Kirjoittaja Aihe: Turku: SPR majoittaa "paperittomia" kerrostaloon ja pyytää asukkaita vaikenemaan  (Luettu 14563 kertaa)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 18 311
 • Liked: 35838
 • Ilon ja toivon admin
https://www.turkulainen.fi/artikkeli/686007-varsinais-suomen-ps-nuoret-turun-kaupungin-on-lopetettava-laittomasti-maassa (11.7.2018)

Lainaus
Varsinais-Suomen PS-nuoret: Turun kaupungin on lopetettava laittomasti maassa olevien piilottelu

Varsinais-Suomen Perussuomalaiset Nuoret ry vaatii Turun kaupunkia lopettamaan laittomasti maassa oleskelevien piilottelun. Turun sosiaali- ja terveyslautakunnassa hyväksyttiin toukokuussa puitesopimus, joka sallii laittomien siirtolaisten majoituspalvelut ulkoistettavaksi Suomen Punaiselle Ristille.

Viime päivinä on tullut ilmi, että SPR:n Varsinais-Suomen piiri on järjestänyt hätämajoitusta erään kerrostalon tiloissa ja pyytänyt naapureita vaikenemaan asiasta.

Yhdistys tyrmää sekä laittomasti maassa oleskelevien piilottelun että asiaa koskevat salailuyritykset täysin vastuuttomina ja tuomittavina.

– On järkyttävää, että Turun kaupunki järjestää majoituksen laittomasti maassa oleville ja vielä ilman minkäänlaisia turvallisuussuunnitelmia tai muita elintärkeitä selvityksiä. Olemme erittäin pettyneitä kaupungin toimintaan. Tämä peli ei vetele, toteaa Turun nuorisolautakunnan jäsen Toni Saarinen.

– Punaisen Ristin muuttuminen massasiirtolaisuutta ja ihmissalakuljetusta ylläpitäväksi poliittiseksi toimijaksi on itsessään ollut nähdäksemme puistattavaa seurattavaa. Erityisen absurdiksi tämän toiminnan tekee sen konkretisoituminen laittomien siirtolaisten asuttamisena yleisessä asuinrakennuksessa naapureiden turvallisuudesta piittaamatta, jatkaa Turun monikulttuurisuusneuvoston jäsen Henri Hautamäki.

Erittäin vastenmieliseksi yhdistys kokee sen, että näin toimitaan kaupungissa, jossa laittomasti maassa oleskeleva islamisti suoritti viime vuonna terrori-iskun. Lisäksi kaupunki hankaloittaa jo ylityöllistetyn virkavallan toimintaa entisestään kannustamalla lainvastaiseen toimintaan.

Yhdistys vaatii laittomien siirtolaisten asuttamistoiminnan välitöntä keskeyttämistä sekä Turun kaupungin että Suomen Punaisen Ristin toimesta, sekä valtiovallalta vastaavan toiminnan kriminalisointia viipymättä.
Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 9 206
 • Liked: 33791
 • Saatanalliset säkeet Tervetuloa!
Hyvää settiä Varsinais-Suomen PS-nuorilta. Tämä keissi on juuri niitä täkyjä, joihin on puututtava isolla haloolla ja saada ihmiset ymmärtämään millaista peliä maassa pelataan, keiden toimesta ja keiden  siunauksella.

Asiaa täytyy pitää esillä niin kauan, että tällaiseen hulluuteen saadaan stoppi. Valtiolliset päättäjämme tulee nähdä kiemurtelemassa selityksineen tapauksen johdosta. Ehkäpä kansalaiset alkavat hiljalleen tajuamaan, keiden puolta tässä maassa nykyään oikein pidetään ja keiden rahoilla.

Hyvä PS-nuoret!
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 772
 • Liked: 26043
 • Öyh
Suomessa on paljon asunnottomia suomalaisia ja tämän asia ei näytä SPR ja monikulttuuripiirejä kiinnostavan laisinkaan. Sen sijaan kiinnostaa järjestää asuntoja ja palveluja laittomasti maassa oleville muukalaisille. Se on sitä vallanpuolueiden uljaan uuden maailman arvopohjaa se.   

SPR:n osalta kyse ei ole mistään arvopohjasta, vaan erittäin tuottoisasta bisneksestä.

pekka2409

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 254
 • Liked: 296
Suomessa on paljon asunnottomia suomalaisia ja tämän asia ei näytä SPR ja monikulttuuripiirejä kiinnostavan laisinkaan. Sen sijaan kiinnostaa järjestää asuntoja ja palveluja laittomasti maassa oleville muukalaisille. Se on sitä vallanpuolueiden uljaan uuden maailman arvopohjaa se.   

Tulee mieleen se kohdaltani viimeinen kerta, kun olin missään tekemisissä Vihreän puolueen kanssa kymmenen vuotta sitten. Silloin eräs vihreiden kellokas vastasi esittämiini nuorten suomalaisten asuntohuoliin ja pienten vuokra-asuntojen riittämättömyyteen jäätävällä tavalla: " Suomalaiset nuoret mitään kunnallisia vuokra-asuntoja tarvitse, heillä on varaa ostaa oma asunto, tai vuokrata vapailta markkinoilta. Julkinen vuokra-asuntotuotanto pitää suunnata maahanmuuttajien tarpeita varten."
Kerran vielä. Suomalaisen asunnottoman yösijaa ei maksa kukaan, miksi spr ottaisi suomalaisen asunnottoman asiat omikseen.Spr tekee bisnestä ei hyväntekeväisyyttä.

Alligaattori

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 136
 • Liked: 1669
Hyvää settiä Varsinais-Suomen PS-nuorilta.
Olisi tuohon tiedotteeseen voinut mahduttaa miten kaupungissa asunnottomien määrä on lisääntynyt samaan aikaan kun rikkauksia on haalittu. Persut tietty varsin oikeistolaisia, ei sillä että vasemmistolaisetkaan asunnottomista välittäisi, matuja haalivat ja suomalaisia pihalle omasta kaupungistaan laittavat. Helsingissähän tilanne onkin pitkään ollut että siellä syntyneen on usein muutettava muualle asumaan jollei parempipalkkaisia töitä ole.
Turkua mainostivat joitain vuosia sitten jotta siellä on hyvin tarjolla asuntoja. Lienee aika pitkälti matutuksen ansiota ettei enää ole.
Suomessa on paljon asunnottomia suomalaisia ja tämän asia ei näytä SPR ja monikulttuuripiirejä kiinnostavan laisinkaan. Sen sijaan kiinnostaa järjestää asuntoja ja palveluja laittomasti maassa oleville muukalaisille. Se on sitä vallanpuolueiden uljaan uuden maailman arvopohjaa se.   
SPR:n osalta kyse ei ole mistään arvopohjasta, vaan erittäin tuottoisasta bisneksestä.
Samaa bisnestä ne voisi tehdä suomalaisillakin, kuten muka-kristilliset säätiöt tekevät, kun järkkäävät täysin toimintakykyisille palveluasuntoja joista saavat kaikenmoisia tukia ja kunnilta ilmaistyövoimia - valvomaan väkeä joka ei mitään valvontaa tarvisi, vaan normaalin asunnon, mikä olisi paljon halvempaakin. (Eli nämä sellaisia jotka ei normaalia asuntoa voi vuokrata kun luottotiedot menneet tms., joitain vuosia sittenhän niitä ei vuokranantajat tarkastaneet kuten nykyään tekevät. Toki esim. vammaiset tarvitsee apua, mutta noissa kun pitävät sellaisiakin jotka tarvisi vain sen tavallisen asunnon.)
Kerran vielä. Suomalaisen asunnottoman yösijaa ei maksa kukaan, miksi spr ottaisi suomalaisen asunnottoman asiat omikseen.Spr tekee bisnestä ei hyväntekeväisyyttä.
Nämä muut järjestöt tekevät niin että laittavat esim. raittiin keskustelemaan pienryhmissä päihteitten käytöstään (ihan oikeasti, tuttava semmoisessa kävi) kun asuttavat, en kyllä muista enää järjestön nimeä, rahankäytössä sillä kyllä ongelmia oli kun keskipalkkaisista töistä joutui työttömäksi eikä osannut luopua autosta jne, mutta olihan ne päihdekeskustelut pikkanen ylilyönti.
Kuntien taasen pitäisi asunnottomalle maksaa takuuvuokrakin, mutta eihän ne lakia noudata. Taisi muuttua kelalle joiltain osin, ehkä toimii paremmin mutta esim. tuo että turussa asunnottomien määrä lisääntynyt ei sitä kyllä sano että parantunut olisi. Ennen näitten kanssa tuli joskus juteltua kun yötöissä olin ja kuntien touhun osalta sanoisin että kirveelle olisi töitä.

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 400
 • Liked: 1534
 • Sus siunatkoon
SPR:n osalta kyse ei ole mistään arvopohjasta, vaan erittäin tuottoisasta bisneksestä.

Arvopohja se on vero- ja julkinen velkarahoituksella tuottoisan bisneksen tekeminen. Tulee mieleen eräs nimeltä mainitsematon pääministeri, "paskalait" jne.. Ilmeisesti arvopohjan mukainen bisnes on niin hyvää, että sitä pian luvassa paljon lisää - sotessa.

Sanalla sanoen tässä Turun laittomien maassaolijoiden majoitustapauksessa on kyse suomalaisesta kotikutoisesta korruptiosta. Korruptoituneisuus on saanut jaloista arvoista jaloimman - ihmisarvon ja humanitaarisuuden. Kuka voi tai uskaltaa vastustaa?
"Tätäkö suomalaiset haluavat? Vai olisiko aika äänestyspäätöksellä seuraavissa vaaleissa laittaa muutos vauhtiin meilläkin?" -- jäsen Vellamo

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 3 218
 • Liked: 11434
 • antikomintern
Suomen Uutiset valottaa Turun kaupungin päätöksentekoa tässä laittomasti maassa oleskelevien piilottelussa kerrostaloasuntoon, josta kaupunki maksaa Suomen Punaiselle Ristille. "Hätämajoitus" vai hyötypalautus? Ja jos ei suostu hyötypalaamaan, niin voisiko siihen motivoida luonnonhelmaan järjestetyllä ympärivuotisella kesäleirimajoituksella ikävän ja salaisen lähiöbetonikuutioasumisen sijaan ja pitää tämän joukon samalla erossa laillisesti maassa oleskelevista?

Yksikään turkulainen asunnoton ei jäänyt asunnottomaksi tämän "hätämajoitusasunnon" yömajakäytön vuoksi – kuinka ihmeessä ei?

koko juttu: https://www.suomenuutiset.fi/nain-paatos-laittomien-maassa-oleskelevien-piilottelusta-sprn-avustuksella-syntyi-turun-sotelautakunnassa-ei-ole-vaikeaa-arvata-ketka-ainoana-asiaa-vastustivat/

Lainaus käyttäjältä: Suomen Uutiset
Näin päätös laittomien maassa oleskelevien piilottelusta SPR:n avustuksella syntyi Turun sotelautakunnassa – ei ole vaikea arvata, ketkä ainoana asiaa vastustivat (13.7.2018)

Laittomasti maassa oleskelevien hätämajoituspalvelut nousivat keskusteluun, kun sosiaalisessa mediassa alkoi kiertää kuva Suomen Punaisen Ristin allekirjoittamasta kirjeestä. Kirje oli lähetetty Varissuolla sijaitsevan kerrostalon asukkaille arviolta kesäkuun puolivälissä ja siinä pyydettiin asukkaita pitämään hätämajoituspaikka salassa turvallisuussyihin vedoten. Mutta miten koko sotku oikein sai alkunsa?

SPR:n Varsinais-Suomen piiri ei toimi hätämajoituspalveluiden järjestämisessä yksin. Se on solminut Turun kaupungin kanssa puitesopimuksen kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden hätämajoituspalveluiden tuottamisesta ajalle 1.6. – 31.12.2018. Päätös syntyi Turun sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksessa 16. toukokuuta. SPR esitti palveluiden järjestämisen hinnaksi 128 500 euroa.

Aikaisemmin Turun kaupunki ja SPR:n Varsinais-Suomen piiri ovat tehneet yhteistyötä turvapaikanhakijoiden hätämajoituksen järjestämisessä vuosina 2015-2016. Päätös ulkoistaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden ja siten laittomasti maassa oleskelevien hätämajoituspalvelut SPR:n hoidettavaksi on kuitenkin ensimmäinen laatuaan Turussa. Esitys nostettiin ensi kertaa esille Turun sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksessa 25. huhtikuuta.

Päätösesitys oli hyvin ylimalkainen. Esityksessä ei ollut kustannusarviota, eikä mistään paikasta ollut puhetta. Lautakunnalta haettiin lupaa vain SPR:n kanssa tehtävän puitesopimuksen tekemiseen, kertoo Turun sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen Pirjo Lampi (ps.).

– Olin jo silloin koko asiaa vastaan – PS:n linjahan on tässä aivan selvä. Me emme hyväksy laittomasti maassa olevien palveluiden laajentamista.

Esityksessä ei ollut edes kustannusarviota, joten Lampi sai asian yksimielisesti uudelleen valmisteltavaksi.

Kustannusarvio esitettiin seuraavassa kokouksessa 16. toukokuuta. Samalla kerrottiin, että Varissuolta on vapautunut TVT:ltä tähän tarkoitukseen asunto, joka on ollut aikaisemmin jonkin yhdistyksen käytössä. Turun sosiaali- ja terveyslautakunnan saamien tietojen mukaan kukaan vuokra-asuntoa jonottava yksityishenkilö ei siis jäänyt hätämajoituksen järjestämisen vuoksi ilman asuntoa.

Pirjo Lampi teki muutosehdotuksen, jossa hän esitti, ettei lautakunta hyväksyisi päätöstä ennen kuin toiminnasta esitetään tarkempi toimintasuunnitelma. Esitys hylättiin kannattamattomana ja pohjaesitys hyväksyttiin siten, että ainoastaan perussuomalaisten edustaja vastusti sitä. Lampi jätti asiasta eriävän mielipiteen sekä selvityspyynnön.

(...)

Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

nutsy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 726
 • Liked: 1502
 • ihminen
Turun PS varavaltuutetun Pirjo Lammen US bloggaus aiheesta,

Lainaus
Paperittomien Turun hätämajoituksesta nousi somekohu

(...)

Päätösehdotus oli pyynnöstäni 25.4. kokouksessa lähetetty uudelleen valmisteluun yksimielisesti. Tuolloin ei päätösehdotuksessa ollut edes kustannusarviota. Tuntui siltä, että SPR:n kanssa tehtävä puitesopimus oli tuotu kiireellä lautakunnan hyväksyttäväksi.

Päätöskokoukseen tuotu kustannusarvio oli 128 500 euroa vuoden loppuun asti. (...)

Esitin muutosehdotusta, jossa olisin halunnut, että meille olisi tuotu tiedoksi jonkin näköinen toimintasuunnitelma. Siinä olisi tuotu esiin, miten turvallisuus asunnossa taataan ja montako henkilöä sinne voidaan majoittaa samanaikaisesti ja miten lautakuntaa pidetään ajan tasalla tästä toiminnasta. STM:n mukaan valtio ei erikseen korvaa kunnille laittomasti maassa olevien henkilöiden sosiaalipalveluja. Muita puolueita nämä asiat eivät huolestuttaneet ja niinpä esitys hyväksyttiin. Itselleni jäi vain mahdollisuus eriävän mielipiteen jättämiseen.

 (...) Jätin asiasta vielä lautakunnalle selvityspyynnön, johon odotan vastausta seuraavassa lautakunnan kokouksessa. Odotan nyt lisäksi selvitystä siitä miksi lautakunnan jäsenille ei ole kerrottu, että naapureita aiotaan kehottaa vaikenemaan asiasta.

(...)

Ihmettelen myös Turun kaupungin viestintäjohtajan Saara Malilan kommenttia Iltalehdelle siitä, että naapureitten tiedottamisesta sovittiin yhteistyössä kaupungin, poliisin ja SPR:n kanssa. Ei ainakaan lautakunnan jäseniä tästä asiasta informoitu. Siis kuka tai mikä taho on nyt tässä tapauksessa Turun kaupunki? (...)  Ilmeisesti lautakunnan jäsenillekään ei haluttu kertoa. (...) Miten lautakunnan jäsenenä voi tehdä päätöksiä asioista, joista osa tiedoista kenties salataan. Eri asia on sitten ne asiat, jotka käsitelläänkin salaisina. Miksi julkisin varoin ylläpidettävää toimintaa pitää salata?

(...)

Koko blogi -> http://pirjolampi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258501-paperittomien-turun-hatamajoituksesta-nousi-somekohu

"Jokainen yhteiskunta ja kulttuuri on tietynlaisten ihmisten tuottama ja ylläpitämä."
      \
        :)

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 222
 • Liked: 3783
 • Puolen tunnin tuska, puolen vuoden nautinto
Ympäri somea kiersi eilen kuva lapusta, jonka väitetään olevan SPR:n tuotoksia.

Ei millään hyvällä, Pirjo Lampi, mutta tiesit tämän asian jo huhtikuussa. WTF?
Lounais-Suomen poliisilaitos tiedottaa, että Salon suunnalla on parkkipaikoilla havaittu erikoista, keväistä toimintaa.