UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Ett folk, ett parti -dokumentti  (Luettu 7340 kertaa)

Vaniljaihminen

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 5 691
  • Liked: 5271
  • 白右
Vs: Ett folk, ett parti -dokumentti
« Vastaus #60 : 19.08.2018, 21:47:35 »
Kansankodin pimeämpi puoli on silti mielenkiintoinen teos, vaikka varsinkin loppupuolella ryhdytäänkin asenteelliseksi ja kirjoittaja antaa joillekin kysymyksille aivan absurdin selityksen.

Sellainen vähän aikaa sitten esitetty ruotsalaisohjelma kuin Det hände här. - suomennettuna tylsästi Historian siivillä - sivumennen esitti sellaisenkin tiedon, että 1950-luvulla oli steriloitu peräti 17-vuotiaita silloisia raggareita, koska näiden arveltiin pilaavan kansankodin geenit. 50-luvun nuorisokulttuuri oli oikeaa kapinaa, eikä mitään leikkiä kuten nykyinen kaupallistettu teinikapina.

Heräsi vain sellainen eeppinen ajatus, että ylivertaisen herrakansan olisi ehkä kannattanut aloittaa kallojen mittailu ja muu palikkatestailu omasta kuningassuvusta. Sieltähän niitä herrakansan geenejä ja hämmästyttäviä testituloksia olisi ensimmäisenä kannattanut etsiä.

No tuo ei onnistu, sillä nationalismin juuret ovat Ranskan vallankumouksessa ja kansojen tuli olla vapaita kuninkaistaan. Natsismi ja kommunismi palautuvat kumpikin Ranskan vallankumoukseen - kumma kyllä kun sitä ei nykyään niin alleviivata. Ruotsin kuningasuku Bernadotte on ranskalaista sukua.
- Rebel with a cause.