UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2018-07-05 Evitskogin vastaanottokeskuksen härskit rahoituskuviot  (Luettu 3176 kertaa)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 567
 • Liked: 44536
 • Kui on must, näita ust!
Kirkkonummella sijaitsevasta Evitskogin vastaanottokeskuksesta on ollut paljon juttua Hommalla ja Vastaanottokeskukset-alueelta löytyy tälle aiheelle pyhitetty pitkä ketju.

Koska kyseinen alue ei ole kovin aktiivinen enää, tein ensin ketjun tänne Kotimaa-osioon ja yhdistän sen myöhemmin tuohon vanhaan ketjuun. On tämä sen verran jäätävä tapaus, että ansaitsee kunnolla huomiota.Suomen Kuvalehden jutussa kerrotaan Tuomo Mäki -nimisestä hämärästä bisnesmiehestä, jonka johtama Kirkkonummen Aktiivikeskus Kiinteistö Oy teki SPR:n/Migrin kilpailutuksen puutteen vuoksi Evitskogin vastaanottokeskuksella miljoonavoitot. Vokki piti saada kiireellä pystyyn, joten rapistuneesta kurssikeskuksesta tehty diili oli todella epäedullinen.

Myöhemmin sitten paljastui, että Mäki oli siirtänyt laskutuksen kautta perusteetta rahaa omille yhtiöilleen, lopulta kuulemma "lähes tyhjensi tilit" ja joutui rikostutkintaan.

Keskusrikospoliisi tutki tapahtuneen ja katsoi Mäen syyllistyneen törkeään kavallukseen. Syyttäjä harkitsee nyt, nostaako hän syytteet Mäkeä vastaan.

Jokaisesta Maahanmuuttoviraston maksamasta eurosta yli 70 senttiä jäi voitoksi Tuomo Mäen johtamalle yhtiölle. Esim. vuonna 2016 voittoa syntyi kiinteistöosakeyhtiölle yli 1,3 miljoonaa euroa.

SPR ei myöskään ole jäänyt osattomaksi verorahoistamme. Evitskogista SPR sai esim. vuonna 2016 palkkioina lähes 700 000 euroa. Sopimuksen mukaan hallintopalkkio oli kahdeksan prosenttia keskuksen kuluista.

Kaikista SPR:n piireistä järjestölle jäi ylijäämää matukriisin pahimpaan aikaan vuosina 2015–2016 noin 11 miljoonaa euroa (ei siis koske pelkästään Evitskogia).

Hyvin pitkä juttu, loput linkistä. Mainiota journalismia kerrankin.

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/migrin-ja-sprn-kumppani-takoi-vastaanottokeskuksella-miljoonia-liikemiesta-epaillaan-torkeasta-kavalluksesta/?shared=1028930-c6b9f4a3-500 (5.7.2018)

Lainaus
Evitskogin jättipotti

Turvapaikanhakijat saapuivat Kirkkonummen Evitskogiin elokuussa 2015. Samalla viikolla lähti ensimmäinen lasku Maahanmuuttovirastoon: 235 000 euroa kahdesta ja puolesta viikosta. Summa kattoi 300 henkilön majoituksen ja ruokapalvelut.

Siitä alkoi laskutus, joka paisui selvästi ennakoitua suuremmaksi. Miltei kolme vuotta myöhemmin Evitskogin rahanmenoa selvitellään edelleen.

Vastaanottokeskus perustettiin entiseen kurssikeskukseen, jonka omistaa Kirkkonummen Aktiivikeskus Kiinteistö Oy. Kiinteistöyhtiön takana ovat puolestaan loviisalainen rakennusalan yrittäjä Jorma Kärkkäinen Pyhänseita-yhtiönsä ja Sami Kuusisto virolaisen Network Design Worldwide -yhtiönsä kautta.

Avainhenkilö toiminnan pyörittäjänä on ollut kuitenkin Kuusiston liikekumppani Tuomo Mäki. Hänet valittiin kiinteistöyhtiön toimitusjohtajaksi 2006.

Mäellä on värikäs liiketoimintahistoria. Yksin Suomen kaupparekisterissä hänen yritysyhteyksiensä luettelo on 13-sivuinen. Se sisältää esimerkiksi pikavippikauppaa. Mäen yritykset tarjosivat muun muassa Etulainaa ja Easylainaa. Vuonna 2014 häntä syytettiin koronkiskonnasta, mutta oikeus hylkäsi syytteet.

(...)

Ennen turvapaikanhakijoiden tuloa omistajayhtiö teki jatkuvaa tappiota raskaan velkataakan alla. Toimitusjohtaja Mäki oli tarjonnut tiloja vastaanottokeskuskäyttöön jo aiemmin, mutta Maahanmuuttovirasto tarttui tarjoukseen vasta, kun maahan tuli yllättäen suuri määrä ihmisiä loppukesästä 2015. Turvapaikanhakijat olivat jättipotti kiinteistöyhtiölle, jota verottaja oli ehtinyt hakea konkurssiinkin.

(...)

Sopimuksessa neliöhinnaksi kerrotaan 13 euroa, vaikka samalla huomautetaan, että vuokra ei ole neliöperusteinen.

Neliöhinta on korkea ränsistyneestä kurssikeskuksesta, jossa on runsaasti yleisiä tiloja, muun muassa iso liikuntahalli ja käytöstä poistettu uima-allas. Tavallisen kaksion voi Kirkkonummella vuokrata halvemmalla neliöhinnalla.

Voisi kuvitella, että konkurssin partaalla olleen yrityksen kanssa olisi ollut helppo neuvotella hintaa kohtuullisemmaksi.

Eikö yhtiö suostunut edullisempaan vuokraan? SPR:n Uudenmaan piirin toiminnanjohtaja Petri Kaukiainen kertoo, että SPR ei neuvotellut vuokrasta. Se tuli määrättynä Maahanmuuttovirastosta. Oli kiire.

Maahanmuuttoviraston vastaanottotoiminnan johtaja Pekka Nuutinen kertoo, että hintaneuvottelut Evitskogissa hoiti hänen edeltäjänsä.

Saadakseen tarkemmin selvää neuvotteluista Suomen Kuvalehti pyysi Maahanmuuttovirastolta sen edustajien kirjeenvaihdon Evitskogin kiinteistöä pyörittäneen Tuomo Mäen kanssa. Nuutinen ilmoittaa, että sähköposteja ei ole tallessa.

Maaliskuussa 2016 Maahanmuuttovirasto ja SPR:n Uudenmaan piiri allekirjoittivat sopimuksen, joka koski vastaanottokeskustoiminnan järjestämistä koko piirin alueella.

Jo kuukausia aiemmin laadittuun paperiin kirjattiin arviot vastaanottokeskusten menoista vuodelle 2016. Evitskogin kohdalle merkittiin 4,8 miljoonaa euroa. Todellinen rahanmeno oli miltei kaksinkertainen eli 8,4 miljoonaa euroa.

Uudenmaan piirin toiminnanjohtaja kuittaa väitteen kulujen tuplaantumisesta virheelliseksi, hänen mukaansa todellista nousua oli vain kaksi prosenttia. Mistä sopimuspaperin ”virheellinen” luku kertoo, sitä Kaukiainen ei tiedä.

”On tosi vaikea sanoa, mistä se luku on sinne tullut.”

Todennäköisesti alkuperäinen luku on ynnäilty Maahanmuuttoviraston lokakuussa 2015 julkisesti ilmoittamasta enimmäishinnasta. Se oli 43 euroa majoittujaa kohden vuorokaudessa.

SPR:stä ilmoitetaan Suomen Kuvalehdelle, että luku tiedettiin jo sopimusta allekirjoitettaessa virheelliseksi.

(...)

Muuttuneet luvut ja rahanmeno eivät olleet suuri huoli SPR:lle, sillä Maahanmuuttovirasto kuittasi kulut täysimääräisesti. Osapuolten sopimuksessa sovittiin myös hallintokulukorvauksesta, joka oli kahdeksan prosenttia keskuksen kuluista.

Mitä enemmän SPR käytti rahaa vastaanottotoimintaan, sitä enemmän se laskutti hallintopalkkiota. Evitskogista SPR sai vuonna 2016 palkkioina lähes 700 000 euroa.

Todellisuudessa koko raha ei kulunut hallinnointiin, vaan järjestölle jäi reilusti ylimääräistä. Kaikista SPR:n piireistä järjestölle jäi ylijäämää 2015–2016 noin 11 miljoonaa euroa. Järjestö kertoo käyttävänsä rahan ”valmiuden ja varautumisen ylläpitämiseen ja vahvistamiseen sekä osaamisen kehittämiseen”.

(...)

Evitskogin vuokra oli kova ja tapaus poikkeuksellinen, sanoo SPR. Paljon kuluja syntyi järjestön mukaan muun muassa turvajärjestelyistä.

Kirkkonummen Aktiivikeskus ehti tehdä huikeat voitot. Vuonna 2016 voittoa syntyi 1,3 miljoonaa euroa. Jokaisesta Maahanmuuttoviraston maksamasta eurosta yli 70 senttiä jäi voitoksi Tuomo Mäen johtamalle yhtiölle.

(...)

Tarkastuksessa selvisi, että Aktiivikeskuksesta oli siirretty Tuomo Mäen edustamalle kolmelle yhtiölle 2014–2016 vajaat 700 000 euroa. Näin todetaan yhtiön käräjäoikeudelle jättämissä haasteissa.

Mäki oli itse toiminut tilaajana, laskujen hyväksyjänä ja maksajana. Högströmin mukaan näille maksuille ei ollut liiketaloudellista perustetta.

(...)

Kiinteistöyhtiön asiamiehenä toimivan Kari Uotin laatimasta haastehakemuksesta käy ilmi, että yhtiö oli ennen potkujen antamista sulkenut Mäeltä tilinkäyttöoikeudet.

Mäki oli kuitenkin onnistunut puhumaan Ålandsbankenin pankkivirkailijan ympäri, saanut tilit taas käyttöönsä ja ”lähes tyhjentänyt” ne.

(...)
« Viimeksi muokattu: 05.07.2018, 21:37:06 kirjoittanut Alaric »
Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 839
 • Liked: 17097
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Ihmiskauppa kuittaa tilin ketjun alusta loppuun, siksi se kukoistaa. Siitä kaikki tämä "suvaitsevaisuus".

Mika.H

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 529
 • Liked: 502


Jo kuukausia aiemmin laadittuun paperiin kirjattiin arviot vastaanottokeskusten menoista vuodelle 2016. Evitskogin kohdalle merkittiin 4,8 miljoonaa euroa. Todellinen rahanmeno oli miltei kaksinkertainen eli 8,4 miljoonaa euroa.

Uudenmaan piirin toiminnanjohtaja kuittaa väitteen kulujen tuplaantumisesta virheelliseksi, hänen mukaansa todellista nousua oli vain kaksi prosenttia. Mistä sopimuspaperin ”virheellinen” luku kertoo, sitä Kaukiainen ei tiedä.

”On tosi vaikea sanoa, mistä se luku on sinne tullut.”

Todennäköisesti alkuperäinen luku on ynnäilty Maahanmuuttoviraston lokakuussa 2015 julkisesti ilmoittamasta enimmäishinnasta. Se oli 43 euroa majoittujaa kohden vuorokaudessa.

SPR:stä ilmoitetaan Suomen Kuvalehdelle, että luku tiedettiin jo sopimusta allekirjoitettaessa virheelliseksi.

(...)


Kun on niin huono muisti niin se luku tulee tästä lokakuussa 2015 annetusta lehdistötiedotteesta. Tuo sopimushan tehtiin marraskuussa 2015

https://migri.fi/artikkeli/-/asset_publisher/yksittaisten-vuokrahintojen-julkaisu-vaikeuttaisi-tulevia-neuvotteluja

Vastaanottopäivän keskihinta 43 euroa: sisältää kaikki kulut
Viime vuosina laskennallinen keskiarvo turvapaikanhakijan vuorokausihinnasta vastaanottopalvelujen piirissä on ollut 43 euroa henkilöltä. Tätä käytetään pohjana myös uusista sopimuksista neuvoteltaessa. Summa sisältää kaiken tilavuokrista kiinteistön huolto- ja ylläpitomenoihin, henkilökuntakuluihin, terveyspalveluihin, vastaanottorahaan ja mahdollisiin ruokapalveluihin.
« Viimeksi muokattu: 05.07.2018, 21:55:48 kirjoittanut Mika.H »
Ei niin voi sanoa, avoin shekki. Totta kai ollaan keskusteltu siitä, mitä ne palvelut tulee olla, mutta ei olla annettu mitään hintoja meidän taholtamme siihen, mitä tää pitäisi tai ei saisi maksaa. J.Kuuluvainen, Migri

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 545
 • Liked: 30990
 • VENI,VIDI,VICI
Matuilemalla Kv-sopimuksilla ja ihmisoikeuksilla pelastetaan hyvien ja vähän huonompienkin veljien munaukset kiinteistösijoittamisessa. Olikin vain hetken kysymys, milloin Hölmöläänkin saadaan ensimmäiset matubisnesmiljonäärit Ruotsin malliin. Ja kaikesta tästä oli tieto tai hyvä arvaus Hommalla jo aikoja sitten.

Khalifatta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 711
 • Liked: 2074
Matuilemalla Kv-sopimuksilla ja ihmisoikeuksilla pelastetaan hyvien ja vähän huonompienkin veljien munaukset kiinteistösijoittamisessa. Olikin vain hetken kysymys, milloin Hölmöläänkin saadaan ensimmäiset matubisnesmiljonäärit Ruotsin malliin. Ja kaikesta tästä oli tieto tai hyvä arvaus Hommalla jo aikoja sitten.

Rähmis noista kirjoitteli jo vuosia sitten. Siihen aikaan pidin ruotsalaisia umpihulluina enkä kuuna päivänä olisi uskonut, että rakennamme täysin samanlaisen veronmaksajien ryöstö- ja kusetusbisneksen Suomeen.
Kyllä tästä jo silloin oli aika varma tieto, että näinhän se Suomessakin tulee menemään.
"Toisista kulttuureista tulevat tutustuvat prinsessoihimme. Tähän myös heillä on oikeus." - Rikoskomisario J. Kiiskinen

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 510
 • Liked: 7177
 • köyhää valkoista paskasakkia

Totta kai samanlainen hulluus tulee kaikkiin niihin maihin missä raha on tärkeämpi kuin alamaiset ja kaikki media on vastuullista mediaa.

Sitten on maita esim kuin Venäjä ja Kiina joissa raha myös tärkein, mutta kansan piilevä puolustuskyky pitää huomioida. Niihin ei neekeri tai muslimi tule asuntojonojen ohi eikä tee 50% palkoilla ja asumistuella duuneja.

guest14935

 • Vieras

Totta kai samanlainen hulluus tulee kaikkiin niihin maihin missä raha on tärkeämpi kuin alamaiset ja kaikki media on vastuullista mediaa.

Sitten on maita esim kuin Venäjä ja Kiina joissa raha myös tärkein, mutta kansan piilevä puolustuskyky pitää huomioida. Niihin ei neekeri tai muslimi tule asuntojonojen ohi eikä tee 50% palkoilla ja asumistuella duuneja.
Olihan tuo hupaisa nimitys tämä vastuullinen media, kun alkoi muutamassa paikassa väki kutsumaan valhemediaa valhemediaksi, nämä julistivat ne jotka totta puhuivat valhemediaksi ja itsensä vastuulliseksi.  :D

Rähmis noista kirjoitteli jo vuosia sitten. Siihen aikaan pidin ruotsalaisia umpihulluina enkä kuuna päivänä olisi uskonut, että rakennamme täysin samanlaisen veronmaksajien ryöstö- ja kusetusbisneksen Suomeen.
Kyllä tästä jo silloin oli aika varma tieto, että näinhän se Suomessakin tulee menemään.
Itse elättelin toivoa jotta talouspolitiikka paranisi ja työllisyys sen myötä. Oletin jatkuvan samanmoisena matujen haalimisena kuin ennenkin, suvakkitätösille neekereitä ja hiekkaneekereitä jotka lähiöitten ostarit pilaavat mutta pääosin pysyvät niissä. En olisi elinaikanani uskonut matuvyöryä taikka nykyisiä läpsyttelijöitten tulomääriä tapahtuvan, aattelin että koska työttömyys korkealla, ei nykymallin pähkähulluja poliitikkoja voisi olla, ainakaan ennen kuin muutamassa kymmenessä vuodessa toivon mukaan oisivat talouden saaneet kuntoon ja olisi ollut pohjaa työvoimapula puheilla, joskin sittenkin vain helsingin keskustan osalta. Nykyisellään sitten kaupunkien keskustatkin menneet, ranskan jne. tiellä ollaan vaikkei omia siirtomaita ole koskaan alistetulla siirtomaalla, suomella ole ollutkaan.

Menee nyt vähän ohi aiheen mutta mainittakoon että kun matuja ei vielä näkynyt laisinkaan, kirjoitin yleisönosastokirjoituksen jossa toivoin keskustaan poliiseja jotka kävelisi, eikä autoilla ajelisi. Ei tullut tarkistettua julkaistiinko. Silloin ei vielä nykymääriä ollut vartijoita, jotka korvanneet poliisit jossain määrin. Helsingissä ja Tampereellahan kyllä poliisejakin näkyy, mutta muualla vähempi. En tiedä onko edelleen olemassa pikkukuntia joissa ei vartijoita ole, ennenhän suurissakaan kaupoissa ei tarvittu, mutta sosiaaliturvaa suomalaisilta niin heikentäneet että tarvis on olemassa kyllä nykyisin.

Parempi olisi kuitenkin jos valtio kouluttaisi poliiseja sellaiset määrät ettei vartijoita joista osalla hieman epämääräiset taustat ja tavat tarvittaisi. Pikakoulutuksella voisi nykyisistäkin vartijoista sellaiset joilla ei rekistereitä tms. ole, koulutella jonkinlaisia viranomaisia jotka hieman katselisi ihmisten perään, nykyisellään on omituista tuo että kaupoissa, kauppakeskuksissa jne. on vartijoita melkoiset määrät mutta kadut jätetty turvatta, eikä ne vartijat ole töissä ihmisiä vaan omaisuutta suojaamassa, parempi olisi turvata ihmisiä jolloin omaisuuskin pysyisi turvassa.

Mikä taasen aiheeseen liittyy, talousrikostutkinta lienee lopetettu melkein kokonaan. Saa rauhassa perustella ties mitä yritystä nykyisin, rehdit ei voi kilpailla epärehtien kanssa kun valvontaa ei ole riittämiin. SMP:n rötösherrajahdin loputtua, korruption määrä on lisääntynyt ja roistojen ollessa vallassa, hallituksessa jne., ei ole väliä enää ihmishengilläkään kun rikkauksia haalivat.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 302
 • Liked: 57498
Lainaus
Evitskogin vastaanottokeskuksen sotku: Lähes miljoona euroa katosi liikemiehen taskuihin, oikeus määräsi palauttamaan

Rahojen siirtäminen oli mahdollista, sillä kiinteistöyhtiön toimitusjohtaja toimi hankintojen tilaajana, ostolaskujen hyväksyjänä ja maksajana.

Helsingin käräjäoikeus on määrännyt Kirkkonummella vastaanottokeskuksen kiinteistöyhtiötä pyörittäneen liikemiehen palauttamaan yhtiölle lähes miljoona euroa.

Vastaanottokeskus aloitti toimintansa Evitskogissa elokuussa 2015, kun Suomeen tuli suuri määrä pakolaisia.

Aluksi Kirkkonummen Aktiivikeskus Kiinteistö Oy sopi toiminnasta Maahanmuuttoviraston ja Helsingin kaupungin kanssa, minkä jälkeen sopimus siirtyi Suomen Punaisen Ristin Uudenmaan piirin vastuulle.

Kiinteistöyhtiö sai ränsistyneestä entisestä kurssikeskuksesta markkinahintaan nähden poikkeuksellisen hyvän vuokran. Suomen Kuvalehti kertoi Evitskogin rahastuksesta kesällä 2018.
...
Suomen Kuvalehti 4.12.2018

Loput maksumuurin takana.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

ejmantyla

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 382
 • Liked: 486
Migrillä on käänteinen kapitalismi/markkinatalousmalli. Yleensähän sopimuksien julkaisulla saadaan aikaan se että uudet tarjoukset ovat halvempia,Matu-bisnes toimii Migrin mukaan näin:
"Sopimuksiin kirjattujen vuokrien julkaisu vaikeuttaisi merkittävästi neuvotteluja uusista vastaanottokeskuksista. Vuokrataso myös karkaisi helposti käsistä, koska luonnollisesti kaikki haluavat tiloistaan korkeimman mahdollisen korvauksen."
« Viimeksi muokattu: 10.12.2018, 10:48:10 kirjoittanut ejmantyla »

Tagit: