Kirjoittaja Aihe: 2018-05-31 Selvitys: Vihapuhe on suuri yhteiskunnallinen ongelma Suomessa  (Luettu 214678 kertaa)

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 064
 • Liked: 13891
Lainaus
Tutkimus: Vihapuheesta on tullut kiinteä osa verkon toimintakulttuuria ja sen kitkeminen kokonaisuudessaan on vaikeaa
Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminta
sisäministeriö valtioneuvoston viestintäosasto
20.6.2022 10.30
Lainaus
Suurin osa vihapuheesta tapahtuu nykyään verkossa. Vihapuheen ja verkkovihan lisääntyminen liittyy digitalisoitumiseen ja yhteiskunnallisen keskustelun polarisoitumiseen. Verkkoviha-tutkimushankkeen tavoitteena oli tuottaa tietoa vihapuheen tuottajista ja levittäjistä sekä heidän verkostoistaan ja toimintatavoistaan ja lisätä ymmärrystä heidän toimintansa motiiveista.
Lainaus
Selvitys antaa suosituksia vihapuheen ja häirinnän torjumiseksi
Oikeusministeriö
20.6.2022 10.32
Lainaus
Verkkoviha : Vihapuheen tuottajien ja levittäjien verkostot, toimintamuodot ja motiivit (207 sivua)
Saresma, Tuija; Pöyhtäri, Reeta; Knuutila, Aleksi; Kosonen, Heidi; Juutinen, Marko; Haara, Paula; Tulonen, Urho; Nikunen, Kaarina; Rauta, Jenita (2022-06-20)

https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/handle/10024/164244
Vilkaistaanpa hieman

Lainaus
sivu 30

Viestien lataus Hommaforumilta ei ole onnistunut syksyn 2020 jälkeen
;D
Lainaus
sivu 61

Tietyt alustat suorastaan toimivat vihan vuoksi tai sen ympärillä, sillä koko niiden käyttäjäkunta on sitoutunut ylläpitämään esimerkiksi vihaan, toksisuuteen tai vastakkainasettelujen lietsontaan perustuvaa keskustelua. Ilmapiiri on käyttäjien yhdessä luoma, ylläpitämä ja hyväksymä. Tällaisia verkkovihaa lietsovia ja sitä käyttövoimanaan hyödyntäviä alustoja ovat esimerkiksi monet kuvalaudat, Suomen kontekstissa Ylilauta ja myös maahanmuuton vastustamiseen keskittyvä Hommaforum
Ai jaa :P
Lainaus
sivut 78-79

Aineistossamme näkyy myös, että esimerkiksi Sosiaalidemokraattien poliitikon Husu Husseinin Facebook-päivitykset ovat  keränneet suuren määrän herjauksia.
Miksiköhän :roll:
Lainaus
sivu 130

Haastateltava kertoo kiinnittäneensä huomiota siihen, että vaikka maahanmuuttoon liittyneistä kärjekkäistä keskusteluista ei ole vielä kauaa, nyt on tapahtunut selkeä muutos: keskustelut ovat siirtyneet keskustelufoorumeilta enemmän sosiaalisille verkostosivustoille, joilla niitä käydään yksittäisten ihmisten seinillä tai toisaalta ei-julkisilla alustoilla, pimeän netin puolella. Kun esimerkiksi Hommaforum nousi, se ei ollut hänen mukaansa pelkästään paikka, jossa kaikki olivat yhtä mieltä: osa kävi siellä sentään myös ”vittuilemassa maahanmuuttokriitikoille” taitavasti. Toisaalta haastateltava on pannut merkille, että samat ”pukarit”, jotka ovat Hommassa aktiivisia, näkyvät äänekkäinä myös Twitterissä. Itse hän ei juuri Hommaa enää seuraa, sillä foorumille postatut tekstit ovat turhan pitkiä (TL;DR eli ”too long, didn’t read”) – nykyisin hän seuraa ”samaa paskaa mieluummin pieninä nokareina” Twitteristä.

« Viimeksi muokattu: 20.06.2022, 14:03:14 kirjoittanut qwerty »
"Healthy free speech is when someone says something you don't like" - Elon Musk 04/2022

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 927
 • Liked: 4983
"Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoimintasisäministeriövaltioneuvoston viestintäosasto"

Tuhatyhdeksänsataakahdeksankymmentäneljä.

"Verkkoviha-tutkimushankkeen tavoitteena oli tuottaa tietoa vihapuheen tuottajista ja levittäjistä sekä heidän verkostoistaan ja toimintatavoistaan ja lisätä ymmärrystä heidän toimintansa motiiveista."

Toimintamme ainakin omalta osaltani koostuu yrityksestä ymmärtää, että mitä ihmettä tässä maailmassa tapahtuu? Seuraan säännöllisesti laidasta laitaan eri tavoin painottuvia kanavia, olen puoleni valinnut.

Omasta mielestäni täällä on ihan siistiä toimintaa. Väkivallalla uhkaamisella en ole törmännyt. Mielipiteitä pitää saada edelleenkin esittää.

Minulla ei ole mitään vähemmistöjen tahi eri syntyperän suhteen omaavia ihmisiä kohtaan, kunhan osaavat käyttäytyä lakien ja säädösten mukaisesti.

Tämä edellä viitattu paperi on täysin turhaa jargonia.
« Viimeksi muokattu: 20.06.2022, 14:13:58 kirjoittanut Niobium »
Slava Ukraini.

Tomatoface

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 068
 • Liked: 4731
 • to the maximam!
"Tee työtä jolla on tarkoitus"  :D

Tällä ministeriöllä on muuten edeltäjä:

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Ministry_of_Silly_Walks
https://www.youtube.com/watch?v=eCLp7zodUiI
O tempora, o mores!

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 692
 • Liked: 103288
Lainaus
Hyvin sanottu: Vihapuhe on väkivaltaa, josta hyötyy harva, mutta ilmiötä tutkivat halutaan hiljentää

Vihapuhe vahingoittaa. Se uhkaa sananvapautta ja demokratiaa rajoittamalla osallistumista julkiseen keskusteluun. Miksi vihapuheesta puhuminen ja sen tutkiminen ärsyttää, pohtii nykykulttuurin tutkija, dosentti Tuija Saresma Hyvin sanotussa.
Yle 20.6.2022

Saresma puolustelee sananvapauden rajoittamista kunnon neuvostotyyliin sananvapauden puolustamisella.

Lainaus käyttäjältä: Tuija Saresma
Vihapuhe on tutkitusti vahingollista. Se haavoittaa ja satuttaa kohteitaan, se aiheuttaa traumoja ja fyysisiä ongelmia ja vaikuttaa myös kohteen lähipiiriin. Sitä voi pitää verbaalisena väkivaltana, sillä pahimmillaan se vahingoittaa kohdettaan fyysisen väkivallan tavoin. Vihapuhetta pidetään yleisesti uhkana jopa demokratialle, sillä se – ja jopa pelkkä sen uhka – voi vähentää esimerkiksi vähemmistöjen edustajien osallistumista politiikkaan. Tämä selvisi vuonna 2019 julkaistussa Viha vallassa -tutkimuksessamme.

Väitetyn vihapuheen ei ole havaittu lisäävän todellista väkivaltaa. Esimerkiksi fyysiset viharikokset ovat vähentyneet Suomessa sinä aikana kun vihapuheen on väitetty lisääntyneen jopa "räjähdysmäisesti". Tämä myönnetään myös Saresman porukan tänään julkistamassa selvityksessä, mutta asiasta ei tehdä johtopäätöksiä vaan vaaditaan suoraviivaisesti sensuuria ja ehdotetaan muun muassa "oikaisukoulutusta" (!) sananvapauden käyttäjille.

Lainaus käyttäjältä: Tuija Saresma
Moni suhtautuu vihapuheeseen ilmiönä ja aiheen tutkimiseen väheksyen tai jopa avoimen vihamielisesti. Vihapuheen käsitekin saattaa herättää vastustusta. Vihapuheen tutkijoita mustamaalataan ja maalitetaan sosiaalisessa mediassa. Tutkimustuloksia esitetään tarkoitushakuisesti vääristävässä valossa suuren oppositiopuolueen johtoa myöten. Puolueen toimihenkilö väittää kirkkain silmin, että tutkimuksessamme on laadittu kiellettyjen sanojen lista. Väite alkaa elää omaa elämäänsä. Maan johtavassa päivälehdessä julkaistaan tarkistamatta ”vihapuhehysteriasta” puhuvan haastateltavan virheellinen väite, että vihapuhetutkimuksessamme muka määrittelisimme sanoja kuten ’kyttä’ ja paska’ vihapuheeksi.

Saresma hyökkää kritiikin esittäjiä vastaan, mutta tutkimuksessa tosiaan käytetään poliisin tavoin vihasanalistaa, jonka avulla suodatetaan väitettyjä vihaviestejä. Itse sanoja ei esitetä suoraan kiellettäviksi, mutta muuten Saresma on selvästi sensuurin kannalla. "Vihapuhehysteriasta" ja sananvapauden kapenemisesta puhui Helsingin Sanomien haastattelussa kirjailija, oikeustieteen tohtori Jarkko Tontti (vihr).

Lainaus käyttäjältä: HS 3.12.2021
Oikaisu kello 13.45. Toisin kuin kirjoituksessa aiemmin sanottiin, valtioneuvoston kanslian tilaama selvitys ei leimannut sanoja kyttä ja paska vihapuheeksi. Sanat ovat niin sanottuja ”hälytyssanoja”, jotka voivat olla vihamielistä puhetta.

Lainaus käyttäjältä: Tuija Saresma
Miksi vihapuheen tutkimista vastustetaan? Miksi ajatellaan, että tutkiminen tarkoittaisi sensuuria ja sananvapauden kapenemista? Avaan minua hämmentänyttä asiaa uuden Verkkoviha-tutkimuksemme tulosten kautta.

Varmaankin siksi, että Saresma tutkimuksiinsa vedoten esittää sensuuria ja sananvapauden kaventamista.

Lainaus käyttäjältä: Tuija Saresma
Samantapainen jako soveltuu myös vihapuheen tutkimisen vastustajiin. Ensimmäiseen ryhmään kuuluvat lähettävät satunnaisia häiritseviä, loukkaavia tai väkivaltaisia viestejä sopivalle kohteelle kiivastuttuaan jostakin mediassa. Toinen ryhmä ivaa omissa verkkokeskusteluissaan vihapuhetutkijoita ja akateemista tutkimusta ylipäänsä.

Kolmas ryhmä on tässäkin tapauksessa pieni, mutta vaikutusvaltainen. Ryhmän edustajilla on yhteiskunnallista puhevaltaa. He saavat tilaa valtavirtamediassa tai levittävät viestiään laajalle seuraajakunnalle sosiaalisessa mediassa.

Aggressiivisesta vihapuheen tutkimisen ja siihen puuttumisen vastustuksesta päätellen he kokevat vihapuheen tutkimisen uhkaksi omalle sananvapaudelleen.

Suomessa sananvapaus on laaja ja maailman kärkiluokkaa. Se ei kuitenkaan takaa lupaa vahingoittaa toisia.

Sananvapaus on Suomessa kapeampaa kuin suunnilleen missään muussa länsimaassa, mistä kertovat kymmenet heppoiset kiihotussyytteet ja viimeisimpänä kansanedustaja Päivi Räsäsen syytteet, jollaiset tuskin olisivat mahdollisia muualla.

Lainaus
Vihapuhetta vähättelevät eivät ehkä ole ymmärtäneet, miten haavoittavaa vihapuhe on. Kun sananvapauden puolustajaksi ilmoittautuva enemmistöön kuuluva ihminen ilmoittaa julkisuudessa, että hänelle kyllä saa lähettää vihapostia, ymmärtääkö hän, kuinka pöyhkeää tämän toteaminen etuoikeutettuna ja kulttuurieliittiin kuuluvana valkoisena keskiluokkaisena heteromiehenä on? Haavoittuvassa asemassa olevilla ei ole samanlaista valta-aseman suojaa.

Vihapuheeseen vihaisesti suhtautuminen saattaakin kertoa ihmisen kyvyttömyydestä nähdä yhteiskunnallisia vallan ja alistuksen dynamiikkoja. Vihapuhe on nimittäin vallankäyttöä. Sen vastaisten toimien vastustaminen sananvapauteen naiivisti vetoamalla on vastuutonta.

Sensuurin ja sananvapauden kaventamisen vastustaminen on vastuutonta, koska se on vallankäyttöä?

Saresma ei pysty eikä yritäkään perustella, miksi ns. vihapuhe ja etenkin muissa länsimaissa sananvapauden ilmiselvästi piiriin kuuluva laillinen puhe olisi suurempi ongelma kuin viimeaikainen sananvapauden rajoittaminen Suomessa varsin mielivaltaisilla perusteilla (mm. islamin arvostelusta rankaiseminen).
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 638
 • Liked: 2889
Hallituksen Verkkoviha 20.6.2022 - raportti kertoo. että vihapuhe voi olla ECRI.n mukaan myös kielteisten uutisten edelleen levittämistä netissä. Sitähän täällä hommalla tunnutaan harrastettavan (s. 17):

Lainaus
Euroopan neuvoston rasismin ja suvaitsemattomuuden vastaisen komitean (ECRI) suosituksessa vihapuheeksi kutsutaan - - - Suosituksen mukaan vihapuhetta voidaan levittää ja edistää paitsi sanallisesti, myös kuvin ja muiden ilmauksien avulla. Esimerkki tällaisesta ei-sanallisesta vihapuheeksi luokiteltavasta toiminnasta on tiettyjen kiisteltyjä tai poleemisia aiheita käsittelevien uutisten tai muun materiaalin jakaminen ja linkittäminen niitä välttämättä edes kommentoimatta. Vihapuheen tuottamista voi siis olla myös uutisten aktiivinen, valikoiva levittäminen ja niiden välittämän sanoman toistaminen.

ECRI:n määritelmä on jo vuodelta 2015 eli suuren muuton vuodelta. Erikoista vihapuheessa on myös se, että vihapuhe määritellään sen mukaan, keneen se kohdistuu. Jos esimerkiksi haukutaan niin sanottuja "kantasuomalaisia" (=ikävä HS:n käyttämä etnonationalistinen termi),  niin kyseessä ei ole vihapuhe.  Tämäkin paljastaa, että käsite ei ole poliittisesti neutraali, vaan kehitetty propagandakäyttöön.

Siitä lähtien kun sisäministeriö on ollut vihreiden käsissä, he ovat häikäilemättä muuttaneet sen propagandatoimistoksi, joka tuuttaa jatkuvasti tällaista tavaraa.

« Viimeksi muokattu: 20.06.2022, 17:50:38 kirjoittanut Jorma Teräsrautela »
Älkää työ pojat säästelkö niit sokerloitanne! Myö uijjaan koht.

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 638
 • Liked: 2889
Valtioneuvoston  tuore Verkkoviha 20.6.2022 - raportti muistaa monessa kohdassa Hommaforumia. Tässä erään laadullisen haastattelun antia:

Lainaus
Kun esimerkiksi Hommaforum nousi, se ei ollut hänen mukaansa pelkästään paikka, jossa kaikki olivat yhtä mieltä: osa kävi siellä sentään myös ”vittuilemassa maahanmuuttokriitikoille” taitavasti.

Taitavasti? Nyt saavat Homman Puuha-Pepet ansiotonta arvonnousua tutkijoilta.
Älkää työ pojat säästelkö niit sokerloitanne! Myö uijjaan koht.

Tomatoface

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 068
 • Liked: 4731
 • to the maximam!
Valtioneuvoston  tuore Verkkoviha 20.6.2022 - raportti muistaa monessa kohdassa Hommaforumia. Tässä erään laadullisen haastattelun antia:

Lainaus
Kun esimerkiksi Hommaforum nousi, se ei ollut hänen mukaansa pelkästään paikka, jossa kaikki olivat yhtä mieltä: osa kävi siellä sentään myös ”vittuilemassa maahanmuuttokriitikoille” taitavasti.

Taitavasti? Nyt saavat Homman Puuha-Pepet ansiotonta arvonnousua tutkijoilta.

Onhan tuossa totuuden siemen. Kun ei voi kumota faktoja eikä voi argumentoida älyllisesti niin ainoa mitä voi tehdä on vittuilu.

Pätee toki kaikkeen elämässä.
O tempora, o mores!

duc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 440
 • Liked: 12469
 • Simon Girty, called a white savage.
Suomen Uutisten juttu: https://www.suomenuutiset.fi/hallitus-tilasi-laajan-vihapuheraportin-sukupuolentutkimuksen-dosentilta-joka-vaatii-hiljentamaan-kyseenalaiset-puheenaiheet/

Lainaus
Vihapuheen täsmällinen sisältö jää hämäräksi uudessa laajassa tutkimuksessa, jonka tekijät eivät kykene osoittamaan vihapuheen rajausta, vaan vihapuhe voi olla mitä tahansa, mikä ei miellytä puheen vastanottavaa osapuolta tai yleisöä. Rajaus olisi kuitenkin perusedellytys, sillä oikeusvaltiossa vihapuhetta ei voi määritellä mielivaltaisesti. Tutkimus esittelee myös laajasti toimenpide-ehdotuksia verkkovihan tuottajien ja levittäjien toiminnan vähentämiseksi.


Pääministeri Sanna Marinin (sd) hallituksen tilaama tutkimus Verkkoviha: Vihapuheen tuottajien ja levittäjien verkostot, toimintamuodot ja motiivit julkaistiin maanantaina. Jopa 200 sivun mitalla tutkimuksessa kohteeksi on otettu verkkovihan tuottajat ja levittäjät.

Verkkovihaan osallistujien toimintatapoja ja motiiveja on tarkasteltu teemahaastatteluin, internet-etnografialla ja verkkokyselyllä. Tietoa tuotettiin myös rangaistavan vihapuheen tekijöistä ja heidän verkostoistaan.

Tutkimuksen ytimessä olevaa vihapuhe-käsitettä pyöritellään ja määritellään laajasti, useasta eri kulmasta, mutta selkeää ydinsisältöä vihapuheelle ei kyetä osoittamaan. Tutkimuksen tekijät toisaalta myöntävät itsekin, että vihapuhe on aihe, joka herättää tunteita ja jakaa mielipiteitä, ja käsitteenä vihapuhe on varsin politisoitunut.

- -

Tutkimus päättyy toimenpide-ehdotuksiin, jotka ovat tutkimuksen tekijöiden mukaan moninaisia, koska verkkoviha itsessään on ilmiönä kompleksinen ja monitahoinen.

Toimenpiteillä uskotaan voitavan vaikuttaa erityisesti erityyppisiin verkkovihan tuottajiin ja levittäjiin sekä verkkovihan ennalta ehkäisyyn ja sen vähentämiseen.

Tutkimus vaatii uuden tutkimustiedon tuottamista ilmiöstä, jonka osana verkkovihan tuottajien ja levittäjien ja näiden motiivien laajempi kartoittaminen olisi mahdollista sekä lisäksi muun muassa toimintaohjelmia ja tukimuotoja verkkovihan eri tuottaja- ja levittäjäryhmille.

Vihapuheeseen arvioidaan tutkimuksen mukaan voitavan vaikuttaa myös terapeuttisin vihanhallinnan menetelmin, sillä toimenpiteeksi ehdotetaan myös ympärivuorokautista kriisikeskusta tai keskusteluapua verkkovihan tuottajille ja levittäjille, jossa ajatuksena on tarjota vaihtoehtoinen keskusteluyhteys tai tukea tunteiden hallintaan “kriittisillä” hetkillä. Tämä koskisi erityisesti satunnaisesti ja tunneryöpyssä vihaa tuottavia ja levittäviä henkilöitä.Yhden vihapuhe on toisen moraalisäteilyä.
ὕβρις, νέμεσις, και κριτική

“The greatest thrill is not to kill but to let live.”

James Oliver Curwood, The Grizzly King, 1916.

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 927
 • Liked: 4983
Miten olisi nuorten mielenterveyteen panostaminen moisella toimeliaisuudella? Ei kiinnosta.

Uusia työkaluja keksitään sarjatuotantona, ja taas luodaan uusia virkoja, joissa voi keksiä uusia työkaluja.

"Vihapuheeseen arvioidaan tutkimuksen mukaan voitavan vaikuttaa myös terapeuttisin vihanhallinnan menetelmin, sillä toimenpiteeksi ehdotetaan myös ympärivuorokautista kriisikeskusta tai keskusteluapua verkkovihan tuottajille ja levittäjille, jossa ajatuksena on tarjota vaihtoehtoinen keskusteluyhteys tai tukea tunteiden hallintaan “kriittisillä” hetkillä. Tämä koskisi erityisesti satunnaisesti ja tunneryöpyssä vihaa tuottavia ja levittäviä henkilöitä."
Slava Ukraini.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 044
 • Liked: 45239
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Valtioneuvoston  tuore Verkkoviha 20.6.2022 - raportti muistaa monessa kohdassa Hommaforumia. Tässä erään laadullisen haastattelun antia:

Lainaus
Kun esimerkiksi Hommaforum nousi, se ei ollut hänen mukaansa pelkästään paikka, jossa kaikki olivat yhtä mieltä: osa kävi siellä sentään myös ”vittuilemassa maahanmuuttokriitikoille” taitavasti.

Taitavasti? Nyt saavat Homman Puuha-Pepet ansiotonta arvonnousua tutkijoilta.

Muutenkin noihin haastatteluihin ja lainauksiin voi "muiden sanomina" piilottaa totuuksia ja nimittelyjä, jotka ovat raportin antaman kuvan mukaan sallittua ja oikeaoppista:

Lainaus
Kaikki Elina Izarran ja Katja Tähjän haastattelemat entiset vihapuhujat olivat haastatteluun suostuessaan päässeet irti vihan tuottamisesta. Yhden käännytti rakastuminen omasta näkökulmasta eroavalla tavalla ajattelevaan, toisen kääntymyksen syynä oli raitistuminen ja päihteetön elämä. Kolmas kertoi syyksi pettymyksen idoliinsa, jota ei voinut enää ihailla tämän paljastuttua umpirasistiksi. Hän kertoo, että ei enää voinut perustella itselleen, että tuottaa vihapuhetta puolustaakseen tällaista natsia, jota aiemmin oli kunnioittanut.

Nyt kaikki joukolla rakastumaan vihreisiin naisiin ja jättämään viina pois. Sillä kurin alkaa näkemään umpirasistiset hommalaisetkin oikein kelpo natseina.

Pikavilkaisulla voi tulla tulokseen vain, että hommaforum lienee umpivihaa, mutta punk in finland ja takku.net puhdasta rakkautta.

-i-
« Viimeksi muokattu: 23.06.2022, 08:07:05 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 044
 • Liked: 45239
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Irrotin kommenttini Sanna Marinin Hallitusketjusta, johon otettu Turkkilan twiitti tähän aiheeseen liittyen.Luin tuon ravintoketjuvertauksen ja se oli huono. Siinä suurpedot kehottavat pikkupetoja haaskalle ja harmittomat yllytetään mukaan. Ravintoketjussahan raadonsyöjät hakeutuvat itse haaskalle ja suurpedot eivät kehota ketään syömään. Pitäisi varmaan katsoa sitä lähdettä tuolle ravintopyramidiajattelulle, mikä lienee:
Phillips, Whitney & Milner, Ryan M. (2021). You Are Here: A Field Guide for Navigating
Polarized Speech, Conspiracy Theories and Our Polluted Media Landscape.
Cambridge, Massachusetts: The MIT Press.


En löytänyt tutkimuksesta sanoja "hiljentää kuoliaiksi".

-i-
« Viimeksi muokattu: 23.06.2022, 08:14:22 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Sivulause

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 475
 • Liked: 1166
 • Saatan olla väärässäkin.
Onpa jälleen huuruista kamaa.

Tässä se on nykyhallituksen tutkittuun tietoon pohjaaminen. Tai siis hyvä alku, ehdotan että esimerkiksi

Tieliikenteeseen liittyvissä asioissa päätöksenteon tueksi tarvittava kova data haetaan taloyhtiön hiekkalaatikolta, vruum vruum.

Talouspoliittisissa asioissa asiantuntija löytyy Teksti-tv:n ennustamisen ammattilaisten palvelunumeroista. Haloo, kuka siellä.

Miehet puolustavat kovin ottein pehmeitä arvoja, naiset tuovat keittiön kautta pehmein ottein niin saatanan kovat arvot pöytään että alkaa aikamiehelläkin muodostumaan kylmä söyrinki persauksen ympärille.


L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 660
 • Liked: 4960
Kiinnostuneille tiedoksi, tutkimuksen sivulla 203. liite 1. on tällainen kokoelma ”pahoja sanoja.” En nyt viitsi kopioida sitä tänne, kun en tiedä miten ylläpito suhtautuu.

Mutta onko esim. uskovaiseen viittaava uskis herjaamista? Tai lessu? Minusta esim. helluntailaiset puhuivat itsestään helareina tai hellareina.

Muutenkin näistä listoita tulee mieleen BND-NSA meininki, jossa näitä avainsanoja pyritään yhdistelemään geodataan, IP-osoitteisiin jne.
Let's Go Brandon

totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 91
 • Liked: 342
 • Black Olives Matter
Lainaus
Tutkimusta johtanut dosentti Tuija Saresma kuvailee viestejä tahallaan tai tahtomattaan levittävien roolia merkittäväksi sille, että vihapuhe elää verkossa. Ilman yleisöä ei viesti hänen mukaansa eläisi.

–  Saisimme paljon aikaiseksi, jos pystyisimme pistämään hiljaisemmalle, että hiljennettäisiin kuoliaiksi puheenaiheet, jotka ovat kyseenalaisia, Saresma sanoo.
https://www.suomenmaa.fi/uutiset/olemalla-reagoimatta-voit-vaikuttaa-valtion-vihapuhetutkimus-paljastaa-mika-merkitys-on-silla-etta-rasistisista-viesteista-provosoituu-somessa/

Lainaus
Hyvin sanottu: Vihapuhe on väkivaltaa, josta hyötyy harva, mutta ilmiötä tutkivat halutaan hiljentää
https://yle.fi/aihe/a/20-10002840

Valtiovallan palkkaama Tuija Saresma vaatii toisten hiljentämistä mutta valittaa, että hänet itsensä muka pyritään hiljentämään.

Tällaisia isoja otsikoita on ollut:
Lainaus
Tutkimus: Vihapuheen levittäjät yrittävät rapauttaa luottamusta yhteiskuntaan ja demokratiaan
https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/4681252

Olisiko pikemminkin kysymys siitä, että totuuspuhe vähentää luottamusta mätää järjestelmää, korruptiota ja haitallista politiikkaa kohtaan?

Todellisuudessa kyseinen "tutkimus" on totalitaristinen pamfletti, joka toimii verukkeena sananvapauden tukahduttamiselle.

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 14 020
 • Liked: 22577
Vihapuheeseen arvioidaan tutkimuksen mukaan voitavan vaikuttaa myös terapeuttisin vihanhallinnan menetelmin, sillä toimenpiteeksi ehdotetaan myös ympärivuorokautista kriisikeskusta tai keskusteluapua verkkovihan tuottajille ja levittäjille, jossa ajatuksena on tarjota vaihtoehtoinen keskusteluyhteys tai tukea tunteiden hallintaan “kriittisillä” hetkillä. Tämä koskisi erityisesti satunnaisesti ja tunneryöpyssä vihaa tuottavia ja levittäviä henkilöitä.

Tuosta tulee väkisinkin mieleen, että tämäkin kohta kuulostaa siltä, että punavihreät "vihapuheella" ratsastavat pyrkivät projisoimaan punavihreillä tutkitusti yleiset mielenterveysongelmat muihin. Ei ole sattumaa miksi punavihreät näistä terapiatakuistakin vouhottavat. Toki taustalla voi olla myös halu tarjota punavihreille lisää suojatyöpaikkoja ympärivuorokautisine kriisikeskuksineen.
« Viimeksi muokattu: 23.06.2022, 14:36:27 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 16 379
 • Liked: 23074
Lainaus
"Vihapuheeseen arvioidaan tutkimuksen mukaan voitavan vaikuttaa myös terapeuttisin vihanhallinnan menetelmin, sillä toimenpiteeksi ehdotetaan myös ympärivuorokautista kriisikeskusta..."

Hakematta mieleen nousee kulttuurivallankumous ja uudelleenkoulutusleirit.
Kun sitten tarkemmin ajattelemalla kuitenkin näyttää, että nuohan suhtautuvat vihapuhujiin kuin jotenkin sairastuneisiin, niin siitä johtuu mieleen ajatus, että ovatko terapian tarpeessa enemmän kuitenkin ne jotka näkevät natseja kaikkialla, kuin ne jotka samaiset ihmiset näkevät natseina ?
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 064
 • Liked: 13891
Näin vastataan kritiikkiin oikeaoppisesti
Lainaus
Toinen punainen vaate on sukupuolentutkimus. Se nostetaan aina esille minua maalitettaessa. Sukupuolentutkimuksen epistemologista ja teoreettista sofistikotuneisuutta ei insinööriajatteluun kahliutunut vaivaudu yrittämään ymmärtää, sohii vain sinne tänne hädissään. 2/
Lainaus
Kolmas huomio: taas vedetään täysillä laitaoikeiston pelikirjan mukaan. Maalittamista, vääristelyä, tarkoitushakuista yksittäisten lauseiden irrottamista kontekstistaan, olkiukkoja, populismia. Tietämättömyys kvalitatiivisesta tutkimuksesta ja akateemisen sivistyksen puute. 3/
Lainaus
Lopuksi: arkaan paikkaan osui Verkkoviha-tutkimus voimakkaista reaktioista päätellen. Sovittiin, että tutkimusavustaja kerää nämä viestit talteen (ei ollut kovin vaikea ennustaa, että kuraa tulee). Syntymässä on herkullinen aineisto diskurssianalyysia varten. Kiitos 🍿4/4
Lainaus
Kiitos kaikille kommenteistanne, erityisesti asiallisista. Sellaisten kanssa en jaksa nyt yhtään vääntää, jotka eivät ole edes lukeneet Verkkoviha-raporttia, mutta silti levittävät Suomen uutisten ja Turkkilan tarkoitushakuisia ja valheellisia väitteitä siitä. Hyvää juhannusta!

- konservatiivi-Twitter
- persuporukka
- insinööriajattelu
- akateemisen sivistyksen puute

@Matias Turkkila juttu on mennyt pahasti ihon alle 8)
"Healthy free speech is when someone says something you don't like" - Elon Musk 04/2022

alussaolisana

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 199
 • Liked: 3450
 • 17 v.

Lainaus
insinööriajatteluun kahliutunut 

insinööriajattelu = matemaattinen ajattelu = looginen ajattelu = tieteellinen ajattelu

Mitään tiedettä ilman insinööriajattelua ei minun tietääkseni voi olla olemassakaan. Ei edes kvalitatiivisilla menetelmillä. Pseudotieteissä ja/tai pseudotutkimuksissa toki.

Että tällainen ”tiedehenkilö”.
"Harmageddonin tapahtumapaikka sijaitsee nykyisessä Israelissa Afulan kunnassa (38 900 asukasta) ja sinne voi ajaa valtatie 66:a pitkin. Kunta mainostaa itseään sloganilla "Afula, hauska paikka asua"."

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 044
 • Liked: 45239
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Näin vastataan kritiikkiin oikeaoppisesti
- konservatiivi-Twitter
- persuporukka
- insinööriajattelu
- akateemisen sivistyksen puute

@Matias Turkkila juttu on mennyt pahasti ihon alle 8)

Eikö se ole mairittelevaa, että maahanmuuttokriitikot ovat insinöörejä tai omaavat (huono sana) insinöörimäisen ajattelutavan? Ei ihmekään, että viihdyn hommalla...

Tutkimuksen pääjehu on Tuija Saresma. Arvatkaapa montako kertaa tämä viittaa omiin artikkeleihinsa ja julkaisuhinsa tämän propuskan lähdeluettelossa?

Oikein. 18 julkaisua, joista yhdessä hän on julkaisija ja artikkelin kirjoittaja.

Eli pääjehu käyttää lähteenä 17 omaa artikkeliaan tai julkaisuaan, sekä yhtä julkaisua, jossa hän on ollut julkaisijana ja kelpuuttanut peräti itsensä kirjoittaman yhden artikkelin osaksi omaa julkaisuaan.

Tämä on fakta, sillä niin on kirjoittanut .... minä. Myös tätä on tutkittu, sillä sitä on tutkinut.... minä. Osuvasti tästä kerrotaan artikkelissa, jonka on kirjoittanut .... minä. Myös tämä fakta on tilastoitu ja tilastoja on tulkinnut.... minä. Sitten on vielä tämä täysin uusi näkökohta, joka perustuu netissä esiintyvien ilmiöiden havaitsemiseen, jotka on havainnut.... minä.

 :facepalm:  ÄÄGYH!  :facepalm:

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 203
 • Liked: 4189
 • Mayday, mayday. Maantievirus matkalla pohjoiseen!
Viha kuuluu ihmisen perustunteisiin. Sen vallassa voi tulla sanoneeksi tai kirjoittaneeksi jotain, jota nykyiset sosialistiset lainoppineet ovat päättäneet kutsua vihapuheeksi. Heidän tavoitteensa on kitkeä suomalaisista se vähäkin kapinahenki vallitsevaa ja pahenevaa ajatusrikosten kriminalisointia vastaan.
Todella kammottavaa on sekavaksi tehtyjen lakiemme "korjaaminen". Suurimpana ongelmana yhteiskunnassamme esiintyvän "vihapuheen" suitsimiseen perustettakoon 1000 hlön sensuurivirasto!
Älä iske Tuijaa, Tuija sua huijaa! Persuporukka ei valehtele. Meillä pelaa järki ja kylmä logiikka!
Myönnän tunteneeni vihaa lukiessani "selvitystä".
Tyhmyydelle minä olen vihainen ja äreä kuin rakkikoira; mutta viisaus ei ole kaikille annettu. (A. Kivi)
No shit Sherlock!

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 638
 • Liked: 2889
Hassu, juttu -  Tuija Saresman ja Valtioneuvoston  Verkkoviha 20.6.2022 - raportti luettelee liitteessä joukon tutkimuksessa seulottuja herjaussanoja, mutta jotakin puuttuu.

Listalla ei ole sanoja rasisti, natsipelle, kafiiri, valkoinen mies, siat ja apinat, tsuhna  tai pottunokka. Tutkijat kertovat, että konsultoimme asianomaisia ihmisryhmiä edustavia kansalaisjärjestöjä sen suhteen, puuttuiko herjaussanalistasta oleellisia sanoja. Nämä järjestöt olivat Uskot RY, Students of Colour ja SETA.

Raportissa luvattiin, että "Keskitymme hankkeen tässä osiossa (1) etnisiin vähemmistöihin, (2) uskontoihin sekä (3) sukupuoleen ja seksuaalisuuteen liittyviin viesteihin ja loukkaustarkoituksessa kirjoitettuihin herjaussanoihin."  Kun kyse on vihan levittämisestä, voisi kysyä, miksei tutkijoita kiinnosta missään osioissa väestön enemmistöön kohdistuva viha tai muslimien vihapuhe?

Tällainen on ilmiselvää rotusyrjintää. Kyllä pistää vihaksi.

Älkää työ pojat säästelkö niit sokerloitanne! Myö uijjaan koht.

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 927
 • Liked: 4983
Kiinnostuneille tiedoksi, tutkimuksen sivulla 203. liite 1. on tällainen kokoelma ”pahoja sanoja.” En nyt viitsi kopioida sitä tänne, kun en tiedä miten ylläpito suhtautuu.

Mutta onko esim. uskovaiseen viittaava uskis herjaamista? Tai lessu? Minusta esim. helluntailaiset puhuivat itsestään helareina tai hellareina.

Muutenkin näistä listoita tulee mieleen BND-NSA meininki, jossa näitä avainsanoja pyritään yhdistelemään geodataan, IP-osoitteisiin jne.

Tämä on varsin ongelmallinen juttu. Miten määritellään uskonnollisuus? Kristitty, ortodoksi, hindu, muslimi, ihan mitä vaan. Ateismikin on omassa mielessäni uskomusjärjestelmä.

Samaan aikaan kun yhteiskuntaa ohjataan olematta luokittelematta ihmisiä ihonvärin,  tai kokemansa sukupuolen mukaan, niin maistraatissa on yhä uskonto yhtenä kriteerinä, jonka mukaan meidät lokeroidaan.Slava Ukraini.