UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2018-07-19 EU-komissio nosti syytteet Unkaria vastaan tp-hakijoiden kohtelun takia  (Luettu 5583 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 043
 • Liked: 62498
Pääkirjoituksessa on kyse eri EU-prosessista, mutta taustat ovat samat vanhat. Unkarin on alistuttava.

Helsingin Sanomat: Unkarille ei ehkä voi mitään, mutta pakko oli puuttua 14.9.2018

Lainaus käyttäjältä: HS 14.9.2018
EUROOPAN UNIONIN yhteistyön perusongelmaksi on noussut viime vuosina, että siitä on hyvin vaikeaa ulosmitata poliittista etua sellaisella aika­välillä, jolla on politiikan tekijöiden kannalta jotain merkitystä.

Kotimaisilla ja populistisilla teemoilla saa suuremman poliittisen pääoman – ­jota taas voi käyttää omaksi edukseen.

Unkarin pääministeri Viktor Orbán ­kävi tiistaina EU-parlamentin kuultavana. Parlamenttia ja monia EU-kumppaneita huolestuttaa se, että Orbán poikkeaa hyvistä hallintokäytännöistä ja eurooppa­laisen demokratian ihanteista ajaakseen omaa etuaan. Oikeuslaitos on viety lähemmäs poliittista ohjausta. Samoin on käynyt koulutukselle, kulttuurille ja tiedonvälitykselle. Unkari ei ole osallistunut maahanmuuton taakan jakamiseen mitenkään, ja maassa julistettiin paperittomien pakolaisten auttaminen rikokseksi.

En ole tutustunut EU-raporttiin, mutta jossain todettiin, että raportissa lueteltujen kymmenien Unkarin syntien joukossa ei ole sitä ilmeisintä, komissiota raivostuttanutta ja tässäkin mainittua, että Unkari kieltäytyi EU:n turvapaikanhakijasiirroista.

Unkari kieltäytyi siirroista, mutta ei pidä paikkaansa, että se olisi kieltäytynyt "maahanmuuton taakan jakamisesta". Unkari on luvannut taloudellista apua muihin EU-maihin, joihin tulee paljon turvapaikanhakijoita, ja lähettänyt joukkoja auttamaan toisten maiden rajavalvonnassa. Sitä paitsi Unkari kieltäytyi turvapaikanhakijasiirroista jo ensimmäisellä siirtokierroksella, kun se oli tilanteessa, jossa turvapaikanhakijoita olisi siirretty sen alueelta muihin EU-maihin.

Ja mitä ihmettä ovat "paperittomat pakolaiset"? On turvapaikanhakijoita, turvapaikan saaneita pakolaisia ja sitten laittomia siirtolaisia. Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimittaja viittaa "paperittomilla pakolaisilla" laittomiin siirtolaisiin, jotka eivät ole hakeneet turvapaikkaa Unkarista, vaan ovat tulleet rajan yli laittomasti päästäkseen Unkarin kautta muualle Eurooppaan. Se on rikos, ja siinä rikoksessa auttaminen on syystäkin rikos.   

Unkarilla ei ole velvollisuutta päästää laittomia siirtolaisia alueelleen vaan päinvastoin velvollisuus suojella Unkarin rajoja ja samalla EU:n ulkorajoja laittomilta siirtolaisilta. Turvapaikkaa haetaan rajalta, ei rajan takaa. Olisi hullua (ja meillähän se on arkipäivää), että katsottaisiin sormien läpi laittomien siirtolaisten auttamista ja laittomien tulijavirtojen edistämistä.

Lainaus käyttäjältä: HS 14.9.2018
Orbánin esiintyminen EU-parlamentin edessä oli suunnattu juuri sille kotimaiselle yleisölle, jota Orbán tarvitsee enemmän kuin eurooppalaista hyväksyntää. Hänen mukaansa kyse on hyökkäyksestä Unkaria vastaan ja kiristyksestä.

Juuri kiristyksestä on kyse, kun EU valmistautuu muuttamaan päätöksentekoa niin, että Unkari voitaisiin pakottaa polvilleen miljardien eurojen jättisanktioilla, mikäli se ei taivu EU:n vaatimiin pakolaissiirtoihin ja kaikkeen muuhunkin, mitä EU keksii haluta. Kuten komission hyväksymään hallitukseen.

Lainaus käyttäjältä: HS 14.9.2018
Orbánin taktiikka on sekoitus puolustusta ja vastahyökkäystä. Jos Orbán maalaa EU:n vaatimukset hyökkäyksiksi Unkaria vastaan, kotimainen äänestäjäkunta kerääntyy entistä tiiviimmin hänen suojakseen. Orbán tiesi myös, että vahvimmat sanktiot äänioikeuden menetyksineen vaativat EU-jäsenmaiden yksi­mieli­syyttä. Sitä tuskin tulee. Esimerkiksi Puola kaipaa omien mahdollisten sank­tioidensa torppaamiseen Unkaria.

Tämä kaikki on ollut tiedossa. Silti EU:n piti järjestää tällainen arvoton näytelmä.

Lainaus käyttäjältä: HS 14.9.2018
EUROOPAN PARLAMENTTI päätti keskiviikkona viedä Unkarin rankaisemista eteenpäin. Pienikin myönnytys Orbánilta olisi johtanut ehkä toiseen lopputulokseen, mutta se olisi näyttänyt pahalta kotimaassa – ja kotimaan yleisöhän on hänelle tärkein.

Raportti syytti vaikka mistä, mutta siinä ei tiettävästi vaadittu Unkarilta mitään konkreettista. Tämäkin oli harkittua. Vaikka Orbán olisi tehnyt oma-aloitteisesti myönnytyksiä, sitä ei olisi tarvinnut noteerata, jolloin hän olisi vain tullut nöyryytetyksi. Orbánille on varattu tässä näytelmässä roiston rooli, eikä siitä voi poiketa.

Lainaus käyttäjältä: HS 14.9.2018
Teki EU mitä tahansa, hyvin ei käy. Jos rangaistusprosessi ei olisi käynnistynyt, unioni olisi osoittanut avuttomuuttaan. Prosessin käynnistäminen voi johtaa tavoitteen kannalta päinvastaiseen tulokseen: Orbán vahvistuu kotimaassaan ja hänestä voi tulla näkyvä hahmo, kun maahanmuuton vastaiset ja kristillis­konservatiiviset ryhmät ja puolueet ryhmittyvät kevään EU-vaaleja varten.

Juuri näin. Sopii hyvin.

Olivat Orbánin perimmäiset motiivit millaiset tahansa, hän on väkisinkin sidottu Unkarin kansan kansallismieliseen ja maahanmuuttokriittiseen tahtoon tai hänen pelinsä on pelattu. Ei mikään hillotolppalainen.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 210
 • Liked: 14073
Jotain diktaattoria voi painostaa ulkoapäin, oman kansansa suosiosta riippuvainen poliitikko kuuntelee sitä omaa kansaansa.
€U:ssa mitä ilmeisimmin ajatellaan, että kaikkien valta on samanlaista kuin heidän omansa.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 043
 • Liked: 62498
Lainaus käyttäjältä: Kreeta Karvala
Esimerkiksi Stubbin ja kokoomuksen kanssa samassa EPP-ryhmässä oleva Unkarin pääministeri Victor Orban edustaa nationalismia, joka hyökkää myös sisältä päin EU:ta vastaan, kuten Orbanin 18 miljoonan euron tuore EU-vastainen kampanja osoittaa.
Iltalehti: Pääkirjoitus: EU:n johtoon haluava Stubb on vastaisku nationalisteille 17.10.2018

Unkari esitetään Suomessa jatkuvasti väärin perustein "EU:ta vastaan hyökkäävänä", vaikka se on ollut esittämästään kritiikistä huolimatta muuten korostetun EU-mielinen.

Esimerkiksi tuo Kreeta Karvalan mainitsema "EU-vastainen kampanja" ei kohdistu EU:ta vastaan vaan sillä puolustaudutaan muun muassa EU-parlamentin Judith Sargentinin ja Guy Verhofstadtin sekä liikemies George Sorosin syytöksiä vastaan. Unkarin mukaan maahanmuuttoa ajavan EU-parlamentin Unkarin vastaisen päätöslauselman tarkoituksena on taivuttaa Unkari hyväksymään sellainen maahanmuutto, jollaista se ei halua. Unkari on myös kyseenalastanut EU-parlamentin päätöksen laillisuuden.

Lainaus käyttäjältä: Kreeta Karvala
Monissa EU-jäsenmaissa yhä isompaa jalansijaa saavan nationalismin myötä unioni on muuttunut entistä riitaisammaksi ja päätöksentekokyvyttömäksi, ja koska yhteisiä päätöksiä ei saada aikaan, sen seurauksena myös EU:n kansainvälinen painoarvo uhkaa laskea. Tämä on huono uutinen myös Suomelle, jonka vaikuttavuus ilman EU:ta jää maailmanpolitiikassa varsin pieneksi, kun taas vahvassa EU:ssa aktiivinen Suomi voisi toimia kokoaan suurempana vaikuttajana.

Jos riitaisuus ja päätöksentekokyvyttömyys on ongelma, niin komission ei varmaan kannattaisi puskea läpi pakkoon ja "taakanjakoon" perustuvaa yhteistä turvapaikkajärjestelmää, joka tulee aiheuttamaan ei vain jäsenmaiden välisiä kiistoja vaan myös maiden sisäisiä levottomuuksia, kun haittamaahanmuuton määrä ja siihen liittyvät ongelmat kasvavat. Jäsenmaiden kannalta tulijamääriä kasvattava taakanjakojärjestelmä Pohjois-Afrikan turvapaikanhakukeskuksineen, jollaista EU:n komissio ja parlamentti sekä muun muassa sisäministeri Kai Mykkänen ja EPP:n kärkiehdokkaaksi pyrkivä Alexander Stubb ajavat, on järjetön ja vaarallinen.

Unkarilaiset ovat tehneet yksiselitteisen selväksi, että he eivät halua ottaa vastaan EU:n sinne lähettämiä siirtolaisia EU:n ulkorajamaista tai Pohjois-Afrikasta. Unkarin vastaanottoon pakottaminen ei tule johtamaan mihinkään hyvään kenellekään. Tilannetta ei paranna myöskään unkarilaisten ilmaiseman tahdon vähättely kutsumalla sitä manipuloiduksi tai epädemokraattiseksi.

Lainaus käyttäjältä: Sampo Vaarakallio
Orbán vakuutti Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu vierellään, että maiden suhteet ovat hyvät. Allianssin epäpyhyys piilee siinä, että Orbánin Unkarissa juutalaisvastaiset äänenpainot ovat viime vuosina voimistuneet.

Hallituksen omat, suursijoittaja George Sorosin vastaiset kampanjat ovat tästä hyvä esimerkki. Sorosin avointa kansalaisyhteiskuntaa ja demokratiaa tukevat hankkeet ovat olleet Orbánille punainen vaate.

Orbánin Sorosin vastaiset hyökkäykset ovat saaneet käyttövoimansa juuri juutalaisvastaisesta tunteesta. Orbánin hallitus on tarkoituksellisesti ruokkinut tuota tunnetta, koska ikivanha juutalaisvastainen kertomus myy unkarilaisen populismin markkinoilla.

Mutta on jotain, mikä yhdistää. Se on Unkarin ja Israelin jyrkkä patriotismi ja kiihkeä kansallismielisyys, jota molemmat valtiojohtajat myös tapaamisessaan korostivat.

Siksi Unkari on juutalaisvastaisista ylilyönneistään huolimatta Israelin ystävä. Omilla demokratian ja sananvapauden vastaisilla toimillaan EU:n suututtaneella Unkarilla ei juuri ole Euroopassa hyviä ystäviä, joten kansallismielinen Israel kelpaa mainiosti kaveriksi.
Yle: "Jos tahtoo padota fasismin, täytyy padota nationalismi" – historioitsija Zeev Sternhell muistuttaa Euroopan synkästä perinnöstä 18.10.2018

Toinen Suomessa käytetty narratiivi on Unkarin väitetty juutalaisvastaisuus. Muun muassa Unkarin parlamenttivaaleissa väitettiin kampanjoidun juutalaisvastaisilla teemoilla, vaikka ETYJ:in vaalitarkkailijat eivät tällaista olleet huomanneet. Tarkemmin tutkittuna väitetyt "juutalaisvastaiset ylilyönnit" ja "voimistuneet juutalaisvastaiset äänenpainot" ovatkin toimittajille sitä, että Unkarissa vastustetaan Sorosin vaikutusta eurooppalaisessa politiikassa. Jopa Unkarin hyvät Israelin suhteet selitetään tarpeen tullen sillä, että juutalainen Israel lähestyy näin kansallismielisyydessään fasismia ja natsismia.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Möhömaha

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 853
 • Liked: 2082
 • Koneinsinööri (todistusta ei jätetty Somaliaan)
Juutalaisvastaiseksi väitetty Orbán käy Jerusalemin itkumuurilla. :o

https://www.youtube.com/watch?v=UZSi4AvUAhw

Me tahdomme
The Net treats censorship as a defect and routes around it- John Gilmore

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 996
 • Liked: 4540
Tuo kesäkuussa julkaistu uhkaus oli syytekirjelmä. Komissio jatkaa seuraavaan vaiheeseen, lähettivät Unkarille perustellun lausunnon, jossa vaativat, että Unkari luopuu "Stop Soros" -laista, joka rankaisee siirtolaisten auttajia.

Komissio ei myöskään ole tyytyväinen siihen, että Unkari ei ota vastaan turvallisista maista saapuvien hakemuksia.

Komissio uhkaa viedä maan maahanmuuttolait Euroopan Unionin tuomioistuimeen kahden kuukauden kuluttua, ellei niitä muuteta.

Lainaus
Asylum: Commission takes next step in infringement procedure against Hungary for criminalising activities in support of asylum applicants

The European Commission has today decided to send a reasoned opinion to Hungary concerning legislation that criminalises activities that support asylum and residence applications and further restricts the right to request asylum.

On 19 July 2018, the Commission sent a letter of formal notice to Hungary concerning the new legislation. After analysing the reply provided by the Hungarian authorities, the Commission considers that the majority of the concerns raised have still not been addressed, in particular as regards the following points:

[...]

The Commission has therefore decided to send a reasoned opinion to Hungary – the second step in an infringement procedure for breach of EU law. The Hungarian authorities now have 2 months to respond to the Commission's concerns. Otherwise, the Commission may refer the case to the Court of Justice of the European Union.

Background

The legislation in question – referred to by the Hungarian authorities as the "Stop Soros laws" –combined with existing asylum provisions has the effect of criminalising any assistance offered by any person on behalf of organisations to people wishing to apply for asylum or for a residence permit in Hungary. The laws also include measures that restrict individual freedoms by preventing anyone who is subject to a criminal procedure from approaching the transit zones at Hungary's borders, where asylum seekers are held. Sanctions range from temporary confinement to imprisonment of up to 1 year and expulsion from the country. In addition, the new law and a constitutional amendment have introduced new grounds for declaring an asylum application non-admissible, restricting the right to asylum only to people arriving in Hungary directly from a place where their life or freedom are at risk.

The present infringement procedure comes in addition to an infringement procedure regarding Hungary's failure to comply with EU asylum and return legislation that the Commission decided to the Court of Justice of the EU on 19 July 2018.

EU-komission lehdistötiedote (24.1.2019)


Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 21 230
 • Liked: 47165
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
EU-komissio on nyt sitten viimeinkin vienyt Unkarin EU-tuomioistuimeen tämän "Stop Soros" -lakipaketin vuoksi, jonka myötä "siirtolaisten" hyysäämistä on vaikeutettu.

Lisäksi komissio ulisee "siirtolaisten" kohtelusta raja-alueiden ns. transit zoneilla.

https://www.euractiv.com/section/justice-home-affairs/news/eu-takes-hungary-to-court-over-stop-soros-migrant-law/ (25.7.2019)

Lainaus
EU takes Hungary to court over ‘Stop Soros’ migrant law

The European Union on Thursday (25 July) took Hungary to the EU’s highest court over controversial legislation against assisting migrants, known as the “Stop Soros” laws.

The European Commission, the EU’s executive arm, decided to refer Hungary to the Luxembourg-based court over “legislation that criminalises activities in support of asylum applications and further restricts the right to request asylum”, a statement said.

The commission has clashed repeatedly with Hungarian Prime Minister Viktor Orbán’s government, especially since the migration crisis of 2015.

The clashes come amid broader fears that Hungary, Poland and other eastern countries from the former Soviet bloc are turning away from the democratic values on which the EU is built.

The commission first denounced as illegal the so-called “Stop Soros” laws passed a year ago, which include a punishment of up to a year in prison for anyone assisting people to enter Hungary illegally.

The legislation was dubbed the “Stop Soros” laws after liberal US billionaire George Soros, accused by Orbán’s government of orchestrating migration to Europe.

In other action, the commission launched proceedings against Hungary over the denying of food to migrants detained in transit zones at the border with Serbia.

In a letter of formal notice to Hungary, Brussels found that the detention conditions “do not respect the material conditions” demanded by EU laws, including the bloc’s charter of fundamental rights.

Zoltán Kovács, Hungary’s chief communicator, tweeted that his country was “fully prepared” to defend the ‘Stop Soros’ legislative package and constitutional amendments.
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

n.n.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 467
 • Liked: 2004
 • nuivaantunut
The European Commission, the EU’s executive arm, decided to refer Hungary to the Luxembourg-based court over “legislation that criminalises activities in support of asylum applications and further restricts the right to request asylum”, a statement said.

The commission first denounced as illegal the so-called “Stop Soros” laws passed a year ago, which include a punishment of up to a year in prison for anyone assisting people to enter Hungary illegally.
Eli siis Unkarin toiminta julistettiin laittomaksi ja vasta sen jälkeen pyydetään tuomioistuinta arvioimaan, oliko toiminta laitonta. Sitten vielä puhutaan EU:n hallinnollisesta uskottavuudesta.
”Feminismin kemiallinen määritelmä: sama kuin linoleenihappoanionin - negatiivisesti varautunut monityydyttämätön rasvahapporadikaali.” -hikipedia

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 025
 • Liked: 32650
 • Kammottava roiskaisija
The European Commission, the EU’s executive arm, decided to refer Hungary to the Luxembourg-based court over “legislation that criminalises activities in support of asylum applications and further restricts the right to request asylum”, a statement said.

The commission first denounced as illegal the so-called “Stop Soros” laws passed a year ago, which include a punishment of up to a year in prison for anyone assisting people to enter Hungary illegally.
Eli siis Unkarin toiminta julistettiin laittomaksi ja vasta sen jälkeen pyydetään tuomioistuinta arvioimaan, oliko toiminta laitonta. Sitten vielä puhutaan EU:n hallinnollisesta uskottavuudesta.

Piti kai löytää ensin tuomioistuin, jonka päätös on halutunlainen.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 135
 • Liked: 34526
 • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
"Syyllinen on tiedossa, kutsukaa tuomion julistava tuomari sisään."

Sanonnat kehittyvät rinnakkain totalitarismin kehittymisen kanssa.
« Viimeksi muokattu: 25.07.2019, 23:37:53 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
"Arvoituksellisin kehityssuunta on länsimaiden johtajien määrätietoisuus luoda NL uudelleen Eurooppaan."
- Mikhail Gorbachev

”Mitä perverssimpää asiaa osataan suvaita, sitä enemmän suvaitsemisesta saa hyvepisteitä.”
- https://www.facebook.com/jussi.hallaaho/posts/2336133563173491

Tagit: unkari