UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2018-05-31 Selvitys: Vihapuhe on suuri yhteiskunnallinen ongelma Suomessa  (Luettu 61573 kertaa)

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 742
 • Liked: 9441
 • Puhekin on teko
Narratiivi mitä näillä mittatilatuilla hölynpölyselvityksillä
rakennetaan on 'vihapuhe'<->'maahanmuuttokritiikki'<->'demokratian mureneminen'<->'perussuomalaiset'.


Härskisti pestään mustasta valkoista, koska todellista vääryyttä on se, että yhtä puoluetta ja sen kannattajia viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen leimataan, mustamaalataan, demonisoidaan ja eristetään.

Onhan tämä hyvin härskiä toimintaa. Tosiaan kyse on keksityistä selvityksistä, joihin määritellään mielivaltaisesti sanoja. Tuloksistakin jätetään olennainen osa mediassa huomioimatta.

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 742
 • Liked: 9441
 • Puhekin on teko
Lainaus

Tutkija Tuija Saresma Jyväskylän yliopistosta kuvaa tuloksia huolestuttaviksi.

”On demokratian kannalta iso ongelma, jos edustajat vetäytyvät julkisesta keskustelusta tai jos tietyt ryhmät eivät edes halua asettua ehdolle.”

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006261528.html


Propagandassa on nähty muutaman vuoden ajan selvästi yksi uutuusteema eli viitataan milloin tahansa demokratian vastaisuuteen ja katoamiseen. Facebookin kohdalla tästä on puhuttu eniten ja selkeästi ilmiö on lähtöisin Yhdysvalloista.

Siinä missä ilmiselviin ongelmiin eli mielivaltaiseen sensuuriin ja käyttäjien bannaamiseen ei ole puututtu, niin tässä narratiivissa täysin päästä keksityillä sanalistoilla on pyritty haluamaan sensuurin koventamista.

Lainaus
SISÄMINISTERI Maria Ohisalo (vihr) sanoo, että tutkimus osoittaa, että vihapuheen kitkemiseksi tarvitaan monenlaisia toimia niin poliitikoilta, viranomaisilta kuin medialtakin. Varsinaisia uusia lainsäädäntötoimia Ohisalo ei lupaa, mutta sisäministeriö ja oikeusministeriö valmistelevat parhaillaan viranomaisiin kohdistuvan maalittamisen kriminalisointia.

Keneltä tuli idea tähän ja mistä syystä? Idean esitteli Suomessa parodiapoliisi Keijo Kaarisade. Tosin kun mitä hullumpi idea esitellään vitsinä, niin siitä tulee todellisuutta tietyissä piireissä.

Halla-ahon sanottiin maalittaneen toimittaja Rebekka Härkönen, kun jakoi julkisesti oman kommenttinsa liittyen Härkösen juttuun. Parodiapoliisi Kaarisateen esikuvan Jari Taposen katsottiin tulleen maalitetuksi, kun Taposen omia somepostauksia on käsitelty laajasti ja niille on pilailtu parodian keinoin.

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 434
 • Liked: 1638
 • Pimeä voima
Viharaportin tekijöistä seuraavat kaksi ovat kai varsinaisia mottoreita

Aleksi Knuuttila (YTT)– Helsingin Sanomain säätiön liepeillä elävä vapaa tutkija: ”Suomensisulaisten siiven valloitettua puolueen vuonna 2017 uusoikeistolainen, muukalaisvihamielinen ja salaliittoihin viittaava kuvasto on siirtynyt puolueen reunoilta keskeiseksi osaksi sen viestintää.”

Tuija Saresma FT) - Koneen Säätiön ruokkima naistutkija: ”Käsittelen ajankohtaisia, ahdistaviakin teemoja: vihapuhetta, naisvihaa, muukalaisvihaa, rodullistamista, rasismia. Erittelen ja puran epätasa-arvoistavia prosesseja ja annan välineitä puuttua niihin.”

Muut tekijät: Heidi Kosonen  (MA)  – non-binääristä seksuaalisuutta tutkiva tohtorikoulutettava , Paula Haara (YTM) – hankkeen tilastoasiantuntija, Reeta Pöyhtäri (YTT) - Vihapuheen ja maahanmuuton tutkija

Raportin ongelmana on sen tekijöiden vahva asenteellisuus, joka näkyy menetelmien heikkoutena.

1)   sosiaalisen median ”hälytyssanoihin” ei huolittu fasistia tai natsisikaa - näin vasemmistolainen häirintä jäi luultavasti osittain piiloon

2)   uhkailua ja häirintää mitattiin vastaajan tuntemusten perusteella – ovatko siis naiset yliedustettuina vain suuremman herkkänahkaisuutensa takia?

3)   puoluekohtaisia tuloksia ei haluta antaa – menikö tulokset toisin kuin toivottiin?

Valtioneuvoston vihapuheraportti kuuluu maksaneen 100 000 euroa. Rahat meni taas perussuomalaisten kurittamiseen veronmaksajien kustannuksella, muuta tarkoitusta raportilla tuskin oli.
Älkää työ pojat säästelkö niit sokerloitanne! Myö uijjaan koht.

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 787
 • Liked: 2382
 • Sus siunatkoon
Globaalissa maailmassa sinulla on vain ne oikeudet, joita sinulle milloinkin annetaan milloin miltäkin ylikansalliselta taholta: ylikansalliselta hallinnolta, ylikansallisilta medioilta, ylikansallisilta taloudellisilta toimijoilta. Kuka tahansa voi kuvitella, mikä merkitys tuolla areenalla on jonkin näille tahoille merkityksettömän - tai haitallisen - ihmisen sananvapaudella.

Tai toisinpäin ajateltuna, mikä on meidän äänestäjien yhtenäisyys eli saman mielisyys äänestää ylikansallisesti ja muuttaa ylikansallisia päätöksentekijöitä silloin kun meno ei miellytä. Tästä Kansalainen.fi julkaisi tänää mielenkiintoisen jutun.

https://www.kansalainen.fi/yhdysvaltalainen-professori-ruotsissa-on-kaynnissa-historiallinen-demografinen-kokeilu/

Lainaus käyttäjältä: Kansalainen
Yhdysvaltalainen professori: Ruotsissa on käynnissä historiallinen demografinen kokeilu

[...]
Columbian yliopiston poliittisten tieteiden professori Sheri Berman on tutkinut Ruotsin yhteiskuntaa 1980-luvulta alkaen. Hänen mukaansa Ruotsissa on käynnissä koko maailman mittakaavassa ennen näkemätön yhteiskunnallinen muutos, kertoo Svenska Dagbladet.

Juttu kokonaan linkistä. Viisaita sanoja professorilta. Tosin jäin epäilemään eikö Neuvostoliitto ja muut kommunismia joko kokeilleet tai vielä kokeilevat ole yltäneet Ruotsin saavutuksiin? Ja nyt suuri ja mahtava EUvostoliitto yrittää samaa, mistä paloja.

Lainaus käyttäjältä: HS
KREIKKALAINEN Margaritis Schinas puolusti torstai-iltana komissaarisalkkuaan Euroopan parlamentin kuulemisessa. Schinasin salkun titteli ”eurooppalaisen elämäntavan suojelu” on herättänyt paljon reaktioita etukäteen. Moni on pitänyt nimitystä loukkaavana.

Lainaus käyttäjältä: HS
Europarlamentin vihreiden ryhmän europarlamentaarikko Magid Magid, somaliaktivisti ja entinen Sheffieldin pormestari, piti kärkevän puheenvuoron Schinasin salkun nimestä.

”Nimi on kuin 1990-luvun neofasistien verkkokeskusteluista lainattu. Se on lahja fasisteille ja rasisteille”, hän sanoi.

Lainaus käyttäjältä: HS
[Europ]arlamentaarikkoja mietitytti myös se, ketä vastaan eurooppalaista elämäntapaa puolustetaan.

”Ei ole asetelmaa, jossa on me vastaan he. Näen Euroopan unionin valona maailmassa, josta on tulossa pimeämpi paikka. Haluan käyttää tätä nimeä positiivisesti. Ei meidän pidä pyytää anteeksi arvojamme, pelätä populistien uhkaa niille. Päinvastoin, arvomme pitäisi olla uhka populisteille”, Schinas perusteli.

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 742
 • Liked: 9441
 • Puhekin on teko
Raportin ongelmana on sen tekijöiden vahva asenteellisuus, joka näkyy menetelmien heikkoutena.

1)   sosiaalisen median ”hälytyssanoihin” ei huolittu fasistia tai natsisikaa - näin vasemmistolainen häirintä jäi luultavasti osittain piiloon


Hauskasti jopa sana mustalainen on häirintää. Ottaen huomioon miten suunnilleen mikä tahansa muu sana kelpaa, niin tuo kertoo hyvin asenteellisuudesta.

2)   uhkailua ja häirintää mitattiin vastaajan tuntemusten perusteella – ovatko siis naiset yliedustettuina vain suuremman herkkänahkaisuutensa takia?


Onhan sama ilmiö näkynyt julkisuudessa eli naiset reagoivat helpommin loukkauksiin. Samoin voidaan tulkita mitä ihmeempiä asioita loukkauksina, vaikka yksikään mies ei reagoisi niihin mitenkään, eikä miesten kohdalla otettaisi samoja asioita kovin vakavasti.

Toki jotkut naiset voivat saada hyvin vihamielistä palautetta. Naiset saavat helpommin julkisuutta, joka voi vaikuttaa palautteen määrään.

3)   puoluekohtaisia tuloksia ei haluta antaa – menikö tulokset toisin kuin toivottiin?

Tuolla ylempänä oli jotain tietoja puoluetaustoista eli enemmistö uhkailusta olisi kohdistunut konservatiivipuolueisiin kokoomukseen, perussuomalaisiin (miten kristilliset?). Toki tutkimuksesta voisi nostaa tännekin mielenkiintoisia kohtia.

---

Pidempään on ollut trendi, että näillä mielivaltaisilla sanalistoilla ja tutkimuksilla halutaan kohdistaa hyökkäys lähinnä yksiä tahoja kohtaan ja vaatia sen nojalla kovempaa sensuuria ja sopivia sensuurilakeja läpi.

Julleht

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 492
 • Liked: 878
Postaanpas tänne kun liittyy aihepiiriin ja tuli vastaan:

Lainaus käyttäjältä: Kaleva
Tom Packalén on sydämeltään edelleen poliisi – Kipinä politiikkaan tuli työstä: "Poliisi tietää parhaiten, missä to­del­li­suu­des­sa kansa elää"
Kansanedustaja Tom Packalén sanoo palaavansa vielä entiseen ammattiinsa.

Politiikka alkoi kiinnostaa Tom Packalénia (ps.) 2009, kun hän oli toiminut muutaman vuoden Helsingin poliisilaitoksella yleisjohtajana.

– Poliisi tietää parhaiten, missä todellisuudessa kansa elää. Se ei vastannut lainkaan eliitin puhetta. Jos oli ongelmia, ne lakaistiin maton alle. Minulla oli sellaiset suitset suussa, etten saanut tiedottaessani poliisin asioista kertoa, miten ne ovat. Se turhautti, Packalén muistelee.

Niihin aikoihin hän äänesti vielä kokoomusta, mutta pettyi puolueeseen Alexander Stubbin noustua johtaviin asemiin ”ylimielisine puheineen”. Packalén valitsi perussuomalaiset ja asettui ehdolle vuoden 2011 eduskuntavaaleissa.

Läpimenoa helpotti edellisenä syksynä saatu näkyvyys Ylen Finnautti-ohjelmassa. Siinä testattiin viisi hyväkuntoista suomalaista sen selvittämiseksi, miten he pärjäisivät avaruudessa.

[...]

Packalénin yritys Utopia Analytics on erikoistunut tekstin analysointiin, ja sen päätuote on moderaattori, joka poistaa vihapuhetta sosiaalisessa mediassa. Yrityksen asiakkaita Suomessa ovat muun muassa Suomi24 ja Iltalehti.

Packalén yritti haastaa Ilta-Sanomien toimittajan Timo Haapalan kunnianloukkauksesta tämän nimitettyä häntä ”Tehtaankadun mieheksi”. Syytettä ei nostettu, ja Packalénkin luopui jutusta. Hänen mielestään kyseessä oli epäasiallinen klikkijournalismi.

[...]
https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/tom-packalen-on-sydameltaan-edelleen-poliisi-kipina-politiikkaan-tuli-tyosta-poliisi-tietaa-parhaiten-missa-todellisuudessa-kansa-elaa/828000/

Voinpahan kuvitella, että löytää boldatun asian edestään mikäli päätyy vihapuheesta jotain sanomaan. Put your money where you mouth is jne.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 555
 • Liked: 606
Tutkimukset ja tutkijat ovat nyt kova sana, syöttävät ohjeita oikeusviranomaisille, Itsekkin tutkijana kahdessa valtion laitoksessa toimineena, tosin kovien tieteiden alueella, pidin näitä mutumatukyselytutkimuksia alkuun huuhaana. Nyt pidän niitä vaarallisina. Pannaan kansa pelkäämään sanomisiaan. Sananvapaus koskee enää härskiä propagandaa, jota vihervasemmiston maanpetturit levittävät. Sensuuri on todella suuri yhteiskunnallinen ongelma Suomessa.

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 742
 • Liked: 9441
 • Puhekin on teko
Olisi mielenkiintoista tietää miten merkittävästi aikaa kuluu poliiseilta ja oikeuslaitokselta näihin vähäisiin vihapuhetutkimuksiin (ja mistä muusta poliisityöstä se on pois), kun tutkintapyyntöjä lähetetään ympäri Suomea ja tehdään lukuisia poliisikuulusteluja. Sen jälkeen oikeuteen ja tuntien oikeustaistelun jälkeen tuomitaan syylliseksi.

Julkisuudesta saadun käsityksen mukaan valtaosa näistä tapauksista vaikuttaa hyvin lieviltä. Joku yksittäinen henkilö on kirjoittanut yhden tai useamman somekirjoituksen ja niistä on lähtenyt ilmoitus poliisille. Kirjoitukset menevät tutkintaan, vaikka niillä ei olisi kuin pari lukukertaa.

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 742
 • Liked: 9441
 • Puhekin on teko
Yle Politiikkaradio: Päättäjiä yritetään painostaa verkossa. Tutkimus paljasti vihapuhetehtailun
https://areena.yle.fi/1-50292916

Tutkijat selittävät tutkimustaan. Tulee vahva äärifeministinen vivahde.

Jos tässäkin yhteydessä puhuttiin miesten olevan merkittävästi suurin ryhmä tutkijoiden omien sanalistojen kautta vihapuheen viljelijöinä, niin ensimmäiseksi tuli vastausvaihtoehdoksi "ehkä kyse on miesten syrjäytymisestä... ja valta-aseman muutoksesta maahanmuuton seurauksena". (ei sanatarkkoja lainauksia tekstissä)

Todennäköisesti miesten määrä on merkittävästi suurempi poliittisissa keskusteluissa ja palautteen antajina päättäjille.

Lainaus
tutkija: "Somebannien mm. ministereiden someseiniltä nähdään olevan meriitti... Niillä ylpeillään netissä".
"Mennään jahtaamaan ministereitä sisäänkäyntien luo ja jos ei heti saada vastausta epämääräisiin väitteisiin niin se on merkki että siinä se juoksi minua pakoon nyt.. Pelkääminen ja alistuminen onmeriitti."

Tällä viitataan suoraan Reformi-studion Panu Huuhtasen viimeaikaiseen tapaukseen, kun meni kysymään julkiseen vihapuhetapahtumaan menevältä sisäministeri Ohisalolta, että onko hän kuullut Tiina Keskimäen pressipassin ryöstöstä ja poliisien kaltoin kohtelusta Tiinaa kohtaan? Ohisalo ei vastannut mitään, vaan juoksi nopeasti tilaisuuteen. Tuota aiemmin paikalle saapui Vihapuhepoliisin nykyjohtaja Pekka Hätönen, joka vastaili kysymyksiin asiallisesti.

Miksi kysymykset tehtiin tilaisuuden ulkopuolella? Tämä johtui yksinkertaisesta syystä eli tilaisuuden väitettiin olevan täynnä.

Lainaus
Toimittaja: Soldiers of Odin, Rajat Kiinni, Jotain Rajaa... Mikäs tämä Jotain Rajaa on? Tutkija: Ei me oikein tiedetä... Mutta tavoitteena on vähentää julkisen vallan luottamusta ja heikentää demokratiaa... Viime aikoina on joutunut poliisikin kohteeksi...


Mitenkä nämä ryhmät liittyvät vihapuheeseen vai ovatko ne osallisena siihen?  Entäs kaikki epämääräiset turvapaikka-aktivistit, jotka ovat piilotelleet laittomasti maassa olevia henkilöitä ja hyppineet poliisiautojen eteen estäen viranomaistyötä? Esimerkiksi SoO järjestö sanoi tekevänsä tarvittaessa yhteistyötä poliisin kanssa eli ilmoittaisi rikoksista ensin poliisille.

Poliisin vetäminen mukaan touhuun on hyvä osoitus siitä poliittisesta näkemyksestä mikä tähän liittyy. Poliisijohtajana Jari Taponen vaatii terroristeja peruskouluun oppimaan suvaitsevaisuutta ja vähättelee kaikin mahdollisin tavoin julkisesti maahanmuuttajien osallisuutta mihinkään rikoksiin. Tämä herättää laajassa joukossa ihmetystä, huvittuneisuutta ja ärtymystä, niin asiat käännetään niinkuin vika olisi näissäihmettelijöissä, ei Taposen omassa toiminnassa.

Lainaus
naiset ovat seksualisoinnin kohteena ja sukupuolivähemmistöt...


Tämä on kestoaihe. Vaikeaa kommentoida, koska ulkonäköä haukutaan usein turhan takia, mutta tätä tapahtuu suunnilleen kaikkien kohdalla ja kaikissa tilanteissa. Lisäksi mediat nostavat varsinkin naisten ulkonäköä esiin ja usein tämä kiinnostaa ensisijaisesti naisia.

Twitteriä en erikoisemmin seuraa, mutta mitä tulee ulkonäön kommentointiin vaikka muissa poliittisissa someyhteyksissä, niin kokonaisuutena se tuntuu vähäiseltä. Ilmiönä tuo voi silti korostua, koska varsinkin naiset voivat kokea sen kovemmin. Miesten kohdalla harvoin otetaan suuremmin itseensä edes törkeimpiä loukkauksia.

Lainaus
Vihreiden ja vasemmistoliiton päättäjät kohtasivat vihapuhetta useammin keskimäärin tutkimuksen mukaan

Mitenkäs sitten kokoomuksen poliitikot nousivat ykköseksi?

Lainaus
Perussuomalaisia ei pitäisi syyllistää kaikesta

Vaikka kohde on selvä, niin ei liioitella.

Lainaus
Veronkorotukset polttoaineen hinnoissa ovat osa ilmastonmuutosta vastaan kohdistuvaa taistelua


Mikäpä ei olisi...

Lainaus
maahanmuuttajia epäillään ensimmäiseksi jokaisesta rikoksesta


Johtuisiko korostuneesta määrästä?

Lainaus
Voidaanko sanoa, että vihapuhe heikentää demokratiaa? Tutkijat: KYLLÄ. Kaventaa julkiseen puheen kenttää ja esimerkiksi etnisiä vähemmistöjä on vaikeaa rekrytoida edustajiksi.. Niin eihän se edusta koko Suomea... Kaikki eivät uskalla avata ääntään.

Hieman tuntuu kuin tässä mentäisiin toiseen todellisuuteen eli samaan aikaan kun yhä enemmän on näkyviä etnisten vähemmistöjen edustajia median kautta esillä (puhutaan prosentuaalisesti aika isosta lukemasta suhteellisesti), niin sitten ei ajatella olevan tarpeeksi...

Missään vaiheessa ei käynyt ilmi, että kyse olisi minkäänlaisesta lain rikkomisesta, vaan mystisestä negatiivisesta/ärsyttävästä/epämiellyttävästä palautteesta, joka voidaan tulkita yksilöllisesti mitä erikoisemmin tavoin.

Nykyisin vielä eletään omanlaisessa absurdanistaniassa, niin mitä enemmän etnisiä vähemmistöjä näkyvissä rooleissa huutelemassa mitä mieleen juolahtaa = enemmän vihapuhetta ja enemmän yhteiskunnan resursseja sitä varten.

Lainaus
Voidaanko vihapuheella tehdä jotakin? Tutkija: Kunnille lisää resursseja.
Tutkija:Sukupuolen lisääminen koventamisperusteeksi.
Tutkija: Pitäisi resursoida poliisien ja viranomaisten koulutukseen...


Tämä on hyvin huolestuttava piirre, miten yhä enemmän laitetaan julkista rahaa tämmöisiin äärifeministitutkijoihin, jotka ajavat täysillä omaa epätasa-arvoista ja järjenvastaista ideologiaa koko valtion ylimmän johdon tukemana ainoastaan sen takia, että saataisiin kitkettyä poliittiselta kentältä pois vääränlaiset mielipiteet.

Poliisin resurssipula näkyy kaikkialla muualla, paitsi vihapuhepoliisissa, jonka asiat hoidetaan kiireellisesti oman erikoisyksikön johdosta.

Huom. ei sanatarkkoja lainauksia tekstin lainauksissa, lähinnä on pyritty ottamaan yleisesti sanomisen idea esiin.
« Viimeksi muokattu: 10.10.2019, 23:21:50 kirjoittanut nollatoleranssi »

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 742
 • Liked: 9441
 • Puhekin on teko
Mistä nämä tutkijat ovat saaneet idean sukupuolen määrittämisestä koventamisperusteeksi...

Viharikoksesta tuomitun Vehkoon oma järjestö ehdotti ideaa ja nyt nämä sekoilijakaverit jatkavat idean esiintuomista.

Lainaus

Feministisen ajatushautomon ehdotus verkkovihaan: Sukupuoli rikoksen koventamisperusteeksi

21.11.2017 klo 11:06
Muun muassa Rosa Meriläisen johtama ajatushautomo järjestää kiroiluillan, jossa puretaan ”patriarkaatin aiheuttamat paineet muiden feministien seurassa”.
Feministisellä ajatushautomo Hatulla on konkreettisia ehdotuksia verkkovihan suitsimiseksi.
Hattu on käynnistänyt verkkosivuillaan ja sosiaalisessa mediassa verkkovihan vastaisen kampanjan.
Hatun mukaan sukupuoli tulee lisätä rikoslakiin viharikosten koventamisperusteeksi.
Entisen kansanedustajan, kirjailija Rosa Meriläisen, tutkija Saara Särmän ja toimittaja Johanna Vehkoon johtaman ajatushautomo Hatun mukaan sukupuoli tulee lisätä rikoslakiin viharikosten koventamisperusteeksi

- Nykytilanteessa naisiin ja naisoletettuihin kohdistuva sukupuolittunut verkkoviha jää usein tutkimatta, koska sukupuoli ei ole rikoslain mukainen koventamisperuste.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/201711212200547899

sancai

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 254
 • Liked: 1079
^Lopputulos olisi, että kaikkia muita paitsi valkoista heteromiestä kohtaan tehdyt rikokset ovat "viharikoksia", eli käytännössä valkoinen heteromies uhrina on tuomion alentamisperuste.

Kyrsii kyllä ihan sikana tämä todellisuudesta vieraantuneiden uusmarxistien maailma. Tunteet ja motiivit nähdään oikeita tekoja todellisempina, koska ne määrittävät narratiiveja ja rakenteita ja blaablaa. Jos joku ryöstää, hakkaa tai murhaa minut, niin ihan helvetin sama se on minulle, mikä hänen motiivinsa on. Lopputulos on sama. Miksi ihmeessä eri motiivein tehtynä samasta teosta pitäisi tulla eri rangaistus?

Tuulenhenki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 333
 • Liked: 4496
 • Saatanantaja, enkelintäjä
"Naisoletettu", "sukupuolittunut", "rodullistettu", "verkkoviha"... keksityillä termeillä yritetään tahallaan hämärtää itse asiaa ja myöskin muokata muka tieteelliseksi sellaista, mikä on kokemus- ja tunneperäistä. Yliopistossa opetettiin ennen kovia tieteitä; nykyään ns. pehmotieteet ovat omineet tieteen tavan puhua asioista ja pehmotieteet vaikuttavat puppugeneraattorinsa vuoksi oikeilta tieteiltä.

15 vuotta sitten tällaiset sanat löytyivät Pahkasiasta. Nyt ymmärrän, miksi Pahkasika lopetti.
Don't despair
Show no fear
Life your life without regrets


"No one should ask you for the name of the one
who tells the story." - Blind Guardian

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 969
 • Liked: 19233
^Lopputulos olisi, että kaikkia muita paitsi valkoista heteromiestä kohtaan tehdyt rikokset ovat "viharikoksia", eli käytännössä valkoinen heteromies uhrina on tuomion alentamisperuste.

Kyrsii kyllä ihan sikana tämä todellisuudesta vieraantuneiden uusmarxistien maailma. Tunteet ja motiivit nähdään oikeita tekoja todellisempina, koska ne määrittävät narratiiveja ja rakenteita ja blaablaa. Jos joku ryöstää, hakkaa tai murhaa minut, niin ihan helvetin sama se on minulle, mikä hänen motiivinsa on. Lopputulos on sama. Miksi ihmeessä eri motiivein tehtynä samasta teosta pitäisi tulla eri rangaistus?

Kuten olen moneen kertaan todennut, on ainakin omaan silmään vasemmisto"suvaitsevaisella" logiikalla ihan vakaa muotonsa: mikään teko, silloinkaan kun se kohdistuu henkeen, terveyteen tai omaisuuteen ja näin on kyseenalaistamattomasti uhrillinen rikos ei ole itsessään rikos (koska sitä voi pitää jonkin sortin "hätähuutona" kun sitä tarpeeksi ruoditaan), mutta jokainen väärä sana, ajatus tai motiivi on anteeksiantamaton ajatusrikos koska se loukkaa pyhintä, nimittäin päätettyä valtioideologiaa vastaan ja tuomion moisesta täytyy olla armoton ja peruuttamaton.

Tässä mielessä kaikki "hyvät" ihmiset ovat suoraan Stalinin ideologisia perillisiä. Ainakaan ajatukselta ei voi välttyä omasta näkökulmasta jonka mukaan mikään ajatus tai mielipide ei itsessään voi olla (EDIT: lainsäädännön tulkinnan tasolla) väärä, mutta jokainen fyysinen toisen perusoikeuksia loukkaava teko on tuomittava ilman mitään muttia tai metafyysisiä ideologiaan tai ideologisesti kehystettyjä esim. syntyperäpohjaisia tulkintoja.
« Viimeksi muokattu: 11.10.2019, 08:27:09 kirjoittanut foobar »
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 336
 • Liked: 21144
"Naisoletettu", "sukupuolittunut", "rodullistettu", "verkkoviha"... keksityillä termeillä yritetään tahallaan hämärtää itse asiaa ja myöskin muokata muka tieteelliseksi ...

15 vuotta sitten tällaiset sanat löytyivät Pahkasiasta. Nyt ymmärrän, miksi Pahkasika lopetti.

TV7:lla tuli 5-10 vuotta sitten jenkkiläisiä tv-elokuvia, joissa juoni karkeasti oli se, että elettiin lopun aikoja ja rajut puhdistukset olivat käynnissä, VIHAAJIKSI syytettyjä ihmisiä jahdattiin, heidän elämäänsä vaikeutettiin kaikin tavoin, ja näitä ns. vihaajia teloitettiin.

Noihin aikoihin toki itse hommalaisena ja asioita seuraavana henkilönä tiesin termin ”vihapuhe”, mutta muutoin noiden TV7:n elokuvien maailma tuntui silloin kovin lapselliselta, epäuskottavalta ja juonenkäänteet tuntuivat tönköiltä.

No, sen koommin on vettä virrannut Niilissä, Mississippissä ja Kemijoessa, ja nykyään uutisia lukissa tulee monesti mieleen nuo elokuvat kun tätä kiihtyvää vihameuhkausta ns. mediasta seuraa. Meininki elävässä elämässä alkaa hiljalleen olla sama mitä oli niissä halvalla tuotetuissa tvseiskan leffoissa.


e: kirjvirh korjattu
« Viimeksi muokattu: 11.10.2019, 08:46:37 kirjoittanut Emo »

Vasarahammer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 011
 • Liked: 2481
 • Ampuu puskasta
  • The hammer's gonna bring you down
Kristitty voi tulkita merkiksi lopun aikojen alkamisesta esim. sen, että Raamattua siteeraamalla päätyy poliisin esitutkintaan. En olisi voinut kuvitella tällaista mielettömyyttä vielä 20 - 30 vuotta sitten.
"The trouble with our liberal friends is not that they're ignorant; it's just that they know so much that isn't so." -Ronald Reagan

Tuulenhenki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 333
 • Liked: 4496
 • Saatanantaja, enkelintäjä
TV7:lla tuli 5-10 vuotta sitten jenkkiläisiä tv-elokuvia, joissa juoni karkeasti oli se, että elettiin lopun aikoja ja rajut puhdistukset olivat käynnissä, VIHAAJIKSI syytettyjä ihmisiä jahdattiin, heidän elämäänsä vaikeutettiin kaikin tavoin, ja näitä ns. vihaajia teloitettiin.
Tulee mieleen leffa nimeltä Equilibrium (vuodelta 2001 tai niiltä main), jossa ihmiset pakotettiin valtion toimesta lääkitsemään itsensä tunteettomiksi pökkelöiksi ja kaikista tunteista sekä tunteisiin vetoavien esineiden hallussapidosta rangaistiin kuolemalla. Siinäkin mainittiin monta kertaa termi "hate crime", joka siis oli peitenimi vallitsevaa systeemiä kritisoiville tai kaatamaan pyrkiville teoille ja/tai sanoille. Hate crime = viharikos = vihapuhe.

Sori OT, takaisin asiaan.
Don't despair
Show no fear
Life your life without regrets


"No one should ask you for the name of the one
who tells the story." - Blind Guardian

Juffe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 027
 • Liked: 2100

Lainaus

Feministisen ajatushautomon ehdotus verkkovihaan: Sukupuoli rikoksen koventamisperusteeksi

21.11.2017 klo 11:06
Muun muassa Rosa Meriläisen johtama ajatushautomo järjestää kiroiluillan, jossa puretaan ”patriarkaatin aiheuttamat paineet muiden feministien seurassa”.
Feministisellä ajatushautomo Hatulla on konkreettisia ehdotuksia verkkovihan suitsimiseksi.
Hattu on käynnistänyt verkkosivuillaan ja sosiaalisessa mediassa verkkovihan vastaisen kampanjan.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/201711212200547899

Hmm. Feministinen ajatushautomo siis koki tarpeelliseksi järjestää kokoontumisen, jossa puretaan paineita kiroilemalla - eli ilmaisemalla vihaa. Ja samaan aikaan tehdään ehdotuksia verkkovihan hillitsemiseksi.  Tuleeko heille mieleen, että ehkä verkkoviha toimii myös paineenpurkukeinona? Olisiko ratkaisu verkkovihaan se, että järjestettäisiin kiroiluiltamia jossa kansalaiset pääsevät purkamaan poliitikkojen, hörhöfeministien , puolueellinen median sun muiden ketutuksen lähteiden aiheuttamia paineita?
 "Muumin patriarkkasetämiehet / hemulin femakkoakat!" verkossa kirjoitettuna paha, mutta livenä kasvotusten lausuttuna hyvä?

newspeak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 725
 • Liked: 5759
Kristitty voi tulkita merkiksi lopun aikojen alkamisesta esim. sen, että Raamattua siteeraamalla päätyy poliisin esitutkintaan. En olisi voinut kuvitella tällaista mielettömyyttä vielä 20 - 30 vuotta sitten.

Tulipa tästä jostain syystä mieleen kristittyjen vainot Rooman valtakunnassa. Vainot itsessään ovat laaja aihepiiri itsessään, mutta vainojen syistä voisi tässä yhteydessä mainita kristittyjen vainoamisen ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä rauhan ja järjestyksen ylläpitämiseksi, sillä nuo kaksi asiaa olivat laajassa imperiumissa tärkeitä. Kristittyjen ei siis tarvinnut tehdä mitään väärää - ja uskon perusluonteen huomioiden se olisikin outo ajatus, että olisivat tehneet - mutta muut tahot saattoivat reagoida kristittyihin hyvinkin aggressiivisesti ja väkivaltaisesti. Kristittyjen rankaiseminen oli siis hallinnon taholta helppo ratkaisu verrattuna todellisiin vääryyksiin puuttumiseen levottomuuksien ehkäisemiseksi ja niiden lopettamiseksi.

Syyttömän rankaisu on myös vihapuhekeskustelun ytimessä. Ihmismielessä täytyy olla jotain syvästi kieroutunutta, että tätä menettelyä pidetään oikeutettuna vielä kuluvana vuonna.
"Onko paavi kristitty?" "Ei."

Miniluv

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 31 030
 • Liked: 12443
 • Mode EVP. 1/949jkl #propelipää

Mitenkä nämä ryhmät liittyvät vihapuheeseen vai ovatko ne osallisena siihen? 

Jotain rajaa ei ole tehnyt muuta kuin ne kaksi miekkaria buonna 2015, joten emme ole olleet osallisina vihapuheen tuottamiseen.
"Luulisi että tähän ikään mennessä olisi edes jotain tajunnut elämästä ja yhteiskunnasta." Rosa Meriläinen, HS 30.9.2014

Viestistäsi tulee minulle ilmoitus, jos kirjoitat tekstiin @Miniluv. Tai laita yksityisviesti.

Näkkileipä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 384
 • Liked: 403
Jos kerta vihapuhe on niin suuri ongelma, niin eikös se ongelma poistu sillä, että vihapuheisiin ei enää reagoitaisi lainkaan, ei tuomittaisi oikeudessa, eikä myöskään media uutisoisi lainkaan vihapuheesta. Silloin vihapuheen teho ja vaikutus olisi mitätöntä. 
« Viimeksi muokattu: 13.10.2019, 17:48:39 kirjoittanut Näkkileipä »
Sananvapaus kuuluu kaikille, eikä vain niille jotka ovat kanssani kaikesta samaa mieltä.