UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Orpolta tyly viesti Halla-aholle, perussuomalaisilla ei asiaa hallitukseen  (Luettu 24613 kertaa)

Maastamuuttaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 132
 • Liked: 2864
Orpo näyttäytyy minulle mm. pienen valtion islamisaation edistäjänä vastoin tahtoaan ja jäljellä olevaa järkeään. Suomi/Finland-demokratiassa kansalaisten mielipide on eräänlainen kuriositeetti, joka joudutaan tukahduttamaan - demokratian nimessä -  aina kun se pyrkii jotenkin häiritsemään  parkettien partaveitsien luonnostelemaa Merkel-Macron julkilausumaa, johon on yhä vaikeampaa sijoittaa luontevalta vaikuttavaa itsenäiseltä näyttävää vivahdetta kotimaisia äänestäjiä vakuuttamaan.

Euroopan imaamit valmistautuvat tahoillaan nyt jo näköpiirissä olevaan vallanvaihtoon. Suomi saa Omar Hajjamin, jonka arvopohja nojaa Suomen kansan vuosisataisiin arvoihin, joiden yhteensopivuuden järkkymätön ankkuri on mm. Petteri Orpo, suomalaisten arvojen merkittävä analysoija, joka erehtymättä löytää suomalaissa toimijoissa väärällä arvopohjalla liikkuvia. Myös arvoasiantuntija Sauli Niinistö on tukenut Orpon arvolinjausta, jonka sisältö tosin odottaa edelleen täsmennystä.

Nähtäväksi jää, miten väärinajattelijoiden jatkossa käy. Mahdollista on, että suuri(n) osa kansasta ei osaa ajatella Niinistö-Orpon arvopohjan mukaisesti. Ehkäpä ratkaisu löytyy koraanista.

Leostoa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 522
 • Liked: 1514
Kyllähän tämä PS:n eristäminen kovin tavaton tilanne on, ja herättää jos jonkinlaisia tunteita. Mutta kuten ketjussa jo todettukin, niin tällainen eristäminen ne Ruotsidemokraatitkin nosti gallupeissa nykyisiin korkeuksiinsa. Toki heidän suosioonsa vaikutti myös hallituspuolueiden kansallista itsemurhaa kohti suuntaava politiikka. Mitä enemmän asiaa pohdin, sitä vakuuttuneempi olen siitä että persujen poliittiset vastustajat tekivät suuren virheen, joka edistää PS:n kannatusta jatkossa, viimeistään siinä vaiheessa kun etsitään vaihtoehtoa seuraavan sinipunahallituksen kansaa kurjistavalle ja Brysseliä lihottavalle politiikalle v.2023.

Virhettä voi perustella viittaamalla siihen tosiasiaan, ettei hatarin perustein tapahtuva puolueen eristäminen ole ennenkään toiminut. Kekkonen ei onnistunut aikanaan nitistämään kokoomusta, ja Ruotsidemokraatit kuten todettua ovat vain kasvaneet. Myös vasemmistolaisia tiettävästi nykyään on, vaikka heidätkin aikanaan politiikasta eristettiin. Käsitykseni mukaan suomalaiset suhtautuvat myös varsin nuivasti sellaisiin herroihin jotka katsovat asiaksi pyrkiä kontrolloimaan demokratiaa ja asettamaan itsensä muiden yläpuolelle. Toisaalta arvatenkin tästä syystä Sinipunamullan nykyjohto on näköjään tehnyt yhdessä ratkaisun johon kaikki nämä Brysselin hillotolppia myötäilevät puolueet ottavat osaa. Vastuun jakautuessa kukaan ei joudu yksin syntipukiksi. Ihmiset kuitenkin tapaavat vastustaa havaitsemaansa itseensä suunnattua kontrollia.

Syy tälle toiminnalle löytynee kansainväliseltä tasolta, sillä liitoksissaan natiseva Brysselin valta tarvitsee nyt alamaisuusvakuutteluja johtavilta poliitikoiltamme jotka niitä halukkaasti antavat koska ovat liittovaltiomyönteisessä herrahississä kohti hillotolppia. Suomesta kuuluu sinnepäin nyt uutisia, jonka mukaan eurokriitikot on poissuljettu tulevasta hallituksesta. Sisäpolitiikan kannalta persujen eristäminen voi tietenkin olla yritys ohjata äänestäjien ääniä sellaisille puolueille jotka voivat päästä vaikuttamaan sinipunamullan suuresta armosta. Mutta juuri tällainen äänestäjien ohjailuyritys on sellaista kontrollia joka osuu vielä omaan nilkkaan. Kannattanee siis pitää melua siitä, että äänestäjiä ja demokratiaa yritetään nyt rankasti kontrolloida. 

Epäasialliseen toimintaan puolueen tulisi vastata olemalla itse yhteistyökykyinen, kärsivällinen ja asiallinen. Kontrollin kohteena olevat Perussuomalaiset voisivat itse näyttäytyä puolueena joka antaa vapauksia ja mahdollisuuksia jäsenilleen ja innostaa vaikuttamaan. Puolueen sisällä voitaisiin lisätä jäsenten mahdollisuuksia ottaa selkokielisissä sähköisissä äänestyksissä kantaa yhä useampiin keskeisiin asioihin, joiden tuloksiin puolueen johto voisi sitten nojata. Tällainen uudenaikainen, virtuaalidemokraattinen toimintakulttuuri painottaisi yhdessä tehtyjä päätöksiä ja puolueen eristäminen näyttäisi yhä enemmän aktiivisen kansanosan eristämiseltä päätöksenteosta. 
« Viimeksi muokattu: 25.05.2018, 00:17:25 kirjoittanut Leostoa »
Jussin persut jytkyn otti, porvareista tehtiin motti.


sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 068
 • Liked: 8953
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Moni on povannut tässäkin ketjussa kovia kannatuslukuja persuille. Suomen sosialistisen lehdistön gallupit povaavat huomattavasti pienempiä kannatuslukuja persuille. Presidentinvaalit osoittivat persujen kannatuslukujen olevan varsin pieniä tällä hetkellä. Jos persujen kannatus jää alle Vasemmistoliiton, ei ole oikeastaan mitään syytä olettaa persuilla olevan yhtään mitään asiaa hallitukseen, eikä siinä ole mitään outoa, erikoista, syrjivää tai edes väärää; todennäköisesti myöskään Suomidemokraatteja ei hallitukseen kutsuta, ja sekin on todennäköisen kannatuksen mukaan oikein. Jos taas persujen kannatus nousee yli 20% ja silti ei tule edes neuvottelua asiasta, voisi kyseessä sanoa olevan tietentahtoisen väkivallan kulunutta ilmaisua lainatakseni. Sovitaanko, että persujen kannatuksen pitää ensin nousta yli 10% ja vasta sitten loukkaannutaan uhkailuista jättää heidät hallituksen ulkopuolelle?

Hallitukseen pääsy on siten huomattavasti enemmän riippuvainen äänimääristä kuin puheenjohtajien puheista. Erityisen vähän kannattaa kiinnittää huomiota Petteri Orpon puheisiin. Hänet valittiin Kokoomuksen puheenjohtajaksi Suomen sosialistisen lehdistön toimesta; kokkarit itse olisivat kannattaneet Vapaavuorta. Petterin tehtävä on puhua sitä, mitä hänen käsketään puhua. Muuten hän kokee Stubbin kohtalon hyvinkin nopeasti. Hänen taas käsketään puhua kaikkea sellaista, mikä menee persujen ihon alle ja saa heidät unohtamaan Suomen maan, kansan ja lipun puolustamisen ja kiinnittämään kaiken huomionsa puolueen, puolueen puheenjohtajan ja puolueen valta-aseman puolustamiseen. Tämä on Suomen sosialistisen lehdistön tavoite. Se on paljon parempaa kuin "mediapimento". Puolueasiat ovat asioita, jotka eivät tavallisia suomalaisia ihmisiä kiinnosta yhtään -- tai herättävät jopa vastenmielisiä tuntemuksia --.

Puolueintoilijoita puolueen asiat kiinnostavat jopa Suomen asioita enemmän ja siksi sosialistien ansa toimii. Ensimmäisen puoli vuotta Halla-ahon johtamat persut käyttivät Sinisten -- "uuvattien" ja loikkareiden ja Soinin -- haukkumiseen, sitten haukuttiin vähän vanhasta muistista "mediaa" ja nyt haukutaan Kokoomusta, ja kaikki haukkumiset tehdään puolueen maineen ja kunnian vuoksi. Se kierre pitäisi katkaista ja katkaista kokonaan ja katkaista keinolla millä hyvänsä. Itse olen yrittänyt ehdottaa keinoksi seinien väljentämistä eli suurempaa sananvapautta puolueessa. Kaikkien puolueen jäsenten vihaamien haukkumisten kohteiden sijaan jokainen saisi haukkua mitä haluaa. Silloin puolue voisi saada kannatusta myös puolueintoilijoiden ulkopuolella. Harvaa tavallista ihmistä nimittäin vituttavat Siniset niin paljon, että heidän haukkumisestaan tulisi hyvä mieli. Montaa muuta asiaa moni muu suomalainen vihaa paljon. Yksi voisi haukkua Eurostoliittoa. Toinen voisi haukkua Putinia. Kolmas voisi haukkua koiraihmisiä. Niilo ja jäsen Teaparty voisivat haukkua teenjuojia. Joku haukkuisi AY-liikettä ja toinen työnantajamonopolia.

On valittava Vastuun Kannon ja protestoinnin väliltä. Molempia ei voi tehdä. Minusta persujen pitäisi valita protestointi. Eikä sitä protestointia pidä ottaa hirvittävän vakavasti. Jäsen Nuivasen Uuno haukkuu minua pitkien vuodatusten kirjoittajana. Minä haukun jäsen dothefakea kelvottomien yks'rivisten mestarina. Sattuuhan se ja menee tunteisiin, mutta ei se tapa; ei haukku haavaa tee. Eri ihmisillä on eri tapoja toimia ja eri vihanpidon kohteita. Kaikkia saa ja pitää haukkua ja eri tavoilla. Kaikesta ei pidä pitää. Jos Orpo, Suomen sosialistinen lehdistö ja Juncker eivät pidä kansallismielisyydestä, markkinataloudesta, vapaudesta ja voittamisesta, kannattaa heitä haukkua näistä, sillä monet suomalaiset pitävät näistä. Heitä pitää haukku, mutta heitä pitää haukkua perustellen. Sillä jos perusteet iskevät haukun kuulijan sydämmeen, yhtyy hän haukkumiseen ja pian toinen koira yhtyy siihen myös ja lopulta syntyy ulvonta. Ulvonta taas laajenee pian kuin itsestään; se on kuin yks'riviset -- tai liket --, joissa ei enää tarvitse olla mitään perustelua tai sanomaa, mutta jotka osoittavat samanmielisyyttä, sympatiaa ja yleisen mielipiteen ihannointia eli muotitietoisuutta: Mut paras on usein sitä, mikä on populäärii. Ulvonnan vastakohta on ulina. Se syntyy kun lyödään kepillä. Uunon pitäisi ulvoa Halla-ahon profetiaa eikä ulista Orpon lyömänä.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

Foundation

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 015
 • Liked: 380
 • Tästä tulee vielä hyvä!
Kyllähän tämä PS:n eristäminen kovin tavaton tilanne on, ja herättää jos jonkinlaisia tunteita.

Ei siinä mitään uutiskynnystä ylittävää olekaan, että Halla-aho ja persut on jo yhteistyössä pitkän linjan demarin kanssa:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Matti_Putkonen#Politiikassa

Kyllä Halla-aho varmasti ilmoittaa, jos tilanne nykyisestä muuttuu.  :)

"Erityisesti on mainittava kokoomuksen Wille Rydman, jolla on järkeviä näkemyksiä ja joka onnistui toisella yrittämällä." - Jussi Halla-aho 2015

"Koska puheenaihe on jatkuvasti sama, huomaan pitäväni jatkuvasti suunnilleen samaa puheenvuoroa, mutta toistoahan ei koskaan ole liikaa." - Jussi Halla-aho 2015

Maastamuuttaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 132
 • Liked: 2864
Odotan mielenkiinnolla Tasavallan Presidentin kanslian ilmoitusta siitä, mitä ovat tämän päivän suomalaiset arvot ja miten Halla-aholaisten arvot niistä eroavat.

Kiinnostaisi myös tietää, voiko Petteri Orpon määritelmistä - joita tosin ei ole -  ajatella eri tavalla, ja mitä siitä seuraisi?


Maastamuuttaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 132
 • Liked: 2864
Paha kyllä, vastausaika näyttää venyvän. Selväksi on käynyt, että Tasavallan Presidentin ja Suomen kansalaisuuden niinikään omaavan Jussi Halla-ahon arvot eivät ole samanlaiset. Lähitulevaisuudessa on näköpiirissä - demokratiassa kun eletään - useitakin äänestystilanteita. Epäselvää on kuitenkin yhä, missä kysymyksissä näiden kahden suomalaisen kannat eroavat toisistaan.

Lisätiedot olisivat sikäli tarpeen, että monet äänestäjät haluavat määrittää kantansa näiden näkemysten perusteella. Tässä vaiheessa vaikuttaa siltä, että Halla-ahon kannat ovat Niinistön joukkueen toistaiseksi tuntemattomien arvoja selkeämpiä.


Maastamuuttaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 132
 • Liked: 2864
Kysymyksenasetteluani ei ole vieläkään kommentoitu. Se on siis merkittävämpi kuin uskoinkaan. Suomessa.

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 111
 • Liked: 15073
Orpo esittää nykyhallitukselle tyypillisesti mukahuolestunutta. Hän höpöttää nyt jälkijättöisesti ongelmien seurausten hoitamisesta sen sijaan että olisi jämäkästi puuttunut vastuullisesti niiden syntymisen juurisyihin* sisäministerinä ollessaan. Turha itkeä, kun maito tuhansia paperittomia on jo maassa.

Lainaus
Petteri Orpo: Rangaistusten koventamista jengirikoksista voisi pohtia

Järjestäytynyt rikollisuus ja jengit kuten Ruotsissa ovat kasvava uhka myös Suomessa.

Kokoomuksen puheenjohtaja, ministeri Petteri Orpo kommentoi maanantaina Facebookissa Ruotsin maltillisen kokoomuksen Ulf Kristerssonin ehdotusta rangaistusten koventamisesta rikollisjengien jäsenille.

----

Orpo olisi valmis pohtimaan kollegansa ehdotusta rangaistusten koventamisesta rikollisjengien piirissä tehdyista rikoksista.

– Minusta tämä olisi pohtimisen arvoinen asia myös Suomessa. Järjestäytynyt rikollisuus ja jengit ovat olleet vuosi vuodelta kasvava uhka myös meillä, Orpo totesi maanantaina Facebook-päivityksessään.
https://www.verkkouutiset.fi/petteri-orpo-rangaistusten-koventamista-jengirikoksista-voisi-pohtia/

*"Juurisyy" on kirinyt viime aikoina korkealle bullshitbingo-sanastossa.
Oi Suomi, katso, sinun päiväs koittaa
Yön uhka karkoitettu on jo pois
Ja aamun kiuru kirkkaudessa soittaa
Kuin itse taivahan kansi sois
Yön vallat aamun valkeus jo voittaa
Sun päiväs koittaa, oi synnyinmaa

Nikolas Ojala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 636
 • Liked: 7409
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia

Odotan mielenkiinnolla Tasavallan Presidentin kanslian ilmoitusta siitä, mitä ovat tämän päivän suomalaiset arvot ja miten Halla-aholaisten arvot niistä eroavat.


Oletko kysynyt?
Totuus ei ole vihapuhetta. Se on totuus.

Luettavaa:

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 256
 • Liked: 3810
 • hamsteri-nationalisti hamsteri
Nyt kun kansansa ja itsensä pettänyt Soinin porukka on poissa kuvioista, niin muiden puolueiden silmissä PS on "Ruosidemokraatit" eli sitä hyljeksitään seuraavat 10-20 vuotta poissa hallituksesta.

Ts. matujen lisääntyminen ja verojen nousu, jotta matut saadaan maksettua jatkuu ja valkopako Unkariin, Itä-Aasiaan jne. suomalaisen nuorison keskuudessa kiihtyy eli maksajat häipyvät.
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 26 856
 • Liked: 19155


*"Juurisyy" on kirinyt viime aikoina korkealle bullshitbingo-sanastossa.

Yhteiskunnallisesti sivistymätöntä käyttää tuollaista termiä. Koneen ratas Orpo ei ole näemmä sivistynyt, ei Sipiläkään.

"Juurisyy" sopii parhaimmin hammaslääkärien sanastoon tai puutarhahommiin.
« Viimeksi muokattu: 04.07.2018, 08:43:56 kirjoittanut Ernst »
Idealisti rakastaa ideologiaansa enemmän kuin lähimmäistään.

Perttu Ahonen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 483
 • Liked: 3381
 • Difficile est satiram non scribere.
Odotan mielenkiinnolla Tasavallan Presidentin kanslian ilmoitusta siitä, mitä ovat tämän päivän suomalaiset arvot ja miten Halla-aholaisten arvot niistä eroavat.

Kiinnostaisi myös tietää, voiko Petteri Orpon määritelmistä - joita tosin ei ole -  ajatella eri tavalla, ja mitä siitä seuraisi?

No, nyt kun Saksa alkaa toteuttaa samankaltaista rajapolitiikkaa, kuin mitä Halla-aho ehdotti silloin, kun siirtolaistaakkaa kaadettiin Suomeen on aiheellista sanoa, että PerusSuomalaiset ovat olleet ja ovat aikaansa edellä ja ultramoderni puolue. Eli aivan erilainen, kuin muut ja hallituspuolueet, jotka ovat politiikaltaan ja olemukseltaan tiukasti jälkeenjääneitä, eli poliittisesti retardeja.  Jos poliittinen arvopohja on jälkeenjäänyttä, niin kaipa se eri tavalla ajattelukin luonnistuu, kunhan on riittävän retardi.   

nutsy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 248
 • Liked: 3339
 • ihminen
Orpo tentattavana IL haastattelussa kun kokkareiden kenttä haluaisikin tehdä yhteistyötä myös persujen kanssa.

Orpo roikkuu edelleen arvopohjassaantm

Lainaus
Petteri Orpo, mahtuisiko kokoomus samaan hallitukseen perussuomalaisten kanssa?
(...)

ltalehden kyselyn tulos, jonka mukaan selvä enemmistö kokoomusaktiiveista olisi huhtikuun eduskuntavaalien jälkeen tekemään yhteistyötä Jussi Halla-ahon johtamien perussuomalaisten kanssa, hämmensi kokoomusväkeä puolueen Tallinnaan suuntautuneella vaaliristeilyllä lauantaina ja sunnuntaina.

(...)

– Tämä ratkaisu on tehty puolitoista vuotta sitten (puoluekokouksessa) ja haluan olla linjakas omissa kannoissani. Edelleenkin olen samaa mieltä. (...)

Muuttuuko tilanne nyt? Puolue-eliitti on eri mieltä kuin puolueen puheenjohtaja.

– No, meillä ei ole mitään sellaista konkreettista tilannetta, missä me olisimme arvioineet tätä. Haluaisin kääntää tämän myös toisin päin. Miksi meiltä aina kysytään, olemmeko me valmiita tekemään yhteistyötä perussuomalaisten kanssa? Onko joku kysynyt heiltä, ovatko he valmiita tekemään yhteistyötä kokoomuksen kanssa? Ottamaan huomioon muiden puolueiden arvoja ja tavoitteita?

(...)

Nythän on käynyt vähän niin, että kokoomus ja moni muukin puolue on tullut lähemmäksi perussuomalaisten linjoja?

– Olen tästä eri mieltä. Jos katsotaan sitä toimenpideohjelmaa, minkä hallitus teki 2 vuotta sitten. Se kirjoitettiin hyvässä yhteistyössä perussuomalaisten kanssa ja olemme toteuttaneet sen melkein kokonaan.

(...)

Pitkä haastattelu ja video -> https://www.iltalehti.fi/eduskuntavaalit-2019/a/1b0c573e-857d-494e-a63a-a290e10f52b6


Lopussa Orpo kiertelee ja kaartelee vastauksessaan ja ilmeisesti kuitenkin yhteistyölle olisi kuitenkin mahdollisuus.
« Viimeksi muokattu: 20.01.2019, 12:00:38 kirjoittanut nutsy »
"Jokainen yhteiskunta ja kulttuuri on tietynlaisten ihmisten tuottama ja ylläpitämä."
      \
        :)

Make M

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 947
 • Liked: 2533
Lainaus
Nythän on käynyt vähän niin, että kokoomus ja moni muukin puolue on tullut lähemmäksi perussuomalaisten linjoja?

(Orpo:)– Olen tästä eri mieltä. Jos katsotaan sitä toimenpideohjelmaa, minkä hallitus teki 2 vuotta sitten. Se kirjoitettiin hyvässä yhteistyössä perussuomalaisten kanssa ja olemme toteuttaneet sen melkein kokonaan.

Oho!! Tämä väite on kyllä syytä perata kunnolla! Minulla on vahva epäilys, että ministeri Orpo tässä kusee vaalikarjaa röyhkeästi silmiin.

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 517
 • Liked: 4149
Kuva Jussista pilkillä: "Mikäs tässä  on kalastella kun Juha ja Petteri touhuavat sen kun kerkeävät minun reviirilläni. Ei sinne kolmea mahtuisi." 

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 030
 • Liked: 9829
 • Lorem ipsum dolor sit amet.
Kuva Jussista pilkillä: "Mikäs tässä  on kalastella kun Juha ja Petteri touhuavat sen kun kerkeävät minun reviirilläni. Ei sinne kolmea mahtuisi."

Kuva Soinista pilkillä: "Uskottavuus alkaa kasvaa takaisin itsestään, koska Juha ja Petteri käänsivät takkejaan nopeammin ja täydellisemmin. Nyt kelpaa puhua sitä, mikä vasta äsken oli äärioikeistolaista kiihkoilua."
Joulun odotetuin kirjauutuus, josta ei löydy vihapuhetta edes rivien välistä.

https://valkoinenkirja.files.wordpress.com/2019/11/valikko.pdf

Suomi 100-vuotta juhlakirjakin uhkaa jo valmistua ja deadlinen ylittyminen näkyy sisällön tasossa

Nikolas Ojala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 636
 • Liked: 7409
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia

Lainaus

Nythän on käynyt vähän niin, että kokoomus ja moni muukin puolue on tullut lähemmäksi perussuomalaisten linjoja?

(Orpo:)– Olen tästä eri mieltä. Jos katsotaan sitä toimenpideohjelmaa, minkä hallitus teki 2 vuotta sitten. Se kirjoitettiin hyvässä yhteistyössä perussuomalaisten kanssa ja olemme toteuttaneet sen melkein kokonaan.Oho!! Tämä väite on kyllä syytä perata kunnolla! Minulla on vahva epäilys, että ministeri Orpo tässä kusee vaalikarjaa röyhkeästi silmiin.


@Jussi Halla-aho
@Matias Turkkila

Noista sanoista Petteri Orpoa pitäisi retuuttaa oikein kunnolla.
Totuus ei ole vihapuhetta. Se on totuus.

Luettavaa:

Sunnuntailapsi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 82
 • Liked: 181
Lainaus
Nythän on käynyt vähän niin, että kokoomus ja moni muukin puolue on tullut lähemmäksi perussuomalaisten linjoja?

(Orpo:)– Olen tästä eri mieltä. Jos katsotaan sitä toimenpideohjelmaa, minkä hallitus teki 2 vuotta sitten. Se kirjoitettiin hyvässä yhteistyössä perussuomalaisten kanssa ja olemme toteuttaneet sen melkein kokonaan.

Oho!! Tämä väite on kyllä syytä perata kunnolla! Minulla on vahva epäilys, että ministeri Orpo tässä kusee vaalikarjaa röyhkeästi silmiin.

Asiaan perehtymättä onko jopa niin melkein, että vain täytäntöönpano puuttuu?

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 068
 • Liked: 2844
 • Puolinuiva

Lainaus

Nythän on käynyt vähän niin, että kokoomus ja moni muukin puolue on tullut lähemmäksi perussuomalaisten linjoja?

(Orpo:)– Olen tästä eri mieltä. Jos katsotaan sitä toimenpideohjelmaa, minkä hallitus teki 2 vuotta sitten. Se kirjoitettiin hyvässä yhteistyössä perussuomalaisten kanssa ja olemme toteuttaneet sen melkein kokonaan.Oho!! Tämä väite on kyllä syytä perata kunnolla! Minulla on vahva epäilys, että ministeri Orpo tässä kusee vaalikarjaa röyhkeästi silmiin.


@Jussi Halla-aho
@Matias Turkkila

Noista sanoista Petteri Orpoa pitäisi retuuttaa oikein kunnolla.

@Roope kävi tuon ohjelman jo läpi kohta kohdalta ja lopputulos oli että juuri mitään ei ollut toteutettu.
Halla-aho: ”Perussuomalaisten ohjelmaan tai tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen tällaisin kriteerein. Suomeen on vuosisatojen ja -tuhansien aikana tullut kaikenlaista ainesta idästä, lännestä ja etelästä. Oleellista on se, kuka muuttoliikettä kontrolloi."

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 687
 • Liked: 67521
@Roope kävi tuon ohjelman jo läpi kohta kohdalta ja lopputulos oli että juuri mitään ei ollut toteutettu.

En oikeastaan käynyt läpi kohta kohdalta, vaan muutamat aiemmin tietämäni ja seuraamani tärkeät kohdat, joiden yhtäkkistä toteutumista ihmettelin. Kaiken (83 kohtaa) järjestelmällinen läpikäynti olisi ihan kiinnostava harjoitus, mutta veisi kunnolla dokumentoituna koko päivän. Ehkä se pitää vielä tehdä, jos pitävät listastaan kiinni.

Tässäkin tapauksessa luotan periaatteeseen, että jos näkee torakan, on lähellä luultavasti lisää torakoita.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Vastaanotin

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 213
 • Liked: 488
Orpon mielestä perussuomalaisten arvot eivät kohtaa tai ne ovat kovin erilaiset kokoomuksen kanssa. Arvoilla tarkoitetaan tietenkin tässä yhteydessä suhtautumista (haitta)maahanmuuttoon.
Onko kukaan kysynyt Orpolta ovatko tänne tulleiden yli 30 000 miehen arvot sitten lähempänä kokoomuksen linjaa? Tai onko islamilaisen maailman arvot linjassaan kokoomuksen kanssa?

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 172
 • Liked: 18993
 • Persuhtava keskustelija
Tässä saattaa vielä käydä niin ettei orpolla itsellään ole asiaa hallitukseen.

Kokoomuslaisista tosi suuri osa on todella nuivia, nehän kaikki leikit loppupeleissä kuitenkin maksaa.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 687
 • Liked: 67521
Toimittaja Seija Vaaherkumpu yrittää aikansa nyhtää Petteri Orposta irti puolueen omaa selkeää maahanmuuttopolitiikkaa ja eroja Perussuomalaisten linjauksiin, mutta se osoittautuu mahdottomaksi, kun vastassa on yksi sisällöttömän diibadaaban mestareista. Kokoomus on sekä samoilla linjoilla että täysin eri linjoilla, eikä Orpo kerro ainuttakaan konkreettista Kokoomuksen politiikkalinjausta. Kun Kokoomus vaikenee maahanmuuttopolitiikastaan, se johtuu siitä, ettei puolue halua pelotella ihmisiä kuten Perussuomalaiset.

Lainaus
(32:15-37:00)

Petteri Orpo, Kokoomuksen puheenjohtaja
Tullaan varmasti myöskin omalla tavallaan haastamaan myöskin Perussuomalaisia. He on gallup-kärjessä, ja heillä on myöskin vastuu antaa silloin selkeitä ratkaisuehdotuksia ei vaan maalata ongelmia ja murheita. Ratkaisuja siihen, miten Suomen asioita hoidetaan.

Toimittaja Seija Vaaherkumpu
Tätä kisaa käydään puheenjohtajien persoonien varassa, vaikka totta kai politiikan sisällötkin merkitsevät. Jussi Halla-aho on hyvä tekemään politiikkaa netissä. Mitä tässä suhteessa voisi oppia perussuomalaisilta?

Petteri Orpo
No, Perussuomalaiset on, kuten itsekin taitavat sanoa, että he ovat populistinen puolue. Siihen tietysti liittyy kyky, taito viestiä hyvin yksinkertaisesti asioista ihmisille. Tarjotaan vaikeisiin ongelmiin yksinkertaisia ratkaisuja. En ehkä siihen haluaisi lähteä, että oikaisee tarjoamalla liian helppoja ratkaisuja, jotka kuulostaa hyvältä. Mutta varmasti siinä selkeässä, ymmärrettävässä omassa viestissäni, siinä on hiottavaa, ja se on yksi keskeisiä asioita Kokoomuksen toiminnan kehittämisessä, että meillä on oma, selkeä näkemys niihin asioihin, jotka ihmisiä, suomalaisia tota... liikuttaa ja jotka mielessä on niiden pöytien ääressä, joissa puhutaan asioista.
...
Toimittaja
Kokoomuskin on vuotanut Perussuomalaisten suuntaan. Petteri Orpo, miten tilkitsette tämän vuodon, jos se alkaa uudelleen?

[hiljaisuutta]

Petteri Orpo
Omalla selkeällä politiikalla. Vahvoilla mielipiteillä, ratkaisuilla niihin asioihin, mitkä suomalaisia mietityttää. Meillä täytyy olla oma, vahva viesti.
...
Toimittaja
No kun sanot, että pitää olla oma selkeä politiikka, niin teilläkin siellä on sellainen siipi puolueessa, joka viistää perussuomalaisten kylkeä maahanmuuttopolitiikassa ja kotouttamisessa, niin mikä on se Kokoomuksen oma selkeä politiikka, selkeimmät erot näissä poliittisissa kysymyksissä Perussuomalaisten ja Kokoomuksen välillä?

[hiljaisuutta]

Petteri Orpo
Tuota... Jos ajatellaan nyt maahanmuuttopolitiikkaa, niin siinä ei voi olla mitään epäselvää, että Kokoomus tekee töitä sen eteen, että se maahanmuuttokriisi, joka -15-16 Suomeen tuli Euroopasta eurooppalaisena ilmiönä, niin se ei koskaan toistu. Eikä siinä ole mitään epäselvää, että halutaan, että turvapaikkatutkinnat viedään läpi ja ne, jotka eivät turvaa tarvitse, poistetaan täältä. Eikä ole epäselvää siinä, että ne jotka turvaa saavat ja tänne jäävät, niin heidän pitää elää Suomessa suomalaisten tavoilla ja kunnioittaa suomalaista yhteiskuntaa. Loppujen lopuksi erot perusasiassa on hyvin samanlaisia, mutta me emme halua lähteä siihen, että me suurennellaan tai pelotellaan ihmisiä esimerkiksi maahanmuuttoon liittyvillä kysymyksillä. Suomessa asiat on tänä päivänä kohtuullisen hyvin hallinnassa, ja me halutaan, että ne myös pysyy. Eli minusta tässäkin on kyse paljon siitä, että me pystymme viestimään sen oman näkemyksemme ja tavoitteemme.

Toimittaja
Eli kyse on vain siitä, millaiseen muotoon asiat puetaan, mutta muuten olette samoilla linjoilla näissä asioissa?

Petteri Orpo
No kyllä linjoissa, on [puuskahtaa] totta kai paljon, paljon eroja! Että varsinkin kun seuraa laajemmin perussuomalaisen eduskuntaryhmän jäsenten kannanottoja, niin kyllä sitten tulee aika huimia eroja. Kokoomus on kuitenkin maltillinen puolue, vastuullinen puolue. Me tuota... halutaan hoitaa... hoitaa asioita tosiasioihin...perustellen, perustuen... Ei pelottelemalla tai vääristelemällä. Ja tästä linjasta mä haluan pitää kiinni. Ja myöskin siis se, että ollaan rehellisiä ja kerrotaan avoimesti niitä ratkaisuja ja ratkaisuehdotuksia, joita ollaan tekemässä. Ei pelottelemalla tai vääristelemällä. Puolueissa on iso ero...

[Pitkä hiljaisuus. Orpon lause tuntuu jäävän kesken, mutta hän ei jatka puhumista.]

Toimittaja
Näissä kahdessa puolueessa on iso ero... [Orpo: Kyllä!] No hyvä, puhutaan sitten taloudesta...
Yle Ykkösaamu 13.8.2019
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 009
 • Liked: 18107
 • Blues for Allah
^JH-a on kyllä maininnut muutamaan kertaan, että perussuomalaiset on Suomen vähiten populistinen puolue.

Populistisuus kuului Soinin aikakauteen. Uudella pj:llä varustettu PS on todellakin vähiten populistinen puolue.
Siniset uuspopulistit kävivät somasti yhteen Sipilän hallituksessa Kokoomuksen kanssa, ei järkipolitiikkaa käyttävä PS.

Lisäys: Roopelle erityiskiitos hyvästä bongauksesta. 8)
« Viimeksi muokattu: 13.08.2019, 13:43:37 kirjoittanut Faidros. »
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 172
 • Liked: 18993
 • Persuhtava keskustelija
orpon petteri iski kirveellä kiveen niin että kipinät vaan sinkoili.

Pikkumiehellä ei ole pienintäkään mahdollisuutta Perussuomalaisia vastaan arwo pohjallisineen ja rasisti-huutoineen.

Kokoomuksessa on oprpon lähtölaskenta käynnissä, ja hyvä niin, on aika saada kokoomuskin järkilinjalle noitten pellehermannien, orpo katainen stubb, jälkeen.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 728
 • Liked: 8954
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Lainaus
Petteri Orpo
No, Perussuomalaiset on, kuten itsekin taitavat sanoa, että he ovat populistinen puolue. Siihen tietysti liittyy kyky, taito viestiä hyvin yksinkertaisesti asioista ihmisille.
Nyt näyttää siltä että kykypuolue ei enää olekaan kokoomus. Kun ei vaan osata ja kyetä. Ja myönnetään vielä se julkisesti. Ei hyvältä näytä heidän kannaltaan.
« Viimeksi muokattu: 13.08.2019, 20:35:11 kirjoittanut Peltipaita »
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 115
 • Liked: 23454
Petteri Orpo
Tuota... Jos ajatellaan nyt maahanmuuttopolitiikkaa, niin siinä ei voi olla mitään epäselvää, että Kokoomus tekee töitä sen eteen, että se maahanmuuttokriisi, joka -15-16 Suomeen tuli Euroopasta eurooppalaisena ilmiönä, niin se ei koskaan toistu.

Orpo oli sisäministerinä suuressa vastuussa siitä, että tänne lampsi turvallisen Ruotsin halki parin divisioonan verran aseikäisiä irakilaisia. Aiheutuneet vahingot, sekä materiaaliset, että henkiset, olivat hirveät, aina tapettuja suomalaisia myöten. Sota oli Syyriassa, te haalitte tänne Bagdadin alamaailman. Menikö putkeen niin kuin omasta mielestä?

Lainaus
Eikä siinä ole mitään epäselvää, että halutaan, että turvapaikkatutkinnat viedään läpi ja ne, jotka eivät turvaa tarvitse, poistetaan täältä.

Jep, näinhän niitä on turvapaikkatutkintoja viety läpi jo vuosikymmenien ajan siten, että voi tehdä aina uusia hakemuksia ja valittaa päätöksistä veronmaksajien rahoilla. Näin siitä huolimatta, että suurimman osan henkilöllisyyttä ei saada koskaan selville, eikä siten tarinoiden todenperäisyyttäkään. Täysin turhaa tuo "tutkinta". Tätä touhua saa silti jatkua vuosikausien ajan. Suurin osa näistä Orpon tänne hankkimista irakilaisista on yhä täällä, vaikka vyörystä on kohta kulunut jo 5 vuotta.

Mites arvelet Orpo muuten niiden poistamisten sujuvan?

Tilanne on tosiasiassa se, että lähes KAIKKI ASYLANTIT voivat käytännössä jäädä, koska maasta ei tarvitse juuri poistua muuten kuin vapaaehtoisesti. Poliisi poistaa saattaen vuodessa vain muutama sataa henkilöä ja nämäkin yleensä rikollisia.

Lainaus
Eikä ole epäselvää siinä, että ne jotka turvaa saavat ja tänne jäävät, niin heidän pitää elää Suomessa suomalaisten tavoilla ja kunnioittaa suomalaista yhteiskuntaa.

Orpo hyvä, kun ei ole mitään sanktioita, niin miten kuvittelevat asylanttien tekevän niin kuin haluat? Lähes kaikki saavat vielä jäädä, joten et voi edes valikoida millään tavalla ainesta. Kaikkialta (mm. Saksasta) tulee nimenomaan sitä viestiä, että nämä viis veisaavat meidän normeista ja purevat vielä "auttavaa kättä". Vankila on täällä hotelli. Rikoksista saa naurettavan mitättömiä rangaistuksia, eikä rikollisia edes pistetä maasta ulos. Valtiovalta ministereitä myöten esiintyy pelleinä. Joten mistä kuvittelette sen kunnioituksen tulevan? Tyhjästäkö?

Lainaus
Suomessa asiat on tänä päivänä kohtuullisen hyvin hallinnassa, ja me halutaan, että ne myös pysyy.

Suomessa asiat ovat Orpo sisäministerikautesi jälkeen edelleenkin katastrofaalisessa tilassa. Sen näkee vilkaisemalla tilastolukuja. Aiheutuneet taloudelliset vahingot lasketaan jo miljardeissa. Tehdyt systeemimuutokset ovat olleet vain kosmeettisia, eikä niillä ole mitään vaikutusta kokonaiskuvioon. Jos vyöry toistuu, niin täällä ollaan yhtä housut kintussa kuin viime keralla, sillä mitään varautumista ja systeemien muutoksia ei ole tehty, ei edes EU-tasolla.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 020
 • Liked: 37205
 • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
Lainaus
Petteri Orpo
No, Perussuomalaiset on, kuten itsekin taitavat sanoa, että he ovat populistinen puolue. Siihen tietysti liittyy kyky, taito viestiä hyvin yksinkertaisesti asioista ihmisille.
Nyt näyttää että kykypuolue ei enää olekaan kokoomus. Kun ei vaan osata ja kyetä. Ja myönnetään vielä se julkisesti. Ei hyvältä näytä heidän kannaltaan.

No eipä.

Ainoa mihin kykypuolue näyttäisi julkisen viestinnän perusteella kykenevän, on
- mitäänsanomaton yleinen paskanjauhaminen (kuten em. haastattelussa)
- mustan kääntäminen valkoiseksi ("haitta on rikkaus"),
- päin naamaa valehtelu ("olemme tehneet kaikkemme seuraavan aallon torjumiseksi")
- tärkeimpien tosiasioiden sanomatta jättäminen, ja
- tyhjänpäiväisten sloganien papukaijatoisto ("arvopohja, arvopohja, arvopohja").

Taitaa mennä pj vaihtoon asap.
« Viimeksi muokattu: 13.08.2019, 15:18:59 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
Arvoituksellisin kehityssuunta on länsimaiden johtajien määrätietoisuus luoda NL uudelleen Eurooppaan.
- Gorbachev

Kun fasismi saapuu uudelleen, se ei sano „minä olen fasismi“, vaan „minä olen antifasismi.“
- Ignazio Silone

"Me aiomme teurastaa teidät."
- 10v. poika, mahdollinen paluumuuttaja ISIS-leirillä

n.n.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 634
 • Liked: 2341
 • nuivaantunut
Lainaus käyttäjältä: Otteri Perpo
Ööö, tota....
Siis...
Ollaan siis persujen  kanssa niinku samaa mieltä niistä asioista, joilla saa ääniä... Mutta ollaan niistä samaa mieltä sillai, ettei olla rasisteja!1

...jaa, mitä ne on? No en lähde tässä niitä toistelemaan, ne voi lukea sieltä perussuomalaisten ohjelmasta.

Millaisia Kokoomuksen ratkaisut on? No, nekin on siellä perussuomalaisten ohjelmassa, mutta sillai ettei olla rasisteja!1

[Puuskahtaa]On puolueissa eroja, me ollaan sentään Kesku Kokoomus!
”Feminismin kemiallinen määritelmä: sama kuin linoleenihappoanionin - negatiivisesti varautunut monityydyttämätön rasvahapporadikaali.” -hikipedia