Kirjoittaja Aihe: 2018-05-26 Ruotsin suurlähetystö auttoi ihmissalakuljettajaa  (Luettu 621 kertaa)

Shemeikka

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 5 414
  • Liked: 7099
  • Oulu- Uleåborg
Ruotsin suurlähetystö Teheranissa auttoi ihmissalakuljettajaa saamaan ainakin yhden ihmisen Ruotsiin. Käännös ruotsista by Shemeikka.

Miten lienee Suomen lähetystöissä?

Lainaus
"Farid" kertoo: ihmissalakuljettaja yhteistyössä suurlähetystön kanssa.

Iranilainen mies palkkasi kolme vuotta sitten ihmissalakuljettajan saadakseen viisumin Ruotsiin. Nyt hän kertoo Ekot- uutistoimitukselle, että salakuljettajaa auttoi yksi tai useampi Ruotsin Teheranin suurlähetystön työntekijä.

Kertomansa mukaan Farid maksoi kolmisen vuotta sitten 100.000 SEK (n. 10.000 euroa) ihmissalakuljettajalle saadakseen Ruotsin suurlähetystöstä viisumin Eurooppaan.

Saadakseen viisumin myönnetyksi, ihmissalakuljettajan täytyi kehitellä Faridille vale-elämäkerta, jonka mukaan Faridilla oli Teheranissa työ, vaimo ja lapsia mutta myös läheinen sukulainen Ruotsissa, jonka luona tarvitsi vierailla.

Farid, jonka oikea nimi on toinen, kertoo kuinka hänet kyydittiin Ruotsin suurlähetystölle ja sai tarkat ohjeet kuinka toimia.

- Minua neuvottiin menemään portille ja sanomaan nimeni, että pääsisin sisään, sanoo Farid.

Farid jatkaa kertomalla, kuinka ihmissalakuljettaja kuvaili tarkkaan miltä lähetystön sisällä näytti, neuvoi miten käyttäytyä, tekemään kuten sanotaan, jättämään sormenjälkensä, antaa ottaa valokuva ja sitten poistua.

Juuri ennen Faridin vierailua lähetystössä, salakuljettaja soitti jollekulle, ilmeisesti suurlähetystön väkeen kuuluvalle. Farid väittää, että kaikki sujui juuri kuten hänelle oli sanottu ja vierailu suurlähetystössä kesti vain minuutteja.

Syksyllä Ruotsin ulkoministeriö tutki Teheranin suurlähetystöä kun oli herännyt epäilyjä väärin perustein myönnetyistä viisumeista. Tutkimus johti siihen, että Teheranin suurlähetystön kaksi iranilaista työntekijää sai joulukuussa potkut. Heistä on myös ilmoitettu poliisille.

Siitä, kun Farid palkkasi ihmissalakuljettajan kesti vain kaksi kuukautta kunnes hän sai viisumin ja matkusti Ruotsiin. Ruotsissa hän haki turvapaikkaa.

Ruotsiksi: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6963454


« Viimeksi muokattu: 28.05.2018, 08:58:36 kirjoittanut Kemolitor »
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

(Oulu PS) http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Somehow, Satan got behind me

Tagit: