Kirjoittaja Aihe: Turku: SPR majoittaa "paperittomia" kerrostaloon ja pyytää asukkaita vaikenemaan  (Luettu 25897 kertaa)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 034
 • Liked: 41762
 • Ilon ja toivon admin
https://www.turkulainen.fi/artikkeli/686007-varsinais-suomen-ps-nuoret-turun-kaupungin-on-lopetettava-laittomasti-maassa (11.7.2018)

Lainaus
Varsinais-Suomen PS-nuoret: Turun kaupungin on lopetettava laittomasti maassa olevien piilottelu

Varsinais-Suomen Perussuomalaiset Nuoret ry vaatii Turun kaupunkia lopettamaan laittomasti maassa oleskelevien piilottelun. Turun sosiaali- ja terveyslautakunnassa hyväksyttiin toukokuussa puitesopimus, joka sallii laittomien siirtolaisten majoituspalvelut ulkoistettavaksi Suomen Punaiselle Ristille.

Viime päivinä on tullut ilmi, että SPR:n Varsinais-Suomen piiri on järjestänyt hätämajoitusta erään kerrostalon tiloissa ja pyytänyt naapureita vaikenemaan asiasta.

Yhdistys tyrmää sekä laittomasti maassa oleskelevien piilottelun että asiaa koskevat salailuyritykset täysin vastuuttomina ja tuomittavina.

– On järkyttävää, että Turun kaupunki järjestää majoituksen laittomasti maassa oleville ja vielä ilman minkäänlaisia turvallisuussuunnitelmia tai muita elintärkeitä selvityksiä. Olemme erittäin pettyneitä kaupungin toimintaan. Tämä peli ei vetele, toteaa Turun nuorisolautakunnan jäsen Toni Saarinen.

– Punaisen Ristin muuttuminen massasiirtolaisuutta ja ihmissalakuljetusta ylläpitäväksi poliittiseksi toimijaksi on itsessään ollut nähdäksemme puistattavaa seurattavaa. Erityisen absurdiksi tämän toiminnan tekee sen konkretisoituminen laittomien siirtolaisten asuttamisena yleisessä asuinrakennuksessa naapureiden turvallisuudesta piittaamatta, jatkaa Turun monikulttuurisuusneuvoston jäsen Henri Hautamäki.

Erittäin vastenmieliseksi yhdistys kokee sen, että näin toimitaan kaupungissa, jossa laittomasti maassa oleskeleva islamisti suoritti viime vuonna terrori-iskun. Lisäksi kaupunki hankaloittaa jo ylityöllistetyn virkavallan toimintaa entisestään kannustamalla lainvastaiseen toimintaan.

Yhdistys vaatii laittomien siirtolaisten asuttamistoiminnan välitöntä keskeyttämistä sekä Turun kaupungin että Suomen Punaisen Ristin toimesta, sekä valtiovallalta vastaavan toiminnan kriminalisointia viipymättä.
Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 10 038
 • Liked: 39973
 • Saatanalliset säkeet Tervetuloa!
Hyvää settiä Varsinais-Suomen PS-nuorilta. Tämä keissi on juuri niitä täkyjä, joihin on puututtava isolla haloolla ja saada ihmiset ymmärtämään millaista peliä maassa pelataan, keiden toimesta ja keiden  siunauksella.

Asiaa täytyy pitää esillä niin kauan, että tällaiseen hulluuteen saadaan stoppi. Valtiolliset päättäjämme tulee nähdä kiemurtelemassa selityksineen tapauksen johdosta. Ehkäpä kansalaiset alkavat hiljalleen tajuamaan, keiden puolta tässä maassa nykyään oikein pidetään ja keiden rahoilla.

Hyvä PS-nuoret!
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 120
 • Liked: 29591
 • Wutbürger und Denialist
Suomessa on paljon asunnottomia suomalaisia ja tämän asia ei näytä SPR ja monikulttuuripiirejä kiinnostavan laisinkaan. Sen sijaan kiinnostaa järjestää asuntoja ja palveluja laittomasti maassa oleville muukalaisille. Se on sitä vallanpuolueiden uljaan uuden maailman arvopohjaa se.   

SPR:n osalta kyse ei ole mistään arvopohjasta, vaan erittäin tuottoisasta bisneksestä.

pekka2409

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 288
 • Liked: 327
Suomessa on paljon asunnottomia suomalaisia ja tämän asia ei näytä SPR ja monikulttuuripiirejä kiinnostavan laisinkaan. Sen sijaan kiinnostaa järjestää asuntoja ja palveluja laittomasti maassa oleville muukalaisille. Se on sitä vallanpuolueiden uljaan uuden maailman arvopohjaa se.   

Tulee mieleen se kohdaltani viimeinen kerta, kun olin missään tekemisissä Vihreän puolueen kanssa kymmenen vuotta sitten. Silloin eräs vihreiden kellokas vastasi esittämiini nuorten suomalaisten asuntohuoliin ja pienten vuokra-asuntojen riittämättömyyteen jäätävällä tavalla: " Suomalaiset nuoret mitään kunnallisia vuokra-asuntoja tarvitse, heillä on varaa ostaa oma asunto, tai vuokrata vapailta markkinoilta. Julkinen vuokra-asuntotuotanto pitää suunnata maahanmuuttajien tarpeita varten."
Kerran vielä. Suomalaisen asunnottoman yösijaa ei maksa kukaan, miksi spr ottaisi suomalaisen asunnottoman asiat omikseen.Spr tekee bisnestä ei hyväntekeväisyyttä.

guest14935

 • Vieras
Hyvää settiä Varsinais-Suomen PS-nuorilta.
Olisi tuohon tiedotteeseen voinut mahduttaa miten kaupungissa asunnottomien määrä on lisääntynyt samaan aikaan kun rikkauksia on haalittu. Persut tietty varsin oikeistolaisia, ei sillä että vasemmistolaisetkaan asunnottomista välittäisi, matuja haalivat ja suomalaisia pihalle omasta kaupungistaan laittavat. Helsingissähän tilanne onkin pitkään ollut että siellä syntyneen on usein muutettava muualle asumaan jollei parempipalkkaisia töitä ole.
Turkua mainostivat joitain vuosia sitten jotta siellä on hyvin tarjolla asuntoja. Lienee aika pitkälti matutuksen ansiota ettei enää ole.
Suomessa on paljon asunnottomia suomalaisia ja tämän asia ei näytä SPR ja monikulttuuripiirejä kiinnostavan laisinkaan. Sen sijaan kiinnostaa järjestää asuntoja ja palveluja laittomasti maassa oleville muukalaisille. Se on sitä vallanpuolueiden uljaan uuden maailman arvopohjaa se.   
SPR:n osalta kyse ei ole mistään arvopohjasta, vaan erittäin tuottoisasta bisneksestä.
Samaa bisnestä ne voisi tehdä suomalaisillakin, kuten muka-kristilliset säätiöt tekevät, kun järkkäävät täysin toimintakykyisille palveluasuntoja joista saavat kaikenmoisia tukia ja kunnilta ilmaistyövoimia - valvomaan väkeä joka ei mitään valvontaa tarvisi, vaan normaalin asunnon, mikä olisi paljon halvempaakin. (Eli nämä sellaisia jotka ei normaalia asuntoa voi vuokrata kun luottotiedot menneet tms., joitain vuosia sittenhän niitä ei vuokranantajat tarkastaneet kuten nykyään tekevät. Toki esim. vammaiset tarvitsee apua, mutta noissa kun pitävät sellaisiakin jotka tarvisi vain sen tavallisen asunnon.)
Kerran vielä. Suomalaisen asunnottoman yösijaa ei maksa kukaan, miksi spr ottaisi suomalaisen asunnottoman asiat omikseen.Spr tekee bisnestä ei hyväntekeväisyyttä.
Nämä muut järjestöt tekevät niin että laittavat esim. raittiin keskustelemaan pienryhmissä päihteitten käytöstään (ihan oikeasti, tuttava semmoisessa kävi) kun asuttavat, en kyllä muista enää järjestön nimeä, rahankäytössä sillä kyllä ongelmia oli kun keskipalkkaisista töistä joutui työttömäksi eikä osannut luopua autosta jne, mutta olihan ne päihdekeskustelut pikkanen ylilyönti.
Kuntien taasen pitäisi asunnottomalle maksaa takuuvuokrakin, mutta eihän ne lakia noudata. Taisi muuttua kelalle joiltain osin, ehkä toimii paremmin mutta esim. tuo että turussa asunnottomien määrä lisääntynyt ei sitä kyllä sano että parantunut olisi. Ennen näitten kanssa tuli joskus juteltua kun yötöissä olin ja kuntien touhun osalta sanoisin että kirveelle olisi töitä.

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 514
 • Liked: 1849
 • Sus siunatkoon
SPR:n osalta kyse ei ole mistään arvopohjasta, vaan erittäin tuottoisasta bisneksestä.

Arvopohja se on vero- ja julkinen velkarahoituksella tuottoisan bisneksen tekeminen. Tulee mieleen eräs nimeltä mainitsematon pääministeri, "paskalait" jne.. Ilmeisesti arvopohjan mukainen bisnes on niin hyvää, että sitä pian luvassa paljon lisää - sotessa.

Sanalla sanoen tässä Turun laittomien maassaolijoiden majoitustapauksessa on kyse suomalaisesta kotikutoisesta korruptiosta. Korruptoituneisuus on saanut jaloista arvoista jaloimman - ihmisarvon ja humanitaarisuuden. Kuka voi tai uskaltaa vastustaa?
"Tätäkö suomalaiset haluavat? Vai olisiko aika äänestyspäätöksellä seuraavissa vaaleissa laittaa muutos vauhtiin meilläkin?" -- jäsen Vellamo

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 4 636
 • Liked: 16119
 • antikomintern
Suomen Uutiset valottaa Turun kaupungin päätöksentekoa tässä laittomasti maassa oleskelevien piilottelussa kerrostaloasuntoon, josta kaupunki maksaa Suomen Punaiselle Ristille. "Hätämajoitus" vai hyötypalautus? Ja jos ei suostu hyötypalaamaan, niin voisiko siihen motivoida luonnonhelmaan järjestetyllä ympärivuotisella kesäleirimajoituksella ikävän ja salaisen lähiöbetonikuutioasumisen sijaan ja pitää tämän joukon samalla erossa laillisesti maassa oleskelevista?

Yksikään turkulainen asunnoton ei jäänyt asunnottomaksi tämän "hätämajoitusasunnon" yömajakäytön vuoksi – kuinka ihmeessä ei?

koko juttu: https://www.suomenuutiset.fi/nain-paatos-laittomien-maassa-oleskelevien-piilottelusta-sprn-avustuksella-syntyi-turun-sotelautakunnassa-ei-ole-vaikeaa-arvata-ketka-ainoana-asiaa-vastustivat/

Lainaus käyttäjältä: Suomen Uutiset
Näin päätös laittomien maassa oleskelevien piilottelusta SPR:n avustuksella syntyi Turun sotelautakunnassa – ei ole vaikea arvata, ketkä ainoana asiaa vastustivat (13.7.2018)

Laittomasti maassa oleskelevien hätämajoituspalvelut nousivat keskusteluun, kun sosiaalisessa mediassa alkoi kiertää kuva Suomen Punaisen Ristin allekirjoittamasta kirjeestä. Kirje oli lähetetty Varissuolla sijaitsevan kerrostalon asukkaille arviolta kesäkuun puolivälissä ja siinä pyydettiin asukkaita pitämään hätämajoituspaikka salassa turvallisuussyihin vedoten. Mutta miten koko sotku oikein sai alkunsa?

SPR:n Varsinais-Suomen piiri ei toimi hätämajoituspalveluiden järjestämisessä yksin. Se on solminut Turun kaupungin kanssa puitesopimuksen kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden hätämajoituspalveluiden tuottamisesta ajalle 1.6. – 31.12.2018. Päätös syntyi Turun sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksessa 16. toukokuuta. SPR esitti palveluiden järjestämisen hinnaksi 128 500 euroa.

Aikaisemmin Turun kaupunki ja SPR:n Varsinais-Suomen piiri ovat tehneet yhteistyötä turvapaikanhakijoiden hätämajoituksen järjestämisessä vuosina 2015-2016. Päätös ulkoistaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden ja siten laittomasti maassa oleskelevien hätämajoituspalvelut SPR:n hoidettavaksi on kuitenkin ensimmäinen laatuaan Turussa. Esitys nostettiin ensi kertaa esille Turun sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksessa 25. huhtikuuta.

Päätösesitys oli hyvin ylimalkainen. Esityksessä ei ollut kustannusarviota, eikä mistään paikasta ollut puhetta. Lautakunnalta haettiin lupaa vain SPR:n kanssa tehtävän puitesopimuksen tekemiseen, kertoo Turun sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen Pirjo Lampi (ps.).

– Olin jo silloin koko asiaa vastaan – PS:n linjahan on tässä aivan selvä. Me emme hyväksy laittomasti maassa olevien palveluiden laajentamista.

Esityksessä ei ollut edes kustannusarviota, joten Lampi sai asian yksimielisesti uudelleen valmisteltavaksi.

Kustannusarvio esitettiin seuraavassa kokouksessa 16. toukokuuta. Samalla kerrottiin, että Varissuolta on vapautunut TVT:ltä tähän tarkoitukseen asunto, joka on ollut aikaisemmin jonkin yhdistyksen käytössä. Turun sosiaali- ja terveyslautakunnan saamien tietojen mukaan kukaan vuokra-asuntoa jonottava yksityishenkilö ei siis jäänyt hätämajoituksen järjestämisen vuoksi ilman asuntoa.

Pirjo Lampi teki muutosehdotuksen, jossa hän esitti, ettei lautakunta hyväksyisi päätöstä ennen kuin toiminnasta esitetään tarkempi toimintasuunnitelma. Esitys hylättiin kannattamattomana ja pohjaesitys hyväksyttiin siten, että ainoastaan perussuomalaisten edustaja vastusti sitä. Lampi jätti asiasta eriävän mielipiteen sekä selvityspyynnön.

(...)

Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

nutsy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 056
 • Liked: 2645
 • ihminen
Turun PS varavaltuutetun Pirjo Lammen US bloggaus aiheesta,

Lainaus
Paperittomien Turun hätämajoituksesta nousi somekohu

(...)

Päätösehdotus oli pyynnöstäni 25.4. kokouksessa lähetetty uudelleen valmisteluun yksimielisesti. Tuolloin ei päätösehdotuksessa ollut edes kustannusarviota. Tuntui siltä, että SPR:n kanssa tehtävä puitesopimus oli tuotu kiireellä lautakunnan hyväksyttäväksi.

Päätöskokoukseen tuotu kustannusarvio oli 128 500 euroa vuoden loppuun asti. (...)

Esitin muutosehdotusta, jossa olisin halunnut, että meille olisi tuotu tiedoksi jonkin näköinen toimintasuunnitelma. Siinä olisi tuotu esiin, miten turvallisuus asunnossa taataan ja montako henkilöä sinne voidaan majoittaa samanaikaisesti ja miten lautakuntaa pidetään ajan tasalla tästä toiminnasta. STM:n mukaan valtio ei erikseen korvaa kunnille laittomasti maassa olevien henkilöiden sosiaalipalveluja. Muita puolueita nämä asiat eivät huolestuttaneet ja niinpä esitys hyväksyttiin. Itselleni jäi vain mahdollisuus eriävän mielipiteen jättämiseen.

 (...) Jätin asiasta vielä lautakunnalle selvityspyynnön, johon odotan vastausta seuraavassa lautakunnan kokouksessa. Odotan nyt lisäksi selvitystä siitä miksi lautakunnan jäsenille ei ole kerrottu, että naapureita aiotaan kehottaa vaikenemaan asiasta.

(...)

Ihmettelen myös Turun kaupungin viestintäjohtajan Saara Malilan kommenttia Iltalehdelle siitä, että naapureitten tiedottamisesta sovittiin yhteistyössä kaupungin, poliisin ja SPR:n kanssa. Ei ainakaan lautakunnan jäseniä tästä asiasta informoitu. Siis kuka tai mikä taho on nyt tässä tapauksessa Turun kaupunki? (...)  Ilmeisesti lautakunnan jäsenillekään ei haluttu kertoa. (...) Miten lautakunnan jäsenenä voi tehdä päätöksiä asioista, joista osa tiedoista kenties salataan. Eri asia on sitten ne asiat, jotka käsitelläänkin salaisina. Miksi julkisin varoin ylläpidettävää toimintaa pitää salata?

(...)

Koko blogi -> http://pirjolampi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258501-paperittomien-turun-hatamajoituksesta-nousi-somekohu

"Jokainen yhteiskunta ja kulttuuri on tietynlaisten ihmisten tuottama ja ylläpitämä."
      \
        :)

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 390
 • Liked: 4147
 • Puolen tunnin tuska, puolen vuoden nautinto
Ympäri somea kiersi eilen kuva lapusta, jonka väitetään olevan SPR:n tuotoksia.

Ei millään hyvällä, Pirjo Lampi, mutta tiesit tämän asian jo huhtikuussa. WTF?
Lounais-Suomen poliisilaitos tiedottaa, että Salon suunnalla on parkkipaikoilla havaittu erikoista, keväistä toimintaa.

n.n.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 888
 • Liked: 744
 • nuivaantunut
Punaisesta rististä puheen ollen, ovatko muut törmänneet tähän?
https://www.icrc.org/en/international-review/migration-and-displacement
'Olemme sinisilmäisiä ajatellessamme, että iso määrä nuoria miehiä voidaan tuoda vieraasta kulttuurista ja istuttaa heihin heti länsimaisia arvoja.' -Seida Sohrabi

Don Nachos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 156
 • Liked: 406
Yksikään turkulainen asunnoton ei jäänyt asunnottomaksi tämän "hätämajoitusasunnon" yömajakäytön vuoksi – kuinka ihmeessä ei?

Kuinka olisi?
Ainakin helsingissä on aina riittävästi vapaita asuntoja kiireellisiä tapauksia varten. Jos kämppä löhtee alta ja täytät kriteerit niin stadin kämpän saa todella nopeasti. Veikkaan että sama pätee Turkuun.
"Religion was invented when the first con man met the first fool."
- Mark Twain

”Wheel is older invention than a wall”
- Donald Trump

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 10 651
 • Liked: 12200
Ainakin helsingissä on aina riittävästi vapaita asuntoja kiireellisiä tapauksia varten. Jos kämppä löhtee alta ja täytät kriteerit niin stadin kämpän saa todella nopeasti. Veikkaan että sama pätee Turkuun.

Mitäköhän nämä kriteerit oikein käytännössä ovat? Jotenkin minulla on jäänyt sellainen vaikutelma, ettei ainakaan nuoret kantaväestön miehet kuuluisi näihin kiireellisiin, mitä olen seurannut näkemiäni asunnottomaksi joutuneita nuoria miehiä. Yhdelle sentään nyt tarjottiin yömajaa, minne hän sitten menikin, muttei asuntoa.

Tässä vielä vähän poimintoja aiheeseen liittyen. Tätä taustaa vasten vähän ihmettelen, että millä perusteellla väität asuntoja olevan Helsingissä aina riittävästi kiireellisiä tapauksia varten, kun näiden mukaan vaikuttaa erittäin kiireellisilläkin tapauksilla olevan ongelmia saada asuntoa:

Liki 20 000 hädänalaista hakijaa jonottaa kaupungin vuokra-asuntoa pääkaupunkiseudulla | Vantaan Sanomat
https://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/351978-liki-20-000-hadanalaista-hakijaa-jonottaa-kaupungin-vuokra-asuntoa

Lainaus
Helsingissä kunnallisen vuokra-asunnon hakijarekisterissä oli vuoden lopulla 14 500 hakijaa.

Lähes 10 000 heistä on erittäin kiireellisiä.
...
Hakijat ryhmitellään asunnontarpeen kiireellisyyden perustella seuraavasti :

1. Erittäin kiireellisessä asunnontarpeessa oleva hakija
2. Kiireellisessä asunnontarpeessa olevat hakijat
3. Asunnontarpeessa olevat hakijat

Etusijalle asetetaan asunnottomat ja muut kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Keskustelu - Kuinka kauan kestää saada kaupungin vuokra-asunto Helsingissä? | Aihe vapaa | Vauva
https://www.vauva.fi/keskustelu/2859245/kuinka-kauan-kestaa-saada-kaupungin-vuokra-asunto-helsingissa

Lainaus
Jätin siis asuntohakemuksen kaupungille, ja se onneksi otettiin vakavissaan ja luokiteltiin erittäin kiireelliseksi. Nyt vain mietityttää että kauanko tässä vielä täytyy odottaa. Soitin sinne toimistoon ja sanoivat siellä, että on mahdotonta arvioida, kuinka kauan joudun odottamaan asuntoa ja että soittavat kyllä heti kun sopiva asunto löytyy. Haluaisin kuulla palstalaisten kokemuksia Helsingistä, kuinka kauan te olette joutuneet odottamaan ennen kuin saitte asunnon?
...
Asia on ihan niin kuin he sanoivat. Mahdoton arvioida. Kaveri sai päivässä, mä sain muutamassa kuukaudessa ja toinen kaveri ei oo saanu monen vuodenkaan jälkeen. Asuntoja ei oo tarpeeksi kaikille erittäin kiirellisillekään hakijoille. Ainoa mitä voit tehdä on laittaa max. vuokra mahdollisimman korkeeks ja hakee kaikilta alueilta.
...
En ole saanut vuokra-asuntotarjousta Helsingin kaupungilta, vaikka olen ollut hakijana vuosikausia ja luokitteluna erittäin kiireellinen. Välillä jäin asunnottomaksikin ja jouduin muuttamaan nettitreffeillä tapaamani miehen luokse, joka osoittautui väkivaltaiseksi. Siltikään en saanut asuntoa :( En päässyt edes turvakotiin, koska se oli täynnä! Ei ollut ketään läheisiä, jotka olisivat auttaneet. Olin jumissa siinä tilanteessa muutaman vuoden. Samalla sairastuin krooniseen masennukseen ja yliopisto-opintoni viivästyivät, keskeytyivät ja jouduin työttömäksi. Haluaisin jatkaa opintojani, koska niistä olisi vain vähän jäljellä, mutta tämä asuntoasia stressaa ihan suunnattomasti. Ei ole auttanut s-postit, puhelut eivätkä itkuiset käynnit Stadin asunnoilla.   
...
Viisi vuotta odottamassa, yksinhuoltaja, palkka noin 2500e/kk, velaton, en ole saanut yhtä tarjousta. Olen ollut myös asunnottomana lapsen kanssa, ei auta mikään.


« Viimeksi muokattu: 23.07.2018, 02:07:27 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Don Nachos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 156
 • Liked: 406
Stadin kämppien jono on yleensä yli monta vuotta. Jonossa olevista 99% on asunto. Hakijat enimmäkseen haluavat halvempaa asumista tai asunnonvaihtoa.

Yksiöitä on kaikista vähiten. Perhe saa asunnon nopeammin kuin yksineläjä. Aika kauan saa hakea että löytää ihmisen joka oikeasti laitettaisiin pysyvästi kadulle. Samaan aikaan sadat ihmiset dokaavat stadin kämpän altaan. Jotkut jo kolmannen.

Jos yksinelävä mies käy töissä, niin ei varmaan ole korkealla listalla. Syy on siinä että työssäkäyville on tarjontaa aika paljon.
« Viimeksi muokattu: 23.07.2018, 09:00:03 kirjoittanut Don Nachos »
"Religion was invented when the first con man met the first fool."
- Mark Twain

”Wheel is older invention than a wall”
- Donald Trump

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 110
 • Liked: 16266
 • Blues for Allah
Stadin kämppien jono on yleensä yli monta vuotta. Jonossa olevista 99% on asunto. Hakijat enimmäkseen haluavat halvempaa asumista tai asunnonvaihtoa.

Yksiöitä on kaikista vähiten. Perhe saa asunnon nopeammin kuin yksineläjä. Aika kauan saa hakea että löytää ihmisen joka oikeasti laitettaisiin pysyvästi kadulle. Samaan aikaan sadat ihmiset dokaavat stadin kämpän altaan. Jotkut jo kolmannen.

Jos yksinelävä mies käy töissä, niin ei varmaan ole korkealla listalla. Syy on siinä että työssäkäyville on tarjontaa aika paljon.

Helsingissä rakennetaan isoja kämppiä muslimien synnytysyksiköille, joiden vuokrat maksaa takuuvarmasti veronmaksaja. Muut asunnot vuokrataan ylihintaan ulkomaalaisille reppufirmoille, jotka majoittavat niissä työntekijöitään kuin sillejä suolassa(edullista per työntekijä). Tavalliselle suomalaiselle yksinasujalle em. syistä vuokrat ja omistuskämpät on yksinkertaisesti ylihinnoiteltuja.
Aika harva työtätekevä vhm dokaa kämppänsä altaan. Dokaajien vuokrakämpät on jo ennenkin maksanut varonmaksaja joten suomalainen yhteisunta tukee kaikin mahdollisin keinoin vuokrien nousua ja asuntojen kallistumista verorahoin.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 10 651
 • Liked: 12200
Stadin kämppien jono on yleensä yli monta vuotta. Jonossa olevista 99% on asunto. Hakijat enimmäkseen haluavat halvempaa asumista tai asunnonvaihtoa.

Mainitsemissani tapauksissa oli korkein kiireellisyysluokka eli erittäin kiireellinen lähes 10000 Helsingissä olevalla, joten älä yritä muuttaa puheenaihetta muihin vähemmän kiireellisiin ryhmiin. Ja vaikuttaa siltä, että osa edes tähän kaikkein kiireellisimpään ryhmään kuuluvista ei saa missään kohtuuajassa asuntoa, toisin kuin väitit.

En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Augustus

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 329
 • Liked: 487
Stadin kämppien jono on yleensä yli monta vuotta. Jonossa olevista 99% on asunto. Hakijat enimmäkseen haluavat halvempaa asumista tai asunnonvaihtoa.

Mainitsemissani tapauksissa oli korkein kiireellisyysluokka eli erittäin kiireellinen lähes 10000 Helsingissä olevalla, joten älä yritä muuttaa puheenaihetta muihin vähemmän kiireellisiin ryhmiin. Ja vaikuttaa siltä, että osa edes tähän kaikkein kiireellisimpään ryhmään kuuluvista ei saa missään kohtuuajassa asuntoa, toisin kuin väitit.
Näin on, korjaisin vielä Don Nachosin käyttämää terminologiaa siten, että tuo sana jono on hiukan harhaanjohtava, koska se antaa mielikuvan jonosta, jossa edetään ajan kanssa, kuten esimerkiksi kaupan kassan jono. Helsingin kaupunki on luopunut muistaakseni jo pari vuosikymmentä sitten tästä jonotusperiaatteesta. Tuon ajan ei-niiin-kiireellisellä asunnonhakijalla oli toiveita saada kaupungin asunto jonottamalla sitkeästi (eli pitämämällä hakemuksen koko ajan voimassa) jossain ajassa 0,1- 10 vuotta, näin muistelisin.

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 673
 • Liked: 7466
Ympäri somea kiersi eilen kuva lapusta, jonka väitetään olevan SPR:n tuotoksia.

Ei millään hyvällä, Pirjo Lampi, mutta tiesit tämän asian jo huhtikuussa. WTF?

Eihän hän siitä lapusta ole tiennyt mitään. Ja oli esittänyt asian uudelleenkäsittelemistä ja jättänyt erimielisyyden ilmaisun päätökseen, jota vastaan oli äänestänyt.

Aika vähän voi vähemmistöön jäävä kunnanvaltuutettu/lautakunnan jäsen tehdä.

Ja nythän asia tuli näkyvämmin julkisuuteen naapureiden ja Tavion kautta. Ei sitä lehdissä olisi näkynyt, vaikka valtuutettu olisi asiasta tiedotteita lähetellyt.
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Melbac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 147
 • Liked: 654
Yksikään turkulainen asunnoton ei jäänyt asunnottomaksi tämän "hätämajoitusasunnon" yömajakäytön vuoksi – kuinka ihmeessä ei?

Kuinka olisi?
Ainakin helsingissä on aina riittävästi vapaita asuntoja kiireellisiä tapauksia varten. Jos kämppä löhtee alta ja täytät kriteerit niin stadin kämpän saa todella nopeasti. Veikkaan että sama pätee Turkuun.
Eipä muuten ole ja toi koskee vain lapsiperheitä että saisi kämpän heti.Ne on myös majoittaneet noita mamu perheitä forenomin yksiöihin kunnan rahoilla.

JP73

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 973
 • Liked: 457
 • Nuivana syntynyt
Lähiömainos on laitettu painoon jo hyvissä ajoin ennen syyskuun kaupunginosaviikkoa.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201807272201099636_u0.shtml

Lainaus
Turun Varissuo tunnettiin 90-luvulla kuolemaan johtaneista väkivaltateoista ja nyt suuresta ulkomaalaistaustaisten osuudesta. 8 600 asukkaan lähiössä kaikki tuntevat kaikki.

    Varissuo on kaupunginosa Turun itäosassa.
    Kaupunginosan asukkaista 47 prosenttia puhui äidinkielenään jotakin muuta kieltä kuin suomea tai ruotsia. Yhtä suurta osuutta ei tiettävästi löydy muiden kaupunkien asuinalueista.
    Iltalehti vietti päivän Varissuolla ja selvitti, kuinka pahamaineinen alue lopulta on.


Pyhä Olavi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 514
 • Liked: 456
Varissuolla maksaa kerrostaloasunto noin 1 000 + euroa neliö, viiden kilometrin päässä Littoisissa 2 500 + euroa neliö. Selvästi näkee, että ihmiset haluavat asua monikulttuurisessa yhteisössä, eikä missään monokulttuurin myrkyttämässä kylässä.

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 917
 • Liked: 9464
Lainaus
Turun pahamaineiseksi leimattu maahanmuuttajalähiö ei olekaan niin hurja kuin on luultu - IL tutustui kulmiin päivän ajan
.....................
Iltalehti vietti päivän Varissuolla ja selvitti, kuinka pahamaineinen alue lopulta on.

 :roll:

Kun valhemediassa rupeaa esiintymään noinkin räikeää propagandaa, niin kyllähän kaikki tietävät, mitä se tarkoittaa: alue on todellisuudessa jo semi-sotatanner. No-go-zone, johon eivät edes hälytysajoneuvot mene ilman saattuetta. Kaupunginosa, jossa kukaan ei käy rehellisissä palkkatöissä.

Onnea Turku. Sitä saa mitä tilaa.
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

Hiilivety

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 538
 • Liked: 655
Lainaus
Iltalehti vietti päivän Varissuolla ja selvitti, kuinka pahamaineinen alue lopulta on.

Höh, olisi kannattanut selvittää kuinka paha alue on. Maine kyllä oli tiedossa jo etukäteen.
Hiilivety 2,0. Kirjoitukset vuodelta 2018 ovat päivittämättömän Hiilivety 1,0:n kirjoittamia.

Pyhä Olavi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 514
 • Liked: 456
Autopaloja ja poliisin kivityksiä odotellessa.

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 839
 • Liked: 7405
Lähiömainos on laitettu painoon jo hyvissä ajoin ennen syyskuun kaupunginosaviikkoa.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201807272201099636_u0.shtml

Lainaus
Turun Varissuo tunnettiin 90-luvulla kuolemaan johtaneista väkivaltateoista ja nyt suuresta ulkomaalaistaustaisten osuudesta. 8 600 asukkaan lähiössä kaikki tuntevat kaikki.

    Varissuo on kaupunginosa Turun itäosassa.
    Kaupunginosan asukkaista 47 prosenttia puhui äidinkielenään jotakin muuta kieltä kuin suomea tai ruotsia. Yhtä suurta osuutta ei tiettävästi löydy muiden kaupunkien asuinalueista.
    Iltalehti vietti päivän Varissuolla ja selvitti, kuinka pahamaineinen alue lopulta on.

Maahanmuuttajien nimiä on tuotu tuossa jutussa tuotu esiin varsin vähän.  Fiksua siinä mielessä, ettei unohtamaton Internet viittaa juttuun siinä vaiheessa, jos ja kun nimet tulevat esiin jatkossa rikosuutisoinnin yhteydessä.  Esimerkiksi tässä Ylen 2013 pätkässä ainakin kaksi nimettyä mamua esiintyy jatkossa rikosuutiissa tekijöinä:

https://yle.fi/uutiset/3-6811123

http://www.jlokka.fi/2013/04/rasismi-hellittaa-vahaksi-aikaa.html

https://www.youtube.com/watch?v=GYb38KC8tLg

JP73

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 973
 • Liked: 457
 • Nuivana syntynyt
Sama lähiökatsaus Varissuosta jatkuu tuossa yksityiskohtaisemmin.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201807272201099639_u0.shtml

Lainaus
Sosiaalisten verkostojen merkitystä voisi painottaa yhteiskunnallisessa keskustelussa enemmänkin, mutta eriytyminen ei yleensä ole tavoiteltava asia, tutkijat katsovat.

    Iltalehti vietti päivän Turun Varissuolla, jossa asuu runsaasti maahanmuuttajia.
    Alueen asukkaita suuri maahanmuuttajien määrä ei haittaa.
    Suomessa pyritään siihen, että esimerkiksi koulutus- ja tulotasoltaan tai syntyperältään erilaiset ihmiset asuisivat samoilla asuinalueilla.
Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 120
 • Liked: 29591
 • Wutbürger und Denialist
Lainaus
- Irakissa on sota. Ei ole vettä, ei ole sähköä, ei ole sairaalaa. Kaikki asiat ovat ongelmia, hän sanoo.

Yksikään näistä mainituista ei ole turvapaikan antoperuste - ei edes oleskeluluvan. Mutta niin vain sai tämäkin rikkaus ilmaisen elämän.

Viljami

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 557
 • Liked: 4624
 • Uuvattivastainen
^Kiteytyyhän tuohon lauseeseen tahattomasti myös palleroiden kyvyttömyys luoda edes jonkinlainen toimiva yhteiskuntajärjestelmä. Lähi-idässä ja Afrikassa suurelta osin sama meininki. Minkäänlaisia näyttöjä alkeellisestakaan sivistyksestä ei ole länsimaisella mittapuulla, mutta arvolipilaarien mielestä meillä on heiltä paljon opittavaa.  No, jos otamme heistä opiksemme, niin kohta täälläkin kuollaan joukoittain nälkään ja pakkaseen.
"Turvapaikanhakijoiden joukossa ensin oli paljon korkeasti koulutettuja, ei ollut, paljon atk-ammattilaisia, ei ollut, paljon sitä sun tätä, mutta kun ei vaan ole ollut." - ämpee

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 034
 • Liked: 41762
 • Ilon ja toivon admin
Onko mikään ihme, että joku matuvaltuutettu puolustelee "paperittomien" salamajoitusta, kun nämä ovat todennäköisesti hänen uskonveljiään?

Kyseessä on muuten vuoden 2016 uusturkulainen, joka on saanut ehdollisen vankeustuomion Kelan tukiin liittyvästä petoksesta: https://hommaforum.org/index.php/topic,514.msg2737569.html#msg2737569

https://www.turkulainen.fi/artikkeli/690905-kaupunginvaltuutettu-berhan-ahmadi-tyrmaa-maahanmuuttokritiikin-perussuomalaisten (1.8.2018)

Lainaus
Kaupunginvaltuutettu Berhan Ahmadi tyrmää maahanmuuttokritiikin: "Perussuomalaisten linjat eivät ole järjenmukaisia"

Kaupunginvaltuutettu Berhan Ahmadi (sd.) pitää hyvänä asiana, että SPR järjestää paperittomille turvapaikanhakijoille hätämajoitusta Turussa.

– On hyvä, että he ovat jossain. Toinen vaihtoehto olisi, että he vaeltaisivat täällä ympäriinsä. Kolmas vaihtoehto on Halla-ahon esittämät suljetut pakolaiskeskukset. Halutaanko me tehdä Suomesta sellainen maa, jossa ihmisiä suljetaan keskuksiin? Ahmadi kysyy.

Turussa hätämajoitusta järjestetään ainakin tämän vuoden loppuun saakka. Ahmadi pitää tärkeänä, että hätämajoitusta jatketaan sen jälkeenkin.

– Se on kaikkien etu, että paperittomista pidetään huolta siihen saakka, kunnes tilanne on selvä ja tiedetään, joutuvatko he palaamaan kotimaahansa vai eivät. Ei hätämajoitusta voida kieltää.

Perussuomalaiset ovat arvostelleet SPR:n lähettämää kirjettä kerrostalon asukkaille, jossa kehotetaan olemaan kertomatta hätämajoituksen järjestämisestä kellekään. Ahmadi on siinä samaa mieltä, että viestin sisällön olisi voinut laatia huolellisemmin.

Maahanmuutossa Ahmadi korostaa yhteiskuntaan sopeuttamisen merkitystä. Hänen mukaansa kaikki työtä tekevät ja yhteiskuntaan sopeutumishaluiset maahanmuuttajat ovat Suomeen tervetulleita. Hän ei ymmärrä maahanmuuttajiin kohdistuvaa vihamielisyyttä, jota esiintyy tietyissä piireissä.

Turussa maahanmuuttajataustaiset pizzeriayrittäjät ovat joutuneet viime aikoina ikkunarikkomisaallon kohteeksi. Ahmadi on huolissaan ilmiöstä.

– Nämä maahanmuuttajat ovat tulleet tekemään Suomeen töitä, ja sitten tämä on heidän saamansa kohtelu. Edistääkö tämä yhteiskuntaan sopeutumista? Ahmadi kysyy.

(...)

Perussuomalaisilta ja muilta maahanmuuttokriitikoilta Ahmadi toivoisi pitkäkatseisuutta. Hänen mukaansa perussuomalaisten ratkaisut maahanmuuttoon ovat varsin lyhytnäköisiä.

– Ymmärrän perussuomalaisten huolia maahanmuutosta ja turvallisuusasioista. Toivottavasti olen väärässä, mutta heidän linjansa eivät kuulosta järjenmukaisilta. Suosittelen heitä miettimään pitkän tähtäimen linjoja ja Suomen etua.

– Me tarvitaan joka tapauksessa työperäistä maahanmuuttoa. Suomalaisten syntyvyys on jatkuvassa laskussa ja jonkun on sitä paikkaa täytettävä. Eikö se ole hyvä, että maahanmuuttajat tekevät töitä?

Ahmadi kertoo olevansa valmis dialogiin maahanmuuttokriitikoiden kanssa.

– Mennään kahville ja keskustellaan asioista. Vaikka ei lopuksi päästäisi yhteiseen mielipiteeseen, ollaan ainakin keskusteltu.
Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 917
 • Liked: 9464
Vs: Turku: SPR majoittaa "paperittomia" kerrostaloon...
« Vastaus #178 : 01.08.2018, 20:02:59 »
Lainaus käyttäjältä: Ahmad Ahne
– On hyvä, että he ovat jossain. Toinen vaihtoehto olisi, että he vaeltaisivat täällä ympäriinsä. Kolmas vaihtoehto on Halla-ahon esittämät suljetut pakolaiskeskukset. Halutaanko me tehdä Suomesta sellainen maa, jossa ihmisiä suljetaan keskuksiin? Ahmadi kysyy.

Halutaan. Tai tarkemmin: rikollisia aineksia suljetaan nytkin "keskuksiin", joten mikä tarkkaan ottaen oli pointti tässä?

Lainaus käyttäjältä: Ahmad Ahne
– Se on kaikkien etu, että paperittomista pidetään huolta siihen saakka, kunnes tilanne on selvä ja tiedetään, joutuvatko he palaamaan kotimaahansa vai eivät1. Ei hätämajoitusta voida kieltää2.

1Paperittomien kohdalla tilanne ON selvä: ne ovat paperittomia juuri siksi, koska heidät on jo moneen kertaan todettu sosiaaliturvaturisteiksi, huijareiksi, jotka joutuvat ja joutavat palaamaan kotimaahansa.

2Hätämajoitus voidaan aivan hyvin kieltää ja vähintäänkin voidaan jäädyttää kaikki rahoitus tahoilta, jotka sitä harrastavat. Rupeaa spärräkin nuivistumaan kummasti, kun ei puoluekirjajohtajien hulppeisiin palkkoihin enää olekaan rahaa tilillä.

Lainaus käyttäjältä: Ahmad Ahne
Maahanmuutossa Ahmadi korostaa yhteiskuntaan sopeuttamisen merkitystä. Hänen mukaansa kaikki työtä tekevät ja yhteiskuntaan sopeutumishaluiset maahanmuuttajat ovat Suomeen tervetulleita. Hän ei ymmärrä maahanmuuttajiin kohdistuvaa vihamielisyyttä, jota esiintyy tietyissä piireissä.

Nykyiset paperittomat tulivat maahan valehtelemaan turvapaikan tarpeestaan, eivät työperustaisesti. Ja mitkäs olivatkaan Irak-Afganistan-Somalia-akselin työllistymisprosentit? Yrittääkö Ahmad tässä nyt sanoa, että suurin osa (mm.) siitä sakista joutaa laittaa kotimatkalle, työllistymis/työttömyysprosenttien luvuilla? Käy minulle. Mutta sitten suoraan pihalle, käymättä minkään "paperittomien" hätämajoituksen kautta.

Hyvinkös se Turun puukottaja oli muuten työllistynyt ja sopeutunut yhteiskuntaan?

Lainaus käyttäjältä: Ahmad Ahne
– Me tarvitaan joka tapauksessa työperäistä maahanmuuttoa. Suomalaisten syntyvyys on jatkuvassa laskussa ja jonkun on sitä paikkaa täytettävä. Eikö se ole hyvä, että maahanmuuttajat tekevät töitä?

Edelleenkin Ahmad, kts. esimerkiksi Irak-Afganistan-Somalia-akselin työllistymisprosentit. Suomi tarvitsee nykyisen kaltaista "työperäistä" maahanmuuttoa tasan yhtä paljon kuin ihminen tarvitsee paisetta aivoihin.

Ahmadin teesit siis kiteytettynä ovat: tarvitsemme työperäistä maahanmuuttoa, saamme ei-työperäistä maahanmuuttoa ja turvapaikan tarpeestaan valehtelevia ketkuja ja rikollisia (joita emme tarvitse yksikään maa ei tarvitse), mutta silti kaikkien pitää saada jäädä, eikä ketään saa karkottaa.

Timanttista tajunnanvirtaa, Ahmad.  :facepalm:

edit:boldaus+pikku muokkauksia
« Viimeksi muokattu: 02.08.2018, 08:45:33 kirjoittanut MiljonääriPlayboy »
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

pienivalkeapupu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 274
 • Liked: 1419
 • Pupu nimeltä Winston
^ Mamusos demokraatti kritisoi persuja rajat kiinni (ns) politiikasta. Oi miten omaperäistä - mamu plus alkuperäinen ajattelu = syntax error.
Köyhä ja kipeä. Kumpikin on parempi.

Jos jo pelkkä sukkiesi värisävy saa mielesi levottomaksi, soita psykiatrille!