Kirjoittaja Aihe: 2010-03-07 Sr: Rinkebyn moskeija nousee suomalaisvision pohjalta  (Luettu 3586 kertaa)

Iloveallpeople

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 163
 • Liked: 2765
Lainaus
Rinkebyn moskeija nousee suomalaisvision pohjalta

Tukholman Rinkebyhyn suunnitellaan uutta moskeijaa, joka nousee sinne suomalaisvision pohjalta. Tavoitteena on ollut luoda kaikille avoin ruotsalainen moskeija, sanoo moskeijan piirtänyt ahvenanmaalainen arkkitehti Johanna Wickström.

- Haluan luoda ruotsalaisen moskeijan. Voisi kuvitella että haluamme rakentaa somalialaisen moskeijan, koska Rinkebyssä asuu eniten somalialaisia, mutta haluamme ruotsalaisen. Kaikkien, olivat he sitten Somaliasta, Turkista, Indonesiasta tai Ruotsista, pitää voida tuntea että tämä on heidän moskeijansa ja että moskeija kuuluu Ruotsiin, jolloin myös he kuuluvat Ruotsiin, Johanna Wickström selittää.

Johanna Wickström tutustui arabialaiseen kulttuuriin syvemmin pari vuotta sitten arabialaisen poikaystävän kautta ja on sittemmin opiskellut klassista arabiaa ja kulttuuria. Arabialaisten ystävien kautta hän sai mahdollisuuden tehdä ehdotuksen moskeijaksi, joka sitten hyväksyttiin.

Johanna Wickströmin moskeijassa lähellä on Pohjolan luonto: metsät, kalliot ja vesi. Moskeija on jaettu kahteen osaan, kaikille avoimiin sosiaalisiin tiloihin, joihin tulee mm kahvila ja tiedotuspiste, sekä uskonnollisiin tiloihin, joissa peseydytään ja rukoillaan.

Rinkebyn muslimit ovat monen vuoden ajan halunneet rakentaa moskeijan, ja nyt Tukholman kaupunki on varannut rakennukselle maapalan. Tukholman poliitikot ovat yksimielisiä moskeijan rakentamisesta Rinkebyhyn. Kuuden valtiopäiväpuoleen edustajat kirjoittivat äskettäin yhteisessä mielipideartikkelissa, että moskeija piristää paikallisia elinkeinoja ja lisää turvallisuutta alueella.

Johanna Wickströmin visiossa yhdistyvät perinteet ja moderni ruotsalainen yhteiskunta. Perinteisten miesten ja naisten sisäänkäyntien lisäksi Rinkebyn moskeijaan tulee kolmas, yhteinen sisäänkäynti. Wickströmille tärkeintä oli sisäänkäyntien tasa-arvo, ettei naisia viitata sivuovelle.

- Suunnitelman mukaan moskeijaan tulee yhteinen sisäänkäynti naisille ja miehille, ja omat sisäänkäynnit naisille ja miehille. Halusin pois ajatuksesta että naiset viitataan sivuovelle tai takaovelle, Wickström sanoo.

Sisuradio
« Viimeksi muokattu: 08.03.2010, 13:16:08 kirjoittanut Iloveallpeople »
"Kun poliitikko pakotetaan lähtemään paikaltaan tai suljetaan puolueesta tiedotusvälineiden painostuksen vuoksi, ei kyse ole mistään punavihreästä salaliitosta, vaan juuri siitä, miten demokratian pitääkin toimia."  (käännös) - Lasse Garoff

IDA

 • Vieras
Rinkebyssä ei ole juuri lainkaan ruotsalaista paikallisväestöä. Rakennuskanta on siistiä, eikä paikka vaikuta lainkaan uhkaavalta ainakaan päivisin. Mukavaa ja rentoa jengiä. Oleellista kuitenkin on, että rakennukset muistuttavat lähinnä 70-luvun DDR:ää ja mikäli sinne haluaa siltä pohjalta rakentaa jotain ruotsalaista, niin ihan peruselementtitalo sopeutuisi maisemaan. Joku kunnianhimoisempi, taiteellinen yritys olisi siinä ympäristössä automaattisesti jotain täysin muuta kuin ruotsalaista.

kohmelo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 975
 • Liked: 137
 • Olutkellarissa kyyhöttävä hompanssi - SKP
http://sverigesradio.se/cgi-bin/International/nyhetssidor/artikel.asp?ProgramID=2054&Format=1&artikel=3648309
Lainaus
23/04/2010
New Mosque To Be Built in Stockholm Suburb

A new mosque with the capacity to host 4 000 people will be built in Rinkeby, just south of Stockholm, after the project was given the go-ahead from Stockholm Municipality yesterday.

The decision was expected and construction will start in 2013, according to daily newspaper Dagens Nyheter.

S.T.

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 68
 • Liked: 150
Ruotsin viranomaisilla on kova tahtotila tehdä valtiosta islamistinen kalifaatti. Rahoituksen alkuperällä ei ole mitään väliä, kunhan saadaan moskeija pystyyn.

Lainaus
Ruotsin Rinkebyssä iloitaan - "Valtavan hauskaa rakentaa moskeija"

Rinkebyn "sotavyöhyke" saa oman moskeijan ja siitä on tulossa Pohjoismaiden suurimpia ja verrattavissa Malmön megamoskeijaan

Ruotsissa muslimit vaativat julkisten rukouskutsujen sallimista moskeijoista kaikkialle maahan ja he ovat onnistuneet saamaan tämän luvan jo kolmeen kaupunkiin - Botkyrkaan, Karlskronaan ja Växjöön.

"Haluamme saada rukouskutsut useampaan paikkaan. Monet muslimit ovat Ruotsin kansalaisia, joilla on samat oikeudet kuin kaikilla muillakin", vaati Växjön muslimisäätiön tiedottaja, Avdi Islami heti sen jälkeen kun poliisi äskettäin antoi luvan Växjön moskeijalle kuuluttaa noin 4 minuutin pituisen rukouskutsun joka perjantai noin puolen päivän aikaan.

Maaliskuussa toteutettu kyselytutkimus osoitti, että 60 prosenttia ruotsalaisista on muslimien julkisia rukouskutsuja vastaan.

Vaikka suurin osa ruotsalaisista vastustaakin muslimien rukouskutsua, Ruotsin viranomaiset jatkuvasti kieltävät tai sivuuttavat ongelman laajuuden.

He eivät millään tavalla puutu moskeijoiden kovaäänisistä lähetettävien rukouskutsujen sisältöön, vaan päätöksentekoprosessissa pohtivat vain sen mahdollista melutasoa.

Myöskään kunnat eivät välitä, mitä muslimien joka perjantaisissa rukouskutsuissa huudetaan ja toistellaan.

Asianajaja ja poliittinen analyytikko Judith Bergman päivittää tietoja Gatestone -instituutin artikkelissaan Ruotsin islamisoitumisen etenemistä ja selvittää, miksi uusien moskeijoiden rakentaminen ja muslimien rukouskutsujen salliminen on niin tärkeää muslimeille.

Bergman pitää muslimien rukouskutsua (Adhaan) läntisestä näkökulmasta katsottuna "erittäin ongelmallisena".

"Sen tarkoitus ei ole ainoastaan neutraalisti kutsua rukoukseen, kuten kirkonkelloilla, jotka koostuvat vain sävelistä", Bergman huomauttaa.

On erityisesti huomattava, että moskeijoiden kaiuttimista kuulutettavassa muslimien rukouskutsussa "Allahu Akbar" tarkoittaa "Allah on suurin": se korottaa islamin ylivertaiseksi ainoaksi uskonnoksi, joka jokaisen "vääräuskoisenkin" on kuoleman uhalla tunnustettava todeksi. Samalla se mitätöi muiden jumalien (kristinuskon Jumala) olemassaolon:

"Allah on suurin (Allahu akbar). Todistan, että ei ole muuta Jumalaa kuin Allah (Ashhadu anna la ila ill Allah). Todistan, että Muhammed on Allahin profeetta (Ashhadu anna Muhammadan rasul Allah). Tule rukoukseen (Hayya alas salah). Tule turvaan / pelastukseen. Allah on suurin (Allahu akbar). Ei ole muuta Jumalaa kuin Allah (La ilah ill Allah)."

Kun katolinen kirkko halusi vuonna 1993 rakentaa kellotornin Växjöön kirkonkellojen soittamista varten, kunta kehotti seurakuntaa pidättäytymään naapurien valitusten takia.

Ympäri Ruotsia muslimien rukouskutsut saavat kuitenkin jalansijaa ja uusia moskeijoita suunnitellaan ja rakennetaan. Myöntämällä lupia viranomaiset ja kunnat ovat itse luomassa edellytykset Ruotsin täydelliselle islamisoitumiselle ja sharia-lain täytääntöönpanemiselle.

Tukholman esikaupungissa Rinkebyssä on juuri nyt moskeijan rakentaminen aluillaan.

Moskeija on saamassa 18 kupolia ja arviolta 5 000 neliömetriä, joista 1 500 on omistettu moskeijalle ja loput ravintolalle, konferenssitiloille, kirjastolle ja kuntosalille.

Moskeijasta on tulossa Pohjoismaiden suurimpia ja verrattavissa Malmön megamoskeijaan, joka avattiin huhtikuussa vuonna 2017.

Oikea Media kirjoitti viime vuonna toukokuussa, kuinka Ruotsin viranomaiset ja valtamedia olivat pysyneet siitä hiiren hiljaa eikä Malmön kunnan verkkosivuiltakaan löytynyt mainintaa koko moskeijasta - vaikka Malmön suurmoskeijan avajaisiin oli osallistunut viranomaisia, imaameja ja liikemiehiä.

Qatarissa sen sijaan oli kyllä raportoitu, mitä Ruotsissa tapahtuu.

Ruotsalaisen arkkitehdin, Johan Celsingin suunnitteleman Rinkebyn moskeijan rakentaa Ruotsin suurin rakennusurakoitsija Nordic Construction Company (NCC).

5. kesäkuuta julkaistussa lehdistötiedotteessaan pohjoismainen rakennus- ja kiinteistökehitysalan yritys arvioi, että moskeija olisi valmis vuoteen 2020 mennessä ja kustannukset hipoisivat noin 100 miljoonaa Ruotsin kruunua (11,4 miljoonaa dollaria).

"Rakennusteknisesti on valtavan hauskaa saada rakentaa moskeija", intoilee NCC:n johtaja Fredrik Anheim.

"Kahdeksan vuoden ajan olemme yrittäneet saada rahoitusta, mutta nyt olemme niin lähellä kuin vain voi olla", iloitsee puolestaan Rinkebyn moskeijan keräyssäätiön varapuheenjohtaja Ibrahim Bouraleh, joka kiistää kuitenkin väitteet siitä, että ulkomaiset ​​lahjoittajat olisivat jättimoskeijan rahoittamisen taustalla.

Judith Bergman ihmettelee, kuinka ihmeessä säätiö on kerännyt vain kolme miljoonaa 100 miljoonasta Ruotsin kruunusta.

"Herää kysymys, kuka todellakin rahoittaa hanketta?" miettii Judith Bergman.

Moskeijan takana oleva järjestö on Järvan islamilainen yhdistys (Islamiska Förbundet i Järva), joka on osa islamilaista yhdistystä Ruotsissa (Islamiska Förbundet i Sverige, IFSI) ja jota pidetään Muslimiveljeskunnan järjestäytyneenä rintamana.

Muslimiveljeskunnan tavoitteena on - ei enempää eikä vähempää - saada islamilainen valtio, sharia-lain hallitsema kalifaatti ja taivuttaa valtio tarvittaessa jihadilla.

Kuten IFSI selkeästi mainitsee sivuillaan ja sen perussäännöissä, se on Euroopan Islamilaisten järjestöjen liiton (FIOE) jäsen.

FIOE tunnustetaan yleisesti paikallisten muslimiveljeskuntaryhmien kattojärjestöksi eri puolilla Eurooppaa.

Kysyttäessä suhteista Muslimiveljeskuntaan Wall Street Journalin haastattelussa vuonna 2005 FIOE:n silloinen puheenjohtaja Ahmet al-Rawi paljasti:

"Olemme kytköksissä heihin ja meillä on yhteinen näkökulma. Meillä on hyvä läheinen side."

Tulevan megamoskeijan aluetta, Rinkebytä, pidetään jo nyt "erityisen herkkänä alueena". Se tunnetaan no-go -alueena ja poliisi määrittelee sen alueeksi, jolle on "ominaista sosiaaliset ongelmat ja rikollisten läsnäolo, joka johtaa laajaan haluttomuuteen osallistua oikeudenkäynteihin ja vaikeuksia poliisille täyttää tehtävänsä. Tilanne katsotaan akuutiksi".

Rinkebyn metroasema luokiteltiin vast'ikään liian vaaralliseksi työskennellä ilman poliisin suojaavaa läsnäoloa - kiviä heittävien ja vihamielisten maahanmuuttajajengien luoman turvallisuusriskin takia.

Joulukuussa vuonna 2017 kansainvälisen järjestäytyneen rikollisuuden vastaisen kansallisen yksikön päällikkö Lise Tamm järkytti Ruotsin hallitusta sanoessaan, että työssään Rinkebyssä poliisit joutuvat käyttämään nyt sotilaallisia menetelmiä:

"Rinkeby on melkein kuin sotavyöhyke", Lise Tamm totesi.

Oikea Media

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 139
 • Liked: 13888
 • Lohjan persut
Samaan aikaa Rinkkikseen pitäisi rakentaa uusi dialogipoliisiasema. Kaavoitus on valmiina, tontti valmiina, rahat valmiina, suunnitelmat valmiina, dialogipoliisit valmiina, kaikki valmiina. Asiassa on vain yksi ongelma: Sverigestaniasta ei löydy ainoatakaan rakennusfirmaa (eikä näemmä edes Puolasta tai Baltiasta), kuka rakentaisi sen dialogiaseman Rinkelikylään.

Paskeijoita voi bygata, mutta dialogiaseman rakentaminen on liian vaarallista. Kertoo Rinkkiksestä kaiken oleellisen.
N niin kuin nuiva. HO HO HO!

td

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 362
 • Liked: 1427
 • Hiljainen enemmistö. Emme kadu tehokkaasti.
Muistaisivat kuitenkin sen pakkoruotsin, jotta kasvattaisivat niitä nuoria siellä moskeijassa sivistyneiksi. Ranskassakin on ollut nyt niitä ongelmia mm. futiskisojen  jälkeen koska eivät ole osanneet pakkoruotsia (sivistys puuttunut).
« Viimeksi muokattu: 19.07.2018, 04:35:57 kirjoittanut td »
Suomi on hyvä maa. Se on paras meille suomalaisille. Se on puolustamisen arvoinen maa ja sen ainoa puolustaja on Suomen oma kansa. -Adolf Erik Ehrnrooth #kivapuhe 1939-

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 079
 • Liked: 17808
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Samaan aikaa Rinkkikseen pitäisi rakentaa uusi dialogipoliisiasema. Kaavoitus on valmiina, tontti valmiina, rahat valmiina, suunnitelmat valmiina, dialogipoliisit valmiina, kaikki valmiina. Asiassa on vain yksi ongelma: Sverigestaniasta ei löydy ainoatakaan rakennusfirmaa (eikä näemmä edes Puolasta tai Baltiasta), kuka rakentaisi sen dialogiaseman Rinkelikylään.

Paskeijoita voi bygata, mutta dialogiaseman rakentaminen on liian vaarallista. Kertoo Rinkkiksestä kaiken oleellisen.

Ei maar vähemmistöihin kohdentuvia väkivaltarakenteita, kuten poliisiasemia, ei semmottiis. Ja poltetaanhan nuo.

guest14935

 • Vieras
Rahoituksen alkuperällä ei ole mitään väliä, kunhan saadaan moskeija pystyyn.
Eiköhän ne itse ole rahoittaneet samalla tapaa kuin suomenkin viranomaiset, mistä sitten ottaneetkaan siellä mallia mutta täällähän se malli lienee juuri sieltä. Pectuksen ketjussahan noita yhdistyksiä riittää.
Aika pieni tönö taitaa olla tulossa, eihän tuollaisella hinnalla saa oikein minkäänlaista rakennusta. Pieni tosin aluekin.

nutsy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 248
 • Liked: 3339
 • ihminen
Lainaus
(...) "Haluamme saada rukouskutsut useampaan paikkaan. Monet muslimit ovat Ruotsin kansalaisia, joilla on samat oikeudet kuin kaikilla muillakin", vaati Växjön muslimisaation tiedottaja, Avdi Islami heti sen jälkeen kun poliisi äskettäin antoi luvan Växjön moskeijalle kuuluttaa noin 4 minuutin pituisen rukouskutsun joka perjantai noin puolen päivän aikaan.

(...)

Vaatimuksia tulee riittämään Ruotsin loppuun asti. Lainattua pätkää korjattu muutaman ä:n ja ö:n pisteiden verran.
"Jokainen yhteiskunta ja kulttuuri on tietynlaisten ihmisten tuottama ja ylläpitämä."
      \
        :)

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 231
 • Liked: 3916
 • Mersupersu
Ruotsi alkaa olla menetetty.

Sitten...

Lainaus
Kaikkien, olivat he sitten Somaliasta, Turkista, Indonesiasta tai Ruotsista, pitää voida tuntea että tämä on heidän moskeijansa ja että moskeija kuuluu Ruotsiin, jolloin myös he kuuluvat Ruotsiin

Ilman moskeijaa tälläinen kuuluminen on tietysti aivan mahdotonta. Siksi ympäristö alkaa muistuttaa sitä paikkaa, jonne oikeasti kuulutaan eikä vaan teeskennellä kuuluvansa.

Lainaus
Johanna Wickström tutustui arabialaiseen kulttuuriin syvemmin pari vuotta sitten arabialaisen poikaystävän kautta ja on sittemmin opiskellut klassista arabiaa ja kulttuuria.

Ai, että syvemmin...ookoo...  :roll:

Lainaus
Johanna Wickströmin moskeijassa lähellä on Pohjolan luonto: metsät, kalliot ja vesi. Moskeija on jaettu kahteen osaan, kaikille avoimiin sosiaalisiin tiloihin, joihin tulee mm kahvila ja tiedotuspiste, sekä uskonnollisiin tiloihin, joissa peseydytään ja rukoillaan.

Eli demokraattisessa yhteiskunnassa ryhdytään rakentelemaan segregaatiotiloja eikä tämä ede ärsytä ketään? Luonto meillä on ilman moskeijoitakin. Nyt imaamin joikhu vaan saa senkin pilalle.

Lainaus
Kuuden valtiopäiväpuoleen edustajat kirjoittivat äskettäin yhteisessä mielipideartikkelissa, että moskeija piristää paikallisia elinkeinoja ja lisää turvallisuutta alueella.

Kuinka nuo kehtaa ja kehtaahan ne...  >:(

Lainaus
sisäänkäyntien tasa-arvo

Eli erilliset sisäänkäynnit lisäävät tasa-arvoa? Vaadin kirkkoihinkin heti tasa-arvoa lisäävät naisten ja miesten sisäänkäynnit. Onkohan näillä joitain palaverejä, missä musta väännetään valkoiseksi ja pallo muuttuu kuutioksi?

Lainaus
- Suunnitelman mukaan moskeijaan tulee yhteinen sisäänkäynti naisille ja miehille, ja omat sisäänkäynnit naisille ja miehille. Halusin pois ajatuksesta että naiset viitataan sivuovelle tai takaovelle, Wickström sanoo.

On siis silti mahdollista, että naiset pistetään takaovelle?
Natan Sharansky: "understand a critical difference between the world of fear and the world of freedom. In the former, the primary challenge is finding the inner strength to confront evil. In the latter, the primary challenge is finding the moral clarity to see evil."

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 890
 • Liked: 6001
Lainaus
Rinkebyn moskeija nousee suomalaisvision pohjalta
Johanna Wickströmin visiossa yhdistyvät perinteet ja moderni ruotsalainen yhteiskunta. Perinteisten miesten ja naisten sisäänkäyntien lisäksi Rinkebyn moskeijaan tulee kolmas, yhteinen sisäänkäynti. Wickströmille tärkeintä oli sisäänkäyntien tasa-arvo, ettei naisia viitata sivuovelle.

- Suunnitelman mukaan moskeijaan tulee yhteinen sisäänkäynti naisille ja miehille, ja omat sisäänkäynnit naisille ja miehille. Halusin pois ajatuksesta että naiset viitataan sivuovelle tai takaovelle, Wickström sanoo.

On siinä islam larppaajalla kieli keskellä suuta kun yrittää selitellä. Menee kyllä niin reisille tuokin kuin vain voi kuvitella.

Tulee yhteinen sisäänkäynti mutta sitten kuitenkin omat naisille ja miehille?

OK, siis tämän mukaan moderiin ruotsalaiseen yhteiskuntaan kuuluu erilliset sisäänkäynnit naisille ja miehille. Tämä ei ole kyllä mikään yllätys enään ja sopiikin hyvin islamilaistuneelle ruåtsille. Pala kerrallaan rukoushuutojen saattelemina.

Mitä tuolta islam-hihhulilta jäi mainitsematta tuleeko myös yhteiset rukoustilat ja sitten vielä erilliset miehille ja naisille...  :roll:
"Just because you're offended, doesn't mean you're right" - Ricky Gervais

HMV

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 899
 • Liked: 907
Tarkoittaa varmaan että tulee kolme sisäänkäyntiä: miehille, naisille ja yksi unisex.
"Muunsukupuoliset" sitten varmaan käyttää sitä unisex-sisäänkäyntiä, muuten menee hankalaksi.
.
Aika menee arvellessa, päivä päätä käännellessä.

newspeak

 • Vieras
Nykymaailman menoon taitaa lopulta sopia vallan hyvin, että naiset käyvät moskeijassa eri ovesta kuin miehet. Nimittäin sitten kun lahkot alkavat sotimaan keskenään, pelastuskäytävä on naisille jo valmiiksi tuttu.

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 969
 • Liked: 1986
Kellot käyntiin kauanko menee kunnes fanatistit ovat vallanneet moskeijan ja bunkkerista kehkeytyy vihaimaamien ruotsalaisvastaisten saarnojen tyyssija ja terroristien koulutuskeskus.

Mielenkiintoista myös seurata kuinka kauan moskeijassa suvaitaan kuffarien vierailu. Ehkä avajaisissa sinne vielä pääsee ...

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 396
 • Liked: 2327
 • Vihtaasi on kustu!
Salahuoneita asekätköjä varten?

Miehille sisäänmeno-paluuovi
Naisille sisäänmeno-paluuovi
Muille sisäänmeno-ovi
"– Me emme halua riisua kansalaisiamme aseista tällaisena aikana, kun Euroopan turvallisuustilanne huononee, sosiaalidemokraattien sisäministeri Milan Chovanec sanoi Tšekin parlamentissa keskiviikkona." Kansalainen.fi
Bhutan: "One Nation, One People"

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 124
 • Liked: 15295
Jos asiassa haluaa nähdä edes yhden hyvän puolen niin sen, että kun Ruotsi luhistuu ja etnoruotsalaiset muuttavat Norjaan ja Tanskaan, Suomi voi vaan ottaa koko Pohjois-Ruotsin malmeineen ja isoine jokineen. Se ikäänkuin putoaa syliin. Onhan sielläkin mamuja, mutta vähemmän kuin etelässä, ja oikealla politiikalla ne haluavat muuttaa sinne eteläisempään Ruotsistaniin.  :P

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 824
 • Liked: 7562
 • Manner-Suomen Tasavalta
Tarkoittaa varmaan että tulee kolme sisäänkäyntiä: miehille, naisille ja yksi unisex.
"Muunsukupuoliset" sitten varmaan käyttää sitä unisex-sisäänkäyntiä, muuten menee hankalaksi.
.

Ihan varmasti Rinkebyssä joku uskaltaisi julkisesti ilmoittaa olevansa muunsukupuolinen. :roll:
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 235
 • Liked: 19337
 • Persuhtava keskustelija
Olen siinä käsityksessä, että muunsukupuolisille ja sen sellaisille rakennetaan ihan oma torninsa, josta ne juhlapäivän kunniaksi paiskataan asfalttiin.

Videoita ainakin on moisesta kansanhuvista nähtävillä internetissä.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 681
 • Liked: 8801
Sanokaa minun sanoneen, kyllä nyt voimme vielä irvailla Ruotsille ja ruotsalaisille mutta loppupeleissä Suomelle käy vielä köpelömmin. Siitä pitävät hillotolpanhimoiset päättäjät ja mistään mitään välittämätön vaalikarja huolen.

Tagit: rinkeby