IDA-18 (Kansainvälisen kehitysjärjestö IDA:n 18. lisärahoitus)
Kuvaus

Maailmanpankkiryhmä on johtava kehitysrahoituslaitos ja YK:n rinnalla merkittävin globaalin kehityspolitiikan kehittäjä ja toteuttaja. Maailmanpankkiryhmän tavoitteena on äärimmäisen köyhyyden poistaminen luomalla tasaisesti jakautuvaa vaurautta kestävästi. Maailmanpankkiryhmään kuuluvan Kansainvälisen kehitysjärjestön (International Development Association, IDA) tehtävänä on antaa pehmeäehtoista rahoitusta ja lahja-apua köyhimmille kehitysmaille. Kehityspoliittisen selonteon toimeenpanon kannata IDA on Suomen keskeisin yhteistyökumppani Maailmanpankkiryhmässä. IDA:lla on keskeinen rooli kansainvälisessä apuarkkitehtuurissa sekä rahoituksen tarjoajana että asiantuntemuksen ja politiikkaohjauksen lähteenä niin maa-, sektori- ja alueellisella kuin globaalilla tasolla. IDA:n toiminta painottuu köyhimpien maiden tukeen ja haurailla ja konfliktien vaikutuksista kärsivillä valtioilla on vahvistuva rooli IDA:n prioriteettialueena. IDA:n rahoituksen ehdot täyttää tällä hetkellä 77 maata. IDA:n toimintamalli perustuu köyhimpien kehitysmaiden omien kehityssuunnitelmien kunnioittamiseen, niiden paikallisen toimintaympäristön huomioonottamiseen sekä tiukkaan tuloksellisuuden ja vaikuttavuuden seurantaan. Rahoitusallokaatiot perustuvat maiden suoriutumisesta tehtävään arvioon sekä väkilukuun ja kehitystarpeisiin. Arviointimekanismi painottaa hyvää hallintoa, talouden vakautta ja kehitystuloksia huomioiden kuitenkin hauraiden valtioiden erityistilanteet. IDA-18 pyrkii osaltaan vastaamaan globaaleihin vuonna 2015 asetettuihin kestävän kehityksen tavoitteisiin (SDG). Pääteema on Kohti vuotta 2030, investoida kasvuun, resilienssiin ja mahdollisuuksiin. IDA18 -erityisteemoja ovat: ilmastollisesti kestävä kehitys, sukupuolten välinen tasa-arvo, tuki hauraille ja konfliktimaille, kehitysmaiden taloudellinen transformaatio ja työllisyys sekä hallinnon ja instituutioiden vahvistaminen. IDA:n lisärahoituksesta sovitaan kolmen vuoden välein. IDA:n 18. lisärahoitusneuvottelut käynnistyivät maaliskuussa 2016 ja ne on määrä saada päätökseen 14.–15.12.2016 Yogyakartassa pidettävässä kokouksessa.
Rahoituspäätös  23.11.2016

45 800 000 €
Kohdealue

Kehitysmaat
OECD:n kehitysapukomitean seuraamat tavoitteet

    Ympäristöapu
    Ilmastonmuutoksen hillintä
    Ilmastonmuutokseen sopeutuminen
    Sukupuolten välinen tasa-arvo
    Osallistava kehitys/hyvä hallinto

Toimiala

    Monisektoriapu 100%

Tuen tyyppi

Yleisavustukset monenkeskisille järjestöille (ODA-kelpoiset)
Rahoituskanava

Kv kehitysjärjestö
Ota yhteyttä

keo-50
Rahoituskohteen numero

89892103
Tunnus

UHA2012-003923
Sivua muokattu

19.12.2016
https://um.fi/kehitysyhteistyon-uusimmat-rahoituspaatokset/-/asset_publisher/5mDkc1Hn9MUP/ahaKytInterventionType/id/1165059Ulkoministeriö
Utrikesministeriet
Merikasarmi, PL 176
00023 Valtioneuvosto

Vaihde 0295 16001
kirjaamo.um@formin.fi
 


pectus3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 872
 • Liked: 6772

Kehitysyhteistyön rahoituskohteet , 16.12.2013
IDA-17 (Kansainvälisen kehitysjärjestön 17. lisärahoitus)
Kuvaus

Maailmanpankkiryhmä on johtava kehitysrahoituslaitos ja YK:n rinnalla merkittävin globaalin kehityspolitiikan kehittäjä ja toteuttaja. Maailmanpankkiryhmän tavoitteena on äärimmäisen köyhyyden poistaminen luomalla tasaisesti jakautuvaa vaurautta. Maailmanpankkiryhmään kuluvan Kansainvälisen kehitysjärjestön (International Development Agency, IDA) tehtävänä on antaa pehmeäehtoista rahoitusta ja lahja-apua köyhimmille kehitysmaille ja tämän vuoksi sillä onkin keskeinen rooli pankkiryhmän tavoitteiden eteen tehtävässä työssä.. IDA:n rahoituksen ehdot täyttää tällä hetkellä 82 maata. IDA:n lisärahoituksesta sovitaan kolmen vuoden välein. IDA:n 17. lisärahoitusneuvottelut käynnistyivät maaliskuussa 2013 ja ne on määrä saada päätökseen 16.–18.12.2013 Moskovassa pidettävässä kokouksessa. IDA:lla on keskeinen rooli kansainvälisessä apuarkkitehtuurissa sekä rahoituksen tarjoajana että asiantuntemuksen ja politiikkaohjauksen lähteenä niin maa-, sektori- ja alueellisella kuin globaalilla tasolla. IDA:n toiminta painottuu köyhimpien maiden tukeen ja haurailla ja konfliktien vaikutuksista kärsivillä valtioilla on vahvistuva rooli IDA:n prioriteettialueena. IDA:n toimintamalli perustuu köyhimpien kehitysmaiden omien kehityssuunnitelmien kunnioittamiseen, niiden paikallisen toimintaympäristön huomioon sekä tiukkaan tuloksellisuuden ja vaikuttavuuden seurantaan. Rahoitusallokaatiot perustuvat maiden suoriutumisesta tehtävään arvioon. Järjestelmä painottaa hyvää hallintoa, talouden vakautta ja kehitystuloksia. IDA17-lisärahoitusneuvottelujen ajankohta on ollut haastava. Maailmanlaajuisen talouskriisin vaikutukset tuntuvat edelleen. Kysyntä avunsaajamaissa on säilynyt korkeana ja useiden avunantajamaiden taloustilanne on vaikea. Samanaikaisesti on lisäksi käyty Afrikan kehitysrahaston 13. lisärahoitusneuvottelut, jotka ovat luoneet paineita avunantajille rahoituksen priorisoimiseksi rahoituslaitosten kesken.
Rahoituspäätös  16.12.2013

205 800 000 €
Kohdealue

Kehitysmaat
Toimiala

    Monisektoriapu 100%

Tuen tyyppi

Yleisavustukset monenkeskisille järjestöille (ODA-kelpoiset)
Rahoituskanava

Kv kehitysjärjestö
Ota yhteyttä

keo-50
Rahoituskohteen numero

89891843
Tunnus

UHA2011-007235
Sivua muokattu

03.01.2014
https://um.fi/rahoituskohteet-oecd-tavoitteet/-/asset_publisher/ghmkhcSfbCsD/ahaKytInterventionType/id/1164567Ulkoministeriö
Utrikesministeriet
Merikasarmi, PL 176
00023 Valtioneuvosto

Vaihde 0295 16001
kirjaamo.um@formin.fipectus3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 872
 • Liked: 6772

Kehitysyhteistyön rahoituskohteet , 25.11.2019
IDA-19 (Kansainvälisen kehitysjärjestön 19. lisärahoitus)
Kuvaus

Maailmanpankkiryhmään kuuluva Kansainvälinen kehitysärjestö IDA myöntää pääasiassa pehmeäehtoista lainarahoitusta sekä lahjarahoitusta köyhimmille kehitysmaille. Tällä hetkellä 75 maata ovat kelpoisia vastaanottamaan IDAn rahoitusta - 32 niistä ovat luokiteltu hauraaksi maaksi. Kansainvälisen kehitysjärjestön 19. lisärahoituskierroksen strategiset painopisteet ovat koottu yhteen Ten Years to 2030: Growth, People and Resilience -teeman alle.
Lisätietoa

www.worldbank.org/IDA
Rahoituspäätös  25.11.2019

114 000 000 €
Kohdealue

Kehitysmaat
OECD:n kehitysapukomitean seuraamat tavoitteet

    Ympäristöapu
    Ilmastonmuutoksen hillintä
    Ilmastonmuutokseen sopeutuminen
    Sukupuolten välinen tasa-arvo
    Osallistava kehitys/hyvä hallinto

Toimiala

    Monisektoriapu 100%

Tuen tyyppi

Yleisavustukset monenkeskisille järjestöille (ODA-kelpoiset)
Erityinen kohderyhmä

    tytöt
    nuoret
    vammaiset henkilöt

Rahoituskanava

Kv kehitysjärjestö
Ota yhteyttä

keo-50
Rahoituskohteen numero

89892671
Tunnus

UHA2015-024048
Sivua muokattu

23.03.2020
https://um.fi/rahoituskohteet-oecd-tavoitteet/-/asset_publisher/ghmkhcSfbCsD/ahaKytInterventionType/id/19294644Ulkoministeriö
Utrikesministeriet
Merikasarmi, PL 176
00023 Valtioneuvosto

Vaihde 0295 16001
kirjaamo.um@formin.fi


................ lahjarahoitusta köyhimmille kehitysmaille ......pectus3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 872
 • Liked: 6772
Maailmanpankkiryhmä / World Bank Group

https://finnida.fi/?p=6401

Suomen taloudellinen tuki    HIPC-velkahelpotusaloitetta Suomi tuki Maailmanpankin kautta 7tukimiljoonalla eurolla vuonna 2011. Kaikkiaan Suomen maksatukset Maailmanpankkiryhmän kautta vuonna 2011 olivat yhteensä n. 123 milj. EUR, josta n. 53 milj. EUR ohjattiin IDA:n kautta ja n. 70 milj. EUR erilaisten rahastojen, ml. kv. aloitteiden kautta (=varainhoitorahastot, Financial Intermediary Funds, FIF’s), joissa Maailmanpankki toimii ainoastaan varainhoitajana. IDA:n lisärahoituksista neuvotellaan kolmivuotisjaksoissa ja samassa yhteydessä tarkistetaan tuki MDRI:lle. Suomen ajankohtaiset IDA-lisärahoitusosuudet:

lisärahoitus yht. 100 milj. EUR, maksetaan 2011 mennessä

lisärahoitus yht. 200 milj. EUR, maksetaan 2016 mennessä

lisärahoitus yht. 256 milj. EUR, maksetaan 2020 mennessä.

Suomen osuus Maailmanpankin kautta kanavoitavasta tuesta kansainväliselle velkahelpotusaloite MDRI:lle oli vuonna 2010 2,79 milj. EUR ja vuonna 2011 3,32 milj. EUR.
Tehtävä    Maailmanpankkiryhmän tehtävä on maailmanlaajuisen köyhyyden vähentäminen ja kestävän kehityksen edistäminen kehittämällä mm. koulutusta, terveydenhuoltoa, julkishallintoa, infrastruktuuria, rahoitus- ja yksityissektoria, maataloutta, ympäristöä ja luonnonvarojen hallintaa.Tehtävä  Toiminnalla tuetaan myös ilmastonmuutokseen sopeutumista, ruokaturvan kehittämistä, hyvän hallintotavan vahvistamista, korruption vastaista taistelua ja kriisien ennaltaehkäisyä. Pankkiryhmä tekee myös kehitystutkimusta.

Kansainvälisen kehitysjärjestö IDA:n tavoitteena on köyhyyden vähentäminen tarjoamalla korottomia lainoja ja lahjarahoitusta kaikkein köyhimmille kehitysmaille. Painopiste on Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. Rahoitettavat ohjelmat edistävät talouskasvua, vähentävät eriarvoisuutta ja parantavat ihmisten elinolosuhteita. IDA:n kautta kohdennettuja varoja ei ole rajoitettu tietylle sektorille. Avunsaajamaiden hallitukset voivat päättää omista prioriteeteistaan. IDA16-yleisteemaksi vahvistettiin kehitysvaikutukset ja avun tuloksellisuus. Erityisteemoina ovat hauraat valtiot, sukupuolten välinen tasa-arvo, ilmastonmuutos ja kriisirahoitus.
Suomen painopisteet    Suomen Maailmanpankki-politiikassa korostetaan sitomatonta perusrahoitusta, pääasiallisena kanavana köyhimmille maille tarkoitettu IDA-rahoitus. Suomen Maailmanpankki-politiikassa korostuu lisäksi tuki Pankin hallinnon modernisoinnille ja kehitysmaiden vaikutusvallan kasvattamiselle sekä kehitysmaiden velkakestävyyden edistäminen ja avun tuloksellisuuden parantaminen. Pankin ohjelmissa Suomi painottaa kumppanimaiden omistajuutta ja niiden omien suunnittelu-, toimeenpano- ja seurantajärjestelmien käyttöä. Kestävän kehityksen ympäristöllinen, taloudellinen ja yhteiskunnallinen ulottuvuus sekä kehityspoliittisen ohjelman läpileikkaavat teemat ohjaavat Suomen vaikuttamistyötä Maailmanpankissa.   Yhteistyö Maailmanpankkiryhmän, alueellisten kehityspankkien, YK-järjestöjen ja WTO:n kesken on ensiarvoisen tärkeää kaikilla tasoilla.
Lisätietoja    www.worldbank.org

www.worldbank.org/ida


https://finnida.fi/?p=6401

© 2020 FINNIDA.
https://finnida.fi/


pectus3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 872
 • Liked: 6772
Aikaväli
1.1.2020 – tämä viikko
Suodata tietoa
Kaikki
Hankinnat yhteensä

140 691 984,01 €

Maahanmuuttovirasto

https://www.tutkihankintoja.fi/hankintayksikot/MaahanmuuttovirastoSuurimmat toimittajat

    0
    6 milj.
    12 milj.
    18 milj.
    24 milj.
    Luona Oy
    20,9
    Helsinki
    10,7
    Suomen Punainen Risti Varsinais-Suomen piiri
    7,8
    Suomen Punainen Risti Hämeen piiri
    6,4
    Suomen Punainen Risti Länsi-Suomen piiri
    5,5


Suurimmat hankintakategoriat

    0
    30 milj.
    60 milj.
    90 milj.
    120 milj.
    Hallinnolliset palvelut
    111,8
    Rakennusten ja alueiden ylläpito
    10,4
    ICT-hankinnat (tavarat, palvelut ja ohjelmistot)
    7
    Asiantuntija- ja toimistopalvelut
    4,1
    Rakentaminen
    2,7


https://www.tutkihankintoja.fi/hankintayksikot/Maahanmuuttovirasto

https://www.tutkihankintoja.fi/hankintayksikot
https://www.tutkihankintoja.fi/toimittajat
https://www.tutkihankintoja.fi/hankintakategoriat


........tulkkaus ......


Toimittajat 30

    A-Tulkkaus Oy
    Ammattitulkkaus Nana Haapalainen Oy
    Ask konsultointi ja tulkkauspalvelu Oy
    Dosti tulkkaus- ja käännöspalvelut Oy
    KERTTU TE AMHARANKIELEN TULKKAUSPALVELU
    KISUKI KÄÄNNÖS- JA TULKKAUSPALVELU
    KSR TULKKAUS
    Kuart-tulkkaus Oy
    KÄÄNNÖS JA TULKKAUS RITVA RAJALA
    KÄÄNNÖS- JA TULKKAUSPALVELU BÄTTRE KON TEXT
    KÄÄNNÖS- JA TULKKAUSPALVELU P.T.
    Käännös ja tulkkaus Tiina Sjelvgren Oy
    Käännös- ja tulkkauspalvelu Intertext Osuuskunta
    Käännös- ja tulkkauspalvelu Kokko Oy
    Oulan Tulkkauspalvelut Oy
    Oy Käännös- ja tulkkauspalvelu Mokoma Ab
    PC-Tulkkaus ja Vuokratyö Oy
    Pro TULKKAUS Oy
    Suomen Tulkkauspalvelu Oy
    TMI SEVEN TULKKAUS
    TULKKAUS JA KÄÄNNÖS ANNICA TÖRMÄ
    TULKKAUS- JA KÄÄNNÖSPALVELU AKI ROIHA
    TULKKAUS- JA KÄÄNNÖSPALVELUT SAFIN
    TULKKAUS- JA KÄÄNNÖSTOIMISTO MARIIKA KULMALA VIRO VENÄJÄ SUOMI
    TULKKAUSPALVELU MARINA TOLVANEN
    TULKKAUSPALVELU MORADI
    Tulkkaus Trilog Oy
    Tulkkaus- ja käännöskeskus Professional Oy
    TulkkausILONA Oy
    Uudenmaan Asioimistulkkauspalvelu Oy

https://www.tutkihankintoja.fi/toimittajat/Espoon%20Tulkkipalvelut%20Oy


Toimittajat 30

    ANNE HUPLI KONFERENSSITULKKI MERITULI-MAATUULI
    DARI-PERSIA TULKKIPALVELU
    ERIKOIS TULKKI HELSINKI
    EXPERT TULKKIPALVELUT
    Express tulkkipalvelut Oy
    HEHKU PIKATULKKIPALVELU Oy
    KAVEH TULKKIPALVELU
    KURDIN KIELEN TULKKIPISTE
    MAHTAVATULKKI
    MONIKULTTUURI TULKKI NABIL
    PUHEVAMMAISTEN TULKKIPALVELUT SAIJA MOISIO
    Pääkaupunkiseudun Tulkkipalvelut Oy
    RAISION TULKKIPALVELU
    SUOMEN KÄÄNTÄJIEN JA TULKKIEN LII
    Stadin Tulkkikeskus Oy
    Suomen Asioimistulkkikeskus Oy
    Suomen Tulkkipiste Oy
    Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto - Finlands översättar och tolkförbund ry
    TULKKIPALVELU BOZENA OINONEN
    TULKKIPALVELU JOANNA KESKITALO
    TULKKIPALVELU VARMA
    TULKKITOIMISTO KURKI
    Tampereen Tulkkikeskus Oy
    Tulkkicenter Oy
    Tulkkikeskus Nor Oy
    Tulkkikeskus Ästerä Oy
    Tulkkipalvelu Creative Oy
    Tulkkipalvelu Erika Ruuska Oy
    VENUS TULKKIKESKUS
    Vantaan tulkkikeskus Oy


Aikaväli
1.1.2017 - 31.12.2017
Suodata tietoa
Kaikki
Hankinnat yhteensä

248 448 175,12 €

Maahanmuuttovirasto

https://www.tutkihankintoja.fi/hankintayksikot/Maahanmuuttovirasto?endDate=31.12.2017&startDate=01.01.2017&lang=fi
Aikaväli
1.1.2016 - 31.12.2016
Suodata tietoa
Kaikki
Hankinnat yhteensä

493 951 935,32 €

Maahanmuuttovirasto

https://www.tutkihankintoja.fi/hankintayksikot/Maahanmuuttovirasto?endDate=31.12.2016&startDate=01.01.2016&lang=fi

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 449
 • Liked: 8588
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est

Kehitysyhteistyön rahoituskohteet , 23.11.2016
IDA-18 (Kansainvälisen kehitysjärjestö IDA:n 18. lisärahoitus)
Kuvaus

Penniäkään en ole saanut ja sanoudun muutenkin irti koko hankkeesta. Myös Afrikassa sitä vastustetaan:

https://www.youtube.com/watch?v=Hq5mBhKR04A
qui non est mecum adversum me est

pectus3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 872
 • Liked: 6772
Suomeen uudelleensijoitettavien kiintiöpakolaisten matkustus- ja logistiikkapalveluiden hankinta
Ennakkoilmoitus - suorahankinta - ex ante - ilmoitus (TED F15) Lähdejärjestelmä Cloudia Kilpailutus Vastaanotettu Hilmaan 14.5.2020 08:08 Julkaistu Hilmassa 15.5.2020 10:00 Julkaistu TED:issä 15.5.2020 Ilmoituksen numero 2020-046496 TED numero
2020/S 095-227858
Jaa linkki
Lähetä Tulosta

    EU
    Ennakkoilmoitus - suorahankinta - ex ante - ilmoitus (TED F15)
    Julkaistu 15.5.2020

    Lyhyesti
    Tarkemmat tiedot
    Osallistuminen
    Ostaja

Sovellettava oikeusperusta
Julkiset hankinnat Direktiivi 2014/24/EU
Hankinnan nimi
Suomeen uudelleensijoitettavien kiintiöpakolaisten matkustus- ja logistiikkapalveluiden hankinta
Viite / diaarinumero
MIGDno-2020-667
Hankinnan tyyppi
Sopimuksen tyyppi
Palvelut

Hankinnan lyhyt kuvaus
Lyhyt kuvaus

Maahanmuuttovirasto hankkii uudelleensijoitettavien kiintiöpakolaisten logistiset- ja matkanjärjestämispalvelut lähtömaasta Suomeen. Pakolaiskiintiöllä tarkoitetaan uudelleen sijoitettavien kansainvälisen suojelun tarpeessa olevien ulkomaalaisten vastaanottoa valtion kunkin vuoden talousarviossa vahvistettujen perusteiden mukaisesti. Palvelut hankitaan Kansaiväliseltä siirtolaisuusjärjestö IOM:ltä, jonka kanssa Maahanmuuttovirasto solmii puitesopimuksen ilman tarjouskilpailua.

Hankintanimikkeistö
Pääasiallinen CPV-koodi
Kuljetusten tuki- ja apupalvelut; matkatoimistopalvelut (63000000)
Aluekoodi
NUTS-koodi

    SUOMI / FINLAND (FI)

Pääasiallinen suorituspaikka

    Suomessa, kolmansissa maissa ja kauttakulkumaissa.

Menettelyn luonne
Neuvottelumenettely, josta ei julkaista hankintailmoitusta - hankinta ei kuulu direktiivin soveltamisalaan
Tulokset
Hankinnan kokonaisarvo (ilman alv:ta)
1 200 000 EUR
Sopimus/osa tehdään
Sopimuksen tekemistä koskevan päätöksen päivämäärä
13.5.2020
Sopimuksen viite
MIGDno-2020-667
Sopimuksen nimi
Suomeen uudelleensijoitettavien kiintiöpakolaisten matkustus- ja logistiikkapalveluiden hankinta
Sopimuksen / osan kokonaisarvo
1 200 000 EUR
1. Toimittajan nimi ja osoite
Sopimuksen tunniste
Yritys- ja yhteisötunnus
1065837-5
Virallinen nimi
Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö IOM
Postiosoite
Unioninkatu 13
Postinumero
00101
Postitoimipaikka
Helsinki
Maa
Suomi
Aluekoodi
NUTS-koodi

    SUOMI / FINLAND (FI)

Verkko-osoite
URL
https://www.iom.int/
Puhelin
+358 96841150
Sähköpostiosoite
iomhelsinki@iom.int


https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/public/procurement/36064/notice/46496/overview


lmoituksen kieli
Millä kielellä tämän ilmoituksen sisältö on?
Suomi
Hankinnan kohde
Hankinnan lyhyt kuvaus
Lyhyt kuvaus

Maahanmuuttovirasto hankkii uudelleensijoitettavien kiintiöpakolaisten logistiset- ja matkanjärjestämispalvelut lähtömaasta Suomeen. Pakolaiskiintiöllä tarkoitetaan uudelleen sijoitettavien kansainvälisen suojelun tarpeessa olevien ulkomaalaisten vastaanottoa valtion kunkin vuoden talousarviossa vahvistettujen perusteiden mukaisesti. Palvelut hankitaan Kansaiväliseltä siirtolaisuusjärjestö IOM:ltä, jonka kanssa Maahanmuuttovirasto solmii puitesopimuksen ilman tarjouskilpailua.

Hankintanimikkeistö
Pääasiallinen CPV-koodi
Kuljetusten tuki- ja apupalvelut; matkatoimistopalvelut (63000000)
Tietoa puitejärjestelystä tai dynaamisesta hankintajärjestelmästä
Tähän hankintaan liittyy puitejärjestelystä sopiminen
Ei ilmoiteta
Menettelyn luonne
Neuvottelumenettely, josta ei julkaista hankintailmoitusta - hankinta ei kuulu direktiivin soveltamisalaan
Perustelut sopimuksen tekemiselle ilman aiempaa julkaisua

Suorahankinta perustuu julkisista hankinnoista annetun lain 40 § 1 mom. 2-kohtaan, jonka mukaan Hankintayksikkö voi valita suorahankinnan, jos: teknisestä tai yksinoikeuden suojaamiseen liittyvästä syystä vain tietty toimittaja voi toteuttaa hankinnan; lisäedellytyksenä on, että järkeviä vaihtoehtoisia tai korvaavia ratkaisuja ei ole eikä kilpailun puuttuminen johdu hankinnan ehtojen keinotekoisesta kaventamisesta.

IOM on voittoa tavoittelematon kansainvälinen organisaatio, jota hallinnoivat jäsenvaltiot sen perustussopimuksen mukaisesti. Suomi on ollut Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestö IOM:n jäsenvaltio vuodesta 1991. IOM on vuodesta 2016 alkaen ollut YK:n siirtolaisuusjärjestö.

IOM on ollut kiintiöpakolaisten matkajärjestelyt luotettavasti hoitava taho, jolla on myös lähes maailmanlaajuinen kattavuus toiminnallaan niillä alueilla, joilta Suomeen saapuvat kiintiöpakolaiset tulevat. IOM organisoi uudelleensijoittamiseen liittyvät matkanjärjestelyt ja siirrot kaikissa Euroopan unionin jäsenvaltioissa. Maahanmuuttoviraston tiedossa ei ole toista palveluntarjoajaa tai yhteenliittymää, joka pystyisi vastaamaan kiintiöpakolaisten matkanjärjestelyistä.

Lisätiedot

Hankinnan kuvaus
Kuvaus hankinnasta

Hankinta sisältää logististisia järjestelyitä, kuten pakolaisten auttamista kuljetuksissa kiintiövalintahaastatteluihin, valintamatkahaastattelupaikkojen järjestämisen, kuljetus, lähtö- ja kauttakulkupalvelut kolmansissa maissa. Kuljetuspalvelu sisältää pakolaisen kuljetuksen lähtöpaikasta sijoituskuntaan Suomessa. Lähtö- ja kauttakulkupalvelu sisältää pakolaisen maastapoistumislupien hankkimisen, maastalähtömuodollisuuksien hoitamisen, asiakirjojen todentamisen ja maastalähdössä tarvittavien asiakirjojen hankkimisen. Lisäksi palveluun kuuluu matkojen järjestäminen: sopimukset lentoyhtiöiden kanssa, matkavaraukset, matkaliput sekä matkatavarat. Matkustuspalvelu sisältää avun myös kauttakulkumaissa sekä tarvittaessa pakolaisen saattamisen Suomeen, joko tavallisena saattona tai sairaanhoidollisena saattona.

Matkanjärjestämiseen sisältyy ennen matkaa pakolaiselle tehtävä ulkoinen matkustuskyky -tarkastus ja tarvittaessa tehtävä tarkempi terveystarkastus.
Lisätiedot
Hankintanimikkeistö - lisäkoodit
CPV-lisäkoodi(t)

    Kuljetusten tuki- ja apupalvelut; matkatoimistopalvelut (63000000)

Aluekoodi
NUTS-koodi

    SUOMI / FINLAND (FI)

Suorituspaikan lisätiedot

Suomessa, kolmansissa maissa ja kauttakulkumaissa.
Tietoa lisähankintamahdollisuuksista (optioista)
Lisähankintamahdollisuudet
Kuvaus lisähankintamahdollisuuksista

Sopimuksen jatkaminen vuosittain kohdentamispäätöksen mukaisesti.
Muutoksenhakumenettely
Virallinen nimi
Markkinaoikeus
Postiosoite
Radanrakentajantie 5
Postinumero
00520
Postitoimipaikka
Helsinki
Maa
Suomi
Verkko-osoite
URL
http://www.oikeus.fi/markkinaoikeus
Sähköpostiosoite
markkinaoikeus@oikeus.fi
Muutoksenhakumenettelyjen määräaikaa (-aikoja) koskevat tarkat tiedot

https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/public/procurement/36064/notice/46496/details


..............


Suomi-Helsinki: Kuljetusten tuki- ja apupalvelut; matkatoimistopalvelut

2020/S 095-227858

Vapaaehtoista ennakkoavoimuutta (ex ante) koskeva ilmoitus

Palvelut

Oikeusperusta:

Direktiivi 2014/24/EU

I kohta: Hankintaviranomainen/-yksikkö
I.1)Nimi ja osoitteet
Virallinen nimi: Maahanmuuttovirasto
Kansallinen yritys- ja yhteisötunnus: 1019953-5
Postiosoite: PL 10, Maahanmuuttovirasto
Postitoimipaikka: Helsinki
NUTS-koodi: FI
Postinumero: FI-00086
Maa: Suomi
Yhteyshenkilö: Pekka Martin
Sähköpostiosoite: pekka.martin@migri.fi
Puhelin: +358 295430431

Internetosoite (-osoitteet):

Pääasiallinen osoite: http://www.migri.fi
I.4)Hankintaviranomaisen tyyppi
Kansallinen tai liittovaltiotason virasto/laitos
I.5)Pääasiallinen toimiala
Yleinen julkishallinto

II kohta: Kohde
II.1)Hankinnan laajuus
II.1.1)Nimi:

Suomeen uudelleensijoitettavien kiintiöpakolaisten matkustus- ja logistiikkapalveluiden hankinta

Viitenumero: MIGDno-2020-667
II.1.2)Pääasiallinen CPV-koodi
63000000
II.1.3)Sopimuksen tyyppi
Palvelut
II.1.4)Lyhyt kuvaus:

Maahanmuuttovirasto hankkii uudelleensijoitettavien kiintiöpakolaisten logistiset- ja matkanjärjestämispalvelut lähtömaasta Suomeen. Pakolaiskiintiöllä tarkoitetaan uudelleen sijoitettavien kansainvälisen suojelun tarpeessa olevien ulkomaalaisten vastaanottoa valtion kunkin vuoden talousarviossa vahvistettujen perusteiden mukaisesti. Palvelut hankitaan Kansaiväliseltä siirtolaisuusjärjestö IOM:ltä, jonka kanssa Maahanmuuttovirasto solmii puitesopimuksen ilman tarjouskilpailua.

II.1.6)Osia koskevat tiedot
Tämä sopimus on jaettu osiin: ei
II.1.7)Hankinnan kokonaisarvo (ilman alv:tä)
Arvo ilman alv:tä: 1 200 000.00 EUR
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
63000000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI
Pääasiallinen suorituspaikka:

Suomessa, kolmansissa maissa ja kauttakulkumaissa.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Hankinta sisältää logististisia järjestelyitä, kuten pakolaisten auttamista kuljetuksissa kiintiövalintahaastatteluihin, valintamatkahaastattelupaikkojen järjestämisen, kuljetus, lähtö- ja kauttakulkupalvelut kolmansissa maissa. Kuljetuspalvelu sisältää pakolaisen kuljetuksen lähtöpaikasta sijoituskuntaan Suomessa. Lähtö- ja kauttakulkupalvelu sisältää pakolaisen maastapoistumislupien hankkimisen, maastalähtömuodollisuuksien hoitamisen, asiakirjojen todentamisen ja maastalähdössä tarvittavien asiakirjojen hankkimisen. Lisäksi palveluun kuuluu matkojen järjestäminen: sopimukset lentoyhtiöiden kanssa, matkavaraukset, matkaliput sekä matkatavarat. Matkustuspalvelu sisältää avun myös kauttakulkumaissa sekä tarvittaessa pakolaisen saattamisen Suomeen, joko tavallisena saattona tai sairaanhoidollisena saattona.

Matkanjärjestämiseen sisältyy ennen matkaa pakolaiselle tehtävä ulkoinen matkustuskykytarkastus ja tarvittaessa tehtävä tarkempi terveystarkastus.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Sopimuksen jatkaminen vuosittain kohdentamispäätöksen mukaisesti.

II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot

IV kohta: Menettely
IV.1)Kuvaus
IV.1.1)Menettelyn luonne
Sopimuksen tekeminen ilman ennakkoon Euroopan unionin virallisessa lehdessä julkaistua tarjouskilpailukutsua jäljempänä luetelluissa tapauksissa

    Hankinta ei kuulu direktiivin soveltamisalaan

Selitys:

Suorahankinta perustuu julkisista hankinnoista annetun lain 40 §:n 1 mom. 2-kohtaan, jonka mukaan hankintayksikkö voi valita suorahankinnan, jos: teknisestä tai yksinoikeuden suojaamiseen liittyvästä syystä vain tietty toimittaja voi toteuttaa hankinnan; lisäedellytyksenä on, että järkeviä vaihtoehtoisia tai korvaavia ratkaisuja ei ole eikä kilpailun puuttuminen johdu hankinnan ehtojen keinotekoisesta kaventamisesta.

IOM on voittoa tavoittelematon kansainvälinen organisaatio, jota hallinnoivat jäsenvaltiot sen perustussopimuksen mukaisesti. Suomi on ollut Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestö IOM:n jäsenvaltio vuodesta 1991. IOM on vuodesta 2016 alkaen ollut YK:n siirtolaisuusjärjestö.

IOM on ollut kiintiöpakolaisten matkajärjestelyt luotettavasti hoitava taho, jolla on myös lähes maailmanlaajuinen kattavuus toiminnallaan niillä alueilla, joilta Suomeen saapuvat kiintiöpakolaiset tulevat. IOM organisoi uudelleensijoittamiseen liittyvät matkanjärjestelyt ja siirrot kaikissa Euroopan unionin jäsenvaltioissa. Maahanmuuttoviraston tiedossa ei ole toista palveluntarjoajaa tai yhteenliittymää, joka pystyisi vastaamaan kiintiöpakolaisten matkanjärjestelyistä.

IV.1.3)Tietoa puitejärjestelystä
Tähän hankintaan liittyy puitejärjestelystä sopiminen
IV.1.8)Tietoa WTO:n julkisia hankintoja koskevasta sopimuksesta (GPA)
Hankintaan sovelletaan julkisia hankintoja koskevaa sopimusta: ei
IV.2)Hallinnolliset tiedot
IV.2.1)Samaa menettelyä koskeva aiempi julkaisu

V kohta: Sopimuksen/käyttöoikeussopimuksen tekeminen
Sopimus nro: MIGDno-2020-667
Nimi:

Suomeen uudelleensijoitettavien kiintiöpakolaisten matkustus- ja logistiikkapalveluiden hankinta

V.2)Sopimuksen/käyttöoikeussopimuksen tekeminen
V.2.1)Hankintasopimusta koskevan päätöksen päivämäärä:
13/05/2020
V.2.2)Tietoa tarjouksista
Sopimus on tehty taloudellisten toimijoiden ryhmän kanssa: ei
V.2.3)Sopimuskumppanin/käyttöoikeussopimuksen saajan nimi ja osoite
Virallinen nimi: Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö IOM
Kansallinen yritys- ja yhteisötunnus: 1065837-5
Postiosoite: Unioninkatu 13
Postitoimipaikka: Helsinki
NUTS-koodi: FI
Postinumero: FI-00101
Maa: Suomi
Sähköpostiosoite: iomhelsinki@iom.int
Puhelin: +358 96841150

Internetosoite: https://www.iom.int/
Tuleva sopimuskumppani/käyttöoikeussopimuksen saaja on pk-yritys: ei
V.2.4)Tiedot sopimuksen/osan/käyttöoikeussopimuksen arvosta (ilman alv:tä)
Sopimuksen/osan/käyttöoikeussopimuksen kokonaisarvo: 1 200 000.00 EUR
V.2.5)Tietoa alihankinnasta

VI kohta: Täydentävät tiedot
VI.3)Lisätiedot:
VI.4)Muutoksenhakumenettelyt
VI.4.1)Muutoksenhakuelin
Virallinen nimi: Markkinaoikeus
Postiosoite: Radanrakentajantie 5
Postitoimipaikka: Helsinki
Postinumero: FI-00520
Maa: Suomi
Sähköpostiosoite: markkinaoikeus@oikeus.fi
Puhelin: +358 295643300

Internetosoite: http://www.oikeus.fi/markkinaoikeus
VI.4.2)Sovittelusta vastaava elin
VI.4.3)Muutoksenhakumenettely
VI.4.4)Yksikkö, josta saa tietoa muutoksenhakumenettelystä
VI.5)Tämän ilmoituksen lähettämispäivä:
14/05/2020

https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:227858-2020:TEXT:FI:HTML


 Virallinen nimi
Maahanmuuttovirasto
Y-tunnus
Yritys- ja yhteisötunnus
1019953-5
Postiosoite
PL 10
Postinumero
00086
Postitoimipaikka
MAAHANMUUTTOVIRASTO
Maa
Suomi
Aluekoodi
NUTS-koodi

    SUOMI / FINLAND (FI)

Verkko-osoite
URL
http://www.migri.fi
Sähköpostiosoite
pekka.martin@migri.fi


Suomeen uudelleensijoitettavien kiintiöpakolaisten matkustus- ja logistiikkapalveluiden hankinta
Ennakkoilmoitus - suorahankinta - ex ante - ilmoitus (TED F15) Lähdejärjestelmä Cloudia Kilpailutus Vastaanotettu Hilmaan 14.5.2020 08:08 Julkaistu Hilmassa 15.5.2020 10:00 Julkaistu TED:issä 15.5.2020 Ilmoituksen numero 2020-046496 TED numero
2020/S 095-227858


https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/public/procurement/36064/notice/46496/overview


pectus3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 872
 • Liked: 6772
44 ilmoitusta löydetty ...kotoutumiskoulutus maahanmuuttajille 
https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/search?q=kotoutumiskoulutus&top=75&other=showExpired&of=datePublished&od=desc#notice10286

https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:202917-2020:TEXT:FI:HTML
https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:202918-2020:TEXT:FI:HTML
https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:149284-2020:TEXT:FI:HTML
https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:422874-2019:TEXT:FI:HTML
https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:188167-2019:TEXT:FI:HTML
https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:283456-2019:TEXT:FI:HTML
https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:39457-2019:TEXT:FI:HTML
https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:27016-2019:TEXT:FI:HTML
https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:20001-2019:TEXT:FI:HTML
https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:538219-2018:TEXT:FI:HTML
https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:528709-2018:TEXT:FI:HTML
https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:478630-2018:TEXT:FI:HTML
https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:425590-2018:TEXT:FI:HTML
https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:538219-2018:TEXT:FI:HTML
https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:478630-2018:TEXT:FI:HTML
https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:27016-2019:TEXT:FI:HTML
https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:20001-2019:TEXT:FI:HTML
https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:425590-2018:TEXT:FI:HTML
https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:528709-2018:TEXT:FI:HTML

Ammattiin suuntaava kotoutumiskoulutus Salon seudulla    1.5.2020 14:35    29.5.2020 12:00    Hankintailmoitus - SOTE ja erityiset palvelut (TED F21) (Korjaus)    Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Kotoutumiskoulutus maahanmuuttajille puitejärjestely 2021-2022, Lappeenranta ja Imatra    30.4.2020 10:00    28.5.2020 15:00    Hankintailmoitus - SOTE ja erityiset palvelut (TED F21)    Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

    Kotoutumiskoulutus maahanmuuttajille puitejärjestely 2021-2022, maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus Lemille, Luumäelle, Parikkalaan, Rautjärvelle ja Savitaipaleelle    30.4.2020 10:00    28.5.2020 15:00    Hankintailmoitus - SOTE ja erityiset palvelut (TED F21)    Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus


Loimaan seudun aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus    31.3.2020 10:00    20.5.2020 12:00    Hankintailmoitus - SOTE ja erityiset palvelut (TED F21)    Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus


Ammattiin suuntaava kotoutumiskoulutus Salon seudulla    27.3.2020 09:25    15.5.2020 12:00    Hankintailmoitus - SOTE ja erityiset palvelut (TED F21)    Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus


    Kotoutumiskoulutus Kemi ja Tornio, alkuvaiheen moduulit    18.3.2020 09:50    30.4.2020 13:00    Hankintailmoitus - SOTE ja erityiset palvelut (TED F21) (Korjaus)    Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus


    Kotoutumiskoulutus Rovaniemi, jatkomoduulit    18.3.2020 09:50    30.4.2020 13:00    Hankintailmoitus - SOTE ja erityiset palvelut (TED F21) (Korjaus)    Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus


    Kotoutumiskoulutus Rovaniemi, alkuvaiheen moduulit    18.3.2020 09:45    30.4.2020 13:00    Hankintailmoitus - SOTE ja erityiset palvelut (TED F21) (Korjaus)    Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus


    Ammattiin suuntaava kotoutumiskoulutus Varsinais-Suomessa    4.3.2020 10:00    7.4.2020 12:00    Hankintailmoitus - SOTE ja erityiset palvelut (TED F21)    Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus


Aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus Kankaanpään ja Huittisten seuduilla (kapasiteettihankinta)    10.2.2020 09:00       Jälki-ilmoitus - SOTE ja erityiset palvelut (TED F21)    Satakunnan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus


Aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus Rauman seudulla (kapasiteettihankinta)    10.2.2020 09:00       Jälki-ilmoitus - SOTE ja erityiset palvelut (TED F21)    Satakunnan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus


    Aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus Porin seudulla (kapasiteettihankinta)    7.2.2020 09:00       Jälki-ilmoitus - SOTE ja erityiset palvelut (TED F21)    Satakunnan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus puitejärjestely vuosille 2020 ja 2021, Kouvola    31.1.2020 09:00       Jälki-ilmoitus - SOTE ja erityiset palvelut (TED F21)    Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus


Ammatillisesti suuntautunut kotoutumiskoulutus, Kemi-Tornion alue    12.12.2019 19:00       Jälki-ilmoitus - SOTE ja erityiset palvelut (TED F21)    Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus


Maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus, Raahe    25.11.2019 17:40    19.12.2019 14:00    Kansallinen hankintailmoitus    Pohjois-Pohjanmaan Elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskus


Aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus Vakka-Suomessa    27.9.2019 14:34    29.10.2019 12:00    Kansallinen hankintailmoitus    Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus


Maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus, Rautalampi, kapasiteettihankinta    9.9.2019 19:30       Jälki-ilmoitus - SOTE ja erityiset palvelut (TED F21)    Pohjois-Savon ELY-keskus


Toiminnallinen kotoutumiskoulutus    6.9.2019 19:30       Jälki-ilmoitus - SOTE ja erityiset palvelut (TED F21)    Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus


Työvoimakoulutus Maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus -kapasiteetti, Jämsä, Keuruu, Äänekoski    4.9.2019 13:16    2.10.2019 14:00    Kansallinen hankintailmoitus    Keski-Suomen ELY-keskus


Työvoimakoulutus Maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus -kapasiteetti II, Jyväskylä    4.9.2019 13:04    2.10.2019 14:00    Kansallinen hankintailmoitus    Keski-Suomen ELY-keskus

Työvoimakoulutus Maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus -kapasiteetti I, Jyväskylä    4.9.2019 12:54    2.10.2019 14:00    Kansallinen hankintailmoitus    Keski-Suomen ELY-keskus

    Maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus, Pudasjärvi    19.7.2019 17:00    26.8.2019 08:00    Kansallinen hankintailmoitus    Pohjois-Pohjanmaan Elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskus

Maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus, Oulu    17.6.2019 19:45       Jälki-ilmoitus - SOTE ja erityiset palvelut (TED F21)    Pohjois-Pohjanmaan Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Toiminnallinen kotoutumiskoulutus    23.5.2019 20:15    17.6.2019 14:00    Hankintailmoitus - SOTE ja erityiset palvelut (TED F21)    Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Ammatillisesti suuntautunut kotoutumiskoulutus, Kemi-Tornion alue    23.5.2019 20:15    13.6.2019 13:00    Hankintailmoitus - SOTE ja erityiset palvelut (TED F21)    Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

    Maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus, Rautalampi, kapasiteettihankinta    3.5.2019 19:45    7.6.2019 13:00    Hankintailmoitus - SOTE ja erityiset palvelut (TED F21)    Pohjois-Savon ELY-keskus

    Aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus    18.4.2019 19:30       Jälki-ilmoitus - SOTE ja erityiset palvelut (TED F21)    Etelä-Pohjanmaan Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Kotoutumiskoulutus verkko-opintoina Itä-Suomessa    14.3.2019 16:46    24.4.2019 13:00    Kansallinen hankintailmoitus    Pohjois-Savon ELY-keskus

Maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus, Oulu    8.3.2019 18:45    2.4.2019 14:00    Hankintailmoitus - SOTE ja erityiset palvelut (TED F21)    Pohjois-Pohjanmaan Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

    Maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus, Kuusamo    1.3.2019 11:55    25.3.2019 14:00    Kansallinen hankintailmoitus    Pohjois-Pohjanmaan Elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskus

OSALLISTUMISPYYNTÖ Maahanmuuttajien ammatillisesti suuntautunut kotoutumiskoulutus    24.1.2019 18:45       Jälki-ilmoitus - SOTE ja erityiset palvelut (TED F21)    Kainuun Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus, Satakunta, KAPASITEETTIHANKINTA    17.1.2019 19:00       Jälki-ilmoitus (TED F03)    Satakunnan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus/Joensuun seutu    14.1.2019 18:45       Jälki-ilmoitus - SOTE ja erityiset palvelut (TED F21)    Pohjois-Karjalan Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

    Maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus 2019-2020    6.12.2018 09:00    31.12.2018 15:00    Hankintailmoitus - SOTE ja erityiset palvelut (TED F21)    Pohjois-Pohjanmaan Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus    29.11.2018 18:45    31.12.2018 14:00    Hankintailmoitus - SOTE ja erityiset palvelut (TED F21)    Etelä-Pohjanmaan Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus, kaksikielinen (suomi/ruotsi). Ensisijaisesti suomen kieli. (Pohjanmaan TE-toimiston Suupohjan rannikkoseudun toimipisteen toiminta-alue, ensisijaisesti Kristiinankaupunki).    12.11.2018 17:20    3.12.2018 13:00    Kansallinen hankintailmoitus    Pohjanmaan ELY-keskus


Maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus Mikkelin seudulle puitejärjestely vuosille 2019 - 2020    29.10.2018 19:00    16.11.2018 16:21    Hankintailmoitus - SOTE ja erityiset palvelut (TED F21)    Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

KORVAAVA Tietopyyntö/markkinakartoitus palveluntuottajille Aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksen suunnitteluun    25.10.2018 19:18    31.10.2018 14:00    Kansallinen ennakkoilmoitus / markkinakartoitus    Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

    Tietopyyntö/markkinakartoitus palveluntuottajille Aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksen suunnitteluun    12.10.2018 19:00    31.10.2019 14:00    Kansallinen ennakkoilmoitus / markkinakartoitus    Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

    Aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutusten puitejärjestely Turun seudulla 51/2018    4.10.2018 19:45    8.11.2018 12:00    Hankintailmoitus (TED F02)    Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ynpäristökeskus

    Aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus/Joensuun seutu    28.9.2018 19:45    6.11.2018 15:00    Hankintailmoitus - SOTE ja erityiset palvelut (TED F21)    Pohjois-Karjalan Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus, Kuopio, puitejärjestely    28.9.2018 13:35    2.11.2018 13:00    Kansallinen hankintailmoitus    Pohjois-Savon ELY-keskus

Maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus, Oulu    12.9.2018 11:40    28.9.2018 10:00    Kansallinen hankintailmoitus    Pohjois-Pohjanmaan Elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskus

Tietopyyntö: maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus, puitejärjestely    12.9.2018 11:39    1.10.2018 10:00    Kansallinen ennakkoilmoitus / markkinakartoitus    Pohjois- Pohjanmaan Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus 

https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/search?q=kotoutumiskoulutus&top=75&other=showExpired&of=datePublished&od=desc#notice10283   

.............lisäksi  .................. Hankinnan kokonaisarvo (ilman alv:ta)
100 000 000 EUR

Maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksen puitejärjestely pääkaupunkiseudulla
Jälki-ilmoitus - SOTE ja erityiset palvelut (TED F21) Lähdejärjestelmä Cloudia Kilpailutus Vastaanotettu Hilmaan 31.12.2019 17:38 Julkaistu Hilmassa 31.10.2019 09:00 Julkaistu TED:issä 31.10.2019 Ilmoituksen numero 2019-022201 TED numero
2019/S 211-518365 
https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/public/procurement/24402/notice/29438/overview

Puitejärjestelyn kohteena on pääkaupunkiseudulla työvoimakoulutuksena toteutettava aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus
Arvo ilman alv:tä: 100 000 000.00 EUR
https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:518365-2019:TEXT:FI:HTML


Edellä mainitut siis ovat yksityisten / järjestöjen voittamia hankinta kilpailuja , VALTION kustannukset ovat sitten ihan eri asia ....


........Vakka-Suomi , Raahe , Keuruu ...kustannuksista en löytänyt tietoja ja kuka voitti kilpailut  ....


.......YRITÄN seuraavaksi löytää tietoja vuosina 2014-2018 tehdyistä maahanmuuttajien kotouttamiskoulutus hankinnoista ..... 
pectus3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 872
 • Liked: 6772
Turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston hankkeet, päivitetty 14.5.2020

https://eusa-rahastot.fi/documents/3488306/0/AMIF+HANKELISTA+14.5.2020.pdf/ff8063a9-c46b-3043-3bf8-246e977f0dbe/AMIF+HANKELISTA+14.5.2020.pdf

TURVA - Turvapaikkaa hakevien naisten ja tyttöjen sukupuolistuneen väkivallan kokemusten tunnistamisen ja kokemusten käsittelyyn tarvittavan tuen vahvistaminen
Kuopion Setlementti Puijola ry
104 584,60 €


Hankkeessa tuotetaan intensiivikoulutusta ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään potentiaalisesti sukupuolistunutta väkivaltaa kokeneita turvapaikanhakijanaisia ja -tyttöjä. Koulutus tarjoaa konkreettisia työkaluja kohtaamiseen ja rohkeutta ottaa väkivalta puheeksi. Koulutus perustuu tutkittuun tietoon sukupuolistuneesta väkivallasta pakolaiskontekstissa sekä useassa Euroopan maassa pilotoidun ohjaamisen mallin jakamiseen. Lisäksi ohjaamisen mallia jatkokehitetään ja juurrutetaan Suomeen, Pohjois-Savoon, keskisuuren kaupungin palvelurakenteisiin sopivaksi, tiiviissä yhteistyössä Tarinan vastaanottokeskuksen ja Kuopion Tyttöjen Talon kesken. Ohjauksen myötä hankkeessa tarjotaan turvapaikanhakijanaisille ja -tytöille tietoa sukupuolistuneesta väkivallasta ja heidän oikeuksistaan väkivallan uhreina yksilöllisen tuen ja ryhmätoiminnan keinoin. Lisäksi hankkeessa luodaan materiaalipankki koulutettavien ja laajemminkin ammattilaisten käyttöön.
TUVI - Turvapaikkaprosessin vireillepanovaiheen uudistaminen tietojärjestelmätyökaluja kehittämällä
Maahanmuuttovirasto
207 269,40 €


ONE - Yleinen oikeudellinen neuvonta vastaanottokeskuksissa.
374 850,01 €
Maahanmuuttovirasto

Hankkeessa laaditaan vastaanottokeskusten käyttöön tietopaketti, joka sisältää materiaalia vastaanottokeskuksen antaman yleisen oikeudellisen neuvonnan tueksi. Materiaali käsittää hakijoille kohdennettavan materiaalin (videomateriaali, kirjallinen tiedotusmateriaali) sekä vastaanottokeskusten työntekijöille annettavan kokonaisuuden (koulutus, muu materiaali). Työntekijöille annettavalla kokonaisuudella kehitetään heidän osaamistaan antaa hakijoille yleistä oikeudellista neuvontaa.  Hankekokonaisuus tähtää siihen, että yleisen oikeudellisen neuvonnan saatavuus ja laatu varmistetaan heti hakuprosessin alkuvaiheessa mahdollisimman kustannustehokkaalla tavalla ja osallistamalla hakijat siihen. Hankkeessa tuotetaan ja käännetään hakijoille tiedotusmateriaalia ja pyritään hyödyntämään myös oikeudellista  neuvontaa tarjoavien järjestöjen asiantuntemusta mm. laadittavan selvityksen ja ohjausryhmätyöskentelyn muodossa.Psyyke – hanke (vastaanottojärjestelmän henkilöstön mielenterveystyön osaamisen kehittäminen)
Maahanmuuttovirasto
189 967,40 €

Hankkeessa kehitetään henkilöstön osaamista mielenterveystyössä. Tavoitteena on, että asiakkaiden tarpeet tunnistetaan varhaisessa vaiheessa ja he saavat myös oikeaan aikaan tukea mielenterveyteensä. Vastaanottokeskusten, säilön sekä ihmiskaupan uhrien ja auttamisjärjestelmän kyvykkyys auttaa ihmisiä mielenterveyteen liittyvissä ongelmissa paranee. Otetaan käyttöön uusia näyttöön perustuvia työmenetelmiä.Menetelmäosaamista ja materiaalia tuotetaan vastaanottokeskuksiin (aikuisten ja perheiden yksiköt, alaikäisyksiköt, tehostetun tuen osasto), ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmään ja säilöönottoyksiköihin.


Tulppaani-hanke - Tulkkauksen laadun parantaminen
176 138,76 €

Maahanmuuttovirasto on tietoinen siitä, että tulkkausten laadussa on ollut heikkouksia, kun tulkkausten kysyntä kasvoi turvapaikanhakijoiden määrän noustua moninkertaiseksi. Samalla on huomattu, että standardoitu laadunvalvonta tulkkaukselle on tarpeen. Laatua ei ole pystytty systemaattisesti valvomaan eikä tulkeille antamaan sellaista palautetta, joka mahdollistaa toiminnan kehittämisen. Hankkeessa rakennetaan malli laadunvalvonnalle, jonka avulla on mahdollista seurata tulkkausten laatua systemaattisesti. Malli otetaan käyttöön ja aletaan seurata tulkkausten laatua kahden hankkeessa työskentelevän laadunvalvontatulkin avulla. Lisäksi tulkkausten laatua parannetaan tuottamalla soveltuvaa koulutusmateriaalia. Laadunvalvonnassa kertynyttä dataa käytetään myös tulkkausten kilpailutuksen tukena, jotta siinä otetaan laadunvalvonnalliset kriteerit huomioon paremmin. Lisäksi hakkeessa valmistellaan varautumissuunnitelma tilanteeseen, jossa tulkkaustarve kasvaa nopeasti moninkertaiseksi.


Osaava edustaja
Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
137 333,34 €

Hankkeen tavoitteena on parantaa turvapaikanhakijoina ilman huoltajaa Suomeen tulleiden lasten edustajien osaamista ja heidän saamaansa tukea. Hankkeessa luodaan verkkokoulutus, jonka kautta kaikki edustajat eri puolilla Suomea saavat samat perustiedot tarvittavasta lainsäädännöstä ja viranomaisprosesseista, lapsen ympärillä toimivista verkostoista ja yhteistyöstä niiden kanssa, vuorovaikutuksesta lapsen kanssa sekä ilman huoltajaa olevien lasten erityistarpeista. Verkkokoulutuksen lisäksi luodaan 2-3 päivän mittainen verkkokoulutusta täydentävä lähikoulutusmalli, jota voidaan hyödyntää jatkossa alueellisissa ja valtakunnallisissa koulutuksissa edustajien osaamisen syventämiseksi. Koulutus sisältää esim. edustajien ennakkokyselyyn perustuen ajankohtaisia asioita, peruskoulutukseen liittyviä syventäviä osioita sekä asiakastapausten yhdessä läpikäymistä. Hankkeen avulla myös pilotoidaan verkkopohjaisesti edustajille tarjottavan työohjauksen mallia.


Lähtömaatiedon tiedonhankintamatkakäytännön kehittämishanke - FAKTA
Maahanmuuttovirasto
491 000,00 €
Hanke toimii Suomessa, Lähi-Idässä ja Afrikassa

Soveltamisohjeprosessin uudistamishanke - SOPU
Maahanmuuttovirasto
198 712,88 €

Turvasatama - kunnat, viranomaiset ja kolmannen sektorin toimijat yhdistävät voimansa kehittääkseen pakolaisten vastaanottamista ja kotouttamista Ahvenanmaalla.
 Ahvenanmaan maakunnan hallitus
382 513,55 €

Turvasatama-hankeen tavoitteena on parantaa valmiuksia vastaanottaa pakolaisia Ahvenanmaalla, jossa seitsemän kaikkiaan kuudestatoista kunnasta on päättänyt ottaa vastaan kiintiöpakolaisia. Hankkeen yhteistyötahot koostuvat kunnista, terveys- ja sairaanhoitopalveluiden ja muista viranomaisista sekä järjestö- ja vapaaehtoissektorin toimijoista. Hankkeessa keskitytään erityisesti kehittämään terveyden ja sairaanhoidon taitoja ja palveluita, jotta mahdollistetaan kiintiöpakolaisten erityistarpeiden huomioiminen


KotoKuusamo
Kuusamon kaupunki
232 589,61 €

Hankkeessa tuetaan maahanmuuttajien osallisuutta, toimijuutta ja kokonaisvaltaista hyvinvointia järjestämällä tietoa ja osaamista lisäävää toimintaa sekä madaltamalla kynnystä osallistua palveluiden kehittämiseen ja kolmannen sektorin toimintaan. Kahdensuuntaista kotoutumista tuetaan järjestämällä kohtaamispaikkoja, joissa vanhat ja uudet kuusamolaiset pääsevät tutustumaan toisiinsa. Tavoitteena on saada maahanmuuttajat kokemaan olevansa tasavertaisia kuntalaisia.


Nordic Refugee Trauma Conference 2021
 Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
79 244,44 €

Hankkeessa suunnitellaan ja toteutetaan Helsingissä toukokuussa 2021 järjestettävä laadukas pohjoismainen kansainvälisen tason Nordic Refugee Trauma Conference 2021. Tapahtuman tavoitteena on osallistujien tietojen ja taitojen karttuminen, hyvien käytäntöjen ja toimintamallien leviäminen pohjoismaiden välillä traumatisoituneiden pakolaisten mielenterveyden edistämiseksi. Tapahtuman ohjelma koostuu keynote-puheenvuoroista, osallistujien esityksistä sekä temaattisista työpajoista, joiden  tarkoituksena on syventyä osallistujia yhdistäviin aiheisiin tarkemmin, jakaa hyviä käytäntöjä sekä pohtia keinoja yhteistyön jatkamiseksi konferenssin jälkeen. Keynote-puhujiksi kutsutaan traumatisoitumisen huippuasiantuntijoita. Tapahtuman osallistujat ovat suomalaisia ja pohjoismaalaisia ammattilaisia, jotka työskentelevät traumatisoituneiden pakolaisten ja muiden maahanmuuttajien kanssa.


Kotoa Koollekutsujaksi - KoKo-hanke
Tampereen evankelis-luterilainen seurakuntayhtymä / Diakonian ja yhteiskuntavastuun yksikkö
246 565,75 €

Hankkeella rakennetaan vuorovaikutteisempia sekä verkostoituneempia asuinyhteisöjä ja synnytetään yhteisöllistä toimintaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yhteisöt, hankkeessa mukana olevat organisaatiot ja yhdistykset muodostavat keskusteluyhteyden sekä yhdessä tekemistä vahvistavan toimintakulttuurin. Kohderyhmänä ovat Hervannassa, Kontulassa ja Myllypurossa sekä niiden lähialueilla asuvat oleskeluluvan saaneet kolmansien maiden kansalaiset.


Stig in2, Astu sisään2, Come in2 - Born to be included
Åbo Akademi, Centret för livslångt lärande
400 000,00 €

Arjen Apu
LAB Ammattikorkeakoulu Oy
292 044,77 €

Hanke tukee maahanmuuttajien kotoutumista vapaaehtoisten toteuttamalla arkilähtöisellä Arjen apu -toiminnalla: maahanmuuttajat saavat apua arjen pulmissa, jotka eivät vaadi viranomais- tai ammattilaisohjausta ja jotka johtuvat puutteellisesta kielitaidosta ja/tai kulttuurin vieraudesta. Tavoitteena on vahvistaa maahanmuuttajien osallisuutta ja hyvinvointia sekä sujuvoittaa arkea. Arjen apu toteutuu henkilökohtaisena ohjauksena ja omakielisinä tieto- ja taitopajoina. Hankkeessa keskitytään afganistanilais- ja eritrealaistaustaisiin maahanmuuttajiin. Hankkeen aikana Arjen apu -malli kehitetään pilottien avulla ja juurrutetaan Päijät-Hämeen alueelle. Aktiivisesti toimiva yhteistyöverkosto on ollut ideoimassa hanketta ja sitoutunut sen toteuttamiseen. Malli kuvataan, jotta se on mahdollista käynnistää myös muilla alueilla. Se on sovellettavissa eri kieliryhmien tueksi, jos vapaaehtoisten tukena on omakielisiä työntekijöitä ja tulkkeja


Koulutus, ohjaus ja mentorointi kotouttavan diakonian tueksi
Satakunnan koulutusyhtymä
180 294,69 €

Hankkeessa tehostetaan koulutusten avulla seurakuntien kotouttavan vapaaehtoistoiminnan psykososiaalista osaamista haavoittuvien maahanmuuttajaryhmien tukemisessa. Seurakuntia kehitetään kulttuurisensitiivisiksi ja aidosti integroituneiksi yhteisöiksi ja edistetään verkostoitumista muiden kotouttavien toimijoiden kanssa.


NIITTY -Vertaisohjattu perhevalmennusmalli maahanmuuttajille
Tampereen AMK
281 009,15 €

Kehitetään vertaistuettu perhevalmennusmalli, joka valmentaa maahanmuuttajat synnytykseen, imetykseen, lapsen hoitoon, vanhemmuuteen, elintapoihin ja perheen arkeen. Kehittämisessä huomioidaan perheiden seksuaali- ja lisääntymisterveyteen liittyvät palvelutarpeet, jotka kytkeytyvät kulttuurisiin käytänteisiin, kuten tyttöjen ja poikien ympärileikkaukseen tai vauvoihin kohdistuviin käytäntöihin. Perhevalmennusmalli kehitetään Pirkanmaalla. Malli jalkautetaan ja levitetään kuntiin, joissa asuu fertiili-ikäisiä maahanmuuttajia. Hankkeen aikana etsitään eurooppalaisia yhteistyötahoja mallin levittämiseksi EU:n jäsenmaihin.


YOUME - Mielenterveyden lähettiläät kotoutumisen voimavarana
Turun ammattikorkeakoulu oy
429 840,95 €

Hankkeen tavoitteena on edistää maahanmuuttajien kotoutumista tukemalla heidän mielenterveyttään.  Hankkeen aikana luodaan yhdessä maahanmuuttajien ja asiantuntijaverkoston kanssa Mielenterveyden lähettiläät –malli, jossa mentoroinnin avulla lisätään maahanmuuttajien tietoutta mielenterveydestä, sen vahvistamisesta sekä ongelmista ja hoitoon hakeutumisesta.

Kotoa kotiin ja yhteiskuntaan - valmennusmalli maahanmuuttajanaisten osallistamiseksi yhteiskunnalliseen toimintaan
Tampereen ammattikorkeakoulu Oy
227 412,92 €

Hankkeessa edistetään maahanmuuttajanaisten ja vanhuspalveluita tarjoavien organisaatioiden yhteistyötä ja pyritään rohkaisemaan naisia siirtymään kotoa yhteiskunnalliseen toimintaan. Tavoitteen saavuttamiseksi hankkeessa kehitetään maahanmuuttajanaisten kanssa valmennusmalli, joka valmentaa maahanmuuttajanaiset osallistumaan yhteiskunnalliseen toimintaan tutustuttamalla heidät suomalaiseen kulttuuriin, viestintäkulttuuriin, suomalaiseen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmään sekä suomalaiseen työelämään. Kohderyhmän tavoittamiseksi hanke hyödyntää pääasiassa Seltementti Tampere ry:n Naistarin verkostoja. Hervannan kaupunginosassa sijaitseva Naistari tarjoaa tukipalveluita maahanmuuttajanaisille. Naistarin toimintaan osallistuvat erityisesti ne naiset, joilla ei ole ammatillisiä opintoja eikä suomalaisen työelämän edellyttämää osaamista eikä suomenkielen taitoa.


Kotoa kotiin
Lahden ammattikorkeakoulu Oy
505 186,96 €

Kotoa kotiin -hankkeessa järjestetään integroitumista, osallisuutta ja positiivista mielenterveyttä tukevaa ryhmätoimintaa maahanmuuttajanaisille, jotka syystä tai toisesta ovat palveluiden ulottumattomissa ja siten vaarassa jäädä kokonaan opiskelu- ja työmarkkinoiden ulkopuolelle (esim. kotiäidit, luku- ja kirjoitustaidottomat). Toiminnan keskiössä on ammatillisesti ohjattu, ryhmämuotoinen tuki sekä S2-opetuksen linkittäminen kaikkeen tekemiseen. Toimintaan voi osallistua lasten kanssa ja se kohdistuu erityisesti arabian, kurdi-, dari- ja thai-kielisiin naisiin. Kotoutumispolulla pidemmälle ehtineet maahanmuuttajat toimivat naisten mentoreina.Toiminnan tuloksena naisten tukiverkostot laajenevat ja he tutustuvat alueen palveluihin ja toimintamuotoihin. Suomen kieli vahvistuu ja ryhmätoiminnan päättymisen jälkeen naisilla on jatkopolku selvillä. Heillä on paremmat edellytykset tukea lastensa koulunkäyntiä ja kotoutumista. Myös mentoreiden osallisuus ja osaaminen on vahvistunut.


öydä kotisi uudestaan Pohjois-Pohjanmaalta – Maaseutumaisten kuntien alkuvaiheen maahanmuuttajaperheiden kotoutumisen malli
Pudasjärven kaupunki
478 346,80 €

Hankkeessa luodaan Pudasjärvelle ja Utajärvelle maaseutumaisten kuntien alkuvaiheen kotoutumisen malli perheille. Malli sisältää kotokartoituksen, perheen kotoutumissuunnitelman ja tarvittaessa osaamiskartoituksen. Lisäksi kehitetään palvelujärjestelmää siten, että kunnissa pystytään vastaamaan kolmansien maiden, erityisesti haavoittuvassa asemassa olevien, tarpeisiin parantamalla palvelujen asiakaslähtöisyyttä sekä lisäämällä henkilöstön ja järjestöjen osaamista. Hankkeessa kehitetään vertaistukitoimintaa kouluttamalla vertaistukiohjaajia. Vertaisryhmätoiminta on yksi maahanmuuttajien kotouttamista tukeva toimintamuoto, jonka rinnalla tarvitaan kuntien eri toimijoiden sekä kolmannen sektorin yhteistyötä.Hankkeen tavoitteena on vahvistaa pakolaistaustaisten maahanmuuttajien tarpeesta lähtevää kotoutumisen, osallisuuden ja hyvinvoinnin edistämistä siten, että pienestä maaseutukunnasta tulee aidosti uusi kotikunta


Kotoutumisen tukena
Uudenmaan ELY-Keskus
480 000,00 €

Hankkeessa mallinnetaan kunnissa tehtävää yhteistyötä, jonka tuloksena kotoutumisentukena.fi -verkkopalvelu saadaan entistä tehokkaampaan ja laajempaan käyttöön

Vahva ja ajantasainen kotoutumisen tietopohja ja tutkittua tietoa kotoutumisesta (FinMonik2)
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
316 630,55 €

FinMonik - Tutkittua tietoa hyvinvoinnista kotoutumisen ja sen seurannan tueksi
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
370 546,53 €

Hankkeen tavoitteena on kehittää ulkomaalaistaustaisen väestön hyvinvoinnin ja terveyden seurantamalli eli luoda suunnitelma kotoutumisen seurantatyössä tarvittavien tietotarpeiden täyttämiseksi (mm. erillisten kyselytutkimusten tiheys, aihealueet, rahoitus) joka on hyödynnettävissä myös alueellisesti. Lisäksi hankkeessa toteutetaan kyselytutkimus, jossa tuotetaan tietoa alueellisesti sekä tarkennetaan uuden tiedonkeruun ja aiemman kokemuksen perusteella ne terveyden ja hyvinvoinnin indikaattorit, jotka ovat keskeisiä kotoutumisen seurantyössä ja joita ei saada rekisteristä.

Maahanmuutto- ja turvallisuusviranomaisten yhteistyön kehittäminen (MISEC)
Maahanmuuttovirasto
691 021,46 €

Hankkeella autetaan maahanmuuttoviranomaisia ratkaisemaan ulkomaalaislain maahantulon ja oleskeluluvan myöntämisen edellytysten täyttymistä parhaan mahdollisen tiedon perusteella

RIO 2  - Kiertävä maahanmuuton asiantuntija
Maahanmuuttovirasto
150 164,55 €

RIO 2 -hanke on jatkoa Maahanmuuttoviraston (Migrin) RIO - kiertävä maahanmuuton asiantuntija -hankkeelle, jossa on kehitetty yhteistyössä edustustojen ja ulkoministeriön kanssa oleskeluluvan hakemiseen liittyviä toimintoja haasteellisissa maissa.

RETU - Mahdollisuutena vapaaehtoinen paluu
Maahanmuuttovirasto
199 594,56 €

Maahanmuuttovirasto voi myöntää vapaaehtoisen paluun tukea kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen laittomasti maahan jääneille henkilöille.

Tulevaisuuden polku
Laurea-ammattikorkeakoulu Oy
221 716,06 €

Nyt toteutettavassa pilottiprojektissa kohderyhmänä ovat irakilaiset tp-hakijat, joille järjestetään 4-päivän mittainen yrittäjyysvalmiuksia vahvistava koulutus, yksilöity ohjaus, fasilitoitu verkottuminen Irakin markkinoiden kysyntään vastaaviin suomalaisiin pk-yrityksiin lisäten myös ymmärrystä hyödyketuen luomista mahdollisuuksista oman yritystoiminnan käynnistämiseksi Irakiin paluun jälkeen. Malli perustuu itsensä työllistämiseen tähtäävien valmiuksien kehittämiseen ja kestävän toimeentulon mahdollisuuksien luomiseen yhteistyössä suomalaisten pk-yritysten kanssa. Tavoitteena on vahvistaa turvapaikanhakijoiden ymmärrystä toimeentulon mahdollisuuksista Irakissa ja luoda koulutusmalli, joka edistää irakilaisten tp-hakijoiden yrittäjyysvalmiuksia, omatoimisuutta ja itsevarmuutta yrittäjyyteen ryhtymiseksi. Koulutuksen, ohjauksen ja yrityskohtaisen perehdytysjakson jälkeen tp-hakija voi tehdä sopimuksen yhteistyön jatkamisesta yrityksen kanssa ja yritystoiminnan aloittamisesta Irakissa.

Haavoittuvuuden tunnistaminen ja huomioiminen maastapoistamisen valmistelussa ja täytäntöönpanossa
Yhdenvertaisuusvaltuutettu /OKM
116 646,20 €

Palautusten valvonnassa on havaittu, että haavoittuvassa asemassa olevien palautettavien tunnistaminen ja heidän erityistarpeidensa huomioiminen vaihtelee. Kyse voi olla esim. terveydenhuollon toimenpiteen jälkeisestä riittävästä toipumisajasta ennen palautusta, lääkityksen ja sairaskertomusten mukaan saamisesta tai ihmiskaupassa uhriutumisen tai lapsen edun huomioimisesta. Hankkeella pyritään edistämään haavoittuvuuden tunnistamista ja huomioimista palautuksissa.Hankkeella pyritään parantamaan viranomaisten välistä yhteistyötä ja kohdentamaan valvontaa tehokkaammin. Tavoitteena on, että poliisi pystyisi huomioimaan paremmin ja yhdenmukaisemmin haavoittuvuuden. Haavoittuvuuteen liittyvää tiedonkulkua viranomaisten välillä pyritään parantamaan.Maahanmuutosta ja palautustoiminnasta käydään yhteiskunnallista keskustelua. Oikean tiedon tarve on suuri. Hankkeella tuotetaan tietoa maastapoistamistoimintaan liittyvistä inhimillisistä tekijöistä. Hanke edistäisi humaania palautustoimintaa

Palautusten valvonnan vaikuttavuus
Yhdenvertaisuusvaltuutettu
310 983,96 €

Maastapoistamisen täytäntöönpanon valvonta on ollut yhdenvertaisuusvaltuutetun tehtävänä vuodesta 2014 lähtien. Viiden vuoden aikana valvojat ovat seuranneet poliisin maastapoistamistoimintaa 150 kertaa. AMIF-hankkeella yhdenvertaisuusvaltuutettu toteuttaa tähän mennessä tehtyjen yksittäisten valvontojen arvioinnin ja tuottaa suosituksia maastapoistamisen täytäntöönpanon kehittämiseksi yhä läpinäkyvämpään ja palautettavien perus- ja ihmisoikeuksia kunnioittavaan suuntaan.


Paluuasiantuntija Suomen Irakin suurlähetystöön (REX)
Maahanmuuttovirasto
400 000,00 €

REX työskentelee Irakissa vuoden tehtävänään kerätä tietoa Irakin muuttoliike- ja paluutilanteesta, uudelleenkotoutumisen keinoista ja tarpeista suomalaisviranomaisille.  Hän tapaa ja luo kontakteja viranomaisiin, järjestöihin ja lähetystöihin. REX tapaa Suomesta palanneita ja palveluntarjoajia, joiden kanssa täsmennetään toimivia keinoja ja paluun seurantaa. Tiedolle ja yhteyksille on tarvetta; ne edesauttavat yhteistyön suunnittelua paluun edistämiseksi. REX voi edistää paluuyhteistyötä Irakissa olevien EU-maiden kanssa sekä vahvistaa Irakin osallistumista paluutoimien suunnitteluun. Paluuyhteistyöpöytäkirjojen täytäntöönpanossa, matkustusasiakirjojen ja henkilöllisyyden selvittämisessä sekä palautusten valvonnassa hänellä voi olla myös roolia. Paluun toteutukseen tarvitaan muitakin kuin viranomaisia, jotka voivat toteuttaa paluuta, vakauttamista ja jälleenrakentamista tukevia hankkeita.  REX:n tehtävänä on osallistua ideointiin ja yhteistyökumppaneiden kartoittamiseen.

Kohdealue on varsinaisesti Bagdad ja mahdollisesti muutkin Irakin alueet. Alueellisesti hankkeen vaikuttavuus ulottuu kuitenkin Suomeen asti


Kiintiöpakolais- ja kuntaansijoittamishanke II
 Maahanmuuttovirasto
858 157,39 €

Turpro - hanke (kiintiövalintamatkojen turvallisuusprosessien kehittämisen hanke)
Maahanmuuttovirasto
430 657,44 €

Hankkeessa kehitetään pakolaiskiintiövalintamatkojen turvallisuusnäkökohtien huomioimista ja siten Suomen valmiuksia, turvallisesti sekä tehokkaasti, toteuttaa sovittuja kansainvälisiä velvollisuuksia pakolaispolitiikan suhteen. Hankkeen painopisteenä on luoda kiintiöpakolaisvalintamatkoille pysyvät sekä hyvin dokumentoidut turvallisuusnäkökohdat huomioivat  prosessit, mahdollistaen myös itsenäisen toiminnan. Käytännössä tämä toteutetaan siten, että prosessien luomisen lisäksi, myös henkilöstöä koulutetaan riittävälle tasolle, niin yksilöinä kuin ryhmänä, sillä nämä henkilöt saattavat joutua toimimaan hyvinkin haastavissa olosuhteissa. Tavoitteena itsenäinen kyky tunnistaa toimintaan liittyvät riskit ja niiden huomioinen toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa siten, että Suomen kansainväliset sitoumukset eivät vaarannu. Hankkeessa kartoitetaan lisäksi Nigerin olosuhteita ja turvallisuustilannetta


Kulttuuriorientaatiokoulutus Suomeen valituille kiintiöpakolaisille 2018- 2021.
 Maahanmuuttovirasto
1 072 337,00 €

Hanke vahvistaa Suomeen valittujen kiintiöpakolaisten kotoutumis- ja kuntiin asettumisvalmiuksia lisäämällä heidän kulttuuri- ja yhteiskuntatietoja ennen Suomeen muuttoa. Hankkeessa toteutetaan kahdeksan kiintiöpakolaisten sijaintimaissa tapahtuvaa lähiopetusjaksoa.

Navigaattori - Kohti monimuotoisia kuntia
Suomen Pakolaisapu ry
818 512,00 €

Hanke vahvistaa kuntapäättäjien ja -työntekijöiden valmiuksia vastaanottaa pakolaisia sekä tukea aikuisia pakolaisia kotoutumisessa suomalaiseen yhteiskuntaan ja uuteen kotikuntaan. Hanke perustuu dialogiperusteiseen lähestymistapaan, joka osallistaa hankkeen hyödynsaajia hanketoteutuksen eri vaiheissa. Hankkeessa a) selvitetään tiedontarpeet liittyen kuntapaikka- ja kiintiöpakolaisuusprosessiin (kuntapäättäjät ja -työntekijät) sekä Suomeen kotoutumiseen (aikuiset kiintiöpakolaiset), b) kehitetään selvityksessä identifioituihin tiedontarpeisiin vastaavia, dialogiperusteisia koulutusmalleja kuntapäättäjille, -työntekijöille ja aikuisille kiintiöpakolaisille sekä c) levitetään kehitettyjä koulutusmalleja ja toimintatapoja kaikille kunnille, jotka myöntävät kuntapaikkoja ja vastaanottavat kiintiöpakolaisia.


Sylvia4 - Pakolaisten kuntiin sijoittamisen tehostaminen
Työ- ja elinkeinoministeriö
5 997 268,67 €

Sylvia4-hankkeen tavoitteena on edistää kuntapaikkojen saamista kansainvälisen suojelun perusteella oleskeluluvan saaneille henkilöille tukemalla kuntia taloudellisin lisätuin sekä lisäämällä kuntien osaamista kansainväliseen suojeluun, pakolaisten vastaanottoon ja kotoutumisen edistämiseen liittyvissä kysymyksissä. Hankkeen toiminnoilla voidaan myös vaikuttaa asenneilmapiiriin tarjoamalla tietoa ja tukemalla pakolaisten vastaanottoon liittyvän osaamisen kehittämistä kunnissa. Hankkeesta pakolaisten vastaanoton tukemiseksi maksettavat lisätuet ovat kuntien haettavissa kunkin rahoituskierroksen ohjeistuksen mukaisesti KEHA-keskuksesta, joka tekee päätökset kunnille myönnettävistä tuista ja laskuttaa hanketta toteutuneiden kustannusten mukaan.

SOKU - Sotatraumatisoituneiden kuntoutushanke
Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr
867 790,00 €

Hanke tarjoaa poliknistä, psykiatrista avohoitoa vähintään 160 sotatraumatisoituneelle kiintiöpakolaiselle, sekä koulutusta, konsultointia ja työnohjausta 25 kunnan vähintään 400 työntekijälle. Hanke pilotoi digivälitteistä hoitotyötä. Toiminta tukee kiintiöpakolaisten pakolaissopimuksen mukaisten oikeuksien toteutumista täysimääräisesti siten, että heidän kotoutumisensa Suomeen tapahtuu kestävällä tavalla. Sotatraumat vaativat erikoistunutta hoitoa, koska potilaan tilanne kroonistuu helposti, toimintakyky katoaa, persoonallisuus muuttuu, masennuksesta tulee pysyvä olotila eikä ihminen kykene opiskelemaan tai työskentelemään. Hoitamattomat sotatraumat ovat selkeä este uuden oppimiselle ja siis myös kotoutumiselle. Esimerkiksi kieliopinnot saattavat kokonaan estyä traumojen vaikutuksesta. Hoitamattomina traumat vaikuttavat usein ylisukupolvisesti, koska vanhemman toimintakyvyn aleneminen vaikuttaa suoraan perheen lasten hyvinvointiin.


POKE - Pakolaistaustaisten ohjauksen kehittäminen
Kaakkois-Suomen ELY-keskus
2 150 000,00 €

Hankkeen tarkoituksena on nopeuttaa kiintiöpakolaistaustaisten maahanmuuttajien koulutus- ja työllistymispolkuja. Tavoitteeseen päästään TNO-henkilöstön osaamista ja verkostotyötä kehittämällä sekä tuomalla TE-hallinnon ja oppilaitosten asiantuntemus yhteen aikaisemmassa vaiheessa. Lisäksi hankkeessa pidetään infoja kiintiöpakolaistaustaisille


Pakolaisten mielenterveystyön valtakunnallisen tukirakenteen perustaminen ja osaamisen levittäminen (PALOMA2)
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
1 732 192,18 €

Hankkeessa rakennetaan, käynnistetään ja mallinnetaan pakolaisten mielenterveystyötä tukeva ja koordinoiva ja käytännönläheistä osaamista levittävä valtakunnallinen rakenne. THL koordinoi toimintaa ja tiedon levitystä valtakunnallisesti ja yhdistää alueet toisiinsa. Valtakunnallisen koordinaation vastinpareina jokaiseen viiteen yliopistosairaalaan perustetaan oma osaamiskeskittymänsä, joka levittää tietotaitoa omalla maantieteellisellä alueellaan yli sektorirajojen mm. konsultoiden, kouluttaen ja työnohjaten, sekä luo toimivat alueelliset verkostot, jotta yli sektorirajojen ulottuva yhteistoiminta pakolaisten mielenterveyden tukemisen osalta mahdollistuu ja helpottuu

LANU - Kidutettujen lasten ja nuorten kuntoutus
Helsingin diakonilaitoksen säätiö
997 796,76 €

Toiminnassa tehdään hoidon tarpeen arviointia, hoitoa, kuntoutusta ja palveluohjausta kiintiöpakolaisina Suomeen tulleille alle 24-vuotiaille kidutetuille ja vaikeasti traumatisoituneille lapsille ja nuorille, ja heidän perheen jäsenilleen. Käytännössä psyykkisistä kriisitilanteista ei ole aina mahdollista ja mielekästä erotella millä statuksella potilas on, eikä lähettävä taho aina osaa erotella statusta. Siksi potilaiksi voidaan ottaa resurssien salliessa myös muita kuin kiintiöpakolaisia.


Mielenterveyttä maahantuloon: Maahan tulevien psykoedukaatio ja mielenterveyden tukeminen (TUULI)
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
497 359,83 €

Hankkeessa tuotetaan korkeatasoista, pääasiassa videopohjaista psykoedukatiivista materiaalia maahan tuleville pakolaisille eri teemoista mielenterveyteen liittyen


Monibiometriatunnistuskokonaisuuden kehittäminen turvapaikkatutkintaan
Poliisihallitus
1 782 899,15 €

Hanke kehittää turvapaikkatutkinnan teknisiä edellytyksiä osana monibiometriatunnistus ohjelmaa.

.....Päättyneet hankkeet........


Turvapaikanhakijoiden alkuterveystarkastuksen valtakunnallinen kehittämishanke (TERTTU)
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
840 000,00 €

KUVAKO -kuvakommunikaatio vastaanottokeskuksissa
Suomen Humanistinen Ammattikorkeakoulu Oy
461 500,07 €

Lapset puheeksi - menetelmä vastaanottopalveluissa  -psykososiaalista tukea lapsiperheille ja haavoittuville
Maahanmuuttovirasto
310 354,07 €

OSAKA - turvapaikanhakijoiden työ- ja opintotoiminnan sekä osaamisen kartoittamisen kehittäminen
Maahanmuuttovirasto
589 979,57 €

Turvapaikanhakijanuorten Vamos
Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr
385 368,76 €

Hankkeessa kehitetään 16-29-vuotiaita turvapaikanhakijanuoria aktivoiva hoidollinen toimintamalli, joka hyödyntää Helsingin Diakonissalaitoksen menestyksellistä Vamos-työotetta.

Suomen kieli sanoo tervetuloa! - Kielioppaat vastaanottokeskusten kielen opetuksen tukena
Kirkon ulkomaanavun säätiö
124 879,60 €

Kaksivuotisessa Suomen kieli sanoo tervetuloa! -kieliopashankkeessa tuetaan vastaanottokeskuksia turvapaikanhakijoiden vastaanotossa tarjoamalla vastaanottokeskusten kielen opetukseen helposti lähestyttävä opetusmenetelmä, joka sopii erityisesti kriisitilanteessa eläville sekä lukutaidottomille

Euro-Auto - Automaattisen UMA-Eurodac -tiedonsiirtoliittymän rakentaminen
Maahanmuuttovirasto
292 478,31 €

Lasten kokemusasiantuntijatoiminta osana kotouttamista
Pelastakaa Lapset ry
130 654,86 €

Hankkeessa rakennetaan Suomeen saapuneiden lasten ja nuorten kokemusasiantuntijamalli osaksi kotoutumiseen liittyviä toimintaympäristöjä. Käytännön toteuttajana ovat kansalaisjärjestöt yhteistyössä viranomaisten ja kolmannen sektorin palveluverkoston kanssa.

Turvapaikanhakijoiden yleisen oikeudellisen neuvonnan tila ja kehittämistarpeet
Pakolaisneuvonta ry
76 049,34 €

Haavoittuvassa asemassa olevan turvapaikanhakijan palvelut 
Joutsenon vastaanottokeskus
225 350,78 €

Flow - Turvapaikkamenettelyn alkuvaiheen sujuvoittaminen viranomaisyhteistyötä, -työkaluja ja osaamista parantamalla
Maahanmuuttovirasto
401 198,24 €

VASUMA - Vastaanottokeskusten asiakasrekisterin kehittäminen suurten asiakasmäärien vastaanottoon
Maahanmuuttovirasto
551 453,30 €

urvapaikanhakijoiden perus- ja ihmisoikeuskäsityksen edistäminen sekä väkivaltaa ehkäisevien työmenetelmien kehittäminen vastaanottotyössä - TURVA-hanke
Oulun vastaanottokeskus
506 063,50 €

AsylE-Service - Avustajien ja edustajien sähköisen asiointipalvelun käyttöönotto.
Maahanmuuttovirasto
400 000,00 €

Flow2 - Turvapaikkamenettelyn sujuvoittaminen viranomaisten tutkintamenetelmiä ja tietojärjestelmätyökaluja kehittämällä
Maahanmuuttovirasto
389 354,32 €

LAAVA (Laadunvalvonta) - systemaattinen menetelmä turvapaikkapäätöksenteon laadun arvioimiseksi ja tilastoimiseksi.
Maahanmuuttovirasto
450 646,16 €

Migstat - Turvapaikka- ja vastaanottojärjestelmiä koskevan tilastoinnin kehittäminen
Maahanmuuttovirasto
186 783,31 €

VIEKKU (Vieraat kulttuurit vierelle kulkemaan)
Rautalammin kunta
442 280,52 €

KARIBUNI -tervetuloa
Nurmijärven kunta, perhe- ja sosiaalipalvelut
208 806,54 €

Yhteinen kuntamme
Kauniaisten kaupunki
344 926,30 €

Maahanmuuttajien alkuvaiheen kotoutumista edistetään vahvistamalla heidän osallisuuttaan

Kotona kaupungissa -Pakolaistaustaisten nuorten ja lapsiperheiden asumisvalmennus Espoossa ja Oulussa
 Espoon kaupunki
569 999,99 €

Hankkeessa suunnitellaan ja toteutetaan pakolaistaustaisille nuorille ja lapsiperheille asumisvalmennuskokonaisuus. Tavoitteena on, että mahdollisimman suuri osuus uusista pakolaistaustaisista nuorista ja perheistä osallistuisi valmennukseen. Oppituntimaisen opiskelun lisäksi osallistujat harjoittelevat asumiseen liittyviä taitoja harjoitteluasunnoissa. Valmennuksen sisältöjä ovat asunnon hakeminen, kodinhoito, asumiseen liittyvä taloudenhallinta sekä vuokralaisen oikeudet ja velvollisuudet.

MATEAS – Maahanmuuttajat terveyspalveluiden asiakkaina
Tampereen ammattikorkeakoulu oy
360 000,00 €

MARJAT - Maahanmuuttajien kotoutumisen edistäminen terveyden ja hyvinvoinnin keinoin
Turun ammattikorkeakoulu oy
188 598,79 €

Stig in! Astu sisään! Come In!
Elinikäisen oppimisen keskus, Åbo Akadem
533 333,33 €

Orimattilan kaupungin kotouttamishanke
Orimattilan kaupunki
210 000,00 €

Myintegration.fi
Hämeenlinnan kaupunki
410 299,48 €

Myintegration.fi on palvelu, jolla yhdistetään alueen kotoutumiseen liittyvien toimintojen näkyvyyttä ja saavutettavuutta. Hanke jakautuu 3 osa-alueeseen 1) Kotoutujan näkökulma ja menetelmällisyys, jossa luodaan digitaalinen alkukartoituspohja, joka on jatkossa jalostettavissa digitaaliseksi kotoutumissuunnitelmaksi.

Valtakunnalliset kulttuurisensitiiviset toimintakyvyn arviointimenetelmät ja mobiilisovellus alkukartoitukseen.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL)
347 263,90 €

Hankkeessa kehitetään kulttuurisensitiivisiä toimintakyvyn arviointimenetelmiä, joita käytetään valtakunnallisesti kiintiöpakolaisten ja vastaanottokeskuksista tulleiden maahanmuuttajien alkuvaiheen kotoutumisessa.

Jane, jalkautuva neuvonta
Helsingin kaupunki
839 995,27 €

ane on jalkautuvan neuvonnan yhdenvertaisuutta edistävä hanke, kohderyhmänä kolmansista maista tulleet syrjäytymisvaarassa olevat. Hanke vie monikielisen palveluohjauksen, tiedon ja osallisuuteen aktivoivan toiminnan lähiöihin. Janen päätoimintapaikka on  kauppakeskus Puhoksessa, mutta toimintoja, koulutuskokonaisuuksia ja osallistavaa toimintaa toteutetaan eri puolilla Helsinkiä. Kohdealueita: Itäkeskus, Vuosaari, Kontula, Malmi ja Länsi-Helsinki.

Suomen kieli sanoo tervetuloa 2: Osallisuuden kieltä oppimassa
KIRKON ULKOMAANAVUN SÄÄTIÖ
189 000,00 €

Koti Hyvinkäällä
Hyvinkään kaupunki
286 843,28 €

Resurssipankki: järjestöyhteistyö ja ohjaus kuntiin kotoutumisen tukena (Vihti, Lohja, Raasepori, Karkkila)
Vihdin kunta
236 369,50 €

Kotoisa - kolmannen maan kansalaisten asuttamisen ja osallisuuden kehittämishanke
Jyväskylän kaupunki
200 311, 61 €

Yhteisöllinen kotoutuminen - ryhmä- ja perhekohtainen vapeehtoistoiminta pakolaistaustaisten lapsiperheiden kotoutumisen tueksi
Pelastakaa Lapset ry
329 274,29 €

Tukea perheryhmäkotitoiminnan kehittämiseen ja yksintulleiden alaikäisten kotoutumiseen Uudellamaalla -hanke, TUKENA -hanke
Uudenmaan ELY-keskus
557 988,52 €

Kehitetään organisaatio- ja kuntarajat ylittävää traumatietoista työskentelyä sekä vahvistetaan psykososiaalisen tuen osaamista Uudenmaan alueen alaikäisyksiköissä.

Suomi taskussa
Lahden kaupunki, Sosiaali- ja terveystoimiala, Alueellinen integraatiopalvelupiste Alipi
198 313,68 €

Siltoja rakentamassa. Joensuun seudun maahanmuuttajapalvelujen kehittämis- ja käynnistämishanke
Joensuun kaupunki, konsernihallinto
464 520,54 €

Hankkeessa kehitetään Joensuun seudulle pakolaisina tulleiden henkilöiden kotoutumisen alkuvaiheen tukipalveluita kuten omakielistä matalan kynnyksen neuvontaa sekä kieli-, kulttuuri- ja yhteiskuntatietouden koulutuskokonaisuuksia. Tavoitteena on edistää maahanmuuttajien osallisuutta, yhteiskuntaan sopeutumista sekä pidemmällä aikavälillä myös työllistymisen edellytyksiä

KEPELI - Kotoutumista kehollisilla ja pelillisillä menetelmillä
Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy
298 986,67 €

Kepeli-hankkeessa kehitetään kotoutumista edistäviä kehollisia ja pelillisiä menetelmiä maahanmuuttajien ryhmiin. Tavoitteena on luoda innostavia ja vaikuttavia menetelmiä, joiden yhteydessä sekä vahvistetaan suomen kielitaitoa ja yhteiskuntatietoutta että lisätään elämänhallintaa ja itsetuntemusta. Osa menetelmistä soveltuu myös kohtaamistilanteisiin kantaväestön kanssa esim. oppilaitoksissa. Hankkeessa järjestetään pääkaupunkiseudunkuntien ja maahanmuuttajien järjestöjen edustajille yhteistyöfoorumeita, joissa jaetaan tietoa alkuvaiheen kotoutumisen tarpeista.


Sata omenapuuta - moninuorinen Suomi
Turun ammattikorkeakoulu oy
452 997,20 €

Hankkeen päätavoitteena on kolmansien maiden nuorten, etenkin haavoittuvassa asemassa olevien, kotouttamisen tukeminen Turussa, Uudessakaupungissa ja Raisiossa. Hankkeessa järjestettävien toiminnallisten työpajojen ja tapahtumien avulla tuetaan nuorten identiteettiä ja valmiuksia vaikuttaa yhteiskunnallisesti. Hankkeen näyttävin tapahtuma on Suomi 100-vuoden juhlatapahtuma "Sata omenapuuta". Hankkeen tutkimus dokumentoi tehtävää kehitystyötä. Siinä selvitetään kohderyhmän nuorten kokemuksia ja kantaväestön valmiuksia kohdata toisiaan. Tutkimustuloksia hyödynnetään hankkeen kehittämistyössä ja koulutusten osana. Koulutuksella vahvistetaan kuntien ja järjestöjen ammattilaisten kulttuuritietoista osaamista. Hanke lisää kolmansien maiden nuorten ja kantaväestön kahdensuuntaista integraatiota ja vähentää osaltaan alueellistaradikalisoitumiskehitystä.


Starttivoimaa
Suomen Punainen Risti
577 639,15 €

VOIMA Yhteistyöstä voimaa kotouttamiseen
Iisalmen kaupunki
146 077,93 €

VOIMA-hanke keskittyy viranomaisten ja järjestöjen yhteistoiminnan koordinointiin ja kehittämiseen kotouttamistoimenpiteissä

Frendi
Föreningen Luckan i huvudstadsregionen r.f.
160 657,10 €

FRENDI-hankkeessa luodaan luonnollisia kohtaamispaikkoja kantaväestön ja nuorten maahanmuuttajien välille. LUVA / VALMA -valmistavassa opetuksessa olevat oppilaat tapaavat ruotsinkielisten lukioiden opiskelijoita. Molempia ryhmiä perehdytetään kohtaamisiin ennen kuin heidät saatetaan yhteen. Yhteensä kaksi oppilasryhmää koulutetaan.Tavoitteena on, että opiskelijat käyvät yhdessä läpi oppimisprosessin, selvittävät ja esittelevät asioita yhdessä. Opiskelijat saavat hankkeelta kurssipäiväkirjan, jossa he pohtivat oppimista edesauttavia tekijöitä.


TAKU, Tasa-arvoinen kuntalainen
Helsingin kaupunki, Kaupunginkanslia, Osallisuus- ja neuvontayksikkö
242 141,37 €

Helsingin kaupungin hallintokunnat toimivat hankkeessa yhteistyössä moskeijoiden ja muslimiyhdistysten kanssa tavoitteena kehittää palveluohjaukseen ja neuvontaan uusia, dialogisia ja tarinallisia malleja, jotka sekä saavuttavat heikoimmin kotoutumiseensa tukea saavat että vahvistavat muslimiyhdistyksiä kotoutumisen tukipalvelujen ja neuvonnan tuottajina

Järjestöistä voimaa kotoutumiseen -hanke
Uudenmaan ELY-keskus
520 000,00 €

Hankkeessa luodaan tietojärjestelmä, jonka avulla sekä asiakastilanteissa maahanmuuttajia ohjaavat työntekijät että maahanmuuttajat itse löytävät tehokkaammin järjestöjen palveluita.

MIELI - Maahanmuuttajien ennaltaehkäisevän mielenterveystyön malli
Pudasjärven kaupunki
289 808,12 €

Hankkeessa luodaan Pudasjärvelle uusi maahanmuuttajien psyykkistä terveyttä ylläpitävä, mielenterveyden ongelmia ennaltaehkäisevä ja oikea-aikaista hoitoon pääsyä edistävä toimintamalli.

Perhehoito kotouttaa! - Ilman huoltajaa maahan tulleiden lasten ja nuorten perhehoidon kehittäminen
SuomessaPelastakaa Lapset ry
338 459,03 €

Hankkeen tavoitteena on 1) hankkeen aikana rekrytoida kantasuomalaisia ja maahanmuuttajaperheitä perhehoitajiksi.

Teematietosivusto kotoutumisen seurantaan
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Kansantautien ehkäisyn yksikkö
173 589,97 €

Hankkeessa kootaan kansallisista tietolähteistä maahanmuuttajien näkökulmasta keskeisiä terveys- ja hyvinvointitietoja huomioiden kansalliset suositukset seurantaindikaattoreista.

ERSUS - Helppo lukea - lausua - ymmärtää - palvelu
Maahanmuuttovirasto
228 553,93 €

RIO - Kiertävä maahanmuuton asiantuntija
 Maahanmuuttovirasto
406 516,25 €

RIO kehittää yhteistyössä edustustojen kanssa oleskeluluvan hakemiseen liittyviä toimintoja haasteellisissa maissa. Tavoitteena on selkeät prosessit oleskeluluvan edellytysten tarkistamiselle, haasteellisten hakemusten erottelemiselle nopeasti käsiteltävistä hakemuksista ja haastattelua vaatien hakemusten erottelemiselle muista hakemuksista luotujen hakijaprofiilien avulla. Hankkeessa huolehditaan UMA:n täysipainoisesta hyödyntämisestä prosessien tehostamiseksi ja tilastojen parantamiseksi sekä edistetään Luvalla-Hetu hankkeen tulosta, hetu:n hakemista. Hankkeessa selvitetään millaiset hakemukset vaativat Migrin asiantuntemusta haastatteluissa sekä selvitetään ja testataan tietotekniset, tila- ja tietoturvallisuuteen liittyvät asiat niin, että RIO voi haastatella valikoidut hakijat etänä. UM ja edustustot puoltavat Migrin asiantuntemuksen käyttöä toimintamallien kehittämisessä, joilla edistetään laillista maahanmuuttoa.


Work it!
Maahanmuuttovirasto
325 494,66 €

Migri lanseerasi uuden Enter Finland verkko- ja mobiiliasiointipalvelun hakija-asiakkaille kesäkuussa 2015

VAPA - vapaaehtoisen paluun ohjauksen tehostaminen
Maahanmuuttovirasto
696 994,80 €

Hankkeessa kehitetään ja tehostetaan vastaanottokeskuksissa annettavaa vapaaehtoisen paluun ohjausta ja neuvontaa sekä vapaaehtoisen paluun piiriin ohjaamista. Hankkeessa pyritään estämään laitonta maassa oloa.

VAPA 2 - Vapaaehtoisen paluun ohjauksen tehostaminen
Maahanmuuttovirasto
1 008 545,20 €

Hankkeen tavoitteena on saada mahdollisimman moni kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut palaamaan kotimaahansa vapaaehtoisesti. Hankkeessa tehostetaan vastaanottokeskuksissa annettavaa vapaaehtoisen paluun asiakasneuvontaa yksilöllisin asiakastapaamisin. Hankkeessa pyritään juurruttamaan tässä ja aiemmissa vapaaehtoisen paluun hankkeissa kertynyttä tietoa hyvistä käytännöistä koko vastaanottokentälle.

Vapaaehtoisen paluun vakiinnuttaminen
Maahanmuuttovirasto
358 609,23 €

Vapaaehtoinen paluu siirtyi 1.7.2015 osaksi vastaanottokeskusten ja Maahanmuuttovirastontehtäviä. Hankkeella tuetaan tämän muutoksen onnistumista. Hankkeessa tuotetaan vapaaehtoisen paluun tiedotusmateriaaleja, järjestetään koulutus- ja tiedotustilaisuuksia vastaanottokeskuksille, viranomaisille ja sidosryhmille, laaditaan ohjeistusta viranomaisille. Hankekumppaneina olevissa vastaanottokeskuksissa kehitetään vapaaehtoisen paluun asiakastyön menetelmiä ja jaetaan tätä hankkeen aikana kertyvää osaamista kaikkienvastaanottokeskusten käyttöön. Hankkeessa tuetaan myös vapaaehtoisen paluun toimeenpanoon tarvittavien tietojärjestelmämuutosten toteuttamista


AUDA- Vapaaehtoinen paluu Irakiin, Afganistaniin ja Somaliaan
Maahanmuuttovirasto
1 259 405,68 €

Hankkeen tavoitteena on kehittää Suomen vapaaehtoisen paluun kansallista rakennetta ja kytkeä osaksi sitä paluun edellytyksiä vahvistava yhteistyö heidät vastaanottavan maan kanssa. Yhteistyötä paluuasioissa tehdään myös muiden EU-maiden kanssa. Osaksi järjestelmää liitetään myös seuranta, jonka avulla saadaan tietoa palanneiden suojelullisesta tilanteesta, mutta myös uudelleenkotoutumiseen tähdänneiden toimenpiteiden osuvuudesta. Hankkeessa pilotti/kohdemaita ovat Irak, Somalia ja Afganistan, joissa myös testataan, miten suomalaiset kriisinhallinnan asiantuntijat välittää tietoa paluun edellytyksissä Hankkeessa toteutetaan myös viestintäkampanja, jonka tavoitteena on selventää, miten vapaaehtoinen paluu toimii ja dialogiprosessi diasporan kanssa. Siinä tavoitteena on käydä keskustelua diasporan mahdollisuuksista vakauttamisessa ja paluussa.


Maasta poistamistoimenpiteiden valtakunnallinen yhdenmukaistaminen ja kehittäminen - MAPPI
Poliisihallitus
244 474,91 €

Hankkeen avulla pyritään varmistamaan valtakunnallisesti yhdenmukainen toimintamalli maasta poistamisprosessin eri vaiheissa. Yhtenäiset toimintamallit ja prosessit varmistavat palauttamispäätöksen saaneiden yhdenvertaisen kohtelun, huomioiden erityisesti haavoittuvassa asemassa olevat henkilöt. Hankkeessa annettavalla koulutuksella varmistetaan ammattitaitoisen henkilöstön riittävä määrä. Kolmansien maiden kanssa tehtävällä viranomaisyhteistyöllä pyritään edistämään palautustoiminnan sujuvuutta


Turvattomat
Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö
196 852,50 €

Hanke täydentää viranomaistyötä 1) tarjoamalla kielteisen päätöksen saaneille turvapaikanhakijoille yksilö- ja ryhmämuotoista psykososiaalista tukea, 2) tarjoamalla oikeaa, tarpeenmukaista ja oikea-aikaista neuvontaa ja tarvittaessa palveluohjausta, sekä 3) rakentamalla kansalaistoiminnan keinoin vuorovaikutustilanteita, joissa purkaa stressiä, huolta ja pelkoja, sekä voimavaraistua ja motivoitua seuraavaan elämänvaiheeseen. Turvapaikkaprosessin päättymistä seuraavan vapaaehtoisen paluun pitää olla kunniallinen ja se edellyttää oikeaa tietoa, sekä turvapaikanhakijan elämän hallinnan tunteen ja toimijuuden vahvistamista. Hanke jakaa myös realistista tietoa siitä mitä tarkoittaa jäädä vailla oleskelulupaa Suomeen, elää ilman sukulaisia ja perhettä, ja millaisia seurauksia siitä voi olla. Hanke varmistaa osaltaan, että Suomeen ei synny ilman maassaolo-oikeutta oleskelevien ihmisten joukkoa.


Paluutoimenpiteiden kehittämishanke
Poliisihallitus
1 032 646,68 €

Hankkeen avulla luodaan ja kehitetään menetelmiä, joiden avulla tehostetaan kolmansiin maihin palaavien ja poistettavaksi määrättyjen henkilöiden identifiointia ja matkustusasiakirjojen hankintaa. Riittävällä resursoinnilla pyritään toimivaan yhteistyöhön kolmansien maiden edustustojen sekä kohdemaiden maahanpääsystä vastaavien viranomaisten kanssa. Toimintaa suunnataan erityisesti haastaviin kohdemaihin. Teknisiä välineitä hankkimalla ja niitä hyödyntämällä tavoitetaan tehokkaammin sekä maastapoistamisen täytäntöönpanoa pakoilevia sekä samalla myös rikokseen syyllistyneitä henkilöitä. Koulutetaan maastapoistamiseen ja ulkomaalaisvalvontaan osallistuvia henkilöitä.

AMAL - Ammatista toivoa
Tampereen ammattikorkeakoulu Oy
47 525,00 €

Hankkeessa haastatellaan turvapaikanhakijoita sekä heidän kanssaan työskenteleviä asiantuntijoita, jotta saadaan selville kohderyhmän koulutukselliset ja ammatilliset tarpeet. Irakin tilanne kartoitetaan selvitysmatkalla ja yhteisillä skype- jne. kokouksilla sekä Suomessa järjestettävässä yhteisessä työseminaarissa. Suomalaisten oppilaitosten edellytykset toimia hauraiden alueiden koulutuksen kehittämisessä selvitetään haastatteluilla ja kyselyllä. Hankkeessa luodaan kansallinen temaattinen yhteistyöverkosto, joka on mukana laatimassa jatkosuunnitelmaa.


Palautusten valvonnan kehittäminen
Yhdenvertaisuusvaltuutettu
581 943,40 €

Hankkeessa kehitetään vuonna 2014 aloitettua palautusten valvontaa. Kehittämistyöllä Suomeen vakiinnutetaan EU-direktiivin ja kansallisen lainsäädäntömme velvoittama maasta poistamisen ulkopuolinen ja riippumaton valvontajärjestelmä, joka vahvistaa kolmansien maiden kansalaistenoikeusturvaa palautustilanteissa. Erityistä huomiota kehittämistyössä kiinnitetään haavoittuvassa asemassa olevien henkilöiden asemaan. Valvonta lisää maasta poistamisen läpinäkyvyyttä ja edistää palautusprosessin kehittämistä perusoikeuksien ja ihmisoikeussopimusten suuntaisesti


Kiintiöpakolais- ja kuntaansijoittamishanke
Maahanmuuttovirasto
368 298,51 €

Maahanmuuttoviraston hankkeessa sujuvoitetaan kiintiöpakolaisten kuntaansijoittamisen poikkihallinnollista prosessia selvittämällä tietoteknisiä mahdollisuuksia tiedonkulun tehostamiseksi.


LAKO-AUTO 2015-2016
Työ- ja elinkeinoministeriö
167 000,00 €

Tietojärjestelmien VTJ-UMA-Rondo välisten yhteenliittymien rakentaminen. Automatisointi perustuu uusiin liittymiin VTJ (väestötietojärjestelmä), UMA (ulkomaalaisasioiden sähköinen asian käsittely järjestelmä) ja Rondo (laskujen ja asiakirjojen kierrätys-ja arkistointijärjestelmä) välillä.


Kulttuuriorientaatiokoulutus Suomeen valituille kiintiöpakolaisille 2017-2018
Maahanmuuttovirasto
367 585,39 €

Hankkeessa valmennetaan Suomeen valittuja kiintiöpakolaisia Suomeen saapumiseen ja asettautumiseen järjestämällä kulttuuriorientaatiokoulutuksia ennen maahantuloa sekä kehittämällä edelleen sitä tukevia verkkosivuja ja muuta materiaalia. Koulutuksen yleisenä tavoitteena on auttaa Suomeen muuttavia kiintiöpakolaisia saamaan mahdollisimman realistinen käsitys uudesta kotimaastaan sekä tukea hyvän kotoutumisen rakentumista vahvistamalla pakolaisten aktiivisuutta ja taitoja, jotka auttavat uuteen kotimaahan sopeutumisessa, mukaan lukien mahdollisuus tutustua Suomen kieleen. Koulutus tarjoaa välineitä kohdata uusi ja erilainen elämä uudessa maassa, käsitellä uusia asioita sekä motivoi uuden oppimiseen. Koulutuksessa, koulutusjärjestelyissä sekä materiaalin valmistelussa on huomioitu eri kohderyhmät, olosuhteiden moninaisuus, ihmisten fyysiset ja psyykkiset erilaisuudet, erilaiset koulutus-, kulttuuri- ja uskonnolliset tausta sekä erityisen haavoittuvassa asemassa olevat.


Kiintiöpakolaisten kulttuuriorientaatiohanke
 Maahanmuuttovirasto
454 675,46 €

Suomeen hyväksytyille kiintiöpakolaisille annetaan realistinen kuva Suomeen muuttamisesta, siihen liittyvästä elämänmuutoksesta sekä heidän tulevasta elämästään Suomessa jo ennen heidän Suomeen saapumista.

Sylvia3 - Pakolaisten kuntiin sijoittamisen tehostaminen
Työ- ja elinkeinoministeriö
3 882 040,00 €

Sylvia3-hankkeen tavoitteena on edistää kuntapaikkojen saamista kiintiöpakolaisille ja kansainvälisen suojelun perusteella oleskeluluvan saaneille henkilöille tukemalla kuntia taloudellisin lisätuin, lisäämällä kuntatyöntekijöiden, -päättäjien ja luottamushenkilöiden osaamista kansainväliseen suojeluun ja pakolaisten vastaanottoon liittyvissä kysymyksissä ja vaikuttamalla asenneilmapiiriin. Hankerahoituksesta maksetaan kunnille tietyin perustein määrittyviä lisätukia. Kunnat voivat hakea tukia hankkeen ohjeistuksen mukaisesti KEHA-keskuksesta, joka maksaa ne toteutuneiden kustannusten mukaisina ja laskuttaa hankkeelta. Tiedon ja osaamisen lisäämiseksi hanke järjestää pakolaisten vastaanottoon ja kotouttamiseen liittyviä tilaisuuksia ja koulutuksia.

Sylvia3b - Pakolaisten kuntiin sijoittamisen tehostaminen
Työ- ja elinkeinoministeriö
2 000 000,00 €

Hankkeen tavoitteena on edistää kuntapaikkojen saamista kiintiöpakolaisille ja kansainvälisen suojelun perusteella oleskeluluvan saaneille henkilöille tukemalla kuntia taloudellisin lisätuin. Hanke täydentää Sylvia3-hanketta, jolle saatiin toimintatuen rahoituspäätös 31.8.2016 (SMDno-2016-1146).Hankerahoituksesta maksetaan kunnille tietyin perustein määrittyviä lisätukia. Kunnat voivat hakea tukia hankkeen ohjeistuksen mukaisesti KEHA-keskuksesta, joka maksaa ne toteutuneiden kustannusten mukaisina ja laskuttaa hankkeelta.


SYLVIA II - Pakolaisten kuntiin sijoittamisen tehostaminen
Työ- ja elinkeinoministeriö
3 752 217,00 €

TEM:n SYLVIAII-hankkeella haetaan tehostetusti kuntapaikkoja niille, jotka ovat saaneet kansainvälisen suojelun perusteella oleskeluluvan Suomessa. Tavoitteena on turvata kuntapaikkojen riittävyys tukemalla kuntia taloudellisesti ja lisäämällä kuntien henkilöstön osaamista. Hankkeesta maksetaan bonusrahaa kunnalle, joka vastaanottaa ensimmäisen kerran tai neljän vuoden tauon jälkeen pakolaisia vähintään 20 hengen ryhmän. Vastaanottoa tuetaan myös maksamalla kertaluonteista lisäosaa laskennalliseen korvaukseen kaikista vuonna 2015 kuntaan tulleista sekä tuetaan varautumisvalmiutta hätätapausten vastaanottoon.


Asumistaidot kiintiöpakolaisten kotoutumisessa
Sininauhasäätiö
412 100,44 €

Hankkeessa tuetaan kiintiöpakolaisten asumisen onnistumista levittämällä hyviä toimintamalleja valtakunnallisesti, järjestämällä asumistaitokursseja kunnissa ja tarjoamalla asumisen tukea. Valtakunnallisella tasolla kootaan koulutuspaketti ja materiaali koskien maahanmuuttajien asumisen erityiskysymyksiä ja hyväksi koettuja kotouttamista edistäviä toimintamalleja. Lisäksi järjestetään n. 4 valtakunnallista koulutustilaisuutta kiintiöpakolaisia ensimmäistä kertaa ottavien kuntien maahanmuutto- ja asumisen toimijoille.


OSKU - Täsmäohjaus pakolaisten kuntiin siirtymisen tueksi
Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
518 364,00 €

Täsmäohjaus pakolaisten kuntaan siirtymisen tueksi -hankkeen (OSKU) tarkoitus on nopeuttaa ja yhdenmukaistaa kansainvälisen suojelun perusteella oleskeluluvan saaneiden kuntiin siirtymistä varmistamalla asunnon löytyminen ja siihen asettuminen viivytyksettä sekä luomalla edellytyksiä pysyvään asettumiseen alueelle/ kuntana. Tavoitteeseen päästään alueellisten viranomaisten ja vastaanottokeskusten kiinteämmällä kuntaan ohjaamisen yhteistyöllä, jakamalla tietoa pakolaisille eri alueiden asunto-, työ- ja opiskelumahdollisuuksista sekä luomalla pysyviä alueellisia yhteistyöverkostoja asumisen kanssa tekemisissä olevien tahojen (vuokranantajat, asumisneuvojat, tuettua asumista järjestävät) kanssa.


Pakolaisten mielenterveystoimien valtakunnallinen kehittämishanke PALOMA
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL)
1 032 907,30 €

Hankkeessa luodaan valtakunnallinen toimintamalli pakolaisten ja muiden kolmansista maista tulevien maahanmuuttajien mielenterveyspalveluiden hoitopolun eri vaiheisiin mielenterveysongelmien ennaltaehkäisemiseksi, tunnistamiseksi ja hoitamiseksi. Hankkeessa selvitetään eri toimijoiden toimintamalleja ja kartoitetaan ongelmakohtia hoitopolun eri vaiheissa.

Kotikunta – tukea kotouttamistyöhön kiintiöpakolaisia vastaanottaville kunnille
 Suomen Pakolaisapu ry
449 313,57 €

Kotoutujan mielenterveyden tueksi "KOTU"
Suomen Mielenterveysseura ry
288 499,37 €

Suomen Mielenterveysseura kouluttaa ”Mielenterveyden ensiapu (MTEA)” ohjaajia, jotka ohjaavat MTEA I ja II koulutuksia. Ohjaajille suunnitellaan yhden päivän syventävä kurssi, liittyen erityisesti pakoalaistaustaisten mielenterveyden riskitekijöihin.

Kitu lapset ja nuoret
Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö
875 693,44 €

Hankkeessa tehdään hoidon tarpeen arviointeja, hoitoa, kuntoutusta ja palveluohjausta kiintiöpakolaisina Suomeen tulleille alle 24-vuotiaille kidutetuille ja vaikeasti traumatisoituneille lapsille ja nuorille. Käytännössä psyykkisistä kriisitilanteista ei ole mahdollista ja mielekästä erotella aina millä statuksella potilas on, eikä lähettävä taho osaa aina erotella statusta. Siksi hankkeessa hoidetaan resurssien salliessa myös muita kuin kiintiöpakolaisia

ASIM - Pakolaisten asumisselvitys
Ympäristöministeriö
92 000,00 €

Ympäristöministeriön hallinnoimassa hankkeessa teetetään valtakunnallinen selvitys vuokraasuntojen kysyntä-ja tarjontatilanteesta pakolaisten kuntiin ohjaamisen näkökulmasta. Selvityksen laatija kokoaa niin julkisen kuin yksityisen vuokra-asumisen tiedot valtakunnallisesti, kokoaa erilaiset käytännöt ja laatii suositukset tulevaisuuden varalle. Ohjausryhmään kootaan laajalti asian kannalta relevantit tahot, millä myös edistetään näiden tahojen keskinäistä verkostoitumista.

Sisäiset siirrot
Maahanmuuttovirasto
1 943 637,38 €

Suomi on sitoutunut EU:n taakanjakosopimuksen puitteissa ottamaan vastaan 2078 sisäisesti siirrettävää turvapaikanhakijaa Kreikasta ja Italiasta. AMIF-rahoituksen avulla saadaan lisäresurssit turvapaikan hakijoiden hakemusten tutkintaan ja siihen liittyviin kuluihin, kuten tulkkaukseen sekä vastaanottokulujen osittaiseen kattamiseen. Prosessin kehittämiseksi hankkeeseen liittyy poikkihallinnollista yhteistyötä, yhteistyötä kolmannen sektorin kanssa sekä kansainvälistä tietojenvaihtoa Euroopan unionin jäsenmaiden välillä prosessien kehittämiseksi.


Sisäiset siirrot 2
Maahanmuuttovirasto
913 593,00 €

Suomi on sitoutunut EU:n taakanjakosopimuksen puitteissa ottamaan vastaan 2078 sisäisesti siirrettävää turvapaikanhakijaa Kreikasta ja Italiasta. Neuvoston päätösten mukaisesti Suomelle allokoitu raha käytetään täysimääräisesti kompensoimaan sisäisesti siirrettävien turvapaikanhakijoiden vastaanottamisesta aiheutuvia kuluja. Lisäresurssit käytetään sisäisesti siirrettävien turvapaikanhakijoiden vastaanoton kustannuksiin, joihin sisältyvät majoitus, sosiaalipalvelut, terveydenhuoltopalvelut, tulkki- ja käännöspalvelut, työ- ja opintotoiminta sekä ateriat.


https://eusa-rahastot.fi/documents/3488306/0/AMIF+HANKELISTA+14.5.2020.pdf/ff8063a9-c46b-3043-3bf8-246e977f0dbe/AMIF+HANKELISTA+14.5.2020.pdf

Turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston hankkeet, päivitetty 14.5.2020

 EU:n turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahastosta tuetaan kymmentä uutta hanketta
Sisäministeriö 19.5.2020 11.02
Tiedote 49/2020
https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/1410869/eu-n-turvapaikka-maahanmuutto-ja-kotouttamisrahastosta-tuetaan-kymmenta-uutta-hanketta

Lisätietoja:

erityisasiantuntija Kristiina Mauriala, p. 0295 488 275, kristiina.mauriala@intermin.fi
erityisasiantuntija Iikka Saunamäki, p. 0295 488 267, iikka.saunamaki@intermin.fi
Lisätietoja hankkeista
Turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahasto

 Valtioneuvosto
Statsrådet | Finnish Government

https://eusa-rahastot.fi/toimintaa-ja-tuloksia/rahoitetut-amif-hankkeetpectus3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 872
 • Liked: 6772
I kohta: Hankintaviranomainen
I.1)Nimi ja osoitteet
Virallinen nimi: Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä
Kansallinen yritys- ja yhteisötunnus: 0215606-8
Postiosoite: Keskussairaalankatu 7
Postitoimipaikka: Lahti
NUTS-koodi: FI1C3
Postinumero: 15850
Maa: Suomi
Yhteyshenkilö: Marika Hannukkala
Sähköpostiosoite: marika.hannukkala@phhyky.fi
Puhelin: +358 447195896

Internetosoite (-osoitteet):

Pääasiallinen osoite: http://www.phhyky.fi
I.1)Nimi ja osoitteet
Virallinen nimi: Heinolan kaupunki
Kansallinen yritys- ja yhteisötunnus: 1068892-9
Postiosoite: Rauhankatu 3
Postitoimipaikka: Heinola
NUTS-koodi: FI1C3
Postinumero: 18100
Maa: Suomi
Yhteyshenkilö: Pasi Töyli
Sähköpostiosoite: pasi.toyli@Heinola.fi

Internetosoite (-osoitteet):

Pääasiallinen osoite: http://www.heinola.fi
I.2)Tiedot yhteishankinnasta
Sopimukseen sisältyy yhteishankintaa
Mikäli kyseessä on yhteishankinta, johon osallistuu eri maita – sovellettava kansallinen hankintalaki:

Hankinta toteutetaan yhteishankintana Heinolan kaupungin kanssa. Kilpailutuksesta vastaa Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä.

I.3)Viestintä
Hankinta-asiakirjat ovat suoraan saatavilla täydellisinä, rajoituksetta ja maksutta osoitteesta: https://tarjouspalvelu.fi/phsotey?id=257002&tpk=a02975db-41f6-42e8-8823-4c2ec3865028
Lisätietoja saa edellä mainittu osoite
Tarjoukset tai osallistumishakemukset on tehtävä/jätettävä sähköisesti osoitteessa: https://tarjouspalvelu.fi/phsotey?id=257002&tpk=a02975db-41f6-42e8-8823-4c2ec3865028
I.4)Hankintaviranomaisen tyyppi
Alue- tai paikallistason viranomainen
I.5)Pääasiallinen toimiala
Terveydenhuolto

II kohta: Kohde
II.1)Hankinnan laajuus
II.1.1)Nimi:

Tulkkaus- ja käännöspalvelut

Viitenumero: D/2346/2019
II.1.2)Pääasiallinen CPV-koodi
79500000
II.1.3)Sopimuksen tyyppi
Palvelut
II.1.4)Lyhyt kuvaus:

Tarjousta pyydetään Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alueella puhuttujen kielten asioimistulkkauksesta, käännöspalveluista viranomaisille ja terveydenhuollon henkilöstölle, jotka työskentelevät maahanmuuttajien kanssa. Tulkkaus hoidetaan läsnäolotulkkauksena tai etätulkkauksena. Sopimus tehdään kahdeksi (2) vuodeksi allekirjoituksesta. Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä. Hankinta toteutetaan yhteishankintana Heinolan kaupungin kanssa. Kilpailutuksesta vastaa Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä.

II.1.5)Arvioitu kokonaisarvo
II.1.6)Osia koskevat tiedot
Tämä sopimus on jaettu osiin: kyllä
Tarjoukset voivat koskea kaikkia osia
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Läsnäolotulkkaus - arabia

Osa nro: 1
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79540000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Tulkkaus hoidetaan läsnäolotulkkauksena. Palvelua tuotetaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat tulkkauspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa. Tulkkauspalveluja hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle. Tulkkeja tarvitaan palvelun kattamiseksi arviolta n. 20.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Oikeustulkkaus: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen osa-alueittain (kielittäin), oikeustulkkaus voidaan ottaa osaksi tulkkaussopimusta vain, jos palveluntuottajaksi on valikoitunut ko. optiota tarjonnut palveluntuottaja. Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan.

Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Läsnäolotulkkaus - DARI

Osa nro: 2
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79540000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Tulkkaus hoidetaan läsnäolotulkkauksena. Palvelua tuotetaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat tulkkauspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa. Tulkkauspalveluja hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle. Tulkkeja tarvitaan palvelun kattamiseksi arviolta n. 10.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Oikeustulkkaus: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen osa-alueittain (kielittäin), oikeustulkkaus voidaan ottaa osaksi tulkkaussopimusta vain, jos palveluntuottajaksi on valikoitunut ko. optiota tarjonnut palveluntuottaja. Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Läsnäolotulkkaus - ENGLANTI

Osa nro: 3
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79540000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Tulkkaus hoidetaan läsnäolotulkkauksena. Palvelua tuotetaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat tulkkauspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa. Tulkkauspalveluja hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle. Tulkkeja tarvitaan palvelun kattamiseksi arviolta n. 3.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Oikeustulkkaus: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen osa-alueittain (kielittäin), oikeustulkkaus voidaan ottaa osaksi tulkkaussopimusta vain, jos palveluntuottajaksi on valikoitunut ko. optiota tarjonnut palveluntuottaja. Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Läsnäolotulkkaus - ESPANJA

Osa nro: 4
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79540000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Tulkkaus hoidetaan läsnäolotulkkauksena. Palvelua tuotetaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat tulkkauspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa. Tulkkauspalveluja hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle. Tulkkeja tarvitaan palvelun kattamiseksi arviolta n. 3.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Oikeustulkkaus: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen osa-alueittain (kielittäin), oikeustulkkaus voidaan ottaa osaksi tulkkaussopimusta vain, jos palveluntuottajaksi on valikoitunut ko. optiota tarjonnut palveluntuottaja. Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Läsnäolotulkkaus - KURDIBADINI

Osa nro: 5
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79540000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Tulkkaus hoidetaan läsnäolotulkkauksena. Palvelua tuotetaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat tulkkauspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa. Tulkkauspalveluja hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle. Tulkkeja tarvitaan palvelun kattamiseksi arviolta n. 3.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Oikeustulkkaus: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen osa-alueittain (kielittäin), oikeustulkkaus voidaan ottaa osaksi tulkkaussopimusta vain, jos palveluntuottajaksi on valikoitunut ko. optiota tarjonnut palveluntuottaja. Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Läsnäolotulkkaus - KURDISORANI

Osa nro: 6
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79540000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Tulkkaus hoidetaan läsnäolotulkkauksena. Palvelua tuotetaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat tulkkauspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa. Tulkkauspalveluja hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle. Tulkkeja tarvitaan palvelun kattamiseksi arviolta n. 15.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Oikeustulkkaus: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen osa-alueittain (kielittäin), oikeustulkkaus voidaan ottaa osaksi tulkkaussopimusta vain, jos palveluntuottajaksi on valikoitunut ko. optiota tarjonnut palveluntuottaja. Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Läsnäolotulkkaus - KURMANDZI

Osa nro: 7
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79540000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Tulkkaus hoidetaan läsnäolotulkkauksena. Palvelua tuotetaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat tulkkauspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa. Tulkkauspalveluja hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle. Tulkkeja tarvitaan palvelun kattamiseksi arviolta n. 8.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Oikeustulkkaus: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen osa-alueittain (kielittäin), oikeustulkkaus voidaan ottaa osaksi tulkkaussopimusta vain, jos palveluntuottajaksi on valikoitunut ko. optiota tarjonnut palveluntuottaja. Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Läsnäolotulkkaus - MANDARIINIKIINA

Osa nro: 8
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79540000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Tulkkaus hoidetaan läsnäolotulkkauksena. Palvelua tuotetaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat tulkkauspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa. Tulkkauspalveluja hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle. Tulkkeja tarvitaan palvelun kattamiseksi arviolta n. 3.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Oikeustulkkaus: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen osa-alueittain (kielittäin), oikeustulkkaus voidaan ottaa osaksi tulkkaussopimusta vain, jos palveluntuottajaksi on valikoitunut ko. optiota tarjonnut palveluntuottaja. Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Läsnäolotulkkaus - PERSIA

Osa nro: 9
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79540000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Tulkkaus hoidetaan läsnäolotulkkauksena. Palvelua tuotetaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat tulkkauspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa. Tulkkauspalveluja hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle. Tulkkeja tarvitaan palvelun kattamiseksi arviolta n. 10.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Oikeustulkkaus: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen osa-alueittain (kielittäin), oikeustulkkaus voidaan ottaa osaksi tulkkaussopimusta vain, jos palveluntuottajaksi on valikoitunut ko. optiota tarjonnut palveluntuottaja. Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Läsnäolotulkkaus - RANSKA

Osa nro: 10
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79540000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Tulkkaus hoidetaan läsnäolotulkkauksena. Palvelua tuotetaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat tulkkauspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa. Tulkkauspalveluja hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle. Tulkkeja tarvitaan palvelun kattamiseksi arviolta n. 3.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Oikeustulkkaus: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen osa-alueittain (kielittäin), oikeustulkkaus voidaan ottaa osaksi tulkkaussopimusta vain, jos palveluntuottajaksi on valikoitunut ko. optiota tarjonnut palveluntuottaja. Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Läsnäolotulkkaus - SOMALI

Osa nro: 11
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79540000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Tulkkaus hoidetaan läsnäolotulkkauksena. Palvelua tuotetaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat tulkkauspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa. Tulkkauspalveluja hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle. Tulkkeja tarvitaan palvelun kattamiseksi arviolta n. 4.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Oikeustulkkaus: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen osa-alueittain (kielittäin), oikeustulkkaus voidaan ottaa osaksi tulkkaussopimusta vain, jos palveluntuottajaksi on valikoitunut ko. optiota tarjonnut palveluntuottaja. Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Läsnäolotulkkaus - THAI

Osa nro: 12
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79540000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Tulkkaus hoidetaan läsnäolotulkkauksena. Palvelua tuotetaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat tulkkauspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa. Tulkkauspalveluja hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle. Tulkkeja tarvitaan palvelun kattamiseksi arviolta n. 4.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Oikeustulkkaus: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen osa-alueittain (kielittäin), oikeustulkkaus voidaan ottaa osaksi tulkkaussopimusta vain, jos palveluntuottajaksi on valikoitunut ko. optiota tarjonnut palveluntuottaja. Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Läsnäolotulkkaus - TIGRINJA

Osa nro: 13
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79540000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Tulkkaus hoidetaan läsnäolotulkkauksena. Palvelua tuotetaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat tulkkauspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa. Tulkkauspalveluja hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle. Tulkkeja tarvitaan palvelun kattamiseksi arviolta n. 10.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Oikeustulkkaus: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen osa-alueittain (kielittäin), oikeustulkkaus voidaan ottaa osaksi tulkkaussopimusta vain, jos palveluntuottajaksi on valikoitunut ko. optiota tarjonnut palveluntuottaja. Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Läsnäolotulkkaus - TURKKI

Osa nro: 14
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79540000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Tulkkaus hoidetaan läsnäolotulkkauksena. Palvelua tuotetaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat tulkkauspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa. Tulkkauspalveluja hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle. Tulkkeja tarvitaan palvelun kattamiseksi arviolta n. 10.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Oikeustulkkaus: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen osa-alueittain (kielittäin), oikeustulkkaus voidaan ottaa osaksi tulkkaussopimusta vain, jos palveluntuottajaksi on valikoitunut ko. optiota tarjonnut palveluntuottaja. Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Läsnäolotulkkaus - VENÄJÄ

Osa nro: 15
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79540000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Tulkkaus hoidetaan läsnäolotulkkauksena. Palvelua tuotetaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat tulkkauspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa. Tulkkauspalveluja hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle. Tulkkeja tarvitaan palvelun kattamiseksi arviolta n. 10.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Oikeustulkkaus: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen osa-alueittain (kielittäin), oikeustulkkaus voidaan ottaa osaksi tulkkaussopimusta vain, jos palveluntuottajaksi on valikoitunut ko. optiota tarjonnut palveluntuottaja. Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Läsnäolotulkkaus - VIRO

Osa nro: 16
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79540000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Tulkkaus hoidetaan läsnäolotulkkauksena. Palvelua tuotetaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat tulkkauspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa. Tulkkauspalveluja hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle. Tulkkeja tarvitaan palvelun kattamiseksi arviolta n. 3.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Oikeustulkkaus: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen osa-alueittain (kielittäin), oikeustulkkaus voidaan ottaa osaksi tulkkaussopimusta vain, jos palveluntuottajaksi on valikoitunut ko. optiota tarjonnut palveluntuottaja. Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Etätulkkaus - ARABIA

Osa nro: 17
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79540000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Tulkkaus hoidetaan etätulkkauksena. Palvelua tuotetaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat tulkkauspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa.Tulkkauspalveluja hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Etätulkkaus - DARI

Osa nro: 18
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79540000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Tulkkaus hoidetaan etätulkkauksena. Palvelua tuotetaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat tulkkauspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa. Tulkkauspalveluja hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Etätulkkaus - ENGLANTI

Osa nro: 19
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79540000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Tulkkaus hoidetaan etätulkkauksena. Palvelua tuotetaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat tulkkauspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa.Tulkkauspalveluja hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Etätulkkaus - ESPANJA

Osa nro: 20
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79540000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Tulkkaus hoidetaan etätulkkauksena. Palvelua tuotetaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat tulkkauspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa.Tulkkauspalveluja hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Etätulkkaus - KURDIBADINI

Osa nro: 21
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79540000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Tulkkaus hoidetaan etätulkkauksena. Palvelua tuotetaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat tulkkauspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa.Tulkkauspalveluja hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Etätulkkaus - KURDISORANI

Osa nro: 22
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79540000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Tulkkaus hoidetaan etätulkkauksena. Palvelua tuotetaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat tulkkauspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa.Tulkkauspalveluja hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Etätulkkaus - KURMANDZI

Osa nro: 23
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79540000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Tulkkaus hoidetaan etätulkkauksena. Palvelua tuotetaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat tulkkauspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa.Tulkkauspalveluja hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Etätulkkaus - MANDARIINIKIINA

Osa nro: 24
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79540000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Tulkkaus hoidetaan etätulkkauksena. Palvelua tuotetaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat tulkkauspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa.Tulkkauspalveluja hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Etätulkkaus - PERSIA

Osa nro: 25
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79540000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Tulkkaus hoidetaan etätulkkauksena. Palvelua tuotetaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat tulkkauspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa.Tulkkauspalveluja hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Etätulkkaus - RANSKA

Osa nro: 26
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79540000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Tulkkaus hoidetaan etätulkkauksena. Palvelua tuotetaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat tulkkauspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa.Tulkkauspalveluja hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Etätulkkaus - SOMALI

Osa nro: 27
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79540000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Tulkkaus hoidetaan etätulkkauksena. Palvelua tuotetaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat tulkkauspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa.Tulkkauspalveluja hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Etätulkkaus - THAI

Osa nro: 28
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79540000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Tulkkaus hoidetaan etätulkkauksena. Palvelua tuotetaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat tulkkauspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa.Tulkkauspalveluja hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Etätulkkaus - TIGRINJA

Osa nro: 29
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79540000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Tulkkaus hoidetaan etätulkkauksena. Palvelua tuotetaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat tulkkauspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa.Tulkkauspalveluja hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Etätulkkaus - TURKKI

Osa nro: 30
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79540000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Tulkkaus hoidetaan etätulkkauksena. Palvelua tuotetaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat tulkkauspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa.Tulkkauspalveluja hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Etätulkkaus - VENÄJÄ

Osa nro: 31
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79540000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Tulkkaus hoidetaan etätulkkauksena. Palvelua tuotetaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat tulkkauspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa.Tulkkauspalveluja hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Etätulkkaus - VIRO

Osa nro: 32
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79540000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Tulkkaus hoidetaan etätulkkauksena. Palvelua tuotetaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat tulkkauspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa.Tulkkauspalveluja hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Käännöspalvelut - ARABIA

Osa nro: 33
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79530000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Palvelua hankitaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat käännöspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa. Käännöspalvelua hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle. Kääntäjiä tarvitaan palvelun kattamiseksi arviolta n. 5.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Käännöspalvelut - DARI

Osa nro: 34
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79530000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Palvelua hankitaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat käännöspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa. Käännöspalvelua hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle. Kääntäjiä tarvitaan palvelun kattamiseksi arviolta n. 2.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Käännöspalvelut - ENGLANTI

Osa nro: 35
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79530000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Palvelua hankitaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat käännöspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa. Käännöspalvelua hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle. Kääntäjiä tarvitaan palvelun kattamiseksi arviolta n. 2.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Käännöspalvelut - ESPANJA

Osa nro: 36
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79530000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Palvelua hankitaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat käännöspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa. Käännöspalvelua hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle. Kääntäjiä tarvitaan palvelun kattamiseksi arviolta n. 1-2.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Käännöspalvelut - KURDISORANI

Osa nro: 37
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79530000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Palvelua hankitaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat käännöspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa. Käännöspalvelua hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle. Kääntäjiä tarvitaan palvelun kattamiseksi arviolta n. 3.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Käännöspalvelut - PERSIA

Osa nro: 38
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79530000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Palvelua hankitaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat käännöspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa. Käännöspalvelua hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle. Kääntäjiä tarvitaan palvelun kattamiseksi arviolta n. 3.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Käännöspalvelut - RANSKA

Osa nro: 39
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79530000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Palvelua hankitaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat käännöspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa. Käännöspalvelua hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle. Kääntäjiä tarvitaan palvelun kattamiseksi arviolta n. 2.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Käännöspalvelut - RUOTSI

Osa nro: 40
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79530000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Palvelua hankitaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat käännöspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa. Käännöspalvelua hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle. Kääntäjiä tarvitaan palvelun kattamiseksi arviolta n. 2-3.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Käännöspalvelut - TIGRINJA

Osa nro: 41
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79530000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Palvelua hankitaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat käännöspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa. Käännöspalvelua hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle. Kääntäjiä tarvitaan palvelun kattamiseksi arviolta n. 2.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Käännöspalvelut - TURKKI

Osa nro: 42
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79530000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Palvelua hankitaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat käännöspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa. Käännöspalvelua hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle. Kääntäjiä tarvitaan palvelun kattamiseksi arviolta n. 5.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot
II.2)Kuvaus
II.2.1)Nimi:

Käännöspalvelut - VENÄJÄ

Osa nro: 43
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79530000
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1C3
Pääasiallinen suorituspaikka:

Pääasiallinen suorituspaikka on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alue ja Päijät-Häme.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Palvelua hankitaan sosiaali-, terveys, sekä muiden viranomaisten käyttöön silloin, kun nämä tarvitsevat käännöspalveluja Päijät-Hämeessä ja tarvittaessa muualla Suomessa. Käännöspalvelua hankitaan mainitusta kielestä suomenkielelle ja suomenkielestä mainitulle kielelle. Kääntäjiä tarvitaan palvelun kattamiseksi arviolta n. 3.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 24
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiota. Tilaaja tekee erikseen päätöksen optiokausien käyttämisestä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: kyllä
Kuvaus mahdollisuuksista:

Lisäkielet: Option käyttämisestä hankintayksikkö tekee päätöksen kielittäin. Lisäkielet voidaan sisällyttää vain ko. palvelun osalta valituksi tulleen palveluntuottajan sopimukselle hankintayksikön harkinnan ja tarpeen mukaan. Sopimuksen jatkaminen: Sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) lisävuoden optiolla. Optioiden käytöstä päätetään erikseen. Tilaaja päättää erikseen option käyttämisestä.

II.2.12)Tietoa sähköisistä luetteloista
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot

III kohta: Oikeudelliset, taloudelliset, rahoitukselliset ja tekniset tiedot
III.1)Osallistumisvaatimukset
III.1.1)Ammattitoiminnan harjoittamiskelpoisuuden vaatimukset, myös ammatti- tai kaupparekistereihin kuulumista koskevat vaatimukset
III.1.2)Vaatimukset taloudellisesta ja rahoituksellisesta tilanteesta
III.1.3)Vaatimukset tekniselle ja ammatilliselle pätevyydelle
III.1.5)Tietoa varatuista hankintasopimuksista
III.2)Sopimukseen liittyvät ehdot
III.2.1)Tietoa yksittäisestä ammattikunnasta
III.2.2)Sopimuksen toteuttamista koskevat ehdot:
III.2.3)Tiedot sopimuksen toteuttamisesta vastaavasta henkilöstöstä

IV kohta: Menettely
IV.1)Kuvaus
IV.1.1)Menettelyn luonne
Avoin menettely
IV.1.3)Tietoa puitejärjestelystä tai dynaamisesta hankintajärjestelmästä
IV.1.4)Tiedot ratkaisujen tai tarjousten määrän rajoittamisesta neuvottelujen aikana
IV.1.6)Tietoa sähköisestä huutokaupasta
IV.1.8)Tietoa WTO:n julkisia hankintoja koskevasta sopimuksesta (GPA)
Hankintaan sovelletaan julkisia hankintoja koskevaa sopimusta: kyllä
IV.2)Hallinnolliset tiedot
IV.2.1)Samaa menettelyä koskeva aiempi julkaisu
IV.2.2)Tarjousten tai osallistumishakemusten vastaanottamisen määräaika
Päivämäärä: 19/12/2019
Paikallinen aika: 15:00
IV.2.3)Arvioitu päivä, jona tarjouspyynnöt tai osallistumishakemukset lähetetään valituille ehdokkaille
IV.2.4)Kielet, joilla tarjoukset tai osallistumishakemukset voidaan toimittaa:
Suomi
IV.2.6)Vähimmäisaika, joka tarjoajan on pidettävä tarjouksensa voimassa
Kesto (kuukausina): 6 (tarjouksen ilmoitetusta vastaanottopäivästä)
IV.2.7)Tarjousten avaamista koskevat ehdot
Päivämäärä: 19/12/2019
Paikallinen aika: 15:05

VI kohta: Täydentävät tiedot
VI.1)Toistuvia hankintoja koskevat tiedot
Kyse on toistuvasta hankinnasta: ei
VI.2)Tietoa sähköisistä työnkuluista
VI.3)Lisätiedot:
VI.4)Muutoksenhakumenettelyt
VI.4.1)Muutoksenhakuelin
Virallinen nimi: Markkinaoikeus
Postiosoite: Radanrakentajantie 5
Postitoimipaikka: Helsinki
Postinumero: 00520
Maa: Suomi
Sähköpostiosoite: markkinaoikeus@oikeus.fi
Puhelin: +358 295643300
Faksi: +358 295643314

Internetosoite: http://www.oikeus.fi/markkinaoikeus
VI.4.2)Sovittelusta vastaava elin
VI.4.3)Muutoksenhakumenettely
VI.4.4)Yksikkö, josta saa tietoa muutoksenhakumenettelystä
VI.5)Tämän ilmoituksen lähettämispäivä:
13/11/2019

https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:542288-2019:TEXT:FI:HTML

https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/public/procurement/24799/notice/30742/overviewpectus3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 872
 • Liked: 6772
Kela on aikaisemmin käyttänyt vain ennakkon tilattua vieraan kielen tulkkauspalvelua ja sitä on tarvittu noin 100 eri kielessä.


Kansaneläkelaitoksen tarvitsemat vieraan kielen pikatulkkauspalvelut
Hankintailmoitus (TED F02) Lähdejärjestelmä Cloudia Kilpailutus Vastaanotettu Hilmaan 19.5.2020 16:07 Julkaistu Hilmassa 21.5.2020 16:10 Hyväksytty julkaistavaksi 22.5.2020 Ilmoituksen numero 2020-046992 TED numero
2020/S 099-237697
https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/public/procurement/36405/notice/46992/details

Hankinnan kohde
Hankinnan lyhyt kuvaus
Lyhyt kuvaus

Hankinnan kohteena ovat Kelan asiakaspalvelussa tarvitsemat vieraan kielen pikatulkkauspalvelut. Kelan asiakkailla on oikeus maksuttomaan tulkkaukseen Kela-asioissa, jos asiointi Kelassa ei onnistu omalla äidinkielellä eikä löydy muutakaan yhteistä kieltä Kelan toimihenkilön kanssa. Kela on aikaisemmin käyttänyt vain ennakkon tilattua vieraan kielen tulkkauspalvelua ja sitä on tarvittu noin 100 eri kielessä.

Hankintanimikkeistö
Pääasiallinen CPV-koodi
Tulkkauspalvelut (79540000)
Arvioitu kokonaisarvo
Menettelyn luonne
Avoin menettely
Tietoa GPA sopimuksesta
Hankintaan sovelletaan WTO:n julkisia hankintoja koskevaa GPA-sopimusta
Tietoa sähköisistä työnkuluista
Toimittajan on käytettävä sähköistä laskutusta
Hankinnan kuvaus
Kuvaus hankinnasta

Kelan asiakkailla on oikeus maksuttomaan tulkkaukseen, jos asiointi Kelassa ei onnistu omalla äidinkielellä eikä löydy yhteistä kieltä Kelan toimihenkilön kanssa. Kelan palvelupisteissä asiakkaita palvellaan ajanvarauksella, vuoronumeropalvelulla ja asiakaspalvelutilassa palveluopastuksella.

Tällä tarjouspyynnöllä pyydetään tarjouksia edellä kuvatuissa asiakaspalvelutilanteissa käytettävään pikatulkkaussovelluksen kautta tapahtuvan tulkkauspalvelun tuottamisesta. Kela tekee sopimuksen pikatulkkauspalvelun tuottamisesta yhden toimittajan kanssa, joka vastaa palvelun tuottamisesta kaikkien Kelan asiakaspalvelupisteiden käyttöön. Kyseessä on Kelalle uuden palvelun hankinta.
Lisätiedot
Hankintanimikkeistö - lisäkoodit
CPV-lisäkoodi(t)
Aluekoodi
NUTS-koodi

    SUOMI / FINLAND (FI)

Suorituspaikan lisätiedot
Arvioitu arvo
Tarjousten valintaperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
Sopimuksen kesto
Aikaväli
1.10.2020 -
Muutoksenhakumenettely
Virallinen nimi
Markkinaoikeus
Postiosoite
Radanrakentajantie 5
Postinumero
00520
Postitoimipaikka
Helsinki
Maa
Suomi
Verkko-osoite
URL
http://www.oikeus.fi/markkinaoikeus
Sähköpostiosoite
markkinaoikeus@oikeus.fi
Muutoksenhakumenettelyjen määräaikaa (-aikoja) koskevat tarkat tiedot

https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/public/procurement/36405/notice/46992/overview


Hankinta-asiakirjat
Hankinta-asiakirjat ovat saatavilla internet-osoitteessa

https://hanki.tarjouspalvelu.fi/hanki?id=300727&tpk=643800ad-b25e-4f42-8faf-3a185d9d8f90
Lisätietoja saa
Ostajan osoitteesta

Virallinen nimi
Kansaneläkelaitos
Yksikkö
Y-tunnus
Yritys- ja yhteisötunnus
0246246-0
Postiosoite
Postinumero
Postitoimipaikka
Helsinki
Maa
Suomi
Aluekoodi
NUTS-koodi

    SUOMI / FINLAND (FI)

Verkko-osoite
URL
http://www.kela.fi
Sähköpostiosoite
hankintapalvelut@kela.fi
Tiedot, tarjoukset tai osallistumishakemukset on tehtävä/jätettävä
Sähköisesti osoitteessa

https://hanki.tarjouspalvelu.fi/hanki?id=300727&tpk=643800ad-b25e-4f42-8faf-3a185d9d8f90
https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/public/procurement/36405/notice/46992/contact
https://hanki.tarjouspalvelu.fi/TPPerustiedot.aspx?p=279&g=12ee9962-1458-40bb-9c50-2c848fc1b8a0&tpID=300727
pectus3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 872
 • Liked: 6772
7.1.2 Skenaario 2: "Iso episodi" - 100.000 turvapaikanhakijaa vuodessa Asiantuntijoiden keskimääräiset määrälliset arviot vaihtelevat maksimissaan tasolta 3.0 (vakavia haasteita) tasolle 2.2 (kohtuullisia haasteita). Vakavimmiksi haasteiksi arvioitiin poliittisen tahdon loppuminen tai vakava jakaantuminen sekä kuntien haluttomuus ottaa vastaan tai kotouttaa turvapaikanhakijoita.


Haasteet, joita asiantuntijat painottivat tässä skenaariossa, poikkeavat osaltaan selkeästi normaalitilanteesta. Usea asiantuntija oli sitä mieltä, että lainsäädäntöä tulisi kehittää niin, että pakkolainsäädäntö ja valmiustoimet olisivat ajan tasalla ja niitä voitaisiin ottaa käyttöön tilanteessa nopeasti. Erityisesti turvapaikkaprosessin kustannusten arvioidaan mahdollisesti karkaavan käsistä SM:stä riippumattomista syistä jo tässä skenaariossa. Usea asiantuntijakommentoija ehdottaa rajaturvallisuuden säilyttämiseksi mahdollisuutta sulkea rajat tilapäisesti ja lopettaa kiintiöpakolaisten vastaanottaminen jo tässä skenaariossa. Sisäisen turvallisuuden takaamiseksi osa asiantuntijoista ehdottaa turvapaikanhakijoiden liikkuvuuden sääntelyn tiukentamista vastaanottovaiheessa sekä turvapaikanhakijoiden valitusoikeuden rajaamista.

MIKÄ ON SUOMEN KYKY VASTAANOTTAA TURVAPAIKANHAKIJOITA?
TARKASTELU SISÄMINISTERIÖN HALLINNONALAN NÄKÖKULMASTA


Kuva 2. Poliittisen tahdon loppuminen ja kuntien vastaanottohaluttomuus nähtiin suurimpina riskeinä "ison episodin" tilanteessa. Asiantuntijoiden keskimääräiset arviot haasteiden vakavuudesta, kun turvapaikanhakijoita on 100.000 vuodessa


7.1.2.1 Varautuminen Osa asiantuntijoista esitti tilanteen vaativan välttämätöntä valmiuslain uudistusta niin, että uuteen valmiuslakiin sisällytettäisiin laajamittainen maahantulon poikkeustoimet, sekä maahantulon käsitteen hybridisoiminen (tarkoittaen turvapaikkavirtojen käyttöä poliittisen painostuksen välineenä ulkovaltojen toimesta). Valmiuslain uudistuksessa tulisi mahdollisuuksien mukaan varmistaa viranomaisten riittävä resursointi ja koulutus, sekä mahdollisia poikkeustoimia tulisi testata ennen tilanteen eskaloitumista. Valmiuslakia kehitettäessä asiantuntijat kehottavat hallitusta tekemään selvityksen muiden maiden mahdollisesti käyttöön ottamista vastaavista keinoista. Osa asiantuntijoista ehdottaa säädöksiä ns. normaalitilanteen ja poikkeustilan välimaastoon, esimerkiksi ELY-keskukset ja maakunnat tulee velvoittaa hoitamaan valmiustehtävänsä turvapaikanhakijoiden vastaanottotoiminnan järjestämiseksi vastaanottolain 12 §:n mukaisesti.

SISÄMINISTERIÖN JULKAISU  25/2017

Maltillisen enemmistön asenteiden ennustetaan koventuvan ja ääriryhmien lisäävän kannatusta, jollei ehkäisevässä viestinnässä onnistuta ja sitä priorisoida jo ennen mahdollista episodia. Viestinnän kehittämiseen tulisi varautua, ja viestinnän tulisi olla asiallista, oikea-aikaista ja monikanavaista jotta sosiaaliset jännitteet eivät lisäänny eri ryhmien välillä. Toisaalta myös kansalaisten auttamishalua tulisi kyetä hyödyntämään ja koordinoimaan nykyistä systemaattisemmin.
Yhtenä isoimmista haasteista tässäkin skenaariossa asiantuntijat listasivat kuntien todennäköisesti kasvavan haluttomuuden ottaa vastaan tai kotouttaa suurta määrää turvapaikanhakijoita. Jotta tilanteen eskaloituessa haasteeseen voitaisiin vastata tulisi siihen varautua kehittämällä lainsäädäntöä niin, että kuntiin pakkosijoittaminen olisi mahdollista. Lainsäädännössä tulisi huomioida maantieteellinen tasapuolisuus, jotta turvapaikanhakijat eivät pakkautuisi vain suurimpiin kuntiin. Riittävät korvaus- ja tukimekanismit tulisi saada toimiviksi, jotta kunnat kykenevät vastaanottamaan, integroimaan ja työllistämään uudet tulijat. Integroitumisessa tulisi varautua erityisesti tehokkaan kielikoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen tai töiden reaaliaikaiseen tarjoamiseen. Tulijoiden integroitumisen osaksi yhteiskuntaa nähtiin myös paranevan varmistamalla yhdenmukainen esikotoutus vastaanottokeskuksissa kautta maan.

7.1.2.2 Toimintaedellytykset ja kustannukset Turvapaikkaprosessin (vastaanottojärjestelmä ja hakemuskäsittely) kustannusten karkaaminen käsistä SM:stä riippumattomista syistä oli asiantuntijoiden mukaan yksi vakavimmista haasteita tässä skenaariossa. Kustannusten kasvun ennustettiin nousevan hallitsemattomaksi ja osa asiantuntijoista lähtisi toteuttamaan kokonaisvaltaista vastaanottojärjestelmän uudistusta. Järjestelmää tulisi tehostaa poistamalla päällekkäisyyksiä, keskittämällä prosessia ja yksinkertaistamalla hakemuskäsittelyä – vastaanottopalvelujen ja infran taso laskisi väistämättä nykyisestä. Jotta 100 000 turvapaikanhakijaa saataisiin sijoitettua keskuksiin, ehdotettiin pienten vastaanottoyksiköiden sijasta harkittavaksi suurten vastaanottoyksiköiden, teltta- kuin myös konttimajoitusten järjestämistä. Vastaanottotoiminnoissa (ml. terveyspalvelut) ennakkosuunnittelu ja ennakkosopimukset nähtiin edellytyksenä sille, että kustannukset eivät karkaa käsistä kalliiden adhoc-sopimusten johdosta.

Kustannusten ennustetaan nousevan moninkertaiseksi tässä skenaariossa ja näin ollen tilanteen hoitamiseen tarvittaisiin moninkertainen määräraha, jota ehdotetaan haettavaksi lisätalousarvion kautta.  Käyttöön voitaisiin ottaa esimerkiksi ns. määräaikainen budjetti, jolla varmistetaan toimintaedellytykset shokkitilanteessa. Myös viranomaiskäsittelystä vastaavien tahojen lisäresursointi edellyttää määrärahapäätöksiä ja uuden henkilöstön kouluttamista. Priorisoinnin ja ohjauksen ehdotetaan tapahtuvan ministeriötasolla, jolloin virastot ja laitokset yhdessä toteuttavat linjauksia.  Kustannusten hallitsemisessa olisi myös tärkeää vapaaehtoisen paluun toimivuus ja järjestelmän resurssien varmistaminen sekä palautusjärjestelyitä koskevan yhteistyön toimivuus lähtömaiden kanssa.

7.1.2.3 Turvallisuus ja ihmisoikeudet Rajaturvallisuuden säilyttäminen ja laittoman maahantulon estäminen saattaisi tässä skenaariossa jopa vaatia rajojen tilapäistä sulkemista, vaihtoehtona virka-avun ja poikkeuslainsäännön lisäksi. Jotta turvapaikanhakijoiden rikollisuus ja ääritoiminta ei lisääntyisi, nähtiin erityisen tärkeänä nopeuttaa ja sujuvoittaa vastaanottoprosessia. Hakijoiden psyykkinen hyvinvointi tulisi huomioida ja tarjota aktiviteetteja, sekä tarvittaessa mielenterveyspalveluja, jotta hakijoiden mahdollisesti kokema toivottomuus ja näköalattomuus eivät lisääntyisi. Turvapaikanhakijoiden syrjäytyminen ja radikalisoituminen olisi estettävä esimerkiksi tunnistamalla sellaisia haavoittuvassa asemassa olevia henkilöitä jotka ovat vaarassa pudota turvaverkkojen ulkopuolelle ja resursoimalla tätä työtä riittävästi mm. tuottamalla uutta analysoitua tutkimustietoa aiheesta, parantamalla tiedustelukanavia ja kehittämällä viranomaisyhteistyötä kansalaisjärjestöjen ja maahanmuuttajien edustajien kanssa.


Jotta yleinen turvallisuuden tunne ei heikkenisi, nähtiin kriisitiedottamisen roolin olevan ensiarvoisen tärkeä yhteiskuntarauhan säilyttämisessä.  Yhteiskunnan eriarvoistumista tulisi pystyä vähentämään ja torjumaan sosioekonomista epätasa-arvoa ja segregaatiota. Asenteiden koventumista koetaan voivan estää ennalta ehkäisevällä viestinnällä. Asiallinen viestintä myös turvapaikanhakijoiden lähtömaiden tilanteesta ja pakolaisuuden syistä sekä rasismin kitkeminen on huomioitava ja näihin panostettava. Osa asiantuntijoista pitää tärkeänä nopeaa reagointia esim. vihapuheisiin ja -tekoihin. Järjestäytyneet mielenosoitukset ovat sinällään hyvä kanava asioiden ilmaisemiseen, sillä yhdessä asioiden hoidon kanssa niiden nähdään vievän pohjaa ääritoiminnalta. Ääriliikkeiden seurannan tulisi olla aktiivista ja puuttuvaa, mutta virkavallan tulee huomioida laillisen poliittisen toiminnan ja ääriliikkeiden ero (UlkL 149§ 4k lavea tulkinta ja nopea karkottaminen).


Suhtautuminen kielteisen päätöksen jälkeen maahan jääneisiin henkilöihin oli vaihtelevaa. Moni asiantuntijoista koki maahan jääneiden henkilöiden vaikuttavan turvallisuuteen negatiivisesti ja lukumäärien kasvavan tässä skenaariossa. Järjestelmä koettiin heikoksi tämän osa-alueen suhteen ja järjestelmän kehittämiseen tulisi panostaa resursseja, jotta rinnakkaisyhteiskuntaa ei pääsisi syntymään. Osa asiantuntijoista ehdotti kaikille maahantulijoille tilapäistä lupaa sekä henkilötunnuksen kaltaista maahantulo/henkilötunnusta. Osa asiantuntijoista ehdotti radikaalejakin keinoja kuten turvapaikanhakijoiden liikkuvuuden sääntelyä vastaanottovaiheessa, valitusoikeuden rajoittamista lainsäädäntömuutoksin ja lainsäädännön kehittämistä niin, että on mahdollisuus toimia myös vastoin kansainvälisiä velvoitteita. Osa asiantuntijoista olisi valmis tässä skenaariossa harkitsemaan kiintiölupapakolaisten vastaanottamisen lopettamista.

7.1.2.4 Joustavuus ja resilienssi Poliittisen tahdon heikentyminen ja jakaantuminen nähtiin suurena haasteena tilanteessa, jossa turvapaikanhakijamäärät moninkertaistuisivat nykyisestä. Jotta yhteinen tahtotila asian hoitoon säilytettäisiin, nähtiin tärkeänä, että kaikki poliittiset ryhmät eduskunnassa perehdytettäisiin tilanteeseen esimerkiksi turvallisuusnäkökulmasta. Eri toiminta-aloittain tulisi kirkastaa tavoite- ja tahtotila ja sitouttaa poliittinen johto yhteiseen visioon. Yhtenä potentiaalisena haasteena asiantuntijat näkivät poliittisen tahtotilan heikkenemisen, mikäli tulijamäärät kasvavat. Esimerkiksi samanaikainen hallituskriisi voisi heikentää kykyä vastata ja hallita tilannetta.
Jotta SM:n ulkoiset julkiset palvelut (terveys, koulutus, hätäapu, jne.) riittäisivät ja joustaisivat, nähtiin tärkeänä valmiussuunnittelu, koulutus ja valmiusyhteistyö relevanttien tahojen kanssa. Palvelujen nopea ja riittävä järjestäminen vastaanottojärjestelmän piirissä vaatisi eri ministeriöiden vahvaa tukea ja koordinoivan tahon (SM) rooli tulisi kirkastaa kaikille. Koko maahantulon, vastaanoton ja kotouttamisen järjestelmä ja viranomaisten välinen tiedonvaihto tulisi suunnitella uudelleen, jotta ministeriöt voisivat toimia harmonisoidusti. Jotta työmarkkinat puolestaan kestäisivät suuren turvapaikanhakijamäärän ja harmaa talous ei lisääntyisi, työmarkkinajoustot pitäisi olla mietittynä valmiiksi yhteistyössä hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen kanssa.

7.1.2.5 Yhteistoiminta Hyvä yhteistoiminta edellyttää ajantasaista viestintää ja koordinointia. Jotta SM:n ulkopuolinen poliittinen viestintä olisi toimivaa ja tehokasta, turvapaikkatilanteeseen ja viranomaistoimintaan liittyvää virheellisen informaation oikaisua ja asioiden/päätösten juurisyihin pureutumista tulisi tehdä aktiivisemmin. Sosiaalisen median seuraaminen ja aisoissa pitäminen koettiin yhtenä suurena viestintään kohdistuvana haasteena, trollausta tulisi aktiivisesti torjua ja siihen tulisi puuttua mahdollisesti lainsäädännöllisin perustein. Sisäisen koordinaation parantamiseksi olisi VNK:n tilannekuvaa tärkeää ylläpitää jaettuna eri valtionhallinnon tasoilla ja SM:ssä tulisi olla oma tehostettu tilannekuvakyvykkyys.
Vastaanottolakia tulisi uudelleen määritellä vastuunjakojen näkökulmista ja toimijoiden roolia tässä skenaariossa tulisi selkeyttää. Maahanmuuttoviraston ehdotetaan olevan keskiössä, sillä maakunta- ja kuntatason nähdään kattavan liian pieni alueellinen osa kokonaisvaltaista koordinaatiota ajatellen. Kuntien itsehallinto-oikeus tulisi miettiä tarkkaan tässä skenaariossa ja ELY-keskusten roolin odotetaan muuttuvan maakuntauudistuksessa. Palautussopimusjärjestelmää tulisi edistää kahdenvälisesti ja EU:n puitteissa, erityisesti toimintaa tulisi tehostaa merkittävästi uuden Frontexin kanssa ja tukeutua myös kv. järjestöjen kuten IOM ja UNHCR laajaan tukeen.

7.1.2.6 Suositukset "iso episodi" -skenaariossa • Yhdenmukainen esikotoutus • Ongelmia ennaltaehkäisevä ja oikea-aikainen viestintä • Valmiuslain uudistus – laajamittaisen maahantulon poikkeustoimet • Kansainvälinen selvitys erilaisista valmiuslaeista • Kokonaisvaltainen vastaanottojärjestelmän uudistus – infran tason lasku • Vastaanottoyksikköisen suurentaminen, teltta, konttimajoitus • Ennakkosopimukset, esim. terveyspalveluiden kanssa • Viranomaistahojen lisäresursointi • Moninkertainen määräraha, esim. määräaikainen budjetti • Ministeriötason ohjauksen kehittäminen • Rajojen tilapäinen sulkeminen • Vastaanottoprosessin sujuvoittaminen • Mielenterveyspalveluiden tarjoaminen • Tutkimustiedon tuottaminen kaikista haavoittuvammassa asemassa olevista turvapaikanhakijoista • Kriisitiedottamisen rooli tärkeä • Ääriliikkeiden seuranta (lailliset keinot) • Tilapäinen oleskelulupa • Henkilötunnuksen kaltainen maahantulo/henkilötunnus • Turvapaikanhakijoiden liikkuvuuden sääntely vastaanottovaiheessa • Turvapaikanhakijoiden valitusoikeuden rajoittamista lainsäädäntömuutoksin • Lainsäädännön kehittämistä niin, että on mahdollisuus toimia myös vastoin kansainvälisiä velvoitteita tarvittaessa • Kiintiölupapakolaisten vastaanottamisen lopettaminen
 Poliittisen johdon sitouttaminen yhteiseen visioon • Valmiussuunnittelu relevanttien tahojen kanssa • Tiedonvaihdon uudelleensuunnittelu, jotta ministeriöt voisivat toimia harmonisoidusti • Työmarkkinajoustot valmiiksi mietittyinä • Sosiaalisen median seuraaminen ja trollauksen aktiivinen torjuminen • Tehostettu tilannekuvakyvykkyys • Vastaanottolain uudelleen määrittely vastuunjaon näkökulmasta • Kuntien itsehallinto-oikeuden tarkastaminen • Toiminnan tehostaminen Frontex, EU, IOM ja UNHCR kanssa


.............

7.1.3 Skenaario 3: "Vakava kriisi" - 1.000.000 turvapaikanhakijaa vuodessa Kun turvapaikanhakijoita on miljoona vuodessa, monet haasteet koetaan hyvin vakaviksi, ja neljä haastetta arvioidaan jo keskiarvoltaan tasolle 4.0 tai yli, eli haasteiksi, jotka lähestyvät ylitsepääsemättömiä haasteita SM:n hallinnonalalle. Kaikkein korkeimman arvion, 4.3, saa turvapaikkaprosessin kustannusten karkaaminen käsistä. Kun katsotaan sitä osuutta asiantuntijoista (kuva 4), joka arvioi haasteen ylitsepääsemättömäksi, kustannusten karkaaminen korostuu entisestään; 45% asiantuntijoista arvioi kustannusten olevan tällöin ylitsepääsemättömiä.
Suuri osa asiantuntijoista rajoittaisi maahantuloa poikkeuslainsäädännöllä, sillä majoittamiseen tarvittavaa infrastruktuuria ei kyettäisi takaamaan näin monelle tulijalle. Leirityyppinen majoitus sotilasretkiteltoissa, kouluissa, parakeissa ja varastoissa olisivat käytössä, mutta kapasiteetti ei silti monen asiantuntijan mukaan yltäisi miljoonaan.  Leiriolosuhteiden pystyttämistä tulisi opetella etukäteen ja hyödyntää mm. YK:n osaamista asiassa. On olennaista, että tällaisissa skenaarioissa kotimajoituksen ratkaisuja syntyisi. Suomessa on noin 3 000 000 asuntoa, joissa useimmissa on runsaasti neliöitä asuttaa ihmisiä. Lisäksi lämmitettyjä varastoja on runsaasti.


Mikä on Suomen kyky vastaanottaa turvapaikanhakijoita?
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-324-158-9
https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/handle/10024/80810


Valtioneuvoston kanslia
Valtioneuvoston hallintoyksikkö
julkaisutuotanto@vnk.fi | vnk.fi

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 860
 • Liked: 5795
Vs: Keskitetty pectus3 kokoomaketju
« Vastaus #6956 : 22.05.2020, 01:01:26 »
^Miettinyt joskus, että miksi armeijaa pidetään yllä?

Putinin pitäisi vain ilmoittaa ja ajaa vaikka leikisti aseilla uhaten venäläisiä kohti Suomea sanoen: että "Vainoamme näitä venäläisiä, teidän on asutettava heidät ja otettava heidät turvapaikanhakijoina vastaan."

Miljoonan venäläiseriä muutamia, niin sen jälkeen seuraavissa vaaleissa Suomi on osa Venäjää.

Tulijoille kansalaisuus, äänioikeus ja jne, jonka jälkeen Liitytään Venäjän -puolueen perustaminen, ja sen jälkeen vaalivoitto ja...

Sitten Venäjä palkitsisi lupaamallaan tavalla nämä leikisti Suomeen ajamansa henkilöt, ja Suomi olisi taas varmaankin enemmän kuin pitkän ajan osa Venäjän valtakuntaa.

Ovatkohan Suomen viranomaiset miettineet koskaan tämän skenaarion mahdollisuutta? Minusta kun tämä olisi täysin mahdollinen toimintamalli. Venäjä voittaisi paljon, mutta menettäisikö oikeastaan mitään?

pectus3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 872
 • Liked: 6772
Pirkanmaan kotoutumiskoulutus vuosille 2021-2023
Hankintailmoitus - SOTE ja erityiset palvelut (TED F21) Lähdejärjestelmä Cloudia Kilpailutus Vastaanotettu Hilmaan 20.5.2020 15:26 Julkaistu Hilmassa 22.5.2020 15:30 Hyväksytty julkaistavaksi 25.5.2020 Ilmoituksen numero 2020-047132 TED numero
2020/S 100-242376
https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/public/procurement/36485/notice/47132/details

 Ilmoituksen kieli
Millä kielellä tämän ilmoituksen sisältö on?
Suomi
Samaa menettelyä koskeva aiempi julkaisu
Hankinnan kohde
Hankinnan lyhyt kuvaus
Lyhyt kuvaus

Hankinnan kohteena on vuonna 2021 alkava työvoimapoliittinen kotoutumiskoulutus, jota ELY-keskus hankkii työttömänä työnhakijana oleville kotoutuja-asiakkaille. Koulutuksen tavoitteena on järjestää sellaista suomen kielen opetusta sekä muuta opetusta, joka edistää maahanmuuttajan pääsyä työelämään ja jatkokoulutukseen ja joka edistää maahanmuuttajan yhteiskunnallisia, kulttuurisia ja elämänhallintaan liittyviä valmiuksia.

Tarkempi kuvaus hankittavasta palvelusta sekä tärkeää tietoa hankintamenettelystä, sen aikatauluista sekä muita ohjeita osallistumishakemuksen laatimiseen löytyy liitteestä1, Osallistumispyyntö. Lue huolellisesti myös muut liitteet.
Hankintanimikkeistö
Pääasiallinen CPV-koodi
Aikuiskoulutuspalvelut ja muut koulutuspalvelut (80400000)
Arvioitu kokonaisarvo
Tietoa puitejärjestelystä tai dynaamisesta hankintajärjestelmästä
Tähän hankintaan liittyy puitejärjestelystä sopiminen
Ei ilmoiteta
Puitejärjestelyjen tapauksessa – perustelut, jos kesto on yli neljä vuotta
Menettelyn luonne
Menettely, johon liittyy neuvotteluja
Hankintamenettelyn keskeiset piirteet

Pirkanmaan ELY-keskus käynnistää hankintamenettelyn löytääkseen kaksi toimittajaa sisällöltään ja kohderyhmältään hieman eriäville palvelukokonaisuuksille. Sopimus on jaettu kahteen osaan, ja molemmista osista käydään omat

neuvottelunsa, joihin kutsutaan vähintään kaksi ja enintään kolme ehdokasta/palvelukokonaisuus eli yhteensä neuvotellaan enintään kuuden ehdokkaan kanssa.
Tietoa sähköisistä työnkuluista
Toimittajan on käytettävä sähköistä laskutusta
Osia koskevat tiedot
Tämä sopimus on jaettu osiin
Osien määrä
2
Tarjoukset voivat koskea vain yhtä osaa
Yhdelle tarjoajalle myönnettävien osien enimmäismäärä

1
Osa 1 - Tuetun kotoutumisen polku
Osan nimi
Otsikko
Tuetun kotoutumisen polku
Kuvaus hankinnasta

Kotoutumiskoulutuksen pääasiallisena kohderyhmänä on työttömänä työnhakijana olevat kotoutuja-asiakkaat. Tuetun kotoutumisen polun kohderyhmänä ovat nk. heikommassa työmarkkina-asemassa olevat asiakkaat. Kohderyhmän asiakkailla arvioidaan olevan useampia palvelutarpeita, joiden ratkaisemiseksi tarvitaan eri palvelujen yhdistämistä.
Lisätiedot

Varataan optio vuodelle 2024
Hankintanimikkeistö - lisäkoodit
CPV-lisäkoodi(t)

    Aikuiskoulutuspalvelut ja muut koulutuspalvelut (80400000)

Aluekoodi
NUTS-koodi

    Pirkanmaa (FI197)

Suorituspaikan lisätiedot
Arvioitu arvo
Sopimuksen tai puitesopimuksen kesto
Aikaväli
1.1.2021 - 31.12.2023
Osa 2 - Ammatillisen kotoutumisen polku
Osan nimi
Otsikko
Ammatillisen kotoutumisen polku
Kuvaus hankinnasta

Kotoutumiskoulutuksen pääasiallisena kohderyhmänä on työttömänä työnhakijana olevat kotoutuja-asiakkaat. Ammatillisen kotoutumisen polun kohderyhmänä ovat asiakkaat, jotka suuntaavat kotoutumiskoulutuksen aikana tai sen jälkeen esim. suoraan työelämään, ammatilliseen koulutukseen, Valma-koulutukseen tai muuhun soveltuvaan palveluun.
Lisätiedot

Varataan optio vuodelle 2024
Hankintanimikkeistö - lisäkoodit
CPV-lisäkoodi(t)

    Aikuiskoulutuspalvelut ja muut koulutuspalvelut (80400000)

Aluekoodi
NUTS-koodi

    Pirkanmaa (FI197)

Suorituspaikan lisätiedot
Arvioitu arvo
Sopimuksen tai puitesopimuksen kesto
Aikaväli
1.1.2021 - 31.12.2023
Muutoksenhakumenettely
Virallinen nimi
Markkinaoikeus
Postiosoite
Radanrakentajantie 5
Postinumero
00520
Postitoimipaikka
Helsinki
Maa
Suomi
Verkko-osoite
URL
http://www.oikeus.fi/markkinaoikeus
Sähköpostiosoite
markkinaoikeus@oikeus.fi
Muutoksenhakumenettelyjen määräaikaa (-aikoja) koskevat tarkat tiedot

https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/public/procurement/36485/notice/47132/overview


Sovellettava oikeusperusta
Julkiset hankinnat Direktiivi 2014/24/EU
Hankinnan nimi
Pirkanmaan kotoutumiskoulutus vuosille 2021-2023
Viite / diaarinumero
PIRELY/4056/2020
Hankinnan tyyppi
Sopimuksen tyyppi
Palvelut

Hankinnan lyhyt kuvaus
Lyhyt kuvaus

Hankinnan kohteena on vuonna 2021 alkava työvoimapoliittinen kotoutumiskoulutus, jota ELY-keskus hankkii työttömänä työnhakijana oleville kotoutuja-asiakkaille. Koulutuksen tavoitteena on järjestää sellaista suomen kielen opetusta sekä muuta opetusta, joka edistää maahanmuuttajan pääsyä työelämään ja jatkokoulutukseen ja joka edistää maahanmuuttajan yhteiskunnallisia, kulttuurisia ja elämänhallintaan liittyviä valmiuksia.

Tarkempi kuvaus hankittavasta palvelusta sekä tärkeää tietoa hankintamenettelystä, sen aikatauluista sekä muita ohjeita osallistumishakemuksen laatimiseen löytyy liitteestä1, Osallistumispyyntö. Lue huolellisesti myös muut liitteet.
Hankintanimikkeistö
Pääasiallinen CPV-koodi
Aikuiskoulutuspalvelut ja muut koulutuspalvelut (80400000)
Aluekoodi
NUTS-koodi

    Pirkanmaa (FI197)
    Pirkanmaa (FI197)

Pääasiallinen suorituspaikka

Arvioitu kokonaisarvo
Menettelyn luonne
Menettely, johon liittyy neuvotteluja
 

..........................

Maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus puitejärjestely vuosille 2020 ja 2021, Kouvola
Hankintailmoitus - SOTE ja erityiset palvelut (TED F21) (Vanha versio) Lähdejärjestelmä Cloudia Kilpailutus Vastaanotettu Hilmaan 31.12.2019 17:36 Julkaistu Hilmassa 17.10.2019 19:45 Julkaistu TED:issä 18.10.2019 Ilmoituksen numero 2019-021318 TED numero
2019/S 202-492771
https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/public/procurement/23741/notice/28555/overview


Sovellettava oikeusperusta
Julkiset hankinnat Direktiivi 2014/24/EU
Hankinnan nimi
Maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus puitejärjestely vuosille 2020 ja 2021, Kouvola
Viite / diaarinumero
KASELY/1285/2019
Hankinnan tyyppi
Sopimuksen tyyppi
Palvelut

Hankinnan lyhyt kuvaus
Lyhyt kuvaus

Hankinnan kohteena on maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus Kouvolaan. Kotoutumiskoulutus on toteuttava Opetushallituksen aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksen opetussuunnitelman perusteiden ja sen liitteiden mukaisesti.
Hankintanimikkeistö
Pääasiallinen CPV-koodi
Yleissivistävän ja ammatillisen koulutuksen palvelut (80000000)
Aluekoodi
NUTS-koodi

    Kymenlaakso (FI1C4)

Pääasiallinen suorituspaikka

    Kouvola

Arvioitu kokonaisarvo
2 800 000 EUR
Menettelyn luonne
Avoin menettely
 Ilmoituksen kieli
Millä kielellä tämän ilmoituksen sisältö on?
Suomi
Samaa menettelyä koskeva aiempi julkaisu
Hankinnan kohde
Hankinnan lyhyt kuvaus
Lyhyt kuvaus

Hankinnan kohteena on maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus Kouvolaan. Kotoutumiskoulutus on toteuttava Opetushallituksen aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksen opetussuunnitelman perusteiden ja sen liitteiden mukaisesti.
Hankintanimikkeistö
Pääasiallinen CPV-koodi
Yleissivistävän ja ammatillisen koulutuksen palvelut (80000000)
Arvioitu kokonaisarvo
2800000 EUR
Tietoa puitejärjestelystä tai dynaamisesta hankintajärjestelmästä
Tähän hankintaan liittyy puitejärjestelystä sopiminen
Ei ilmoiteta
Puitejärjestelyjen tapauksessa – perustelut, jos kesto on yli neljä vuotta
Menettelyn luonne
Avoin menettely
Hankintamenettelyn keskeiset piirteet

Koska hankittavien koulutusten määrää ei voida etukäteen tarkasti määritellä, koulutusten yksityiskohdista sovitaan puitesopimuksen liitesopimuksella, jossa tarkemmin sovitaan yksittäisestä koulutushankinnoista. Puitejärjestelymenettelyssä tarjouksen hyväksyminen tarkoittaa sitä, että tarjoaja voi saada koulutustilauksia, mutta se ei anna hyväksytylle tarjoajalle subjektiivista oikeutta saada ennalta määriteltyä arvioitua määrää koulutuksia.
Tietoa sähköisistä työnkuluista
Toimittajan on käytettävä sähköistä laskutusta
Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ELY-keskus siirtyy sähköiseen laskutukseen myöhempänä ilmoitettavana ajankohtana.
Hankinnan kuvaus
Kuvaus hankinnasta

Kaakkois-Suomen ELY-keskus (hankintayksikkö) pyytää tarjousta maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksesta Kouvolaan vuosille 2020 ja 2021 tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. Kilpailutettavan koulutuksen sisältö on esitetty tarjouspyynnön liitteenä olevassa koulutuskuvauksessa liite 1. Ostaja valitsee yhden (1) toimittajan, jonka kanssa tekee puitesopimuksen. Mikäli myöhemmin huomataan, että hyväksytty toimittaja ei pysty toteuttamaan koulutuksia tarjouksensa mukaisesti, hankintayksikkö varaa mahdollisuuden ostaa koulutukset kilpailutuksessa seuraavaksi tulleelta toimittajalta. Ostaja varaa itselleen oikeuden olla hankkimatta kaikkea tarjouspyynnössä esitettyä koulutusta tai hankkia vain osan tietystä tarjouksesta. Tarjouspyynnön perusteella tehtävien hankintojen määrä toteutuu talousarviovuonna käytettävissä olevien määrärahojen puitteissa.
Lisätiedot

Kohdassa II.I.5) Arvioitu kokoaisarvo ja kohdassa II.2.6) Arvioitu arvo, on otettu huomioon mahdolliset optiot vuosille 2022 ja 2023.
Hankintanimikkeistö - lisäkoodit
CPV-lisäkoodi(t)
Aluekoodi
NUTS-koodi

    Kymenlaakso (FI1C4)

Suorituspaikan lisätiedot

Kouvola
Arvioitu arvo
2 800 000 EUR
Sopimuksen tai puitesopimuksen kesto
Aikaväli
1.1.2020 - 31.12.2021
Muutoksenhakumenettely
Virallinen nimi
Markkinaoikeus
Postiosoite
Radanrakentajantie 5
Postinumero
00520
Postitoimipaikka
Helsinki
Maa
Suomi
Verkko-osoite
URL
http://www.oikeus.fi/markkinaoikeus
Sähköpostiosoite
markkinaoikeus@oikeus.fi
Muutoksenhakumenettelyjen määräaikaa (-aikoja) koskevat tarkat tiedot
https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/public/procurement/23741/notice/28555/details
https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:492771-2019:TEXT:FI:HTML

..................
Pirkanmaan kotouttamisohjelmat

    Etelä-Pirkanmaan seudullinen kotouttamisohjelma
    Hämeenkyrön ja Ikaalisten kotouttamisohjelma
    Kangasalan kotouttamisohjelma
    Kihniön kotouttamisohjelma
    Lempäälän kotouttamisohjelma
    Lounais-Pirkanmaan seudullinen kotouttamisohjelma
    Mänttä-Vilppulan kotouttamisohjelma
    Nokian kotouttamisohjelma
    Oriveden kotouttamisohjelma
    Parkanon kotouttamisohjelma
    Pirkkalan kotouttamisohjelma
    Pälkäneen kotouttamisohjelma
    Ruoveden ja Virtain kotouttamisohjelma
    Tampereen kotouttamisohjelma
    Valkeakosken kotouttamisohjelma
    Vesilahden kotouttamisohjelma

Lue lisää:

Kunnan kotouttamisohjelma

Kotouttamisohjelmat Pakolaisten vastaanoton käsikirjassa

https://kotouttaminen.fi/pirkanmaan-kotouttamisohjelmat
https://kotouttaminen.fi/alueet


pectus3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 872
 • Liked: 6772
Lisäksi Suomi on tukenut Libanoninopetussektoria UNICEF:n kautta (5 milj.euroa vuosina 2014–2015) sekä maan kantoky-vyn  vahvistamista  Maailmanpankin  Libanon-rahaston  kautta  (3  milj.euroa  vuosina 2014–2015). Suurin  osa  Syyrian  konfliktin vuoksi  annettavasta tuesta(noin  150 milj.  euroavuodesta  2011ml. humanitaarinen apu) on alueellista, ja osa tästä kanavoituu myös Libanoniin.


Vuodesta 2011 lähtien Suomi on tukenut Libanonia kehitysyhteistyövaroista suoraan noin 12 mil-joonalla eurolla osana Syyrian konfliktin seurausten lievittämistä. Tänä vuonna Libanoniin kohdis-tuu 2,2 milj.euroa. Suomi rahoittaa Libanonissa myös kahta dialogihanketta osana Syyrian konflik-tin rauhanvälitystä (Geneva Call sekä UNDP/Common Space Initiative).


Kustannukset Suomen osallistumisen jatkamisesta UNIFIL-operaatiossaolisivat vuoden 2018 osal-ta arviolta noin 4,2 miljoonaa euroa (ulkoasiainministeriön osuus 4,0 milj. ja puolustusministeriön 0,2  milj.),  mukaan  lukienrotaatiokoulutuksen  kulut  noin  0,5  milj.  euroa. Tämä  rahoitustarve on sisällytetty kokonaisuudessaan lokakuussa  2018  tehdyllätäydennyksellä hallinnonalojen  vuoden 2018 talousarvioehdotukseen. Vuosina  2019  ja  2020  kustannukset  olisivat arviolta noin  31  miljoonaa  euroa  vuodessa  (ulkoasi-ainministeriön osuus noin 17 milj. ja puolustusministeriön 14 milj.) mukaan lukienrotaatiokoulu-tuksen  kulut.  Nämä  kustannukset  on  tarkoitussisällyttää  hallinnonalojen talousarvioesitykseen vuodelle  2019  sekä kehysehdotuksiin  vuosille  2020–2022.  Purkamisesta  ja  materiaalihuollosta koituvat  kustannukset  vuosina  2020–2021  ovat  arviolta  noin  2  miljoonaa  euroa,  jotka  huomioi-daan vuosien 2019–2022talousarvio-ja kehysehdotuksissa.


Käsittelijät:UM: yksikönpäällikkö Mikko Kinnunen, puh. 0295 351 820, ulkoasiainsihteeri Heli Lehto, puh. 0295 350 165PLM: yksikön johtaja Otto Saxén, puh. 0295 140 314, vanhempi osastoesiupseeri Matti Kemppilä, puh. 0295 140 317


ULKOASIAINMINISTERIÖMUISTIO12.12.2017Muistio on valmisteltu yhteistyössä puolustusministeriön kanssa.

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Liiteasiakirja/Documents/EDK-2017-AK-164387.pdf


1 ULKOASIAINMINISTERIÖ MUISTIO 12.12.2017 ... - Eduskunta
www.eduskunta.fi › EDK-2017-AK-164387
PDF
12.12.2017 - Force in Lebanon) Etelä-Libanonissa ensin vuosina 1982–2001 ja ... Suomi rahoittaa Libanonissa myös kahta dialogihanketta osana Syyrian ...

https://finnida.fi/?s=Palestiinalaisalueet+


Pegase-mekanismi, Palestiinalaisalueet / Support to Pegase, Palestinian territory

    Filed under Maa- ja aluekohtainen yhteistyö

Toimiala    Sosiaaliturva ja -palvelut
Hankenumero    859 052 01
Profiili    

Päätavoite: demokratian, ihmisoikeuksien ja hyvän hallinnon edistäminen Merkittävä osatavoite: rauhantilan ja turvallisuuden edistäminen
Kesto    2008-2012
Kohdealue    Länsiranta ja Gaza
Toteuttaja    Pegase / EU
Tukipalvelut    –
Kokonaisrahoitus    Suomen osuus: 9 milj. EUR
Edelliset vaiheet    –
Yleinen kehitystavoite    Rauhan ja turvallisuuden edistäminen
Hankkeen tarkoitus    Suora taloudellinen tuki palestiinalaishallinnolle. Suomen tuki Pegase-mekanismin kautta on suunnattu opetus- ja terveysalan henkilöstön palkkojen ja eläkkeiden maksuun ja sosiaalituesta riippuvaisten tukemiseen. Tuella parannetaan välittömästi ja välillisesti satojen tuhansien ihmisten elinoloja. Palestiinalaishallinnon talous perustuu lähes kokonaan ulkopuoliseen rahoitukseen ja vero- ja tullituloihin, jotka Israel kerää ja tilittää palestiinalaishallinnolle.

Toteutustapa    

EU:n komissio hallinnoi Pegasea. Suomen avustus kohdistuu julkisen sektorin palkkojen ja eläkkeiden maksuun sekä sosiaalitukiohjelmaan Länsirannalla ja Gazassa.Opetussektorin tuki, Palestiinalaisalueet / Education Development Strategic Plan Funding, Palestinian territories

    Filed under Maa- ja aluekohtainen yhteistyö

Toimiala    Koulutuspolitiikka ja -hallinto
Hankenumero    859 011
Profiili    Päätavoite: osallistava kehitys / hyvä hallintoMerkittävä osatavoite: tasa-arvon edistäminen, köyhyyden vähentäminen
Kesto    2011-2013
Kohdealue    Länsiranta ja Gaza
Toteuttaja    Palestiinalaishallinnon opetusministeriö
Tukipalvelut    Finnish Consulting Group Oy
Kokonaisrahoitus    Suomen osuus: 9 milj. EUR
Edelliset vaiheet    

Opetussektorin tukihanke vaihe I (1997-2000), vaihe II (2001-2005) ja vaihe III (2005-2010). Vuodesta 2011 Suomi on siirtynyt sektoritukeen yhteistyössä muiden avunantajien kanssa.
Yleinen kehitystavoite    Tukea Lähi-idän rauhanprosessia ja edistää palestiinalaisalueiden sosiaalista ja taloudellista kehitystä parantamalla perus- ja ammattiopetuksen laatua.
Hankkeen tarkoitus    Kehittää opetuksen laatua ja opetushallinnon tehokkuutta Gazassa ja Länsirannalla ja tehostaa opetussektorin tuen koordinaatiota.
Toteutustapa    Sektoriohjelma tukee opetussektorin viisivuotissuunnitelman päätavoitteiden saavuttamista, jotka tähtäävät opetuksen laadun parantamiseen. Näitä ovat mm. infrastruktuurin kehittäminen, opettajankoulutuksen kehittäminen, opetussuunnitelmien kehittäminen, opetusteknologian, kouluterveydenhuollon kehittäminen sekä suunnittelun ja johtamisen edistäminen.


https://finnida.fi/?p=5619
https://finnida.fi/?p=5615
https://finnida.fi/?s=Palestiinalaisalueet+

pectus3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 872
 • Liked: 6772
 Maailmanpankkiryhmä / World Bank Group

    Filed under Monenkeskinen yhteistyö

Suomen taloudellinen tuki    HIPC-velkahelpotusaloitetta Suomi tuki Maailmanpankin kautta 7tukimiljoonalla eurolla vuonna 2011. Kaikkiaan Suomen maksatukset Maailmanpankkiryhmän kautta vuonna 2011 olivat yhteensä n. 123 milj. EUR, josta n. 53 milj. EUR ohjattiin IDA:n kautta ja n. 70 milj. EUR erilaisten rahastojen, ml. kv. aloitteiden kautta (=varainhoitorahastot, Financial Intermediary Funds, FIF’s), joissa Maailmanpankki toimii ainoastaan varainhoitajana. IDA:n lisärahoituksista neuvotellaan kolmivuotisjaksoissa ja samassa yhteydessä tarkistetaan tuki MDRI:lle. Suomen ajankohtaiset IDA-lisärahoitusosuudet:

lisärahoitus yht. 100 milj. EUR, maksetaan 2011 mennessä

lisärahoitus yht. 200 milj. EUR, maksetaan 2016 mennessä

lisärahoitus yht. 256 milj. EUR, maksetaan 2020 mennessä.

Suomen osuus Maailmanpankin kautta kanavoitavasta tuesta kansainväliselle velkahelpotusaloite MDRI:lle oli vuonna 2010 2,79 milj. EUR ja vuonna 2011 3,32 milj. EUR.
Tehtävä    Maailmanpankkiryhmän tehtävä on maailmanlaajuisen köyhyyden vähentäminen ja kestävän kehityksen edistäminen kehittämällä mm. koulutusta, terveydenhuoltoa, julkishallintoa, infrastruktuuria, rahoitus- ja yksityissektoria, maataloutta, ympäristöä ja luonnonvarojen hallintaa.Tehtävä  Toiminnalla tuetaan myös ilmastonmuutokseen sopeutumista, ruokaturvan kehittämistä, hyvän hallintotavan vahvistamista, korruption vastaista taistelua ja kriisien ennaltaehkäisyä. Pankkiryhmä tekee myös kehitystutkimusta.

Kansainvälisen kehitysjärjestö IDA:n tavoitteena on köyhyyden vähentäminen tarjoamalla korottomia lainoja ja lahjarahoitusta kaikkein köyhimmille kehitysmaille. Painopiste on Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. Rahoitettavat ohjelmat edistävät talouskasvua, vähentävät eriarvoisuutta ja parantavat ihmisten elinolosuhteita. IDA:n kautta kohdennettuja varoja ei ole rajoitettu tietylle sektorille. Avunsaajamaiden hallitukset voivat päättää omista prioriteeteistaan. IDA16-yleisteemaksi vahvistettiin kehitysvaikutukset ja avun tuloksellisuus. Erityisteemoina ovat hauraat valtiot, sukupuolten välinen tasa-arvo, ilmastonmuutos ja kriisirahoitus.
Suomen painopisteet    Suomen Maailmanpankki-politiikassa korostetaan sitomatonta perusrahoitusta, pääasiallisena kanavana köyhimmille maille tarkoitettu IDA-rahoitus. Suomen Maailmanpankki-politiikassa korostuu lisäksi tuki Pankin hallinnon modernisoinnille ja kehitysmaiden vaikutusvallan kasvattamiselle sekä kehitysmaiden velkakestävyyden edistäminen ja avun tuloksellisuuden parantaminen. Pankin ohjelmissa Suomi painottaa kumppanimaiden omistajuutta ja niiden omien suunnittelu-, toimeenpano- ja seurantajärjestelmien käyttöä. Kestävän kehityksen ympäristöllinen, taloudellinen ja yhteiskunnallinen ulottuvuus sekä kehityspoliittisen ohjelman läpileikkaavat teemat ohjaavat Suomen vaikuttamistyötä Maailmanpankissa.   Yhteistyö Maailmanpankkiryhmän, alueellisten kehityspankkien, YK-järjestöjen ja WTO:n kesken on ensiarvoisen tärkeää kaikilla tasoilla.
Lisätietoja    www.worldbank.org

www.worldbank.org/ida

https://finnida.fi/?p=6401

..........................Avunantajien yhteisrahaston tuki, Kosovo / Multi Donor Trust Fund, Kosovo

    Filed under Maa- ja aluekohtainen yhteistyö

Toimiala    Monisektoriapu
Hankenumero    892 007 01
Profiili    Päätavoite: suora köyhyyden vähentäminen

Merkittävä osatavoite: osallistava kehitys / hyvä hallinto, ulottaa

peruskoulutus kaikille
Kesto    2009-2012
Kohdealue    Kosovo
Toteuttaja    Maailmanpankki
Tukipalvelut    –
Kokonaisrahoitus    4,5 milj. EUR
Edelliset vaiheet    –
Yleinen kehitystavoite    Kestävän työllisyyden tukeminen Kosovossa.
Hankkeen tarkoitus    Tukea Kosovon hallitusta Kestävän työllisyyden kehityspolitiikan ohjelman (Sustainable Employment Development Policy Programme) toteuttamiseksi. Ohjelman toisena pääelementtinä on Kosovon julkisen taloushallinnon kehittäminen.
Toteutustapa    Yhteisrahastoa hallinnoi ja sen maksatukset Kosovoon hoitaa Maailmanpankki. Käytännössä Maailmanpankki on suorittanut maksatukset Kosovolle 2011-2012.

https://finnida.fi/?s=maailmanpankki
.......................


Raja-alueen rahaston tuki / Support to Multi Donor Trust Fund (MDTF)

    Filed under Maa- ja aluekohtainen yhteistyö

Toimiala    Jälleenrakennus
Hankenumero    665 028 01
Profiili    Päätavoite: osallistuva kehitys / hyvä hallinto
Kesto    2010-2012
Kohdealue    Pakistanin raja-alueet
Toteuttaja    Maailmanpankki
Tukipalvelut    –
Kokonaisrahoitus    Suomen osuus 2011-2012: 2,66 milj. EUR
Edelliset vaiheet    Vuonna 2010: 3 milj. EUR
Yleinen kehitystavoite    Parantaa Pakistanin raja-alueiden olosuhteita.
Hankkeen tarkoitus    Vakauttaa Pakistanin Afganistanin vastaista raja-aluetta.
Toteutustapa    Rahastoon annettu tuki jaetaan hankkeiden kesken Pakistanin hallituksen ja avunantajien kesken sovittujen strategisten prioriteettien mukaisesti. Rahastoa hallinnoi Maailmanpankki.
..................
Afganistanin jälleenrakennusrahasto, Afghanistan Reconstruction Trust Fund (ARTF)

    Filed under Maa- ja aluekohtainen yhteistyö

Toimiala    Jälleenrakennus
Hankenumero    625 033 01
Profiili    Päätavoite: osallistuva kehitys / hyvä hallinto
Kesto    2002
Kohdealue    Koko maa
Toteuttaja    Maailmanpankki
Tukipalvelut    –
Kokonaisrahoitus    600 milj. USD/vuosi, Suomen osuus 2012: 8,5 milj. EUR
Edelliset vaiheet    Suomen osuus 2002-2012 yhteensä 36 milj. EUR
Yleinen kehitystavoite    Afganistanin valtion ja yhteiskunnan palauttaminen normaalille, kestävän kehityksen tielle. Afganistanin jälleenrakennusrahasto kohdentaa varoja valtionbudjetin juokseviin kuluihin ja pääomakuluihin sekä rahoittaa Afganistanin jälleenrakennuksen prioriteettihankkeita ja -ohjelmia. Suomi tukee ARTF:n kautta paikallistason kehitys- ja demokratiahanketta (NSP) ja maaseudun yrittäjyyttä (AREDP).
Hankkeen tarkoitus    Afganistanin jälleenrakennuksen tukeminen. Afganistanin mittaviin jälleenrakennushaasteisiin vastaaminen edellyttää, että Afganistanin valtiolla on riittävät institutionaaliset ja taloudelliset edellytykset suunnitella, käynnistää ja toteuttaa itsenäisesti maan kehittymistä sotien runtelemasta avun vastaanottajamaasta vakaaksi ja toimintakykyiseksi yhteiskunnaksi.
Toteutustapa    

Rahastoa hallinnoi Maailmanpankki (IBRD), ja sen varojen käytöstä päättävät yhteisesti IBRD, UNDP ja Aasian kehityspankki Afganistanin hallitusta konsultoiden. Varoista noin 80 prosenttia käytetään hallituksen siviilisektorin juokseviin menoihin, noin 5 prosenttia poliisien palkkoihin ja noin 15 prosenttia investointeihin.
Evaluointi    EQUIP Education Afganistan Final Evaluation 2016..................
Sudanin yhdennetty valuma-alueen hallintahanke / Integrated Basin Area Management Project, Sudan

    Filed under Maa- ja aluekohtainen yhteistyö

Toimiala    Jokien kehittäminen
Hankenumero    278 048 01
Profiili    Päätavoite: ympäristöapu, kestävä kehitys

Merkittävä osatavoite: aavikoitumisen estäminen, sopeutuminen ilmastonmuutokseen, osallistava kehitys / hyvä hallinto, poistaa äärimmäinen köyhyys ja nälkä, rauhantilan ja turvallisuuden edistäminen
Kesto    2010-2014
Kohdealue    Atbara ja Dinder -alueet Sudanissa
Toteuttaja    Ministry of Irrigation and Water Resources, Maailmanpankki
Tukipalvelut    Niras Finland Oy
Kokonaisrahoitus    9,25 milj. EUR (2010-2014)
Edelliset vaiheet    –
Yleinen kehitystavoite    Luonnonvaroihin perustuva taloudellinen kehitys kestävän maankäytön ja vesivarojen hallinnan myötä.
Hankkeen tarkoitus    Edistää valuma-alueen luonnonvarojen tasaista jakautumista, köyhyyden vähentymistä, ruokaturvan parantumista sekä ekosysteemin tasapainon säilymistä. Ohjelmaan sisältyy mm. maanviljelyn kehittämistä, laidunmaiden kunnostamista ja puiden istuttamista.
Toteutustapa    Hanke toteutetaan kansallisesti Sudanissa osana Maailmanpankin Itä-Niilin valuma-alueen hallintahanketta. Suomi tukee hanketta asiantuntija avulla (Niras Finland Oy) sekä maksuilla Maailmanpankin hallinnoimaan hankkeen rahastoon.

..................
Tuki Etelä-Sudanin Multi Donor Trust Fund -rahastolle / Multi Donor Trust Fund in South Sudan

    Filed under Monenkeskinen yhteistyö

Toimiala    Jälleenrakennus
Hankenumero    278 048 02
Profiili    Päätavoite: rauhantilan ja turvallisuuden edistäminen
Kesto    2005-2013
Kohdealue    Etelä-Sudan
Toteuttaja    Maailmanpankki
Tukipalvelut    –
Kokonaisrahoitus    22,5 milj. EUR
Edelliset vaiheet    
Yleinen kehitystavoite    Etelä-Sudanin jälleenrakennuksen ja vakauden edistäminen
Hankkeen tarkoitus    Rahaston taustalla on Etelä-Sudanin ja Pohjois-Sudanin vuonna 2005 allekirjoittama rauhansopimus, jonka käytännön toteuttamista edistetään rahastosta toteutettavien jälleenrakennus- ja kehitysohjelmien kautta.
Toteutustapa    Suomen tuki Etelä-Sudanin mittavalle jälleenrakennus- ja kehitysohjelmaalle kanavoidaan Maailmanpankin hallinnoiman avunantajien yhteisrahaston (Multi Donor Trust Fund) kautta.

.....................

Köyhyyden vähentämisrahaston tuki, Tansania / Poverty Reduction Budget Support Facility, Tanzania

    Filed under Maa- ja aluekohtainen yhteistyö

Toimiala    Budjettituki
Hankenumero    282 251 01
Profiili    Päätavoite: köyhyyden vähentäminen
Kesto    2012
Kohdealue    Koko maa, mukaan lukien Sansibar
Toteuttaja    Tansanian hallitus
Tukipalvelut    –
Kokonaisrahoitus    Suomen osuus: 10 milj. EUR
Edelliset vaiheet    Jatkoa vuosien 1998 ja 2000 köyhyysstrategioihin, joita Suomi tuki 19,5 miljoonalla markalla (3,28 milj. EUR). Nykymuotoinen köyhyyden vähentämiseen suunnattava budjettituki alkoi vuonna 2001, ja Suomi on osallistunut siihen alusta alkaen. Budjettitukea antaa 14 avunantajaa, mm. EC, AfDB ja Maailmanpankki.
Yleinen kehitystavoite    Edistää hyvää hallintoa ja Tansanian hallituksen omistajuutta harjoittamassaan politiikassa ja suunnata velanhoitokuluista säästyviä varoja köyhyyden vastaisen strategian toteuttamiseen.
Hankkeen tarkoitus    

Tukea Tansanian kasvu- ja köyhyydenvähentämisstrategian NSGRP II:n (MKUKUTA II) toimeenpanoa.
Toteutustapa    Ohjelma rakentuu kolmen pilarin varaan:

    laaja-alainen talouskasvu ja köyhyyden vähentäminen tukemalla yksityissektoria, maataloutta ja työllisyyttä, ja kehittämällä infrastruktuuria ja kauppaa,

    elämisen laatu ja sosiaalinen hyvinvointi, mukaan lukien opetus, terveys ja vesi sekä tasa-arvo ja muut läpileikkaavat teemat,
    hyvän hallinnon ja vastuullisuuden kehittäminen, desentralisaatio, korruption vastainen työ sekä oikeussektorin uudistaminen.


..................

https://finnida.fi/?paged=2&s=maailmanpankki
https://finnida.fi/?s=maailmanpankki