Kirjoittaja Aihe: 2018-05-31 Selvitys: Vihapuhe on suuri yhteiskunnallinen ongelma Suomessa  (Luettu 200507 kertaa)

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 139
 • Liked: 3019
 • Panda nimeltä Kallan.
---
Ja Michaelan vanhemmillakin on vielä rakkautta

https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/lea-ja-enoh-moualla-on-kodit-myyrmaessa-ja-norsunluurannikol-1#f41d0322


Näyttää siltä että Michaelan äiti kävi antamassa kehitysapua 45 vuotta sitten ja nyt me suomalaiset saamme takaisin tätä apua. Siis että verovaroin tytär Michaela ärtyisästi ohjeistaa ja sättii suomalaisia siitä että rasismi, HGBTQ-fobia, pyramidi ja hankepäällikkö ja Rainbow-koulutus. Ja mitähän Michaelan tytär (missä isä on?) keksii meille myöhemmin? Jotain kannattavaa ja rakentavaa varmaan. Lisää näitä saatana! Kiitos erikseen Ev lut kirkolle, oikeusministeriölle, Sanoma oy:lle.

Lainaus
Rantasalmelta Helsinkiin muuttanut Lea tapasi tulevan aviomiehensä käydessään vanhempiensa luona kesällä 1974. Enoh Moua oli tullut Hauhon Viitakivi-opistoon opiskelemaan ja saanut tuttavan avulla kesätöitä Rantasalmelta. Maalaiskylässä Enoh erottui joukosta ja ohikulkijat saattoivat hidastaa, kun näkivät hänet heinätöissä.

Lainaus
Palattuaan Lea ja Enoh ostivat asunnon Myyrmäestä, saman, jossa he asuvat yhä. Silloin kun Enoh´lla ei ollut töitä, hän oli tyttöjen kanssa kotona. Suomessa eikä varsinkaan Afrikassa ei ole kovin tavallista, että vaimo käy töissä ja mies on kotona.

Vähän vaikuttaa sokerikuorrutetulta tämä Savimaja & Moskeijan juttu. Vaikuttaisi siltä, että Lea on ollut taloudellisesti perheen pää, kuten homma taitaa ylipäätänsä mennä näissä suomi-afro-suhteissa. Mutta tämähän ei haittaa, koska eksotiikka ja uusi hassu sukunimi. Jos mies olisi valkoinen, nainen olisi potkinut tämän pihalle aikoja sitten reppanana ja ressukkana. Mutta näissä suhteissa ei suinkaan edes korkeakoulutettuja naisia näytä haittaavan, että afrikan ihme ei tee mitään elämällään.

Ja mitä tulee Michaelaan, niin näitä rasismiulisijoita on nyky-Suomessa riittämiin. Jos kokee elämänsä hankalaksi, niin Norsunluurannikkohan on oikein hyvä vaihtoehto. Mutta sehän ei näille käy, kun sitten olisi vain yksi monista muista kaltaisistaan. Toki tulotaso voi vähän tippua ympäristöystävällisemmälle tasolle.

Näillä sanoilla onkin mieltäylentävää lähteä töihin, kun tietää että elättää tällaisia... sanonko mitä.  :silakka:
Jos pääministeri on kelvoton bilettäjä, älkää ainoastaan toivoko hänen eroansa vaan toivokaa että seuraaja olisi häntä fiksumpi; sillä onhan olemassa todennäköisyys sille, että hänen seuraajansa voi olla kahta kertaa surkeampi.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 734
 • Liked: 37331
Rasismipyramidi talteen tänne.

Tuon voisi tiivistää vaikkapa kahteen kohtaan: jos näet värin, olet rasisti, mutta jos et näe väriä, olet myös rasisti.

Näissä himmeleissä koko pointti on se että synnitön voi olla ainoastaan (ja tilapäisesti) jos "uhri" päättää olla ottamatta sinua tikun nokkaan. Muutoin se on täysin mahdotonta.
« Viimeksi muokattu: 18.01.2021, 09:17:10 kirjoittanut foobar »
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 007
 • Liked: 97588
Vesa Heikkinen
Kiitos #kansanedustajat-jutusta, @TommiHNieminen  @hsfi. Jäin kaipaamaan #persut-puolueohjelmien perkaamista. Puolue on vastakkainasettelua korostava ja vähintäänkin rasismia ruokkiva. Kyse ei vain yksittäisistä henkilöistä. Puolue normalisoi vihakieltä sananvapauden nimissä.

Joku journalisti voisi tutkia myös persujen some-yhteyksiä. Mikä toimija pitää yllä trolliarmeijaa, joka heti ilmestyy esim. Twitter-keskusteluihin, kun persuista keskustellaan kriittisesti? Samoin Suomen Uutisten systemaattinen propaganda kaipaisi kriittistä tarkastelua. Jne.

Vesa Heikkinen ei pahemmin peittele, että tekee työtään poliittinen agenda edellä.

Lainaus
Heikkisellä on missio tarttua erityisesti äärioikeiston viljelemään kieleen.

"Se on kielentutkijan velvollisuus", hän ilmoittaa ja toivoo, että toimittajatkin tekisivät samaa.

Miksi maahanmuuttokriittisyyden annettiin muuttua neutraaliksi termiksi? Miksi hyväksytään sana haittamaahanmuutto?
Suomen Kuvalehti 47/2020

Miksi on annettu ja hyväksytty, kun voitaisiin estää ja kieltää. Siinäpä se kielentutkijan mielenmaisema.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 734
 • Liked: 37331
^ Onkohan kielentutkijalla "velvollisuuksia" tutkia muidenkin poliittisten ryhmien kieltä, ja jos on, onko velvollisuus yhtä vahvasti pahantahtoisesti lukijan puolesta tulkintojen tekeminen kuin Perussuomalaisten kohdalla? Enpä muista että yksikään tällainen tutkija olisi repinyt esim. SDP:n, Vasemmistoliiton tai Vihreiden retoriikkaa palasiksi ja todistellut että pyrkimys diktatoriseen hirmuvaltaanhan sieltä takaa kajastaa. Ja ihan turha väittää etteikö näillä puolueilla olisi paljon retoriikkaa ja ideologiaa joka on kaukana minkäänlaisesta itsekorjaavuudesta tai pyrkimyksestä ymmärtää maailmaa ympärillä myös muut huomioon ottaen.

On puhdasta komiikkaa puhua Suomen Uutisten kohdalla "systemaattisesta propagandasta" mutta olla huomaamatta esim. Kansan Uutisten tapaa suhtautua faktoihin jotka eivät heitä miellytä. Kaiken kyvystä ja halusta ymmärtää todellisuutta kriittisellä otteella kertoo kuitenkin Heikkisen näkemys siitä että PS:llä on johdettu trolliarmeija. Eikö paljon luontevampaa olisi ajatella että ehkä heillä on vain aktiivisia kannattajia jotka tekevät asioita omasta tahdostaan? Vai onko niin, ettei moinen ajatus vain mahdu laitavasemmiston kanssa kaveeraavan maailmankuvaan?
« Viimeksi muokattu: 24.01.2021, 19:39:27 kirjoittanut foobar »
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

duc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 186
 • Liked: 11718
 • The Grizzly King
^^Suomen kielen sana kritiikki tulee kreikan kielten sanasta κρίνω 'tuomita syylliseksi tai syyttömäksi'. Se ON neutraali sana. Arkikielessä kritiikki, kuten tuomitseminen, ymmärretään valitettavasti usein vain kielteisessä merkityksessä eli syylliseksi tuomitsemisemiseksi. Tämä kieroontunut ymmärrys on johtanut maahanmuuttokritiikin ja maahanmuuttovastaisuuden samastamiseen, mikä on monien ongelmien ydin.

Suomen (kansalaisen) näkökulmasta on täysin oikeutettua jakaa Suomen valtion rajojen sisällä olevia ulkomaalaisia, erityisesti pysyvästi täällä asuvia, Suomea hyödyttäviin ja haittaaviin henkilöihin. Arviota on tehty monella mittarilla, erityisesti taloudellisella mutta myös sosiaalisella, kulttuurisella kuin geneettisella mittarilla. Siten toimivat useimmat valtiot. Esim. turismi elinkeinona perustuu ulkomaalaisista saatavaan taloudelliseen hyötyyn.

Tässä hieman moitetta tutkija V. Heikkistä kohtaan eli syylliseksi toteavaa kritiikkiä akateemisesti ilmaistuna.
“The greatest thrill is not to kill but to let live.”

James Oliver Curwood, The Grizzly King, 1916.

oetker

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 37
 • Liked: 34
....
Vaikuttaisi siltä, että Lea on ollut taloudellisesti perheen pää, kuten homma taitaa ylipäätänsä mennä näissä suomi-afro-suhteissa. Mutta tämähän ei haittaa, koska eksotiikka ja uusi hassu sukunimi. Jos mies olisi valkoinen, nainen olisi potkinut tämän pihalle aikoja sitten reppanana ja ressukkana. Mutta näissä suhteissa ei suinkaan edes korkeakoulutettuja naisia näytä haittaavan, että afrikan ihme ei tee mitään elämällään.
...

Tuossa suomalaisnaisten epäloogisessa suhtautumisessa yhtenä vaikuttimena on se, että sitä tehdään, mistä saa omalta 'viiteryhmältään' sympatiapisteitä, toisin sanoen muilta naisilta.

VHM:ää voi vapaasti haukkua ja väheksyä, mutta maahanmuuttajan tekemisiä tai tekemättömyyksiä ei pahemmin kehdata kommentoida näissä naisryhmissä. Ja vielä vähemmän nykyään, kun natsirummut pärisevät jokaisen JSN:n jäsenen toimituksessa.
« Viimeksi muokattu: 24.01.2021, 21:36:07 kirjoittanut oetker »
"...työhönotossa voidaan ottaa huomioon hakijan etninen tausta palkkaamalla tehtävään työmarkkinoilla aliedustettuun ryhmään kuuluva henkilö, vaikka tämä ei olisi aivan yhtä pätevä kuin paremmin edustettuun ryhmään kuuluva."
- Rasismin ja etnisen syrjinnän ehkäiseminen Helsingin kaupungin toiminnassa

hulaq

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 4 575
 • Liked: 6877
 • The sloganist
Heikille terkkuja, kyllä täällä sanktioidaan väkivaltahömpötykset hyvinkin nopeasti. Enpä tosin yllättynyt siitä, että nämä tutkijat lukevat vain mitä täältä haluavat ja poimivat omiin tarpeisiinsa sopivat vuosia vanhat töttörööt, joihin ei ole huomattu puuttua?

Se on kyllä monille vasemmanpuolen puuhastelijoille ilmeisen vaikeaa hyväksyä tiettyjä faktoja.
Iudex illius ero

Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 907
 • Liked: 1868
Lainaus käyttäjältä: Vesa Heikkinen
...
"Se on kielentutkijan velvollisuus", hän ilmoittaa ja toivoo, että toimittajatkin tekisivät samaa.

Miksi maahanmuuttokriittisyyden annettiin muuttua neutraaliksi termiksi? Miksi hyväksytään sana haittamaahanmuutto
Suomen Kuvalehti 47/2020

Tuon tutkimuksen mitätöi tutkija itse, kun hän siinä suoraan myöntää ettei edes ymmärrä tai tahdo ymmärtää, mitä oikeasti tarkoittaa "maahanmuutto kriittisyys" ja "haittamaahanmuutto" vaan hän uskoo noilla sanoilla olevan rasistinen merkitys.

Eikö tutkijoiden velvollisuus olekaan tutkia asioita monipuolisesti, mahdollisimman neutraalisti ja ennakkoluulottomasti? Eikä todellakaan niin puolueelisesti, kuten tuossa hän itse myöntää.
« Viimeksi muokattu: 25.01.2021, 21:26:34 kirjoittanut Näkkileipä »
On vain kaksi tapaa tehdä hommia, järkevä ja yksinkertainen tapa tai Suomen hallituksen tapa.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 769
 • Liked: 14263
Lieneekö ollut sellainen vihapuhujien mielenosoitus:

Lainaus
Poliisi hajotti mielen­osoituksen Helsingin keskustassa kokoontumis­rajoitusten vastaisena

HELSINGIN POLIISIN johtokeskuksesta kerrotaan HS:lle, että viranomaisille tehdyssä ilmoituksessa tapahtuman nimi oli ”Mielenosoitus oikeuden ja sananvapauden puolesta”. Ilmoitus mielenosoituksesta oli tehty ennen lauantaita. Paikalla oli yli kymmenen poliisiautoa, ratsupoliiseja ja useita poliiseja. Poliisista ei kommentoitu HS:lle, miksi resursseja oli paikalla näin paljon eikä sitä, miksi järjestäjä kieltäytyi noudattamasta avin määräyksiä.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007773209.html

iltaläpyskän sama:
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a093619d-abfe-4b03-91b2-15c98f0e4d77

jännästi kaikkien naamat esillä... ilmeinen toimituksellinen valinta


Voisi olettaa, että joku polposta hieman avaisi varattuja resursseja, paikan päällä: +11 autoa x 2 polpoa + ratsupoliisit + jalkautuneet polpot = n 30-40 poliisia ?

siis mitä vi__ua ? esim kurdien riehuessa omissa "mielenilmauksissaan" paikalla ehkä pari poliisiautoa jos sitäkään


« Viimeksi muokattu: 30.01.2021, 16:47:03 kirjoittanut Titus »
Don't give me that do goody good bullshit

zupi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 196
 • Liked: 11667
Ei liity suoraan vihapuheeseenTM Suomessa, mutta antanee viitteitä siitä, mitä voidaan pian esittää täälläkin. Luulenpa, että tuossa kirjoituksessa suunnilleen kuvaillaan Kiiluvasilmän märkä päiväuni.

Eli UK:ssa valtion rahoittama mutta periaatteessa riippumaton organisaatio (=quango) nimeltään Law Commission käytännössä esittää, että kaikki muut paitsi nuorehkot ja keski-ikäiset valkoiset heteromiehet ovat suojeltuja ihmisryhmiä, ja että myös näihin suojeltuihin ihmisryhmiin liittyvistä, omassa kodissa esitetyistä kommenteista voidaan rangaista seitsemän vuoden vankeudella. Jos siis vaikka lapset päättäisivät ilmiantaa omat vanhempansa. Kirjoituksessa tuodaan myös esiin se ilmiselvä yhteys erääseen toiseen menneeseen valtioon.

Niin, ja pilakuvat tietyistä aiheista myös pannaan tietenkin.

Lainaus
The totalitarian creep of hate-speech laws

(…)

But some of the most extreme demands for censorship now come from quangos the government itself sponsors. Like cultural ‘sockpuppets’, these organisations are paid by the state to find reasons to control even more of our lives.

(…)

One quango, the Ministry of Justice-sponsored Law Commission, is especially keen to sweep more people into these categories of victimhood. The commission is currently working on chilling proposals for a ‘hate-speech bill’ (expounded at length in a 533-page consultation). The proposals are, in reality, an attempt to push a new anti-free speech bill on the government.

The proposals include expanding the current number of ‘protected characteristics’, currently comprising race, religion, sexual orientation, disability and transgender identity. As things stand, hate speech includes ‘demonstrations of hostility’ to one or more of these groups. If you’re found guilty of, say, sending a malicious communication to a member of one of them you might receive a stiffer penalty than for committing the same crime against someone else.

The commission has proposed to expand the number of protected characteristics, suggesting all women could be a protected group, as well as ‘age’. Even ‘sex workers’ could become a protected identity. If the commission gets its way, you could be convicted for ‘stirring up hatred’ against any of these groups.

(…)

The commission does not simply want to protect more groups from ‘hatred’. It also wants to expand the prosecutorial net so that it includes people who have stirred up hatred by disseminating ‘inflammatory images’, referring repeatedly to Muhammad cartoons, like those in Charlie Hebdo. To enforce these rules, the state will need to ramp up its surveillance of the population. Police already have online ‘portals’ to help us inform on each other for speechcrimes. But the commission believes there are still too many ‘barriers’ and wants to make denunciation even easier.

A totalitarian state cannot tolerate privacy, even and especially within the family, the last redoubt of dissent. Hate-speech laws do not yet cover what you say in the privacy of your own home – you can’t be prosecuted for stirring up hatred at your dining table or in the bedroom.

The commission, however, finds this idea of privacy intolerable. So, if it gets its way, any words you use in your own home that are ‘likely’, even by accident, to ‘stir up hatred’ against a vast array of ‘protected’ groups – including ‘punks’, if you can believe it – could get you sent to prison for seven years. These proposals will make parents fear their own children – and children fear their siblings.

There is a 20th-century precedent for turning families into mechanisms of surveillance. Stalin’s 1936 Soviet Constitution guaranteed free speech as long as it ‘strengthened’ socialism. In 1948, Moscow fought ‘blanket support’ for free speech in the Universal Declaration on Human Rights, pushing an amendment stating ‘freedom of speech… should not be used for the purposes of propagating fascism, aggression [and] provoking hatred’. ‘Fascism’, noted a Canadian participant, ‘was appl[ied] to any person or idea which was not communist’, expanding with terrifying speed to mean almost any dissent.

Similarly, our state has made sure never to define ‘hate’ clearly in law. (…)

Chillingly, the commission’s plan to invade the private sphere, by scrapping the ‘dwelling’ exemption, has appeared at the same time as the government’s Covert Human Intelligence Sources (CHIS) Bill, which will formalise state powers to employ children as spies against parents suspected of crimes. It is not just the police or intelligence sources that will get this power, but quangos too.

https://www.spiked-online.com/2021/02/01/the-totalitarian-creep-of-hate-speech-laws/

Mutta tuo on siis vielä ehdotuksen asteella, pitänee seurailla, miten homma edistyy.

Lainaus
About us

The Law Commission is a statutory independent body. We aim:

- to ensure that the law is as fair, modern, simple and as cost-effective as possible

- to conduct research and consultations in order to make systematic recommendations for consideration by Parliament, and
- to codify the law, eliminate anomalies, repeal obsolete and unnecessary enactments and reduce the number of separate statutes.


https://www.lawcom.gov.uk/about/
"Tehohoito­paikkojen määrä nostetaan tuhanteen" -Krista Kiuru 19.3.2020

"Hallituksen lupaamat tuhat tehohoitopaikkaa saadaan varmasti kasaan" -Suomen tehohoitoyhdistyksen puheenjohtaja 3.4.2020

"Sen jälkeen kun mennään yli 50 (korona)tehohoitopaikan, ajamme leikkaustoimintaa radikaalisti alas" -Kiuru 25.11.2021

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 007
 • Liked: 97588
Markus Kaakisen nimi tutkimuksissa ja asiantuntijakommentaattorina on tietynlaisen laadun tae.

Oletin, että toimittajalla olisi lähtenyt hieman mopo käsistä Kaakisen tutkimustuloksia kuvaillessaan, mutta valitettavasti tutkija itse näyttää olevan yhtä pahasti pihalla tutkimuksistaan.
...
Tampereen yliopiston tutkija Kaakisen sanomisilla "nettivihan yleisyydestä", "verkkovihan tuottajista" tai "vihapuheen harrastajista" ei ole käytännössä mitään merkitystä, koska Kaakisen määritelmä noille on yksinkertaisesti se, että vastaaja ilmoittaa tuottaneensä nettiin materiaalia, jonka joku on tulkinnut uhkaavaksi tai alentavaksi. Esimerkiksi kaikki Hommaforumille kirjoittaneet ovat tuolla Kaakisen kriteerillä "verkkovihan tuottajia" ja "vihapuheen harrastajia", koska jotkut tulkitsevat, että kaikki tänne kirjoitettu on uhkaavaa tai alentavaa.

Määritelmä on epätieteellisyydessään naurettava, eikä Kaakinen edes yritä avata käsitteen kulttuuri- ja ympäristösidonnaisuutta.

On jokasyksyinen show, kun toimitukset saavat Poliisiammattikorkeakoulun vuosittain julkaisemasta viharikosraportista polttoainetta uutisoida rasismin ja viharikollisuuden kasvusta. Tiedotusvälineet kauhistelevat pokkana jopa tuhatta rasistista viharikosta, vaikka kyse on PAMK:n tutkijoiden ns. vihasanalistan perusteella tekemästä arviosta, kuinka moneen rikosilmoitukseen liittyy jonkinlaisia viharikoksen piirteitä. Sen sijaan nostettujen syytteiden tai ihan oikeiden eli oikeudessa vahvistettujen rasististen viharikosten määrästä ei julkaista tilastoja, mutta langettavia tuomioita lienee edelleen luokkaa parikymmentä vuodessa. Niistäkin lähes kaikki ovat sananvapausrikoksia islamin arvostelusta.

Tutkijat Kaakinen ja Näsä kuitenkin vievät viharikoksilla pelottelun vieläkin pitemmälle, kun he julistavat viharikosten kasvua pelkän kyselyn perusteella.

Lainaus
Nuor­ten te­ke­mät ri­kok­set ovat va­kiin­tu­neet en­nä­tyk­sel­li­sen ma­ta­lal­le ta­sol­le

Tuoreen raportin mukaan nuoret tekevät ja kokevat rikoksia selvästi vähemmän kuin vielä 1990-luvulla. Laajaan nuorisorikollisuuskyselyyn osallistui 5 674 yhdeksännen luokan oppilasta 74 koulusta ympäri Suomea keväällä 2020.

Nuorten rikoskäyttäytymisen laaja-alaisuus on pysynyt vuoden 2016 ennätyksellisen matalalla tasolla, tuloksista ilmenee. Tämä tarkoittaa sitä, että jopa 70 prosenttia nuorista ei ollut tehnyt yhtään tarkastelluista rikosteoista kuluneen vuoden aikana, kun vuonna 1995 vastaava osuus oli 39 prosenttia.

Nuorisorikollisuuskyselyssä nuorten yleisimpiä viime vuoden aikana tehtyjä kiellettyjä tai lainvastaisia tekoja olivat alkoholin humalajuominen, luvaton verkkolataaminen ja luvaton poissaolo koulusta. Näiden jälkeen yleisimpiä tekoja olivat koulusta varastaminen, sähköinen kiusaaminen ja vahingonteot. Tulokset ilmenevät Helsingin yliopiston Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutin julkaisusta.

Joka kym­me­nes pa­hoin­pi­te­lyn koh­tee­na
Valtaosa tutkituista teoista ja uhrikokemuksista oli pysynyt viime vuonna samalla tasolla kuin vuonna 2016. Nuorista 4 prosenttia oli viimeisen 12 kuukauden aikana pahoinpidellyt toisen henkilön. Pahoinpitelyn kohteena oli vuoden aikana 10 prosenttia nuorista.

Nuorten tekemässä vakavassa väkivallassa ja viharikollisuudessa näkyy viitteitä lisääntymisestä. Nuorten väkivalta aiheuttaa aiempaa useammin vahinkoa ihmisille tai omaisuudelle.

– Myös viharikoksia koskevat uhrikokemukset ovat lisääntyneet viimeisen vuoden aikana. Noin joka kuudes nuorten väkivallanteko liittyy tekijän vihaan uhrin edustamaa ryhmää kohtaan, sanoo tutkijatohtori Markus Kaakinen Helsingin yliopistosta.
...
Helsingin yliopisto 18.2.2021

Lainaus
Raportti: Nuorten tekemän vakavan väkivallan ja viharikollisuuden lisääntymisestä on nähtävissä merkkejä

[...]

Krimon tutkijatohtori Markus Kaakinen sanoo, että dramaattisesta muutoksesta ei ole kyse. Hänen mukaansa laajempi kehitys on edelleen positiivinen; rikoksia tekevien nuorten määrä on alimmillaan 1990-luvulla aloitetun seurannan aikana.

–  Sitten kun tarkennamme viime vuosiin saakka pienentyneeseen rikoksia tekevien nuorten ryhmään, on ihan aiheellista kysyä, onko tapahtumassa jotakin, mikä heillä saattaisi näkyä vakavina väkivaltarikoksina tai viharikoksina, Kaakinen sanoo.

[...]

Joka kuudennessa nuorten väkivallanteossa vihamotiivi

Raportin mukaan viharikollisuus näyttää yleistyneen nuorten keskuudessa. Vuonna 2020 vihamotiivin kerrottiin olleen taustalla noin joka kuudennessa nuorten väkivallanteossa. Netissä ja sosiaalisessa mediassa tapahtuneeseen kiusaamiseen vihamotiivi liittyi jopa joka neljännessä tapauksessa.

Vihamotiivilla tarkoitetaan sellaisia tekoja, jotka liittyvät kohteen kieleen, ihonväriin, uskontoon, kansallisuuteen, yhteiskunnalliseen mielipiteeseen, sukupuoleen tai seksuaaliseen suuntautumiseen.

Yleisimmät vihamotiivit vaihtelivat tekijöiden ja uhrien vastauksissa. Tekijöiden vastausten perusteella vahingonteoissa, tappeluun osallistumisissa ja pahoinpitelyissä selvästi yleisin vihamotiivi oli ihonväri. Ainoastaan pahoinpitelyissä sen rinnalle nousi yhteiskunnallinen mielipide ja lähelle seksuaalinen suuntautuminen.

Viharikosten uhriksi joutuneiden mukaan yleisin vihamotiivi itseen kohdistuneissa teoissa oli yhteiskunnallinen mielipide, toiseksi seksuaalinen suuntautuminen ja kolmanneksi uskonto. Ihonväri oli uhrien mukaan vasta neljänneksi yleisin vihamotiivi.

Kaakisen mukaan nuorten viharikollisuuteen voi etsiä syitä yleisestä ennakkoluulojen lisääntymisestä ja yhteiskunnallisen keskustelun kärjistymisestä.

–  Muissa tutkimuksissa vihapuheen lisääntymisessä vuosi 2015 oli selvä vedenjakaja. Verkossa eri ihmisryhmiin kohdistunut viha lisääntyi ja se kohdistui yhä enemmän uskonnollisiin, etnisiin ja kansallisiin ryhmiin sekä poliittisten mielipiteiden määrittämiin ryhmiin.
Demokraatti 18.2.2021
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

zupi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 196
 • Liked: 11667
Ketjun aihetta sivuten...

Lainaus
Exclusive: Unreleased Federal Report Concludes ‘No Evidence’ that Free Speech Online ‘Causes Hate Crimes’

Freedom of speech on the internet did not lead to a rise in “hate crimes,” according to a report sent from the U.S. Department of Commerce to Congress in January — a report that has yet to appear on any government website.

(...)

Although it was prepared under the Trump administration, the request to revise the report came from the 116th Congress, which was controlled by a 35-seat Democrat majority in the House and only a slim Republican majority in the Senate.

(...)

Sources who were close to the drafting and approval process suspect that bureaucrats and establishment politicians with a vested interest in the “hate crimes” panic are trying to suppress it, because its conclusions challenge popular media narratives alleging a rise in internet-inspired hate crimes.

(...)

But the report does not publicly appear on any website. No one in Congress has mentioned it. And the press has not reported on its findings — until now.

(...)

The report bluntly states that there is no evidence of a causal relationship between the growth in internet usage and hate crimes, pointing out that there is not even any correlation, as media allegations about a surge in hate crimes over the past five years are not supported by the Justice Department’s crime statistics.


(...)

The report also criticizes academic “extremism” researchers for failing to back up their assertions of a causal link between online hate speech and real-world hate crime.

(...)

This research does not present even comprehensive descriptive data correlating increased hate speech on social media with increased hate crimes.


(...)

Finally, the report issues a blistering condemnation of Silicon Valley companies for using the “hate speech” panic to undermine freedom of expression on their platforms.

(...)

Given that all the major social media platforms have rules against hate speech and, in fact, employ sophisticated algorithmic artificial intelligence (AI) approaches to enforce these often vague and contradictory rules in a manner also used by tyrannous regimes, it is appropriate to ask what they gain from it.  Certainly, as this Report shows, the platforms have no reasonable expectation that their censorship will end hate crimes or even diminish it, as no empirical evidence exists linking increased hate speech with hate crimes.

Further, this censorship poses real dangers to our political system.  Under the hate speech prohibitions and other censorship rules, the platforms have removed content that many consider seriously engaged with pressing political and social issues.


https://www.breitbart.com/tech/2021/03/03/exclusive-unreleased-federal-report-concludes-no-evidence-that-free-speech-online-causes-hate-crimes/

https://www.slideshare.net/AllumBokhari/ntia-hate-crimes-report-january-2021/1
"Tehohoito­paikkojen määrä nostetaan tuhanteen" -Krista Kiuru 19.3.2020

"Hallituksen lupaamat tuhat tehohoitopaikkaa saadaan varmasti kasaan" -Suomen tehohoitoyhdistyksen puheenjohtaja 3.4.2020

"Sen jälkeen kun mennään yli 50 (korona)tehohoitopaikan, ajamme leikkaustoimintaa radikaalisti alas" -Kiuru 25.11.2021

zupi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 196
 • Liked: 11667
Skotlannissa hyväksyttiin vihapuhelaki... :facepalm: :facepalm: :facepalm: Ei ihan niin radikaali kuin alunperin esitettiin, mutta kyllä vihavasurit pystyy työskentelemään tuonkin pohjalta. "stirring up hatred", voi muumien kevät.

Voittepa uskoa, että jotain tämän tapaista Tissivaon uuskommarihallituskin tulee esittämään.

Lainaus
The SNP’s radical assault on freedom of speech

(...)

The legislation creates a sweeping new offence of ‘stirring up hatred’. Liable for prosecution will be anyone who ‘behaves in a manner that a reasonable person would consider to be threatening, abusive or insulting’ — or communicates such material — if he or she ‘intends to stir up hatred against a group of persons based on the group being defined by reference to race, colour, nationality (including citizenship), or ethnic or national origins’, or if ‘a reasonable person would consider the behaviour or the communication of the material to be likely to result in hatred being stirred up against such a group’.

The same offence applies for hatred based on ‘age; disability; religion or, in the case of a social or cultural group, perceived religious affiliation; sexual orientation; transgender identity; variations in sex characteristics’, except for these categories only ‘threatening’ or ‘abusive’ language will be criminal. Yousaf freely admits that his law will even apply to utterances made in the privacy of the home. Penalties range from fines to seven years in prison.

The sheer scope of the offence cannot be overstated. The definition of ‘communicating’ hatred, for example, includes ‘displaying, publishing or distributing’ material, ‘giving, sending, showing or playing’ material for another person, or ‘making the material available to another person in any other way’. It will be for sheriffs and judges to determine but that definition could very well capture the boomer who hits the ‘share’ button on a grim Facebook meme about Muslim demography as readily as the skinhead who distributes neo-Nazi pamphlets on Jewish racial inferiority.

While some of the more outlandish provisions in the original Bill have been excised — including a section on prosecuting actors and directors of stage plays deemed to ‘stir up hatred’ — this law remains to its core a radical assault on liberal principles. It is a reflection of the insurgent ideology of coercive progressivism.

(...)

That will only become more difficult as academic radicalism seeps further into the mainstream, in particular critical race theory and the proposition that speech and silence alike are a form of violence. Arguing for the speech rights of bigots was already a risky business, but now almost everyone is a bigot — either for espousing views wholly uncontroversial five minutes ago or because of an immutable characteristic such as their race or ethnicity. The culture’s embrace of identity essentialism, especially in race and gender, not only requires us to memory-hole several decades of progress but to pretend that radically new definitions of bigotry are unchanged and uncontested. Although identity politics takes little interest in material conditions, the ‘ism’ it most closely resembles is communism: it is the ideological enforcement of a lie.

(...)

https://www.spectator.co.uk/article/the-snp-s-radical-assault-on-freedom-of-speech
"Tehohoito­paikkojen määrä nostetaan tuhanteen" -Krista Kiuru 19.3.2020

"Hallituksen lupaamat tuhat tehohoitopaikkaa saadaan varmasti kasaan" -Suomen tehohoitoyhdistyksen puheenjohtaja 3.4.2020

"Sen jälkeen kun mennään yli 50 (korona)tehohoitopaikan, ajamme leikkaustoimintaa radikaalisti alas" -Kiuru 25.11.2021

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 007
 • Liked: 97588
Lainaus
Mike Pohjola: Kiusaajat uhkaavat yhteiskuntaa

Suomen hallitus ja varsinkin viisi johtavaa naisministeriä ovat jatkuvan haukkumisen, häirinnän ja maalittamisen kohteina sosiaalisessa mediassa. Naton tutkimuksen mukaan jatkuva vihapuhe ja alatyylinen palaute ovat uhka Suomen demokratialle.

”Osaamaton, kokematon, Sokoksen kassa, tyttö, tyttöhallitus, huulipunahallitus, sukkahousuhallitus, uhkailu, vihapuhe, maalitus”, tiivisti pääministeri Sanna Marin tätä häirintää.

Maalitus ja muut häirinnän muodot siirtävät vallan yhteiskunnalta näille häiriköille ja heitä masinoiville pääkiusaajille.

[...]

Maalitus tapahtuu yleensä sosiaalisessa mediassa. Siinä joku nostaa esiin toisen some-käyttäjän ja tavalla tai toisella usuttaa seuraajiaan häiriköimään tätä. Tyypillinen tapa tähän on jakaa jokin yksittäinen viesti asiayhteydestään irrotettuna ja kommentoida esimerkiksi: ”Mitenköhän toimittelija suhtautuisi, jos hänen oma postilaatikkonsa täyttyisi uhkauksista?”

Tämä ei lain kirjaimessa ole uhkaus eikä edes yllytys rikokseen mutta todellisuudessa johtaa siihen, että maalituksen kohdetta aletaan häiritä ja uhkailla.

Tietenkin se tarkoittaa, että maalittajalla on riittävästi trollihenkisiä seuraajia ja mielipidevaltaa näihin. Minä en voisi maalittaa Donald Trumpia, mutta Donald Trump voisi maalittaa minut.

Usein maalittajat väittävät, että kyllähän tuokin maalitti minua. Että ajetaanko tässä nyt kaksilla rattailla? Yritän avata asiaa.


Jos koulun pihalla Make sanoo, että Ville pitäisi hakata ja Ville sanoo, että Make pitäisi hakata, ovatko molemmat yhtä syyllisiä? Makella on kaveripiirissään viisi väkivaltaista tyyppiä, jotka mielellään hakkaisivat Villen tai kenet vaan Make käskee. Villellä taas ei ole kavereita. Onko molempien toive edelleen yhtä paha? Entä sitten, kun Ville hakataan? Onko Ville yhtä syyllinen kuin Make?

Kristillisen toisen posken kääntämisen ideaalissa ei tietenkään ole hyvä, että Ville toivoo Makea hakattavan. Mutta tosiasiassa vain toinen näistä toiveista voi toteutua. Toinen niistä on abstrakti harmistuksen ilmaus, toinen konkreettista yllytystä rikokseen.

Sama juttu pätee maalitukseen. Jos some-vaikuttajalla on runsaasti seuraajia, jotka ovat taipuvaisia trollikäytökseen, hän voi usuttaa näitä uhrinsa kimppuun maalittamalla tätä. Jos somettajalla ei ole seuraajia tai nämä eivät harrasta häirintää, ei hän voi myöskään maalittaa ketään.

[...]

Ketään ei saa hiljentää.

Kirjoittaja on kirjailija, pelisuunnittelija ja yrittäjä.
Kansan Uutiset 28.3.2021

Mike Pohjolan logiikkaa on lievästi sanottuna vaikea seurata. Esimerkki olisi auttanut, mutta sellaisen esittäminen olisi tainnut olla liian noloa. Sekin jää epäselväksi, mitä hän tarkalleen ottaen haluaa asialle tehtävän.

Jos ymmärsin vihjeet oikein, Pohjola protestoi skenaariota, jossa vasemmistolainen toimija uhkailee netissä väkivallalla poliittista vastustajaansa – toki vain asiayhteydestä irrotetusti kuten Jussi Halla-ahon tappamiseen yllyttänyt Misha Dellinger – jonka sitten uhkailun kohde tai joku muu maalittajaksi kutsuttu nostaa esiin, mikä taas johtaa vasemmistolaisen toimijan häirintään tai uhkailuun. Pohjolan logiikalla kaikki muut ovat syyllisiä paitsi se kaiken aloittanut vasemmistolainen toimija, koska hänellä ei ole trollaavia seuraajia, ei ainakaan runsaasti.

Tällä evästyksellä maalituslakia rustaamaan.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Penan kaveri Eki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 129
 • Liked: 1736
 • Impivaarana 56 maata ja päälle 200 kaupunkia
Oliko tähän jo viitattu?

   http://www.yhdessavihaavastaan.fi/fi/

Lainaus
Yhdessä vihaa vastaan työkalun tarkoitus on antaa ihmisille mahdollisuus raportoida kokemansa tai todistamansa vihataupaukset. is a platform for people to report the hate incidents they have experienced or witnessed.

Aina kun vihervasemmisto avaa suutansa, niin sinne vaan ilmianto, kun kerran sitä pyytävät.


Whois yhdessavihaavastaan.fi sanoo:
Koodia: [Valitse]
Holder

name...............: Anti.-Racist Forum ry
register number....: 2985411-4
address............: c/o Rauhankasvatusinstituutti Sturenkatu 11
address............: 00510
address............: Helsinki
country............: Finland
« Viimeksi muokattu: 29.03.2021, 22:57:24 kirjoittanut Penan kaveri Eki »
Tsot, tsot! Se ei ole enää neekeri. ... Se on yön timo.

Fiftari

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 8 680
 • Liked: 9004
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Jotta poliittinen poliisi oppii varmasti nuotit.
Lainaus
Poliisille opas vihatekojen tunnistamiseen

Sisäministeriö on julkaissut poliisille ja sidosryhmille oppaan, jossa käydään läpi hyviä käytäntöjä vihatekojen tunnistamisessa ja ennalta estämisessä.

Hyvät käytännöt vihatekojen tunnistamisessa ja ennalta estämisessä -opas sisältää hyvien käytäntöjen esittelyn sekä Suomesta, että muualta Euroopasta. Oppaan sisältämää raporttia varten tietoa kerättiin ennalta estävää työtä tekeviltä poliiseilta sekä poliisin kanssa toimivilta järjestöiltä.

XXX

Vihateko on ennakkoluulojen tai vihamielisyyden motivoima teko, joka kohdistuu tiettyyn suojelua vaativaan ryhmään tai ihmisen ominaisuuteen. Vihateko ei kuitenkaan itsessään täytä välttämättä minkään rikoksen tunnusmerkistöä. Jos rikoksen tunnusmerkistö täyttyy, puhutaan viharikoksista, opas kertoo.

XXX

Kotimaisessa rikosoikeudessa viharikoksilla tarkoitetaan tietyn rikostunnusmerkistön täyttävää tekoa, joka kohdistuu henkilöön, ryhmään, jonkun omaisuuteen, instituutioon tai näiden edustajaan.

XXX

Myös vihapuhe voi olla rikoslain mukainen rikos tai yhdenvertaisuuslaissa tai tasa-arvolaissa kiellettyä syrjintää.
Verkkouutiset
Kapteeni NN " Kenestäkään ei tule rasistia, mutta jokaisesta tulee realisti kun ollaan tekemisissä kähtävien kanssa"

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 734
 • Liked: 37331
Jaha, on pitänyt keksiä "vihateko" kun "viharikos" on liian selkeä käsite. Pitää sekoittaa soppaa ja saada vähän enemmän laajatulkintainen "vihapuheeseen" verrattava termi jolla voitaisiin väärinajattelevat ei-lainrikkojat saada ahtaalle. Mielellään tietenkin ilman mitään turhaa kierrosta oikeudessa!
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

zupi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 196
 • Liked: 11667
Jotta poliittinen poliisi oppii varmasti nuotit.
Lainaus
Poliisille opas vihatekojen tunnistamiseen
(...)
Verkkouutiset

https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/162969/SM_2021_7.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Lainaus
Vihapuhe: Tässä oppaassa vihapuheella tarkoitetaan loukkaavaa tai uhkaavaa viestintää tai muuta ilmaisua, jonka motiivina on suvaitsemattomuus tai vihamielisyys jotain kansallista, uskonnollista, etnistä tai jotain vastaavaa ryhmää (kuten vammaisia henkilöitä tai seksuaalivähemmistöjä) tai tällaiseen ryhmään kuuluvaa henkilöä kohtaan. Vihapuhe voi olla rikoslain mukainen rikos ja yhdenvertaisuuslaissa tai tasa-arvolaissa kiellettyä syrjintää.

Suomennettuna:
Vihapuhe: Tässä oppaassa vihapuheella tarkoitetaan kaikkea viestintää tai muuta ilmaisua, jonka motiivina on vihavasemmistolaisen politiikan vastustaminen. Vihapuhe on pian aina rikoslain mukainen rikos, tällä hetkellä joudumme vielä tyytymään pääasiassa erilaiseen kiusantekoon ja cancelointi-projekteihin vihapuhujia kohtaan.

On tuo vihavasemmisto kyllä sitten aikamoista porukkaa. Tavallaan väkisin kaappaavat kaikkien vähemmistöjen ja vähänkin haavoittuvassa asemassa olevien ryhmien ”etujen puolustamisen” itselleen, halusivat näihin vähemmistöihin kuuluvat ihmiset sitä tai eivät (jos ymmärtäisivät paremmin vihavasemmistoa, niin eivät varmasti haluaisi). Ja sieltä vähemmistöjen selän takaa sitten huutelevat törkeyksiään, levittävät täysin mielisairasta woke-ideologiaansa ja edistävät suomalaisen / länsimaisen kulttuurin ja elämäntavan tuhoamisprojektiaan. Ja kaikki kritiikki vihavasemmiston politiikkaa kohtaan on sitten aina vihapuhetta näitä edessä seisovia vähemmistöjä kohtaan.
"Tehohoito­paikkojen määrä nostetaan tuhanteen" -Krista Kiuru 19.3.2020

"Hallituksen lupaamat tuhat tehohoitopaikkaa saadaan varmasti kasaan" -Suomen tehohoitoyhdistyksen puheenjohtaja 3.4.2020

"Sen jälkeen kun mennään yli 50 (korona)tehohoitopaikan, ajamme leikkaustoimintaa radikaalisti alas" -Kiuru 25.11.2021

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 760
 • Liked: 4518
Jotta poliittinen poliisi oppii varmasti nuotit.
Lainaus
Poliisille opas vihatekojen tunnistamiseen
(...)
Verkkouutiset

https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/162969/SM_2021_7.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Lainaus
Vihapuhe: Tässä oppaassa vihapuheella tarkoitetaan loukkaavaa tai uhkaavaa viestintää tai muuta ilmaisua, jonka motiivina on suvaitsemattomuus tai vihamielisyys jotain kansallista, uskonnollista, etnistä tai jotain vastaavaa ryhmää (kuten vammaisia henkilöitä tai seksuaalivähemmistöjä) tai tällaiseen ryhmään kuuluvaa henkilöä kohtaan. Vihapuhe voi olla rikoslain mukainen rikos ja yhdenvertaisuuslaissa tai tasa-arvolaissa kiellettyä syrjintää.

Suomennettuna:
Vihapuhe: Tässä oppaassa vihapuheella tarkoitetaan kaikkea viestintää tai muuta ilmaisua, jonka motiivina on vihavasemmistolaisen politiikan vastustaminen. Vihapuhe on pian aina rikoslain mukainen rikos, tällä hetkellä joudumme vielä tyytymään pääasiassa erilaiseen kiusantekoon ja cancelointi-projekteihin vihapuhujia kohtaan.

On tuo vihavasemmisto kyllä sitten aikamoista porukkaa. Tavallaan väkisin kaappaavat kaikkien vähemmistöjen ja vähänkin haavoittuvassa asemassa olevien ryhmien ”etujen puolustamisen” itselleen, halusivat näihin vähemmistöihin kuuluvat ihmiset sitä tai eivät (jos ymmärtäisivät paremmin vihavasemmistoa, niin eivät varmasti haluaisi). Ja sieltä vähemmistöjen selän takaa sitten huutelevat törkeyksiään, levittävät täysin mielisairasta woke-ideologiaansa ja edistävät suomalaisen / länsimaisen kulttuurin ja elämäntavan tuhoamisprojektiaan. Ja kaikki kritiikki vihavasemmiston politiikkaa kohtaan on sitten aina vihapuhetta näitä edessä seisovia vähemmistöjä kohtaan.

Toisaalta eivät tuomitse poikien ympärileikkausta ilman lääketieteellistä perustetta, tyttöjen ympärileikkausta, erään rauhanuskonnon tapaa heitellä homoseksuaaleja alas katoilta. Niitähän ei tapahdu. Kuten ei myöskään alaikäisten tyttöjen pakkonaittamista vanhemmille miehille.

Tilastojen valossa ei ole nähtävissä mitään korostumaa yhtään missään negatiivisessa. Ei työttömyydessä, väkivallassa, vankilatuomioissa, alaikäisiin sekaantumisessa, kouluttamattomuudessa. Ei missään suhmuroinnissa. Kaikki myymälävartijat voivat keskittyä ihan perus pottunokkien seuraamiseen, jokainen valkopaska on erittäin todennäköinen pummilla matkustaja, kaikki tummat eri sävyissä maksavat aina vaemuuden vuoksi kaksi lippua. Kaikki perusjuntit ovat sosiaalipummeja siinä missä kaikki suojaväritetyt ovat korkeastikoulutettuja 17 vuotiaita vanhustenhoitajia jotka tekevät työnsä viidellä eurolla tunnissa ilman mitään muuta tukea.

Ja sitten heräsin, katsoin peiliin ja siellä oli kirkkaanpunainen Juhana Vartiainen.
Kannatan tasa-arvoa. Sama palkka, samat vastuut ja velvollisuudet yksilön itselleen omaksumasta tai kokemasta sukupuolesta tahi muista ominaisuuksista riippumatta.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 734
 • Liked: 37331
^ Käytännössä aina kun smurffit ovat saaneet kiinni metrossa liputta matkustajia ovat nämä olleet joko elämäntapavihreiden näköisiä tai selkeästi kehitysmaataustaisia. Vaikka nämä ryhmät eivät muodosta kuin suhteellisen pienen osan matkustajista on ainakin omalla liikennevälilläni melko suuri yllätys jos haaviin on näyttänyt jääneen mitään muuta.
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 966
 • Liked: 24345

Lainaus
Vihapuhe: Tässä oppaassa vihapuheella tarkoitetaan loukkaavaa tai uhkaavaa viestintää tai muuta ilmaisua, jonka motiivina on suvaitsemattomuus tai vihamielisyys jotain kansallista, uskonnollista, etnistä tai jotain vastaavaa ryhmää (kuten vammaisia henkilöitä tai seksuaalivähemmistöjä) tai tällaiseen ryhmään kuuluvaa henkilöä kohtaan. Vihapuhe voi olla rikoslain mukainen rikos ja yhdenvertaisuuslaissa tai tasa-arvolaissa kiellettyä syrjintää.

Vain naisvetoinen (koska tunteet) vasemmistohallitus (koska fasistiset taipumukset) voisi alkaa junailemaan läpi kieltolakeja, joissa lähes mielivaltaisesti määritellään mitä on sallittua sanoa ja mitä ei. Kuvio on hyvin tuttu vasemmistodiktatuureista, jotka tukeutuivat puheen kieltämiseen kun itse politiikka alkaa näyttämään yhä huonommalta kansan silmissä. En usko, että miesvetoinen porvarihallitus olisi koskaan edes harkinnut totuuskomiteoiden ja puhelakien säätämistä koska se olisi selkeästi oikeiston individualismin vastaista.

Sitaatin määritelmän tarkoitus on laatia uusi luokkajako, jossa jokainen lokeroidaan ihonvärin, sukupuolen jne. perusteella, jotta saataisiin antagonistinen asetelma jolla kansalaiset voidaan pelaa toisiaan vastaan. Tekemällä yhdestä ryhmästä "herroja" - jotka siis pitää suitsia puhelaeilla - ja toisesta "uhreja" - joita pitää puolustaa - vasemmisto pyrkii rakentamaan itselleen poliittisen ikiliikkujan, jonka puitteissa he voivat loputtomasti toimia moderaattorina kiistakumppaneiden välillä rankaisemalla yhtä ja palkitsemalla toista.

Minusta persujen pitää alkaa voimakkaasti haastamaan tämä diktatuurilla flirttaileva hallitus. Emme jumalauta voi antaa demokratialle täysin välttämättömän sananvapauden hävitä näiden hullujen vihervasemmistolaisten päätöksellä. Jos sananvapaus häviää, oikeisto on mennyttä. Jäljelle jää silloin vain vasemmistofasismi, jonka vetäjä tällä hetkellä näyttäisi olevan demarit ja Sanna Marin.

« Viimeksi muokattu: 02.04.2021, 12:58:13 kirjoittanut Totti »
Sosialisti varastaa aina kaikki kansalaisten rahat. Sosialistinen politiikka käsitää lähinnä sitä missä ajassa rahat varastetaan.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 791
 • Liked: 59867
 • Kansanryhmäkiihottunut takaisinviskaaja
Ja kuten tiedämme, kun valtaan tulee ei-vasemmisto/ei-vihreät/ei-sdp -hallinto, niin tämä uusi hallinto voi hyvinkin alkaa käyttää näitä sensuurilakeja niitä tehtailleita vastaan.

Meet the new boss same as the old boss.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Euroopan kansoilla ole oikeutta valvoa rajojaan, vaan sen sijaan velvollisuus ottaa vastaan maailman köyhimpien ihmisten tulva. "
— António Guterres, YK:n pääsihteeri, sosialisti Portuganista (Vision Europe Summit 2021 -kokouksessa)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 618
 • Liked: 36626
Lainaus
Poliisille opas vihatekojen tunnistamiseen

Sisäministeriö on julkaissut poliisille ja sidosryhmille oppaan, jossa käydään läpi hyviä käytäntöjä vihatekojen tunnistamisessa ja ennalta estämisessä.
...

Vihateko on ennakkoluulojen tai vihamielisyyden motivoima teko, joka kohdistuu tiettyyn suojelua vaativaan ryhmään tai ihmisen ominaisuuteen. Vihateko ei kuitenkaan itsessään täytä välttämättä minkään rikoksen tunnusmerkistöä. Jos rikoksen tunnusmerkistö täyttyy, puhutaan viharikoksista, opas kertoo.

Jahas ... ja taas on viranomaisten tonttupartio rikollisilla poluilla. Tahallisista ja tuottamuksellisista virkamiesten rikosteoista seuraa oikeusvaltiossa viraltapano.

Suomi.fi:

Lainaus
Koska virkamies käyttää työssään julkista valtaa, hänellä on ehdoton velvoite noudattaa lakia sekä toimia puolueettomasti, riippumattomasti ja tasapuolisesti.  ...
(...)

Virkamiestä koskee virkavastuu eli tavallistakin laajempi ja ankarampi oikeudellinen vastuu työstään ja sen seurauksista. Jos hän laiminlyö tai toimii vastoin virkavelvollisuuksiaan, hän voi joutua teostaan rikosoikeudelliseen vastuuseen. Viranomaisen lisäksi myös virkamies itse on vahingonkorvausvastuussa virheensä tai laiminlyöntinsä aiheuttamista vahingoista.
 
Virkamies ei saa käyttää valtaansa väärin.  ...

Valtion virkamieslaki 9 luku, Virantoimituksesta pidättäminen, 40 § on oleellinen lakikohta virkamiesten rikostekoja arvioitaessa:

Lainaus
(...)
Virkamies voidaan lisäksi pidättää virantoimituksesta:

1) rikossyytteen ja sen edellyttämien tutkimusten ajaksi, jos näillä voi olla vaikutusta virkamiehen edellytyksiin hoitaa tehtäväänsä;

2) jos virkamies kieltäytyy 19 §:ssä tarkoitetuista tarkastuksista tai tutkimuksista taikka jos hän kieltäytyy antamasta sanotun pykälän mukaisesti terveydentilaansa koskevia tietoja;

3) jos virkamiehellä on sellainen sairaus, joka haittaa olennaisesti viran hoitoa; sekä

4) välittömästi irtisanomisen jälkeen, jos irtisanomisen perusteena oleva teko tai laiminlyönti osoittaa virkamiehen siinä määrin soveltumattomaksi tehtäväänsä, ettei virantoimitusta voida jatkaa tai jos virantoimituksen jatkuminen irtisanomisajan voi vaarantaa kansalaisen turvallisuuden.
(...)

Edellä on jo riittävät perusteet, jotta yleinen syyttäjä ja oikeuskansleri voivat puuttua asiaan ja alkaa prosessoida tätä nimenomaista rikostekoa. Nyt mitataan onko Suomi enää oikeusvaltio ja noudatetaanko maan lakeja, vai ei. Jälkimmäisen vaihtoehdon valinnasta koituvat seuraukset johtavat katastrofiin, sekä ajanmittaan koko yhteiskuntajärjestyksen romahtamiseen. Jos päättäjillä on yhä järkeä päässä - edes vähän -, niin käyttäkää sitä ja miettikää hetki puuhianne.

Viranomaisen maanista hörhöilyä virassa politikoivana woke-körttinä voi pitää jo sellaisena vikana tai sairaudeksi luettavana seikkana, johon myös yhteiskunnan on syytä puuttua välittömästi sellaista havaittaessa. Viranomaisten rikostekoja ja rikostekoaikeita kohtaan on noudatettava tiukkaa nollatoleranssia yhteiskunnan kaikilla tasoilla.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

zupi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 196
 • Liked: 11667
Välillä sitä miettii, että kuinkakohan suuri osuus näiden "vihapuhelakien" kannattajista ymmärtää, että he ovat taistelemassa mm. Glenn Greenwaldin kaltaisia henkilöitä vastaan.

"Tehohoito­paikkojen määrä nostetaan tuhanteen" -Krista Kiuru 19.3.2020

"Hallituksen lupaamat tuhat tehohoitopaikkaa saadaan varmasti kasaan" -Suomen tehohoitoyhdistyksen puheenjohtaja 3.4.2020

"Sen jälkeen kun mennään yli 50 (korona)tehohoitopaikan, ajamme leikkaustoimintaa radikaalisti alas" -Kiuru 25.11.2021

zupi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 196
 • Liked: 11667
Greenwaldilta twiittiketju sorron ja vihapuheen piinaamista suurista sankaritar-zuurnalisteista.

Lainaus
I'll be on Fox's MediaBuzz show at 11:40 am ET, on the latest proof of the authenticity of the Hunter Biden docs that Facebook & US media suppressed, as well as USA Today's attempt to prevent people from raising legal funds, part of media's ongoing targeting of private citizens

The ongoing attempt by journalists at major outlets to place themselves off-limits by claiming it's "abuse" or "harassment" to criticize their work is bizarre, and a total perversion of both journalism and the prevailing power dynamic

These journalists are distorting the classic journalism decree -- comfort the afflicted, afflict the comfortable -- to turn *themselves* into the victims, into the "afflicted" which the *public* must comfort. They attack private citizens, then self-victimize, using sexist tropes

Journalists at major outlets wield immense power. They can shape discourse, propagandize the public and ruin people's reputations and lives. Increasingly, they use that power not against power centers but private citizens, and much worse, insist that the real victims are them.

Here's a video excerpt of my discussion this morning about the bizarre and contemptible campaign of journalists with major media outlets to cast *themselves* as marginalized victims in order to render criticisms of their work by the public off-limits


Lainaus
“It’s so ironic. Because the whole point of feminism, the feminist movement which I’ve always supported and still support, is to say that women are as strong as men, and as capable as men of doing professional jobs. There’s obviously a lot of strong women in journalism. What they’re doing is reversing that, they’re saying women are too fragile, we need to treat them like these little china dolls who cannot be criticized, who cannot be critiqued in any way because if you do, you’re somehow harming them. It’s a really regressive kind of sexist trope they’re using to place themselves off limits from criticism even though they wield a lot of power.

Lainaus
“If you criticize them, I’m talking about major journalists from the second largest newspaper in the country… they then turn around and make themselves the victim,” Greenwald said. “They say by criticizing us as journalists you’re inciting hatred against us, you’re inciting harassment. They’ve completely reversed the dynamic. They attack marginalized powerless people but then pretend the marginalized, powerless, vulnerable ones are themselves so that it’s illegitimate to criticize.

https://www.mediaite.com/tv/glenn-greenwald-dismisses-criticism-over-usa-today-response-journalists-are-trying-to-make-themselves-the-victim/

Zuurnalistien lisäksihän tämä sama kuvio pätee nykyisin täysin myös Suomen hallitukseen, lukuisista "tutkijoista" ja virkamädättäjistä nyt puhumattakaan. No, kaikkihan tämä on suoraan vihavasemmiston pelikirjasta.
"Tehohoito­paikkojen määrä nostetaan tuhanteen" -Krista Kiuru 19.3.2020

"Hallituksen lupaamat tuhat tehohoitopaikkaa saadaan varmasti kasaan" -Suomen tehohoitoyhdistyksen puheenjohtaja 3.4.2020

"Sen jälkeen kun mennään yli 50 (korona)tehohoitopaikan, ajamme leikkaustoimintaa radikaalisti alas" -Kiuru 25.11.2021

Melbac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 376
 • Liked: 1971
^ Käytännössä aina kun smurffit ovat saaneet kiinni metrossa liputta matkustajia ovat nämä olleet joko elämäntapavihreiden näköisiä tai selkeästi kehitysmaataustaisia. Vaikka nämä ryhmät eivät muodosta kuin suhteellisen pienen osan matkustajista on ainakin omalla liikennevälilläni melko suuri yllätys jos haaviin on näyttänyt jääneen mitään muuta.
Kyllä tuolla kulkee ihan töitä lapsesta asti tehneitä äijiäkin ilman lippua.Yleensä kyseessä on suhteellisen lyhyet matkat eikä niiden takia sitä lippua ole vaivauduttu ostamaan.Noille se että saa tarkastusmaksun tarkoittaa sitä että se on pakko maksaa ettei mene ulosottoon kun taas tietyille tyypeille sillä maksulla ei ole väliä.Täällä pystyy menemään pummilla aika helpostikkin jos asuu ratikka/metro alueilla(myöskään "runkolinjoilla" ei taida tarvita näyttää sitä?) ja osa on tottunut käyttämään noita vaikka ei olisi lippua,muualla maassa taitaa olla eri juttu?.
« Viimeksi muokattu: 05.04.2021, 12:03:56 kirjoittanut Melbac »

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 597
 • Liked: 13404
 • The only way to fight hate is with even more hate
Lainaus
KK 161/2021 vp

Miten hallitus aikoo tehokkaammin puuttua vihapuheeseen lainsäädännön keinoin?

Helsingissä 19.3.2021
Iiris Suomela virh
Inka Hopsu virh
Lainaus
Vastauksena kysymykseen esitän seuraavaa:

Hallitus suhtautuu vihapuheeseen (jos odotatte määritelmää, niin sitä ei löydy tästäkään vastauksesta) erittäin vakavasti. Vihapuheen ennalta estäminen on tärkeää ja sen eri muotoihin tulee puuttua määrätietoisesti. Osana julkisen vallan toimia on myös saatettava rikosvastuuseen sellaiset tekijät, joiden teot täyttävät rangaistavuuden edellytykset.

Pääministeri Sanna Marinin hallitusohjelman Osallistava ja osallistuva Suomi mukaan hallituskauden aikana toteutetaan poikkihallinnollisesti toimenpiteitä, joilla puututaan nykyistä vahvemmin järjestelmälliseen häirintään, uhkailuun ja maalittamiseen, joka uhkaa sananvapautta, viranomaistoimintaa, tutkimusta ja tiedonvälitystä. Hallitusohjelman mukaan turvataan edellä mainittujen rikosten torjuntaan ja selvittämiseen riittävät resurssit sekä osaaminen ja edistetään syrjintä- ja viharikostilanteen systemaattistaseurantaa kansallisesti ja kansainvälisesti.

Hallitus antoi marraskuussa 2020 esityksen (HE 226/2020vp) eduskunnalle laiksi rikoslain 25 luvun 9 §:n muuttamisesta. Esityksen mukaan laittoman uhkauksen syyteoikeutta koskevaa säännöstä ehdotetaan muutettavaksi niin, että teko olisi virallisen syytteen alainen, jos laiton uhkaus kohdistuisi henkilöön hänen työtehtävänsä vuoksi eikä rikoksentekijä kuulu työpaikan henkilöstöön. Syyttäjä saisi nostaa syytteen laittomasta uhkauksesta myös, jos teko on kohdistunut henkilöön hänen julkisen luottamustehtävänsä vuoksi.

Tämän lisäksi hallitus antoi helmikuussa 2021 esityksen (HE 7/2021 vp) eduskunnalle laiksi rikoslain muuttamisesta. Esityksen mukaan rangaistuksen mittaamisen koventamisperusteisiin lisättäisiin maininta rikoksen tekemisestä uhrin sukupuoleen perustuvasta vaikuttimesta.

Nämä myös kysymyksessä mainitut kaksi rikoslain muutosta ovat erittäintärkeitä ja osa hallitusohjelman perusteella tehtyjä toimia. Rikoslaki on kuitenkin oikeusvaltiossa yhteiskunnallisena sääntelykeinona viime sijainen ja ennen sen käyttöä tulee pyrkiä löytämään myös muita, keinoja eri ilmiöiden hallintaan. Hallitusohjelma edellyttääkin vihapuheen, järjestelmällisen häirinnän ja maalittamisen torjunnassa toteutettavaksi erilaisia poikkihallinnollisia toimia.

Käynnissä on Tiedolla vihaa vastaan hanke, jonka tavoitteena on viharikosten ja vihapuheen vastaisen työn tehostaminen. Hankkeessa muun muassa kehitetään tiedonkeruuta ja viharikosraportointia sekä paikallistason yhteistyötä. Hanketta koordinoi oikeusministeriö.

Sisäministeriön poliisiosaston työryhmä (SMDno-2020-848) on tarkastellut maalittamista laajana, hallinnonalojen rajat ylittävänä ja yhteiskunnan eri osa-alueisiin kohdistuvana ilmiönä ja esittänyt mietinnössään useita poikkihallinnollisia ehdotuksia maalittamisen estämiseksi. Neuvoston puitepäätös 2008/913/YOS rasismin ja muukalaisvihan tiettyjen muotojen ja ilmaisujen torjumisesta rikosoikeudellisin keinoin (niin sanottu rasismipuitepäätös) ei koske vihapuhetta yleisesti, vaan siinä mainittuihin ryhmiin tai ryhmien jäseniin kohdistuvaa yllytystä väkivaltaan tai vihaan.

Komissio on 18.2.2021 antanut Suomelle virallisen huomautuksen rasismipuitepäätöksen puutteellisesta täytäntöön panosta. Huomautuksen on saanut myös kuusi muuta jäsenvaltiota, mukaan lukien Ruotsi. Suomen on annettava vastaus huomautukseen kahden kuukauden sisällä. Vastauksessa tulee arvioitavaksi se, miten nykyinen lainsäädäntö vastaa puitepäätöksen velvoitteita.Perusteet, joiden pohjalta Suomen vastaus laaditaan, käsitellään EU-ministerivaliokunnassa ennen ulkoministeriön johdolla valmisteltavan vastauksen toimittamista komissiolle. Oikeusministeriö seuraa toimialallaan vihapuhetta koskevaa sääntelyä ja ryhtyy tarvittaessa myös lainsäädännön muuttamiseen.

Helsingissä 13.4.2021
oikeusministeri Anna-Maja Henriksson
"Ihmisten välineellistäminen poliittisten tarkoitusperien edistämiseksi on jyrkästi tuomittavaa": Sisäministeri Ohisalo (virh.) 1.9.2021

zupi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 196
 • Liked: 11667
Lainaus
KK 161/2021 vp

Miten hallitus aikoo tehokkaammin puuttua eriäviin mielipiteisiin lainsäädännön keinoin?

Helsingissä 19.3.2021
Iiris Suomela virh
Inka Hopsu virh
Lainaus
Vastauksena eriäviin mielipiteisiin esitän seuraavaa:

Hallitus suhtautuu eriäviin mielipiteisiin erittäin vakavasti. Eriävien mielipiteiden ennalta estäminen on tärkeää ja niiden eri muotoihin tulee puuttua määrätietoisesti. Osana julkisen vallan toimia on myös saatettava rikosvastuuseen sellaiset henkilöt, joiden mielipiteet täyttävät rangaistavuuden edellytykset.

Pääministeri Sanna Marinin hallitusohjelman Osallistava ja osallistuva Suomi mukaan hallituskauden aikana toteutetaan poikkihallinnollisesti toimenpiteitä, joilla puututaan nykyistä vahvemmin eriäviin mielipiteisiin, jotka uhkaava kansandemokratiaa, viranomaistoimintaa, tutkimusta ja valtiollista propagandaa. Hallitusohjelman mukaan turvataan edellä mainittujen rikosten torjuntaan ja selvittämiseen riittävät resurssit sekä osaaminen ja edistetään mielipiderikostilanteen systemaattista seurantaa kansallisesti ja kansainvälisesti.

Hallitus antoi marraskuussa 2020 esityksen (HE 226/2020vp) eduskunnalle laiksi rikoslain 25 luvun 9 §:n muuttamisesta. Esityksen mukaan eriävien mielipiteiden syyteoikeutta koskevaa säännöstä ehdotetaan muutettavaksi niin, että teko olisi virallisen syytteen alainen, jos eriävä mielipide kohdistuisi henkilöön hänen työtehtävänsä vuoksi eikä rikoksentekijä kuulu työpaikan henkilöstöön. Syyttäjä saisi nostaa syytteen eriävästä mielipiteestä myös, jos teko on kohdistunut henkilöön hänen julkisen luottamustehtävänsä vuoksi.

Tämän lisäksi hallitus antoi helmikuussa 2021 esityksen (HE 7/2021 vp) eduskunnalle laiksi rikoslain muuttamisesta. Esityksen mukaan rangaistuksen mittaamisen koventamisperusteisiin lisättäisiin maininta rikoksen tekemisestä vihavasemmiston vastustamiseen  perustuvasta vaikuttimesta.

Nämä myös kysymyksessä mainitut kaksi rikoslain muutosta ovat erittäintärkeitä ja osa hallitusohjelman perusteella tehtyjä toimia. Rikoslaki on kuitenkin oikeusvaltiossa yhteiskunnallisena sääntelykeinona viime sijainen ja ennen sen käyttöä tulee pyrkiä löytämään myös muita, keinoja eriävien mielipiteiden hallintaan. Hallitusohjelma edellyttääkin eriävien mielipiteiden torjunnassa toteutettavaksi erilaisia poikkihallinnollisia toimia.

Käynnissä on Propagandalla eriäviä mielupiteitä vastaan hanke, jonka tavoitteena on eriävien mielipiteiden vastaisen työn tehostaminen. Hankkeessa muun muassa kehitetään tiedonkeruuta ja raportointia sekä paikallistason yhteistyötä. Hanketta koordinoi oikeusministeriö.

Sisäministeriön poliisiosaston työryhmä (SMDno-2020-848) on tarkastellut eriäviä mielipiteitä laajana, hallinnonalojen rajat ylittävänä ja yhteiskunnan eri osa-alueisiin kohdistuvana ilmiönä ja esittänyt mietinnössään useita poikkihallinnollisia ehdotuksia eriävien mielipiteiden estämiseksi. Neuvoston puitepäätös 2008/913/YOS rasismin ja eriävien mielipiteiden tiettyjen muotojen ja ilmaisujen torjumisesta rikosoikeudellisin keinoin (niin sanottu rasismipuitepäätös) ei koske mielipiteitä yleisesti, vaan eriäviä mielipiteitä ja Puolueen vastaisia asenteita.

Komissio on 18.2.2021 antanut Suomelle virallisen huomautuksen eriävien mielipiteiden puutteellisesta estämisestä. Huomautuksen on saanut myös kuusi muuta jäsenvaltiota, mukaan lukien Ruotsi. Suomen on annettava vastaus huomautukseen kahden kuukauden sisällä. Vastauksessa tulee arvioitavaksi se, miten nykyinen lainsäädäntö vastaa puitepäätöksen velvoitteita.Perusteet, joiden pohjalta Suomen vastaus laaditaan, käsitellään EU-ministerivaliokunnassa ennen ulkoministeriön johdolla valmisteltavan vastauksen toimittamista komissiolle. Oikeusministeriö seuraa toimialallaan eriäviä mielipiteitä koskevaa sääntelyä ja ryhtyy tarvittaessa myös lainsäädännön muuttamiseen.

Helsingissä 13.4.2021
oikeusministeri Anna-Maja Henriksson
"Tehohoito­paikkojen määrä nostetaan tuhanteen" -Krista Kiuru 19.3.2020

"Hallituksen lupaamat tuhat tehohoitopaikkaa saadaan varmasti kasaan" -Suomen tehohoitoyhdistyksen puheenjohtaja 3.4.2020

"Sen jälkeen kun mennään yli 50 (korona)tehohoitopaikan, ajamme leikkaustoimintaa radikaalisti alas" -Kiuru 25.11.2021

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 007
 • Liked: 97588
Hommaforumin vihaviestien määrä on "laskettu" antamalla tekoälylle pureskeltavaksi 343 viestiä kahden kuukauden ajalta viime syksynä (mm. islamistiset terrori-iskut Ranskassa) ja skaalaamalla sitten oletettuun kokonaisviestimäärään. Näin päädyttiin määrään 1 600 vihaviestiä kahden kuukauden aikana.

Vihaviestien todellinen määrittely jää raportissa auki. Mitä todennäköisimmin painotus on ennen kaikkea sanalistoissa, ei objektiivisessa analyysissä.

Lainaus
Vihapuhe kukoistaa keskustelupalstoilla: eniten asiattomuuksia lauotaan Ylilaudassa, mutta pieni porukka kirjoittaa suuren osan viesteistä

Oikeusministeriön tilaamassa selvityksessä löydettiin kahden kuukauden ajalta lähes 300 000 vihapuheviestiä suomenkielisiltä sivustoilta.

Suurin osa vihapuheesta esiintyy erilaisilla keskustelupalstoilla.

Tämä käy ilmi oikeusministeriön koordinoimasta Tiedolla vihaa vastaan -hankkeen tilaamasta raportista, jossa analysoitiin verkossa esiintyvää vihapuhetta tekoälyn avulla.

– Vihapuhe ei ole ainoastaan somejättien haaste. Tässä raportissa keskustelupalstat nousevat selkeästi esille, sanoo hankepäällikkö Milla Aaltonen.

Raportin aineistona oli noin 12 miljoonaa suomenkielistä kommenttia ja nettikirjoitusta syys-lokakuun väliseltä ajalta vuonna 2020. Tulosten perusteella vihapuhetta esiintyy verkossa julkisilla suomenkielisillä alustoilla noin 150 000 viestiä kuukaudessa, eli 1,8 prosenttia kaikista viesteistä.

Kahden kuukauden tarkasteluajanjaksolla tunnistettiin lähes 300 000 vihapuheviestiä, joista 97 prosenttia esiintyi erilaisilla keskustelupalstoilla.

Merkittävin vihapuheen julkaisualusta oli Ylilauta.org-sivusto 285 000 viestillä, mikä on 96 prosenttia kaikesta vihapuheeksi tunnistetuista viesteistä.

Yle kysyi Ylilauta-sivuston ylläpidolta sen vihapuhekäytännöistä. Ylläpito viittasi sähköpostivastauksessaan sivuston verkkosivuilla julkaistuihin sääntöihin ja yleisiin tietoihin. Säännöissä muun muassa todetaan, että sivusto ei salli laitonta, haitallista, sopimatonta tai seksuaalista sisältöä. Yleisissä tiedoissa sivusto puolestaan kertoo, että Ylilautaa moderoidaan pääsääntöisesti vapaaehtoisvoimin ja laittomuudet pyritään poistamaan mahdollisimman pian.

[...]

Analyysin mukaan koko aineiston yleisin vihapuheessa käytetty yksittäinen sana oli muslimi. Se esiintyi 26 prosentissa kaikista tekoälyn vihapuheeksi tunnistamista teksteistä. Muita yleisiä vihapuheessa käytettyjä sanoja olivat islam, neekeri, homo, suvakki, poliisi, huora, terroristi, somali, ählämi ja rasisti.

Raportin toteuttaneen Utopia Analyticsin toimitusjohtaja Mari-Sanna Paukkeri kertoo, että tekoälyn tunnistama vihapuhe perustui ihmisten tekemään määritelmään.

– Tutkija merkitsi, mikä on vihapuhetta, ja sitten aineisto annettiin tekoälylle.


Raportin mukaan merkittävä havainto on, että pieni osa kirjoittajista näyttäisi tuottavan suurimman osan vihapuheesta. Vihapuheviesteissä useimmin esiintyvät 10 käyttäjää vastasivat 11 prosentista kaikesta tunnistetusta vihapuheesta. Tämä on myös hankepäällikkö Aaltosen mielestä oleellinen huomio.

– Jokainen pystyy omalla käytöksellään vaikuttamaan siihen, kuinka laajalle vihapuhe leviää. Pieni ryhmä saa suuren huomion, jos päivityksiä jaetaan eteenpäin.
Yle 22.4.2021

Lainaus
Raportti tekoälyn hyödyntämisestä vihapuheen seurannassa julkaistu

Tänään julkaistu Tekoälyn hyödyntäminen vihapuheen seurannassa -raportti tarjoaa kokonaiskuvan verkon julkisessa keskustelussa esiintyvästä suomenkielisestä vihapuheesta. Raportin teki Utopia Analytics, joka yhdisti työssä ihmistyötä ja koneoppimista. Oikeusministeriö tilasi raportin osana EU-rahoitteista Tiedolla vihaa vastaan -hanketta.

Aineistossa ei ole mukana ei-julkinen keskustelu, kuten Facebookin suljetut ryhmät ja yksityiset tilit.

Raportissa vihapuheella tarkoitetaan viestintää, jonka merkitys tai sävy on halventava, nöyryyttävä, uhkaava, vihamielinen, hyökkäävä tai epäinhimillistävä. Kohteena voivat olla henkilökohtaiset ominaisuudet kuten henkilön ikä, uskonto tai vakaumus tai tietty ihmisryhmä.

Raportin tarkoituksena ei ole ottaa kantaa siihen, onko jokin yksittäinen ilmaisu laissa kielletty.
 
Vihapuhe julkisilla keskustelupalstoilla

Raportin mukaan 97 prosenttia vihapuheesta esiintyy verkon keskustelupalstoilla, näistä valtaosa Ylilauta-sivustolla. 2,5 prosenttia vihapuheeksi tunnistetuista viesteistä esiintyi Twitterissä.

Julkisilla suomenkielisillä alustoilla on noin 150 000 vihapuheeksi luokiteltavaa viestiä kuukaudessa. Tämä on 1,8 prosenttia kaikista viesteistä.

Ihmisryhmiä leimaava ja yleistävä vihapuhe yleisintä

Suurimmilta keskustelupalstoilta ja uutissivustoilta, blogeista sekä julkisista keskusteluista Twitterissä, Facebookissa ja Instagramissa kerätty aineisto analysoitiin tarkemmin tekoälyn avulla.

Tästä aineistosta 62 prosenttia luokiteltiin ihmisryhmää leimaavaksi tai yleistäväksi, 32 prosenttia solvaukseksi tai muuksi vihapuheeksi, 4 prosenttia henkilökohtaisiin ominaisuuksiin liittyväksi vihapuheeksi ja 2 prosenttia ammattiryhmään kohdistuvaksi vihapuheeksi.
 
Kattava kuva internetin julkisesta suomenkielisestä vihapuheesta

Aineisto koostuu julkisen internetin noin 12 miljoonasta suomenkielistä kommentista ja nettikirjoituksesta syys–lokakuussa 2020. Aineisto käsittää muun muassa suurimmat keskustelupalstat ja uutissivustot, blogeja sekä julkisia keskusteluja Twitterissä, Facebookissa ja Instagramissa.

Raporttia varten kerättiin aineistoa myös käsin Ylilauta- ja Hommaforum-sivustoilta, joille hakurobottien vierailut on estetty.

Utopia Analyticsin raportti julkaistaan oikeusministeriön julkaisusarjassa. Raportin sisällöt ovat täysin tekijöiden vastuulla, eivätkä ne välttämättä edusta Tiedolla vihaa vastaan -hanketta rahoittavan Euroopan komission tai oikeusministeriön näkemyksiä.

Lisätiedot:
Utopia Analytics
TKT, CEO, Mari-Sanna Paukkeri, Utopia Analytics, p. 050 344 0501, etunimi.sukunimi@utopiaanalytics.com
väitöskirjatutkija Laura Kettunen, FM, etunimi.sukunimi@helsinki.fi
Oikeusministeriö 22.4.2021

Tekoälyn hyödyntäminen vihapuheen seurannassa -raportti (pdf)

Lainaus käyttäjältä: Tekoälyn hyödyntäminen vihapuheen seurannassa
Merkittävin vihapuheen julkaisualusta näyttäisi olevan ylilauta.org (285 000 viestiä, 96 %
vihapuheeksi tunnistetuista viesteistä).
Seuraavaksi eniten vihapuhetta näyttäisivät
sisältävän twitter.com (7 450 viestiä), suomi24.fi (1 931 viestiä), hommaforum.org (1 600
viestiä)
ja vauva.fi (796 viestiä).

Lainaus käyttäjältä: Tekoälyn hyödyntäminen vihapuheen seurannassa
Sosiaalisen median aineistosta puuttuu joitakin vihapuheen kannalta erityisen merkittä-
viä ja prominenttina pidettyjä keskustelufoorumeita kuten Ylilauta ja Hommaforum
. Nämä
sivustot ovat lähdekoodissaan kieltäneet hakurobottien käyttämisen. Ylilaudan ja Homma-
forumin sisältämiä viestejä on tässä projektissa kerätty erikseen pieni otos käsin
. Viestien
kerääminen käsityönä on hidasta, eikä kaikkia tutkimusaikavälin viestejä pystytty tämän
projektin puitteissa keräämään. Käsin poimiminen on kuitenkin ainoa keino, jos halutaan
noudattaa sivustojen käyttöehtoja. Pienestä käsin kerätystä otoksesta tehdyn analyysin
skaalaaminen sivuston koko viestimääriin tuo omat virhelähteensä tuloksiin.
On esimer-
kiksi mahdollista, että otos on sattumalta poimittu viestiketjuista, joissa on enemmän tai
vähemmän vihapuhetta kuin sivustolla keskimäärin. Lisäksi on huomioitava, että kyseisten
sivustojen viestien kokonaismäärät myös ovat arvioita. Kuitenkin myös sosiaalisen median
aineistossa viestien määrässä on epävarmuutta.

Lainaus käyttäjältä: Tekoälyn hyödyntäminen vihapuheen seurannassa
3.2    Ylilauta ja Hommaforum

Koska vihapuheen kannalta kaksi merkittävänä pidettävää sivustoa, Ylilauta ja Homma-
forum
ovat raportissa esitellyistä muista sivustoista poiketen estäneet hakurobottien
tekemän aineiston keräämisen ja ne siis puuttuvat sosiaalisen median aineistosta, teh-
tiin ylimääräinen manuaalinen viestien poiminta tammikuussa 2021 kyseisiltä sivustoilta
Näiltä kahdelta sivustolta viestejä poimittiin käsin valitsemalla sivuston antaman keskus-
teluketjulistan alusta alkaen sellaisia ketjuja, joilla on yli kymmenen viestiä tutkimusai-
kavälillä, sekä ketjuja eniten luetuilta aihealueilta. Tavoitteena oli saada mahdollisimman
kattava otos aineiston viesteistä. Ylilaudalta kerättiin manuaalisesti 3 205 viestiä katego-
rioista Keho ja seksi, Pelit, Penkkiurheilu, Sekalainen, Tubetus ja striimit, sekä Yhteiskunta
ja politiikka. Hommaforumilta kerättiin 343 viestiä kategorioista Kylänraitti, Mylly ja Tupa.
Ylilauta linkkaa pääsivuillaan tilastoihinsa, joista tarkasteluaikavälillä syys–lokakuussa 2020
on keskimäärin noin 79 000 viestiä päivässä. Hommaforumilla seurattiin sivuston sadan
uusimman viestin julkaisunopeutta ja päädyttiin keskiarvoon noin 300 viestiä päivässä
tammikuussa 2021. Syys-lokakuussa 2020 sivuston julkaisumäärät ovat voineet olla erilai-
sia, mutta suuruusluokka lienee oikeansuuntainen.

Lainaus käyttäjältä: Tekoälyn hyödyntäminen vihapuheen seurannassa
Ylilaudalta kerätystä 3 205 viestin aineistosta vihapuheeksi tunnistettiin käsin annotoimalla
190 viestiä eli 5.9 %. Hommaforumilla vihapuheeksi tunnistettiin 30 viestiä (8.7 %) aineiston
343 viestistä.
Nämä prosenttiosuudet arvioidusta sivuston kokonaisvolyymista tarkoittaisivat
arviolta noin 285 000 vihapuheviestiä Ylilaudalla ja noin 1 600 vihapuheviestiä Hommaforu-
milla tutkittuna ajankohtana 1.9.–31.10.2020
. Erityisesti Ylilaudan massiivinen vihapuhemäärä
herättää kysymyksiä tulosten vertailukelpoisuudesta sosiaalisen median aineiston sivustojen
kanssa. Koska sekä Ylilauta että Hommaforum ovat kieltäneet automaattisen sisällön keräämi-
sen, on tällainen manuaalinen otanta käytännössä ainoa tapa arvioida sivustojen vihapuheen
määrää. Vihapuheeksi ihmisen arvioimana annotoitujen viestien määrä sosiaalisen median
aineistossa oli alle 1 %, kun Ylilaudalla se oli 5.9 % ja Hommaforumilla 8.7 %. Vaikka arvioidut
määrät eivät olisi täsmälleen oikein, voidaan luotettavasti nähdä, että vihapuheen osuus mai-
nituilla sivustoilla on muuta suomalaista sosiaalista mediaa merkittävästi korkeampi
.

Lainaus käyttäjältä: Tekoälyn hyödyntäminen vihapuheen seurannassa
Sosiaalisen median aineistosta tekoälyn avulla 11 432 vihapuheeksi merkitystä viestistä
2 942 viestissä (26 %) mainittiin sana muslimi eri taivutusmuodoissa, sanaluokissa ja sana-
yhdistelmissä. Islam eri muotoineen esiintyi 1 665 viestissä (15 %), neekeri 1 465 viestissä
(13 %) ja homo 1 057 viestissä (9.2 %). Lisäksi yli sata kertaa (yli 0.9 %) esiintyivät suvakki,
poliisi, huora, terroristi, somali, ählämi, ja rasisti. Muita usein esiintyneitä sanoja olivat mm.
allah, apina, feministi, hintti, juutalainen, koraani, maahanmuuttaja, mielenosoitus, moni-
kulttuurisuus, mustalainen, mutakuono, natsi, nekru, pakolainen, rättipää, ryssä, somppu,
sosiaalipummi, suvaitsevainen, vammainen, jotka kaikki esiintyivät vähintään 30 kertaa
(0.3 %) tunnistetuissa vihapuheviesteissä. Yksittäisen sanan esiintyminen ei kuitenkaan
kategorisesti tee viestistä vihapuhetta, vaan koko viestin sisältö on aina arvioitu. Edellä
luetellut sanat ovat pääosin Poliisiammattikorkeakoulun vuosiraportissaan käyttämästä
listasta.

Lainaus käyttäjältä: Tekoälyn hyödyntäminen vihapuheen seurannassa
6.1.1    Ranskalaisopettajan surman jälkeinen päivä 17.10.2020

Pariisissa tapahtui 16.10.2020 henkirikos, jossa tekijä puukotti opettajan kuoliaaksi ja kat-
kaisi tältä pään
. Yle uutisoi tapahtumasta seuraavasti: ”Profeetta Muhammedin pilakuvia
luokalle näyttänyt opettaja surmattiin koulun edustalla Ranskassa – ’Islamistinen terro-
ri-isku’” (Yle 16.10.2020).

Vihapuheeksi tekoälyn avulla tunnistettuja viestejä on 17.10. kaikkiaan 395 kappaletta,
joista uudelleenjulkaistuja (kahta lukuunottamatta Twitterin uudelleentviittauksia) on
180 kappaletta (46 %). Viestejä manuaalisesti tarkastelemalla selviää, että niissä olevassa
tunnistetussa vihapuheessa näyttäisi olevan dominanttina teemana etninen tausta tai
uskonto
. Kolmessa eniten uudelleentviittauksia saaneessa viestissä mainitaan muslimit ja
väkivalta
. Kahdessa näistä viitataan eksplisiittisesti pään irrottamiseen.

Tekoälyn 17.10. tunnistamasta vihapuheesta 53 %:ssa esiintyy sana muslimi (kaikissa sana-
yhdistelmissä ja taivutusmuodoissaan). Esiintymistiheys on selvästi suurempi kuin koko ai-
neiston vihapuheeksi tunnistetuissa viesteissä keskimäärin, jolloin se on 26 %. Sana islam
esiintyy 33 %:ssa viesteistä ja sana terroristi 17 %:ssa viesteistä, kun näiden sanojen esiin-
tymistiheys koko aineiston vihapuheeksi tunnistetuista viesteistä on 15 % ja 4 %. Osassa
viesteistä esiintyy useampi kuin yksi näistä sanoista. Lisäksi usein esiintyy sana mielenosoi-
tus saman Twitter-viestin useissa uudelleentviittauksissa (11 %).

Luen tuon niin, että islamin yhdistäminen islamistisen terroriteon kautta terrorismiin ja väkivaltaan on tulkittu vihapuheeksi.

Lainaus käyttäjältä: Tekoälyn hyödyntäminen vihapuheen seurannassa
6.1.2    Vaikutusvaltaisen tviitin päivä 29.10.2020

Toinen aineistossa havaittava piikki oli 29.10., jolloin tekoälyn vihapuheeksi tunnistamia
viestejä julkaistiin kaikkiaan 567 kappaletta. Näistä uudelleenjulkaistuja on 228 viestiä eli
41 %. Myös tämän päivän viesteissä useimmin esiintyvä sana on jälleen muslimi (kaikissa
taivutusmuodoissaan ja sanayhdistelmissä). Se esiintyy 29.10. peräti 72 %:ssa kaikista vi-
hapuheeksi tunnistetuista viesteistä (koko aineiston vihapuheviestien keskiarvo sanalle on
26 %). Sana islam esiintyy 34 %:ssa viesteistä (koko aineiston vihapuheviestien keskiarvo
15 %). Kaikista 29.10. vihapuheeksi tunnistetuista viesteistä vain kuudesosa (17 %) ei sisällä
lainkaan sanoja islam tai muslimi.

Tämän päivän vihapuheeksi tunnistetuista viesteistä neljänneksen (25 %) kattaa yksittäi-
nen tviitti, jota on uudelleentviitattu 138 kertaa.
Kyseinen tviitti on samalla sosiaalisen
median aineiston vihapuheeksi tunnistetuista viesteistä useimmin esiintynyt yksittäinen
viesti. Se esiintyy aineistossa kaikkiaan 263 kertaa muodostaen 2.3 % kaikesta sosiaalisen
median aineistosta havaitusta vihapuheesta.

Raportissa kierrellään asiaa, mutta kyseessä siis Jussi Halla-ahon tviitti toisesta islamistisesta päänleikkausterrori-iskusta parin viikon sisään, tällä kertaa Nizzassa.

Tekoälyn mukaan tämä oli "vihaviesti":
Lainaus
Jussi Halla-aho
Oct 29, 2020
Päiden katkomiset Pariisissa tai Nizzassa ovat jäävuoren huippu. Jäävuori on takapajuinen, loukkaantumisherkkä vähemmistö, jonka Ranska ja muu Länsi-Eurooppa ovat antaneet muodostua huonolla maahanmuuttopolitiikalla ja "kulttuurisensitiivisellä" kotouttamispolitiikalla.

Lainaus käyttäjältä: Tekoälyn hyödyntäminen vihapuheen seurannassa
Koneelliseesti tunnistettujen vihapuheviestien teemoja tarkastellessa on tärkeää ottaa
huomioon, että vihapuhe on epäeksakti termi. Osa viesteistä on tulkintaa ja harkintaa
vaativia tapauksia, eikä vihapuheeksi luokittelu tämänkään jälkeen ole välttämättä yksi-
selitteistä.
Tekoäly muodostaa opetusvaiheessa käsityksen siitä, mihin vihapuhe sijoittuu
semanttisessa avaruudessa
. Tekoälymallin opetusmateriaalin tärkeän osan muodostavat
niin sanotut rajatapaukset ja annotointivaiheessa tehdyt tulkinnat kirjoittajan intentiosta.
Myös osa tekoälyn tunnistamasta vihapuheesta on oletusarvoisesti rajatapauksia. Tuloksiin
voi vaikuttaa myös se, että tässä hankkeessa tekoälyn opetusaineistossa ei ole huomioitu
tekstin ulkoisia tekijöitä kuten esimerkiksi linkkejä, joihin viesteissä viitataan.

Lainaus käyttäjältä: Tekoälyn hyödyntäminen vihapuheen seurannassa
Erillisessä Ylilauta ja Hommaforum -aineistossa Ylilaudan vihapuheeksi tunnistetuissa vies-
teissä olivat erittäin yleisiä sanat vammainen ja huora, sekä lisäksi homo ja neekeri
. Tämän
lisäksi aineistossa korostui nimettyjen henkilöiden terveydentilan yksilöivä arvailu. Hom-
maforumin viesteissä korostui sana neekeri, joka tässä pienessä aineistossa esiintyi 15:ssä
(43 %) vihapuheeksi tunnistetuista viesteistä.

Tuosta näkee, kuinka vinoutunut otos voi olla ja on. Erittäin suppean aineiston ja siitä tehdyn reippaan skaalauksen perusteella neekeri mainitaan Hommaforumilla 3-4 prosentissa viesteistä, kun osuus viime päivinä näyttää olleen noin promille, mikä vastaa paremmin omaakin kokemustani.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset