Kirjoittaja Aihe: Riikka Purra – valtiovarainministeri 2023-, kansanedustaja, kunnanvaltuutettu ja PS:n pj 2021-  (Luettu 456768 kertaa)

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 213
 • Liked: 6913
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Riikka bloggaa nyt myös valtiovarainministeriön sivuilla. Tai, se on siis kolumni.

Suunta kääntyy, mutta sopeutusta on jatkettava
https://vm.fi/-/vm-n-sisaiset-budjettineuvottelut
Kissafani

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 966
 • Liked: 38643
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Purralta olisi kova veto jos hän ennen luottamusäänestystä pitäisi lehdistätilaisuuden. Mediahan vesi kielellä odottaisi eroilmoitusta ja lehdistötilaisuus saisi valtaisan huomion. Sitä odetettua eroilmoitusta ei tulisikaan vaan selvitys siitä mistä äänestetään. Se selvitys olisi 16v vanhan kirjoituksen lukeminen turkkiläisesta munanraapijasta jota hän turkkilaiseksi apinaksi kutsui ja mitä Valtonen Turkin ulkoministeriltä pyysi anteeksi. Sitten perään kertoisi kuinka Hesari asian uutisoi virheellisesti ja kuinka juttu levitettiin kansainväliseen jakeluun. Lopuksi esittäisi toivomuksen että arvoisat kansanedustajat tutustuisivat siihen alkuperäiseen kirjoitukseen eikä Helsingin sanomien värittämään juttuun. Siinä olisi Ylellä ja vastuullisella medialla nielemistä.
Voisihan Riikka vielä todeta että onko siinä kirjoituksessa rasismia ja panetellaanko siinä turkkilaisia vai onko kyse metoo jutusta ja tuohtunut purkaus yksittäisestä häiriköstä, pohtikaa itse kummasta on kyse. 
« Viimeksi muokattu: 25.08.2023, 10:31:24 kirjoittanut Lahti-Saloranta »
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

VesaH

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 470
 • Liked: 587
Nyt on vähän rähinää Facebookissa. Riikka Purra on kuulemma uhannut ottaa omaishoitajien tuet pois ja aikoo pistää omaishoitajat töihin. Hoidettavat sitten hoitoa vaille, kun eivät natsitädin mielestä sitä ansaitse.

Näin tai jotain sinne päin oli Purra kuulemma sanonut A-studiossa. Katsoin haastattelun, eikä hän tosiaankin tuollaista sanonut. Vaan eipä tässä mitään uutta.

MUOKKAUS: katsoin haastattelun
« Viimeksi muokattu: 30.08.2023, 19:16:24 kirjoittanut VesaH »

Mandula

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 341
 • Liked: 6945
 • Klamydia - Suomi-neidon elätit
Nyt on vähän rähinää Facebookissa. Riikka Purra on kuulemma uhannut ottaa omaishoitajien tuet pois ja aikoo pistää omaishoitajat töihin. Hoidettavat sitten hoitoa vaille, kun eivät natsitädin mielestä sitä ansaitse.

Näin tai jotain sinne päin oli Purra kuulemma sanonut A-studiossa. Katsoin haastattelun, eikä hän tosiaankin tuollaista sanonut. Vaan eipä tässä mitään uutta.

MUOKKAUS: katsoin haastattelun

Pari jakoa asiasta näin naamakirjassa. En itse ohjelmaa ole ikinä katsonut, mutta jotenkin tuli heti etiäinen että ei voi mitenkään pitää paikkaansa. Ja eihän se sitten pitänytkään. Mutta misinformaatio levisi joka oli alkuperäinen tarkoituskin ja Purra on tästä lähtien paremman väen mielessä se natsimamma joka haluaa kyykyttää omaishoitajia  :roll:
Klamydia - Suomi on sun

VesaH

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 470
 • Liked: 587
Keskusteluketjun aloitus Facebookissa:

Lainaus
Riikka Purra oli A-studiossa sitä mieltä, että kun omaishoitajalta otetaan tukia pois niin ne menee sit oikeisiin töihin 😡.
Purra voisi ehkä laskea paljonko yhteiskunta säästää kun omaishoitaja tekee omaishoitajan TYÖTÄ 24/7.
MITEN ME ON JOUDUTTU TÄÄN HALLITUSPAINAJAISEN KESKELLE 😭 ? Kuka per....le nuo sinne äänesti ?
— epätoivoinen.

Yksi vastauksista:

Lainaus
Tämä tilanne on täysin käsittämätön. Niinkuin rasistien ja natsien strategiat aina.
Tässä on menossa rasismin ja natsismin eli äärioikeiston eli persujen ujuttaminen, soluttautuminen suomalaisiin instituutioihin (esimerkiksi eduskunnan puhemies -instituutioon), ministeriöihin, julkisiin hallintoelimiin, aluehallintoon ja paikallishallintoon. Tämä on persujen julkilausuttu järjestelmällinen tavoite.
Oikeuslaitos on jo kyseenalaistettu. Kolme tuomiota kiihottamisesta kansanryhmää vastaan saanut Tynkkynen ihmetteli tuomioitaan ja sanoi vain puolustaneensa naisia. Kuinka on mahdollista, että puhemiehenä ja pressaehdokkaana on henkilö, jonka blogi-kirjoitukset ovat innoittaneet ja oikeuttaaneet norjalaisen nuoren miehen joukkomurhiin. Voi kysyä, miten on mahdollista, että sama henkilö, joka on tuomittu kahdesti kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan ja tuomittu kerran uskonrauhan loukkaamisesta on puhemiehenä ja pressaehdokkaana. Rikollinen?
Hän ei ole pyytänyt anteeksi Scripta- eikä Homma Forum -kirjoituksiaan ja huom. kukaan ei ole edes vaatinut.
Rasismi a natsismi yriitetään normaalistaa, sen lonkerot on jo tuotu tietoisesti ja tarkoituksellisesti kynnyksen yli suomslaisiin saleihin. Tämä on v a a r a l l i s t a!
Nyt talousoikeiston ja äärioikeiston liitto, jota hallitukseksi kutsutaan, on tehnyt julman ohjelman, jossa ihmiset jaetaan meihin, hyödyllisiin ja hyviin ihmisiin ja heihin, jotka ovat hyödyttömiä, pohjasakkaa. Laiskoja ja työtävieroksuvia -nimitykset, jotka murentavat ihmisarvon ja siten oikeuttavat "hyvät" ihmiset kaltoin kohtelemaan jo ennestään ahdingossa ilman omaa syytään olevat.
"Hyville" ihmisille kuuluvat veronkevennykset ja etuuksien nostot, "huomoilta" ihmisiltä viedään loputkin.
Näin Hitler toimi valtaan päästyään. "Me" olivat puhdasta rotua, "heihin" kuuluivat kaikki muut, juutalaiset,romanit, vammaiset, köyhät. Jälkimmäiset koetettiin hävittää maan päältä, heitä murhasi järjestelmällisesti valtion väkivaltakoneisto.
Meillä Suomessa on edessä Puolan ja Unkarin tie, jos emme herää nyt. Ei riitä mikään nollatoleranssi - se on tyhjää puhetta - vaan on toimittava niin, että Orpon-Purran hallitus kaatuu.
Itse olen miettinyt sitä, että valtiosääntö-oppineiden tulisi tutkia, joko riittävät perustelut tuon hirmuhallituksen saattamiseksi valtakunnanoikeuteen perustuslain ja ihmisoikeuksien vastaisesta toiminnasta. Tuon porukan kohdalla eivät mitkään ministerinvalat merkitse yhtään mitään eivätkä ne takaa mitään.

Tämähän olisi hauskaa, jos ei tietäisi, että nuo ovat tosissaan. Hienotunteisuussyistä jätän nimet mainitsematta, kun eivät ole mitään julkisuuden henkilöitä.

Lopuksi vielä kuvituskuva natsiministeristä omaishoitajien kimpussa.

Noituri

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 54
 • Liked: 255
Avoin kirje Riikka Purralle

Hyvä Riikka,

Mennen kesän, ja kuluvan syksyn aikana johtamianne Perussuomalaisia ministeriryhmineen on ronskein kielikuvin:
Vedetty kölin alta. Tanssitettu kuin mätää kukkoa parketilla.
Koetan tässä kannustavassa hengessä analysoida, ja neuvoa mikä meni pieleen- ja miten voisi jatkossa toimia.

Puoluekokouksen puheessa juhlitte miten vain perussuomalaiset voivat kestää puolueena tällaista. Tämä on varmastikin totta, mutta mitä juhlimista siinä on että ottaa hiljaisena raippaa vastaan, ja kestää mukisematta rankaisua loputtomiin?

Te olette niitä, jotka ovat nyt vallassa. Te määräätte halutessanne marssin tahdin.

Nuo talousasiat askarruttavat monia. Ilmoitit että velkaa otetaankin lisää. Hommalla on ketjuja joissa luetellaan turhia rönsyjä, ja tukiverkostoja. Valtionvarainministerinä on mahdollisuus näihin hyvin vaikuttaa, ja purkaa "hyvä veli / hyvä sisko" rakenteet. Sitten lopettaa näitä turhia tuki, ja apurahoja. Pienistä puroista tulee yhteensä iso virta. Ja jotkut apurahathan eivät olleet edes pieniä..

Jopa lehdistössä hämmesteltiin kesällä Junnilan tapauksessa -miten PS ei osaa kriisiviestintää. Jotkut journalistit kaivoivat kivoja juttuja kaverista, miten hän on auttanut "muualta kotoisin olevia" ihmisiä, ja mukava jannu muutenkin! Tunsivat kai sääliä.

Miksei vaikkapa järjestetty Junnilalle lehdistötilaisuutta, johon kutsuttu näitä erityyppisiä ihmisiä, joiden kanssa hän on ollut tekemisissä, ja pitänyt puheita? Wille Rydman oli teistä ainoa, joka osasi itsekin puolustautua (ja varsin hyvin vielä). Häneenhän koetettiin vastaavaa, ja kuittasi tuon yhdellä kommentilla että identifioituuko hän poliittisesti aina ihmiseen - jonka kanssa on jutellut. Nythän Junnila on edelleen lehdistön mukaan vaikeuksissa työurallaan, kun valheellinen "äärioikeiston kaveri"-leima on lyöty läpi.

Sinua Riikka kohdeltiin vielä armottomammin. Seksuaalisen ahdistelun kokenut olikin se syyllinen, ja tämä on vedetty törkeällä tavalla lehdistöstä läpi. Tästä olisi kannattanut pitää oma lehdistötilaisuus jossa kerrottu mitä "Me Too" on, ja miten väärin on tehdä seksuaalirikoksen uhrista syyllinen.

Siinä vaiheessahan ovat kirosanat, ja törkeät loukkauksetkin ovat tarpeen, ja oikein -kun joutuu ahdistelun kohteeksi. Nehän voivat jopa pysäyttää ahdistelun! Jokin apina ole mikään kunnon loukkaus edes.. Aivan älytöntähän oli että tästä jutun tehnyt "lehtinainen" oli itsekin joutunut ahdistelun kohteeksi, ja myöskin nimitellyt ahdistelijaa! Riittävän moni ei vaan tiedä tästä. Väittäisin että 80% kansasta ei tiedä miten asiat ovat, kun lukevat vain iltapäivälehtiä, ja Hesaria. (ja heissä on myös paljon Persuja äänestäneitä) Oma suora, ja nettiinkin menevä lehdistötilaisuus, jossa pyydät journalisteja lehdessäkin siteeraamaan "sana sanalta" - on se millä sanoma saadaan läpi isossa mediassa!

Jätesäkkijuttuhan oli sitten jo aivan älytön. Tuohon olisi voinut todeta että maahanmuuttajanaiset monet itsekin käyttävät tätä termiä, ja pyytää julkisuuteen joku nainen tästä kertomaan. Lisäksi olisit voinut sanoa että termi oli täysin oikein, ja aiot käyttää sitä jatkossakin.

Jatkuvasti olemme hommalla seuranneet miten pyytelette anteeksi- ja kaikki kommunikaatio nimenomaan on kohdistunut poliittisiin vastustajiin, heiltä anellaan anteeksi, ja kerrotaan "miten ei olla rasisteja" Tuo toimintamalli on pahin mahdollinen mitä voi tehdä näiden tyyppien kanssa. He vahvistuvat jokaisesta anteeksipyynnöstä. Anteeksi ei anneta, vaan nöyryytetään, ja potkitaan lisää kun anelet armoa.

Teillä pitäisi olla tosiaan kriisiviestintään, ja kommunikaatioon erikoistunut ryhmä.
Jäseninä:
-Konkarimainen, kaiken nähnyt lehtimies, joka kirjoittanut Seiskasta - Alibiin, ja hallitsee somenkin.
-Asianajaja joka osaa arvioida hyökkäysten ja puolustuksen laillisuudet. Tarvitaanko oikeuteen mahdollisia haasteita lehdistön ylilyönneistä.
-Psykologi joka auttaa hyökkäyksen kohteeksi joutunutta oikealla tavalla käsittelemään tapahtumat, ja reagoimaan niin ettei mieli, ja ajattelu mene lukkoon.

Ammattilaiset tietysti maksavat, mutta kyllä se on sen arvoista. Ilmaisia vinkkejä, ja kysymyksiä voi esittää Hommalla. Tällä on aivan valtavasti tietoa asioista, ja porukkaa jotka oikeasti ovat kansallismielisten puolella.

Tässä puhuin puolustautumisesta, mutta paras puolustushan on hyökkäys.. Vaan kuka hyökkää?

Oma teoriani on että kaiken takana on Orpo, joka käyttää RKP:tä käsikassaranaan. (Kirjoittelin tästä PS, ja Kokoomuksen yhteiselo ketjussa). He murentavat teidän selkärankanne, ja kannatuspohjanne tällä käsittelyllä. Elina Lepomäki oli se joka aivan naurettavalla tavalla pyysi anteeksi turkkilaisilta.

Ei se hallituksen olon Vaa'ankieliasema ole oikeasti RKP:stä kiinni - vaan teistä. Laittakaa Teuvo Hakkarainen neuvottelemaan RKP:läisten kanssa, ja kertomaan mitä mieltä olette Freudenthal-mitalijengistä. Heijastakaa hologrammina näkyviin Tony Halmeen vanhoja uutispätkiä, ja kertokaa että näin perussuomalainen puhuu, -puhukaa te miten haluatte. Asennetta kehiin!

Sitten se asia joka saa itseltäni savun tulemaan korvista: "Holokaustin kieltäminen laittomaksi"
Voin sanoa suoraan etten itse äänestä, tai tue teitä jatkossa, jos tämän ajatte läpi.

Te olette ottaneet nyt vastaan oikein kunnolla "antirasistista" koulutusta a'la RKP, ja Kokoomus - seuraukset ovatkin aivan uskomattomia:

Sen sijaan että kansanryhmän kiihotuspykälää olisi kohtuullistettu niin ettei sitä käytettäisi aseena teidän kannattajianne (ja muita sananvapaudesta kiinnostuneita ihmisiä) kohtaan. - Niin te jostain täysin käsittämättömästä syystä KIRISTÄTTE tuota pykälää. Tätä tullaan käyttämään teidän omia kansanedustajia, ja kannattajia vastaan - kun vaikkapa siteeraavat jotain jatkossa väärin! Yksi heistä on Jussi Halla-Aho, joka on kirjoittanut Holokausti-asiasta "raflaavasti". Tämä on aivan absurdia farssia kertakaikkiaan!!

Teidän kannattajissa on hurjasti porukkaa, joille sananvapaus on äärimmäisen tärkeä asia.

Pyydän.
Hallituskummppaneille ilmoitus että olette saaneet heiltä niin huonoa kohtelua, että vaaditte kompensaatiota - ja se on tuon kiihotuspykälän muuttaminen sellaiseksi - että rangastus tulee oikeasti vain uhkailemisesta, ja väkivallan lietsomisesta. Ei siitä että siteeraa jotain rikostilastoja. Holokaustilainsäädäntö roskakoriin. Eli kuten oikein on!

Lehdistölle sitten vaan sitten julkilausuma: Sananvapaus on paras lääke "rasismia" vastaan. Tällöin kansalaiset pystyvät rakentavasti asioista keskustelemaan.

Hommalta löytyy tästä nyt kattavasti tietoa, miksi tämä on niin valtavan iso juttu.

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 235
 • Liked: 26743
Tapio Kuusitapio ei ole Pietarin trolli, eikä kollektiivi. Toki Kremlin hyödyllinen idiootti. Hän on 40+ ikäinen miesoletettu futisfoorumilainen. Tutustuminen kannattaa aloittaa lokakuusta 2020 kun hän ilmestyi Twitteriin. Arkkityyppinä hän on Paavo Arhinmäen tai Dan Koivulaakson kaltainen vasemmistoliittolainen vihainen "nuorimies", joka vihaa pakkomielteisesti kokoomuslaisia ja perussuomalaisia ("äärioikeistoa"). Hän on käyttänyt ilmaisuja, jotka viittaavat Antifa-Varisverkosto-PIF -akselille.

Invalid Tweet ID
Lainaus käyttäjältä: Ik ben Maik, 8.9.2023 kello 21.32.02, Linkki
Niin vain @hsfi käytti lähteenään Tapio Kuusitapio tiliä.

Ja jotenkin oudosti tili katosi välittömästi #vasemmisto häviämään luottamusäänestyksen jälkeen.

Tätä myös itseään toimittelijaksi kutsuva @davidmacdougall käytti lähteenään valeuutisissaan.

#fakenews
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 593
 • Liked: 49095
Katsoin juuri äsken suorana valtiovarainministeri Riikka Purran (ps) vastauspuheenvuoron Eduskunnan täysistunnosta oppositiolle, joka on esitellyt omat vaihtoehtonsa valtion budjetiksi.

Täyttä sujuvaa tykistötulta, haltioissani seurasin, ja taloudellisista yksityiskohdista en tarkalleen ole perillä jotta voisin niistä mitään lausua, mutta esitystyyli - minä nautin 🥰
Oppositio huusi väliin ja häiriköi melko reippaastikin, mutta Riikka nosti volyymia ja puhui mikkiinsä päälle, ei edes hidastanut. Tässä puhuja minun makuuni.

Kun Lintman aloitti puheenvuoronsa, pistin äänen pois, nyt näkyy ruudussa kaakattavan Tytti Tuppurainen. En kuuntele.
Ja nyt Kurvinen 🙉


Edit: lisään linkin.

Varjobudjetit esitellään eduskunnassa

https://areena.yle.fi/1-64635146

Lainaus
2 h 5 min

Oppositiopuolueet esittelevät vaihtoehtonsa valtion budjetiksi eduskunnalle. Esitysten ja valtiovarainministerin puheenvuoron jälkeen alkaa täysistunnon keskustelu aiheesta. Lähetyksen selostus: Kristiina Tolkki.

« Viimeksi muokattu: 29.11.2023, 15:33:50 kirjoittanut Emo »

Siener

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 609
 • Liked: 3647
Hei Emo! Hyvä, kun nostit esille. Näyttää vielä olevan työn alla... (Eli asiaan voi vielä vaikuttaa).

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 593
 • Liked: 49095
Hei Emo! Hyvä, kun nostit esille. Näyttää vielä olevan työn alla... (Eli asiaan voi vielä vaikuttaa).

Joo, välillä muutakin kuin pelkkää itärajaa, vaikka Purra kyllä tuossakin puheenvuorossa taisi mainita matut rahareikänä.

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 401
 • Liked: 27061
Katsoin juuri äsken suorana valtiovarainministeri Riikka Purran (ps) vastauspuheenvuoron Eduskunnan täysistunnosta oppositiolle, joka on esitellyt omat vaihtoehtonsa valtion budjetiksi.

Taisi olla tämä puheenvuoro.
https://verkkolahetys.eduskunta.fi/fi/taysistunnot/taysistunto-64-2023?DVR=1&dvrstart=20231129131144&dvrduration=464000
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 213
 • Liked: 6913
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Riikan bloggaus:

Mitä rajoilla tapahtuu, miksi ja mitä hallitus tekee?
https://riikkapurra.net/2023/11/26/mita-rajoilla-tapahtuu-miksi-ja-mita-hallitus-tekee/
Lainaus
Mitä rajoilla tapahtuu, miksi ja mitä hallitus tekee?

Suomi on yksiselitteisen Venäjän organisoiman hybridioperaation kohteena. Sekä Venäjällä laillisesti oleskelevia kolmansien maiden kansalaisia että maahan helpoilla viisumeilla houkuteltavia uusia tulijoita samoista kehitysmaista kannustetaan ja kuljetetaan meidän rajallemme hakemaan turvapaikkaa Suomesta. Henkilöt eivät ole sen paremmin aitoja kuin spontaanejakaan turvapaikanhakijoita. Heillä ei ole mitään hätää eivätkä he pakene – vaan kuten vuosikymmeniä sitten perusperiaatteiltaan vanhentunut turvapaikkajärjestelmä mahdollistaa, he haluavat siirtyä korkeamman elintason maihin eli EU-alueelle. Vaikka he eivät ole oikeita suojelun tarvitsijoita, he maahan päästyään pääsevät suomalaisen epäkunnossa olevan systeemin sisään, jossa voi vuodesta toiseen hakea uudelleen turvapaikkaa, vaikka suojelulle ei olisi minkäänlaisia perusteita ja hakemukseen olisi tullut useita kielteisiä päätöksiä. Samalla voi nauttia veronmaksajan kustantamista eduista ja palveluista sydämen kyllyydestä.

Turvapaikkajärjestelmän väärinkäyttö ja Venäjä

Kyse on turvapaikkajärjestelmän väärinkäytöstä – kuten niin usein ennenkin – mutta koska laittomien maahantulijoiden varsinaisena kannustajana ja työntäjänä on Venäjä, vihollismaa, kyseessä on hybriditoimi, joka uhkaa Suomen kansallista turvallisuutta. Kuten tiedämme, vähintään sisäistä turvallisuutta uhkaa myös kaikilta muilta rajoilta Eurooppaan ja Suomeen päästettävä laiton maahanmuutto, mutta kun kyseessä on Venäjä ja välineellistetty maahantulo, tilanne on vielä kriittisempi. Kyseessä on siis Suomen kansallisen turvallisuuden vastainen toimi, minkä on tarkoitettava voimakkaampia toimia kuin pelkkää maahanmuuttopolitiikan korjaamista.

Loputon ihmisvyöry Eurooppaan

Toisin sanoen Venäjä hyödyntää epäkunnossa olevaa turvapaikkajärjestelmää omaksi hyväkseen ja meidän tappioksemme. Vastaavia toimia on viime vuosina nähty esimerkiksi Baltiassa, Puolassa ja Kreikassa. Etelä-Eurooppaan tällä hetkellä valtavalla volyymilla saapuva laiton maahanmuutto – esimerkiksi Italiaan 150 000 tulijaa mereltä tai Balkanilta vain tänä vuonna – on sekin joidenkin arvioiden mukaan Venäjän tavalla tai toisella välineellistämää.

Toisaalta pelkästään Afrikan, Lähi-idän ja Aasian maiden ihmisten tyytymättömyys ja elintasoerot yhdistettynä turvapaikkajärjestelmän väärinkäytön helppouteen – eli länsimaiden perustavanlaatuiseen kyvyttömyyteen suojella itseään – pystyy varmistamaan, että Eurooppa kaatuu ihmisvyöryn alle ennemmin tai myöhemmin, mikäli radikaaleja muutoksia ei kyetä tekemään.

Rajapykälät hallintovaliokunnasta kesällä 2022

Vuonna 2022 eduskunnassa saatiin otollisissa olosuhteissa – kun Venäjä oli hyökännyt Ukrainaan, Suomi hakenut Natoon, ja parlamentaarisesti ymmärrettiin laajasti, että olemme kaikenlaisen ilkeyden todennäköinen kohde – muutettua rajavartiolakia niin, että ensimmäistä kertaa koskaan lainsäädäntöömme kirjattiin mahdollisuus sulkea koko raja ja keskittää turvapaikanhaku muualle eli siis sisämaahan, kuten lentokentälle. Tätä mahdollisuutta ei ollut alkuperäisessä hallituksen esityksessä, toisin kuin silloiset hallituspuolueet edelleen innokkaasti väittävät. Nämä muutokset – kuten eräitä rajalla tehtäviä estämiseen, voimankäyttöön ym. liittyviä muita muutoksia – lisättiin vasta hallintovaliokunnassa, jota puheenjohtajana johdin. Prosessi oli vaikea ja sitä oli pohjustettu pidempään. Perussuomalaiset oli myös koplannut valmiuslain ja rajavartiolain muutokset yhteen tavalla, jossa edellistä ei voitaisi viedä maaliin ilman jälkimmäisen muuttamista riittävän tehokkaaksi.

Teimme hallintovaliokunnassa erittäin hyvää yhteistyötä silloisen toisen oppositiopuolueen kokoomuksen kanssa ja onnistuimme saamaan vaatimuksemme läpi. Kuten sanoin, tilanne oli otollinen. Muuten moinen ei olisi onnistunut. Valiokunnan muut perussuomalaiset jäsenet olivat nykyinen sisäministeri Mari Rantanen ja nykyinen hallintovaliokunnan puheenjohtaja Mauri Peltokangas. Kokoomuksen korvaamattomin puurtaja oli Heikki Vestman, joka nykyään hyvin ottein johtaa perustuslakivaliokuntaa.

Ensimmäisenä tiukalle linjalle silloisista hallituspuolueista siirtyi sosialidemokraatit. Valiokunnan demarijäsenistä Eveliina Heinäluoma suhtautui näihin asioihin selvästi puoluettaan pragmaattisemmin, mikä helpotti prosessia. Demarien jälkeen myös keskusta saatiin mukaan. Seuraavat tulijat viimeisen pitkän kellon ympäri kestäneen päätöskokouksen aikana olivat vasemmiston ja RKP:n yksittäiset edustajat. Vasemmiston ”vanhan liiton” edustaja Matti Semi ei valitettavasti ole enää eduskunnassa. RKP:n ahvenanmaalaisvahvistus Mats Löfström taas toimii aina pragmaattisesti. Viimeisenä valiokunnassa enemmistön kannalle suostui vihreät. Suurin osa ajasta kului siihen, että vihreät edustajat eivät kyenneet hyväksymään muutoksia, mutta eivät myöskään istumaan kokouksessa. Niinpä valiokunta piti keskeyttää yhtenään heidän sisäisten kokoustensa vuoksi. Myös vihreä eduskuntaryhmä kokousti. Lopulta kuitenkin vihreätkin kykenivät hyväksymään muutokset. Samalla silloisten hallituspuolueiden vaatimuksesta mietintöön oli pakko lisätä vielä enemmän erinäisiä kirjauksia ”erityisen haavoittuvassa asemassa olevista” ja ihmisoikeuksista. Varsinaiset rajapykälät eivät kuitenkaan näiltä osin liiaksi vesittyneet, mikä oli tärkeintä. Muutenkin noudatin valiokunnan useiden yksimielisesti saatujen poikkeuksellisen kriittisten mietintöjen osalta periaatetta ”antaa niille vähän ihmisoikeus sitä ja tätä -kirjauksia, kunhan itse asia on samalla kunnossa”.

Monet jopa kyseiseen prosessiin ja päätöskokoukseen osallistuneet henkilöt ovat viime aikoina aktiivisesti unohtaneet yllä kuvatun ja pyrkineet korostamaan omaa rooliaan tai esittämään jopa, että hallituksen esitys oli ratkaiseva. Se ei pidä paikkaansa. Hallituksen esitys oli puutteellinen, ja sitä muutettiin hallintovaliokunnassa.

Päätöskokousta seurasi vielä toinen performanssi, jonka tietyt ryhmät ovat myös sittemmin unohtaneet. Hallintovaliokunta päätti mietinnöstä yksimielisesti, mutta kun tulimme pykälien kanssa suureen saliin, vasemmiston, vihreiden ja RKP:n ryhmät hajosivat. Niiden kaikki edustajat eivät voineetkaan hyväksyä mietintöä. Näistä puolueista yritettiin loppuun saakka saada laki peruutettua. Kyseiset edustajat yrittivät äänestää sitä takaisin perustuslakivaliokuntaan – juurikin siksi, että hallituksen esitystä muutettiin hallintovaliokunnassa. Onneksi he hävisivät, ja yhtenä kauniina kesäpäivänä eduskunta äänesti mietinnön ja uusien rajapykälien puolesta.

Raja kiinni! Ja miksei se jo ole?

Hallitus on edennyt uusien rajapykälien pohjalta ja sulkenut raja-asemia ja keskittänyt turvapaikanhakua. Koko rajan sulkeminen ja turvapaikanhaun keskittäminen sisämaahan, minkä siis lainsäädäntö yksiselitteisesti mahdollistaa, ei kuitenkaan mennyt laillisuusvalvojalta läpi. Apulaisoikeuskansleri luki tilannetta turvapaikanhakukysymyksenä ja määritteli, että itärajalla pitää olla tosiasiallinen ja aito mahdollisuus hakea turvapaikkaa. Siis siitä huolimatta, että kyseiset ihmiset eivät ole aitoja turvapaikanhakijoita. Tulkinta perustuu edellä kuvaamaani turvapaikkajärjestelmän laillistettuun väärinkäyttöön, jonka suhteessa nykyaikaan vanhentuneet kansainväliset sopimukset ja ääliöliberaali ja toisenlaiseen maailmaan tehty kansallinen lainsäädäntö mahdollistavat.

Koko rajan sulkemisen sijaan hallitus laillisuusvalvojan arviota noudattaen sulki kaikki muut raja-asemat ja keskitti turvapaikanhaun pohjoiselle ylitysasemalle eli Raja-Jooseppiin.

Jokainen näkee otsallaankin, että kukaan spontaani turvapaikanhakija ei itsestään eksy Raja-Joosepinkaan metsiin, vaan että kyse on yksinomaan tavalla tai toisella avustetusta laittomasta maahantulosta.

Tämäkään toimi ei yllätyksettömästi lopettanut ilmiötä, vaan yhä edelleen Suomi vastaanottaa turvapaikkahakemuksia pohjoisimmalla ylityspaikalla. Venäjä ei lopeta, mikä oli ainakin itselleni kirkkaasti tiedossa alusta asti.

Suomen surkeaa tilannetta ääliöliberaalien laintulkintojen ja vihamielisen Venäjän puristuksessa herran vuonna 2023 alleviivaavat erityisesti kuvat, joissa ”hätää kärsiviä turvapaikanhakijoita” eli nuoria miehiä saapuu rajoille lasten kolmipyöräisiin nojaten ja rajavartijat seisovat sivusta katsoen. Vihollisen toimi, aivan vapaasti ja tervetuloa. Ja heti toisella puolella rajaa on vastassa SPR tarjoamassa miehille nuudelia ja kuumaa mehua ja sellainen lääkäri- ja hoitaja-armeija, jota ei maan sotekriisissä missään muussa paikassa aikoja odottava suomalainen saakaan todistaa. Ja sitten kohti vastaanottokeskusta ja mukavia tuokioita suomalaisen järjestelmän piirissä. Vaikka ukrainalaiset tilapäisen suojelun saajat edestä poistaen.

Kyllä Putinia naurattaa.

Suomalaisia oikeutetusti kuvottaa ja hirvittää.

Mitä seuraavaksi?

Meidän on ensin saatava koko itäraja kiinni. Suomella on lainsäädäntö siihen, juuri tämänkaltaisia tapahtumia varten. Meillä ei ole muita vaihtoehtoja. Mikään kikkailu rajalla ei auta. Uskon, että laillisuusvalvonta tulee ymmärtämään tilanteen kansallisen turvallisuuden näkökulmasta ja mahdollistamaan koko rajan sulkemisen. Mutta mikäli ei, poliittinen päätös on joka tapauksessa tehtävä.

Eikä koko rajan sulkeminenkaan valitettavasti tilannetta välttämättä lopeta. Koska Venäjä ei lopeta. Miksi se lopettaisi?

Hallitusohjelman maahanmuuttopolitiikan paradigman muutoksen mahdollistamat uudistukset ovat valmistelussa ja etenevät aikataulun mukaan. Niilläkin on valtava kiire. Kaikki liittyy kaikkeen. Olemme vuosia, jopa vuosikymmeniä, myöhässä. Vain viime kaudella lainsäädäntöä löysennettiin edelleen useilta osin.

Sen lisäksi koko järjestelmämme toistaa edelleen vanhaa ideaa, jonka mukaan turvapaikanhakemisen oikeus on kaikkein pyhin ja tärkein. Edelleen näyttää selvästi siltä, että järjestelmä haluaa huolehtia ensisijaisesti vastaanoton sujuvuudesta ja korostaa tähän liittyviä seikkoja, vaikka kaiken huomion pitäisi mennä saapumisen estämiseen ja rajan suojaamiseen. Historian ensimmäisellä perussuomalaisella sisäministerillä on valtava urakka tehtävänään, mutta hän suoriutuu siitä. Koko ajan, askel kerrallaan, päivä ja yksi taistelu kerrallaan. Se ei ole nopeaa, mikä selvästi rassaa kansalaisia, ja ymmärrän sen. Mutta tämän nopeammin ja paremmin asiaa ei voi hoitaa. Hallitus ei makaa laakereillaan. Sisäministeri hakee koko ajan ratkaisuja. Ja pian niitä taas tulee.

Voin vakuuttaa, että tämä on ensimmäinen hallitus koskaan – ja ensimmäinen ministeri koskaan – joka siinä voi onnistua. Tässä maassa asiat eivät mene niin, että ministeri marssii rajalle ja sanoo, että nyt kiinni se ja estäkää kaikki liike, ja sitten se on niin.

Rajan sulkeminenkaan ei riitä

Rajatoimien lisäksi meidän on kyettävä edistämään muutosta, joka mahdollistaa käytännössä sen, että turvapaikkajärjestelmä ei voi koskaan mennä kansallisen turvallisuuden edelle. Hakemusten vastaanottaminen pitää voida kokonaan keskeyttää. Mikäli kansainvälisiä sopimuksia ei kyetä muuttamaan, niiden tulkinnan on merkittävästi muututtava.

Mikään muu ei ole mahdollista. Olemme perverssillä tavalla hyväksikäytetyn järjestelmän vankeja. Se ei ole liikkuvien ihmisten vika; se on tämän sallivien maiden vika. Pelkästään jo globaali demografia ja miljardit tyytymättömät ihmiset Euroopan ulkopuolella takaavat, että mikäli emme kykene muutokseen, meille käy kalpaten.

Monet maat toimivat jo toisin. Ne nostavat kansallisen turvallisuuden ja suvereniteetin ylemmäksi kuin oikeuden tulla ja hakea turvapaikkaa. Toisaalta niiden maahanmuuttopolitiikka voi olla niin tiukkaa, että myöskään vetotekijöitä ei ole. Harva Virosta hakisi turvapaikkaa, kun vieressä siintää Suomi. Kuten sanottua, kaikki liittyy kaikkeen.

Samalla EU on ottanut tavaksi toimia kahtalaisesti – virallisesti sanotaan yhtä, epävirallisesti katsotaan jäsenmaiden välttämättömiä toimia itsensä suojaamiseksi sormien välistä. Suomi vain ei osaa eikä uskalla perinteisesti hyödyntää tätäkään.

Otollinen tilanne

Kun vuonna 2015 olimme samankaltaisessa tilanteessa, lähes kaikki puolueet huusivat tervetuloa. Media huusi tervetuloa. Etujärjestöt huusivat tervetuloa. Pääkirjoitukset ihan vakavasti kertoivat osaajista ja kestävyysvajeen korjaajista. Nyt kukaan ei tee niin. Enkä usko, että tekisi, vaikka liike tulisi lännestä. Tulijat ovat joka tapauksessa samoista maista, samanlaisilla profiileilla.

Presidentti hoiti itärajan tilanteen vuonna 2015. Nyt se ei ole mahdollista, koska yhteyttä Ukrainaa moukaroivaan johtajaan ei ole eikä pidäkään olla.

Lähestyvät presidentinvaalit ovat aiheuttaneet monissa puolueissa ja poliitikoissa vaatimusten koventumista. Koska nössölässy presidenttiehdokas ei saa ääniä kansalta etenkään tällaisessa tilanteessa, jopa vihreä ehdokas vaatii koko rajaa kiinni. Se voi monista tuntua valtavalta opportunismilta, ja sitä se tietenkin onkin, mutta mikäli pidämme katseen pallossa – eli siinä, että haluamme suojella tätä maata – tätäkin opportunismin värittämää hetkeä on hyödynnettävä.

Parlamentaarisesti kovia toimia tukevat lähes kaikki puolueet. Se on erinomaista. Jopa media ryöpyttää hallitusta, joka ei kuulemma saa mitään aikaiseksi. Toinen median tulokulma asiaan on puhdas trollaus ja asioiden vääristely, mutta siinähän ei ole mitään uutta. Tällä kertaa panokset ovat vain vähän liian kovat, koska kyseessä tosiaankin on kansallinen turvallisuus. Vihollisvaltio lukee suomalaista mediaa, ja taas Putin nauraa.

Poliittisesti tilanne on joka tapauksessa otollisempi muutoksille kuin koskaan ennen. Vanhat sosialistit, demlalaiset, kansalaisjärjestöt ja vastaavat eivät tietenkään ole muuttaneet kantaansa ja kertovatkin, että hallituksen toiminta rikkoo kaikkia mahdollisia kansainvälisiä sopimuksia ja eettisiä normistoja, mutta nämä pois lukien mielipideilmasto on varsin hyvä. Parlamentaarinen tuki tai kansan raivo eivät ole koskaan olleet näin voimakkaita sen puolesta, että Suomi tekee kaikkensa ilmiön estääkseen. Tuntuu kuin kaikista olisi tullut persuja. Tätä ei kannata väheksyä. Emme me Natossakaan olisi ilman kansan mielipiteen muuttumista.

Mikäli ja kun akuutti tilanne saadaan tasapainotettua, otollisuus voi lakata nopeasti ja silmät muuttuvat taas sinisiksi ja tarpeet abstrakteiksi. Siksikin on kiire. Täytyy myös ymmärtää, että Venäjä voi käyttää kaikkia mahdollisia häikäilemättömiä keinoja vaikuttaakseen kansalaismielipiteeseen.

Kansalaisilta toivoisin kuitenkin hieman malttia. Nämä asiat eivät etene sormia napsauttamalla. Todellisuus politiikassa tai juridiikassa tai liian monimutkaiseksi kiertyneessä järjestelmässämme ei ole niin yksinkertaista kuin sosiaalisessa mediassa.

Jos tämä sisäministeri ja tämä hallitus eivät siihen nyt pysty, ei pysty kukaan.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 593
 • Liked: 49095
Katsoin juuri äsken suorana valtiovarainministeri Riikka Purran (ps) vastauspuheenvuoron Eduskunnan täysistunnosta oppositiolle, joka on esitellyt omat vaihtoehtonsa valtion budjetiksi.

Taisi olla tämä puheenvuoro.
https://verkkolahetys.eduskunta.fi/fi/taysistunnot/taysistunto-64-2023?DVR=1&dvrstart=20231129131144&dvrduration=464000

Kyllä, nauttikaa! 🙂

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 126
 • Liked: 10531
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Katsoin juuri äsken suorana valtiovarainministeri Riikka Purran (ps) vastauspuheenvuoron Eduskunnan täysistunnosta oppositiolle, joka on esitellyt omat vaihtoehtonsa valtion budjetiksi.

Taisi olla tämä puheenvuoro.
https://verkkolahetys.eduskunta.fi/fi/taysistunnot/taysistunto-64-2023?DVR=1&dvrstart=20231129131144&dvrduration=464000

Kyllä, nauttikaa! 🙂

Purra on kyllä hyvin kasvanut tehtävänsä mukana. Tuollaista lisää ja Persut voisivat tehdä vielä räväkämpiä aloituksia taloustilanteen korjaamiseksi.

Siener

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 609
 • Liked: 3647
Riikka Purralle:

Suuret kiitokset tähänastisesta työstäsi!

Sinä, kuten me muutkin isänmaalliset armeijaa käymättömät naisoletetut haluamme osaltamme olla mukana.

Me olemme suomalaisia tyttöjä, naisopiskelijoita, naisia eri elämänaloilla.

Me emme ole vasemmistofeministejä.

Me haluamme elää normaalia elämää. Siihen kuuluu perhe, lapset, turvallinen arki.

= Riikka Purra : odotan sinulta samaa, kuin 1960-luvulla oli mahdollista.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 775
 • Liked: 129691
Kokoomuksesta ääliöliberaaliterveisiä.

Lainaus
Heikki Pursiainen: Ääliöliberaalit terveiseni Riikka Purralle

Tavanomaista marras-joulukuun tunnetilaani – kehitysoptimismia ja yleistä hyvää fiilinkiä – on ollut vaikea tavoittaa tänä vuonna. Olen kuitenkin onnistunut siinä kuluttamalla suuria määriä rommilla terästämätöntä glögiä ja Lidlin piparkakkuja.

Syynä vaikeuksiini ylläpitää iloista mieltä on maamme synkkä henkinen tila.

Parhaiten nykymeiningin on tiivistänyt itse valtiovarainministeri Riikka Purra. Viime viikolla julkaisemassaan blogauksessa Purra nimittäin kirjoittaa: “Tuntuu kuin kaikista olisi tullut persuja.”

Juuri siltä täällä tuntuu.

Ilmapiiri oli myrkyllinen jo ennen Venäjän uusimpia vihamielisiä toimia. Yksi vastenmielinen merkki tästä oli israelilaisten ja gazalaisten kärsimyksen valjastaminen aseeksi loputtomissa kulttuurisodissa. On vaikea muistaa mitään yhtä epämiellyttävää someilmiötä, vaikka muistini on pitkä.

Venäjän hybridioperaatio rajalla on vienyt meidät vielä syvemmälle synkkyyteen.

Vihamielisen naapurimaan toiminta huolestuttaa ja suututtaa myös minua. Ymmärrän hyvin vaatimuksia päättäväisestä politiikasta ja viranomaistoiminnasta.

Tilanne ei kuitenkaan ole johtanut vain kylmähermoiseen vaihtoehtojen punnintaan. Se on saanut aikaan verenhimoista isänmaallista hurmosta ja rasistista uhoa. Tavallisesti ihan järkevät ihmiset – myös vallankäyttäjät – ovat vaatineet laillisuusperiaatteen ja kansainvälisten sitoumusten hylkäämistä.

Oman viiteryhmänikin – niin sanottujen oikeistoliberaalien – edustajat ovat olleet innokkaasti mukana näissä synkissä kinkereissä.

Liberalismi ei näköjään ole muodissa edes liberaalien keskuudessa.

Ei ihme, että Purra riemuitsee blogissaan kaikkien persuuntumisesta. Hän ennustaa nykyisen mielipideilmaston tarjoavan tilaisuuden isompaan poliittiseen muutokseen.  Purran mielestä nyt on aika lopettaa nykyinen “‘ääliöliberaalin” politiikan – kuten hän asian ilmaisee – aikakausi.

Pelkään, että Purra voi olla oikeassa. Siksi nyt on aika alkaa puolustaa tiukasti ääliöliberalismia. Tähän tarvitaan panosta myös meiltä oikeistolaisemmilta ääliöliberaaleilta.

Nyt ei ole aika vaieta saati hävetä omaa ääliöliberalismiaan, vaan käydä reippaasti vallitsevaa ilmapiiriä vastaan ääliöliberaaleihin periaatteisiin nojautuen.

Tässä muutamia omia ääliöliberaaleja kuumia otteitani satunnaisista ajankohtaisista aiheista.

Maahanmuutto

Purran suurimmat toiveet liittyvät tietenkin maahanmuuton vaikeuttamiseen.


Siksi muistutan ääliöliberaalina, että kansainvälinen liikkuvuus on edelleen mahtava mahdollisuus. Ihmisen tuottavuus ja elintaso moninkertaistuu, kun hän muuttaa työskentelemään köyhästä maasta rikkaaseen.   

Ihmisten liikkuvuuden esteiden maltillinenkin poistaminen olisi valtava ihmiskunnan hyvinvointia lisäävä asia. Ikääntyvälle Suomelle se on elinehto.

Olkoon tämä samalla vastaus myös emeritusprofessori Vesa Kanniaiselle, joka epäilemättä täysin vilpittömästi kyseli olenko tarkistanut maahanmuuttonäkemyksiäni rajatilanteen vuoksi:

Vesa, olen yhä ihan samaa mieltä kuin aina ennenkin. Olisin aika huono ääliöliberaali, jos luopuisin näin helpolla periaatteistani.

Tiedoksi, etten aio myöskään lopettaa vapaus- ja ihmisoikeuksien kannattamista sen vuoksi, että Venäjä voi hyödyntää niitä omassa vaikuttamistoiminnassaan.

Ihmisoikeudet

Ihmisoikeuksista puheenollen, presidentti Sauli Niinistö on valitettavasti hänkin osallistunut henkisen ilmapiirin synkistämiseen.

[...]

Pieni, mutta surullinen esimerkki on ehdokkaiden vastaus Helsingin Sanomien vaalikoneen väitteeseen “Poliitikkojen on asetettava Suomen ja suomalaisten etu kaiken muun edelle”.

Kaikki vihreän korvikekansanliikkeen Pekka Haavistoa ja vasemmistoliiton Li Anderssonia lukuun ottamatta vastasivat olevansa täysin samaa mieltä tämän epä-älyllisen ja -humanistisen väitteen kanssa. Siltä varalta, ettei tämä ole itsestään selvää: presidentillä – kuten jokaisella meistä – on eettisiä velvoitteita koko ihmiskuntaa, ei vain omaa heimoa kohtaan.

Synkintä vaaleissa kuitenkin on, että poliittiseksi johtajaksi täysin epäsopiva Halla-aho on mukana varteenotettavana ehdokkaana. Pelkään, että hän menestyy yllättävän hyvin, kun muut ehdokkaat kyyhöttävät keskustassa ja yrittävät miellyttää kaikkia.

Väkivaltafantasioihin ja rasistiseen kirjoitteluun uransa perustaneen Halla-ahon nousu puhemieheksi on surullinen hetki suomalaisen parlamentarismin historiassa. Presidenttinä hän olisi katastrofi.

[...]

Vaikeuksista huolimatta minä kuulutan ääliöliberaalia optimismia. Suomella on kaikki mahdollisuudet jatkaa menestystarinaansa, kunhan järjestelmään tehdään maltillisia ääliöliberaaleja virityksiä.

Toivon todella paljon, että liberaali oikeisto alkaisi vielä tällä hallituskaudella julistaa kukoistuksen ja vaurastumisen ilosanomaa.

Yleisemmin, kutsun teitä liberaaleja aatetovereita mukaan kamppailemaan synkkää epäliberaalia ilmapiiriä vastaan.

On tulevaisuuteen luottavan, iloisen ja optimistisen ääliöliberaalin vastaiskun aika.
Libera 2.12.2023
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 232
 • Liked: 88745
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritius.
Kokoomuksesta ääliöliberaaliterveisiä.

Oho. Pari Liberan esiintymistä seuranneena laaritin Heikki Pursiaisen kommariksi. Sorry ot.
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Sakari

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 474
 • Liked: 5603
Pursiaisen kirjoituksen perusteella arvioisin että ääliöliberaaliksi itsensä luonnehtineen Pursiaisen luonnehdinnasta on syytä poistaa tuo liberaali.

Vai voiko kukaan käsisydämellä kertoa kannattavansa liberalismia, kun teot (holtiton siirtolaisuus) johtavat umpimielisten, väkivaltaisten henkilöiden vallan lisääntymiseen yhteiskunnassa. Kaikkea voi väittää ja suuta pieksää, mutta vain lopputuloksella on merkitys mikä on henkilön todellinen luonne.

Jos sanon olevani pasifisti, autan murhaajan vankilasta pakoon, joka murhaa uudestaan. Olenko yhä pasifisti?

Vastaus: olen murhaajan avustaja, sekä väkivallan kannattaja. Mikään itku ja katuminenkaan jälkeenpäin ei muuta faktaa = avustin murhaajaa, olen väkivallan suosija, en ole pasifisti.
Ooh lalaa...

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 083
 • Liked: 2242
Heikki Pursiainen raiskaa liberalismin käsitteen survomalla puukon liberalismin silmäkuoppaan.
Pesunkestävä militaristivaskisti.

Caucasian

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 344
 • Liked: 3963
Ellun kanojen ekonomisti eli juurikin se vassarioikeiston ääliöliberaalien femakko jengi, jonka mukaan mamutus on taloudellusesti ja muutenkin kannattavaa. Isänsä kommunistipappi Terho Pursiainen!
Say no More! Ei jatkoon!

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 452
 • Liked: 40094
 • The Buddha of Kerava
Pursiaisen kirjoituksen voi tiivistää kahteen sanaan:

Hyödyllinen Idiootti.

( Ja se hyöty ei kyllä koidu maallemme, kansallemme, tälle planeetalle, ihmisyydelle tai yleiselle hyvälle, vaan pahuudelle, tyhmyydelle, riistolle, sairaalloisuudelle, mädännäisyydelle, aivopesulle, valehtelulle, sinisilmäisyydelle, tekomoraalisuudelle, alistamiselle, satanismille ja ihmisyyden rappiolle )
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 144
 • Liked: 23930
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Miellyttävää havaita että Heikki nimittää itseään ääliöliberaaliksi. Ja samalla myös patahullu, woke, vauva, Ellun Kana ja Kokoomuslainen.

Hieno yhdistelmä.

Kirsi Piha, natsit marssii ikkunan alla.
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 070
 • Liked: 40054
Kokoomuksesta ääliöliberaaliterveisiä.

Lainaus käyttäjältä: Heikki Pursiainen
...
Maahanmuutto

Purran suurimmat toiveet liittyvät tietenkin maahanmuuton vaikeuttamiseen.

Siksi muistutan ääliöliberaalina, että kansainvälinen liikkuvuus on edelleen mahtava mahdollisuus. Ihmisen tuottavuus ja elintaso moninkertaistuu, kun hän muuttaa työskentelemään köyhästä maasta rikkaaseen.

Ihmisten liikkuvuuden esteiden maltillinenkin poistaminen olisi valtava ihmiskunnan hyvinvointia lisäävä asia. Ikääntyvälle Suomelle se on elinehto.
...

Asiaa voi tarkastella ääliöliberalismin sijaan myös lukujen valossa. Ne saattavat hetkeksi palauttaa takaisin maanpinnalle innokkaimpiakin kohkaajia. Paino sanalla "hetkeksi".

Kuntakartasta löytyy tieto "Kuntakohtaiset tilastotiedot maahanmuuttajista vuonna 2020". Katsoin Helsinkiä koskevia toimeentulotuki- ja työttömyyskorvauslukuja.

HELSINKI

- Isoista pakolaismaista saapuneista maahanmuuttajista (14 732 hlöä) sai toimeentulotukea 55,2%. Heille meni 20,8% toimeentulotuen menoista.
- Länsimaista saapuneista maahanmuuttajista (15 034 hlöä) sai toimeentulotukea 6,2%.
- Kantasuomalaisista toimeentulotukea sai 7.9%.

- Isoista pakolaismaista saapuneista maahanmuuttajista (14 732 hlöä) sai työttömyysturvaa 53.5%. Heille meni 7.6% työttömyysturvan menoista.
- Länsimaista saapuneista maahanmuuttajista (15 034 hlöä) sai työttömyysturvaa 24.3%.
- Kantasuomalaisista työttömyysturvaa sai 23.8%.

Vantaalla ja Espoossa luvut olivat samaa suurusluokkaa kunkin tarkasteltavan ryhmän osalta.

Ulkomaalaisia on Suomessa puolisen miljoonaa, joista noin puolet asyyliperusteisia. Asyyliperusteisten nettoelinkaarikustannukset nousevat tietyillä profiileilla jopa miljoonan euron luokkaan. Tämä siis puhdasta tappiota Suomelle. 

Luvut kertovat karua kieltä: Maahanmuutto Suomeen, etenkin kehitysmaista, takoo pelkkää kestävyysvajetta, lisääntyvää köyhyyttä ja tappioita. Päälle vielä muut lieveilmiöt.

Noiden lukujen valossa havaitsee, että millään maahanmuutolla - edes aivokirurgien, raketti-insinöörien ja peligurujen tulvalla - ei kyetä kattamaan enää aiemmalla maahanmuutolla tälle maalle jo aiheutettuja tappioita ja kestävyysvajetta. Kun yksi somaliyksinhuoltajaäiti lapsikatraineen kuittaa kuukaudessa tukirahoja keskivertoakateemisen kuukausitulojen verran, niin silloin tuollaisen menoerän kattamiseen tarvitaan jo monien suomalaisten kaikki verotulot. Jokainen voi vetää itse johtopäätökset siitä, mihin tuollainen johtaa.

Maahanmuuton sijaan lääke on juuri päinvastainen. Se on maastamuutto. Asyylin osalta ulkomaalaislaki edellyttää paluuta takaisin, kun asyylipaikan tarve loppuu. Lakia ei ole tämän osalta noudatettu koskaan. Ei ole silti kuulunut parkua "piirien" taholta (vrt. rajaselkkaus). Paljon porua sen sijaan on aiheuttanut pyrkimys velvoittaa ulkomaalainen poistumaan maasta 3 kk työttömyysjakson jälkeen.

Lainaus käyttäjältä: Heikki Pursiainen
Tavanomaista marras-joulukuun tunnetilaani – kehitysoptimismia ja yleistä hyvää fiilinkiä – on ollut vaikea tavoittaa tänä vuonna. Olen kuitenkin onnistunut siinä kuluttamalla suuria määriä rommilla terästämätöntä glögiä ja Lidlin piparkakkuja.

Unohtamalla ne glögit ja ottamalla pelkkää rommihuikkaa urakalla voi hyvinkin palauttaa sen kehitysoptimismin ja fiilingin, ainakin hetkeksi. Lopulta kuitenkin käy väistämättä samoin kuin maahanmuuton ja sen hehkutuksen kanssa. Edessä on kauhea krapula. Samalla tapaa kuin sosialistilla ja kommunistilla Neuvostoliiton ja ideologian kaaduttua.
Euroopan kattava saksalaistutkimus: He suvaitsevat vain omaa suvaitsevaisuuttaan. Vasemmistolaiset ja vihreät ovat erityisen suvaitsemattomia toisin ajattelevia kohtaan, toisin kuin konservatiivit.

Kustaa

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 5
 • Liked: 9

Juuri näin!

Puuha-Pepe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 778
 • Liked: 343
 • Persulla on näin pitkä...
Ehdottomasti hyvä ajatus profiloida Purra duunarin vihollisena, ja henkilönä joka paskoi maansa talouden jakamalla rahaa rikkaille. Kerrankin rehellinen veto Sebulta.  ;D

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 640
 • Liked: 61689
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Jossain oli otsikko, että Purra jättää paikkansa aluevaltuustossa.

No, ehkä valtakunnan kakkosministerillä on muutakin tekemistä kuin istua hyvinvointialueen kokouksissa.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

pienivalkeapupu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 869
 • Liked: 3700
 • Maanantaikappale
Jossain oli otsikko, että Purra jättää paikkansa aluevaltuustossa.

No, ehkä valtakunnan kakkosministerillä on muutakin tekemistä kuin istua hyvinvointialueen kokouksissa.

-i-
Sanna kyllä ois kerinnyt, jos ois viittinyt! Jos nyt ois jaksanut taipua kakkosministerin postiin siis... mut ei kyllä enää tänä päivänä, liikaa aikaa kulunut  :roll:
"Beneath the thin veneer of life lies excruciating pain and untold suffering"

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 593
 • Liked: 49095
Ehdottomasti hyvä ajatus profiloida Purra duunarin vihollisena, ja henkilönä joka paskoi maansa talouden jakamalla rahaa rikkaille. Kerrankin rehellinen veto Sebulta.  ;D

Jatkossa punikit pidetäänkin oppositiossa. Tajusin juuri, että vihaan demareita niin paljon että jatkossa saatan taipua äänestämään jopa Kokoomusta.

Kiitos edellinen pilluhallitus, meitä kaikkia naisia voimaannuttanut viisikko! Tunnen itseni varsin voimakkaaksi!

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 213
 • Liked: 6913
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Mielestäni vaaleilla valitun luottamushenkilön pitäisi lähtökohtaisesti olla vain yhdessä luottamustoimessa kerrallaan. Joten jos valitaan vaaleilla johonkin luottamustoimeen, pitää erota toisesta. Perusteeni ovat sekä ajankäytölliset että periaatteelliset syyt.

Joku Sanna Marinin on esimerkki siitä ettei se ministereiden käyttäminen ääniharavana aina ole mikään hyvä juttu. Sanna kuittasi Tampereen äänikunigattaren kruunun, mutta ei edes käynyt valtuuston kokouksissa. Lopulta hän siirsi kirjat Helsinkiin.

Tiedän ettei persuilla ole positiivista ongelmaa eli runsaudenpulaa ehdokkaista että voisi jättää kansanedustajia ja ministereitä käyttämättä kunnallisvaaleissa ja aluevaaleissa. Ääniharavia on pakko etsiä sieltä missä niitä on, koska niitä ei ole ylenmäärin.

Pidän kuitenkin tavoittelemisen arvoisena sitä että persut voisivat hoitaa kunnallisvaalit ja aluevaalit ilman että yksikään kansanedustaja tai varsinkaan ministeri olisi ehdolla. Tähän tulisi pyrkiä koko ajan.

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 286
 • Liked: 11243
 • Mullaki o kissa
^Riikka ei ollut ministeri aluevaalien aikaan, eikä PS hallituksessa. En ymmärrä, miten tämä liittyy Purraan tai PS:iin. Purralta ihan oikea liike jättää aluevaltuusto ministerin tehtävien takia.

Mutta samaa mieltä siitä, että ministerinä ollessaan ei pidä haalia muita luottamustoimia eli mennä vaaleihin vain "ääniä haravoimaan".