UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2018-05-31 Selvitys: Vihapuhe on suuri yhteiskunnallinen ongelma Suomessa  (Luettu 109367 kertaa)

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 423
 • Liked: 21553
 • Ego sum Spartacus
Jos tämä Kansan Uutisten bloggaajan Tino Lintusen kirjoitus ei ole vihapuhetta ja kiihottamista kansanryhmää kohtaan niin mikä sitten on?

Lainaus
SOSSU-TATUN ENO, YRITTÄJÄ-EINO: HALUAN TAPPAA KÖYHIÄ!

Iltapäivälehdistön käsiteltyä Sossu-Tatuna tunnetun henkilön elämää, sain yhteydenoton Tatulta. Hän halusi antaa tarinaansa toisenkin näkökulman ja vinkkasi ottamaan yhteyttä äitinsä veljeen, joka on maakunnassaan tunnettu yrittäjä ja paikallispolitiikan vaikuttaja. Pitkän harkinta-ajan jälkeen Tatun eno, jota kutsun jatkossa Yrittäjä-Einoksi, päätti antaa haastattelun, jossa puhutaan asioista niiden omilla nimillään.

Yrittäjä-Eino, mitä kuuluu suomalaiselle yrittäjälle tänä päivänä?

Ei kuulu hyvää. Vaikka hallitus on tehnyt joitakin oikeasuuntaisia päätöksiä, uudistukset ovat jääneet puolitiehen. Ennen hallituksen muodostamista pyrkimyksenä oli pääoman kiihtyvä kerääminen pääomalle, mutta tulonsiirrot kohdentuvat edelleen aivan liiaksi alimmille tuloluokille. Tämä näkyy, anteeksi nyt kun sanon suoraan, siinä, että nälkäkuolemista ei ole raportoitu laajempana ilmiönä.

Ahaa. Haluatte siis köyhimpien kuolevan puutostiloihin?

Tämä voi kuulostaa kylmältä, mutta kyllä. Meillä ei ole varaa pitää yllä nykyisenkaltaista järjestelmää, jossa huono-osaisimpia roikutetaan mukana väkisin. Lääketieteessä aivokuolema ratkaistaan irrottamalla töpseli seinästä, mutta hyvinvointiyhteiskunnassa taas on totuttu tuijottamaan liikkumattomia aivokäyriä jopa sukupolvesta toiseen. Tällainen kehitys pitää katkaista. Jollakin pitää olla rohkeutta vetää töpseli irti ja antaa heikoimman aineksen mennä.

Kuulostaa tosiaan aika kylmältä. Eikö ihmisiä pitäisi ennemmin tukea ja auttaa?

Perkele, tomaatti tuottaa hedelmää, kun sitä tuetaan, mutta ihminen kehittää tukikepeistä itselleen uusia raajoja. Tuen ennemmin kasviksia, kuin kasvina eläviä ihmisiä.

Eli järjestelmä ei mielestänne toimi. Millaisessa yhteiskunnassa haluaisitte nykyisen sijaan elää?

Ihmisen pitää tehdä työtä! Yhteiskunnan pitäisi olla kuin kuhiseva muurahaispesä, jossa kukaan ei loju turhaan paikoillaan.

Paitsi kuningatar?

Tuo on teidän kommunistien ainainen valituksen aihe. Ison kuvan sijaan takerrutte aina niihin yksittäisiin kuningattariin.

Puhutte mielellänne työstä. Kuinka paljon itse työskentelette?

Kyllä, työ on lempiaiheitani. Tällä hetkellä työskentelen maltillisesti verrattuna ympäripyöreisiin päiviin aloittelevana yrittäjänä.

Mitä se tarkoittaa?

Koska Suomen ilmapiiri on niin demarimyönteinen, vietän talvet Thaimaassa sukellellen. Kesälomani vietän Suomessa.

Mutta entäs se työskentely?

Entäs, entäs… Minulla on alaiset sitä varten.

Ahaa… Millä mielellä olette muuten seuranneet sisarenpoikanne Tatun elämästä käytyä keskustelua?

Se poika on kyllä… Annoin sille mahdollisuuden tehdä työtä eräässä marjayrityksessäni. Tarjosin pojalle tuplasti parempaa tuntipalkkaa, kuin mitä maksan ahkerimmille ulkomaalaisille. Poika nauroi 4 euron tuntipalkalle ja katsoi minua kuin tuntematonta ulostekokkaretta kengänpohjassa. Suomalainen nuoriso on pilalla! Se on kommunistidemareiden syytä!

Eli olette yrittäneet auttaa Tatua. Sanoitte aiemmin edellä, ettette panisi pahaksenne, vaikka ihmiset alkaisivat maassamme kuolla nälkään. Tarkoititteko todella sitä?

Kyllä. Me emme saa talouden rattaita pyörimään, emmekä ratkaistua epätasapainoista huoltosuhdetta, ilman kovia päätöksiä. Enkä itse asiassa halua odotella luonnon luonnottoman hidasta etenemistä, vaan vaadin asiassa aktiivisia toimia.

Mitä tarkoitatte käytännössä?

Meidän on vauhditettava luonnollista prosessia.

Haluat siis tappaa ihmisiä?

Kyllä. Talouden näkökulmasta alimmat tuloluokat ovat vain menoeriä. Näillä ihmisillä ei ole yhteiskunnan kannalta mitään arvoa. Olen tullut siihen johtopäätökseen, että humaanein ratkaisu on heidän lopettamisensa. Olen tehnyt laskelmia, että jo 100 000 sairaimman ja köyhimmän suomalaisen kärsimyksen päättäminen…

Anteeksi, mutta eikö tämä nyt kuulosta absurdilta?

Ei ollenkaan. Tehokkaissa laitoksissa homma käy kuin tanssi.

 

*********

 

Toimittajan huomio

Yrittäjä-Einon haastattelu uusimaalaisella ketjuhuoltoasemalla jatkui läsnäollessani vielä noin tunnin verran Einon tunteikkaana monologina. Hienotunteisuuden vuoksi en kokenut tarpeellisena kuvata yksityiskohtaisesti Yrittäjä-Einon tarkkaan mietittyjä ajatuksia kansalaisten elämän päättämisestä. Istuessamme huoltoaseman nurkkapöydässä Einon luento keräsi ympärillemme joukon nyökytteleviä miehiä, joista useat kertoivat olevansa myös itse yrittäjiä ja jakavansa haastateltavani arvomaailman ja näkemykset. Poistuessani paikalta, haastattelutilanne oli muuttunut kiivaaksi ja kovaääniseksi  herätyskokoukseksi, joka sai toimittajan toivomaan itselleen ja läheisilleen tervettä ja kohtuullisesti palkattua elämää.

Haastattelutilanne tukee kokonaisuudessaan mielikuvaani yrittäjien radikalisoitumisesta. Toivon, että viranomaiset ottavat yrittäjät huomioon maatamme koskevia riskiarvioita tehdessään. Pk -yrityksissä kytee tällä hetkellä valtava määrä vihaa ja yrittäjien laajojen verkostojen vuoksi tehokkaasti leviävä propaganda ja vihapuhe muodostavat selvästi vakavan uhan suomalaiselle yhteiskunnalle. Näkemäni ja kokemani perusteella minulla onkin vähemmän tienaavalle kansalaiselle yksi elintärkeä neuvo: Älä päästä yrittäjää selkäsi taakse. Ikinä.

https://blogit.kansanuutiset.fi/aariajatushautomo/sossu-tatun-eno-yrittaja-eino-haluan-tappaa-koyhia

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 274
 • Liked: 19523
 • Persuhtava keskustelija
Sitä parempaa vihapuhetta koko blogi alusta loppuun.

Aivan järkyttävää oksennusta ihmiseltä joka ilmeisesti vieläkin jaksaa muistella kaiholla kommunistista itä-blokkia ihnisoikeusrikkomuksineen ja vankileireineen.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 423
 • Liked: 21553
 • Ego sum Spartacus
Vasemmistolainen unelmoi keskitysleireistä.


Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 256
 • Liked: 4039
 • Mersupersu
Lainaus
Poika nauroi 4 euron tuntipalkalle

Tuon tarinan täytyy olla täyttä höpinää, sillä jopa tyttäreni sai 8 euroa mansikkamaalla tunnissa eikä ole mikään maailman paras poimija.

Mutta se siitä. Kansan Uutiset ovat parasta viihdettä, jos pumppu vaan muuten kestää.

Tämän AY -pomon mielipide varmaan osuu kaikkien kommunistien makuun:

Lainaus
Ay-johtaja Ann Selin nostaisi palkkoja, vaikka yritykset kaatuisivat

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005417415.html
Natan Sharansky: "understand a critical difference between the world of fear and the world of freedom. In the former, the primary challenge is finding the inner strength to confront evil. In the latter, the primary challenge is finding the moral clarity to see evil."

K.L.O

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 509
 • Liked: 4278
Nyt taidetaan olla jo todella vaarallisilla vesillä.
Poliisin ja oikeuslaitoksen toimet kalpenevat tämän suunnitelman rinnalla!

Petteri Orpo olettaa olevansa mukana päättämässä seuraavasta hallitusohjelmasta, johon haluaa ympätä keinoja torpata perustuslaillisia oikeuksia ja ohjata ”mielenterveysongelmaiset” hoitoon matalalla kynnyksellä.
Nykyisin määräykset pakkohoitoon toimittamisrutiineista ja keinoista ovat hyvin tiukat, jonka voi vaikka tuosta wiki-linkistä todeta.

Petterin suunnitelmalla Gulag-lailla saataisiin esim. ”vihapuhuja” täysin puolustuskyvyttömäksi. Hoitoon toimitettu potilas rauhoitetaan sopivalla lääkityksellä niin sekavaksi, ettei edes omaiset ja asianajaja tiedä onko henkilöä syytä saada pois hoidosta.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Tahdosta_riippumaton_psykiatrinen_sairaalahoito_Suomessa

Tekstitetystä tviitistä kopioitu tekstitys:

Täytyy lähteä liikkeelle siitä, mitä tekin hienosti kerrotte, että kuinka suuri on ongelma mielenterveysongelmat on.
Jos joka toinen suomalainen jossakin vaiheessa elämäänsä kärsii mielenterveysongelmista ja kustannukset yhteiskunnalle ovat huikeita.
Se täytyy ottaa sekä inhimillisesti että yhteiskunnallisesti vakavasti ja siksi se täytyy olla mielessä kun seuraavaa hallitusohjelmaa rakennetaan.
Mielestäni olennaisia asioita ovat se että pystytään tekemään ennaltaehkäisevää työtä, edistämään ihmisten terveyttä, mielenterveyttä heidän työssään, arjessaan ja ympäristössään.
Mutta sen jälkeen pitäisi olla mahdollisimman matala kynnys, että jos ihminen kokee itse tai hänestä huomataan, että on ongelmia, niin silloin matalalla kynnyksellä puututtaisiin, autettaisiin ja ohjattaisiin hoitoon. Jos aikaisemmin pystytään puuttumaan, niin moni ongelma tulee ratkaistua paremmin.


https://twitter.com/MTPooli/status/1019532727295643649

Billy Hill

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 083
 • Liked: 3881
Jos tämä Kansan Uutisten bloggaajan Tino Lintusen kirjoitus ei ole vihapuhetta ja kiihottamista kansanryhmää kohtaan niin mikä sitten on?
Äärivasemmisto sahaa taas omaa oksaansa. Yrittäjät maksavat noidenkin tyhjäntoimittajien kaljat ja kessut.

pienivalkeapupu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 710
 • Liked: 2062
 • Elämältä piilopaikan saanut ahistunu pupu
Mua alkaa nyt jonnin verran pelottamaan, kun Petteri Polpo alkaa puhetasolla 'huolestumaan' mt ongelmaisista. Noh, onneks on rahaa tilillä jotta voi hakea kaupasta lonkeroa.
Kun ei vaan tajuu

Nikolas Ojala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 636
 • Liked: 7414
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia

Mua alkaa nyt jonnin verran pelottamaan, kun Petteri Polpo alkaa puhetasolla 'huolestumaan' mt ongelmaisista. Noh, onneks on rahaa tilillä jotta voi hakea kaupasta lonkeroa.


Orpon valkotakkiset porpo-miehet (poliittisesti ongelmaisten ratkaisukeskeinen parantolaan ohjaus) käyvät hakemassa mielenterveydeltään horjuneita aivan yllättävistä osoitteista. Pakkopaita ja tehokas lääkitys noin alkuun.
Totuus ei ole vihapuhetta. Se on totuus.

Luettavaa:

Äpyli

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 202
 • Liked: 552
Juha Hyvösen väitöskirja "Suomen psykiatrinen hoitojärjestelmä 1990-luvulla historian jatkumon näkökulmasta" käsittelee neuvostopsykiatriaa. Luin joskus romaanin, joka käsitteli aihepiiriä, harmikseni en enää muista kirjailijan tai teoksen nimeä, mutta kirja varmaankin löytyy vielä. Täytyy yrittää kaivella.

Lainaus
4.7.3 Neuvostopsykiatrian käyttö poliittisen vallan välineenä
Neuvostoliitossa järjestelmällisesti harjoitettu poliittisten toisinajattelijoiden toimittaminen pakkohoitoon psykiatrisiin sairaaloihin alkoi saavuttaa länsimaiden tietoisuuden 1970-luvulla, mutta se oli jatkunut jo kauan. Asia saavutti aluksi suurta huomiota erityisesti kylmän sodan vastapuolella Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa ja todennettiin sittemmin laajalti. Sidney Blochin ja Peter Reddawayn mukaan psykiatrian käyttö poliittisiin tarkoitusperiin oli Neuvostoliitossa käynnistynyt tai ainakin lisääntynyt 1930-luvun lopulla. Silloin valtion viranomaiset olivat vain toimittaneet henkilön mielisairaalaan, ja vastarintaan ryhtyminen olisi merkinnyt psykiatreille henkilökohtaista vaaraa. (Bloch ja Reddaway 1984.) Historian tapahtumia on aina tarkasteltava suhteessa aikansa ilmapiiriin, mikä tässä pakottaa muistamaan psykiatrien asemaa ja vaikutusmahdollisuuksia arvioitaessa, että Neuvostoliiton johtajana oli tuolloin ja aina kuolemaansa saakka Josef Stalin (1878–1953), jonka toimien armottomuus ja mielivaltaisuus oli historiankin mittakaavassa hyvin räikeää. Stalinin arvioidaan surmauttaneen jopa yli 20 miljoonaa neuvostokansalaista. Myös lääkäreitä tuomittiin useissa erityisissä oikeudenkäynneissä kuolemaan. Kerrotaan, että jo vuonna 1927 maineikas neurologi Vladimir Behterev oli tutkittuaan Stalinin havainnut tämän vainoharhaiseksi, ja hyvin pian tämän jälkeen Behterev kuoli myrkytyksen uhrina. Vuonna 1937 toinen lääkäri teki Stalinista saman diagnoosin. Hänet teljettiin heti vankeuteen ja ammuttiin vuonna 1941.
(Radzinski 1995; Palo 2001.)

Vaikka Nikita Hrustsev (1894–1971) tahtoikin puhdistaa tahran, jonka edeltäjänsä Stalin oli jättänyt Neuvostoliiton maineeseen, ei psykiatrian väärinkäyttö kuitenkaan loppunut, vaan tuo käytäntö saattoi lopulta jopa yleistyä. Psykiatrisen pakkohoidon voidaan nähdä tarjonneen hienovaraisemman keinon vaientaa toisinajattelijat kuin monimutkaisen oikeudenkäyntiprosessin, joka olisi saattanut herättää julkisempaakin mielenkiintoa. (Bloch ja Reddaway 1984.)

 ”Poliittisesti indisoitu” tahdosta riippumaton psykiatrinen hoito toteutettiin Neuvostoliitossa päällepäin normaalin käytännön mukaisesti. Useimpien määränpäänä oli erikoismielisairaala, mikä perustui siihen, että henkilön katsottiin olevan vaaraksi yhteiskunnalle. Toimittaminen sinne tapahtui joko kriminaalipotilaana oikeuden päätöksellä tai siviilipotilaana psykiatrin kirjoittamalla pakkohoitolomakkeella. Sairaalasta kotiutumista tai paremminkin vapautumista seurasi yleensä säännöllinen tarkkailu, jossa olivat mukana psykiatrit ja turvallisuusviranomaiset. Järjestelmä mahdollisti näiden ”potilaiden” ottamisen tahdon vastaiseen hoitoon vaikkapa tärkeiden tapahtumien ajaksi, kuten tiedetään tapahtuneen esimerkiksi Yhdysvaltain presidentti Richard Nixonin vuoden 1972 Moskovan-vierailun sekä vuoden 1980 Moskovan olympialaisten aikaan. (Bloch ja Reddaway 1984.)


Neuvostoliiton oikeuspsykiatrisen hoidon ja asiantuntemuksen keskus oli pahamaineinen Serbski-instituutti Moskovassa. Erikoismielisairaalat toimivat sisäasiainministeriön, eivät terveysministeriön alaisuudessa. Bloch ja Reddaway raportoivat vuosilta 1962–1983 yhteensä noin 500 varmennetusta tapauksesta, joissa tahdon vastainen mielisairaalahoito ei ollut tapahtunut psykiatrisin perustein vaan toisinajattelijoiden vaientamiseksi. Noin puolet näistä ihmisistä oli ollut ihmisoikeusaktivisteja tai demokratian kannattajia, viidennes potentiaalisia maastamuuttajia, 15 % uskonnollisten liikkeiden kannattajia ja loput nationalistisia etnisten ryhmien edustajia tai muunlaisia yhteiskuntakriitikkoja. Heidän sairauskertomuksissaan käytettyinä termeinä ovat varsin kuvaavia esimerkiksi ”harhaluuloiset reformistiset ajatukset” tai ”huono sopeutuminen sosiaaliseen ympäristöön”. (Bloch ja Reddaway 1984.)
 

Loput linkistä. http://epublications.uef.fi/pub/urn_isbn_978-951-27-1057-7/urn_isbn_978-951-27-1057-7.pdf

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 850
 • Liked: 39515
 • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
”harhaluuloiset reformistiset ajatukset”
”huono sopeutuminen sosiaaliseen ympäristöön”

Lisätään joukkoon "hiipivä skitsofrenia".

Wiki: sairausluokitus, jonka avulla Neuvostoliitto ja eräät sosialistiset maat sulkivat toisinajattelijoita ja muita yhteiskuntaan kriittisesti suhtautuvia mielisairaalahoitoon.
“Länsimaiden johtajien ihmeellisin kehityssuunta on yrittää itsepäisesti luoda Neuvostoliitto Eurooppaan.”
— Gorbachev

“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— George Soros

“Kansallismielisyyden vastakohta ei ole globalismi, vaan kansallismielettömyys”
— Teemu Keskisarja, HS

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 850
 • Liked: 39515
 • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
"Vihapuhe on suuri yhteiskunnallinen ongelma"

Vihapuhe ei ole ongelma. Vihapuhe on seurausta siitä, että valtio on hylännyt ensisijaisen tehtävänsä, joka  on kansalaisten turvallisuudesta huolehtiminen:

- yhteiskunnan suojeleminen ulkoista vihollista vastaan (puolustusvoimat)
- sisäisen järjestyksen ylläpitäminen (poliisi)
- rikosten rankaiseminen ja riitojen ratkaiseminen (oikeuslaitos)

Kansalaiset ovat oikeutetusti vihaisia, koska rajoja ei ole, poliisi suojelee ruskeita ja ahdistelee valkoisia, ja rangaistukset ovat vitsi.

Jos valtio haluaa vähentää kansalaisten vihaisuutta, sen on parempi alkaa huolehtia heidän turvallisuudestaan.
“Länsimaiden johtajien ihmeellisin kehityssuunta on yrittää itsepäisesti luoda Neuvostoliitto Eurooppaan.”
— Gorbachev

“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— George Soros

“Kansallismielisyyden vastakohta ei ole globalismi, vaan kansallismielettömyys”
— Teemu Keskisarja, HS

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 490
 • Liked: 1934
 • Pimeä voima
Petteri Orpo Kokoomuksen ministeriryhmä kesäkokouksessa Jyväskylässä 13.8.2018:

Lainaus
Turval­li­suuden tunnetta ei kuitenkaan pidetä yllä pelkästään viran­omais­toi­min­nalla ja virka­vallan määrää lisää­mällä. Me kaikki voimme vaikuttaa toinen toistemme turval­li­suuden tunteeseen. Vihapuhe nakertaa turval­li­suuden tunnetta ja vähentää luotta­musta. Vihapuhe on rikos. Minis­terit Antti, Sanni ja Kai kertovat huomenna lisää, miten vihapu­heeseen voitaisiin puuttua entistä paremmin.

https://www.kokoomus.fi/petteri-orpon-puhe-ministeriryhman-kesakokouksessa-joensuussa/

Jännää kuulla tänään mitä Antti, Sanni ja Kai meille kertovat.

Ainakin Tiina Wiikin ehdotus taisi olla väärä. Eikö hän joutunut esitutkintaan kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, kun kanniskeli julistetta jossa luki, että Scania täräyttää vain hetken, mutta rasisimin arvet kestävät iäti? 
Älkää työ pojat säästelkö niit sokerloitanne! Myö uijjaan koht.

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 396
 • Liked: 2327
 • Vihtaasi on kustu!
Petterin suunnitelmalla Gulag-lailla saataisiin esim. ”vihapuhuja” täysin puolustuskyvyttömäksi. Hoitoon toimitettu potilas rauhoitetaan sopivalla lääkityksellä niin sekavaksi, ettei edes omaiset ja asianajaja tiedä onko henkilöä syytä saada pois hoidosta.

Tästä on Yrjöperskeles kirjoittanut monta blogitekstiä.
"– Me emme halua riisua kansalaisiamme aseista tällaisena aikana, kun Euroopan turvallisuustilanne huononee, sosiaalidemokraattien sisäministeri Milan Chovanec sanoi Tšekin parlamentissa keskiviikkona." Kansalainen.fi
Bhutan: "One Nation, One People"

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 149
 • Liked: 71530
Kokoomuksen sananvapauden vastainen linjaus:

Lainaus
Kokoomus haluaa kitkeä vihapuhetta

Kokoomuksen mielestä Suomessa ei saa olla tilaa nettikiusaamiselle tai vihapuheelle.

– Vihapuheen, rasismin, nettikiusaamisen ja väkivaltaan yllyttämisen lisääntyminen niin nettikeskusteluissa kuin julkisilla paikoillakin on ilmiö, joka repii yhteiskuntaamme ja lisää turvattomuuden tunnetta, kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo totesi tiistaina Kuopiossa.

Hänen mukaansa se on ongelma, joka koskettaa isoa määrää ihmisiä eri puolilla yhteiskuntaa.

– Vihapuhe heikentää yhteiskunnan perusarvoa: luottamusta. Sananvapauteen liittyy aina vastuu omista puheista ja kirjoituksista. Kaikkien on kunnioitettava toisten ihmisarvoa, kunniaa, yksityiselämää ja koskemattomuutta, hän korostaa.

Orpo huomauttaa, että vihapuhe, väkivallalla uhkaaminen, rasismi ja kiusaaminen eivät kuulu sananvapauden piiriin.

– Pahimmillaan vihapuhe toimii sananvapauden esteenä, sillä vihapuheella usein pyritään hiljentämään vastakkaisia mielipiteitä.

Kokoomuksen ministerit käynnistävät nyt uusia toimia vihapuheen ja kiusaamisen ehkäisemiseksi.

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen, oikeusministeri Antti Häkkänen ja sisäministeri Kai Mykkänen asettavat asiantuntijaryhmän käymään läpi muun muassa rikosoikeudellista sääntelyä, poliisin ja viranomaisten toimintamahdollisuuksia, palveluntarjoajien vastuuta julkaisemistaan sisällöistä sekä vihapuheen ja kiusaamisen ehkäisyn keinoja.

Suuntaviivoja vihapuheen torjuntaan

Kokoomusministerit ovat myös listanneet suuntaviivoja, millä tavoin vihapuhetta ja nettikiusaamista voitaisiin torjua.

1. Valeprofiilien kautta tapahtuva toiminta on korostunut ongelma. Selvitetään, minkälaisia toimia verkkopalvelun ylläpitäjältä voidaan edellyttää valeprofiilien vähentämiseksi ja poistamiseksi.

2. Arvioidaan, tulisiko turvallisuusviranomaisille antaa nykyistä laajempia oikeuksia saada tietoa anonyymien välineiden (esim. prepaid-liittymien) kautta tapahtuvien vihapuhetekojen selvittämiseen.

3. Printtimedian internetsivuilla julkaistut tekstit sekä paperilehden painetut kommentit ovat päätoimitettuja. Arvioidaan, tulisiko tätä vastuuta laajentaa verkkomedioiden sähköisien alustojen sisältöjen moderointiin.

4. Saksassa on käytössä malli, jossa velvoitetaan verkkopalvelun ylläpitäjä poistamaan vihapuheeksi luokitellut kirjoitukset palvelustaan sanktion uhalla. Arvioidaan mallin käyttökelpoisuus Suomessa.

5. Kuvien käyttö väärään tarkoitukseen on liian helppoa. Luvatta otettujen kuvien poistaminen internetistä tulisi myös olla nykyistä yksinkertaisempaa ja nopeampaa.

6. Jokaiselle lapselle ja nuorelle on tärkeää opettaa, mikä on sähköisessä maailmassa hyväksyttävää, toista ihmistä kunnioittavaa käytöstä. Vahvistetaan koulujen ja oppilaitosten tietoisuutta olemassa olevista kiusaamista ehkäisevistä toimintamalleista. Lisätään tiedonvaihtoa viranomaisten välillä myös nettikiusaamisesta.

7. Tuetaan Someturva-mallia, jossa mobiilisovelluksen kautta voidaan vaivattomasti ja nopeasti raportoida someloukkauksista, tarjota luottamuksellisia, konkreettisia lainsäädäntöön perustuvia ratkaisuehdotuksia ja – mikäli tapaus ei täytä rikoksen tunnusmerkkejä – tarjota uhrille mahdollisuus keskustella tapauksesta Someturva-chatissa sekä laittaa tapaus seurantaan.

8. Jokaisen lapsen ja nuoren tulee saada riittävän monipuolinen lukutaito ja kriittisen ajattelun työkalut tunnistaa valeuutisia ja arvioida eri lähteitä. Kansallinen lukutaitofoorumi valmistelee ehdotuksia lasten lukutaidon ja –innon tukemiseksi. Käynnistetään foorumin esittämät toimet ja valtakunnallinen kampanja lukutaidon ja -innon vahvistamiseksi.

9. Jokaisella suomalaisella tulee olla monipuolinen ja kriittinen medialukutaito, myös verkossa. Tämän tavoitteen edistämiseksi käynnistetään Digiaikakauden taidot -ohjelman aikuisille, johon kohdennetaan seitsemän miljoonan euron rahoitus vuonna 2018. Ohjelmalla pyritään digitaitojen ja heikkojen perustaitojen vahvistamiseen.

10. Lisätään koulutuksen kansainvälistymistä korkeakouluopiskelijoiden vaihto-ohjelmilla, peruskoulun, lukion ja ammatillisen koulutuksen kansainvälisyysjaksoilla sekä varhaisella kieltenopetuksella. Tavoitteena tulee olla jokaisen korkeakouluopiskelijan osallistuminen opiskelijavaihtoon.

11. Kaiken valtion rahoittamassa toiminnassa tulee sitoutua vihapuheen ja rasismin vastustamiseen sekä monikulttuurisuuden, osallisuuden ja yhdenvertaisuuden vahvistamiseen. Sitoutetaan kansalaisyhteiskunta kuten urheiluseurat ja nuorisojärjestöt laajasti vihapuheen ja rasismin vastaiseen työhön.

12. Erityisesti lasten ja nuorten parissa työskentelevillä tulee olla riittävä osaaminen kohdata ja puuttua vihapuheeseen ja rasismiin. Lisätään opettajien täydennyskoulutusta.

13. Vahvistetaan yleisten kirjastojen toimintaa aktiivisen kansalaisuuden, monikulttuurisuuden ja demokratian edistäjänä.
Verkkouutiset 14.8.2018
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Thalion

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 487
 • Liked: 934
Siis mitä helvettiä minä juuri luin?

Ei tässä voi sanoa kuin, että tuossa on perussuomalaisille taas lisää ilmaiseksi vaaliaseita. Nuo kokoomuksen seinähullut ehdotukset on PS:n vaalikampanjassa revittävä hartaudella kappaleiksi. Samalla ne tulee hierottua liikkuvien äänestäjien naamalle senkin jälkeen kun joku päättävä elin kokkareiden kampanjassa ymmärtää kuinka idioottimainen veto tuo heidän "stop vihapuheelle" teema on.
« Viimeksi muokattu: 14.08.2018, 14:06:22 kirjoittanut Thalion »

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 106
 • Liked: 23768
 • Rinteen vaalibussi
Ainakin Tiina Wiikin ehdotus taisi olla väärä. Eikö hän joutunut esitutkintaan kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, kun kanniskeli julistetta jossa luki, että Scania täräyttää vain hetken, mutta rasisimin arvet kestävät iäti?
Tuo Tiinan kyltti oli suorastaan nerokas. Vielä kun PoPo kuulusteli Tiinaa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan niin menestys oli täydellinen. Tiinan kylttiähän voi myös tulkita vihapuheen ja rasismin vastustamisena. Siinä tuodaan julki rasismin aiheuttamat elinikäiset kärsimykset ja verrataan niitä Scanian alle jäämiseen jolloin kaikki on ohi hetkessä. Kylttihän on mitä suurin myötätunnon osoitus rasismin uhreille ja joku kahjo syyttää Tiinaa vielä vihapuheesta ja kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Kansanryhmä jota vastaan kyltissä kiihotetaan on selvästi rasistit.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 26 986
 • Liked: 19767
Kokoomuksen sananvapauden vastainen linjaus:Palaan tähän, jos keksin muiden kommentointeja täydentävää. Nyt orwellit ylittyivät, sillä olihan asialla Suomen Kykypuolue eli SKP.

Kokoomusta tarkoitan tietenkin. Nielaiseeko kenttäväki ihan tosissaan tämän?


E: Piti vielä jatkamani yhdestä tähn rinnastettavasta keissistä, jossa joku lapsi (pieni pk) heitti luistinradan pukuhuoneessa luistimen. Opetusvirasto kiihottui kovasti siitä, mitä kauheata olisi voinut tapahtua, jos luistin olisi osunut jotakin ihmistä eli toista lasta vaikkapa silmään tai kaulaan.

Ei osunut. Vaan selvittely oli ihan mahdottoman perusteellinen, eikä sen lopputulemasta ole sittemmin kuullut mitään.

Vihapuhettakin arvioidaan sen perusteella, mitä kaikkea kamalaa siitä voisi seurata. Siis kaltevalla pinnalla. Luistimen heittämistäkin laajemmat kauhukuvamaalailut ovat framilla.

Missä on näytöt vihapuheesta ja siitä seuraavasta verikylvystä?  On useita näyttöjä islaminuskoisten tekemistä etnisesti ja uskonnollisesti motivoiduista kausteista. Siis ainakin islam-vihapuhe pitäisi olla kokoomuksenkin viestinnässä esillä. Ei ole. Vihapuhe on. Analyysi ei yllä siihen asti, miksi kantikset puhuvat välillä vihaisuuttaan. Mikä on pielessä? Mikä ihmisiä askarruttaa? Mihin he haluaisivat kokoomukseltakin muutoksia?

Mitä tekee kokoomus? Käy epäkohtien esilletuojien vihan kimppuun ja rankaisee (jos voi) niitä kaikkein tärkeimpiä ihmisiä, joilla on halu, tarve ja kyky kritiikkiin.

Kokoomus käyttää valtaa tyylilajissa, ei substanssissa. Ihmettelen, jos tuota nykykokkarijohtoa ei pian harjailla pois suonia tukkimasta.
« Viimeksi muokattu: 14.08.2018, 14:55:38 kirjoittanut Ernst »
Idealisti rakastaa ideologiaansa enemmän kuin lähimmäistään.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 536
 • Liked: 34458
 • Hiipivä skitsofrenia
Lainaus
11. Kaiken valtion rahoittamassa toiminnassa tulee sitoutua vihapuheen ja rasismin vastustamiseen sekä monikulttuurisuuden, osallisuuden ja yhdenvertaisuuden vahvistamiseen. Sitoutetaan kansalaisyhteiskunta kuten urheiluseurat ja nuorisojärjestöt laajasti vihapuheen ja rasismin vastaiseen työhön.

Onko vihapuhetta, jos sanon Orpolle, että 'haista paska'?   :-\

Entä jos haistatan Kokoomukselle puolueena?   ???

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 26 986
 • Liked: 19767
Lainaus
11. Kaiken valtion rahoittamassa toiminnassa tulee sitoutua vihapuheen ja rasismin vastustamiseen sekä monikulttuurisuuden, osallisuuden ja yhdenvertaisuuden vahvistamiseen. Sitoutetaan kansalaisyhteiskunta kuten urheiluseurat ja nuorisojärjestöt laajasti vihapuheen ja rasismin vastaiseen työhön.

Onko vihapuhetta, jos sanon Orpolle, että 'haista paska'?   :-\

Entä jos haistatan Kokoomukselle puolueena?   ???

Ei tarvitse ihmetellä, miten meni EM-kisoissa. Lujasti oli sitoutettu urheilijat vihapuhetta ja rasismia vastustamaan. Vaan se urheilu jäi siinä sivurooliin, oletan...
Idealisti rakastaa ideologiaansa enemmän kuin lähimmäistään.

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 265
 • Liked: 16168
Kokoomuksen suiden tukkimiskampanja on täysin linjassa sen kanssa, että suuri satsi tulijoita on mahdollisesti tilattu ja toimitus on pian ek-vaalien jälkeen. Samaan viittaavat 'vastuullisen' median lähes hysteerinen vouhkaaminen ilmastonmuutoksesta ja 'ilmastopakolaisista' sekä säännöllisesti ulos tuutatut kolumnit/tiedotteet ja 'tutkimukset' työvoiman saatavuusharkinnan poistamisesta EU-/ETA-alueen ulkopuolisilta työntekijöiltä (työnantajaliitot, Mykkänen, Vartiainen, Keskuskauppakamari jne.) Tämä kaikki vaikuttaa suunnitellulta ja koordinoidulta, komentokeskuksen ollessa todennäköisesti Suomen ulkopuolella.

Suomalaisten tulee äänestää ensi keväänä sen puolesta, että maamme kulkee holtittoman mamutuksen sijaan kohti turvallisempaa, vakaampaa ja vauraampaa maata suomalaisille, sekä sen puolesta, että tässä maassa saa edelleen keskustella kaikenlaisista asioista, myös maahanmuuton ja monikulttuurisuuden haasteista ja ongelmista. Perussuomalaiset on tällä hetkellä ainoa puolue, joka ajaa näitä asioita.
« Viimeksi muokattu: 14.08.2018, 17:08:33 kirjoittanut Vellamo »
Suomen valtion velan kokonaismäärä 31.12.2019: 106 367 822 729 eur (vrt vuonna 2009: 53 mrd eur).

Tämän hetken tilanne: http://velkakello.fi/

jmk

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 597
 • Liked: 4415
Onko vihapuhetta, jos sanon Orpolle, että 'haista paska'?   :-\

Vanhan vitsin mukaan on kiellettyä sanoa vallesmannia siaksi, mutta sikaa saa kyllä sanoa vallesmanniksi.

Niinpä kunnianloukkauksesta sakot saanut isäntä tokaisi: "Näkemiin sitten, vallesmanni."

Kai sikaa saa kutsua myös ministeriksi.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 313
 • Liked: 24878
Kokoomuksen sananvapauden vastainen linjaus:

Lainaus
Kokoomus haluaa kitkeä vihapuhetta

(…)

Ehkäpä kokoomuksen kannattaisi tulla pois sieltä merkeleen kukkapenkistä ja lukea hieman kirjoja. Tässä eräs perusteos.

Viittasin tuolla aiemmassa ketjussa J.B. Jacobsin & K. Potterin kirjaan Hate Crimes, Criminal Law & Identity Politics (1998), jonka esittelyteksti Amazon uk:ssa menee näin. (Lihavoinnit mun).

In the early 1980s, a new category of crime appeared in the criminal law lexicon. In response to concerted advocacy-group lobbying, Congress and many state legislatures passed a wave of "hate crime" laws requiring the collection of statistics on, and enhancing the punishment for, crimes motivated by certain prejudices. This book places the evolution of the hate crime concept in socio-legal perspective. James B. Jacobs and Kimberly Potter adopt a skeptical if not critical stance, maintaining that legal definitions of hate crime are riddled with ambiguity and subjectivity. No matter how hate crime is defined, and despite an apparent media consensus to the contrary, the authors find no evidence to support the claim that the United States is experiencing a hate crime epidemic--instead, they cast doubt on whether the number of hate crimes is even increasing. The authors further assert that, while the federal effort to establish a reliable hate crime accounting system has failed, data collected for this purpose have led to widespread misinterpretation of the state of intergroup relations in this country.

The book contends that hate crime as a socio-legal category represents the elaboration of an identity politics now manifesting itself in many areas of the law. But the attempt to apply the anti-discrimination paradigm to criminal law generates problems and anomalies. For one thing, members of minority groups are frequently hate crime perpetrators. Moreover, the underlying conduct prohibited by hate crime law is already subject to criminal punishment. Jacobs and Potter question whether hate crimes are worse or more serious than similar crimes attributable to other anti-social motivations. They also argue that the effort to single out hate crime for greater punishment is, in effect, an effort to punish some offenders more seriously simply because of their beliefs, opinions, or values, thus implicating the First Amendment.

Advancing a provocative argument in clear and persuasive terms, Jacobs and Potter show how the recriminalization of hate crime has little (if any) value with respect to law enforcement or criminal justice. Indeed, enforcement of such laws may exacerbate intergroup tensions rather than eradicate prejudice.


Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 670
 • Liked: 9621
Kokoomuksen ohjelma on mielestäni järkevä. Odotan, että Kokoomus ryhtyy toimiin perussuomalaisten vastaisen uhkailun, vihapuheen ja valeuutisten kitkemiseksi Ylestä ja muista valemedioista.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 227
 • Liked: 10216
 • tökerö, tyhmä ja köyhä

Kokoomus on selkeästi pahin suomalaisten kansanmurhaaja. Jopa Vasemmistoliitto ja Vihreät (tai osa niistä) pyrkii tukemaan edes joitain köyhiä ja kipeitä suomalaisia. Mutta kokkarit suojelee vain suurituloisia, rikkaita, taustayhteisöjä, viiteryhmiä, EU-komissiota ja Merkeliä.

Mitä hallitukseen tulee, niin Kepun landesiiven S-Anttila on kirjoitellut kolumneja missä Orpon budjettia kuvataan savuverhoksi tasaveron suuntaan. Siis jopa Kepu on yrittävinään estää jotenkin tätä Kokoomuksen demonista vimmaa.

idiot_narcissist

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 390
 • Liked: 888
Lainaus
11. Kaiken valtion rahoittamassa toiminnassa tulee sitoutua vihapuheen ja rasismin vastustamiseen sekä monikulttuurisuuden, osallisuuden ja yhdenvertaisuuden vahvistamiseen. Sitoutetaan kansalaisyhteiskunta kuten urheiluseurat ja nuorisojärjestöt laajasti vihapuheen ja rasismin vastaiseen työhön.

Onko vihapuhetta, jos sanon Orpolle, että 'haista paska'?   :-\

Entä jos haistatan Kokoomukselle puolueena?   ???

Onko vielä laillista sanoa, että mielestäni Orpo on rikkonut virkavalansa? Hän ei toimi oikeudenmukaisesti eikä puolueettomasti eikä kansalaisten tai yhteiskunnan parhaaksi.

Kutsuisin maanpetturiksi, mutta taitaa mennä vihapuheen puolelle, joten en niin sano. En missään nimessä vertaa häntä Terijoen poikiin.

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 265
 • Liked: 16168
Toisaalta erittäin hyvä, että Kokoomus ministereidensä voimalla näin muutama päivä Hyvinkään nuoren naisen joukkoraiskauksen julkitulon jälkeen sekä alle vuorokausi Ruotsin massa-autopalojen jälkeen selkeästi ilmoittaa, minkä Kokoomus puolueena näkee pahimpana yhteiskunnan eheyttä ja vakautta uhkaavana ongelmana.

(Nettikiusaaminen ja maalittaminen ovat kyllä vastenmielisiä ilmiöitä. Niistä ovat kuluneen vuoden aikana kohtuuttomalla tavalla kärsineet mm. Aku Louhimies, Aki Ruotsala, Atte Kaleva, Ulla Appelsin, Pirkko Saisio, Harry Bogomoloff, Laura Huhtasaari, Finnairin lentokapteeni Pennas-lennolla, jne. )
« Viimeksi muokattu: 14.08.2018, 17:59:24 kirjoittanut Vellamo »
Suomen valtion velan kokonaismäärä 31.12.2019: 106 367 822 729 eur (vrt vuonna 2009: 53 mrd eur).

Tämän hetken tilanne: http://velkakello.fi/

Hakkapeliitta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 092
 • Liked: 4100
 • muurinrakentaja
Kappas Atte Kalevalta tulee vähän kritiikkiä.

Monikulttuurisuus on aivan ihana asia. Se on yksi tärkeimmistä rikkauksista. Jotta se säilyy rikkautena, koulussa täytyy olla enemmän resursseja.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 313
 • Liked: 24878
Kokoomus haluaa kitkeä vihapuhetta

(…)
Kokoomusministerit ovat myös listanneet suuntaviivoja, millä tavoin vihapuhetta ja nettikiusaamista voitaisiin torjua.

----
2. Arvioidaan, tulisiko turvallisuusviranomaisille antaa nykyistä laajempia oikeuksia saada tietoa anonyymien välineiden (esim. prepaid-liittymien) kautta tapahtuvien vihapuhetekojen selvittämiseen.

3. Printtimedian internetsivuilla julkaistut tekstit sekä paperilehden painetut kommentit ovat päätoimitettuja. Arvioidaan, tulisiko tätä vastuuta laajentaa verkkomedioiden sähköisien alustojen sisältöjen moderointiin.

4. Saksassa on käytössä malli, jossa velvoitetaan verkkopalvelun ylläpitäjä poistamaan vihapuheeksi luokitellut kirjoitukset palvelustaan sanktion uhalla. Arvioidaan mallin käyttökelpoisuus Suomessa.
---

11. Kaiken valtion rahoittamassa toiminnassa tulee sitoutua vihapuheen ja rasismin vastustamiseen sekä monikulttuurisuuden, osallisuuden ja yhdenvertaisuuden vahvistamiseen. Sitoutetaan kansalaisyhteiskunta kuten urheiluseurat ja nuorisojärjestöt laajasti vihapuheen ja rasismin vastaiseen työhön.
---

13. Vahvistetaan yleisten kirjastojen toimintaa aktiivisen kansalaisuuden, monikulttuurisuuden ja demokratian edistäjänä.

Tässä yhteydessä on hyvä nostaa esiin eräs tapaus, jossa myöskin ajettiin innolla oikeaa ideologiaa ihmisten päihin. Se sopii hyvin kontrastiksi kokoomuksen hankkeille. Puolan tv:n juttu.

Lainaus
Rikoksen vuosipäivä

Muistettiin vuosien 1937-38 Neuvostoliiton kansanmurhan uhreja


TVP3 Warszawa 11.8.2018 juttu puolaksi

Varsovassa muistettiin yli 111.000 puolalaista, jotka murhattiin NKVD:n ns. puolalaisoperaation aikana vuosina 1937-38. Kunnioitusta murhatuille osoittivat itsenäisyystaistelun veteraanit, Siperiaan aikoinaan lähetetyt ja presidentin kanslian edustajat, pääministeri, Instytut Pamięci Narodowej (IPN)[1] ja veteraanitoimisto.

81 vuotta sitten NKVD:n johtaja Nikolai Ježov antoi määräyksen, joka aloitti Neuvostoliiton kansalaisina olleiden puolalaisten eliminoimisen.  Määräyksen hyväksyi vielä ennen toimeenpanoa Neuvostoliiton kommunistisen puolueen keskuskomitea Josef Stalinin johdolla.

- Osoitamme tänään kunnioitusta niille yli sadalle tuhannelle maanmiehellemme, jotka murhattiin eläimellisesti sen takia, että he puhuivat puolaa, sen takia, että he olivat uskollisia kristinuskolle, sen takia, että he olivat maamme rajojen ulkopuolella sitoutuneina Puolan kansan vuosisatojen aikana luomiin ja rakentamiin korkeimpiin arvoihin, painotti tilaisuuden aikana veteraanitoimiston johtaja Jan Józef Kasprzyk.

Kasprzyk painotti, että kommunismi, jonka uhreiksi puolalaiset joutuivat Neuvostoliiton alueella, oli ihmiskunnan historian yksi rikollisimmista ideologioista. - Ideologia, joka rakentui vihalle ja tästä vihasta kumpusivat myös ne rikokset, joiden uhreja kunnioitamme tänään. Valitettavasti tämä kommunistinen järjestelmä ei koskaan päätynyt tuomiolle; Rikosten tekijät eivät koskaan joutuneet tuomituiksi. Neuvostoliiton ja koko maailman kommunistit eivät koskaan päätyneet Nürnbergiin - sanoi Kasprzyk. Hän kritisoi samalla henkilöitä, jotka tänään kantavat kommunismin symboleja, esimerkiksi sirppiä ja vasaraa.

IPN:n puheenjohtaja Jarosław Szarek painotti, että NKVD:n puolalaisia kohtaan tekemät rikokset vuonna 1937-38 pysyivät unohdettuina monien vuosien ajan, mutta hänen johtamansa instituutti on nyt useiden kuukausien ajan järjestelmällisesti muistuttanut asiasta. …
(...)
 
NKVD:n puolalaisoperaatiossa vuosina 1937-38 pidätettiin jopa 140.000 puolalaista, joista 111.091 tuomittiin kuolemaan. Näin murhattiin mm. puolalaisaktivisteja, opettajia, virkamiehiä, pappeja, suurtalonpoikia, metsätyöläisiä ja käsityöläisiä. Eräiden historioitsijoiden arvioiden mukaan neuvostoliittolaiset saattoivat tappaa jopa 200.000 puolalaista.

----
[1] The Institute of National Remembrance – Commission for the Prosecution of Crimes against the Polish Nation is a Polish government-affiliated research institute with lustration prerogatives, as well as prosecution powers. It was created by legislation enacted by the Parliament of Poland. The Institute specialises in the legal and historical examination of the 20th century history of Poland in particular. IPN investigates both Nazi and Communist crimes committed in Poland between 1939 and the Revolutions of 1989, documents its findings and disseminates the results of its investigations to the public. (wikipedia)
     
Lihavoinnit mun.

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 26 986
 • Liked: 19767
Onko vihapuhetta, jos sanon Orpolle, että 'haista paska'?   :-\

Vanhan vitsin mukaan on kiellettyä sanoa vallesmannia siaksi, mutta sikaa saa kyllä sanoa vallesmanniksi.

Niinpä kunnianloukkauksesta sakot saanut isäntä tokaisi: "Näkemiin sitten, vallesmanni."

Kai sikaa saa kutsua myös ministeriksi.

Ei suinkaan saa! Jotakin tasoa sentään, pyydän. Pitää kutsua ulkoministeriksi (sin.).
Idealisti rakastaa ideologiaansa enemmän kuin lähimmäistään.

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 26 986
 • Liked: 19767
Tuohon kokoomuksen vihapuhetärkeilyyn sopii heidän entinenkin kampanjansa. Mites se nyt menikään? Kokoomus/kotkat kuuntelevat. Korvia on joka paikassa kuuntelemassa vihapuhetta.

https://www.kokoomus.fi/kahvila-korvat-leviavat-jalleen-koko-suomeen/

Ei olisi kykypuolueelta uskonut tätä tulokulmaa. Viheriät vapisevat! Mitä raflaavampaa lyödä pöytään? Kuka nokittaa uudelleenkoulutusleiritvelvoitteen? Söpö Li?
Idealisti rakastaa ideologiaansa enemmän kuin lähimmäistään.