Kirjoittaja Aihe: 2018-08-17 Naisimaami Sherin Khankan vaatii tasa-arvoa islamin tulkintaan  (Luettu 19441 kertaa)

Venne

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 530
 • Liked: 7752
Naisimaami kuulostaa hyvältä. Seuraavaksi feministien olisi syytä vaatia kiintiö naisimaamit joka moskeijaan. Isoja juttuja lehtiin moskeijoista joissa on vain miesimaameja. Ja tasa-arvoinen kulkeminen, nais- ja miesoletettujen tulisi saada kulkea joka osiossa moskeijaa vapaasti. Homoparien vihkiminen on myös tärkeä osa agendaa. Ja lutkamarssit sen puolesta että naiset saavat pukeutua miten haluavat. Feministien on tosiaan aika lähteä moskeijoihin tekemään puheitaan näkyviksi.

Unohtamatta sukupuolineutraalia vessaa. Siinäkin yksi kova tavoite.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 363
 • Liked: 134370
Katsoin eilen tämän uusiksi, kun tyhjensin digiboksia. Päätin säästää ajankuvana.

Toimittaja
Olette myös vaatinut islamin nykyaikaistamista, koska olette havainnut, että Eurooppaan kohdistuneiden terrori-iskujen tekijöinä ovat lähes poikkeuksetta olleet toisen sukupolven maahanmuuttajat, eikö näin? Islamin historia alkaa Arabian niemimaalla 600-luvulla profeetta Muhammadin ilmestyksistä. Millainen islamin nykyaikaistaminen ja uudistaminen vähentäisi mainitsemianne terrori-iskuja Euroopassa vuonna 2017?

Nils Torvalds
Tätäkin on tutkittu aika perusteellisesti varsinkin Saksassa siitä syystä, että Saksaan tuli jo 50-luvulla aika paljon turkkilaisia maahanmuuttajia, "Gastarbeitereja". Siitä syystä sitä heidän ikään kuin sopeutumista saksalaiseen yhteiskuntaan on tutkittu todella perusteellisesti. Se mitä tapahtuu siinä, ja se on mielenkiintoista, että ihmiset tulivat silloin kohtalaisen sekulaarisesta Turkista. Tuli sellaisiakin Gastarbeitereja, jotka eivät olleet moskeijassa käyneet, sellaisia Gastarbeitereiden vaimoja, jotka eivät käyttäneet huntua. Sit ne törmää tähän Apfeldeutschiin (?), itsetyytyväisiin saksalaisiin, ja yhtäkkiä ne ikään kuin perääntyy ja ryhtyy käymään moskeijassa ja naiset ryhtyvät käyttämään huntua.

Toimittaja
Ymmärrätte varmaan, että kun sanotte, että islamia pitää nykyaikaistaa, niin se kuulostaa aivan megalomaaniselta haasteelta ja tehtävältä?

Nils Torvalds
Ei se oo niin megalomaaninen...

Toimittaja
Kertokaa, kun oli hieman koukeroista tämä äskeinen vastaus mielestäni, niin konkreettisesti miten se tehdään?

Nils Torvalds
Siis kyllä islamin puitteissa on tehty monta yritystä islamisoi...tuota...modernisoida islamia!

Toimittaja
Mutta te Suomen tasavallan presidenttinä, kun te olette nostanut tämän keskusteluun, niin mitä te tekisitte?

Nils Torvalds
Ensinnäkin mä tekisin, mitä on jo tehty Alankomaissa. Jokainen mufti, jokainen joka on islamin opettaja, hänellä pitää olla akateeminen loppututkinto, jotta hän saisi olla imaami. Mistä syystä? Siitä syystä, että sen kautta me voidaan jollain tavalla valvoa ja katsoa, että kenestä tulee imaameja. Nyt meillä on Euroopassa erittäin paljon ja erittäin epämiellyttäviä tapauksia, että jossain ranskalaisessa vankilassa istuu itsensä imaamiksi julistaneeksi, joka sitten käännyttää sen entisen jalkapallopelaajan, joka sitten pääsee vapauteen ja käy ampumassa Charlie Hebdon toimittajia...

Toimittaja [keskeyttää]
Okei, okei! Miten Suomen tasavallan presidentti voi vaatia tai edes saavuttaa tämän tavoitteen, että imaamilla, joka opettaa Suomessa, olisi akateeminen loppututkinto?

Nils Torvalds
Juuri sillä tavalla kuin me äsken puhuttiin, että presidentti on se unilukkari, joka sanoo, että hei, meillä on vakava ongelma tässä näin. Jos me emme ryhdy toimenpiteisiin sen ongelman suhteen, niin se kasvaa.

Digiboksilta löytyi myös Yleltä tullut dokkari imaami Khankanista, jota en ole vielä katsonut. Myös Yle Areenasta:

Lainaus käyttäjältä: Yle Areena
Matka kohti kapinaa

Päivä Pohjoismaiden ensimmäisen naispuolisen imaamin seurassa. Suomalais-syyrialais-tanskalainen Sherin Khankan puhuu islamilaisen feminismin puolesta. Hän on perustanut Kööpenhaminaan naisten moskeijan, mutta hanke on kohdannut myös vastustusta. Toimittaja: Mikaela Weurlander.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

John Johnson

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 662
 • Liked: 558
 • Klaatu Verata Nikto!
^Tuon kun saisi tallennettuna Youtubeen.
You cannot say Happiness without saying Penis.

I went to the bank the other day and asked the lady behind the counter to check my balance, so she pushed me!

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 363
 • Liked: 134370
^Tuon kun saisi tallennettuna Youtubeen.

Jos Nils Torvaldsin islam-horinoita tarkoitat, niin presidenttitentti vielä neljä kuukautta Yle Areenassa (54:25-57:40).
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 791
 • Liked: 3954
Islamilainen feministi saadaan, kun risteytetään islam ja miesviha. Se on vielä äksympi otus kuin vanhempansa. Vähän sama kuin risteyttäisi vielä erillisinä siedettävän oloiset lohen ja käärmeen.

Sherin Khankan perusti oman lahkon ja moskeijan, jonka imaamiksi ryhtyi. Elää sitten naisilta saaduilla lahjoituksilla. Näin voi toimia, sillä imaamiksi kelpaa se, joka kerää tarpeeksi kannatusta. Muhammed tosin poltti vääräuskoisten moskeijan, joten palohälyttimet on syytä pitää latauksessa.

Muuta korjattavaa islamista ei sitten naisimaami löytänyt, kuin tuon naisten aseman, joka nyt on hoidettu.  Imaamille kelpaa  sekä uskonsota kafireita vastaan että sharia-laki amputaatioineen, islamilainen oman käden oikeus ja kuolemankultti marttyyreineen sekä fanaattinen sitoutuminen Koraaniin ja Muhammediin. Ainakaan näitä vastaan ei haastatteluissa löytynyt yhtään sanaa.  Vastustajia ovat rasistit ja islamofobit. Heille näytetään nyt pitkää nenää, kun ollaankin feministejä.

Vaan eipä ole Ayaan Hirsi Alin uusista kirjoista Helsingin Sanomat tehnyt yhtään juttua. Arkistohaku osoittaa, että viimeisin henkilökuva on 12 vuoden takaa. Millainen se oli, jää epäselväksi, koska on maksumuurin takana.

P.S.
Jos vielä saan viitata allekirjoitukseeni, haluan muistuttaa, että syvästi kunnioittamamme Britannian taannoinen pääministeri Tony Blair on suuri islam-fani erityisesti tuohon avarakatseiseen uskontoon kuuluvan alkuperäisen naiskäsityksen vuoksi. Islam on siis feminismiä jo ilman tämän naisimaamin pikku uudistuksia!

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 363
 • Liked: 134370
Tänään tarinointia Ilta-Sanomissa ja Svenska Ylellä.

Ilta-Sanomat: Suomalais-syyrialainen Sherin Khankan on ensimmäinen naisimaami pohjoismaissa – tahtoo tuoda tasa-arvon takaisin islamin tulkintaan

Svenska Yle: På besök i Finland: Sherin Khankan - den kvinnliga imamen som bryter patriarkaliska strukturer och reformerar tolkningen av islam

Khankan uskottelee, että islam oli alunperin eli Muhammedin aikaan hyvä ja tasa-arvoinen uskonto, mutta patriarkaatti pilasi sen heti profeetan kuoleman jälkeen. Khankanin mukaan tasa-arvo on Koraanin ytimessä.

Khankanin narratiiviin kuuluu, että hän on saanut fundamentalistimuslimeilta kritiikkiä, mutta tappouhkauksia vain äärioikeistolaisilta islamofoobikoilta. Yritin etsiä jotain tarkempaa tietoa noista väitetyistä tappouhkauksista, mutta en löytänyt muuta kuin toistoa haastatteluissa, että tanskalaiset äärioikeistolaiset ovat somessa uhanneet tappaa Khankanin. Epäilen vahvasti. Ajatus siitä, että "tanskalaiset äärioikeistolaiset" raivostuisivat Khankanin ikiomasta islamintulkinnasta tappouhkauksiin asti, koska vastustavat sitä, on absurdi, mutta juuri näin Khankan esittää asian haastatteluissa.

Valtavirtaimaameihin Khankan väittää omaavansa hyvät välit, mitä hän todistelee haastattelusta toiseen samalla indonesialaisen imaamin kohtaamisella ja hyväksynnällä. Kumma juttu, kun esimerkiksi berliiniläinen naisimaami Seyran Ates on joutunut muslimien tappouhkausten takia 24h-poliisivartiointiin ja kerännyt fatwoja pyhäinhäväistyksestä/jumalanpilkasta, mikä ei ole perinteisessä islamissa ihan kevyt asia.

ISISin yhteyden islamiin Khankan torjuu täysin. ISISillä on ollut islamista jokin ihan oma versionsa (aika perinteinen kylläkin), eikä ISISillä ole mitään tekemistä islamin kanssa. Sitä paitsi Khankanin mukaan ISISin perusti insinööri, joka ei ollut muslimi. Kuten arvata saattaa, tuo viimeksi mainittu oli näyte Khankanin tarinankerronnasta, jossa vastuu siirtyy kuulijalle.

Svenska Ylen haastattelun lopuksi Khankan väittää, että suurin osa muslimeista on itse asiassa (hänenlaisiaan) reformisteja. Tiedoksi: ei tosiaankaan ole.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 791
 • Liked: 3954
Khankan on tänään ollut myös YLE:n uutislähetyksissä. Iltalehden mukaan:

Lainaus
Khankanilla on maisterin tutkinto uskonnon sosiologiasta ja filosofiasta. Hänelle myönnetään Global hope -palkinto New Yorkissa syyskuun 27. päivä.
Khankanin 9 muslimiuudistuksen teesiä

1. Musliminaiset imaameiksi ja uskonnollisiksi johtajiksi

2. Musliminaisille oikeus uskontojen välisiin avioliittoihin

3. Musliminaisten oikeus islamilaiseen avioeroon

4. Koraanin uudelleentulkitseminen keskittyen sukupuolten väliseen tasa-arvoon

5. Pluralismin edistäminen islamissa

6. Seksuaalivähemmistöjen oikeuksien edistäminen

7. Taistelu tyttöjen sukupuolielinten silpomista vastaan

8. Taistelu vihapuhetta vastaan

9. Hengellisen polun löytäminen islamin sisällä

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201808302201168317_u0.shtml

Voisi luulla, että olisi helpompi vain todeta, että kaikkea Koraanissa olevaa ei tarvitse ottaa kirjaimellisesti. Sen sijaan Khankan inttää, että Koraanissa ei ole mitään naissukupuolta sortavaa ja kyse on vain "tulkinnasta". On mennyt maisterin tutkinto hukkaan tältäkin leidiltä.

Samanlaista fuulaa on Khankain kanta huivin käytöstä:
Lainaus
Sitä vastaan on taisteltava, jos naiset pakotetaan pitämään huivia, burkaa tai niqabia. Jos ihminen pakotetaan pukeutumaan jotenkin vastoin tahtoaan, se on todellinen ongelma. Mutta emme voi taistella sen puolesta, että joku saa loukkaantua toisen oikeuksien puolesta. Jos ihminen valitsee itse huivin tai niqabin käytön, se on hänen oma valintansa. 

Kannattaa miettiä, mitä tässäkin sanotaan.Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 829
 • Liked: 7738
 • Seksikäs kristallilumisuklaa
Kannattaa muistaa, että mikäli kafiiri kysyy imaamilta että sortaako islam naisia, imaami toki vastaa että naisella on islamissa paremmat oikeudet kuin miehellä. Islam on tappanut kyllä vähemmästäkin kuin Khankanin ehdottamista asioista, länsimaissa myös, ja jos häntä vastaan ei asetu yksikään muslimi, silloin tuntuu palaneen käry. Ja jos sillä patriarkaatilla viitataan ainoastaan länkkäreihin, silloin entistä paremmin.

Muistetaan nyt että Lauren Southern sai 'Allah Is Gay God'-provoiluistaan maahantulokiellon britteihin. En toistaiseksi usko että Khankanin temppuilu olisi muuta kuin kafiireille osoitettua taqiyaa.

Turkkilaisten esittäminen keskivertomuslimeina on tarkoituksellisen huono otos, koska Turkki oli Mustafa Kemalin aikoihin vähemmän islamistinen kuin nykyään ja se maallistaminen oli tehty kovalla lainsäädännöllä, jota Erdogan nyt on kovasti purkanut.
"Meillä on niin ihana hallitus mutta miehet vihaa.."

svobo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 696
 • Liked: 1317
 • Laitamyötäistö
Melkonen savotta feministi-imaamilla edessä, mutta jostain kai se on alettava. Epäilen, että enemmistö muslimeista olisi sitä mieltä, että tuommoinen ei edusta aitoa Islamia.
Lykkyä pyttyyn kuitenkin.
"Eilen paluumatkalle Irakiin lähteneillä mieli muuttunut kun olivat nähneet Helsingin. Aikovat palata Saarijärvelle päästäkseen Helsinkiin."
Jani Ilola (@i_lo_la) December 10, 2015

Leostoa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 068
 • Liked: 4533
Feministi-imaamilta voisi kysyä täsmennyksenä, että tuomitaanko uudessa tulkinnassa profeetta Mohammedin suorittamat lastenraiskaukset ja murhat. Veikkaanpa että ei. 
Kuulostaa sinänsä täydeltä tuubalta, jolla hyväuskoisia tosiaan höynäytetään kuvittelemaan että islamin ja koraanin valheisiin perustuva saasta voisi olla jotain muuta kuin se on.
Älä husuta lähimmäistäsi!

Arkipiispa

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 126
 • Liked: 1638
 • Rapefugees not welcome !
Lainaus
Suomalais-syyrialainen Sherin Khankan on ensimmäinen naisimaami pohjoismaissa – tahtoo tuoda tasa-arvon takaisin islamin tulkintaan

”Uskon, että sukupuolten välinen tasa-arvo on Koraanin perusviesti.”
Suomessa vierailevan tanskalaisimaami Sherin Khankanin mielestä tasa-arvo on Koraanin ydin eikä ajatus ole uusi islamilaisessa historiassa.

– Uskon, että sukupuolten välinen tasa-arvo on Koraanin perusviesti, mutta patriarkaaliset tulkinnat ja rakenteet ovat muuttaneet sitä ja ohjailleet islamin ja feminismin kahtiajakautumista, Khankan sanoo STT:lle Helsingissä.
...

Khankan saa kritiikkiä islamofoobikoilta ja fundamentalisteilta uskonnon sisällä. Pohjoismaiden ensimmäinen naisimaami kertoo, että hän haluaa keskittyä tukeen, jota hän ja hänen perustamansa Mariam-moskeija ovat saaneet. Hän mainitsee, että esimerkiksi indonesialainen suurimaami on siunannut naisten moskeijan.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005811190.html

(lue lisää linkin takaa)

Minulle tuli yllätyksenä, että 1400-vuotiaasta kulttuurista nousee ihan moderneja ajatuksia, joiden mukaan naiset ovat tasa-arvoisia miesten kanssa !!!

Olen hieman ymmälläni, mutta ensimmäinen ajatus on, että tällaisen naisen kohdalla tulisi ainakin laskea hieman ennakkoluuloja, ja kuunnella mitä hänellä oikeasti on annettavanaan, tuodakseen islamilaisen kulttuurin reilun vuosituhannen harppauksen verran eteenpäin !!!

Voi olla, että aloitukseni kuuluu johonkin muuhun kategoriaan kuin kylänraitille, ja siksi pyydän modeja ystävällisesti uudelleensijoittamaan tämän ketjun oikeaksi katsomaansa paikkaan tarpeen niin vaatiessa. Mutta tämä on mielestäni sen verran hienoa tavaraa, että seurantaan se ilman muuta kuuluu.
"Kelle täällä pitää maksaa ettei kaikki olis niin paskaa" - Ellinoora/Carrie
Polpo:lle tiedoksi: kirjoitukseni arvionnissa on sovellettava Poen lakia.

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 009
 • Liked: 23415
 • Persuhtava keskustelija
Taitaa olla pelkkää vääräuskoisten kusetusta tämä naisimaami.

Ei edes luterilainen kirkko ole saanut naispappeutta toimimaan, erittäin vaikeeta uskoa että musulmaanit edes olis harkinneet asiaa.
Roslan M Salih:

"Freedom of speech isn't worth civil war"

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 363
 • Liked: 134370
Khankan on tänään ollut myös YLE:n uutislähetyksissä. Iltalehden mukaan:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201808302201168317_u0.shtml

Uskomaton otus.

Lainaus
Uskonto ei ole staattinen ja pysyvä asia, vaan se menee dynaamisesti eteenpäin, kun ihmiset antavat sille erilaisia merkityksiä ja harjoittavat uskontoa eri tavalla.

Ja islamin kohdalla eteenpäin on ollut Euroopassa viime vuosikymmenet taaksepäin. Nykyiset eurooppalaiset muslimit ovat uskonnollisempia ja fundamentalistisempia kuin vielä nelisenkymmentä vuotta sitten.

Lainaus
Hän huomauttaa, että uskonnollisista eroista huolimatta muslimitkin uskovat sellaisiin kansainvälisiin arvoihin kuten sananvapaus, demokratia ja ihmisoikeudet.

Ehkä niinkin. Heidän määritelmänsä noille arvoille vain poikkeavat jyrkästi länsimaisista.

Lainaus
Yhtenä kotoutumisen esteenä Khankan näkee Euroopassa kasvavan muslimivastaisen retoriikan ja propagandan.
...
Khankanin mukaan burkakielto koskee esimerkiksi Tanskassa vain muutamia kymmeniä ihmisiä. Kielto on hänen mukaansa osa islaminvastaista propagandaa.

Lainaus
Islamissa on Khankanin mukaan suurempiakin naisiin kohdistuvia epäkohtia kuin pukeutuminen. Naisten on vaikeampi päästä uskonnollisessa yhteisössä johtavaan asemaan. Naiset eivät myöskään saa mennä naimisiin ei-muslimin kanssa ilman, että siippa kääntyy. Vastaavasti nainen ei myöskään saa avioeroa ilman miehen päätöstä. Hän on pyrkinyt ajamaan kaikkia näitä asioita naisille tarkoitetussa Mariam-moskeijassa Kööpenhaminassa.

Aivan varmasti islamissa on suurempiakin ongelmia kuin naisten pukeutumiseen puuttuminen. Esimerkiksi islamiin erottamattomasti kuuluva sharia, josta puhumista Khankan selvästikin välttelee, jota ei mainita Khankanin yhdeksässä muslimiuudistuksen teesissä ja jonka tuomitsemista vastaan hän aikoinaan puoluekokouksessa äänesti. Khankan hyväksyy Koraanin määräykset ehdottomina. Koraani määrää naisille aviorikoksen rangaistukseksi sata raipaniskua.

Khankan ei puutu myöskään poliittisen islamin eli islamismin tai islamilaisen kalifaatin oikeutukseen. Hän vain puhuu islamin julkikuvalle vahingolliset ilmiöt kuten ISISin islamin ulkopuolelle. Oikeasti ISISin islam on lähempänä islamin suuria valtavirtatulkintoja kuin Khankanin feminismillä koristeltu versio, mutta kaikissa on sama mätä ydin.

Tanskalaisista nettilehdistä löytyy runsaasti tietoa Khankanin taustoista, islamismimielisyydestä ja islamistiyhteyksistä, mutta ei taida suomalaisia toimittajia kiinnostaa, kun tarina reformistisesta feministi-imaamista on liian houkutteleva.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Arkipiispa

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 126
 • Liked: 1638
 • Rapefugees not welcome !
Ei tässä toki ole ole aihetta huutaa hallelujaa, vaan seurata mihin asia kehittyy.

Sikäli, kun olen ymmörtänyt kyseisen naisimaamin kannanottoja, hänen kantojensa leviäminen saattaisi parhaimmillaan ohjata länsimaisia islamin orjina eläviä naisia kohti tasa-arvoa.Onhan se nyt todella tärkeää, että musliminaiset pääsisivät tasa-arvoisempaan asemaan.

En odota 1400 vuoden harppauksen tapahtuvan päivissä tai viikoissa. Mutta sen alkua on syytä tukea. Varsinkin kun ei ole odotettavissa itse ongelman häviävän itsestään.
"Kelle täällä pitää maksaa ettei kaikki olis niin paskaa" - Ellinoora/Carrie
Polpo:lle tiedoksi: kirjoitukseni arvionnissa on sovellettava Poen lakia.

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 791
 • Liked: 3954
Lensi ulos radikaalista venstrestä, koska vuonna 2002 vastusti päätöslauselmaa, jossa tuomittiin nigerialaisen naisen Aminah Lavalin kivittäminen.
Että semmoinen islamilainen feministi.

https://da.wikipedia.org/wiki/Sherin_Khankan


Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 051
 • Liked: 20165
Minusta liitekuvan idea soveltuu hyvin islamin naisimaameihinkin. Hieman hirtehistä, mille toivon ymmärrystä.
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 981
 • Liked: 94196
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Kuka kuoli ja teki hänestä pomon?

Who died and made you boss?
Sarcastic response to somebody assuming a position of authority that they have not earned.
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo tuhoaa lähtökohtien tasa-arvon
— Missä N, siellä R!

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 934
 • Liked: 16070
 • junior koodari
Minulla on jonkinlainen oletus Sherin tulevaisuudesta ja se ei ole "kiva",joku islamin hallusionaatiota toteuttava tulee tekemään Sherille jotain.Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 363
 • Liked: 134370
Lensi ulos radikaalista venstrestä, koska vuonna 2002 vastusti päätöslauselmaa, jossa tuomittiin nigerialaisen naisen Aminah Lavalin kivittäminen.

Käsittääkseni ei lentänyt, mutta joutui puolueessa sivuraiteelle saamansa kielteisen julkisuuden vuoksi ja häipyi itse muutamaa vuotta myöhemmin.

Kiemurtelu tuossa kivitysepisodissa oli Khankanille kuvaavaa. Khankan kieltäytyi tuomitsemasta shariaan perustuvaa kivitystä, koska hänen mukaansa kivitys ei liittynyt todelliseen shariaan.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

BarkAtTheMoon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 802
 • Liked: 3605
Vaikka kuinka upea ja kannatettava idea onkin, on kyseessä aluksikin pieni piiri ja naisia.
kyseinen on tuomittu tuhoon, koska islam jota meille urakalla ja valtion j< ennekaikkea EUn voimalla ajetaan ei ole mitenkän mukava ja aina äärimmäisesti naisia syrjivä, onneksi on parta ;). Se saatanan sata vuotta tasa-arvoa riitti ja into antautua kaikille (todellisuudessa ei tietenkään) hullutuksille voitti, antaa palaa feministit, islam on teidän lopullinen loppunne. Kasvatan vittuillessani paljon nykyistä pitemmän parran ja käännyn islamiin. Armo loppui. Kameli vs feministi :)))))) (Em oli siis sinänsä realistinen vitsi jos Suomessa nykyään on vitsailu mahdollista..)

Sunnuntailapsi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 91
 • Liked: 198
Lainaus
Naisilla oli paljon erilaisia rooleja profeetta Muhammedin aikaan. He olivat opettajia, sotureita ja imaameja. Eräässä tarinassa profeetta osoitti naista ja pyysi johtamaan rukousta talossa. 600-luvun Medinassa ei ollut virallisia moskeijoja, vaan rukoilu tapahtui ihmisten kodeissa, Khankan kertoo Iltalehden haastattelussa.

Khankan kertoo, että vasta profeetan kuoleman jälkeen islamin toinen kalifi Umar kielsi naisilta oikeuden toimia uskonnollisina johtajina.

Missään ei sanota, onko Khankan itse keksinyt nämä jutut vai missä näin lukee?

KTM

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 750
 • Liked: 4607
No, islamiahan ei saa tulkita. Eikös se niin mene imaamien mukaan, islamista on vain yksi tulkinta.

En usko että kukaan äärioikeistolainen vastustaa mitään vaihtoehtoista tulkintaa, eiköhän se oo ne muut muslimistit jotka vastustavat kaikkea humaamimpaa tulkintaa.

Jos haluaa muuta tulkintaa kannattaa noin naisena vaikka seurustella ei-muslimin kanssa, ja kattoa miten tulkinta toimii omassa yhteisössä. Musliminaiselehan parasta on löytää ei-muslimi poikaystävä ja mielellään myös ei-muslimi aviomies.

« Viimeksi muokattu: 31.08.2018, 21:47:31 kirjoittanut KTM »

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 051
 • Liked: 20165
Islam etenee monilla rintamilla. Siis valloittaa oppinsa mukaan maailmaa. Sota harvoin voitetaan täysimittaisin rintamahyökkäyksin. Siinä tulee joko tappio tai liikaa menetyksiä.

Siksi islamistit leikkivät ovelaa kuten eräässä operaatiossa Atlantin rannikolla kesäkuussa 1944. Harhautusliikkeitä, disinformaatiota, propagandaa, koehyökkäyksiä. Lopulta täysi väkivaltainen invaasio.

2018 koehyökkäystä on naisimaani, muslimimuotikuvat, hyödyllisten idioottien manipulointi, ilman ehkäisyä nussiminen, YK (osin), pakolaisuus...

Toivottavasti lännessä on vielä joku tiedustelu tolkuissaan
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Maastamuuttaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 525
 • Liked: 3705
Arvostaisin maamme arvovaltaisimman tasa-arvotulkitsijan, imaami Hajjamin näkemystä. Onko sukupuolella väliä?

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 791
 • Liked: 3954
Missään ei sanota, onko Khankan itse keksinyt nämä jutut vai missä näin lukee?

Ne on kaikki vilkkaan mielikuvituksen tuotetta. Muslimeilla on rikas tarinaperinne mistä voi tarvittaessa vetää esiin mitä tahansa. Näitä juttuja keksitään myös koko ajan lisää, joten kaikki ei ole 600-luvulta. Osa on myös 2000-luvulta, kun pikku hiljaa paljastuu aivan uutta tietoa Muhammedista. Totuusmedia on tänään ollut täpinöissään tämän feministi-islamistin kanssa, joka reippaasti tuomitsee äärioikeiston ja rasistit.

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 825
 • Liked: 5245
 • Puolinuiva
Lensi ulos radikaalista venstrestä, koska vuonna 2002 vastusti päätöslauselmaa, jossa tuomittiin nigerialaisen naisen Aminah Lavalin kivittäminen.

Käsittääkseni ei lentänyt, mutta joutui puolueessa sivuraiteelle saamansa kielteisen julkisuuden vuoksi ja häipyi itse muutamaa vuotta myöhemmin.

Kiemurtelu tuossa kivitysepisodissa oli Khankanille kuvaavaa. Khankan kieltäytyi tuomitsemasta shariaan perustuvaa kivitystä, koska hänen mukaansa kivitys ei liittynyt todelliseen shariaan.

Jättikö hän siis tuomitsematta, koska ei pitänyt kivittäjiä muslimeina ja siten kokenut, että hänellä on näiden kanssa mitään tekemistä? Jos näin on, niin hyvä niin. En minäkään natsien tempauksia tuomitse, koska minulla ei ole mitään tekemistä natsien kanssa. Minulle on sama miten vääräoppisia tällaiset islamin tulkinnat ovat sillä niitä on tuettava joka tapauksessa. Puhun nyt siis yleisellä tasolla, enkä tunne tämän naisimaamin fundamentalistitaustoja, joista mainitsit.
Dear @realDonaldTrump, Sweden is immigration friendly, international & liberal. One of the most prosperous, richest, safest places on earth.

— Alexander Stubb (@alexstubb) 19. helmikuuta 2017

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 363
 • Liked: 134370
Tänään tarinointia Ilta-Sanomissa ja Svenska Ylellä.

Tänään joka paikassa:

MTV: Tanskalainen naisimaami siteeraa Peppi Pitkätossua ja haluaa murtaa miesten vallan islamissa: "Ihmiset järkyttyvät, mutta en ole huolissani"

MTV: Pohjoismaiden ensimmäinen naisimaami: "Ihmisiä ja heidän ajatuksiaan ei muuteta kieltämällä huivia"

Yle: Kun suomalais-syyrialainen Sherin Khankan perusti naisten moskeijan Kööpenhaminaan, hänen isänsä kauhistui: "Hän pyysi, että luopuisin imaamin tittelistä"

Kaleva: "Minulle kerrottiin jo lapsena, että voin olla mitä tahansa" – Imaami Sherin Khankan on feministi ja aktivisti

Hbl: Feministisk imam: "Många vill inte att kvinnor ska ha tillgång till talarstolen"

Kyseenalaistamatonta mainosaikaa myös Ylen ja Maikkarin tv-uutisissa.

Lainaus käyttäjältä: Hbl
Enligt [tutkija Susanne] Dahlgren har det i alla tider gjorts tolkningar av Koranen och menar att islam är en rätt öppen religion. Khankans tolkningar är legitima, bedömer hon, och har en teologisk bas.

Enpä sanoisi, sillä Khankanin tulkinnat ovat jo nopean perehtymisen perusteella epäjohdonmukaisia ja ristiriitaisia. Se ei riitä legitiimiksi teologiseksi tulkinnaksi, että Khankan haluaisi islamin olevan jotain inhimillisempää kuin se oikeasti on (esim. Koraanin väkivaltaiset sharia-määräykset). Khankanin islam-tulkinta on tiivistettynä sellainen, että hän puhuu kaiken, mistä ei pidä, islamin ulkopuolelle. Rusinat pullasta ja ikävyydet muiden (miehet, islamofobit, ISIS jne.) syyksi.

Höblän jutun mukaan Khankan on haastanut oikeuteen kolme tanskalaista poliitikkoa, jotka yrittivät estää erään Khankanin projektin julkisen rahoituksen, koska Khankan ja projektin johtaja eivät ole irtisanoutuneet sharia-laista. Khankan on aiemmin kirjoittanut, että sharia (tai paremminkin hänen kuvitteellinen versionsa siitä) on demokraattinen ja sopusoinnussa eurooppalaisen yhteiskunnan ja Tanskan lakien kanssa ja että sharian huono maine johtuu islamia väärinkäyttävistä "pseudomuslimimaista".

Käsitteitä ylösalaisin kääntämällä (sharia ei ole shariaa, muslimimaat eivät ole muslimimaita) Khankan samalla suojelee valtavirtaislamia kritiikiltä, mikä on tietysti tarkoituskin.

Jättikö hän siis tuomitsematta, koska ei pitänyt kivittäjiä muslimeina ja siten kokenut, että hänellä on näiden kanssa mitään tekemistä? Jos näin on, niin hyvä niin.

Ei suostunut tuomitsemaan sharia-lailla perusteltuja kivityksiä, koska se leimaisi islamia/shariaa, joka ei muka oikeasti hyväksy kivityksiä. Kieli- ja mielikuvapeliä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 825
 • Liked: 5245
 • Puolinuiva
Tänään tarinointia Ilta-Sanomissa ja Svenska Ylellä.
...

Jättikö hän siis tuomitsematta, koska ei pitänyt kivittäjiä muslimeina ja siten kokenut, että hänellä on näiden kanssa mitään tekemistä? Jos näin on, niin hyvä niin.

Ei suostunut tuomitsemaan sharia-lailla perusteltuja kivityksiä, koska se leimaisi islamia/shariaa, joka ei muka oikeasti hyväksy kivityksiä. Kieli- ja mielikuvapeliä.

Joo eihän hänen tulkinnat varmaan ole missään määrin oikeaoppisia ja varmaan monin paikoin koraania vastoin, mutta eikö näitä kerettiläisiä mielipiteitä kannattaisi tukea niin että niistä tulisi joku päivä oikeaoppisia? On sitä Raamattuakin muokattu ajan saatossa, joten miksipä ei Koraania.
Dear @realDonaldTrump, Sweden is immigration friendly, international & liberal. One of the most prosperous, richest, safest places on earth.

— Alexander Stubb (@alexstubb) 19. helmikuuta 2017

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 363
 • Liked: 134370
Joo eihän hänen tulkinnat varmaan ole missään määrin oikeaoppisia ja varmaan monin paikoin koraania vastoin, mutta eikö näitä kerettiläisiä mielipiteitä kannattaisi tukea niin että niistä tulisi joku päivä oikeaoppisia? On sitä Raamattuakin muokattu ajan saatossa, joten miksipä ei Koraania.

Siitä vaan, mutta ei näin. Khankan väistää/estää kaiken islam-kritiikin vetoamalla siihen, että islamissa itsessään ei ole mitään ongelmaa, koska kyse ei ole oikeasta islamista eli hänen versiostaan. Turhankin tuttua selittelyä aina pommien räjähtelyn jälkeen.

Samoin kuin se Khankanin toteamus, että hän ei reformoi vaan vain palauttaa islamin juurilleen alkuperäiseen muotoonsa. Juuri noin islamistitkin selittävät toimintaansa. Ymmärrät varmaan, miksi on ongelma, että Khankan viime kädessä vetoaa puhdasoppisuuteen ja fundamentalismiin aivan kuten islamistit. Sen jälkeen on enää kyse siitä, kuka voittaa pelin alkuperäisen opin määrittelyssä. Se joku ei ole Khankan.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 275
 • Liked: 18453
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Kovasti YLE Puhekin hehkutti eilen. Saapa nähdä pysyykö tinsa hengissä. On se meinaan niin suvaitsevainen rauhan uskonto.

Tagit: feminismi imaamit