HOMMAN POLIITTINEN SIIPI > Perussuomalaiset

Riikka Purra – kansanedustaja, kunnanvaltuutettu ja PS:n pj 2021-

<< < (157/160) > >>

Uuno Nuivanen:
Riikka Purran puhe puolueneuvostossa ym. löytyy mm.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/0396746c-a617-4019-b143-30d266a91c88


--- Lainaus ---PS:n Purralta syytökset puolueille ja medialle: ”Kansalaisten rahojen loppuminen – se on monille naurunaihe, ajatelkaa”

Perussuomalaiset ovat kokoontuneet puolueneuvostoon Hämeenlinnaan. Kokous on alkanut puheenjohtaja Riikka Purran puheella.

Purra keskittyi puheessaan turvallisuuspolitiikkaan, polttoaineiden ja energian hintojen nousuun, Euroopan unionin kehitykseen ja ”identiteettipolitiikkaan”.

Purra korosti useaan otteeseen, että muut puolueet tai media eivät suhtaudu tarpeeksi vakavasti hintojen nousuun tai siihen, millaiseen suuntaan EU on muotoutumassa. Purran mukaan tämä jää perussuomalaisten tehtäväksi.

– Tällä hetkellä me kerromme teille, kuinka olette päässeet maksamaan italialaisten remontteja, kerromme, mitä uusi energiatehokkuusdirektiivi aiheuttaa suomalaisille, kuinka paljon tämä kaikki maksaa, Purra sanoi.

– Kerromme kompostitarkastajista, suomalaisten metsien muuttamisesta suojelukohteiksi ja koko unionin hiilinieluiksi. Kerromme valtavat kustannukset aiheuttavasta ilmastopaketista ja yhteiseurooppalaisista vaalilistoista ja suunnitelmissa olevista uusista tukipaketeista.

Perussuomalaiset järjestää puolueneuvoston kokouksen lauantaina ja sunnuntaina Hämeenlinnassa. Viikonlopun aikana puolue käsittelee tulevia eduskuntavaaliohjelmiaan.

...
--- Lainaus päättyy ---

Alaric:
IL:n politiikan toimittaja Elli Harju ei vakuuttunut Purran puheesta puolueneuvostossa ja ilmeisesti puolueväeltäkin kuului kritiikkiä.

Luulisi noiden esitettyjen teemojen vetoavan kansalaisiin elinkustannusten kasvaessa ja turvallisuusasioiden noustua jälleen politiikan keskiöön, mutta voipi olla, ettei Purra ole puoluejohtajana tarpeeksi kiinnostava ja karismaattinen ja sen vuoksi PS ei pääse ek-vaaleissa ihan huipputuloksiin. Mutta toisaalta onhan tässä toki vielä reilusti aikaa ja paljon ehtii tapahtua.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/baa730bd-27bc-436e-9294-8b284f3d47bc (15.5.2022)


--- Lainaus ---Kommentti: Riikka Purran vetovoima ei nyt riitä

Riikka Purralta kuultiin lauantaina perussuomalaisten puolueneuvostossa puhe, joka oli täynnä puolueen ydinteemoja.

Purra puhui rajaturvallisuudesta ja turvapaikanhakijoista ”siirtolaisaseena”, polttoaineen ja energian hintojen noususta sekä suomalaisten rahojen valumisesta EU:ssa etelän valtioihin.

Puheessa Purra moitti niin muut puolueet kuin mediankin, koska ne eivät Purran mielestä ota perussuomalaisten ajamia asioita vakavasti.

Miksi puhe ei ollut kuitenkaan erityisen hyvä?

Se oli pitkä, ja siitä puuttui mieleenpainuvat iskulauseet. Tärkeimpänä siitä puuttui positiivinen asenne ja omien kannustaminen.

Kyseessä oli perussuomalaisten viimeinen suuri kokous ennen ensi kevään eduskuntavaaleja ja ehdokasasettelu on käynnissä, joten puheelta olisi odottanut enemmän.

...

Purra on Halla-ahon tapaan asiat osaava ja analyyttinen puheenjohtaja. Mutta hän ei ole vielä tähti.

Aika ei ole ehkä Purralle otollinen. Aloitettuaan helmikuussa ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana Halla-aho on profiloitunut Ukrainan sodasta ja Natosta puhuvana perussuomalaisena, ja Purra on jäänyt aihepiirin keskusteluissa Halla-ahon varjoon.

Purran suosiolle saattaa olla haitaksi myös se, että muissakin puolueissa on nyt hyviä naisjohtajia. Vaikka Purra on puolueensa ensimmäinen naispuheenjohtaja, hän ei erotu muiden puolueiden rinnalla.

Purran pitäisi nyt vaihtaa vaalivaihde päälle. Hänen pitäisi löytää tapa, jolla kannustaa puolueväki ensi kevään eduskuntavaaleihin, jos hän haluaa säilyttää perussuomalaisten paikan suurena puolueena.

Purran esiintymisestä kuului nimittäin kritiikkiä myös Hämeenlinnassa puolueväen suusta.
--- Lainaus päättyy ---

Uuno Nuivanen:

--- Lainaus ---Purran esiintymisestä kuului nimittäin kritiikkiä myös Hämeenlinnassa puolueväen suusta.
--- Lainaus päättyy ---

Taisivat olla vanhoja jabbalaisia, jotka kaipaavat höhötystä ja typeriä iskulauseita, kuten 'persut ei myy persettään' (vaikka kauppakirjat ovat jo valmiina takahuoneessa). Minusta Purra puhui hyvin, ja oikeista asioista.

Jorma M.:

Olen pohtinut tätä Purran dissaamista. Halla-persujen kannalta en ole keksinyt hänestä yhtään vikaa. Ehkä tästä juuri johtuu paradoksaalisesti se miksi vastuumedia mustamaalaa häntä.

Eli koska Purra on niin selkeä ja looginen, ja jopa vaalea nainen, eikä nieleskele, tai ole kalpea, kalju, introvertti tai vihapuhuja tai siitä vieraille lapsia, on häntä näykittävä jatkuvasti.

Puheenjohtajaksi tulon jälkeen Purra on vain parantanut koko ajan. Ei ole hänen vikansa että lampaat uskovat vastuumediaa ja poistuvat tukijoukoista.

sancai:

--- Lainaus käyttäjältä: Jorma M. - 15.05.2022, 22:19:47 ---
Olen pohtinut tätä Purran dissaamista. Halla-persujen kannalta en ole keksinyt hänestä yhtään vikaa. Ehkä tästä juuri johtuu paradoksaalisesti se miksi vastuumedia mustamaalaa häntä.

Eli koska Purra on niin selkeä ja looginen, ja jopa vaalea nainen, eikä nieleskele, tai ole kalpea, kalju, introvertti tai vihapuhuja tai siitä vieraille lapsia, on häntä näykittävä jatkuvasti.

Puheenjohtajaksi tulon jälkeen Purra on vain parantanut koko ajan. Ei ole hänen vikansa että lampaat uskovat vastuumediaa ja poistuvat tukijoukoista.

--- Lainaus päättyy ---
Myös Halla-aho oli median mielestä aivan liian tylsä ja epäkarismaattinen Perussuomalaisten puheenjohtajaksi.

Purralla on se haaste, että hänen pitää rakentaa nyt maineensa ja julkisuuskuvansa ja jotenkin kammeta itsensä otsikoihin. Perussuomalaisilla ei ole sitä etuoikeutta, että media tekisi sen heidän puolestaan, joten jonkunlainen kohauttaminen auttaa. Esimerkiksi Sanna Marin on yhtä karsimaattinen ja persoonallinen kuin tiskirätti, mutta ei se haittaa kun media auttaa henkilökultin rakentamisessa. Halla-aho oli kuuluisa ja kontroversiaali hahmo jo valmiiksi, joten hän sai välittömästi näkyvän paikkansa mediassa. Purra parantaa koko ajan ja on yhä paras vaihtoehto Halla-ahon seuraajaksi. Takuunuiva, ei tarvitse hävetä möläytyksiä tai suhmurointejaja hänellä on oikeasti mielenkiintoinen persoonallisuus ja elämänarvot, kun vaan saa niitä julkisuuteenkin.

Edit. Ylipäätään Purra on medialle kiusallinen hahmo, koska hän on putipuhdas. Hänestä ei löydy mitään mustamaalattavaa, siksi median reaktio on hiljaisuus. Kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta sanotaan, mutta tämän voi kääntää myös eduksi, kun päästään vauhtiin perinteisessä poliittisessa väännössä korona- Nato- jne. väännön jälkeen.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta