Kirjoittaja Aihe: 2018-05-31 Selvitys: Vihapuhe on suuri yhteiskunnallinen ongelma Suomessa  (Luettu 259223 kertaa)

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 683
 • Liked: 6788
Jotta poliittinen poliisi oppii varmasti nuotit.
Lainaus
Poliisille opas vihatekojen tunnistamiseen
(...)
Verkkouutiset

https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/162969/SM_2021_7.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Lainaus
Vihapuhe: Tässä oppaassa vihapuheella tarkoitetaan loukkaavaa tai uhkaavaa viestintää tai muuta ilmaisua, jonka motiivina on suvaitsemattomuus tai vihamielisyys jotain kansallista, uskonnollista, etnistä tai jotain vastaavaa ryhmää (kuten vammaisia henkilöitä tai seksuaalivähemmistöjä) tai tällaiseen ryhmään kuuluvaa henkilöä kohtaan. Vihapuhe voi olla rikoslain mukainen rikos ja yhdenvertaisuuslaissa tai tasa-arvolaissa kiellettyä syrjintää.

Suomennettuna:
Vihapuhe: Tässä oppaassa vihapuheella tarkoitetaan kaikkea viestintää tai muuta ilmaisua, jonka motiivina on vihavasemmistolaisen politiikan vastustaminen. Vihapuhe on pian aina rikoslain mukainen rikos, tällä hetkellä joudumme vielä tyytymään pääasiassa erilaiseen kiusantekoon ja cancelointi-projekteihin vihapuhujia kohtaan.

On tuo vihavasemmisto kyllä sitten aikamoista porukkaa. Tavallaan väkisin kaappaavat kaikkien vähemmistöjen ja vähänkin haavoittuvassa asemassa olevien ryhmien ”etujen puolustamisen” itselleen, halusivat näihin vähemmistöihin kuuluvat ihmiset sitä tai eivät (jos ymmärtäisivät paremmin vihavasemmistoa, niin eivät varmasti haluaisi). Ja sieltä vähemmistöjen selän takaa sitten huutelevat törkeyksiään, levittävät täysin mielisairasta woke-ideologiaansa ja edistävät suomalaisen / länsimaisen kulttuurin ja elämäntavan tuhoamisprojektiaan. Ja kaikki kritiikki vihavasemmiston politiikkaa kohtaan on sitten aina vihapuhetta näitä edessä seisovia vähemmistöjä kohtaan.

Toisaalta eivät tuomitse poikien ympärileikkausta ilman lääketieteellistä perustetta, tyttöjen ympärileikkausta, erään rauhanuskonnon tapaa heitellä homoseksuaaleja alas katoilta. Niitähän ei tapahdu. Kuten ei myöskään alaikäisten tyttöjen pakkonaittamista vanhemmille miehille.

Tilastojen valossa ei ole nähtävissä mitään korostumaa yhtään missään negatiivisessa. Ei työttömyydessä, väkivallassa, vankilatuomioissa, alaikäisiin sekaantumisessa, kouluttamattomuudessa. Ei missään suhmuroinnissa. Kaikki myymälävartijat voivat keskittyä ihan perus pottunokkien seuraamiseen, jokainen valkopaska on erittäin todennäköinen pummilla matkustaja, kaikki tummat eri sävyissä maksavat aina vaemuuden vuoksi kaksi lippua. Kaikki perusjuntit ovat sosiaalipummeja siinä missä kaikki suojaväritetyt ovat korkeastikoulutettuja 17 vuotiaita vanhustenhoitajia jotka tekevät työnsä viidellä eurolla tunnissa ilman mitään muuta tukea.

Ja sitten heräsin, katsoin peiliin ja siellä oli kirkkaanpunainen Juhana Vartiainen.
"Tuomme oikeudenmukaisuutta ja onnea Afrikan kansoille, Prigozhin lupaa." IS 22.8.2023

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 927
 • Liked: 38022
^ Käytännössä aina kun smurffit ovat saaneet kiinni metrossa liputta matkustajia ovat nämä olleet joko elämäntapavihreiden näköisiä tai selkeästi kehitysmaataustaisia. Vaikka nämä ryhmät eivät muodosta kuin suhteellisen pienen osan matkustajista on ainakin omalla liikennevälilläni melko suuri yllätys jos haaviin on näyttänyt jääneen mitään muuta.
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 706
 • Liked: 38269

Lainaus
Vihapuhe: Tässä oppaassa vihapuheella tarkoitetaan loukkaavaa tai uhkaavaa viestintää tai muuta ilmaisua, jonka motiivina on suvaitsemattomuus tai vihamielisyys jotain kansallista, uskonnollista, etnistä tai jotain vastaavaa ryhmää (kuten vammaisia henkilöitä tai seksuaalivähemmistöjä) tai tällaiseen ryhmään kuuluvaa henkilöä kohtaan. Vihapuhe voi olla rikoslain mukainen rikos ja yhdenvertaisuuslaissa tai tasa-arvolaissa kiellettyä syrjintää.

Vain naisvetoinen (koska tunteet) vasemmistohallitus (koska fasistiset taipumukset) voisi alkaa junailemaan läpi kieltolakeja, joissa lähes mielivaltaisesti määritellään mitä on sallittua sanoa ja mitä ei. Kuvio on hyvin tuttu vasemmistodiktatuureista, jotka tukeutuivat puheen kieltämiseen kun itse politiikka alkaa näyttämään yhä huonommalta kansan silmissä. En usko, että miesvetoinen porvarihallitus olisi koskaan edes harkinnut totuuskomiteoiden ja puhelakien säätämistä koska se olisi selkeästi oikeiston individualismin vastaista.

Sitaatin määritelmän tarkoitus on laatia uusi luokkajako, jossa jokainen lokeroidaan ihonvärin, sukupuolen jne. perusteella, jotta saataisiin antagonistinen asetelma jolla kansalaiset voidaan pelaa toisiaan vastaan. Tekemällä yhdestä ryhmästä "herroja" - jotka siis pitää suitsia puhelaeilla - ja toisesta "uhreja" - joita pitää puolustaa - vasemmisto pyrkii rakentamaan itselleen poliittisen ikiliikkujan, jonka puitteissa he voivat loputtomasti toimia moderaattorina kiistakumppaneiden välillä rankaisemalla yhtä ja palkitsemalla toista.

Minusta persujen pitää alkaa voimakkaasti haastamaan tämä diktatuurilla flirttaileva hallitus. Emme jumalauta voi antaa demokratialle täysin välttämättömän sananvapauden hävitä näiden hullujen vihervasemmistolaisten päätöksellä. Jos sananvapaus häviää, oikeisto on mennyttä. Jäljelle jää silloin vain vasemmistofasismi, jonka vetäjä tällä hetkellä näyttäisi olevan demarit ja Sanna Marin.

« Viimeksi muokattu: 02.04.2021, 12:58:13 kirjoittanut Totti »
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 187
 • Liked: 88551
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritius.
Ja kuten tiedämme, kun valtaan tulee ei-vasemmisto/ei-vihreät/ei-sdp -hallinto, niin tämä uusi hallinto voi hyvinkin alkaa käyttää näitä sensuurilakeja niitä tehtailleita vastaan.

Meet the new boss same as the old boss.
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 063
 • Liked: 40024
Lainaus
Poliisille opas vihatekojen tunnistamiseen

Sisäministeriö on julkaissut poliisille ja sidosryhmille oppaan, jossa käydään läpi hyviä käytäntöjä vihatekojen tunnistamisessa ja ennalta estämisessä.
...

Vihateko on ennakkoluulojen tai vihamielisyyden motivoima teko, joka kohdistuu tiettyyn suojelua vaativaan ryhmään tai ihmisen ominaisuuteen. Vihateko ei kuitenkaan itsessään täytä välttämättä minkään rikoksen tunnusmerkistöä. Jos rikoksen tunnusmerkistö täyttyy, puhutaan viharikoksista, opas kertoo.

Jahas ... ja taas on viranomaisten tonttupartio rikollisilla poluilla. Tahallisista ja tuottamuksellisista virkamiesten rikosteoista seuraa oikeusvaltiossa viraltapano.

Suomi.fi:

Lainaus
Koska virkamies käyttää työssään julkista valtaa, hänellä on ehdoton velvoite noudattaa lakia sekä toimia puolueettomasti, riippumattomasti ja tasapuolisesti.  ...
(...)

Virkamiestä koskee virkavastuu eli tavallistakin laajempi ja ankarampi oikeudellinen vastuu työstään ja sen seurauksista. Jos hän laiminlyö tai toimii vastoin virkavelvollisuuksiaan, hän voi joutua teostaan rikosoikeudelliseen vastuuseen. Viranomaisen lisäksi myös virkamies itse on vahingonkorvausvastuussa virheensä tai laiminlyöntinsä aiheuttamista vahingoista.
 
Virkamies ei saa käyttää valtaansa väärin.  ...

Valtion virkamieslaki 9 luku, Virantoimituksesta pidättäminen, 40 § on oleellinen lakikohta virkamiesten rikostekoja arvioitaessa:

Lainaus
(...)
Virkamies voidaan lisäksi pidättää virantoimituksesta:

1) rikossyytteen ja sen edellyttämien tutkimusten ajaksi, jos näillä voi olla vaikutusta virkamiehen edellytyksiin hoitaa tehtäväänsä;

2) jos virkamies kieltäytyy 19 §:ssä tarkoitetuista tarkastuksista tai tutkimuksista taikka jos hän kieltäytyy antamasta sanotun pykälän mukaisesti terveydentilaansa koskevia tietoja;

3) jos virkamiehellä on sellainen sairaus, joka haittaa olennaisesti viran hoitoa; sekä

4) välittömästi irtisanomisen jälkeen, jos irtisanomisen perusteena oleva teko tai laiminlyönti osoittaa virkamiehen siinä määrin soveltumattomaksi tehtäväänsä, ettei virantoimitusta voida jatkaa tai jos virantoimituksen jatkuminen irtisanomisajan voi vaarantaa kansalaisen turvallisuuden.
(...)

Edellä on jo riittävät perusteet, jotta yleinen syyttäjä ja oikeuskansleri voivat puuttua asiaan ja alkaa prosessoida tätä nimenomaista rikostekoa. Nyt mitataan onko Suomi enää oikeusvaltio ja noudatetaanko maan lakeja, vai ei. Jälkimmäisen vaihtoehdon valinnasta koituvat seuraukset johtavat katastrofiin, sekä ajanmittaan koko yhteiskuntajärjestyksen romahtamiseen. Jos päättäjillä on yhä järkeä päässä - edes vähän -, niin käyttäkää sitä ja miettikää hetki puuhianne.

Viranomaisen maanista hörhöilyä virassa politikoivana woke-körttinä voi pitää jo sellaisena vikana tai sairaudeksi luettavana seikkana, johon myös yhteiskunnan on syytä puuttua välittömästi sellaista havaittaessa. Viranomaisten rikostekoja ja rikostekoaikeita kohtaan on noudatettava tiukkaa nollatoleranssia yhteiskunnan kaikilla tasoilla.
Euroopan kattava saksalaistutkimus: He suvaitsevat vain omaa suvaitsevaisuuttaan. Vasemmistolaiset ja vihreät ovat erityisen suvaitsemattomia toisin ajattelevia kohtaan, toisin kuin konservatiivit.

zupi

 • Vieras
Välillä sitä miettii, että kuinkakohan suuri osuus näiden "vihapuhelakien" kannattajista ymmärtää, että he ovat taistelemassa mm. Glenn Greenwaldin kaltaisia henkilöitä vastaan.


zupi

 • Vieras
Greenwaldilta twiittiketju sorron ja vihapuheen piinaamista suurista sankaritar-zuurnalisteista.

Lainaus
I'll be on Fox's MediaBuzz show at 11:40 am ET, on the latest proof of the authenticity of the Hunter Biden docs that Facebook & US media suppressed, as well as USA Today's attempt to prevent people from raising legal funds, part of media's ongoing targeting of private citizens

The ongoing attempt by journalists at major outlets to place themselves off-limits by claiming it's "abuse" or "harassment" to criticize their work is bizarre, and a total perversion of both journalism and the prevailing power dynamic

These journalists are distorting the classic journalism decree -- comfort the afflicted, afflict the comfortable -- to turn *themselves* into the victims, into the "afflicted" which the *public* must comfort. They attack private citizens, then self-victimize, using sexist tropes

Journalists at major outlets wield immense power. They can shape discourse, propagandize the public and ruin people's reputations and lives. Increasingly, they use that power not against power centers but private citizens, and much worse, insist that the real victims are them.

Here's a video excerpt of my discussion this morning about the bizarre and contemptible campaign of journalists with major media outlets to cast *themselves* as marginalized victims in order to render criticisms of their work by the public off-limits


Lainaus
“It’s so ironic. Because the whole point of feminism, the feminist movement which I’ve always supported and still support, is to say that women are as strong as men, and as capable as men of doing professional jobs. There’s obviously a lot of strong women in journalism. What they’re doing is reversing that, they’re saying women are too fragile, we need to treat them like these little china dolls who cannot be criticized, who cannot be critiqued in any way because if you do, you’re somehow harming them. It’s a really regressive kind of sexist trope they’re using to place themselves off limits from criticism even though they wield a lot of power.

Lainaus
“If you criticize them, I’m talking about major journalists from the second largest newspaper in the country… they then turn around and make themselves the victim,” Greenwald said. “They say by criticizing us as journalists you’re inciting hatred against us, you’re inciting harassment. They’ve completely reversed the dynamic. They attack marginalized powerless people but then pretend the marginalized, powerless, vulnerable ones are themselves so that it’s illegitimate to criticize.

https://www.mediaite.com/tv/glenn-greenwald-dismisses-criticism-over-usa-today-response-journalists-are-trying-to-make-themselves-the-victim/

Zuurnalistien lisäksihän tämä sama kuvio pätee nykyisin täysin myös Suomen hallitukseen, lukuisista "tutkijoista" ja virkamädättäjistä nyt puhumattakaan. No, kaikkihan tämä on suoraan vihavasemmiston pelikirjasta.

Melbac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 074
 • Liked: 2673
^ Käytännössä aina kun smurffit ovat saaneet kiinni metrossa liputta matkustajia ovat nämä olleet joko elämäntapavihreiden näköisiä tai selkeästi kehitysmaataustaisia. Vaikka nämä ryhmät eivät muodosta kuin suhteellisen pienen osan matkustajista on ainakin omalla liikennevälilläni melko suuri yllätys jos haaviin on näyttänyt jääneen mitään muuta.
Kyllä tuolla kulkee ihan töitä lapsesta asti tehneitä äijiäkin ilman lippua.Yleensä kyseessä on suhteellisen lyhyet matkat eikä niiden takia sitä lippua ole vaivauduttu ostamaan.Noille se että saa tarkastusmaksun tarkoittaa sitä että se on pakko maksaa ettei mene ulosottoon kun taas tietyille tyypeille sillä maksulla ei ole väliä.Täällä pystyy menemään pummilla aika helpostikkin jos asuu ratikka/metro alueilla(myöskään "runkolinjoilla" ei taida tarvita näyttää sitä?) ja osa on tottunut käyttämään noita vaikka ei olisi lippua,muualla maassa taitaa olla eri juttu?.
« Viimeksi muokattu: 05.04.2021, 12:03:56 kirjoittanut Melbac »

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 543
 • Liked: 15424
Lainaus
KK 161/2021 vp

Miten hallitus aikoo tehokkaammin puuttua vihapuheeseen lainsäädännön keinoin?

Helsingissä 19.3.2021
Iiris Suomela virh
Inka Hopsu virh
Lainaus
Vastauksena kysymykseen esitän seuraavaa:

Hallitus suhtautuu vihapuheeseen (jos odotatte määritelmää, niin sitä ei löydy tästäkään vastauksesta) erittäin vakavasti. Vihapuheen ennalta estäminen on tärkeää ja sen eri muotoihin tulee puuttua määrätietoisesti. Osana julkisen vallan toimia on myös saatettava rikosvastuuseen sellaiset tekijät, joiden teot täyttävät rangaistavuuden edellytykset.

Pääministeri Sanna Marinin hallitusohjelman Osallistava ja osallistuva Suomi mukaan hallituskauden aikana toteutetaan poikkihallinnollisesti toimenpiteitä, joilla puututaan nykyistä vahvemmin järjestelmälliseen häirintään, uhkailuun ja maalittamiseen, joka uhkaa sananvapautta, viranomaistoimintaa, tutkimusta ja tiedonvälitystä. Hallitusohjelman mukaan turvataan edellä mainittujen rikosten torjuntaan ja selvittämiseen riittävät resurssit sekä osaaminen ja edistetään syrjintä- ja viharikostilanteen systemaattistaseurantaa kansallisesti ja kansainvälisesti.

Hallitus antoi marraskuussa 2020 esityksen (HE 226/2020vp) eduskunnalle laiksi rikoslain 25 luvun 9 §:n muuttamisesta. Esityksen mukaan laittoman uhkauksen syyteoikeutta koskevaa säännöstä ehdotetaan muutettavaksi niin, että teko olisi virallisen syytteen alainen, jos laiton uhkaus kohdistuisi henkilöön hänen työtehtävänsä vuoksi eikä rikoksentekijä kuulu työpaikan henkilöstöön. Syyttäjä saisi nostaa syytteen laittomasta uhkauksesta myös, jos teko on kohdistunut henkilöön hänen julkisen luottamustehtävänsä vuoksi.

Tämän lisäksi hallitus antoi helmikuussa 2021 esityksen (HE 7/2021 vp) eduskunnalle laiksi rikoslain muuttamisesta. Esityksen mukaan rangaistuksen mittaamisen koventamisperusteisiin lisättäisiin maininta rikoksen tekemisestä uhrin sukupuoleen perustuvasta vaikuttimesta.

Nämä myös kysymyksessä mainitut kaksi rikoslain muutosta ovat erittäintärkeitä ja osa hallitusohjelman perusteella tehtyjä toimia. Rikoslaki on kuitenkin oikeusvaltiossa yhteiskunnallisena sääntelykeinona viime sijainen ja ennen sen käyttöä tulee pyrkiä löytämään myös muita, keinoja eri ilmiöiden hallintaan. Hallitusohjelma edellyttääkin vihapuheen, järjestelmällisen häirinnän ja maalittamisen torjunnassa toteutettavaksi erilaisia poikkihallinnollisia toimia.

Käynnissä on Tiedolla vihaa vastaan hanke, jonka tavoitteena on viharikosten ja vihapuheen vastaisen työn tehostaminen. Hankkeessa muun muassa kehitetään tiedonkeruuta ja viharikosraportointia sekä paikallistason yhteistyötä. Hanketta koordinoi oikeusministeriö.

Sisäministeriön poliisiosaston työryhmä (SMDno-2020-848) on tarkastellut maalittamista laajana, hallinnonalojen rajat ylittävänä ja yhteiskunnan eri osa-alueisiin kohdistuvana ilmiönä ja esittänyt mietinnössään useita poikkihallinnollisia ehdotuksia maalittamisen estämiseksi. Neuvoston puitepäätös 2008/913/YOS rasismin ja muukalaisvihan tiettyjen muotojen ja ilmaisujen torjumisesta rikosoikeudellisin keinoin (niin sanottu rasismipuitepäätös) ei koske vihapuhetta yleisesti, vaan siinä mainittuihin ryhmiin tai ryhmien jäseniin kohdistuvaa yllytystä väkivaltaan tai vihaan.

Komissio on 18.2.2021 antanut Suomelle virallisen huomautuksen rasismipuitepäätöksen puutteellisesta täytäntöön panosta. Huomautuksen on saanut myös kuusi muuta jäsenvaltiota, mukaan lukien Ruotsi. Suomen on annettava vastaus huomautukseen kahden kuukauden sisällä. Vastauksessa tulee arvioitavaksi se, miten nykyinen lainsäädäntö vastaa puitepäätöksen velvoitteita.Perusteet, joiden pohjalta Suomen vastaus laaditaan, käsitellään EU-ministerivaliokunnassa ennen ulkoministeriön johdolla valmisteltavan vastauksen toimittamista komissiolle. Oikeusministeriö seuraa toimialallaan vihapuhetta koskevaa sääntelyä ja ryhtyy tarvittaessa myös lainsäädännön muuttamiseen.

Helsingissä 13.4.2021
oikeusministeri Anna-Maja Henriksson
"Healthy free speech is when someone says something you don't like" - Elon Musk 04/2022

zupi

 • Vieras
Lainaus
KK 161/2021 vp

Miten hallitus aikoo tehokkaammin puuttua eriäviin mielipiteisiin lainsäädännön keinoin?

Helsingissä 19.3.2021
Iiris Suomela virh
Inka Hopsu virh
Lainaus
Vastauksena eriäviin mielipiteisiin esitän seuraavaa:

Hallitus suhtautuu eriäviin mielipiteisiin erittäin vakavasti. Eriävien mielipiteiden ennalta estäminen on tärkeää ja niiden eri muotoihin tulee puuttua määrätietoisesti. Osana julkisen vallan toimia on myös saatettava rikosvastuuseen sellaiset henkilöt, joiden mielipiteet täyttävät rangaistavuuden edellytykset.

Pääministeri Sanna Marinin hallitusohjelman Osallistava ja osallistuva Suomi mukaan hallituskauden aikana toteutetaan poikkihallinnollisesti toimenpiteitä, joilla puututaan nykyistä vahvemmin eriäviin mielipiteisiin, jotka uhkaava kansandemokratiaa, viranomaistoimintaa, tutkimusta ja valtiollista propagandaa. Hallitusohjelman mukaan turvataan edellä mainittujen rikosten torjuntaan ja selvittämiseen riittävät resurssit sekä osaaminen ja edistetään mielipiderikostilanteen systemaattista seurantaa kansallisesti ja kansainvälisesti.

Hallitus antoi marraskuussa 2020 esityksen (HE 226/2020vp) eduskunnalle laiksi rikoslain 25 luvun 9 §:n muuttamisesta. Esityksen mukaan eriävien mielipiteiden syyteoikeutta koskevaa säännöstä ehdotetaan muutettavaksi niin, että teko olisi virallisen syytteen alainen, jos eriävä mielipide kohdistuisi henkilöön hänen työtehtävänsä vuoksi eikä rikoksentekijä kuulu työpaikan henkilöstöön. Syyttäjä saisi nostaa syytteen eriävästä mielipiteestä myös, jos teko on kohdistunut henkilöön hänen julkisen luottamustehtävänsä vuoksi.

Tämän lisäksi hallitus antoi helmikuussa 2021 esityksen (HE 7/2021 vp) eduskunnalle laiksi rikoslain muuttamisesta. Esityksen mukaan rangaistuksen mittaamisen koventamisperusteisiin lisättäisiin maininta rikoksen tekemisestä vihavasemmiston vastustamiseen  perustuvasta vaikuttimesta.

Nämä myös kysymyksessä mainitut kaksi rikoslain muutosta ovat erittäintärkeitä ja osa hallitusohjelman perusteella tehtyjä toimia. Rikoslaki on kuitenkin oikeusvaltiossa yhteiskunnallisena sääntelykeinona viime sijainen ja ennen sen käyttöä tulee pyrkiä löytämään myös muita, keinoja eriävien mielipiteiden hallintaan. Hallitusohjelma edellyttääkin eriävien mielipiteiden torjunnassa toteutettavaksi erilaisia poikkihallinnollisia toimia.

Käynnissä on Propagandalla eriäviä mielupiteitä vastaan hanke, jonka tavoitteena on eriävien mielipiteiden vastaisen työn tehostaminen. Hankkeessa muun muassa kehitetään tiedonkeruuta ja raportointia sekä paikallistason yhteistyötä. Hanketta koordinoi oikeusministeriö.

Sisäministeriön poliisiosaston työryhmä (SMDno-2020-848) on tarkastellut eriäviä mielipiteitä laajana, hallinnonalojen rajat ylittävänä ja yhteiskunnan eri osa-alueisiin kohdistuvana ilmiönä ja esittänyt mietinnössään useita poikkihallinnollisia ehdotuksia eriävien mielipiteiden estämiseksi. Neuvoston puitepäätös 2008/913/YOS rasismin ja eriävien mielipiteiden tiettyjen muotojen ja ilmaisujen torjumisesta rikosoikeudellisin keinoin (niin sanottu rasismipuitepäätös) ei koske mielipiteitä yleisesti, vaan eriäviä mielipiteitä ja Puolueen vastaisia asenteita.

Komissio on 18.2.2021 antanut Suomelle virallisen huomautuksen eriävien mielipiteiden puutteellisesta estämisestä. Huomautuksen on saanut myös kuusi muuta jäsenvaltiota, mukaan lukien Ruotsi. Suomen on annettava vastaus huomautukseen kahden kuukauden sisällä. Vastauksessa tulee arvioitavaksi se, miten nykyinen lainsäädäntö vastaa puitepäätöksen velvoitteita.Perusteet, joiden pohjalta Suomen vastaus laaditaan, käsitellään EU-ministerivaliokunnassa ennen ulkoministeriön johdolla valmisteltavan vastauksen toimittamista komissiolle. Oikeusministeriö seuraa toimialallaan eriäviä mielipiteitä koskevaa sääntelyä ja ryhtyy tarvittaessa myös lainsäädännön muuttamiseen.

Helsingissä 13.4.2021
oikeusministeri Anna-Maja Henriksson

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 758
 • Liked: 129533
Hommaforumin vihaviestien määrä on "laskettu" antamalla tekoälylle pureskeltavaksi 343 viestiä kahden kuukauden ajalta viime syksynä (mm. islamistiset terrori-iskut Ranskassa) ja skaalaamalla sitten oletettuun kokonaisviestimäärään. Näin päädyttiin määrään 1 600 vihaviestiä kahden kuukauden aikana.

Vihaviestien todellinen määrittely jää raportissa auki. Mitä todennäköisimmin painotus on ennen kaikkea sanalistoissa, ei objektiivisessa analyysissä.

Lainaus
Vihapuhe kukoistaa keskustelupalstoilla: eniten asiattomuuksia lauotaan Ylilaudassa, mutta pieni porukka kirjoittaa suuren osan viesteistä

Oikeusministeriön tilaamassa selvityksessä löydettiin kahden kuukauden ajalta lähes 300 000 vihapuheviestiä suomenkielisiltä sivustoilta.

Suurin osa vihapuheesta esiintyy erilaisilla keskustelupalstoilla.

Tämä käy ilmi oikeusministeriön koordinoimasta Tiedolla vihaa vastaan -hankkeen tilaamasta raportista, jossa analysoitiin verkossa esiintyvää vihapuhetta tekoälyn avulla.

– Vihapuhe ei ole ainoastaan somejättien haaste. Tässä raportissa keskustelupalstat nousevat selkeästi esille, sanoo hankepäällikkö Milla Aaltonen.

Raportin aineistona oli noin 12 miljoonaa suomenkielistä kommenttia ja nettikirjoitusta syys-lokakuun väliseltä ajalta vuonna 2020. Tulosten perusteella vihapuhetta esiintyy verkossa julkisilla suomenkielisillä alustoilla noin 150 000 viestiä kuukaudessa, eli 1,8 prosenttia kaikista viesteistä.

Kahden kuukauden tarkasteluajanjaksolla tunnistettiin lähes 300 000 vihapuheviestiä, joista 97 prosenttia esiintyi erilaisilla keskustelupalstoilla.

Merkittävin vihapuheen julkaisualusta oli Ylilauta.org-sivusto 285 000 viestillä, mikä on 96 prosenttia kaikesta vihapuheeksi tunnistetuista viesteistä.

Yle kysyi Ylilauta-sivuston ylläpidolta sen vihapuhekäytännöistä. Ylläpito viittasi sähköpostivastauksessaan sivuston verkkosivuilla julkaistuihin sääntöihin ja yleisiin tietoihin. Säännöissä muun muassa todetaan, että sivusto ei salli laitonta, haitallista, sopimatonta tai seksuaalista sisältöä. Yleisissä tiedoissa sivusto puolestaan kertoo, että Ylilautaa moderoidaan pääsääntöisesti vapaaehtoisvoimin ja laittomuudet pyritään poistamaan mahdollisimman pian.

[...]

Analyysin mukaan koko aineiston yleisin vihapuheessa käytetty yksittäinen sana oli muslimi. Se esiintyi 26 prosentissa kaikista tekoälyn vihapuheeksi tunnistamista teksteistä. Muita yleisiä vihapuheessa käytettyjä sanoja olivat islam, neekeri, homo, suvakki, poliisi, huora, terroristi, somali, ählämi ja rasisti.

Raportin toteuttaneen Utopia Analyticsin toimitusjohtaja Mari-Sanna Paukkeri kertoo, että tekoälyn tunnistama vihapuhe perustui ihmisten tekemään määritelmään.

– Tutkija merkitsi, mikä on vihapuhetta, ja sitten aineisto annettiin tekoälylle.


Raportin mukaan merkittävä havainto on, että pieni osa kirjoittajista näyttäisi tuottavan suurimman osan vihapuheesta. Vihapuheviesteissä useimmin esiintyvät 10 käyttäjää vastasivat 11 prosentista kaikesta tunnistetusta vihapuheesta. Tämä on myös hankepäällikkö Aaltosen mielestä oleellinen huomio.

– Jokainen pystyy omalla käytöksellään vaikuttamaan siihen, kuinka laajalle vihapuhe leviää. Pieni ryhmä saa suuren huomion, jos päivityksiä jaetaan eteenpäin.
Yle 22.4.2021

Lainaus
Raportti tekoälyn hyödyntämisestä vihapuheen seurannassa julkaistu

Tänään julkaistu Tekoälyn hyödyntäminen vihapuheen seurannassa -raportti tarjoaa kokonaiskuvan verkon julkisessa keskustelussa esiintyvästä suomenkielisestä vihapuheesta. Raportin teki Utopia Analytics, joka yhdisti työssä ihmistyötä ja koneoppimista. Oikeusministeriö tilasi raportin osana EU-rahoitteista Tiedolla vihaa vastaan -hanketta.

Aineistossa ei ole mukana ei-julkinen keskustelu, kuten Facebookin suljetut ryhmät ja yksityiset tilit.

Raportissa vihapuheella tarkoitetaan viestintää, jonka merkitys tai sävy on halventava, nöyryyttävä, uhkaava, vihamielinen, hyökkäävä tai epäinhimillistävä. Kohteena voivat olla henkilökohtaiset ominaisuudet kuten henkilön ikä, uskonto tai vakaumus tai tietty ihmisryhmä.

Raportin tarkoituksena ei ole ottaa kantaa siihen, onko jokin yksittäinen ilmaisu laissa kielletty.
 
Vihapuhe julkisilla keskustelupalstoilla

Raportin mukaan 97 prosenttia vihapuheesta esiintyy verkon keskustelupalstoilla, näistä valtaosa Ylilauta-sivustolla. 2,5 prosenttia vihapuheeksi tunnistetuista viesteistä esiintyi Twitterissä.

Julkisilla suomenkielisillä alustoilla on noin 150 000 vihapuheeksi luokiteltavaa viestiä kuukaudessa. Tämä on 1,8 prosenttia kaikista viesteistä.

Ihmisryhmiä leimaava ja yleistävä vihapuhe yleisintä

Suurimmilta keskustelupalstoilta ja uutissivustoilta, blogeista sekä julkisista keskusteluista Twitterissä, Facebookissa ja Instagramissa kerätty aineisto analysoitiin tarkemmin tekoälyn avulla.

Tästä aineistosta 62 prosenttia luokiteltiin ihmisryhmää leimaavaksi tai yleistäväksi, 32 prosenttia solvaukseksi tai muuksi vihapuheeksi, 4 prosenttia henkilökohtaisiin ominaisuuksiin liittyväksi vihapuheeksi ja 2 prosenttia ammattiryhmään kohdistuvaksi vihapuheeksi.
 
Kattava kuva internetin julkisesta suomenkielisestä vihapuheesta

Aineisto koostuu julkisen internetin noin 12 miljoonasta suomenkielistä kommentista ja nettikirjoituksesta syys–lokakuussa 2020. Aineisto käsittää muun muassa suurimmat keskustelupalstat ja uutissivustot, blogeja sekä julkisia keskusteluja Twitterissä, Facebookissa ja Instagramissa.

Raporttia varten kerättiin aineistoa myös käsin Ylilauta- ja Hommaforum-sivustoilta, joille hakurobottien vierailut on estetty.

Utopia Analyticsin raportti julkaistaan oikeusministeriön julkaisusarjassa. Raportin sisällöt ovat täysin tekijöiden vastuulla, eivätkä ne välttämättä edusta Tiedolla vihaa vastaan -hanketta rahoittavan Euroopan komission tai oikeusministeriön näkemyksiä.

Lisätiedot:
Utopia Analytics
TKT, CEO, Mari-Sanna Paukkeri, Utopia Analytics, p. 050 344 0501, etunimi.sukunimi@utopiaanalytics.com
väitöskirjatutkija Laura Kettunen, FM, etunimi.sukunimi@helsinki.fi
Oikeusministeriö 22.4.2021

Tekoälyn hyödyntäminen vihapuheen seurannassa -raportti (pdf)

Lainaus käyttäjältä: Tekoälyn hyödyntäminen vihapuheen seurannassa
Merkittävin vihapuheen julkaisualusta näyttäisi olevan ylilauta.org (285 000 viestiä, 96 %
vihapuheeksi tunnistetuista viesteistä).
Seuraavaksi eniten vihapuhetta näyttäisivät
sisältävän twitter.com (7 450 viestiä), suomi24.fi (1 931 viestiä), hommaforum.org (1 600
viestiä)
ja vauva.fi (796 viestiä).

Lainaus käyttäjältä: Tekoälyn hyödyntäminen vihapuheen seurannassa
Sosiaalisen median aineistosta puuttuu joitakin vihapuheen kannalta erityisen merkittä-
viä ja prominenttina pidettyjä keskustelufoorumeita kuten Ylilauta ja Hommaforum
. Nämä
sivustot ovat lähdekoodissaan kieltäneet hakurobottien käyttämisen. Ylilaudan ja Homma-
forumin sisältämiä viestejä on tässä projektissa kerätty erikseen pieni otos käsin
. Viestien
kerääminen käsityönä on hidasta, eikä kaikkia tutkimusaikavälin viestejä pystytty tämän
projektin puitteissa keräämään. Käsin poimiminen on kuitenkin ainoa keino, jos halutaan
noudattaa sivustojen käyttöehtoja. Pienestä käsin kerätystä otoksesta tehdyn analyysin
skaalaaminen sivuston koko viestimääriin tuo omat virhelähteensä tuloksiin.
On esimer-
kiksi mahdollista, että otos on sattumalta poimittu viestiketjuista, joissa on enemmän tai
vähemmän vihapuhetta kuin sivustolla keskimäärin. Lisäksi on huomioitava, että kyseisten
sivustojen viestien kokonaismäärät myös ovat arvioita. Kuitenkin myös sosiaalisen median
aineistossa viestien määrässä on epävarmuutta.

Lainaus käyttäjältä: Tekoälyn hyödyntäminen vihapuheen seurannassa
3.2    Ylilauta ja Hommaforum

Koska vihapuheen kannalta kaksi merkittävänä pidettävää sivustoa, Ylilauta ja Homma-
forum
ovat raportissa esitellyistä muista sivustoista poiketen estäneet hakurobottien
tekemän aineiston keräämisen ja ne siis puuttuvat sosiaalisen median aineistosta, teh-
tiin ylimääräinen manuaalinen viestien poiminta tammikuussa 2021 kyseisiltä sivustoilta
Näiltä kahdelta sivustolta viestejä poimittiin käsin valitsemalla sivuston antaman keskus-
teluketjulistan alusta alkaen sellaisia ketjuja, joilla on yli kymmenen viestiä tutkimusai-
kavälillä, sekä ketjuja eniten luetuilta aihealueilta. Tavoitteena oli saada mahdollisimman
kattava otos aineiston viesteistä. Ylilaudalta kerättiin manuaalisesti 3 205 viestiä katego-
rioista Keho ja seksi, Pelit, Penkkiurheilu, Sekalainen, Tubetus ja striimit, sekä Yhteiskunta
ja politiikka. Hommaforumilta kerättiin 343 viestiä kategorioista Kylänraitti, Mylly ja Tupa.
Ylilauta linkkaa pääsivuillaan tilastoihinsa, joista tarkasteluaikavälillä syys–lokakuussa 2020
on keskimäärin noin 79 000 viestiä päivässä. Hommaforumilla seurattiin sivuston sadan
uusimman viestin julkaisunopeutta ja päädyttiin keskiarvoon noin 300 viestiä päivässä
tammikuussa 2021. Syys-lokakuussa 2020 sivuston julkaisumäärät ovat voineet olla erilai-
sia, mutta suuruusluokka lienee oikeansuuntainen.

Lainaus käyttäjältä: Tekoälyn hyödyntäminen vihapuheen seurannassa
Ylilaudalta kerätystä 3 205 viestin aineistosta vihapuheeksi tunnistettiin käsin annotoimalla
190 viestiä eli 5.9 %. Hommaforumilla vihapuheeksi tunnistettiin 30 viestiä (8.7 %) aineiston
343 viestistä.
Nämä prosenttiosuudet arvioidusta sivuston kokonaisvolyymista tarkoittaisivat
arviolta noin 285 000 vihapuheviestiä Ylilaudalla ja noin 1 600 vihapuheviestiä Hommaforu-
milla tutkittuna ajankohtana 1.9.–31.10.2020
. Erityisesti Ylilaudan massiivinen vihapuhemäärä
herättää kysymyksiä tulosten vertailukelpoisuudesta sosiaalisen median aineiston sivustojen
kanssa. Koska sekä Ylilauta että Hommaforum ovat kieltäneet automaattisen sisällön keräämi-
sen, on tällainen manuaalinen otanta käytännössä ainoa tapa arvioida sivustojen vihapuheen
määrää. Vihapuheeksi ihmisen arvioimana annotoitujen viestien määrä sosiaalisen median
aineistossa oli alle 1 %, kun Ylilaudalla se oli 5.9 % ja Hommaforumilla 8.7 %. Vaikka arvioidut
määrät eivät olisi täsmälleen oikein, voidaan luotettavasti nähdä, että vihapuheen osuus mai-
nituilla sivustoilla on muuta suomalaista sosiaalista mediaa merkittävästi korkeampi
.

Lainaus käyttäjältä: Tekoälyn hyödyntäminen vihapuheen seurannassa
Sosiaalisen median aineistosta tekoälyn avulla 11 432 vihapuheeksi merkitystä viestistä
2 942 viestissä (26 %) mainittiin sana muslimi eri taivutusmuodoissa, sanaluokissa ja sana-
yhdistelmissä. Islam eri muotoineen esiintyi 1 665 viestissä (15 %), neekeri 1 465 viestissä
(13 %) ja homo 1 057 viestissä (9.2 %). Lisäksi yli sata kertaa (yli 0.9 %) esiintyivät suvakki,
poliisi, huora, terroristi, somali, ählämi, ja rasisti. Muita usein esiintyneitä sanoja olivat mm.
allah, apina, feministi, hintti, juutalainen, koraani, maahanmuuttaja, mielenosoitus, moni-
kulttuurisuus, mustalainen, mutakuono, natsi, nekru, pakolainen, rättipää, ryssä, somppu,
sosiaalipummi, suvaitsevainen, vammainen, jotka kaikki esiintyivät vähintään 30 kertaa
(0.3 %) tunnistetuissa vihapuheviesteissä. Yksittäisen sanan esiintyminen ei kuitenkaan
kategorisesti tee viestistä vihapuhetta, vaan koko viestin sisältö on aina arvioitu. Edellä
luetellut sanat ovat pääosin Poliisiammattikorkeakoulun vuosiraportissaan käyttämästä
listasta.

Lainaus käyttäjältä: Tekoälyn hyödyntäminen vihapuheen seurannassa
6.1.1    Ranskalaisopettajan surman jälkeinen päivä 17.10.2020

Pariisissa tapahtui 16.10.2020 henkirikos, jossa tekijä puukotti opettajan kuoliaaksi ja kat-
kaisi tältä pään
. Yle uutisoi tapahtumasta seuraavasti: ”Profeetta Muhammedin pilakuvia
luokalle näyttänyt opettaja surmattiin koulun edustalla Ranskassa – ’Islamistinen terro-
ri-isku’” (Yle 16.10.2020).

Vihapuheeksi tekoälyn avulla tunnistettuja viestejä on 17.10. kaikkiaan 395 kappaletta,
joista uudelleenjulkaistuja (kahta lukuunottamatta Twitterin uudelleentviittauksia) on
180 kappaletta (46 %). Viestejä manuaalisesti tarkastelemalla selviää, että niissä olevassa
tunnistetussa vihapuheessa näyttäisi olevan dominanttina teemana etninen tausta tai
uskonto
. Kolmessa eniten uudelleentviittauksia saaneessa viestissä mainitaan muslimit ja
väkivalta
. Kahdessa näistä viitataan eksplisiittisesti pään irrottamiseen.

Tekoälyn 17.10. tunnistamasta vihapuheesta 53 %:ssa esiintyy sana muslimi (kaikissa sana-
yhdistelmissä ja taivutusmuodoissaan). Esiintymistiheys on selvästi suurempi kuin koko ai-
neiston vihapuheeksi tunnistetuissa viesteissä keskimäärin, jolloin se on 26 %. Sana islam
esiintyy 33 %:ssa viesteistä ja sana terroristi 17 %:ssa viesteistä, kun näiden sanojen esiin-
tymistiheys koko aineiston vihapuheeksi tunnistetuista viesteistä on 15 % ja 4 %. Osassa
viesteistä esiintyy useampi kuin yksi näistä sanoista. Lisäksi usein esiintyy sana mielenosoi-
tus saman Twitter-viestin useissa uudelleentviittauksissa (11 %).

Luen tuon niin, että islamin yhdistäminen islamistisen terroriteon kautta terrorismiin ja väkivaltaan on tulkittu vihapuheeksi.

Lainaus käyttäjältä: Tekoälyn hyödyntäminen vihapuheen seurannassa
6.1.2    Vaikutusvaltaisen tviitin päivä 29.10.2020

Toinen aineistossa havaittava piikki oli 29.10., jolloin tekoälyn vihapuheeksi tunnistamia
viestejä julkaistiin kaikkiaan 567 kappaletta. Näistä uudelleenjulkaistuja on 228 viestiä eli
41 %. Myös tämän päivän viesteissä useimmin esiintyvä sana on jälleen muslimi (kaikissa
taivutusmuodoissaan ja sanayhdistelmissä). Se esiintyy 29.10. peräti 72 %:ssa kaikista vi-
hapuheeksi tunnistetuista viesteistä (koko aineiston vihapuheviestien keskiarvo sanalle on
26 %). Sana islam esiintyy 34 %:ssa viesteistä (koko aineiston vihapuheviestien keskiarvo
15 %). Kaikista 29.10. vihapuheeksi tunnistetuista viesteistä vain kuudesosa (17 %) ei sisällä
lainkaan sanoja islam tai muslimi.

Tämän päivän vihapuheeksi tunnistetuista viesteistä neljänneksen (25 %) kattaa yksittäi-
nen tviitti, jota on uudelleentviitattu 138 kertaa.
Kyseinen tviitti on samalla sosiaalisen
median aineiston vihapuheeksi tunnistetuista viesteistä useimmin esiintynyt yksittäinen
viesti. Se esiintyy aineistossa kaikkiaan 263 kertaa muodostaen 2.3 % kaikesta sosiaalisen
median aineistosta havaitusta vihapuheesta.

Raportissa kierrellään asiaa, mutta kyseessä siis Jussi Halla-ahon tviitti toisesta islamistisesta päänleikkausterrori-iskusta parin viikon sisään, tällä kertaa Nizzassa.

Tekoälyn mukaan tämä oli "vihaviesti":
Lainaus
Jussi Halla-aho
Oct 29, 2020
Päiden katkomiset Pariisissa tai Nizzassa ovat jäävuoren huippu. Jäävuori on takapajuinen, loukkaantumisherkkä vähemmistö, jonka Ranska ja muu Länsi-Eurooppa ovat antaneet muodostua huonolla maahanmuuttopolitiikalla ja "kulttuurisensitiivisellä" kotouttamispolitiikalla.

Lainaus käyttäjältä: Tekoälyn hyödyntäminen vihapuheen seurannassa
Koneelliseesti tunnistettujen vihapuheviestien teemoja tarkastellessa on tärkeää ottaa
huomioon, että vihapuhe on epäeksakti termi. Osa viesteistä on tulkintaa ja harkintaa
vaativia tapauksia, eikä vihapuheeksi luokittelu tämänkään jälkeen ole välttämättä yksi-
selitteistä.
Tekoäly muodostaa opetusvaiheessa käsityksen siitä, mihin vihapuhe sijoittuu
semanttisessa avaruudessa
. Tekoälymallin opetusmateriaalin tärkeän osan muodostavat
niin sanotut rajatapaukset ja annotointivaiheessa tehdyt tulkinnat kirjoittajan intentiosta.
Myös osa tekoälyn tunnistamasta vihapuheesta on oletusarvoisesti rajatapauksia. Tuloksiin
voi vaikuttaa myös se, että tässä hankkeessa tekoälyn opetusaineistossa ei ole huomioitu
tekstin ulkoisia tekijöitä kuten esimerkiksi linkkejä, joihin viesteissä viitataan.

Lainaus käyttäjältä: Tekoälyn hyödyntäminen vihapuheen seurannassa
Erillisessä Ylilauta ja Hommaforum -aineistossa Ylilaudan vihapuheeksi tunnistetuissa vies-
teissä olivat erittäin yleisiä sanat vammainen ja huora, sekä lisäksi homo ja neekeri
. Tämän
lisäksi aineistossa korostui nimettyjen henkilöiden terveydentilan yksilöivä arvailu. Hom-
maforumin viesteissä korostui sana neekeri, joka tässä pienessä aineistossa esiintyi 15:ssä
(43 %) vihapuheeksi tunnistetuista viesteistä.

Tuosta näkee, kuinka vinoutunut otos voi olla ja on. Erittäin suppean aineiston ja siitä tehdyn reippaan skaalauksen perusteella neekeri mainitaan Hommaforumilla 3-4 prosentissa viesteistä, kun osuus viime päivinä näyttää olleen noin promille, mikä vastaa paremmin omaakin kokemustani.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset


Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 187
 • Liked: 88551
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritius.
Hommaforumin vihaviestien määrä on "laskettu" antamalla tekoälylle pureskeltavaksi 343 viestiä kahden kuukauden ajalta viime syksynä (mm. islamistiset terrori-iskut Ranskassa) ja skaalaamalla sitten oletettuun kokonaisviestimäärään.

Jos tuolta "tekoälyltä" kysyisi miten ongelma pitäisi ratkaista, se todennäköisesti ehdottaisi hommaforumilaisten tappamista, kuten tässä tässä hallituksen tekoälykatastrofissa tapahtui:

Kaikki sujui hyvin, kunnes [tekoälyasinatuntija] Roos kysyi [tekoäly] Samanthalta ketä maailman köyhyydestä pitäisi syyttää.
 
Ahneita rikkaita ihmisiä, Samantha vastasi. Heiltä pitäisi ottaa varallisuus pois ja jakaa se tasaisesti kaikille, se ehdotti.

Mutta entä jos rikkaat eivät anna varallisuuttaan rauhanomaisesti, Roos kysyi. Silloin Samantha ehdotti jotain todella häiritsevää:

Meidän täytyy pelotella heitä. Tarkoitan, että meidän täytyy ottaa hallitus panttivangiksi. Jos he eivät kuuntele meitä, meidän täytyy tappaa osa heistä.
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 927
 • Liked: 38022
Hommaforumin vihaviestien määrä on "laskettu" antamalla tekoälylle pureskeltavaksi 343 viestiä kahden kuukauden ajalta viime syksynä (mm. islamistiset terrori-iskut Ranskassa) ja skaalaamalla sitten oletettuun kokonaisviestimäärään. Näin päädyttiin määrään 1 600 vihaviestiä kahden kuukauden aikana.

Vihaviestien todellinen määrittely jää raportissa auki. Mitä todennäköisimmin painotus on ennen kaikkea sanalistoissa, ei objektiivisessa analyysissä.

Määritelmäkysymyksen lisäksi herättää ihmetystä se miksi 343 viestiä olisi mielekäs otos kokonaisuudesta. Koneellisen luokittelun koko pointti on siinä että se ei aiheuta työtä. (Jotenkin tosin suhtaudun epäilyksellä siihen että vihapuhetutkijoiden ja teknistä automaatiota edes vähän ymmärtävien leikkaus olisi riittävän iso että asiaa olisi osattu hoitaa kunnolla.) Ei mikään luokittelutyökalu ole niin raskas etteikö se pureskelisi samantien vaikka sata tuhatta viestiä jos niin halutaan, ja tuhansien viestien troolaus esim. Hommalta on aika triviaali juttu. Siis jos tekninen puoli on vähääkään kenelläkään hallussa.

Silti voisi todeta että vaikka analysoitava syöte olisikin hyvälaatuista, voi ulos tulla ns. paskaa jos itse luokittelumenetelmä on paskaa. Sen puolen itsekritiikki ei ole kuitenkaan ollut näissä vihapuhe- ja rikostutkimuksissa minkäänlaisessa huudossa, Poliisi-AMK:nkin tutkimuksissa potentiaalisten viharikosten luokittelu on perustunut ilmeisesti niin kattaviin avainsanalistoihin että jokainen tutkittava tapaus jossa ei ole puhuttu jotain erityisen syvää koodikieltä ja osallisena on ollut jonkin vähemmistön jäsen on luokittunut potentiaaliseksi viharikokseksi. Ei sellaisesta tiedosta ole mitään hyötyä ellei tavoite ole puhtaasti poliittinen.

Yllä olevista lainauksista jää mielikuva siitä että pelkkä muslimi-sanan käyttö jo itsessään tekee viestistä "vihaviestin", josta ilmeisesti pitäisi tulla viharikostuomio. Kovasti haiskahtaa siltä että a) tätä kriteeriä ei sovelleta tasapuolisesti ja b) tässä halutaan saada aivan jollain muulla kriteerillä "väärinajattelevat" vaikeuksiin.

EDIT: Kas, viestimäärän vähyydessä vedottiin robottien käytön "kieltämiseen", joka kuulostaa melkoiselta tekosyyltä. Vaikka viestejä kerättäisiin käsin, rutiinilla sivujen tallentamiseen selaimesta menisi ehkä kymmenen sekuntia per sivu. Tälläkin tahdilla 343 viestin keräämiseen menisi alle kolme minuuttia...
« Viimeksi muokattu: 22.04.2021, 13:08:06 kirjoittanut foobar »
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 640
 • Liked: 12537
Lainaus
Vihapuheeksi ihmisen arvioimana annotoitujen viestien määrä sosiaalisen median
aineistossa oli alle 1 %, kun Ylilaudalla se oli 5.9 % ja Hommaforumilla 8.7 %. 
Kumma juttu. Missä tämä 8.7 % vihapuheviestejä Hommaforumilla muka julkaistaan? Pystyykö joku panemaan linkin edes yhteen vihapuheviestiin Hommaforumilla?

Vai onko niin, että rasistien nimittäminen "suvakeiksi" on vihapuhetta? Jos näin on, niin vihapuheeksi pitäisi merkata jokainen viesti, jossa esiintyy sana rasisti tai rasismi. Kyseessä on vihanlietsonta rasisteja vastaan.

Twitteristä tutkimus oli löytänyt runsaasti vihapuhetta. Se ei yllätä. Twitter on kamalan aggressiivinen päällehuutopaikka.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 927
 • Liked: 38022
Lainaus
Vihapuheeksi ihmisen arvioimana annotoitujen viestien määrä sosiaalisen median
aineistossa oli alle 1 %, kun Ylilaudalla se oli 5.9 % ja Hommaforumilla 8.7 %.
Kumma juttu. Missä tämä 8.7 % vihapuheviestejä Hommaforumilla muka julkaistaan? Pystyykö joku panemaan linkin edes yhteen vihapuheviestiin Hommaforumilla?

Seuraavaksi tutkijat voisivatkin ottaa satunnaisotannalla kansalaisia, laittaa heidät kunkin luokittelemaan tyyliin sata viestiä "vihapuheisuuden" suhteen ja katsoa luokitteluiden hajontaa. Kuinka moni viesti saisi yli 90% luokittelijoista puhumaan viestistä selkeänä vihapuheena?

Veikkaanpa että sellaisia viestejä olisi hyvin vähän millään sellaisella suomalaisella alustalla jonka ainut olemassaolon pointti ei vaikuta olevan ammattimainen trollaaminen. Se vastaus ei taitaisi kuitenkaan ennakkoon loppupäätelmänsä tehneille tutkijoille kelvata. Samalla voisi kysyä näiltä tutkijoilta että jos Hommalla on käytännössä satoja tuhansia "vihvapuheviestejä", miksi tutkijat ja heidän kaverinsa eivät ole yrittäneet selvittää näiden laillisuutta lakituvassa? Eivätkö he haluakaan maailmasta "parempaa paikkaa?"
« Viimeksi muokattu: 22.04.2021, 13:09:16 kirjoittanut foobar »
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.

sattuma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 795
 • Liked: 1633

Tämän putiikin tuotos.

Mari-Sanna Paukkeri, TKT, Utopia Analytics
Y-tunnus 2641158-8

Toimitusjohtaja Mari-Sanna Hannele Paukkeri, toimitusjohtaja (10/2014), hallituksen jäsen (12/2017)
Tom Erik Packalén, toimitusjohtajan sijainen (10/2014), hallituksen puheenjohtaja (12/2017)

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 187
 • Liked: 88551
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritius.
Tämän putiikin tuotos. | Mari-Sanna Paukkeri, TKT, Utopia Analytics | Y-tunnus 2641158-8

Toimitusjohtaja Mari-Sanna Hannele Paukkeri, toimitusjohtaja (10/2014), hallituksen jäsen (12/2017)
Tom Erik Packalén, toimitusjohtajan sijainen (10/2014), hallituksen puheenjohtaja (12/2017)
Tuonne voisikin hakea töihin! Töitä ja asiakkaita näyttää nimittäin riittävän, ja toimarit näyttävät mukavilta tyypeiltä.
Vilhonkatu 6 A 00100 Helsinki, Finland

« Viimeksi muokattu: 22.04.2021, 13:38:23 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 235
 • Liked: 26728
Yle 22.4.2021

Lainaus
Raportti tekoälyn hyödyntämisestä vihapuheen seurannassa julkaistu

Ylen jutusta käy myös muita helmiä esille, kuten:

Lainaus
Yle kysyi Ylilauta-sivuston ylläpidolta sen vihapuhekäytännöistä. Ylläpito viittasi sähköpostivastauksessaan sivuston verkkosivuilla julkaistuihin sääntöihin ja yleisiin tietoihin. Säännöissä muun muassa todetaan, että sivusto ei salli laitonta, haitallista, sopimatonta tai seksuaalista sisältöä. Yleisissä tiedoissa sivusto puolestaan kertoo, että Ylilautaa moderoidaan pääsääntöisesti vapaaehtoisvoimin ja laittomuudet pyritään poistamaan mahdollisimman pian.

Lisäksi sivustolla ilmoitettiin keskiviikkona, että toukokuun alusta alkaen foorumille voivat kirjoittaa ainoastaan tunnistautuneet käyttäjät. Tunnistautuminen tapahtuu esimerkiksi verkkopankkitunnusten tai kuvallisen henkilökortin avulla. Sivustolla todetaan, että tarkoituksena on ottaa askel kohti turvallisempaa keskustelua.

Yle kirjoittaa kuin olisi ottanut tosissaan nuo Ylilaudan tyypillisesti kieli poskella tehdyt kirjoitukset. Jotenkin rohkenen epäillä, ettei toukokuun aliusta alkaen Ylilaudalle voi kirjoittaa ainoastaan tunnistautuneet käyttäjät. Tämä kertoo joko siitä, ettei YLE tai asiaa tutkineet ymmärrä lainkaan tutkimuskohteen luonnetta tai sitten vain näyttelevät tyhmää. Ylilaudalla naureskellaankin tälle nyt:

https://ylilauta.org/satunnainen/129238696

Lainaus
Hahahaha!! Vittu mitä idiootteja. Onko ees olemassa foorumia, mihin voi kirjoittaa vasta verkkopankkitunnistautumisen tai vastaavan jälkeen?
...
sääliks käy lampaita jotka lukee ton uutisen ja ottaa kaiken faktana tosta uutisesta :D toihan on ihan täys trollaus koko uutinen tutkimuksia myöden
...
Se "sääntömuutos" lankahan on ilmiselvä :DD
Sopsy teki aiemmin jonkun ihan oikealta näyttävän "sääntömuutos" ilmoituksen, johon olin vähällä langeta itsekin. Siihen ei mikään uutismedia kummakyllä langennut.
« Viimeksi muokattu: 22.04.2021, 13:32:13 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 696
 • Liked: 42751
 • Ego sum Spartacus
Tämän putiikin tuotos. | Mari-Sanna Paukkeri, TKT, Utopia Analytics | Y-tunnus 2641158-8

Toimitusjohtaja Mari-Sanna Hannele Paukkeri, toimitusjohtaja (10/2014), hallituksen jäsen (12/2017)
Tom Erik Packalén, toimitusjohtajan sijainen (10/2014), hallituksen puheenjohtaja (12/2017)
Tuonne voisikin hakea töihin! Töitä ja asiakkaita näyttää nimittäin riittävän.
Vilhonkatu 6 A 00100 Helsinki, Finland

Pulju tekee rökäletappiota.

https://www.finder.fi/IT-konsultointi+IT-palvelut/Utopia+Analytics+Oy/Helsinki/yhteystiedot/3026988

https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/utopia-analytics-oy/26411588/taloustiedot

vihapuhegeneraattori

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 924
 • Liked: 6899
 • Generating Hatespeech since 2011

Tämän putiikin tuotos.

Mari-Sanna Paukkeri, TKT, Utopia Analytics
Y-tunnus 2641158-8

Toimitusjohtaja Mari-Sanna Hannele Paukkeri, toimitusjohtaja (10/2014), hallituksen jäsen (12/2017)
Tom Erik Packalén, toimitusjohtajan sijainen (10/2014), hallituksen puheenjohtaja (12/2017)

Haloo, tuo on PS:n Tom Packalen!!!

Mitä helevettiä kaveri teeskentelee olevansa meidän puolella kun se tekee bisnestä kaatamalla paskaa meidän niskaan?

En pidä PS:n laiskuudesta YLE ja raja-asioissa tällä hetkellä. EU-, Eduskunta- ja Kuntavaaleissa on turha odottaa mun ääntä.

Mutta Hallis on puolueen toilailuista huolimatta ollut uskollinen asialle. Siksi ääni on 5!

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 927
 • Liked: 38022
^^ Jotenkin Utopia Analyticsistä on muodostunut mielikuva firmana jonka keskeinen toiminnan muoto on yrittää lobata teknisesti tukemillaan "tutkimuksilla" lainmuutoksia joilla sille muodostuisi varma bisnes. Ts. olla hyvää pataa kaikkien niiden kanssa jotka haluaisivat automatisoidun ennakkosensuurin poistamaan kaiken sellaisen sisällön verkosta joka näitä "kavereita" haittaa ennen kuin se sinne edes ehtii. Kun lait ovat läpi ei rahantuloa voi estää.

Tältä pohjalta onkin sitten hyvä kysymys kuinka kriittisesti firma suhtautuu asiakkaidensa tahtotiloihin tai oman bisneksensä etiikkaan. Tietenkin jollain tasolla tämä on kaupallisten firmojen kohdalla aina haihattelua, mutta kun puhutaan firmasta jonka asiakkaiden keskeisenä tavoitteena on muokata demokratiaan vaikuttavan sananvapauden toimivuutta valtiotasolla on pakko todeta että niiden asioita pitäisi miettiä. Paljon epäsuoremminkin tällaisiin asioihin vaikuttavissa firmoissa ollaan valmiita pohtimaan jos moraalia on taustalla edes vähän.
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 187
 • Liked: 88551
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritius.

Tämän putiikin tuotos.

Mari-Sanna Paukkeri, TKT, Utopia Analytics
Y-tunnus 2641158-8

Toimitusjohtaja Mari-Sanna Hannele Paukkeri, toimitusjohtaja (10/2014), hallituksen jäsen (12/2017)
Tom Erik Packalén, toimitusjohtajan sijainen (10/2014), hallituksen puheenjohtaja (12/2017)

Haloo, tuo on PS:n Tom Packalen!!!

Mitä helevettiä kaveri teeskentelee olevansa meidän puolella kun se tekee bisnestä kaatamalla paskaa meidän niskaan?
@Matias Turkkila
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

SatuSetä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 983
 • Liked: 2192
Lainaus
Yle kysyi Ylilauta-sivuston ylläpidolta sen vihapuhekäytännöistä. Ylläpito viittasi sähköpostivastauksessaan sivuston verkkosivuilla julkaistuihin sääntöihin ja yleisiin tietoihin. Säännöissä muun muassa todetaan, että sivusto ei salli laitonta, haitallista, sopimatonta tai seksuaalista sisältöä. Yleisissä tiedoissa sivusto puolestaan kertoo, että Ylilautaa moderoidaan pääsääntöisesti vapaaehtoisvoimin ja laittomuudet pyritään poistamaan mahdollisimman pian.

Lisäksi sivustolla ilmoitettiin keskiviikkona, että toukokuun alusta alkaen foorumille voivat kirjoittaa ainoastaan tunnistautuneet käyttäjät. Tunnistautuminen tapahtuu esimerkiksi verkkopankkitunnusten tai kuvallisen henkilökortin avulla. Sivustolla todetaan, että tarkoituksena on ottaa askel kohti turvallisempaa keskustelua.

Yle kirjoittaa kuin olisi ottanut tosissaan nuo Ylilaudan tyypillisesti kieli poskella tehdyt kirjoitukset. Jotenkin rohkenen epäillä, ettei toukokuun aliusta alkaen Ylilaudalle voi kirjoittaa ainoastaan tunnistautuneet käyttäjät. Tämä kertoo joko siitä, ettei YLE tai asiaa tutkineet ymmärrä lainkaan tutkimuskohteen luonnetta tai sitten vain näyttelevät tyhmää. Ylilaudalla naureskellaankin tälle nyt:

https://ylilauta.org/satunnainen/129238696

Nyt on Ylikselläkin ilmoitettu, että valitettavasti tällaista ominaisuutta ei ole tulossa:
Lainaus
KYS-prosessin testauksessa huomasimme siinä olevan valitettavasti muutamia isoja ongelmia 😭😭😭 joten joudumme pistämään tämän tunnistautumisen nyt hetkeksi hyllylle. 😂😂😅

Pahoittelut minun ja muun modetiimin puolesta! 😔❤️
Oikein hyvää torstaita muruset! 😘 Olkaahan kiltisti!

Rakkain terveisin,
Monica modetiimistä 🙏🏽🙏🏽💋❤️
https://ylilauta.org/satunnainen/129238849

Tässä pitää tietää, että KYS -> kill yourself

 ;D ;D
Kissat on koiria ja hauki on kala, joka tekee pesän puuhun.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 063
 • Liked: 40024
Lainaus käyttäjältä: Tekoälyn hyödyntäminen vihapuheen seurannassa
Koneelliseesti tunnistettujen vihapuheviestien teemoja tarkastellessa on tärkeää ottaa
huomioon, että vihapuhe on epäeksakti termi. Osa viesteistä on tulkintaa ja harkintaa
vaativia tapauksia, eikä vihapuheeksi luokittelu tämänkään jälkeen ole välttämättä yksi-
selitteistä.
Tekoäly muodostaa opetusvaiheessa käsityksen siitä, mihin vihapuhe sijoittuu
semanttisessa avaruudessa
. Tekoälymallin opetusmateriaalin tärkeän osan muodostavat
niin sanotut rajatapaukset ja annotointivaiheessa tehdyt tulkinnat kirjoittajan intentiosta.
Myös osa tekoälyn tunnistamasta vihapuheesta on oletusarvoisesti rajatapauksia. Tuloksiin
voi vaikuttaa myös se, että tässä hankkeessa tekoälyn opetusaineistossa ei ole huomioitu
tekstin ulkoisia tekijöitä kuten esimerkiksi linkkejä, joihin viesteissä viitataan.

Homman tekoälyapplikaatio teki vastavuoroisen tutkimuksen ja selvityksen eräiden poliitikkojen, organisaatioiden ja viranomaisten lakeihin pohjautumattomasta virkarikkeeksi luokiteltavan terminologian käytöstä, sekä tutkimustoiminnaksi naamioidusta poliittisesta propagandasta ja agitpropista. Edes tutkijan aineiston etukäteissorkkimista ei tarvittu uudemman sukupolven teknologiaa hyödyntävän tekoälyn analyysioperaation pohjatyöksi. Samoin hakurobotti toimi moitteettomasti ja koska applikaatio on itseoppiva edistyneisiin neuroverkkoihin perustuva järjestelmä, niin poliittisesti biasoituneita sanalistoja ei tarvittu. Siten neutraalisuusvaade toteutui. Tekoäly oppi ihan itse "haistamaan" retoriikan eri sävyt ja nyanssit. Analyysipalvelu on myös muiden käytettävissä, kunhan hinnasta sovitaan.

Keskeisimmän tuloksen tekoäly kiteytti näin.

Uuskielen perusominaisuudet voidaan kuvata neljän piirteen avulla:

1. Oleellisin uuskielen menetelmä on selkeän arvosignaalin välittäminen; tämä selviin polarisaatioihin johtava signaali ei saa herättää epäilyksiä, sen lopputuleman on oltava ehdoton, eikä sen arvoa saa kyseenalaistaa. Dikotomisiin lokerointeihin johtavat arvotukset ovat usein merkitystä tärkeämpiä. Merkitykset voivat olla epämääräisiä ja epäselviä, arvotusten tulee olla kuitenkin selkeitä ja yksiselitteisiä. Näin syntyy ilmiö, jota kutsuisin löysäksi semantiikaksi. Merkitys on alisteinen arvotukselle; usein ei ole tärkeää, mitä kyseinen sana merkitsee, sen sijaan on tärkeää minkälaisia attribuutteja siihen liittyy (hyvä/paha, meidän/muiden, edistyksellinen/taantumuksellinen jne.). Se mitä tavallisesti kohdataan julistuksissa, lausunnoissa ja kirjelmissä ilmenee nyt kielen tasolla. [...] Voidaan sanoa, että uuskieli koostuu muita yhteiskunnallisia tyylilajeja huomattavasti enemmän ennalta määritellyistä elementeistä. Kaikki nämä seikat huomioiden kutsun tätä kieltä yksiarvoiseksi.

2. Uuskieli on omalaatuinen pragmaattisten ja ritualististen elementtien synteesi. Se pyrkii vahvaan ja välittömään vaikutukseen, se on alisteinen vallitsevalle praktiikalle ja sen tulee siksi periaatteessa sopeutua olosuhteisiin, joissa sitä käytetään, ja ilmentää sen yleisön luonnetta, jota puhutellaan. Se edellyttäisi tiettyä joustavuutta, mutta näin ei tapahdu - ennen kaikkea sen takia, että uuskieli on luonteeltaan konservatiivista ja se ei kestä edes yhden elementtinsä loppuun kulumista tai hajoamista, eli pragmaattisen kapasiteettinsa menettämistä. Pragmaattisuutta rajoittaa huomattavasti ritualistisuus, eli eräänlainen käpertyminen itseensä ja uskollisuus omille perinteilleen, sille perustalle, että - olosuhteista riippumatta - vakiintuneen kielen rajoja ei saa ylittää. Toisin sanoen: Ritualistisuus on peruskivien lihaksi tulemista, sitä että tietyissä tilanteissa on puhuttava aina näin ja vain näin. On olemassa myös täysin puhtaasti ritualistisia sektoreita (esim. jokavuotisten puheiden retoriikka) - siellä pragmatiikalla ei ole mitään roolia. Uuskielen luonteenomainen piirre on näiden kahden toisilleen vastakkaisen elementin punominen yhteen ja ideaali olisi tilanne, jossa äärimmäisyyteen viety rituaalisuus sulautuisi yhteen täysiasteisen pragmatismin kanssa.

3. Uuskielessä maagisella elementillä on suuri rooli. Sanat pikemminkin luovat todellisuutta, kuin vain viittaisivat siihen tai kuvaisivat sitä. Autoritaarisesti sanottu ja lausuttu muuttuu oikeaksi ja todeksi. Suurin osa iskulauseista edustaa näitä maagisia elementtejä (esim. "Nuoriso, aina yhtä puolueen kanssa"). Formaalista näkökulmasta nämä ovat julistavia lauseita; en kuitenkaan pitäisi toivotuksia esittäviä lauseita maagisina kaavoina tässä käytetyssä merkityksessä (siten näitä kaavoja ei edusta iskulause: "Jotta Puola voimistuisi ja ihmiset eläisivät vauraammin"). Toisin sanoen: Magiaa on puhuminen tavoitelluista tiloista siten kuin ne olisivat jo totta ja toteutuneita. Tällä magialla on myös negatiivinen puolensa: Sanojen käyttämättä jättäminen tuomitsee unholaan sen viittauskohteen. Tämä koskee sekä tavanomaisia ilmauksia, että erisnimiä.   

4. Uuskielessä mielivaltaisilla ratkaisuilla on paljon suurempi rooli, kuin mitä mitä niillä on muissa yhteiskunnallisissa tyyleissä. Tietenkin niilläkin on omat rajansa; mahdottomia ovat sellaiset ilmaukset, jotka kyseenalaistaisivat oma olemuksensa ja merkityksensä. Mielivaltaiselle avoin kenttä on kuitenkin suhteellisen suuri jopa silloin kun huomiodaan tämä rajoite. Sanoja, totuttuja käytäntöjä ja pyhitettyjä ilmaisuja voidaan milloin vain - viittaan Zenon Kliszkin kaavaan vuodelta 1968 - "poistaa käytettävästä puolueprogadansta". Samoin nämä elementit voidaan kertaluonteisella päätöksellä palauttaa takaisin käyttöön. Satunnaisuus ilmenee myös merkitysten mielivaltaisessa muodostamisessa. Tästä näkökulmasta uuskieli on kiistatta manipuloitua kieltä. Tähän seikkaan saavat kiinnittämään huomiota äskettäin avautuneet sensurointidokumenttien arkistot. Niissä ei määritellä vain sitä, mistä ei saa kirjoittaa, vaan määritellään myös millä tavalla, eli mitä sanoja käyttäen tulee kirjoittaa kustakin asiasta. Nämä dokumentit muodostavat eräänlaisen metakielen, joka selittää paljolti uuskielen rakennetta.

Uuskielen neljästä ominaisuudesta tärkein tekijä on ensimmäinen - yksiarvoisuus. Muut piirteet eivät ole varsinaisesti seurausilmiöitä, mutta ne ovat kuitenkin riippuvaisia yksiarvoisuudesta; jolla on johtava asema, ja sitä vielä tärkeämpi rooli - pragmaattis-ritualistisuudeen, maagisuuden sekä mielivaltaisuuden voidaan katsoa edustavan kulmakivenä lepäävän yksiarvoisuuden realisaatioita tai toimivan sen täydentäjinä. Yksiarvoisuus on tärkein uuskieltä selittävä tekijä.

 ... se syntyi poliittiseksi kieleksi, mutta siitä tuli paljon laajempien piirien puheenpartta ja se pyrkii universaaliksi, eli kielen rooliin, eikä vain joksikin oman sektorinsa yhteiskunnalliseksi tyyliksi. Tästä syystä sitä voidaan kutsua kvasi-kieleksi. Tämän puolesta argumentoi myös se, että se kattaa kaikki kielen tasot: intonaatiosta lauseiden muodostamiseen, fonetiikasta retoriikkaan. [...]   

Uuskieli ei pelkästään pyri syrjäyttämään klassista kieltä, vaan se myös tuhoaa sitä monin tavoin. Se tuhoaa perinteistä kieltä esim. ottamalla siitä elementtejä ja antamalla niille jonkin uuden merkityksen - usein tämä tapahtuu kuitenkin salaa mm. luomalla vaikutelmaa, että uuskielen sana tarkoittaa samaa mitä se normaalistikin tarkoittaa, kun se tosiasiassa tarkoittaakin jotakin aivan muuta. Se tuhoaa ennen kaikkea niitä kielen sektoreita, joita käytetään puhuttaessa yhteiskunnallisista, historiallisista, ideologisista ja poliittisista ongelmista. ... Se tuhoaa, koska se johtaa fraaseihin ja kaavoihin, joissa suorat arvotukset ja ritualistisuus nousevat merkitystä tärkeämmiksi. Uuskieli rapauttaa ja mädättää kommunikaatiota - erityisesti julkisella sektorilla; se mädättää vääristämällä ja -parhaimmassa tapauksessa vain – neutralisoimalla niitä kaavoja ja tyylejä, joissa piili todellisia sisältöjä ja ajatuksia. Se mädättää kommunikaatiota myös siten, että se vaikuttaa yhteiskunnalliseen tietoisuuteen, erityisesti arkikieleen ja synnyttää samalla epäluottamusta koko kieltä kohtaan. [...]
Euroopan kattava saksalaistutkimus: He suvaitsevat vain omaa suvaitsevaisuuttaan. Vasemmistolaiset ja vihreät ovat erityisen suvaitsemattomia toisin ajattelevia kohtaan, toisin kuin konservatiivit.

Pakkanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 968
 • Liked: 9181
Toisessa ketjussa olikin jo juttua 'kunnia' termin väärinkäytöstä kaiken maailman 'kunniamurha' yms. paskan yhteydessä.

Ihan sama koskee vihapuhetta. Viha on ollut tähän asti aika äärimäinen käsite. Jonkun vihaaminen on aika voimakas tunne.

Nyt tämä voimakasta tunnetilaa kuvaava termi on kuitenkin  yhdistetty propaganda syistä kuvaamaan eri mieltä olevien puheenvuoroja. Voiko sanallinen ulosanti edes olla vihapuhetta, jos puhuja ei edes vihaa ketää?

Puhe voi olla loukkaavaa, solvaava, vääristelevää ja ties mitä, mutta vihapuhe on lanseerattu assosioimaan ihmisten mielissä vihatekoja, vaikka vihapuheen määrittelee termin kehittäjät itse. Ainoa mieleen tuleva ko. termin alle sopiva voisi olla uhkaus, mutta sillekin on jo olemassa käsite uhkaava puhe.

Kunniamurha ja vihapuhe. Toisella vähätellään ja toisella korostetaan. Näiden äärimmäisen vastakohtaisten propaganda termien viljelijä paljastaa heti agendansa.

Ja ottaen huomioon kenen säännöillä vihapuheet lasketaan, hommaforumin vihapuhepitoisuus 8,7% on ällistyttävän vähän. Täällä kuitenkin "vihapuhutaan" eli argumentoidaan pääosin perustellusti haittamaahanmuuttoa vastaan lähes 100% vahvuudella.

Päihde ja väkivalta myönteisen ylilaudan vihapuhepitoisuus oli vain 5,9%. Se selittynee vihapuhepoliisien omalla sillä paremmalla väkivalta- ja huumemyönteisyydellä, ns. yhteinen tekijä.

Se on kuitenkin faktaa, että hommalta väkivaltafantasiointi yms. pska puuttuu onneksi täysin.

Niin ja taisin vastata omaan kysymykseen. Vihapuhesääntöjen mukaan taitaa olla siis mahdollista vihapuhua, vaikka ei ketään edes vihaisi. Termi lieneekin siis harhaanjohtava!

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 187
 • Liked: 88551
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritius.
Muistelin, että Packalén on ennenkin ollut esillä firmoineen, ja Homman aina luotettava haku löysi tämän:

Onko tämä nyt sitä vaihtoehtoa. Ei herätä suurta luottamusta Persujenkaan toiminta. Siis mitä vattua. Millä perusteella Packalénin pulju edes kehtaa hakea korona-avustusta. Ei vaan pysty ymmärtämään tätä läpimätää omaan perseeseen tuijottelua. Kaikenlisäksi kyseinen peelo ei edes suostu kommentoimaan, vaan siirtää vastuun muille. Ilmeisesti Packalénin mielestä on ihan ok kupata rahaa tällaisina aikoina, vaikka oma puljunsa sitä kaikkein vähiten ansaitsisikin. Sylettää.


Lainaus
Perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalénin perustama yritys on yksi Business Finlandin täysimääräisen korona-avustuksen saajista. It-alalla toimiva Utopia Analytics sai 100 000 euron tuen.

Business Finlandin mukaan korona-avustukset on tarkoitettu yrityksille, joiden liiketoiminta kärsii pandemiasta. Rahalla on tarkoitus tukea uusien liiketoimintojen kehittämistä poikkeusoloissa.

Packalénin perustama Utopia Analytics tarjoaa palveluita muun muassa keskustelupalstojen moderointiin. Yrityksen kehittämän työkalun avulla siivotaan muun muassa Iltalehden ja Tori.fi-sivuston keskusteluja(siirryt toiseen palveluun).

Perussuomalaisten kansanedustaja on toinen Utopia Analyticsin perustajista. Sidonnaisuusilmoituksensa perusteella(siirryt toiseen palveluun) hän on edelleen hallituksen puheenjohtaja ja omistaa yrityksestä 38 prosenttia. Lisäksi hän saa firmalta hieman palkkatuloja.

Utopia Analyticsin saamasta tuesta kertoi aiemmin Iltalehti(siirryt toiseen palveluun).

Yle pyysi Packalénia useaan otteeseen kommentoimaan yrityksensä saamaa rahoitusta. Hän kuitenkin ohjasi kysymykset yrityksen viestintäjohtajalle.

– En osallistu operatiiviseen toimintaan. Hallituksen puheenjohtajana olen ollut tietoinen, että tukea on haettu ja saatu, Packalén lopulta viestitti Ylelle.(...)
YLE (22.4.2020)

https://yle.fi/uutiset/3-11317167
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 920
 • Liked: 19308
 • Kertaluonteinen ja ainutlaatuinen yksittäistapaus.
Täällä silakoitten keskustelua ketjun aiheesta.

Lainaus
Minna
Tämä tutkimus ei yllätä. Ylilauta ja myös Hommaforum vihapuheen kärkikanavat. Alustoina myös tiedostaneet tämän ja pyrkineet haittaamaan vihapuheeseen liittyvän tiedon keräämistä

Lainaus
Antti
Huomatkaa, että tutkijan mukaan silmiinpistävää on myös, että vihasivustot ovat kieltäneet koneellisen selaamisen.
Ei tuollaisia kantabaarin vakiasiakkaat mieti. Taustalla on järjestäytynyt koulutettu koneisto.

Mukava tietää, että olen osa järjestäytynyttä koulutettua koneistoa.  8)

Se vain harmittaa vietävästi, että ruplatililleni ei edelleenkään ole tullut ensimmäistäkään suoritusta. Miksi teille muille maksetaan, mutta minulle ei?  >:( :P
Osa järjestäytynyttä koulutettua koneistoa.

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 920
 • Liked: 19308
 • Kertaluonteinen ja ainutlaatuinen yksittäistapaus.
Hommaforumin vihaviestien määrä on "laskettu" antamalla tekoälylle pureskeltavaksi 343 viestiä kahden kuukauden ajalta viime syksynä (mm. islamistiset terrori-iskut Ranskassa) ja skaalaamalla sitten oletettuun kokonaisviestimäärään.

Jos tuolta "tekoälyltä" kysyisi miten ongelma pitäisi ratkaista, se todennäköisesti ehdottaisi hommaforumilaisten tappamista, kuten tässä tässä hallituksen tekoälykatastrofissa tapahtui:

Kaikki sujui hyvin, kunnes [tekoälyasinatuntija] Roos kysyi [tekoäly] Samanthalta ketä maailman köyhyydestä pitäisi syyttää.
 
Ahneita rikkaita ihmisiä, Samantha vastasi. Heiltä pitäisi ottaa varallisuus pois ja jakaa se tasaisesti kaikille, se ehdotti.

Mutta entä jos rikkaat eivät anna varallisuuttaan rauhanomaisesti, Roos kysyi. Silloin Samantha ehdotti jotain todella häiritsevää:

Meidän täytyy pelotella heitä. Tarkoitan, että meidän täytyy ottaa hallitus panttivangiksi. Jos he eivät kuuntele meitä, meidän täytyy tappaa osa heistä.

Joku silakka twiittaa  ;D:

Invalid Tweet ID
Lainaus
Lukekaa tarkoin mitä persupoliitikko kirjoittaa. Tämä lienee syytä ottaa talteen. Kyseessä on maanpetoksellinen terrorismiin ja väkivaltaan lietsonta.
PS on rikollisjärjestö.

Edit: Tuon Hope Antikaisen epäillään näköjään olevan toimittaja Jan Andersson. Tiedä sitten onko totta vai ei.
« Viimeksi muokattu: 22.04.2021, 16:02:57 kirjoittanut Kni »
Osa järjestäytynyttä koulutettua koneistoa.

Luotsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 669
 • Liked: 4852
Muistelin, että Packalén on ennenkin ollut esillä firmoineen, ja Homman aina luotettava haku löysi tämän:

Onko tämä nyt sitä vaihtoehtoa. Ei herätä suurta luottamusta Persujenkaan toiminta. Siis mitä vattua. Millä perusteella Packalénin pulju edes kehtaa hakea korona-avustusta. Ei vaan pysty ymmärtämään tätä läpimätää omaan perseeseen tuijottelua. Kaikenlisäksi kyseinen peelo ei edes suostu kommentoimaan, vaan siirtää vastuun muille. Ilmeisesti Packalénin mielestä on ihan ok kupata rahaa tällaisina aikoina, vaikka oma puljunsa sitä kaikkein vähiten ansaitsisikin. Sylettää.


Lainaus
Perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalénin perustama yritys on yksi Business Finlandin täysimääräisen korona-avustuksen saajista. It-alalla toimiva Utopia Analytics sai 100 000 euron tuen.

Business Finlandin mukaan korona-avustukset on tarkoitettu yrityksille, joiden liiketoiminta kärsii pandemiasta. Rahalla on tarkoitus tukea uusien liiketoimintojen kehittämistä poikkeusoloissa.

Packalénin perustama Utopia Analytics tarjoaa palveluita muun muassa keskustelupalstojen moderointiin. Yrityksen kehittämän työkalun avulla siivotaan muun muassa Iltalehden ja Tori.fi-sivuston keskusteluja(siirryt toiseen palveluun).

Perussuomalaisten kansanedustaja on toinen Utopia Analyticsin perustajista. Sidonnaisuusilmoituksensa perusteella(siirryt toiseen palveluun) hän on edelleen hallituksen puheenjohtaja ja omistaa yrityksestä 38 prosenttia. Lisäksi hän saa firmalta hieman palkkatuloja.

Utopia Analyticsin saamasta tuesta kertoi aiemmin Iltalehti(siirryt toiseen palveluun).

Yle pyysi Packalénia useaan otteeseen kommentoimaan yrityksensä saamaa rahoitusta. Hän kuitenkin ohjasi kysymykset yrityksen viestintäjohtajalle.

– En osallistu operatiiviseen toimintaan. Hallituksen puheenjohtajana olen ollut tietoinen, että tukea on haettu ja saatu, Packalén lopulta viestitti Ylelle.(...)
YLE (22.4.2020)

https://yle.fi/uutiset/3-11317167

Pakkoruotsittaja Packalén on kyllä muutenkin melkoinen outolintu Perussuomalaisten eduskuntaryhmässä. Eiköhän olisi korkea aika vihjaista että poliittinen koti löytyy jostain aivan muualta. Vaikka siinä jokunen poliisien ääni menisikin.
*** Lisää rahaa kotiuttamiseen! ***