Kirjoittaja Aihe: Kokoomuslaisen hätähuuto: "Vastuu ei ole minun vaan Orpon"  (Luettu 4835 kertaa)

td

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 387
 • Liked: 1538
 • Hiljainen enemmistö. Emme kadu tehokkaasti.
Hyvä kirjoitus jälleen Arto Luukkaselta. Yritän jälleen kääntää appiukon (85v) päätä tämän kirjoituksen avulla että jotta Kokoomus unohtuisi.

Onnistun vielä ennen vaaleja.

Lainaus
Kokoomuslaisen hätähuuto: "vastuu ei ole minun vaan Orpon"

Erilainen ystäväni soitti illalla ja oli todella vihainen.

Minulla on näitä erilaisia kavereita paljonkin. Jotkut ovat kaapissa kuten tämä, joka soitti. Toiset ovat tulleet rohkeasti sieltä ulos. Kuten esimerkiksi Pekka Niiranen Kuopiosta. Hän on ihan avoimesti sitä mitä hän on. Hyvä mies.

Nämä erilaiset kaverini ovat kokoomuslaisia. Minä olen taas perussuomalainen.  Kunnioitamme toisiamme eikä meillä ole mitään puoluevihaa keskenämme. Mitä nyt jos joskus naljaillaan toisillemme.

Petteri käski katsomaan peiliin!

Kaverini siis soitti ja oli vihainen siksi, että Petteri Orpo oli ripittänyt kokoomuslaisia – ”nyt on peiliin katsomisen paikka”.

Hän sanaili tuohtuneena, että hän ei ole syyllinen. Hänellä ei ole pääomatuloja, eikä hän kiusaa ketään vanhusta omistamassaan hoivakodissa. Hän ei ole vastuussa vanhusten nälkiinnyttämisestä tai pitämisestä ulostevaipoissa.

”En minun pidä katsoa itseäni vaan puoluejohtajan pitää tehdä se itse. Petteri vyöryttää meille syyllisyyden, jota meillä ei ole”.

Varjo-kokoomus, jolla on vielä koti, uskonto ja isänmaa

Tämä yksinäinen kokoomuslainen tuntee muutenkin olonsa tukalaksi puolueessaan.

Hän on valittanut, että sitä vanhaa porukkaa, jolle koti, uskonto ja isänmaa on tärkeä, pidetään pimennossa ja hiljaa. He ovat nurkassa.

Nyt kokoomus pelastaa maailmaa Kai Mykkäsen johdolla ja on lopettamassa autolla-ajoa. Vanhat arvot ovat nyt muuttuneet ahneuden arvoiksi.

Tunnetko Petteri, että sinä olet vastuussa?

Pohdimme puhelimessa kahdestaan tätä ongelmaa. Ymmärsin kaverin tuskan.

Mietittiin myös Petterin vastuuta. Olin itsekin miettinyt sitä kovasti. Onko hän päättäjänä vastuussa siitä miten vanhukset elävät ja kuolevat? Desimaali merkitsee.

Nyt ei ole kysymys mistään vaalipelistä tai siitä kuka on kenen kanssa seuraavassa hallituksessa.

Kysymys on kansallisesta kriisistä, jossa Orpo on ollut avuton.

Ovatko ministeriä lähellä olevat hoitofirman omistajat ja ylikansalliset pomot vastuussa? Voiko Orpo ummistaa silmänsä.

Syvimmältään kyse on ihmiskaupasta, ihmisarvosta ja ihmisen hinnasta; niin migraatiokriisissä, jossa haluttiin halpaa työvoimaa tai tyttöjen raiskauksista, jossa kyse oli siitä, että ummistettiin silmät todellisuudelta.

Nyt kyse on vanhuksista. Ja heidän hinnastaan. Heidän elämästään.

Oltiin kokoomuslaisen – ”toisenlaisen kaverin” kanssa yhtä mieltä siitä, että vastuu on myös Orpolla. Ei hän voi vierittää vastuuta muille. Jos jonkun vanhuksen elämän loppuvaiheessa vanhus ei saa ihmisarvoa vastaavaa hoitoa tai hän kuolee hoitovirheen, vahingon tai laiminlyönnin seurauksena, niin syy on myös Orpon.

Takaisin kokoomuskaappiin!

Puhelun lopussa kehotin häntä harkitsemaan jospa olisi toisia poliittisia koteja.

Syvä hiljaisuus. Sitten.

”En minä vielä…mutta ehkä koulutan omaa puoluetta? Äänestän teitä…”

Lopetettiin puhelu hyvässä yhteisymmärryksessä.

Ja ehkä joskus tulevaisuudessa kaveri tulee perussuomalaiseksi.

https://oikeamedia.com/o1-98429
« Viimeksi muokattu: 09.02.2019, 00:44:11 kirjoittanut td »
Suomi on hyvä maa. Se on paras meille suomalaisille. Se on puolustamisen arvoinen maa ja sen ainoa puolustaja on Suomen oma kansa. -Adolf Erik Ehrnrooth #kivapuhe 1939-

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 34 695
 • Liked: 31459
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Kyllähän puolueen puheenjohtaja on juuri sellaisilla arvoilla liikkeellä kuin on hänet vastuutehtävään äänestänyt jäsenkin. Menkööt peilin eteen he kaikki ja ottakoon ryhmähalin.

Kansalainen äänestäjä taas on edesvastuuton syyllinen kun äänestää ketä sattuu ottamatta selvää.

Pertti Virtanen varoitti "eduskunnassa vaikuttavista psykopaateista". Kukaan ei pystynyt kiistämäänkään, koska P Virtasella oli/on ammattitietous asiasta. Olen alati kallistunut Virtasen analyysiin, vaikka minulla omaa ammattitietoutta ei ole. Demokratian kaappaaminen ja sen panttivankina pitäminen on aika hälyttävä merkki. Ja he tekevät sen ilman tehokasta katumista. Härskeydellä ei näytä olevan mitään rajaa. Ei vaikka he tuhoavat loputkin. Ja silti nämä samat kansakunnan koijarit väittävät korjaavansa omia virheitään tekemällä vain lisää vahinkoa. Esimerkkinä nyt kehitysmaamuuton synnyttämiä ongelmia korjataan kehitysmaamuutolla kunnes maa on muuttunut kehitysmaaksi ja rahat on omassa taskussa. Paskat ne kansasta nakkaavat.

Ja se vielä, että kiva se on mellastaa kun propagandakoneisto, poliisi- ja oikeuslaitos ovat omassa, kokoomuslaisten puoluepamppujen henkilökohtaisessa käskyvallassa.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

duc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 868
 • Liked: 10696
 • Vemmelsääri lyö tervapöpöä
Edustuksellisessa demokratiassa vastuu on myös äänestäjällä. Äänestäjä ei tosin välttämättä ole tietoinen, millaista hallintoa mitäkin puoluetta äänestämällä on luvassa. Omien etujen ajaminen on toki jokaisen mielessä, mutta vastaako ääni siihen? Tuleeko äänestäjä petetyksi?

Vuosikymmenien puolueuskollinen eläkeläinen kuvittelee helposti äänestävänsä samaa linjaa kuin neljännesvuosisata, jopa puolivuosisata sitten. Mielikuvat ratkaisevat paljon. Kun se särkyy, on silti helpompaa jäädä vanhaan kuin vaihtaa puoluetta. Riittävä shokki kyllä saa muutoksen aikaan, mutta se on hidas.

Suomalaisten eläkeläisten tapattaminen paskavaippoihin hoitokodeissa, kun suomalaiset veroeurot sijoitetaan suomalaisten lasten esittelemiseen ulkomaalaisille joukkoraiskaajille saattaa olla in the long run riittävä shokki. Katsotaan. Vaalit ovat tulossa.
Veijarin etiikka koine-kreikaksi (Mt 7:6 NA 28)

Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσὶν μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσουσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Ei caicki Culda cuin kijldä,
Eikä hopia cuin hohta.


Henrik Florinus: SANANLASCUT. 1702.

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 109
 • Liked: 2713
 • Aavikolla roskiksessa
Edustuksellisessa demokratiassa vastuu on myös äänestäjällä. Äänestäjä ei tosin välttämättä ole tietoinen, millaista hallintoa mitäkin puoluetta äänestämällä on luvassa. Omien etujen ajaminen on toki jokaisen mielessä, mutta vastaako ääni siihen? Tuleeko äänestäjä petetyksi?

Mainoksia ei olisi, jos aivopesu ei toimisi.

Toistolla, toistolla ja toistolla saa minkä tahansa myymään. Tupakka aikoinaan, energiajuomat jne. ei niillä olisi mitään markkinoita ollut koskaan ilman markkinoinnin tuomaa voimaa.

Sama puolueiden kanssa. Eiväthän ne nykyään muuta olekaan julkikuoreltaan. Sitten oikeasti päätökset pienessä piirissä ja rahat pienille piireille.

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 792
 • Liked: 22369
 • Persuhtava keskustelija
Kokoomuksen ja keskustan arvopohja on osoittautunut arvottomaksipohjaksi.

Ei se yllätä, olihan se odotettavissa, noin käy aina kun nostaa itsensä toisten yläpuolella moraalikysymyksissä.
Roslan M Salih:

"Freedom of speech isn't worth civil war"

hamppari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 223
 • Liked: 4151
 • Olisipa alkuräjähdys ollut suutari
Kekon arvopohja on kyllä tullut selväksi.

Vanhukset makaa Attendon keskitysleireissä sängyissään ja saavat juuri sen verran hoivaa ja hoitoa, että pysyvät hengissä. Tuottamassa rahaa arvopohjallisille.

Työttömät pakotetaan 'aktiivimallilla' excel-kursseille oppimaan ei mitään, jotta veronmaksajien rahat saadaan siirrettyä kurssimaksuina arvopohjallisille. Tai sitten heidät pakotetaan 9e päiväpalkalla töihin, jotta arvopohjallisen optiot eivät tuhraannu turhaan palkanmaksuun.

Matalapalkkaisilta halutaan laskea palkka vielä matalammaksi. Niin matalaksi, että palkka + asumistuki ei riitä edes asumiskustannuksiin ja ruokaan, vaan he joutuvat turvautumaan toimeentulotukeen. Sen jälkeen homma on kuin Tuntemattomassa: Maija kaupankassa vie 15 vuotta vanhat silverteipillä korjatut talvikengät kelan tädille. "Kyllä näillä vielä 5 vuotta kävelee. Meininkihän on kuin oltais ameriikas, johna tavaraa on enemmän kuin tarvittioita". Ja arvopohjalliset kiittää.

Entäs köyhät sairaat. Ennen he joutuivat valitsemaan ostaako lääkkeet vai ruokaa. Nyt ei ole valinnan vaikeutta. Rahat ei riitä kumpaakaan. Ja arvopohjalliset hieroo käsiään. Päästäänhän noistakin kulueristä eroon.

Persut voisivat vaalikamppanjassa ottaa esiin tämä surullisen kuuluisan 'arvopohjan' ja mitä se on käytännössä merkinnyt Suomen kansalle.
70-luvulla jännitimme 'kuuden miljoonan dollarin miehen' seikkailuja.
Nyt seuraamme kauhulla 'seitsemän miljardin euron naisen' sekoiluja.

Kari Kinnunen

 • Vieras
Hitto, @hamppari kiteytti kepulin kokoomuslaisuuden hyvin tyhjentävästi. Etenkin kokkariuden. Kokkarehan on semmonen mykkäsen näköinen tyyppi. Juurikin se hahmo jolle millään ei ole arvoa mutta kaikella hinta. Tyyppi joka silmää räpäyttämättä jättää vaikka oman mummonsa hoitamatta jos perintöä luvassa.

Mitä taas kokkareiden äänestäjät. asiahan on niin, että kokkareiden äänestäjä allekirjoittaa kokkareiden arvot. Tosin kokkareiden arvot on helppoja ymmärtää, tai oikeastaan yksikössä. Kokoomuksen arvohan on raha, ei mikään muu.

Tämän arvopohjan pukemisessa ihmisyyden kaapuun kokkareen mainostoimistot näkee paljon vaivaa.

Don Nachos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 295
 • Liked: 899
Hamppari kiteytti. Kyllähän se tiedetään mihin rahat menevät. Attendon pomo nostaa kohtuullista 43miljoonan vuosituloa ja loput menee ulkomaisille sijoitusyhtiöille.

Kokoomus uskoo ”vapaaseen” markkinatalouteen yhtä sokeasti, kuin taistolaiset aikanaan kommunismiin. Kansa alkaa pikkuhiljaa laskemaan 1+1 ja toteamaan ettei kaikki markkinoiden rajoitukset olekaan kovin huono juttu.
"Religion was invented when the first con man met the first fool."
- Mark Twain

Kultti on uskonto jolla on vähän seuraajia. Uskonto on kultti jolla on paljon seuraajia.

