Kirjoittaja Aihe: Kokoomuksen ja Keskustan puoluekokoukset ja puheenjohtajavaalit 2018  (Luettu 12334 kertaa)

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 064
 • Liked: 8965
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Ensi viikonloppuna on molemmilla päähallituspuolueilla puoluekokoukset. Yleisestiottaen näissä kokouksissa on tuskin mitään tavallista ihmistä kiinnostavaa. Hallituksen kyvyttömyys kuitenkin loistaa kuin aurinko ja tyytymättömyys myös puolueen jäsenten parissa toimivaa johtoa kohtaan on ilmeistä. Soten -- ja samalla myös maakuntavaalien -- todennäköinen lykkääntyminen taas johonkin tulevaan pisteeseen lisää tyytymättömyyttä. Näin puolueiden puheenjohtajien pallit voivat heilua. Tästä olisi hyvä saada veikkailuja ja mielipiteitä myös hompansseilta.

Muistutaan että sekä Orpo että Sipilä valittiin molemmat puolueen puheenjohtajiksi erittäin poikkeuksellisesti.

Sipilä sai ensimmäisen kauden kansanedustajana puheenjohtajuuden ohi vuosikymmeniä politikoineiden kepuli-ikonien nenän edestä täysin tuntemattomana liikemieskepulina. Hän on myös puhunut paljon "tulos tai ulos" menettelystä. Minun nähdäkseni hänen hallituksensa ainoat tulokset ovat kauppojen aukioloaikojen vapauttaminen ja hieman väkevämpien alkoholijuomien myynnin salliminen näissä kaupoissa. Nämä ovat mitättömiä saavutuksia ja tarkasti katsottuna täysin alkiolaisen perinteen vastaisia. Tulokset eivät ole hyviä -- ja uraansa ajattelevat kepulipoliitikot huomioivat myös laskeneen kannatuksen gallupeissa --. Vaikka Väyrynen ei nyt enää olekaan haastamassa Sipilää, voi joku muu hänet haastaa tai hän jättäytyä kokonaan kisasta pois. Sellaisesta tempusta menisi hallitus kokonaan sekaisin.

Orpo taas valittiin Suomen sosialistisen lehdistön päätöksellä Kokoomuksen puheenjohtajaksi ohi puolueväen kannattaman Vapaavuoren. Orpoa ennen Stubb sai olla puheenjohtajana ainoastaan vuoden -- ja hänkin oli Suomen sosialistisen lehdistön valitsema johtaja --. Vapaavuori on nyt johtanut kapinaliikettä sotea vastaan. Toinen viime kisassakin onneaan kokeillut kansanedustaja Lepomäki on myös irtisanoutunut Kokoomuksen sote-rintamasta. Hän puhuu sote-vastaisuudella olevan suurempaakin kannatusta Kokoomuksessa. Orpon jälleen valinta ei siten ole mikään varma juttu. Tietenkin Suomen sosialistinen lehdistö ylistää häntä ja julistaa gallupeissaan Kokoomuksen nousua ja Orposta ei pahaa sanaa sanota. Siitä huolimatta Orpon ansioluettelo hallituksessa on yhtä ohut kuin Sipilän, ja vaikka kokkarit hieman enemmän arvostaisivatkin kauppojen aukioloa ja alkoholin myyntiä, niin tyytyväisi tuloksiin he tuskin ovat. Orpo on myös valinnut ministereiksi vain omia suosikkejaan, joten Orpon syrjäytys tarkoittaisi mahdollisesti kaikkien kokkariministerien vaihtoa.

https://www.kokoomus.fi/puoluekokous/

https://www.keskusta.fi/Suomeksi/Osallistu-ja-vaikuta/Puoluekokous-2018

Arvailuja, epäilyksiä, huomioita ja uutisia näihin liittyen kaivataan. Varsinkin jos joku ilmoittautuu puheenjohtajakisoihin, olisi siitä mukava kuulla. Tässä välissä on hyvä muistella myös, miten kolmannen hallituspuolueen puoluekokouksessa viime kesänä kävi ja kuka valittiin puheenjohtajaksi ja mitä kaikkea siitä seurasikaan. Samanlaista hullunmyllyä voisi toivoa tapahtuvan myös nyt.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 692
 • Liked: 93283
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Turku ja Sotkamo. Pahus! Olen Helsingissä neppaamassa, jo suunnilleen 34. vuotta peräkkäin.

Prioriteetit, ymmärtänette.
« Viimeksi muokattu: 06.06.2018, 01:05:54 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
— Monikulttuuri = kulttuurien sota
— Maahanmuutto = niskalaukaus alkuperäisväestölle
— Velka maailmanhalaukseen = konkurssi
— Ei omaisuutta = systeemin orja
— Vihreä siirtymä = luontotuho
— Hiilineutraalisuus = hirttosilmukka
— Lähtökohtien tasa-arvo ≠ lopputulosten tasa-arvo
— Missä N, siellä R!

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 771
 • Liked: 8030
Sipilä jatkaa, Orpo jatkaa, hallitus jatkaa.

Vastaehdokkaiden olisi pitänyt olla jo nyt julkisuudessa, jotta he pystyisivät saamaan mitenkään valintaan vaadittavaa julkisuutta. Vaikka "perärivin Taavi" olisi kuinka pätevä, ei tuntemattomuudesta tulevaan yleensä luoteta.

Soten suhteen kokoukset voivat ehkä jotain keskustella, mutta puolueen johto pitänee vallan käsissään. Nämä kokoukset eivät muuta mitään.

"Mulla on valtaa ja mä komennan muita." Tuo on se asenne, jolla tämä hallitus toimii. Luulen myös, että tuo sama asenne tulee näkymään tulevissa hallituksissakin. 1990-luvun alun kylmän sodan laukeamisen mahdollistama konsensushakuisuus on nyt kuollut pois, jokainen pyrkii vain ajamaan itselleen sopivaa politiikkaa, eikä mieti millaisia muutoksia muut voisivat haluta.

newspeak

 • Vieras
Oletan, että Orpo ja Sipilä jatkavat heikoista suorituksistaan huolimatta. Puolueiden sisäisten oppositioiden keskuudessa ei välttämättä löydy kiinnostusta ottaa heidän sotkujaan siivottavaksi. Kokoomuksen tukijat panostivat presidentinvaaleissa suoraan Niinistöön ohi puoluejohdon ja kepulit hankkiutunevat Sipilästä eroon seuraavien eduskuntavaalien jälkeen.

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 583
 • Liked: 15565
https://www.kokoomus.fi/puoluekokous/

https://www.keskusta.fi/Suomeksi/Osallistu-ja-vaikuta/Puoluekokous-2018

Arvailuja, epäilyksiä, huomioita ja uutisia näihin liittyen kaivataan.

KOKOOMUS - Aloitteet ja aloitevastaukset (219 kpl)
https://drive.google.com/file/d/1SED-sRf5YNhtUm6zgucWPIBNl3_43PoB/view?usp=sharing

11) Finlandia-hymnistä Suomen kansallislaulu
176) Teljän Kokoomus: Uusi maahanmuuttopolitiikka

Tuolla linjauksella JH-a:n PS jäisi kakkoseksi. Arvaan että tolkun ihmisten laatima kanta häviää luvuin 1-300 tjsp.

Melkein seuraavana kohtana 180) Helsingin Kokoomusnuoret
Ulkomaalaisten työntekijöiden tarvehankinta poistettava

182) Pirkanmaan kokoomusnuoret: Huumausaineet laillistettava :o
"Healthy free speech is when someone says something you don't like" - Elon Musk 04/2022

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 583
 • Liked: 15565
Lainaus
Keskustan  77.  sääntömääräinen  puoluekokous 
PUOLUEKOKOUKSEN  ASIAKIRJA

https://www.dropbox.com/s/dgqspgx0x51todf/Keskustan%20puoluekokousasiakirja%20Sotkamo%202018%20n%C3%A4ytt%C3%B6%C3%B6n%20kevyt.pdf?dl=0

(kohdat 103-105 Maahanmuuttoaloitteet)
Lainaus
105. Keminmaan Keskustaseura (  :D ) : Ehdotus maahanmuuttopoliittiseksi kannanotoksi

Keminmaan Keskustaseura ry ehdottaa, että puoluekokous hyväksyisi seuraavan maahanmuuttopoliittisen kannanoton: 

-clip-

- Pakolaisuuteen ja siirtolaisuuteen liittyvät kansainväliset sopimukset tulee uudistaa nykyoloja vastaaviksi. 

- EU:ssa on pidettävä voimassa Dublinin sopimus, jonka mukaan turvapaikkaa on haettava siinä maassa, johon ensimmäisenä saavutaan. Tämän toteuttamiseksi jäsenmaiden on valvottava omia ulkorajojaan.

- Suomen tulee huolehtia siitä, että maahanmuuttopolitiikka säilyy omissa käsissämme ja että tarvittavat päätökset perustuvat kansallisen itsemääräämis oikeutemme kunnioittamiseen.

- Rajavalvonta on tarvittaessa nopeasti palautettava.

- Maahan tulleiden turvapaikkahakemukset on käsiteltävä ja kielteisen päätöksen saaneet poistettava maasta nopeasti.

- Suomen pakolaiskiintiö on asetettava tasolle, joka vastaa EU-maiden suhteellista keskitasoa.

Lainaus
Puoluehallituksen vastausesitys

Puoluekokous ei yhdy aloitteeseen.

- Suomen on varauduttava siihen, että EU:n ulkorajat eivät pidä ja turvapaikanhakijoiden vaeltaminen Euroopassa kiihtyy uudelleen ja se kohdistuu myös  Suomeen.

- Puoluekokous katsoo, että pakolaiskiintiötä voidaan nostaa, mikäli EU-ulkorajat saadaan pitäviksi, turvapaikkaa tarvitsevat saadaan rekisteröityä  EU-rajojen ulkopuolella sekä jokainen EU-jäsenmaa noudattaa yhdessä sovittuja päätöksiä.
"Healthy free speech is when someone says something you don't like" - Elon Musk 04/2022

guest14935

 • Vieras
182) Pirkanmaan kokoomusnuoret: Huumausaineet laillistettava :o
Markkinatalouttahan tuo, kieltämättä. Kansa kuolkoot, kunhan pikavoittoja tulee.
Kokoomus kuitenkin on puolue jossa säännöillä ei ole väliä saati laeilla, aloitteissahan oli pakkoruotsin lakkauttaminenkin joku vuosi ja läpi meni ja mites on käynyt, edelleen kannattavat ja entistä suuremmalla innolla. Ei sillä että se jotenkin muista puolueista tuossakaan eroaisi.

Minnekäs katosi Peräkammarista ketju jossa oli linkki jossa Valtteri Koivunen, kokoomusnuori kertoi näkemyksiään Lotta Svärdistä?
https://twitter.com/vkoivunen_

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 583
 • Liked: 15565
Minnekäs katosi Peräkammarista ketju ...

Bittiavaruuteen. Se oli trollaus.

Kahdella puolueella on yhteensä kuutisensataa aloitetta. Monesta edes äänestetään? Tekstiä kyllä riittää. Katsotaan uudelleen jos joku ehdotus menee vahingossa läpi. Vähän kuin EU:ssa. Me päätämme, mutta saatte toki ehdottaa muutoksia.
"Healthy free speech is when someone says something you don't like" - Elon Musk 04/2022

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 064
 • Liked: 8965
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Keskustan puheenjohtajakilpaan on jo näemmä ilmoittautunut ensimmäinen persu -- tai ex-sellainen --.

Lainaus
Keskustan puheenjohtajaehdokas Sotkamon puoluekokous 8.-10.6.2018

Kaupunginvaltuutettu kausilla 2013-2016 ja 2017-2021
Kotkan keskustan valtuustoryhmänpuheenjohtaja, Keskustan Kymenlaakson piirin hallituksen jäsen

[...]

Kun minä ilmoittauduin virallisesti puheenjohtajaehdokkaaksi Keskustan Kymenlaakson piirikokouksessa Kotkassa 17.4.2018 Suomen Keskustan puheenjohtajavaaleihin ja olen valmis haastamaan istuvan puheenjohtajan Juha Sipilän, niin valtakunnan media vaikenee.

http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/256191-riippumattoman-median-mykkakoulu-journalistinen-uutisboikotti-vai-molemmat

Kansalaispuolueen jäseneltä tie suljetiin; hänkin oli valmis eksäytymään puheenjohtajavaalia varten, mutta ei kelvannut silti. Ensimmäistä kepulaista haastajaa odottaisin. Sipilällä kyllä on puolue-eliitin tuki takanaan, koska hän on harjannut kaikki sosialismia vastustavat kepulit pois puolue-eliitistä. Puheenjohtajavaalissa hänet voivat vanhat voimat silti haastaa. Joku Jarmo Korhosen kavereista tai väyrysläisistä tai Pekkarinen kelpaisi siihen tehtävään. Miksikään sateentekijäksi ei Sipilä ole osoittautunut; kevät on ollut kuiva ja sadosta uhkaa tulla huono ja jo se saa monen bonden vaatimaan muutoksia. Sipilän saavutuksia voisi helposti kyseenalaistaa.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 895
 • Liked: 7875
Kuinka kauan Orpo jatkaa? Vapaavuori on kovasti tulossa kalifin paikalle. Orpo saattaa joutua turvautumaan virkamieshommiin paljon suunniteltua aiemmin!

Deputy M

 • Nyt on ruuti kuivaa
 • Nuivaniemi
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 4 240
 • Liked: 1990
 • Deputy M ratsasti kaupunkiin
Minnekäs katosi Peräkammarista ketju jossa oli linkki jossa Valtteri Koivunen, kokoomusnuori kertoi näkemyksiään Lotta Svärdistä?
https://twitter.com/vkoivunen_
Poistin sen avaajan pyynnöstä. Oli vissiin trollausta.
Me olemme kansa! - Nuiva ei naivi (Eino.P Keravalta) - On parempi näyttää syylliseltä, kuin kykenemättömältä.

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 486
 • Liked: 10099
 • Hädänalainen rap-muusikko
Kepulipuolueiden pj-vaalit saattavat hyvässä lykyssä olla kohtalokkaita hallitukselle ja sen kärkihankkeille.

Uskoisin että viime kesänä väärinäänestämisen tuloksena koetellun arvopohjanTM mukaisesti tarvittavista järjestelyistä on tämänkin kesän varalta jo sovittu ja sopivat lehmänkaupat tehty. Nykyisten puoluejohdon linjan muutos olisi kohtalokasta suurelle suunnitelmalle.

Veikkaan Elina Lepomäen Bilderberg-kutsun olevan osa tätä prosessia, ja muitakin yhteiskunnallisten asioiden kehityskulkuun vaikuttavia yllättäviäkin sattumuksia tai muita tapahtumia saattaa tulla eteen.

Muistakaa ministeri Penna Tervon auto-onnettomuus.
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

"Ei ole mahdollista houkutella parhaita osaajia, jos samalla pyllistetään kaikille, jotka pökkäävät silmään katukuvassa." - Rosa Meriläinen 2023

"Mun mielestä valta on ihanaa!" - Eva Biaudet 2021

Psalmi 12:6-10

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 771
 • Liked: 8030
Muistakaa ministeri Penna Tervon auto-onnettomuus.

Mitä tapahtuu elokuvissa ja ulkomailla, sitä kaikkea samaa voi tapahtua myös Suomessa.

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 167
 • Liked: 7047
 • Sus siunatkoon
Kaikkosta, kaikkien kepulisankareiden supersankari, on nosteltu Keskustan puheenjohtajaksi vuonna 2012.

Lainaus käyttäjältä: MTV
Kaikkonen harkitsee keskustan puheenjohtajan pestiä
Kotimaa Julkaistu 16.04.2012 08:41 (Päivitetty 22.04.2012 12:43)

Keskustan kansanedustajaa Antti Kaikkosta on pyydetty puolueensa puheenjohtajakilpailuun. Hän sanoo MTV3 Uutisille harkitsevansa edelleenkin kilpailuun osallistumista.

– Minua on pyydetty puheenjohtajaehdokkaaksi. Olen luvannut harkita asiaa. Ilmoittelen piakkoin ratkaisustani. Minun täytyy arvoida, voisinko tuoda tässä tilanteessa lisäarvoa ehdokasjoukkoon, Kaikkonen kertoo MTV3 Uutisille.
https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kaikkonen-harkitsee-keskustan-puheenjohtajan-pestia/1893022

Muistin nähneeni myös tuoreemman otsikon valtamedialta, missä Kaikkosta nostetaan Sipilän tilalle puheenjohtajaksi. Web-haut tuottivat pitkät listaukset Kaikkosen lausuntoja, onhan hän ollut yksi näkyvimmistä Keskustan puhuvista päistä. Esimerkiksi tämä palauttaa tunnelmia kesäkuulta 2017.

Lainaus käyttäjältä: MTV
Kaikkonen: Hallituksen jatko on ratkaistava lähipäivinä
Kotimaa Julkaistu 11.06.2017 13:07 (Päivitetty 11.06.2017 13:19)

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen arvioi, että hallitusyhteistyön jatko on nyt vaakalaudalla. Hänen mukaansa tilanne tulee ratkaista pian, mieluiten jo lähipäivinä.

– Ennen johtopäätöksiä on katsottava perussuomalaisten puoluekokouksen kokonaisuus. Myös puheenjohtaja (Jussi) Halla-ahon linjapuheen sisältö ja viestit on analysoitava myös hallitusyhteistyön näkökulmasta, hän toteaa.
https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kaikkonen-hallituksen-jatko-on-ratkaistava-lahipaivina/6466886

Mutta ei anneta häiritä valtamedian ja Keskustan politikointia, Antti Kaikkonen itse on rikoksesta tuomittu poliitikko.

Lainaus käyttäjältä: Wikipedia 6.6.2018
Syyttäjä vaati Antti Kaikkoselle vankeutta 16.1.2012 alkaneessa Nuorisosäätiön lahjuksia käsittelevässä oikeudenkäynnissä.[8] Tammikuussa 2013 Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Kaikkosen viiden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen luottamusaseman väärinkäytöstä.[9] Kaikkonen ei valittanut tuomiostaan.[10]
https://fi.wikipedia.org/wiki/Antti_Kaikkonen

Web-hakuja selaamalla löytyi viimein tuorein ja vakuuttavin Kaikkosen nosto Keskustan puheenjohtajaksi viime syksyltä, mikä ei tämäkään kyllä vastaa omaa muistikuvaa viimeisimmästä Kaikkosta puheenjohtajaksi nostaneesta valtamedian otsikosta.

Lainaus käyttäjältä: Kaleva
Keskustan puo­lue­sih­tee­ri uskoo kentän haluavan Sipilän jatkavan – kokoomuksen korkea kannatus ärsyttää
Kotimaa 7.10.2017 12:30
[...]
Lännen Median teettämässä kyselyssä keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen oli Sipilän jälkeen suosituin vaihtoehto keskustan puheenjohtajaksi. Sipilää tuki 48 prosenttia vastanneista keskustalaisista ja Kaikkosta 15 prosenttia keskustalaisista.

Pääministeri Juha Sipilä on todennäköisesti valmis jatkamaan keskustan puheenjohtajana, jos puolueväki häneen yhä luottaa. Sipilä kertoi lauantaina Ylen Ykkösaamussa olevansa täysin sitoutunut jatkamaan tehtävässä. Aiemmin Sipilä on sanonut olevansa puheenjohtajana "tulos tai ulos -periaatteella".
[...]
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/keskustan-puoluesihteeri-uskoo-kentan-haluavan-sipilan-jatkavan-kokoomuksen-korkea-kannatus-arsyttaa/772656/

Uutisessa hyvä sivujuttu, jossa kuvattu paremmin Lännen Median kyselyä ja mahdollisten puheenjohtajien kannatusta.

Eiköhän Sipilä tukijoukkoineen nosta ansiokseen Suomen talouden noususuhdanteen, joten hän on tehnyt "tulosta" kikyineen ja läpirunnottavine sote-maku-uudistuksineen.

Mutta mitä tekee Keskustan gallup-lukemista hävinneet Keskustan äänestäjät? Nukkuvatko he seuraavat vaalit, kiusaantuneina citykepulien kepuloinnista jättävät vain vastaamatta gallup-uteluihin, mutta äänestävät tapojen mukaisesti "luotettavaa paikallista keskustan ehdokasta" kuten aina ennenkin, vai etsivätkö Keskustan listaa ja ehdokasta parempaa kohdetta? Perussuomalaiset?

Vuonna 2012 liikemies Sipilään ladattiin suuria toiveita. Onko Sipilä lunastanut toiveita vai onko Sipilä kuitenkin enemmän pettymys ja hänen jatkonsa on vain reaalipolitiikan tekemisen (sote-makun läpirunnominen ja cityliberaalien status-quon ylläpito Keskustassa) sanelema pakko?
"Kokoomusvihassa ei ole mitään huvittavaa. Kolmannen polven kokoomuslaisena totesin 2000- luvun alussa, ettei Kokoomusta enää voi äänestää, eikä naurattanut minua yhtään silloin eikä edelleenkään." -- Emo

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 552
 • Liked: 64834
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Kokoomuksen puoluehallituksen näkemys tyttöjen ja poikien tasa-arvosta.

Lainaus
Puoluehallitus esittää, että puoluekokous hyväksyisi
aloitteet seuraavassa muodossa: Puoluekokous velvoit-
taa puoluehallitusta ja kehottaa eduskuntaryhmää ja

ministeriryhmää
1.Edistämään tyttöjen sukuelinten silpomisen vastaista
viranomaisyhteistyötä, jonka tarkoituksena on paran-
taa viranomaisyhteistyötä lailla kielletyn sukuelinten
silpomisen ehkäisemiseksi ja tekoihin syyllistyneiden
saattamiseksi vastuuseen


2.Edistämään poikalasten ei-lääketieteellistä ympäri-
leikkausta koskevan sääntelyn laatimista, jotta nykyti-
laa selkiytettäisiin määrittelemällä soveltuvalla sää-
döksellä poikalasten ei-lääketieteellisen ympärileik-
kauksen oikeudelliset rajat.

Ei jumankauta, nythän mää sen hokasin. Jos pippelillinen poikaoletettu jossain vaiheessa kokeekin itsensä tytöksi, hänen ympärileikkauksensa on ollut rikos.

Tämä on kyllä niin keskiaikaista, niin keskiaikaista. Mitätön uskonnollinen toimenpide. Pilkkokaa vaan kakaranne kunhan sovitaan menettelytavoista ja työkaluista.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 723
 • Liked: 52389
Lainaus
Pilkkokaa vaan kakaranne kunhan sovitaan menettelytavoista ja työkaluista.

Sekä siitä, että vhm-veronmaksaja hoitaa maksupuolen.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 944
 • Liked: 68033
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Lepomäellä on parempaa tekemistä puoluekokouksen aikaan eli ei ole haastamassa Orpoa.

https://www.verkkouutiset.fi/elina-lepomaki-bilderberg-kokoukseen/ (5.6.2018)

Lainaus
Elina Lepomäki Bilderberg-kokoukseen

Kansanedustaja jättää kokoomuksen puoluekokouksen väliin aikataulusyistä.

Kolme suomalaista osallistuu viikonvaihteessa Italian Torinossa Bilderberg-ryhmän vuotuisen konferenssiin. He ovat Koneen Antti Herlin, kansanedustaja Elina Lepomäki ja liikemies Björn Wahlroos.

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki ei Bilderbergin vuoksi pysty osallistumaan samaan aikaan pidettävään kokoomuksen puoluekokoukseen. Hän ilmoitti asiasta maaliskuun alussa Facebookissa, kertomatta konferenssista tarkemmin.

Bilderberg-ryhmän tapaamisen noin 120 osanottajan joukossa on neljä pääministeriä, kaksi varapääministeriä, Hollannin kuningas, EU-komission ex-puheenjohtaja, Naton pääsihteeri ja useiden suuryritysten toimitusjohtajia.

https://www.facebook.com/elinalepomaki1/posts/1831471043529911 (2.3.2018)

Lainaus
Motiiveista. Lupauduin alkuvuonna konferenssiin, johon osallistumisen olen jo kerran joutunut perumaan. En aio tällä kertaa. Se sattuu samaan aikaan kokoomuksen kesäkuun puoluekokouksen kanssa. Varasin tänään lentoliput. En ole asettumassa pj- tai vpj-ehdokkaaksi. Kiitos kysyjille! Hyvää viikonloppua! #sote
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 064
 • Liked: 8965
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Lepomäki on siis poissa kisasta. Toinen mahdollinen haastaja Orpolle ja kova sote-arvostelija on ainakin tulossa puoluekokoukseen -- ja rummuttaa suunnatonta tyytymättömyyttään puolueen linjaan kokouksen alla --.

Lainaus
Jan Vapaavuori hyökkäsi rajusti omaa puoluettaan vastaan Ylellä: ”Kokoomus on myynyt kaikki pyhät periaatteensa”

Hallituksen sote- ja maakuntauudistusta vastaan kapinoiva Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) arvosteli kovin sanoin omaa puoluettaan Ylen A-studiossa. Vapaavuoren mielestä uudistus on yhä lähempänä kaatumistaan.

[...]

Vapaavuori aikoo osallistua viikonloppuna puoluekokoukseen, niin kuin aina, huolimatta kovista sanoistaan. Hän arvelee, että kiusallista aihetta eli sotea vältettäisiin kokouksessa.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/250504-jan-vapaavuori-hyokkasi-rajusti-omaa-puoluettaan-vastaan-ylella-kokoomus-myynyt

"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 944
 • Liked: 68033
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Pitkä juttu kepuleirin fiiliksistä, loput linkistä.

https://yle.fi/uutiset/3-10223944 (7.6.2018)

Lainaus
Keskusta huutaa Sipilän jatkoon, vaikka moni kokee hänen hylänneen Alkion opit – "Leikkaukset on tehty liian oikeistolaisin opein"

Keskustan romahtanut kannatus nostattaa jännitteitä viikonvaihteen puoluekokouksessa. Talouden noususta huolimatta puoluejohto saanee paitsi kiitosta, myös kovaa kritiikkiä politiikastaan.

Miksi hallitus leikkaa eniten vähävaraisilta? Heikentääkö sote-uudistus maaseudun palveluja? Onko keskusta enää kannattajiensa asialla?

Tällaisiin kysymyksiin keskustan johto joutunee vastaamaan viikonvaihteen puoluekokouksessa Sotkamossa.


Vaikka maan talous on vahvassa nousussa, keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä saanee omilta joukoiltaan kosolti kritiikkiä. Sitä ruokkii puolueen romahtanut kannatus. Vaalikauden alussa se oli 23 prosentissa, nyt 17 tietämissä.

Keskustaväki puhuukin kokouksessaan vuorenvarmasti kahdesta asiasta: yhtäältä siitä, miksi osa äänestäjistä on kääntänyt puolueelle selkänsä, toisaalta siitä, kuinka puolueen kannatus saataisiin nousuun vuoden 2019 vaaleissa.

Syitä kannatuksen luisuun puolueväki löytää ennen kaikkea Juha Sipilän keskustavetoisen hallituksen harjoittamasta politiikasta. Se herättää keskusta-aktiiveissa hyvin ristiriitaisia tunteita. Hallituksen työhön ollaan sekä tyytyväisiä että pettyneitä.

Syyt tyytyväisyyteen ja pettymykseen

Kummallekin tuntemukselle on selkeät syyt.

– Lupasimme vuonna 2015, että laitamme Suomen kuntoon. Näin on monessa suhteessa käynyt. Siinä suhteessa Sipilä on onnistunut, toteaa keskustan Etelä-Pohjanmaan piirin toiminnanjohtaja, Aki Utter.

Onnistumiseksi keskustalaiset lukevat ennen muuta sen, että maan talous ja työllisyys ovat kääntyneet kasvuun.

Toisaalta Utterin mukaan monet keskustalaiset kokevat, että kansalliset säästötalkoot on pantu toimeen liian oikeistolaisin opein.

Sillä on ollut seurauksensa, tuumii Utter.

– Tehdyt leikkaukset ja heikennykset eivät ole kolahtaneet yhtä kovaa kokoomuksen kuin keskustan äänestäjiin. Meidän kannattajissamme on paljon enemmän pienituloisia. 

(...)

Sipilän asema joutuu koetukselle pian uudelleenvalinnan jälkeen

Joka tapauksessa keskusta kukittaa Juha Sipilän jatkokaudelle hyvin epävarmassa tilanteessa. Jollei hallitus saa ajettua läpi sote- ja maakuntauudistuksia, Sipilä saattaa joutua kaatamaan johtamansa hallituksen melko pian toisen puheenjohtajakautensa alettua.

Jos niin kävisi, Sipilä saattaisi leimautua epäonnistuneeksi pääministeriksi. Sellaisen leiman kantajan olisi hankalaa johtaa puoluetta ennenaikaiseen vaalitaisteluun.

– On se toisaalta uhka keskustalle. Hallituksen kaatuminen on kuitenkin hyvin korkean kynnyksen takana, kun vaaleihin on niin vähän aikaa. Jos joku puolue irtaantuisi hallituksesta, niin onhan sellainenkin mahdollisuus, että seuraaviin vaaleihin saakka maata johtaisi vähemmistöhallitus, pohtii Jukka Mölsä.

(...)
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 973
 • Liked: 5318
 • Aavikolla roskiksessa
Jonkun toimittajan pitäisi kysyä Sipilältä vastustaako hän perustuslain turvaamaa uskonnonvapautta ja ihmisten mahdollisuuksia osallistua halutessaan poliittiseen toimintaan?  Ja jos ei vastusta,  niin miten Sipilä harjaa Kärnän,  joka noita vastustaa?

Lestahan Sipilä sukuineen on vain,  koska se on ollut hänen ainoa tiensä rikkauksiin. Näkee kaikesta toiminnasta,  että noin se nyt vaan on.

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 583
 • Liked: 15565
YT LIVE: Kokoomuksen puoluekokous 8.-10.6.2018 - perjantai


edit: http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Osallistu-ja-vaikuta/Puoluekokous-2018/Suora-lahetys-puoluekokouksesta
« Viimeksi muokattu: 08.06.2018, 16:26:40 kirjoittanut qwerty »
"Healthy free speech is when someone says something you don't like" - Elon Musk 04/2022

Heikki Luoto

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 338
 • Liked: 2982
^Tviitissä siteerattua Sirpa Pietikäistä (kok) kuvaa hyvin Vasemmistonuorten silloisen pj Jussi Saramon kommentti 2009 eurovaalien jälkeen, kun vasemmisto menetti ainoan meppinsä. Saramo katsoi Pietikäisen olleen Suomen mepeistä vasemmistolaisin.
Sananvapauden vastaiselle Facebookille korvaava vaihtoehto: MeWe
mewe.com/i/heikkiluoto

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 944
 • Liked: 68033
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Sipilän ainoa haastaja pj-kisassa on Kotkan kaupunginvaltuutettu Vesa Levonen, joka siirtyi persusta kepuliksi vuonna 2016.

https://yle.fi/uutiset/3-10245780 (8.6.2018)

Lainaus
Ärhäkkä ex-persu on Sipilän ainoa haastaja, Jäätteenmäki neuvoo vaihtamaan kehupuheet tuoreempaan teemaan – Katso kolme tärppiä Sotkamosta

Paavo Väyrysen vetäytyminen keskustan puheenjohtajakisasta ja koko puolueesta sai lauantain näyttämään Juha Sipilän kannalta läpihuutojutulta: hänet valittaisiin Sotkamossa neljännen kerran keskustan puheenjohtajaksi. Edes Sipilän vaalimainoksia ei varapuheenjohtajehdokkaiden joukossa näy.

– Ei pidä paikkaansa, haastaa Sipilän ainoa vastaehdokas Vesa Levonen, poliisi ja keskustan kaupunginvaltuutettu Kotkasta.

Hän haluaa olla kanava kritiikille puolueessa.

Sipilästä on tullut Levosen mielestä osalle kulttihahmo, mutta tyytymättömyyttäkin löytyy, esimerkiksi "köyhät kyykkyyn" -mentaliteettiin.

– Keskusta tarvitsee uudet kasvot. Juha on tehnyt virheitä, jotka maksavat keskustalle ison kannatuksen alentamisen. Ei köyhän asiaa paranneta sillä, että köyhän toimeentuloa leikataan, sen tajuaa jokainen.

Levonen siirtyi perussuomalaisista keskustaan 2016 alussa. Huhtikuussa hän ilmoittautui virallisesti keskustan puheenjohtajaehdokkaaksi.

Millaiset mahdollisuudet Levonen arvioi itsellään lauantaina olevan? Hän viittaa puolueen kannattajille tehtyyn kyselyyn.

– Kyselyssä 54 prosenttia haluaa, että Sipilä jatkaa, ja 29 prosenttia haluaisi vaihtaa puheenohtajaa. Olisin tyytyväinen, jos saisin vaikka sen 29 prosenttia. Vaikka kilpailussa lähtökohta on tietenkin, että Sipilä kaatuu ja minä voitan.

Kritiikin kanavana on aikaisemmin toiminut Paavo Väyrynen. Väyrysen manttelinperijäksi Levonen ei julistaudu.

– En missään nimessä. Olen samaa mieltä Paavon kanssa siitä, että Euroopan unioni pitää uudistaa ja euron rinnalle pitää ottaa kansallisen valuutat ennen kuin Italia kaataa euron. Mutta muuten olen Vesa Levonen, en Väyrynen.

Kaksi tärkeintä tavoitetta ovat Levosen mukaan perustuslain kokonaisuudistus ja perustuslakituomioistuimen perustaminen. Toinen on perusturvan uudistaminen.

(...)
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Nuiva kansalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 548
 • Liked: 6428
 • Sivistynyt maahanmuuttokriitikko.
^^Ei tuossa puheenjohtajavaalissa nyt ole mitään mielenkiintoa ja Sipilöijä menee sukkana läpi. Harmi, kun Väykkä ei päässyt tosissaan haastamaan. Siinä olisi varmasti ollut kepun eliitillä kylmä hiki perseessä :D
"Maailman parantaminen ei voi olla näin pienen kansan tärkein tehtävä. Meidän vaikutuksemme maailman menoon on promillen luokkaa. Sekin on hieman yläkanttiin laskettu. Meidän tärkein tehtävämme on huolehtia tästä maasta, suomalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Kukaan muu ei sitä tee."
-Gustav Hägglund 6.6.2015

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 944
 • Liked: 68033
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Tuosta qwertyn laittaman twiitin Pietikäis-jutusta löytyy näköjään uutistakin.

Eiköhän tässä lopulta käy niin, että järkiinsä tulleet muiden EU-maiden EPP-puolueet potkivat mokuttajakokoomuksen mäkeen ;D (toivotaan...)

https://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/pietikainen-potkisi-unkarilaisen-fidesz-puolueen-ulos-eppsta-syyna-muun-muassa-pakolaispolitiikka-201002157 (8.6.2018)

Lainaus
Pietikäinen potkisi unkarilaisen Fidesz-puolueen ulos EPP:stä – syynä muun muassa pakolaispolitiikka

Kokoomuksen europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen potkisi unkarilaisen Fidesz-puolueen ulos Euroopan kansanpuolue EPP:stä, jolla on ryhmä EU:n parlamentissa. Kokoomus kuuluu samaan ryhmään parlamentissa.

Syynä on se, ettei Fidesz toimi Pietikäisen mukaan EPP:n periaatteiden mukaisesti. Unkarissa johtavan puolueen asemassa oleva Fidesz on muun muassa harjoittanut todella tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa ja vaikeuttanut kansalaisjärjestöjen toimintaa. YK:n pakolaisjärjestö UNHCR on moittinut Unkaria siitä, että se palauttaa turvapaikanhakijoita todella herkästi rajojensa ulkopuolelle ja ettei maa ota kuin muutamia hakijoita rajojensa sisälle.

–Olen aiemmin ollut sitä mieltä, että on parempi pitää kaikki mukana ja vaikuttaa sitä kautta. Kymmenen vuoden aikana kehitys on kuitenkin mennyt vain huonompaan suuntaan. Oma mielipiteeni on se, että Fidesz pitäisi erottaa kansanpuolueesta, Pietikäinen sanoi perjantaina kokoomuksen puoluekokouksessa.

Pietikäinen pitää kummallisena sitä, että Unkari ja Puola saavat runsaasti EU:lta tukia, mutta irtisanoutuvat yhteisistä periaatteista ja päätöksistä. Puola ja Unkari kuuluvat niihin maihin, jotka eivät ole tehneet turvapaikanhakijoiden sisäisiä siirtoja.

–Lisäksi tuomarien nimitykset eivät ole Unkarissa ja Puolassa olleet oikeusvaltioperiaatteiden mukaisia. Keskusteluja unkarilaisten ja myös puolueen puheenjohtajan, pääministeri Viktor Orbánin kanssa on käyty, Pietikäinen sanoo.

Pietikäisen mukaan myös esimerkiksi hollantilaiset ovat kyllästyneet Fideszin toimintaan EPP:ssä. Ratkaisu mahdollisesta erottamisesta olisi tehtävä EPP:n puoluekokouksessa.

–Teoriassa asia voi olla esillä marraskuun puoluekokouksessa. Tämä ei ole pelkästään Suomen kokoomuksen asia, Pietikäinen sanoo.
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 944
 • Liked: 68033
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Sen verran psykedeelistä settiä nyt Juhalla, että siellä on taidettu ujuttaa puoluekokousosallistujille salaa huimausaineita.

https://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2464104 (9.6.2018)

Lainaus
Sipilä esitteli Sotkamossa seuraavien vaalien kakkaran: "Luottamuksen apila"

Keskustan puheenjohtajan ja pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan keskusta esittää oppioikeutta. Tällä tarkoitetaan oppivelvollisuuden pidentämistä vuodella sekä jatko-opintovalmiuksien lisäämistä oppivelvollisuuden kriteereihin.

Sipilä palasi kakkaroiden äärelle linjapuheessaan puoluekokouksessa Sotkamossa.

Sipilä esitteli puheen aluksi seuraavien vaalien kakkaran, joka on hänen mukaansa "Luottamuksen apila".

– Luottamuksen apilassa on vahva luottamuksen varsi, 18 millin teräsputkesta tehty, ja siinä on neljä apilanlehteä, niin kuin kepulaisessa apilassa on, Sipilä sanoi vedettyään kapistuksen lavalle.

Sipilä sanoi, että kaikki toiminta perustuu luottamukseen ja siksi tämä teema nousee keskiöön.

– Luottamuksen apila seisoo tukevasti kuntoon laitetun Suomen maaperällä ja saa sieltä jatkuvan elinvoiman ja ravinnon. Luottamuksen apila ei anna pelolle sijaa, vaan se luo toivoa.

Sipilän mukaan apilan lehdet ovat osaava kasvu, huolenpito, realistinen vihreys ja vastuunkanto.

Sipilän mukaan keskusta esittää oppioikeutta. Tällä tarkoitetaan oppivelvollisuuden pidentämistä vuodella sekä jatko-opintovalmiuksien lisäämistä oppivelvollisuuden kriteereihin.
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

guest14935

 • Vieras
Sen verran psykedeelistä settiä nyt Juhalla, että siellä on taidettu ujuttaa puoluekokousosallistujille salaa huimausaineita.

Kasinopuolue lie kyseessä.

Kepulille ihan normaalia puhetta, pitää esittää sellaista kyläpäällikköä, joka tietää kyllä. Muttei liian monimutkaisia sanoja siltä varalta että joukossa olisi joku kouluttamatonkin isäntä.
Yleensä taitavat enempi olla sellaista uskonvahvistusta jäsenille nuo kokoukset, kaikki päätetty kuitenkin ennalta. Persujen kokous oli siitä erilainen viimeksi että saivat itsekin päättää mistä johto sitten suuttui ja mustaksi muuttui. Harmi kyllä demokratian vastaiset voimat ovat muualla edelleen erittäin vahvoja, joten kansa ei tulle kuulluksi vastaisuudessakaan.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 944
 • Liked: 68033
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Sipilä mokuttaa täysillä puoluekokouksessa.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/250846-tallaiseen-hallitukseen-keskusta-ei-lahde-juha-sipila-linjasi-kynnyksia-ensi (9.6.2018)

Lainaus
Tällaiseen hallitukseen keskusta ei lähde – Juha Sipilä linjasi kynnyksiä ensi vaalikaudelle

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on hahmotellut keskustan puoluekokouksessa Sotkamossa hallituksen, johon keskusta ei ensi kaudella voi lähteä.

Sipilä listasi, mihin keskustan ei pidä olla valmis seuraavalla vaalikaudella.

-Asioita, joita emme ole valmiita tukemaan seuraavassa hallituksessa, Sipilä sanoi.

-Keskusta ei ole valmis sellaiseen hallitukseen, joka romuttaa tämän hallituksen perinnön. Saimme edelliseltä hallitukselta perinnöksi lahoavan kansantalouden. Nyt se on peruskorjattu. Perustus, rakenteet ja julkisivukin ovat nyt loistavassa kunnossa.

Sipilän mukaan etenkin pääoppositiopuolueen osalta on esitetty toimia, jotka riskeeraisivat talouden perustukset.

-Tähän emme ole valmiita – emme missään oloissa. Kannattaa muistaa, että vahva talous ja korkea työllisyys ovat parasta köyhän asiaa. Luottamuksen apilan jokainen kulma, osaava kasvu, huolenpito, realistinen vihreys ja vastuunkanto, nojaa suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan kestävyyteen.

(...)

Keskusta helpottaisi työperäistä maahanmuuttoa

Sipilän mukaan keskusta on valmis keventämään työperäisen maahanmuuton tarveharkintaa.

Asia on ollut tapetilla viime aikoina perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon ja sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) kiisteltyä siitä julkisuudessa. Halla-aho haluaisi tiukentaa tarveharkintaa, kun Mykkänen haluaisi luopua siitä kokoomuksen pitkäaikaisen tavoitteen mukaisesti.

Sipilän mukaan avarakatseisuus on ”myös oma etumme”.

-Avaamme rajoja lailliselle maahanmuutolle, koska kasvu- ja huippuyritykset, palvelumme, mansikkamaat ja kasvihuoneet eivät pärjää ilman ulkomaista työvoimaa. Olemme valmiita keventämään työperäisen maahanmuuton tarveharkintaa.

Sipilän mukaan keskusta haluaa kuitenkin myös rajat ja järjestelmän kuntoon.

-Kannatamme niin ikään vahvaa yhteistä eurooppalaista järjestelmää maahanmuuton hillitsemiseksi, jossa on huomioitu rajojen parempi toimivuus, tehokkaammat palautukset, toimiva Schengen järjestelmä, hätätilanteiden varalle taakanjaon mekanismi sekä suuremmat panostukset pakolaisuutta aiheuttavien ongelmien hoitoon. Ihmisiä on autettava lähempänä heidän kotiseutujaan. Tämän teemme erityisesti YK:n ja sen instituutioiden kanssa, Sipilä sanoi.

-Haluamme luoda paremmat olosuhteet pakolaisleireille ja työskennellä rauhan eteen, jotta ihmisillä on mahdollisuus palata kotiseuduilleen. Ihmisten hallitsematon kansainvälinen liikehdintä voidaan estää, jos heillä on toivo oman elämän, tulevaisuuden rakentamisesta. Näin voidaan estää myös ihmisten lähtö vaarallisille pakolaisreiteille.
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 723
 • Liked: 52389
^ Sipilä voisi vetää saman setin myös Vihreiden puoluekokouksessa toukoaaltonaamari päässään, eikä kukaan huomaisi mitään outoa.

Talouden perusta on loistavassa kunnossa, kun nousukauden huipullakin valtio ottaa rutkasti lisävelkaa, vaikka hieman vähemmän kuin ennen.   ???

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10721
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Nämä Sipilän kommentit antaisivat persuille mahdollisuuden nousta ykköseksi kunhan vaan tajuaisivat. Tuollaisessa tilanteessa olisi mahtava vaankieliasema nousta hallitukseen ja saada omia tavoitteitaan läpi.