Kirjoittaja Aihe: Riikka Purra – valtiovarainministeri 2023-, kansanedustaja, kunnanvaltuutettu ja PS:n pj 2021-  (Luettu 493994 kertaa)

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 339
 • Liked: 51414
Hei Emo! Hyvä, kun nostit esille. Näyttää vielä olevan työn alla... (Eli asiaan voi vielä vaikuttaa).

Joo, välillä muutakin kuin pelkkää itärajaa, vaikka Purra kyllä tuossakin puheenvuorossa taisi mainita matut rahareikänä.

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 785
 • Liked: 28358
Katsoin juuri äsken suorana valtiovarainministeri Riikka Purran (ps) vastauspuheenvuoron Eduskunnan täysistunnosta oppositiolle, joka on esitellyt omat vaihtoehtonsa valtion budjetiksi.

Taisi olla tämä puheenvuoro.
https://verkkolahetys.eduskunta.fi/fi/taysistunnot/taysistunto-64-2023?DVR=1&dvrstart=20231129131144&dvrduration=464000
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 633
 • Liked: 8016
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Riikan bloggaus:

Mitä rajoilla tapahtuu, miksi ja mitä hallitus tekee?
https://riikkapurra.net/2023/11/26/mita-rajoilla-tapahtuu-miksi-ja-mita-hallitus-tekee/
Lainaus
Mitä rajoilla tapahtuu, miksi ja mitä hallitus tekee?

Suomi on yksiselitteisen Venäjän organisoiman hybridioperaation kohteena. Sekä Venäjällä laillisesti oleskelevia kolmansien maiden kansalaisia että maahan helpoilla viisumeilla houkuteltavia uusia tulijoita samoista kehitysmaista kannustetaan ja kuljetetaan meidän rajallemme hakemaan turvapaikkaa Suomesta. Henkilöt eivät ole sen paremmin aitoja kuin spontaanejakaan turvapaikanhakijoita. Heillä ei ole mitään hätää eivätkä he pakene – vaan kuten vuosikymmeniä sitten perusperiaatteiltaan vanhentunut turvapaikkajärjestelmä mahdollistaa, he haluavat siirtyä korkeamman elintason maihin eli EU-alueelle. Vaikka he eivät ole oikeita suojelun tarvitsijoita, he maahan päästyään pääsevät suomalaisen epäkunnossa olevan systeemin sisään, jossa voi vuodesta toiseen hakea uudelleen turvapaikkaa, vaikka suojelulle ei olisi minkäänlaisia perusteita ja hakemukseen olisi tullut useita kielteisiä päätöksiä. Samalla voi nauttia veronmaksajan kustantamista eduista ja palveluista sydämen kyllyydestä.

Turvapaikkajärjestelmän väärinkäyttö ja Venäjä

Kyse on turvapaikkajärjestelmän väärinkäytöstä – kuten niin usein ennenkin – mutta koska laittomien maahantulijoiden varsinaisena kannustajana ja työntäjänä on Venäjä, vihollismaa, kyseessä on hybriditoimi, joka uhkaa Suomen kansallista turvallisuutta. Kuten tiedämme, vähintään sisäistä turvallisuutta uhkaa myös kaikilta muilta rajoilta Eurooppaan ja Suomeen päästettävä laiton maahanmuutto, mutta kun kyseessä on Venäjä ja välineellistetty maahantulo, tilanne on vielä kriittisempi. Kyseessä on siis Suomen kansallisen turvallisuuden vastainen toimi, minkä on tarkoitettava voimakkaampia toimia kuin pelkkää maahanmuuttopolitiikan korjaamista.

Loputon ihmisvyöry Eurooppaan

Toisin sanoen Venäjä hyödyntää epäkunnossa olevaa turvapaikkajärjestelmää omaksi hyväkseen ja meidän tappioksemme. Vastaavia toimia on viime vuosina nähty esimerkiksi Baltiassa, Puolassa ja Kreikassa. Etelä-Eurooppaan tällä hetkellä valtavalla volyymilla saapuva laiton maahanmuutto – esimerkiksi Italiaan 150 000 tulijaa mereltä tai Balkanilta vain tänä vuonna – on sekin joidenkin arvioiden mukaan Venäjän tavalla tai toisella välineellistämää.

Toisaalta pelkästään Afrikan, Lähi-idän ja Aasian maiden ihmisten tyytymättömyys ja elintasoerot yhdistettynä turvapaikkajärjestelmän väärinkäytön helppouteen – eli länsimaiden perustavanlaatuiseen kyvyttömyyteen suojella itseään – pystyy varmistamaan, että Eurooppa kaatuu ihmisvyöryn alle ennemmin tai myöhemmin, mikäli radikaaleja muutoksia ei kyetä tekemään.

Rajapykälät hallintovaliokunnasta kesällä 2022

Vuonna 2022 eduskunnassa saatiin otollisissa olosuhteissa – kun Venäjä oli hyökännyt Ukrainaan, Suomi hakenut Natoon, ja parlamentaarisesti ymmärrettiin laajasti, että olemme kaikenlaisen ilkeyden todennäköinen kohde – muutettua rajavartiolakia niin, että ensimmäistä kertaa koskaan lainsäädäntöömme kirjattiin mahdollisuus sulkea koko raja ja keskittää turvapaikanhaku muualle eli siis sisämaahan, kuten lentokentälle. Tätä mahdollisuutta ei ollut alkuperäisessä hallituksen esityksessä, toisin kuin silloiset hallituspuolueet edelleen innokkaasti väittävät. Nämä muutokset – kuten eräitä rajalla tehtäviä estämiseen, voimankäyttöön ym. liittyviä muita muutoksia – lisättiin vasta hallintovaliokunnassa, jota puheenjohtajana johdin. Prosessi oli vaikea ja sitä oli pohjustettu pidempään. Perussuomalaiset oli myös koplannut valmiuslain ja rajavartiolain muutokset yhteen tavalla, jossa edellistä ei voitaisi viedä maaliin ilman jälkimmäisen muuttamista riittävän tehokkaaksi.

Teimme hallintovaliokunnassa erittäin hyvää yhteistyötä silloisen toisen oppositiopuolueen kokoomuksen kanssa ja onnistuimme saamaan vaatimuksemme läpi. Kuten sanoin, tilanne oli otollinen. Muuten moinen ei olisi onnistunut. Valiokunnan muut perussuomalaiset jäsenet olivat nykyinen sisäministeri Mari Rantanen ja nykyinen hallintovaliokunnan puheenjohtaja Mauri Peltokangas. Kokoomuksen korvaamattomin puurtaja oli Heikki Vestman, joka nykyään hyvin ottein johtaa perustuslakivaliokuntaa.

Ensimmäisenä tiukalle linjalle silloisista hallituspuolueista siirtyi sosialidemokraatit. Valiokunnan demarijäsenistä Eveliina Heinäluoma suhtautui näihin asioihin selvästi puoluettaan pragmaattisemmin, mikä helpotti prosessia. Demarien jälkeen myös keskusta saatiin mukaan. Seuraavat tulijat viimeisen pitkän kellon ympäri kestäneen päätöskokouksen aikana olivat vasemmiston ja RKP:n yksittäiset edustajat. Vasemmiston ”vanhan liiton” edustaja Matti Semi ei valitettavasti ole enää eduskunnassa. RKP:n ahvenanmaalaisvahvistus Mats Löfström taas toimii aina pragmaattisesti. Viimeisenä valiokunnassa enemmistön kannalle suostui vihreät. Suurin osa ajasta kului siihen, että vihreät edustajat eivät kyenneet hyväksymään muutoksia, mutta eivät myöskään istumaan kokouksessa. Niinpä valiokunta piti keskeyttää yhtenään heidän sisäisten kokoustensa vuoksi. Myös vihreä eduskuntaryhmä kokousti. Lopulta kuitenkin vihreätkin kykenivät hyväksymään muutokset. Samalla silloisten hallituspuolueiden vaatimuksesta mietintöön oli pakko lisätä vielä enemmän erinäisiä kirjauksia ”erityisen haavoittuvassa asemassa olevista” ja ihmisoikeuksista. Varsinaiset rajapykälät eivät kuitenkaan näiltä osin liiaksi vesittyneet, mikä oli tärkeintä. Muutenkin noudatin valiokunnan useiden yksimielisesti saatujen poikkeuksellisen kriittisten mietintöjen osalta periaatetta ”antaa niille vähän ihmisoikeus sitä ja tätä -kirjauksia, kunhan itse asia on samalla kunnossa”.

Monet jopa kyseiseen prosessiin ja päätöskokoukseen osallistuneet henkilöt ovat viime aikoina aktiivisesti unohtaneet yllä kuvatun ja pyrkineet korostamaan omaa rooliaan tai esittämään jopa, että hallituksen esitys oli ratkaiseva. Se ei pidä paikkaansa. Hallituksen esitys oli puutteellinen, ja sitä muutettiin hallintovaliokunnassa.

Päätöskokousta seurasi vielä toinen performanssi, jonka tietyt ryhmät ovat myös sittemmin unohtaneet. Hallintovaliokunta päätti mietinnöstä yksimielisesti, mutta kun tulimme pykälien kanssa suureen saliin, vasemmiston, vihreiden ja RKP:n ryhmät hajosivat. Niiden kaikki edustajat eivät voineetkaan hyväksyä mietintöä. Näistä puolueista yritettiin loppuun saakka saada laki peruutettua. Kyseiset edustajat yrittivät äänestää sitä takaisin perustuslakivaliokuntaan – juurikin siksi, että hallituksen esitystä muutettiin hallintovaliokunnassa. Onneksi he hävisivät, ja yhtenä kauniina kesäpäivänä eduskunta äänesti mietinnön ja uusien rajapykälien puolesta.

Raja kiinni! Ja miksei se jo ole?

Hallitus on edennyt uusien rajapykälien pohjalta ja sulkenut raja-asemia ja keskittänyt turvapaikanhakua. Koko rajan sulkeminen ja turvapaikanhaun keskittäminen sisämaahan, minkä siis lainsäädäntö yksiselitteisesti mahdollistaa, ei kuitenkaan mennyt laillisuusvalvojalta läpi. Apulaisoikeuskansleri luki tilannetta turvapaikanhakukysymyksenä ja määritteli, että itärajalla pitää olla tosiasiallinen ja aito mahdollisuus hakea turvapaikkaa. Siis siitä huolimatta, että kyseiset ihmiset eivät ole aitoja turvapaikanhakijoita. Tulkinta perustuu edellä kuvaamaani turvapaikkajärjestelmän laillistettuun väärinkäyttöön, jonka suhteessa nykyaikaan vanhentuneet kansainväliset sopimukset ja ääliöliberaali ja toisenlaiseen maailmaan tehty kansallinen lainsäädäntö mahdollistavat.

Koko rajan sulkemisen sijaan hallitus laillisuusvalvojan arviota noudattaen sulki kaikki muut raja-asemat ja keskitti turvapaikanhaun pohjoiselle ylitysasemalle eli Raja-Jooseppiin.

Jokainen näkee otsallaankin, että kukaan spontaani turvapaikanhakija ei itsestään eksy Raja-Joosepinkaan metsiin, vaan että kyse on yksinomaan tavalla tai toisella avustetusta laittomasta maahantulosta.

Tämäkään toimi ei yllätyksettömästi lopettanut ilmiötä, vaan yhä edelleen Suomi vastaanottaa turvapaikkahakemuksia pohjoisimmalla ylityspaikalla. Venäjä ei lopeta, mikä oli ainakin itselleni kirkkaasti tiedossa alusta asti.

Suomen surkeaa tilannetta ääliöliberaalien laintulkintojen ja vihamielisen Venäjän puristuksessa herran vuonna 2023 alleviivaavat erityisesti kuvat, joissa ”hätää kärsiviä turvapaikanhakijoita” eli nuoria miehiä saapuu rajoille lasten kolmipyöräisiin nojaten ja rajavartijat seisovat sivusta katsoen. Vihollisen toimi, aivan vapaasti ja tervetuloa. Ja heti toisella puolella rajaa on vastassa SPR tarjoamassa miehille nuudelia ja kuumaa mehua ja sellainen lääkäri- ja hoitaja-armeija, jota ei maan sotekriisissä missään muussa paikassa aikoja odottava suomalainen saakaan todistaa. Ja sitten kohti vastaanottokeskusta ja mukavia tuokioita suomalaisen järjestelmän piirissä. Vaikka ukrainalaiset tilapäisen suojelun saajat edestä poistaen.

Kyllä Putinia naurattaa.

Suomalaisia oikeutetusti kuvottaa ja hirvittää.

Mitä seuraavaksi?

Meidän on ensin saatava koko itäraja kiinni. Suomella on lainsäädäntö siihen, juuri tämänkaltaisia tapahtumia varten. Meillä ei ole muita vaihtoehtoja. Mikään kikkailu rajalla ei auta. Uskon, että laillisuusvalvonta tulee ymmärtämään tilanteen kansallisen turvallisuuden näkökulmasta ja mahdollistamaan koko rajan sulkemisen. Mutta mikäli ei, poliittinen päätös on joka tapauksessa tehtävä.

Eikä koko rajan sulkeminenkaan valitettavasti tilannetta välttämättä lopeta. Koska Venäjä ei lopeta. Miksi se lopettaisi?

Hallitusohjelman maahanmuuttopolitiikan paradigman muutoksen mahdollistamat uudistukset ovat valmistelussa ja etenevät aikataulun mukaan. Niilläkin on valtava kiire. Kaikki liittyy kaikkeen. Olemme vuosia, jopa vuosikymmeniä, myöhässä. Vain viime kaudella lainsäädäntöä löysennettiin edelleen useilta osin.

Sen lisäksi koko järjestelmämme toistaa edelleen vanhaa ideaa, jonka mukaan turvapaikanhakemisen oikeus on kaikkein pyhin ja tärkein. Edelleen näyttää selvästi siltä, että järjestelmä haluaa huolehtia ensisijaisesti vastaanoton sujuvuudesta ja korostaa tähän liittyviä seikkoja, vaikka kaiken huomion pitäisi mennä saapumisen estämiseen ja rajan suojaamiseen. Historian ensimmäisellä perussuomalaisella sisäministerillä on valtava urakka tehtävänään, mutta hän suoriutuu siitä. Koko ajan, askel kerrallaan, päivä ja yksi taistelu kerrallaan. Se ei ole nopeaa, mikä selvästi rassaa kansalaisia, ja ymmärrän sen. Mutta tämän nopeammin ja paremmin asiaa ei voi hoitaa. Hallitus ei makaa laakereillaan. Sisäministeri hakee koko ajan ratkaisuja. Ja pian niitä taas tulee.

Voin vakuuttaa, että tämä on ensimmäinen hallitus koskaan – ja ensimmäinen ministeri koskaan – joka siinä voi onnistua. Tässä maassa asiat eivät mene niin, että ministeri marssii rajalle ja sanoo, että nyt kiinni se ja estäkää kaikki liike, ja sitten se on niin.

Rajan sulkeminenkaan ei riitä

Rajatoimien lisäksi meidän on kyettävä edistämään muutosta, joka mahdollistaa käytännössä sen, että turvapaikkajärjestelmä ei voi koskaan mennä kansallisen turvallisuuden edelle. Hakemusten vastaanottaminen pitää voida kokonaan keskeyttää. Mikäli kansainvälisiä sopimuksia ei kyetä muuttamaan, niiden tulkinnan on merkittävästi muututtava.

Mikään muu ei ole mahdollista. Olemme perverssillä tavalla hyväksikäytetyn järjestelmän vankeja. Se ei ole liikkuvien ihmisten vika; se on tämän sallivien maiden vika. Pelkästään jo globaali demografia ja miljardit tyytymättömät ihmiset Euroopan ulkopuolella takaavat, että mikäli emme kykene muutokseen, meille käy kalpaten.

Monet maat toimivat jo toisin. Ne nostavat kansallisen turvallisuuden ja suvereniteetin ylemmäksi kuin oikeuden tulla ja hakea turvapaikkaa. Toisaalta niiden maahanmuuttopolitiikka voi olla niin tiukkaa, että myöskään vetotekijöitä ei ole. Harva Virosta hakisi turvapaikkaa, kun vieressä siintää Suomi. Kuten sanottua, kaikki liittyy kaikkeen.

Samalla EU on ottanut tavaksi toimia kahtalaisesti – virallisesti sanotaan yhtä, epävirallisesti katsotaan jäsenmaiden välttämättömiä toimia itsensä suojaamiseksi sormien välistä. Suomi vain ei osaa eikä uskalla perinteisesti hyödyntää tätäkään.

Otollinen tilanne

Kun vuonna 2015 olimme samankaltaisessa tilanteessa, lähes kaikki puolueet huusivat tervetuloa. Media huusi tervetuloa. Etujärjestöt huusivat tervetuloa. Pääkirjoitukset ihan vakavasti kertoivat osaajista ja kestävyysvajeen korjaajista. Nyt kukaan ei tee niin. Enkä usko, että tekisi, vaikka liike tulisi lännestä. Tulijat ovat joka tapauksessa samoista maista, samanlaisilla profiileilla.

Presidentti hoiti itärajan tilanteen vuonna 2015. Nyt se ei ole mahdollista, koska yhteyttä Ukrainaa moukaroivaan johtajaan ei ole eikä pidäkään olla.

Lähestyvät presidentinvaalit ovat aiheuttaneet monissa puolueissa ja poliitikoissa vaatimusten koventumista. Koska nössölässy presidenttiehdokas ei saa ääniä kansalta etenkään tällaisessa tilanteessa, jopa vihreä ehdokas vaatii koko rajaa kiinni. Se voi monista tuntua valtavalta opportunismilta, ja sitä se tietenkin onkin, mutta mikäli pidämme katseen pallossa – eli siinä, että haluamme suojella tätä maata – tätäkin opportunismin värittämää hetkeä on hyödynnettävä.

Parlamentaarisesti kovia toimia tukevat lähes kaikki puolueet. Se on erinomaista. Jopa media ryöpyttää hallitusta, joka ei kuulemma saa mitään aikaiseksi. Toinen median tulokulma asiaan on puhdas trollaus ja asioiden vääristely, mutta siinähän ei ole mitään uutta. Tällä kertaa panokset ovat vain vähän liian kovat, koska kyseessä tosiaankin on kansallinen turvallisuus. Vihollisvaltio lukee suomalaista mediaa, ja taas Putin nauraa.

Poliittisesti tilanne on joka tapauksessa otollisempi muutoksille kuin koskaan ennen. Vanhat sosialistit, demlalaiset, kansalaisjärjestöt ja vastaavat eivät tietenkään ole muuttaneet kantaansa ja kertovatkin, että hallituksen toiminta rikkoo kaikkia mahdollisia kansainvälisiä sopimuksia ja eettisiä normistoja, mutta nämä pois lukien mielipideilmasto on varsin hyvä. Parlamentaarinen tuki tai kansan raivo eivät ole koskaan olleet näin voimakkaita sen puolesta, että Suomi tekee kaikkensa ilmiön estääkseen. Tuntuu kuin kaikista olisi tullut persuja. Tätä ei kannata väheksyä. Emme me Natossakaan olisi ilman kansan mielipiteen muuttumista.

Mikäli ja kun akuutti tilanne saadaan tasapainotettua, otollisuus voi lakata nopeasti ja silmät muuttuvat taas sinisiksi ja tarpeet abstrakteiksi. Siksikin on kiire. Täytyy myös ymmärtää, että Venäjä voi käyttää kaikkia mahdollisia häikäilemättömiä keinoja vaikuttaakseen kansalaismielipiteeseen.

Kansalaisilta toivoisin kuitenkin hieman malttia. Nämä asiat eivät etene sormia napsauttamalla. Todellisuus politiikassa tai juridiikassa tai liian monimutkaiseksi kiertyneessä järjestelmässämme ei ole niin yksinkertaista kuin sosiaalisessa mediassa.

Jos tämä sisäministeri ja tämä hallitus eivät siihen nyt pysty, ei pysty kukaan.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 339
 • Liked: 51414
Katsoin juuri äsken suorana valtiovarainministeri Riikka Purran (ps) vastauspuheenvuoron Eduskunnan täysistunnosta oppositiolle, joka on esitellyt omat vaihtoehtonsa valtion budjetiksi.

Taisi olla tämä puheenvuoro.
https://verkkolahetys.eduskunta.fi/fi/taysistunnot/taysistunto-64-2023?DVR=1&dvrstart=20231129131144&dvrduration=464000

Kyllä, nauttikaa! 🙂

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10723
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Katsoin juuri äsken suorana valtiovarainministeri Riikka Purran (ps) vastauspuheenvuoron Eduskunnan täysistunnosta oppositiolle, joka on esitellyt omat vaihtoehtonsa valtion budjetiksi.

Taisi olla tämä puheenvuoro.
https://verkkolahetys.eduskunta.fi/fi/taysistunnot/taysistunto-64-2023?DVR=1&dvrstart=20231129131144&dvrduration=464000

Kyllä, nauttikaa! 🙂

Purra on kyllä hyvin kasvanut tehtävänsä mukana. Tuollaista lisää ja Persut voisivat tehdä vielä räväkämpiä aloituksia taloustilanteen korjaamiseksi.

Siener

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 651
 • Liked: 3764
Riikka Purralle:

Suuret kiitokset tähänastisesta työstäsi!

Sinä, kuten me muutkin isänmaalliset armeijaa käymättömät naisoletetut haluamme osaltamme olla mukana.

Me olemme suomalaisia tyttöjä, naisopiskelijoita, naisia eri elämänaloilla.

Me emme ole vasemmistofeministejä.

Me haluamme elää normaalia elämää. Siihen kuuluu perhe, lapset, turvallinen arki.

= Riikka Purra : odotan sinulta samaa, kuin 1960-luvulla oli mahdollista.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 490
 • Liked: 135525
Kokoomuksesta ääliöliberaaliterveisiä.

Lainaus
Heikki Pursiainen: Ääliöliberaalit terveiseni Riikka Purralle

Tavanomaista marras-joulukuun tunnetilaani – kehitysoptimismia ja yleistä hyvää fiilinkiä – on ollut vaikea tavoittaa tänä vuonna. Olen kuitenkin onnistunut siinä kuluttamalla suuria määriä rommilla terästämätöntä glögiä ja Lidlin piparkakkuja.

Syynä vaikeuksiini ylläpitää iloista mieltä on maamme synkkä henkinen tila.

Parhaiten nykymeiningin on tiivistänyt itse valtiovarainministeri Riikka Purra. Viime viikolla julkaisemassaan blogauksessa Purra nimittäin kirjoittaa: “Tuntuu kuin kaikista olisi tullut persuja.”

Juuri siltä täällä tuntuu.

Ilmapiiri oli myrkyllinen jo ennen Venäjän uusimpia vihamielisiä toimia. Yksi vastenmielinen merkki tästä oli israelilaisten ja gazalaisten kärsimyksen valjastaminen aseeksi loputtomissa kulttuurisodissa. On vaikea muistaa mitään yhtä epämiellyttävää someilmiötä, vaikka muistini on pitkä.

Venäjän hybridioperaatio rajalla on vienyt meidät vielä syvemmälle synkkyyteen.

Vihamielisen naapurimaan toiminta huolestuttaa ja suututtaa myös minua. Ymmärrän hyvin vaatimuksia päättäväisestä politiikasta ja viranomaistoiminnasta.

Tilanne ei kuitenkaan ole johtanut vain kylmähermoiseen vaihtoehtojen punnintaan. Se on saanut aikaan verenhimoista isänmaallista hurmosta ja rasistista uhoa. Tavallisesti ihan järkevät ihmiset – myös vallankäyttäjät – ovat vaatineet laillisuusperiaatteen ja kansainvälisten sitoumusten hylkäämistä.

Oman viiteryhmänikin – niin sanottujen oikeistoliberaalien – edustajat ovat olleet innokkaasti mukana näissä synkissä kinkereissä.

Liberalismi ei näköjään ole muodissa edes liberaalien keskuudessa.

Ei ihme, että Purra riemuitsee blogissaan kaikkien persuuntumisesta. Hän ennustaa nykyisen mielipideilmaston tarjoavan tilaisuuden isompaan poliittiseen muutokseen.  Purran mielestä nyt on aika lopettaa nykyinen “‘ääliöliberaalin” politiikan – kuten hän asian ilmaisee – aikakausi.

Pelkään, että Purra voi olla oikeassa. Siksi nyt on aika alkaa puolustaa tiukasti ääliöliberalismia. Tähän tarvitaan panosta myös meiltä oikeistolaisemmilta ääliöliberaaleilta.

Nyt ei ole aika vaieta saati hävetä omaa ääliöliberalismiaan, vaan käydä reippaasti vallitsevaa ilmapiiriä vastaan ääliöliberaaleihin periaatteisiin nojautuen.

Tässä muutamia omia ääliöliberaaleja kuumia otteitani satunnaisista ajankohtaisista aiheista.

Maahanmuutto

Purran suurimmat toiveet liittyvät tietenkin maahanmuuton vaikeuttamiseen.


Siksi muistutan ääliöliberaalina, että kansainvälinen liikkuvuus on edelleen mahtava mahdollisuus. Ihmisen tuottavuus ja elintaso moninkertaistuu, kun hän muuttaa työskentelemään köyhästä maasta rikkaaseen.   

Ihmisten liikkuvuuden esteiden maltillinenkin poistaminen olisi valtava ihmiskunnan hyvinvointia lisäävä asia. Ikääntyvälle Suomelle se on elinehto.

Olkoon tämä samalla vastaus myös emeritusprofessori Vesa Kanniaiselle, joka epäilemättä täysin vilpittömästi kyseli olenko tarkistanut maahanmuuttonäkemyksiäni rajatilanteen vuoksi:

Vesa, olen yhä ihan samaa mieltä kuin aina ennenkin. Olisin aika huono ääliöliberaali, jos luopuisin näin helpolla periaatteistani.

Tiedoksi, etten aio myöskään lopettaa vapaus- ja ihmisoikeuksien kannattamista sen vuoksi, että Venäjä voi hyödyntää niitä omassa vaikuttamistoiminnassaan.

Ihmisoikeudet

Ihmisoikeuksista puheenollen, presidentti Sauli Niinistö on valitettavasti hänkin osallistunut henkisen ilmapiirin synkistämiseen.

[...]

Pieni, mutta surullinen esimerkki on ehdokkaiden vastaus Helsingin Sanomien vaalikoneen väitteeseen “Poliitikkojen on asetettava Suomen ja suomalaisten etu kaiken muun edelle”.

Kaikki vihreän korvikekansanliikkeen Pekka Haavistoa ja vasemmistoliiton Li Anderssonia lukuun ottamatta vastasivat olevansa täysin samaa mieltä tämän epä-älyllisen ja -humanistisen väitteen kanssa. Siltä varalta, ettei tämä ole itsestään selvää: presidentillä – kuten jokaisella meistä – on eettisiä velvoitteita koko ihmiskuntaa, ei vain omaa heimoa kohtaan.

Synkintä vaaleissa kuitenkin on, että poliittiseksi johtajaksi täysin epäsopiva Halla-aho on mukana varteenotettavana ehdokkaana. Pelkään, että hän menestyy yllättävän hyvin, kun muut ehdokkaat kyyhöttävät keskustassa ja yrittävät miellyttää kaikkia.

Väkivaltafantasioihin ja rasistiseen kirjoitteluun uransa perustaneen Halla-ahon nousu puhemieheksi on surullinen hetki suomalaisen parlamentarismin historiassa. Presidenttinä hän olisi katastrofi.

[...]

Vaikeuksista huolimatta minä kuulutan ääliöliberaalia optimismia. Suomella on kaikki mahdollisuudet jatkaa menestystarinaansa, kunhan järjestelmään tehdään maltillisia ääliöliberaaleja virityksiä.

Toivon todella paljon, että liberaali oikeisto alkaisi vielä tällä hallituskaudella julistaa kukoistuksen ja vaurastumisen ilosanomaa.

Yleisemmin, kutsun teitä liberaaleja aatetovereita mukaan kamppailemaan synkkää epäliberaalia ilmapiiriä vastaan.

On tulevaisuuteen luottavan, iloisen ja optimistisen ääliöliberaalin vastaiskun aika.
Libera 2.12.2023
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 51 687
 • Liked: 96474
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Kokoomuksesta ääliöliberaaliterveisiä.

Oho. Pari Liberan esiintymistä seuranneena laaritin Heikki Pursiaisen kommariksi. Sorry ot.
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo = tuho lähtökohtien tasa-arvolle
— Missä N, siellä R

Sakari

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 519
 • Liked: 5735
Pursiaisen kirjoituksen perusteella arvioisin että ääliöliberaaliksi itsensä luonnehtineen Pursiaisen luonnehdinnasta on syytä poistaa tuo liberaali.

Vai voiko kukaan käsisydämellä kertoa kannattavansa liberalismia, kun teot (holtiton siirtolaisuus) johtavat umpimielisten, väkivaltaisten henkilöiden vallan lisääntymiseen yhteiskunnassa. Kaikkea voi väittää ja suuta pieksää, mutta vain lopputuloksella on merkitys mikä on henkilön todellinen luonne.

Jos sanon olevani pasifisti, autan murhaajan vankilasta pakoon, joka murhaa uudestaan. Olenko yhä pasifisti?

Vastaus: olen murhaajan avustaja, sekä väkivallan kannattaja. Mikään itku ja katuminenkaan jälkeenpäin ei muuta faktaa = avustin murhaajaa, olen väkivallan suosija, en ole pasifisti.
Ooh lalaa...

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 099
 • Liked: 2283
Heikki Pursiainen raiskaa liberalismin käsitteen survomalla puukon liberalismin silmäkuoppaan.
Pesunkestävä militaristivaskisti.

Caucasian

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 331
 • Liked: 6576
Ellun kanojen ekonomisti eli juurikin se vassarioikeiston ääliöliberaalien femakko jengi, jonka mukaan mamutus on taloudellusesti ja muutenkin kannattavaa. Isänsä kommunistipappi Terho Pursiainen!
Say no More! Ei jatkoon!

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 885
 • Liked: 42138
 • Nigra sum, sed formosa
Pursiaisen kirjoituksen voi tiivistää kahteen sanaan:

Hyödyllinen Idiootti.

( Ja se hyöty ei kyllä koidu maallemme, kansallemme, tälle planeetalle, ihmisyydelle tai yleiselle hyvälle, vaan pahuudelle, tyhmyydelle, riistolle, sairaalloisuudelle, mädännäisyydelle, aivopesulle, valehtelulle, sinisilmäisyydelle, tekomoraalisuudelle, alistamiselle, satanismille ja ihmisyyden rappiolle )
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 466
 • Liked: 25310
 • ”Tulit eduskuntaan, läksit duumasta.”
Miellyttävää havaita että Heikki nimittää itseään ääliöliberaaliksi. Ja samalla myös patahullu, woke, vauva, Ellun Kana ja Kokoomuslainen.

Hieno yhdistelmä.

Kirsi Piha, natsit marssii ikkunan alla.
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 218
 • Liked: 40605
Kokoomuksesta ääliöliberaaliterveisiä.

Lainaus käyttäjältä: Heikki Pursiainen
...
Maahanmuutto

Purran suurimmat toiveet liittyvät tietenkin maahanmuuton vaikeuttamiseen.

Siksi muistutan ääliöliberaalina, että kansainvälinen liikkuvuus on edelleen mahtava mahdollisuus. Ihmisen tuottavuus ja elintaso moninkertaistuu, kun hän muuttaa työskentelemään köyhästä maasta rikkaaseen.

Ihmisten liikkuvuuden esteiden maltillinenkin poistaminen olisi valtava ihmiskunnan hyvinvointia lisäävä asia. Ikääntyvälle Suomelle se on elinehto.
...

Asiaa voi tarkastella ääliöliberalismin sijaan myös lukujen valossa. Ne saattavat hetkeksi palauttaa takaisin maanpinnalle innokkaimpiakin kohkaajia. Paino sanalla "hetkeksi".

Kuntakartasta löytyy tieto "Kuntakohtaiset tilastotiedot maahanmuuttajista vuonna 2020". Katsoin Helsinkiä koskevia toimeentulotuki- ja työttömyyskorvauslukuja.

HELSINKI

- Isoista pakolaismaista saapuneista maahanmuuttajista (14 732 hlöä) sai toimeentulotukea 55,2%. Heille meni 20,8% toimeentulotuen menoista.
- Länsimaista saapuneista maahanmuuttajista (15 034 hlöä) sai toimeentulotukea 6,2%.
- Kantasuomalaisista toimeentulotukea sai 7.9%.

- Isoista pakolaismaista saapuneista maahanmuuttajista (14 732 hlöä) sai työttömyysturvaa 53.5%. Heille meni 7.6% työttömyysturvan menoista.
- Länsimaista saapuneista maahanmuuttajista (15 034 hlöä) sai työttömyysturvaa 24.3%.
- Kantasuomalaisista työttömyysturvaa sai 23.8%.

Vantaalla ja Espoossa luvut olivat samaa suurusluokkaa kunkin tarkasteltavan ryhmän osalta.

Ulkomaalaisia on Suomessa puolisen miljoonaa, joista noin puolet asyyliperusteisia. Asyyliperusteisten nettoelinkaarikustannukset nousevat tietyillä profiileilla jopa miljoonan euron luokkaan. Tämä siis puhdasta tappiota Suomelle. 

Luvut kertovat karua kieltä: Maahanmuutto Suomeen, etenkin kehitysmaista, takoo pelkkää kestävyysvajetta, lisääntyvää köyhyyttä ja tappioita. Päälle vielä muut lieveilmiöt.

Noiden lukujen valossa havaitsee, että millään maahanmuutolla - edes aivokirurgien, raketti-insinöörien ja peligurujen tulvalla - ei kyetä kattamaan enää aiemmalla maahanmuutolla tälle maalle jo aiheutettuja tappioita ja kestävyysvajetta. Kun yksi somaliyksinhuoltajaäiti lapsikatraineen kuittaa kuukaudessa tukirahoja keskivertoakateemisen kuukausitulojen verran, niin silloin tuollaisen menoerän kattamiseen tarvitaan jo monien suomalaisten kaikki verotulot. Jokainen voi vetää itse johtopäätökset siitä, mihin tuollainen johtaa.

Maahanmuuton sijaan lääke on juuri päinvastainen. Se on maastamuutto. Asyylin osalta ulkomaalaislaki edellyttää paluuta takaisin, kun asyylipaikan tarve loppuu. Lakia ei ole tämän osalta noudatettu koskaan. Ei ole silti kuulunut parkua "piirien" taholta (vrt. rajaselkkaus). Paljon porua sen sijaan on aiheuttanut pyrkimys velvoittaa ulkomaalainen poistumaan maasta 3 kk työttömyysjakson jälkeen.

Lainaus käyttäjältä: Heikki Pursiainen
Tavanomaista marras-joulukuun tunnetilaani – kehitysoptimismia ja yleistä hyvää fiilinkiä – on ollut vaikea tavoittaa tänä vuonna. Olen kuitenkin onnistunut siinä kuluttamalla suuria määriä rommilla terästämätöntä glögiä ja Lidlin piparkakkuja.

Unohtamalla ne glögit ja ottamalla pelkkää rommihuikkaa urakalla voi hyvinkin palauttaa sen kehitysoptimismin ja fiilingin, ainakin hetkeksi. Lopulta kuitenkin käy väistämättä samoin kuin maahanmuuton ja sen hehkutuksen kanssa. Edessä on kauhea krapula. Samalla tapaa kuin sosialistilla ja kommunistilla Neuvostoliiton ja ideologian kaaduttua.
George Orwell: "All that Oceania's citizens know about the world is whatever the Party wants them to know."

Kustaa

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 9
 • Liked: 19

Juuri näin!

Puuha-Pepe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 829
 • Liked: 373
 • Persulla on näin pitkä...
Ehdottomasti hyvä ajatus profiloida Purra duunarin vihollisena, ja henkilönä joka paskoi maansa talouden jakamalla rahaa rikkaille. Kerrankin rehellinen veto Sebulta.  ;D

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 008
 • Liked: 66566
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Jossain oli otsikko, että Purra jättää paikkansa aluevaltuustossa.

No, ehkä valtakunnan kakkosministerillä on muutakin tekemistä kuin istua hyvinvointialueen kokouksissa.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

pienivalkeapupu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 209
 • Liked: 4387
 • Epävakaa maanantaikappale
Jossain oli otsikko, että Purra jättää paikkansa aluevaltuustossa.

No, ehkä valtakunnan kakkosministerillä on muutakin tekemistä kuin istua hyvinvointialueen kokouksissa.

-i-
Sanna kyllä ois kerinnyt, jos ois viittinyt! Jos nyt ois jaksanut taipua kakkosministerin postiin siis... mut ei kyllä enää tänä päivänä, liikaa aikaa kulunut  :roll:
"Vielä kuljet kohti kesää"

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 339
 • Liked: 51414
Ehdottomasti hyvä ajatus profiloida Purra duunarin vihollisena, ja henkilönä joka paskoi maansa talouden jakamalla rahaa rikkaille. Kerrankin rehellinen veto Sebulta.  ;D

Jatkossa punikit pidetäänkin oppositiossa. Tajusin juuri, että vihaan demareita niin paljon että jatkossa saatan taipua äänestämään jopa Kokoomusta.

Kiitos edellinen pilluhallitus, meitä kaikkia naisia voimaannuttanut viisikko! Tunnen itseni varsin voimakkaaksi!

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 633
 • Liked: 8016
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Mielestäni vaaleilla valitun luottamushenkilön pitäisi lähtökohtaisesti olla vain yhdessä luottamustoimessa kerrallaan. Joten jos valitaan vaaleilla johonkin luottamustoimeen, pitää erota toisesta. Perusteeni ovat sekä ajankäytölliset että periaatteelliset syyt.

Joku Sanna Marinin on esimerkki siitä ettei se ministereiden käyttäminen ääniharavana aina ole mikään hyvä juttu. Sanna kuittasi Tampereen äänikunigattaren kruunun, mutta ei edes käynyt valtuuston kokouksissa. Lopulta hän siirsi kirjat Helsinkiin.

Tiedän ettei persuilla ole positiivista ongelmaa eli runsaudenpulaa ehdokkaista että voisi jättää kansanedustajia ja ministereitä käyttämättä kunnallisvaaleissa ja aluevaaleissa. Ääniharavia on pakko etsiä sieltä missä niitä on, koska niitä ei ole ylenmäärin.

Pidän kuitenkin tavoittelemisen arvoisena sitä että persut voisivat hoitaa kunnallisvaalit ja aluevaalit ilman että yksikään kansanedustaja tai varsinkaan ministeri olisi ehdolla. Tähän tulisi pyrkiä koko ajan.

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 462
 • Liked: 11758
 • Mullaki o kissa
^Riikka ei ollut ministeri aluevaalien aikaan, eikä PS hallituksessa. En ymmärrä, miten tämä liittyy Purraan tai PS:iin. Purralta ihan oikea liike jättää aluevaltuusto ministerin tehtävien takia.

Mutta samaa mieltä siitä, että ministerinä ollessaan ei pidä haalia muita luottamustoimia eli mennä vaaleihin vain "ääniä haravoimaan".
[Hallituksen kehysriihessä] Perussuomalaisilla oli pitkä lista esimerkiksi maahanmuuttoon ja kehitysapuun liittyviä leikkausehdotuksia, joista vain osa läpäisi muiden puolueiden seulan.

koojii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 539
 • Liked: 9094
Riikka Purra taitaa kaivata uusia säästökeinoja vähintään 3 miljardin euron edestä lähiviikkoina ensi vuoden budjettiin.

Ehkä erilaisista säästökohteista ja niistä ideointiin voisi avata tänne foorumille oman uuden ketjun?

Esimerkiksi sillä pääsisi varmaan nyt jo pitkälle kolmen miljardin euron säästöistä kun lakkauttaisi ne kaikki kankkukankaivokohteet jotka Veikkauksen myötä tulleet valtion budjettiin. Niistä mikään ei ole lakisääteinen edes.

Toinen hyvä säästäkohde olisi lakkauttaa pakkoruotsi Suomesta.

Viljami

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 943
 • Liked: 6539
Purra heitti Soinille "pienen" piikin Haapala-tv:ssä:

Lainaus
HUOLIMATTA vasemmistovetoisen ay-liikkeen poliittisista lakoista, perussuomalaisten kannatus on esimerkiksi Helsingin Sanomien tuoreimman gallupin mukaan noussut, kun Sdp:n kannatus on tullut alaspäin.

Vertailukohtaa voi hakea vuodelta 2015.

Kun perussuomalaiset meni Timo Soinin johdolla Juha Sipilän (kesk) hallitukseen 2015, puolueen kannatus romahti liki saman tien.

Purran mukaan suurin virhe ja syy kannatuksen tippumiseen oli se, että Timo Soini ei kantanut vastuutaan ministeripestin suhteen, mikä johti kannatuksen romahtamiseen:

Puolueen puheenjohtaja ei uskaltanut ottaa valtiovarainministerin salkkua. Se on aivan välttämätöntä, että se otetaan, Purra sanoo ja lisää virheeksi, että puolue päätyi tuolloin myös pyytelemään anteeksi tehtyjä ratkaisuja.


https://www.is.fi/politiikka/art-2000010263084.html

Lihavoinnit minun.

Lopultakin tämä asia on sanottu ääneen. Kiitos, Riikka!
For thirty years, Germans lectured Ukrainians about fascism. When fascism actually arrived, Germans funded it, and Ukrainians died fighting it - Timothy. D. Snyder

KTM

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 752
 • Liked: 4623
Noin, asian vierestä kuinka se vientiteollisuuden palkankorotuksia katoksi laittava malli voi laittaa "naisalat" ikuiseen palkkakuoppaan kun sukupuolia on kuulemma tuhansia?

Meille on opetettu että sukupuolia ei ole vain kaksi, vaan loputon määrä.

Mutta nyt kuulemma "naisvaltaiset" alat jäävät kuitenkin ikuiseen palkkakuoppaan jos vientiteollisuusvetoinen malli toteutetaan.

Miten se voi olla mahdollista, jos niitä sukupuolia lukemattomia? Ei silloin voi olla mitään naisvaltaisia aloja, jos niitä sukupuolia on loputtomasti?

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 199
 • Liked: 41815
Noin, asian vierestä kuinka se vientiteollisuuden palkankorotuksia katoksi laittava malli voi laittaa "naisalat" ikuiseen palkkakuoppaan kun sukupuolia on kuulemma tuhansia?

Jos naiset kokevat olevansa alipalkattuja, he voivat aina vaihtaa sukupuolensa mieheksi niin ei enää ole alipalkattu nainen. Sehän hoituu nykyään pelkällä ilmoituksella. Mikä siis on ongelma?
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 466
 • Liked: 25310
 • ”Tulit eduskuntaan, läksit duumasta.”
Purra heitti Soinille "pienen" piikin Haapala-tv:ssä:

Lainaus
HUOLIMATTA vasemmistovetoisen ay-liikkeen poliittisista lakoista, perussuomalaisten kannatus on esimerkiksi Helsingin Sanomien tuoreimman gallupin mukaan noussut, kun Sdp:n kannatus on tullut alaspäin.

Vertailukohtaa voi hakea vuodelta 2015.

Kun perussuomalaiset meni Timo Soinin johdolla Juha Sipilän (kesk) hallitukseen 2015, puolueen kannatus romahti liki saman tien.

Purran mukaan suurin virhe ja syy kannatuksen tippumiseen oli se, että Timo Soini ei kantanut vastuutaan ministeripestin suhteen, mikä johti kannatuksen romahtamiseen:

Puolueen puheenjohtaja ei uskaltanut ottaa valtiovarainministerin salkkua. Se on aivan välttämätöntä, että se otetaan, Purra sanoo ja lisää virheeksi, että puolue päätyi tuolloin myös pyytelemään anteeksi tehtyjä ratkaisuja.


https://www.is.fi/politiikka/art-2000010263084.html

Lihavoinnit minun.

Lopultakin tämä asia on sanottu ääneen. Kiitos, Riikka!

Olen aikojeni puitteissa siirtynyt Hommassa marginaaliin. Sen todistaa Riikan suosio tässäkin asiassa. VVM:n salkulla ei tee MITÄÄN ellei säästä oikeista asioista. Sellaista ei ole näkynyt.

Kaiken ja vain kaiken todistaa se, mitä suomalaisten enemmistö saa ja mitä menettää. Riikan suoritus on ollut toistaiseksi Soinia vastaava. Ei aivan, mutta melkein. 

"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 51 687
 • Liked: 96474
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Säästäminen pitää aloittaa poimimalla kypsät hedelmät alaoksilta. Siis heittämällä ulos maasta aluksi 100 000 väärin perustein oleskelevaa turvapaikkaturistia. Siinä vähentyisi asuntopula, jengirikollisuus ja terveydenhoidon resurssipula, kaikki yhdellä mahtikäskyllä.
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo = tuho lähtökohtien tasa-arvolle
— Missä N, siellä R

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 466
 • Liked: 25310
 • ”Tulit eduskuntaan, läksit duumasta.”
Säästäminen pitää aloittaa poimimalla kypsät hedelmät alaoksilta. Siis heittämällä ulos maasta aluksi 100 000 väärin perustein oleskelevaa turvapaikkaturistia. Siinä vähentyisi asuntopula, jengirikollisuus ja terveydenhoidon resurssipula, kaikki yhdellä mahtikäskyllä.

Tämä juuri. Sitoa hallitusohjelmaan valtiontaloutta huimasti reaaliajassa ja varsinkin tulevaisuudessa parantava asia. Mille Kok ei olisi voinut poliittisesti mitään.
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

KamalaJari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 071
 • Liked: 1678
 • Kaamea muumio .
Asiat on tehtävä juuri kuten hallituskumppanit ajattelevat kas muuten kriisi ties mistä keksitystä tai ihan mistävaan syystä.

PS on kyllä tottunut kriiseihin mutta uskon että koittavat välttää niitä kaikin tavoin , ettei synny hallituskriisiä.
Me heijastamme sitä, mikä ympäröi meitä, ja se, mikä ympäröi meitä, heijastaa meitä … tämä on universaali totuus. Meidän on otettava vastuu siitä, mitä elämässämme on. Olemme vastuussa onnistumisistamme, epäonnistumisistamme ja tunteistamme. Emme voi syyttää muita.

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 13 655
 • Liked: 66486
 • 'Hvis lyset tar os'
Ei auta persulaisen ministerin esittää rautarouvaa. Jos se rautarouva olisi kohdennettu syvien rivien persuäänestäjille- se takoisi maasta haitat pois. Nyt se takoo tasaista ahdinkoa kaikille, puuttumalla lillukanvarsiin- ja itse suuri ongelma jää takomatta.

Tämä tarkoittaa suomeksi sitä- että persujen osa on olla kontrolloitu hallituspuolue. Sävelet ja sanoitus ovat hieman eri kuin Soini-persuilla- mutta lopputulema sama- kun oikein silmiin katsotaan.

Se vaihtoehto tarkoittaa kaikessa yksinkertaisuudessaan syöttiläiden maahanpääsyn estoa- ja maahan jo päässeiden terminointia pois täältä kuleksismasta. Kaikki muu on lillukanvarsia syville riveille. Ei ole mennyt kovinkaan putkeen- vaikka voissa paistaisi.

E: kirotusvihreitä
« Viimeksi muokattu: 01.03.2024, 00:55:40 kirjoittanut Kim Evil-666 »
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Oma polku- kiveen hakattu!

"Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi."