Kirjoittaja Aihe: Ruotsin valtiopäivävaalit 9.9.2018 – uutiset, seuranta ja keskustelu  (Luettu 203360 kertaa)

orientexpressen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 106
 • Liked: 1399
Ymmärsinkö oikein? Kun poliitikot estävät vaalivoittajan nousemisen hallitusvastuuseen, sitä kutsutaan demokratian pelastamiseksi?

Et selvästikään ole sisäistänyt näiden hyvyyden puolella olevien tyyppien logiikkaa. SD on uusi NSDAP ja jos heidät päästetään vallan kahvaan niin he tekevät vallankaappauksen ja lakkauttavat demokratian.
Kotoutumisprosessi epäonnistui.

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 831
 • Liked: 12758
 • Be Careful
Ympäristöasiat eivät ole tavaäänestäjällä ensimmäisenä mielessä silloin, kun lasten oppimisympäristö koulussa on yhtä sirkusta, ennen itsenäisesti kuljetut koulumatkat vaativat kuljettamista, kauppakeskuksissa ja juna-asemilla väistelet wäbälöiviä jengejä ja harva se päivä luet aamun lehdestä ammuskelu- ja käsikranaatti-iskuista.


simplex

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 25
 • Liked: 112

Lainaus
...Ruotsin olisikin aika astua radikaalisti uuteen aikaan ja mallintaa tavallaan suomalaista ja saksalaista ratkaisulogiikkaa. Maltillisten porvarien ja sosiaalidemokraattien on pystyttävä kokeilemaan ruotsalaisittain täysin ennennäkemätöntä sinipunayhteistyötä – vaikka vain demokratian pelastamisen nimissä.

Ymmärsinkö oikein? Kun poliitikot estävät vaalivoittajan nousemisen hallitusvastuuseen, sitä kutsutaan demokratian pelastamiseksi?

Ennustan, että jos (ja ainakin näiden lehtijuttujen perusteella kun) Ruotsissa päädytään viime vaalien tyyppiseen "70-75% ei äänestänyt SD:tä" -tyyppiseen tilanteeseen, niin Ruotsissa alkaa jonkinlainen ulkoparlamentaarinen liikehdintä. Tuossa vaiheessa on jo puusilmäisemmällekin selvää, että äänestäjiä ei aiota kuunnella, jos suurin puolue eristetään politiikasta ja keskusteluista. Ja kun parlamentaariset keinot vaikuttamiseen on käytännössä tukittu, niin osaa äänestäjistä alkaa kauniisti sanottuna vituttaa. Ehkä joku jopa laskee tämän varaan, koska sen jälkeen voidaan taas "osoittaa", että SD:n eristäminen oli oikea ratkaisu, koska SD:n äänestäjät eivät osaa käyttäytyä ja muistuttavat toimiltaan jossain määrin sitä, mihin SD on kovasti yrittänyt viime vuosina tehdä pesäeroa.

Jos Ruotsin poliittiset blokit olisivat halunneet jotenkin "halata SD:n kuoliaaksi", niin viime vaalien jälkeen SD olisi pitänyt ottaa hallitukseen ja tarjoilla heille pari salkkua (joku kulttuuriministerin salkun kaltainen vastuu tms.), joista käsin ei olisi ollut mitään kunnollista vaikutusmahdollisuutta heille tärkeisiin asioihin. Tällä olisi saanut ajettua SD:n ainakin jonkin verran paitsioon ja ainoa tapa yrittää vaikuttaa asioihin olisi ollut jatkuva uhkailu hallituksen hajottamisella, mikä ei ainakaan kaikkien näkökulmasta näytä vastuulliselta toiminnalta, vaikka se toisinaan sitä oikeasti olisikin.

Nyt kun halattava alkaa olla suurempi kuin halaajat, niin sama ei enää onnistu. Jos SD on hallituksessa, niin se kahmaisee leijonanosan tärkeistä salkuista. Ja varmasti myös niitä salkkuja, joiden avulla se pystyy edistämään omaa agendaansa ja tekemään asioita, joita se on äänestäjilleen luvannut. 

Veikkaan, että maahanmuuttokysymyksiä enemmän tässä ainakin noita isoja puolueita jännittää se, minkälaisia poliittisia virkanimityksiä ja vastaavia toimia SD tekisi valtaan päästessään. (Kai Ruotsissakin ministeröiden virkamiesten ja erilaisten "palkkiovirkojen" nimittäminen on läpipolitisoitunutta?) Demarit on ollut ymmärtääkseni viimeiset noin 100 vuotta suurin puolue Ruotsissa ja ilmeisesti myös jakolinja punavihreiden ja oikeistoblokin välillä on kulkenut jo ties kuinka pitkään. Ei vaadi kovin suurta mielikuvitusta, jotta voi nähdä päässään tilanteen muuttuneen sellaiseksi, jossa sopivia ihmisiä junaillaan tiettyihin asemiin, jotta "nimityskäytännöt" jatkuvat sujuvasti kuten ennenkin. Ja sama koskee tietysti myös verorahojen jakamista erinäisiin kohteisiin.

Näistä mainituista näkökulmista katsottuna on kauhistus, jos pelikentälle tulee yhtäkkiä aivan uusi (kaikkein suurin) toimija, jolla ei ole vanhojen toimijoiden tapaan kytköksiä suuntaan eikä toiseen. Voi jopa olla, että uusi toimija saa jonkinlaisen suoraselkäisyys- ja rehellisyyskohtauksen ja alkaa perkaamaan asioita.

Eli jotain tuolla Aamulehden mainitsemalla yhteistyöllä oltaisiin pelastamassa, mutta demokratia se ei ole. Tai no, ehkä tarpeeksi kauan politiikassa mukana olleille nuo mainitut asiat alkavat näyttäytyä elimellisenä osana demokratiaa ja siten joku ehkä voi puhua ihan vakavastikin demokratian pelastamisesta. Mutta äänestäjälle asia ei luonnollisesti demokratian pelastamisena näyttäydy.

Edit: Korjattu typoja
« Viimeksi muokattu: 09.07.2018, 10:48:02 kirjoittanut simplex »

JT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 939
 • Liked: 6661
 • Sameiden vesien sukeltaja
HS: Lähes koko Lövinin puhe keskittyi ympäristöön. Muilla puolueilla teema jäi parin lauseen tasolle, ruotsidemokraattien Jimmie Åkesson ei maininnut aihetta sanallakaan.

Kun Hesari väittää, että SD ei ole kiinnostunut ympäristöarvoista, ei se vielä tarkoita, että asia olisi oikeasti niin. Päinvastoin, SD:llä on kaiken muun hyvän lisäksi hyvä ympäristöohjelma, joten viherpipertäjiä ei tarvitse äänestää edes "ympäristön takia".

Valemedia leimaa kaikki haittamaahanmuuton vastustajat yhden asian liikkeiksi, kun se ei enää muutakaan voi.
Kun hollitupalaiset päästää salin puolelle, ne eivät siitä hienostu, vaan muuttavat salin hollituvaksi.
-Kari Suomalainen

You can be full of kindness and love, but you cannot sleep next to a mad dog.
-Ashin Wirathu

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 613
 • Liked: 7632
 • Oulu- Uleåborg
OT: Ruotsin suurlähetystöstä saamani tiedon mukaan valtiopäivävaalien äänestys Suomessa on noin 20.8. suurlähetystössä Helsingissä ja joissain konsulaateissa muualla. Käsittääkseni postitse voi myös äänestää. Vaalitiedotteet ja -paperit tulevat  heinäkuun aikana.

Tämä siltä varalta, että en ole ainoa Hommalla oleva Ruotsin kansalainen.
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

(Oulu PS) http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Somehow, Satan got behind me

simplex

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 25
 • Liked: 112
HS: Lähes koko Lövinin puhe keskittyi ympäristöön. Muilla puolueilla teema jäi parin lauseen tasolle, ruotsidemokraattien Jimmie Åkesson ei maininnut aihetta sanallakaan.

Kun Hesari väittää, että SD ei ole kiinnostunut ympäristöarvoista, ei se vielä tarkoita, että asia olisi oikeasti niin. Päinvastoin, SD:llä on kaiken muun hyvän lisäksi hyvä ympäristöohjelma, joten viherpipertäjiä ei tarvitse äänestää edes "ympäristön takia".

Valemedia leimaa kaikki haittamaahanmuuton vastustajat yhden asian liikkeiksi, kun se ei enää muutakaan voi.

Mielestäni on ennemminkin varsin erikoista, että ylipäätään Ruotsin nykyinen tilanne huomioiden sama puolue voi kannattaa sekä ympäristöarvoja että toteutuneen kaltaista hallitsematonta maahanmuuttoa. Kun lämpimistä maista siirtyy Ruotsin kaltaiseen kylmään pohjoiseen maahan porukkaa massoittain, niin eiköhän tämä kasvata asianomaisten osalta melko reilusti niitä kaikkia muodikkaita ympäristöarvoihin liittyviä jalanjälkiä, joilla ympäristövaikutuksia on nykyään tapana mitata. Esim. talojen lämmitys talvella, korkeampi elintaso ja sitä kautta kaikenlaisten hyödykkeiden kulutus, pitkät välimatkat ja autoilu sekä muut vastaavat tulevat mukaan kuvioihin. Lisäksi jos (ja osin kun) elintason perässä tapahtuva väestön siirtyminen on lähtöisin maista, joissa väestönkasvu on hallitsematonta, niin tämä jo sinänsä antaa sen kaltaisen signaalin, että "sen kun vaan ylitätte maanne kantokyvyn, me kyllä huolehdimme seurauksista". Ja väestön määrän pitäminen kohtuullisena luulisi olevan jokaisen ympäristötietoisen päämääränä, jotta maapallon kantokyky ei ylity.

Ja tietysti ei voi jättää huomiotta sitäkään, että nykyisen kaltainen hallitsematon maahanmuutto on Ruotsissa selvästi luonut maahan jonkinasteista epävakautta ja ghettoutumista. Ja luonnollisestikin mitä enemmän pyssyt paukkuvat naapurissa, sitä vähemmän jää mahdollisuuksia keskittyä ympäristön suojeluun ja niihin ympäristöarvoihin. Ympäristöasiat ovat kuitenkin siinä määrin "luksusta", että niihin voi keskittyä vain silloin, kun ei muilta osin ole ns.  tilanne päällä.

Lainaus
Ruotsin ympäristöpuolue uhkaa pudota kokonaan pois parlamentista, vaikka ilmastosta puhutaan Ruotsissa selvästi enemmän kuin Suomessa – ”Sitä on vaikea selittää”

Ruotsin ympäristöpuolueen Isabella Lövin vetosi Almedalenin politiikkaviikon päätteeksi ruotsalaisten moraaliin. ”Äänestäkää lastenne puolesta.”

Tämä se Ruotsin ympäristöpuoleen ongelma onkin. Jos ohjeen mukaisesti äänestää lastensa puolesta, niin kannattaa äänestää SD:tä eikä suinkaan ympäristöpuoluetta.
« Viimeksi muokattu: 09.07.2018, 15:29:03 kirjoittanut simplex »

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 181
 • Liked: 18098
 • antikomintern
Tuore YouGov'in gallup: ruotsidemokraatit 26 %, demarit 21 % ja moderaatit 16 %. Yhteensä tuosta tulee 96 % eli muille yhteensä 4 % potti.


SD-ECR: 26% (-3)
S-S&D: 21% (-1)
M-EPP: 16% (-1)
V-LEFT: 10% (+1)
C-ALDE: 9% (+2)
L-ALDE: 5% (+1)
MP-G/EFA: 4%
KD-EPP: 4% (+1)
Fi-S&D: 1%

Field work: 13/07/18 – 15/07/18
Sample size: 1,526
« Viimeksi muokattu: 18.07.2018, 23:42:43 kirjoittanut Pullervo »
Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 922
 • Liked: 45977
 • Kui on must, näita ust!
Vastuullisessa mediassakin aletaan totutella siihen ajatukseen, että ruotsidemokraatit saattavat olla seuraavassa hallituksessa.

https://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/ulkomaat/nakokulma-ruotsidemokraatit-saattavat-sittenkin-paasta-ulos-koirankopista/ (19.7.2018)

Lainaus
Näkökulma: Ruotsidemokraatit saattavat sittenkin päästä ulos koirankopista

Sakari Muurinen

Tage Erlanderin, Olof Palmen ja kumppaneiden rakentama kansankoti horjuu.

Ruotsissa lähestytään syyskuun valtiopäivävaaleja gallup-asetelmista, jotka pistävät toteutuessaan koko poliittisen kentän uuteen muotoon.

(...)

Ruotsidemokraattien 20 prosentin vaalimenestys tarkoittaisi sitä, että kumpikaan vanhoista blokeista ei saisi yli 50 prosentin kannatusta. Hallitusvaihtoehtoja olisi kolme, jotka ovat kaikki lähes mahdottomia.

Ensimmäinen olisi vähemmistöhallitus, joka joutuisi alituisessa kaatumisvaarassa ottamaan virkamiesmäisen otteen. Kaikki uudistukset menisivät jäihin.

Toinen olisi yhteistyö vanhojen blokkirajojen yli. Suomalaisittain tämä saattaa kuulostaa tolkun puheelta, mutta sinipuna on länsinaapurissa miltei mahdoton ajatus, jota olisi äärimmäisen vaikea myydä äänestäjille.

Kolmas vaihtoehto olisi ottaa ruotsidemokraatit mukaan hallitukseen. Tähän asti muut puolueet eivät ole halunneet katsoakaan maahanmuuttoasioilla ratsastavaa puoluetta päin.

Viime aikoina etenkin moderaattien kentältä on alkanut kuulua ääniä, joiden mukaan yhteistyö voisi sittenkin olla mahdollista.

– Vaali-iltana tulee olemaan kaaos, koska kaikki ovat yllättyneitä tuloksesta. Kun tunteet rauhoittuvat, niin olen varma, että moderaatit tekevät ennemmin yhteistyötä meidän kanssamme kuin sosialistien kanssa, sanoo europarlamentaarikko Lundgren.

(...)
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Veturinainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 769
 • Liked: 4881
 • Nuivuus perustuu kognitioon, ei rasismiin.
Lainaus
Vaali-iltana tulee olemaan kaaos, koska kaikki ovat yllättyneitä tuloksesta.

Jotenkin niin kovin ruotsalaista tietää etukäteen tulevansa yllättymään ennalta tiedossa olleesta tuloksesta.

Kyseessä ei ole "pakolaiskriisi" vaan sosiaaliturvamotivoitunut turvapaikkajärjestelmän hyväksikäyttökriisi. (Veturihenkilö)

"Ei ole koskaan paluuta siihen Suomeen, joka meillä vielä muutamia vuosia sitten oli. Asia on hyväksyttävä ja sen kanssa on opittava elämään." (SPR:n puheenjohtaja Pertti Torstila)

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 240
 • Liked: 20490
 • Monikulttuurisuutta vastaan rokotettu
Olen kovasti pohtinut sitä että muuttaisivatkohan ruotsalaiset poliitikot suhtautumistaan maahanmuuttopolitiikkaan jos SD ei uhkaisi nousta vaankieliasemaan. Maahanmuuton seurauksethan on kaikille tiedossa. Ihmettelen kovasti jos demarit ja moderaatit ajaisivat tieten tahtoen Ruotsin entistä pahempiin ongelmiin ja käytännössä tuhoaisivat valtion kokonaan väestönvaihdollaan.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 922
 • Liked: 45977
 • Kui on must, näita ust!
Linkki jutussa mainittuun dokumenttiin: Ett folk, Ett parti – Socialdemokraternas historia (kesto 1:45:06)

EDIT: Vielä tämän viestin postaamisen aikaan eli muutama minuutti sitten video oli katsottavissa, mutta nyt Youtube on poistanut sen :facepalm:

Tämä video on poistettu, koska se rikkoo YouTuben yhteisön sääntöjä.

https://www.suomenuutiset.fi/ruotsidemokraattien-vaalivideo-sai-demarit-repimaan-pelihousunsa/ (2.8.2018)

Lainaus
Ruotsidemokraattien vaalivideo sai demarit repimään pelihousunsa

Valtiopäivävaaleihin on kuukausi aikaa ja ruotsidemokraatit moukaroivat nyt ankarasti päävastustajaansa sosialidemokraatteja. Aseena on pitkän elokuvan mittainen dokumentti sosialidemokraattisen puolueen historiasta. ”Kaikki se, mitä ei ole kerrottu koskaan aikaisemmin”, kuten vaalivideossa todetaan.

Demareiden puoluesihteeri suivaantui ruotsidemokraattien tarjoamasta taide-elämyksestä ja pitää videodokumenttia ”mielipuolisena”.

Elokuva käsittelee demareiden historiaa, jonka kätköistä löytyy rotuoppia ja muuta viime vuosisadan alun poliittista aatevirtaa Euroopasta. Elokuvassa pääministeri Stefan Löfvenin puheita on kuvitettu marssivilla natsijoukoilla ja lääkäreillä, jotka mittaavat ihmisten kalloja. Esille vyöryy myös kuuluisa sosialidemokraattinen professori Bengt Lidforss, joka oli sata vuotta sitten sitä mieltä, että alempien rotujen sekoittuminen kantaruotsalaisten kanssa johtaisi kohtalokkaaseen riikinruotsalaisen rodun laadulliseen mahalaskuun, Expressen-lehti kertoo.

Tiedotuspäällikkö Joakim Wallerstein perustelee elokuvaa sillä, että on hyvä tuoda esille muidenkin puolueiden kuin ruotsidemokraattien menneisyys.

– Meitä on arvosteltu ankarasti ja se on ihan oikein. Mutta mielestämme on asiallista, että muutkin puolueet tuntevat historiansa. Ruotsidemokraattien omassa menneisyydessään tekemät virheet ovat vahingoittaneet lähinnä meitä itseämme, mutta sosiaalidemokraattien historiallisista virheistä on kärsinyt koko Ruotsin kansa.

Wallerstein vihjaa, että vaalien jälkeen on aika tarkastella myös allianssipuolueiden ja erityisesti keskustapuolueen historiaa.

Sosialidemokraattien puoluesihteeri Lena Rådström Baastad pillastui ruotsidemokraattien hengentuotteesta ja läväytti natsikortin pöytään:

– Ei ole mikään salaisuus, että Ruotsissa oli 1930-luvulla antisemitistisiä aatevirtauksia ja ajatuksia rotujen eriarvoisuudesta. Mutta se että ruotsidemokraatit – tämän päivän rasistinen puolue – yrittää tehdä omasta politiikastaan hyväksyttävää tuomalla esille näitä asioita, se on täysin mielipuolista, puoluesihteeri pauhaa.

Ruotsidemokraattien Samtiden-puoluelehden päätoimittaja Dick Erixon on tuottanut kohuelokuvan. Hän torjuu demareitten puoluesihteerin arvostelun ja vaatii kaikkia kantamaan vastuunsa:

– Sosiaalidemokraatit tuijottavat mielellään menneeseen mutta unohtavat omansa. Päätään ei voi loputtomasti työntää puskaan vaan jokaisen puolueen on kannettava vastuunsa omasta eilisestään.
« Viimeksi muokattu: 02.08.2018, 23:09:43 kirjoittanut Alaric »
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Arkipiispa

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 070
 • Liked: 1571
 • Rapefugees not welcome !
Linkki jutussa mainittuun dokumenttiin: Ett folk, Ett parti – Socialdemokraternas historia (kesto 1:45:06)
"This video has been removed for violating YouTube's Community Guidelines."


Olipa ylläri. Eihän se nyt ole hyväksyttävää kertoa... "jotakin" ?

"Kelle täällä pitää maksaa ettei kaikki olis niin paskaa" - Ellinoora/Carrie
Polpo:lle tiedoksi: kirjoitukseni arvionnissa on sovellettava Poen lakia.

Taffu

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 419
 • Liked: 555

Arkipiispa

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 070
 • Liked: 1571
 • Rapefugees not welcome !
"Kelle täällä pitää maksaa ettei kaikki olis niin paskaa" - Ellinoora/Carrie
Polpo:lle tiedoksi: kirjoitukseni arvionnissa on sovellettava Poen lakia.

anatall

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 040
 • Liked: 9586
 • Faktantarkistaja, toimittaja.

Lainaus
Sosialidemokraattien puoluesihteeri Lena Rådström Baastad pillastui ruotsidemokraattien hengentuotteesta ja läväytti natsikortin pöytään:

– Ei ole mikään salaisuus, että Ruotsissa oli 1930-luvulla antisemitistisiä aatevirtauksia ja ajatuksia rotujen eriarvoisuudesta. Mutta se että ruotsidemokraatit – tämän päivän rasistinen puolue – yrittää tehdä omasta politiikastaan hyväksyttävää tuomalla esille näitä asioita, se on täysin mielipuolista, puoluesihteeri pauhaa.

"Ja vaikka minä natsi olisinkin, niin ei sitä minulle itselleni tarvitse kertoa!!1!1!"
"Punk in Finland on nykyään yhtä punk kuin varhaiseläkkeellä oleva Marja-Liisa." -Jäsen Katmandu-

Matias Turkkila

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 498
 • Liked: 2915
 • Päätoimittaja, Suomen Uutiset
Tämä video on poistettu, koska se rikkoo YouTuben yhteisön sääntöjä.

40 päivää Ruotsin vaaleihin. Vaalien päähaastaja julkaisee elokuvan, joka kertoo päähallituspuolueen natsikytköksistä, ihmisoikeusrikoksista sekä sensuurista.

Elokuva kerää parissa päivässä 200.000 katsomiskertaa.

Sensuurista kertova vaalielokuva ... sensuroidaan.

Lainaan MigratoryBirdiä: Hur i helvete är det möjligt?

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 181
 • Liked: 18098
 • antikomintern
Sentio poll 27.07.–01.08.2018, otos: 1.003.

Ruotsidemokraatit 26 %, demarit 21 %, moderaatit 19 % (+1), vasemmisto 13 % (+2), keskusta 7 %, liberaalit 5 % (-1), ympäristöpuolue 4 %, kristillisdemokraatit 2 % (-2). Yht. 97 % eli ryhmä muut yht. 3 %.

« Viimeksi muokattu: 03.08.2018, 01:49:33 kirjoittanut Pullervo »
Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 181
 • Liked: 18098
 • antikomintern
Ruotsin puolueiden kannattajapohjaa on tutkittu kyselyllä. Mielenkiintoista dataa siitä, kuka mitäkin puoluetta Ruotsissa äänestää: mitä puoluetta äänesti viime vaaleissa 2014 ja mitä äänestäisi nyt; sukupuoli ja ikäryhmät; koulutus ja asumismuoto; missä päin Ruotsia asuvat; mihin ammattiyhdistykseen kuuluvat.

Odottelin loppuja valtiopäiväpuolueita, varsinkin ruotsidemokraatteja, jotta olisin saanut kaikki samalla kerralla esille, mutta puuttuumaan jäi SD:n lisäksi MP - ympäristöpuolue vihreät.

S - demarit:

M - moderaatit:

V - vasemmisto:

C - keskusta:
« Viimeksi muokattu: 03.08.2018, 01:47:45 kirjoittanut Pullervo »
Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 181
 • Liked: 18098
 • antikomintern
L - liberaalit:

KD - kristillisdemokraatit:
Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

Oppipoika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 292
 • Liked: 2466
Sentio poll 27.07.–01.08.2018, otos: 1.003.

Ruotsidemokraatit 26 %, demarit 21 %, moderaatit 19 % (+1), vasemmisto 13 % (+2), keskusta 7 %, liberaalit 5 % (-1), ympäristöpuolue 4 %, kristillisdemokraatit 2 % (-2). Yht. 97 % eli ryhmä muut yht. 3 %.

Hyvältä näyttää etenkin kun vaaleihin on enää reilu kuukausi. Eikös tämän Sention gallupit ole osuneet aiemmin aika hyvin kohdalleen?

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 747
 • Liked: 60263
Lainaus
Vasemmistovaikuttaja Kalevi Kivistö: Oikeistopopulistien propagandalla kosiskellaan vierauden pelkoa

Kalevi Kivistö on vaikuttanut kansalaistoiminnassa ja yhteiskunnallisissa tehtävissä yhden ihmiselämän verran eli 71 vuotta.

[...]

Kalevi Kivistöä on hämmästyttänyt, miten populismi ja etenkin oikeistopopulismi on noussut ryminällä Euroopassa Ruotsista lähtien, Ranskassa, Saksassa ja Italiasta puhumattakaan.

– Ihmisten ideologiset ja aatteelliset juuret ovat paljon lähempänä pintaa kuin aikaisemmin. Asioita ratkaistaan päivänkohtaisten tilanteiden ja tarpeiden pohjalta entistä enemmän.

Hän näkee ihmisten äänestyskopissa tekemien ratkaisujen perustuvan tilannekohtaisiin ilmiöihin ja ennen muuta maahanmuuttoon.

– Oikeistopopulistien propagandalla kosiskellaan ihmisten kokemaa vierauden pelkoa, kun tulee toisen näköisiä ihmisiä. On helppoa, mutta samalla myös halpahintaista vedota vieraudentunteeseen.

Taustavaikuttajana Kivistö näkee suuret mullistukset globaalilla tasolla ja ennen kaikkea ihmisiä juuriltaan repivän muuttoliikkeen kaikkine seurauksineen.

– Toisaalta myös yhteiskunnan hahmottamista koskevat aatteelliset juuret ovat kovin kuihtuneita.

Hän muistuttaa Ruotsin olleen vakauden perikuva. Vuosikymmenten ajan oli itsestään selvää, että siellä on demarihallitus yksin tai vasemmistopuolueen tuella, kun demareilla ei ollut enemmistöä parlamentissa.

Vakaus murtui, kun vasemmisto- ja porvariblokki rupesivat vuorottelemaan vallassa.

– Ruotsidemokraatit ovat käyttäneet maahanmuuttoa erityisenä voimanlähteenä, ja juuri sillä kutitelleet ihmisten pelkoja, herätelleet ja vahvistaneet niitä.

Suomen ja Ruotsin erilaiset valinnat

Ruotsidemokraatit ovat kaventaneet poliittisten valintojen näkökulmaa.

 Ne eivät koske rakenteita ja oikeudenmukaisen yhteiskunnan rakentamisen periaatteita, vaan sitä että, meidän keskuudessamme on toisen näköisiä ihmisiä, sanoo Kivistö.

Ruotsissa pohditaan, että oliko ruotsidemokraattien täydellinen eristäminen viisas ratkaisu. Suomessa on ollut toinen strategia: perussuomalaiset otettiin vuonna 2015 hallitukseen.

– Aika näyttää, kumpi on ollut viisaampaa. Uskon, että on ollut viisasta asettaa populistitkin tosiasioiden kanssa silmätysten. Ne joutuvat ottamaan huomioon, että pelkällä propagandalla ei pärjää, vaan pitää tunnustaa tosiasiat ja niiden pohjalta tehdä ratkaisut.

– Kyllä se vie tyhjältä propagandalta pohjaa pois. Sitten voidaan osoittaa, ettei taikatemppuja ole eikä Paroni von Münchhausen toimi heilläkään yhteiskunnallisissa ratkaisuissa, toteaa Kivistö.
Kansan Uutiset 4.8.2018

Herkullista. Entinen SKDL:n puheenjohtaja, opetus- ja kulttuuriministeri ja maaherra Kalevi Kivistö ei näköjään tajua kuvaavansa Ruotsin nykyistä vihervasemmistolaista hallitusta, jossa sekä demarien että vihreiden kannatus on romahtanut, kun usko niiden münchhausenmaiseen maahanmuuttopropagandaan ja yhä uusien ja kalliimpien kotouttamistoimien kaltaisten taikatemppujen toimivuuteen on loppunut.

Ruotsin vasemmistohallitus joutui tosiasioiden edessä kääntymään maahanmuuttopolitiikassa ainakin näennäisesti Ruotsidemokraattien reaalipolitiikan linjoille niin, että Unelmaan yhä uskovat hörhöt ovat hylänneet Vihreät, joka voi hyvinkin tipahtaa 26 vuoden jälkeen pois valtiopäiviltä. Sen sijaan Ruotsia järisyttävän maahanmuuttokysymyksen omistuksen pitkäjänteisellä työllään hankkineella Ruotsidemokraateilla menee lujaa, ja sillä on mahdollisuuksia nousta historiallisesti jopa suurimmaksi puolueeksi demarien paikalle.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Karjala

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 47
 • Liked: 62
Listavaalijärjestelmähän on vain vallan siirtoa äänestäjiltä puolueelle (=hyväveliverkostolle). Suomessa jotkut valtapuolueiden edustajat ovat samaa ehdottaneet meillekin.

Asia ei kai ole saanut suurempaa kannatusta.
Kuka on ehdottanut?

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 747
 • Liked: 60263
Listavaalijärjestelmähän on vain vallan siirtoa äänestäjiltä puolueelle (=hyväveliverkostolle). Suomessa jotkut valtapuolueiden edustajat ovat samaa ehdottaneet meillekin.

Asia ei kai ole saanut suurempaa kannatusta.
Kuka on ehdottanut?

Etenkin monet demarit (Kalevi Sorsa -säätiö, Eero Heinäluoma, Jouni Backman, Sanna Marin jne.) mutta myös esimerkiksi Keskustan Liisa Hyssälä, Sirkka-Liisa Anttila ja ministeri Anu Vehviläinen sekä Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson. Listavaaleihin siirtymisellä on myös Helsingin Sanomien tuki.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 881
 • Liked: 5870

tämän hetkiset kertoimet suurimmalle ääniprosentille:

https://www.nicerodds.co.uk/election-sweden-party-to-obtain-highest-percentage-of-votes

Sverigedemokraterna (Sd)   1.65   
Socialdemokraterna (S)   2.10   
Moderaterna (M)   9.00   

O/U raja on SD:lle nyt 23½ %

Socialdemokraternin 2.10 näyttäisi kyllä hyvältä... eikä haittaisi tippaakaan jos häviäisi  8)
Tell me something, it's still "We the people," right ?

Eisernes Kreuz

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 665
 • Liked: 21998
 • Quid est veritas?
Ruotsissa ollaan näköjään kohta tilanteessa, jossa demokratia on lakkautettava sen pelastamiseksi populisteilta.
There is freedom of speech, but I cannot guarantee freedom after speech.
- Idi Amin, diktaattori
Hyvää oppi tekee terroristillekin!
- Jari Taponen, ylikomisario

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 286
 • Liked: 7844
Listavaalijärjestelmähän on vain vallan siirtoa äänestäjiltä puolueelle (=hyväveliverkostolle). Suomessa jotkut valtapuolueiden edustajat ovat samaa ehdottaneet meillekin.

Asia ei kai ole saanut suurempaa kannatusta.
Kuka on ehdottanut?

Etenkin monet demarit (Kalevi Sorsa -säätiö, Eero Heinäluoma, Jouni Backman, Sanna Marin jne.) mutta myös esimerkiksi Keskustan Liisa Hyssälä, Sirkka-Liisa Anttila ja ministeri Anu Vehviläinen sekä Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson. Listavaaleihin siirtymisellä on myös Helsingin Sanomien tuki.

Listavaalijärjestelmässä voitaisiin yhtä hyvin luopua kansanedustajista sillä mitä hyötyä on maksaa huikeita palkkoja pelkille uskollisille napinpainajille.

Listavaalijärjestelmässä puolueelle äänestettäisiin sen painoarvo jolla se operoisi.

toumasho

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 570
 • Liked: 2234
 • ..and when the machine breaks down, we break down
https://youtu.be/tyflbZANr8g

Melko hyvää settiä.

Video on poistettu. Mistähän tuon mahtaisi löytää? Pitää etsiä torrent tai magnet linkki näköjään.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 170
 • Liked: 11115
Listavaalijärjestelmässä voitaisiin yhtä hyvin luopua kansanedustajista sillä mitä hyötyä on maksaa huikeita palkkoja pelkille uskollisille napinpainajille.

Väittäisin jopa, että listavaalit on se syy, miksi Ruotsi on siinä järkyttävässä sotkussa kun se on.

Listathan toimivan niin, että puoluejohto nimittää järjestyksen, jolla eduskuntaan päästään sisään. Puheenjohtaja asettaa aina itsensä ensimmäisenä listalle. Sen jälkeen tulee muut suosikit.

Puolueen vaalikannatuksesta saadaan sitten ehdokasmäärä ja listan kärjestä menee jengiä eduskuntaan, ei henkilökohtaisen äänimäärän mukaan kuten Suomessa.

Tästä syntyy sellainen ikävä asetelma, että eduskuntaan pääsee VAIN jos on puoluejohdon suosiossa koska se päättää ketkä pääsevät listan kärkeen ja siten eduskuntaan.

Ruotsissa puoluejohto on aina käyttänyt tätä härskisti hyväkseen siirtäen johtoa kritisoivat paitsioon tiputtamalla heidät alas listalla. Ts. kriitikoilta evätään eduskuntapaikka vaikka he saisivat paljon ääniä kansalaisilta.

Seuraus tästä on, että ruotsalaisissa puolueissa ei juuri koskaan ole puoluejohtoa kritisoivia tahoja. Kaikki nuolevat ylöspäin, jotta he saisivat kärkisijan listalla. Ts. puolueiden sisällä ei ole oppositiota, joka pitäisi johdon kurissa.

Käytännössä saadaan siis "hullu kuningas" -asetelma, missä kahjo puoluejohtaja on täysin koskematon ja voi vetää läpi mitä typeryksiä tahansa. Näin on käytännössä myös usein tapahtunut. Jos meillä on tyhmiä poliitikkoja, niin Ruotsi voittaa meidät siinäkin kisassa vaikka kädet sidottuna.

Ruotsin maahanmuuttopolitiikka ei olisi onnistunut ilman pitkiä listoja. Kaikkihan tiesivät jo vuosia sitten maahanmuuton menevän päin helvettiä, mutta kritiikki jäi lausumatta koska se olisi merkinnyt poliittisen uran loppua. Puoluejohtajia oli siis pakko myötäillä ja maahanmuuton jatkua.

Ruotsidemokraateilla oli tietenkin eri tilanne koska puoluejohto oli maahanmuuttoa vastaan. Käytännössä pitkät listat loi heille mahdollisuuden tuilla sisään ainoana kriittisenä äänenä. Toisaalta ruotsalaisten herääminen on tämän takia viivästynyt paljon eikä ole varma, että maata voidaan enää pelastaa.

Pitkiä listoja peräänkuuluttaa vain fasismin suuntaan vilkuilevat tahot, jotka haluavat konsolidoida vallan itselleen.
« Viimeksi muokattu: 04.08.2018, 23:27:03 kirjoittanut Totti »
"Where have all the good men gone and where are all the gods? Where's the streetwise Hercules to fight the rising odds?"

- Bonnie Tyler

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 912
 • Liked: 17322
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Ruotsissa ollaan näköjään kohta tilanteessa, jossa demokratia on lakkautettava sen pelastamiseksi populisteilta.

Meillä taas ollaan tilanteessa, jossa professori Hiilamon mukaan kansalaisten keskinäistä kanssakäymistä on rajoitettava demokratian pelastamiseksi. Eikä sekään riitä, tiemmä.