UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Italia: Legan ja M5S:n hallitus 2018-2019, M5S:n ja PD:n hallitus 2019 ->  (Luettu 28050 kertaa)

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 670
 • Liked: 7295
Sefcovic ei taida muistaa, että hänen oma puolueensa kieltäytyi hallituksessa ollessaan islaminuskoisten vastaanottamisesta taakanjaossa. Miten se sopii EU-arvopohjaan?
Im memoriam: Tommie Lindh 2001-2020

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 205
 • Liked: 23351
 • antikomintern
Legalla ja M5S:lla on sama 62 % tässäkin, mitä oli 14.9. ketjuun laittamassani toisen firman gallupissa. Tässä on kuitenkin siihen verrattuna siirtynyt 2 prosenttiyksikköä Viiden tähden liikkeeltä Legalle.

Nyt Legalla on viime vaaleihin verrattuna jo kaksinkertainen kannatus eli vaalien 17 % on nyt gallupissa 34 %. M5S sai vaaleissa 32 % ja nyt 28 %. Yhteensä kahden puolueen hallitus on kasvattanut kannatustaan vaalien 49 %:sta 62 %:iin.


Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 205
 • Liked: 23351
 • antikomintern
Italian hallituksen uusi määräys helpottaa valepakolaisten ja rikollisten karkotuksia ja kansalaisuuden poisottamista.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005839714.html

Lainaus käyttäjältä: HS
Italian populistihallituksen uusi määräys helpottaa ”valepakolaisten” karkotuksia ja kansalaisuuden riisumista (24.9.2018)

Suosittu Lega-puolueen johtaja Matteo Salvini kertoo siirtyneensä ”sanoista tekoihin” luvattoman maahanmuuton ja rikollisuuden kitkemiseksi.

Italian nuori populistihallitus on päättänyt uusista turvallisuusmääräyksistä, joiden perusteella luvattomasti maahantulleita on helpompi karkottaa maasta. Samalla helpotetaan sääntöjä riisua ihmisiltä Italian kansalaisuus, uutistoimisto AFP kertoo.

Sisäministeri ja varapääministeri Matteo Salvini kertoi Facebook-viestissään, että hallituksessa yksimielisesti päätetty määräys on ”yksi askel turvallisemman Italian puolesta”. Hänen mukaansa lainvalvojat saavat uusia valtuuksia käydä mafiosojen ja ihmissalakuljettajien kimppuun ja nyt ”rikollisten ja valepakolaisten” karkottaminen helpottuu.

Salvini johtaa maahanmuuttovastaista Lega-puoluetta, joka oli kolmanneksi suurin puolue viime keväänä pidetyissä vaaleissa. Salvinista on kuitenkin pikaisesti tullut Italian vaikutusvaltaisin ja suosituin poliitikko.

(...)

guest12632

 • Vieras
Nyt Legalla on viime vaaleihin verrattuna jo kaksinkertainen kannatus eli vaalien 17 % on nyt gallupissa 34 %. M5S sai vaaleissa 32 % ja nyt 28 %. Yhteensä kahden puolueen hallitus on kasvattanut kannatustaan vaalien 49 %:sta 62 %:iin.

Hämmästyttäviä lukuja. Näin siinä näköjään käy kun uskaltaa laittaa oman kansan etusijalle.

guest14935

 • Vieras
Lainaus käyttäjältä: HS
Sisäministeri ja varapääministeri Matteo Salvini kertoi Facebook-viestissään, että hallituksessa yksimielisesti päätetty määräys on ”yksi askel turvallisemman Italian puolesta”.
(...)
Toivottavasti leviää Saksaan tämä kansan huomioiminen, mistä mahdollisesti sitten muuallekin.
Kunhan ensin kaikkialla muualla huomioidaan, ehkä sitten lopulta muutaman vuoden päästä myös täällä, poliitikot kyllä keksivät uusia tapoja ryöstää kansan rahoja mutta nyt on menossa myös henki, siitä kait ne innostuneet ovatkin kun samaan aikaan kaikki muutkin keinot olisi käytettävissä olleet.
Hämmästyttäviä lukuja. Näin siinä näköjään käy kun uskaltaa laittaa oman kansan etusijalle.
Jos persuilla ei olisi ollut myyrä johdossa, eiköhän tuo samoissa liikkuisi.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 364
 • Liked: 57773
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Ketjun aloitusviestissä mainittu, Legan ja M5S:n tukema ja välillä jo hylätty Marcello Foa on nyt nimitetty Italian yleisradioyhtiö RAI:n johtoon :)

Berlusconin Forza Italia vastusti Foan nimitystä aiemmin, mutta sisäministeri Salvinin kanssa käytyjen neuvottelujen jälkeen puolue teki u-käännöksen asiassa.

Vasemmistolla on peräpää hellänä tämän vuoksi. Totta kai se harmittaa, kun kansallismieliset ottavat heiltä haltuunsa tehokkaan propagandakanavan (RAI on ehdottomasti Italian vaikutusvaltaisin media).

https://www.businessinsider.com/r-italys-lawmakers-pick-euroskeptic-to-chair-state-owned-tv-rai-2018-9?r=UK&IR=T&IR=T (26.9.2018)

Lainaus
Italy's lawmakers pick euroskeptic to chair state-owned TV RAI

Italy's lawmakers appointed a euroskeptic journalist as chairman of national broadcaster RAI on Wednesday in a move set to strengthen the populist government's grip on the country's biggest television group.

Marcello Foa, who was nominated by the anti-establishment 5-Star Movement and the far-right League ruling parties, obtained the necessary two-thirds majority of support in the parliamentary committee that oversees RAI.

Foa's critics say he is a pro-Russian, anti-euro nationalist, who has promoted a far-right agenda in his journalistic career.

His appointment was held up for weeks after media mogul Silvio Berlusconi's center-right Forza Italia (Go Italia!) party, joined opposition center-left ranks to oppose his candidacy.

However, Berlusconi gave Foa the green light last week after holding talks with League leader Matteo Salvini. Berlusconi has not explained his U-turn. Opposition politicians said he changed his position after receiving assurances that the government would not undermine his family's Mediaset firm.

"This move will slaughter pluralism, competence, respect for the rules and respect for professionalism within (RAI)," said Michele Anzaldi, a senior figure in the center-left Democratic Party and a member of RAI's oversight committee in parliament.

As chairman, Foa will play an influential role in helping RAI's board set a strategy for the broadcaster.

"RAI is usually the place where new political projects are tested," said a RAI veteran journalist asking not to be mentioned. "Foa will have a say on the quality of TV shows and news output ahead of European parliamentary elections."

With a daily viewer share of almost 34 percent and more than 11,000 employees, RAI is arguably Italy's most important and influential media group. Its main competitor is Mediaset.

Foa has spent much of his journalistic career working for the right-wing Il Giornale newspaper that is owned by Berlusconi's brother.

In a confirmation hearing before the parliamentary committee, Foa defined himself as an "old-style liberal ... committed to the defense of a plurality of information."

Last May, Foa said on Twitter he was "disgusted" by the decision of President Sergio Mattarella to reject the appointment of euroskeptic economist Paolo Savona as economy minister.

The day after he told Russia Today, a Russian international television network funded by the Russian government, that Italy was facing a "very serious crisis because the president is apparently violating the constitution".
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

tyhmyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 516
 • Liked: 1412
Vasemmistolla on peräpää hellänä tämän vuoksi. Totta kai se harmittaa, kun kansallismieliset ottavat heiltä haltuunsa tehokkaan propagandakanavan (RAI on ehdottomasti Italian vaikutusvaltaisin media).
Viiden tähden liike on monessa asiassa aika vahvasti vasemmistolainen, joissain asioissa jopa anarkistinen puolue. Vastaavasti Lega on talousmielessä lähempänä perinteisiä demareita kuin liberalistista oikeistoa, mutta arvomielessä vahvasti konservatiivinen.

Kansallismieliset puolueet kuten Lega eivät oikein istu perinteiselle oikeisto/vasemmisto-akselille. Eipä kyllä istu hallituskumppaninsakaan, joka ajaa samanaikaisesti joukkoa sekä perinteisen oikeiston että perinteisen vasemmiston tavoitteita.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 628
 • Liked: 27420
Sanomakonsernin Taloussanomat joukkotiedottaa ...

Lainaus
EU antoi varoituksen Italialle budjettiesityksestä – kasvattaisi alijäämää

Uusi 2,4 prosentin raja on EU:n mukaan vaarallisen lähellä EU-sääntöjen ylärajaa, jonka mukaan jäsenvaltion alijäämä ei voi olla enempää kuin 3 prosenttia bruttokansantuotteesta.


Taloussanomat 28.9.2018 linkki juttuun

Italian populistihallituksen myöhään torstaina julkistama budjetti herättää huolta muualla Euroopassa. Italian suunnitelmassa alijäämän annetaan kasvaa 2,4 prosenttiin bruttokansantuotteesta vuosina 2019–2021. Maan edellisen hallituksen alijäämätavoitteena oli 0,8 prosenttia.

EU antoi perjantaina varoituksen Italialle. Italian jo ennestään valtavan velkapotin pelätään paisuvan. Italian velkasuhde on nykyisellään 131 prosenttia bruttokansantuotteesta. Korkeammalle yltää euroalueella vain maailmantalouden murheenkryyninä pitkään ollut Kreikka.

Uusi 2,4 prosentin raja on EU:n mukaan vaarallisen lähellä EU-sääntöjen ylärajaa, jonka mukaan jäsenvaltion alijäämä ei voi olla enempää kuin 3,0 prosenttia bruttokansantuotteesta.

– Tämä budjetti näyttää olevan yhteisesti sovittujen pelisääntöjen tuolla puolen. Jos julkisen velan annetaan kasvaa, luodaan tilanne, josta tulee epävakaa heti taloudellisen tilanteen huonontuessa, kommentoi EU:n finanssikomissaari Pierre Moscovici.
(...)

Vaaleissa sittemmin hävinnyt Italian pääministeri Renzi (PD, sosiaalidemokraatti) kaavaili viime vuoden lokakuussa nostavansa budjettivajeen alijäämän 2,9 prosenttiin, jos hän voittaisi vaalit. EU taas ilmoitti silloin, että budjetin vuotuinen lähes nollavaje on välttämätöntä.

Mistä kummasta Taloussanomat on sitten saanut Italian edellisen hallituksen alijäämätavoitteeksi 0,8 prosenttia, kun se oli U.S. Newsin mukaan sitoutunut leikkaamaan vajeensa 1,6 prosenttiin BKT:stä vuonna 2018, vajeen ollessa vuonna 2017 vielä 2,1 prosenttia. Jokin ei nyt natsaa ja heikoin lenkki näyttää olleen tällä kertaa Sanomakonsernin äskettäin ostama "uutisen" välittänyt Suomen Tietotoimisto (STT), jolle maan hallitus antoi äskettäin 1,5 milj. euroa "monipuolista ja luotettavaa" tiedonvälitystä tukemaan.

Lainaus
Italy's Renzi Pledges to Hike Budget Deficit if He Wins Election

U.S. News 19.10.2017 linkki juttuun

ROME (Reuters) - Former Prime Minister Matteo Renzi said on Thursday that if he wins next year's election he will slash taxes and sharply raise Italy's budget deficit rather than lower it as European Union rules require.

"We'll take the deficit back up to 2.9 percent (of gross domestic product), cutting taxes by 30 to 50 billion euros ($59.14 billion)," Renzi, the leader of the ruling Democratic Party (PD) said in an evening television interview.

Italy has committed to cutting its deficit to 1.6 percent of GDP next year from a targeted 2.1 percent this year, and to balance its budget in 2020.

Brussels says reining in the annual deficit toward zero is necessary to bring down Italy's huge public debt of 132 percent of GDP, the highest in the euro zone after Greece's.
(...)

Juttujen lihavoinnit mun.

Italian nykyhallitus aikoo nostaa budjettivajeen 2,4 prosenttiin, Renzi taas olisi päräyttänyt sen suoraan 2,9 prosenttiin. Näin niitä uutisia väritetään ja luodaan vääriä käsityksiä jättämällä taustat kertomatta. 
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 628
 • Liked: 27420
Lisää Italian budjettialijäämään liittyvää juttua. Nyt vuodelta 2016.

Lainaus
Matteo Renzi defends Italy’s budget plan

EU to decide whether to challenge document for possibly breaching fiscal rules


Financial Times 20.10.2016 linkki juttuun

A defiant Matteo Renzi defended Italy’s latest budget plan amid growing signs of a stand-off with Brussels, which will have to decide whether to reject the document for possibly breaching EU fiscal rules.

Speaking to reporters in Washington before travelling to Brussels for an EU summit beginning on Thursday, the prime minister used blunt language as he dared the European Commission to challenge his 2017 budget proposal, which was published this week.

We did a very serious budget, with a deficit ratio of 2.3 per cent and as usual anonymous spokespeople say the EU is perplexed and will reject it,” said Mr Renzi.
(...)

The prime minister went on to say that the EU should instead punish member states for failing to welcome refugees under the EU relocation programme.
(...)

The commission granted Italy unprecedented budget flexibility in 2016, including permission to discount costs arising from economic reforms and from the migration crisis from its deficit calculations.

Pierre Moscovici, EU economy commissioner, justified the leeway on the basis that Rome committed to meeting agreed budget targets for 2017. But Mr Renzi has now decided to scrap these by raising the deficit target from an expected 1.8 per cent to 2.3 per cent.

Lihavoinnit mun.

Tuo juttu liittyy Italiassa laajaa julkisuutta saaneeseen skandaaliin, jossa paljastui, että Renzi ja sosiaalidemokraatit olivat diilaneet EU:lta budjettihelpotuksia vastapainoksi siitä hyvästä, että Italia toi kaikki Välimerellä pelastetut matut Italiaan ja laski heidät vapaasti maihin. EU sai  matuja ja Italia sai vähentää matukriisin kuluja budjettialijäämän laskennan yhteydessä.

Italian skandaalista juttua alla.

Frontex myöntää: On tehty sopimus maahanmuuttajien kuljettamisesta Italiaan

Secolo d'Italia 12.7.2017 juttu italiaksi

Nyt sen myöntää myös Frontex: On olemassa byrokraattien välinen sopimus saapuvien valtavien maahantulijamassojen laskemisesta maihin Italiassa. Frontexin ranskalainen pääjohtaja Fabrice Leggeri, joka oli kutsuttu EU-parlamentin Libe-valiokunnan kuultavaksi tänä aamuna, paljasti tämän uskomattoman seikan, jonka sosiaalidemokraattien hallitus oli kiistänyt aivan viime päiviin asti. Libe on EU:n kansalaisvapauksista, sekä oikeus- ja sisäasioista vastaava valiokunta.

M5-puolue hyökkäsi: "Valtiopetos". Esitetään epäluottamuslausetta

"Eräs seikka on varma - toteaa Viiden tähden liikkeen varajohtaja Luigi Di Maio tavattuaan Frontexin pääjohtajan EU-parlamentin tiloissa Brysselissä - olemme saaneet tänään kuulla Frontexilta vakavia seikkoja, joissa sosiaalidemokraattien hallitus on ollut osallisena: Italia oli sopinut kaikkien saapuvien maahanmuuttajien päästämisestä maihin Italian satamissa. Silloinen ulkoministeri ja nykyinen Italian neuvoston puheenjohtaja, Renzin hallituksen ulkoministeri, nimeltään Paolo Gentiloni, saa tulla parlamenttiin vastaamaan tästä valtionpetoksesta. Kyse on maanpetoksesta sen osalta mitä hän on tehnyt Italialle. Joko he joutuvat nyt vastamaan tästä petoksesta Italian kansaa kohtaan tai sitten me tulemme nostamaan epäluottamuslauseen."

"Matteo Renzi myi kansakuntamme 80 eurolla - sivaltaa Di Maio - Hän antoi luvan käyttää Italian satamia maahanmuuttajien laskemiseksi maihin vastapalveluksena eurooppalaisesta joustavuudesta, jolla sai omat bonuksensa."

"Olemme muuttuneet Euroopan suurimmaksi satamaksi - jatkoi Di Maio - muutaman lantin takia, saadakseen 80 euroa EU-vaalien voittamiseen. Kyseessä oli Italian ja Frontexin välinen bilateraalinen sopimus. Leggeri kertoi, että se solmittiin byrokraattien tasolla, ei poliittisella tasolla, mikä on vielä pahempaa. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että byrokraattimme toimisivat hallitsemattomasti, turha edes yrittää väittää sellaista: Meille kerrottiin, että niin tärkeää sopimusta, jota juhlittiin vuosisadan sopimuksena, eivät edes ministerit saapuneet allekirjoittamaan."

Eurooppa on lyönyt oven päin naamaamme. Frontexin pääjohtaja Fabrice Leggeri vahvistaa, että Eurooppa on myös sulkenut oven edestämme: Ei muita satamia, kuin Italian satamat, vastaanottamaan maahanmuuttajien tulva. Muut maat eivät järkähdä tästä kannasta.
(…)

2017-07-12 EU - Italia sopimus: Matutulva ohjattiin yhdessä Italian satamiin
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Elemosina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 528
 • Liked: 12006
 • Sosiaalisesti konstruktiivinen citysilakka
Maan nimeltä Suomi uutisointi alkaa lähentyä jatkuvaa valeuutisointia.
Kun kyse on agendaan ja propagandaan sopimattomista uutisista.
Avoimilla rajoilla tuhottiin avoin yhteiskunta
EU-turistien CV http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg1324730.html#msg1324730

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 205
 • Liked: 23351
 • antikomintern
Tässä Italian pääministerin ja puoluejohtajien hyväksyntälukemat kyselytutkimuksen mukaan. Kolme ensimmäistä sijaa hallitukselle.

56 % pääministeri Conte (ei puoluetta)
51 % talouskehitys- sekä työ- ja yhteiskunta-asiain ministeri, varapääministeri Di Maio (M5S)
50 % sisäministeri, varapääministeri Salvini (Lega)


Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 364
 • Liked: 57773
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Äärivasemmistolaiset yliopisto-opiskelijat ovat levittäneet Bologna­ssa julisteita, joissa kiihotetaan ihmisiä sisäministeri Salvini­n murhaamiseen. Kyseiset kommarit itkevät mm. rasismi­sta ja "valkoisesta ylivallasta".

Rikossyytteitä pohditaan tällä hetkellä.

https://www.breitbart.com/london/2018/09/30/italian-university-leftists-put-up-posters-calling-for-assassination-of-salvini/ (30.9.2018)

Lainaus
Italian University Leftists Put Up Posters Calling for Assassination of Salvini

Members of the far-left Autonomous University Collective (CUA) have sparked controversy after releasing posters of populist Italian interior minister Matteo Salvini calling for his assassination.

The far-left group debuted the poster at a university event in Bologna this week which bears the caption, “Assassin. Take aim at this,” and shows a picture of Salvini with a target around his head, Il Giornale reports.

In a Facebook post, the group wrote, “Today, from via Zamboni, the heart of the university area, the cry of hostility and contempt for racism and the supremacist policies put in place by the new interior minister in recent months has risen.”

The group also claimed that Salvini promoted “policies of hatred, exclusion and white supremacism”, because of Salvini’s tough stance on mass illegal migration.

The populist La Lega leader was quick to respond to the far-left activists, writing on social media: “In Bologna, the usual children of fathers of the Self-managed social centres put a viewfinder on me with the inscription Assassin. What a pain. I think a few months of civilian or military service would do them good, what do you think?

Virgilio Merola, mayor of Bologna, also slammed the posters, saying: “Bologna does not threaten and does not hate anyone. Who does it is against Bologna. I certainly do not agree with Salvini’s policy, but I do not need to use words of hate.”

According to local La Lega politician Umberto Bosco, investigators and magistrates are currently deciding whether or not to press criminal charges.

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 628
 • Liked: 27420
Tässä Italian pääministerin ja puoluejohtajien hyväksyntälukemat kyselytutkimuksen mukaan. Kolme ensimmäistä sijaa hallitukselle.

56 % pääministeri Conte (ei puoluetta)
51 % talouskehitys- sekä työ- ja yhteiskunta-asiain ministeri, varapääministeri Di Maio (M5S)
50 % sisäministeri, varapääministeri Salvini (Lega)

Tuolla listalla neljäntenä oleva Giorgia Meloni on Fratelli d'Italia -puolueen puheenjohtaja. Puolueen teemoja ovat nationalismi, konservatismi ja euroskeptisyys. Samoin myös nuiva suhtautuminen Italiassa harjoitettuun maahanmuuttopolitiikkaan, tai oikeammin sen puuttumiseen ja sen seurauksena tapahtuneeseen matuinvaasioon.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 628
 • Liked: 27420
Äärivasemmistolaiset yliopisto-opiskelijat ovat levittäneet Bologna­ssa julisteita, joissa kiihotetaan ihmisiä sisäministeri Salvini­n murhaamiseen. Kyseiset kommarit itkevät mm. rasismi­sta ja "valkoisesta ylivallasta".

Nämä panisivat Pol Pot -yhteiskunnan ja gulagit välittömästi pystyyn, jos vain kykenisivät. Moni vihervasemmistolainen varmastikin hurraa näille ainakin hiljaa sisimmässään. He ovat hylänneet omat läheisensä ja nostaneet näiden tilalle vanhoja kommunistiperinteitä noudattaen "sosiaalisesti läheiset". Tosin sillä muutoksella, että kriminaalit ovat vaihtuneet matuihin, vaikkakin ainakin osin ovat edelleen ihan sama asia.

Ei mitään uutta auringon alla ...
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

guest14935

 • Vieras
Kyseiset kommarit itkevät mm. rasismi­sta ja "valkoisesta ylivallasta".
Nämä panisivat Pol Pot
Ei mitään uutta auringon alla ...
En oikein usko näillä olevan mitään tekemistä kunnon punaprikaatilaisten kanssa. Nehän kannatti kommunismia, eikä fasismia jossa maita ajetaan anarkian kautta uskonnolliseen valtaan erinäisillä muualta tuotavilla ryhmillä joille lebensraumia luvataan.

ismolento

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 451
 • Liked: 6316
Äärivasemmistolaiset yliopisto-opiskelijat ovat levittäneet Bologna­ssa julisteita, joissa kiihotetaan ihmisiä sisäministeri Salvini­n murhaamiseen. Kyseiset kommarit itkevät mm. rasismi­sta ja "valkoisesta ylivallasta".

Nämä panisivat Pol Pot -yhteiskunnan ja gulagit välittömästi pystyyn, jos vain kykenisivät. Moni vihervasemmistolainen varmastikin hurraa näille ainakin hiljaa sisimmässään. He ovat hylänneet omat läheisensä ja nostaneet näiden tilalle vanhoja kommunistiperinteitä noudattaen "sosiaalisesti läheiset". Tosin sillä muutoksella, että kriminaalit ovat vaihtuneet matuihin, vaikkakin ainakin osin ovat edelleen ihan sama asia.

Ei mitään uutta auringon alla ...

Nykyään näyttää siltä, että läntisen Euroopan maineekkaatkin yliopistot on muutettu mätäpaiseiksi, joista uuskommunismin visva valuu ympäristöönsä saastuttaen ja myrkyttäen kaiken eteen tulevan.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 364
 • Liked: 57773
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Riace­n kaupungin suvakkipormestari Domenico Lucano on pidätetty/laitettu kotiarestiin tänään. Häntä epäillään laittomassa maahanmuutossa avustamisesta ja lumeavioliitto­jen järjestämisestä. Avioliitoilla oli tarkoitus kiertää maahanmuutto­säädöksiä.

Lisäksi hänen epäillään antaneen jätehuoltosopimuksia kahdelle firmalle ilman kilpailutusta. Tällä saattaa olla yhteys kaupungin maahanmuuttotouhuihin, sillä kyseiset firmat työllistivät matuja.

https://www.bbc.com/news/world-europe-45717920 (2.10.2018)

Lainaus
Italy Lucano: Migrant-friendly mayor of Riace arrested

The mayor of a town in southern Italy famed for taking in migrants has been put under house arrest.

Domenico Lucano, mayor of Riace, has been detained over his alleged involvement in organising "marriages of convenience" for immigration purposes.

He is also accused of assigning a contract for rubbish collection without going through the required process.

The charges follow months of tougher migration enforcement from Italy's populist government.

Mayor Lucano made headlines around the world for his unusual programme that welcomed migrants to the sparsely-populated town in Calabria, giving them abandoned homes and on-the-job training, in the hope that the new arrivals would rejuvenate the economy.

He started the programme in 1998 under a previous government, and since then hundreds of migrants have joined the small town of about 2,000 people.

The success of the programme, lauded by many as a model of integration, led to Mayor Lucano being named one of the world's 50 greatest leaders by Fortune magazine in 2016.

On Tuesday, he was arrested by Italy's financial police as part of an investigation into allegedly facilitating illegal migration.

The first charge detailed by prosecutors involves the arranging of marriages of convenience to get around immigration regulations.

Prosecutors said they had wire-tapped Mr Lucano's phone and recorded at least one exchange in which the mayor appeared to suggest marriage as a solution to a woman's immigration problems. As mayor, he is in charge of the town's civil registry.

Separately, prosecutors said that rubbish collection services had been allocated to two companies without going through the required public tender process.

That charge may also have a connection to the town's migrant programme. The two companies were community co-operatives established "to provide work for the people of Riace and migrants", according to Italian newspaper La Repubblica.

His partner Tesfahun Lemlem faces the same charges and has been banned from living in the area.

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 364
 • Liked: 57773
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Tässäpä jälleen hyvää settiä hallitukselta.

https://twitter.com/HommaFI/status/1048570136486137873

Invalid Tweet ID
https://www.kansalainen.fi/matteo-salvinin-lega-puolue-aikoo-kieltaa-rituaaliteurastuksen-elaimia-tulee-kunnioittaa-ja-suojella/ (6.10.2018)

Lainaus
Matteo Salvinin Lega-puolue aikoo kieltää rituaaliteurastuksen – eläimiä tulee kunnioittaa ja suojella

Italialainen populistipuolue Lega aikoo kieltää uskonnollisen rituaaliteurastuksen. Puolueen mielestä eläimiä tulee kunnioittaa ja suojella kärsimyksiltä.

Italian uudet lait tukkivat eläinsuojelua koskevan lainsäädännön porsaanreiät, jotka ovat sallineet uskonnollisen rituaaliteurastuksen, kertoo Il Giornale.

Muslimien käyttämässä halal- teurastuksessa ja juutalaisten kosher-teurastuksessa eläimen kaulavaltimo katkaistaan eläimen ollessa tajuissaan. Eläin kuolee verenhukkaan.

Sisäministeri Matteo Salvinin puoleen Legan mukaan eläimiä tulee kunnioittaa ja suojella kärsimyksiltä.

Puolueen esittelemät lakialoitteet poistavat Italian nykyisen lainsäädännön aukot, jotka sallivat rituaaliteurastuksen. Italian lainsäädännön mukaan eläin ei saa kärsiä teurastuksen yhteydessä, mutta tähän saakka Italia on sallinut poikkeukset uskonnolliset teurastuksen ollessa kyseessä.

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 364
 • Liked: 57773
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
https://twitter.com/EuropeElects/status/1048511071655546880


Lega on saanut tuoreessa Ipsos-kyselyssä historian parhaan kannatuksensa: 33,8 %!

Puolue on tehnyt lupaamaansa maahanmuuttokriittistä politiikkaa ja voittanut kansaa puolelleen. Sisäministeri Salvini­lta hienoa työtä.

https://www.breitbart.com/london/2018/10/06/italys-populist-league-party-hits-historic-high-popularity/ (6.10.2018)

Lainaus
Italy’s Populist League Party Hits Historic High in Popularity

Italy’s League under Matteo Salvini is now the most popular political party in the nation, with a voter affiliation of 33.8 percent, a nationwide electoral poll revealed Saturday.

The monthly survey conducted by the IPSOS research group, which inquired about citizens’ voting intentions, showed the Five Star Movement (M5S) — the League’s partner in the current coalition government — falling by 1.5 percentage points over the last month to 28.5 percent. This figure represents a three percentage-point drop for M5S from mid-July and a widening gap between the two governing partners.

Silvio Berlusconi’s Forza Italia party has meanwhile fallen to 7.8 percent, down slightly less than one point compared to the last published figure, while the center-left Democratic Party (PD) stands at 17 percent.

The PD registered a slight uptick compared to recent months, thanks to recent rallies, increased media visibility, and the perception of greater cohesion among the leadership of the party.

Observers suggest that the solid performance of the League is due in large part to the constant media presence of party chief Matteo Salvini, Italy’s interior minister and deputy prime minister. Salvini has persistently sought to rein in Italy’s illegal immigration problem and has stood up against globalist leaders such as France’s Emmanuel Macron.

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 364
 • Liked: 57773
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
https://twitter.com/HommaFI/status/1051007989761658880

Invalid Tweet ID
https://www.euronews.com/2018/10/12/they-piss-and-s-everywhere-says-salvini-on-those-who-gather-at-ethnic-shops (12.10.2018)

Lainaus
'They piss and s*** everywhere,' says Salvini on those who gather at 'ethnic' shops

Italy's Deputy Premier Matteo Salvini announced his intentions Thursday to present a measure that will force "little ethnic shops", as he terms them, to close by 9 p.m. Salvini, who also serves as Interior Minister, added this amendment to his immigrant-targeting-security decree.

Salvini claims this was not an initiative against foreign shops, but an initiative to limit the abuses and irregularities of certain shops, most of which are run by foreign citizens that have become havens for "people who raise hell."

"(There will be an amendment) for the closure by 21:00 of those little ethnic shops that in the evening become a meeting place for drunk people and drug dealers," said Salvini, who added that he had them near his home and other Italians probably have them too.

Salvini described those who gather at such establishments as people "who drink beer and whisky until 3 a.m. and raise hell."

"They piss and shit everywhere, it's not polite," added Salvini in one of his regular Facebook addresses.

President of the pro-European political group ALDE Group, Guy Verhofstadt, condemned the proposal on Twitter, calling it "racism dressed in fake patriotism."

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 364
 • Liked: 57773
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Onpa kyllä röyhkeää touhua. VMP.

https://twitter.com/HommaFI/status/1051864104749678592

Invalid Tweet ID
http://www.ansamed.info/ansamed/en/news/sections/politics/2018/10/15/italian-fm-demands-clarification-on-french-migrant-drop_fa8a5b7c-2155-4a6a-947c-330240a483e9.html (15.10.2018)

Lainaus
Italian FM demands clarification on French 'migrant drop'

The Italian foreign ministry on Monday demanded clarification from the French ambassador in Italy after a French gendarmery police van was allegedly seen dropping off two men in woods on Friday near the border at Claviere, in the province of Turin, the ministry said.

The Italian police saw the incident and took down the vehicle's registration number, interior ministry sources said. The men are suspected of being migrants of African origin.

The foreign ministry said it had also instructed the Italian ambassador in Paris to take a similar formal step with French authorities, "in order to clear up the precise terms of the incident".

Earlier Interior Minister and Deputy Premier Matteo Salvini also asked France to clear up the case.

"I am waiting for developments," Salvini said.

"I don't want to believe (President Emmanuel) Macron's France uses its police to dump migrants in Italy in secret.

"But if someone really thinks that they can use us as Europe's refugee camp, breaching laws, borders and agreements, they are making a big mistake.

"We demand clarification, above all, from those who preach every day, and we don't care who it is.

"I invite my colleague (Foreign Minister Enzo) Moavero (Milanesi) to ask for clarification from the ambassador".

Salvini says in an interview with the Politique International magazine that will be published on October 18: "Macron should stop giving me lectures".

He says: "Macron is entitled to protect his borders, but don't let him come and give me lectures or preach to me. Salvini points out that "already 48,000 migrants have been pushed back at Ventimiglia".

Meanwhile the Turin prosecutor's office opened a probe into the incident.
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 364
 • Liked: 57773
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
^ Ranskan poliisit myönsivät tuoneensa matuja Italian puolelle "vahingossa" :facepalm:

Sisäministeri Salvini on raivoissaan ja sanoo, ettei kyseessä ollut taatusti mikään erehdys sekä syyttää Macronia.

https://www.france24.com/en/20181016-italy-far-right-fury-after-france-caught-migrant-dumping (16.10.2018)

Lainaus
Italy far-right fury after France caught migrant dumping

Italy's far-right Interior Minister Matteo Salvini on Tuesday hit out at President Emmanuel Macron after French police were caught committing the "unprecedented offence" of dumping migrants in Italian woods.

Salvini, also deputy prime minister and head of the anti-immigrant League party, on Monday demanded a "clear response" after French authorities admitted to returning migrants to Italy in "error".

A French police van was seen on Friday driving into Italy to return recently-arrived migrants to the town of Calviere.

"It was an error to enter Italian territory without the authorisation of the Italian police," said Cecile Bigot-Dekeyzer, the top official in the Hautes-Alpes region.

"The police had no right to enter Italian territory," the prefect said.

An outraged Salvini batted away that explanation.

"Abandoning migrants in an Italian wood can't be just a mistake or an incident," he said on social media. "What happened in Claviere is an unprecedented offence towards our country."

"Does Paris, which claims to be civil, find it normal to throw people into the woods?... We're dealing with an international shame, and Mr Macron can't pretend he doesn't know. We won't accept any excuses," Salvini wrote.

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 364
 • Liked: 57773
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
^ Ylläolevaan liittyen:

https://twitter.com/HommaFI/status/1053605681155227649

Invalid Tweet ID
http://www.ansa.it/sito/notizie/cronaca/2018/10/19/nuovo-episodio-a-claviere-salvini-altri-migranti-scaricati-dalla-francia_a10707d8-bdc0-4da7-b07f-f9479a3d2e0c.html (20.10.2018)

Konekäännös:

Lainaus
New episode in Claviere, Salvini: 'Other migrants dumped by France'

The minister shows the video shot by citizen.'We want explanations from Macron'

The video posted yesterday by Matteo Salvini on the migrants left at the Italian-French border "shows a procedure of non-admission at the border entirely consistent with the practice agreed between the French police and the Italian police, as well as European law". This is read in a statement from the prefecture of the French region of the Hautes-Alpes .

"This morning at 9.30 a citizen of Claviere filmed the Macron police who enters Italy and leaves a group of people on the street - the Interior Minister, Matteo Salvini , reported yesterday , posting the video on his Facebook page. are they? Where are they coming from? Why have we not been warned? " "Without quick, complete and convincing explanations - adds the minister - we would be faced with a provocation and a hostile act".

In the video we see a white jeep with flashing lights on the roof, standing on the edge of the road: the car is picked up from above and next to it there are three alleged migrants, a couple of them with backpacks, and a fourth person, a man with blue trousers and a light blue shirt. It is he who indicates to the three a point beyond the road. Once the three have crossed, the man gets into the car, which starts immediately.

(...)https://twitter.com/HommaFI/status/1053670906210455552

Invalid Tweet ID
http://www.ansa.it/english/news/general_news/2018/10/19/critical-situation-in-migrant-centres_c6a53ab7-5a3d-4e16-99b8-0503d66bb01f.html (19.10.2018)

Lainaus
Critical situation in migrant centres

Italy's authority for the rights of inmates said in a report on Friday that it had found "critical situations" at four CPR centres for migrants who are set to be deported. It said the lack of communal areas and the absence of certain elements of furniture "prejudice the quality of life in a significant way" at the centres at Brindisi-Restinco, Palazzo San Gervasio, Bari and Turin. The report said there was a "risk of situations of degradation, even in the exercise of the most elementary, primary rights".

The interior ministry said that it worked "constantly" to improve the centres and maintain acceptable living standards "in full respect of the rights and dignity of the person.

"But every effort made, at significant cost, is often frustrated by the continual, violent behaviour of the guests, damaging the areas and the furnishings, with negative consequences on their own life conditions".
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 628
 • Liked: 27420
Die Weltissä on Italian pääministeri Matteo Salvinin haastattelu. Tässä alkua pitkästä jutusta. Taitaa olla jo koko EU-kioski leviämässä, laudat ainakin näyttävät varisevan jo seinistä.

Lainaus
Matteo Salvini

"Juncker? Eihän sitä kuuntele enää kukaan"

Italian sisäministeri Matteo Salvini ei peittele EU-kritiikkiään. Hän vahvistaa haastattelussa terävin sanoin yleisen näkemyksensä "Brysselin byrokraateista". Hän aikoo vastustaa myös uusia Venäjän vastaisia sanktioita.


Die Welt 21.10.2018 juttu saksaksi

Luonnollisesti Matteo Salvini tulee matkustamaan uudelleen Moskovaan. "Tunnen olevani kuin kotona Venäjällä. Ja turvassa. Paljon enemmän kuin missään muussa Euroopan maassa, jos sanon asian rehellisesti." Kun hän nousi klo 10.30 Venäjän pääkaupungin suuntaan lähtevälle lennolle AZ549, niin koneen matkustajat ottivat hänet suosionosoituksin vastaan. "Veikkaanpa, että et tule kirjoittamaan tästä mitään", sanoi Salvini eräälle toimittajalle, joka seurasi häntä seitsemännelle tuoliriville asti.

Italian sisäministeri on matkalla kohti Moskovaa ja luksushotelli "Lotten" konferenssisalia. Hänet on kutsunut sinne yleiskokouksensa kunniavieraaksi Italian suurin työnantajaorganisaatio Confindustria. Hän tulee pitämään siellä puheen, jossa hän tulee hyökkäämään EU-komissaareja Oettingeriä ja Moscovicia vastaan, koska nämä ovat torjuneet Italian budjettisuunnitelman.

WELT: Bryssel on jo julkisesti repinyt kappaleiksi teidän "muutossuunnitelmanne". Jean-Claude Junckerille se ei ole "hyväksyttävissä oleva poikkeama" EU-säännöistä. Pysyttekö rauhallisena myös mahdollisen sopimusrikkomusprosessin uhan edessä? 

Matteo Salvini: Junckerko taas? Saa riittää jo, häntä ei todellisuudessa kuuntele enää kukaan. Kuulitteko äskeiset suosionosoitukset? Se on paras vastaus Brysselin byrokraateille. Ja sitten vielä Oettinger ja Moscovici, nämä molemmat herrat, jotka vielä viimeisinä päivinä lähettävät piiritetystä bunkkeristaan viestejä. He tietävät joutuvansa lähtemään kotiinsa seuraavien kuuden kuukauden aikana, kun samaan aikaan myös Euroopassa puhaltaa jo muutoksen tuuli. Italiassa ihmiset melkeinpä juhlivat kadulla niiden toimenpiteiden johdosta, jotka olimme kirjanneet budjettisuunnitelmaamme.
(...)

Lihavoinnit mun.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 364
 • Liked: 57773
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Italia­n ja Ranska­n raju kiista "siirtolaisten" palauttamisesta on jo kenties aiheuttanut säröjä EU:n yhtenäisyyteen (hyvä!). Sisäministerien Salvini ja Castaner tuleva tapaaminen saattaa olla kilpailevien poliittisten voimien eli kansallismielisten ja federalistien taistelun "1. erä".

http://en.rfi.fr/europe/20181021-france-italy-migrants-salvini-macron-police-border-Claviere-Bardonecchia-Montgenevre (21.10.2018)

Lainaus
France-Italy border dispute over migrants - is the EU cracking?

On Sunday, Italy's Matteo Salvini invited France's newly appointed Christophe Castaner to Rome for talks. Symptoms of a larger discord between EU's nationalist and reformist factions?

On Sunday, Italy's interior minister Matteo Salvini invited his French counterpart Christophe Castaner to a summit in Rome.

"Italy will no longer be helpless and cowardly. We will no longer accept being Europe's refugee camp", he declared.

A day earlier, Italy set up a special border patrol after French authorities continued to return migrants who crossed over to France from Italy.

Salvini said that Italian troops would stay in place pending talks with France's new Interior Minister.

(...)

EU law versus bilateral agreements

France claims that sending migrants back to Italy is standard procedure, in accordance with EU law.

The Dublin agreement legislates that migrants must seek asylum in the European country they first set foot on.

However, Salvini claims there had been no bilateral agreement between France and Italy on such matters, and blamed previous Italian governments for the current situation.

"Times have changed, and Italy will no more accept foreigners arrested on French soil without identity checks performed by Italian police." Salvini said.

(...)

EU nationalists versus reformists - round one ?

The meeting between Italy's Matteo Salvini and France's Christophe Castaner will be a litmus test, both for France's Castaner as well as for European politics.

As France's newly appointed Interior Minister, this will be Castaner's first summit on migration, an issue tearing apart the current European political landscape.

On a larger scale, a Castaner-Salvini head-to-head may be considered the first round of a larger sparring game between rival political forces in Europe.

Matteo Salvini is the flag-bearer of Europe's hardline block, along with the likes of France's Marine Le Pen and Hungary's Victor Orban.

All three are characterised by nationalist rhetoric and anti-migrant policies.

Castaner, on the other hand, is a loyal footsoldier to French president Emmanuel Macron -- known for his desire to reform Europe with free-market economic policies.

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 12 019
 • Liked: 15886
Die Weltissä on Italian pääministeri Matteo Salvinin haastattelu. Tässä alkua pitkästä jutusta. Taitaa olla jo koko EU-kioski leviämässä, laudat ainakin näyttävät varisevan jo seinistä.
Lainaus
"Juncker? Eihän sitä kuuntele enää kukaan"

Weltin toimittajan mukaan  sekä Salvini, että Merkel saattaisivat kilpailla Junckerin pallista:

Merkel 'could RESIGN' and run against Salvini in SHOCK contest to replace EU chief Juncker
https://www.express.co.uk/news/world/1034246/Angela-Merkel-Matteo-Salvini-Jean-Claude-Juncker-EU-Commission-President

Lainaus
ANGELA Merkel could quit as German Chancellor by December and challenge Matteo Salvini in a shock showdown for the European Union's top job, according to a Die Welt correspondent.
...
Stefanie Bolzen, from Die Welt, told the BBC that "rumours are swirling in Brussels that Merkel could run for the European Commission next year".

The shock revelation on the successor of Jean-Claude Juncker, who steps down next year, comes just a day after Italy's Matteo Salvini spoke about his interest in the position.

Bolzen told BBC's Dateline: "Merkel is very vulnerable with the Hessian election next week. We should look at the December CDU party conference.

"There is a lot of talk that something may happen there. She may even declare that she could go. There is a need for new leadership in the party.

"There are rumours in Brussels right now that she could go for the head of Commission next year to replace Jean-Claude Juncker and gossip always tells you something."
...
She could face a challenge from Matteo Salvini, Italy's controversial eurosceptic deputy prime minister.

This week, Mr Salvini hinted that would may run for the European Commission presidency if an EU-wide group of eurosceptic nationalists win support at the European parliamentary elections.

He told La Repubblica: "It’s true, friends from different European countries have asked me, suggested it.

"It is nice that they see me as a point of reference for the people’s defence, even outside Italy. We will see, I’ll think about it.”
...
Mrs Merkel has previously given her backing to Mr Weber to succeed Mr Juncker as president after European elections in May.

Lainaus
WELT: Bryssel on jo julkisesti repinyt kappaleiksi teidän "muutossuunnitelmanne". Jean-Claude Junckerille se ei ole "hyväksyttävissä oleva poikkeama" EU-säännöistä. Pysyttekö rauhallisena myös mahdollisen sopimusrikkomusprosessin uhan edessä? 

European Union risks 'entire project' if Brussels refuses to give in on Italian budget | World | News | Express.co.uk
https://www.express.co.uk/news/world/1034152/Italy-EU-warning-Salvini-Brussels-European-crisis-budget-plans

Lainaus
THE Italian budget crisis threatens to topple the entire EU project if commissioners in Brussels do not compromise with the government in Rome, according to a leading financial analyst.

The stand-off between the anti-establishment populist government in Italy and the European Commission in Brussels is reaching a breaking point this week.
...
However, the EU needs to be "sensible" and give in to Italian demands - or the entire European project could come crashing down, according to a leading financial strategist.

Bryn Jones, head of fixed income at Rathbones, said Italy were in a "strong position" amid huge concern in Brussels over stoking anti-EU anger in the third largest eurozone country.

Mr Jones told CNBC: "I think it is important the European Union give them some leeway and allow them to have some kind of deficit

"I think the Italians are actually in a very strong negotiation position. If the EU don't want to jettison Italy from Europe, the whole project dies. They have to be quite sensible."

He added that the latest EU tactic - to let financial markets pressure the politicians in Rome - was a "very risky move" that could backfire across European economies.
« Viimeksi muokattu: 21.10.2018, 21:30:45 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 341
 • Liked: 10615
Legalla snadi nousu ynnämuista kakkoseksi Trentinon paikallisvaalissa :D Näillä luvuilla +684% :)

Tietämättömyys on voimaa (1984)

Kulttuurirealisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 525
 • Liked: 5190
Artikkeli muistuttaa siitä vanhasta heitosta, että kun olet velkaa pankille 100 tonnia, voit olla vaikeuksissa, mutta jos olet pankeille velkaa yli 400 mrdia, pankit (ja koko maanosa) ovat lirissä.

https://wolfstreet.com/2018/10/30/france-worried-about-italy-showdown-with-eu-brussels/

Pikaista käännöstä:

Lainaus

Ranska sai juuri muistutuksen epämukavasta totuudesta: Italian valtion velasta 277 mrdia, eli 14 % verran Ranskan BKT:sta, on lainaa ranskalaisilta pankeilta. Kun Italian hallitus on juuri tiukassa tuijotusmatsissa sekä EKP:n että Komission kanssa Italian budjettiehdotuksesta, tämä voi olla Ranskalle iso ongelma.
...
Ranskan valtiovarainministeri Bruno Le Maire vaati komissiota tulemaan vastaan ("reach out") Italiaa, kun Komissio oli torpannut Italian 2019 budjetin...
Kuten Le Maire hyvin tietää, täysi finanssikriisi Italiassa leviäisi ennen pitkää Ranskan talouteen ranskalaisten pankkien välityksellä.
...
BIS:in [Bank of International Settlements] mukaan saksalaisilla lainoittajilla on 79 mrdia € saatavia Italialta, ja espanjalaisilla pankeilla 69 mrdia.
...
Kun saksalaisten lainoittajien Italian lainojen määrä on vähentynyt muutaman viime vuoden aikana, ranskalaisten pankkien on itse asiassa kasvanut. Tämä on ristiriidassa EKP:n pitkäaikaisen väitteen kanssa, että sen QE-ohjelma auttaisi vähentämään Euroopan valtioiden ja pankkien keskinäistä riippuvuutta.
...
Muutama vuosi sitten tiukan verokurin Eurozone -maat, kuten Saksa, Hollanti ja Suomi (heh!) lobbasivat laittaakseen lopun tälle käytännölle poistamalla tiettyjen korkeariskisten valtionlainojen riskittömän statuksen. Tätä yritystä vastustivat tiukasti ranskalaiset, italialaiset ja espanjalaiset poliitikot ja pankkiirit, jotka pelkäsivät, että sellainen liike johtaisi kaaokseen markkinoilla.

Eli piittaamattomat/ylimieliset europankkiirit ovat taas ladanneet talouskriisin piippuun, ja katsellaan saavatko Euroopan kuumakallet pidettyä lainaviritelmän pinnalla. Mites sen "No bailout" -säännön kävikään? Ketkä ovat Suomen seuraavan hallituksen valtiovarainministeri ja pääministeri?
« Viimeksi muokattu: 31.10.2018, 19:44:21 kirjoittanut Kulttuurirealisti »
"Ovela tapa pitää ihmiset passiivisina ja kuuliaisina on rajoittaa tiukasti hyväksyttävien mielipiteiden kirjoa, mutta sallia hyvin vilkas keskustelu sen kirjon sisällä. … tämä antaa ihmisille tunteen, että ajattelu on vapaata.” - Chomsky

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 205
 • Liked: 23351
 • antikomintern
Invalid Tweet ID
https://uk.reuters.com/article/uk-italy-politics-salvini/leagues-salvini-is-italys-real-leader-poll-finds-idUKKCN1N7100

Lainaus käyttäjältä: Reuters
League's Salvini is Italy's real leader, poll finds (2.11.2018)

Most Italians view Matteo Salvini, the outspoken leader of the anti-immigrant League party, as the real head of government, with just one in six casting Prime Minister Giuseppe Conte in that role, a poll showed on Friday.

The monthly survey in La Repubblica newspaper showed 58 percent considered Salvini the leader, while 16 percent picked Conte and 14 percent chose Luigi Di Maio, who heads the anti-establishment 5-Star Movement.

Salvini and Di Maio are deputy prime ministers in Conte’s coalition government, which took office in June and which the Demos poll found that 58 percent of respondents support.

Salvini enjoys a massive presence on social media, radio and television, employing them all to push his party’s populist, anti-immigrant policies.

His has also been the most uncompromising voice of authority emerging from Rome during a standoff with Brussels over a 2019 budget that EU authorities have said violates the bloc’s rules and told the government to rework.

Salvini also took over from Conte as Italy’s most popular politician, polling a 60 percent approval rating in October, the same as in September. The prime minister’s rating fell to 59 percent from 61 percent.

A majority of opposition party voters said they considered Salvini the real leader of the government, including 70 percent of the Democratic Party and 51 percent of former prime minister Silvio Berlusconi’s Forza Italia.

Even among 5-Star members, 35 percent named Salvini as the real leader, just two percent fewer than Di Maio.

Overall confidence in the government edged down from 62 percent in September.

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 341
 • Liked: 10615
Most Italians view Matteo Salvini, the outspoken leader of the anti-immigrant League party, as the real head of government

Media tykkää maahanmuuttovastainen sanasta. Idea! Mitä jos täälläkin alettaisiin kutsumaan pataa padaksi?

"Anti-immigrant" = Kansanvaihto vastainen.
Tietämättömyys on voimaa (1984)