Kirjoittaja Aihe: 2018-05-31 Selvitys: Vihapuhe on suuri yhteiskunnallinen ongelma Suomessa  (Luettu 270028 kertaa)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 944
 • Liked: 68033
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Sisäministeriön tilaama selvitys "Onko Suomi maailman turvallisin maa kaikille? Turvallisuuden toteutuminen eri sukupuolten ja väestöryhmien kannalta" julkistetaan tänään Helsingissä.

Selvityksessä todetaan, että "vihapuhe" on suuri yhteiskunnallinen ongelma Suomessa ja sen vaikutukset kuulemma kasvavat tulevina vuosina. "Vihapuheen" kerrotaan lisäävän jännitteitä väestöryhmien välillä ja muokkaavan ilmapiiriä turvattomammaksi.

Selvityksessä puhutaan myös syrjäytymisestä, jonka kerrotaan johtuvan yhteiskunnan turvaverkon heikkenemisestä. Syrjäytyminen ja huono-osaisuus ovat myös tekijöinä mm. radikalisoitumisessa.

Semmoista sitten taas. En nyt kerkeä etsimään, että löytyykö tuota selvitystä jo jostain, mutta jos anyone viitsisi vaikka tarkistaa ja laittaa tänne linkkiä ja lainausta :)

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/selvitys-syrjaytyminen-ja-vihapuhe-luovat-turvattomuutta-samat-palvelut-kaikille-metodi-ei-toimi/795178/ (31.5.2018)

Lainaus
Selvitys: Syrjäytyminen ja vihapuhe luovat tur­vat­to­muut­ta – "Samat palvelut kaikille" -metodi ei toimi

Vihapuhe on suuri yhteiskunnallinen ongelma Suomessa, ja sen vaikutusten uskotaan kasvavan edelleen viiden seuraavan vuoden aikana. Tämä ilmenee sisäministeriön tilaamasta selvityksestä, jossa arvioidaan turvallisuutta tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden näkökulmasta.

Selvityksen mukaan vihapuhe lisää jännitteitä väestöryhmien välillä. Samalla se muokkaa yleistä ilmapiiriä turvattomammaksi. Vihapuhe kohdistuu useimmiten maahanmuuttajiin, vammaisiin, kulttuurivähemmistöihin sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin.

–  Erityisen herkästi vihapuheen ja rasismin kohteeksi joutuu useaan eri vähemmistöryhmään kuuluva, selvityksessä todetaan.

Selvityksessä tarkastellaan, miten turvallisuusuhkat ja turvattomuus näyttäytyvät eri väestöryhmien kohdalla ja miten turvallisuuden yhdenvertaisuutta voidaan parantaa.

–  Mekaanisesti ”samat palvelut kaikille” eivät tuota tasa-arvoista ja yhdenvertaista turvallisuutta.

Syrjäytyminen johtuu yhteiskunnan turvaverkon puutteista

Myös syrjäytyminen vaarantaa sen, että Suomi olisi yhtä turvallinen maa kaikille.

Syrjäytyminen johtuu selvityksen mukaan yhteiskunnan turvaverkon heikkenemisestä. Selvityksessä todetaan, että syrjäytyminen ja sen uhka koskee erityisesti köyhimpiä väestöryhmiä, kuten työelämän ulkopuolella olevia nuoria, maahanmuuttajia ja pienituloisia vanhuksia.

Selvityksen mukaan syrjäytymisen on nähty synnyttävän rikollisuutta ja turvallisuuden tunteen heikkenemistä. Syrjäytyminen ja huono-osaisuus ovat myös tekijä radikalisoitumisessa ja poliittisten järjestelmien toiminnan ongelmissa.

(...)

Selvitys "Onko Suomi maailman turvallisin maa kaikille? Turvallisuuden toteutuminen eri sukupuolten ja väestöryhmien kannalta" julkistetaan Helsingissä tänään.
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 885
 • Liked: 8019
Linkissä koko 52 sivuinen selvitys http://valtioneuvosto.fi/documents/1410869/4024872/Turvallisuuden+yhdenvertaisuus+selvitys+310518.pdf/9091cbbf-6dd9-4d8a-b337-01be26de818a/Turvallisuuden+yhdenvertaisuus+selvitys+310518.pdf.pdf

Tuolta löytyy esim. tämmöistä:
Lainaus

Maahanmuuttajat Vuosina 2010 - 2011 maahanmuuttajat joutuivat pahoinpitelyrikoksen uhriksi kaksi ja puoli kertaa kantaväestöä todennäköisemmin. Korkein riski joutua pahoinpitelyn uhriksi oli Lähi-idästä ja Afrikasta kotoisin olleilla ja matalin Itä-Aasiasta, PohjoisAmerikasta, Oseaniasta ja Kaakkois-Aasiasta muuttaneilla. 

Maahanmuuttajanaisten riski joutua raiskauksen uhriksi oli lähes kaksinkertainen verrattuna kantaväestön naisiin. Korkein riski joutua raiskauksen uhriksi oli afrikkalaisilla ja vietnamilaisilla naisilla. 

Maahanmuuttajien riski joutua ryöstörikosten uhreiksi oli yli kaksinkertainen kantaväestöön verrattuna. Lähi-idästä, Afrikasta ja Keski- ja Etelä-Aasiasta kotoisin olleiden maahanmuuttajien riski joutua ryöstörikosten uhreiksi oli korkein.

Maahanmuuttajien pahoinpitelyrikollisuus kohdistuu useammin toisiin maahanmuuttajiin kuin väestöosuuden perusteella voitiin ennustaa. Vuosina 2010 - 2011 kantaväestön tekemistä pahoinpitelyrikoksista 91 % kohdistui kantaväestöön ja 7 % maahanmuuttajiin. Maahanmuuttajien tekemistä pahoinpitelyrikoksista kohdistui kantaväestöön 61 % ja toisiin maahanmuuttajiin 36 %. Vuosina 2015 - 2016 selvitetyistä pahoinpitelyrikoksista ulkomaalaisten tekijöiden uhreista 54 % oli ulkomaalaistaustaisia. Yhtenä maahanmuuttajiin yhdistyvänä lähisuhdeväkivallan muotona voidaan tunnistaa kulttuurikontekstiin liittyvä kunniaan liittyvä väkivalta. Kunniaan liittyvä väkivalta tulee harvoin viranomaisten tietoon.

Ulkomaan kansalaiset ja erityisesti maahanmuuttajat ovat olleet suhteellisesti useammin epäiltyinä raiskauksista. Ulkomaalaisten osuus on ollut suuri myös pahoinpitelyrikoksissa, ryöstörikoksissa ja muissa seksuaalirikoksissa. Noin puolet ulkomaalaisten tekemistä rikoksista oli liikennerikoksia, samoin kuin kantaväestölläkin. Noin puolet muihin kuin liikennerikoksiin epäillyistä maahanmuuttajista oli Venäjän, Viron, Irakin ja Somalian kansalaisia vuonna 2016.

Lainaus
Kyselyn vastausten perusteella maahanmuuttajat ovat selkein turvattomuutta kokeva väestöryhmä. Eniten pelkoa ja turvattomuutta aiheuttavia uhkia aiheutuu kyselyn vastausten mukaan vihapuheesta, syrjinnästä, rasismista ja väkivallasta. Vastaajien mukaan nämä näkyvät esimerkiksi arkielämän tilanteissa loukkaavana käytöksenä, aggressiivisuuden lisääntymisenä palveluissa ja liikennevälineissä sekä väkivallan uhkana. Kyseiset uhkat voivat johtaa maahanmuuttajien syrjäytymiseen. 
« Viimeksi muokattu: 31.05.2018, 09:36:17 kirjoittanut Riukulehto »
Alexander Stubb: " Mitä matalammat rajat Suomen ja Venäjän välillä, sen parempi." 25.10.2011

Stubb: "Itäkeskukseen kun menee, se on kuin Somalia. Se on hieno paikka.” 28.8.2015

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 774
 • Liked: 52604
Lainaus
Selvityksessä todetaan, että "vihapuhe" on suuri yhteiskunnallinen ongelma Suomessa ja sen vaikutukset kuulemma kasvavat tulevina vuosina. "Vihapuheen" kerrotaan lisäävän jännitteitä väestöryhmien välillä ja muokkaavan ilmapiiriä turvattomammaksi.

Tällainen väite on suoraan hatusta tempaistu, ja markkinoidaan "selvityksenä". *Huokaus*

Punaniska

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 170
 • Liked: 7672
 • patataantumuksellinen arkkikonservatiivi pimeästä
Tuota samaa propagandataikinaa on veivattu jo yli kymmenen vuotta.

“If you tell a lie big enough and keep repeating it, people will eventually come to believe it"

- J.Goebbels
Well the sun don't shine where it used to
And the angels are hidin' their heads
People don't listen to their hearts anymore
Seems the good men all are dead
There ain't no right, wrong, no in between
That ain't the constitution that they wrote for me

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 957
 • Liked: 94136
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Suomennos:

1. Haittamaahanmuuton vastustajien turvat tukittava.

2. Yhä vaan enemmän rahaa poltettava haittamaahanmuuttajiin, paapojiinsa ja mokutusteollisuuteen.

3. Yhdenvertaisuus lain edessä romutettava, matua suosittava,  suomalaista sorsittava.

Eiköhän tuossa olleet ne tärkeimmät pointit.
« Viimeksi muokattu: 31.05.2018, 09:50:37 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo tuhoaa lähtökohtien tasa-arvon
— Missä N, siellä R!

Goldstein

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 461
 • Liked: 1120
 • The storm has arrived.
Olen tupaten täynnä tätä jatkuvaa propagandaa ja sitä, että se ikävä kyllä tuntuu toimivan. "Vihapuhe" on vakiintunut käytännössä valtavirran termiksi, mitä se ei koskaan saisi olla.

"Vihapuhe" on 100 % orwellilainen uuskielisyys, jonka tarkoitus on manipuloida ajattelua.

"Vihapuhe" on leimasana, joka vastaa täysin vuosikymmenten takaista "neuvostovastaisuutta". Sillä pyritään hiljentämään normaalien, kriittisten ihmisten kiusalliset mielipiteet, jotka ovat täysin laillisia ja rauhallisia, mutta jotka eroavat politbyroon ideologiasta.

Minä en tule ikinä hyväksymään termiä "vihapuhe" muuksi kuin hienovaraiseksi mutta diaboliseksi työkaluksi ja blanco-sanaksi ihmisten sensuroinnissa. "Vihapuhe" ansaitsee aina heittomerkit ylleen.

Jokainen meistä tietää, että 99 % vihapuheeksi kutsutusta tekstistä ei ole vihan, vaan rationaalisen, aidon huolen ja lähimmäisenrakkauden motivoivaa. Jokainen meistä voi tuon omalta kohdaltaan todistaa!

Toisaalta vihakin on toisinaan aiheellinen tunne, ja ei ole väärin vaan oikein kokea myös vihaa ja suuttumusta seillaisia ajatuksia, ideologioita ja tilanteita kohtaan, jotka käyvät täysin omien arvojemme ja elämämme kimppuun. Mitään argumenttia ei voi sivuuttaa tai väheksyä siksi, että se on tehty vihaisena! Ennemminkin se vihaisuus voi olla merkki siitä, että tätä ihmistä tai ryhmää tulisi ehkä kuunnella ja tukea aiempaa paremmin.

"We sleep between the storm that was
and the storm which has to come" -Moonspell

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 654
 • Liked: 12547
Lainaus
Selvityksessä todetaan, että "vihapuhe" on suuri yhteiskunnallinen ongelma Suomessa ja sen vaikutukset kuulemma kasvavat tulevina vuosina. "Vihapuheen" kerrotaan lisäävän jännitteitä väestöryhmien välillä ja muokkaavan ilmapiiriä turvattomammaksi.

Olen samaa mieltä raportin kanssa. Valemedia (= Yle, Sanoma, Alma) mustamaalaa kantaväestöä ja tekee sillä tavalla kantaväestöön kohdistuvista rasistisista rikoksista hyväksyttyjä.

Valemedia vaatii, että ulkomaalaisten rikollisten on saatava jatkaa rikollista toimintaansa Suomessa ilman käännyttämistä. Tällä valemedia viestii, että kantaväestöön kohdistuva rikollisuus on toivottava ilmiö ja sitä pitää edistää valtion rahoituksella.

Hommaforum ja Suomen uutiset tekevät urakalla töitä suitsiakseen mm. Ylen ja Sanoman harjoittamaa vihapuhetta. Kantaväestön vastainen viha ja rasismi on kuitenkin syvään juurtunut "journalisteilla". Tarvitaan jatkuvaa asennekasvatusta vihan hillitsemiseksi.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 229
 • Liked: 51097
Lainaus
Maahanmuuttajanaisten riski joutua raiskauksen uhriksi oli lähes kaksinkertainen verrattuna kantaväestön naisiin. 

Tietysti, koska maahanmuuttajamiehet raiskaavat, ja heidän lähipiirissään on kuitenkin kantasuomalaisista matupatjoista huolimatta eniten maahanmuuttajanaisia. Heihin  raiskuunakki useimmin napsahtaa, se on selvä.

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 846
 • Liked: 16660
No se on sentään hyvä, ettei sosiaaliturvalla loisiminen, seksuaalirikostelu ja ihmisten puukottelu jonkun pedofiiliprofeetan nimissä lisää jännitteitä väestöryhmien välille. Tai ole ylipäätään ongelmia.
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 250
 • Liked: 16460
Lainaus
Maahanmuuttajanaisten riski joutua raiskauksen uhriksi oli lähes kaksinkertainen verrattuna kantaväestön naisiin. 

Tietysti, koska maahanmuuttajamiehet raiskaavat, ja heidän lähipiirissään on kuitenkin kantasuomalaisista matupatjoista huolimatta eniten maahanmuuttajanaisia. Heihin  raiskuunakki useimmin napsahtaa, se on selvä.

ja ympärileikkauksen koko ideahan on, että nainen ei omasta tahdostaan "antaisi".
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

VeePee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 734
 • Liked: 6052
Lainaus
Vihapuhe kohdistuu useimmiten maahanmuuttajiin, vammaisiin, kulttuurivähemmistöihin sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin.

Jotenkin ymmärrän vihapuhetta kohdistuvan maahantunkeutujiin ja seksuaalivähemmistöihin, mutta mielelläni näkisin muutaman konkreettisen esimerkin vammaisiin kohdentuvasta yhteiskunnallisia ongelmia aiheuttavasta vihapuheesta.

Hassua miten väkisin yritetään tehdä jostain epämääräisestä "vihapuheesta" joku suuri ongelma. Tietysti sen varjolla on helppoa leimata mikä tahansa kielteinen näkemys tai ilmaus tiettyjä uskontoja tms. kohtaan pahaksi vihapuheeksi, minkä tuottajaa pitää rankaista ankarimman mukaan.

Marjapussi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 393
 • Liked: 1088
 • Kollaa Kestää
Ongelmahan olisi helppo ratkaista. Poistetaan väkisin tunkeutuneet suojaväriset oikeauskoiset keppostelijat Suomesta. Ai niin Suomihan kuuluu kaikille ja pottunokkien tulee palvella pyyteettömästi kunniakansalaisia kuten uutta marokon kauhua ihmisoikeuksien ja kansanvälisten sopimusten vuoksi.
Marokon kauhu oli sanansa mittainen eikä velipoikakaan jäänyt Aarnea pahemmaksi epätoivotun maahanmuuton estämisessä. Mutta kuka tulee torjumaan aiheettoman turvapaikkaturismin?

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 957
 • Liked: 94136
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Lainaus
Vihapuhe kohdistuu useimmiten maahanmuuttajiin, vammaisiin, kulttuurivähemmistöihin sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin.

Paskat!

Pelko ja viha kohdistuu syyllisiin, siis etnomasokisteihin, homoetnofoobikkoihin ja mukanajuoksijoihinsa. Presidentti, hallitus, eduskunta, virkamiehet, DEMLA ja mukutusteollinen klusteri tulevat ensimmäisenä mieleen näistä kehitysmaamuslimilutkuttajista.

EU, jota Soros viiteryhmineen tuntuu kontrolloivan, aiheuttaa myös pelkoa ja vihaa.
« Viimeksi muokattu: 31.05.2018, 10:38:55 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo tuhoaa lähtökohtien tasa-arvon
— Missä N, siellä R!

guest14935

 • Vieras
Ongelmahan olisi helppo ratkaista. Poistetaan väkisin tunkeutuneet suojaväriset oikeauskoiset keppostelijat Suomesta. Ai niin Suomihan kuuluu kaikille ja pottunokkien tulee palvella pyyteettömästi kunniakansalaisia kuten uutta marokon kauhua ihmisoikeuksien ja kansanvälisten sopimusten vuoksi.
Ongelma on siinäkin että "vihapuhetta" ei ole. Asioista ei suoraan puhuta vaan puhujia vainotaan, laitetaan linnaan lailla Seppo Lehdon taikka pidätetään täysin älyttömiä aikoja kuten Ilja Janitskinia.

Erinäiset heimo, klaani, rotu, uskon jne. sodat ovat rikkaus joten ei voi kuin kieltää "vihapuheen." Koska ne ovat rikkaus, ei voi viedä takaisin kotimaihinsa, kuten ruotsiin, noita laumoja. Eikä noita sotia voi muuten estää, ei ne ala rauhalliseen paikalliskulttuuriin sopeutumaan vaan haastavat sen, asia nähty lukuisissa maissa. Toki joissain maissa kykenevät sellaiseen mihin omaa maata omaamattomista suomalaisista ei ole, mutta eipä ne sitten rikkauksia itselleen niin haalikaan.
Tuota samaa propagandataikinaa on veivattu jo yli kymmenen vuotta.

“If you tell a lie big enough and keep repeating it, people will eventually come to believe it. The lie can be maintained only for such time as the State can shield the people from the political, economic and/or military consequences of the lie. It thus becomes vitally important for the State to use all of its powers to repress dissent, for the truth is the mortal enemy of the lie, and thus by extension, the truth is the greatest enemy of the State.”
- J.Goebbels
Muokattu täydentämällä.
Selkeää on minkälaista politiikkaa kannattaa hallinto.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 229
 • Liked: 51097
Ihmiset vihaavat ja ihmiset puhuvat, eikä sitä voi kukaan estää. Sen sijaan muhamettilaisen vihaideologian maihinnousu voidaan estää ja se pitää estää, ja täällä jo olevat vihamuhametit voi ja pitää häätää huishelvettiin.

nutsy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 252
 • Liked: 3355
 • ihminen
Osa noista jutuista on suoraa lainausta täältä

MAAHANMUUTTAJAT RIKOSTEN UHREINA JA TEKIJÖINÄ
https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/152441/265_Lehti_ym_2014.pdf

Tuo aiemmin lainattu "Maahanmuuttajanaisten riski joutua raiskauksen uhriksi oli lähes kaksinkertainen verrattuna kantaväestön naisiin." löytyy sivun 55 alareunasta. Sivulta 64 alkaen löytyy selvitystä uhrien ja rikosten tekijöiden taustoista.


Pahoinpitelyistä,

Lainaus
Tutkitulla ajanjaksolla kantaväestön pahoinpitelyrikoksista 91 prosenttia oli kohdistunut kantaväestöön ja seitsemän prosenttia maahanmuuttajiin. Huomioitaessa uhrien ikä- ja sukupuolijakaumat, maahanmuuttajien osuus kantaväestön uhreista vastasi väestöosuutta. Kantaväestön tekemät pahoinpitelyt eivät siten olleet kohdistuneet maahanmuuttajiin useammin kuin väestöosuuden pohjalta voitiin ennustaa. Maahanmuuttajien rikoksista 36 prosenttia oli kohdistunut toisiin maahanmuuttajiin, 61 prosenttia kantaväestöön. Maahanmuuttajien pahoinpitelyrikollisuus oli kohdistunut huomattavasti useammin toisiin maahanmuuttajiin kuin väestöosuus olisi edellyttänyt (s.64)

Lainaus
Korkeimman rikollisuustason maahanmuuttajaryhmissä – Afrikasta ja Lähi-idästä muuttaneilla – oman suuralueen uhrien osuus oli korkein. (s.66)

Raiskauksista,

Lainaus
Kantaväestöön kohdistuneiden raiskausrikosten tekijöistä 75 prosenttia kuului kantaväestöön, maahanmuuttajauhreihin kohdistuneiden rikosten tekijöistä 60 prosenttia oli itsekin maahanmuuttajia. Ainoastaan KaakkoisAasiasta kotoisin olleiden siirtolaisten raiskaajista pääosa kuului kantaväestöön. Syy tekijöiden kansallisuusjakauman jyrkkään eroavuuteen kantaväestöön ja maahanmuuttajiin kohdistuneissa raiskausrikoksissa oli osin sama kuin pahoinpitelyrikoksissa – raiskaukset kohdistuivat henkilöihin, joiden kanssa tekijällä oli sosiaalista kanssakäymistä. Näin nimenomaan maahanmuuttajanaisiin kohdistuneissa rikoksissa. Maahanmuuttajamiesten tekemissä rikoksissa tilanne oli toinen: Afrikasta ja Lähi-idästä kotoisin olleiden naisten raiskaajista alueelta kotoisin olleet miehet muodostivat 40 prosenttia, Afrikasta ja Lähi-idästä kotoisin olleiden miesten raiskausrikosten uhreista oman siirtolaisryhmän naisia oli sitä vastoin vain viitisen prosenttia  (s.68, s.69)

Rasistisista rikoksista,

Lainaus
Kiistattomasti rasistinen rikollisuus, nimenomaan väkivaltarikollisuus, kohdistui erityisesti Afrikasta ja Lähi-idästä kotoisin olleisiin maahanmuuttajiin.
Rikollisuus ei ollut näissä kahdessa ryhmässä myöskään määrällisesti merkityksetöntä: afrikkalaisiin kohdistuneista pahoinpitelyistä 10–20 prosenttia oli motiiviltaan rasistisia, Lähi-idässä syntyneisiin kohdistuneista 5–15 prosenttia. Kahteen riskiryhmään kohdistuneet rasistiset väkivaltarikokset erosivat kuitenkin huomattavasti tekijöiltään. Afrikkalaisten siirtolaisten pahoinpitelijät olivat pääosin (92 %) syntyperäisiä suomalaisia, sen sijaan Lähi-idästä kotoisin olleisiin maahanmuuttajiin kohdistuneiden rasististen pahoinpitelyrikosten enemmistö (51 %) oli alueelta kotoisin olleiden kansallisuus- ja kulttuuriryhmien välisiä. Kahden korkean riskin ryhmän riskitasojen korkeus johtui siten erilaisista rasismin muodoista. Afrikkalaisiin kohdistunut rasistinen väkivalta kumpusi kantaväestön ja maahanmuuttajien välisistä konflikteista, Lähi-idästä kotoisin oleviin kohdistunut puolestaan siirtolaisten kotialueeltaan mukanaan tuomista konflikteista. (s.82, s.83)

Tämä uusi selvitys haiskahtaa hieman tarpeeseen tilatulta. Tehdään selvitys ja sitten sen pohjalta saadaan taas tiukennettua kansalaisten sananvapautta.

Vihapuhe  :facepalm:
"Jokainen yhteiskunta ja kulttuuri on tietynlaisten ihmisten tuottama ja ylläpitämä."
      \
        :)

Blanc73

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 12 044
 • Liked: 19075
 • Geenivirhe paholainen, Oulun osasto
Ensin todetaan ikävä itsestään selvyys:
Lainaus
Ulkomaan kansalaiset ja erityisesti maahanmuuttajat ovat olleet suhteellisesti useammin epäiltyinä raiskauksista. Ulkomaalaisten osuus on ollut suuri myös pahoinpitelyrikoksissa, ryöstörikoksissa ja muissa seksuaalirikoksissa.
...ja sitten tuttua valtaväestön syyllistämistä rivienvälistä:
Lainaus
Kyselyn vastausten perusteella maahanmuuttajat ovat selkein turvattomuutta kokeva väestöryhmä. Eniten pelkoa ja turvattomuutta aiheuttavia uhkia aiheutuu kyselyn vastausten mukaan vihapuheesta, syrjinnästä, rasismista ja väkivallasta. Vastaajien mukaan nämä näkyvät esimerkiksi arkielämän tilanteissa loukkaavana käytöksenä, aggressiivisuuden lisääntymisenä palveluissa ja liikennevälineissä sekä väkivallan uhkana. Kyseiset uhkat voivat johtaa maahanmuuttajien syrjäytymiseen.
Haisee hieman valkopesulle: jälkimmäisellä kommentilla(tyylipuhdas rasismi/uhri-kortti) yritetään vähätellä tuota ensimmäistä analyysia(mamujen yliedustus rikostilastoissa)? 

ps. Käsittääkseni Afrikka/Lähi-itä-mamujen tekemiä rikoksia valtaväestöä kohtaan, esim  pahoinpitelyjä, raiskauksia yms ei koskaan pidetä rasistisina hyökkäyksinä, vaikka aihetta kenties olisi...?« Viimeksi muokattu: 31.05.2018, 10:58:44 kirjoittanut Blanc73 »
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10572
Ihmiset vihaavat ja ihmiset puhuvat, eikä sitä voi kukaan estää. Sen sijaan muhamettilaisen vihaideologian maihinnousu voidaan estää ja se pitää estää, ja täällä jo olevat vihamuhametit voi ja pitää häätää huishelvettiin.

Tää on kuitenkin käytännössä Liisa ihmemaassa -tilanne, jossa pönötetään sen takia, että on hienoja sääntöjä, mutta ei oikeastaan tunneta niitä sääntöjä yhtään. Shakkinappulakuningatar ihmettelee peloissaan, että miten se pelikorttikuningatar voikin liikkua vapaasti joka suuntaan, vaikka sen omien rakkaiden sääntöjen mukaan kuningatar liikkuu sillä tavalla. Jos sekin tutustuisi niihin, niin pelikortti alkaisi vaikuttaa huomaavaiselta.

Suomenkielisen Wikipedian mukaan tääkin tarina on jotain nonsensea, koska sen opetuksen ymmärtäminen on suomalaiselle liian vaikeaa, vaikka se on sentään tarkoitettu lapsille.

Vihapuhe on epämääräinen termi, joka on ristiriidassa lainsäädännön kanssa, koska sananvapaus tuli suojattua ilman, että oltaisiin ajateltu kunnolla, että mihin kaikkeen sitä voi käyttää. Kansankiihottaminen on pitkälti sallittua ja lain rikkominen on niin pieni asia, että marttyyriksi ryhtymisen hinta mitataan sadoissa euroissa, eli tilanne on jopa pahempi kuin jos kansanryhmää vastaan kiihottaminen olisi sallittua, jolloin siitä puuttuisi kielletyn hedelmän maku.

Poliitikkoressukat ovat niin tottuneet siihen, että hallitus voi rikkoa lakeja minkä haluaa, että niiden noudattaminen ei ole enää ollenkaan tuttu ajatus. Kansa tekee jotenkin väärin kun yli 99% siitä mesoaa netissä lakien kiltisti mukaaneikä pienen pieni vähemmistökään syyllisty vakavaan rikokseen.
« Viimeksi muokattu: 31.05.2018, 11:21:10 kirjoittanut törö »

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 006
 • Liked: 10625
Vihervasemmisto yrittää luoda väkisin tällaisen suukapulan millä saadaan kritiikki ja arvostelu hiljennettyä. Lalli tuolla jo hyvin pääkohdat linjasi.

Jenkkeihin on aina hyvä viitata:

“Hate speech” doesn’t have a legal definition under U.S. law, just as there is no legal definition for rudeness, evil ideas, unpatriotic speech, or any other kind of speech that people might condemn. Generally, however, hate speech is any form of expression through which speakers intend to vilify, humiliate, or incite hatred against a group or a class of persons. (Free Speech and the Development of Liberal Virtues: An Examination of the Controversies Involving Flag Burning and Hate Speech, 1998)
www.ala.org/advocacy/intfreedom/hate

Ihan rauhassa saa aukoa päätään kunhan ei yllytä tappamaan tai väkivaltaan.

Onko tuo sitten fiksua tai hyvää käytöstä se on eri asia mutta tämän varjolla yritetään rajata sananvapautta todella radikaalisti.

EU = DDR
« Viimeksi muokattu: 31.05.2018, 11:08:03 kirjoittanut migri »
I haven't seen democrats this mad since Republicans freed their slaves.
"Just because you're offended, doesn't mean you're right" - Ricky Gervais

Kulttuurirealisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 525
 • Liked: 5202
Haisee hieman valkopesulle: jälkimmäisellä kommentilla(tyylipuhdas rasismi/uhri-kortti) yritetään vähätellä tuota ensimmäistä analyysia(mamujen yliedustus rikostilastoissa)? 

Niinpä.

Olen myös käynyt sen verran herkäksi tietynlaiselle manipuloinnille, että lauseesta:
"Eniten pelkoa ja turvattomuutta aiheuttavia uhkia aiheutuu kyselyn vastausten mukaan vihapuheesta, syrjinnästä, rasismista ja väkivallasta." tulee mieleen, että miksi väkivalta on vasta viimeisenä tuossa listassa? Takuulla enemmän pelkoa ja turvattomuutta syntyy todellisesta, tapahtuneesta väkivallasta, kuin jo määritelmänä utuisesta "vihapuheesta". 

Suuri osa "tutkimuksesta" tuntuu nykyään tulevan jonkun monikulttuuri-puolueiden propagandafiltterin läpi.
"Ovela tapa pitää ihmiset passiivisina ja kuuliaisina on rajoittaa tiukasti hyväksyttävien mielipiteiden kirjoa, mutta sallia hyvin vilkas keskustelu sen kirjon sisällä. … tämä antaa ihmisille tunteen, että ajattelu on vapaata.” - Chomsky

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 693
 • Liked: 65402
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Sitten kun vihapuhe saadaan kitkettyä maastamme vihapuhujien vangitsemisella ja media-alustojen sensuurilla ja sulkemisella, niin seuraavaksi Suomen ongelma on vihantunne. Kukaan ei näe sitä, mutta paremmat ihmiset tietävät, että huonommat ihmiset tuntevat vihaa. Siksi paremmat ihmiset vihaavat huonoja ihmisiä ja kahtiajako kasvaa ja se on niiden huonompien syy. Nih.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 006
 • Liked: 10625
Onkohan japanista kitketty jo vihapuhe? Voisko sieltä hakee mallia miten tulisi toimia :roll:?
I haven't seen democrats this mad since Republicans freed their slaves.
"Just because you're offended, doesn't mean you're right" - Ricky Gervais

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 051
 • Liked: 20165
Sitten kun vihapuhe saadaan kitkettyä maastamme vihapuhujien vangitsemisella ja media-alustojen sensuurilla ja sulkemisella, niin seuraavaksi Suomen ongelma on vihantunne. Kukaan ei näe sitä, mutta paremmat ihmiset tietävät, että huonommat ihmiset tuntevat vihaa. Siksi paremmat ihmiset vihaavat huonoja ihmisiä ja kahtiajako kasvaa ja se on niiden huonompien syy. Nih.

-i-

Kun vihapuhujat on koottu leireille, selvinnee, ovatko leirin vartijoiksi värvätyt sopuisia puheissa ja teoissaan.
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 942
 • Liked: 19413
 • Kertaluonteinen ja ainutlaatuinen yksittäistapaus.
Vihapuhe tai "vihapuhe" on seuraus, mikä ei poistu eikä vähene ennen kuin syy poistetaan. Niin kauan kuin Suomen islamisoiminen ja kehitysmaalaisten ihmismassojen maahanmuutto jatkuu, niin kauan vihapuhe lisääntyy.

Ja koska hallituksella ei ole aikeita pysäyttää haitallista maahanmuuttoa, vihapuhe lisääntyy, kunnes se jossakin vaiheessa johtaa johonkin konkreettiseen epätoivottavaan tekoon, mistä eskaloituu epätoivottavien tekojen sarja. Olemme menossa kohti sotaa ja tämä on hallitukselta aivan tietoinen valinta, vaikka eivät näytä sitä itse ymmärtävänkään.
Osa järjestäytynyttä koulutettua koneistoa.

guest12632

 • Vieras
Lainaus
Selvityksen mukaan vihapuhe lisää jännitteitä väestöryhmien välillä. Samalla se muokkaa yleistä ilmapiiriä turvattomammaksi.

Aijaa. Syy ja seuraus? Mietitäänpä nyt hetki:

 • Varastaako romani kaupasta, koska vartija seuraa?
 • Heittääkö Muhammed tyttärensä parvekkeelta, koska suomalainen ei istu bussissa viereen?
 • Tuliko Suomeen 30000 nuorta miestä Irakista ja määräsikö hallitus armeijan kantamaan syöttiläiden matkalaukut, koska netissä öyhötettiin?

Eriasteinen huono käytös, hölmöilyt, rikokset ja poliitikkojen munattomuus aiheuttavat jännitteitä väestöryhmien välille ja sen seurauksena syntyy vihapuhetta. Normaalijärkinen ihminen ymmärtää mikä on syy ja mikä on seuraus - toisin kuin tämän selvityksen laatija.

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 706
 • Liked: 28094
Kun vammaisetkin on onnistuttu(?) haalimaan vihapuheen piiriin niin kait nyt se "aina muodikas" naisvihakin on otettu mukaan ??
Syytöksiä seuranneena vihapuheen levittäjien joukko on onnistuttu aika tarkkaan jo rajaamaan. :roll:
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

takalaiton

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 934
 • Liked: 4238
Lainaus
...
Sähköisellä kyselyllä kerättiin näkemyksiä sisäisen turvallisuuden tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta. Kysely lähettiin sellaisille tahoille ja organisaatioille, joiden tehtävänä on turvallisuustyö ja palveluiden tuottaminen: viranomaisille ja tutkimuslaitoksille, turvallisuusviranomaisille, yksityisille toimijoille, kansalaisyhteiskunnan toimijoille ja verkostoyhteistyössä toimiville tahoille.

Käsitystä sisäisen turvallisuuden tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta syvennettiin ja laajennettiin puolistrukturoiduilla haastatteluilla. Haastattelut toteutettiin pääosin puhelimitse yksilöhaastatteluina. Haastatteluihin osallistui 30 henkilöä. Haastatellut tahot on esitetty liitteessä D.
...
Selvästi suurimmaksi turvallisuuden yhdenvertaisuutta uhkaavaksi ilmiöksi tunnistettiin haastatteluissa heikommassa sosioekonomisessa asemassa olevan väestön syrjäytyminen, minkä nähtiin johtuvan yhteiskunnan turvaverkon heikkenemisestä. Heikommassa asemassa olevien pelättiin tulevaisuudessa jäävän herkästi hyvinvointipalvelujen ulkopuolelle, mikä heikentää heidän asemaansa yhteiskunnassa entisestään.

Selvityksen kyselyyn vastanneet arvioivat, että turvallisuuteen yhteiskunnassa tällä hetkellä vakavimmin vaikuttavat viisi tekijää ovat vihapuhe, perhe- ja lähisuhdeväkivalta, etniseen tai kansalliseen alkuperään perustuva uhka, häirintä tai rikos, mielipiteen esittämiseen liittyvä uhka, häirintä tai rikos sekä tietoverkkoihin liittyvät uhkat. Vähäisinä uhkina turvallisuudelle arvioitiin liikenne- ja muut onnettomuudet ja tapaturmat sekä yleisen järjestyksen ja turvallisuuden häiriöt.

Haastatelluista on luettelo selvityksessä, melko kattava otos eri toimijoita. Sen sijaan kyselyyn saatiin vastauksia vain noin 50 vastausprosentin ollessa 25. Selvityksestä ei käy ilmi, minkä ryhmien edustajilta ne tulivat. Tietyillä (korostetuilla) tahoilla on varmasti enemmän aikaa ja kiinnostusta osallistua, koska tulokset ovat täysin erilaisia haastatteluihin nähden. Ylivoimaisesti suurin yhteiskunnallinen uhkatekijä on nykyisenlainen laajamittainen humanitaarinen maahanmuutto, mutta tämä vastausvaihtoehto oli jäänyt epähuomiossa kyselystä kokonaan pois.

Henkilökohtaisesti aion jatkaa ja edesauttaa laillisen vihapuheen levittämistä seuraavallakin viisivuotiskaudella.
Oulu is not safe - start deportations.

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 009
 • Liked: 23415
 • Persuhtava keskustelija
Suuri yhteiskunnallinen ongelma on tarve puhua vihaisesti.

Niin käy, kun kansalaisten mielipiteitä ei kuunnella, vaan annettaan hallitsemattoman kehitysmaalaisten maahantunkeutumisen jatkua, vaikka se on meille todella vahingollista.
Roslan M Salih:

"Freedom of speech isn't worth civil war"

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10572
Kun vammaisetkin on onnistuttu(?) haalimaan vihapuheen piiriin niin kait nyt se "aina muodikas" naisvihakin on otettu mukaan ??
Syytöksiä seuranneena vihapuheen levittäjien joukko on onnistuttu aika tarkkaan jo rajaamaan. :roll:

Tää on hyvin viisasta, koska ne tampiot, jotka kyyläävät muita netissä, tietävät nyt tarkkaan, millaisia taka-ajatuksia pitää etsiä telepaattisilla kyvyillä. Mulla alkaa jo keittää näiden kanssa niin pahasti, että yksikin pikkubanni jonkun helkkarin ajatustenlukijan takia voi olla riittävä syy trollata ikibannit jos aikaa vain riittää, enkä ole ihan ainut.

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 13 622
 • Liked: 66307
 • 'Hvis lyset tar os'
Hallinnon kansalaisiinsa kohdistama vihapuhe on ongelma, varsinkin kun sen pohjalta tupataan sorvailemaan kaikenlaisia lakeja ja säädöksiä.

Kyllähän kaikkinaiset ihmisten hiljentämisyritykset, palstojen sensuroinnit ym. tulevat pitkällä aikavälillä pelaamaan itseään vastaan. Valitettavasti silloin ei enää puhuta pelkästään vihapuheesta, vaan tilanne alkaa tuottamaan myös vihatekoja, kun paine ei läydä normaaleja ulospääsykanavia.

Selvää viivytystaisteluahan ahnaisat päättäjämme pelaavat. He ovat eurostoliiton lutkutuksessaan niin syvällä, ettei ulospääsyä enää ole. Ulospääsy vaatisi persujen täydellistä valta-asemaa, josta päästäänkin siihen, miksi heidät pidetään "täydellisessä mediapimennossa".

Vihapuhettakin suurempi ongelma on päättäjistön suoranainen valehtelu omalle kansalle. Valehtelun takia en "sylje" yhdenkään striimaajan päälle, vaan soisin heitä olevan entistäkin enemmän, jotta ihmisten silmät alkaisivat pikkuhiljaa aukenemaan. Striimien viestikin tuppaa kulkemaan pitkälti viidakkorumpujen välityksellä.

"Mitä enemmän, nostatte kohua. Sitä enemmän, lapsenne rakastaa mua!"
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Oma polku- kiveen hakattu!

"Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi."