Kirjoittaja Aihe: Riikka Purra – kansanedustaja, kunnanvaltuutettu ja PS:n pj 2021-  (Luettu 265657 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 725
 • Liked: 111964
Lainaus
Pääkirjoitus: Pahaa oloa syljetään toisten ihmisten päälle – Riikka Purra voisi pyytää puolueensa kannattajia lopettamaan vihapuheen

Netin syövereihin on syntynyt ihmislaji: pahuuden kylväjät. Jyväskylän yliopiston selvitykset (Yle 14.12.) antavat synkän kuvan suomalaisten sanallisen käyttäytymisen ja ajattelun tasosta, jonka rikkaruohot rehottavat yhteisöpalvelu Twitterissä.

Twitterin kautta maailmalle on helppo lähettää lyhyt tokaisu, jossa ei aina ole järjen hiventäkään. Se saattaa suorastaan huutaa läpi itse viestistäkin, mutta ei estä jakamasta samaa "totuutta", usein nimen omaan päinvastoin.

Laumasieluisuuden ja epäluulojen voiman kanssa kilpailee vain tahallisen ja tahattoman väärinymmärryksen määrä. Se on rajaton.

On jo vuosikymmeniä jauhettu politiikkaa ja poliitikkoja kohtaan tunnetuista epäluuloista. On annettu yleiselle politiikanvastaisuudelle status eli asema.

Julkisuuden henkilöiden saama palaute on heitetty heidän itsensä vastuulle ja annettu ymmärtää heidän saavan osakseen vain sitä mitä ovat itse halunneet pyrkiessään esille: "te saatte vain sitä mitä olette tilanneet". Löyhä lause on populistista demagogiaa, vihankylvöä.

Ihmisen sanallinen ilmaisu kertoo vääjäämättä hänestä itsestään, jos hän sylkee pahaa muiden päälle. Jakamisen kautta pahuus moninkertaistuu. Kyllä: sanat voivat johtaa myös tekoihin. Kaikkein pahimmatkin.

[...]

Lähettäjäpuolella asialla ovat Jyväskylän tutkimuksen aineistossa useimmiten perussuomalaisten kannattajat. Sitä ei voi ohittaa. Puolueen puheenjohtaja Riikka Purra voisi auttaa vähentämään vihapuhetta, jos hän myöntäisi tilanteen ja vaatisi siihen välitöntä muutosta. Onko Purra siihen valmis?
Forssan Lehti 15.12.2022

Pääkirjoitus on sittemmin kadonnut linkin takaa.

Hämeen sanomista löytyy ainakin vielä sama pääkirjoitus:
https://www.hameensanomat.fi/paakirjoitus-mielipide/5595852
« Viimeksi muokattu: 17.12.2022, 22:19:57 kirjoittanut Kemolitor »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

AJIH

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 448
 • Liked: 491
...
Haittamaahanmuutto ei muutu hyödylliseksi, vaikka kuinka toivoo. Ei muuttunut Ruotsissakaan, jossa tämä kaikki Suomeen toivottu on jo tapahtunut.

Kun puhutaan maahanmuuton hyödystä, on yleinen taipumus hämärtää hyötyjän identiteetti ja sen suhde tavalliseen kansalaiseen. Kukaan ei väitä, että Suomen kansa nähtynä kotitalouksien joukkona hyötyisi maahanmuutosta. Sen sijaan esitetään, että maahanmuutto hyödyttää yhteiskuntaa ikään kuin irrotettuna todellisista yhteiskunnan koostavista ihmisistä. Tai sitten sanotaan, että maahanmuutto hyödyttää taloutta. Mutta tällöin taloudella ei tarkoiteta kansantaloutta, joka pitäisi sisällään myös kotitaloudet eli toisin sanottuna Suomen kansan, vaan tarkoitetaan korporaatio-taloutta ja siitäkin vain tiettyjen suurten yritysten osajoukkoa, joiden kyyniset johtajat hyötyvät suuresta halvan työvoiman saatavuudesta.

Keskustelu on mennyt väärille urille jo siinä vaiheessa kun keskitytään ekonomis-matemaattisesti puhumaan jostain budjetin prosenteista samalla kun maahanmuutto-fanaatikot rummuttavat toisaalta monikultturismia ja toisaalta, niin sanottujen ekonomistien tapauksessa, ihmiskuvaa, jossa ihminen pelkistetään osaksi työvoimaa vailla kieltä, menneisyyttä, perhettä, lapsuutta. Suomi ei tarvitse maahanmuuttoa, ja Perussuomalaisten olisi varmaan hyvä sanoa se joka päivä. Suomi voi hyötyä jossain määrin maahanmuutosta, mutta tällöin olisi palattava vuoden 2000 tai sitä edeltävälle tasolle, jolloin nettomaahanmuutto oli noin tuhat.

Suomi ei tarvitse maahanmuuttoa. Suomi tarvitsee perheverotuksen.

(Tämä ei ollut varsinainen vastaus, vaan pikemminkin viestisi synnyttämä pohdiskelu.)
Muistakaa Kaivopuiston henkirikos 5.7.2020.
https://hommaforum.org/index.php/topic,131004.0.html
Ks. myös Uusi Lahti 8.3.2017.
”Valehteleminen on samaa kuin varastaminen, ja köyhän kansan pettäminen valheella on pahempaa kuin varkaus ja rosvoaminen.”
- Eräs savolainen isäntä vuonna 1808.

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 727
 • Liked: 2154
 • Tolkun ihminen.
50 000 työperäistä maahanmuuttajaa vuodessa ei ole niin suuri juttu miltä se äkkiä kuulostaa. Suomen väkiluku on 5,5 miljoonaa, joten 50 000 olisi vain 1% Suomen väkiluvusta.

Millaisista ihmisistä puhutaan? Puhutaan intialaisesta projektipäälliköstä, japanilaisesta insinööristä, kiinalaisesta ohjelmistoasiantuntijasta, korealaisesta arkkitehdistä, vietnamilaisesta konsultista, mongolialaisesta hoitajasta, filippiiniläisestä siivoojasta, venäläisestä maataloustyöntekijästä, thaimaalaisesta postityöntekijästä, virolaisesta elintarvikealan duunarista...

Nämä ovat esimerkkejä Suomessa työskentelevistä työperäisistä maahanmuuttajista. Ei kuulosta ollenkaan niin pelottavalta kuin miltä se aluksi saattaa vaikuttaa. Onhan 50 000 suuri, kenties pelottava, luku.

Tietysti vuosien mittaan määrä kumuloituisi. 30 vuotta tuolla tahdilla ja määrä olisi 1,5 miljoonaa. Jos näistä vaikka puolet tuo itselleen puolisonsa kotimaastaan tai muualta Suomen ulkopuolisesta maasta, on luku jo 2,25 miljoonaa. Tietysti nämä ja jo nykyään Suomessa asuvat maahanmuuttajat, niin ensimmäisen kuin toisen polven maahanmuuttajat (meillä Suomessa on jo kohtalainen määrä täysi-ikäisiä toisen polven maahanmuuttajia), hankkivat lapsia, ja sitä myöten Suomen väestön koostumus muuttuu entistä monipuolisemmaksi.

Tärkeää on pitää huolta tulijoiden laadusta - että he työllistyvät ja pysyvät lain kaidalla tiellä. Syytä myös pitää huolta ettei työperäisiä maahanmuuttajia riistetä työnantajien toimesta.

Sakari

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 358
 • Liked: 5112
Valtion talous on kuralla. Valtio velkaantuu rajulla tahdilla. Lainan antajat seuraavat velkaantuvan valtion BKT:n kehitystä. Valtio haluaa nostaa BKT:n ylös pitääkseen velkahimmelin pystyssä. Tarvitaan keinotekoinen vipu nostaa BKT ylös ja se vipu on maahanmuutto.

Yhteiskuntien iso virhe on kuvitella eri aikoina tietyn toimenpiteen parantavan yhteiskuntaa jatkuvasti. Esim. Joen yli rakennetaan silta kaupungista toiseen. Tämä lisää kauppaa ja vauraus lisääntyy. Päätetään rakentaa uusi silta ja taas liikenne kasvaa ja vauraus myös. Tästä tekee neropatti taloustiedemies päätelmän ja laskelman miten siltojen rakentaminen korreloi hyvinvointiin.

Laskelmaa ei käy kenenkään kiistäminen. Ja niin alkaa vimmattu siltojen rakentelu. Joku kumminkin uskaltaa esittää ettei vuosien mittaan rakennellut sadat vierivieressä olevat sillat enää paranna mitään, tai luo vaurautta enää. Tällöin neropatin laskelmilla lyödään tuota häirikköä ja vallan syytetään siltavastaiseksi, sekä jo aikoja sitten hiipuneen vaurastumisen hiipumisen syyksi. Pitää uskoa siltoihin, muuten olet suorastaan yhteiskunnan vihollinen.

Siltojen jatkuva rakentelu on vienyt molempien kaupunkien varat. Varattomuutta paikataan velkarahalla, jota vasten esitetään velkarahan myöntäjälle neropatinlaskelmat siltojen vaurastuttavasta vaikutuksesta. Ja niin Siltojen rakennusralli jatkuu. Nyt voidaankin jo laskea vielä velkarahan olevan vaurastumista... "siltojen rakentaminen lisää vaurautta sittenkin" toteaa yhteen ääneen ääliötalousnero ja siltauskovaistenylipappi.

Suomen yksi pelastus olisi jos lainoittajat lopettaisivat lainan myöntämisen Suomeen, kun BKT-uskonnosta ei kerta haluta luopua.
Ooh lalaa...

AJIH

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 448
 • Liked: 491
50 000 työperäistä maahanmuuttajaa vuodessa ei ole niin suuri juttu miltä se äkkiä kuulostaa. Suomen väkiluku on 5,5 miljoonaa, joten 50 000 olisi vain 1% Suomen väkiluvusta. ...

50 000 maahanmuuttajaa vuodessa, ovat sitten työperäisiä tai ei, on suurempi juttu kuin, miltä se äkkiä kuulostaa. Nettomaahanmuuttoa ei kuulu verrata koko väkilukuun, vaan vuotuiseen syntyvyyteen, sillä näiden lukujen valossa näemme tulevaisuuden väestökehityksen. Kun syntyvyys on Suomessa vuosittain noin 50 000 tarkoittaa 50 000:n nettomaahanmuutto vääjäämättä sitä, että tulevaisuudessa alle puolet Suomessa asuvista on suomalaisia.
« Viimeksi muokattu: 19.12.2022, 13:02:59 kirjoittanut AJIH »
Muistakaa Kaivopuiston henkirikos 5.7.2020.
https://hommaforum.org/index.php/topic,131004.0.html
Ks. myös Uusi Lahti 8.3.2017.
”Valehteleminen on samaa kuin varastaminen, ja köyhän kansan pettäminen valheella on pahempaa kuin varkaus ja rosvoaminen.”
- Eräs savolainen isäntä vuonna 1808.

totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 290
 • Liked: 1107
Lainaus
Pääkirjoitus: Pahaa oloa syljetään toisten ihmisten päälle – Riikka Purra voisi pyytää puolueensa kannattajia lopettamaan vihapuheen

Sanomamedian nimettömänä esiintyvä loanheittäjä demonisoi yhtä ihmistä syyttämällä tätä kaikesta netin vihapuheesta.
Marinflaatio: kahdeksan rullaa sontapaperia maksaa 5,69 euroa

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 929
 • Liked: 3986
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Maahanmuuttajatkin vanhenevat joten heistä ei ole mitään apua huoltosuhteeseen. Ei varsinkaan silloin jos ne ovat itse julkisten palveluiden käyttäjiä, tulonsiirtojen saajia ja asuvat tuetuissa asunnoissa. Maahanmuuttajien vanhenemiseenkin ehdotetaan ratkaisuksi maahanmuuttoa. Tässä on keksitty ikiliikkuja jossa ainoa ratkaisu on ylläpitää maahanmuuttovirtaa.

Perheverotus kuntoon niin että vuositasolla syntyy 50 000 kantasuomalaista lasta enemään kuin nyt. Perheverotus sekä  perheiden verohelpotus ovat parempia kuin lapsilisän korotus. Lapsilisiä kun maksetaan myös matuperheille. Sen sijaan verotus ei ole rahan antamista, vaan sitä että saa pitää ansaitut rahat itselään. Viime kädessä tarvitaan perhemyönteisen kulttuurin ja perhearvojen palauttamista. Halla-ahoa lainaten kyse ei ole rahasta vaan kulttuurista ja asenteista. Lisäksi kyse on halusta ja valmiudesta uhrata aikaa lapsille.

« Viimeksi muokattu: 19.12.2022, 19:20:19 kirjoittanut Pallopääkissa »
Kissafani

Blanc73

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 12 004
 • Liked: 18793
 • Geenivirhe paholainen, Oulun osasto
Purra tykitteli eilen loistavasti Eduskunnan puhujapöntöstä jengirikollisuuteen liittyen. Hyvin hän on duuninsa muutenkin hoitanut, kuitenkin aika isot saappaat olivat täytettävänä.
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

Noituri

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 42
 • Liked: 198
Purra on parantanut todella paljon esiintymisiään. Valtava harppaus on otettu siitä Päivärinnan ohjelmasta jossa Husu voitti hänet väittelyissä. Husun "äijäily" (vanhanaikainen termi), tai "toksinen maskuliinisuus" (nykykielellä, terveiset muuten feministeille) - olivat vaan silloin liikaa.

Nyt näissä A-Studio, eduskunnan keskustelut ym. tilaisuuksissa on esiintynyt riittävän ärhäkkä, ja sanavalmis nainen. Ohisalon "jauhotus" (somekieltä) A-Studiossa oli kertakaikkiaan mukavaa katseltavaa!
Esiintymisissä ei ollut enää epävarmuutta, vaan kuin leopardi olisi valmistautunut iskuun.. vastustajan paljastaessa haavoittuvuuden.

Karismaakin tullut mielestäni paljon lisää, ja nyt hän on sellainen kuin PJ:n pitääkin. Hyvä!

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 929
 • Liked: 3986
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Maaseudun Tulevaisuus julkaisi tänään Riikan kolumnin.

Julkinen talous pitää laittaa laihdutuskuurille
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipide/173801be-3cde-4132-a853-135ce14ff247
Lainaus
Heti seuraavan hallituskauden aluksi on kyettävä kääntämään julkistalouden menot selvään laskuun, kirjoittaa Riikka Purra kolumnissaan.
---
Perussuomalaiset haluaa käydä keskustelua siitä, kenelle suomalainen hyvinvointijärjestelmä on tarkoitettu.

Taloudellisesti ei ole mahdollista, että käytännössä kenellä tahansa maahan tulevalla on oikeus etuuksiin, palveluihin, yhteiskunnan verorahoitteiseen hyvään, eläkkeisiin, koko elämään täällä, liian usein vaatimattomin tai ei minkäänlaisin velvollisuuksin.

Tämä on keskustelu ja aihe, jota muut puolueet eivät suostu käymään. Mutta se on välttämätöntä.
---

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 979
 • Liked: 34769
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Tuo Riikan kirjoitus Maaseudun Tulelaisuudessa on tosi hyvä ja mielestäni ihan oikeassa paikassa. Eläkkeellä olevat kepulaiset taitaa olla niitä jotka lehteä lukevat ja kituuttavan pienen eläkkeen varassa. Nyt kun Saarikko paasaa rasismista persuja syytellen niin ehkä niissä senioreissa herää ajatus että pitäisikö alkaa rasistiksi.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Aallokko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 497
 • Liked: 5822
Purran kirjoitus on loistava ja kannattaa kaikkien lukea.

Tässä parin kappaleen ote:

"Ylivoimaisesti suurin osa valtion menoista menee hyvinvointijärjestelmän ylläpitoon, tulonsiirtoihin, sotesektoriin, palveluihin, sosiaaliturvaan. Keskustelu siitä, kenellä on pääsy tämän kaiken piiriin, ei ole turha eikä populistinen, vaan koko hyvinvointiyhteiskunnan perustavanlaatuisin aihe.

Viime vuosikymmenten hillittömässä idealismihuumassa se on vain kokonaan sivuutettu. Rahaa on tuntunut olevan niin, että sitä on voinut viskoa ja levitellä. Veronmaksajan raha on idealistille aina halpaa."

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 507
 • Liked: 4478
On jo sinänsä merkittävää että Maaseudun Tulevaisuus julkaisee tämän artikkelin. Se tarkoittaa sitä että tietyt kepulaispiirit ovat alkaneet leikitellä nuivuudella.

(Pelkkä "leikittely" ei tietenkään tule olemaan tarpeeksi, mutta nämä saattavat olla ensimmäisiä tarpeellisia vauvanaskelia.)

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 929
 • Liked: 3986
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Riikka oli Onni Rostilan vieraana.

Vieraana Riikka Purra: translakinäytelmä, oppimistulosten lasku & työperäinen maahanmuutto
https://t.co/Sk5VPkpvCn

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 929
 • Liked: 3986
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Riikka kävi tänään Kuopion torilla. Olen liiaksi aamun torkku joten en saanut itseäni menemään torille. Puolenpäivän jälkeen olisin päässyt paikalle. Oliko @Tabula Rasa paikalla?

Kissafani

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 657
 • Liked: 18031
 • Kuka jos en minä
Riikka kävi tänään Kuopion torilla. Olen liiaksi aamun torkku joten en saanut itseäni menemään torille. Puolenpäivän jälkeen olisin päässyt paikalle. Oliko @Tabula Rasa paikalla?


Juu, kävin paikalla.
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

Nuiva kansalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 373
 • Liked: 5497
 • Sivistynyt maahanmuuttokriitikko.
Lainaus
Purra ja Orpo ottivat tulisesti yhteen IL-TV:n uudessa ohjelmassa: ”Syntyy orjamaisia työolosuhteita”

IL-TV:n Suoraan asiaan -ohjelma: Kannatusmittausten kärjessä olevien kokoomuksen ja perussuomalaisten näkemyksissä on paljon yhteensovittamista ennen kuin hallitustie voisi olla mahdollinen.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/2a8749c2-6d60-4071-87d2-68b1c26feb6a

Purra ja Orpo kaksintaistelu IL-TV:ssä. Ei voi, kun olla ylpeä meidän Riikasta. Pyyhki Orpolla pöytää mennen tullen. Puolue on kyllä erinomaisissa käsissä. :)
« Viimeksi muokattu: 25.01.2023, 22:31:42 kirjoittanut Nuiva kansalainen »
"Maailman parantaminen ei voi olla näin pienen kansan tärkein tehtävä. Meidän vaikutuksemme maailman menoon on promillen luokkaa. Sekin on hieman yläkanttiin laskettu. Meidän tärkein tehtävämme on huolehtia tästä maasta, suomalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Kukaan muu ei sitä tee."
-Gustav Hägglund 6.6.2015

Tuomas3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 771
 • Liked: 3943
Lainaus
Purra ja Orpo ottivat tulisesti yhteen IL-TV:n uudessa ohjelmassa: ”Syntyy orjamaisia työolosuhteita”

IL-TV:n Suoraan asiaan -ohjelma: Kannatusmittausten kärjessä olevien kokoomuksen ja perussuomalaisten näkemyksissä on paljon yhteensovittamista ennen kuin hallitustie voisi olla mahdollinen.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/2a8749c2-6d60-4071-87d2-68b1c26feb6a

Purra ja Orpo kaksintaistelu IL-TV:ssä. Ei voi, kun olla ylpeä meidän Riikasta. Pyyhki Orpolla pöytää mennen tullen. Puolue on kyllä erinomaisissa käsissä. :)
Orpo pitää PS leikkauslistoja liian pieninä.
- Purra muistuttaa PS:n varjoleikkausten olevan suurempia, joskaan ne eivät kohdistu kokoomuksen tavoin suomalaisiin köyhiin.
Orpo latelee, ettei kehitysavun leikkausmiljardi riitä edes valtion lainojen korkoihin.
- Purra tuo esiin, että Kok lisäisi siinäkin menoja eli kasvattaisi kehitysapua.
Orpo myöntää Purralle, ettei Kelan tuista riippuvainen työperäinenkään maahanmuutto paranna julkista kestävyyttä. Silti Orpo inttää kuinka sellaista tarvitaan ilman harkinnanvaraisuuttakin.

Orpo puhui itseään pussiin mukavasti ja tuli kuva, että suomalainen köyhä pistetään kyykkyyn. Alun takeltelun jälkeen, Purra pärjäsi hyvin.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 410
 • Liked: 46892
 • Bring'em on...
Toivottavasti Riikka ei laajemmin omaksu tuota kommunistiakkojen päällehuutamistaktiikkaa.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 693
 • Liked: 40084
 • Ego sum Spartacus
Nöyristelevät limanuljaskat älämölöävät.

Lainaus
X

Riikka Purran EU-linjaus pöyristyttää – ”Suoraan Venäjän peli­kirjasta”

X

PERUSSUOMALAISTEN puheenjohtajan Riikka Purran EU-linjaus pöyristyttää Twitterissä. Purran mukaan perussuomalaisten pitkän tähtäimen tavoitteena on Suomen ero Euroopan unionista.

X

ENTISEN pääministerin Alexander Stubbin (kok) mielestä perussuomalaisten virallinen linja on vastuuton ja myös vaarallinen ottaen huomioon tämänhetkisen turvallisuuspoliittisen tilanteen.

X

– Nyt ei ole aika uhrata kansallista turvallisuutta vaalipopulismin alttarilla, Stubb linjaa.

X

VIHREIDEN puheenjohtajan, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalon mukaan EU on tärkeä talouspoliittisesti, liikkuvuuden kannalta ja arvoyhteisönä, ja valtavan iso ”ulko- ja turvallisuuspoliittinen selkänoja”.

– Kylmäävä ajatus, että Suomi olisi Venäjän kyljessä yksin, Ohisalo kommentoi.

X

ERITYISESTI kokoomuksen kansanedustajat ovat ottaneet vahvasti kantaa asiaan.

Kansanedustaja Sari Multalan (kok) mielestä Purran linjaus on ”käsittämätön”.

– Suomen tulee suunnata vahvemmin yhteistyöhön lännen kanssa. Yksin jääminen olisi katastrofi, Multala näkee.

Kansanedustaja Saara-Sofia Sirén (kok) ihmettelee, miten kukaan vastuullinen päättäjä voi tässä tilanteessa edes leikitellä ajatuksella Suomen EU-erosta.

– Uskomatonta. Miettikää, mitkä ovat ne tahot, jotka hyötyisivät Euroopan hajaannuksesta saati yksinäisestä Suomesta.

X

KANSANEDUSTAJA Ville Valkonen (kok) kutsuu Purran linjausta ”pölhöksi”.

– EU-eron ajaminen osoittaa ymmärtämättömyyttä maailman megatrendeistä, joita ovat muun muassa teknologian kehitys, taloudellinen integraatio ja myös geopoliittinen kilpailu vapaan ja ei-demokraattisen maailman välillä.
Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo linjasi samassa IL:n keskusteluohjelmassa Purran kanssa, että jos hän johtaa hallitusta seuraavien vaalien, niin pitkän tähtäimen strateginen tavoite ”ei todellakaan” ole EU-ero.

– Jos meillä ei olisi Euroopan unionia, niin me olisimme todella turvattomia, Orpo sanoi.

Orpo jatkaa Twitterissä, että Euroopan unionin jäsenyys on Suomen tärkein ulko- ja turvallisuuspoliittinen ratkaisu.

– Myös teollisuutemme ja vientimme tarvitsee Eurooppaa ja sen sisämarkkinoita. Suomen paikka on lännessä. EU-eron tavoittelu on isänmaalle vahingollista ja vaarallista, Orpo lataa.

X

MYÖS Purra on ottanut kantaa linjauksestaan syntyneeseen keskusteluun Twitterissä. Hän toteaa, että joillekin näyttää tulleen yllätyksenä, että perussuomalaisten EU-ohjelma vuodelta 2019 on voimassa.

– Tai sitten ei tullut, mutta miksi jättää yksikään mahdollisuus heiluttaa Venäjä-korttia käyttämättä, Purra lisää.

Purran mukaan ”Bryssel voi tuutata ulos mitä tahansa kansallisen edun vastaista velka- ja tulonsiirtoinstrumenteista metsäpolitiikkaan”.

– Kaikki otetaan vastaan, aina. Vaihtoehtoja ei selvästi oikeasti ole.

Hän toivoo, että Nato-jäsenyys saa aikaan sen, että edes EU-keskustelusta tulisi rehellisempää ja monipuolisempaa.

– Venäjä-kortin heiluttelulta ainakin poistuu terä. Mitä te sitten keksitte, Purra kysyy.

X

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009351908.html

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 43 208
 • Liked: 69763
 • Optimistinen skeptikko
Lainaus
ENTISEN pääministerin Alexander Stubbin (kok) mielestä perussuomalaisten virallinen linja on vastuuton ja myös vaarallinen ottaen huomioon tämänhetkisen turvallisuuspoliittisen tilanteen.

EU:n kyky Suomen turvaamiseen ilman EU-armeijaa on tietenkin puhdas nolla.

Enkä myöskään kaipaa EU:lle armeijaa, koska todennäköisyys sen käyttämiseen omien kansalaisten alistamiseen on hyvin paljon suurempi kuin kansojen turvaamiseen.
« Viimeksi muokattu: 26.01.2023, 13:26:01 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Turvapaikan hakeminen ... menee kaiken muun edelle.”
— Ohisalo

“Suomi ei tule estämään keneltäkään turvapaikanhakua missään tilanteessa."
— Mikkonen

“In this revolution we will have to awaken the devil in the people."
— Marx

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 340
 • Liked: 40216
Riikka Purra on rohkea ja rehellinen poliitikko - Fixit on minunkin lyhyen aikavälin tavoite, sitä ennen pitää päästä eroon eurosta, mieluiten jo juhannukseen mennessä.
Stubb ei ole omien sanojensa mukaan edes suomalainen vaan jotain muuta ja laajempaa, hän painukoon helvettiin sotkeutumasta meidän suomalaisten asioihin ja meidän puolueidemme tavoitteisiin.
Kyllä näistä vaaleista hyvä tulee Riikka Purran johdolla, on sentään suomalainen hänkin eikä mikään wannabeukrainalainen tai maailmankansalainen.

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 877
 • Liked: 7563
 • Terästehtaan bisnesenkeli
Nöyristelevät limanuljaskat älämölöävät.

Surkea informaatio-operaation yritelmä suoraan Ellunkanojen bunkkerista johdettuna ja lasitalon vapaan_toimituksenTM komppaamana.

Olkiukkoilua suoraan isä Jabban pelikirjasta.  :facepalm:
Purra kommentoi minun kuulemani mukaan siten että tällä hetkellä valtaosa suomalaisista kannattaa EU-jäsenyyttä muuta viimeistään natogallupit osoittivat että yleinen mielipide voi muuttua nopeastikin.

Tähän itse asiaan, tai siihen mitä todellisuudessa sanottiin, ei kaksien rattaiden puolueella ollut mitään sanottavaa, tietenkään.  :facepalm:
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

"Vaaleissa ratkaistaan se, onko tulevassa hallituksessa Vihreät vai perussuomalaiset. Jokaisella äänellä on väliä." - Maria Ohisalo 10.1.2023

"Mun mielestä valta on ihanaa!" - Eva Biaudet 2021

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 056
 • Liked: 13416
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Tähän itse asiaan, tai siihen mitä todellisuudessa sanottiin, ei kaksien rattaiden puolueella ollut mitään sanottavaa, tietenkään.  :facepalm:

Niillä, ja lehdistöllä, on hyvin harvoin mitään sanottavaa siihen mitä todellisuudessa tapahtuu ja mitä todella sanotaan. Hyväntahtoisesti on uskottava, että se vain menee yli heidän ymmärryksensä. Muuten olisi todettava, että he vain valehtelevat omaa etuaan tavoitellakseen.
qui non est mecum adversum me est

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 210
 • Liked: 20061
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Toivottavasti Riikka ei laajemmin omaksu tuota kommunistiakkojen päällehuutamistaktiikkaa.

Panin merkille Riikan esiintymisen. Mielestäni ohjelman julkisivu ja metodiikka on sellainen, että jos Riikka olisi halunnut olla puhumatta päälle niin olisi käynyt huonosti. Riikka olisi joutunut joko kieltäytymään ohjelmasta tai olemaan luuserina ja hiljaa ohjelmassa.

Riikan tilalla ei yksikään oikea tai mielikuvitushahmo olisi pärjännyt, ellei hänen tilallaan olisi ollut Halla-aho. Orpon kasvot, kasvonilmeet, olemus ja puheiden röyhkeys sekä nöyryyttävän valehtelun taso kyllä vaativat Riikan eilistä esitystä.
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Murkula

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 301
 • Liked: 2211
Tämä kannanotto valaa kyllä itseeni uskoa enemmän, kuin mikään pitkään aikaan.  :)

Tuli tästä sitten paskaa niskaan lyhyessä juoksussa tai tuli siinä sitten mentettyä Wabban-ministeripestiä vastaava nukkepaikat seuraavassa hallituksessa, niin ihan se ja sama. Tilanne kun on se, että pitkässä juoksussa tämä on ainoa oikea linja. Oikea kysymys kun EU:n suhteen ei ole se että onko siellä ongelmia. Oikea kysymys on se, että alkaako olla täysi mahdottomuus edes pelastaa sitä, vaikka sitä miten kovasti haluttaisiin.

Asian voisi esittää esimerkiksi niin, että jos komission johtoon todellakin valitaan kierroskierrokselta aina vain osaamattomampia, typerämpiä, mädämmäisempiä ja pahemmin maansa pettäineitä. Niin mihin ne siitä sitten muuttuvat, vaikka oikeasti sitä haluaisivatkin, ja mitä muuta ne siellä tekevät kuin tuhoavat täysin auttamatta koko EU:n? Kannattaisi päinvastoin muidenkin puolueiden tarkkaan harkita linjaansa, että miten paljon hyvää sieltä on tulossa, varsinkin nyt kun keisarinna Marin on astumassa komission ruoriin.
Me suomalaiset olemme niin poliittisesti tyhmä kansa, että oikein ansaitsemme kuolla sukupuuttoon.

Sensuurissa pahinta on          ja          .

Ignore: Don Nachos, Ajatolloh, Puuha-Pepe, Sir, Justustr

Mika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 260
 • Liked: 10483
Lainaus
ENTISEN pääministerin Alexander Stubbin (kok) mielestä perussuomalaisten virallinen linja on vastuuton ja myös vaarallinen ottaen huomioon tämänhetkisen turvallisuuspoliittisen tilanteen.

EU:n kyky Suomen turvaamiseen ilman EU-armeijaa on tietenkin puhdas nolla.

Enkä myöskään kaipaa EU:lle armeijaa, koska todennäköisyys sen käyttämiseen omien kansalaisten alistamiseen on hyvin paljon suurempi kuin kansojen turvaamiseen.

Olen Stubbin kanssa täysin samaa mieltä. Tämän hetkisessä tilanteessa on idioottimaista julistaa, että puolueen tavoitteena on erottaa Suomi EU:sta.     
"Nigerian poliisi on pidättänyt vuohen epäiltynä autovarkaudesta"

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 077
 • Liked: 8288
Lainaus
ENTISEN pääministerin Alexander Stubbin (kok) mielestä perussuomalaisten virallinen linja on vastuuton ja myös vaarallinen ottaen huomioon tämänhetkisen turvallisuuspoliittisen tilanteen.

EU:n kyky Suomen turvaamiseen ilman EU-armeijaa on tietenkin puhdas nolla.

Enkä myöskään kaipaa EU:lle armeijaa, koska todennäköisyys sen käyttämiseen omien kansalaisten alistamiseen on hyvin paljon suurempi kuin kansojen turvaamiseen.

Olen Stubbin kanssa täysin samaa mieltä. Tämän hetkisessä tilanteessa on idioottimaista julistaa, että puolueen tavoitteena on erottaa Suomi EU:sta.     

Juuri näin. Tämä ei ole se hetki jolloin Euroopan yhtenäisyyttä kannattaisi horjuttaa olkoon EU:ssa miten pahja valuvikoja tahansa.

Suomalaisina meidän kannattaa pitää kirkkaana mielessä että ryssän seuraava sotaretki, jos Ukrainan sota ei pääty hyvin, kohdistuu suurella todennäköisyydellä juuri tänne ja siksi juuri Suomella on selkeä intressi pitää yllä eurooppalaista koheesiota.

Tässä tilanteessa vain putinistit kiljuu pää märkänä Suomea eroon kaikista mahdollisista kansainvälisistä instansseista, kuten NATO ja EU, mutta tätä jengiä nyt ei muutenkaan kiinnosta maanpuolustus. Olisi kyllä mielenkiintoista tietää mitä putinin puudelit on suunnitellut sotatilanteessa tekevänsä. Kaikilla tuskin on datšaa Venäjällä, kuten Bäckmanilla. Vai kuvitteleeko nää tiihoset, korhoset ja pihot että isä Vladimir lähettää pelastuspartion hakemaan heidät turvaan ennen kuin jyräyttää tankit liikkeelle?

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 410
 • Liked: 46892
 • Bring'em on...
Demarimatematiikkaa.

Lainaus
SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman puolestaan kysyi Twitterissä, eikö Brexit opettanut mitään. Hänen mukaansa Britannian EU-ero aiheutti maalle 40 miljardin euron menetykset.

– Samalla kaavalla EU-ero tarkoittaisi Suomelle 15 miljardin köyhtymistä, Lindtman kirjoittaa.

https://yle.fi/a/74-20014853

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 507
 • Liked: 4478

Suomalaisina meidän kannattaa pitää kirkkaana mielessä että ryssän seuraava sotaretki, jos Ukrainan sota ei pääty hyvin, kohdistuu suurella todennäköisyydellä juuri tänne ja siksi juuri Suomella on selkeä intressi pitää yllä eurooppalaista koheesiota.

Silkkaa irrationaalista pelottelupropagandaa minun ja monen muunkin persuäänestäjän mielestä.

Tagit: riikka purra