Kaarin M

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 015
 • Liked: 2143
Kyllähän se niin on että näiden firmojen teot ja toiminta ovat olleet tiedossa pitkään. Aloittamalla julkinen mölinä ( ja hyvä se on että vihdoinkin) ennen vaaleja saatiin loppumaan kohkaus ulkomaalaisten tekemistä raiskailuista...sataa nyt sdpn ja vasemmiston laariin, ei perussuomalaisten.

Vai puhutaanko enää maahanmuutosta suurin otsikoin?
Tänään ei saa uskoa
tänään täytyy unohtaa
tänään ei saa tuntea tuskaa
tänään täytyy diskossa persettä heiluttaa

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 503
 • Liked: 21488
Kekon arvopohja on kyllä tullut selväksi.

Vaikka porvari olenkin, en voi mitenkään kannatta kokkarien politiikkaa. Oikeastaan en edes ymmärrä millainen on porvari joka sitä kannattaa. Pitää olla aika helvetin mätä korvien välistä tai täysin kokkarien propagandan sokaisema.

Oikeistolaisuuteen kuuluu olennaisena osana tietty rehtiys, pärjääminen, rehellisyys ja kansallismielisyys. Nämä ovat toimivan markkinatalouden ja hyvinvointiyhteiskunnan kannalta täysin olennaisia premissejä koska ne luovat pohjan sille luottamukselle, jota nämä edellyttävät.

Kokoomus ei enää edusta mitään näistä arvoista. Heidän fokus on nyt voittojen maksimointi, pikavoittojen haaliminen ja fantsu globalismi, jolla maa myydään sijoittajille. Tässä pelissä mainituilla arvoilla ei ole mitään sijaa.

Kokoomuksen politiikka on muuttunut vasemmiston tappoverottamisen ja liittomafiosojen vallan vastustamisesta, verovarojen kähmintään ja sijoittajamafiosojen ruokkimiseksi; siinä missä vasemmisto ryöstää kansan, kokoomus ryöstää valtion.

Aikaisemmin nauroin vasemmiston riistokapitalistipuheille. Heillehän kuka tahansa leipänsä tienaava parturikampaajayrittäjä oli riistokapitalisti, joka varastaa kehitysmaiden raaka-aineet ja orjuuttaa kansan.

Kokoomuksen uuden linjan myötä - joka muuten alkoi Kataisella - riistokapitalismista on tullut tosiasia Suomessa. Meillä on nyt uusi härski miljonäärien yläluokka, joka tekee rahansa lapioimalla verovarat valtion kassasta omaan fikkaan. Tämä mahdollisuus avautui kokoomuksen ajaman yksityistämistrendin myötä, ja lisää on tiedossa jos / kun SOTE lyödään lukkoon: sadoista miljoonista ollaan pian siirtymässä miljardikuppaukseen.

Maksajaksi päätyy leveä keskiluokka ja palvelutta jäävät vanhukset, vammaiset ja sairaat, joiden palvelujen maksumieheksi keskiluokka valjastettiin.
KAIKKI mihin vasemmisto koskee muuttuu paskaksi!

anatall

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 492
 • Liked: 12061
 • Faktantarkistaja, toimittaja.
Vs: Kokoomuslaisen hätähuuto: "Vastuu ei ole minun vaan Orpon"
« Vastaus #10 : 10.02.2019, 09:42:28 »
Hamppari kiteytti. Kyllähän se tiedetään mihin rahat menevät. Attendon pomo nostaa kohtuullista 43miljoonan vuosituloa ja loput menee ulkomaisille sijoitusyhtiöille.

Kokoomus uskoo ”vapaaseen” markkinatalouteen yhtä sokeasti, kuin taistolaiset aikanaan kommunismiin. Kansa alkaa pikkuhiljaa laskemaan 1+1 ja toteamaan ettei kaikki markkinoiden rajoitukset olekaan kovin huono juttu.

Vapaa markkinataloushan on yksi Eu:n suurimpia peruskiviä ja kritiikki Eu:a kohtaan on impiwaaralaista persuilua. Oletko vaihtanut "leiriä"?
"Punk in Finland on nykyään yhtä punk kuin varhaiseläkkeellä oleva Marja-Liisa." -Jäsen Katmandu-

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 670
 • Liked: 29164
 • Kiihottavat vieraslajit
Vs: Kokoomuslaisen hätähuuto: "Vastuu ei ole minun vaan Orpon"
« Vastaus #11 : 10.02.2019, 09:56:05 »
Se Orpon ja kokoomuksen arvopohja kääntyy itseään vastaan kun nämä kokoomuslaisten järjestämät hoivapalvelut nousevat päivittäin otsikoihin. Kokoomuksesta on tullut maailman pelastaja joka siinä sivussa siipeää veronmaksajien rahat omiin pisneksiinsä ja kotomaan vanhukset jätetään heitteille. Se arvopohja on juuri päinvastainen kuin persuje jotka asettavat suomalaiset etusijalle omassa maassaan. Ei tule näistä vaaleista ilmastovaaleja ja hyvä niin.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 503
 • Liked: 21488
Vs: Kokoomuslaisen hätähuuto: "Vastuu ei ole minun vaan Orpon"
« Vastaus #12 : 10.02.2019, 10:03:36 »
Edustuksellisessa demokratiassa vastuu on myös äänestäjällä. Äänestäjä ei tosin välttämättä ole tietoinen, millaista hallintoa mitäkin puoluetta äänestämällä on luvassa.

Yleisesti ottaen äänestäjät eivät ole niin tyhmiä kun eliitti olettaa. Kyse on lähinnä siitä, mitä äänestäjille kerrotaan.

Näin vaalien alla kilpalaulanta kaikesta hyvästä on taas meneillään. Härskein tapaus on ehkä kepu, joka on varastanut koko vaaliteemansa muilta. Vain hetki sitten kepu vastusti 100 euron lisää eläkeläisille, hoitajien minimimäärää hoivakodeissa ja perustuloa. Kannatuksen laskiessa kaikki nämä populistiset aiheet ovat nyt päätyneet kepun ohjelmaan.

Tämä jos jokin osoittaa, että äänestäjille kerrotaan ihan mitä vaan kunhan pärjää vaaleissa. Käytännön politiikka on sitten jotain ihan muuta ja keskittyy lähinnä oman tukiryhmän voitelemiseen.

Pointtini on, että yleensä äänestäjillä ei edes ole mitään rehellistä vaihtoehtoa tarjolla. Pitää valita paras ja rehellisin kaikista huonoista ja valehtelijoista. Persut ovat tästä ainoa poikkeus, mutta media on loannut heidät niin perusteellisesti, että moni äänestäjä ei kestä hajua.

Äänestäjien syyttäminen valintojen puuttuessa ei sen takia anna rehellistä kuvaa äänestäjien älykkyydestä.

Lainaus
Omien etujen ajaminen on toki jokaisen mielessä, mutta vastaako ääni siihen? Tuleeko äänestäjä petetyksi?

En usko, että äänestäjät yleisesti ottaen ajattelevat vain omaa etuaan.

Luulen, että suurin osa äänestää jonkinlaisen yleisen moraalikäsityksen mukaan. Toki halutaan itsellekin jotain, mutta samalla ymmärretään, ettei oma etu voi johtaa muiden täydelliseen polkemiseen. Oma etu ehkä ajatellaan tulevan jonkinlaisena sivutuotteena yleisedusta.

Poikkeuksena tästä on tietyt oikeistolaiset, joiden puheista paista läpi valtava egoismi ja ahneus. Tässä viittaan tyyppeihin, jotka peräänkuuluttavat vapaata markkinataloutta ja yrittämistä, jotka johtavat yövartijavaltioon ja yritysmonopoleihin. Nämä samat ihmiset ovat yleensä sitä mieltä, että työttömyys on aina oma vika ja vain laiskuus estää menestymästä. Tämä jengi
kaiketi äänestää kokoomusta.

Toisessa ääripäässä on tietenkin sosialistit, jotka haluavat kokonaan riisua ihmiset omasta vastuusta ja siirtää heidät valtion määräysvallan alle. Nämäkin lienevät oman edun tavoittelijoita, mutta etu ei ole raha vaan valta muista ihmisistä, Li Anderssonin äänestäjät.
KAIKKI mihin vasemmisto koskee muuttuu paskaksi!

Kaarin M

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 015
 • Liked: 2143
Vs: Kokoomuslaisen hätähuuto: "Vastuu ei ole minun vaan Orpon"
« Vastaus #13 : 10.02.2019, 10:05:43 »

Kokoomuksen uuden linjan myötä - joka muuten alkoi Kataisella - riistokapitalismista on tullut tosiasia Suomessa. Meillä on nyt uusi härski miljonäärien yläluokka, joka tekee rahansa lapioimalla verovarat valtion kassasta omaan fikkaan. Tämä mahdollisuus avautui kokoomuksen ajaman yksityistämistrendin myötä, ja lisää on tiedossa jos / kun SOTE lyödään lukkoon: sadoista miljoonista ollaan pian siirtymässä miljardikuppaukseen.

Maksajaksi päätyy leveä keskiluokka ja palvelutta jäävät vanhukset, vammaiset ja sairaat, joiden palvelujen maksumieheksi keskiluokka valjastettiin.

Meno ei eroa muinaisesta Neuvostoliitosta ja onhan meillä pääministerinäkin oikein malli esimerkki tuollaisesta miljonääristä. Katainen Eun mannekiinina tämän meille toi ja nyt kekkuloi palkkiovirassaan.
Tänään ei saa uskoa
tänään täytyy unohtaa
tänään ei saa tuntea tuskaa
tänään täytyy diskossa persettä heiluttaa

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 529
 • Liked: 56132
 • Kyllä tästä vielä selvitään, kaikesta huolimatta!
Vs: Kokoomuslaisen hätähuuto: "Vastuu ei ole minun vaan Orpon"
« Vastaus #14 : 10.02.2019, 10:34:28 »
Lainaus
Hän on valittanut, että sitä vanhaa porukkaa, jolle koti, uskonto ja isänmaa on tärkeä, pidetään pimennossa ja hiljaa. He ovat nurkassa.

Monia ei nykyään tuo uskonto virsineen ja saarnoineen kovin paljon innosta, jolloin koko vanha kolminaisuus koti-uskonto-isänmaa (teesi) saa vähän sellaisen suomifilmileiman kokoomuksen äänestäjissä: ei välttämättä ihan tätä päivää.

Ymmärrän sen.

Mutta mitä ylikansallisen sekoomuksen liberaalijohto on ottanut tilalle?

No sieltähän löytyy uusi kolminaisuus korporaatiososialismi - islamlutkutus - eu-mädätys kaikilla mausteilla (antiteesi). Se sopii niille, jotka sen hedelmistä pääsevät nauttimaan, siis puoliharmaat eminenssit ja ylin puoluejohto. Uskon ja toivon, että suurin osa kentästä ja äänestäjistä pitää enemmän siitä vanhasta kolminaisuudesta.

Spekuloin, että jossain vaiheessa jonkinlainen kapina on tulossa. Mutta veikkaan, että sääntelysosialismi on tullut jäädäkseen. Jolloin seuraava kolminaisuus (synteesi) olisi koti-isänmaa-korporaatiososialismi.

Hmm.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“...suomalaiset pikku hiljaa havahtuvat siihen, että ilmastotoimissa ei olekaan kyse maitopurkkien kierrätyksestä vaan heidän omaisuutensa takavarikoinnista.”
— Jäsen Roope

“Vähiten asioista tietävät ne jotka eniten tiedostavat.”
— Teemu Keskisarja

Kari Kinnunen

 • Vieras
Vs: Kokoomuslaisen hätähuuto: "Vastuu ei ole minun vaan Orpon"
« Vastaus #15 : 10.02.2019, 10:38:20 »
Mutta brandin rakennuksen ja mainostamisen kokkareet osaa. Kokkarit ovat rakentaneet kerhostaan jonkinlaisen menestyjien klubin. Monella ihmisellä saattaa olla käsitys, että on vähän fantsuu cityy äänestää kokkareita.

Siksipä kokkareiden kusetusten tuominen julkisuuteen ja ns. framille on tällä hetkellä tärkeämpää kuin kepuleiden kurmootus. Kepulit osaa ryssiä ihan itse sipilöintinsä

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 529
 • Liked: 56132
 • Kyllä tästä vielä selvitään, kaikesta huolimatta!
Vs: Kokoomuslaisen hätähuuto: "Vastuu ei ole minun vaan Orpon"
« Vastaus #16 : 10.02.2019, 10:49:25 »
Vapaa markkinataloushan on yksi Eu:n suurimpia peruskiviä ...

Täältä päin katsottuna peruskivi näyttäisi kilpailusta vapaa korporaatiososialialismi.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“...suomalaiset pikku hiljaa havahtuvat siihen, että ilmastotoimissa ei olekaan kyse maitopurkkien kierrätyksestä vaan heidän omaisuutensa takavarikoinnista.”
— Jäsen Roope

“Vähiten asioista tietävät ne jotka eniten tiedostavat.”
— Teemu Keskisarja

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 771
 • Liked: 7997
Vs: Kokoomuslaisen hätähuuto: "Vastuu ei ole minun vaan Orpon"
« Vastaus #17 : 10.02.2019, 10:58:41 »
^Uusliberalismin yksi perusajatushan on myös se, että toimialoille tulo on vapaata ja kaikilla on käytettävissä sama tieto markkinoista. Tämä ei valitettavasti pidä paikkaansa, ratkaiseva tieto on usein salaista vain pienen piirin tiedossa olevaa. Taksit on nyt paperilla vapautettu, mutta muutoin on vielä hyvin paljon suljettuja toimialoja. Päivittäistavarakauppa on tällä hetkellä tässä maassa yksi sellainen toimiala, että uuden ns. neljännen (S, K ja Lidl) lisäksi uuden tulo alalle olisi kaavoituksen ja toimitilojen riittävyyden vuoksi hyvin vaikeaa.

Luonnolliset monopolit yksityistettynä ovat lupa painaa rahaa.

Toimiala voi olla suljettu myös silloin, jos uuden yrityksen alalle tulemiseksi vaadittavat investoinnit ovat niin suuret, ettei niitä ole riskien valossa järkevää ottaa. Luetaan myös siten, että kukaan järkevä rahoittaja ei pysty rahoitusta tekemään. Pankeilla voi myös olla jopa EU:n pankkisääntelystä tuleva kielto antaa lainaa, jos he arvioivat vakuudet ja takaisinmaksukyvyn lian riskisiksi.

Markkinoilla on myös muita kilpailuvoimia kuin yrityksien välinen. Sitten ei pidä edes uskotella muuta, etteikö yksikään yritysjohtaja pyrkisi toimimaan siten, että juuri hänen oman toimialansa kilpailu olisi mahdollisimman vähäistä. Toimialoja voidaan suojata useilla erilaisilla tavoilla.

Joku zjuurnalisti voisi mahdollisesti joskus haastatella päättäviä poliitikkoja ja kysellä mitä he tietävät taloudesta, perusteiden kysely saattaisi riittää.

Orpohan ei esimerkiksi tiedä sitä, että liikepankit luovat rahaa.

Kari Kinnunen

 • Vieras
Vs: Kokoomuslaisen hätähuuto: "Vastuu ei ole minun vaan Orpon"
« Vastaus #18 : 10.02.2019, 10:58:48 »
Kokkareinen korporaatio toimii siten, että aiemmin kusetettuja ja mummoja makuuttamalla saadut pätäkät käytetään jonkin pienen hoivakodin ostamiseen taikka tehdään kunnalle tajous josta ei voi kieltäytyä.

Sitten alkaa voiton tahkoaminen. Henkilökunta puoleen ja mummot makaamaan vaippoihin niin kyllä sillä purjeveneen esperöi.

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 941
 • Liked: 8549
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Vs: Kokoomuslaisen hätähuuto: "Vastuu ei ole minun vaan Orpon"
« Vastaus #19 : 10.02.2019, 11:06:09 »
Arto Luukkaselta:

Lainaus

Puhelun lopussa kehotin häntä harkitsemaan jospa olisi toisia poliittisia koteja.

Syvä hiljaisuus. Sitten.

”En minä vielä…mutta ehkä koulutan omaa puoluetta? Äänestän teitä…”

Lopetettiin puhelu hyvässä yhteisymmärryksessä.


https://oikeamedia.com/o1-98429

Arto Luukkasen kokoomuslainen kaveri toimii oikein. Hän yrittää korjata puoluetta sen sisältä, eikä se periaatteessa muuten voikaan onnistua. Mutta ellei onnistu, hän äänestää järkeä puolueensa ulkopuolelta.« Viimeksi muokattu: 22.02.2019, 00:29:03 kirjoittanut Nikolas Ojala »
Koronakirjoitelmia

Jokainen joka ei myönnä Suomen olevan vekselivetoinen velkaelvis voi jättää ministerinsalkkunsa ovelle ja painua vaikka helvettiin.
—Waldseemüller

ismolento

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 576
 • Liked: 6611
Vs: Kokoomuslaisen hätähuuto: "Vastuu ei ole minun vaan Orpon"
« Vastaus #20 : 10.02.2019, 11:20:47 »
Kokoomuksen ja keskustan arvopohja on osoittautunut arvottomaksipohjaksi.

Ei se yllätä, olihan se odotettavissa, noin käy aina kun nostaa itsensä toisten yläpuolella moraalikysymyksissä.

Näin. Itseäni korpesi kun Sipilä ja Orpo kopeasti torjuivat Jussi Halla-ahon johtaman Perussuomalaisen puolueen hallitusyhteistyötarjouksen vaikka Jussi ja PS vaativat vain jo aiemmin kirjoitetun ja sovitun hallitusohjelman noudattamista. Ylimielisesti vain esitettiin, että PS ei kelpaa heidän paremmalle arvopohjalleen. Presidentin hahmo kummitteli taustalla tehokkaampien katumuksien vaatimuksineen.

No nyt on nähty nuo paremmat arvopohjat. Haittamaahanmuuttajat raiskaavat lapsia ja yksityisille firmoille ulkoistettu vanhustenhoito on retuperällä. Sipilän ja Orpon arvopohja on osoittautunut ala-arvopohjaksi.
« Viimeksi muokattu: 10.02.2019, 11:37:51 kirjoittanut ismolento »

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 771
 • Liked: 7997
Vs: Kokoomuslaisen hätähuuto: "Vastuu ei ole minun vaan Orpon"
« Vastaus #21 : 10.02.2019, 11:24:43 »
Saattaa olla, että tämä vanhuscase ratkaisi nämä vaalit.

Tähän saakka olin siinä näkemyksessä, että Kokoomus nousee lopulta verokampanjoinnilla suurimmaksi puolueeksi. Nyt taisi kuitenkin käydä niin, että solisaliratit saavuttavat sittenkin suurimman puolueen ja pääministeripuolueen aseman.

Tämä oli suunniteltu juttu, vanhusteema nousi julkisuuteen vain ja ainoastaan vasemmiston vaalitemppuna.

Sator Arepo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 715
 • Liked: 2936
 • No Lives Matter
Vs: Kokoomuslaisen hätähuuto: "Vastuu ei ole minun vaan Orpon"
« Vastaus #22 : 10.02.2019, 11:33:56 »
Hamppari kiteytti. Kyllähän se tiedetään mihin rahat menevät. Attendon pomo nostaa kohtuullista 43miljoonan vuosituloa ja loput menee ulkomaisille sijoitusyhtiöille.

Kokoomus uskoo ”vapaaseen” markkinatalouteen yhtä sokeasti, kuin taistolaiset aikanaan kommunismiin. Kansa alkaa pikkuhiljaa laskemaan 1+1 ja toteamaan ettei kaikki markkinoiden rajoitukset olekaan kovin huono juttu.

Jos ne edes uskoisivat vapaaseen markkinatalouteen, niin puolueessa olisi jotain järkeä. Mutta jos kokkareet siihen uskovat, eivät he sitä ainakaan aja. Kokoomus on EK:n poliittinen siipi ja kansainvälisten bisnespiirien edunvalvontajärjestö. Idea on tehdä rikkaista rikkaampia, eikä siinä mitään vapaata kilpailua kaivata. Sillä kun on paha tapa ajaa voittomarginaalia alaspäin.
Kansa on pettänyt hallituksen luottamuksen ja voisi sen voittaa takaisin vain kahta suuremmalla uurastuksella. Eikö olisi kaikille helpompaa, että hallitus hajoittaisi kansan ja valitsisi uuden?

yrmio

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 184
 • Liked: 238
Vs: Kokoomuslaisen hätähuuto: "Vastuu ei ole minun vaan Orpon"
« Vastaus #23 : 10.02.2019, 12:03:02 »
Kokoomus pyllistää tällä hetkellä joka suuntaan äänien toivossa.

Kaippa siellä ovat tilastomaakarit ja analyytikot laskeneet että piirun verran vasemmalle pyllistämällä äänisaalis kasvaa.

Petterin pyllistys on tosin mennyt jo syväkyykyn tasolle, hänen henkinen kotinsa taitaa olla jossain aivan muualla kuin Kokoomuksessa.

Toisaalta ymmärrettäväähän tuo on jos vasta 40 kilon palkansaajan vuosituloilla keksiverto jantteri on nettoveronmaksaja.

Kannattamalla tulonsiirtoja varmistaa paremmin äänisaaliin.

edit.

viimevuosina kun olen tehnyt vaalikoineita niin aika monesti Kristilliset ovat olleet listan kärkipäässä. Heilla on kaikki muut arvot kunnossa paitsi se jeesustelu :-)
« Viimeksi muokattu: 10.02.2019, 12:09:24 kirjoittanut yrmio »

Tagit: