Kirjoittaja Aihe: 2018-08-17 Naisimaami Sherin Khankan vaatii tasa-arvoa islamin tulkintaan  (Luettu 19461 kertaa)

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 829
 • Liked: 7738
 • Seksikäs kristallilumisuklaa
Totta vai taqiyaa?

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005794016.html
Lainaus


Uutuuskirja: Suomalaisen sairaanhoitajaäidin tyttärestä tuli pohjoismaiden ensimmäinen naisimaami – muslimifeministin kotona joulukuusen latvaa koristaa puolikuu


Kööpenhaminalaista moskeijaa johtavan Sherin Khankanin elämäkerrallinen teos on samalla uskontopoliittinen pamfletti, joka julistaa sodan ääripäitä vastaan.

Tanskalaisimaami Sherin Khankan on feministiaktivisti, joka tekee töitä islamin uudistamiseksi.
Taika Dahlbom HS

Julkaistu: 17.8. 11:25

Sherin Khankan on pohjoismaiden ensimmäinen naisimaami. Hänen aloitteestaan Kööpenhaminaan perustettiin Mariam-moskeija, joka toteuttaa islamilaista feminismiä.

Khankanin elämäkerrallinen teos Nainen on islamin tulevaisuus on juuri julkaistu suomeksi.


Islamilainen feminismi moskeijassa tarkoittaa sitä, että rukousta johtavat ja saarnoja pitävät naiset, mutta myös sitä, että moskeijassa vihitään musliminaisia muunuskoisten miesten kanssa sekä myönnetään avioeroja naisten hakemuksesta.

Khankan on vihkinyt muiden muassa norjalaispariskunnan, jonka 96 eri miesten johtamaa eurooppalaismoskeijaa oli kieltäytynyt vihkimästä.

Kaikkia tällainen toiminta ei miellytä, Khankan kertoo tuoreessa kirjassaan. Ääri-islamilaiset ja äärioikeistolaiset ovat yhtä mieltä siitä, että hänet pitäisi vaientaa.

Julkisuus voi uhata Khankanin ja hänen perheensä turvallisuutta entisestään, mutta siitä huolimatta Khankan kuvailee teoksessa tarkkaan oman kotinsa ja kertoo lastensa nimet.

Khankanin mielestä on parempi toimia arjessa mahdollisimman laajasti omien tavoitteiden eteen, eikä etsiä dialogia ääripäiden välille. Hän kertoo kirjassaan, miten dialogiin pyrkiminen vanhoillisten voimien kanssa – olipa niiden takana mikä tahansa uskonnollinen, maallinen tai poliittinen näkemys – on epäonnistunut.

Khankanin mukaan hänet muun muassa savustettiin ulos tanskalaisesta Radikale venstrestä, keskustaan päin kallellaan olevasta vasemmistopuolueesta, koska hän oli liian islam-myönteinen.

Khankanin ja hänen islamilaista feminismiä ajavien uskonsisartensa toiminta Tanskassa on ollut laajaa. Khankan esimerkiksi perusti Exitcirklen-nimisen tukiryhmän henkistä ja fyysistä väkivaltaa parisuhteissaan kokeneille.

Kun rahoitus toiminnan alussa oli tiukilla, ryhmä pystyi auttamaan vain naisia ja vain Kööpenhaminassa. Sittemmin toiminta laajentui myös muualle Tanskaan. Nykyään resurssit antavat myöden auttaa myös miehiä, Khankan kertoo kirjassaan.

Kymmenisen vuotta Exitcirklenin jälkeen oli oman, pääasiassa naisille tarkoitetun, mutta myös miehet hyväksyvän moskeijan perustamisen vuoro.

”On luotava varteenotettavia vaihtoehtoja radikaaleille islamistiliikkeille”, Khankan toteaa. Kun osoittaa, että naiset ovat moskeijoissa tasa-arvoisia miesten kanssa, rasistit ja islamin vastustajat menettävät yhden lempiargumenteistaan, hän toteaa.

Naisimaami elää niin kuin saarnaa. Siihen häntä ovat auttaneet hänen vanhempansa, suomalainen sairaanhoitajaäiti ja pakolaisena Tanskaan tullut syyrialaisisä. Tanskassa syntynyt Khankan kävi kesälomilla Keski-Suomessa isoäitinsä maatilalla.

Toisaalta hän valitsi parikymppisenä uskokseen islamin ja asui opiskeluaikana Damaskoksessa.

Riitaa omassa avioliitossa pakistanilaisen muslimiaviomiehen kanssa on tullut muun muassa joulukuusesta. Sopu syntyi, kun lasten vaatimaa joulukuusta ja sen huippua koristamaan askarreltiin puolikuu tähden sijaan.

Khankanin mukaan keskustelu huivin käytöstä on pinnallista pohdintaa, josta islamilaisen feminismin pitäisi päästä eteenpäin. Se on vain kankaanpala, hän toteaa kirjassaan ja kertoo, ettei käytä huivia arjessa itse.

Hänen mielestään ennemminkin pitäisi puhua siitä, miten muslimeille olisi helpompaa elää muslimina maallistuneessa nyky-yhteiskunnassa ja ratkoa sellaisia aiheita kuten joulukuusi.

Pitäisi toimia niin, että elämä maallistuneessa, moniarvoisessa yhteiskunnassa olisi muslimeille mutkatonta, Khankan toteaa. Silloin ääri-islamismi ei houkuttaisi nuoria muslimeja, hän sanoo.

Sherin Khankan: Nainen on islamin tulevaisuus: Minun tarinani. Suomentanut Taina Helkamo teoksesta La femme est l’avenir de l’islam. Le combat d’une imame. Kustantamo S&S, 2018. 286 s.

"Meillä on niin ihana hallitus mutta miehet vihaa.."

Maija Poppanen

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 600
 • Liked: 10155
 • white trash
Se älyllinen kuperkeikka, mikä päässä täytyy tapahtua selittääkseen itselleen, et on feministi-imaami-ämmä, mahtaa olla melkoinen.

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 829
 • Liked: 7738
 • Seksikäs kristallilumisuklaa
Tässä nyt on pari silmiinpistävää juttua. Ensiksikin kyseinen rouva on puoliksi suomalainen ja kyse on hänen itsensä perustamasta lahkosta - se ei edusta mitään virallista islamia.

Toiseksi hän sanoo riidelleensä pakistanilaisen ukkonsa kanssa joulukuusesta, jolle kompromissina asetettin puolikuu latvaan.

Kolmanneksi hän sanoo ettei arjessa käytä huivia. Muutoin sitten käyttää?


Näin vaan tämän uutisen Suomalaisen kirjakaupan Facebook-sivulla ja siellä uhmailtiin loppua Halla-aholle tms.
"Meillä on niin ihana hallitus mutta miehet vihaa.."

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 418
 • Liked: 14131
Näennäisestihän on vaikeaa ymmärtää miten feminismi ja islam voivat operoida synkronissa, jopa samassa ihmisessä.

Kuitenkin kun havaitsee punaisen langan, huomaa asioiden loksahtavan kohdilleen. Tuo punainen lanka on anti-kristillisyys.

Antikristillisyyden nimeen voidaan kasata ad-hoc tyyppisesti mitä ihmeellisempiä ajatusmalleja ja ideologioita, joiden keskinäiset ristiriidat ovat lopulta merkityksettömiä, koska kaikkien pohjafunktio ja alimmainen päämäärä on sama.
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

newspeak

 • Vieras
Tämä on taas niitä juttuja, joihin ei oikein tiedä, miten pitäisi asennoitua. Periaatteessa on hyvä, että islamia haastetaan myös sisältäpäin, mutta samalla islamista annetaan herkästi väärä kuva aikana, jolloin islamin esittäminen negatiivisessa valossa on lähes tabu. Lisäksi herää huoli väkivaltaisuuksista, sillä pienemmästäkin ovat ihmiset päässeet hengestään. Onko esimerkiksi kuolemanuhka ja ympärivuorokautinen viranomaissuojelu harhaoppiseksi helposti tuomittavan toiminnan arvoisia?

Pari poimintaa HS:ltä:

Lainaus
Riitaa omassa avioliitossa pakistanilaisen muslimiaviomiehen kanssa on tullut muun muassa joulukuusesta. Sopu syntyi, kun lasten vaatimaa joulukuusta ja sen huippua koristamaan askarreltiin puolikuu tähden sijaan.

Joulukuusi lienee tässä merkittävä symboli ollessaan epäislamilainen niin uskonnollisessa kuin epäuskonnollisessakin mielessä. Se on varmasti valittu lukijakunnan kiinnostuksen herättämiseksi. Pakistanilaisesta muslimiaviomiehestä löytyi kuitenkin enemmänkin tietoa:

Lainaus
Then there is, of course, the fact that she’s outspoken, specifically about women’s rights and gender equality, having just released her first book, Women Are the Future of Islam, which she wrote in French. She balances religious leadership with single parenting — her four children range in age from 6 to 13 — as she and her husband were recently divorced, though they are “very close friends” who still gather the family altogether several times a week, she says.
https://au.be.yahoo.com/islamic-feminist-sherin-khankan-on-why-shes-not-an-oxymoron-37918954.html

Ajatus perheonnesta on siis virheellinen. Khankanin yksityiselämään liittymättä on todettava, että perinteisesti lapset kuuluvat islamissa avioeron jälkeen miehelle - mikä ei tietenkään tarkoita, että muslimimies pitäisi lapsistaan huolta.

Lainaus
Khankanin mukaan keskustelu huivin käytöstä on pinnallista pohdintaa, josta islamilaisen feminismin pitäisi päästä eteenpäin. Se on vain kankaanpala, hän toteaa kirjassaan ja kertoo, ettei käytä huivia arjessa itse.

Huivi on merkittävä kysymys keskusteltaessa naisten asemasta islamissa. Se on uskon näkyvä osa ja joissakin tapauksessa jopa ainoa musliminaisen persoonasta näkyvä osa. Suomalainen media kirjoitti innoissaan vuosi takaperin saksalaisesta Seyran Atesin johtamasta liberaalimoskeijasta kertoen mm. huivien olevan vapaaehtoisia (vaikka tosiasiassa kasvojen peittäminen oli täysin kiellettyä). Kyseinen moskeija täytti hiljattain vuoden ja aiheeseen voi tutustua vaikkapa täältä ja täältä.

Lainaus
The idea of a female imam is in fact not as radical as it may seem, Khankan points out: Umm Salama, one of the Prophet Muhammad’s wives, and Aisha, daughter of Abu Bakr, the first caliph (chief Muslim ruler) to succeed Muhammad, were imams in the Prophet’s house in the city of Medina (in Saudi Arabia). And the Prophet personally requested one of his female contemporaries, Umm Waraqa, to lead a prayer group of both men and women in her home. China has had female imams since the mid-1800s, and today there are women who are practicing imams in several other countries, including Germany, Canada, and the U.S.
https://au.be.yahoo.com/islamic-feminist-sherin-khankan-on-why-shes-not-an-oxymoron-37918954.html

Harvemmin jos koskaan näkee esitettävän teologisia perusteluita naisimaamiudelle. Tämä on itselle ensimmäinen kerta, kun näen moisia. Lähteet olisi kiva väittämille tietää, sillä vähemmän skeptiset uskavat kaiken taqiyyan ja muslimi katsoo murhaavasti, jos tuollaisia menee esittämään.
« Viimeksi muokattu: 17.08.2018, 21:47:26 kirjoittanut newspeak »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 368
 • Liked: 134439
Tämä on taas niitä juttuja, joihin ei oikein tiedä, miten pitäisi asennoitua. Periaatteessa on hyvä, että islamia haastetaan myös sisältäpäin, mutta samalla islamista annetaan herkästi väärä kuva aikana, jolloin islamin esittäminen negatiivisessa valossa on lähes tabu.

Ei haasta valtavirtaislamia vaan valkopesee sitä väittämällä haastatteluissa, että mikään islamiin liitetty ei oikeasti liity islamiin, koska hänen larppausmoskeijansa todistaa toisin.

Hankkeen todellisena tarkoituksena on valkopesun ohella pitää esillä "islamofobiaa", jonka Khankan onkin ilmoittanut syyksi moskeijansa (n. 40 muslimia) perustamiseen.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

newspeak

 • Vieras
Kolmanneksi hän sanoo ettei arjessa käytä huivia. Muutoin sitten käyttää?

Löysin tähän kysymykseen vastauksen:

Lainaus
But this Denmark-native imam, just for starters, is openly stylish — with a penchant for long, Victorian-era dresses — and just so happens to look like a supermodel (though she claims to have never read a fashion magazine). She does not wear a hijab unless she’s praying.
https://au.be.yahoo.com/islamic-feminist-sherin-khankan-on-why-shes-not-an-oxymoron-37918954.html

Aika paljon saa huivien kanssa temppuilla päivässä muiden rituaalien lisäksi.

Näin vaan tämän uutisen Suomalaisen kirjakaupan Facebook-sivulla ja siellä uhmailtiin loppua Halla-aholle tms.

Feisbuukista en tiedä, mutta Hesarin kommenttiosiossa "älyköt" näköjään ovat huomanneet hetkensä koittaneen.

---

Ei haasta valtavirtaislamia vaan valkopesee sitä väittämällä haastatteluissa, että mikään islamiin liitetty ei oikeasti liity islamiin, koska hänen larppausmoskeijansa todistaa toisin.

Hankkeen todellisena tarkoituksena on valkopesun ohella pitää esillä "islamofobiaa", jonka Khankan onkin ilmoittanut syyksi moskeijansa (n. 40 muslimia) perustamiseen.

Juuri niin. Ja eipä vuosi takaperin hehkutettu saksalaisvastine Atesin kulttikaan mikään menestys ole ollut:

Lainaus
Over the past year, that something has grown into a congregation of 35 core members – many of them women...

“Even atheists come here and appreciate this place, as a spiritual place, a place of peace,” she said recently, standing barefoot on the pale carpet of the mosque. “I had hoped, but never dreamed, that so many atheists would be interested. That was a positive surprise.”
https://www.independent.co.uk/news/long_reads/seyran-ates-islam-mosque-religon-germany-a8417966.html

Marxilaismädättäjät tulleet ihailemaan. Mikä positiivinen yllätys kerrassaan!

Aukusti Jylhä

 • Vihjeettömät
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 11 507
 • Liked: 18089
 • käpykaarti
Mulla on kehitteillä semmonen natsijuttu, jossa ei inhota ihmisiä ihonvärin, seksuaalisen suuntautumisen, uskonnon, terveydentilan tai poliittisten aatteiden takia. Tunnuksena on punainen lippu valkoisella ympyrällä, jonka sisällä on hannunvaakuna. Johtoajatuksina on yksilön oikeudet ja vapaa kapitalismi.

Kuka tulis haastattelemaan?

Ai niin! Isomummoni oli mustalainen.
Ef 6:10-11
Lopuksi, vahvistukaa Herrassa ja hänen väkevyytensä voimassa. Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet.

Tulituki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 012
 • Liked: 1228
 • Panssari kiiltää ja aro palaa!
Kylläpä joulunvietto on aikaistunut ihan mahottomasti. Onneksi en enää katso TV:tä. Joulumainoksia kesällä?!  :o
Nostalgiaa: Koulu päättyi taas suvivirteen, reksi huusi: "Kommarit hirteen!"

Maskit uuniin

Luotsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 803
 • Liked: 5369
Lainaus
Hänen aloitteestaan Kööpenhaminaan perustettiin Mariam-moskeija, joka toteuttaa islamilaista feminismiä.

Kommunistista fascismia? Suvaitsevaista rasismia? Kansallismielistä globalismia?
*** Lisää rahaa kotiuttamiseen! ***

Make M

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 508
 • Liked: 4768
Vähän asian vierestä, mutta...

En ole koskaan tajunnut, miksi islamiin liittyvissä jutuissa kuunsirppiä niin usein kutsutaan puolikuuksi.

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 704
 • Liked: 2241
Eurooppa (ja suomikin) on täynnä erilaisia kristillisiä pikkuseurakuntia ja rukouspiirejä, miksi tällaisen syntyminen olisi sen kummallisempi asia samassa yhteiskunnallisessa ympäristössä?

Muutoin tulee taas mieleen naispappeuden vastustajien jutut 1980- ja 90-luvuilta:
Se älyllinen kuperkeikka, mikä päässä täytyy tapahtua selittääkseen itselleen, et on feministi-imaami-ämmä, mahtaa olla melkoinen.

Viimeinen suomalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 285
 • Liked: 12319
 • "Yhdessä eteenpäin"
Joulukuusi? Eihän islamissa vietetä joulua, täh? Koko kuusihan pitäisi huputtaa. Muslimifeministi...kattia kanssa, mitä itsepetosta.
Viimeinen maastalähtijä sammuttaa valot.

Aukusti Jylhä

 • Vihjeettömät
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 11 507
 • Liked: 18089
 • käpykaarti
Eurooppa (ja suomikin) on täynnä erilaisia kristillisiä pikkuseurakuntia ja rukouspiirejä, miksi tällaisen syntyminen olisi sen kummallisempi asia samassa yhteiskunnallisessa ympäristössä?

Muutoin tulee taas mieleen naispappeuden vastustajien jutut 1980- ja 90-luvuilta:
Se älyllinen kuperkeikka, mikä päässä täytyy tapahtua selittääkseen itselleen, et on feministi-imaami-ämmä, mahtaa olla melkoinen.

No tuollaisessa voi lähteä henki. Kristilliset lahkot harrastavat vain tuhahtelua ja seläntakana puhumista.

En ainakaan näin äkkiseltään keksi, mikä loukkaisi rehellistä arabi- tai somalimuslimia enemmän, kuin mitä tämä muslimifeministi on ja kertoilee. Voi kyllä olla ihan vaan sitä islamilaista valhettelua hyvän asian vuoksi, mutta en laittaisi rahojani sen puolesta likoon.
Ef 6:10-11
Lopuksi, vahvistukaa Herrassa ja hänen väkevyytensä voimassa. Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet.

newspeak

 • Vieras
Eurooppa (ja suomikin) on täynnä erilaisia kristillisiä pikkuseurakuntia ja rukouspiirejä, miksi tällaisen syntyminen olisi sen kummallisempi asia samassa yhteiskunnallisessa ympäristössä?

Tällähän ei ole mitään tekemistä kristinuskon kanssa, koska puhe on täysin eri uskonnosta.

Ehkä on krislamin kanssa, mikä lienee näiden "muslimifeministien" taka-ajatus. Kaikki voivat sitten uskonnollisesti mukamas fiilistellä kahden toisensa kieltävän uskonnon varjolla.

Mutta siihen voisi kiinnittää huomiota, että kristityn miehen, tuon pahan ristiretkeläisen ajatellaan pelastavan hätää kärsivä musliminainen.

Näinhän se on ideologisella tasolla. Sitten koristellaan sitä joulukuusta uljaan kristityn ritarin suojellessa perhettä ja itseään kunniamurhalta. Ja musliminainen voi koska tahansa lähteä, jos haluaa (tullakseen myöhemmin muslimisukunsa kunniamurhaamaksi).

hulaq

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 4 794
 • Liked: 7211
 • The sloganist
Heh. Enpä tiedä totuudesta, taiasta tai valheesta mitään tämän osalta, mutta onhan tuo nyt ihan helvetin typerä/hämärä/tyhmä/ihmeellinen otsikko.

Ensinnäkin, muslimifeministin kotona joulukuusen latvan koristuksena oleva puolikuu ei kiinnosta ketään elokuussa, suomessa.
Toisekseen, koraanissa on heti kaikki 4 värssyä siitä, miten miesten ja naisten välinen interaktio toteutuu kohdassa "islam ja sukupuolieroavaisuus" (hihasta ravisteltuna, wikipediassa oli joskus muistaakseni näin).

Kolmannekseen, ketä tällainen täti kiinnostaa, joka poseeraa alasti (ilman burkaa tai niqabia) intterwebissä?

Ja neljänneksi, aivan loistavaa, että "islamia uudistavasta naisesta" on tehty erillinen juttu lehteen, hienoa. Se tuskin onnistuu kun vastassa on ns. toista miljardia muslimimiestä, mutta eipä sitä kannata etukäteen käpertyä musliminaisen sikiöasentoon ja piiloutua vaatekomeroon nukkumaan.
Iudex illius ero

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 394
 • Liked: 24945
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."


Mielisairaan ideologian Sanoma Oy pakottaa Hesarin toimittajia yhä hullumpiin harjoitelmiin. Islam ja joulupuu.

2018 on kevyesti hullumpi aika kuin 1973-74. Tuolloin laadittiin eduskunnassa lakiehdotuksia Neuvostoliiton uutisoinnin kriminalisoinnista. Mun koulussa 11-vuotiaat etsivät aseineen välitunneilla "porvareita". 12-vuotias Vesa itki demokraattisessa päivänavauksessa koulun keskusradiossa, koska oli niin järkyttynyt fasismin voitosta Chilessä.

Mutta nyt on vielä hullumpaa kuin silloin. En olisi ikinä uskonut 1980-2000, että näin voisi käydä.
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

KTM

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 750
 • Liked: 4607
Viimeiset viis vuotta on tullut vietettyä joulu ja ja uus vuosi Thaimaassa. Ja taas on jo reissu varattuna sinne ens jouluksi.

Ei kiinnosta Suomessa olla vuoden synkintä aikaa.

Siis avioerosta 2013 lähtien oon viettänyt kaikki joulut ja uudet vuodet Thaimaassa. Miten niitä paremmin vois viettää?

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 311
 • Liked: 23838
 • Death to the Russian invaders!
Joulukuu on rakennettu:
päitä on jo oksilla,
naapurimme kivitetty
irvistääpi kolkosti.

Kiitos sulle Mohametti,
kallis vapahtajamme,
kun sä pistit pussin päähän,
vapautit järjestä...
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

Aukusti Jylhä

 • Vihjeettömät
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 11 507
 • Liked: 18089
 • käpykaarti
Viimeiset viis vuotta on tullut vietettyä joulu ja ja uus vuosi Thaimaassa. Ja taas on jo reissu varattuna sinne ens jouluksi.

Ei kiinnosta Suomessa olla vuoden synkintä aikaa.

Siis avioerosta 2013 lähtien oon viettänyt kaikki joulut ja uudet vuodet Thaimaassa. Miten niitä paremmin vois viettää?

No ihan vaan riippumaton ja talvimakuupussin kanssa korpeen. Meitä on erilaisia ihmisiä, kuten on erilaisia joulujakin. Useimmiten menee joulu mökillä jälkikasvun ja oman äidin kanssa, mutta joskus sitten saa tehdä asiat omalla tavalla.

Ja nyt kun mietin, niin mitä se kansallismielisyys pitikään sisällään?
Ef 6:10-11
Lopuksi, vahvistukaa Herrassa ja hänen väkevyytensä voimassa. Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet.

Syämmistynyt

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 419
 • Liked: 2505
Taas on käsitteet käännetty päälaelleen.  Kun muslimi sekoittelee perinteitä ja kulttuurisia symboleita, onkin kyse ihanasta monikulturismista, mutta annahan olla jos pottunokka vetäisee sulkapäähineen päähänsä, niin jo kulttuurista omimista ja aivan kauheaa.

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 704
 • Liked: 2241
Viimeiset viis vuotta on tullut vietettyä joulu ja ja uus vuosi Thaimaassa. Ja taas on jo reissu varattuna sinne ens jouluksi.

Ei kiinnosta Suomessa olla vuoden synkintä aikaa.

Siis avioerosta 2013 lähtien oon viettänyt kaikki joulut ja uudet vuodet Thaimaassa. Miten niitä paremmin vois viettää?
Mites kun Thaimaa ei ole kristillinen, niin miten sitä joulua voi oikein viettää?  :flowerhat:

Nuivettunut Han-nenetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 779
 • Liked: 2361
 • Asyyl akbar!
Viimeiset viis vuotta on tullut vietettyä joulu ja ja uus vuosi Thaimaassa. Ja taas on jo reissu varattuna sinne ens jouluksi.

Ei kiinnosta Suomessa olla vuoden synkintä aikaa.

Siis avioerosta 2013 lähtien oon viettänyt kaikki joulut ja uudet vuodet Thaimaassa. Miten niitä paremmin vois viettää?
Mites kun Thaimaa ei ole kristillinen, niin miten sitä joulua voi oikein viettää?  :flowerhat:

Oih pitäiskö nyt triggeröityä moisesta kulttuurisesta omimisesta  :facepalm:

Mä en oo kristillinen mutta vietän joulua. Niin myös moni muu ei-kristillinen. Tuliko sieluusi nyt pipi?
Joulu sitäpaitsi ON alkujaan ei-kristillinen juhla, jonka kristinusko on ominut ja muuttanut Jeesuksen syntymäjuhlaksi.
Toksinen soijamaskuliini

Eisernes Kreuz

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 577
 • Liked: 28903
 • Polonia restituta
Siihen taitaa olla vielä melko pitkä matka, että islamissa hyväksyttäisiin niin suuret muutokset uskonnon keskeisimmistä opeista kuin mitä tuo "naisimaami" edustaa.

Vähemmästäkin on kauloja katkottu ja pommeja räjäytelty.
There is freedom of speech, but freedom after speech, that I cannot guarantee.
- Idi Amin, diktaattori

ismolento

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 576
 • Liked: 6623
Taas on käsitteet käännetty päälaelleen.  Kun muslimi sekoittelee perinteitä ja kulttuurisia symboleita, onkin kyse ihanasta monikulturismista, mutta annahan olla jos pottunokka vetäisee sulkapäähineen päähänsä, niin jo kulttuurista omimista ja aivan kauheaa.

Mitä enemmän naisia on tullut päättäviin asemiin ja mediaan toimittajiksi, sitä hullumpia asioita maassamme sanotaan ja tehdään.

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 704
 • Liked: 2241
Viimeiset viis vuotta on tullut vietettyä joulu ja ja uus vuosi Thaimaassa. Ja taas on jo reissu varattuna sinne ens jouluksi.

Ei kiinnosta Suomessa olla vuoden synkintä aikaa.

Siis avioerosta 2013 lähtien oon viettänyt kaikki joulut ja uudet vuodet Thaimaassa. Miten niitä paremmin vois viettää?
Mites kun Thaimaa ei ole kristillinen, niin miten sitä joulua voi oikein viettää?  :flowerhat:

Oih pitäiskö nyt triggeröityä moisesta kulttuurisesta omimisesta  :facepalm:

Mä en oo kristillinen mutta vietän joulua. Niin myös moni muu ei-kristillinen. Tuliko sieluusi nyt pipi?
Joulu sitäpaitsi ON alkujaan ei-kristillinen juhla, jonka kristinusko on ominut ja muuttanut Jeesuksen syntymäjuhlaksi.
Pointti oli se, että miksei muslimi voisi viettää joulua? Tunnen aika monta uskovaa ja maallistunutta muslimia, kenen kotona vietetään tavalla tai toisella joulua.  Harvemmassa tulee tunnettua ihmisiä, ketkä sotkevat Jeesuksen tai uskonnon jouluunsa. Maallistunut juhlahan tuo on, ja enemmänkin kulttuurinen juttu minkä yllättäen myös maassa asuvat ja kasvaneet muiden uskontojen edustajat voivat ottaa omakseen.

Nuivettunut Han-nenetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 779
 • Liked: 2361
 • Asyyl akbar!
Viimeiset viis vuotta on tullut vietettyä joulu ja ja uus vuosi Thaimaassa. Ja taas on jo reissu varattuna sinne ens jouluksi.

Ei kiinnosta Suomessa olla vuoden synkintä aikaa.

Siis avioerosta 2013 lähtien oon viettänyt kaikki joulut ja uudet vuodet Thaimaassa. Miten niitä paremmin vois viettää?
Mites kun Thaimaa ei ole kristillinen, niin miten sitä joulua voi oikein viettää?  :flowerhat:

Oih pitäiskö nyt triggeröityä moisesta kulttuurisesta omimisesta  :facepalm:

Mä en oo kristillinen mutta vietän joulua. Niin myös moni muu ei-kristillinen. Tuliko sieluusi nyt pipi?
Joulu sitäpaitsi ON alkujaan ei-kristillinen juhla, jonka kristinusko on ominut ja muuttanut Jeesuksen syntymäjuhlaksi.
Pointti oli se, että miksei muslimi voisi viettää joulua? Tunnen aika monta uskovaa ja maallistunutta muslimia, kenen kotona vietetään tavalla tai toisella joulua.  Harvemmassa tulee tunnettua ihmisiä, ketkä sotkevat Jeesuksen tai uskonnon jouluunsa.

Pointti? En näe ylipäätään edes mitään syytä keskustella aiheesta "kuka saa viettää joulua". Jätän kulttuurisesta omimisesta triggeröitymisen lumihiutaleen herkille vähemmistöille.

Kukaan ei omista joulua, hanukkaa, ramadania tai vaikka Stalinin syntymäpäivää. Juhlikoot niitä kuka tahansa tai pyyhkikööt kotonaan vaikka hanuriaan niillä, ei ole keneltäkään pois eikä kuulu muille.

Ja maallistuneiden muslimien osuus on niin pieni että heidän perusteella ei voi vetää mitään johtopäätöksiä suhteessa muslimien enemmistöön.

Lainaus
Maallistunut juhlahan tuo on, ja enemmänkin kulttuurinen juttu minkä yllättäen myös maassa asuvat ja kasvaneet muiden uskontojen edustajat voivat ottaa omakseen.
Ei minusta yhtään yllättäen, pidän sitä jopa yhtenä, joskaan en välttämättömänä kotoutumisen mittarina.
Toksinen soijamaskuliini

sancai

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 687
 • Liked: 11070
Tämähän on ihan hyvä juttu vain. Ihmetyttää vain, miten toimittelijat samaan aikaan puolustelevat islamofiilisesti vanhakantaista islamia burkhineen ja rajoituksineen, ja vainoavat ja nimittelevät islam-kriitikoita, jotka sanovat samoja asioita kuin ko. naisimaami, mutta sitten kirjoittavat, miten islamin uudistaminen onkin hyvä ja tarpeellinen asia.

Saksassa vastaava naisimaami, joka edustaa suufilaisuutta, eli islamin nykyään vainottua henkisyyttä korostavaa haaraa, saa tappouhkauksia ja on mm. sitä mieltä, että huivit, nuo länsimaalaisen feministin rakkaimmat asiat, ovat naista alistavia. Yritin nopeasti googlata, mutta en löytänyt tietoa enää, mutta minulla on vahva muistikuva, että tämä Tanskan naisimaamikin edustaa suufilaista suuntausta. Suurin osa esimerkiksi islamilaisista taitelijoista oli suufilaisia ja oikeastaan kaikista islamilaisen maailman menneisyyden saavutuksista saamme kiittää suufilaisia. Nykyään muodissa oleva salafismi ja wahhabismi, eli ns. ääri-islam, julistaa suufilaisuuden harhaopiksi.
 
Okei, ei siinä ole mitään ihmeteltävää, toimittajat ovat vain yksinkertaisesti tyhmiä eivätkä ymmärrä maailmasta tai historiasta oman navan ulkopuolelta yhtikäs mitään.

Toivoton tapaus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 671
 • Liked: 321
 • Paskiainen. Röhönaurattaja.
Näennäisestihän on vaikeaa ymmärtää miten feminismi ja islam voivat operoida synkronissa, jopa samassa ihmisessä.

Kuitenkin kun havaitsee punaisen langan, huomaa asioiden loksahtavan kohdilleen. Tuo punainen lanka on anti-kristillisyys.

Antikristillisyyden nimeen voidaan kasata ad-hoc tyyppisesti mitä ihmeellisempiä ajatusmalleja ja ideologioita, joiden keskinäiset ristiriidat ovat lopulta merkityksettömiä, koska kaikkien pohjafunktio ja alimmainen päämäärä on sama.

Tuntuuhan nuija ja tosinuijakin toimivan hyvin yhteen, ainakin omasta mielestään. Mutta ei sitä feminismin ja islamin yhdistymisen luomaa kaksoistandardien ja tekopyhyyksien tulvaa jaksa edes ajatella. Päästä kuuluu "Priiii" ennen kuin pääsee edes lauseen loppuun  ;D
"Ei erilaisuus ole rikkautta - eikä köyhyyttä. Se on normaalia" Olli Löytty - Kulttuurin sekakäyttäjät

Osiossa rikostarinoita Suomesta: "Epäillyllä on ihonväri, hän osaa puhua ja hänen epäillään edustavan kansalaisuutta." - törö 28.3.2012

Varium et mutabile semper femina.

Nunc est bibendum!

Culus suge!

Nuivinator

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 4 754
 • Liked: 9104
 • Je suis Charlie
Tuo naisimaamihan vois pyytää Flemming Rosea hankkimaan jotain taidetta moskeijansa seinälle.
3:14

Tagit: feminismi imaamit